View Full Version : The People vs. Pitbull & Ambra Blu
Marge Gunderson
26 Aug 2005, 03:05
Acest topic este o continuare a celui din "Cinematografia romaneasca" (http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=6467&hist=0)
Moderator Pitbull, iti multumesc pentru trimiterea topicului respectiv AICI, dupa cum te-am rugat in de atatea ori. DESCUIAT, te rog, si INTEGRAL.
Daca nu esti prea las, desigur.
Si mai ales daca esti.
herbert
26 Aug 2005, 03:19
marge, nu-l lua in serios pe Ambra. el e - in fond - un delicat si un timid. scrie mascari si insulte, dar e primul care sufera. eu il aud cum plange in singuratate ca personajele lui Houellebecq...
Pitbull pazeste in general bine, dar ii mai scapa si lui...
Marge Gunderson
27 Aug 2005, 01:10
Herbert,
O tot aud pe-asta cu p'titbull cel bun la casa omului, si cum fara el era si mai rau...
Si l-am vazut si pe Ambra suferind pe aici - auzi, "alocatie"! - nu stiu de ce se da asa "pustan", altii la varsta lui... Dar inca nu i-am citit contributiile PUBLICATE in Cinemagia. Un soi de ultima speranta ca macar e capabil sa isi controleze talentul, ramanand un om cu probleme devenite foarte publice in rest. O alegere STRANIE pentru cineva care va participa la concursuri CNC si va umbla in sus si in jos dupa finantari si va fi dependent si de producatori pentru a-si face filmele si va trebui sa lucreze in echipa si... Brrr! Credeam ca se vrea un viitor critic si aplica ce crede el a fi ALS-ismul (chiar si avant la lettre) cu speranta ca... intr-o zi chiar si-o va putea permite! "Cand va fi mare", pasamite...
Dar divaghez. Pe scurt: nu inteleg ce incerci sa imi spui... :oops:
Contez si eu, nu? Am citit atatea tampenii crase, am vazut atata violenta in jur, mi s-au si turnat laturi in cap, asa ca ma consider indreptatita la reactii fara scrupule fata de ceea ce percep eu drept jigodism aici.
Mi se reproseaza "ideile putine si fixe" - dar nu fac decat sa istorisesc pe masura ce descopar si mi se intampla lucruri. Am citit putin si haotic forumul, dar comentez ce vad, cu voce tare. Unii par sa considere asta "o chestie care nu se face". Oare? Si de ce?
Pentru ce mi-a zis Pitbull in subiectul acum numit "Gundersoniada" nu exista scuze. Nici pentru Ambra. Ca sa nu mai cobor in subteranele Cinemagiei, cum le zicea Bagheera. Sorry. Sunt elitista, in felul meu. Si odata cineva "cazut", nu mai urca in stima mea dupa o bere, doua - indiferent cate filme au vazut, cata bunavointa au, ce baieti de treaba pot fi intre ei, etc. N-am ajuns sa sufar "botezuri" din partea lor si dupa aia sa ne tragem de sireturi virtuale sau reale. Nimeni nu trebuie sa treaca prin asta!
Oamenii acestia se compromit public in cel mai penibil mod si pentru niste mize INFIME! Doar ca un exemplu: ei vor sa propuna un episod pilot si au nevoie de toti banii si influenta care le pot pica la drum virtual, dar pe de alta parte isi inlatura mari(le) sanse cu o nonsalanta si o aroganta de neinchipuit! Pitbull SIGUR nici nu isi da seama de cate ori a ales the WRONG exit in ultimul timp - pentru el si pentru tot proiectul sau. Si mi-ar fi si mila sa ii zic. Eu privesc si invat, deh, e show... Dar cu "cinemagisti fermecatori" la o premiera nu se face un serial.
In viata de zi cu zi, sunt departe de genul "mironosita", mitraliez si eu obscenitati - mai ales cand conduc - dar nu mi-as permite sa imi pun zona aceea a vocabularului pe forum. Doar pentru ca o am in registru si o pot folosi inventiv sa infectez spatiul virtual? Ce as demonstra?
La volan, injuri din surprindere la gesturi neasteptate si periculoase din partea altor soferi/cand te simti in pericol. Frica te face sa injuri, pana la urma. Dar aici vin senina si chiar nu risc nimic. Injuraturile si insultele altora nu ma pot trimite in nici un copac - parca nici nu-mi sunt adresate - ma deranjeaza in masura in care ma deranjeaza orice injuratura adresata oricarui user, atat! Sper ca Nume nu se gandea ca eu vreodata voi da un curios "click" pe link-urile sale! NEVER! De la Nume si altii ca el, n-am nici macar curiozitatea unui umil rollover cu mouse-ul. Adica, de cand imi propune el mie site-uri/imagini/ce vor fi fost? Ne trezim pe aceeasi planeta, sau cum? :P
"Ei" cum vin in zona aceasta, cu ce stare, si ce ii ameninta de explodeaza in halul in care o fac?
Vreau sa imi cunosc interlocutorii potentiali, nu pot sa imi stabilesc "vocea" pana nu stiu cu cine am de-a face si la ce ma pot astepta. Si nici sa tac pe masura ce examinez masinaria asta.
Sau zici ca nu merita? Mai bine a good old strategy game? Ma batea gandul la un moment dat, dar mie imi place sa duc lucrurile pana la capat.
Si apoi, i-am promis lui Benny. (Hi, Ben! :D "Gen fun" forever!)
