View Full Version : Neplaceri circumstantiale
thequietsurfer
02 Sep 2007, 19:50
Cum nu prea mai aveam ce sa scriu m-am gandit sa deschid subiectu' asta care-si propune sa adune cat mai multe marturii referitoare la micile sau marile inconveniente ivite in timpul vizionarii unui film. S-ar putea scrie despre asta si pe la kestii memorabile sau fabule cine..., da sper k o sa va defulati p-aici. Fiti liberi sa vorbiti d cuplurile popcornaute(cum scria cineva p-aici), d sali jegoase sau/si friguroase, d tarani popositi la filme inaccesibile lor, d filme(mai rare)date la tv,dar cu imaginea "imbatranita" sau de orice altceva. Marturisesc k acum nu-mi vine in minte ceva notabil da p mine ma luau dracii mai demult, cand gaseam un film la TV(pe RTL parca) care era titrat. Nu e tocmai o neplacere circumstantiala, ba io cre k e un act aproape penal de "mutilare"(mai ales cand stii vocea actorului si observi ca cea suprapusa nu aduce deloc cu a respectivului sau cand mimica se completa perfect cu vocea originala). Barbarii astia nu inteleg k nu poti modifica o opera finita doar pt. k ti s-a sculat tie sa nu faci subtitrare. Sovinismul asta cinematografic e similar cu un act de pedofilie(are consecinte dezastruoase si ireparabile). Un film nu e un hit de vara pe care-l poti remixa cum vrei tu si alea "dublate" isi pierd omogenitatea.
Am cam luat-o pe aratura da va invit sa vomati sau sa eliminati pe cale naturala(daca ati devenit oarecum imuni) tot kktu pe care l-ati inghitit(mai bine zis-kre v-a fost bagat pe gat in timp ce incercati sa urmariti linistiti un film).
lady_mystyque
02 Sep 2007, 23:12
da cum ar fi sa urmaresti iarna un film in iasi in cinema victoria... :(
am intalnit multe ocazii in care filmele de la cinema erau trunchiate barbar! scene intregi taiate ... de parca ei ar fi facut montajul iar :shock: :x ... sala este aproape in ultimul hal... scaune incomode de cand iesi de la film trebuie sa stai toata ziua in pat cu dureri de spate
iar iarna este un adevarat cosmar.... in sala este atat de frig incat trebuie sa stai cu geaca pe tine!... ingheti mai ales ca stai aproape nemiscat ....am experimentat odata si de atunci am zis ca nu mai fac asta decat in ocazii dea dreptul disperate... stateam si ma uitam la film suflandu-mi in maini de frig ... si mai aveam si manusi! :w00t:
thequietsurfer
03 Sep 2007, 14:21
Macar ai luxul optiunii. La mine-n oras e o singura sala si aia paradita rau. Rar ajunge cate-un film bun p-aicea si mi-aduc aminte k in urma cu ceva vreme, de 1 iunie, a fost intrarea gratuita. S-au inghesuit pe la intrare o gramada d "faraoni"(fie-mi iertat tonul incorect politic) care numa la varsta inocentei nu erau si io(copil fiind) n-am mai apucat nicio bomboana si nici n-am mai intrat k se umpluse sala :(( :(( :((
Dupa ceva vreme, sala s-a inchis temporar pt. igienizare. Aparusera purici si nu cre' k fusese doar o intamplare. Io n-am luat cu mine nicio vietate d-asta, insa cunosc lume care s-a intors si cu altceva in afara de placerea vizionarii unui film. De atunci, sala a mers din ce in ce mai rau...
Morala: gratuitatea e paguboasa rau si blestemul "faraonilor" e un mit care paseste dincolo de granitele egiptene :) :)
Carmine Galante
03 Sep 2007, 20:32
S-au inghesuit pe la intrare o gramada d "faraoni"(fie-mi iertat tonul incorect politic
Am ras.
Zi mersi ca ai sala acolo in orasu' tau. Eu prefer cinema-ul de acasa, pe care daca ai cu ce il poti face mult peste cel din sala din toate punctele de vedere. Despre sistemul centralizat de sali de cinema DRCF s-a discutat pana la saturatie pe cinemagia. Iti recomand sa scormonesti prin vechile topicuri, in special pe cin. ro.
