Log in

View Full Version : Revista noua: Re:PUBLIK

Pages : [1] 2 3

christi
09 May 2005, 13:44
Vreau sa semnalez aparitia, in sfirsit, a unei adevarate reviste romanesti: Re-PUBLIK. Este o revista lunara, de film si muzica, cu 102 pagini si 70.000 lei, realizata in conditii excelente si cu niste articole & subiecte foarte interesante, mai ales la partea de film.
Primul numar contine, printre altele, un articol de 7 pagini despre "Moartea dlui Lazarescu", inclusiv bucatzi din scenariu; un articol foarte misto despre regizorii de videoclipuri care au trecut la film; cronici la o gramada de filme de pe ecrane, plus multe altele.
Avind in vedere ca e singura revista de cinema de la noi (ma rog, o jumatate de revista, ca cealalta e cu muzica), cred ca merita sa o incercati :) Mie imi place mult.

BeNnY
09 May 2005, 13:52
Da, dar mai degraba la Cafenea.

Imi plac notele la filme "Re:gal" "Re:miza" etc. si interviul cu Dagur Kari foarte misto.

cherryblossom
09 May 2005, 14:15
a semnalat-o deja Korben... si mie mi-a placut articolul despre 'Moartea domnului Lazarescu', cred ca e singurul pe care l-am citit de la cap la coada...

christi
09 May 2005, 14:16
si interviul cu Dagur Kari foarte misto.

Da, uitasem de interviu, e super simpatic :)

Longshot
09 May 2005, 15:28
cu 102 pagini

+ inca doua la mine unde au comis-o aia la tiparire.
in rest, placut mult unele articole (chirilov, clipangiii si ala cu moartea d-lui lazarescu - suna bine filmul).

EgoN
09 May 2005, 18:02
da, cam asta mi-a placut si mie : chirilov, despre videoclipuri (pozele si listutele utile) si despre puiu si tovarasul lazarescu.
in rest: dupa reclamele din b24fun ma asteptam la un produs putin mai underground, ceva gen "cultura urbana - cultura coboara in strada". NU la prezentari despre cafenele stylish ale bucurestiului.
un produs elegant, cu hartie lucioasa, pe care uneori literele aluneca usor din cauza lipsei de greutate. :P

nume
09 May 2005, 23:20
chirilov
E bun baiatu' asta, si nu trebuie sa scrie in libertatea ca sa fie apreciat de "mase".

keyzer soze
10 May 2005, 06:41
Nu, ci in cosmopolitan, de masele cu putza.

Alex Leo Serban
10 May 2005, 07:12
chirilov
E bun baiatu' asta, si nu trebuie sa scrie in libertatea ca sa fie apreciat de "mase".

pt nume
mami, tu ai facut o fixatie pe baiatu asta... mai ca ma pui pe ginduri ;)

nume
10 May 2005, 07:56
pt nume
mami, tu ai facut o fixatie pe baiatu asta...
Ce pula mea, recunosc valoarea. ;) Tot la capitolul valoare : Cristian Lazarescu, Aura Puran, Magda Mihailescu.

mai ca ma pui pe ginduri ;)
Stai tu linistit.

keyzer soze
10 May 2005, 17:57
Cam prea cool pentru gustul meu, de la grafia titlului pana la culori si fonturi 'rebele', atacate de bon ton in illustrator. Dar, riscand o comparatie cu colegele de taraba, sta in fata ca un tricou prespalat O'neill pe langa un tricou transpirat Shanlian. Continutul e ok, muzica buna, filme bune, Chirilov, Bratan, Cernat si Gradinariu, o poanta marfa cu 'Sergiu, caine de circ', all in all face 70.000, daca s-a epuizat ultimul cahiers de 120.
Bile negre: cafenelele si budele de rigoare, dar sa nu fim carcotasi - ingreuneaza caloriferul din buda (uite ba, pana si topul budelor avea un rost), garnisit cu observatoare si dileme vechi. Am lasat interviul cu Puiu pentru evenimentul de seara, though :oops:

cherryblossom
10 May 2005, 20:08
in rest: dupa reclamele din b24fun ma asteptam la un produs putin mai underground, ceva gen "cultura urbana - cultura coboara in strada". NU la prezentari despre cafenele stylish ale bucurestiului.
un produs elegant, cu hartie lucioasa, pe care uneori literele aluneca usor din cauza lipsei de greutate. :P

o sa-i transmit tipului din reclama ca a creat prea multe asteptari de la revista, o sa-l amuze asta :) ...totusi si eu am ramas cu aceeasi senzatie, ca revista o sa fie mai 'calitativa' decit 'cantitativa', puteau s-o faca mai subtire si numai cu subiecte gen cronicile de film, Cristi Puiu etc... cred ca cei de acolo ar trebuie sa pozitioneze revista cam la 180 de grade de restul gramezii de pe taraba, pentru ca e loc destul, iar o publicatie de genul asta isi poate permite sa faca si chestii mai radicale... nu prea-mi place nici partea de grafica si layout, se poate imbunatati si asta (arata bine pe la 'brand new girls in literatura romina', desi e mai greu de citit)... cu toate astea, bine ca a aparut, sper sa aiba o viata destul de lunga..