Ambra Blu
27 Aug 2005, 01:21
Herbert,
Si l-am vazut si pe Ambra suferind pe aici - auzi, "alocatie"! - nu stiu de ce se da asa "pustan", altii la varsta lui... Dar inca nu i-am citit contributiile PUBLICATE in Cinemagia. Un soi de ultima speranta ca macar e capabil sa isi controleze talentul, ramanand un om cu probleme devenite foarte publice in rest. O alegere STRANIE pentru cineva care va participa la concursuri CNC si va umbla in sus si in jos dupa finantari si va fi dependent si de producatori pentru a-si face filmele si va trebui sa lucreze in echipa si... Brrr! Credeam ca se vrea un viitor critic si aplica ce crede el a fi ALS-ismul (chiar si avant la lettre) cu speranta ca... intr-o zi chiar si-o va putea permite! "Cand va fi mare", pasamite...
1.Dupa cum ti-am spus deunazi, esti genul de headline de tabloid care, dupa citva timp, va fi uitat. Trust me on this one. Ca exemplu, uite ce reactii ai avut la topicul asta, ai asteptat o zi intreaga, doar-doar va posta cineva. Iti garantez, lumea se plictiseste repede pe Cinemagia.
2. Am 24 de ani, which makes me younger than you. In locul tau, I'd shut that trap.
3. Credeai proasta ca vreau sa devin critic de film. Am doua scurt metraje gata si particip la CNC sesiunea de toamna, am si producator, ti-am zis sa nu mai clantani aiurea pe linga mine fara sa ma anal izezi cum trebuie inainte.
4. Restul mesajului tau e doar incercare - reusita, ce-i drept, din bunavointa si timpul meu liber - de a atrage atentie si comentarii. Ti-am zis, aplici principiul bitei in balta, sperind sa faci valuri.
5. Asa. Astea fiind zise, iti garantez o existenta de efemerida pe Cinemagia, fara sa reusesti sa iti indeplinesti menirea de peste sanitar. Stii prea bine ca ai niste sectiuni care iti sint interzise, asa ca restul contributiilor tale se vor rezuma la flatulatii inflamatoare in spatii suferind de invidia centrului. Apoi va veni ziua in care, dupa cum zicea si BeNnY, cineva iti va zice: mori, fa. Dupa toate aparentele, acesta va fi emanuel. Da cu reply-ul, am o noapte alba inainte, sint gata sa iti fac audienta, mrs no name.
- mai ales cand conduc -
Tot ce poti sa conduci tu e un itb pe o ruta periferica, ca pasager. Daca te-as intalni in trafic te-as calca pe cap.
- De la Nume si altii ca el, n-am nici macar curiozitatea unui umil rollover cu mouse-ul. Adica, de cand imi propune el mie site-uri/imagini/ce vor fi fost? Ne trezim pe aceeasi planeta, sau cum? :P
Mai da-te-n gatu' ma-tii hERBERTE !
A se consemna ca sunt si eu in audienta si i'm here to stay. Gen nu ai ragusit? (pentru marge)
Gen nu ai ragusit? (pentru marge)
Are nevoie de un huge cum load ca sa se dreaga.
Marge Gunderson
27 Aug 2005, 01:44
Am doua scurt metraje gata si particip la CNC sesiunea de toamna, am si producator, ti-am zis sa nu mai clantani aiurea pe linga mine fara sa ma anal izezi cum trebuie inainte.
Eu analizez textele si comportamentul tau de pe aici. "Metrajele" alea, doar daca iau premii sa mi le pomenesti. E NORMAL sa faci filmulete in UNATC. Dar n-am auzit de nici o "perla" recenta.
Dar din partea ta... Nu e PERMIS sa fie cumva sub premiul de la Cannes, deja suntem obisnuiti cu nivelul ala. :huh: Olimpul tau tre' justificat, altfel vei cadea de la o asa altitudine incat vei deveni o legenda vie, vei fi aratat cu degetul: "Asta e ala care..."
Nu-i nimic, ti-ar ramane cariera de clown Cinemagia. Auzi, topicuri "off limits", eu si viitorul meu cinemagistic - AR TREBUI SA IMI PESE???
Oricum, noroc bun, si nu te mai sufoca atat! Geez.
Eu nu mircuiesc cu tine, esti taiat de pe lista. Iti mai scriu o cronica de adio dupa ce citesc revistele alea - daca le gasesc... Si nu stiu de ce crezi ca sunt asa legata de forumul asta si astept intre replici, etc.
Je m'en fous. But YOU have a problem.
Da tu ce filme ai facut fah ?
herbert
27 Aug 2005, 01:49
Tot ce poti sa conduci tu e un itb pe o ruta periferica, ca pasager. Daca te-as intalni in trafic te-as calca pe cap.
- De la Nume si altii ca el, n-am nici macar curiozitatea unui umil rollover cu mouse-ul. Adica, de cand imi propune el mie site-uri/imagini/ce vor fi fost? Ne trezim pe aceeasi planeta, sau cum? :P
Mai da-te-n gatu' ma-tii hERBERTE !
mai nume/name ce prost mai esti! adica ce, crezi ca Marge este clona mea? vai de capul tau, derutatule! nu ma mira ca delirezi, pentru ca pana acum mi-ai atribuit - aiurea - si alte clone: Gabrea, Micu, Chirilov, Marcu, Alvaro Robles s.a.
in loc sa profiti ca ai intrat pe furis pe site, sa plasezi si tu un comentariu ceva, spui prostii suparate. da, ai cazut rau de tot. nici o speranta.
