View Full Version : "Casa Creatorilor" - cronica unui vis posibil
Pitbull
27 Aug 2005, 16:04
Schimbare de plan:
ACEEASI ORA, LA "TERASA CREATORILOR"
Pregätiti-vä pentru scandal.
GhitzaCartitza
27 Aug 2005, 18:34
Eu n-am apucat sa vad mesaju'. Am fost la garsoniera :x .
Pitbull
27 Aug 2005, 19:57
M-am temut de asta. Modificarea s-a fäcut prea târziu (abia la cinci mi-a räspuns Jay la telefon). Am dat telefoane, SMS-uri, mesaje pe yahoo, pe unde-am putut - dar... :((
In fine. Update:
Azi, prezenti:
Silver_Boy
Nightwane
Leonard
Cinemania
Cornel
Pitbull
Am discutat planul de lucru pe zilele urmätoare, pe puncte.
Program actualizat:
Duminicä, 28 august:
- Repetitie cu actori, "Scenaristul" si "Luptätorul"
Luni, 29 august:
- Prospectie. Orele 16:30, întâlnire la Gara de Nord, iesirea de la metrou din coltul gärii cu Calea Grivitei. Mergem la Buftea sä vedem spatiul de filmare (vila lui Nume). Sedintä de lucru la fata locului.
Marti, 30 august - sâmbätä, 3 septembrie
- Intâlniri zilnice la GARSONIERA, orele 18:00. Repetitii cu actorii, pregätiri pentru filmare.
Duminicä, 4 septembrie
- Pregätire la locul de filmare.
Luni, 5 septembrie
- PRIMA ZI DE FILMARE.
Cinemania
27 Aug 2005, 19:58
Ghitza, am vrut sa te sunam, dar, din pacate, n-a avut nici unul dintre noi numarul tau de telefon...SORRY!
GhitzaCartitza
27 Aug 2005, 23:11
Nu face nimic. Mi-era ca si azi s-a intamplat ca ieri cand n-am fost decat 4. Cand am vazut mesajul m-am linistit. Data viitoare iau agenda cu mine si nu pleaca nimeni pana nu-mi da nr. de telefon :happy:.
Cartman
28 Aug 2005, 19:54
Am ajuns si eu in Bucuresti. Vin maine la Gara de Nord.
Pana atunci sper sa ma puna Silver_boy la curent.
Oki am luat la cunostinta... O sa fie probleme cu garsoniera... nu stiu daca o sa mai putem sa mergem acolo si e nasol. Imi cer scuze dar a intervenit ceva... unii prieteni ai tipei vor sa ramana la Bucuresti si nu prea am ce face... anyway... sper sa caut si sa gasesc un loc ... incerc... poate ma ajutati si voi... Nu stiu maine cum pot sa ajung la Buftea, deci ne vedem la repetitii....
Pitbull
28 Aug 2005, 20:45
O.K., temä suplimentarä urgentä pentru toatä lumea:
De gäsit unul sau mai multe spatii în care sä putem lucra de marti pânä sâmbätä:
- repetitii cu actorii
- pregätiri
Pitbull
30 Aug 2005, 09:32
Asadar, am fost la Buftea:
Silver_Boy
Leonard
Cartman
Cinemania
Nightwane
Nume (gazdä)
Pitbull
Casa e mai mult decât OK ca spatiu, o vom folosi. Singura problemä e cä unele încäperi sunt nefinisate, si trebuie s-o mobiläm pentru filmare.
In rest, s-au pus la punct diverse detalii de productie.
Cartman si Leonard: vä rog sä-mi trimiteti URGENT fotografiile din prospectie, ca sä i le forwardez lui Obvious, care are mare nevoie de ele pentru scenografie.
Toatä lumea: dacä pânä azi dupä-amiazä, în timp util pentru convocäri, nu gäsim un spatiu unde sä repetäm disearä, suntem într-un plop si mai înalt decât äla din weekendul trecut. HAI, MOBILIZATI-VA!!!
Cartman
30 Aug 2005, 19:54
Am terminat revizia finala la scenariu. Deocamdata l-am trimis doar lui Silver_boy si lui Pittbull. Nu am adresele celorlalti, dar am vorbit cu silver sa vi le trimita.
Pitbull
31 Aug 2005, 00:13
Azi, miercuri, 31 august 2005
Orele 17:45, întâlnire la statia de metrou POLITEHNICA, iesirea din FATA (la coltul sträzii).
Mergem la SILVER_BOY, pentru repetitii si sedintä de lucru
Se repetä:
Scenaristul / Luptätorul
Profetul / Blonda
Se discutä:
Toate problemele urgente, începând cu SCENOGRAFIA.
Ora se mai poate decala (eventual 18:45, desi n-ar fi de dorit, cä avem mult de lucru), în functie de programul lui Silver. Voi posta în timp util schimbarea, dacä intervine (sper cä pânä la 15:00). Pentru orice alte detalii, yahoo, email sau telefon. VA ROG, TOATA LUMEA, CONFIRMATI/INFIRMATI PREZENTA, pe orice cale.
nu pot ajuta mai cu nimic... imi pare rau...
am de lucru mult, multe ore in sir, si numai la ore ca acestea gasesc cateva momente pentru mine. insa, stiu ca este nevoie de camera mea, care este pregatita. cand doreste 16mm pot sa-mi fac loc in program, si sa ma vad cu ea. totul este sa primesc un sms, sau un telefon, pentru ca internetu pentru mine este greu acessibil.
totusi, daca este MARE nevoie de mine candva, la ceva anume, precizati, si o sa incerc sa ajung, desi nu pot garanta.
bafta si spor la treaba.
nae
Pitbull
31 Aug 2005, 14:12
Azi, miercuri, 31 august 2005
Orele 17:45, întâlnire la statia de metrou POLITEHNICA, iesirea din FATA (la coltul sträzii).
Mergem la SILVER_BOY, pentru repetitii si sedintä de lucru
Se repetä:
Scenaristul / Luptätorul
Profetul / Blonda
Se discutä:
Toate problemele urgente, începând cu SCENOGRAFIA.
Pentru orice alte detalii, yahoo, email sau telefon. VA ROG, TOATA LUMEA, CONFIRMATI/INFIRMATI PREZENTA, pe orice cale.
ASA A RAMAS.
Scutit: Cinemania
In rest, se mai primesc cereri de scutire pânä la orele 15:15. (Acum e 15:12, asa cä gräbiti-vä!)
Cerere scutire.... Sedinta la Job: se discuta viitorul firmei... am incercat sa-mi iau liber, nu am putut... sa vad cand sa termina si daca pot sa ajung dau mesaj...
GhitzaCartitza
31 Aug 2005, 15:27
Liber de la servici 8) . Vin si eu cu temele facute.
Pitbull
01 Sep 2005, 00:14
Prezenti:
Silver_Boy
Obvious
I.M.M.
Cartman
GhitzaCartitza
Cornel
Leonard
Pitbull
R.P.
C.B.
Ultimii doi sunt actori profesionisti, care au acceptat rolurile "Profetul" si "Pasivul". Dar cum programul lor e foarte încärcat si imprevizibil, ne vor confirma în zilele urmätoare dacä pot filma sau nu. Ca atare, deocamdatä numele lor rämân confidentiale.
S-au repetat secventele programate, cu rezultate peste asteptäri.
S-au discutat problemele nerezolvate, cu rezultate sub asteptäri.
Dar avem solutii de rezervä (mai onorabile decât cele din categoria "compromisurilor"), asa cä nu ne vom împiedica de nici un obstacol. Säptämâna viitoare SE FILMEAZA, singura dilemä fiind între conditiile "bune" si cele "foarte bune".
Joi si vineri, programul continuä în aceiasi termeni. Se cautä un spatiu mai bun de repetitie, vedem ce gäsim mâine.
Sâmbätä, obligatoriu, repetitie "Pasivul / Instalatorul"
Ar fi de dorit si o repetitie a secventei cu toatä distributia, din partea finalä.
In continuare, cum am stabilit:
Duminicä, pregätire la Buftea.
Luni, filmare.
AZI, JOI, 1 SEPTEMBRIE, 2005, ORELE 18:00
Intâlnire la ora 18:00
Dacä se gäseste un alt spatiu, mergem acolo.
Dacä nu, tot la Silver (desi e-nghesuit al naibii).
Pânä la orele 15:00, cel târziu, anunt locul.
Notä specialä:
SCENOGRAFIA SI RECUZITA! Bägati mai multi cärbuni, vä miscati prea încet! Hai, cä puteti!
nu pot ajuta mai cu nimic... imi pare rau...
am de lucru mult, multe ore in sir, si numai la ore ca acestea gasesc cateva momente pentru mine. insa, stiu ca este nevoie de camera mea, care este pregatita. cand doreste 16mm pot sa-mi fac loc in program, si sa ma vad cu ea. totul este sa primesc un sms, sau un telefon, pentru ca internetu pentru mine este greu acessibil.
totusi, daca este MARE nevoie de mine candva, la ceva anume, precizati, si o sa incerc sa ajung, desi nu pot garanta.
bafta si spor la treaba.
nae
cred ca a aterizat o confuzie pe forum. vreau sa o clarific din motive paranoide.
nu ma ocup eu de imagine la acest proiect, no, no, no...
fratilor, my very best wishes and all, dar eu am de dat un examen, il mai am de trecut, mai am foarte multe de invatat/facut/cazat, slava cerului sa pot duce chestiile astea in spinare.
acest lucru mi-e imposibil, literalmente, de altfel nici nu stiu de unde a reiesit ca eu sa filmez. sorry, didn't mean to be condescending, but this is the way it goes.
bafta, apropo.
Leonard
01 Sep 2005, 14:29
Pânä la orele 15:00, cel târziu, anunt locul.
vãd cã nu s-a anunþat nimic. eu probabil ajung dupã 18. mai vorbim pe telefon.
Pitbull
01 Sep 2005, 15:56
Rämâne cum am stabilit:
Orele 18:00, intrarea în aleea principalä a Parcului Politehnicii (unde încep blocurile din Militari; oblic-vizavi de liceul Tudor Vladimirescu), pentru cine nu mai stie sä ajungä direct la Silver.
Cine a retinut adresa, poate veni direct la el.
Pentru alte detalii, mä/ne sunati.
.daca poti, pit-poze cu fiecare actor/ca sa fac primele schite si pe baza fizionomiei lor(printre altele) sa fac si scriptul genericului...
Pitbull
02 Sep 2005, 00:04
Da, Raptore, am început sä facem pozele, azi le primesti pe primele.
Ultima întâlnire va fi comentatä într-un e-mail pe care-l voi trimite curând la toatä lumea.
Azi, acelasi program:
ORELE 18:00, întâlnire la intrarea în Parcul Politehnicii - cea dinspre Lujerului/Militari, lângä benzinäria cu steaguri galbene.
Cine stie sä ajungä la Silver acasä, poate veni direct acolo.
Vom continua ceea ce am fäcut azi, si vom face ceea ce trebuia sä facem azi si n-am fäcut.
PROGRAMUL NU SE SCHIMBA.
VA ROG INSISTENT, RASPUNDETI:
(pe forum, prin email, prin mesaj yahoo sau telefonic)
- dacä veniti la 18:00 la locul de întâlnire
- dacä veniti direct la Silver
NU SE ACORDA INVOIRI (cu exceptia lui Nightwane, care are numai atributii de actor si nu repetä azi).
GhitzaCartitza
02 Sep 2005, 07:26
Nu ma asteptati. Stiu unde sa vin. Daca scap mai devreme o sa apar si eu. Am probleme cu netu' le servici asa ca daca vin o sa-l sun pe Silver sa vad daca pana diseara se schimba ora si locul de intalnire. Important e sa vina actorii!
Cartman
02 Sep 2005, 13:39
Pittbul, trimite-ne scenariul.
Pitbull
02 Sep 2005, 14:05
E trimis.
Leonard mi-a propus sä vä trimit tuturor si synopsis-ul. Sigur, se va face curând, dar deocamdatä (pentru filmare) nu e urgent, si mai e destul de lucru la el; pe moment, toate datele pe care le-am discutat sunt compilate la un loc dar încä neorganizate.
Väd cä pânä la ora asta nimeni nu a infirmat prezenta pentru disearä. Inseamnä cä VINE TOATA LUMEA, da?
Pitbull
02 Sep 2005, 19:42
Urmätoarea întâlnire:
Sâmbätä, 3 septembrie, 2005, h. 12:00
Terasa din statia "Liceul Tudor Vladimirescu" (la coltul Bulevardului Armata Poporului cu strada care duce la Silver_Boy acasä).
Se vor finaliza problemele abordate azi. Posibil sä continuäm repetitiile acasä la Silver, în functie de räspunsurile si programul actorilor din afara echipei.
Se vor pune la punct ULTIMELE DETALII INAINTEA ZILEI DE PREGATIRE LA BUFTEA, DUMINICA.
TOATA LUMEA PREZENTA
(Exceptii: Obvious si Nae, cu care mä tin legätura separat pentru problemele de scenografie si imagine).
Mentiune specialä: NightWane - fii pregätit, te voi chema si pe tine, dacä vine "Pasivul".
GhitzaCartitza
03 Sep 2005, 07:39
Eu anunt ca vin.
Cinemania
03 Sep 2005, 09:11
me2
Leonard
03 Sep 2005, 20:26
Pitbull nu are net aºa cã m-a rugat sã vã anunþ programul de mîine:
Reuniune mîine 4 septembrie 2005, ora 14:00 la Gara de Nord în staþia de 508. Plecare spre Buftea cu primul microbuz.
Pitbull
04 Sep 2005, 01:25
Multumesc, Leonard. Intre timp, si-au reparat si ästia instalatia electricä.
Mai adaug:
Ar fi de dorit sä vinä TOATA LUMEA. Nu se vor face repetitii, dar se pregäteste decorul si se stabilesc CLAR necesitäti si sarcini pentru luni, deci avem nevoie de cât mai multi oameni.
Reiau ceea ce v-am spus azi la sedintä, cu câteva adaosuri:
Toti membrii echipei sunt rugati sä aducä urmätoarele:
- bagaje (valize, genti de voiaj, etc.), care vor constitui recuzita Creatorilor; cu cât mai multe si mai diversificate, cu atât mai bine; (care aveti mai multe disponibile, îngrämäditi-le în cea mai mare);
- orice corpuri de iluminat aveti si puteti aduce (de la cele mai simple si ordinare lämpite, pänä la cele mai pretentioase candelabre);
- orice obiecte "personaj" (bibelouri, jucärii), pentru recuzita scenaristului;
- obiecte cât mai diversificate, care considerati cä ar aräta interesant în decor. NO LIMITS AT ALL - de la pixuri stricate si huse de scaune, pânä la Brâncusi si Renoiri originali.
- orice obiecte gäsiti pe-acasä din recuzita indicatä în scenariu (vezi extrasele).
Am primit în sfârsit extrasele completate de Obvious. Vi le trimit în noaptea asta. Cititi-le, si orice vedeti pe-acolo si vä picä fisa cä aveti (si e transportabil), vârâti în geantä (exemple: cutie cu pioneze; telefon de birou (poate fi si stricat, normal, numai sä nu arate!); bibelou "glob cu ninsoare"; etc., etc., etc... (sunt o droaie).
Ne vedem la 14:00, în statia de maxi-taxi 508. Pentru cine nu stie: pe Calea Grivitei, vizavi de intrarea lateralä a Gärii de Nord.
fitzcarraldo
04 Sep 2005, 04:02
Bah, nu imi trimiteti tot felul de cacaturi. Am zis ceva si basta, cine vrea sa-mi fie nash s-o controleze p-asta !
Cu alte cuvinte s-a bashit mireasa, vorbiti mult si nu faceti nimic. La produs cu voi !
Va ajut cu chestia aia si atat, nu vreau nimic. V-as mai recita cate ceva .... dar mai bine nu azi.
GhitzaCartitza
04 Sep 2005, 08:32
La mine s-a produs o schimbare de program si trebuie sa ma prezint la servici. Chiar daca e duminica :(( . Acum am aflat si trebuie sa plec. Imi pare foarte rau ca nu pot veni.
Cartman
04 Sep 2005, 19:52
Mâine se filmeazã?
Multa bafta, astept sa vad premiera...si nu ma puneti sa platesc bilet, ca ne suparam... :D
Pitbull
05 Sep 2005, 00:55
Programul de azi:
h. 09:30 - întâlnire Pitbull si Nae, la magazinul "Muzica".
h. 10:00 - întâlnire toatä echipa, statie maxi-taxi 508 (pentru detalii, vezi mesajul meu de ieri, mai sus)
h. 11:00 - sosire la locul de filmare.
SE FILMEAZA!!!
Toate secventele cu Scenaristul si Luptätorul.
Mentiuni suplimentare:
Obiecte: Azi s-a completat strictul necesar de obiecte (decor si recuzitä). Totusi, suntem la limitä. Cine are si poate, e rugat sä mai aducä din cele indicate în mesajul meu de mai sus.
Necesitäti stringente:
- perdele si perdelute (reale sau improvizate din orice alte materiale textile adecvate)
- coli albe mari (format POSTER), pentru acoperirea ferestrelor din usi
- postere de orice fel
- scotch
- pioneze
Buget: Am început sä cotizäm pentru achizitiile necesare (casete digitale, recuzitä consumabilä, transport actori, etc.). Pânä în prezent, au contribuit Leonard si Cinemania. Toti ceilalti membri ai echipei sunt rugati sä-si aducä urgent contributia, atât cât pot - suma strânsä deocamdatä e insuficientä (exceptie Nume, care contribuie cu casa, energia electricä, materiale, consumabile si alte elemente în naturä).
* * *
Pentru marti, 6 septembrie
SE FILMEAZA toate secventele cu Blonda si Profetul.
In principiu, acelasi program ca azi.
Alte detalii, precizäri, eventuale modificäri, DISEARA.
Cartman
05 Sep 2005, 12:38
Nu am putut sa vin din motive personale serioase. As vrea sa apar azi dupa-amiaza pe acolo, dar nu dau de silver_boy. S-ar putea sa vin singur, macar pentru cotizatie si ce mai pot sa aduc. Sper sa reusesc sa vin la scenele in care apare lingvistul.
Sunt la scoala.... tocmai mi-am terminat prima restanta... mii de scuze, maine sigur ajung......
Astept un mesaj cu ora ...
Pitbull
05 Sep 2005, 19:24
Prima zi de filmare a serialului "Casa Creatorilor" s-a încheiat în parametrii stabiliti.
S-au filmat toate secventele cu Scenaristul si Luptätorul, pânä la intrarea Maseuzei.
Filmärile au decurs într-un ritm normal si într-o atmosferä excelentä de creatie. S-au gäsit solutii ingenioase pentru rezolvarea majoritätii neajunsurilor cauzate de carentele decorului, recuzitei si luminilor. Speräm cä si calitatea sunetului este acceptabilä (functia VCR a camerei l-a confirmat cel putin la nivelul corectitudinii).