Alex Leo Serban
11 May 2005, 13:07
mi-a adus-o si mie kiri la cannes, imi place cum arata - tocmai pt ca e cool, etc :P
si-mi mai place ca e asa, cu de toate, adica si muzica, si graffiti, si alte kestii urbane...
dupa gustul meu, cronicile de film ar trebui mai scurte ;)
in fine, all in all - 'succes noii publicatii': e genul de reviste pe care o asteptam de mult!

Ambra Blu
11 May 2005, 13:09
adica si muzica, si graffiti, si alte kestii urbane...

Acu' se zice 'grafuri', e mai trendy. Sau stencils.

BeNnY
11 May 2005, 15:01
Textele sunt aranjate cam haotic. In rest, toate bune.

Alex Leo Serban
11 May 2005, 17:06
ei, 'haotic'... te-ai obisnuit tu prost, cu 'aranjarile' din alte reviste... de pe la noi ;)
ai vazut vreodata exemplare din 'the face', 'uncut' sau 'dazed'?

nume
11 May 2005, 18:13
Nu frate, da' a citit despre ele si a auzit discutii pe palierul de bloc, pe la vecini. Cica ar fi bune.

BeNnY
11 May 2005, 19:09
ei, 'haotic'... te-ai obisnuit tu prost, cu 'aranjarile' din alte reviste... de pe la noi ;)

Da, in comparatie cu celelalte reviste de la noi, care sunt cuminti si regulamentare, asta iese din tipare si e haotica 8)

Alex Leo Serban
11 May 2005, 19:28
Nu frate, da' a citit despre ele si a auzit discutii pe palierul de bloc, pe la vecini. Cica ar fi bune.

oh, i forgot: you are the funny guy :o !

notorious
12 May 2005, 11:34
am prins-o si eu ieri, cu eforturi considerabile de cumparare (cica se primisera numai 2 exemplare etc)... :hmm:

pro: videoclipuri, muzica de mezincescu (tipa este, zic eu, cea mai cool critica de film & muzica dupa ALS), ce-a scris chirilov inca n-am apucat sa citesc, articole despre U2 si radiohead.

contra: cronicile de film. n-am fost de acord cu verdictele date filmelor pe care le-am vazut. cand am vazut RE:gal in fata lui 'lemony snicket's...' mi-a crescut tensiunea, cand am vazut RE:miza la 'hotel rwanda' aidoma. cronica la 'being julia' este supernaspa.

p.s.: sa tin minte sa nu ma mai iau NICIODATA dupa gusturile lui cretzulescu. :sick:

cherryblossom
12 May 2005, 11:42
mda, re:gal si la million dollar baby... :hmm:

BeNnY
12 May 2005, 13:41
Eu am spus ca-mi plac notele, nu cum le distribuie. De altfel, nici nu prea am avut timp sa vad care a primit re:gal si care re:miza. Dar daca au dat remiza la Hotel Rwanda e grav.

Airlight
12 May 2005, 16:23

Stencils, c :w00t: :w00t: l....

Ambra Blu
12 May 2005, 17:33

Stencils, c :w00t: :w00t: l....

Sau chiar tag-uri.
Si inca o data nu ma pot exprima plenar, din cauza emoticoanelor astora de cacat, pe care mi-e rusine sa le folosesc. De exemplu, voiam sa pun emoticonu' cu ochelari de cul, da' arata ca un cur.

notorious
12 May 2005, 22:07
o chestie defectuoasa per ansamblu la revista asta este ca nu e tocmai 'intelectually chalenging'. e cam prea 'cool' in detrimentul sau, 'fashionable', 'trendy' sau cum vreti sa-i spuneti...

BeNnY
12 May 2005, 22:28
Sau chiar tag-uri.

tag-urile parca erau doar graffuri cu nickname-ul grafferului sau nume in general.

Da, e mai cool decat trebuia. Asteptam numarul viitor

Ambra Blu
12 May 2005, 23:41
tag-urile parca erau doar graffuri cu nickname-ul grafferului sau nume in general.