Cel mai proaspat:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=14086
thequietsurfer
03 Sep 2007, 20:45
Topicu l-am urmarit aproape "live". Si io prefer sa vad filme acasa cu toate ca n-am parte de cine stie ce dotari. Imi asez popou pe scaun in fata comp., dak nu-i liniste imi pun si castile infipte-n boxele mele kre nu cre k fac m. mult de 1mil. de lei(vechi) si macar asa am parte shi io de putina intimitate cinefila.
lady_mystyque
04 Sep 2007, 10:59
Topicu l-am urmarit aproape "live". Si io prefer sa vad filme acasa cu toate ca n-am parte de cine stie ce dotari. Imi asez popou pe scaun in fata comp., dak nu-i liniste imi pun si castile infipte-n boxele mele kre nu cre k fac m. mult de 1mil. de lei(vechi) si macar asa am parte shi io de putina intimitate cinefila.
la solutia asta am recurs si eu de mult dar si merg la cinema cand chiar e un film mai important pe care vreau sa il vad in varianta big screen... any way tnx god acum avem si noi multiplex la moldova 3 sali de cinema klumea ca iti face placere sa stai!
thequietsurfer
04 Sep 2007, 15:26
@lady_mystyque
Iti sunt recunoscator k scrii pe topicu asta si k il hranesti. Nu am fost prea inspirat cu subiectu ales da' am observat ca intretii si alt topic, alaturi de films4all. Apreciez imboldul tau care te face sa oblojesti topicurile muribunde si sper sa nu ma lasi si pe mine fara cuvinte :D :D
Back on topic: normal k este de preferat sa vezi filmele pe ecran mare, da' in ultima vreme am mai avut parte de o astfel de experienta numa' cand am trecut prin Bucuresti. Imi aduc aminte k atunci cand a rulat la mine-n oras "Filantropica", eram in 5-8 si ne-au dat drumu de la scoala k se duceau profii la film(venea si Nae Caranfil si pt. intelighentia locala era un eveniment chiar daca ei n-aveau treaba cu filmu'). Io n-am fost sa-l vad in ziua aia, l-am vazut mai tarziu da' stiu k au fost si maica-mea si matusa-mea si k erau destul de entuziasmate cu toate k dupa revolutie mersesera destul de rar la cinema. La vremea aia filmu' ma amuza si cam atata tot si tin minte k prin sala se radea cam grosolan(atunci nu-mi dadeam seama da' cu timpu' am realizat) si ca participam si io la manifestarile astea cam grosiere. Ma streseaza cei care la o comedie, in stilul lor grobian, izbucnesc in hohote de ras insotite de comentarii porcoase, isi mai aduc aminte de ceva si dupa aia incep sa povesteasca cu voce tare. De asemenea, ma scot din sarite si cei care fac tot timpul comentarii care vadesc un cinism afectat. Astia fac parte din categoria exhibitionistilor care in lipsa de calitati vor sa fie admirati pt. asa-zisul lor sadism. Atata timp cat reactiile nu constau in nimic altceva decat in onomatopee admirative sau care arata ca spectatorul e captivat, totul e ok. In rest, ca sa parafrazez o vorba la moda, imi doresc tacere.
seven7seven
04 Sep 2007, 15:42
@lady_mystyque
Iti sunt recunoscator k scrii pe topicu asta si k il hranesti. Nu am fost prea inspirat cu subiectu ales da' am observat ca intretii si alt topic, alaturi de films4all. Apreciez imboldul tau care te face sa oblojesti topicurile muribunde si sper sa nu ma lasi si pe mine fara cuvinte :D :D
:lol:
Cred ca tocmai ai lasat-o tu fara cuvinte. :happy:
thequietsurfer
04 Sep 2007, 15:45
Nu-mi lasa ea topicu sa moara asa de usor :happy:
lady_mystyque
04 Sep 2007, 18:59
@lady_mystyque
Cred ca tocmai ai lasat-o tu fara cuvinte. :happy:
u know actualy almoust! :D
uhmmmm nu stiu ce sa zic multumesc pentru asemenea aprecieri!
devin un fel de ingerul topicurilor adormite !:lol: :lol:
ps: revin cu postari in curand acum nu am timp de scris mai mult!
