PDA

View Full Version : "Casa Creatorilor" - cronica unui vis posibil

Pages : [1] 2 3

silver_boy
13 Jul 2005, 17:52
[In urma consultärilor recente ale echipei, am stabilit sä înlocuim titulatura de "sitcom" cu cea a unui "serial de comedie". Argumentele în acest sens sunt explicitate în comentariul meu din 19 august, ora 17:16, pagina 7.
Ca atare, precizez cä toate referirile la "sitcom" de pânä atunci se datoreazä conceptiei noastre initiale. - Pitbull]

Cum spune si titlul topicului propun realizarea unui
sitcom romanesc care sa vina cu o alternativa la tipul
de sitcom practicat pana acum de televiziunile neaose
.
Sitcomul romanesc e inca in pleistocen.Prin saracia
tiplogiilor, prin lipsa de orizont a intrigii, prin
lipsa unor scenarii competente, prin jocul fad al
actorilor. Raspunsul e de fapt mult mai simplu si mai
trist: prin lipsa de talent .Daca unii au inventat
cafeaua fara cofeina sau berea fara alcool, noi am
inventat sitcomul fara umor.
De curand am vazut un episod din Dear Raymond si
urmarindu-l am inteles ce lipseste sitcomurilor
romanesti: Ei bine, actul seductiei.
Raymond , ca dealtminteri o intreaga pleiada de
actori-creatori, au in sange vraja cu care stiu sa te
farmece, sa te seduca. In Seinfeld sunt bunaoara
episoade pe care le urmaresti realmente cu bucurie.
Absolut toate sitcomurile de peste ocean care au ajuns
la noi (Taxi, Cheers, News Radio, Friends, Dear
Raymond, Seinfeld, etc.) stiu sa te faca sa razi
pantru ca stiu sa te faca sa le iubesti.
Enfin .. se va putea spune de pilda ca e absurd sa
compare ce se face afara cu ce se face la noi, ca la
noi nu sunt mijloace etc. Daca in cadrul
cinematografiei, a filmelor de lung metraj,
inutiliatea comparatiei are cat de cat acoperire, in
privinta sitcomurilor, specie prin natura ei mult mai
facila (cel putin la nivel logistic) argumentul
“infrastructurii” nu mai tine.
Evident, mai e si tirania ratingului, si proasta sa
intelegere.
Pana una alta propun sa uitam de ea .. si sa facem un
episod pilot cum ne-ar placea noua sa vedem, cum inca
n-am vazut… Regizorii tineri romani au o expresie
favorita, prin care isi tradeaza modul profund
balcanic de a lucra: Ei fac filme “pe genunchi”.
Unele din ele, tocmai pentru ca sunt facute cu
competenta si talent, ajung sa se impuna .
Prin urmare, propun un episod pilot facut “pe
genunchi”, filmat unde s-o putea (cautam variante) cu
actori necunoscuti (dar talentati) dupa care vom
orbecai prin facultatea de teatru .Existenta unei
casete are un ascendent mult mai mare in comparatie cu
un simplu scenariu lasat pe la producatori si
televiziuni. Stiu cel putin un actor cunoscut care
cred ca va accepta sa ne sprijine in proiectul asta in
fond naiv dar plin de pasiune .Rolul lui va fi
episodic, secundar, dar avem nevoie de garantia si
prestigiul unui consacrat. In schimb ii vom da replici
de care sa nu-i fie jena.
Exista o prejudecata tampita care spune ca idea de
comercial cu cea de valoare nu fac casa buna.
Nu fac pentru ca nu exista arhitecti cu imaginatie
care sa construiasca un edificiu destul de incapator
si luminos pentru amandoua. La o adica cautam o Ana
, niste caramizi… Vointa sa fie, pasiune si talent.

Pe cinemagia sunt cativa oameni care si-au exprimat
deja încrederea în proiect, si vor face parte din
echipa de creatie: Notorious, BeNnY, Ogto. Mai contäm
pe Nightwane, Obvious si Airlight, cärora le asteptäm
räspunsurile, iar Mala Portugal e si ea, cu spiritul,
aläturi de noi.
Dar sunt convins cä mai existä printre voi si altii
dornici si capabili sä ne ajutati, asa cä vä invit sä
räspundeti în acest topic. ORICINE E BINEVENIT, atâta
vreme cât îsi poate aduce o contributie utilä.
In fond n-are de ce sa-i fie rusine nimänui… sa visezi
sa aduci “pe sticla” un sitcom cu un umor care sa
nu-ti jigneasca inteligenta nu are cum sa fie decat un
lucru nobil.

Pitbull
13 Jul 2005, 20:38
Dom'le, count me in. Cel putin la nivelul discutiilor pe scenariu. Pe urmä, mai vedem.
Sincer sä fiu, sunt constient cât de greu e sä urnesti muntii în domeniul ästa jalonat de Garci si La Blocuri, dar... am si eu doza mea de nebunie. Când o treabä meritä, mä BAT pentru ea. Iar de-un sitcom inteligent, cu bun gust si umor autentic, era nevoie DE MULT în tara asta!
Hai, popor, hai, creatori - dati nävalä!

GhitzaCartitza
14 Jul 2005, 19:37
Dornic sunt. Capabil inca nu stiu. Nu mi-a dat nimeni nici o diploma. Cu entuziasmul stau bine. Daca pot fi de ajutor, de ce nu? We can do it! Cine incepe? Pana acum doar liniste aici :? .

Pitbull
14 Jul 2005, 19:42
Welcome to the club. Tine aproape! vorba lu' Antena 1 (da' vezi sä nu te afle Becali, c-ai sä primesti la cinä ce nu vrei!). Sä ne-adunäm câtiva, si-i däm drumul.
Intre timp, am citit si scenariul. Important e cä are o BAZA SOLIDA: premise generoase, umor de calitate. Una dintre primele miscäri va fi sä-l discutäm, sä-l îmbunätätim cât se poate de mult. Prepare for the brainstorming!

GhitzaCartitza
14 Jul 2005, 19:56
Eu de unde fac rost de scenariu :(( ? Ma puneti si pe mine la curent? Pls!

Pitbull
14 Jul 2005, 20:17
Silver! Ia legätura cu omu'! (Sau viceversa.)

nume
14 Jul 2005, 22:20
Bah, v-ajut si eu cu mici secvente, bucati de viata adevarata, nu fantsme.
Imi place ca e la vedere, nu ca defunctul atelier de ... whatever ...
Asa sa-l tineti ca altfel nu faceti nimic. In fond il puteti lua ca pe un exercitiu. Daca iese, iese ...

Pitbull
15 Jul 2005, 00:23
Excelent! Incet-încet, ne-adunäm.
Nume, am retinut oferta cu crâmpeiele de viatä adeväratä, ideea stä bine în picioare si se poate folosi. Eventual, ne-ai putea ajuta si la filmare. Cum spunea Silver mai sus, vrem sä facem un început "pe genunchi" (sau "studenteste"), cu mijloace proprii, pe care sä-l scoatem la înaintare când abordäm posibilii producätori pentru productia propriu-zisä. Altfel discutä oamenii cu tine când le-aräti o casetä.
Obligatoriu îl tinem "la vedere". Nici n-avem fasoane, nici nu credem în confidentialitäti si elitisme (vezi si principiul brainstormingului). Singurul lucru unde voi fi FOARTE STRICT va fi moderarea acestui topic, în sensul c-am sä-l tin CURAT. Nu voi läsa aici nici o insultä, nici un banc prost, si nici luäri pe aräturä. (Altfel, însä, nici nu se pune problema cä vom accepta si chiar încuraja controversele, atâta vreme cât sunt creatoare si constructive, iar criticile bine argumentate vor ajuta la epurarea proiectului de orice posibile greseli pe care noi nu le observäm din cauza copacilor.)

obvious
15 Jul 2005, 11:02
dupa foarte multa treaba...oboseala,chestii.faptul ca nu am raspuns pana acum se datoreaza lipsei de timp. ma bucur mult de proiect si in masura in care pot ajuta, o voi face cu placere. ramane sa discutam, si va multumesc mult pentru "strigare".m.p. sa traiasca!
back to the drawing board.
pax.

obvious
15 Jul 2005, 11:13
La o adica cautam o Ana
, niste caramizi.

yipe... :shock:

nume
15 Jul 2005, 17:11
Vreau sa-l invitam si pe Nae in mini echipa noastra. Am lucrat impreuna la doo proiecte, dintre care copilul nostru de suflet este Jim, un s.m. care se va realiza candva asa cum trebuie.

Ceva obiectiuni ? Nu cred.

Pitbull
15 Jul 2005, 18:58
Nae e în.
(Nae is in.)
Am vorbit cu el pe Yahoo, s-a aranjat.

NightWane e în asisjderea.
Mi-a räspuns pe Yahoo, de-i exulta poponeata.

Cu Obvious, telect de frunte.
Vom avea victorii multe.

Asadar, echipa se contureazä, recrutând deja capete valabile.
Usile rämân larg deschise - mai poftiti, mai poftiti!
Propun urmätoarea strategie pe termen imediat: începând din acest moment, Silver sä trimitä scenariul tuturor preopinentilor, pentru o primä lecturä. In câteva zile, maximum o säptämânä, punem de-o întâlnire pentru discutäri fatä-n fatä. Imprejurul ei, desigur, discutii deschise aici.
Ar fi bine ca în urma acestei prime etape scenariul sä se definitiveze, si sä mergem mai departe cu pasi mari si repezi. S-ar putea ca forma sa astfel îmbunätätitä, reprezentând baza filmului, sä fie postatä aici. Vom decide împreunä.

nume
15 Jul 2005, 23:00
Tu vrei sa-i iei locul lui Riciotto. :lol:

Escape
16 Jul 2005, 00:18
Sa spunem deci in gluma tot ce e serios...sunt nerabdator sa fac parte din proiect...si acum ma culc si astept..nu....am cateva idei, unde au loc discutiile? 8)

Pitbull
16 Jul 2005, 00:31
Welcome to CineMagia - and to the project!
Tot ce te pot sfätui e sä stai cu ochii pe topicul ästa. Si nu numai cu ochii, ci si cu postatul, ca sä vedem si noi cu cine avem de-a face - cä, de, abia ai aterizat. Povesteste-ne despre tine orice crezi cä ar fi relevant, dar mai ales, fii cât mai activ, oriunde te inspirä topicurile.

silver_boy
16 Jul 2005, 11:53
Welcome to CineMagia - and to the project! -cum bine spune above mister Pitbull.
Multumesc tuturor celor care si-au declarat adeziunea fie aici, fie prin pm-uri .Sper sa nu incremenim in proiect.
Maine propun o prima intalnire (vine cine vrea, scapa cine poate) daca nu de dragul ideii cu sitcomul barem de dragul berii.Sau de dragul lui IMM care desi nu si-a declarat explicit implicarea vrem s-o simtim.Alaturi.Cei care vor sinopsisul si episotul pilot sa-mi trimita un pm.
(de preferat pana maine in the afternoon cand ne vom vedea meclele prelungi de cinemagisti, 3 d )
Cine nu poate onora intalnirea fizic, s-o faca metafizic.
Locatia e "barul poetilor" de la Universitate, pe langa Arhitectura, dar ne vom vedea cu totii la fantana la 12...E bine ???

Pitbull
16 Jul 2005, 12:02
Je zicque cä-i bine.
Mais qu'est-ce qu'il zicquent äilantii?
PRECIZARE: Pe unul dintre primele puncte la ordinea de zi se va înscrie si rezolvarea unei probleme centrale ale scenariului, deci sunt pohtiti INSISTENT cei cu imaginatia cea mai creatoare, hazlie si zgubiliticä (vä stiti voi care s'teti. Puteti sä vä aduceti si splina, dacä v-ati ginit-o înapoi.)

Airlight
16 Jul 2005, 12:03
Succes intregii gasti entuziaste si scuze ca nu pot sa ma alatur.
Sper ca prin toamna sa devin mai liber si sa va ajut si eu..

Toate cele bune.

Nightwane
16 Jul 2005, 12:55
hai ca poate dau si eu o fuga maine pe la fantana. 12 you say? maybe i'll be there. Look for the sexy fat man.

GhitzaCartitza
16 Jul 2005, 14:09
O sa fiu acolo. Uitati-va dupa ala micu'! Bineinteles tot sexy 8) .

Nightwane
16 Jul 2005, 14:58
Bineinteles tot sexy

slabe sanse. There can be only one.

Leonard
16 Jul 2005, 17:56
pot sã intru ºi eu în calitate de consultant??

Pitbull
16 Jul 2005, 20:25
Poftiti, Coane Leonard, poftiti!

silver_boy
16 Jul 2005, 20:33
Let me think ..Mmmm ...Mda, Fie..OK.. :P
OF COURSEEEE
Geeeez
Cu atat mai mult cu cat avem nevoie de sprijin avizat.

Mala Portugal
16 Jul 2005, 22:16
oameni care si-au exprimat
deja încrederea în proiect, si vor face parte din
echipa de creatie: Notorious, BeNnY, Ogto. Mai contäm
pe Nightwane, Obvious si Airlight, cärora le asteptäm
räspunsurile, iar Mala Portugal e si ea, cu spiritul,
aläturi de noi.
.
Holy Molly, eu nu cred ca pot fi aproape spiritual de vreo chestie care-l include pe (..............). Adic' are si spiritul meu mandria lui , da? :P

Pitbull: V-am rugat sä vä abtineti de la discordii si alte atacuri personale în topicul ästa. Aveti la dispozitie un forum întreg pentru ele. (Nu cä v-as sugera sä-l umpleti cu asa ceva, dar întrucât aici încercäm sä facem un lucru constructiv si pozitiv, si deloc usor, insist încä o datä: abtineti-vä!) Vä multumesc.

Airlight
16 Jul 2005, 22:17
Holy Molly, eu nu cred ca pot fi aproape spiritual de vreo chestie care-l include pe (...............). Adic' are si spiritul meu mandria lui , da? :P

lol dont box her in :)

silver_boy
16 Jul 2005, 22:46
Cine e "(.............)" ?
Oricum din (ne) fericire nu sunt la curent cu istoria romantata a "conflictelor " dintre forumisti, desi... pe zi ce trece realizez cat de profunde si de ireconciliabile sunt.
x nu vine pentru ca vine si y, etc ...
Trist, ce sa zic...

Airlight
16 Jul 2005, 22:49
io zic sa scrieti un sitcom cu subiectu' asta :P

BeNnY
16 Jul 2005, 23:00
O sa vin si eu maine, daca ma trezesc.

Pitbull
17 Jul 2005, 00:16
x nu vine pentru ca vine si y, etc ...
(...)
Cine e "(.............)" ?
Este y, desigur.
Trist, ce sa zic...
Da, asta-i latura tristä a copiläriei din noi.
Sper s-o putem activa pe cea fericitä: creativä, veselä, neinhibatä, nebunaticä, eminamente pozitivä.

Airlight
17 Jul 2005, 00:23
hence my signature:

herbert
17 Jul 2005, 01:06
de ce ai sters Pitbull? nostalgic cumva dupa cenzura comunista?...
Mala formulase atat de inteligent-orgolios... si-apoi, Mala e ca mama: unde bate ea, creste...
mie mi s-a parut mai mult o cochetarie decat un duel cu plasa si trident...
jos cenzura!!!

Pitbull
17 Jul 2005, 01:08
Tocmai de-aia am lasat totul - din respect pentru persoana si atitudine.
Am sters numai numele atacatului - din respect pentru persoana si imaginea LUI.
Si-apoi, am rugat de la INCEPUT sa se crute acest topic de rafuieli personale. Nu ne-ajunge ditamai forumul?

Mala Portugal
17 Jul 2005, 09:22
Haoleu, chestia cu Y era o gluma. Z (adica eu & va rog frumos sa nu ma mai reprezentati in nici o ecuatie cu litera x ) nu vrea sa participe fiindca n-are timp si fiindca n-are nici o fericire in a se vedea in postura de facator de sitcomuri. Atata tot :sleep:

silver_boy
17 Jul 2005, 09:45
Tocmai asta incercam sa evitam Mala, "facatura" de sitcomuri...

Mala Portugal
17 Jul 2005, 10:44
& I wish U good luck & plenty inspiration
punct

Pitbull
17 Jul 2005, 16:21
Sär'na! ;)

Inspiratie a fost, slavä Domnului. La sesiunea de azi, au combätut:

Leonard
Cinemania
GhitzäCârtitzä
Nightwane
Silver_Boy
Pitbull

Au absentat, din motive întemeiate, urmätorii membri confirmati ai colectivului de creatie:

Nae
Notorious
Obvious
Nume
BeNnY
Ogto

S-a discutat scenariul, s-a analizat temeinic, s-au propus îmbunätätiri, s-a fäcut un plan de bätaie, s-au trasat sarcini.
Urmätoarea întâlnire e preväzutä pentru joi sau vineri. Insistäm stäruitor si stäruim insistent ca si onoratii absenti de azi sä ne onoreze cu prezenta, si nu numai atât. Sunt NECESARI.
Keep in touch.

silver_boy
19 Jul 2005, 03:01
Cate ceva din literatura de "specialitate".
De buna seama ca eruditia pe teme de sitcom nu te face cu necesitate scenarist... dar nici de prisos nu ramane.

Richard F. Taflinger

Sitcom -- Chapter Six:
A Theory of Comedy
Comedy is that which makes one laugh. This is the basis for any study of comedy. However, just what is it that makes one laugh?
Six elements are required for something to be humorous:

1) it must appeal to the intellect rather than the emotions;

2) it must be mechanical;

3) it must be inherently human, with the capability of reminding us of humanity;

4) there must be a set of established societal norms with which the observer is familiar, either through everyday life or through the author providing it in expository material, or both;

5) the situation and its component parts (the actions performed and the dialogue spoken) must be inconsistent or unsuitable to the surrounding or associations (i.e., the societal norms); and

6) it must be perceived by the observer as harmless or painless to the participants. When these criteria have been met, people will laugh. If any one is absent, then the attempt at humor will fail.

The first criterion, the appeal to intellect rather than emotion, is obvious when ethnic humor is used. Polish (Irish, whitey, gay, fraternity, sorority, etc.) jokes can be hilarious to everyone; everyone, that is, except to the Poles (Irish, whitey, gay, fraternity, sorority, etc.). To the group that is being made fun of, jokes at their expense are not funny -- they are insulting and rude. People respond to insults and rudeness subjectively, taking umbrage, or, in more simple terms,get ang ry, which is an emotion. To those who have no personal interest in the joke, i.e., everybody else, there is no insult and they take an objective, intellectual view of the joke and can respond to the other criteria for comedy if they are met. Thus, one c an take the old joke, "How many Poles does it take to screw in a light bulb? Five: one to hold the bulb and four to turn the ladder.", substitute a different group for Poles in each retelling, and irritate a whole new set of people each time.

Lenny Bruce counted on the intellectual basis of comedy when, in one of his routines, he identified all the races and ethnic groups in his audience with insulting labels: "I see we have three niggers in the audience. And over there I see two wogs, and five spics, and four kikes," etc.. As he started the routine there were gasps of incredulity and even anger: the audience couldn't believe that Bruce would be so insulting and insensitive. But as Bruce continued and the list grew longer, and it became clear that he was listing everything he could think of, the words lost their connotative, emotional meaning as insulting terms and turned into just noises. In other words, they lost their emotive content and became an intellectual exercise in how words l ose their meanings outside of context. At this point, the audience, all of whom had been appalled and angry at exactly the same words, started laughing at them: the audience was reacting intellectually, not emotionally.

The second two criteria for comedy, that it be mechanical and inherently human, are delineated by Henri Bergson in his essay "Laughter". His theory revolves around a basic axiom, that the laughable element consists of a mechanical inelasti city, just where one would expect adaptability and flexibility. It's humorous when a person acts in a manner that is inappropriate to a stimulus or situation, as in any slapstick comedy routine. It is funny when a chair is pulled out from under someone who is sitting down, because he doesn't adapt to the change in situation and continues to sit in a mechanical fashion. Dogberry, in Shakespeare's MUCH ADO ABOUT NOTHING, is funny because he continues blithely along, thinking he's in charge of the situati on when in actuality he has no idea what's happening. Lucy on I LOVE LUCY is funny because she mechanically reacts to events without thinking about how events have changed the situation.

An extension of Bergson's theory is his idea that comedy is inherently human. Something is funny only insofar as it is or reminds the audience of humanity. The audience may laugh at the antics of an animal, such as chimpanzees or horses or bears, b ut only in direct proportion to the animal's capability of reminding the audience of something human. Thus, animals such as chimps and orangutans are often dressed in human clothing to heighten the reminder, and horses, such as Mr. Ed and Francis the Tal king Mule, can talk and think better than the men they're around.

One major point that becomes apparent when one examines comedy is that it is based on incongruity: the unexpected with the expected, the unusual with the usual, the misfit in what has been established as a societal norm.

For there to be incongruity there must be something to be incongruous to. Therefore, for a comedy to work there must be an established set of cultural, human and societal norms, mores, idioms, idiosyncrasies, and terminologies against which incongru ities may be found. Such norms may be internal or external. Internal norms are those which the author has provided in the script. External norms are those which exist in the society for which the script was written.

The major problem is to know what norms exist, and which have become out-of-date. Many times some people, upon hearing a joke, will respond with "I don't get it". This is because they don't know or understand the societal norms being violated in th e joke. This is also why you can never explain a joke: to explain you must first expound on the norms, then show how they have been violated. Such an explanation removes any incongruity by illustrating how it works within the norms.

The need for norms also explains why humor can become passe. Stand-up comedians do very few jokes about President Eisenhower's administration because the norms have changed: no one understands topical references to forty years ago.

Plays and jokes can also go out-of-date. Neil Simon's early plays often depended heavily on social attitudes of the time, particularly those about the relationships between men and women. However, sex roles and attitudes have changed considerably s ince 1961 and COME BLOW YOUR HORN, and the humor in the character Alan Baker's rather sexist approach to women and sex now evokes an emotional reaction in many people, distaste, rather than laughter. The humor that does work takes as its norms human atti tudes and norms that are independent of society and culture.

Nonetheless, a funny play can remain funny, even when the norms change. Shakespeare's "breeches parts", such as Viola in TWELFTH NIGHT or Rosalind in AS YOU LIKE IT, evoked great laughter from Elizabethan audiences because their societal norms said that women do not wear men's clothing, and the sight of Viola and Rosalind in male attire was incongruous. Today, women wearing men's clothing is the norm, and therefore seeing Viola in pants is not funny. Nonetheless, there are many things in Shakespea re's plays that are incongruous to today's norms, and thus his comedies continue to be funny four hundred years later. We still laugh, perhaps not at what Elizabethan audiences did, but the plays are still funny because he gained most of his humor from h uman rather than societal norms.

Three aspects of incongruity are literalization, reversal, and exaggeration. In literalization the joke comes from taking a figure of speech and then performing it literally. When Max Smart (GET SMART) asks the robot agent Hymi e to "give me a hand", Hymie detaches a hand and gives it over, interpreting the instruction literally. On the situation comedy CHEERS, Coach, and later Woody, the bartenders, take everything that is said to them at face value, apparently incapable of re cognizing innuendo, hyperbole, or figures of speech.