Au participat:
Marcel Cobzariu (Teatrul National) = Scenaristul
Cornel Bisa (neprofesionist) = Luptätorul
Leonard = regisor secund
Nume = sef productie platou
Collins = asistent de regie
Cartman = scenarist delegat
Pitbull = regia, imaginea si camera
Pânä în prezent, au cotizat la bugetul filmului: Leonard, Cinemania, Cartman, Silver_Boy, Nae.
Mâine, marti, 6 septembrie, filmare conform programului stabilit:
h. 10:00 = întâlnire la Gara de Nord, statie maxi-taxi 508
h. 11:00 = începerea pregätirii si a filmärii.
Se filmeazä: toate secventele cu Blonda si Profetul, inclusiv cea cu Adolescenta (si exclusiv cea cu toatä distributia).
Pitbull
06 Sep 2005, 18:15
A doua zi de filmare a serialului "Casa Creatorilor" s-a încheiat în aceleasi conditii.
S-au filmat toate secventele cu Blonda, Profetul si Adolescenta.
Au participat:
Daniel Ilie ("Taxi-Driver") = Profetul
Irina Cristiana Huruialä (I.M.M.) = Blonda
Suzy Rotaru (Suzy) = Adolescenta
Dna Rotaru = pärinte însotitor
Leonard = regisor secund
Mâine, miercuri, 7 septembrie, 2005:
09:30 - Intâlnire NightWane / Pitbull la Teapa-nfiptä-n Coi (Piata Revolutiei)
10:00 - întâlnire echipä, în statia de maxi taxi 508, Gara de Nord.
11:00 - începerea pregätirii si a filmärii.
Se filmeazä secventele:
Pasivul / Instalatorul (Collins / Nightwane)
Manelistul (Jay)
14:00 - apel telefonic Pitbull, pentru înlocuitoarea lui Obvious în rolul Actrita.
Dupä-amiazä - în functie de convorbirea telefonicä.
Pitbull
07 Sep 2005, 19:02
A treia zi de filmare: succes total.
Filmärile au ajuns la jumätate.
S-au filmat toate secventele cu Pasivul si Instalatorul (exclusiv cea cu toatä distributia), si toate secventele cu Manelistul
Au participat:
Phil J. Collins (Vama Veche Forum) = Pasivul
NightWane = Instalatorul
Jay = Manelistul
Leonard = regisor secund
Seara:
A fost confirmatä în distributie Blonde & Smart (Vama Veche Forum), în rolul Actrita.
Joi, zi liberä.
Vineri:
08:00 - întâlnire toatä echipa, Gara de Nord, statia de maxi taxi 508
09:00 - începerea pregätirilor si a filmärilor
Se încearcä terminarea filmärilor din Buftea într-o singurä zi (toate secventele cu Actrita si restul distributiei în apartamentul Scenaristului). Dacä nu reusim, mai avem de rezervä dimineata de sâmbätä, desi nu e bine sä ne bazäm pe aceastä solutie, din motive de productie.
Duminicä:
Ultima zi de filmare: secventele din Biroul lui Mugurel
Programul se va stabili între timp.
Leonard
07 Sep 2005, 22:02
Pînã acum a fost frecþie, dar acum urmeazã partea grea.
probleme:
Secvenþa mare pe care o vom filma vineri (cu actriþa ºi ceilalþi) are cam 15 minute ºi e necesar sã fie filmatã dintr-un singur cadru. ca sã meargã totul strunã ºi sã nu filmãm zeci de duble greºite, va fi necesar ca textul sã fie ºtiut la perfecþie de toatã lumea. din pãcate, eu am fost distribuit în Metalurgist ºi îmi scad atribuþiile de regizor secund/ asistent la secvenþa asta. deci nu mai pot urmãri textul în timpul filmãrii, verifica racordurile etc. va trebui gãsit ºi un al doilea asistent.
Va trebui sã avem la filmare cel puþin 5 copii la secvenþa cu actriþa din scenariu. de preferat sã extragem din varianta finalã a scenariului doar sub-secvenþele din apt. scenarist care au mai rãmas, ca sã nu ne mai încurcãm cu cele filmate deja ºi sã meargã mai repede.
Dacã ne mai rãmîne timp, filmãm ºi prima secvenþã din hol cu maseuza ºi lingvistul.
Veºti bune:
avem o a doua camerã de filmat mulþumitã lui Jay.
avem deja pe cineva care se va ocupa de montaj: ricutza
fitzcarraldo
07 Sep 2005, 22:07
are cam 15 minute ºi e necesar sã fie filmatã dintr-un singur cadru.
Da ce filmati mah voi, Franghia ?
Veºti bune:
avem o a doua camerã de filmat mulþumitã lui Jay.
avem deja pe cineva care se va ocupa de montaj: ricutza
Asta e de bine.
Nume a murit, traiasca Fitzcarraldo.
Leonard
07 Sep 2005, 22:21
ºi încã ceva nerezolvat pînã în acest moment: un pistol pentru actriþã. poate are cineva de pe forum ºi ni-l poate da...
Leonard
07 Sep 2005, 22:28
are cam 15 minute ºi e necesar sã fie filmatã dintr-un singur cadru.
Da ce filmati mah voi, Franghia ?
Rectific: ar fi ideal sã fie filmatã dintr-un cadru. altfel vor fi probleme cu racordurile ºi cu montajul.
Pitbull
08 Sep 2005, 00:19
Câteva precizäri:
- Leonard s-a exprimat simplificat. N-o vom filma dintr-un singur cadru, dar ideea e sä filmäm totul în suitä, din cadre lungi pe directii complementare, apoi planuri mai strânse si detalii.
Din päcate, reiese cä aceastä formulä e doar partial posibilä. Marcel Cobzariu soseste abia la prânz, asa cä trebuie sä începem färä "Scenarist". Am studiat atent scenariul si SE POATE FACE: am pregätit o mizanscenä care ne va permite sä izoläm personajul Scenaristului si, de dimineatä pânä la amiazä, vom filma färä el. Dupä ce vine, îl filmäm în câteva cadre separate care se vor intercala prin montaj, apoi se va integra si el în grup.
ATENTIE! Rezolvarea acestei dificultäti va presupune concentrare si eficientä maximä!
- Intr-adevär, intrarea lui Leonard în cadru ca actor îl va împiedica sä-si exercite bine atributiile de secund, asa cä va fi nevoie de altcineva care sä se concentreze asupra acestor detalii.
- Nu cäutäm un "pistol", ci un "REVOLVER" (cu BUTOI care sä se poatä roti). Ideal ar fi un revolver real (dezafectat, desigur, altfel riscäm puscäria), dar cum asa ceva e greu de obtinut de azi pe mâine (în afara unui noroc chior), putem folosi si o jucärie realistä, care sä imite cât mai bine modelul.
ORICINE NE POATE AJUTA, E INSISTENT RUGAT SA ANUNTE IN TIMP UTIL (PANA JOI SEARA LA O ORA REZONABILA, CEL TARZIU).
- Datä fiind multitudinea de probleme a filmärii de vineri, INSIST CA TOATA LUMEA SA FIE LA LOCUL DE INTALNIRE LA ORA 08:00.
1) Orice întârziere va scoate filmarea din orarul normal, care oricum e strâns la limitä.
2) Vin actori profesionisti, vârstnici, si nu putem sä-i tinem în loc pânä se-adunä nu stiu cine de pe coclauri.
Pitbull
08 Sep 2005, 20:00
Pentru mâine:
RAMANE CUM S-A STABILIT: TOATA LUMEA, ORA 08:00, STATIA DE MAXI-TAXI 508, GARA DE NORD.
Exceptii si modificäri:
Scenaristul: vine singur la locul de filmare, la ora 13:00
Blonda, Profetul, Mugurel: finalul secventei si al filmului, cu ei trei, se va filma sâmbätä dimineata.
ATENTIE! Toatä lumea sä fie pregätitä si pentru sâmbätä dimineata, când vom filma finalul; filmare scurtä, rapidä, la o orä pe care o stabilim mâine la fata locului.
Fricile mele referitoare la zilele de filmare mi s-au adeverit... Nu am avut cum sa ajung.. a picat in cel mai prost moment ever... Imi cer mii de scuze dar nu am avut ce sa fac... Sper ca a iesit si ati facut treaba buna azi...
Pitbull
09 Sep 2005, 18:52
A patra zi de filmare s-a încheiat în conditii bune.
S-au filmat toate secventele programate.
Au participat:
Cristina Deleanu (Teatrul National) = Maseuza
Marcel Cobzriu (Teatrul National) = Scenaristul
Nicoleta Marin ("Blonde & Smart", Vama Veche Forum) = Actrita
Filip-Iosif Columbeanu ("Collins", Vama Veche Forum) = Pasivul
Cornel Bisa = Luptätorul
NightWane = Instalatorul
Leonard = Metalurgistul + regisor secund
Cartman = Lingvistul
Nume aka Fitzcarraldo = sef productie platou
Vera (prietena lui Cartman) = asistent ad-hoc
(O remarcä partial off-topic: exact în timp ce ne oferea dezinteresat casa lui si o serie de alte servicii pentru acest proiect - care, cel putin de facto, este un produs concret CineMagia - Fitzcarraldo a primit ban de IP pentru Forum, fiindcä-i slobod la gurä cum îl stim; c-asa-i românul, are naturelul mai sensibil la voroavä decât la factä. Bravos, natiune, halal sä-ti fie!)
Revenind la filmarea de azi: singurele probleme au fost legate de nepotrivirea de program dintre unii actori, astfel încât a trebuit sä filmäm secventele fragmentat, în ordine necronologicä, pe directii si cu unele încadraturi mai strânse. Desi s-au tras toate secventele programate, existä riscul ca acest artificiu sä creeze unele lipsuri de racord, a cäror eliminare va necesita o atentie sporitä la montaj - si, în cel mai räu caz, eventuala renuntare la unele cadre.
Aceleasi discrepante de montaj ne-au determinat si sä läsäm pentru mâine secventa finalä, precum si câteva cadre dintr-o secventä de pe parcurs. (Altfel, dacä totul ar fi fost perfect, filmärile din Buftea s-ar fi încheiat azi - sau chiar ieri, când am avut o zi de pauzä.)
Ca atare, mâine avem urmätorul program:
Sâmbätä, 10 septembrie, 2005.
Ora 12:00 - întâlnire în statia de maxi taxi, 508, Gara de Nord.
Exceptii:
- Eugen Cristea, Cristina Deleanu si Cartman, care vor veni împreunä cu masina lui Cartman;
- Daniel Ilie si I.M.M., de asemenea împreunä, cu masina lui Daniel.
Ora 13:00 - începerea filmärii
Ora 15:30 - încheierea filmärilor în Buftea, strângerea materialelor
Ora 16:00 (cel mai târziu) - eliberarea locului de filmare.
Duminicä, 11 septembrie, 2005
Filmarea secventelor din biroul lui Mugurel, în Bucuresti.
Prezenti: toatä distributia (exclusiv Blonda, Profetul si Manelistul)
Locul de filmare si ora exactä se vor preciza mâine.
Leonard
09 Sep 2005, 20:59
NU MAI E VALABIL. am fost anunþat de Pitbull cã varianta cu acel biro a cãzut.
Apel cãtre oricine de pe forum: dacã ºtiþi pe cineva care poate împrumuta pentru filmare o camerã cu birou cu calculator duminicã pentru cîteva ore, în orele dupã amiezii (12-17), comunicaþi-ne cît mai urgent posibil
Pitbull
10 Sep 2005, 00:37
NU MAI E VALABIL.
Ba speräm sä mai fie valabil! Ar fi prea complicat sä amânäm. TREBUIE sä gäsim pânä atunci un birou unde sä putem filma, doar nu e vorba de Sala Tronului de la Versailles! Cäutäm în continuare - si asteptäm oferte în timp util. ORICE încäpere relativ spatioasä, (într-o firmä, institutie, domiciliu, etc.), care sä continä un birou cu computer si sä poatä fi fäcutä sä arate, cu minime ajustäri, ca un cabinet de sef sau administrator.
Pitbull
10 Sep 2005, 09:31
Ei bine, în acest moment, "Casa Creatorilor" se aflä în fata celei mai grele probleme: ce face un regisor în momentul când e anuntat în ultima clipä cä interpreta principalä nu mai vine la filmare, în conditiile în care secventele respective sunt decisive, iar decorul nu va mai putea fi folosit altä datä?
Räspuns: se descurcä!
Secventa NU va fi ratatä (desi va aräta altfel decât ar fi trebuit), iar filmärile se vor încheia la timp!
Säptämâna viitoare, am sä vä dezvälui câte ceva si din fata neväzutä a "Casei Creatorilor". Toate problemele cu care s-a confruntat serialul nostru, momentele când a pärut la un pas de moarte (sau chiar în deces clinic), si felul cum de fiecare datä a fost salvat!
Pitbull
10 Sep 2005, 16:55
Da.
Am reusit si de data asta.
Filmärile din Buftea s-au încheiat în baremul de timp stabilit, rämânând de tras doar câteva cadre "plombä" în plan strâns, pentru completare, care se vor filma o datä cu biroul.
Au participat:
Eugen Cristea (Teatrul National) = Administratorul
Cristina Deleanu (Teatrul National) = Maseuza
Filip-Iosif Columbeanu ("Collins", Vama Veche Forum) = Pasivul
Cornel Bisa = Luptätorul
NightWane = Instalatorul
Leonard = Metalurgistul + regisor secund
Cartman = Lingvistul
I.M.M. = Blonda
Cinemania = asistent general
GhitzaCartitza = asistent lumini
Nume aka Fitzcarraldo = sef productie platou
Din päcate, expedientele la care am fost nevoiti sä recurgem în urma complicatiilor survenite mai sus se vor transpune într-o scädere a calitätii secventei finale. Desi nu a fost ratatä, n-a reusit sä se ridice la nivelul conceptiei. Ultima sperantä e sä mai salväm atâta cât se poate, în postprocesare - eliminând si escamotând semnele improvizatiilor respective, si realizând un montaj de bunä calitate, alert, dinamic si interesant. Din fericire, secventa se preteazä la asa ceva prin însäsi natura ei - în contrast cu secventele anterioare, care erau orientate mai mult spre continut si dialog decât spre valentele de decupaj.
Cauzele acestor probleme au fost de naturä obiectivä:
- faptul cä un membru central al echipei de creatie (practic, unul dintre cei doi profesionisti care au sustinut "Casa Creatorilor" încä de la început), ne-a päräsit pe ultima sutä de metri, când era prea târziu sä gäsim un înlocuitor de aceeasi valoare;
- înlocuitoarea gäsitä, desi cu un potential bun, avea o serie de probleme personale care s-au relevat abia pe parcurs; (din fericire, faptul cä nu era profesionistä nu a avut o mare influentä asupra calitätii interpretärii);
- restul membrilor echipei, desi entuziasti, nu aveau experienta necesarä pentru a face fatä situatiilor de crizä, si au fost derutati;
- cei câtiva actori profesionisti din distributie, care ne-au ajutat printr-un gest de nobilä generozitate, aveau la rândul lor obligatii profesionale, asa cä nu ne-au putut acorda decât o prioritate partialä, färä a putea sta permanent la dispozitia noasträ, asa cum se procedeazä în conditiile colaborärilor remunerate si consfintite prin contract.
Desigur, toate acestea s-au adäugat conditiilor generale de lucru, proprii oricärui proiect realizat de amatori, oricât de talentati si däruiti.
In concluzie, as spune cä, sub acest aspect, episodul-pilot al "Casei Creatorilor" s-a achitat în mod onorabil de toate sarcinile. Multe alte filme de amatori ar fi sucombat în fata dificultätilor aproape insurmontabile de realizare.
Asadar, mai avem o singurä zi de filmare - Biroul si "plombele" din apartamentul Scenaristului. Este programatä pentru mâine si, evident, depinde de gäsirea unui spatiu, în orele pe care le mai avem la dispozitie. In caz contrar, se va filma säptämâna viitoare.
Echipa va fi anuntatä pe cäile obisnuite, începând cu acest topic.
Pitbull
11 Sep 2005, 00:25
Am gäsit un birou bun si cert, si unul excelent si probabil. Ambele, de luni încolo. Am vorbit si cu actorii. Se pare cä vom filma MARTI, 13 septembrie, la orele 14:00. Urmäriti topicul, voi anunta aici orice modificäri, definitiväri si alte detalii.
Pitbull
11 Sep 2005, 01:39
Parerile mele despre acest proiect, transpuse prin intermediul lui Mihnea, de dincolo de morti (am luat ban de ip fara nici un motiv, multa samanta pe aceasta cale) :
1. Columbeanu a facut cam toata munca (buna , rea, nu stim dar a facut-o). Au fost unii care nu s-au obosit sa ridice un scaun de pe loc ca le cadea dosul in greu.
2. S-au dat tepe la greu, deh, treaba romaneasca
3. E aproape incredibil ca absolut din nimic (decoruri incropite, locatie gasita in ultima secunda, camera imprumutata, mobilier de plaja, buget zero) proiectul a fost dus la capat intr-un timp atat de scurt.
4. Daca eram implicat direct va bateam pe toti.
5. Asta cu sef productie platou e abureala. Am deschis o usa, am inchis aceeasi usa si am asistat la cateva secvente. Lipsa de timp.
6. socanta neimplicarea 'staff-ului" cinemagia, in fond aveti pretentii
7. Bafta si sa iasa ceva.
8. Pentru dusmanii mei (se stiu ei) :
Nu-ti mai da valoare, sigur stiu ca n-ai ! Nu te mai da mare , stiu ca n-ai o chifla in stomac, stai mai bine in banca ta, ca esti vaide steaua ta !
9. De mine nu scapati asa usor.
Asadar, Nume m-a rugat sä-i fac cunoscute aceste comentarii. La rândul meu, am de adus câteva precizäri:
Au fost unii care nu s-au obosit sa ridice un scaun de pe loc ca le cadea dosul in greu.
Aici Nume exagereazä. Nimeni dintre cei ajunsi pe platou n-a "lenevit", dar oamenii nu cunosteau stilul de lucru într-o echipä de filmare. Personal, mi-a convenit asa - prea multä "bunävointä" m-ar fi încurcat.
buget zero
Nu, bugetul a avut fix valoarea fabuloasä de 1.450.000 lei vechi (din donatiile echipei), cheltuiti pe casete, mâncare si bäuturä pentru echipä si actori, câteva obiecte de recuzitä si câteva bilete de maxi taxi.
Daca eram implicat direct va bateam pe toti.
Mai acan�*, am sä povestesc si eu de câte ori am fost gata sä iau pe câte cineva la bätaie (nici o grijä, voi spune doar CUM, nu si "pe cine" ;) )
Asta cu sef productie platou e abureala
E doar semi-aburealä. Nici eu n-am "fäcut imaginea", am încropit doar niste bäi de luminä. Nici altii n-au fäcut EXACT TOT ce ar fi presupus titulatura pe care le-am atribuit-o. Dar se cuvenea sä-i mentionez pe toti participantii, si am ales aproximatiile cele mai adecvate.