thequietsurfer
04 Sep 2007, 20:22
Astept. Poate mediezi si o reconciliere cu films4all k am vazut ca va cunoasteti ;)
lady_mystyque
04 Sep 2007, 23:36
nu nu ne cunoastem personal chiar deloc.... doar ce vezi pe forum in rest am mai aflat de pe alt topic ca il cheama tudor...parca :? ... da am vazut ca va certati ce sa va zic eu ... nush ... dar uite incercati macar sa o transformati intr-o cearta constructiva ce ziceti... sau incercati sa va puneti de acord cel putin asupra unui punct de vedere ;) si dupa aia vedeti voi!..
back on topic...
another things that takes me out of my nerves... cuplurile care vin la un film doar pt ca e intuneric in sala si pot sa se pupe/ pipaie in voie... :hmm:
am avut tragica experienta de a avea un cuplu stand in spatele meu la un film.... jumatate de film auzeam din spate numai tzoc tzoc-urile la aia 2! :x
buuuuuunnnn inteleg va iubiti amor ghebos chestii... va mai pupati asa la o scena mai hot la un sarut mai pasional ok.... dar nu tot filmu! :x si fara zogomote specifice.... la jumatatea filmului m-am ridicat si m-am mutat mai in fata nu mai rezistam!...
concluzie: luati-va o camera fratilor dak nu mai puteti!!!! :w00t:
films4all
05 Sep 2007, 00:29
Astept. Poate mediezi si o reconciliere cu films4all k am vazut ca va cunoasteti ;)
era oka sa ne cunoastem ..si in viata reala...dar..na...si pe forum e oka..
cred... :hmm:
thequietsurfer
05 Sep 2007, 10:20
@lady_mystyque & films4all
Deja va raspund k unui cuplu :P :lol:. Sper sa va cunoasteti si in afara forumului.
@lady_mystique
Daca sala este mai pustie si atmosfera mai romantica cuplurile de kre vorbeai se refugiaza de obicei in zonele mai putin populate si in cazurile astea chiar nu ma deranjeaza(macar dau banii pe bilet si ajuta cinematograful). Ceea ce ma surprinde este k nu mai conteaza absolut deloc genul filmului sau momentele mai fierbinti de pe ecran(asta in cazul in care urmaresc filmu') in ecuatia celor doi cunoscuti. Ma gandesc ca ai putea sa dai peste ei si dak in cinema s-ar da reclame la detergenti sau la ulei de motor.
films4all
05 Sep 2007, 10:25
daca ai da peste cuplul lady_mystyque & films4all ...aflati in situatia descrisa de u..ce ai face? :oops:
lady_mystyque
05 Sep 2007, 10:28
@lady_mystyque & films4all
Deja va raspund k unui cuplu :P :lol:. Sper sa va cunoasteti si in afara forumului..
oh dude! :w00t: stati nu va ambalati! noi doar glumim! :lol:
@lady_mystique
Daca sala este mai pustie si atmosfera mai romantica cuplurile de kre vorbeai se refugiaza de obicei in zonele mai putin populate si in cazurile astea chiar nu ma deranjeaza(macar dau banii pe bilet si ajuta cinematograful). Ceea ce ma surprinde este k nu mai conteaza absolut deloc genul filmului sau momentele mai fierbinti de pe ecran(asta in cazul in care urmaresc filmu') in ecuatia celor doi cunoscuti. Ma gandesc ca ai putea sa dai peste ei si dak in cinema s-ar da reclame la detergenti sau la ulei de motor.
da bine da eu nu ziceam de aia care se refugiaza nu stiu unde in ultimele randuri ca eu at cand am stat nu eram deloc in ultimele randuri!
iar la treaba cu uleiul de motor si alte chestii fii sigur! :P that is pure romantism! :w00t: :lol: :lol:
lady_mystyque
05 Sep 2007, 10:31
daca ai da peste cuplul lady_mystyque & films4all ...aflati in situatia descria de u..ce ai face? :oops:
vai vai deja imi imaginez ce distractie facem la lume ! ce facem aici deliciul forumului? :lol:
ps: a nu se intelege altceva!
thequietsurfer
05 Sep 2007, 10:33
Nu cre' k as face nimic pt. k nu i-as recunoaste. Dar, ca sa fac un exercitiu de imaginatie, presupunand k v-as identifica in sala la un film mai bun ce nu trebuie ratat cum ar fi spre exemplu....Crash(sorry da' nu puteam sa ma abtin), m-as aseza intre voi, silindu-va astfel sa urmariti filmu'. :D
films4all
05 Sep 2007, 10:33
nu mah..noi glumim.. :hmm:
doar glumim :P
glumim?