Reversal is simply reversing the normal, taking what is normal and expected and doing or saying the opposite. When Retief, in Keith Laumer's science fiction novel RETIEF AND THE WARLORDS, is subjected to what his captors think are the most horrendou s tortures, he is assailed with modern art and smellovision renditions of overheated tires, burnt toast, chow mein, aged Gorgonzola, and the authentic odor of sanctity.

An exaggeration is taking what is normal and blowing it out of proportion. Events occur to which the characters will react beyond all proportion: the mountain out of a molehill syndrome. The jealous wife's discovery of a blonde hair on her husband 's jacket leads her to build an entire scenario of mad trysts, trips to the Riveria, and a murder plot against her, until he points at the collie sitting at her feet. Such exaggeration is a standard in comedy.

The greatest incongruity is the violating of societal taboos. This violation can provoke the greatest laughter. In American society the greatest taboos are discussions of sex, death, and biological functions. These are all subjects which society h as decreed should be discussed seriously, discreetly, and euphemistically, if discussed at all. It is from these taboos that much humor is derived.

The sixth and final criterion for humor is, as Aristotle states, that ". . . which causes no pain or destruction . . . is distorted but painless" (my emphasis). The comic action is perceived by the audience as causing the participants no actu al harm: their physical, mental, and/or emotional well-being may be stretched, distorted, or crushed, but they recover quickly and by the end of the performance they are once again in their original state. A prime example are the Warner Brothers' Road R unner cartoons, in which Wile E. Coyote is dropped, crushed, pummeled, rolled, wrung, and otherwise punished for his attempts to catch the road runner, yet seconds later is putting together his next Acme widget to carry out his next plan. Wile is never d amaged permanently, no matter how high the cliff he falls off or how big the rock that lands on him. The criterion applies to real life, as well. It is funny when someone slips on the ice and falls: people laugh--until they realize that the person brok e his leg. At that moment the event is no longer humorous.

The six criteria must all be present for an attempt at humor to succeed: if only one is missing then the joke will fail. As long as the audience knows the norms and can thus see the incongruity, the participants act in an inflexible manner but are inherently human, no one appears to get hurt, and the audience doesn't take it personally, then an attempt at being funny will succeed.

obvious
19 Jul 2005, 11:37
right-on cu articolul asta, silver.

intre timp, off-topic, unii dintre noi (recte eu) au recitit azi noua lege a cinematografiei. 6 luni pentru folosirea finantarilor??? mwahahaha.sec.
:huh:

Pitbull
19 Jul 2005, 12:23
Am citit-o si eu, si m-am uitat pätrat. :shock:

Revenind la topic:

Am avut azi o lungä discutie cu Silver, pentru structurarea scenariului, astfel încât ideile care au început sä se adune, si pânä vineri se vor tot aduna, sä se poatä integra organic în el. Totodatä, am schitat planul calendaristic, care în principiu ar aräta cam asa:
- 24 iulie: finalizarea discutiilor pentru episodul pilot;
- 27 iulie: refacerea scenariului;
- lecturi si consultäri finale cu echipa;
- 31 iulie: finalizarea scenariului;
- 1-15 august: pregätire;
- 16-22 august: filmare;
- 22-31 august: montaj, sonorizare, finisäri.
Acordând în total douä säptämâni marjä de sigurantä (mai ales în pregätire, plus elemente nepreväzute la filmare si montaj), ar trebui sä avem caseta gata dacä nu în 1 septembrie, cel târziu în 15.

Probleme imediate:
- Weekendul 22-24 iulie: întâlnire cu echipa
- Probe actori.
ORICINE DE PE FORUM (SI NU NUMAI) VREA SA-SI INCERCE MANA PENTRU VREUN ROL, E INVITAT SA SE ANUNTE AICI FARA INTARZIERE!
Precizäri:
- distributia episodului pilot va fi sustinutä si pentru serialul propriu-zis, dacä gäsim un producätor; totusi, în ultimä instantä, patronul va decide - c-asa-i în tenis!
- de asemenea, dacä cineva vrea sä joace în episodul pilot, dar apoi nu va putea continua (de ex.: NightWane, care pleacä în Spania), e binevenit oricum; actori pentru serial se gäsesc, har Domnului, dar entuziasti pentru pachetul-ofertä, mai greu!
VA ASTEPTAM!!!

GhitzaCartitza
19 Jul 2005, 12:29
Sunt de acord cu calendarul. Trebuie sa ne grabim daca dorim ca serialul sa fie inclus in grila de programe din toamna.

Pitbull
19 Jul 2005, 12:35
Tocmai am primit de veste de la Silver cä la toamnä o sä plouä cu sitcomuri. Unii care erau mai avansati ca noi, s-au si gândit s-o lase pe primävarä.
Da' stiti ceva? ;)
Noi NU!
Adicä... noi - DA!
Bägäm cärbuni si genialitate, inträm tare-n ei si-i SPARGEM!!! :D

Cinemania
19 Jul 2005, 14:25
ii rupem, tata, ca de idei nu ducem lipsa...noroc cu Pitbull, ca le mai organizeaza :D

herbert
19 Jul 2005, 15:07
ii rupem, tata, ca de idei nu ducem lipsa...noroc cu Pitbull, ca le mai organizeaza :D

mai, ce-i cu entuziasmul asta vesel? cred ca aveti nevoie in echipa de un sceptic de serviciu, unul asa mai trist si mai reflexiv-dramatic, ca altfel iese o opera cu bulbuci...
da, dar cei veseli-seriosi nu se implica...
sunt gata sa fac un comentariu - of course "destept, lamuritor, salvator" - la scenariul final.

Cinemania
19 Jul 2005, 15:36

mai, ce-i cu entuziasmul asta vesel? cred ca aveti nevoie in echipa de un sceptic de serviciu, unul asa mai trist si mai reflexiv-dramatic, ca altfel iese o opera cu bulbuci...
da, dar cei veseli-seriosi nu se implica...
sunt gata sa fac un comentariu - of course "destept, lamuritor, salvator" - la scenariul final.

n-avem nevoie de comentarii...avem nevoie de oameni care sa contribuie la scenariu, altfel...

Pitbull
20 Jul 2005, 00:30
n-avem nevoie de comentarii...avem nevoie de oameni care sa contribuie la scenariu, altfel...

ERROR! Avem nevoie SI de comentarii, SI de critici, SI de sceptici de serviciu, altfel înseamnä cä am pornit pe cel mai sigur drum spre luatul în barbä big time!
Asadar, si aceste comentarii critice si sceptice, atâta vreme cât vor fi constructive si obiective, ne sunt de mare folos! Nici o grijä, numai fraierii se dezumflä când primesc bobârnace. Entuziasmul nostru VA CRESTE cu fiecare hibä care ni se relevä, ca s-o înläturäm pânä nu-i prea târziu.
Prin urmare, Herbie - you are welcome as the skeptical-on-duty voice! :)

herbert
20 Jul 2005, 01:11
va doresc succes!

Pitbull
20 Jul 2005, 01:44
Promitem sä nu te dezamägim!

Cinemania
20 Jul 2005, 09:52

ERROR! Avem nevoie SI de comentarii, SI de critici, SI de sceptici de serviciu, altfel înseamnä cä am pornit pe cel mai sigur drum spre luatul în barbä big time!
Asadar, si aceste comentarii critice si sceptice, atâta vreme cât vor fi constructive si obiective, ne sunt de mare folos! Nici o grijä, numai fraierii se dezumflä când primesc bobârnace. Entuziasmul nostru VA CRESTE cu fiecare hibä care ni se relevä, ca s-o înläturäm pânä nu-i prea târziu.
Prin urmare, Herbie - you are welcome as the skeptical-on-duty voice! :)

eu ma refeream la "comentarii la scenariul final", cand va fi relativ tarziu sa faci vreo modificare majora...comentariile pe parcurs sunt, of course, foarte bine venite si folositoare...asa ca sa-i propunem si lui Herbert sa ne onoreze cu prezenta la intalnirile pt sitcom...daca poate, desigur

Pitbull
20 Jul 2005, 10:01
Herbert nu e în Bucuresti, asa cä-i vom trimite prin e-mail penultima variantä a scenariului.
Herbie, dä-mi te rog adresa de e-mail, într-un m.p.

herbert
20 Jul 2005, 18:57
Herbert nu e în Bucuresti, asa cä-i vom trimite prin e-mail penultima variantä a scenariului.
Herbie, dä-mi te rog adresa de e-mail, într-un m.p.

eroare, Pitbull, sunt si in Bucuresti si - cum s-ar spune - va urmaresc cu interes. doar ca, din pacate, "interesul" meu pt scenariu e acum tot mai periferic, anemic... sper ca nu e lung, ca sunt coplesit de munca inaintea vacantei...

Pitbull
21 Jul 2005, 03:01
Bine si asa. La începutul säptämânii viitoare ai sä primesti textul, si-n continuare faci cu el ce-ti permite timpul si dispozitia.

In altä ordine de idei:
Leonard, Cinemania si GhitäCârtitzä au trimis deja numeroase propuneri prin e-mail, pe care le-am comentat, catalogat si pus la pästrare, pentru a aplica din ele în definitivarea scenariului. Care vreti sä mai contribuiti, vä asteptäm.
Astä searä, s-a aläturat echipei un prieten al meu psiholog, pasionat de film si teatru, cunoscätor si foarte creativ - Cornel. Nu e CineMagist, cä încä n-are net acasä. El cu Silver si cu mine am mai forfecat la scenariu, si am mai tras niste concluzii. Ca om venit din afarä, cu ochiul proaspät, Cornel a relevat diverse aspecte importante. Rezolvarea lor va ridica filmul si mai sus - atât la nivel de fond, cât si ca sanse comerciale.

Nu uitati, încä mai primim "înscrieri" - inclusiv pentru ROLURI! Evident, se vor da probe, în cazul neprofesionistilor cu posibil talent.

In sfârsit, principala urgentä:
E timpul sä decidem coordonatele întâlnirii din acest weekend - oricând, de vineri pânä duminicä seara. Vä rog sä postati AZI toate problemele de timp pe care le aveti, dacä le aveti, ca sä ne coordonäm. In special NightWane (apropo de casä), si Obvious (apropo de programul foarte încärcat si imprevizibil).

Pitbull
21 Jul 2005, 10:37
Update:
SMS de la Nightwane; keyboard-ul lui e stricat, asa cä deocamdatä nu ne poate trimite nici propunerile pentru scenariu, iar pe forum inträ mult mai sparingly, probabil de la alte computere
Nu ne putem întâlni la el în weekend-ul ästa, din motive casnice, ceea ce este:
- räu, pentru cä încä nu ne putem lämuri cu eventualul spatiu de filmare; dar o rezolväm noi, säptämâna viitoare.
- bine, pentru cä avem mai mult spatiu de-ntors pentru organizarea întâlnirii; nu mai depindem decât de programul lui Obvious - pe care o/te asteptäm urgent sä ne propunä/propui cea mai probabilä zi si orä pentru o întâlnire care s-o/te (nu sautée!) inculdä si pe ea/tine!

Leonard
21 Jul 2005, 12:43
întrucît eu duminicã dimineaþã plec din bucureºti, vã rog mult ca întîlnirea de weekend sã fie vineri sau sîmbãtã.

GhitzaCartitza
21 Jul 2005, 15:41
Eu sunt liber. Just name the time and the place.

obvious
21 Jul 2005, 17:05
pai mai...(apropo, pit, misto redactat mesajul, jaus le chapeau!).
saptamana viitoare candva..voi spuneti cand si eu incerc sa ma alatur.

Pitbull
21 Jul 2005, 18:14
In cazul ästa, facem asa:
Dacä Obvious (apropo, care mesaj al meu ti s-a pärut asa de epousstoufflant? :huh: ) nu poate deloc in weekend, cu inimile frânte, dezabuzate si debusolate ne vom întâlni noi, ästilantii. Propun sâmbätä, ora 14:00, la Fântâna Arhitecturii, ca sä ne retiräm justaminte pe-o teräsutä ieftinä cu bere din imediata preajmä.
Vom avea pregätite toate ideile propuse pânä acum, si comentarii fatä de ele, ca sä vedem ce alegem si cum inseräm în scenariu. Silver, adu si forma la care ai început sä lucrezi. In urma discutiei de sâmbätä, vom decide asupra versiunii finale, pe care am s-o scriu Je. Obvious, dacä ai propuneri pentru scenariu, te rog sä le faci pânä atunci. Trimite-mi-le prin e-mail, mi-e cel mai comod.
Cu tine ne vom regrupir säptämâna viitoare, cât mai imediat dupä începutul ei, având si scenariul definitivat, ca sä trecem la faza urmätoare: conceptie regisoralä, distributie, probleme organizatorice concrete.
Cine mai are ceva de comentat, de obiectat, de protestat, de remarcat - hai, RAPIDAMENTE!

Cinemania
21 Jul 2005, 19:21
sambata, ora 14, works for me

Leonard
21 Jul 2005, 20:35
in

Jay
21 Jul 2005, 20:58
Mama ce as vrea sa vin si eu... dar nu pot...sorry... data viitoare ma bag...

Pitbull
22 Jul 2005, 00:05
Esti binevenit oricând, hombre. :)

Pitbull
27 Jul 2005, 01:08
In sfârsit, dupä multe consultäri cu echipa si un multiplu feedback prin email care a functionat perfect, scenariul episodului pilot a ajuns aproape de forma finalä. In ultimele patru zile, Silver si cu mine l-am refäcut, propulsându-l de la prima schitä de intentie în zona unde trebuie sä se afle. L-am trimis tuturor acum câteva minute, inclusiv lui Herbert.
Asteptäm ultimele comentarii.
AZI, MIERCURI 27 IULIE, LA ORELE 18:00, INTALNIRE CU ECHIPA LA LOCUL CUNOSCUT: FANTANA DE LA ARHITECTURA, APOI CEVA DECENT, DISCRET SI IEFTIN CU BERILE DE RIGOARE, IN APROPIERE.
Vine si Obvious, pentru discutii despre scenariu, distributie si scenografie.
Il tin la curent si pe Nae, care e foarte implicat, si ni se va alätura imediat dupä iminenta lui re-aterizare în Patria Mumä.
Dupä discutia de mâine si räspunsurile lui Herbert si Nae, vom retusa scenariul, dându-i forma definitivä, si începem perioada de pregätire pentru filmäri.
Concluzia care se impune: SUNTEM IN PLANUL CALENDARISTIC
Concluzia pe care o impunem: O SA-I SPARGEM! :D :D :D

Pitbull
28 Jul 2005, 15:05
Cea mai importantä si mai decisivä întâlnire a grupului de creatie a avut loc ieri, cu participarea urmätorilor:

Obvious
Alice Fluture
Cinemania
GhitzaCartitza
Silver_Boy
Pitbull

Au absentat:
Leonard (motivat)
Nightwane (nemotivat)

Nae este pe drum spre Patria Mumä si spre noi, plin de elan, entuziasm, initiative si posibilitäti concrete. Il asteptäm palpitând.
Nume e în continuare aläturi de noi, dar deocamdatä obligatiile lui comerciale îl împiedicä sä participe si fizic. Sperä sä se degreveze de ele îndeajuns, spre perioada de filmare.

I. Scenariul
S-a stabilit cä scenariul episodului pilot e virtualmente finalizat, mai necesitând doar unele mici retusuri la nivel de detaliu si text, care se vor opera pânä la sfârsitul säptämânii.
Herbert l-a citit de asemenea si mi-a trimis comentariile lui, inclusiv douä observatii mai substantiale pe care le voi aplica usor în text. In rest, aprecierile sale au fost pozitive si laudative. Esential este faptul cä Herbert, un temperament destul de îndepärtat de zonele “vesele”, a recunoscut färä dubii umorul de calitate al scenariului.
Cinemania, GhitzaCartitza si Silver_Boy au început sä contureze synopsisul episodului II, al cärui scenariu complet va fi inclus în pachetul-ofertä.

II. Distributia
Obvious si Alice Fluture au adus numeroase propuneri cu privire la distributia pilotului, si au început demersurile pentru cooptarea actorilor. Una dintre cele mai importante actrite tinere de la noi (atât ca valoare, cât si ca recunoastere) este deja distribuitä. Alte douä personalitäti cam din aceeasi generatie au acceptat în principiu sä joace în pilot, iar Obvious le-a trimis scenariul. Asteptäm räspunsurile lor dupä lecturä. Alti actori si studenti sunt si vor fi abordati zilele astea. Este aproape sigur cä distributia va fi compusä în egalä mäsurä din nume cu reputatie si debutanti talentati (profesionisti si amatori).

III. Perioada de pregätire
Astfel, perioada de definitivare a scenariului se încheie – în termenul stabilit! Inträm în perioada de pregätire (declansatä deja asearä). Obvious, pe lângä rol, si-a asumat scenografia de decoruri si costume. Altfel, principalele urgente sunt:
- Definitivarea distributiei
- Stabilirea locului de filmare
- Gäsirea celor trei operatori necesari si a camerelor. Am convenit cä, pentru pilotul din ofertä, formula idealä va fi cea digitalä, datoritä economicitätii si eficientei. Avem deja doi posibili operatori, la nivel de principiu, dar încä nu s-a confirmat nimic definitiv.

Urmätoarea întâlnire va avea loc în acest weekend, în functie de programul majoritätii membrilor echipei. O voi anunta cu circa 24 de ore în avans.

raptor
28 Jul 2005, 15:40
.ma voluntariez si eu la orice chestiune legata de grafica(including site, eventual afis :P da, e sitcom, da mai stii? si ce-o mai fi nevoie in domeniul asta.
salutairh!

Pitbull
28 Jul 2005, 16:07
EXCELENTISSIM!
Asadar, toatä partea graficä inträ în cäpräria lui Raptor. Un mini-poster, un pliant, etc., va ridica mult prestigiul pachetului-ofertä.
Splendidä ideea unui site al serialului! Il vom construi în perioada de filmare, ca sä poatä fi cât mai bogat, continând, printre altele, si:
- Castingul cu fotografii
- Instantanee de pe platou
- "Poze de reclamä"
- Scurte fragmente audio si video din secventele filmate
- Poster
Includerea unui website în pachetul ofertä, din nou, va ridica mult stacheta! Ii atacäm pe toti producätorii äia cu artileria, ca Napoleon!

BeNnY
29 Jul 2005, 04:17
Citind prima oara scenariul:

- Prostia blondei e neverosimila. Trebuia s-o puneti pe IMM sa-i scrie dialogurile.

- Dialog Mugur/Bunic absolut genial. *Aplauze furtunoase*

- Cantece sinistre.

Overall destul de misto. Desi nu prea mi se pare sitcom.

Pitbull
29 Jul 2005, 10:53
- Prostia blondei e neverosimila. Trebuia s-o puneti pe IMM sa-i scrie dialogurile.
Stii cä esti foarte aproape de adevär?
I.M.M. a dat deja proba pentru blondä si a luat-o. Surprinzätor, a citit bine textul; dupä repetitii, sunt sanse sä fie O.K.
Ca atare, ea chiar va contribui la text - lucru valabil pentru toate personajele: vom filma scenariul nu pe principiul "decupaj", ci "coverage", läsând mult loc de evolutie si improvizatie, pentru a spori atât firescul si spontaneitatea, cât si umorul si creativitatea.
Oricum, retin observatia ta. Dacä într-adevär prostia blondei e exageratä, o vom retusa cu mai multä atentie.

- Dialog Mugur/Bunic absolut genial. *Aplauze furtunoase*
Ciudat! Mi se pärea unul dintre cele mai anoste, si plänuiam sä-l mai "ridic".

- Cantece sinistre.
Sinistre în sens bun, sau räu?

Overall destul de misto. Desi nu prea mi se pare sitcom.

Depinde ce întelegi prin asta.
Conform definitiei (Situation comedy), ESTE o "comedie de situatii": personaje puternic conturate si individualizate, cu ciudätenii, incompatibilitäti si date comice proprii, plasate în situatii interactive din care rezultä efectele comice.
Cred cä te referi la urmätoarele douä aspecte:
- Pe lângä nivelul acestor interactiuni momentane, scenariul contureazä si o actiune de ansamblu cu cap si coadä; deci se aflä mai sus decât un sitcom ca atare, undeva pe drumul spre un "serial" propriu-zis. (Dar presupun cä ästa ar fi dezideratul oricärui sitcom respectabil, care urmäreste sä distreze si pe o acoladä mai amplä, nu doar la nivelul gagurilor.)
- Intr-adevär, ne sträduim sä facem un sitcom mai inteligent si mai elevat, sub toate aspectele (inclusiv al calitätii si naturii umorului); ca atare, desigur, nu e tocmai un "sitcom din-astea (care este)", ci s-ar dori un "sitcom din-alea (care ar trebui sä fie)".
Oricum, sunt binevenite observatiile. Keep close!

BeNnY
29 Jul 2005, 13:16
Funny. IMM chiar o va juca pe blonda?

Tot momentul cantecelor e sinistru. Nu stiu daca in bine sau rau. E o chestie suspecta. Am impresia ca veti avea nevoie de niste actori destul de buni.

Mi s-a parut mai putin sitcom decat alte sitcomuri pentru ca sunt momente gen luarea de ostatici in care nu stii exact ce se intampla. Si luatul ostaticilor nu e foarte situation comedy. Dar nu e de parca ar fi rau asta.

Cinemania
29 Jul 2005, 13:31
e buna scena cu luarea de ostatici...un pic de tensiune nu strica...pe langa asta, prin reactiile personajelor - ma refer la acel joc de-a telecomanda -am avut ocazia sa atingem cateva aspecte ale societatii romanesti, intalnite si pe la TV...iar, la final, oricum nu moare nimeni :D

Pitbull
29 Jul 2005, 16:57
Secventa luärii de ostatici este o farsä din ambele puncte de vedere:
- personajul nu e ceea ce pare a fi, si nu face ceea ce pare a face; le "joacä o farsä" celorlalti (desi nu doar de-amorul farsei);
- situatia nu e ceea ce pare a fi, deci avem de-a face cu o farsä în sens dramaturgic (vezi Molière, Féydeau, Labiche, Baranga, chiar Shakespeare, cu unele dintre comediile lui - "Nevestele vesele din Windsor", "A douäsprezecea noapte" - etc.)
Dar cred cä înteleg de ce l-ai simtit "sinistru".
- Cele patru cântece nu sunt dintre cele mai suave ("Ma Baker", "Tricolorul" - varianta ceausistä, "Mica Tiganiadä", "Am sä întorc bärbat").
- Personajele ating un comportament aberant, fiind manipulate cu revolverul transformat în telecomandä; umorul nu mai e realist, ci absurd; iar conotatiile, deloc mägulitoare: turma de oi panurgiene din korbenianul Ev Media. Scurt pe doi: NASOL MOMENTU'.