De mine nu scapati asa usor.
Numa' la cap sä nu dai, Fane! ;)
Pitbull
11 Sep 2005, 18:31
ULTIMA FILMARE VA AVEA LOC MARTI, 13 SEPTEMBRIE, 2004, IN JURUL OREI 14:00, IN BUCURESTI.
Pânä luni seara, cel târziu, voi anunta ora exactä si locul (pe strada Panait Istrati, lângä Piata Domenii).
ATENTIE: Obligatoriu, pânä atunci trebuie sä terminäm. Nae pleacä la Praga miercuri, si asteaptä sä-i predau camera pânä marti seara.
MARTI, 13 SEPTEMBRIE, 2004
2005. ;)
Cinemania
11 Sep 2005, 20:35
2005. ;)
ar fi chiar culmea sa se deplaseze careva la locul cu pricina in anul...2004 :lol: ;)
sau sa nu vina nimeni :D , pe motiv ca ordinele se executa nu se discuta :D :D ; normal ca era evident ca-i 2005!; a fost doar o observatie nevinovata..
ricutza
11 Sep 2005, 22:32
imi pare rau ca nu am putut veni la filmarile acestui proiect, dar am si aflat destul de tarziu de el si am si fost ocupata, insa sper sa va pot fi de folos la montaj...
multa bafta la filmarile de marti si abia astept sa vad materialulbrut pe care l-ati filmat! :)
sorry for the camera thing... vezi semnatura.
Pitbull
12 Sep 2005, 00:32
2005. ;)
ar fi chiar culmea sa se deplaseze careva la locul cu pricina in anul...2004 :lol: ;)
Am vrut sä vä verific dacä sunteti atenti. :P
LLiiAA, la viitorul proiect te iau secretarä de platou; vei räspunde de racorduri, jurnalul de filmare, clachetä si tiramisu.
@ricutza
Te sun de mâine-ncolo, ca sä-ti aduc casetele. Cred cä marti seara, dupä filmare. Vorbim.
@Nae
Cong! (...ratulations)
Si de ce-mi esti sorry, pentru cä ne-ai ajutat cu camera?
Cä ai nevoie de ea înapoi marti, e normal; si oricum, nu puteam nici noi s-o lungim la nesfârsit. Filmul trebuie sä fie gata (în "copie standard", vorba vine), la sfârsitul lunii.
Am stabilit:
Marti, 13 septembrie 2005 A.D. (nu B.C.!!!), orele 13:00, întâlnire la locul de filmare: Editura ALCRIS, str. Panait Istrati, nr. 62 (perpendicularä pe B-dul Ion Mihalache, fost 1 Mai, exact vizavi de Piata Domenii). Pentru alte detalii, sunati-mä în timp util.
Se filmeazä cu personajele:
Administratorul
Scenaristul
Actrita
Maseuza
Lingvistul
Metalurgistul
ATENTIE! Costume si bagaje racord cu cele de säptämâna trecutä!
Cartman
12 Sep 2005, 21:01
Upon reviewing your application materials, the admissions committee is pleased to offer you admition into the FAMU International Academic Program for the 2005-6 Academic year.
Nae kickass! Get back soon and make good movies!
Si Pittbull, I got u. Maine la 13.
Marge Gunderson
12 Sep 2005, 22:38
Upon reviewing your application materials, the admissions committee is pleased to offer you admition into the FAMU International Academic Program for the 2005-6 Academic year.
Just an admonition, it's not "admition", it's "admission". (Nici in engleza, domnule? :( )
Succes la scoala... E un an orientativ, introductiv, generalist si pesemne foarte iertator. In plus, ei n-au de unde sa stie ca tu si in romaneste ai handicapuri ortografice. Iata un mod elegant de a evita mai cruntele facultati autohtone, felicitari, te descurci, in definitiv asta conteaza, etc. ;)
Ambra Blu
12 Sep 2005, 22:58
E un an orientativ, introductiv, generalist si pesemne foarte iertator. In plus, ei n-au de unde sa stie ca tu si in romaneste ai handicapuri ortografice. Iata un mod elegant de a evita mai cruntele facultati autohtone, felicitari, te descurci, in definitiv asta conteaza, etc. ;)
Du-te, ba, in pula mea. Omu' intra la FAMU si tu latri ca o zdreanta de pe margine. De fapt, daca ai sti macar ce e aia FAMU. 'Mai cruntele facultati autohtone...' my ass. Mars in pizda ma-tii.
LLiiAA, la viitorul proiect te iau secretarä de platou; vei räspunde de racorduri, jurnalul de filmare, clachetä si tiramisu.
vin cu draga inima! si cand ziceati ca-i urmatorul proiect? :D
recunosc ca m-am uitat in dictionar la "clacheta"(eu in gand: clachez, ceva?? :shock: ) cand colo,
clacheta = dispozitiv de semnalare :? folosit in filmarile sincrone :? care indica locul ocupat de scena respectiva :? in ansamblul filmului :? ; holly molly, ma mai gandesc...
PS: Am trecut aici definitia ca sa nu ma duc la dictionar de fiecare data. :D
PPS: La tiramisu voi avea nevoie de un platou cat tot platoul, da' nu-i problema, se rezolva! :D
Pitbull
13 Sep 2005, 01:09
@Ambra
Iart-o pe biata Marge, are si ea päsäricile ei. De unde sä stie cä Nae e un român care încä de mic locuieste la Praga, si stäpâneste la perfectie germana si ceha - scris si oral, plus gramatica? (Apropo, sä-l auzi si ce românä vorbeste, când vine-n vizitä pe-aici! Zici cä-i sas din Sibiu! :D Da' face si asta parte din farmecul lui! ;) ) Cât despre chestia cu "admition", textul e copy-paste dupä email; de altfel, fix un rând mai sus au scris "admission"; au si FAMUistii dactilografele lor... :P )
@LLiiAA
Ho, fätucä, nu mi te spärie! Nu-i greu cu clacheta! Iar când filmezi pe magnetic sau digital, chestia cu sincronul nici nu mai are importantä, cä se ia sunet si imagine pe acelasi suport. (Asta era pe vremea Arriflex plus Nagra - adicätelea camerä pe 35 mm. si magnetofon - fäceai din clachetä CLAC! si pe imagine se vedea cum clacheazä - väd cä te inspirä termenul - si pe sunet se auzea "Clac!", si monteuza le înciocäla-n masa de montaj si mergeau sincron - pelicula si banda magneticä... Ce vremuri romantice! Oú sont les claquettes d'antan?)
@CREATORII
RAMANE CUM AM STABILIT
@Pitbull
Halal moderator! Ce-ai scris mä, acolo, sus?
FAMUistii
Rusine sä-ti fie! :x
Cartman
13 Sep 2005, 10:53
Just an admonition, it's not "admition", it's "admission". (Nici in engleza, domnule? :( )
Succes la scoala... E un an orientativ, introductiv, generalist si pesemne foarte iertator. In plus, ei n-au de unde sa stie ca tu si in romaneste ai handicapuri ortografice. Iata un mod elegant de a evita mai cruntele facultati autohtone, felicitari, te descurci, in definitiv asta conteaza, etc. ;)
Marge, hai sictir!
Muta-ti cruciadele psihotice in alt forum! Si ai grija sa nu-ti musti limba (/degetele) k te otravesti. Pana una alta, ia 50 de dolari si du-te la barbati. Desi, la cat de nasoala esti. ia mai bine 100.
silver_boy
13 Sep 2005, 11:02
Succes la scoala...
Iar tie Marge succes la pensie ... (desi ceva ma face sa cred ca tu o sa ramai vesnic in campul muncii)
Idiotenia e o meserie care nu cunoaste odihna.
...Unfortunately
Si pe care tu o practici admirabil in uniforma ta soioasa de gramatician exhibitionist.
"E un an orientativ, introductiv, generalist" ...bla-bla-bla
Ce sa-ti povestesc ...
Nae@
YOU ARE THE MAN ...YOU ARE THE MAN ...
COMMONEE... ;) OF COURSE YOU ARE... :love:
Tzo delate pane Nae ???
Marge Gunderson
13 Sep 2005, 12:27
De unde sä stie cä Nae e un român care încä de mic locuieste la Praga, si stäpâneste la perfectie germana si ceha - scris si oral, plus gramatica? (Apropo, sä-l auzi si ce românä vorbeste, când vine-n vizitä pe-aici! Zici cä-i sas din Sibiu! :D Da' face si asta parte din farmecul lui! ;) )
Da, intr-adevar, de unde? Mai ales ca din ce a scris reiese ca se duce la FAMU la anul international (http://www.amu.cz/?c_id=3032), care e doar inrudit cu scoala adevarata, cea faimoasa, unde se preda in ceha... Daca dupa anul acela intra la un program complet, atunci da, se poate numi "student la FAMU". Eu astfel vad lucrurile. Pana atunci, unul intrat la UNATC sau cum ii zice imi va inspira mai mult respect.
Daca intr-adevar aceasta e explicatia ortografiilor lui Nae, ca de "mic" (sub 12 ani) a crescut prin cele tari straine, OK. Este mai putin revoltator, intr-adevar, thanks for the info.
Cartman
13 Sep 2005, 16:22
Si tot asa, dintr-o problema intr-alta (pentru Marge, dintr-un ospiciu intr-altul), s-au incheiat filmarile la pilot. Ceea ce, by the way, chiar face subiectul acestui topic.
MENTIONEZ CA:
Nu ne asteptam le nici o statueta.
Felicitari tuturor pentru perseverenta. :oops:
Pitbull
13 Sep 2005, 17:00
Filmärile la pilot se vor încheia disearä, între orele 20:30 si 21:00, cu voia lui Dumnezeu. E ultima sansä sä mai trag "plombele" cu Actrita. Dacä-n loc de asta îmi trage ea clapa si acum, we have a big problem! Nu insurmontabilä, toate se rezolvä pe lumea asta, dar... färä aceste cadre, pilotul va avea enorm de suferit.
Tineti-ne pumnii!
salut,pai vad ca daca pilotul e pe terminate...trebuia sa intru si eu pe forum mai devreme...cand era preselectia ptr actori...dar cred ca as putea sa va ajut putin si cu script-ul,poate niste idei ceva....ce ziceti,aveti nevoie de mine?
Catre Marge:
Mori fa.
What part of "Mori fa." didn't get thru to you?
.n-a scris chiar toata lumea. ce pula mea, ba ogto, te simti mai sus cu un coi decat ea pentru ca esti mie la mesaje?
Am modificat. Acum e corect.
.... pentru ca esti mie la mesaje
... Si?
Is you on crack or somethin'?
P.S. Forumu' e analfabet.
Pitbull
14 Sep 2005, 08:49
GATA!!!
Asearä, la orele 21:18, filmärile s-au încheiat!!! :) :) :)
Avem tot materialul - cu cârpelile de rigoare pentru ultima secventä, dar îl avem! Acum rämâne sä scoatem maximum din el la montaj.
(Constat cä mäcar vremea a tinut cu noi 100%. Am avut soare racord tot timpul. De azi începând, iacätä si ploaia! - Nici nu stiti ce problemä poate fi asta pentru un film! Pentru un proiect strâns si vulnerabil la nivel practic, cum a fost acest pilot, ar fi fost fatalä - mai ales cä ferestrele mari ale casei impuneau si racordul conditiilor meteo. Asta, asa, ca un BTWnt - adicä "apropont" internetist.)
@Vlad6
Cum ti-am spus si în m.p., esti binevenit! Mai dä-mi un m.p. cu adresa ta de e-mail, sä-ti trimit scenariul si synopsisul, si vom astepta ideile tale pentru continuareaa serialului.
@Ceva lume de mai sus
Puilor, aicea-i "Casa Creatorilor", nu "Casa Certätorilor". N-aveti destule topicuri unde sä vä bumbäciti? Hai pliz!
obvious
14 Sep 2005, 12:12
sincere congrats, folks!!
sa fie intr-un ceas bun.
notorious
14 Sep 2005, 12:51
pitt, cam cand crezi ca o sa fie gata episodul pilot ? (vreau sa zic, dupa postproductie)
Pitbull
14 Sep 2005, 13:27
In maximum douä säptämâni, ca sä-l avem gata de prezentare în jurul lui 27 septembrie, cum ne-a spus Tudor Giurgiu.
Prezentare?Unde, cand, cum? Oricum, voi fi acolo in primul rand.
Pitbull
14 Sep 2005, 15:41
E vorba de prezentarea pachetului-ofertä la Tudor Giurgiu - si, dacä el nu ne vrea, noi vrem... totusi sä räzbim, asa cä vom interpela si alti producätori, la nevoie.
Dar mä gândeam si la o prezentare cu public - dacä produsul final meritä, evident! Sä vedem dacä vreuna din märimile CineMagiei se implicä sä aranjeze vreo proiectie undeva - în Frame, eventual, dupä exemplul cu "Bucuresti/Berlin", sau în traditionalul "Words' Cafe", dacä existä sau se poate aduce tehnica necesarä (de fapt, televizoare existä cam peste tot, iar un video sau un DVD player încape-ntr-o papornitä.
emanuel
14 Sep 2005, 16:25
Cand va fi gata, aranjam si vizionarea, nu-i nici o problema.
Imi spuneti si rezolvam. Si noi abia asteptam sa il vedem!
.pai ce-ar fi sa se faca vizionarea asta odata cu filmele lu' ambra? :) pusca ideea sau nu pusca?
Leonard
14 Sep 2005, 21:34
personal, nu mi se pare o idee strãlucitã nici chiar prezentarea în public a acestui pilot (exceptînd pe cei implicaþi). El e fãcut pentru a-l vedea un producãtor care sperãm sã decidã refacerea lui cu un buget bun ºi susþinerea continuãrii lui. mã rog, poate mã rãzgîndesc dupã ce-l vãd montat.
Bulumulu
15 Sep 2005, 09:57
congratiulationz si din partea mea si bafta multa la montaj 1 si la prezentare slash vinzare 2
Cartman
15 Sep 2005, 10:56
Subscriu. Vizionare numai cu echipa si apoi vom decide ce se va intampla cu pilotul. Daca nu e multumitor nu va merge la nici o prezentare pentru productie si va ramane o amintire pe un cd.
Ambra Blu
15 Sep 2005, 12:12
.pai ce-ar fi sa se faca vizionarea asta odata cu filmele lu' ambra? :) pusca ideea sau nu pusca?
Nu se pupa. Atunci vor fi doar filmele mele si inca 3-4 scurte.
Bulumulu
15 Sep 2005, 12:17
:o poate in frame? (vezi celalalt topik)
Pitbull
15 Sep 2005, 18:31
Ce mai încoa' încol', e clar:
In primul rând îl vedem noi, realizatorii, si-i hotärâm soarta. Pentru ofertä SIGUR merge, cel putin prima jumätate, care la filmäri a iesit perfect (în fond, dureazä 42 de minute; esantionul de prezentare se poate rezuma la 21 de minute - durata standard a unui episod de televiziune).
In continuare, într-adevär, nu e cazul sä-l proiectäm cu public larg - totusi, e o treabä internä, în mare parte improvizatä, nu merge sä ne-apucäm sä le explicäm unor sträini "stiti, noi am vrut... da' mai mult nu s-a putut". Orice proiecte va fi privatä, exclusiv cu spectatori din CineMagia (si, cel mult, invitati de-ai lor personali), care sunt în temä.
Probabil cä, într-adevär, nu s-ar potrivi lângä filmele lui Ambra si celelalte scurt-metraje. E altä mâncare de peste. EVENTUAL, putem cädea de acord sä facem o proiectie comunä, dar în "douä pärti" (I. Scurt-metrajele; II. Pilotul) - dar numai dacä publicul e format strict din forumisti, si numai dacä toti ajungem la concluzia cä e OK. Altfel, cel mai probabil si mai normal, vor fi douä seri de proiectie diferite. Nu de-asta ne doare pe noi capul acum. Mai vedem, mai discutäm.
In fine, update:
Ricutza a început montajul.
notorious
15 Sep 2005, 18:44
în fond, dureazä 42 de minute; esantionul de prezentare se poate rezuma la 21 de minute - durata standard a unui episod de televiziune
stai asa ! vrei sa zici ca o sa-l reduceti materialul filmat la jumatate ? :shock: sau vreti sa 'prezentati' doar o parte din el ?
Pitbull
15 Sep 2005, 18:54
Vreau sä zic asa:
Un episod standard de televiziune are 21 de minute.
Un episod-pilot are de obicei lungime dublä.
In cazul nostru, prima parte s-a filmat färä probleme. In partea a doua, au apärut toate acele nepreväzute si complicatii pe care le-am amintit în unele mesaje anterioare. Le-am rezolvat cu pretul unor compromisuri, pe care sper ca Ricutza si cu mine sä le putem remedia la montaj. Sunt sanse sä reusim. Dar dacä, totusi, echipa ajunge la concluzia cä ultima parte nu aratä bine, putem täia esantionul la jumätate, când apare Actrita cu grupul celorlalti - cine a citit scenariul stie cä acolo existä un moment de suspense bun pentru "va urma". Astfel, nu vom mai prezenta un "episod pilot" ci un "episod întâi" de lungime normalä.
Totusi, cred si sper cä nu va fi cazul, pentru cä pilotul în ansamblu are rotunjimea lui. Asta ar fi doar o solutie de rezervä, ca sä nu renuntäm la TOT numai pentru cä a doua jumätate a iesit sub asteptäri.
Dar, mä rog, vom hotärî împreunä, dupä montaj.
.e sus christos, scuze de imbarligatura. eu propuneam o vizionare comuna doar pentru ca ma doare prea tare buzunarul sa fac 2 drumuri in bookarest. no bine, las ca mere si ase.
Cartman
22 Sep 2005, 00:59
zapada
.pit, ce se mai aude cu pozele actorilor?noi suntem gata sa demaram animatia.(aproape ca avem si o idee de scenariu pt. generic :D )
Leonard
22 Sep 2005, 21:41
eu credeam cã þi le-a trimis demult. Eu i le-am trimis. Probabil a renunþat la idee crezînd cã nu mai e timp.
eu credeam cã þi le-a trimis demult. Eu i le-am trimis. Probabil a renunþat la idee crezînd cã nu mai e timp.
.am primit un prim set-care oricum nu-i includea pe toti+ca 3 dintre cei din poze au iesit/s-au retras-deci am ramas cu vreo 4 caractere.despre acela era vorba?
.en fin. eu nu plec nicaieri. cand trimiteti pozele ma apuc de lucru(daca va mai fi nevoie).
Pitbull
25 Sep 2005, 00:33
Pitbull is back.
De marti pânä adineaori n-am avut net, furaserä unii echipamentele dintr-un bloc de pe parcurs, si bäietii au refäcut toatä ramura, pe altä rutä.