nu pot sa cred..si incepusem sa cred ca o sa trec prin iasi cat de curand..
damn...
lady_mystyque
05 Sep 2007, 10:36
nu mah..noi glumim.. :hmm:
doar glumim :P
glumim?
nu pot sa cred..si incepusem sa cred ca o sa trec prin iasi cat de curand..
damn...
damn ce little bitch sunt! :lol:
pai dak vrei tu sa facu vizite in iasi... vino draga! te opresc eu? :P
lady_mystyque
05 Sep 2007, 10:38
Nu cre' k as face nimic pt. k nu i-as recunoaste. Dar, ca sa fac un exercitiu de imaginatie, presupunand k v-as identifica in sala la un film mai bun ce nu trebuie ratat cum ar fi spre exemplu....Crash(sorry da' nu puteam sa ma abtin), m-as aseza intre voi, silindu-va astfel sa urmariti filmu'. :D
asa sa faci!... da crek mai ai de asteptat .... :P :lol:
films4all
05 Sep 2007, 10:39
pai si ce..sa vin de nebun asa...ca u nu ma primesti.. :P
thequietsurfer
05 Sep 2007, 10:39
M-am prins k e o gluma da' m-am gandit sa nu fiu eu cel cel care-i spune stop, obligand gluma sa-si constientizeze conditia ireala si naruindu-i posibilitatea de a pasi pe taramul posibilitatii :P
lady_mystyque
05 Sep 2007, 10:43
pai si ce..sa vin de nebun asa...ca u nu ma primesti.. :P
da ce am spus eu ca nu te primesc! :lol: vezi ca tragi concluzii pripite...
@thequicksurfer
m-ai lasat cu mancare in gura! :lol: si fara cuvinte! :lol:
films4all
05 Sep 2007, 10:45
:lol: ..ma mai gandesc daca vin...
mp
lady_mystyque
05 Sep 2007, 10:48
nu am primit nik deocamdata! :?
thequietsurfer
05 Sep 2007, 10:51
Eu deja ma simt in plus si putin cam voyeurist asa k ma retrag de pe topicu' meu pana cand apar mesaje... extraconjugale :D Ati ajuns sa ma dati afara din casa :((
films4all
05 Sep 2007, 10:56
Mie nu-mi place cand ..dau sa intru in sala de cinema...dau peste anumiti oameni, fara sa vreau ca e coridorul ala prea intunecat..
si ma injura lumea...
gata..toti cei care m-ai injurat cand ieseau din sala de cinema au unda verde in a scrie despre omueti peste care au dat
ps: port ochelari
lady_mystyque
05 Sep 2007, 10:56
Eu deja ma simt in plus si putin cam voyeurist asa k ma retrag de pe topicu' meu pana cand apar mesaje... extraconjugale :D Ati ajuns sa ma dati afara din casa :((
stai stai nu pleca
lasa ca ne mutam noi inapoi la sub nostru! :lol: gata hai ca terminam aici nu mai umplem pagini degeaba !
films4all
05 Sep 2007, 10:58
nu am primit nik deocamdata! :?
am zis ca ma mai gandesc..deci..inca ma gandesc. :sleep:
zmmmmmm
lady_mystyque
05 Sep 2007, 11:01
aham am inteles ok gata!
pe4ntru alte mesaje care nu au legatura cu sub asta revino la sub de la platou de filmare sub tamarisei in care ne-am instalat fraudulos! :lol:
films4all
05 Sep 2007, 11:09
eu eram deja acolo...
lady_mystyque
05 Sep 2007, 11:15
bine am inteles ! deci numa eu is aia frauduloasa ok... ok.... :lol: i'm a little devil >:)
Cea mai enervanta chestie care mi s-a intamplat in cinema, ca sa revenim la topic, a fost sa am loc langa doua tipe la vizionarea "La vie en rose"; tipe care, explicau una alteia secventa cu secventa filmul; explicau, comentau, aprobau, se mirau, dezaprobau - cu voce tare. Bineinteles ca n-am inteles mare lucru din film, ci m-am ales doar cu perspectiva acestor doua mademoiselle asupra productiei.Nah, e si asta o experienta.
thequietsurfer
05 Sep 2007, 15:43
Bineinteles ca n-am inteles mare lucru din film, ci m-am ales doar cu perspectiva acestor doua mademoiselle asupra productiei.Nah, e si asta o experienta.