Ambra Blu
27 Aug 2005, 01:52
Eu analizez
But YOU have a problem.
Tu analizezi pe pizda ma-tii. daca ti s-ar rupe, ai trece mai departe prin viata, fara sa iti pese de mize mici ca Cinemagia. Nu te mai lua atit de in serios, ca stii ca nici noi nu ridem cu tine. Sictir, da-te-n ca-cat.
Uite-ti idolul (http://pg.photos.yahoo.com/ph/poponelpoponel/detail?.dir=777e&.dnm=9fbe.jpg&.src=ph)si mai taci in mortii ma-tii. Te vedeam in fiecare zi in metrou - in studentie. Mi-e sila de cacareze ca tine.
Marge Gunderson
27 Aug 2005, 01:56
A se consemna ca sunt si eu in audienta si i'm here to stay. Gen nu ai ragusit? (pentru marge)
Gen "am ras".
Nu stiu de ce, dar momentan imi pari cu mult mai cool ca moshii astia care se dau "cu alocatii". Poate pentru ca esti asa de sincer, si in entuziasm, si in furie, si in tinerete. Not a hack.
Asa ca s-a consemnat, cum ai cerut, si noapte buna tie! :)
Eu analizez
But YOU have a problem.
Tu analizezi pe p**** ma-tii. daca ti s-ar rupe, ai trece mai departe prin viata, fara sa iti pese de mize mici ca Cinemagia. Nu te mai lua atit de in serios, ca stii ca nici noi nu ridem cu tine. Sictir, da-te-n ca-cat.
Fratello, cine dreacu' sunt astia ? Herbert de pe cinemagia, marge de pe cinemagia... no name-ri. Bah, ati produs macar o fotograma, fie ea si pe pelicula de 16mm data de atf ? Eu zic sa faceti ciocu' mic, mic de tot si mult joc de glezne. :sick:
Haios mi se pare ca erai atat de hotarata sa ti se mute topicul la condica sperand, in naivitatea ta gen doborat moderatori, ca aici va fi moderat. Fun. Mai incerci sa demonstrezi ceva? Daca da, ce, daca da, de ce? Discutia cred ca si-a pierdut point-ul some miles back, oarecum irecuperabil, acum e beyond pointless. Gen fun cat emi doarme.
emi doarme.
Il viseaza p-ala ... cum dracu' ii zice ... grish am.
Ambra Blu
27 Aug 2005, 02:12
Fratello, cine dreacu' sunt astia ? Herbert de pe cinemagia, marge de pe cinemagia... no name-ri.
Marge este un IP care nu va mai sta multa vreme pe Cinemagia. In rest, un CD blank, oarecum legata de Giulia Dobre.
Marge este un IP
Clona penibila, care a mai arso la greu pe cinemagia. hERBERT.
Ambra Blu
27 Aug 2005, 02:26
Marge este un IP
Clona penibila, care a mai arso la greu pe cinemagia. hERBERT.
Nu, nu e acelasi. Herbert nu stie o boaba de engleza si e mai putin isteric decit Marge. Detalii iti zic pe pm.
Airlight
27 Aug 2005, 02:26
The fuсk.
Intai si-ntai pentru ca ma simt eu murdar, uitandu-ma la atatea dejectii pe metru patrat si p-orma pentru ca e momentul sa facem distinctia de rigoare intre radem/glumim si restul povestii.
Ma deranjati. Si ma deranjati cu atat mai mult cu cat v-am citit si-n zilele bune si am avut ce vorbi cu fiecare, adica stiu ca vorba aia, prostie nu e, ci doar ticalosie.
Bai domnilor cu m si p, e vremea sa faceti o pauza sanitara pe siteul asta- va zice asta cineva care n-are nimic de impartit cu voi - ca sa mai respire onor cititorii, dac-o mai ramane vreunul dupa festivalul de licheni si alti muschi verzi de asta-noapte.
Acuma, maine se trezeste vatman forever si va ia din nou pe faras, dar de tinut minte niste vorbe tot o sa tinem. Si nu pot sa nu regret ca chestii din astea inca exista.
Io zic ca ar fi cazul sa cam stiti cand se-mpute - mie, unuia, imi duhneste rau.
Atat.
S-a spart buba. S-o dam in vileag.
Ambra Blu
27 Aug 2005, 03:11
Of, sint dezamagit. Nu ati mai postat nimic. Si unde a disparut anexa cratitei? Marge, roger, roger, do you copy?
Am citit intre timp pe un pliculet de ceai un koan zen. Si, fierbindu-mi ceaiul, am invatat brusc, patruns de lumina, ca genul tau este etern. Te da omul cu mina la o parte, vine alta, i se aseaza pe umar si incepe sa biziie. Ma rog celui de sus sa imi dea forta sa iti ignor schelalaitul si celui de jos sa ma tina de picioare daca voi vrea cumva sa sar la tine.
Fara sa percepi ce iti zic acum ca amenintare, te asigur ca, in cercul nostru mai strimt ca un fund de copil crud, nu o sa ne mai plictisim impreuna. Pe Cinemagia, that is. O sa iti iei frumusel zborul catre alte forumuri, sa wax lyrical acolo. But, beware, incearca sa nu le scrii cu CAPITALS ca s-ar putea sa iti aplice o analiza pe text si sa le dea cu plus. 25+, in cazul tau, si nemaritata, cu timp berechet de ars pe Internet.
