PDA

View Full Version : Akira Kurosawa - Toshiro Mifune

Ghostface
23 May 2005, 22:14
Ce parere aveti despre aceasta colaborare din care au rezultat destule filme de referinta? Personal imi plac Rashomon si Throne of blood.

Denis_stelistu
23 May 2005, 22:23
Parerea mea e ca n-am auzit de titlul subiectului si de detallile pe care le-ai spus.Mai clar. :)

Ghostface
23 May 2005, 22:55
Aceste nume inseamna foarte mult luate si separat... :) O serie de filme au avut drept sursa de inspiratie creatiile regizate de Kurosawa (as numi printre altele Star Wars - inspirat si dupa Hidden Fortress din 1958). Nu cred ca mai e nevoie sa zic cine este Akira Kurosawa. Iar pe Toshiro Mifune l-am vazut in ipostaze variate, fiind capabil sa abordeze o multitudine de roluri... Mi se pare o colaborare deosebita, avand ca rezultat 17 filme... daca nu gresesc :huh:

touchpoet
04 Jun 2005, 17:31
cei care nu cunosc numele lui Kurosawa ar trebui trimisi la sscoli speciale pentru handicapati cinematografici... chiar nu aveti atita curiozitate, inainte de a posta, sa deschideti un google search si sa aflati despre ce-i vorba?... nesfirsita e lenea dar mai infricosatoare este ingnoranta!

Ghostface
04 Jun 2005, 23:01
Pt. multi aceste nume nu spun nimic... mai ales ca sunt si japonezi... :( Aceste filme ar trebui sa fie vizionate poate si numai din curiozitate, deoarece numele lui Kurosawa e prea vehiculat ( insa se pare ca totusi nu prea mult :P ).

corinka
21 Jun 2009, 22:50
Pentru ca in ultima perioada am vizionat cateva filme, scuzati, capodopere ale lui Kurosawa, am dat un search si am gasit acest thread care m-a uluit.
Exista oameni care nu au auzit de Kurosawa! Ce trist...
Akira Kurosawa a fost fara indoiala un geniu al cinematografiei care, asa cum spunea cineva mai sus, a influentat multi regizori din generatiile ulterioare lui - iar primul care imi vine in minte este Jarmusch cu al sau Ghost Dog - The way of tha samurai - si a abordat diverse teme.

Am vazut recent Rashomon (preferatul meu), Shichinin no samurai, Sanjuro si Ran, primele trei avandu-l ca protagonist pe Toshiro Mifune.

Am saltat thread-ul mai sus, in speranta ca mai luati o pauza de la cafea si mai discutam si despre filme. :)

Serghei
22 Jun 2009, 08:54
Akira Kurosawa a fost fara indoiala un geniu al cinematografiei care, asa cum spunea cineva mai sus, a influentat multi regizori din generatiile ulterioare lui - iar primul care imi vine in minte este Jarmusch cu al sau Ghost Dog - The way of tha samurai - si a abordat diverse teme.

Ghost Dog e influentat in primul rand de Le Samourai al lui J.P.Melville....nici o treaba cu Kurosawa.

Cinemania
22 Jun 2009, 10:40

Ghost Dog e influentat in primul rand de Le Samourai al lui J.P.Melville....nici o treaba cu Kurosawa.

in incheiere, parca, sunt niste multumiri adresate atat lui Kurosawa cat si lui Melville

Cinemania
22 Jun 2009, 11:00
legat de Mifune, cel mai mult mi-a placut in Yojimbo pe care l-am vazut mai demult

cred ca o sa-l revad, impreuna cu remake-ul A Fistful of Dollars

Serghei
22 Jun 2009, 12:15
in incheiere, parca, sunt niste multumiri adresate atat lui Kurosawa cat si lui Melville

E un exemplu nefericit...Ghost Dog ca tema,personaj si structura e Melville.