Deci:
@Cartman
Pe conducta de stiri, totul OK. Montajul e, în mare, gata, mai avem doar de fäcut genericele, de definitivat soundtrack-ul si de periat totul ca sä se înscrie în 42 de minute. (Deocamdatä dureazä vreo 48 de minute, färä generice.)
@Raptor
Da, acum îti voi trimite si restul pozelor. Oricum, facem cum am vorbit pe Yahoo. Initial, punem noi un generic cu imagini din film, iar când vine al vostru, îl înlocuim.
Pânä una-alta, trimite-mi si mie scenariul de generic prin e-mail. Multam!
Pitbull
27 Sep 2005, 19:18
Joi seara, "Casa Creatorilor" va fi terminat si ars pe CD (Ricutza va cäuta formatul cel mai bun; s-ar putea ca, datoritä posibilitätilor ei tehnice, pilotul sä ocupe douä CD-uri, deocamdatä - pânä va ajunge DVD).
In acest weekend, vizionare cu toatä echipa!
Hai, Creatorii tatii, ne adunäm la loc! URGENT, propuneti unde ne vedem opera! La cine, pe ce sculä, în ce zi din weekend si la ce orä!
Restul lumii, fiti pe fazä: dupä vizionarea internä si deciziile pe care le vom lua, începem demersurile în vederea unei eventuale proiectii semi-deschise - nu cu public, dar cu Forum!
notorious
27 Sep 2005, 21:21
ok, numai sa nu ne tineti pe jar prea mult... :(( bun, rau, eu unul ard de nerabdare sa-l vad...
Pitbull
28 Sep 2005, 00:20
Propun ca aceastä vizionare internä sä-i includä si pe cei din "cercul exterior" al echipei - si anume, care au fost implicati tangential în realizarea filmului, fie si doar prin observatii si comentarii (oricum, ei au citit scenariul, au asistat la unele sedinte de lucru si repetitii, sunt destul de familiarizati cu proiectul si echipa ca sä nu-i consideräm niste sträini). Este vorba de Notorious, BeNnY, Bagheera, 16mm., Raptor, Christi, Serghei si Herbert (am uitat pe cineva? Mä rog, unii nu sunt în Bucuresti, asa cä probabil nu vor veni acum.) Dacä majoritatea suntem de acord, sä vinä si ei. Iar proiectia din Frame (sau de unde-o sä fie), va fi pentru toti forumistii interesati.
Hai, ziceti.
Leonard
28 Sep 2005, 01:51
eu nu subscriu. vizionare mai întîi cu cercul restrîns al celor efectiv implicaþi la film (nu toþi cei care au venit la un moment dat la întîlniri sã discute despre scenariu sau proiect în general), apoi vizionare mai largã, în funcþie de o discuþie ºi o decizie comunã, cu posibile modificãri ale montajului (exemplu: altã ilustraþie muzicalã, eliminarea anumitor secvenþe sau lãrgirea altora), evident cu aprobarea finalã a regizorului.
GhitzaCartitza
28 Sep 2005, 08:36
:w00t: GATA! Asteptarea a luat sfarsit! Sa facem si un trailer cu COMING SOON PE TV si sa-l punem undeva pe net (site-ul Cinemagia) ca sa vada cei interesati despre ce e vorba. S-ar putea face :? ? Mai intai sa-l vedem.
Cinemania
28 Sep 2005, 20:50
eu nu subscriu. vizionare mai întîi cu cercul restrîns al celor efectiv implicaþi la film (nu toþi cei care au venit la un moment dat la întîlniri sã discute despre scenariu sau proiect în general), apoi vizionare mai largã, în funcþie de o discuþie ºi o decizie comunã, cu posibile modificãri ale montajului (exemplu: altã ilustraþie muzicalã, eliminarea anumitor secvenþe sau lãrgirea altora), evident cu aprobarea finalã a regizorului.
idem
Pitbull
29 Sep 2005, 00:36
Ce-ar fi sä propuneti si ceva cu DA în fatä, ca drept pildä: UNDE-L VEDEM?
Cartman
29 Sep 2005, 01:33
crocodil
enjoy the vizionare-thing... salutari tuturor.
P.S. da... some smooth slap/popp-jazz-bass.
Cartman
29 Sep 2005, 01:39
sampon
Pitbull
29 Sep 2005, 01:46
Soundtrack-ul e gata, dar sigur cä el se poate îmbunätäti oricând - asta-i cel mai simplu. Pânä una alta, DA: avem o piesä de jazz, avem si o chitarä bass - si alte câte ceva-uri.
In legäturä cu vizionarea: NU O AMANAM DELIBERAT DIN NICI UN MOTIV, pentru cä e deja târziu si e timpul sä finalizäm proiectul si sä ne repezim cu el la televiziune pânä nu ne-o iau altii înainte. Oricum, cine nu poate veni, îsi va lua CD-ul acasä imediat dupä aia si va vedea filmul în liniste, pace si onor. Dar, cum deocamdatä NIMENI n-a propus unde sä-l vedem, se prea poate ca vizionarea sä se amâne sine die. Nu-i bine, da' ce sä-i faci? De toate m-am fäcut la filmul ästa, da' casä cu computer performant si loc destul în fata lui nu pot sä mä fac!
Leonard
29 Sep 2005, 02:21
atunci de ce nu vineri? la garsoniera lui Jay e 'primul lucru care-mi vine-n minte'.
despre varianta cu cd-ul acasã... :( ideea era sã comentãm în echipã despre ce am vizionat.
Pitbull
29 Sep 2005, 10:35
Garsoneria-fantomä mi-a venit si mie-n minte, da' dacä nu se materializeazä nici de data asta? O sä-l sun azi, dar stiti si voi cum e cu garsoniera aia.
Altfel, sigur cä ideal va fi sä vedem filmul cu totii o datä si sä-l discutäm imediat. Dar dacä unul sau doi nu pot, decât sä amânäm pentrtu el/ei, mai bine li-l däm pe CD si ne-ajung din urmä cât de repede.
GhitzaCartitza
29 Sep 2005, 16:31
Daca nu merge sa ne-ntalnim la garsoniera si nu gasim alt loc in care sa vedem filmul, as propune macar sa ne procuram CD/CD-urile si sa-l vizionam fiecare acasa dupa care sambata sau duminica o intalnire la care sa venim fiecare cu pareri si sugestii. Terasa Creatorilor ne asteapta. Inclusiv chelnerita.
Pitbull
29 Sep 2005, 19:33
1) Finalizarea post-procesärii s-a decalat pânä sâmbätä, pentru cä mai sunt de bibilit diverse detalii si nuante la soundtrack si genericul final. Deci, filmul se va arde pe CD în noaptea de sâmbätä spre duminicä.
2) Dacä dä bunul Dumnezeu si propune careva unde sä-l vedem, o putem face duminicä seara, ca sä poatä veni si Cartman.
(Asa cum bänuiam, garsoniera-fantomä fantomä se fäcu si fantomä rämase.)
Dar unde-i conu' Silver_Boy? :? Nu väz pe conu' Silver_boy! :huh:
Nightwane
29 Sep 2005, 21:09
Sa ma pupati intre bucile-mi desfacute.
Pitbull
30 Sep 2005, 01:17
N-avem cum, cadru' äla a picat la montaj.
costobocus
30 Sep 2005, 09:06
Stimati creatori,
Desi eu nu am participat la actul vostru de creatie, si avand in vedere ca dispun de una bucata garsoniera, pe care o pun cu draga inima la dispozitia voastra in noaptea de sambata spre duminica (cu tot cu mine in ea, bineinteles). Ar merge si duminica, dar pana in 10 seara, ca sa nu fiu luni varza la munca.
Conditiile ar fi urmatoarele : suprafata camera 19,5 mp , 2 scaune, 2 saltele 2m x 60 cm , un monitor de 17 (calculatoru e sctricat), doua boxe babane si amplificarea de rigoare.
Al dumneavoastra,
Costobocu'
Pitbull
30 Sep 2005, 13:16
Generoasä si interesantä ofertä, pentru care îti multumim!
Acum, douä întrebäri se impun:
1) Costobocule, dacä tocmai calculatorele e stricat, cum am aduce filmul de pe CD pe monitor?
2) Creatorilor, acceptäm invitatia omului, sau ne codim iar ca fata mare la märitat? (Stiu, zicala zice "a te gräbi", da' si coditul e valabil.)
Dacä se leagä, ne-am înscrie în program astfel: 19:30 adunarea, 20:00-20:45 vizionarea, si pânä pe la 22:00 cel târziu, dezbaterile (cä si noi avem metrouri de prins spre cäshile noastre, si faza cu dooscinci de beri în nouäspe ore n-o mai repetäm! Färä ospätäbaba de la terasä, n-ar avea nici un chichirez.)
Hai, räspunsuri rapide, ca sä stiu ce facem si sä dau sfoarä-n email (cä pe-aici väd cä lumea a cam uitat sä-si arunce ochiul).
costobocus
30 Sep 2005, 13:39
Deci..
Daca va hotarati, am zburat la un prieten si am adus una bucata calculator imediat.
Zona e pe drumu sarii, la 2 minute de casa de casatorii a sectorului 6 (3 statii troleu - autobuz de la metrou eroilor)
Vedeti cum faceti, eu nu am net de la 6 .. pana luni, Pitbull are nr meu , si o sa fie si ceva beri la frigider ..
Io
Pitbull
30 Sep 2005, 14:03
Deci, Creatori!
Propun INSISTENT sä acceptäm aceastä variantä.
Vedeti cä dintre noi nimeni n-a avut o solutie, deci e clar cä numai cu ajutorul (si în prezenta) cuiva din afarä putem vedea filmul. Costobocus e forumist si e un om civilizat. Preferati s-o mai ardem alte si alte zile, sau sä mergem la cineva complet sträin? Nu uitati cä suntem LA LIMITA CU TIMPUL. Mâine e 1 octombrie. Säptämâna viitoare TREBUIE sä-l abordäm pe Giurgiu, cu oferta-n traistä.
Prin urmare, sunt de pärere ca orice refuz al acestei formule sä fie obligatoriu însotit de o propunere alternativä. Nu veniti cu chestii gen "Nu sunt de acord, dar nici n-am altä solutie - hai sä mai asteptäm, poate picä ceva."
Dacä pânä la noapte nu se iveste altä variantä, programäm vizionarea la Costobocus, duminicä seara la 19:30, (cel târziu 20:00), iar eu trimit email la toatä echipa. Cu Costo tin legätura prin telefon.
Leonard
30 Sep 2005, 14:48
nu vãd de ce ar refuza cineva. idea e sã fie spaþiu pentru vreo 10 persoane, nu ca la Sabin
Pitbull
30 Sep 2005, 15:07
suprafata camera 19,5 mp , 2 scaune, 2 saltele 2m x 60 cm,
Cum presupun cä restul celor 19,5 mp dintre saltele si scaune nu-i plin de dulapuri îngrämädite-n mijlocul camerei, spatiul pare arhisuficient. Oricum, Costo nu cred cä ne-ar fi invitat dacä stia cä are doar o cärare printre mobilä.
GhitzaCartitza
30 Sep 2005, 16:13
S-a facut. Si asa nu ocup spatiu prea mult. Vin.
Multumim de gazduire 8) .
costobocus
30 Sep 2005, 17:11
Ok. Eu zic ca o sa incapeti ! Nu o sa vada toti ca la cinema de pe locu din mijloc , da' asta e ...(am dat chef cu vreo 20 de oameni, si pe la 4 stateau toti la orizontala extenuati ..deci de incaput se incape ..confortu e discutabil)
Azi ma duc sa fur calculator functional; cine se ocupa cu partea tehnica as vrea sa vina putin mai devreme (sa vedem ce codec ati folosit - poate le aduce sa fim siguri, sa nu fie zgariat cd-ul ) ..etc..
Daca apar alte cestiuni, o sa aflu si eu ..
Pitbull
30 Sep 2005, 17:22
OK, asa rämâne. Voi aranja contactul cu Ricutza, pentru detaliile tehnice. Alte amänunte vä spun în timp util.
Cartman
30 Sep 2005, 18:34
melc
Pitbull
30 Sep 2005, 19:38
Prin urmare:
Ne întâlnim la orele 19:30, în fata bisericii din marea intersectie RAZOARE - în spatele Academiei Militare, de unde încep Drumul Särii si Drumul Taberei. Cine nu reuseste sä ajungä acolo la fix, avem si telefoane - dar, cu cât întârzie mai mult, cu atât riscä sä piardä filmul, cäruia îi däm drumul cel târziu la 20:00.
Ricutza si cu mine vom veni mai devreme, ca sä punem la punct detaliile tehnice.
In rest, tinem legätura.
Pitbull
02 Oct 2005, 02:35
Multzämim, Näicule! :)
Asadar, rämâne CUM AM STABILIT mai sus!
Pitbull
03 Oct 2005, 00:48
A avut loc si vizionarea.
Prezenti:
Ricutza
GhitzaCartitza
Cornel
Dana (prietena lui Cornel)
Costobocus
Un prieten al lui Costobocus (proprietarul laptopului)
Pitbull
Absenti motivati:
Nightwane (Granada)
Nae (Spania)
Leonard (a anuntat, si oricum a lucrat la montaj; stie filmul la perfectie)
Absenti nemotivati:
Restu'
Ciudat, cum unii membri ai echipei implicati substantial în realizarea filmului au ignorat cu desävârsire aceastä vizionare (desi le-am observat prezenta pe forum în ultimele zile, de când am anuntat-o, si le-am trimis si e-mail-uri cu toate datele exacte; nici o reactie!) Oare chiar nu erau curiosi sä vadä ce-a iesit din munca lor si a noasträ? In schimb, GhitzaCartitza, care prin natura împrejurärilor a avut o participare foarte restrânsä, doar ca "asistent", astä-searä trepida de emotie si neräbdare sä vadä filmul, chiar si-n ultimele momente, când se puneau la punct codecurile.
Concluzii:
Ca sä nu mä lungesc, am sä mentionez doar observatiile critice si pe cele care presupun mäsuri practice în viitor.
- Oricât am forfecat dialogurile (la definitivarea scenariului, la filmare si la montaj), rämân prea abundente în detrimentul actiunii. Voi vedea de unde se mai poate täia.
- Mai sunt de finisat unele nuante ale benzii sonore.
Secventa finalä a fost într-adevär salvatä pe plan structural, dar rämâne sub nivelul dorit, din urmätoarele motive:
- Improvizatiile de ultim moment, cauzate de pierderea "Actritei"
- Distribuirile de ultim moment, cauzate de întârzierea cu care ne-au contactat (si, apoi, refuzat) câtiva actori principali.
- Lipsa repetitiilor cu toatä distributia, în acea ultimä säptämânä dinaintea filmärilor, când din cauza stim noi cui s-au dus pe apa sâmbetii vreo patru zile de lucru.
Aceleasi cauze au dus la scäderea umorului în interpretarea câtorva actori.
Deci, cam asta e.
In mod normal, acum ar trebui sä fie definitivatä documentatia (synopsisul, treatmentul, scenariile urmätoarelor douä-trei episoade). Dar cum se pare cä unele persoane însemnate s-au plictisit de jucäria asta, reiese cä as fi nevoit sä lucrez singur la scenariu, chestie pentru care nu am timp deloc. Oricum, eu mi-am fäcut datoria, iar dacä hârtiile vor fi scrise la un moment dat, sigur cä vom porni cu ele pe la televiziuni. Dacä nu, mäcar avem filmul pe CD si oricare dintre noi îl va putea aräta cui vrea, ca sä nu se piardä în negura uitärii toatä munca din ultimele douä luni.
Nightwane
03 Oct 2005, 12:54
BA! Pitbull...vezi ca Granada tot in Spania e. Nu e in Burundi.
Naeeeee...ce dracu´cauti in spania? vino incoa sa bem o bere.
Jay... ohohohohoho. :P
hmmmmm, da, nici eu nu am stiut ca sunt in Spania... poate daca asi fii stiut, asi fii trecut pe la tine... asa... mai greu.
uite cum inveti lucruri noi despre tine pe un forum de cinema... niiiice.
GhitzaCartitza
03 Oct 2005, 18:04
Felicitari Pitbull!
Felicitari Ricutza!
Felicitari Leonard!
Intaresc si eu felicitarile lui GhitzaCartitza, nu stiu daca a iesit ceva bun pentru ca nu l-am vazut(inca...sper!), dar important e ca a iesit!
La mai mare!
Pitbull
03 Oct 2005, 18:55
BA! Pitbull...vezi ca Granada tot in Spania e. Nu e in Burundi.
Naeeeee...ce dracu´cauti in spania? vino incoa sa bem o bere.
Jay... ohohohohoho. :P
hmmmmm, da, nici eu nu am stiut ca sunt in Spania... poate daca asi fii stiut, asi fii trecut pe la tine... asa... mai greu.
Creierele gândea "Praga", da' destele tastarä "Spania", cäci systemul nervos (nu al lu' Daneliuc) era scurtcircuitat de dracii produsi de indiferenta cu care creatorii (cu cî mic) tratarä vizionarea.
@Jay
Scutirile post-factum nu e valabile. Ce suntem aicea, la scoalä?!?
Cartman
03 Oct 2005, 19:58
spanac
@Jay
Scutirile post-factum nu e valabile. Ce suntem aicea, la scoalä?!?
Mi-a mancat cainele tema
Cinemania
05 Oct 2005, 22:21
vazut si revazut...si placut
orice am spune, avand in vedere conditiile de lucru, produsul finit (?) e destul de bun...si ar avea de pierdut daca nu ar ajunge mai sus, pe maini profesioniste
Pitbull
06 Oct 2005, 18:24
Asadar, "Casa Creatorilor" e aproape gata. Propun ca în acest weekend sä avem o întâlnire (în principiu, cu toatä echipa - în orice caz cu toti aceia care pot veni, si speräm sä fie cât mai multi), pentru a decide asupra etapei urmätoare, care e iminentä: abordarea T.V.R. (si, în cazul unui refuz, a altor posturi de televiziune).
In acest sens, vom avea de fäcut douä lucruri:
- stabilirea retusurilor finale ale pilotului
- definitivarea documentatiei.
In acest final al perioadei de creatie si realizare, se impune sä le multumim tuturor celor care, ca membri ai echipei sau doar tangential, prin interesul pe care ni l-au arätat, au contribuit la finalizarea acestui proiect. In acest sens, pentru cine nu a väzut încä filmul, precizez cä genericul final contine un ultim "carton" cu lista tuturor participantilor care nu au putut fi inclusi în categoriile "standard". De exemplu, Nae a avut o contributie crucialä, prin faptul cä ne-a oferit camera video (dar pe nici un generic nu existä o rubricä gen "proprietar camerä"): atât el, cât si altii, au ajutat mult cu comentariile lor, la întâlniri sau prin e-mail, dar împrejurärile i-au împiedicat sä lucreze atât de sustinut la scenariu încât sä poatä fi inclusi printre co-scenaristi. Bagheera, desi s-a confruntat cu noi doar o datä, în acea noapte de pominä, a evidentiat unele probleme centrale ale scenariului, contribuind crucial la definitivarea viziunii de ansamblu; Notorious si-a dat osteneala, desi scenariul îi displäcea profund, sä-l citeascä atent si sä-si puncteze meticulos toate observatiile critice; BeNnY, Serghei, Herbert, Cristi si altii au avut la rândul lor observatii pertinente, de care cu totii am tinut seama.