Pitbull
30 Jul 2005, 15:08
Intâlnirea urmätoare:

LUNI DUPA-AMIAZA SAU PE SEARA

Duminicä noaptea aterizeazä Nae, luni dimineata îsi aflä în linii mari programul, asa cä în continuare va sti ce disponibilitäti de timp are. Probabil voi anunta ora precisä a întâlnirii pe parcursul zilei de luni, în functie de ceea ce-mi va spune el, asa cä FITI PREGATITI.

Principalele probleme pe care le vom avea de abordat sunt de ordin practic si includ, cu egalä importantä:
- OPERATORI SI CAMERE
- ACTORI
- SPATIU DE FILMARE.
Luni este 1 august si începem perioada de pregätire. Trebuie sä facem tot posibilul sä finalizäm distributia, mäcar în proportie de 80-90%, pânä în jurul datei de 8 august, pentru cä avem nevoie de timp pentru repetitii si stabiliri de costume, minimum o säptämânä, iar data de începere a filmärilor se plaseazä în jurul zilei de 15 august, cel târziu 22-23. Simultan, de rezolvat si celelalte douä aspecte.
Pregätiti orice propuneri si solutii concrete aveti în privintele de mai sus - în special Obvious, Nae si Cinemania. Nici propunerile altora, din afara echipei, nu-s de lepädat.

In altä ordine de idei:
GhitzaCartitza ne-a trimis, lui Silver si mie, schita de scenariu pentru Episodul 2. Contine idei bune, care se vor pästra. Ne vom ocupa de ea în paralel, ca prioritate tertiarä.

Jay
30 Jul 2005, 17:05
nu-mi vine sa cred ca m-ati uitat cu una cu doua....

Pitbull
30 Jul 2005, 17:26
Cine te-a uitat, monser? :shock:
Din câte-mi amintesc, spuneai cä regretos n-ai timp acum, da' tare ai mai vrea.
Mama ce as vrea sa vin si eu... dar nu pot...sorry... data viitoare ma bag...
"Data viitoare" putea sä însemne multe. Am crezut cä zici de "proiectul viitor", nu de "întâlnirea viitoare".
Dacä tu ne vrei, si noi te vrem! Asa cä fuga spre noi si hopa-sus în cärutä, luni! Da-mi adresa de email într-un mp, si-ti trimit si scenariul, numaidecât!

Cinemania
30 Jul 2005, 18:02
neaparat si Jay

Pitbull
30 Jul 2005, 18:11
NeapärataMENTE!

Pitbull
31 Jul 2005, 19:00
Jay is in. A primit scenariul, acum îl citeste, mâine vine.
Serghei e cu noi. A cerut scenariul, l-a primit, va räspunde.
Un actor important a citit scenariul, mai râde si acum, si-a declarat adeziunea entuziastä (discretia mä împiedicä sä spun mai mult, deocamdatä).
Nae e-n tren (cred cä pe la Rupea sau Brasov, tgdn-tgdn spre Bucuresti).
"Casa Creatorilor" continuä sä cucereascä!

Fiti pe fazä, pentru întâlnirea importantä de mâine-n faptul serii. Voi anunta ora imediat ce-si stie Nae programul.

Cinemania
31 Jul 2005, 19:11
o sa fim ochi...si urechi...kill him, kill him now

silver_boy
01 Aug 2005, 04:27
AICI ESTE LUMINA

Asemenea ramelor care, se zice, afaneaza pamantul pe care-l strabat in intuneric si-l fac sa rodeasca, povestile trec din gura in gura si spun, din timpuri stravechi,ceea ce nimic altceva nu poate spune.
Unele se rasucesc si se infasoara in interiorul aceluiasi popor.Altele, ce par alcatuite dintr-o materie subtila, patrund prin zidurile nevazute care ne despart, trec prin timp si spatiu si merg mai departe.
Astfel, scena comica binecunoscuta , in care clovnul cauta obiectul pierdut intr-un cerc de lumina , nu pentru ca l-a pierdut acolo, ci pentru ca "aici este lumina", se regaseste in culegerile arabe si indiene inca din secolul al X-lea, si poate chiar mai inainte.
Trebuie spus ca, la fel ca obiectul cautat,scena are un inteles adanc si tainic.
Dincolo de anecdota savuroasa, ni se arata ca e mai bine sa cautam acolo unde este lumina.Daca nu gasim obiectul pierdut, vom gasi poate altceva; dar in intuneric nu vom gasi nimic .

Textul asta minunat apartine lui Jen Claude Carriere.L-am decoperit cu ani in urma in prefata unei carti stranii...Cercul Mincinosilor, o culegere de povestiri filozofice din toata lumea care strage in ea, ca intr-un receptacol, toate "povestile"...Jean Claude Carriere, scenarist de prestigiu, a colaborat cu Bunuel, cu Milos Forman, cu Jean Luc Godar, cu Nagisa Oshima...si, fara s-o stie , a colaborat cu noi -:)
Caci cum altfel sa numesc acea "cautare in lumina" pe care clovnul din poveste o face frizand absurdul decat alaturand-o cautarii noastre...
E o nebunie cand sti cu certitudine ca raitingul (giuvaerul oricarui producator) s-a pierdut in intuneric, iar tu incerci sa-l cauti in lumina...
Dar poate ca, aidoma pildei, in lumina vom gasi "altceva"...who knows..poate chiar „raitingul” insusi
In una din secventele episodului pilot,Luptatorul de K1 are o conversatie cu Scenaristul.Cel dintai, convins fiind ca toata lumea participanta la proiect nu poate fi altceva decat un soi de alter ego al lui , isi intreaba "adversarul" la ce stil lupta.Scenaristul e socat de intrebare si ii spune ingenuu ca "el nu lupta la nici un stil"- ba mai mult - " ca el NU E LUPTATOR."Pai ce esti ?-il intreaba Luptatorul.
"Sunt Scenarist- raspunde Scenaristul.- si pentru ca fatza Luptatorului trada nedumerirea incepe sa-i explice cum ca, in spatele oricarui film, sta un scenariu.
Si-n spatele scenariului ?
In spatele scenariului sta ...scenaristul.
Si-n spatele scenaristului ??? - intreaba Luptatorul
In spatele scenaristului sta ...talentul
Si-n spatele talentului ???
In spatele talentului stau ... ideile
Si-n spatele ideilor ??? - intreaba Luptatorul
Aici, usor iritat, scenaristul ii da raspunsul „fondator”.
In spatele ideilor sta ...foamea dom'le ...FOAMEA.
Prin anii 30 editura Facla lansa o ancheta interview printre scriitorii vremii.Intrebarea, aparent extrem de simpla, era urmatoarea: „De ce scrieti ?”
Eliade a raspuns ironic ( si nu a fost singurul) dar n-au lipsit raspunsurile „prozaice” de genul „scriu pentru ca asa simt” sau „scriu pentru ca daca n-as scrie m-as sufoca” sau „scriu pentru MARIA SA CITITORUL ” si altele de genu asta .La sfarsit, Mihail Sebastian incheia trist:” Oare cati dintre noi ar mai scrie, daca n-ar exista industria asta colosala a editurilor, masinaria asta imensa in care se invalmasesc deopotriva ambitii, bani, orgolii,iluzii, justificari de ordin social, material,spiritual, tot compositumul asta care face din simplu (sau complicatul )fapt de a scrie un lucru extrem de complex ...Probabil, nu multi”-incheia el .
Evident, a spune ca la baza progresului sau a evolutiei umane, a ideilor si-a punerii lor in practica sta NUMAI „foamea” invocata de scenarist e un raspuns grosier si simplificat.Dar nu lipsit de adevar..
Nimic nu poate rezista in fata prestigiului de care se bucura „foamea”.Faza e ca producatorii nostri o au NUMAI pe ea.Au NUMAI foamea.O foame seaca, uscata, si interminabila.Daca n-are nimic in spate, foamea continuua iti submineaza sanatatea gandirii , te face primitiv, pavlovian, te face imbecil.Te face sa crezi ca tu „intelegi” mecanismele pietii, te face sa crezi ca poti gandi cu mintea celuilalt.
De cand am demarat proiectul asta mi-a fost cu neputinta sa nu ma gandesc la intalnirea cu „big brother”.
Va veni si ziua cand, asezati scolareste pe o canapea de piele, ii vom asculta discursul.
Acea zi ma sperie.
Pana una alta vom cauta (ca niste "clovni" ce suntem) in lumina „lucrul” pe care „ei” l-au pierdut in intuneric.

Pitbull
01 Aug 2005, 14:04
Ultima orä:

In urma consultärii cu Nae, am programat ferm întâlnirea de azi pentru o.r.l. 19:00, la locul obisnuit (fântâna artezianä de la Universitate/Arhitecturä), de unde ne vom regrupir la celälalt loc obisnuit: "Masa Creatorilor" din Pasajul Victoriei.
Pentru alte detalii, ConneX rulz!

Cinemania
01 Aug 2005, 14:10
prezent

GhitzaCartitza
01 Aug 2005, 15:07
Ne vedem acolo 8) .

Pitbull
02 Aug 2005, 15:55
Update:

Prezenta:
Obvious
Nae
Cinemania
GhitzaCartitza
Jay
Silver_Boy
Pibtull

S-a stabilit cä scenariul, asa cum e acum, constituie o bazä completä si solidä, oricând posibil de filmat. Totusi, perfectionistii din noi continuä sä-l îmbunätäteascä. Pe materialul existent, toatä lumea face propuneri la nivel de detaliu, urmärind amelioräri, nuantäri, completäri, periaje, stilizäri.

Tudor Giurgiu ne asteaptä cu tot pachetul spre sfârsitul lui septembrie, ca sä-l poatä studia imediat dupä 1 octombrie, când va începe sä conceapä grila TVR pentru 2006.
Asta ne oferä un anumit respiro, în sensul cä dispunem de aproape o lunä în plus. Putem pregäti mai riguros filmarea, iar când o începem, vom avea mai mult spatiu de-ntors pentru nepreväzute (programe ale actorilor si alte detalii).

Probleme concrete de rezolvat:
SPATII DE FILMARE.
In total, ne vor fi necesare 3-6 încäperi (scenariul presupune sase, dar se pot amenaja si câte douâ în una singurä, succesiv). Cäutäm un sponsor care sä ni le ofere, iar în paralel, cäutäm si din surse particulare. Jay ne oferä deja o garsonierä mobilatä si neocupatä, si poate, în septembrie, un apartament cu douä camere. Se retin ca solutii de rezervä. ORICINE MAI ARE CATE CEVA SIMILAR DE OFERIT, SA IASA PE INTERVAL!
OPERATORI SI CAMERE.
Un operator profesionist, cu camerä digitalä, care si-a oferit în principiu serviciile, a primit scenariul, iar acum îi astept räspunsul.
Nae încearcä sä ne obtinä încä o camerä digitalä profesionistä, cu sau färä operator.
Alte solutii sunt în tratative.
ACTORI.
Doi actori profesionisti si-au confirmat participarea, altii trei au fost anuntati, n-au refuzat, si le asteptäm räspunsul definitiv, alte trei-patru roluri sunt deja acoperite de amatori/forumisti/etc., în caz cä nu gäsim profesionisti pentru ele.

Urmätoarele întâlniri:
Joi, ora 19:00
Weekend (probabil duminicä).

Pitbull
04 Aug 2005, 15:56
V-am trimis prin email comentariile lui Serghei despre scenariu, precoum si reprogramarea întâlnirii de azi pentru mâine, plus câteva propuneri de lucru.
Asadar, ne vedem... nu joi, ci vineri.

silver_boy
04 Aug 2005, 18:45
In urma unei misive electronice in care am inserat o rugaminte profund romaneasca vladvaidianu devine primul mecena al proiectului nostru.
Mi s-a solicitat o adresa.Evident ca-i voi da adresa mea si mai mult ca sigur ca in functie de suma primita, las si proiect si tot si imi voi pregati laborios fuga din tara.
Variante de fuga:
1. Daca suma este intre 100 de mii si 200 de mii de dolari fug cu IMM.
Habar n-am unde (Mexic ? Kabul ??...Onesti ?)
De fapt e posibil sa nu fug nicaieri caci cu IMM si statul pe loc e o continuua aventura. Ma mai gandesc.
2. Daca suma e intre 200 de mii si 500 de mii fug cu... Mala Portugal.
Habar n-am cum arata dar cu banii astia ..."corectez" orice deficienta daca e cazul.Daca nu ...ma imbat in fiecare zi cu perseverenta si acribie in spiritul reclamei de la Bergenbier.
Destinatia, evident, Portugalia..
3. Daca suma e peste 500 de mii, fug cu ...Obvious.
Habar n-am unde, dar nu-i bai..concep eu un "scenariu" :lol:
4. Daca suma este de 1 milion de dolari ..ei bine, atunci fug cu ...Alex Leo Serban ... :lol:
5. Cum insa ipoteza asta e foarte putin probabila...o sa fug cu Nae in Cehia unde o sa o sa fim amandoi, pana la adanci batraneti, off-topic.In Praga 6 e un club: Viagra (5000 de coroane pe noapte) cu 12 curtezane care te fac sa-ti aduci aminte de illo tempore,perioada edenica dinainte de cadere...ne plantam acolo pe termen indefinit cu infuzii de cockteiluri in vena

Dar cum totusi am cam exagerat iar vlad n-o sa trimita decat vreo 30 de dolari...o sa fug singur.
In Beirut. (sau in prima bodega)
tot aia ...
.................................................. ...........................................
back to the topic
Am rescris secventele si maine le supun atentiei domniilor voastre.
(Above am glumit, sper ca n-am suparat pe nimeni)
Am glumit(evident) cand am spus ca fug cu cineva ..ce-am innebunit ..fug singur fratilor ...

Pitbull
04 Aug 2005, 19:29
Conu' Vlad sä ne träiascä! :)
Sä mä ierte cä l-am primit cu artileria ironiei acu' câteva luni când a apämântat pântre noi. :oops:
Si sä fie demn exemplu de urmat si pentru alti meceni si alte mecene! :D

vladvaidianu
05 Aug 2005, 06:59
:lol:

@silverboy

nu iti fa planuri prea mari. in chicago cu 30$ nici macar pana la un aeroport nu te-as duce...

dar oricum daca vreti sa fugiti in lume, ( cu banii de paine ) va astept pe la mine . dau o bere si un burger de caciula...

http://www.billygoattavern.com/

cica si Eliade ar fi cautat pe aici inspiratie in cateva sticle de vin

sau

http://www.chicagogirlsextreme.com/club_photos_disp.asp?id=97

aici nu prea ne ajung 30$ pt intrare dar am gasi enorm de multa inspiratie...

serios vorbind abia apuc sa citesc scenariul sitcomului...

Pitbull
05 Aug 2005, 12:05
Deci, azi la 19:00, la deocamdata Terasä a Creatorilor?
Toatä lumea prezentä?

obvious
05 Aug 2005, 12:55
azi????yyyyiiiipe!

GhitzaCartitza
05 Aug 2005, 13:36
Nu stiu daca pot sa ajung azi. SORRY :( . Daca totusi reusesc sa ajung stiu unde sa va gasesc.

silver_boy
05 Aug 2005, 13:59
yup . I Will be there.

Pitbull
05 Aug 2005, 14:02
Nae si Silver_Boy - confirmat telefonic prezenta.

Cinemania
05 Aug 2005, 16:27
sper sa ajung...daca nu imi cade vreun copac in cap intre timp :D

Pitbull
06 Aug 2005, 00:15
Prezenti:

Obvious
Nae
Cinemania
Cornel (off-forum)
Silver_Boy
Pitbull
Silver_Boy's lady guest (off-forum, off-crew)

Gag:
Era sä-i pup mâna lu' Silver, cäci în timp ce i-o strângeam, el mä prezenta lady guest-ei lui - dovadä cä acel Dandanache pe care l-am jucat într-a XI-a (si-i pupa mâna lui Tipätescu în loc sä i-o pupe lui Zoe) n-a murit - sau... poate... renaste pe bune! :oops:

Rezultate:
Multä muncä interactivä pe text la scenariu, la nivel de structurä si replici; o nouä rundä de perfectionäri si finisäri utile.
Semnale pozitive dinspre actorii contactati. Distributia în curs de finalizare ca ansamblu, urmeazä confirmärile.
Se contureazä partea tehnicä a imaginii: camerele cu care vom filma; rämâne de väzut cine vor fi cameramenii.
Principala urgentä de rezolvat: gäsirea mai rapidä a spatiilor de filmare - inclusiv unul pe care sä-l folosim si ca sediu al echipei (cä "Terasa Creatorilor" începe sä fie inappropriatä pentru complexitatea lucrärilor de pregätire, si în curând începem si repetitiile cu actorii).
Un sponsor prospectiv ne-a dat cu pas. Nu-i nimic, suntem zelosi, nu-i ästa cel din urmä biznismen.
Scenariul va fi gata (în aceastä formä - FINALA, speräm), duminicä. Iar are Pitbull de puricat, compilat, aranjat, märuntit, tuns, pieptänat si coafat.

Ne vedem luni sau marti.

silver_boy
06 Aug 2005, 00:49
looool Tare faza cu pupatu mainii... ma bate gandu' sa dau la teologie

Dupa ce m-am despartit de voi ...prin Unirii ... m-a Traznit.
:w00t:
Slava Domnului ca fost un traznet prin ricoseu dar tot m-a scuturat cateva secunde cu tot cu umbrela.
In miturile polineziene "traznitii" erau considerati "alesii" divinitatii si venerati ca atare.
Cum insa "a fi ales" e un privilegiu de care nu se bucura oricine, ma multumesc si cu "nominalizarea" de azi.

Singura chestie care sper din tot sufletul sa se intample e ca viitoarele intruniri conspirative sa fie duse in garsoniera lui Jay
Nu de alta dar vreau sa beau (barem o data) o bere fara ca cineva sa incerce sa-mi vanda: carti, parfumuri, sepci, lanturi, sosete...(Cornel si remarca lui geniala apropo de cersetoarele-alea obeze "Dom'le daca spui ca ti-e foame si vrei un ban de paine te prezinti uscat, livid, lesinat,nu vii la mine supraponderal si rumen in obraji ca esti direct off-topic..loool)
plus ca barmanita asta blonda (nu autocrata aia septuagenara cu mecla de levier) a inceput sa aduca beri pe care nu le comanda nimeni...

V-am spus sa nu mai citim cu voce tare secventele din scenariu, nu vedetzi...metamorfozam lumea... :lol:

Cinemania
06 Aug 2005, 11:24
io cred ca, de fapt, barmanitza vrea sa fure cuiva rolul "blondei" :lol:

suzy
06 Aug 2005, 15:56
ma scuzati eu as vrea sa fac parte din distributia acestui sitcom dar nu am inteles unde va intalniti si la ce ora as putea veni. ma puteti pune la curent?? va rog!!!

Pitbull
06 Aug 2005, 16:07
Welcome to the Creators' Gang!
In episodul pilot încä nu avem nici un rol de adolescentä, dar pentru serialul propriu-zis se poate prefigura asa ceva - mai ales în zona "oamenilor normali" care interactioneazä cu "Creatorii". Dacä ai date, se poate oricând crea un rol.
Asadar, vino la prima întâlnire - cum am spus, luni sau marti. Toate programärile se anuntä si se updateazä aici. Cam cu 24 de ore înainte, o anuntäm cu precizie.

suzy
06 Aug 2005, 22:32
ma scuzati. eu as vrea sa fac parte din acest sitcom. imi puteti zice ora locul si ziua intalnirii va rog!!! apelez la pitbull aici ;)

Pitbull
07 Aug 2005, 00:21
Da' io ce-am zis mai sus???
Sau "astepti invitatie specialä"? (Vorba noasträ din bätrâni a inteligentei profesorilor de clasele V-VIII.)
Bine, cum pe mine m-a ferit Dumnezeu sä ajung asa ceva, am sä-ti trimit solie particularä pe yahoo. Da' oricum, stai cu ochii pe topic!

suzy
07 Aug 2005, 22:34
scuze nu am stiut k trimit mesajul d mai multe ori. e o poveste mai lunga. oricum astept "invitatia speciala" pe yahoo!!! :D

Pitbull
09 Aug 2005, 01:52
Pregätiti-vä pentru întâlnire MIERCURI.
Am amânat-o pentru cä:
- încä mai astept varianta de scenariu modificatä de Nae, ca sä introduc si noile lui idei;
- sper ca pânä miercuri sä vorbesc cu Jay si sä vedem ce e cu garsoniera lui; dacä se poate folosi, si dacä se poate vizita acum ca sä vedem cu ochii-ne cum aratä, facem întâlnirea acolo; dacä nu, tot la Masa Creatorilor, sub auspicile tovaräsei babe care dä la clienti cu lista-n cap.

E valabil si pentru NIGHTWANE!
(Nu sä-i däm cu lista-n cap, ci sä-l reprimim cu bratele deschise în mameaua noasträ, acum cä s-a-ntors de la mare ROZ-BRONZAT - O.K., ti-am motivat si absentele!)

suzy
09 Aug 2005, 13:48
la ce ora si unde k nu am inteles?
sunt si eu invitata?

Pitbull
09 Aug 2005, 13:58
Da, iar locul si ora le anunt pânä disearä - cel târziu pânä mâine la prânz, în functie de unele räspunsuri ale oamenilor.

Cinemania
09 Aug 2005, 14:57
cred ca intalnirea de maine o voi salta...dupa 7 tre' sa fiu in alta parte

notorious
10 Aug 2005, 10:29
deci, spuneati voi acum ceva timp ca prezenta unui carcotas este utila si chiar necesara. deci, mi se permite sa intru in rol ? o sa fiu destul de transant, deci daca spuneti 'da', atunci sa nu va rasculati impotriva mea. ;)

GhitzaCartitza
10 Aug 2005, 12:03
Te asteptam. Aducem totusi furcile si topoarele. Just in case :) . Da-i un PM sau un mail lui Silver_boy sau Pitbull. Acum cred ca Pitbull lucreaza la varianta finala de scenariu. Poate are timp sa ti-o trimita inainte de intalnirea noastra ca sa iti poti da cu parerea pe ceva concret.

Pitbull
10 Aug 2005, 12:54
AZI, ORELE 19:00, întâlnire la Masa Creatorilor de la Terasa Creatorilor (adicä aia pe care o stiti). Pentru cine nu stie: terasa Mercur, Pasajul Victoriei, vizavi de Palatul Telefoanelor.
Este ULTIMA vedere acolo, cäci de luni avem sediu: garsoniera lui Jay, în spatele Mitropoliei.
Vom celebra despärtirea de Terasa Creatorilor, cerându-i Ospätäbabei Uscate lista de bucate - toti pe rând, din cinci în cinci minute.

Azi-noapte, fix când vorbeam cu Nae si-mi trimitea scenariul, mi-a picat netul si picat a rämas pânä acum. Abia acum am downloadat scenariul. Introduc contributiile lui Nae si vi-l trimit.

notorious
11 Aug 2005, 11:52
well, it seems like my opinion won't make any difference now...
so do what you have to do...
i wish you good luck but i'll just stay out of this...