Cu aceeasi lipsa de considerare pentru orice tine de bucatarie (anexa cratitei, remember?), o sterg acum. Sint sigur ca in mindria ta feromonica vei ignora faptul ca am dat in clocot si, orgolioasa, ma vei evita cu gratia femeii care stie ca in bucatarie ea e stapina si ca nimeni, in afara de ea, nu se pricepe. 'Experimentul' scatologic se apropie de final si focus grupul intra in unsharf. Muiei.
...si sa nu uitati niciodata ca asta e de fapt doar un spatiu virtual care va mananca sanatatea si viata. nu va lasati posedati de demonul cinemagiei!
"Now you’ll sing a song of liberty for blacks and paks and jocks
And they’ll take you from this dump you’re in and stick you in a box
Then they’ll take you to cloughprior and shove you in the ground
But you’ll stick your head back out and shout we’ll have another round!"
.obsedatilor.
Marge Gunderson
27 Aug 2005, 23:33
Haios mi se pare ca erai atat de hotarata sa ti se mute topicul la condica sperand, in naivitatea ta gen doborat moderatori, ca aici va fi moderat. Fun.
Imi pare bine ca nu mai am nevoie de traducator cu tine, Ben.
Nu, eu nu speram ca aici va fi moderat, ci dimpotriva, ca va fi lasat in pace. Dincolo eu eram singura care sufera modificari in mesaje. Gen, not fun!
Mai incerci sa demonstrezi ceva?
Cu toata franchetea, nu prea... Mi-au iesit demonstratiile. De acum e doar "gen fun" pentru mine. Altii sunt in pline "demonstratii", nu vezi, si eu nu-i mai bag in seama cat ar dori.
Mie imi place fara moderatori "dintre noi, pentru (unii dintre) noi" - cel putin pentru discutii care privesc forumul. Asa e si corect, si Pitbull n-are dreptate sa mai tina "Gundersonniada" pe tarlaua lui, trebuie sa ii faca vant aici. Ca atunci cand vorbesc de film, pot sa ma duc oriunde vreau. Ce, nu m-ati primi tu cu MinRep la voi? Mi-ati sterge mesajele, mi s-ar "intampla ceva rau, virtual vorbind"? Nici macar Pitbull nu ma ataca, la el, acolo. Trebuia sa scriu despre stilul de moderare de la inceput aici si numai aici.
Dar pesemne ca Pitbull vrea topicul ca amintire. :oops: Aiurea: sau spera sa il poata sterge in curand, pe furis, :P , sau sa il ascunda sub pres, sa il lase sa coboare natural in paginile urmatoare - pe masura ce apar topicuri noi si acela nu poate fi readus la suprafata. Pitbull nu e curajos, ce, nu stiai?
Leonard
28 Aug 2005, 00:04
pînã la urmã ce vrei, de fapt? cã tot n-am înþeles. ce te agiþi atît? Nici mãcar n-ai haz.
pe de altã parte, sunt de acord sã se mute topicul iniþial aici. e ca o tumoare pentru "Cinemagrafia Romaneasca"
Marge Gunderson
28 Aug 2005, 01:11
Ambra Blu,
Am gasit in sfarsit revistele alea. Te-am depistat cu maxima usurinta, ai ditamai sectiunea dedicata! Incredibil, dar adevarat! Se numeste tot "Iconoclast", vezi bine. Te scuteste sa te supui regulilor, hmm? Asa zici?..
Tu nu esti "iconoclast", decat pentru ca nu vrei sa inveti meserie. Esti ca elevii care se adunau in laboratorul lui Matisse in speranta ca astfel nu mai e nevoie sa treaca prin dificila si plictisitoarea ucenicie a picturii clasice. Doar ca tu nu pari sa ai nici maestri, tu te aduni direct de pe strada. Esti un "iconocras".
Sorry, am vrut sa iti scriu cronica aia, dar n-am la ce. Esti CHINUITOR de urmarit - si nu pentru ca ti-ar merge mintea prea departe si/sau prea repede, ci pentru ca nu esti un profesionist al cuvantului. N-ai claritate, n-ai stil, n-ai structura... Pari sa detesti eclectismul (una dintre cronici era vituperanta la adresa tarei cu pricina) dar... tu ESTI eclectismul! Maxim conflict - relaxeaza-te, zau.
Sper ca vei filma altfel decat scrii. Si ca nu iti vei si scrie scenariile!
Ambra Blu
28 Aug 2005, 01:22
Devii patetica, zau. Te zbati atita sa te bag in seama. Ce dracu, ai si tu nitica demnitate.
M-ai ignorat atit de mult incit mi-ai citit si articolele. Gizas, femeie. Macar, dracu, daca ai pricepe o boaba din ce zic. Chiar sint fan al ecletismului, da' nu stii tu sa citesti: asea scriu, asea imi scriu scenariile, asea mi le regizez.
Repet sfatul: abtine-te. Cred ca mi-ai urat cel putin o data despartire definitiva si irevocabila. Stiu ca nu iti place sa fii sedusa si abandonata, dar tine si tu putin la mindrie, nu mai fi proasta.