Prin urmare, finalul genericului, sub titulatura "au mai participat", recunostea contributia tuturor acestor prieteni (cu exceptia lui Herbert, a cärui identitate continuä sä rämânä înväluitä în mister). Ar fi fost nedrept sä omitem pe cineva, ignorându-i participarea. Desi neexeplicitate în scris, MULTUMIRILE si recunostinta noasträ sunt de la sine întelese.
Astfel, ar fi nedrept si ingrat ca oricine sä presupunä cä includerea cuiva pe acel generic final ar fi o încercare de "a-i folosi numele", si sä afirme cä e "f. f. urât" acest lucru. Nu e "f. f. urât", e "f. f. FRUMOS", si în orice caz "f. f. FIRESC".
Totusi, dacä printre cei în cauzä existä cineva care se considerä a fi atât de neînsemnat încât sä nu merite prezenta pe generic (sau, dimpotrivä, atât de cu mot încât genericul nostru sä nu-i merite prezenta), este rugat sä ne anunte ACUM (nu neapärat public; se poate si pe cäi private, si ar fi chiar mai bine), pentru a-i elimina numele (cu regret, dar si cu respect pentru doleanta sa) în cadrul retusurilor de detaliu anterioare imprimärii variantei finale pe CD. Asigur pe toatä lumea cä vom tine seama de acest lucru, astfel încât dupä ce luäm la cunostintä si promitem cä ne vom conforma, nu va fi necesar sä-si consume nimeni timpul si creditul cu S.M.S.-uri insistente si inutile, pline de reprosuri nejustificate, la cele mai nästrusnice ore.
Intrucât lucrurile sunt cât se poate de clare, acest mesaj nu asteaptä nici o replicä publicä, si nici nu va fi urmat de explicatii mai amänuntite.
notorious
07 Oct 2005, 13:54
eu zic sa ne treci la 'special thanks'. :D
bafta in negocierile cu TVR-ul. :)
io zic sa nu ma bagi, ca n-am prea facut mult... nu cred ca conteaza, sau macar pentru mine nu conteaza.
mai importante sunt negocieriile de la TVR. go for it.
Pitbull
08 Oct 2005, 00:27
Ai fäcut un lucru DECISIV - camera si prima casetä - si câteva lucruri FOARTE IMPORTANTE, prin argumentele pe care le-ai adus la cele câteva întâlniri unde ai fost prezent. Färä ele (pot sä dau si exemple concrete si detaliate) filmul ar fi iesit vizibil mai slab.
lasa-ma... in generic trebuie sa intrii tu, silver_boy, si actorii. nume (aka fizcaraldo), leonard, cei care au mai fost activi la filmare, si cam atat. nu merita sa faci un generic de 20 de pagini, ca strici finalul de film.
asa cred io... faci cum vrei.
herbert
08 Oct 2005, 01:06
Pitbull,
rogu-te mult sa nu figureze von herbert sub nici o forma in opera voastra. inteleg, onoarea e mare, dar cedez locul meu altcuiva. de pilda, il poti scrie pe NUME de doua ori...
Pitbull
08 Oct 2005, 01:21
@Herbert
Cum spuneam, "von Herbert" nu figureazä, din moment ce nu-i stim numele real (si de-acum încolo, si pentru cä tu nu esti de acord).
@Nae
Un generic complet e complet. SINGURUL criteriu de excludere e solicitarea expresä a persoanelor. Nu-ti face griji, o ultimä paginä cu "Au mai participat" nu-l încarcä - îl finalizeazä foarte firesc.
Pitbull,
rogu-te mult sa nu figureze von herbert sub nici o forma in opera voastra. inteleg, onoarea e mare, dar cedez locul meu altcuiva. de pilda, il poti scrie pe NUME de doua ori...
are we being funny tonight?
ricutza
08 Oct 2005, 09:39
sincera sa fiu n-am crezut de cand am aflat de el, prea mult in proiectul asta. sa fim seriosi, in Romania e greu sa faci un film si atunci cand ai aparatura necesara, un buget si oameni profesionisti care sa lucreze, insa cand nu le ai e aproape imposibil. Sa devina serial Casa Creatorilor ar fi fost un foarte frumos dar si foarte greu. Insa totusi m-am asteptat sa incercam macar sa ajungem cu filmul la TVR. si poate ca nici asta nu ar fi fost asa important, daca s-ar fi intalnit toata echipa si ar fi discutat ce-a fost bine si ce-a fost rau si ce invatam din experienta asta. Dar vad cu surprindere ca oamenii pur si simplu si-au pierdut interesul.
Nu stiu de ce ma mir insa ca e asta e o atitudine tipica...la inceput toata lumea se entuziasmeaza....toti suntem experti in discutii...insa cand e vorba sa facem ceva concret, majoritatea dau inapoi...probabil ca asta e motivul pentru care multi dintre voi se vor multumi sa fie doar de partea spectatorilor si nu a oamenilor care lucreaza propiu-zis la filme.
am divagat insa de la scopul acestui mesaj si nu stiu daca am facut bine. ideea e ca nu-mi pot permite sa tin foarte mult brutul pe calculator intrucat ocupa destul de mult...asa ca daca vreti sa mai faceti modificari sau daca va intereseaza ceva anume din proiect, spuneti-mi si rezolvam.
Cartman
08 Oct 2005, 12:45
cangur
Pitbull
08 Oct 2005, 20:04
Am avut o întâlnire restrânsä adineaori: Silver_Boy, Cartman, Pitbull
Nu am ajuns la o concluzie finalä.
DUMINICA, 9 OCTOMBRIE 2005, H. 18:00, TERASA CREATORILOR
Intâlnire cu TOATA ECHIPA (exclusiv cei aflati prin sträinätäturi urbane si statale), pentru a decide cursul imediat de actiune.
Mentiuni:
- Cartman va aduce 5 CD-uri cu filmul. Cine din echipä nu-l are si-l vrea, sä aducä CD-uri goale la schimb.
- Insistäm sä confirmati participarea, pentru cä dacä nu vine nimeni, n-am fäcut nimic!
Vä multumim!
Cartman
08 Oct 2005, 20:50
loboda
silver_boy
08 Oct 2005, 20:54
I will be there .
Multumiri Ricutzei pentru competenta si profesionalismul de care a dat dovada.
ricutza
08 Oct 2005, 21:32
din pacate deja mi-am cam facut planuri pentru maine si nu prea mai am cum sa le schimb acum...daca s-ar putea muta intalnirea la 5 as putea sta o ora, o ora jumate...altfel cred ca o sa vin si o sa stau jumatate de ora...
nu stiu unde e Terasa Creatorilor.... :(
GhitzaCartitza
08 Oct 2005, 21:50
Vin. Aduc CD la schimb ca vreau neaparat sa am filmul.
Cinemania
08 Oct 2005, 22:09
vin
Pitbull
09 Oct 2005, 00:54
Am aranjat cu Ricutza, ne întâlnim la 17:45 la metrou la Universitate, si va sta cu noi pânä la 18:45 (la 19:15 trebuie sä fie altundeva), Deci, vä rugäm, nu întârziati!!!
Leonard
09 Oct 2005, 02:30
vin dacã nu plouã ca duminica trecutã
Pitbull
09 Oct 2005, 14:54
Se respinge. Vii ORICUM, pentru cä Marcel Uscat numea Casa Creatorilor "un cotet de gäini BLEGE", nu de "gäini PLOUATE"!
(Pentru outsideri: asta-i replicä din film; creatorii aveau si ei denigratorii lor.)
notorious
10 Oct 2005, 13:22
hai, pitt, acu' da raportul. :)
Pitbull
10 Oct 2005, 14:40
Päi raportul nu e foarte spectaculos, e mai mult "tehnic".
In fine, voil�*:
Prezenti:
Silver_Boy
Cartman
Vera (prietena lui Cartman)
Sebastian (prieten al lui Silver_Boy)
Cornel
Dana (prietena lui Cornel)
Ricutza
I.M.M.
GhitzaCartitza
Leonard
Pitbull
S-a comentat filmul. Cele mai multe discutii s-au orientat în jurul distantei parcurse de la scenariu pânä la produsul finit si, în general, mäsurii în care episodul filmat reprezintä scenariul original. Ca scenaristi, Silver_Boy si mai ales Cartman au senzatia cä filmul s-a îndepärtat cam mult de intentiile initiale, mai ales din cauza conditiilor practice de realizare, care au impus diverse modificäri si ajustäri, dar si prin procesul de evolutie implicat în contributia regiei. In rest, toatä lumea a fost de acord cä solutiile gäsite pentru eliminarea neajunsurilor au fost inventive si creatoare. Personal, pe baza experientei mele profesionale, pot afirma cä, fie si fäcând abstractie de aceastä laturä, filmul se remarcä printr-o mare fidelitate fatä de scenariu. De regulä, în majoritatea cazurilor unor filme nu de autori (cu regisor si scenarist diferiti), modificärile survenite sunt mult mai numeroase, ample si profunde.
Pe baza acestor date, s-a stabilit componenta si conceptia pachetului-ofertä pentru televiziuni, astfel încât atât materialele existente (film si documentatie), cât si potentialul de fond al proiectului, sä fie prezentate cât mai avantajos.
In prezent, se desfäsoarä urmätoarele lucräri:
- ultimele retusuri de montaj si sunet (inclusiv definitivatea genericului);
- finalizarea documentatiei.
Speräm ca în cursul acestei säptämâni totul sä fie gata pentru prezentarea la Tudor Giurgiu.
Cartman
11 Oct 2005, 16:41
pastarnac
Bagheera
12 Oct 2005, 04:14
sper ca pitbull sa fi remediat defectul care multora le-ar fi parut "f.f. urat" la orice ora din zi si din noapte! ma bazez pe frumusetea gesturilor de care numai el e in stare in remedierea micii defectiuni de generic de final. nu de alta, dar nu as vrea sa... mai ales pe vreun hub, dub, dcc, ++. daca pitbull citeste mesajul, eu ii astept raspunsul la orice ora din zi si din noapte; joaca cu ( sa-mi fie scuzata cacofonia, dar nu am rezistat ispitei) numele altuia e o joaca de copii mari. a! parafrazand un moderator: nu astept raspuns aici, ci pe cai ocolite, cum ar fi cele private care ne scutesc de balacareala in public.
Pitbull
12 Oct 2005, 13:17
S-a remediat.
Leonard
12 Oct 2005, 14:38
s-o fi remediat acum, dar varianta pe care o rãspîndeºte Cartman pe dc e cea cu genericul iniþial. trebuia retrasã aît oficial cît ºi neoficial de pe piaþã
oficial/ neoficial de pe piata? piata cui?
si pitbull sper ca s-a tinut de cuvant si nu mi-a trecut numele pe generic... or did he?
.@pitbull-abia azi am demarat lucrarile la generic("a fost" niste probleme la faculta)-adica schite dupa personaje-mai multe variante de desen-or sa ajunga, impreuna cu scenariul genericului(cam mult spus scenariu, cum ne-am priceput asa l-am facut :P ) cam intr-o saptamana jumate.
Pitbull
12 Oct 2005, 15:44
Bäi, parc-ati înnebunit cu totii cu genericul ästa! Aveti genericitä acutä, cronicä, sau alte boli generice? :((
1) Cartman nu "räspândeste" nici o variantä pe dc++ ! Nu face decât sä le-o ofere MEMBRILOR ECHIPEI, clar? Cititi-i mai atent posturile!
2) Incetati sä mai discutati public asemenea detalii, nu vedeti cä duc la confuzii si furtuni în pahare cu apä? Mai existä si m.p. pe lumea asta.
(Apropo, la orice film în faza de lucru functioneazä un protocol nescris: problemele de distributie, remuneratie, participare de orice fel, generic, etc., se discutä NUMAI în cadrul restrâns al echipei, cel mult împreunä cu cei implicati - nu se trâmbiteazä peste tot. Ceea ce cititi prin presä despre câte un film în lucru este sau aprobat, sau leaking out.)
3) Jay, te-a apucat si pe tine??? Terminä cu prostiile! Când ti-am cerut numele exact la telefon, am spus clar: PENTRU GENERIC! Acum inventezi cä ti-am "promis" cä nu te trec?
4) Raptore, e OK. Le asteptäm. O datä cu räspunsul, îti vom trimite si textul pentru genericul de animatie, care va fi IDENTIC cu cel al genericului neanimat actual.
Si GATA CU GENERICUL ASTA NENOROCIT, c-a-nceput sä mi se aplece! I-am dat Ricutzei instructiunile pentru toate modificärile solicitate, le-a aplicat, genericul aratä asa cum s-a stabilit de comun acord la ultima sedintä de echipä. Closed subject! :x
Ti-am dat numele dar te-am rugat sa nu ma treci pentru ca am motive foarte intemeiate... anyway... daca nu ai facut-o te rog sa o faci acuma... deci ricutza... te rog scria altceva acolo...
in plus nu vreau sa ne certam... asa ca sper sa ma intelegeti... punct
Pitbull
12 Oct 2005, 16:11
E clar - a-nnebunit lumea! :huh:
Jay, iei legätura cu Ricutza (m.p., telefon, email - cum vrei), si-i spui ce nume sä treacä acolo (un pseudonim, orice). CEVA trebuie sä treacä, pentru cä nu se poate omite un interpret (mai ales cä genericul final are castul nominal, cu numele actorilor si cele ale personajelor).
Ricutza, DACA SE MAI POATE, introdu schimbarea cerutä de Jay. Dacä e prea târziu, asa-i trebuie, cä n-a spus clar si la timp.
Si, din acest moment, NU SE MAI FACE NICI O ALTA SCHIMBARE LA GENERIC. In caz cä nu stiti, modificärile astea nu sunt deloc simple, înlocuirea unui singur nume cere destule operatiuni, care iau timp, iar Ricutza mai are si alte treburi, nu doar sä se tinä dupä ifosele unora si ale altora.
Orice alte obiectii NU SE MAI FAC AICI (am sä le moderez de mama focului!), ci mi se trimit prin E-MAIL, S.M.S. sau TELEFON (nu prin m.p.).
Gata!
Cartman
12 Oct 2005, 16:38
sfecla
ricutza
12 Oct 2005, 20:46
azi sunt binedispusa asa ca profitati! in afara de modificarile pe care mi le-a scris Pitbull pe o hartiuta la intalnirea de duminica, vreau sa stiu exact ce modificari sa mai fac.
asa ca puneti mana si dati-mi un mesaj privat pana cel tarziu maine la ora 21:00 si spuneti-mi exact ce vreti sa scot si daca mai vreti sau nu sa inlocuiesc cu ceva...vreau sa am eu clar de la voi numele pe care trebuie sa le schimb...
silver_boy
12 Oct 2005, 21:03
loooooooooooooooooooooooooooooooool
o vazui pe IMM la carcotasi pre-luata de la (d)emisiunea ciao darwin
cantand "lelitza ioana"
:w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t:
(back to the topic)
Luni will be the D day.
herbert
12 Oct 2005, 21:52
bai artistilor, ca un observator plin de afectiune ce sunt, mi se pare ca vreti sa schimbati titlul filmului in "ferma (...) creatorilor". incetati sa mai dezvaluiti detalii de pe platourile de filmare & culisele acestei superproductii... nu bulversati publicul, lasati-ne sa receptam OPERA in "virginitatea" sa artistica, fara aluviuni & alte "revelatii" de productie...
doamne, cata rabdare are Pitbull! eu as fi spanzurat vreo 4 si asi fi batut vreo 20. bine ca nu m-am implicat. dar ma implic postproductie.
daca OPERA nu ma insulta grav in plan artistic, ofer un premiu pt cea mai buna prestatie din acest film (regizor, scenarist, actor, operator, montaj...) premiul va fi fatalmente subiectiv, dar consistent. nu se primesc contestatii...
Airlight
12 Oct 2005, 23:15
nice.
notorious
13 Oct 2005, 14:26
socoteala de-acasa... episodul trebuia trimis postului de la sfarsitul lui septembrie 'cel tarziu' si pare-se ca va fi gata pe la finele lunii in curs...
pitbull, odata finisat & pansat & frezat & inmiresmat si gata-de-trimis-la-tvr, il putem vedea si noi 'outsider'-ii ? nu vreau sa te sacai, dar da-o-ncolo, cate sitcom-uri avem pe cinemagia ? :)
Pitbull
13 Oct 2005, 19:13
@Silver
Luni e ziua L (or M Day, as the English say).
Da-n sens casacreatoricesc, CE înseamnä "D Day" exact - si eu de ce nu stiu?
@Herbie
Si-ncä nu stii nimic! ;)
@Ricutza
Märinimoasä comme toujours! Te rog, dacä mai primesti solicitäri, anuntä-mä, ca sä stabilim împreunä felul cum aplicäm eventualele schimbäri (respectând dorintele oamenilor, evident, dar tinând seama si de detaliile proprii genericului). In principiu, zic sä vin pe la tine în weekend, pentru periajul final (mai avem de aranjat si nuantele alea la sunet).
@Notty
Sper din toatä inima sä se deie dezlegare de la Stäpânirea Scenaristicä sä vadä filmul toti cei care au citit scenariul si au participat, mai mult sau mai putin, la îmbunätätirea lui. ASA E NORMAL.
@To(n)ti
Reteaua mea e în renovare, asa cä mai picä (de pildä, n-a mers de-asearä pânä acu'). La o treabä, aveti numärul meu de mobil.
notorious
14 Oct 2005, 13:24
Sper din toatä inima sä se deie dezlegare de la Stäpânirea Scenaristicä sä vadä filmul toti cei care au citit scenariul si au participat, mai mult sau mai putin, la îmbunätätirea lui. ASA E NORMAL.
pai, bate-i la cap, k tu esti sefu'. :P
bafta maine.... ahhhm, azi!
Leonard
17 Oct 2005, 16:20
ce se întîmplã azi?
Pitbull
17 Oct 2005, 18:31
Azi, luni, 17 octombrie 2005, este Ziua Z - adicä D. Day. :happy:
Si anume: :happy:
Ajunul zilei de marti, 18 octombrie 2005 :happy:
când: :happy:
- dacä existä un Dumnezeu în ceruri, :happy:
- dacä existä fecioare în Paradisul Musulman, :happy:
- dacä Nirvana buddhismului e accesibilä omului de rând, :happy:
- dacä Soarele în conjunctie cu Jupiter vor forma un sextil cu Venus, :happy:
- dacä Zeus se va milostivi de muritori si-l va läsa pe Prometeu sä le aducä înapoi focul, :happy:
...iubitii, scumpii, dragii, adoratii, mult stimatii si distinsii, respectabilii, onorabilii, venerabilii, admirabilii, apreciabilii, imbatabilii nostri Silver_Boy si Cartman... :happy: :happy:
...vor termina hârtiile care trebuia sä fie gata de-acum trei säptämâni! :happy:
Sä ne rugäm. :sleep:
Sä däm un acatist. :sleep:
Sä aprindem o lumânare. :sleep:
SI S-O PUNEM LA VII, NU LA MORTI !!!!!!!!!!! :w00t:
Leonard
17 Oct 2005, 19:15
aha, deci D Day era Deadline day. mersi de explicaþii
Pitbull
17 Oct 2005, 19:24
Deadline, Aliveline, Half-Life-line, Living-Deadline, nici eu nu mai stiu.