Nu. Pentru mai multe informatii, adresati-va la www.4elemente.ro
In alta ordine de idei, what's wrong with being cool?

keyzer soze
13 May 2005, 00:14
Being too cool is hot, not cool

BeNnY
13 May 2005, 06:39
Nu. Pentru mai multe informatii, adresati-va la www.4elemente.ro
In alta ordine de idei, what's wrong with being cool?

E cool sa fie cool, dar cand e too cool, it's not very cool.

Ambra Blu
13 May 2005, 07:53
Being too cool is hot, not cool

In pidgin, maybe. Not in English. Being too cool is cold.
And some are neither hot, nor cool - just mild.

axiology
18 May 2005, 11:33
[quote="notorious"]pro: videoclipuri, muzica de mezincescu (tipa este, zic eu, cea mai cool critica de film & muzica dupa ALS), ce-a scris chirilov inca n-am apucat sa citesc, articole despre U2 si radiohead.

pai tocmai Mezincescu e veriga slaba ! In afara de articolu cu Radiohead chiar la inceput (care m-a facut sa tresar de bucurie cand am deschis revista :w00t: ) , in rest chiar daca da dovada de ceva cultura, trage totusi nijte concluzii cam "tampitzele" :sick: (faza aia cu Manson din finalul articolului despre U2 e dee tot rahatu ).

In rest in revista articole dragutze despre muzicieni foarte buni: Interpol, LCD Soundsystem, The Streets.

i-as mai reprosa overall doza de nihilism gratuita pe alocuri, de parca "a fi cool" e sinonim cu "fuckin around" (la figurat) :sleep:

Putea sa iasa din ea o super-revista ne-comerciala (nu vad ascultatori de Jennifer lopez citind-o in ciuda articolului favorabil ei) dar se pierde ...

axiology
18 May 2005, 12:01
o chestie defectuoasa per ansamblu la revista asta este ca nu e tocmai 'intelectually chalenging'. e cam prea 'cool' in detrimentul sau, 'fashionable', 'trendy' sau cum vreti sa-i spuneti...

ai pus punctul pe i ;) ! tocmai de asta ma si intristeaza chestia: putea fi cea mai "citibila" (for the young people as myself, i mean) revista de film/muzica/literatura. O asteptam de mult, a venit ...dar nu era ea... astept in continuare :((

EgoN
18 May 2005, 14:59
bai, da toti ati devenit mai nou puisori de patapievici. dimpotriva, eu vreau ceva mai "nebunesc & tineresc".
iar doza de nihilism mi se pare mereu binevenita, mai ales ca-l stiu pe chirilov fan palahniuk :P

notorious
18 May 2005, 16:38
faza aia cu Manson din finalul articolului despre U2 e dee tot rahatu

da, faza aia m-a enervat si pe mine, mai ales ca sunt fan U2, iar manson ramane doar un excentric de care te plictisesti foarte usor, destinat sa-i ameteasca pe pustanii teribilisti pe vecie.

dar ma rog, nu pot spune ca sunt expert in muzica...

keyzer soze
18 May 2005, 16:56
eu vreau ceva mai "nebunesc & tineresc"

Va prezentam revista Joy (http://www.e-joy.ro/), energy style si 4 trucuri magice in sex. Scapa de complexe prin fitness, 30 de atingeri care dau gata si, nou!, orgasmul de performanta.

Ambra Blu
18 May 2005, 17:07
bai, da toti ati devenit mai nou puisori de patapievici. dimpotriva, eu vreau ceva mai "nebunesc & tineresc".
iar doza de nihilism mi se pare mereu binevenita, mai ales ca-l stiu pe chirilov fan palahniuk :P

Frate, ti-am zis sa ai nitica rabdare.
Lasa lumea sa latre si pisa-te din mersul trenului pe ea.

EgoN
18 May 2005, 17:11
eu vreau ceva mai "nebunesc & tineresc"

Va prezentam revista Joy (http://www.e-joy.ro/), energy style si 4 trucuri magice in sex. Scapa de complexe prin fitness, 30 de atingeri care dau gata si, nou!, orgasmul de performanta.

ce spun eu si ce intelegi tu. oricum, ma bucur ca mi-ai impartasit unul din fetisismele tale.

Alex Leo Serban
18 May 2005, 20:08
revista e facuta sa enerveze.
repet: SA ENERVEZE! :P :x :P :x :P :x :P :x :P :x :P :x :P :x
try to live with that.

nume
18 May 2005, 20:13
:P :x :P :x :P :x :P :x :P :x :P :x :P :x
Profund. Cati ani ai ?