Pitbull
11 Aug 2005, 18:26
C-est' copil???
Un scenariu nu e NICIODATA bätut în cuie, el mereu creste, se miceste, se îmbunätäteste (chiar se înräutäteste uneori, când producätoru-i bou, sau cenzoru-i dulist).
Asa cä bagä-te back in this si trimite-mi observatiile tale, iar dupä ce te auto-trimiti din nou la Bucuresti, join us si fiziceste!

M0n0
11 Aug 2005, 21:43
Nu stiu daca s-a discutat asta inca...dar daca acest serial o sa fie la tv...pe ce post o sa fie?
Si e un serial de comedie?

Pitbull
12 Aug 2005, 00:20
Bunä dimineAAATA! :)
Cere, si ti se va da!
Cautä, si vei gäsi!
Intreaba, si... NU ti se va räspunde...
..pentru cäci...
CITESTE TOPICUL SI VEI AFLA!

M0n0
12 Aug 2005, 08:51
Stiu ca s-a discutat pe celelalte pagini ale topicului...dar de ce sa nu amintesti pe fiecare pagina despre ce e vb, unde v-a fi difuzat, ce fel de serial e...etc.etc :w00t:

Pe ce post o sa fie am inteles ca pe Tvr 1 sau 2...
serial de comedie...right?

suzy
12 Aug 2005, 10:08
eu nu am putut veni la intalnirea aia de miercuri pt k sa anuntat prea tarziu. mai am vreao sansa?
ma intelegeti voi nu? :D

notorious
12 Aug 2005, 11:43
@ pitbull

nu, pitbull, nu. ceea ce vroiam sa spun este ca daca m-as apuca sa va critic scenariul, rezultand sa-l fac arsice (pt ca merita, la fel ca milla), mie- sa nu va tai din elan... de aceea, zic doar atat: ca nu-mi place (deloc) si ca, din diplomatie (nu vreau sa risc sa ajung sa ma cert cu tine in nici un caz), prefer sa nu mai comentez.

asadar, din proprie initiativa, nu ma implic in co-scenarizarea primului episod. daca vi-l accepta tvr-ul, as vrea, totusi, sa ma ocup de al doilea.

Pitbull
12 Aug 2005, 14:05
Stiu ca s-a discutat pe celelalte pagini ale topicului...dar de ce sa nu amintesti pe fiecare pagina despre ce e vb, unde v-a fi difuzat, ce fel de serial e...etc.etc :w00t:

Pe ce post o sa fie am inteles ca pe Tvr 1 sau 2...
serial de comedie...right?
Stai cä mi-a venit una si mai bunä!
De ce sä nu amintesc IN FIECARE MESAJ "despre ce e vb, unde v-a fi difuzat, ce fel de serial e..."? Gata, îmi fac semnäturä din asta! :w00t:

1) Va (nu "v-a"!) fi difuzat pe postul care ni-l va cumpära. Deocamdatä, de la TVR avem semnale pozitive.
2) Va (tot nu "v-a"!) fi un serial umoristic, o comedie de situatii - un SITCOM în ADEVARATUL sens al cuvântului, cum scriau Molière, Labiche, Feydeau si altii, sau ca "Seinfeld" ori "Married, With Children" - NU ceea ce-a devenit, din päcate, sitcomul: o frectie la minima rezistentä a productiei si esteticii audiovizuale.

Pitbull
12 Aug 2005, 14:10
eu nu am putut veni la intalnirea aia de miercuri pt k sa anuntat prea tarziu. mai am vreao sansa?
ma intelegeti voi nu? :D
Ai toate sansele de a ni te alätura, cu precizarea cä episodul pilot nu contine nici un rol de adolescent(ä) - deci, dacä vedem cä ai date actoricesti promitätoare, îti scriem un rol pentru episoadele ulterioare.
Asa cä stai cu ochii pe noi ca pe butelie, si vino la urmätoarea întâlnire. Sper sä nu-mi mai cadä netul fix când trebuie s-o anunt.
In caz cä mi-ai notat numärul de mobil si m-ai sunat, si nu ti-am räspuns, retine cä nu prea räspund la telefoane de la numere necunoscute. Dä-mi înainte un SMS si spune-mi cine esti, ca sä te trec în agendä.

Pitbull
12 Aug 2005, 14:17
@ pitbull

nu, pitbull, nu. ceea ce vroiam sa spun este ca daca m-as apuca sa va critic scenariul, rezultand sa-l fac arsice (pt ca merita, la fel ca milla), mie- sa nu va tai din elan... de aceea, zic doar atat: ca nu-mi place (deloc) si ca, din diplomatie (nu vreau sa risc sa ajung sa ma cert cu tine in nici un caz), prefer sa nu mai comentez.

asadar, din proprie initiativa, nu ma implic in co-scenarizarea primului episod. daca vi-l accepta tvr-ul, as vrea, totusi, sa ma ocup de al doilea.
Ca sä parafrazez V.V.-ul:
"Din elan nu-ti däm nimic, nu ni-l poti täia!"
Dacä ai de fäcut critici atât de virulente, ne sunt cu atât mai NECESARE. SCRIE-MI-LE NEINTARZIAT! (Iar dacä te temi cä asta ne-ar face sä ne certäm, sorry da' esti tolo' - sau capso'!)
Dacä vrei sä te ocupi de al doilea, de al treilea, de altul - cä vor fi multe - trebuie sä fii implicat de la început, mäcar prin opinii, pentru cä tot serialul e unitar.
Astept e-mail-ul de rigoare.

silver_boy
12 Aug 2005, 17:27
fisa clinica a zilei de miercuri :

scena cu IMM recitand din Shakespeare..an-to-lo-gi-ca
a fost ce-a mai ...snuff intalnire
L-am bocit pe Nae (caci am comis pacatul de a fi off-topic fara el)
Nightwane (boierul) bronzat ca un amazon, sarea si piperul... si boia si curry-ul si usturoiul intalnirii ...
Leonard, serios, discret, cu aerul lui prusac (avea cea mai practica si mai ordonata varianta a scriptului)
Al nostru Ghitza jovial si ludic (singurul care are allways hartie si creion)
Pitbull, responsabil cu ...totul (ce ne-am face fara el ???)
Obvious-(plan apropiat cu toata "echipa" atarnand de picioarele ei aidoma lui Densu din Oldboy ) "Nu ne lasaaaaaaaa..ne ne lasaaaaaaaaaaaaa ....(ruga egoistilor:" Si dai Doamne ei ...lipsa de proiecte, ca sa nu ne paraseasca ..)
Florentina (Maseuza) o intreaba Pitbull:"Ai mai jucat vreodata?"
La care ea:" De 40 de ani tot joc"
Raspuns mai briliant ca Mutu .
Mon ami Adrienne si Silver_boy luand treptat forma sticlelor de tuborg .
Ne-au lipsit (acut) Cinemania si Nae.
Lester:
..and Jay ...
Lester:
..and Cornel ...
secvente scurte cu chelneritzele: (baba autocrata fixandu-ne cu ura, blonda 1 aducand beri pe care nu le-a comandat nimeni, blonda 2 turnandu-mi berea in pahar desi i-am spus cat am putut de respectuos" fa, eu nu beau cu pahar")
...and then I remember to relax, and stop trying to hold on to it, and then it flows through me like rain and I can't feel anything but gratitude for every single moment of my stupid little sitcom...
(amused)
...You have no idea what I'm talking about, I'm sure. But don't worry...

FADE TO BLACK.

LESTER (V.O.) (CONT'D)

You will someday...on a tv channel.

Pitbull
12 Aug 2005, 17:38
Silver Mendez spoketh! :D :lol: :w00t:

M0n0
12 Aug 2005, 21:18
Stai cä mi-a venit una si mai bunä!
De ce sä nu amintesc IN FIECARE MESAJ "despre ce e vb, unde v-a fi difuzat, ce fel de serial e..."? Gata, îmi fac semnäturä din asta! :w00t:

stii ca am glumit nu?
1) Va (nu "v-a"!) [...]
2) Va (tot nu "v-a"!)
everyone's a critic...
oh wait...u are one... :P
e scuza me for the mistake... :D

silver_boy
13 Aug 2005, 02:38
http://www.curatmurdar.ro/24/cultura/

absolut kickass ...ca sa nu mai zic de motto-ul din stanga sus.

Cinemania
13 Aug 2005, 03:32
multe fete cu lipici, dar cu minte de bibilici

Assss Attacks!!!!!!!

Nightwane
13 Aug 2005, 09:14
Nightwane (boierul) bronzat ca un amazon

HUO!

obvious
13 Aug 2005, 20:27
Obvious-...ruga egoistilor:" Si dai Doamne ei ...lipsa de proiecte, ca sa nu ne paraseasca ..)
.
hehe...

aceste cuvinte ne doare. 8)

Pitbull
14 Aug 2005, 00:20
better a small individual obvious pain now
than a huge collective obviousless pain later
(sexpir)

silver_boy
14 Aug 2005, 00:46
Obvious-...ruga egoistilor:" Si dai Doamne ei ...lipsa de proiecte, ca sa nu ne paraseasca ..)
.
hehe...

aceste cuvinte ne doare. 8)

pai d'aia zic: Fi capitanu' nostru !

@Pitbull

super citatul :lol:

ps: Mi se pare mie sau suntem usor offtopic ???
Naeeeeeeeeeeeeeee

Pitbull
14 Aug 2005, 00:50
Nu, deocamdatä suntem toti grämadä ontopic (vrabia Mihai Viteazu), da' dacä topicu' pleacä, sä vezi ce top(ic)less rämânem!

Cinemania
14 Aug 2005, 00:56
this is more than obvious

Pitbull
14 Aug 2005, 23:57
AZI
Scurtä consultare Silver_Boy, Cinemania, Pitbull, pe-o terasä din Militari, privind strategia de abordare a televiziunilor si unele aspecte ale constituirii mapei-ofertä.

MAINE
In PRINCIPIU, întâlnire cu TOATA ECHIPA pentru a merge la garsoniera lui Jay. Ora si locul target: 19:00, Piata Unirii, poalele Dealului Mitropoliei (la începutul aleii din fatä).
Am vorbit cu Jay la telefon, tocmai se urca-n tren la Tulcea sä vinä si la fel de tocmai i se termina acumulatorul, asa cä n-a apucat sä-mi räspundä pentru mâine. Il caut iar, în cursul diminetii. Imediat ce am confirmarea lui, o postez.
Dacä nu confirm întâlnirea pânä la orele 15:00, se amânä pentru poimâine, marti.

Pitbull
15 Aug 2005, 13:21
S-a confirmat!
Azi la 19:00, Piata Unirii, la poalele Dealului Mitropoliei, în capätul aleii din fatä.Vä rog sä vä confirmati venirile, care aici, care pe yahoo, care telefonic.

Cinemania
15 Aug 2005, 13:30
in

Leonard
15 Aug 2005, 14:36
in

GhitzaCartitza
15 Aug 2005, 17:07
Vin si yo!

silver_boy
17 Aug 2005, 02:36
Luni seara a avut loc vernisajul expozitiei cu tema "Fight against the stupidity".Singurul tablou "Grup de barbati sezand" nu a fost adjudecat de nimeni pe motiv ca n-au existat (inca) cereri.
Conform unei surse (de lumina) valoarea tabloului nu a putut fi exact evaluata dat fiind, citez:"miscarea continuua a personajelor".
La vernisaj au participat:Pitbull, Jay, Leonard, Ady, Nightwane,GhitaCartita,Cinemania,Silver_boy
Scripturile au fost citite cu voce tare de toti apostolii.
Revelatia serii a fost Jay "mancati-ash" care ne-a amintit de un lucru pe care vrem sa-l uitam : "Ei sunt printre noi "
Una peste alta (si alta peste noi toti) ne-am convins ca anumite bucati din pilot (si aici nu ma gandesc la tragicul accident aviatic din Grecia)interpretate cum trebuie,sunt -vorba tipului din reclama- "laser frate"
La intalnire au mai participat:
O baba de pe hol :" Baietii, voi locuiti in blocul asta ?"
10 sticle de beck's
2 brichete care au fost facute posta
( In lipsa lu'... ne-am consolat si noi cu ce-am putut.)
Next meeting we hope this week cu participarea (speram)a lui Eugen Cristea
Maxima intalnirii:
"Facem sitcom in Romania.Si asta ne ocupa tot timpul"

obvious
17 Aug 2005, 14:30
:lol:

e la nave va...

Pitbull
17 Aug 2005, 18:15
On revient toujours
Au premier amour:

MAINE, JOI, ORELE 19:00, întâlnire la nostalgica Terasä a Creatorilor, sub blânda cätäturä a romanticei ospätäbabe menu-hater...
...pentru cä vine Eugen Cristea, si-i e peste mânä sä ajungä la sediu.
Hai, venitorii, dati cu subsemnatul!

notorious
17 Aug 2005, 18:28
bine, critica...

ante-scriptum: n-am raspuns atata timp pt ca sunt plecat din tara acum si netul e al dracu' de scump, abia acum am reusit sa intru intr-un net cafe.

pt inceput, doresc sa subliniez ca scenariul n-a fost citit numai de mine, ci si de tatal meu (in umorul caruia am incredere si de la care, mai mult ca sigur l-am mostenit si eu :)), si de prietenul meu cel mai bun (alaturi de care am am scris scenariile pt o firma pe nume tekart image :(). in mod coincidental-amuzant-dureros, amandoi m-au chemat din sufragerie (calculatorul il am in camera) la jumatatea scriptului, spunand 'bai, e prea prost, nu ma mai pune sa citesc...'. pe amandoi i-am pus sa termine de citit, totusi, ca sa putem discuta pe bune.

...si trecand la subiect

umorul

cum anume se poate comenta un scenariu de sitcom scris de niste oameni care au cele mai mari pretentii de la genul in sine, care il cunosc si care au facut atatea comentarii rautacioase pe marginea lipsei (aparente) de umor a productiilor romanesti autohtone - vreau sa spun, atunci cand constati ca insusi produsul lor este o mica varza ? pe scurt, singura poanta care mi s-a parut ok a fost cea referitoare la conditia de scenarist (in spatele talentului caruia se afla foamea :D). dar ganditi-va ca asta este pt ca noi scenaristii intre noi am gustat 'fructul' :). cat ar putea fi de amuzant unui roman de rand ? in rest, pur si simplu nu este genul meu de umor - brut, neslefuit, taranesc (observam ca apelativele gen 'bai' s.a.m.d. predomina). fara sa neg ca ar fi nefericiti care ar rade cu siguranta la el...

actiunea

un sitcom trebuie sa creeze o SITuatie care sa starneasca rasetele (deci, COMedia). dar actiunea din 'casa creatorilor' sfideaza conceptul general de actiune - este un fel de oala uriasa in care se vara niste personaje care nu-si gasesc nici locul, nici rostul. dincolo de faptul ca nu are pur si simplu nici o idee, nici o directie, nici un stil. un talmes balmes, adica: mai intai avem o enervanta serie de taieturi de montaj care nu duc in incaperile personajelor noastre care fac glume fie rasuflate, fie inepte (vezi ala de la inceput care se uita 'multumit' cum se scurge apa din wc). apoi, avem o luare de ostatici, o salvare debil-absurda... ma rog, ce-o mai fi.

caracterul improvizat al scenariului de sitcom e pana undeva normal, dar firul actiunii (thread-ul) trebuie, totusi, sa aiba sens, logica, sa ramana in sfera realului pe cat posibil. asta era si reteta succesului lui 'seinfeld', 'cheers', 'friends' s.a.m.d.

personajele

un sitcom ar trebui sa aiba in primul rand niste personaje amuzante, simpatice, care sa starneasca rasul si pe marginea carora de preferinta sa se croiasca o actiune in care fiecare (dupa cum am spus) sa-si gaseasca locul si rostul. dar aici personajele (toate bidimensionale in cel mai bun caz) sunt efectiv catapultate intr-o actiune care e ca vai de ea. ce iese ? evident, o harababura. si ce draq e cu numele astea ?? manelistu', metalurgistu', lingvistu' etc. ?? suntem cumva in 'alchimistul' ?!

daca as avea scenariul in fata, l-as demonta pas cu pas. dar oricum n-as mai avea rabdare sa-l citesc inca o data...

oricum, eu sunt cu gandul si sufletul alaturi de voi (serios !) si va doresc tot succesul din lume, sa va cumpere 'creatia', sa filmati cat mai multe episoade. dar greselile mi se par de dramaturgie si daca ar fi sa le inlaturam, am schimba serialul cu totul... prefer ipoteza ca eu sa nu am umor deloc, decat cea ca voi ati avea un produs prost. that's all, folks.

p.s.: cu ocazia asta il provoc si pe pitbull sa-mi fi dinamiteze scenariul. :D

christi
17 Aug 2005, 18:28
Wow, abia acum am descoperit si eu topicul asta! Tot ceea ce ati facut, tot acest proiect mi se pare entuziasmant si deosebit. Cu scuzele de rigoare pentru intirziere, as vrea si eu sa ma alatur echipei de creatie, si sa va ajut cum pot. Is it okay with you?

notorious
17 Aug 2005, 18:35
nu-ti face iluzii... :(

Pitbull
17 Aug 2005, 18:40
STATI ASA, nu dati cu pietre-n Notty! Eu mai întâi! :D
(acum scriu...)

Pitbull
17 Aug 2005, 19:05
Notty, reactia ta mi se pare cel putin derutantä... Cred cä nu ne-am putea deslusi decât discutând scenariul punct cu punct si fatä-n fatä - dacä socotesti cä meritä. Totusi, nu cred cä as reusi sä-ti schimb pärerea, e clar cä este foarte fermä. Câstigul ar fi cä mäcar am descoperi de ce opiniile noastre diferä atât de mult.
Pânä atunci, nu-ti pot räspunde decât recurgând la deductii si la replici mai degrabä statistice, decât de fond.
Partea statisticä e urmätoarea: NIMENI dintre toti cititorii scenariului nu a fost atât de virulent. Am mai primit critici, Herbert si Serghei nu s-au purtat deloc cu menajamente, si au fäcut observatii la obiect, dar pärerile lor au fost, totusi, pozitive. Obvious, cäreia nimeni nu-i poate pune la îndoialä mintea brilliantä (în materie de inteligentä, umor, culturä si gust), a fost incredibil de entuziasmatä, si a îmbrätisat proiectul cu trup si suflet. Cei câtiva actori pe care i-am contactat (inclusiv Eugen Cristea, de la care avem deja räspunsul ferm si pozitiv cä va juca în film), au reactionat la fel.
Atunci... unde e hiba?
Deocamdatä, cred cä totul e o chestiune de perceptie. Pur si simplu n-ai "percutat" la scenariu. Poate si fiindcä ai un stil de umor diferit, si pentru cä gusturile si tendintele tale cinematografice sunt foarte "grave" si "intelectuale". Desigur, ästa n-ar trebui sä fie un motiv - dar, uneori, se mai întâmplä si asa... Sä nu uitäm cä Liiceanu a considerat "American Beauty" o idiotenie, cä alti intelectuali rafinati înjurä cu dispret "Forrest Gump", cä un alt om de culturä a fost revoltat când Crohmälniceanu l-a trimis sä vadä "The Conversation" a lui Coppola.
Faptul cä tatäl si prietenul täu au reactionat de asemenea negativ s-ar putea explica si prin faptul cä, fiind apropiati, gusturile voastre s-au format pe directii comune. (Din nou, nu e musai sä fie asa, dar... poate fi o explicatie.)
In fine, ca sä devin mai concret:
Am înteles criticile tale la obiect, dar nu cred cä se aplicä. Probabil cä, sub imperiul impresiei negative initiale, toate intentiile noastre scenaristice au început sä-ti aparä ca fiind esuate.
Nu prea väd cum de n-ai recunoscut tocmai premisa pe care o mentionezi, si anume elementele constitutive ale COMediei de SITuatie. Noi avem convingerea cä ele existä si functioneazä.
Te-ai referit la unele detalii (de pildä, din secventa de început), ca si cum ar fi din capul locului ratate - dând exemplul cu apa de la W.C. Cred cä un moment de acel gen, asa cum e scris, poate fi filmat atât bine si cu umor, cât si mai mizerabil decât în Garcea. Probabil l-ai vizualizat în varianta a doua.
In chestia cu denumirile generice ale personajelor, cu regret, chiar nu ai deloc dreptate. Nu numai în "Alchimistul", dar si în alte scrieri, MAI ALES DRAMATURGICE, se foloseste acest procedeu, uneori. Are menirea de a identifica unele tipuri si arhetipuri în sens generic. In fond, ce importantä are cum îsi nominalizeazä scenaristul personajele IN SCRIS, ca sä-i fie mai comod? Nimeni nu va sti asta, spectatorii nu-i vor vedea spunându-si unii altora "Instalatorule", "Profetule" sau "Blondo", ci Fane, Steliane, Sanda, etc.
In fine, ti-as mai reprosa cä ai postat în forum aceastä interventie demolatoare. Ar fi fost mai bine dacä ne-o trimiteai ca mesaj privat sau e-mail - nu de alta, dar tinem si la caracterul de "lobby" al acestui topic. Totusi, m-am gândit mai bine, si o las aici. Nu stricä sä se vadä cä primim si aprecieri negative, cärora încercäm sä le räspundem cât mai competent. Altfel, chiar ar pärea totul prea festivist.
Intrucât am încredere în gusturile si simtul täu critic, voi tine seama de toate aceste observatii. Le vom discuta în echipä, sä vedem: unde ai dreptate si de ce, si ce putem face ca sä evitäm pe viitor alte asemenea reactii. Chiar dacä în maximä proportie nu sunt de acord cu tine, nici nu te consider un troglodit nedemn de luat în seamä.

....
Uf....
Gata, copii, so pe el! SA CURGA SANGE!!! 8)

Pitbull
17 Aug 2005, 19:13
Christy, Notty are dreptate: ;)
Nu-ti face "iluzii", fä-ti CONVINGERI, venind mâine la întâlnirea noasträ. Dacä-mi dai e-mail-ul pe m.p., îti trimit si scenariul pân-atunci.

