PDA

View Full Version : The Chronicles of Narnia:The Lion,The Witch and The Wardrobe


Demona
19 Dec 2005, 11:37
Not a bad movie. Se mishca destul de incet dar e ok. Foarte mishto realizate efectele. Ce mi s-a parut aiurea au fost la scenele de lupta, armatele care erau foarte mici shi armurile care nu aratau cine shtie ce. Dar animalele au facut filmul... Shi vrajitoarea. Aslan "ruleaza". :D A fost chiar cute filmul. Cica a fost facut sa beat Harry Potter. Nu cred ca o sa reusheasca. Deshi nu imi place Potter, filmele cu el sunt ceva mai dinamice... :) Dar mai sunt inca 7 Narnia to go... Deci nu se shtie! :)

Gaandalf
19 Dec 2005, 21:57
sunt 7 carti - si vor fi inca 6 filme... asta daca decid "aia de sus"
the lion, the witch & the wardrobe ... este ecranizarea celei de-a2a carti ...
sunt curios sa vad acest film mai ales dupa ce l-ai pozitionat imediat sub Harry Potter ...

ATB4FOREVER
20 Dec 2005, 14:36
:shock: daca au inceput cu a 2 carte, nu prea cred ca le vor ecraniza pe toate :P cat desper film, nu-i rau dar deja cam plctisitoare filmele de genu asta ... mai ales ca ne asteapta inca vreo3 H.P. -uri

GhitzaCartitza
20 Dec 2005, 22:44
Dragut. N-am citit cartea si nu stiu daca e de vina povestea sau regia, dar e clar ca ii lipseste sclipirea care sa-l duca pe locuri fruntase in boxoffice. Da impresia unui film de Hallmark.
Oricum am urmarit cea mai nesangeroasa lupta din toate timpurile vazuta intr-un film :) .
The Witch is a bitch!

seether
26 Dec 2005, 21:57
Mamamama am iubit cartzile alea cand eram mica... Daca se tzin de poveste, atunci tre sa fie jmechere si filmele (nu ca la Harry Potter de mi-e scarba sa vad filmu' ca cine stie ce au mai schimbat din actziune) Hai k de abia ajtept sa vad ce au scos din cartzi :love:

Longshot
26 Dec 2005, 22:50
Da impresia unui film de Hallmark

amin.
naspa rau filmul save vrajitoarea si castorii. insa cam multe filme in ultima vreme in care exista niste animalute care mai salveaza situatia cat de cat. (uite si penalul madagascar)
m-as fi dus la constant gardener da' am zis ca, deh, sa vaza si ochiu' meu cum e un film cu opening la b.o. de 65 mil para. am aflat.

anouk
03 Jan 2006, 00:12
cum C.S. Lewis nu se compara ca complexitate cu Tolkien asa "Chronicles of Narnia" nu se compara cu "Lord of the Rings"... totusi mi-a placut Tilda Swinton, o adevarata Craiasa a Zapezii... cred ca voi merge si la celelalte filme (daca vor mai fi)

MinRep
04 Jan 2006, 10:39
Da impresia unui film de Hallmark
amin.

True, true! Totusi, "Narnia" asta e mai bine filmat, iar filmele de pe Hallmark sunt - in general - ceva mai bune...

BeNnY
04 Jan 2006, 18:39
Eu l-as vedea doar pentru Tilda Swinton. Merita sa-l vad daca vreau sa ma uit numai la ea?

MinRep
04 Jan 2006, 18:58
Sincer, mie nu mi-a prea placut de Tilda Swinton in acest film (probabil rolul e de vina), dar interpretarea ei se remarca intr-un film cu tone de efecte speciale si asta nu poate decat sa fie un lucru bun. In vreo 2-3 scene e chiar geniala... daca merita sa te uiti la tot filmul pentru ele, asta e altceva... ;)

aditza2004
05 Jan 2006, 11:22
Dupa mine este un film slab. Este foarte previzibil si este mult prea copilaros. Nici nu se compara cu Harry Potter sau cu Lord of the rings. Este un film pt americani :)

Demona
05 Jan 2006, 12:20
Normal ca nu se poate compara cu Lord of the Rings sau even Harry Potter(whatever)... Parca MinRep-ul zicea ca da a film de Hallmark... which is kinda true...[/b]

Gaandalf
07 Jan 2006, 11:01
Dupa mine este un film slab. Este foarte previzibil si este mult prea copilaros. Nici nu se compara cu Harry Potter sau cu Lord of the rings. Este un film pt americani :)
cred ca target-ul a fost din start 5 to 7 year olds ...
astept sa il vad la cinema...