Mai adineaori trecu o prezentä însemnatä prin forum, i-am väzut urmele pasilor pe-acolo, pe jos, pe la "online users" - si degeaba! Nici nu s-a uitat aici, cred c-a si uitat cä mai existäm.
(A, apropo: azi am avut prima înfätisare la procesul de evacuare pentru neplata chiriei pentru care AVEAM DEADLINE în septembrie; si sä nu asteptati telefoane sau S.M.S.-uri de la mine, cä din clipä-n clipä trebuie sä-mi taie Connexul, pentru alea douä milioane jumate din aceeasi perioadä. Si unii: "Auleooo, ce greu e...!" - sä scrii niste hârtoage pânä la capät!)
Cartman
17 Oct 2005, 20:28
castravete
notorious
18 Oct 2005, 15:08
Nimic bun nu se face in 5 zile, iar saptamanile pierdute pana acum ar trebui sa sustina ce spun.
gandeste-te cum va trebui sa lucrati daca va ia TVR-ul proiectul... atunci va trebui sa scoateti scenarii e banda. ;)
Si tu notorious care e treaba ta pe aici? te mananca? ne intereseaza ce zici tu? or smth like that?...
Pitbull
18 Oct 2005, 16:49
1) Am vorbit în nume propriu.
2) Chestia cu datoriile era un exemplu, în sensul cä, atunci când am început munca la filmul ästa, n-am mai avut nici mamä, nici tatä (mä rog, nu-i mai am de vreo 17-27 de ani), nici fiu, nici casä. Dar nu e un caz singular - asa e orice regisor, nebun, altfel n-ar mai exista filme pe lumea asta.
3) A "porcäi" înseamnä a vorbi urât. Eu am glumit frumos. Serios, sever, dar tot glumit si tot frumos.
4) Treabä, netreabä, Notorious are perfectä dreptate. Dacä în douä säptämâni nu sunteti în stare sä REFACETI un scenariu deja existent, cum veti putea scrie CATE UN EPISOD COMPLET NOU PE SAPTAMANA??? Sigur, existä si varianta de a vinde subiectul si a-l läsa pe mâna echipei de scenaristi din televiziune sä meargä cu el mai departe. Vä convine? Mie, nu - si stim foarte bine cä nici vouä.
5) Nu stiu altii cum sunt, dar eu, personal, NU VREAU sä mä prezint nicäieri singur cu CD-ul, doar ca regisor, pentru cä as fi în acelasi dezavantaj ca si voi, dacä v-ati duce undeva doar cu scenariul, färä CD - si e valabil, în principiu, pentru oricine (poate cu exceptia câtorva actori, a cäror prestatie poate fi relevantä si de sine stätätoare, desprinsä din context).
Se pare cä nu întelegeti, dar sansele ORICAREI LATURI a proiectului cresc substantial numai în mäsura în care mergem cu el IMPREUNA, prezentându-l sub TOATE ASPECTELE. Nu cä asa vreau eu, nici cä ar fi vorba de "solidaritate" - ci pur si simplu asa merg lucrurile.
Oricum, eu nu voi avea nici o satisfactie dacä ne rupem gâtul fiecare în parte - si nici dacä voi vi-l frângeti, în schimb eu câstig ceva pe felia mea (ceea ce, cum am spus, e oricum destul de improbabil).
6) Dacä pierdem trenul, degeaba stäm pe peron cu biletele de clasa I în buzunar. Credeti c-o sä mai avem vreo sansä, oricât de bun ar fi scenariul, dacä ajungem cu el când altii mai vioi ne-au luat-o înainte? Credeti c-o sä-l zboare pe unul dintre ei (chit cä va avea cine stie ce cäcat de film), numai pentru cä al nostru e de zece ori mai bun? N-o sä-l zboare, vä spun eu! O sä ne batä pe umär si-o sä zicä: "Bravo, mä bäieti, de ce dracu' n-ati venit acum o lunä??? Lasä, nu-i nimic, în decembrie... o s-avem zäpadä!"
Una peste alta, FACETI CEVA SI TERMINATI TOTUL CAT MAI REPEDE, cä praful se-alege de tot ce-am muncit - si voi, si ceilalti, si eu! Läsati naibii orgoliile, mândria, problemele personale, justificärile, etc., si FITI EFICIENTI ! E-FI-CI-ENTI !!!
Airlight
18 Oct 2005, 16:58
The Daddy has spokenth :)
scuze ca ma bag intr-un topic in care n-am treaba.
Cartman
18 Oct 2005, 19:12
veverita
Airlight
18 Oct 2005, 19:13
ehei, inginerii moshului :)
Pitbull
18 Oct 2005, 19:28
gandeste-te cum va trebui sa lucrati daca va ia TVR-ul proiectul... atunci va trebui sa scoateti scenarii e banda.
1. Tu ai vreo treaba in toata discutia asta?
2. (...)
3. Tu ai vreo treaba in discutia asta?
4. (...)
5. Tu ai vreo treaba in discutia asta?
4) Treabä, netreabä, Notorious are perfectä dreptate. Dacä în douä säptämâni nu sunteti în stare sä REFACETI un scenariu deja existent, cum veti putea scrie CATE UN EPISOD COMPLET NOU PE SAPTAMANA??? Sigur, existä si varianta de a vinde subiectul si a-l läsa pe mâna echipei de scenaristi din televiziune sä meargä cu el mai departe. Vä convine? Mie, nu - si stim foarte bine cä nici vouä.
Dupa conceptie, lucrul se usureaza enorm lucrand cu o echipa de scenaristi care cunosc ideea sitcomului si tipologiile personajelor. Primul episod e locomotiva care trage toate episoadele dupa ea.
Am spus FIX MAI SUS:
Toate explicatiile si scuzele astea nu fac douä parale. Nu e nici "Andrei Rubliov 2", nici "Intolerantä 5", nici "Reînvierea domnului Läzärescu" - e un SERIAL DE COMEDIE, si nu existä nici un motiv obiectiv sä se lungeascä asa de mult. FITI DOM'LE MAI EFICIENTI, pentru numele lui Dumnezeu!
ce tensiune p-aci....
chill down everybody. nu cred ca e cazu sa incepeti sa aveti discutii din astea, nu dupa cate ati facut impreuna...
eu zic fiecare sa-si faca treaba cum crede, pentru ca de aia e in echipa, ca-si face treaba bine.
cartman, keep up the good work, si lucrati pana cand sunteti chiar multumiti cu rezultatul....
mult succes everyone.
notorious
19 Oct 2005, 13:42
5. Tu ai vreo treaba in discutia asta?
1. hai, cartman, ce te ataci asa ?... eu iti dadeam un motiv de gandire, pt ca noi anul trecut a trebuit sa lucram intens, la ordinele producatorului si a trebuit sa scriem cate un episod pe saptamana si a fost al naibii de greu. voi deocamdata n-aveti nici un sef, va permiteti sa fiti independenti si nu sunteti presati decat de timp.
2. imi pare au ca fiecare interventie a mea pe acest topic (si apropo, atata timp cat am aratat interes fata de scenariul vostru, chiar si criticandu-l, DA, cred ca am o TREABA in discutia asta ;)) este luata asa in nume de rau ! eu niciodata nu am nutrit ganduri rele fata de scenariul vostru SAU echipa voastra, ba dimpotriva. am zis-o si o mai zic: sper sa fiti 'cumparati' (nu in sensul ala rau :D), sper sa ajungeti sus, sper sa castigati parai & renume de pe urma acestui serial. eu nu am reusit (de pe urma sitcomului meu, adica) si faptul ca imi doresc asta pt voi demonstreaza multa solidaritate, mai multa chiar si decat jay-fara-de-garsoniera...
atata doar ca un lucru nu pot face: sa ma entuziasmez catharsic cu scenariul vostru in mana. nu mi se pare bun, am spus-o si am explicat de ce nu mi se pare bun. si nici nu stiu ce rescriere mai poate schimba asta. poateati fi preferat sa va laud fara cauza, sa va mint si sa va dau miere cu lingurita ? sorry, can't do that.
meanwhile, raman interesat de soarta scenariului vostru si am sa tot intreb care-i situatiunea. :) imi pare rau daca nu va convine asta.
Shadow_20
19 Oct 2005, 14:20
se mai poate inscrie cineva in kestia asta pt a ajuta? nu am prea multa experientza in scenaristica (ma rog, am scris un scurt-metraj cam crappy... deh, sunt novice) dar vreau sa ajut si sa invat in acelasi timp cum se face...
Nightwane
19 Oct 2005, 14:33
Sa va ia dracu' pe toti!
Pitbull
19 Oct 2005, 16:56
se mai poate inscrie cineva in kestia asta pt a ajuta? nu am prea multa experientza in scenaristica (ma rog, am scris un scurt-metraj cam crappy... deh, sunt novice) dar vreau sa ajut si sa invat in acelasi timp cum se face...
Din partea mea, se poate. Stai pe lângä noi, urmäreste topicul, spune când ai ceva de zis, fä-te cât mai cunoscut. Trimite-le m.p.-uri scenaristilor (Silver_Boy si Cartman), spune-le mai multe despre tine, roagä-i sä-ti trimitä un exemplar din scenariu (din cel initial, pe care l-am filmat, sau din cel refäcut - vor stabili ei cum e mai bine) si sä fie de acord sä vezi cu o primä ocazie pilotul filmat.
Shadow_20
20 Oct 2005, 22:53
10x, am sa fac asta :D
Pitbull
30 Oct 2005, 00:06
Ora iernii a sosit,
Si scenariul n-a venit... :(
silver_boy
30 Oct 2005, 02:59
etapele scrierii unui scenariu
a sort of scrip-off on my skin
ziua.1.Trebuie sa scriu un scenariu
ziua.2.Trebuie sa scriu un scenariu.
ziua 3.Trebuie sa scriu un scenariu
ziua 4. Ce scenariu sa scriu ?
ziua 5.Trebuie sa scriu un scenariu.
ziua 6.Eu imi bag poola,nu mai scriu nimic.
ziua 7.Ideea e cea mai importanta.
ziua 8.Trebuie sa caut o idee.
ziua 9.AM GASIT IDEEA. Yesssssssss !!!
ziua 10. Trebuie sa caut o idee.
ziua 11. Trebuie sa scriu un scenariu.
ziua 12 .Trebuie ?
ziua 13.-
ziua 14. Am gasit alta idee.Marfa.
ziua 15.Trebuie sa scriu synopsisul.
ziua 16.Am scris synopsisul.Rup.Sparg.Cea mai tare
idee...etc etc etc.
ziua 17.Ce-ai invatat din ultimile experiente ? Ca
intai scrii treatmentul.Asa spune si McKee si Syd
Field.Structura e cea mai importanta .
ziua 18. Ia mai da-o dreaq de structura.Si pa McKee,
si pa toti.Impotenti..de-aia au ajuns teoreticieni ai
scenariului.N-ai vazut ce spunea ala din Adaptations ?
Scrisul e o aventura, doar nu construiesti avioane.
Ziua 19.Am scris dialogurile fara structura.Mege
beton.
ziua 20 .Lucrat cu ravna la
dialoguri.Beton.Marfa.Super
ziua 21 .
ziua 19.
In ce zi suntem ???
Ziua 22. Am terminat dialogurile.I l-am citit lu X. A
zis ca e belea.Si pe urma m-a intrebat cand am de gand
sa scriu scenariu ala.
Ziua 23.Am rupt tot. Ma intorc la
treatment.Teoreticienii au dreptate.N-ai situatii
dramatice,n-ai structura,n-ai scenariu.
ziua 24 . Da de ce tre sa scriu eu un scenariu ??? Sa
mi-l mutileze regizorii, sa-si bata joc actorii de
replicile mele ???Si producatorii aia care sunt niste
varza...
Ziua 28 .Deci: lucrat prometeic 4 zile.Il dau cu
50.000 de $$$
Ziua.29.Lasa frate ca 30.000 $$$ tot imi iau ...
Ziua 30. O luna de cand lucrez.10.000 tot imi iau.
Ziua 31..." si pe urma-i zic...dati-mi dom'le 100 de
dolari si i-al dreaq de-aici...sa nu-l mai vad "
Ziua 32.Trebuie sa scriu un scenariu.
Ziua.33. Scris totul de la 0.Idee noua,
super-messe..lucrat ca la carte.Fac istorie...O sa-mi
duduie Puiu pe la usa...toti astia
mari..contracte..imi iau masina ..figuri
Ziua 40. M-am imprumutat la Cartman pt. un pachet de
tigari.
ziua 41. M-am impotmolit..deci Pompiliu nu moare
...Adela e criminalul..apoi...in plot point 3 dau
perversa si schimb toata actiunea ...Dar Titel nu
moare ?
ziua 43. Moare. Il omor la inceput si schimb totul
dupa.
ziua 44.L-am omorat.
Ziua 45. De fapt, n-a murit.
Ziua. 46 Azi am realizat ca omenii astia nici macar nu
exista.What a fuck i'm doing...???
Ziua 47.Il bag la cnc frate...sunt o carca de regizori
care stau cu gura cascata dupa un scenariu beton.
Ziua 48 Ia mai dai in poola mea si pe nenorocitii aia,
hoti,profitori...
Ziua 49.Deci Titel a murit sau e viu ???
Ziua 50.IL URASC PE ALEX LEO SERBAN. Ce bine e frate
sa fii critic...
Ziua 51 Trebuie sa scriu un scenariu .
silver_boy
30 Oct 2005, 03:03
...
Pitbull
30 Oct 2005, 04:11
Poliloghia de mai sus ar trebui s-o salvez, pe urmä s-o sterg, s-o pästrez, si DUPA AIA, CAND SCENARIUL E GATA, s-o trimit si sä spun: "Asa, bun, ACUM povesteste-ne cum l-ai scris!" In momentul de fatä, scuzele si auto-persiflarea ajutä fix ca o frectie la un picior de lemn.
Nu stiu, dar am eu asa, o bänuialä, cä dacä te duci la un producätor si-i spui numai O DATA (nu de coispe mii de ori) "Trebuie sä scriu un scenariu", el îti va räspunde: "Päi scrie-l, tatä!"
* * *
Serios acum:
Greseala nr. 1: Decizia de a relua totul de la zero. NU ERA NEVOIE. Scenariul avea toate datele, trebuia doar sä fie ORGANIZAT, CLARIFICAT, STRUCTURAT, si imediat ar fi început sä CREASCA SINGUR.
(Asa cum spusese si Bagheera la întâlnirea aia de pominä: îi lipsea FOARTE PUTIN ca sä devinä FOARTE BUN, iar acel "foarte putin" se putea clarifica doar prin câteva discutii; pânä la forma pe care am filmat-o, s-a rezolvat APROAPE TOTAL. In continuare, ar mai fi fost necesare doar niste mici retusuri finale (concret: ceva periaj de dialog si clarificarea câtorva repere de actiune).
Greseala nr. 2: Lucratul în turnul de fildes, când INCA mai existä niste oameni care, asa cum au fäcut astä varä, puteau sä AJUTE.
Greseala nr. 3: Ambitia întinsului mai mult decât e plapuma (mai ales când e scurtä si propria plapumä, si toate pledurile împinse de unii prin televiziuni, pentru grila de la anul).
Greseala nr. 4: Abordarea "inspirationistä" (mai întâi dialogurile, si alte elemente formale), înaintea structurii (cu atât mai grav, cu cât e o greseaalä constientä, märturisitä, dar nu si remediatä!)
Greseala nr... etc.
Concluzia: din gresealä în gresealä, spre victoria finalä!
O solutie pe care stiu de pe-acum cä n-o va accepta nimeni:
Dati-mi materialele ASA CUM SUNT, si läsati-mä sä scriu eu scenariul. EVIDENT cä va fi alt scenariu decât al vostru, ceea ce va trebui sä vä BUCURE, pentru cä va însemna cä în sfârsit ati devenit SCENARISTI. Atâta vreme cât vä legänati în utopii gen "Sä se revizuiascä dar sä nu se schimbe nimic" (sau, mai la obiect: "Vrem ca producätorul sä nu schimbe NIMIC din scenariu, si sä ne permitä sä supraveghem filmärile pentru ca nici regisorul, nici actorii, nici altcineva sä nu schimbe nimic"), nu sunteti scenaristi, ci poeti visätori.
Stiti ce-i aia teslä?
Stiti în care parte a trupului îsi dau unii cu ea în anumite situatii?
Ei, atunci stiti si ce se întâmplä în momentul de fatä cu aparatul meu de reproducere a speciei.
GhitzaCartitza
30 Oct 2005, 11:25
Offffff....
in cateva puncte ii dau dreptate lui Pitbull.
cred c-ar fi mai logic sa va puneti un dead-line... nu ca sa satisfacetin opinia publica (a forumului), ci ca sa va simtiti cu musca pe caciula, si sa "produceti" ceva... zic asta acuma din experienta.
cand ai dead-line-ul ala, lucrezi doua noapti la rand, si scoti ceva, un first draft, pe care apoi il discuti la bere cu prieteni, si apoi il rescrii... si gata, scriptul e ok.
(...apoi il mai lasi un pic in sertar, si-l recitesti peste doua saptamani... schimbi ce nu-ti place, te mai duci la o bere, il rescrii complet din nou, si gata, atunci scriptul e chiar bun.)
idea e ca un dead-line ajuta mult, pentru ca te forteaza sa scrii ceva, prost sau genial, dar macar ai ceva pe hartie, din cand poate creste ceva genial....
so, go for it, and decide for a dead-line.
Bagheera
30 Oct 2005, 14:38
fiecare trebuie sa isi descopere propriul ritm, mai ales daca ceea ce isi doreste sa faca este mai mult decat un hobby. problema este ca voi vreti un scenariu, iar ceilalti isi doresc sa inteleaga mai multe despre scrierea unui scenariu pentru ca vor sa fie profesionisti. au dreptul asta si consider ca fiind foarte justificata atitudinea lor. lasati oamenii sa lucreze! in fond, daca nu erau ei... in sfarsit, ideea ar fi sa nu presati un scenarist cat timp nu sunteti niste producatori cu care deja au semnat un contract! si mai faceti si public demersul vostru... asta nu e chiar ok din cauza presiunii la care ii supuneti. nu uitati, totusi este "jucaria" lor!