BeNnY
18 May 2005, 20:19
Voia sa ne demonstreze grafic spusele lui.

Alex Leo Serban
18 May 2005, 20:20
:? :o :shock:

BeNnY
18 May 2005, 20:22
Te punem R rated sau NC-17, ca esti explicit vizual.

Alex Leo Serban
18 May 2005, 20:27
i've always been XXX, dar cred ca problema e a lui nume care nu suporta emoticoanele - o chestie ciudata din copilarie, pesemne :oops:

nume
18 May 2005, 20:31
i've always been XXX:
Asta s-a vazut.

dar cred ca problema e a lui nume care nu suporta emoticoanele - o chestie ciudata din copilarie, pesemne :oops:
Nu, o chestie de seriozitate.

Alex Leo Serban
18 May 2005, 21:01
o chestie de seriozitate.

boooOOORING!!! :sick:

axiology
19 May 2005, 12:47

Frate, ti-am zis sa ai nitica rabdare.
Lasa lumea sa latre si pisa-te din mersul trenului pe ea.

Numai ai grija sa nu se pise si lumea pe ...
Si mai lasa-l pe patapievici... faza asta ca daca vrei sa fii "tineresc" tre sa fii si nebun la cap e obosita tare :sick: no offence

notorious
19 May 2005, 19:39
Va prezentam revista Joy, energy style si 4 trucuri magice in sex. Scapa de complexe prin fitness, 30 de atingeri care dau gata si, nou!, orgasmul de performanta.

o cumpar ! :w00t:

Nightwane
19 May 2005, 21:09
Chestii care mi-au placut:

1. Articolul despre "Common People". Pulp rules. no doubt about it. Apopou, cam scurt articolul.
2. Interviul cu LCD Soundsystem.
3. Bataia de joc la adresa Udoi a lui Carmen. (MM sux tho!)

Chestii care nu mi-au placut:

1. JLO??? WTF???
2. cronica despre TCM :P remake-ul sux donkey cock.
3. restul chestiilor.

EgoN
20 May 2005, 13:45
pt. nightwane: da, uitasem, articolul despre Pulp e f. misto.
pt. axiology: nu mai bat tastatura degeaba, cine intelege, bine. cine nu, sa incerce pe alte meleaguri.

keyzer soze
20 May 2005, 17:01
and this goes for originality:
nr. one (http://www.republik.nl/) and number two (http://re.publik.pl/)

notorious
21 May 2005, 11:44
Bataia de joc la adresa Udoi a lui Carmen.

HUOOOOOOOO !!! :x

BeNnY
07 Jun 2005, 00:00
Numarul doi parca articolele mai putin interesante. Adica chestiile gen sacose & streetwear. Misto chestia de Che & Papa. O sa zic mai multe dupa ce o citesc pe toata.

Nightwane
07 Jun 2005, 09:51
Bataia de joc la adresa Udoi a lui Carmen.

HUOOOOOOOO !!! :x

Udoi iz ghei.

notorious
07 Jun 2005, 19:47
la fel erau si posetele noastre de la tiff... i don't mind if it helps. :P

Nightwane
07 Jun 2005, 20:50
la fel erau si posetele noastre de la tiff... i don't mind if it helps. :P
Poshete? VREAU SI EU UNA ... DA' ROZ SA FIE!!!

Longshot
08 Jun 2005, 08:18
ma uit si eu prin nr. 2 acuma. nu prea vad rostul articolului cu "cine da mai putin" care e pus la epatare. ori dai in cap la filme considerate mari de majoritatea dar nu de respectivii (caz in care scoti din lista aia gen gladiatorul, titanic si lasi calauza, nasul, portocala s.a.) ori dai in cap la filme overhyped dar mai subtiri (caz in care lasi gen gladiatorul, chicago lotr, titanic si le scoti pe restul).
p.s.: layer cake - re:gal? gizas.