Mala Portugal
08 Jan 2006, 15:58
C'mon, it's a lovely fantasy. E drept ca n-am inteles nici eu care era rolul eroic al pustilor in toata popvestea asta; gasca de ciudatii se puteau salva lejer si fara ei . All in all ,e un film pentru toata familia: pentru copii povestea, pentru tatici Tilda Swinton cea gracila si glaciala ( ma indragostesc tot mai mult de ea cu fiecare film) , pentru bunicute Mos Craciun cu pelerina din piele rosie (how kinky is that!) iar pentru mine centaurul sef :)

Gaandalf
08 Jan 2006, 17:17
C'mon, it's a lovely fantasy.
n-a aruncat nimeni cu pietre in el doar ca filmul chiar este pentru cei mici in primul rand.
multi se asteaptau sa fie film mult mai serios. sau poate ca vroiau.moi, tot ma duc sa-l vad au cinema...

M0n0
10 Jan 2006, 13:57
E drept ca n-am inteles nici eu care era rolul eroic al pustilor in toata popvestea asta; gasca de ciudatii se puteau salva lejer si fara ei .
Sincer ma asteptam si eu la ceva incredibil...ca toti cei 4 copii sa aiba o putere magica (lol) sau ceva...
Pentru mine, Aslan a fost leul suprem si cel mai tare...mai ales cu vocea lui Liam Neason...

Nush ce-mi veni...dar...dupa toate filmele astea cu fantezii and sh*t tare as vrea sa vad un remake dupa "Poveste fara Sfarsit" written by Michael Ende...that were the days...oricum eram prea mic sa imi dau seama de calitatea lor...povestea e cea care m-a captivat...

ATB4FOREVER
10 Jan 2006, 14:10
[

Nush ce-mi veni...dar...dupa toate filmele astea cu fantezii and sh*t tare as vrea sa vad un remake dupa "Poveste fara Sfarsit" written by Michael Ende...that were the days...oricum eram prea mic sa imi dau seama de calitatea lor...povestea e cea care m-a captivat...

stii, mie imi place mult ultima versiune a "povestii fara sfarsit" asa ca prefer sa nu faca si din alt motiv, chiar nu v-ati plictisit de prostiile astea de poveti pentru copii, mie unul la 17 ani cati am, ma exaspereaza ca investesc bani in asa productii desi deosebit de bune dar puerile :sick:

M0n0
10 Jan 2006, 19:35
Da
dar nu ma gandesc la asta sa fie in viitorul foarte apropiat ... ci atunci cand o sa fie mai accesibile si mai ieftine efectele speciale...
si oricum cam la orice se face remake dupa o perioada mai mare de timp...hai sa zicem 50-60 de ani... :lol:

neghinitza
10 Jan 2006, 20:36
The Chronicles asta l-am vazut deja de cateva ori fortat de imprejurari(prima oara acasa pe comp, a 2a oara la cinema, a 3a oara la niste prieteni care se uitau la el si probabil ca mai urmeaza sa-l vad).nu e nu stiu ce, dar oricum mi-a placut mai mult ca Harry Potter-urile!?!.de ce nu sa fac remakuri moderne la Jules Verne?.sa vezi acolo efecte:)cea mai tare faza din film e cand apare 'the white witch' din o gramada de 'white snow' cu o carutza beton care zburda:)

Scorpion
11 Jan 2006, 11:22
Interesant filmul dar se adreseaza in primul rand copiilor. Mi-ar fi placut o poveste mai complexa ca in Harry Potter sau LOTR dar merge si asa. Lupta dintre cele 2 armate a fost bine realizata dar mult prea cenzurata. Ar fi fost perfect daca ar fi fost facuta in genul celor din Braveheart. Poate apare o varianta director's cut interzisa sub 16 ani :)

Nu prea am inteles insa sfarsitul. Stiti cumva , urmatoarele carti sunt tot cu cei 4 in rolurile principale ? Si daca da, ce varsta vor avea cand se intorc in Narnia ?

seether
11 Jan 2006, 12:41
Da, pai cam asta e rolul pushtilor.. De ei se leaga toate cartzile, sau mai bine zis de diferiti membri ai familiei lor si aventurile lor prin Narnia.. Mai era o carte inainte de "Leul vrajitoarea si sifonierul" care mi-a placut mult mai mult, nu inteleg de ce au inceput cu volumul 2 da in fine. Acolo personajul principal era unchiul lor si cu inca o pushtoaica, pe vremea cand aveau 10 ani sau ceva d genu.. "Nepotul magicianului" e aia.