O experienta similara cu metempsihoza lui Dionis; te invidiez :D :P As vrea si io sa gasesc calea catre o alta perspectiva :D
Carmine Galante
05 Sep 2007, 16:24
Cea mai enervanta chestie care mi s-a intamplat in cinema, ca sa revenim la topic, a fost sa am loc langa doua tipe la vizionarea "La vie en rose"; tipe care, explicau una alteia secventa cu secventa filmul; explicau, comentau, aprobau, se mirau, dezaprobau - cu voce tare. Bineinteles ca n-am inteles mare lucru din film, ci m-am ales doar cu perspectiva acestor doua mademoiselle asupra productiei.Nah, e si asta o experienta.
Eu am patit o chestie la cinemateca, in sala erau 6 / 7 oameni. Doi dintre ei stateau pe randul din fata mea. Unu' era roman, celalalt englez. Romanu' ii "traducea" filmul. Faza tare e ca se proiecta Crucisatorul Potiomkin. :lol:
Pitbull
05 Sep 2007, 17:05
Prin 1978-79, când îmi fäceam la Union dopingul super-intensiv pentru admiterea la facultate, mi se întâmpla uneori sä nimeresc în fata unui anumit cuplu. Vizual nu i-am reperat niciodatä, pentru cä de regulä plecau înainte de sfârsitul oricärui film. Chestia e cä se plictiseau asincron - ea, începând din primele cinci minute. El, abia cu cinci minute înainte de final. Asa cä, pe TOT parcursul filmului, auzeam din spate, religiozitätos, urmätorul schimb de replici, repetabil si multi-repetat:
EA: - Hai, mergem? :hmm:
EL: - ...
EA: - Mergem? :hmm: :)
EA: - Gata, hai sä mergem! :)
EL: - Stai sä väd. :huh:
EA: - Ce sä vezi? :)
EA: - CE SA VEZI??? :D :love:
EA: - CE SA VEEEZI??? :w00t: :love: *
In special la "Intolerance", de Griffith.
__________________________________________________ _
* :love: = adicä îl ironiza pe un ton foarte drägästos. (n.Pb.)
Piotr Buendia
05 Sep 2007, 18:18
Eu am patit o chestie la cinemateca, in sala erau 6 / 7 oameni. Doi dintre ei stateau pe randul din fata mea. Unu' era roman, celalalt englez. Romanu' ii "traducea" filmul. Faza tare e ca se proiecta Crucisatorul Potiomkin. :lol:
sigur nu era englez orb?
thequietsurfer
05 Sep 2007, 18:20
Este extrem de agasant si atunci cand isi dau intalnire la cinema grupuri mai mari de prieteni. Cum mereu se gaseste unu' sau m. multi sa intarzie, ceilalti, dupa fraze de genu':
"Ii mai asteptam 5 minute si intram!", trec la capitolul decizii si o iau pe cea previzibila si clasica: "Hai sa intram k a inceput si filmu de cand stam aici". Daca esti deja in sala, grupul incomplet te face sa devii putin irascibil, da le treci cu vederea zgomotele instalarii sau(dak ai ghinion) rugamintile la care cedezi pana la urma de a te ridica pt. a le face si lor loc. In momentu' asta, poti spune k nu ai pierdut prea mult si incerci sa reintri in atmosfera filmului presupunand k nu se vor mai ivi probleme.
Dupa ce-au trecut vreo 20 de minute din film, isi face aparitia si "fiul risipitor" care isi doreste cu ardoare sa fie alaturi de "matca". Cum dureaza o vreme ca ochii sa se obisnuiasca cu intunericul, sfios, incepe sa intrebe:"Pa unde sunteti, ba?". Primeste raspunsul vag:"Aici." acompaniat de un cor de "SSSSSS" si, optional, de un repros.
Dupa deranjul "alipirii" individului la grup, urmeaza explicatiile, scuzele pt. intarziere si punerea la curent cu ce s-a intamplat in film. Deja nu mai poti sa te uiti linistit. Din cand in cand, individul mai intreaba caci n-a fost lamurit de prima oara: "Asta era ma-sa?" sau "Ce-i cu asta?" etc. si in acel moment iti vine sa-i injuri pe toti. Pleci sictirit si-ti propui sa revii la acelasi film, dar in fata il auzi pe ratacit:"Poate venim si maine k sa-l vad si io de la-nceput."