Leonard
28 Aug 2005, 01:46
...Cred ca mi-ai urat cel putin o data despartire definitiva si irevocabila. Stiu ca nu iti place sa fii sedusa si abandonata, dar tine si tu putin la mindrie, nu mai fi proasta.
e bun ºi topicu ãsta la ceva. am rîs de m-am stricat. Marge asta e un fel de bufon.
herbert
28 Aug 2005, 02:00
interesant, observatiile de lectura ale lui Marge coincid cu ale mele. o spun fara malitiozitate, mai degraba cu parere de rau, ca mi se confirma un pronostic trist, pe care eu l-am formulat in "expresii" mai politicoase. capacitatea de a gandi limpede ar trebui sa se vada de la o varsta frageda. e mai greu in cazurile unor tulburari structurale...
Poetul_garii_de_sud
28 Aug 2005, 04:34
Balada pentru flasneta si Marge
Topic trece, topic vine
Mai un threat,o acadea
Mai o turma de bovine …
Intrupata intr-o …”ea”
Doarme-n avatar, Tirana
Logoreea ei viseaza
Asteptand candid banana
Care sa o faca treaza
Dar banana, fruct exotic
Reticenta la …”idei”
Nu se vrea direct off-topic
In …nimicnicia ei.
Si-atunci “Marge” posteaza-n transa
Randuri de-ntuneric pline
(a ratat inca o sansa)
…Topic trece, topic vine
Post Scriptum
E cand vesela …cand trista
In discursul ei baban
E o simpla “politista”
Adormita in ..bulan
(imi pare rau n-am gasit alta rima)
Cinemania
28 Aug 2005, 09:32
interesant, observatiile de lectura ale lui Marge coincid cu ale mele. o spun fara malitiozitate, mai degraba cu parere de rau, ca mi se confirma un pronostic trist, pe care eu l-am formulat in "expresii" mai politicoase. capacitatea de a gandi limpede ar trebui sa se vada de la o varsta frageda. e mai greu in cazurile unor tulburari structurale...
malitiozitate sau parere de rau, tot o laba trista e...ai castigat bani multi cu pronosticul tau?
esti la fel de politicos ca unu' care se afla in vizita si se sparcaie pe el la masa
Marge Gunderson
28 Aug 2005, 11:43
Chiar sint fan al ecletismului , da' nu stii tu sa citesti:
Typo! :D "Verifica-ti mesajele inainte sa trimiti vorbe spre mine", citat aproximativ. Blea blea.
Cine are curiozitatea sa citeasca topicul, vede cine avea chef de vorba cu cine, invita la mirc si era dezamagit de lipsa de replici. (Daca nu ti-ai editat mesajele intre timp, te cred in stare.)
In rest: Poemul nu l-am desfasurat pe ecran, dar nu poate fi decat de Pitbull, nu?
@Leonard: nu stiam ca hazul e obligatoriu pe forumul asta. Daca e, oricum nu se respecta regula, ca mai nimeni n-are. In special, ahem, "greii" forumului. Poate si de-aia Ambra pare mult mai varstnic si decat este - se ia in serios in asemenea hal, si nici n-are pentru ce, si nu mai poate fi un geniu precoce, poate si-ar fi dorit, si scrie prost in revista "Cinemagia" fiindca n-are rabdare si nu vrea sa invete si nu ii respecta suficient pe ceilalti si... "merge si-asa"... Dar face atatea figuri! Ii put cronicile lui Dobre si ale lui Gorzo, LUI!!! Niciodata n-am revenit asupra unei fraze in cazurile respective! Si nici n-am cascat/oftat/dat ochii peste cap/injurat tupeul. Opiniile, ca opiniile, dar cand publici critica de film, trebuie sa stii sa redactezi un articol, nu incape loc de intors. Decat fraza, pana chiar IESE, si se leaga judecati si paragrafe si capul si coada si demonstratia.
Ambra Blu
28 Aug 2005, 12:26
Oricum, noroc bun, si nu te mai sufoca atat! Geez.
Eu nu mircuiesc cu tine, esti taiat de pe lista. Iti mai scriu o cronica de adio dupa ce citesc revistele alea - daca le gasesc... Si nu stiu de ce crezi ca sunt asa legata de forumul asta si astept intre replici, etc.
Je m'en fous. But YOU have a problem.
Trimis: 27 Aug 2005 00:44
Eu zic ca tu ti-ai descoprit o obsesie mai puternica decit Rome Total War (la care va bat pe toti de pe forumul asta, btw), Cinemagia Total War. De fapt, esti un fel de nume (nume, imi cer scuze ca te compar cu Marge) sexul femeiesc. Nu conteaza ce si unde scrii, important este sa ma musti de cur, din orice pozitie te-ai afla. Rinjesc mereu cind vad un nou post in care nu imi mai zici nimic, si ma ignori total. M-ai si citat atit, incit ma simt flatat. Deci:
1. Nu esti nici primul, nici ultimul om care are ceva de cirtit impotriva mea. So?
2. O sa scriu in continuare in Cinemagia, la fel cum am facut-o pina acum.
3. Gorzo imi pute in continuare la fel de mult, la Giulica n-am citit decit prea putin sa am vreo parere bine conturata. E deocamdata cantitate neglijabila, o femeie care se indeletniceste cu critica de film.
4. In continuare, nici un moderator nu o sa se schimbe pe Cinemagia, si tu ai in continuare sectiuni off limits, unde unii ca mine nu iti dam voie sa scrii.