MinRep
12 Jan 2006, 12:42
Mai era o carte inainte de "Leul vrajitoarea si sifonierul" care mi-a placut mult mai mult, nu inteleg de ce au inceput cu volumul 2 da in fine.
Mi se pare ca "Leul, vrajitoarea si sifonierul" e prima carte scrisa, dar a doua in ordine cronologica... Sau ceva de genul - n-am citit cartile. Oricum, n-avem sanse sa scapam fara inca o serie de sapte filme, de parca nu ne ajunge ploaia de sequel-uri, prequel-uri si remake-uri care se anunta pentru 2006... :?

Cinemania
16 Jan 2006, 13:56
mie mie se pare un film superb din toate punctele de vedere..am uitat ca odata am urmarit magicul The Legend sau magniciful LOTR...pentru prima oara am intrat si eu in dulapul magic unde am gasit: o lume fabuloasa, feerica, niste animalute dragalase si umane, o vrajitoare cu sufletul de gheata (da, Tilda Swinton e potrivita pentru tol..nu as fi riscat cu Cate Blanchett - motivele le-am spus mai sus), alte animale, mai putin umane, si o poveste cuminte, plina de invatamainte...

dar uite ca mi-am adus aminte ca am vazut mini-ul The 10th Kingdom (2000), care mi-a placut la fel de mult...si e aceeasi mancare de turta dulce

Gaandalf
16 Jan 2006, 13:57
am tot avut rabdare si inainte si in timpul filmului ... dar aceasta "pelicula" chiar n-are nici un dumnezeu ... o serie intrminabila de aberatii inoculate meticulos pe durata a 2 ore sau cat a trebuit sa stau tintuit pe acel scaun. dar nu arunc cu noroi - las loc pentru cei mici sa-l vada care l-au adorat ... precum harry potthead are timp sa se maturizeze in 7 carti.
p.s. - nice touch with santa giving away weapons as x-mas presents ...

Selkia
17 Jan 2006, 11:54
sunt 7 carti - si vor fi inca 6 filme... asta daca decid "aia de sus"
the lion, the witch & the wardrobe ... este ecranizarea celei de-a2a carti ...

nu, e prima carte din serie. uite-le aici in ordine cronologica. s-au reeditat de curand la rao. dar daca e sa judeci dupa subiect, intr-adevar, 'nepotul magicianului' e un fel de prequel, din moment ce prezinta nasterea narniei.

"The Lion, the Witch and the Wardrobe" (Sifonierul, leul si vrajitoarea)
London: Geoffrey Bles, 1950; rpt. New York: Collier Books, 1970.
Four English children (Peter, Susan, Edmund, and Lucy) accidently discover a magic land that lies beyond and through an ordinary wardrobe. In this land, called Narnia, one of them, Edmund, betrays his siblings to the wicked White Witch, who has been holding all Narnia in thrall to winter. Only when the lion Aslan agrees to die at the witch's hand can the betrayal be forgiven and Spring come to Narnia.

"Prince Caspian" (Printul Caspian)
London: Geoffry Bles, 1951; rpt. New York: Collier Books, 1970.
The four children return to a Narnia much later in time than their last visit. They meet the mouse Reepicheep and all assist Prince Caspian in defeating the Telmarines and bringing back the Old Things.

"The Voyage of the 'Dawn Treader'" (Calatorie pe Mare cu "Zori de zi")
London: Geoffry Bles, 1952; rpt. New York: Collier Books, 1970.
Edmund and Lucy join their cousin Eustace Clarence Scrubb ("he almost deserved it"), who becomes an unwilling voyager on a ship with King Caspian. Caspian (and Reepicheep) propose to sail to the World's End. They do. Aslan tells Edmund and Lucy that they are now too old for Narnia and must learn to see him - Aslan - in their own world.

"The Silver Chair" (Jiltul de argint)
London: Geoffry Bles, 1953; rpt. New York: Collier Books, 1970.
Eustace Scrubb, with a friend named Jill Pole, is sent by Aslan to find the imprisoned Rilian - the true heir to the Narnian throne. Guided by Puddleglum, the children help Rilian to escape from Underland.

"The Horse and His Boy" (Calul si baiatul)
London: Geoffry Bles, 1954; rpt. New York: Collier Books, 1970.
Shasta, aided by the Tarkheena Aravis and two Talking Horses (Hwin and Bree), helps save Archenland from invasion.