Pitbull
30 Oct 2005, 17:45
Bazându-se pe propria lor experientä, deja apreciabilä, atât Nae cât si Bagheera au dreptate, fiecare pe câte o parte - desi afirmatiile lor par oarecum diferite. Fatä de ceea ce au relevat ei, ar mai fi de precizat si urmätoarele:
Procesul de formare profesionalä a unui scenarist e mult mai laborios si complicat decât al oricärui alt creator artistic (prozator, eseist, poet, pictor), fiind comparabil mai degrabä cu al dramaturgului, arhitectului sau compozitorului de muzicä simfonicä. El se jaloneazä pe urmätoarele directii:
- TEORIE: studiul aprofundat al unui mare numär de lucräri specializate, de la bazele dramaturgiei cinematografice pânä la tehnicile genurilor specifice (comedie, sitcom, thriller, policier, etc.).
- PRACTICA: aplicarea sustinutä si esalonatä pedagogic a diverselor reguli de compozitie si expresie, de la cele mai generale pânä la cele mai detaliate, pe parcursul mai multor scenarii.
- INTERACTIVITATE: confruntare constantä cu alti factori (colegi, profesori, producätori, etc.), pentru impulsurile necesare corectiilor proprii procesului de trial and error.
Ca atare, o asemenea evolutie presupune:
- un timp mai îndelungat (de ordinul anilor);
- un numär mare de scenarii diferite.
Pot da si eu câteva exemple personale: atât în facultate, cât si ulterior, când am început sä scriu scenarii pentru casele de filme, am trecut printr-o serie de scenarii foarte slabe, fiecare având doar câteva calitäti potentiale si în rest multe imperfectiuni (chestie pentru care m-a "ajutat" si calitatea celor mai importanti factori umani cu care mä confruntam: Carabät, un excelent teoretician, era clei la practicä - nu reusea sä dialogheze viu si creator cu studentii; Bostan si Nichitus, douä excelente impostoare, erau bâtä si la teorie, si la practicä; producätorii din acea vreme, excelenti politruci, erau tufä la estetica cinematograficä).
Incercati sä aplicati cele de mai sus cazului de fatä si (cum se spunea la sedintele de partid), trageti concluzia.
P.S.
Chiar în timp ce scriam mesajul ästa, mi-a venit pe Shareaza scenariul la "Forrest Gump". :) Romanul, partitura muzicalä si mp3-urile mi-a venit acum câteva zile. Le vrea cineva? (Precizez cä romanul e în varianta polonezä. ;) )
mon dieu, m-am vrut sa fiu inteles gresit...
ce-am scris mai sus am scris numai pentru ca asa procedez EU personal... nu vreau sa impun nici un dead-line, dar am vrut sa-mi impart cu voi experianta pe care o am, cat de cat.
eu procedez cum am scris sus: sun cativa oameni pe care-i apreciez, le spun sa ne intalnim la o bere ca sa discutam un scenariu (inexistent la ora aia), si punem o data, o ora, un loc... ala devine atunci dead-line-ul meu... si apoi, recititi povestea de mai sus.
atat. fiecare cu ritmul si felul lui de lucru'... bafta.
siver_boy, stii ca ti-am apreciat mult de tot munca, asa ca te rog, scrie mai departe asa cum ai facut pana acuma, ca a fost tare bine.
Pitbull
31 Oct 2005, 01:44
Päi cum, Näicä, n-a fost clar?
Cred cä toatä lumea a înteles ce-ai spus.
Oricum, e adevärat cä pe multi ideea de deal-line îi inhibä si-i streseazä. Numai cä, în cinema, ea e o necesitate practicä. NICI UNUL dintre factorii de creatie ai unui film (scenarist, regisor, scenograf, operator, compozitor, etc.), nu-si poate permite sä astepte pânä-i vine inspiratia... sau s-o frece perfectionist la nesfârsit. Si, de altfel, asta-i valabil nu numaai pentru dead-line, ci si pentru fel de fel de alte criterii. Dacä scriitorul sau pictorul au un oarecare grad de libertate, cineastul, de orice fel, este prin însäsi natura meseriei lui obligat sä lucreze cu sula-n coaste - corectie: cu SULELE-n coaste, cä-s vreo duzinä, în mod normal. Asta-i una dintre primele (ca ordine, si ca importantä) lectii ale oricärei scoli de cinema. Esti în stare s-o asimilezi - bine: faci cinema. Nu esti - iaräsi bine: stai acasä si scrii poezii.
Floydman
02 Nov 2005, 18:21
va recomand "arta de a nu scrie un roman" de jerome k jerome. puteti valorifica experienta sa in activitatea voastra de a nu scrie un scenariu. :lol:
GhitzaCartitza
03 Nov 2005, 09:19
Trenu' a plecat din gara si noi tot pe peron am ramas asteptand omu' cu biletele. Pacat ca nu se merge mai departe (asa inteleg din linistea asta). Dorinta de a face un lucru perfect (ceea ce initial s-a dorit facut pe genunchi, "studenteste") a dat in cap rau de tot proiectului. Acum cred ca e deja prea tarziu sa se mai poata face ceva. Oricum am invatat multe de la oamenii pe care i-am cunoscut si mi-a facut mare placere sa fiu alaturi de ei.
Topic closed?
Pitbull
03 Nov 2005, 11:07
Dorinta de a face un lucru perfect (ceea ce initial s-a dorit facut pe genunchi, "studenteste") a dat in cap rau de tot proiectului.
Aici ai zis-o cel mai bine, Ghitzishor. Vorba aia veche din popor: "Mai binele e dusmanul binelui."
Dar în rest, cine stie? Poate cä nu-i dracu' chiar atât de negru. Poate încä nu e prea târziu.
Din cate am citit, aveti episodul pilot(at) montat si parfumat.Deci partea grea ati facut-o.Va impiedicati de scenariul pentru un al doilea episod?Uitati proverbul "buturuga mica rastoana carul mare", e bullshit, serios.Hai succes, ca mai aveti juma' de pas si treceti linia de sosire.
Pitbull
12 Nov 2005, 11:06
ATENTIE toatä lumea!
In sfârsit, am avut o discutie foarte serioasä cu Silver si am ajuns de comun acord la o solutie pentru a încerca totusi sä salväm proiectul. Am muncit cu totii la el de ne-am spetit, atâtea luni, si ar fi päcat de Dumnezeu sä ni-l distrugem singuri doar din ambitia unui "mai bine" nebulos.
In urmätoarele zece zile, Silver va încerca sä scrie documentatia pentru varianta refäcutä (synopsisurile de rigoare, scenariul pilotului, etc.).
Eu voi finaliza acelasi lucru pentru varianta deja existentä.
Dupä data de 20 noiembrie, vä vom trimite TUTUROR cele douä variante ale ofertei, rugându-vä insistent sä le studiati cu atentie si s-o alegeti pe cea cu cele mai mari sanse.
In ziua de 26 NOIEMBRIE, va avea loc o întâlnire cu TOATA ECHIPA, pentru a hotärî ce variantä trimitem la concurs. Cei care nu sunt din Bucuresti, sau nu pot veni, vor fi invitati sä-si trimitä comentariile si optiunea în acelasi termen.
Intre 26-30 noiembrie, se vor opera eventualele retusuri ale variantei alese.
In 30 noiembrie, mapa va fi depusä la televiziune.
Concursul se încheie la data de 2 decembrie.
Cine mai vrea detalii despre concurs, iatä aici linkul:
http://www.tvr.ro/org/cpf/index.php
farabeuf
13 Nov 2005, 07:13
Carabät, un excelent teoretician, era clei la practicä - nu reusea sä dialogheze viu si creator cu studentii; Bostan si Nichitus, douä excelente impostoare, erau bâtä si la teorie, si la practicä;
Uite ca de la clasa lu' Nichi a iesit Mitulescu. Sigur, putea sa studieze si cu electricienii ca tot Regizor scria pe el. Si Zizi evident n-are nici cel mai vag habar despre nimic, cohortele care au terminat la ea au invatat absolut singuri. Ea doar ii impiedica si ii invata prostii. Iar Carabatz asa clei si mutulica a luat premiul la Cannes. Apropo, tu cand ai participat cu filmul la Costinesti ai castigat ceva? Dar restul de filme pe care le-ai regizat/scris tu ce premii au luat? Dar in festivaluri afara au fost?
Nu mai spune despre diversi ca sunt mici, pentru ca, prin comparatie cu ei, tu esti si mai mic. ;)
Pitbull
13 Nov 2005, 14:05
Bäiete, citeste mai atent mesajele înainte sä-ncerci sä räspunzi, da? Bravo.
N-am timp acum sä-ti explic cä de fapt Carabät, cu toate limitele lui, era un profesor excelent, nici de ce meduzele alea douä sunt asa cum sunt, dar fii pe pace: nu spun despre ele cä sunt "mici", spun cä sunt douä dintre cele mai MARI nulitäti care-au existat vreodatä - douä zerouri precum cele de pe usa de la budä-n tren. Alea, si altele ca ele. Indiferent ce valoare cu plus/minus îmi atribui tu mie de-aici - mi se cam rupe, ca si de aritmetica aia pedagogicä dinainte. Voi continua sä demasc cu toate ocaziile impostura, prostia, imoralitatea si nocivitatea care colcäie pe-acolo. E un imperativ de igienä socialä, cum spune si cântecul:
Welcome to the U.N.A.T.C...
What a lovely place,
What a lovely place,
Plin de labagii!
Sä te f.ut în U.N.A.T.C...
Cä-i plin de belele,
Javre si lichele,
Javre si lichele!
Dacä mai ai chef sä aperi haita, mäcar fä-o on-topic, Lasä thread-ul ästa în pace si scrie la topicul despre U.N.A.T.C. E pe o paginä mai încolo, acelasi board. Dar ai grijä cä tocmai zilele trecute am aflat despre o nouä porcärie cât toate zilele originarä din zona aia, si-n momentul de fatä am asa, un chef, sä mä pun cu aruncätorul de fläcäri pe ei si pe oricine le tine partea. (Mai multe n-am sä spun, pentru cä as risca sä pun în pericol un om nevinovat; mafia aia mai e si ranchiunoasä si räzbunätoare, si când nu-i pot atinge pe cei care-i atacä, îi lovesc pe cei slabi care se nimeresc în linia de foc.)
notorious
14 Nov 2005, 09:55
hey ! eu vroiam sa-mi incerc norocu' la UNATC in vara asta ! :x
Pitbull
14 Nov 2005, 10:30
hey ! eu vroiam sa-mi incerc norocu' la UNATC in vara asta ! :x
Lectia 1 din cursul de pregätire: ia poemul "If" de Kipling, si întoarce-l pe dos, înlocuind tot ce-i "da" cu "nu", si viceversa.
Lectia 2: imagineazä-ti cä pe frontispiciu scrie: "Lasciate ogni speranza, voi chi entrati" (recent, când i-am spus asta lui Obvious, a pufnit în râs si mi-a märturisit cä e si motto-ul lor, în clasä!)
Dar, asa cum spuneam mai sus, onorabilii vor avea un rägaz de respiratie, pentru cä o vreme am sä-i ignor, ca sä nu le atrag räzbunarea asupra cuiva care n-are nici o vinä. Si de-acum, sä revenim la topic.
obvious
19 Nov 2005, 14:37
NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!
nu-ti incerca nimic la unatc!!!!!!!
nooooooooo....
i CANNOT stress this enough.
Mala Portugal
19 Nov 2005, 14:59
This is so true. Gandeste-te! N-are rost sa le scazi nivelul si mai mult :lol:
Pitbull
22 Nov 2005, 16:22
Eeee, a sosit si momentul sä ne luäm adio de la "Casa Creatorilor"...
Nu mai asteptati nimic, cä n-o sä primiti.
Silver a hotärât sä abandoneze atât tot ce-am lucrat noi anul ästa, cât si orice eventualä consultare cu noi în continuare. Va trimite la concurs cele câteva secvente pe care le-a scris în ultimele douä luni. CD-ul cu pilotul si scenariul construit de noi merg în debaraua cu amintiri.
Duminicä searä, înainte de concertul cu Vama Veche de la Sala Palatului, am trecut pe la Terasa Creatorilor.
Era frig, si pustiu, iar în salon cântau manele.
Nici mäcar ospätäbaba nu mai era pe-acolo.
Ambra Blu
22 Nov 2005, 17:36
De ce nu mai mergeti impreuna?
it was nice, but now it's gone,
why are you obsessed with fighting,
stick to fishing from now on.
Pitbull
22 Nov 2005, 18:11
De ce nu mai mergeti impreuna?
Când ne vedem, am sä-ti spun toatä povestea, e interesantä si trist-amuzantä. Nu aici, cä nu-i chiar public domain, si nici prin e-mail, cä-i lungä si meritä spusä pe-ndelete.
Oricum, motto-ul acestui final de partidä ar putea fi "Scrisorile", de Vama Veche:
Dragä Andrei, m-am decis sä te las,
Am hotärât cä e cel mai bun pas,
Te päräsesc pentru altul mai bun,
Nu pot s-astept înc-un an, e prea mult...
Sub forma:
Dragi Creatori, m-am decis sä vä las,
Tot ce-ati lucrat mi-a ajuns pân-la nas,
As vrea sä scriu un scenariu mai bun,
Si am s-o fac, când am sä stiu si cum.
Si, bineînteles, concluzia - neparafrazatä si needulcoratä:
Am sä-mi trag un glont în cap
Si-am sä-mi fac o gaurä,
Si-am sä väd lumea prin ea
Intr-o altä aurä...
silver_boy
22 Nov 2005, 19:02
Nu Mihnea...e nedrept spus. Suna ca o delimitare cinica lucru ABSOLUT neadevarat. Intalnirea cu forumistii a fost una dintre cele mai faine chestii pe care le-am trait in bucurestiu' asta de cacao.
Tu stii bine povestea. Nu ma face un capcaun, sau daca ma faci, fa-ma barem un Shrek :lol:
Exista o proba a solitudinii pe care trebuie s-o trecem fiecare in parte la un moment dat. Acolo unde se poate (si in scenaristica se poate) Nu e vorba nici de orgolii, nici de magnolii...
Ce-a iesit, a iesit slabutz...nu puteam merge cu el nicaieri. Nu e vina ta. E a mea, daca vrei...the rest is history
Din partea mea nu exista aversiune pentru nimeni, suficienta- not at all.
Fie si prilejul de a fi laolalta cu ceilalti forumisti a fost un castig. And still is.
Agapele forumiste ( cu varii exceptii cand se spun lucruri pertinete si, vorba lu vladutescu- o mai fi traind? - cu sens) mi se par cronofage.
Observ de la un timp ca nu mai am nici vointa legitim-imbecila si pe undeva terapeutica de a mai injura la adapostul nick-ului. Din cand in cand- nu prea des- ma mai transform ca strigoiul lui lovercraft in cate-un poet care-a gresit gara si intep cate-o donsorica, dar ma plictisesc repede.Unfortunatley
lol
well una peste alta, de ce -daca nu putem fii de acord pe chestii de "principiu" trebuiesc mereu re-interpretate lucrurile astea ca "rea vointa", lucru importiva celuilalt or something...pe bune ?
Pitbull
22 Nov 2005, 19:09
Prea multe vorbe, pentru epitaful unui copil reusit, care se näscuse blond, asa cum voiau pärintii, iar pe la trei ani i s-a închis culoarea pärului - asa cä l-au dat afarä din casä, cä nu mai aräta cum voiau ei, si a murit într-un canal, de foame si de frig. Au încercat ei sä facä altul, da' n-au mai chemat moasa, si cum mama era cam debilä... ästa s-a näscut gata mort.
* * *
Oricum, solitudinea în cinema e ca zahärul în diabet: EXCLUSA. Cinematografia e o activitate de ECHIPA. Chiar si scenaristica persupune enorme disponibilitäti de colaborare (în orice caz, cu producätorul si regisorul). Cine nu le are, n-are decât sä rämânä la literaturä, poezie, eseu, filosofie, si alte domenii la fel de onorabile care se pupä cu solitudinea.
Cu putin timp in urma, acest proiect mirosea a proiect castigator.Ba chiar avea un miros frumos, era vorba de un sitcom facut de oameni care au chiar o repulsie fata de "seriale" gen "La Bloc" si care au o cultura filmica la baza.Deci, invariabil as putea spune, trebuia sa iasa altceva, mai bun, poate nu foarte bun, dar cu siguranta mai bun decat ceea ce exista acum.Ceva s-a intamplat pe drum, dar presupun ca ceva foarte ciudat din moment ce filmul e gata(!), montat si parfumat.Partea grea a trecut, mai trebuia doar sa il arati celui(celor) care trebuia(u) sa il vada si sa decida daca e "good stuff" sau "bad stuff".Mai trebuia facut ultimul pas, atat.Chiar ca tiganu' la mal.
Intalnirea cu forumistii a fost una dintre cele mai faine chestii pe care le-am trait in bucurestiu' asta de cacao.
Fie si prilejul de a fi laolalta cu ceilalti forumisti a fost un castig. And still is.
Ok, ok, ok...dar unde-i filmu?
stefan, te rog, nu te baga.
eu sunt de parere ca a existat o greseala de comunicare intre Pit si Silver... ii cunosc pe amandoi, stiu cat de ambitiosi sunt amandoi, si pot fii de acord cu amandoi...
ii inteleg supararea/tristetea lui Pitbull, care a sacrificat mult timp si efort in proiectul asta, insa il cunosc bine si pe Silver, care este un script-writer cu care eu personal mai vreau sa lucrez in viitor. stiu cat de mult au lucrat amandoi (pit la filmare, si siver lunii de zile la script), si cred ca ce s-a intamplat este o dezamagire pentru amandoi.
anyway, there are things to be learned for both sides...
sunt de parere ca totusi toata munca nu a fost gratuita, si ca toti (si cand zic toti, atunci ma refer si la cei care au fost chiar numai la o intalnire) am "invatat" ceva, sau ca macar ne-am inspirat reciproc in multe feluri... e pacat, ce-i drept, insa cred ca-i bine asa, si cred c-a meritat.
Pitbull
22 Nov 2005, 23:07
Ok, ok, ok...dar unde-i filmu?
Acolo unde am spus: în debaraua cu amintiri - adicä, unde NU MERITA.
Ai dreptate când observi cä avest proiect era, în sine, CASTIGATOR. Din iulie pânä la sfârsitul lui august, a crescut constant; un scenariu bunicel a devenit din ce în ce mai bun; o conceptie validä s-a conturat tot mai concret... Si, desigur, o ambitie practicä foarte curajoasä (filmarea pilotului) s-a fructificat la nivelul maxim pe care-l permiteau acele posibilitäti - si nu numai atât: mult PESTE ASTEPTARI.