Cinemania
17 Aug 2005, 19:24
o sa poti chiar da proba pentru vreun rol ;)

silver_boy
18 Aug 2005, 00:15
Luptatorul de K1(plictisit,placid,intins pe spate, rontaind un pai) Ai auzit ?
Manelistu(intins si el,mamaligos, mangaindu-si burta) Ce ???
Luptatorul de K1:(abia vorbind,apatic)..Unu'..s-a luat de noi ?
Manelistu(moale ca un mexican in timpul siestei) Cine ?
Luptatorul(abia articuland) Unu'...
Manelistu(la fel de lenes) Cine ?
Luptatorul: Unu'...
Pauza.Meclele celor doi fixand fara vlaga tavanul.
Intr-un tarziu:Manelistu ca si cum si-ar fi amintit ceva: Auzi ...
Luptatorul (si mai tarziu): Aaa ???
Manelistu: Ai zis ceva ?
Luptatorul: Spuneam ca s-a luat unu' de noi ?
Manelistu: Unde ?
Luptatorul: Pe forum.
Manelistu: Pai de ce s-a luat?
Luptatorul: Habar n-am .Asta e meseria lui.
Manelistu:Lasa frate ..nu pune la inima..asa fac gaborii.
Luptatorul: Pai nu e gabor.
Manelistu:Pai ce e ?
Luptatorul: E critic.
Manelistu: Frate, ti-am vorbit eu tiganeste ?
Luptatorul.Nu. De ce ?
Manelistu: Pai vad ca tu-mi vorbesti in limbi straine. Ce e ala "critic"?
Luptatorul: Criticul e ...un soi de luptator care nu lupta la nici un stil dar care le critica pe toate.
Manelistu(ridicandu-se intr-o rana, privind fix fata Luptatorului.tarziu de tot) Ce e ala "stil" ???
Luptatorul: Stilul e ...omu.
Manelistul( ganditor, clatinand din cap)Deci..criticu e stilu care e omu' care nu e gaboru' ..???
Luptatorul: Cam asa ceva.
Manelistu: Pai si ce zicea asta ..criticu...care-e-stilu...care-e-omu'...care-nu-e-gaboru'?
Luptatorul: Zicea ca ..tu nu esti personaj ba ?Ca n-ai mecla de personaj.Nici tu ..nici lingvistu ..nici metalurgistu'.
Manelistu( apasat) Iooo...cu metalurgistuuu ..si cu lingvistuuu ...ma rahatesc pe opiniile lui de gabor care nu e gabor. Asa sa-i zici .
Luptatoru: Pai si daca se supara ?
Manelistu: Daca se supara ma chemi pe mine ...
Luptatorul: Si daca nu se supara?
Manelistu: Daca nu se supara ...la ce dracu sa ma mai chemi?Tu ai impresia ca maneaua e o sarbatoare a fericirii sau cum ? Maneaua inseamna jale,frate, inseamna chin, inseamna suferinta, inseamna "suparare"..Eu sunt acolo unde e "supararea" Unde e supararea poc si eu.E omu suparat ma duc si-i lalai una de jale.
Luptatorul: Pai si nu devine si mai suparat ?
Manelistu: Ba da ..devine si mai suparat.Si-i mai cant una .
Luptatorul: Si nu devine SI MAI SUPARAT ???
Manelistu: Ba da..devine si mai suparat.Si atunci stii ce fac ?
Luptatorul: Nu.
Manelistu: ii mai lalai una.
Luptatorul: Pai si nu crapa de suparare.
Manelistu: Nu crapa.Ca-i mai cant una.Si cand ajunge aproape sufocat de suparare, la limita, in pragul dementei ..stii ce fac ?
Luptatorul: Stiu, ii mai canti una ...
Manelistu: Nu frate ..ii cer banii pe melodii. Pai tu crezi ca eu imi racesc gura degeaba ???
etc etc etc etc etc

well ...dear Notorious e drept ca deconstructivismul s-a bucurat intotdeauna de prestigiu ...Nu e nimic mai fascinant decat sa traiesti bucuria demonica a nihilismului. .Evident ca "sitcomul" pe care incercam sa-l aducem pe sticla nu e nici pe departe perfect.Te invit sa scrii tu unul mai bun.Oricat de superior ar fi, voi gasi totdeauna o bresa "amendabila" in textura lui. Te asigur.Daca nu o voi gasi o voi fabrica, caci asta face de multe ori "critica", se foloseste de un a priori pe care si-l ajusteaza in functie de "interese" .
Ce sa spun ? Noi nu credem sincer ca tipologiile, ideea de la care pleaca povestea ar fi un soi de creuzet in care se varsa indiscernabil surogate de personaje si intrigi anemice.
Ma oboseste exemplul cu Seinfeld(exemplu ca reper ultim, ca etalon) dintr-un motiv care tine de o ratiune a intregului.In logica eroarea asta poarta numele de paralogism.
Sa ne inchipuim pentru o clipa ca din Seinfeld n-ar fi fost filmat decat un singur episod: episodul pilot.
Nu stii de Seinfeld, el inca nu s-a cristalizat in constiinta ta, tipologiile inca n-au devenit ceea ce stim "acum " ca sunt, nu s-au dezvoltat.Ne aflam in fata unui episod pilot "oarecare". Ce ti-ar spune tie acel episod pilot "oarecare" si numai el ??? I-ai gasii "critici" justificabile, pertinente???
Sunt convins ca da.Cam in aceasta situatie ne aflam noi cu pilotul asta.
Inca nu ne-am desfasurat.Personajele abia isi intra in scena,intriga abia se naste.Dupa 10 episoade Seinfeld a fost aproape sa fie scos de pe piata.Era inca incapabil sa "vorbeasca" limba succesului, a valorii, a originalitaii, a tot ce a insemnat el.Producatorii au riscat si ...au castigat.
Nu stim daca sitcomul nostru are cu adevarat valoare. Nu stim daca vom reusi sa facem din el ce visam sa facem.Nu stim daca personajele, tipologiile, tema , supra-tema, intriga sunt ceea ce ar "trebui" sa fie(bytheway ..ce ar trebui sa Fie ???)
Stim doar ca ne dorim sa-l facem si ca in nimicnicia noastra, in "ignoranta" noastra "credem" in el .
Tu, ca tip de alta factura, in total dezacord cu ceea ce facem noi, ai dreptul sa scrii unul mai bun.Si mai manos. Una dintre cuceririle democratiei e dreptul la concurenta.Fara umbra de ironie, e posibil ca tu sa poti mai mult decat noi.E posibil ca in loc de "varza" care o facem noi, tu sa faci o mamaliga, un pastarnac,o macaroana...si iesind cu ea in supermarketul cultural, cum bine spunea un dilematic, sa-l vinzi mai bine,sa-l faci mai valoros dupa toate canoanele pe care o dau diferitele grupuri de prestigiu "valorii"
Dar inainte de a veni cu critici(sau barem dupa ele) vino cu faptul ala brut si nenorocit fata de care orice discurs, critica, sau filosofie e o enorma palavrageala.
Manelistu: frate ..da' te-ai montat, nu gluma ..
Scenaristul: Da ..cred ca m-am infierbantat putin ...
Manelistu: Vad ca te-ai si incruntat ..ia te uita ce ti-i se zbate pleoapa asta ..
Scenaristu: Da . m-am incruntat usor e drept ..
Manelistu: Incruntarea e un soi de preambul al supararii, nu ?
Scenaristul:..Da...se poate spune si asa
Manelistu:Atunci ia stai dumneata aicea jos, sa-ti cant ceva.
(luandu-l dupa umar) Dom'le noi tiganii avem o istorie a suferintei.Tu esti baiat destept ..te vad dupa incruntatura...i-a mai incrunta-te o data
Scenaristul se incrunta.
Manelistul catre Luptator: Mama ce destept e tipu ...cum spuneam noi sunt le origine migratori, stii ce sunt aia, nu ?
Scenaritul: Da ..nomazi
Manelistul: Exact. Nomazi.Azi aicea ..maine colo...ca, ma-ntelegi, dupa ce faci "fapta" tre sa dispari ... te duci in alta parte faci iara "fapta" dispari si tot asa ...
Scenaristul: si nu va mai intorceti niciodata la locul faptei?
Manelistul: Ba da ..uneori ti se face dor de fraieri ..si te re-intorci ..faci iara fapta ..uneori esti prins ..de critici de-astia care cu stilu care cu omu cu gaboru...si stii ce-ti fac cand te prind ?
Scenaristul: Banuiesc ca te baga la ...
Manelistu: Te baga ..da inainte sa te bage fac ce stiu ei mai bine .Te bat.
Astia daca asta e meseria lor , cum sa-ti zic io ..capata dexteritate..si te bat rau ..si tu suferi si devii suparat. Intri la bulau si-ti canti singur.Dar asta e floare la ureche ..chestia cu adevarata tragica stii care e ?
Scenaristul: CARE???
Manelistu: N-are cine sa te plateasca frate..n-are cine sa te plateasca

Nae
18 Aug 2005, 01:03
in.

tre sa-mi explicati insa si mie cum sta treaba cu garsonierea. si tot ce mai vreti sa schimbati... si vreau s-o vad si eu pe IMM... she's not true, e un complot.

vladvaidianu
18 Aug 2005, 03:32
in ultimele 2 saptamani am urmarit cu atentie acest topic si de cateva ori am si schimbat cate un mail cu silver_boy....

sperand sa nu starnesc antipatii si conflicte de care nu am timp vreau sa spun ca subscriu in mare masura (excluzand metaforele culinare) opiniei lui notorious.

explicatia vine din mai sus amintitul pilot Seinfeld pe care l-am revazut acum cateva minute.

in prima secventa aflam ca Jerry asteapta o pritena care participa la un congres in oras si il va vizita. George incearca sa il convinga ca femeia l-a sunat doar din politete si ca nu se vor intalni niciodata-inciting incident.

in a doua secventa femeia il suna si il roaga sa o astepte la aeroport si sa o gazduiasca o noapte. Jerry e in continoare confuz iar George incearca sa il convinga de data aceasta ca femeia il doreste.

in a treia secventa Laura soseste in apartamentul lui Jerry. se descalta, ii cere un pahar de vin, stinge lumina si il roaga sa o mai gazduiasca o noapte. apoi totul se intoarce . Laura primeste un telefon si aflam ca e logodita.

cam asta ar fi povestea primului episod Seinfeld.
va intreb:
are scrpul vostru un protagonist ( un Jerry)?
are un inciting incident care sa genereze o necesitate a protagonistului?
incearca protagonistul sa isi satisfaca necesitatea?
exista forte antagonice care se opun?
exista un personaj de impact, un personaj care il sustine moral si rational, un personaj care are suspiciuni, un personaj emotiv...?
are un punct culminant in care conflictul se rezolva definitiv?
are o concluzie?

sunt doar cateva intrebari care cauta elementele fara de care o poveste (story) e orice altceva dar nu o poveste.

Leonard
18 Aug 2005, 10:19
@vladvaidianu:
porneºti de la premisa cã Seinfeld ar fi etalonul nostru. Nu e vorba de aºa ceva sau de un sitcom în adevãratul sens al cuvîntului, adicã un standard. sitcomul nostru nu are un singur personaj central, ci mai multe. de fapt sunt douã grupuri de personaje. personajul principal va diferi în funcþie de episod sau poate nu va fi nici unul bine definit ca principal. fiecare are particularitãþile lui. dar în fine, dacã nu te-ai implicat venind la întîlnirile noastre, nu ai dreptul sã ºtii foarte multe amãnunte.
punct culminant? da. are
concluzie? vrei sã fie în episodul pilot? concluzia va fi la sfîrºitul serialului. pînã atunci doar mister.
cred ºi sper cã va fi ma degrabã genul în care au legãturã episoadele între ele ºi dacã ai pierdut unul, s-ar putea sã nu mai înþelegi nimic ulterior, ºi nu un serial în care fiecare episod are povestea lui ºi poate fi tratat independent.

@notorius: eºti cam miop. nu vezi decît ceea ce vrei tu sã vezi sau n-ai deloc imaginaþie. l-ai citit ca pe o carte ºi nu ca pe un scenariu. nici eu, sã fiu sincer, nu m-am spart de rîs cînd am citit scenariul episodului pilot. însã, avînd viziunea întregului, mi s-a pãrut ok pentru un punct de start. acele replici, venite din gura actorilor, capãtã sens ºi devin foarte comice. toþi am fost pe jos de rîs cînd i-am auzit spunînd replicile pe Jay, Nightwane ºi chiar IMM. Plus cã mai urmeazã sã auzim ºi pe niºte actori profesioniºti.
O pãrere personalã acum - am zis de la început cã mai bine ar fi un serial, decît un sitcom, pentru cã lasã mult mai multã libertate ºi în care nu comicul sã fie scopul exclusiv. oricum, e chestie doar de denumire. în mare, ºtim cam ceea ce trebuie sã iasã ºi mi se pare destul de original.

@pitbull ºi silver_boy: cred cã vã consumaþi nervii degeaba. mi se pare un semn pozitiv cã lui notorius nu i-a plãcut. poate aº fi început eu sã devin sceptic dacã el ar fi fost super entuziasmat. la umorul lui, era cam ciudat sã-i placã. mai ºi pretinde cã-l are, moºtenit de la taicã-su. 'gusturi si tendinte cinematografice foarte "grave" si "intelectuale"'? ha! aºa vrea el sã dea impresia, din snobism. nu face decît sã se ia dupã alþii.

christi
18 Aug 2005, 10:21
I'm in too.

Pitbull
18 Aug 2005, 12:17
Rugäminte insistentä:
Evitati sä coborâti la nivelul atacurilor personale (esti miop, snob, n-ai umor, etc.), cu cei care criticä scenariul. Pe Notorious îl cunosc bine si din afara forumului, e un tip foarte OK. Vlad, desi critic, a contribuit cu bani la devizul pilotului.
Oricum, subscriu la pärerea lui Leonard cä ar fi fost dezamägitor dacä toate pärerile erau entuziaste. Criticile sunt utile atât prin ceea ce spun, cât si prin simplul fapt cä existä.
De-asearä, am stat si m-am mai gândit, iar acum am väzut si observatiile lui Vlad. In momentul de fatä, cred cä se impun cam urmätoarele concluzii:
E adevärat cä paralela prea insistentä cu Seinfeld e neavenitä, din simplul motiv cä cele douä filme sunt eminamente diferite structural (orice asemänäri între ele existä pe planul TIPULUI si CALITATII UMORULUI, nu la nivel de story sau constructie). Totusi, ceea ce a remarcat Vlad stä în picioare, pânä la un punct - în sensul cä cele mai importante dintre elementele mentionate de el sunt prezente în pilot (cum exemplifica si Leonard), dar probabil nu se relevä destul de accentuat. Fiind doar o problemä de nuantä, aceastä lipsä se poate remedia.
E evident cä, actualmente, pilotul s-a asezat în forma definitivä, pe care n-o vom mai schimba, fie si din simplul motiv cä nu mai avem timp. Intotdeauna e loc de mai bine, dar dacä îmbunätätim întruna la nesfârsit, n-o sä mai filmäm pânä-i häu', si-apoi, mai binele e adesea dusmanul binelui. Totusi, încä mai e loc de nuantäri si stilizäri, tinând seama de toate observatiile critice.
Prin urmare, vä rog pe toti sä vä concentrati asupra acestui lucru. NU vom aborda cu prioritate problema asta la întâlnirea de astäzi, pentru cä necesitä un timp de gândire, iar azi ne vom ocupa de aspecte organizatorice si privitoare la actori (cä tot ne vine un "star"). Dar, cu o proximä ocazie, vom discuta si ce se poate face ca sä amelioräm scenariul la nivelul pe care l-am arätat.
Vedea-v-as disearä la terasä!
Deci: Silver, Nae, Leonard, Cinemania, Pitbull, plus proaspetii recruti Christi si Bagheera (ni s-a aläturat si ea), plus guest starul Eugen Cristea. Si restul'...? Ce se-aude?

Nightwane
18 Aug 2005, 12:27
sa vin cu orgasmele pregatite la pachet sau la termos?

Pitbull
18 Aug 2005, 12:30
Sandwichuri.

Jay
18 Aug 2005, 12:31
a picat cu vila din cauza restantelor... scuze, asta e... nu am avut ce sa fac... :((

Pitbull
18 Aug 2005, 12:38
Asta e. Nu ne descurajäm. Vorbim disearä - ca-ntre intelèktuali...

GhitzaCartitza
18 Aug 2005, 13:54
Fac tot ce pot sa ajung.

Leonard
18 Aug 2005, 15:18
Deci: Silver, Nae, Leonard, Cinemania, Pitbull, plus proaspetii recruti Christi si Bagheera (ni s-a aläturat si ea), plus guest starul Eugen Cristea. Si restul'...? Ce se-aude?
ªi IMM nu? Doar e condiþia lui Nae.
Pînã la urmã la garsonierã sau la terasã?
@nightwane: nu erai la munte?

Pitbull
18 Aug 2005, 15:29
La terasä.
Poate vine si I.M.M. Am vorbit cu ea acum. Dacä pân-atunci nu uitä, vine.

Cinemania
18 Aug 2005, 15:37
daca intarzii, nu ma asteptati...cunosc poteca

vladvaidianu
18 Aug 2005, 23:52
@vladvaidianu:
porneºti de la premisa cã Seinfeld ar fi etalonul nostru.

nici pe departe. s-a dat exemplu undeva mai sus si am vrut sa raman in aceiasi gama

sitcomul nostru nu are un singur personaj central, ci mai multe. de fapt sunt douã grupuri de personaje. personajul principal va diferi în funcþie de episod sau poate nu va fi nici unul bine definit ca principal. fiecare are particularitãþile lui.

eu vorbeam de un protagonist. exista cate o mica diferenta intre protagonist, personaj principal si erou. eu nu cunosc nici macar o poveste fara protagonist (nici pe ecran ,nici pe hartie) iar daca tu gasesti un singur film cu oarecare succes la public fara un protagonist care sa aiba o necesitate fie constienta , fie inconstienta eu ma retrag de pe acest forum.

concluzie? vrei sã fie în episodul pilot? concluzia va fi la sfîrºitul serialului. pînã atunci doar mister.

indiferent de personajul care va fi protagonist fiecare episod are nevoie de cel putin o poveste si pt fiecare poveste e novoie de un anumit tip de concluzie...

in concluzie :
pt un pilot de serial-sitcom sau nu-aveti nevoie de o poveste. iar pt o poveste aveti nevoie de un mimin de elemente. asta nu e o reteta e pur si simplu aceiasi structura a povestii cunoscuta si folosite in ultimele milenii.

christi
19 Aug 2005, 10:32
In conditiile in care sint inca foarte neplacut surprins de deznodamintul intilnirii de aseara, prelungita neasteptat pina la 6 dimineata, nu m-am decis cum si daca voi continua la acest proiect. Conflictul dur de idei, generat probabil si de oboseala si bere, s-a soldat cu relevarea unor hibe nu neaparat in scenariu, cit mai ales in caracterul unor persoane implicate in proiect. Nu vreau sa fiu eu cel care arata cu degetul, asa ca vorbesc la general. Nu mi se pare normal ca un ajutor solid, consistent si profesionist din partea unei persoane adinc implicata in domeniu, sa fie refuzat, din motive legate mai ales de orgoliu. In conditiile in care avem o singura sansa, si numai una, consider necesar ca fiecare membru al echipei, mai ales cei importanti, cu putere mare de decizie, sa fie in stare sa asculte orice sugestie, ceea ce nu s-a intimplat aseara. De fapt azi-dimineata. Cind am plecat eu la 6 dimineata, mai ramasesera citeva persoane, si nu stiu cum s-a incheiat discutia. Dar directia in care o luase era cu totul dezamagitoare.
Eu azi plec o saptamina in concediu. Vreau in continuare sa contribui la proiect, dar mi-a scazut mult entuziasmul pe care-l aveam la inceputul meetingului de ieri. E greu sa faci ceva bun cind orgoliile sint atit de mari incit iti incetoseaza judecata. Sau poate o fi fost doar berea.

Leonard
19 Aug 2005, 12:32
da. întîlnirea maraton s-a sfîrºit pe la azi pe la 12:20 (deci dupã vreo 17 ore). acum nu mai conteazã ce ºi cum, ce s-a întîmplat, ce s-a vorbit. sunt prea obosit la ora asta. e grav oricum. îmi cer scuze încã odatã lui Baghera ºi în mod public pentru ceea ce s-a întîmplat spre final. noroc cã lucrurile s-au mai domolit datoritã caracterului ei deosebit. oricum a fost o searã-noapte-zi în care am avut ce învãþa, mi-am schimbat (sper) multe concepþii, idei fixe, poate cã mi-am dat seama ºi de prostul caracter pe care-l am etc. a fost ca un duº rece

obvious
19 Aug 2005, 12:37
???
ce doamne-doamne s-a intamplat aseara cand alti cinemagisti gen moi (and soon more) vedeau dear wendy si nu le mai pasa de nimic?
no really.incinsu-s-au spiritele?

GhitzaCartitza
19 Aug 2005, 15:12
Si eu care credeam ca era tarziu sa vin pe la ora 22. Credeam ca ati terminat. In timp ce voi "lucrati" eu dormeam. Rusine sa-mi fie :(( !
Sa nu-mi spuneti ca v-ati omorat intre voi. Nu-i frumos si nici nu poate aduce nimic bun serialului. Sper sa va impacati cei care v-ati certat si lucrurile sa mearga inainte. Un lucru bun nu trebuie sa fie neaparat perfect. De aceea exista compromisuri.

Pitbull
19 Aug 2005, 16:16
Eu am cedat pe la ora unu si ceva, pornind iavas-iavas spre casä, asa cä la partea mentionatä de Christi n-am mai asistat. Totusi, îmi formasem deja o pärere cât se poate de clarä. Pot explica întâlnirea pe baza celor întâmplate pânä atunci, presupunând cä aceleasi lucruri se aplicä si în continuare.
Categoric, a fost o întâlnire complet atipicä, din multe puncte de vedere - pornind de la numärul mare de participanti (în momentul de vârf eram: Silver_Boy, Ady, Cinemania, Nae, Leonard, Christi, Eugen Cristea, Bagheera, NightWane, I.M.M., Pitbull ) si ajungând pânä la substanta discutiilor si prelungirea imprevizibil de mare, datoratä energiei si entuziasmului cu care s-a implicat Bagheera. Färä a sta sä intru în toate amänuntele, pot spune urmätoarele:
Bagheera, ca profesionistä pe douä planuri (actritä dar mai ales scenaristä), a abordat scenariul la nivel de fond, pornind de la premisa cä, având un potential foarte bun, îi lipsesc doar câteva accente esentiale, ici si colo, pentru a avea sanse aproape certe de a convinge orice producätor. Intrucât vorbim acelasi limbaj, am înteles foarte repede despre ce era vorba, si stiu cä pot aduce respectivele amelioräri usor, färä ca proiectul sä sufere mutatii majore.
Problema s-a ivit din douä surse: pe de o parte, Silver si Ady, ca autori principali ai scenariului, talentati dar mai putin familiarizati cu tehnicismele meseriei, au asimilat doar pânä la un punct observatiile Bagheerei; pe de altä parte, stilul ei de a se manifesta, foarte impetuos, dinamic si "spectaculos", putea crea unele probleme de receptie. De aici au pornit toate nepotrivirile, care în fond existau numai la un nivel formal.
Märturisesc cä si eu am remarcat tot timpul circumspectia cu care Silver si Ady primesc unele observatii care le dau peste cap conceptiile. Nu este vorba de "orgoliu", cum a presupus Christi. Recunosc în reactia lor atitudinea unor oameni care, crezând foarte mult în ceea ce au fäcut, ca si în propria lor viziune despre scenariu (în general si în particular), sunt surprinsi de orice contraatac care poate da senzatia cä le anuleazä eforturile. Intelegând acest lucru, am folosit întotdeauna diplomatia, reusind sä ajung la un limbaj comun cu ei - de unde si rezultatele atât de bune ale cooperärii noastre. In schimb, Bagheera e mult mai directä si transantä, ceea ce necesitä o mai mare disponibilitate si maleabilitate din partea interlocutorilor.
Plus, desigur, de la un moment dat, s-a ajuns la o uzurä tot mai accentuatä: orele treceau, bäuturile curgeau, argumentele de bazä fuseserä epuizate, iar discutia se învârtea în cerc. Sunt aproape sigur cä dupä ce m-am retras, mecanismul ästa a functionat mai departe, ducând si la tensiunile pe care le mentioneazä Christi.
Dar, revenind la observatiile lui, cred cä dezamägirea se revendicä de la faptul cä a fost primul lui contact cu grupul Creatorilor. Personal, sunt foarte multumit de aceastä întâlnire-eveniment, care s-a soldat cu urmätoarele câstiguri:
- clarificäri importante privind scenariul;
- confirmarea a doi actori profesionisti în distributie (Eugen Cristea: Mugurel, si Cristina Deleanu: Maseuza)
- confirmarea disponibilitätii unei camere digitale folosibile (a lui Nae), cu sansa de a se putea combina cu a lui Nume (dacä vom beneficia si de a lui).
La nivel dramaturgic, cea mai importantä concluzie e urmätoarea:
Vom schimba eticheta proiectului, din "sitcom" în "serial de comedie", pentru cä:
- asa cum stim, conceptul de "sitcom" a degenerat enorm în ultima vreme; nu mai înseamnä "comedie de situatii", ci un anume gen de comedie de limbaj (si doar vag de situatii) superficialä, determinatä de canoane rigide ale eficientei de productie; este tocmai ceea ce doream din capul locului sä evitäm.
- din acelasi motiv, discutiile genereazä confuzii; multi interlocutori räspund cä "nu e sitcom", tocmai pentru cä scenariul nu aplicä acele criterii fixe si neproductive estetic (ci doar financiar), mentionate mai sus;
- si tot din acelasi motiv, în prezent urlä televiziunile de "sitcomuri" (ghilimelele având o dublä functie ;) ), si alte oferte sunt pe teavä, pe când serialele de comedie sunt aproape inexistente;
- ca atare, formula unui serial de comedie ne oferä sanse mult mai mari: libertate creatoare lärgitä, posibilitatea de a folosi numeroase procedee de calitate pe care "reteta sitcomului" le respinge, si sansa de a oferi, asa cum am vrut din start, CEVA NOU.