"The Magician's Nephew" (Nepotul magicianului)
London: The Bodley Head, 1955; rpt. New York: Collier Books, 1970.
Beginning in Victorian London, two children named Polly and Digory - whose Uncle Andrew is a magician - meet a Queen during their travels who wants magic for power. They are present at the creation of Narnia, when Aslan gives the gift of speech to the animals.

"The Last Battle" (Ultima batalie)
London: The Bodley Head, 1956; rpt. New York: Collier Books, 1970
The final story: in the last days, a clever ape has constructed a false Aslan. Even after Jill Pole and Eustace Scrubb help Tirian to expose the deception, confusion reigns. The children die in a railway accident in England at the same time that Narnia ends. The children go on to find a new Narnia where "the inside is larger than the outside."

Faenor
17 Jan 2006, 12:43
Cea mai mare aberatie este ca Disney a legat filmul de maini si de picioare si l-a aruncat burduf in prapastie doar ca sa pastreze ratingul de audienta generala si de asta asistam la tampenii de genul lupta pe 100 hectare in care nu vedem picatura de sange, morti pe care le intuim pt ca de fapt nu e frumos sa vedem cum Jadis il injunghie pe Aslan sau cum Aslan ii roade capul vrajitoarei si in general tot ce inseamna zugraveala feerica dar antiseptica pe care o poate intui orice copilas prescolar. Problema e textele lui Lewis sunt mult mai mult decat ce se vede in film si sunt pline de mult mai multe semnificatii secundare-fiecare gest, intalnire, discutie din cartile lui are valente simbolice care puteau fi puse mult mai bine in valoare intr-un subtext pus la dispozitia privitorilor mai mari. Aceleasi procedee tehnice care au conturat cadrul acestui film ca o carte de colorat puteau fi folosite pentru a da textului filmic profunzimea meritata.
In aceeasi nota Aslan ca personaj pivot este mult prea schematic, pacat de Liam Neeson si nu prea convinge pe nimeni-pentru ca nu este suficient explicat sau sugerat-iar jumatatea a doua este expediata superficial si la fel de neconvingator-pacat de parada incredibila de creaturi pe care "artistii" de la WETA le-au pus la dispozitia regizorului care le-a acordat mult prea putin screening time si le-a vantuarat mult prea rapid prin fata camerei.
Daca proucatorii si scenaristii ar fi respirat putin dupa prima jumatate a filmului-care e intr-adevar f bine facuta si te introduce frumos in atmosfera-si ar fi luat o pauza sa gandeasca putin cum rezolva credibil si cu bun simt partea a doua poate ca am fi avut un film bun care sa nu faca de ras materialul de pornire. Dar la urma urmei, tocmai prin natura sa "ireala", dar care trebuie sa convinga fantasy-ul nu e un gen usor si la indemana oricui.

Terror_IST
23 Jan 2006, 22:36
Montionez de la inceput ca nu am citit nici una din cele sapte carti ale lui Lewis si nu am nici cea mai vaga idee cu ce se mananca Narnia deci sa nu-mi sara potentialii fani in cap ca n-am inteles filosofia ascunsa printre randuri.
Principalul ingredient care ii lipseste acestui film este acea grandoare epica, ce face un fantasy memorabil. Desi foloseste o serie de elemente de mitologie celtica si nordica si nu sta chiar prost la capitolul lupte & CGI, filmul pur si simplu nu aduce nimic deosebit. Infruntarea finala nu m-a miscat deloc si ,per ansamblu, nu m-am simtit atras de lumea magica din Narnia sau mai bine zis de vizunea asupra acestei lumi prezentata de Adamson. Destul de bogat in metafore pentru un film (asa zis) pentru copii, punctul forte din punctul meu de vedere este constiuit de alegoria mesianica a leului. In mare e o experienta relaxanta, cam puerila pe alocuri (de-a dreptul penibila scena cu Mos Craciun si extraordinar de gay pustiul ala cu sabia) cu ceva umor subtil (cuplul de castori), cu o ice-bitch de toata frumusetea (Tilda Swinton) si cu o pustoaica ce ii da clasa Dakotei Fanning.

Cinemania
24 Jan 2006, 00:25
de aia poate ar fi fost mai bine sa faca un mini gen The 10th Kingdom[/b]

Terror_IST
24 Jan 2006, 21:43
Ai dreptate dar astfel n-ar mai fi ajuns la cinema unde s-a descurcat detul de bine la capitolul incasari!

Cinemania
24 Jan 2006, 23:37
Ai dreptate dar astfel n-ar mai fi ajuns la cinema unde s-a descurcat detul de bine la capitolul incasari!

aici ai tu dreptate...in varianta mini nu l-ar fi putut da decat direct in varianta pentru TV