Nightwane
08 Jun 2005, 17:46
pt. Notorious: http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=11worst :lol: :lol:

Alex Leo Serban
09 Jun 2005, 13:26
pt longshot

ce spui tu ar fi valabil daca 're:publik' si-ar fi propus sa faca o distinctie (si-n chestia cu filmele astea, si-n altele) intre 'cultura inalta' si 'cultura joasa' (sau populara)... or, the point is ca NU face - si e f bine asa!
in observatorul cultural de sapt asta a aparut o recenzie f corecta (& empatetica) a primului numar, care o pozitioneaza perfect pe piata romaneasca ;)

notorious
09 Jun 2005, 16:04
DA' ROZ SA FIE!!!

visinie merge ? :lol:

eu n-am ascultat 'how to dismental an atomic bomb', so... dar U2 e cool. (acuma colegu' de camera asculta lautareasca, deci daca preferi asta... te chem aici cu transport asigurat !)

notorious
09 Jun 2005, 16:06
nu prea vad rostul articolului cu "cine da mai putin" care e pus la epatare.

dorinta de soca, fireste. gustul acestei 'republici' este insa foarte [u]foarte[/b] dubios. :hmm: mai dubios pe luna ce trece.

amoma
09 Jun 2005, 16:11
dismental

aa, ce?
brain mushrooms?

notorious
09 Jun 2005, 16:13
whatever.

amoma
09 Jun 2005, 16:15
adica e cu menta?

notorious
09 Jun 2005, 16:19
hai, amoma, n-am timp.

amoma
09 Jun 2005, 16:26
pana faci tu rost de timp, poate fac si eu rost de ceva chef sa discut cu tine.

nume
09 Jun 2005, 17:01
poate fac si eu rost de ceva chef sa discut cu tine.
"Fata mea" neepilata inghinal, eu te ascult oral de ceva vreme, canti fals.

notorious
09 Jun 2005, 18:55
las-o, amoma nu pare sa aiba pic de aroma...

axiology
09 Jun 2005, 20:48
hmmm, a aparut nr.2 din revista RE:PUGNIK (pardon... RE:PULIK, aaa RE:PUBLIK)
daca mai aveati vreo indoiala ca maculatura asta de publicatie e pur si simplu patetica in teribilismul ei infantil si ideologia ei comunistoida pentru care: a da cu toporu in tzeava de la toaleta (la figurat)= a crea (la
propriu) o sa va convingeti citind-o si acum.

-articolul "sus/jos" pag.8 e un e un exhibitionism ieftin al unui nenorocit de "faget" care nici macar nu are curajul sa-si dea numele. daca sunt mai multi e si mai grav.

-la "playlist06" pag.8 iti vine sa strigi : who the fuck are u 2 tell me wha 2 do ?

-"cine da mai putin ?" pag. 52 ...dau io 2 lei (usori) pe revista re:publik

-"angels in america" pag. 77... sau the fag strikes back

-"pedostars" pag.98 ...ok e satira da' e gretzoasa rau

si multe altele, inclusiv partciparea extraordinara a marii critice de arta Mezincescu.

ca sa inchei in nota unuia din semnatarii revistei: "i'm too old for this shit !" ...and i'm only 25 though

BeNnY
09 Jun 2005, 21:33
E ok numarul 2. Sub primul, dar ok.

Esti un fan idiot al lui Kylie care posteaza pe site-ul cantaretei "daca e vreo parte buna in toata treaba asta e faptul ca se dovedeste cat de neintemeate erau barfele ca ti-ai pus silicoane"? Sau Bogdanel? Chestia de la pagina opt, intr-adevar, pe un ton gresit, dar nu e de luat in serios.

Mda, ai dat 7 lei grei, nu 2 usori. Restul, ce-ai de reprosat? Argumente de cacacios? Nu-mi spune ca nu.

Ce nu mi-a placut mie: ultima parte din interviul Nicole Kidman e retardat, sacosele, stridentei de strada (asta chiar aiurea)

Big +++ Matei Branea si Gipsy Underground

Leonard
09 Jun 2005, 21:38
[eu n-am ascultat 'how to dismental an atomic bomb', so... dar U2 e cool. (acuma colegu' de camera asculta lautareasca, deci daca preferi asta... te chem aici cu transport asigurat !)
pai tocmai asta-i pointul, ca articolul ala desfiinta exclusiv 'How to dismantle...', nu U2 in general. dimpotriva, cine l-a scris admira U2, mai putin acest album.

axiology
10 Jun 2005, 07:36
Esti un fan idiot al lui Kylie care posteaza pe site-ul cantaretei "daca e vreo parte buna in toata treaba asta e faptul ca se dovedeste cat de neintemeate erau barfele ca ti-ai pus silicoane"? Sau Bogdanel?

nu, idiotule, nici una nici alta ... doar mi-am spus parerea ca oricine de pe acest forum. NU era nevoie sa-ti scoti creierul de la naftalina si sa ma ataci fara sa-ti fi facut nimic personal.