Cam astea ar fi principalele concluzii ale momentului.
Propun ca urmätoarea întâlnire sä aibä loc duminicä, în garsonierä, pentru a ne ocupa de punerea la punct a detaliilor nou apärute si a lucra cu actorii. Intre timp, voi aborda din nou scenariul, operând ajustärile care se impun. Când vi-l trimit, îi voi adäuga si o anexä cu explicitarea tuturor acestor interventii, ca sä le urmäriti mai usor.

P.S. A fost prima dintre întâlnirile Creatorilor la care s-au fäcut fotografii. Pentru cä deocamdatä sunt mari, riscând sä nu încapä în inboxuri, am sä le micesc curând si le voi trimite întregii echipe. :)

nume
19 Aug 2005, 16:51
Care a fost frate tare-n clantza ?

Pitbull
19 Aug 2005, 16:57
Nu-s' de clantä, însä-n gheare
Si colti, Baggie-i a mai tare!

silver_boy
20 Aug 2005, 01:28
Da Pitbull, u have right ...
Bagheera a facut risipa de "tot": de argumente,de entuziasm,de inteligenta,de umor,de bani...o fost deopotriva on-topic si off-topic,alfa si omega..vreau sa spun ca e cea mai fascinant-obositoare femeie pe care mi-a fost dat s-o intalnesc.Sunt,recunosc,misogin iar inteligenta femeilor mi se pare,atunci cand rupe echilibrul sanatos cu feminitatea,permutand dincolo de ea si surclasand-o , eminamente obscena.
Din punctul asta de vedere(in fond al propriei mele limite) Bagheera e in aceeasi masura, cea mai "obscena" femeie cu care am avut privilegiul si supliciul sa stau la o masa.Timp de 19 ore neintrerupt .
Dupa acest maraton in care gustul berilor si-a pierdut insurile, in care cafelele nu mai erau baute de noi ci parca ele ne sorbeau cu nesat, in care Bagheera continuua sa vorbeasca...sa vorbeasca ...sa vorbeasca, sa ne cinsteasca..sa vorbeasca..sa ne cinsteasca vorbind si sa vorbeasca cinstindu-ne.. ...inteligent..si mai inteligent, din ce in ce mai inteligent, aducand inteligenta pe culmi olimpiene si de-acolo mai departe, luand-o uneori pe aratura, prin desisuri prin care agatzat in hainele oboselii n-o mai puteam urmarii..ei bine, la un moment dat am avut o interventie nu din Kant unfortunatley ci din... parazitii.Am adus-o de la inteligenta la feminitate(caci a plans) misoginismul meu si-a satisfacut orgoliul de cacao-cu-lapte si ...a(m) mai luat un rand de bere.Mi-am cerut scuze si mi-a parut rau (mult mai rau) decat am lalaito in cuvinte...
Apoi m-am gandit cu mintea "Luptatorului", ce anume sta oare in spatele fetei astia exceptionale,obositoare uneori pana in pragul nevrozei,inteligenta pana la dezgust???
Oare entuziasmul de a intalni entuziasm cu care ea a spus ca a dat curs intalnirii ?Si-n spatele entuziasmului intins de-a lungul a 19 ore neintrerupte ce poate sta atat de solid incat sa insire atat de mult timp,atat de mult "logos" ???
"Scenaristul" ar spune (daca e sa brodez pe secventa din scenariu) ca in spatele entuziasmului sta nevoia de a fi laolalta iar in spatele nevoii asteia sta ...singuratatea.
Si deodata Bagheera cea cu colti fiorosi,rationala,matematiciana,impersonala...a devenit brusc omeneasca, prea omeneasca vorba varului Nietzsche...
In fine,cam asa au decurs, romantate, lucrurile de-a lungul a aprox 20 de ore de gladiatoreala,in care s-a plecat de la o discutie punctuala pe scenariu s-a ajuns la o teorie a scenaristicii iar de acolo la goblene si comentarea tablourilor dupa pereti.
Am condus-o pe Bagheera ca un gentilom (ce nu sunt) pana In Victoriei cu taxiul si i-am carat in mod simbolic geanta cu carti in care se afla si fenomenologia spiritului a lui hegel pe care n-am citit-o cine dreaq mai e si looseru asta ???
Cam in spiritul fenomenologiei (husserliene) ar fi si mesajul grosso-modo al intalnirii maraton de ieri si azi:"Inapoi la lucrurile insele"
Pt Christi si Leonard and all...Bagheera nu s-a suparat pe mine.Nu ne-am despartit "certati" doar putin in... coma de nesomn and other stuff.
Baba autocrata de la terasa (care intre timp a iesit din tura de ieri) s-a dus acasa mai mult ca sigur ca a continuat sa-si ostracizeze sotul, a dormit in patul ei cu baldachin si serpi boua etc,cand am plecat- a doua zi- era acolo.Daca ne-o fi vazut ...cred ca a dat cu tamaie over-the-place.
Si Eugen Cristea a remarcat-o...acu ma gandesc ??? aia ne-o fi pus ceva in bere ??? lol
Tot Eugen Cristea mi-a zis ca as fi bun sa joc pentru ca am "o mecla aeriana" si mi se pare normal.Doar lucrez cu un pilot.
Also a fost cea mai "wpkmoewwiu495hgfbi7dhb " intalnire ...
Multumesc Lui Vlad pt. onestitatea criticilor, chiar si lui Notorious pe care il rog sa nu ma(ne) considere cine stie ce infatuati, ne aparam si noi cum putem ..Mihnea dpr. fap de a fi..orgolios. Cine nu e ? Problema nu e sa fii orgolios ci asta sa fie tot ce te reprezinta...pana mea
Mi-e rau..

nume
20 Aug 2005, 01:32
19 ore ? E misto gagica ?

Pitbull
20 Aug 2005, 01:34
Cauta-i poza la pagini de actori, actrite, regisori, scenaristi, etc., etc...
Pelsoanä însemnatä! Nu spui tzine! ;)

silver_boy
20 Aug 2005, 01:39
upgrade:
IMM a stat si ea pana la 6 dimineata.
Cum sa nu-ti pierzi mintile frate ??? is to much lol
daca o mai aud recitand Sheakespeare si a 4-a oara, the same text the same voice,aceleasi gesturi... iau o drujba de la Nightwane si aduc un (de)serviciu umanitatii ..im not a violent person but baba aia autocrata de la terasa si IMM ma fac sa am flash-uri cu ele in pozitii de mortaciuni ca in poltergeist
cu blodele alea doua de la terasa de vis-a-vis am alte ganduri...
ma gandeam ..daca le las un bacis mai gras oare le pot convinge sa se pupe intre ele ? :w00t:

Pitbull
20 Aug 2005, 01:46
Cine, blondele, sau ospätäbaba si I.M.M.?

silver_boy
20 Aug 2005, 01:51
:lol: :lol: :lol:

Don't make me to laught so much coze i will puke ...

boeaaaaaaaa
apropo:
blondele se pupa intre ele=sitcom(personajele raman aceleasi pe parcursul actiunii)
IMM cu ospatababa=Serial ( personajele cresc de la un episod la altul)
moooooor de raaaaaaaaaaas hahahahahhahahahhaaaaaaaaa

Ambra Blu
20 Aug 2005, 02:18
Deci voi toti pareti sa va plictisiti tare rau. Tare, tare, rau.

Cinemania
20 Aug 2005, 11:46
foarte tare ne plictisim...and we enjoy it...sadomasocristi

notorious
20 Aug 2005, 12:11
@pitbull ºi silver_boy: cred cã vã consumaþi nervii degeaba. mi se pare un semn pozitiv cã lui notorius nu i-a plãcut. poate aº fi început eu sã devin sceptic dacã el ar fi fost super entuziasmat. la umorul lui, era cam ciudat sã-i placã. mai ºi pretinde cã-l are, moºtenit de la taicã-su. 'gusturi si tendinte cinematografice foarte "grave" si "intelectuale"'? ha! aºa vrea el sã dea impresia, din snobism. nu face decît sã se ia dupã alþii

leonardule, esti asa de transparent in antipatia asta pe care o ai fata de mine. eu nu stiu exact CAND anume am dovedit aroganta (??), superioritate (??), gusturi 'intelectuale' (de fapt, ce inseamna asta ??). in critica pe care am facut-o ? dar nu am facut decat sa-mi exprim in mod transant opinia. iar pe final, am mentionat ca prefer ipoteza ca eu sa nu am umor, decat voi.

cu alte cuvinte, eu mi-am exprimat parerea in termeni pertinenti (chiar daca destructivi), iar tu ai raspuns cu insulte si badaranie.

in concluzie:

avem un pitbull extraordinar de calm, cumpatat si fair play, chiar dupa interventia mea naaaspa. cel mai devotat proiectului si, in continuare (de fapt, intocmai pt ca s-a aratat calm si rezonabil chiar si in aceasta circumstanta), poate favoritul meu cinemagist

un silverboy orgolios (foarte orgolios), care pare sa fi muncit mult la acest serial si deci reactia lui este explicabila.

o obvious neasteptat de retrasa (as vrea sa-i vad si eu inteligenta olimpiana, demonstrandu-mi ca am in fata un scenariu BUN). :)

un ambra blu chipurile nebagator in seama, cu preocupari mai 'inalte' si mereu rivind de pe muntele olimp.

un (jesus !) vlad extrem de inarmat cu argumente, punctand exact acolo unde eu, in inertia mea de a da cu barda, am esuat. thanks a lot ! sunt intru totul de acord cu tine.

si, in fine, un leonard frustrat care crede ca 'e mult mai frumos sa faci film decat critica' si, inevitabil, se implica in orice proiect care ii da ocazia sa 'faca film' (ca si cum asta ar echivala cu crosetatul !), renuntand la orice standarde. si inca o kestie, leonarde (dupa care dau click pe 'ignore'): daca pitbull mi-a clasat gusturile cum a facut mai devreme, atunci lasa-l cu parerea lui, si nu sari de cur in sus dand cu insultele ! e o dovada de proasta crestere.

@pitbull

as vrea foarte mult sa vad si eu pilotul filmat. vreau sa stiu - poate chiar nu am viziunea necesara citirii unui scenariu. nu ar fi cel mai mare defect al meu. ;)

mersi si bafta (dupa cum am mai zis).

Ambra Blu
20 Aug 2005, 13:26
un ambra blu chipurile nebagator in seama, cu preocupari mai 'inalte' si mereu rivind de pe muntele olimp.

Ce treaba am eu cu sitcomu' vostru? Ieri l-am observat, daca il observam mai devreme, rideam mai din timp.

notorious
20 Aug 2005, 13:38
nu, nu intelege gresit. eu ma bucur ca nu te-ai bagat in treaba asta. oricum n-aveai ce face. la fel cum nici eu n-as fi avut...

Marge Gunderson
20 Aug 2005, 16:11
Sunt,recunosc,misogin iar inteligenta femeilor mi se pare,atunci cand rupe echilibrul sanatos cu feminitatea,permutand dincolo de ea si surclasand-o , eminamente obscena. Din punctul asta de vedere(in fond al propriei mele limite) Bagheera e in aceeasi masura, cea mai "obscena" femeie cu care am avut privilegiul si supliciul sa stau la o masa.Timp de 19 ore neintrerupt .

(...)Bagheera continuua sa vorbeasca...(...)aducand inteligenta pe culmi olimpiene si de-acolo mai departe, luand-o uneori pe aratura, prin desisuri prin care agatzat in hainele oboselii n-o mai puteam urmarii... ei bine, la un moment dat (...) am adus-o de la inteligenta la feminitate(caci a plans) misoginismul meu si-a satisfacut orgoliul de cacao-cu-lapte si ...a(m) mai luat un rand de bere.Mi-am cerut scuze si mi-a parut rau (mult mai rau) decat am lalaito in cuvinte... (...)

(...) ce anume sta oare in spatele fetei astia exceptionale, obositoare uneori pana in pragul nevrozei, inteligenta pana la dezgust???

Oare entuziasmul (...)cu care ea a spus ca a dat curs intalnirii ?Si-n spatele entuziasmului intins de-a lungul a 19 ore neintrerupte ce poate sta atat de solid incat sa insire atat de mult timp,atat de mult "logos" ???
"Scenaristul" ar spune (...)nevoia de a fi laolalta iar in spatele nevoii asteia sta ...singuratatea. Si deodata Bagheera cea cu colti fiorosi, rationala, matematiciana, impersonala... a devenit brusc omeneasca, prea omeneasca...

Domnule aspirant scenarist,

Nu ati meritat increderea si generozitatea cu care Bagheera - oricine ar fi ea - v-a acordat timpul si ideile sale. Interventiile de mai sus, scrise poate sub imperiul oboselii reziduale si al senzatiilor puternice tocmai traite, nu va fac deloc cinste, atat prin ce spun despre Dvs. cat si prin faptul ca fac publice momente care mai bine ramaneau intre peretii carciumii cu pricina. Ca "nu sunteti un gentleman" este putin spus.

Dand deoparte tusele subiective si incercand sa extrag suita evenimentelor, este clar ca ati fost surclasat de inteligenta si energia interlocutoarei Dvs. V-ati razbunat atacand "sub centura" - si daca Bagheera v-a provocat dezgustul prin inteligenta(!!!) sa stiti ca, acceptand propriul misoginism cu atata usurinta, ba chiar lasandu-l sa se manifeste fata de o femeie exceptionala si animata de pasiunea pentru cinema pe care o descrieti, Dvs. provocati dezgust prin simpla si eterna prostie.

Personal, nadajduiesc ca scenariile Dvs. sa nu ajunga in productie. Cata vreme nu cautati ajutor profesionist (si nu ma refer la scenaristica, deja inteleg ca pe acela il refuzati cu incapatanare) si persistati in asemenea opinii tembele, incarcate de zgura unor secole apuse (si good riddance!), lumea nu are nevoie de povestile pe care i le-ati putea spune. Aveti ceva usurinta in manuirea cuvintelor, dar faceti-ne favoarea de a o folosi scriind lucruri tehnice, non-fictiune. Nici macar jurnalismul nu vi l-as recomanda cata vreme va autoincarcerati in machism desuet. Vorba aia: "...And here you are, and it's a beautiful day..." ;)

Mi-ar fi usor sa ma lansez si eu si sa va ranesc miseleste pornind de la ce ati scris, incercand sa decelez "ce se ascunde in spatele", bla bla bla. Mai stii, poate v-as face sa si plangeti. Barbateste, pe ascuns, asa... Mi-ati oferit destul material si psihanalisti in iarba putem fi cu totii, mai ales la nervi. Dar n-ar fi pedagogic. Si nici n-am chef sa va acord atata timp.

Invat din greselile Bagheerei.

Pitbull
20 Aug 2005, 17:22
Ne onoreazä pasiunea cerebral-exprimationistä pe care binevenitii noi cinemagisti ne-o dedicä, încercând sä îmbogäteascä tärâmul dezbaterilor din jurul Casei Creatorilor cu propriile lor puncte de vedere.
Cu închinäciune însä îmi manifest nädejdea de a nu fi luatä drept tocmai un truism remarca mea cäci mai-de-susa interventie dispune de o disproportie marcatä între cunoasterea realitätii disputate si avântul discursului si al incursului analitic.
Cäci nici chiar Bob Woodward (ca sä recurg la un exemplu de mult clasicizat si banalizat) n-ar fi cutezat a se pronunta despre träsäturile de personalitate ale lui Nixon, Haldeman sau Ehrlichman, doar dupä o lecturä a stenogramei unei singure sesiuni de judecatä, comportând eventual declaratiile lui McCord, Gordon Liddy si Jeb St. Magruder în fata lui Sirica - plus, de ce nu, relatarea de martor ocular a acelui inocent locatar al hotelului care-a trimis administratia la sediul de campanie al lui McGovern pentru cä lanternele unora îi stricau somnul, pare-mi-se cä Forrest Gump pre numele säu... ;)
Totusi, chiar dacä fabula spune cä Forrest l-a därâmat involuntar pe Nixon, nu se poate contesta funciara INOCENTA BINEVOITOARE a protagonistului nostru. Or, ingenuitatea comentariului de mai sus lasä sä transpire, din päcate, si oarece pulsiuni întepätoare îndreptate neproductiv spre umbra unui personaj reflectatä într-o oglindä.
Dar e tonifiant sä observäm cä serialul nostru în devenire naste... nu monstri, ci spadasini Jedi, la o adicä - mai cu spade de luminä, mai cu lumânäri... E un semn cä-n Casa Creatorilor pe ratiune n-a furat-o somnul. :)

Pitbull
20 Aug 2005, 19:47
Si-acuma, MAY I HAVE YOUR ATTENTION PLEASE!!!

Intâlnire MAINE, DUMINICA, preferabil în GARSONIERA, la orele 18:00 (cu o orä mai devreme ca de obicei, cä sunt multe de fäcut.)
JAY, DA RASPUNSUL! Dacä nu-l dai, te sun!
A sosit momentul sä strângem fortele si sä ne pregätim CONCRET pentru filmare - si anume:
Pânä la sfârsitul säptämânii viitoare, DISTRIBUTIA SA FIE BATUTA IN CUIE.
Pe parcursul säptämânii, LUCRU CU ACTORII DEJA DISTRIBUITI.
In acelasi termen, STABILIREA DEFINITIVA A LOCURILOR DE FILMARE.
De asemenea, REZOLVAREA PROBLEMEI CAMERELOR DIGITALE SI A OPERATORULUI.
Incepem extrasele de scenariu, stabilirea si adunarea articolelor de decor, costum si recuzitä.
(In paralel, ultima finisare a scenariului, conform ultimelor discutii.)

MAINE vom discuta în detaliu toate aceste probleme.

silver_boy
20 Aug 2005, 21:32
Domnule aspirant scenarist,

Nu ati meritat increderea si generozitatea cu care Bagheera - oricine ar fi ea - v-a acordat timpul si ideile sale. Interventiile de mai sus, scrise poate sub imperiul oboselii reziduale si al senzatiilor puternice tocmai traite, nu va fac deloc cinste, atat prin ce spun despre Dvs. cat si prin faptul ca fac publice momente care mai bine ramaneau intre peretii carciumii cu pricina. Ca "nu sunteti un gentleman" este putin spus.

Dand deoparte tusele subiective si incercand sa extrag suita evenimentelor, este clar ca ati fost surclasat de inteligenta si energia interlocutoarei Dvs. V-ati razbunat atacand "sub centura" - si daca Bagheera v-a provocat dezgustul prin inteligenta(!!!) sa stiti ca, acceptand propriul misoginism cu atata usurinta, ba chiar lasandu-l sa se manifeste fata de o femeie exceptionala si animata de pasiunea pentru cinema pe care o descrieti, Dvs. provocati dezgust prin simpla si eterna prostie.

Personal, nadajduiesc ca scenariile Dvs. sa nu ajunga in productie. Cata vreme nu cautati ajutor profesionist (si nu ma refer la scenaristica, deja inteleg ca pe acela il refuzati cu incapatanare) si persistati in asemenea opinii tembele, incarcate de zgura unor secole apuse (si good riddance!), lumea nu are nevoie de povestile pe care i le-ati putea spune. Aveti ceva usurinta in manuirea cuvintelor, dar faceti-ne favoarea de a o folosi scriind lucruri tehnice, non-fictiune. Nici macar jurnalismul nu vi l-as recomanda cata vreme va autoincarcerati in machism desuet. Vorba aia: "...And here you are, and it's a beautiful day..." ;)

Mi-ar fi usor sa ma lansez si eu si sa va ranesc miseleste pornind de la ce ati scris, incercand sa decelez "ce se ascunde in spatele", bla bla bla. Mai stii, poate v-as face sa si plangeti. Barbateste, pe ascuns, asa... Mi-ati oferit destul material si psihanalisti in iarba putem fi cu totii, mai ales la nervi. Dar n-ar fi pedagogic. Si nici n-am chef sa va acord atata timp.

Invat din greselile Bagheerei.[/quote]

Stimate Marge,

Incepeti scurta dumneavoastra analiza distribuind ce anume nu merit :increderea si generozitatea.Calitatea asta de barometru pe care v-o ajustati deceland intre ceea ce nu merit si ceea ce merit ma face sa ma gandesc ca duceti o viata(intelectuala) de meteorolog.Va reamintesc ca orice evaluare in acest domeniu se face plecand de la "timpul probabil" caci natura umana,descendenta a naturii-mama, inca pastreaza in ea jocul cu "probabilitatile si imprevizibilul".Joc care, se pare, va este strain.

In ceea ce priveste lucrurile pe care dumneavoastra personal le nadajduiti sa mi se intample tradeaza singura dumneavoastra lectura intensa si prost asimilata : Miorita.
Faptul ca nu sunt gentelman ma face deasemeni sa sper ca intr-o buna zi i will be one si prin asta voi avea putinta sa evoluez spre deosebire de unii care fiind atat de perfecti rateaza intalnirea cu perfectibilitatea.
And who knows poate voi deveni un indarjit aparator al feminismului.
Nu-mi luati aceasta putinta de a fi.