5. Tu esti, deci, personajul central dintr-un banner de pe prima pagina a Cinemagiei: o femeie-pilot pune pe jar circuitul de la lindy car. Unde car e termenul ala in tiganeste. Tu, desigur, poti sa iti 'demonstrezi' in continuare tezele, si sa continui sa schimbi lumea aceasta mica si rea, Cinemagia. Lolozaur.
herbert
28 Aug 2005, 13:22
(...) esti la fel de politicos ca unu' care se afla in vizita si se sparcaie pe el la masa
Cinemania, nu te supara, dar cred ca ilustrezi exemplarul care se solidarizeaza la gramada. din respect pt Kubrick te las fericit si nevatamat.
Cinemania
28 Aug 2005, 13:42
(...) esti la fel de politicos ca unu' care se afla in vizita si se sparcaie pe el la masa
Cinemania, nu te supara, dar cred ca ilustrezi exemplarul care se solidarizeaza la gramada. din respect pt Kubrick te las fericit si nevatamat.
crede in continuare...
Marge Gunderson
28 Aug 2005, 19:18
Trimis: 27 Aug 2005 04:11 Titlul subiectului:
Of, sint dezamagit. Nu ati mai postat nimic. Si unde a disparut anexa cratitei? Marge, roger, roger, do you copy?
De AB, dupa ce eu am zis ca nu mai mircuim, dar ca o sa ii comentez articolele.
Ceea ce nu inseamna ca eu nu pot sa vorbesc, ca orice om DIN PUBLIC, despre AB, aka MAMocanu, OMUL PUBLIC, dat in stamba, publicat, etc. Accidental, o fac undeva unde imi si poate raspunde - tehnic, adica, e posibil. Ideal ar fi sa aiba demnitatea sa nu o faca, sa fie in stare sa reziste criticilor. Doar el ramane un "artist", iar eu un comentator din sala, in plus, in ochii domniei sale cu pacatul de a fi o "anexa a cratitei" (de cand "femeile nemaritate 25+", cum (are impresia ca) ma descrie, petrec fie si un infim timp la cratita? Putin spirit de observatie, viitor regizor, totusi...) Si deci, ca om simplu, din popor, care vrea si merita marfa de calitate pentru timpul sau, sunt de parere ca Ambra Blu este (inca) un amator care nu-si merita nici faima de cartier. Eu stiu ca tot romanu-i rebusist, dar... un pic de decenta. Noroc ca "Cinemagia" e gratuita.
Obsesie sau nu, imi vine la indemana - si e la rand. Totusi, mi-am propus sa scriu aici, si e legat de cinema de data asta, caci MMKnu este un critic si regizor de film cu acte-n regula. (As fi trista daca n-as avea speranta ca in comisia CNC se va afla mereu un om de gust ca Gorzo sau Giulika sau cine vreti voi, sa ne scuteasca de eclectismele domniei sale. Si asa poate va fi silit sa isi revina.)
Am zis ca n-am ce analiza, dar ca sa sugerez totusi o impresie mai clara despre cum l-am perceput din cele citite, pe forum si in revista, si cu la fel de mare rigoare si respect pentru domnia sa pe cat ne-a acordat el cand a comis pe ecrane si hartie cro(ni)chetele sale, va prezint, in masura timpului disponibil:
Iconoclisme eclectofage
amBrALET
Imaginati-vi-l pe AB pe post de Prima Ballerina, in tutu, machiaj, tot, impecabil - ba nu, nu in tutu, ci in pantalonasii trei sferturi cu pene, ca Adam Cooper (http://plaza.rakuten.co.jp/img/user/00/95/2730095/7.jpg) in scena finala din Billy Elliot/Matthew Bourne's "Swan Lake", gata sa tisneasca in scena. Sala e plina de noi, acestia, cinemagisti sau nu.
Ambra erupe din culise, se avanta intr-un salt magnific. Reflectoarele converg catre el, toti suntem inmarmuriti de figura de stil executata. Si mai trage o pirueta interminabila intre vorbe, legat frumos, plié, aterizari solide, tinuta, morga, tot, suntem sub vraja.
Deodata, isi da cu stangul in dreptul, ca ultimul fraier, si se intinde pe scena cat e de lung. Se aude un "Oh!" de spaima si mila, orchestra a pierdut cateva masuri, dar isi revine si e dispusa sa o tina inainte.
Insa Ambra nu isi continua "Lacul lebedelor". El s-a asezat si se scobeste preocupat in nas. Dupa care trage o flegma spre public. N-ajunge prea departe, aterizeaza in fosa orchestrei, intre timp amutite.
Ambra se ridica si incepe un step indracit. Orchestra incearca o dezmeticire onorabila urmarindu-l cu un jam session. Publicul e nedumerit. Unii spectatori au iesit deja, nu vor sa se "adapteze". Dar lui Ambra i se misca totusi bine picioarele, ce daca i s-au murdarit penele, ia uite, in definitiv, merge si asta. Am venit noi pentru balet, dar... si ia uite ce pirueta si ce sus a sarit iarasi! Suntem inca destui in sala.
Numai ca acum danseaza... din buric! "Dansez cum vreau si pentru cine vreau, uite-"asea"!" urla ambralerinul, ca posedat. He's fun to watch, after all, si in registrul asta. Majoritatea orchestrei s-a carat deja, dar a ramas un violonist si, aparut nu se stie de unde, unul cu un sintetizator.