Desigur ca exista si cazuri in care apar m. multi rataciti si exista si posibilitatea ca grupul sa barfeasca, sa manance zgomotos sau sa comenteze nonstop filmu' dar ceea ce am prezentat eu este o varinata optimista. :D
Carmine Galante
05 Sep 2007, 19:09
sigur nu era englez orb?
Nu, dar se pare ca avea nevoie de traducere.
@thequietsurfer
Alex Leo Serban
05 Sep 2007, 20:48
dspr c s vbeste aici?!
ah, inteleg: vesnicul wanna-be to-be-banned 'aka nume' bagindu-se in seama singur...
bine k nu o face in topicuri dspr FILM! :lol:
Pitbull
05 Sep 2007, 20:58
Nope. Se vorbeste despre belele vizionaricesti (säli friguroase, spectatori semincero-pupäciosi, aparate de proiectie bulite, proiectionisti care refac montajul filmelor dupä propriul lor patent, etc.). Carmine a dat exemplul unui spectator român care-i traducea unui englez inserturile din "...Potemkin", eu despre un nene si-o tanti care tot nimereau la cinematecä färä sä stie cum au ajuns acolo, iar Surferul Linistit, Domnisoara Misticä si altii îsi depänau si ei amarurile.
thequietsurfer
05 Sep 2007, 23:27
Eu ma bucur sa vad k nu s-a plans inca nimeni de cei kre la adapostul intunericului incep sa arunce popcornu' prin sala si pun pariuri adolescentin-idioate care vizeaza abilitatile lor de "lunetisti" sau reactiile tintei vii, dar statice. Eu nu m-am confruntat niciodata cu specimene din astea insa stiu k asta este un fel de legenda urbana exploatata de altfel si in filme.
Daca cineva a trait o astfel de experienta(si nu a ramas traumatizat) sau dak
a facut parte din "plutonul de executie al emotiei cinefile", il rog sa sa raspunda si, in functie de situatie, sa se descarce sau sa se spovedeasca. :D
lady_mystyque
06 Sep 2007, 00:09
bun slava cerului ink nu am patit dar stiu sigur ca pe ala l-as impusca! :lol:
ca sa revin mi-am mai adus a minte o faza ! .. tot la film pe la 10 minute dupa inceputul filmului toata lumea incepe sa isi desfaca pungile de chipsuri si sticlele de suc... bun ok inteleg aproximativ! eu am grija sa mi le desfac dinainte de inceperea filmului dar ok nah... nu mai comentez... imi vad linistita de film in continuare... dupa ink 10 min aud o sticla de cola agitata energic pe undeva prin sala.. si bineinteles dupa aceea deschisa... :x :x fassss fasss numa asta se auzea... muream.. bea omu trec si peste asta ma uit in continuare ma concentrez si aprox peste alte 15 min iar sticla agitata energic ...deschisa ... fasss fasss... bea iar... deja muream de nervi!
stau ce mai stau reusesc cu greu sa revin cu atentia la film... nu sa mai intamplat nimik 20 de min liniste ... incepusem si eu sa ma bucur ... ziceam gata a terminat!... nici nu term bine de gandit iar sticla agitata iar fasss! :x
pana aproape de sf filmului povestea s-a repetat din 20 in 20 de min!! eventual s-a terminat sticla dar nu inainte de a termina cu nervii pe mei pe ziua respectiva! :((
any opinions?
Carmine Galante
06 Sep 2007, 17:50
Nope. Se vorbeste despre belele vizionaricesti (säli friguroase, spectatori semincero-pupäciosi, aparate de proiectie bulite, proiectionisti care refac montajul filmelor dupä propriul lor patent, etc.). Carmine a dat exemplul unui spectator român care-i traducea unui englez inserturile din "...Potemkin", eu despre un nene si-o tanti care tot nimereau la cinematecä färä sä stie cum au ajuns acolo, iar Surferul Linistit, Domnisoara Misticä si altii îsi depänau si ei amarurile.
Exact despre asta se vorbea, dar unii nu inteleg si basta...
Si nu numai ca-i traducea unui englez inserturile din "...Potemkin", ci cam intregul film, omu' era cam greu de cap.
Alex Leo Serban
06 Sep 2007, 20:34
'unii' nu inteleg c mai cauta p forum indivizi kre pot scrie - la moartea unui artist - grozavii precum aceasta:
OMG ! Cum sa pui numele lui Pittis pe post de titulatura pentru un de radio de stat ? Cred ca le-ar fi crapat capul, e jenant. Se iau hotarari d-astea la repezeala... tipic romanesc.