Intre timp continuati sa-mi prescrieti retete,fiti nutritionistul meu deontologic si spritual,aratati-mi ce as fi bun sa devin,si ce as fi prost sa raman,scoateti-ma din autocarcerarea care ma face desuet si aduceti-ma la realitatea noua impusa si agreata de dumneavoastra si ...la sfarsit de tot , nu ma faceti sa plang, faceti chiar mai mult: ucideti-ma.
Fiti Brutusul meu.
Iar de va e usor sa lansati atacuri miseleste, lansati-le sau nu lansati nimic.Nu veniti cu discursuri despre ce as putea sa fac daca as vrea sa fac daca as face.
Daca v-am "oferit material" inseamna ca pana la urma tot v-am oferit ceva.Intr-un fel imi sunteti dator.
Iar timpul pe care mi l-ati acordat, credeti-ma, a fost suficient de lung incat sa-mi dau seama ca in proximitatea avatarului de langa user-name-ul Dvs., sta ceea ce va reprezinta. Cum exista mai multe dimensiuni ale timpului si diverse chei hermeneutice prin care el devine inteligibil, al dvs a fost echivalent cu timpul interminabil,etern, al prostiei.
PS: Una peste alta(daca n-ati fost prezent) nu puteti sti cu certitudine ce s-a vorbit si cum s-au sfarsit lucrurile.
Pai n-au dreptate BUG. MAFIA cand spun: "N-ai fost acolo, N-ai fost acolo..." ???
Ceva imi spune ca sunteti o distinsa reprezentanta a sexului frumos( asa spune sablonul sorry)
La cum se prezinta (im)postura dvs.
Si vedeti ce-mi faceti ?Ma tarati catre off-topicul care va reprezinta.

Cinemania
20 Aug 2005, 22:37
...…ce zîceai cã spui cã zîci...?! sau:

cum se intampla pe orice forum, locul in care se intalnesc libertatea de exprimare, lipsa autocenzurii si nesimtirea, sunt inevitabile discutiile aprinse, certurile, intrecerile de aruncat cu gladiole sau oua stricate...vorba ceea: cam multi inteléctuali pe aici...nu ca ar fi un lucru rau si nefolositor...

sa tragem, deci, foloasele:

ne-am inhamat, noi cei din Casa Creatorilor, la ceva ce a atras atentia, comentarii, controverse, colaboratori...pana si in ale lui stricte si personale chestiuni infundatul Ambra nu s-a putut abtine sa nu-si manifeste ceva...fie acest ceva si dezinteresul superior, dar a fost manifestat...

tocmai din acestea toate, trecute, prezente si viitoare, am notat totul...dovada sta multitudinea de retusari pe care a suferit-o scenariul (la ora scrierii acestui mesaj e foarte probabil ca neobositul Pitbull sa mai mestereasca inca la text)...la fiecare intalnire s-au discutat toate opiniile, obiectiile si propunerile celor care nu fac parte din echipa...

nu va mirati ca la orice reactie din afara se raspunde nu numai in mod aprobator, ci si orgolios, obraznic, nesimtit, misogin etc....un parinte va lua mereu partea propriului copil in public, chiar daca odrasla a gresit, urmand s-o urecheze acasa...negresit la fel facem si noi

sa nu uitam d'lor Creatori ca ne aflam abia la inceput...aceste divergente sunt acum "afara", dar in curand vor aparea cele dintre noi...it's inevitable...la acelea va trebui sa raspundem in afara oricarui orgoliu si fara nervi...si nu ma indoiesc ca asa va fi...

tot ce este off topic va face parte si din on topic-ul nostru

Pitbull
21 Aug 2005, 00:23
(la ora scrierii acestui mesaj e foarte probabil ca neobositul Pitbull sa mai mestereasca inca la text)...

Close by... Mesteream c-un pix pe foi, pe la 21:30 :)

Alte noutäti:
Cinemania mi-a trimis o schitä de dialog completätor, în lumina întunericului care planeazä asupra lu' cine e Creatorii si ce vrea ei. E folosibilä, v-o trimit. Careva asterneti-o pe hârtie (are cam o paginä), si mâine vom hotärî unde si între care si care merge.

Mâine:
Jay nu räspunde la telefon. SPER sä-i dau de urmä, cä e de-o mie de ori mai convenabil sä lucräm în garsonierä, decât la terasa care începe sä acumuleze o încärcäturä tot mai suprarealistä!
Si Obvious e cu noi!
Si... restu'? Restule, ziceti!

silver_boy
21 Aug 2005, 01:03
And Pitbull are inc-o data dreptate:
Usor-usor proiectul asta aduna oameni,polemici,idei,antipatii,simpatii,
Fie si numai faptul ca de pe forum au coborat in real world nick-name-urile,ca au descins de sub avatarurile lor in dimensiunea unde nu mai exista o tasta numita "delete" (un quote,un copy un paste) ci un necotenit "enter" pe care toti il apasam pe claviatura nevazuta a existentei brute , fie si numai pentru faptul asta (mai concret decat materialismul dialectic..lol..) si tot inseamna "ceva".
Si nu "orice".
Inseamna de pilda ca Nightwane a scris primul lui scenariu de comedie,ca GhitaCartita a scris primele lui dialoguri,ca Cinemania vine in intampinarea lucrurlui pe care a vrut dintodeauna sa-l faca, inseamna ca Pitbull simte din nou fiorul camerei de filmat,ca IMM exista,ca Leonard are revelatii,ca Jay functioneaza in roluri in care credea ca nu i se potrivesc...Fiecare din lucrurile astea sunt mai degraba ceva decat nimic.Si ca ele, "altfel", n-ar fi fost cu putinta.
Insusi faptul ca mai vine cate-o "Fulga" care-ti spune ce "nadajduieste" ea face din faptul ca "vine" unul mai important decat ca e "Fulga".
Ar fi stupid sa ne imaginam ca nu vom avea dispute intre noi.Cum bine spune Cinemania, ele acum abia incep.Orgoliu n-am numai eu.Orgoliu avem toti.Daca nu vom stii sa-l "institutionalizam" intr-un registru dupa care vom functiona,sa punem mai presus de el ideea in sine, o sa iasa macel.Prefer sincer sa ajung la nadejdea "Fulgai" decat dez-nadejdea sa fim noi.Vorbim maine pe chestia asta...
Sunt dator cuiva cu un raspuns la o intrebarea constant reiterata.
"Ce-i tine laolalta pe creatorii aia ?"
Raspuns: Tot ce ii dezbina.

vladvaidianu
21 Aug 2005, 01:42
se aude??
daca ambra :D eu :lol:

inca mai munciti la povestea pilotului? eu va anunt ca aproape ati terminat. cititi cu detasare ultimele 2 pagini ale acestui topic si veti descoperi personajele si conflictul de care aveti nevoie...

cand spun lucrurile astea sunt foarte serios.

Pitbull
21 Aug 2005, 01:45
EXACT sentimentul ästa îl aveam si eu! :D
Only the boring ones get bored!

Marge Gunderson
21 Aug 2005, 01:59
Stimate Marge,

:shock:

Iar timpul pe care mi l-ati acordat, credeti-ma, a fost suficient de lung(...)

Exagerat de lung chiar pentru cineva care nu a vazut "Fargo", dar scrie comedie...

Pai n-au dreptate BUG. MAFIA cand spun: "N-ai fost acolo, N-ai fost acolo..." ???
L-am mai auzit si pe Pitbull (care se putea abtine sa ma ia peste picior - il stiam loial, dar totusi nu credeam ca merge pana a se face ca nu pricepe de dragul diplomatiei) cu "n-ai fost acolo". Domnilor, cui ii pasa ce s-a intamplat ACOLO? Eu am comentat relatarea si opiniile liber exprimate ('cuz he had the right to remain silent, si filozof misogin ramanea) de un om care se vrea profesionist al condeiului, deci care stie ce scrie, se exprima nuantat, etc. Am si citat portiunile care m-au scarbit si de acolo mi-am extras toate concluziile. In lumea reala, poate fi silver_boy baiat de pus pe rana (hmm) si Bagheera o scorpie, asta nu schimba lucrurile cu nimic. silver_boy s-a exprimat, silver_boy si-a pus pe tava tarele (cu mandrie, culmea, ca pana la urma asta m-a impins peste bordul rezervei pe care mi-o propusesem pe acest forum), si gata! Everything silver_boy said can be used against him in my (or anyone else's) messages.
Ceva imi spune ca sunteti o distinsa reprezentanta a sexului frumos( asa spune sablonul sorry)
:sick:

I rest my case.

Nightwane
21 Aug 2005, 02:03
Draga Matracuca,

Si ce te fute grija?

Pitbull
21 Aug 2005, 02:07
Bafta ta, Nighty, cä are forumul auto-cenzor, altfel trebuia sä te moderez - si mi-e o leneee...

Nightwane
21 Aug 2005, 02:09
Nu cred ca-i bafta mea. E bafta caricaturii de mai sus (hat-hat mai sus cu doua mesaje. Da...aia!). Tanti Freud.

Pitbull
21 Aug 2005, 02:11
Cuminte, Nighty! Cuminte, bäiatu', cä-ti dau Mouskouri la poponet!

Nightwane
21 Aug 2005, 02:12
mai bine un Pi(l)af la pachet.

silver_boy
21 Aug 2005, 02:16
[quote]Everything silver_boy said can be used against him in my (or anyone else's) messages.

I LOVE YOU :love:

Marge Gunderson
21 Aug 2005, 02:17
Ti-am citit incercarea de scenariu, Nightwane. N-avem ce vorbi.

Pitbull, sorry. Ca ti-e lene. Si ca esti asa.

Incep sa va cunosc si eu, incet, incet.

Noroc bun, baieti!

Nightwane
21 Aug 2005, 02:18
Ti-am citit incercarea de scenariu, Nightwane. N-avem ce vorbi.

putem expectora unul pe celalalt cu placere. i know i will.

Pitbull
21 Aug 2005, 02:18
Noroc bun, Tätukä Ilici! ;)

Pitbull
21 Aug 2005, 02:35
Putin mai târziu...:

In total aici sunt 31 utilizatori conectati : 2 Inregistrati, 4 Ascunsi si 25 Vizitatori [ Administrator ] [ Moderator ]
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 203 la data de 12 Mai 2005 14:15
Utilizatori inregistrati: Marge Gunderson, silver_boy

Oare prin ce topic încuiat se ascundeau ei, si în ce scop, tovaräsi...? ;)

europe_east
21 Aug 2005, 10:23
marturisesc si eu ca am citit ce scriati pe aici si eram chiar entuziasmata ca cinemagia naste si ceva pozitiv intr-un final, adica acest proiect al vostru. dar recunosc ca simpatia pe care o aveam pentru baiatul argintiu s-a risipit brusc si iremediabil cand am citit mesajul citat de marge mai sus. habar n-am ce-ati vorbit acolo si cum sunt in realitate lucrurile, da' ce se vede mai sus e absolut jalnic.

Alex Leo Serban
21 Aug 2005, 10:49
nu stiu cum 'da' ambra in public - daca da p-afara de aere, etc; din intilnirile mele cu el, n-am avut ac. impresie... cred ca e o disfunctie de comunicare cu el, provocata de asa-zisa lui 'aroganta': de fapt, tipu e-un timid :oops: jolly shy.
dar stiu ca exista o discrepanta intre imaginea aceasta 'olimpiana', superior-blazata (o poza, my guess), si asocierea cu un simpleton ca nume. nu poti sa te dai orson welles si sa te 'infratesti' cu un geo saizescu (un hetero, i presume)! oricine are de-a face cu acest individ pierde pretuirea mea pt calitatile - putine - pe care le va fi avut... too bad.
in plus, folosirea 'camerei digitale a lui nume' (ce sa spun! de parca tre sa te duci la buftea ca sa gasesti o digicam! :w00t: ) ma face sa nu mai privesc cu ochi bun (1 ochi - celalalt e sceptic!) acest proiect. quite sad.

Leonard
21 Aug 2005, 10:58
@ALª: majoriotatea dintre noi cred cã suntem mai timizi în realitate decît pe forum. inclusiv tu mi-ai pãrut destul de calm ºi reþinut in real. Chiar timbrul vocii, mental, parcã mi-l imaginez alfel cînd îþi citesc polemicile pe forum decît cel real.
Ambra Blu este mai simpatic în realitate. Clar.
Pe nume nu l-am cunoscut, dar parcã mi-e greu sã cred cã în realitate aratã a un mãcelar de oameni, în ciuda afinitãþii lui pentru snuff-uri.

On topic: un link util:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?p=20608&highlight=&hist=0#20608

notorious
21 Aug 2005, 11:36
@ALª: majoriotatea dintre noi cred cã suntem mai timizi în realitate decît pe forum.

ok, maestre, atunci explica-mi un lucru: cum se face ca atunci cand discutam 'outside' ne convorbim normal (vezi festivalul de la cluj), iar pe forum ma trezesc gratulat cu epitete gen 'snob', 'pseudo-intelectual' s.a.m.d. ?? asta se numeste 'timiditate', oare ? :hmm:

Nightwane
21 Aug 2005, 11:39
asta se numeste 'timiditate', oare ? :hmm:

se numeste tare-n p**a flasca in cazul unora.

notorious
21 Aug 2005, 11:55
@ ALS

cre ca te inseli in privinta lui ambra blu. acum un an doi, era intr-adevar baiat de treaba care declara (ironic sau nu) ca lipsa de modestie ar vrea sa fie ultimul lucru de care sa fie acuzat (if i remember correctly) si care iesea pe la intalniri, ba chiar propunea intalniri incognito prin mp. acum, nu stiu de ce, s-a sictirit, nu-i mai arde de iesit pe la meeting-uri (nici cu participanti majori ! :D), trece pe langa masa forumistilor fara sa-i bage in seama (de mai multe ori, vezi TIFF), si sterge 'monoloage', cauzand depresii si iritare. :D pe mine ii place sa ma oftice, desi nu pare rau intentionat. ma rog... whatever.

@ silver_boy

baiete, invata sa primesti critici ! scenariul tau (desi nu stiu de e chiar 'al tau' sau a fost nascocit in grup, dupa vorba 'ceea, 'cate capete, atatea idei (proaste)') e gaunos, chiar si a doua oara cand l-am citit. e adevarat ca a evoluat, pt mine, de la nivelul de 'prost' la 'pasabil'. ca scenarist, esti expus, vei primi mereu critici si adulatii, dar conteaza in primul rand sa faci fata criticii ! pt ca daca vei decide sa nu o bagi deloc in seama, vei bate pasul pe loc (iar acum te afli pe teren minat).

eu, de exemplu, n-am facut fata prea bine criticii... and look where i got !! (sigur, nu ca as fi primit MACAR vreo critica constructiva.)

no hard feelings. ;)

nume
21 Aug 2005, 12:16
Pe nume nu l-am cunoscut, dar parcã mi-e greu sã cred cã în realitate aratã a un mãcelar de oameni, în ciuda afinitãþii lui pentru snuff-uri.
Aseara m-am batut cu 5 insi in discoteca. Unul e la spital cu niste coaste rupte. Am si eu unele sechele, dar am invins.

Ambra Blu
21 Aug 2005, 12:48
nu stiu cum 'da' ambra in public - ': de fapt, tipu e-un timid :oops: jolly shy.

Am ris. Legat de nume, nu ma dezic de el, sa stii. Pur si simplu va percep ca pe doo persoane diferite, care imi ofera cite ceva, fara ca macar sa iau in seama polemicile dintre voi. Cu nume n-as putea sa vorbesc de Solondz cum vorbesc cu tine (stii ca in materie de cultura si lucruri inalte, esti unul dintre foarte putinii pe care ii consider niste 'sparing partners' veritabili), da' nici cu tine nu pot s-o ard la discoteca cum o ard cu nume.

Cu multa timiditate,
AB

Pitbull
21 Aug 2005, 13:42
Bun. Pauzä de raportat.

Pânä un A, alt A, Jay continuä sä fie dat dispärut. Fiti pe fazä. Cel târziu pânä-n orele 17:00, decid ce facem azi.

O.K., continuati.

Pitbull
21 Aug 2005, 16:03
Jay n-a apärut.

Asadar:
ORELE 18:00, TERASA CREATORILOR.
Discutii organizatorice importante, conform planului din mesajul de pe pagina anterioarä.

Dino
21 Aug 2005, 17:09
In sfarsit se intampla ceva. A disparut unul din creatori.Actiunea capata o directie neasteptata, o sa ma uit si dupa pauza de reclame, m-a facut curios serialul asta.
Hai ca pana la urma tot la Seinfeld ajungeti, o sa faceti un serial despre unii care vroiau sa faca un serial. Aveti locatia 1- terasa si locatia 2- garsonela.
La terasa - baba antipatica pe post de Gunther + discutii haioase (chiar ziceati ca s-a ras la greu pe la cititul rolurilor& stuff). La garsonela dialoguri + ceva actiune, ca in 19 ore se mai scoala omu de pe scaun. Comic de situatie garantat de aglomeratia neobisnuita pt asa un spatiu, 8 insi pe 15mp. 2 dintre ei pleaca dupa 12 ore si raman doar cele 5-6 personaje principale (si ce personaje, total diferite dar care totusi se plac si se respecta) sa continue pana o dau in Parazitii.
N-are cum sa nu mearga, garantat iese ceva de aici. Aa..si dupa 2 zile dispare unul dintre ei...deja iese un pilot de peste o ora. Sau material pentru inca 2 episoade.

Ia uite, seamana si a Friends. Ingemanare perfecta, deja e genial, cred ca merge sarit peste TVR si mers direct la NBC.

PS. Nu cunosc pe nici unul dintre creatori, nu sariti pe mine ca nu am vrut sa ma iau de nimeni. Doar ca am citit 30 de minute tot topicul si prea s-au legat toate exact in momentul asta, ideea s-a asternut singura pe ecran.
Scuze anticipat daca Jay are vre-un motiv ff serios de nu e de gasit.

Dino
21 Aug 2005, 17:58
Si pentru motivul disparitiei, care se dezvaluie dupa reclame, bagati ceva in stil Swejk. Vine omul cu o poveste in genul celor debitate de Swejk, asa, balcanica, semi-absurda dar totusi imposibil de credibila de raman astia masca si spectatorul cu chef de episodul 2, sa mai auda una. Si cu ocazia asta se contureaza si personajul, etc.
Tot zic de Swejk pt ca ma gandesc ca se pot luat povestile chiar de acolo(daca e voie).Tudor Octavian are o culegere de asa ceva.
Ar merge chiar sa dispara in fiecare episod(pe la jumate, sau chiar la inceput daca vreti sa il platiti mai putin).
Sau..hehe... sa apara, sa dispara si sa apara din nou doar in episodul pilot sa il vada lumea si in restul episoadelor sa fie disparut tot timpul. Astia sa vorbeasca despre el ori ca e dus undeva, ori ca nu stiu pe unde umbla. Oricum el sa apara invariabil pe la sfarsit cu povestea (monolog, nimeni nu stie ce sa creada, omul asta ii amuteste de fiecare data)la limita credibilului, care e cu totul altceva decat credeau ei. Si de cate ori il verifica, descopera ca in 3 episoade din 5 spune adevarul, extraordinar domle, numai lui i se putea intampla asa ceva.
O sa fie asa, ca o chestie trade mark a serialului, cam cum era gestul lui Kramer cu usa.
Povestea sa fie pur romaneasca, balcanica, insa fara exagerari care sa te puna pe ganduri, sa nu iasa serialul gen M.A.S.H. Sau ma rog, aud ca vreti sa nu mai fie sitcom ci serial de comedie, faceti cum vreti.

Hai ca asta e solutia: Seinfeld + Friends+ Swejk. I-am spart pe americanii de la PRO TV.

Tocmai mi-au venit idei general despre personaje, dar nu le mai zic ca deja mi se face frica.Nici nu mai recitesc ce am scris , ii dau drumu asa pana nu ma lasa curaju si sterg tot.

Leonard
21 Aug 2005, 20:34
întors de la mini-micro întîlnirea de azi. mã pregãtisem atît moral cît ºi financiar pt o întîlnire de vreo 15-20 de ore (cã data trecutã m-a cam luat pe nepregãtite). dar... surprise: cel mai scurt meeting de pînã acum: 2 ore ºi ceva. contrastul este total faþã de întîlnirea precedentã, la fel de contrare fiind ºi protagonistele principale.

vladvaidianu
21 Aug 2005, 22:24
protagonistele principale.

:w00t:

Nightwane
21 Aug 2005, 22:26
Am I suspended in Gaffa?

Pitbull
22 Aug 2005, 00:08
Ce mai, o întâlnire normalä, în care s-au limpezit mintile dupä Apocalipsa de data trecutä.
Participatori:
Silver_Boy
Ady
Obvious
Nightwane
Nae
Leonard
GhitzaCartitza
Limpeziti la minte, linistiti la suflet si hodiniti la trup, Creatorii au început prin a pune în ordine concluziile apocalipticelor 19 ore trecute fix. Am discutat modalitätile de a introduce în scenariu observatiile justificate ale Bagheerei, ceea ce se va întâmpla mâine, iar marti vom avea forma finalä.
In rest, discutii concrete, plan de actiune, trasäri de sarcini. Speräm ca la urmätoarea întâlnire distributia sä fie gata (mai sunt de acoperit doar douä roluri) si sä înceapä lucrul cu actorii. De asemenea, vom intra în linie dreaptä cu pregätirea filmärilor - dacä ar fi bani implicati, am spune: "Inträm în productie."

O notä pentru anumite minti aburit-cârtitoare:
In timpul întâlnirii, am vorbit la telefon cu Bagheera, atât Silver cât si eu. Asa cum mä si asteptam, a înteles perfect natura incidentelor de data trecutä, nu poartä picä nimänui si rämâne aläturi de noi. Ar fi venit si ea azi, dar o luaseräm pe nepregätite. Sperä sä vinä la întâlnirea viitoare.
Prin urmare, asa, deci, färä regret le recomandäm pescuitorilor în ape tulburi sä ne caute putin pe-altundeva. ;)

Cartman
22 Aug 2005, 16:49
Salutari tuturor.
Lingvistul. :shock:

Pitbull
22 Aug 2005, 16:55
Aaa, ia-n te uitä cine-a veniiit! :)

Nightwane
22 Aug 2005, 17:14
Salutari si tie.