Ambra se opreste brusc, ca si cand si-ar fi adus aminte de ceva. Se scarpina absent intre picioare. Pana si "orchestra" ramasa isi pierde suflul. Au plecat o multime de spectatori. Cei din sala il privesc curiosi. Dar Ambra nu ii baga in seama, se uita in pantalonashi, preocupat sa afle daca nu cumva i s-a rupt de-adevarat la ultima figura.
Convins ca, in ciuda senzatiilor bizare, totusi nu, ii vine alta idee: "Disco!" si incepe...etc. etc. etc.
In final, termina intr-o poza demna si gratioasa, apoi face o reverenta adanca (http://www.willkemp.org/cooper_sl_jpn_1), aratandu-le insa celor inca in sala degetele mijlocii.
Totusi...aplauze! Lungi, indelungi, chemari la rampa forumului, flori, curge berea-n halbe, etc.
Ce ii scapa lui este ca oamenilor RAMASI in sala li se vandusera bilete la CIRC...
Bufon Gunderson
P.S. A nu se face nici o paralela intre Adam Cooper, marele artist, si eroul nostru. Link-urile au fost puse partial in intentia de a disemina frumusete/arta/mestesug de inalt calibru si pure, in contrast cu subiectul, si partial pentru a reimprospata memoria cititorilor care poate nu isi mai aduc aminte scena din "Billy Elliot" sau nu au vazut baletul pomenit.
herbert
28 Aug 2005, 20:23
desi eleganta, incarcata de expresie artistica - poate prea multa -, tot anihilare se cheama...
am zambit (nu spun ca Ambra: "m-am ras") la "ambralerinul"...
Pitbull
28 Aug 2005, 21:08
For the record:
Poemul nu-mi apartine. E drägut, destul de amuzant, dar cam stângaci pe alocuri. Când versific, sunt mai meticulos.
Azi-dimineatä la 5 ceasuri si cât era, serverul meu era mort (observati cä de sâmbätä seara pânä adineaori n-am mai postat nimic), iar eu traduceam, nu umblam prin net-cafe-uri.
Nu folosesc clone. O singurä datä mi-am fäcut una ("Plutonierul"), anuntându-l imediat pe Emanuel prin m.p., ca sä dau niste replici hazlii legate de citate din Vama Veche, nu ca sä lovesc pe cineva pe la spate.
un om de gust ca Gorzo sau Giulika sau cine vreti voi, sa ne scuteasca de eclectismele domniei sale. Si asa poate va fi silit sa isi revina
Foarte foarte nefericita bucatica de mesaj. Chiar nu stii ce zici. Si prefer sa nu spun mai mult.
Ambra Blu
28 Aug 2005, 21:54
Ceea ce nu inseamna ca eu nu pot sa vorbesc, ca orice om DIN PUBLIC, despre AB, aka MAMocanu, OMUL PUBLIC, dat in stamba, publicat, etc.
Marge, acum m-am intors acasa si sint obosit. Da-mi o varianta mai scurta la ce ai scris ca n-am rabdare sa citesc tot. Mersi.
I feed the pigeons I sometimes feed the sparrows too
it gives me a sense of enormous well being
-paaaaarkliiiife-
And then i'm happy for the rest of the day safe in the knowledge
there will always be a bit of my heart devoted to it
-paaaaarkliiiife-
silver_boy
30 Aug 2005, 02:17
Giulika...
singurul lucru bine scris din articolul de mai jos e cuvantul: Wittgenstein.
Tulse Luper Suitcases ºi noul limbaj multimedia al lui Peter Greenaway
"Toate personajele mele sânt faliþi.
Este destinul inovatorilor. ªi toþi sânt eu."
(Peter Greenaway).
Peter Greenaway este un cineast galez labirintic ºi manierist. Un mag ºi un inventator. Livid, enciclopedic ºi neobaroc.
Filmul lui Peter Greenaway, sulfuros ºi complex, este unul dintre cele mai originale puncte în care se simte într-adevãr palpitând inima timpurilor noastre. Film al secolelor trecute sub palida luminã a candelelor, ºi al viitorului electronic. Film al întâlnirii lui Vermeer cu tuburile catodice, care genereazã imagini reci sau pasionale, povestind întotdeauna despre ferocele joc al morþii...
În proaspãta sa trilogie Tulse Luper Suitcases cineastul revine la obsesiile sale într-un scenariu îndelung lucrat. Personajele sunt simple numere într-un catalog, icoane clicabile care deschid biografii sau ipotetice filme paralele. Existã 16 episoade separate ale vieþii lui Tulse Luper, un colecþionar compulsiv de valize pierdute. 16 închisori în care Tulse este închis, 92 de personaje care îºi încruciºeazã existenþele într-un mod mai mult sau mai puþin semnificativ pentru protagonist, 92 de valize care reprezintã aspecte ale vieþii lui Luper ºi care reconstruiesc parabola existenþei (la un moment dat eroul va dispare din film ºi va fi evocat prin conþinutul unei valize).
Aspirând sã se apropie de Picturã, Greenaway este împins la a depãºi progresia ºi presiunea narativã. Întrucat regizorul crede cã: "...Fabricarea unui artefact este legatã de fabricarea unor artefacte mai vechi, ºi nu se poate realiza fãrã aceastã ereditate a trecutului."