ASTA e d neinteles!
dar nu-i nimic... timpul l rezolva p toate; la moartea celui kre a scris mizeria d mai sus nu va exista niciun topic special... nimic :P :lol: :happy:
devil_doll
07 Sep 2007, 09:28
Vizionare de film stupid acum cativa ani. Neavand nimic de facut am decis s merg cu o prietena la Exorcist, The Beginning. IN spatele nostru o gasca de baieti, veseli nevoie mare, incarcati cu pungi de popcron, pe care mai mult de jumatate le-au proiectat in frezele co-vizionarilor. Prima jumatate a fost marcata de mistouri copioase gen Pup-o maaaaa (cand Stellan se apropia de posedata), Ia uite ma cum arata asta, zici k e Chioru, al d sta la scara d langa noi (cand asistentul parintelui e atarnat d crucifix si pasarile ii mancasera globii oculari), dupa care, in purul simt adolescentin m-am enervat si am inceput s comentez si eu. Eh atunci mi s-a taiat macaroana direct, fiindca cinefilii au inceput s ma susuie si s bata obrazu: Ia uite mai, astia nu stiu ca la filme nu s vorbeste.. :w00t:
thequietsurfer
07 Sep 2007, 11:09
Deh, ce sa-i faci... stoicismul cinefil are si el limitele sale asa ca nu-i nimic blamabil in riposta ta(sper k doar verbala, desi astfel de "comando-uri" ar trebui si ele exorcizate de demonul prostiei dupa modelul filmului sau chiar mai rau).
De obicei, astia nu considera tacerea si ssssssssss prelungit al salii ca fiind raspunsuri ce dezaproba comportamentul lor si in situatia asta este uneori benefic sa li se raspunda in acelasi registru stilistic de mahala poposita-n cinema. Doar asa poti avea speranta k vor inceta, insa in momentul in care ei se arata dornici de a continua spectacolul de clovni rataciti intr-o lume ininteligibila trebuie sa spui stop. Singura consolare(amara da buna si-asa) este k nu risti sa ii vezi la vreun film de care nu au auzit ei c-ar fi "ma-sa".
lady_mystyque
09 Sep 2007, 14:03
mai mai am fost eu plecata am revenit si nimik nu s-a mai scris pe aici? :?
Pitbull
09 Sep 2007, 14:34
Päi, sä scriem... färä tine? :huh:
Da' cum ne-am fi permis? :hmm:
Da' unde ne trezim aicea? :?
lady_mystyque
09 Sep 2007, 14:44
Päi, sä scriem... färä tine? :huh:
Da' cum ne-am fi permis? :hmm:
Da' unde ne trezim aicea? :? :lol: :lol: :lol:
pai scrieti fara mine.... doar nu sunteti legati de mine! :lol:
Pitbull
09 Sep 2007, 14:55
Ce-ai stiut zice...?!? :w00t:
NOI nu suntem LEGATI de TINE? :shock:
Sacrilej! :x :x :x
Sufleteste, moraliceste, afectiviceste, intelectualiceste, istoriceste, suntem mai legati de tine decât Petru de Pavel, Scylla de Charybda, Anatolia de Rumelia, Farfuridi de Brânzovenescu, Iliescu de Mineriade, Paolo de Vittorio Taviani, condamnatul de latz, si biciusca de cal (de unde-am citat aici, la urmä, ha?) - si viceversa! :o
Clar? :?
johnnyg
10 Sep 2007, 11:09
Prefer cinematograful in detrimentul tv-ului sau comp-ului la orice ora. Isi are farmecul lui si nimeni nu poate constata asta. Iar in acel farmec includem si "destepti" de genul "pup-o baaaaaaa" (dupa cum spunea cineva mai sus - in grupul meu de prieteni aceasta replica devenind o clasica de mult timp) si cinematografe care probabil ar trebui arse din cauza conditiilor in care se deruleaza filmul. Revenind la "destepti", acestia sunt de multe feluri: am fost acum cateva luni la "Transformers" (filmul avand asupra mea acelasi efect pe care l-a avut si 'Indiana Jones" in materie de fun) si inainte sa inceapa filmul in spatele meu s-a pus un grup de vreo 3 baieti. Au intrat in sala zgomotos, s-au asezat zgomotos iar apoi laringele si plamanii au inceput sa fie folositi la capacitate maxima fara nici un rost. M-am si gandit la orele de suferinta pe care le voi avea de indurat. Si a inceput filmul. Ei bine, unul dintre ei a sunat pe cineva imediat dupa genericul de inceput si incredibil, timp de 10-15 minute respectivul ii spunea celui de la telefon replicile din film:shock:. Si nu i le soptea ci trebuia sa fie toata sala informata de acest lucru. A da si sa nu uit: nu lipseau nici rasetele malefice. Dar, slava Domnului, ca unul dintre amicii lui avea ceva minte si a reusit sa-l potoleasca dupa vreo 10-15 min. Insa sa nu credeti ca s-au potolit de tot pe parcursul filmului.