Sex God. :shock:

Jay
22 Aug 2005, 21:32
Mea culpa.... tocmai venisi de la o nunta din Ramnicu Sarat... am vazut apelurile tale Pitbull dar telefonul a ramas la casa... in sfarsit... pe data viitoare... am o veste foarte proasta... las ca te mp

Pitbull
22 Aug 2005, 22:19
Welcome de la nunta Râmnicenilor Särati, de la care tomnai venisi (eu venii, tu venisi, el/ea/it veni, noi veniräm, voi veniräti, ei/ele/iturile venirä).
Astept vestea foarte proastä pe m.p., dar pânä atunci, din moment ce mi-ai confirmat deja la telefon, anunt:

MAINE, MARTI, 23 AUGUST, H. 18:00, INTALNIRE LA GARSONIERA

Principalul punct la ordinea de zi:
LUCRU CU ACTORII
Neapärat sä vinä toti membrii echipei care sunt si interpreti.
Obvious: te rog, tot posibilul sä vinä Relu, si räspunsuri de la candidatii pentru Profet si Luptätor.
I.M.M. si Cornel: îi anunt eu.
Pentru cine n-a mai fost la garsonierä: locul de întâlnire e în Piata Unirii, la poalele Dealului Mitropoliei, capätul aleii care urcä spre clopotnitä. Cine a mai fost, poate veni DIRECT la adresä.

Mä voi strädui sä termin de refäcut scenariul si sä vi-l trimit în timp util.

SARCINA SPECIALA:
Toti cei care aveti, aduceti stätäuri mici. (Un "stätäu" e "ceva pe care se stä": scaun, canapé, fu.telnitä, scäunel, taburet - var. taburel, tamburel, etc. - cub, s.a.m.d.). Deci, care aveti stätäuri usoare si mici, de lemn sau plastic, transportabile si de care vä puteti lipsi vreo trei säptämâni, aduceti-le, cä la garsonierä stiti cum e - un scaun de birou, douä scäunele pliante si-un parchet - si de-acum ne vin actori si nu-i putem pofti sä stea de-a-ncurulea pe jos.

Pe lângä toate astea, vom stabili CLAR planul de bätaie pe urmätoarele douä säptämâni - ultimele dinaintea filmärii.

Jay
22 Aug 2005, 23:35
Ok... pe maine... in mare ar fi bine sa venim doar cei care repetam sau sa vb despre script ca sa incapem ok... e doar o sugestie sper sa nu supar pe nimeni... ;)

Pitbull
22 Aug 2005, 23:59
Mai lasä-mä, Jayule, cu claustrofobia, c-o sä-ncäpem - stii cum? Mänusä! Nädrägei! Prezervativ, nu alta!

Nae
23 Aug 2005, 00:22
incerc sa vin si eu... numai ca nu stiu unde e locul asta, si nu-mi stiu inca exact programul.

P.S. care-i treaba cu aia care a postat mesaje lungi si off-topic?

Pitbull
23 Aug 2005, 00:39
Nici o treabä, s-a-ntâmplat si ea pe-aici si-a revendicat atentie. Acum si-a fäcut un culcus cu douä sträzi mai jos, la "Revolutia CineMag�*cä", si se zbuciumä acolo, se crede Roza Luxemburg, sau nu-s' cine. Poti sä-i arunci un coltuc de pâinicä, precum la lebede, da' sä nu treci dincolo de bara de protectie.

Nae
23 Aug 2005, 00:53
Poti sä-i arunci un coltuc de pâinicä, precum la lebede, da' sä nu treci dincolo de bara de protectie.

scuze... nu m-am putut abtine. am trebuit sa ma descarc pe cineva in seara asta, si asa ca ea a fost tinta mea... dar spune tu daca nu-i enervanta?
stau si eu de juma de ora pe forum, si numai posturiile ei tampite le scrolez... si acuma, a mai scris si la 2 noaptea, m-am enervat.
sorry.

Pitbull
23 Aug 2005, 00:57
Bäi, eu am zis COLTUC DE PAINICA!
Ce, tu la lac, în lebede si pelicani, dai cu tzucalu'? Eeee! :x

Leonard
23 Aug 2005, 01:16
cred cã ar fi util de adus niºte microfoane/aparate de înregistrat cine are. n-ar strica ºi o camerã de orice fel, chiar dacã nu filmãm, sã vedem cum stã treaba.

Leonard
23 Aug 2005, 01:19
MAINE, MARTI, 24 AUGUST, H. 18:00, INTALNIRE LA GARSONIERA

Bãi, marþi e azi, adicã 23 AUGUST (sunã a comunism, ºtiu, dar nu glumesc). Nu induce oamenii în oroare. pe 24 (miercuri) e ºi întîlnirea din Frame. Poate jumate n-or sã vinã în Frame la film, ci o sã aºtepte ca proºtii pe la uºa garsonierei lui Jay.

Gata, am corectat.
- Pitbull

Pitbull
23 Aug 2005, 01:20
Da, bunä idee! Hai, popor, se-aude?

GhitzaCartitza
23 Aug 2005, 09:11
Eu nu pot ajunge astazi, oricum nu prea aveam cu ce sa va ajut. Va urez multa inspiratie astazi si maine ne vedem in Frame.

Pitbull
23 Aug 2005, 22:44
Prezenti:

Obvious
Nae
Jay
Leonard
Nightwane
Cornel
I.M.M.
16mm.
Suzy
Mama lui Suzy
Pitbull

16mm., care se pregäteste pentru admitere, a urmärit cu interes proiectul, contribuind si cu multe observatii si comentarii pläcut-surprinzätor de pertinente, si s-ar putea sä ni se aläture în echipa de imagine.
Suzy, care doreste roluri, a gustat o portie de bucätärie cinematografic/televizionistä pregätitoare si s-ar putea sä primeascä un rol de adolescentä, în episoadele viitoare, dacä ajungem pânä acolo, cu voia Domnului.
Mama lui Suzy a vegheat sä nu care cumva sä fim o confirmare a principiului "bufnitele nu sunt ceea ce par a fi".

Iar acum, cä v-am lämurit, concluziile:
Pe lângä multe detalii practice discutate, întâlnirea de azi s-a concentrat mai ales în jurul lucrului cu actorii. S-a repetat îndelung, migälos, pentru rolurile:
INSTALATORUL. NightWane se desprinde treptat de ticurile amatoricesti si inträ în personaj, constituindu-si baza pentru creatia acestuia. Devine tot mai firesc. Veghem sä nu-si piardä spontaneitatea si umorul nativ. I-a dat replica, în lipsa Pasivului titular, Jay.
BLONDA. La rândul ei, I.M.M. e ajutatä sä coboare de pe "soclu" si sä evolueze într-un spatiu personal firesc. Dovedeste maleabilitate si disponibilitate. Când va dovedi cä stie si sä nu-si dea cu presupusu' fix din sfert în sfert de frazä a altora, vom intra în Uniunea Europeanä înainte de termen. I-au dat replica, pe rând, Obvious si Jay.

O mare realizare: Obvious si Nae sunt douä comori la casa regisorului, în materie de lucru cu actorii. Cel putin pe acest plan, de-acum încolo simt cä am patru emisfere cerebrale.

Si de data asta s-au fäcut fotografii. Pânä sä fie gata site-ul Creatorilor, le veti primi prin e-mail, de îndatä ce mi le trimite pragmaticul si rigurosul meu asistent în devenire Leonard.

Sper ca mâine TOATA GASCA DE CREATORI sa fie prezentä-n pär în Frame. Totusi, e clar cä nu vom confisca actiunea de-acolo pentru ale noastre. Pe ici, pe colo, prin colturi, ne vom mai rezolva unele probleme. Preconizez urmätoarea întâlnire de lucru pentru JOI, când sper (Obvious dear, we COUNT on you!) sä ne vinä mäcar vreo doi dintre actorii profesionisti titulari, ca sä continuäm repetitiile cu cuplurile de parteneri complete.

suzy
23 Aug 2005, 22:49
Trebuie sa ma exprim si sa va spun ca fiind pentru prima data la o asemenea intalnire mi-a facut placere ca am luat parte si mi s-a parut foarte interesant. mi-am abtinut parerile din cauza faptului ca sunt mai timida cu persoanele pe care nu le cunosc. Sper sa mai iau parte la asemenea intalniri cu acordul celorlalti unde sa-mi pot exprima si eu parerile mai cu indrazneala. Anyway thanks!!! :) :) :)

Pitbull
23 Aug 2005, 22:57
You are welcome ANYTIME! Urmäreste doar topicul, si tine-te de noi. Chiar dacä în episodul-pilot nu esti implicatä, perspectiva rolului ulterior justificä prezenta ta aläturi de echipä. Si, dacä într-adevär doresti sä urmezi cândva cariera actoriceascä (iar dorinta actualä de roluri nu e doar ceva trecätor), experienta asta îti va fi de un real folos. NIMIC nu se comparä, în materie de pregätire pentru admitere, studentie, profesiune, cu TRAIREA DIRECTA.
Mai sper si sä uiti curând de timiditate si sä devii mai activä. Nu credem în turnurile de fildes, iar reactiile unor persoane din afara breslei sunt oricând utile. In fond, filmul se face pentru spectatori - iar un serial de comedie se adreseazä, evident, si publicului de 13 ani.

suzy
23 Aug 2005, 23:04
Faza cu timiditatea este frica de necunoscut si frica de a nu fi criticata . Frica de care altfel incerc sa scap . Mai greu dar trebuie sa incec odata de doua ori si a treia oara o sa vina de la sine. ;)

Pitbull
23 Aug 2005, 23:09
O sä vinä sigur! Mai ales dacä aplici ce ti-am spus când ati plecat. (VVistii stiu de ce! ;) )

suzy
23 Aug 2005, 23:18
Ok Pitbull I'll follow your advice!!! ;) At least I'll try...

suzy
23 Aug 2005, 23:24
Pitbull one more thing i would like to add, sa-mi trimiti si mie scenariul te rog.
:)

Pitbull
23 Aug 2005, 23:32
Imediat ce termin cu finisärile, îl trimit întregii echipe - adicä, mâine.
Apropo, n-ar strica sä vii si tu seara în Frame. Va fi o nouä experientä interesantä. (Se poate si cu mama sau tata, desigur!) In calitate de CineMagicianä, esti invitatä oficial!

suzy
23 Aug 2005, 23:35
La ce ora si unde este acest Frame?

Pitbull
23 Aug 2005, 23:42
Vezi primul topic al lui Emanuel din acest board (aproximativ: e pe Magheru, lângä Piata Romanä; actiunea începe la ora 20:00).

Nae
24 Aug 2005, 03:41
dragii mei...

desi pitbull vorbeste foarte frumos despre "realizarile" de la noi, eu sunt tare sceptic. am lucrat azi ceva, dar nu pot spune ca a fost ceva care a ajuns la o concluzie...
eu oricum nu stiu in ce masura mai pot fi de folos... sigur, mai dau un sfat, dar nu cred c-o sa mai frecventez intalnirile din multe motive... de la munca si admitere, pana la o oboseala acuta.
va urez mult spor la treaba mai departe, tinem legatura, va dau camera (daca aveti nevoie s-o folositi), insa va rog sa nu mai contati pe prezenta mea... chiar nu pot face fata si la asta.

cu calduroase salutari,
nae

Pitbull
24 Aug 2005, 06:09
nu pot spune ca a fost ceva care a ajuns la o concluzie...

Evident cä încä nu! A fost doar o etapä. Doar stii bine cât de îndelungatä si laborioasä e munca la roluri - mai ales când actorii sunt neprofesionisti.

nu cred c-o sa mai frecventez intalnirile din multe motive... de la munca si admitere, pana la o oboseala acuta.

Stim si te întelegem. Totusi, abuzez de generozitatea ta si insist: în mäsura în care munca ta, admiterea si oboseala ti-o permit, vino ori de câte ori poti - oricât de rar. Când lipsesti, vom sti de ce. Dar ceea ce-am spus deasupra n-a fost un compliment. Obvious si cu tine sunteti doi profesionisti care mä ajutä enorm - cel putin pânä ni se vor alätura si alti actori de meserie.

raptor
24 Aug 2005, 23:10
Salut.
Am citit si eu scenariul(chiar in ziua in care mi l-ai dat-banuiesc
k de atunci s-a mai modificat), dar n-am apucat sa iti trimit vreo
parere in legatura cu el din diverse motive(vacante, despartiri,
infectii etc. )...pina acum.so...

.1. prima parte (introducerea, sa-i zic asa) mi s-a parut nelalocul
ei, ca element al unui "sitcom"---zona asta tine cam pana in
momentul in care personajele incep sa interactioneze. de ce?pentru
ca nu e amuzanta. daca nu ar fi serial de comedie/sitcom ar fi poate
ok, dar asa mie mi se pare ca: 1. e un timp mort si 2. e o
modalitate de introducere a telespectatorului in actiune un pic
pretentioasa pentru gustul romanesc. parerea mea? ar trebui sa
gasiti o modalitate sa intrati mai repede "in paine"
.2. .umorul. e bun. am citit opinia lui notorel pe forum si inclin
sa disagree. mi se pare umor de calitate(buna), si e peste ceea ce
ma asteptam, desi in doze cam mici si un pic retinut ( parca pe
undeva va e frica sa va "dati drumu"-dar eu zic ca o sa se rezolve
in timp)
.3. .mi se pare bun si scenariul per ansamblu, dar solicitant pentru
interpreti-acum o sa cada plumb in carca actorilor; ma risc sa dau
un verdict: daca o sa aveti actori buni, o sa fie un succes, daca
nu...nu.
.4. nu mi se pare ca e un "sitcom" asa cum arata pana acum. e un
serial de comedie f. promitator, dar nu cred ca un sitcom(pentru
mine s. de comedie si sitcom nu sunt sinonime).

.concluzia: e talent. sa fie si noroc!

PS. pe langa site, m-am inhama(in principiu) la crearea unui generic
animat(daca o sa considerati ca e voie si nevoie)

.e atat de misto sa te citezi pe sine :D

Pitbull
25 Aug 2005, 00:36
Raptoricä, Cinemania se gândeste si el la site-ul serialului, asa cä ia sfätuiti-vä voi putin, OK? Unde-s doi, site-ul plesneste!
Ideea ta cu genericul animat fost întâmpinatä cu entuziasm de echipä. DA, ar fi excelent, cum spuneam si data trecutä. Acum, spune-ne, te rog: care sunt parametrii täi de timp (relatia dintre durata/complexitatea unui asemenea fragment animat, si timpul de lucru necesar). In functie de asta, îti voi trimite elementele vizuale de care ai nevoie. Dacä se înscrie în timp (în sensul cä nu va fi prea târziu), vor fi imagini filmate. Dacä ai nevoie de mai mult timp, îti trimitem ce avem la data respectivä (fotografii ale actorilor, ale decorurilor, etc.)

Pentru restul lumii:
INTALNIRE VINERI, ORELE 18:00, LA GARSONIERA.
Continuäm conform planului stabilit: lucru cu actorii, pregätiri pentru filmare.
Obvious, please, please, please! Mäcar UNUL dintre LUPTATOR si PASIV, dacä nu amândoi!

raptor
25 Aug 2005, 12:45
Raptoricä, Cinemania se gândeste si el la site-ul serialului, asa cä ia sfätuiti-vä voi putin, OK? Unde-s doi, site-ul plesneste!
Ideea ta cu genericul animat fost întâmpinatä cu entuziasm de echipä. DA, ar fi excelent, cum spuneam si data trecutä. Acum, spune-ne, te rog: care sunt parametrii täi de timp (relatia dintre durata/complexitatea unui asemenea fragment animat, si timpul de lucru necesar). In functie de asta, îti voi trimite elementele vizuale de care ai nevoie. Dacä se înscrie în timp (în sensul cä nu va fi prea târziu), vor fi imagini filmate. Dacä ai nevoie de mai mult timp, îti trimitem ce avem la data respectivä (fotografii ale actorilor, ale decorurilor, etc.)

.dupa cum ii spuneam aseara si lui leonard, nu as vrea sa fie un generic prea incarcat(adica sa nu se ajunga la treburi rozosine/gen la bloc)-animatia ar fi bidimensionala(primo; pentru ca nu ma pricep la 3D secundo: nu cred ca s-ar potrivi)si alb-negru.poate ca ideea mea ar fi pe undeva in zona animatiilor scurte ale lui branea-cu elemente construite din linii *eventual ar putea intra si putina culoare*( si asta fara sa il plagiez, pt. ca am un sac de respect pt. omul ala--dar modalitatea asta mi se pare cea mai ok in contextul dat). despre ce o sa fie si cam ce o sa fie: eu ma gandeam la un fel de 'caricaturi" ale personajelor care interactioneaza cumva, fiecare pe specificul lor...in fine, partea asta mai trebuie gandita oleaca. timpul in care as putea realiza animatia...sa zicem 1 luna/jumate, in conditiile in care voi mai lucra cu 2 persoane.ma gandesc ca nu e prea mult, avand in vedere ca nici voi, din cate am inteles, nu ati inceput inca lucrul propriu-zis...

"Monday’s in a pigtown
Tuesday’s in a truck
Wednesday’s a field of mud
And thursday’s out of luck
Friday’s rain clouds
Saturday flies by
Sunday comes shining
From a blue blue sky"

Pitbull
25 Aug 2005, 13:56
Conceptia ta e bine gânditä si se potriveste cu conceptia de ansamblu a filmului. 2D indiscutabil - nu e nevoie de lucruri mai complicate.
N-as zice totusi alb-negru; eventual, o conceptie cromaticä simplä si expresivä: culori putine, dar combinate interesant.
Caricaturi ale personajelor în interactiune. Da, de bunä seamä. Iar aceste interactiuni sä implice si titlurile genericului. Exemple:
LUPTATORUL: se sparge-n douä-trei figuri si-i explodeazä numele.
PASIVUL: stä nemiscat, într-una din "pozitiile" lui, si-n jur în apare prin dissolve numele, ca o aureolä.
ACTRITA: trage cu pistolul si iese numele; sau: declamä o scenä, si de sub ea se ridicä numele, înältând-o ca pe un "piedestal" de pe care ea sare jos.

Singura problemä: TIMPUL. Noi plänuim ca la sfârsitul lui septembrie sä avem pilotul gata. Dacä reusesti sä te comprimi si sä-l termini pânä atunci, foarte bine! Dacä nu... Vom prezenta initial pilotul, la TVR, färä animatie, iar dacä pasienta nu merge si vom continua sä cäutäm producätori, inseräm genericul animat imediat dupä contactul cu Tudor Giurgiu.
Concret: începe sä scrii scenariul genericului, iar eu încep sä adun documentatia vizualä de care ai nevoie. Din acest moment, interactionäm pas cu pas.

raptor
25 Aug 2005, 14:14
oky-doky. o sa incerc atunci sa lucrez si eu mai repede.

"They died in their hundreds with no sign to mark where
Save the brass in the pocket of the entrepreneur.
By landslide and rockblast they got buried so deep
That in death if not life they’ll have peace while they sleep."

Pitbull
25 Aug 2005, 20:48
INTALNIRE VINERI, ORELE 18:00, LA GARSONIERA.
Continuäm conform planului stabilit: lucru cu actorii, pregätiri pentru filmare.
Obvious, please, please, please! Mäcar UNUL dintre LUPTATOR si PASIV, dacä nu amândoi!
Notä: NightWane nu poate veni, asa cä vom repeta alte secvente.
DAR dacä Relu ("Pasivul") poate sä vinä (a revenit la Bucuresti?), ar fi foarte bine, cä mai întâi avem de DISCUTAT despre personaj.
Si cu candidatii/candidatul pentru "Profet" ce se-aude? AnyObvious there? ...there? ...ere? ...?
Am terminat de refäcut scenariul - inclusiv ä-urile si î-urile si toate celelalte. Mai astept doar secventa-plombä despre concurs, între Maseuzä si Lingvist. Silver tatä, vine, sau nu vine?

Later edit:
Avem la dispozitie vila lui Nume, timp de SAPTE ZILE, începând din 4 septembrie. Asta înseamnä cä ne rämân OPT ZILE DE PREGATIRE, începând de azi!
Ca atare, întâlnirea de disearä devine FOARTE URGENTA. Vä rog insistent, adunati-vä si VENITI CU TOTII.
(Rämân scutiti: Nightwane, care e doar interpret, a avut deja douä repetitii si oricum trebuie sä lucreze în continuare cu Relu, si Nae, datoritä programului lui încärcat de la filmäri.)
Silver: pânä la orele 14:00 cel târziu, sä am în email secventa-plombä, ca s-o inserez în scenariu si sä-l trimit la toatä lumea imediat. Disearä, la întâlnire, avem nevoie de CEL PUTIN UN EXEMPLAR IMPRIMAT, IN FORMA FINALA.
Obvious: actorii, actorii, actorii, te rog!

Pitbull
26 Aug 2005, 20:09
Prezenti:

Leonard
GhitzaCartitza
Cornel
Pitbull

Absenti motivati:

NightWane (a anuntat din timp; oricum, azi nu era nevoie de el)
Nae (a anuntat cä e ocupat în general; oricând e nevoie de el, dar nu punctual)
Obvious (m-a anuntat prin m.p. cä nu poate veni; OK - dar, din päcate, era mare nevoie de ea - pentru actori, scenografie, repetitii)

Absent semi-motivat:

Jay (nu are net acasä; dar crezusem cä mäcar suficient de periodic se uitä pe forum, de la net-cafe sau de unde poate).

Absenti nemotivati:
Restul.
(Asteptati email cu detalii! Nu se cade sä le exprim public)

Trebuia sä facem multe lucruri esentiale (atât administrative, cât si artistice - repetitii, etc.), si nu s-a putut.
Ne-am dus la o terasä si am fäcut pregätire pentru compartimentul regie.

Intâlnirea de azi se mutä:

SAMBATA, 27 AUGUST, 2005, H. 18:00, LA GARSONIERA
Färä sä trasez nominal sarcinile (vi le stiti), reiau: avem de rezolvat urgent urmätoarele probleme:
FINALIZAREA DISTRIBUTIEI (mai sunt de acoperit "Profetul", "Pasivul" si "Metalurgistul"; Cornel a intrat definitiv în "Luptätorul")
REPETITII PE CUPLURI DE PARTENERI DEFINITIVATE.
REZOLVAREA PROBLEMELOR DE TRANSPORT
INCEPUTUL LUCRULUI CONCRET LA SCENOGRAFIE
PROBLEME CONCRETE LEGATE DE IMAGINE (CAMERE, LUMINI, OPERATOR)

Program:
Duminicä, 28 august, pauzä.
De luni, întâlniri zilnice, orele 18:00, garsonierä. Cei care nu pot veni zilnic sunt rugati ca în acel timp sä-si rezolve însärcinärile.
DUMINICA, 4 SEPTEMBRIE: ZI DE PREGATIRE IN BUFTEA.
LUNI, 5 SEPTEMBRIE, PRIMA ZI DE FILMARE
.................................................. .............
LUNI, 12 SEPTEMBRIE, INCHEIEREA FILMARILOR

Leonard
26 Aug 2005, 23:13
de sunet nu ai zis

Pitbull
27 Aug 2005, 00:10
Sunetul nu e printre urgentele prioritare. Il vom aborda curând.

Incä ceva: faceti bine si RASPUNDETI LA CONVOCARI (indiferent cum: forum, m.p., e-mail, Yahoo sau telefon).

Cinemania
27 Aug 2005, 05:38
de data asta vin

GhitzaCartitza
27 Aug 2005, 10:34
Eu vin sigur.