Ceea ce s-a întâmplat începând de-atunci, din ultimele zile ale lui august, nu mai tine de cinema, ci de psihologie. Existä un fenomen identificat de psihanalistul francez René Laforgue ca "sindromul esecului" - se manifestä în diverse feluri, dar în cazul de fatä avem de-a face cu urmätoarea formä: unii oameni pur si simplu nu sunt pregätiti psihic pentru reusitä, ceea ce-i face ca, din momentul când sansele devin substantiale, sä si le saboteze singuri, în mod subconstient; cauzele pot fi multiple (teamä, complexe de culpabilitate, etc., etc. - n-are rost sä le dezvoltäm aici).
Stiu cä ceea ce spun pare tras de pär si, poate, "presumptious", dar adevärul e cä am multe date care nu pot fi fäcute publice aici (e-mail-uri, chat-uri, etc.) care confirmä diagnosticul: proiectul a fost condamnat din momentul când autorul lui a glisat în tendinta subconstientä de a si-l ruina singur. Si cum scenariul fusese înregistrat legal pe numele ambilor autori... nu l-a mai putut salva nici Dumnezeu din ceruri.
Asta dä un räspuns si la ceea ce a precizat Silver deasupra: sigur cä el n-a distrus proiectul din "rea vointä", si probabil cä si "orgoliul" e o explicatie prea simplistä; l-a distrus din motive subconstiente mai complexe chiar decât ale lui Saturn când si-a devorat copiii; putem observa si ceea ce s-a întâmplat în continuare: n-a mai reusit sä scrie nimic, doar câteva propuneri ezitante pentru un cu totul alt scenariu (blocaj scriitoricesc evident!), dar insistä sä respingä fosta variantä si sä trimitä aceste crochiuri soväielnice la concurs (în e-mail a si declarat cä preferä sä piardä, dar "pe barba lui", decât sä câstige pe barba noasträ, a tuturor celor care l-am ajutat.) Vorba aia, "a-ti da singur foc la valizä", sunä ca o glumä, dar nu e!
Mä gândeam azi cä, în cazul copiilor, legea prevede "decäderea din drepturile pärintesti". Oare va veni o vreme când o lege similarä va proteja si operele de artä? Noroc cä Van Gogh si-a täiat numai urechea - dar ce-ar fi fost sä-si ciopârteascä si pânzele...?
:((
Eu unul in calitate de spectator sunt foarte trist. Tot topicul asta e ca o poveste care se termina inexplicabil. De fapt lipseste sfirsitul. Ar fi putut sa se termine in stil normal - (merge, oricum noi TVR incercam chestii noi in perioada asta,hai sa vedem 3 episoade, nu-i audienta, ne pare rau) american (succes total, invitatii la Garantat 100%, etc) sau est european (proiectul e respins, la revedere, asa e in viata reala, oricum aventura a facut toti banii). Sau macar in stil romanesc - e respins in favoarea unei tampenii cu pile.
Sfarsitul asta insa...ma scuzati, dar eu nu cred ca asta e tot filmul. Lipseste o rola, va rog eu mai cautati pe sub proiector pe acolo.
Pitbull
23 Nov 2005, 15:45
Hehe, frumoasä observatie... Da' caut role prin cabinä de douä luni încoace, si nu gäsesc decât cutii goale pe care scrie: "Aäää... päi... adicä... stiu eu... habar n-am... asa o fi... aha... lol."
notorious
23 Nov 2005, 21:55
bai, CE TOT DRACU' AVETI ??? concursul tvr mai tine pana pe 2 decembrie, nu este necesar de prezentat decat UN scenariu, asa ca ce toata fanfarinada asta ca 'gata s-a terminat, hai sa ne zavoram in baie si sa plangem' ? :hmm: eu, unul, vrea sa trimit un scenariu scris anul trecut pt producatorul nostru falit. who knows, maybe they'll like it. vrea cineva sa ma concureze ?
Pitbull
23 Nov 2005, 22:27
Notty, ce-i asa de greu de înteles? Ai uitat toatä povestea? Uite, ti-o reamintesc eu: în iulie, am fost invitati sä ajutäm la un proiect: îmbunätätire scenariu, plus organizat si filmat episodul pilot. Am muncit, mai multi oameni, de ne-am spetit, pe ambele planuri (inclusiv, în perioada de prefilmare si filmare, înfruntând strâmbe si bete în roate din partea cui ne chemase). Am realizat ambele obiective: scenariul era mult ameliorat fatä de cel initial, iar pilotul a ajuns pe CD, la un nivel valoric adecvat scenariului existent. Toti membrii echipei au fost de acord cä putem merge cu el mai departe - fiind loc în continuare de îmbunätätiri, desigur, pornind de la baza deja existentä.
Si când colo, totul a fost anulat, cu hotärârea unilateralä ca la televiziune sä fie prezentat ALTCEVA (o variantä de scenariu refäcutä de la zero, färä nici o legäturä cu cea lucratä, si färä pilotul filmat). Motive? Mäcar de-ar fi existat vreun argument critic concret - dar TOATE erau la nivelul "nu-mi place"... "nu e ce-am vrut"... "nu stiu"... "credeam c-o sä iasä altfel"...
Treacä-meargä. N-a fost frumos, dar mäcar sä fi fost cu folos.
Si folosul? Dupä o lunä si jumätate, am citit câteva päginute însäilate subred, din care dispäruserä toate calitätile primei variante - aia de la început, care ne-a cucerit si ne-a convins sä lucräm. Umor zero, farmec zero, poveste zero, conflict zero, dramatism zero, potential zero.
In ultimä instantä, am propus o solutie rezonabilä, care a fost acceptatä: fiecare sä finalizäm câte una dintre cele douä variante (cea veche si cea nouä), si sä vedem la sfârsit care are mai mari sanse (cu consultarea întregii echipe, evident).
Pentru ca ieri sä aflu cä - nu: se va duce la concurs, din oficiu, asta nouä. Pe aia veche, bunä-rea cum era, putem sä ne-o bägäm în cur - cu CD cu tot.
Una peste alta, dacä unii oameni au pläcerea masochistä sä se autodistrugä, treaba lor - da' sä-i ademeneascä si pe altii-n distractia asta, si sä-i facä sä consume atâta timp, efort si bani, doar pentru ca la urmä sä le zicä: "a fost minunat, ati fost atât de cool, ce multe am învätat de la voi" (aiurea-n tramvai, învätat o laie!) "da' acuma eu am nevoie de proba solitudinii, mä-ntelegi, asa cä pa si pu' la cine n-are!"... ei bine, cu treaba asta eu am o problemä. Mäcar sä fi fost o orgie onestä, nu un show pentru satisfactiile cuiva în "solitudine" (apropo, cam îndoielnice si alea, când asa-zisa "solitudine" nu-i decât un paravan al impotentei; cui i-ar conveni sä vadä lumea cä i s-a înmuiat de tot...?)
Leonard
23 Nov 2005, 22:59
de ce nu s-ar putea prezenta ca douã proiecte diferite? Ar fi ºi ºanse mai mari ca mãcar una din ele sã fie acceptatã.
Pitbull
23 Nov 2005, 23:05
Am propus-o si pe asta: vechiul proiect ca "serial de comedie" (cum si era), cel nou ca "sitcom" (cum s-ar vrea) - deci, variante "de gen" ale aceluiasi subiect (nu cä m-ar fi încântat ideea, da' am încercat mäcar un compromis). Nu, cä câr, cä mâr... Cä au citit niste prieteni ceva din ästa nou si-au zis cä-i super... Lasä, mai bine sä pierdem cu ästa nou, decât sä mai auzim de äla vechi.
europe_east
24 Nov 2005, 00:01
hai oameni buni ca puteti... de ce nu va prezentati direct cu ce aveti, incropiti un scenariu dupa ce exista deja, ziceti 'pa' la vechii colaboratori -- inteleg ca asta s-a intamplat deja-- si ce mai atata vorba? e clar ca lumina zilei. vreti sa va facem galerie de pe margine? va facem. :D
Pitbull
24 Nov 2005, 00:06
Ei, Europe, Europe... Pozitivä si optimistä ca de obicei... Orz stricat pe gâste.
herbert
24 Nov 2005, 00:16
fratilor, dar urat se mai termina povestea asta despre o creatie colectiva...
am citit si eu scenariul la inceput si i-am scris lui Pitbull ca se poate face un lucru bun, in orice caz mult mai digerabil decat tot ce se cheama sitcom/serial Tv in Romanica... inteleg ca scenariul & materialul filmat au fost rebutate de "boy & silver", straluminat subit de un nou val (iconoclast) de inspiratie.
imi pare rau, pt ca am fost un suporter din umbra al proiectului...
si, simt aproape fizic suferinta lui Pitbull.
omule, ai solidaritatea si intelegerea mea.
restul e... nu vreau sa ma lansez, pt ca ascult o muzica divina.
Pitbull
24 Nov 2005, 04:26
Perceptia sensibilä a lui Herbie a nimerit la fix.
Dar ceea ce observä el nu se rezumä numai la partea finalä a povestirii. Imi aträgea atentia adineaori, într-un m.p., cä am fäcut si eu destule greseli - si, recunosc, le-am fäcut...
Primul semnal de alarmä l-am receptat în timpul acelei fenomenale nopti-maraton cu Bagheera... reactiile atât de refractare fatä de eforturile dezinteresate ale unei profesioniste de a împärtäsi din cunostintele, experienta si opiniile ei. Dar, cum noaptea pusese într-adevär la grea încercare nervii tuturor, am gäsit de cuviintä sä acord circumstante foarte atenuante.
Insä a urmat si infernala säptämânä dinaintea începerii filmärilor, cu toate sabotajele, iresponsabilitätile si plutirile ei aeriene... culminând cu seara de 2 septembrie când, cu trei zile înainte de filmare, proiectul a intrat în moarte clinicä. ATUNCI am fäcut greseala cea mai mare - m-am läsat convins si l-am cuplat din nou la aparate, desi întelesesem clar cä pe-aläturi pândea doppelgänger-ul sotului lui Terri Schiavo, cu mâna pe heblu...
A observat cineva povestirea lui "Bubu", pe care am postat-o în Cafenea > Fabule cinematografice, pe data de 26 octombrie? Uite-o aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=5441&start=175&hist=0
Oare ce anume mi-o fi amintit mie de "Bubu"...?
Nota bene la paragrafele concluzive.
De ce nu lasati "publicul" (poate chiar fara "") sa decide?Un topic nou (cu un poll eventual) si 2 linkuri cu cele 2 scenarii.Rezultatul va fi raspunsul vostru.Orice film e facut pentru spectatori, (adica noi, outsiderii(care este)) si NU exista critic mai bun decat...publicul (care suntem).
Alex Leo Serban
24 Nov 2005, 13:57
s-o spun, sa n-o spun?
nu mi-e frica de nimeni (& here i include god), so here i go:
eu n-am crezut ca se va duce la bun sfirsit all of the above.
& who needs a sitcom, anyway!?
do smth serious, for chrissake!
Pitbull
24 Nov 2005, 18:57
Bine, da' acum zi sincer: te-ai fi asteptat sä pice în FELUL ASTA?
Evident, tot timpul am avut si eu scepticismele mele - si n-am fost singurul. In sine, proiectul avea multe puncte vulnerabile (indiferent cä era sitcom sau serial de comedie sau telenovelä sau porno sau saga de familie de la pasopt în camerä sau mai stiu eu ce... genul ori subiectul conteazä mai putin, în spetä).
In primul rând, n-am fost deloc convins cä vom ajunge mäcar sä începem niste filmäri. DAR LE-AM INCEPUT.
In al doilea rând, dupä ce am rämas în plop cu actrita si a început nebunia înlocuirii (si, pe urmä, a cârpirii secventelor), m-am temut foarte tare cä filmul va claca atunci. DAR A MERS PANA LA CAPAT.
Si, în al treilea rând, rämânea oricând riscul ca nici un producätor sä nu-l accepte (nu conteazä cä era - din nou! - "serios" sau "neserios", bun sau räu, cu pile färä pile; orice asemenea demers e o loterie). DAR... N-A MAI AJUNS LA NICI UN PRODUCATOR!
Si de ce? Din vina cui? Din ce motive?
Din motive care le dau clasä magistratilor din "Procesul", administratorilor din "Castelul", pachidermelor din "Rinocerii", lui Pozzo din "...Godot", Pâlniei lui Urmuz, sau vizionärilor cu Tovaräsul Dulea.
Dacä tot ne-a fost scris sä cädem în budä, mäcar sä fi fost... vorba cântecului:
Vreau o budä normalä,
Si un dus, cât de cât!
(Nu spun cine)-s de vinä,
(Nu spun nici decât: ...) ...uuut!
Welcome to the Creators' House!
Such a lovely place,
Such a lovely place,
...etc.
notorious
24 Nov 2005, 21:06
& who needs a sitcom, anyway!?
do smth serious, for chrissake!
TE BAT !!! :x
Pitbull
24 Nov 2005, 21:39
BATE-L!!! :x
Bulumulu
25 Nov 2005, 02:52
conspiratia verbului a bate :lol: :lol:
sincer imi pare rau k a esuat si i feel with you -
pacat insa k asta arunca o umbra fatidica asupra eventualelor viitoare proiecte cinemagiste :(
Pitbull
25 Nov 2005, 03:51
pacat insa k asta arunca o umbra fatidica asupra eventualelor viitoare proiecte cinemagiste :(
Ei, nu, sä nu generalizäm... Depinde ce-are-n cap cine tine-n mânä pâinea si cutitul.
Leonard
03 Dec 2005, 02:41
ce se mai aude cu preselecþia de la TVR? E decembrie deja. A depus cineva vreun dosar cu ceva? N-am mai primit pe mail nici un fel de variantã de scenariu :(
Pitbull
03 Dec 2005, 03:07
Stie Woland...
Tu încä mai asteptai variante de scenariu? N-ai înteles cä am fost EXCLUSI, cu tot cu scenariul vechi, si cu eventualele noastre opinii despre "cel nou"? Ultimele douä scene ale actului final au fost:
- 11 noiembrie: DECIZIE BILATERALA: se încearcä încropirea unui "scenariu nou", se trimite la toatä lumea, se discutä, se decide care din ele va fi trimis la concurs; dacä e considerat slab, sau nu poate fi terminat la timp, va fi trimis oricum cel vechi (periat si trecut pe curat de mandea - drept pentru care, ca un fraier incorijibil ce sunt, m-am apucat IAR de muncä patrioticä, sä-l perii pe cel vechi, sä-i corectez greselile de ortografie si literä, sä-i introduc diacriticele românesti, sä-i scriu synopsisul întregului serial ca la carte).
- 22 noiembrie: DECIZIE UNILATERALA: se abandoneazä total atât scenariul vechi cât si consultärile; dacä "scenariul nou" e gata pânä-n 2 decembrie, va fi trimis, färä sä-l mai vadä nimeni dintre noi; dacä nu... poate la varä.
Adicä mai pe sleau: "Pa, bäietii, sunteti liberi."
Crezi c-o sä ne mai räspundä cineva ceva aici? Fii serios!
(Decât poate, cel mult, iar niste scuze, iar niste "esti nedrept", iar niste "fiecare lucreazä în stilul lui" - si alte gargare si bärbi din-astea.)
R.I.P. Casa Creatorilor. +
silver_boy
03 Dec 2005, 15:59
Scenariul in varianta de sitcom (asa cum l-am dorit initial) a fost terminat ( incluzand retusurile) si trimis "romaneste" in ultima zi de concurs, asa ca timp de evaluari n-ar fi fost.
Cum "iarna nu-i ca vara", varianta de serial retusata de Mihnea intra in iunie daca nu ia "scurtu". (Daca mai vrea ,evident, sa-l trimita). Ar fi fost impropriu sa chinuim juriul cu doua variante pe aceeasi tema, asa ca de data asta o sa-i chinui numai eu.
In vara ii chinuim si cu Mihnea. (Orice juriu merita asta.)
Demo-ul filmat de Pitbull asa cum i-am repetat-o necontenit, poate fi aratat cui crede el de cuviinta (e munca lui, efortul lui, meritul lui - si nu numai) iar daca vreun producator e interesat, voi spune da in aproape orice fel de conditii.
Una peste alta, la repetitia ultima Pitbull mi-a retezat-o foarte scurt: scenaristul si-a incheiat treaba, regizorul preia totul. De-acord.( cu amendamentul ca asta se intampla totusi cand scenaristul isi cedeaza/vinde drepturile) A reprosa ca nu tin cont de "ceilalti" atata timp cat tu n-ai facut-o tinand cont de mine de cartman and the others e, cel putin, o contradictie.
Daca e cineva care nu te-a crezut nici o clipa un "fraier incorijabil" imi place sa cred ca m-am numarat printre ei. In fine...
Deadline-ul fixat de tine n-a putut fi onorat nu din rea vointa sau spirit segregationist ci din motive in-temeiate ( daca vrei iti fac o lista)
Ideea e urmatoarea: A fost trimis (aproape in-extremis) varianta de sitcom. Ce-o sa fie? Habar n-am. Ia, foarte bine! Ne imbatam ca porcii. Nu ia, asta e, ne imbatam vara viitoare cand vei trimite varianta ajustata de tine sau intre-timp daca gasesti vreo varianta cu demo-ul.
Or, who knows, maybe u will be more lucky with ur telenoveliski muvite.
Tie , mie, (vezi, te-am pus primu) si celorlalti tovarasi blagieni de pe cinemagia care au proiecte trimise: un calduros succes, urari de bine, craciun fericit, si sa dea Domnu sa ne hlizim pe TVR in primavara. Sau in vara. Sau in 2007. La Anu si la Multi Ani!
cherryblossom
04 Dec 2005, 10:51
bai, ce fel de creatori sinteti voi?
Leonard
04 Dec 2005, 19:03
d-ãia rataþi
Pitbull
04 Dec 2005, 19:17
färä casä
really...? are we joining the ambra blu-fraction?
Pitbull
05 Dec 2005, 06:36
Mä umflä si râsu'. :D Nici eu nu mai stiu de câte ori am spus, pe vremea când încä mai credeam cä nu vorbeam la pereti, cä CD-ul färä proiect ajutä fix ca o frectie la un picior de lemn. Am explicat de-j' de mii de ori de ce o asemenea încercare ar fi cea mai mare prostie - degeaba! Acum aud aceeasi ineptie: cä pot sä mä prezint cu el unde vreau. Mersi bocu! :lol:
Sau, îsi închipuie cineva cä am s-astept pân-la pulivarä ca sä trimit proiectul la concurs! Nu, pe bune, chiar asa de papagal am dat impresia cä as fi? Oh, dar vä multumesc! :P (De parc-aveam eu de gând sä sed popândäu si s-astept aprobarea cuiva ca sä trimit la concurs dosarul - la anu' si la multi ani! ;) )
Pitbull
05 Dec 2005, 10:31
Eheee... A fost o datä... ca niciodatä... a fost o vreme când fäceam curat prin topicu' ästa ca-n sacristie la besearicä! E, da' acum mi se cam rupe...
In schimb... mi se mai rupe si CORDUL când vä cä acum v-a gäsit si pe VOI DOI! Ce-aveti, feti-logofeti, nu vi-i bine?
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.