Mda, ai dat 7 lei grei, nu 2 usori. Restul, ce-ai de reprosat? Argumente de cacacios? Nu-mi spune ca nu.

ejti greu de cap rau ... era simbolic spus 2 lei (2 parale). Cacacios se cheama ala care saruta dosuri de reviste asa cum faci tu.

concluzie: manifesta-ti ideile linistit dar nu arunca cu noroi in alti useri benny boy !

Alex Leo Serban
10 Jun 2005, 12:04
pt axiology

si cum se keama ala care scuipa (impotriva curentului 'trendy' :P ) doar ca sa fie contra-contracurentului - pishacios?

'ideologie comunistoida'?!? now where the fuck did u c that? :shock:
eu vad altceva (la a(n)xiology): oftica...
bashca un fel de 'ideologie' de tzaran ajuns la oras & care nu stie cu ce se maninca urbanitatea: carmen mezincescu e chiar cool!
in rest, nu te obliga nimeni sa cumperi revista; e clar ca n-ai ce sa cauti in ea: nu esti destul de sofisticat :hmm:
PS tocmai mi-am mai facut un dusman & mi se rupe :P

nume
10 Jun 2005, 14:19
pt axiology

si cum se keama ala care scuipa impotriva curentului
Iconoclast ?

eu vad altceva (la a(n)xiology): oftica...
Asa se vede si de aici.

Nightwane
10 Jun 2005, 14:56
pai tocmai asta-i pointul, ca articolul ala desfiinta exclusiv 'How to dismantle...', nu U2 in general. dimpotriva, cine l-a scris admira U2, mai putin acest album.

tu ai citit tot articolul sau l-ai citit pe diagonala? tipul injura tot ce tine de U2 si are dreptate.

notorious
10 Jun 2005, 15:40
era o tipa, mai sadomaso, si era chiar mezinceasca :P ce incepe sa ma cam calce pe bataturi - diferenta prea mare de gusturi. dar asta nu-i chiar rau.

mentiuni, la prima vedere:

- cronici in continuare naspa la filmele lunii

- insuportabile articolele de la 'cine da mai putin ?'

- ce-a scris gradinariu mi-a placut (bah, e imposibil s- urasc pe tipa asta ! :lol:)

- ce-a scris tipa aia, marie louise semen e cel putin penibil. adica, sa te recunosti atat de 'brainwashed' de reteta hollywood-iana incat nu mai poti gusta filmele parabola ale ui tarkovski - pardon me, dar nu e de competenta unui critic sa faca diferenta ??

- si mai penibil e ce-a scris cealalta unguroaica despre 'chicago'

- fraze aiurea la alin ludu dumbrava: "de la 'spartacus' si pana la 'gladiator' nu s-a facut un film mai bun in gen, peplumul cerea respectabilitate, si dincolo de 'spartacus', 'caderea imperiului roman' si 'ben hur', toate condensate in filmul lui scot, peste ani nu va mai fi citat 'clash of the titans', ci gladiatorul". huh ??

- codruta cretulescu a scris in aliniatul al treilea o fraza pe care chiar n-o pot urmari

- per ansamblu, revista asta incepe sa-mi puta !

Nightwane
10 Jun 2005, 15:49
era o tipa, mai sadomaso, si era chiar mezinceasca :P ce incepe sa ma cam calce pe bataturi - diferenta prea mare de gusturi. dar asta nu-i chiar rau.

eu ma refeream la articolul al carui link l-am aruncat eu p-aici. Stiu ca articolul din Republica :P nr. 1 e scris de Carmen.

cherryblossom
10 Jun 2005, 16:26
culmea, mie mi-a placut mai mult al doilea numar si asta pentru ca avea citeva subiecte interesante pentru mine, si anume Coldplay, Shukar Collective :love: si, de ce nu, si chestia aia cu festivalurile de muzica... la cronicile de filme nici nu m-am uitat, imi ajunge forumul cinemagia :)

Taves bahtalo!

bullet
10 Jun 2005, 16:47

mentiuni, la prima vedere:

- cronici in continuare naspa la filmele lunii

- insuportabile articolele de la 'cine da mai putin ?'

- ce-a scris gradinariu mi-a placut (bah, e imposibil s- urasc pe tipa asta ! :lol:)

- ce-a scris tipa aia, marie louise semen e cel putin penibil. adica, sa te recunosti atat de 'brainwashed' de reteta hollywood-iana incat nu mai poti gusta filmele parabola ale ui tarkovski - pardon me, dar nu e de competenta unui critic sa faca diferenta ??