Apoi ar mai fi cei care au de comentat cate ceva la fiecare scena importanta a unui film, copiii de 10 pana in 14 ani care vin in grupuri de cate 10-15 si care numai pt film nu vin la cinema, indragostitii (de fapt prea indragostitii). Nu am nimic cu acestia dar "omule cred ca ti-ai saruta mult mai bine prietena pe un pat decat de pe un scaun si inconjurat si de cateva sute de oameni". Asta imi aduce aminte de un film (nu mai stiu exact care) unde eu m-am asezat pe la mijloc, iar in ultimele randuri s-a asezat un cuplu (erau acolo cand am intrat). Dupa vreo 30 de minute au inceput sa se auda zgomote ciudate din spate. De vazut nu se vedeau prea multe dar de auzit. . . ganditi-va la un pat vechi, cu arcurile uzate si care e folosit pt anumite activitati :love: Acuma nu stiu ce sa cred; probabil dadeau regulat cu piciorul in scaun, sau cereau bis la vreo scena; singurul lucru cert e ca au cam deranjat sunetele respective si iti atrageau atentia de la film de prea multe ori, facandu-te sa te gandesti la altceva decat la film :D
Sunt si acestea experiente, ce sa zic. Chiar haioase (unele) cand ma gandesc acuma la ele. Vai, si acuma imi vine in minte "Kill Bill" si tortura indurata la acel film. Imi vine sa vomit cand ma gandesc in ce conditii am urmarit acel film. Atunci am experimentat probabil tampenia, de fapt idiotenia tineretului roman "iubitor de filme" la potential maxim. Dar oricum m-am intins prea mult asa ca va las si va salut.
thequietsurfer
10 Sep 2007, 11:32
Nu am nimic cu acestia dar "omule cred ca ti-ai saruta mult mai bine prietena pe un pat decat de pe un scaun si inconjurat si de cateva sute de oameni".
CATEVA SUTE DE OAMENI... :shock: :shock:
Ai nimerit cumva intr-un imperfect paradis cinematografic? Au devenit salile existente neincapatoare? Inseamana ca suntem pe drumul cel bun :D :D
lady_mystyque
10 Sep 2007, 18:37
- in grupul meu de prieteni aceasta replica devenind o clasica de mult timp.
valeu! pai cu asa prieteni stai tu! :shock: :?
@thequicksurfer
la asta ma gandeam si eu... ca de obicei cand intru dak sunt 20 de oameni e deja minune! :w00t:
@pitbull
bine bine am inteles !.... si sa stiti ca si eu sunt legata de voi si sufletisceste si asa mai departe ca si voi de mine ... mai ceva ca tristan de isolda ca asta ai scapat-o pitbull :lol:
asa e bine, dragilor? :love: :lol:
thequietsurfer
10 Sep 2007, 19:00
@lady_mystyque
De ce m-ai rebotezat(thequicksurfer)?
lady_mystyque
10 Sep 2007, 22:24
@lady_mystyque
De ce m-ai rebotezat(thequicksurfer)?
ups sory!.. nu am fost atenta! :oops:
johnnyg
11 Sep 2007, 23:24
Da, cateva sute; nu foarte multe: doar vreo 2. Capacitatea cinematografului e de maxim 300 de locuri. Acesta e cel mai mic din Cluj-Napoca. Si cum anual se tine TIFF-ul, lumea parca incepe sa mai vina la filme.
Cat despre lady_m si grupul meu de prieteni nu stiu exact ce vrei sa zici, dar ce vreau eu sa zic e ca atunci cand vine vorba de 'destepti" de prin cinematografele noastre, noi le punem eticheta de "pup-o baaaaa", "destepti de genul pup-o baaaaaa".
salutari
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.