Trilogia este o parabolã existenþialã bogatã în reflexii, în priviri asupra secolului trecut, organizatã în grile ºi cãsuþe, descompuneri, într-o orgie de split-screenuri, cu simultaneitãþi de plan frontal ºi contra-plan, cu tablouri vii în stil Derek Jarman. Greenaway nu a renunþat, se vede, sã încurce cãrþile, sã hibridizeze limbajele, sã utilizeze tehnologiile cele mai sofisticate, din ce în ce mai convins cã Filmul nu are de apãrat nici-o frumuseþe clasicã...
Peter Greenaway este probabil cel mai autentic artist multi-media actual. Un rafinat experimentator al noilor coduri. Filmul de faþã este centrat pe un personaj metaforic, un produs narativ în care fluidizeazã forme lingvistice diverse: cinema, teatru, literaturã, muzicã, picturã, video-art. Obsesiile trecute revin: catalogarea ºi cunoaºterea sistematicã a lumii, geografia ºi scriitura, numerele ºi obiectele. Cu toate acestea, Tulse Luper Suitcases este ºi o operã extrem de distractivã, o frescã acidã a secolului XX între rãzboaie ºi dictaturi, a culturii vechiului continent ºi a universului american, a fascismului ºi a anticorpilor la fascism.
Filmat în high-definition, în studiouri ºi în multe locaþii reale( Spania, Olanda, USA, Anglia) Tulse Luper Suitcases este un exemplu de cinema post-modern, o operã conceptualã. O operã de deconstrucþie care merge perfect cu cãutarea formalã a autorului, în care simetria încã joacã un rol semnificativ.
Pentru cã la regizorul galez filmul este un spaþiu de proiecþie. Precum geometria. O serie de proiecþii pe un plan, într-o anume dimensiune n-1. De la n la n-1, mereu. Aceastã funcþie proiectivã o au ºi sentimentele, emoþiile, rãcite, sparte,digitalizate. "Inima" devine un desen, emotivitatea e un cadru, în interiorul altui cadru care pentru o secundã se blureazã.
Jocul lui Peter Greenaway este extrem de subtil, de crud. Emoþiile sunt aici nominale, doar rostite, "desenate", astfel precum un arhitect l-ar desena. Vise de copii, durere, încarcerãri (mai mult sau mai puþin metaforice), iubire, violenþã gratuitã, prietenie, surâsuri... Totul se întâmplã aici în jocul (reflectant) al cadrului. Arhitecturã digitalã e emoþiilor...
Wittgenstein spunea:"Arhitectura este un gest"... Arhitectul-desenator Greenaway ne prezintã aici sute de astfel de gesturi, pe fundalul unor pasiuni, cu o logicã din ce în ce mai arbitrarã.
Dar ºtim cã logica este arbitrarã...
Giulia Ghica Dobre, preluat din Igloo, august-septembrie 2005
Ambra Blu
30 Aug 2005, 11:13
N-am putut sa vad ce a pensat (asta e perfectul compus de la a gindi, nu?) Giulika, pentru ca m-am oprit la un viol lingvistic care m-a oripilat si inhibat.
"...ªi toþi sânt eu"
Pitbull
30 Aug 2005, 11:24
N-am putut sa vad ce a pensat (asta e perfectul compus de la a gindi, nu?) Giulika, pentru ca m-am oprit la un viol lingvistic care m-a oripilat si inhibat.
"...ªi toþi sânt eu"
E-te, na, "pensat"! E "PANSAT", cä vine de la "panseuri" (ale lui G...). Cum probabil si acel "sânt" o fi fost pasä-mi-te un mistyping de la "sân".
Mä rog, am trecut peste el si am citit... Deocamdatä, confirmä ce-am mai zis: nu e "criticä cinematograficä", este "comentariu literar despre film".
Da' apropo - ce ne-am înfipt asa toti în Giulika asta? Avem un fix, sau ce?
fitzcarraldo
30 Aug 2005, 17:13
Giulika asta?
Asta fiind ?
Marge Gunderson
30 Aug 2005, 17:20
Fitzcarraldo,
Tu esti moderatorul de pe forumul fara... noroc (RF)? Pe aici in schimb de experienta? :)
fitzcarraldo
30 Aug 2005, 17:32
Fitzcarraldo,
Tu esti moderatorul de pe forumul fara... noroc (RF)? Pe aici in schimb de experienta? :)
Esti in eroare." :) "
Marge Gunderson
30 Aug 2005, 18:12
Ca sunteti cinefili amandoi si v-ati ales acelasi nick, fie... Dar si "locatia" sa coincida? Ar merita macar sa faceti cunostinta pe chestia asta. Mergeti la o bere... " :D "
Ma scuzi daca sunt "in eroare" - si pe mine ma tot confunda lumea pe aici de cand am aparut - si nu se bazeaza decat pe stil, nu pe coincidente aiuritoare cum indici ca ar fi asta.
fitzcarraldo
30 Aug 2005, 22:46
Ne cunoastem f. bine, e fratele meu geaman, site-ul e al lui. Incearca sa faci valuri si p-acolo, sa vedem ce iese. ;)
"...ªi toþi sânt eu"
.o fi sântu' Ilie? :P
"Life's a bitch, then you die
Black Hell
Hell's ditch - naked howling freedom
The killer's hands are bound with chains
At six o'clock it starts to rain
He'll never see the dawn again
Our lady of the flowers "
v-au topit caldurile, fratilor...dar asta nu insemna ca nu mai aveti vlaga chiar deloc :lol:
mai apare cate un meteorit si ne mai lumineaza fatza...danke
mai e putin pana se intorc oamenii din vacanta...iesim noi cumva la lumina, nu? :P
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.