- si mai penibil e ce-a scris cealalta unguroaica despre 'chicago'

- fraze aiurea la alin ludu dumbrava: "de la 'spartacus' si pana la 'gladiator' nu s-a facut un film mai bun in gen, peplumul cerea respectabilitate, si dincolo de 'spartacus', 'caderea imperiului roman' si 'ben hur', toate condensate in filmul lui scot, peste ani nu va mai fi citat 'clash of the titans', ci gladiatorul". huh ??

- codruta cretulescu a scris in aliniatul al treilea o fraza pe care chiar n-o pot urmari

- per ansamblu, revista asta incepe sa-mi puta !

ce noroc cu tine, esti mare critic pe cinemagia, si te spargi-n figuri, jmekere.... :P

Mala Portugal
10 Jun 2005, 17:33
era o tipa, mai sadomaso, si era chiar mezinceasca :P ce incepe sa ma cam calce pe bataturi!
Eu zic ca a inceput sa te calce pe bataturi de cand n-a vrut sa se joace cu tine la tiff :P

Nightwane
10 Jun 2005, 18:14
Eu zic ca a inceput sa te calce pe bataturi de cand n-a vrut sa se joace cu tine la tiff :P

details details please!!! i'd just hate to miss out on gossip :P

BeNnY
10 Jun 2005, 18:20
Semen (a se citi in engleza) e o idioata, nu are ce cauta in critica de film. Adica chiar cum recunoaste si ea in chestia despre Calauza, nu reproseaza nimic filmului, doar recunoaste ca nu gusta asa ceva pentru ca e prea retardata & brainwashed. Aia e de citit, e funny. Stiam ca e ceva in neregula cu ea cand a dat la Hotel Rwanda re:but (parca), reprosand filmului ca e facut ca sa reproseze UN-ului & celorlalte natiuni ca 'au inchis ochii'. Da, ma enerveaza tipa. Si fraza lui Dumbrava intr-adevar, prea alambicata, nu se mai intelege nimic. Dar restul ok.

Si muzica, cine dracu-i Paul Breazu? Unde-i gasesc pe astia si de ce-i baga in revista? A dat re:gal la Demon Days, care e un cacat, se vede (aude) ca au mai ramas doar gen doi, si re:but la Palookaville. Chestiile cu review pentru TV sunt misto.

Serghei
10 Jun 2005, 19:00
Un Fuck you(in bold letters) trend-ului cul si maculaturii Re:publik.

Airlight
10 Jun 2005, 19:09
era o tipa, mai sadomaso, si era chiar mezinceasca :P ce incepe sa ma cam calce pe bataturi!

:D

Alex Leo Serban
11 Jun 2005, 07:28
pei, eu zic asa: daca 're:publik' reuseste sa enerveze atitia, inseamna ca e pe drumul cel bun ;) in ce ma priveste, eu as vrea-o si mai obraznica - echivalentul selectiei mkiri de la tiff!!! trebuie darimate toate certitudinile plate & pleostite, toti idolii tribului, toate cacaturile comunitare... viva dada! & a big 'hooray' trendului cool! :P
PS ceea ce nu inseamna ca sint de acord cu absolut orice apare in revista...

Mala Portugal
11 Jun 2005, 14:06
Eu chiar am gustat 'cine da mai putin"-ul. Facusem si eu pe cinemagia, acu' un an si ceva , un topic -imparatul e gol pusca - in care a invitam sa dati voi de pe soclu ce credeti ca nu-si ae locu' acolo.
Partea buna e ca la "Cine da mai putin" regasesc multe din idiosincrasiile si antipatiile mele : de la star wars , la gladiatorul, f-u-c-k-i-n' alien, lotr , titanic si , cireasa de pe pestele inghetat , Eterna stralucire a bla bla bla. Daca mai adaugau ET si Salvati soldatul Ryan jubilam.

notorious
11 Jun 2005, 14:23
Eu zic ca a inceput sa te calce pe bataturi de cand n-a vrut sa se joace cu tine la tiff

tu pe la bucuresti nu dai, nu ? daca am nevoie de cotidiene de informare clujene, you'll be the first to call. u get my point, don't ya ?

Mala Portugal
11 Jun 2005, 14:38
u get my point, don't ya ?
U see, this is the funny part. U can never convince me that u actually have a point. Never ever :P

Mala Portugal
11 Jun 2005, 14:45
Tot la "Cine da mai putin" , la articolul cu lotr, in final Kiri zice ca filmul are 98% cronici pro pe rottentomatoes. Din cate imi amintesc, cronica aia anti, de 2% e ceva de genu' : " mi-e rusine de aceasta cronica scrisa inainte sa vad filmul. retractez tot ce am spus. lotr e o capodopera" :lol:

notorious
11 Jun 2005, 15:20
U see, this is the funny part. U can never convince me that u actually have a point. Never ever

the funny part is you're the unfunniest person i know.

Mala Portugal
11 Jun 2005, 15:24
I'm only the laugher, u are the joke

BeNnY
11 Jun 2005, 19:53

Asta e aiurea. Rau. Sau poate tu te anturezi cu gen Seinfeld.

ps iti lipseste un 'most'

Leonard
11 Jun 2005, 21:30
U see, this is the funny part. U can never convince me that u actually have a point. Never ever

Mala e una din putinele femei cu simþul umorului pe care le cunosc. Majoritatea n-au nici un haz.

europe_east
11 Jun 2005, 21:39
nici tu cu afirmatia ultima. altminteri, traiasca mala.

Pitbull
12 Jun 2005, 01:15
Da, da' si Oby! :)

notorious
12 Jun 2005, 10:35
ps iti lipseste un 'most'

s-o crezi tu. 'most unfunniest' ?

altminteri, sa zicem asa: o serie de utlizatori de pe forumul asta (marx, ambra blu, leonard, airlight) au avut coaiele sa-mi spuna care sunt complaints-urile lor legate de mine. desigur, mala papagal n-are coaie, dar compenseaza lipsa lor prin flatulatii.

nume
12 Jun 2005, 11:18
desigur, mala papagal n-are c****, dar compenseaza lipsa lor prin flatulatii.
Doh ..... :sleep:

Mala Portugal
12 Jun 2005, 11:50
Ce baiat finut e notoriuos asta. Si se mai mira ca nu se calca lume pe picioare sa fie in compania lui.

Airlight
12 Jun 2005, 12:09
In no particular order:

Mala is uberkool.

Europe_east is sweet.

Cherryblossom is sexy.

Obvious is smart (obvious :P).

Not that they don't share each other's qualities..

notorious, doua observatii:

1. noul citat din semnatura ta e de fapt al lui woody allen.
2. ce ar trebui sa intelegem din el? are vreo legatura cu ce s-a discutat in ultimele 2 pagini ? :D

BeNnY
12 Jun 2005, 12:23
s-o crezi tu. 'most unfunniest' ?

Intr-adevar.

herbert
12 Jun 2005, 13:44
altminteri, sa zicem asa: o serie de utlizatori de pe forumul asta (marx, ambra blu, leonard, airlight) au avut coaiele sa-mi spuna care sunt complaints-urile lor legate de mine. desigur, mala papagal n-are c****, dar compenseaza lipsa lor prin flatulatii.

notorious, te descalifica asemenea rabufniri de marlan..., care sunt un semn al slabiciunii si derutei.
Mala e dulce-enervanta uneori pentru o anume stare de spirit (am gresit si eu candva prin replici nervoase, insa niciodata atat de jegoase si disperate ca ale tale...), dar nu merita deloc acest tratament... tu ar trebui sa stii si sa simti lucrul acesta...

nu intru in detalii... ai reusit sa instalezi aici o atmosfera puturoasa din care ma grabesc - scarbit - sa ies.

notorious
12 Jun 2005, 15:12
1. noul citat din semnatura ta e de fapt al lui woody allen.
2. ce ar trebui sa intelegem din el? are vreo legatura cu ce s-a discutat in ultimele 2 pagini ?

1. cliff stern e personajul jucat de allen care il spune si mi se parea normal sa precizez cine l-a spus propriu-zis, nu cine l-a scris/conceput

2. ar trebui sa aiba legatura semnatura neaparat cu ce se discuta ? it's just a joke.

notorious
12 Jun 2005, 15:17
ACUM:

nu pot decat sa imi cer scuze pt a fi 'marlan'. eu nu ma enervez deloc usor si intotdeauna imi impun sa raman in limitele bunului simt. se pare, insa, ca in anumite situatii mai si rabufnesc. deci, aceasta postare nu are legatura directa decat cu mesajul lui herbert, care are dreptate: n-am vrut sa fiu responsabil de aceasta atmosfera 'puturoasa'. deci, din nou, imi prezint scuzele

DAR: in privinta malei portugal nu ma pot razgandi. cei ce mi-au reprosat lipsa bunului simt mai sus au vorbit in necunostinta de cauza, iar mala (fetita finuta si gingasa) s-a folosit destul de bine de aceasta situatie ca sa para 'victimizata' de un marlan. cine doreste sa stie motivele pt aceasta rabufnire, sa mi se adreseze prin mp. pt ca mi-am pierdut controlul, e vina mea, dar, repet, sunteti usor dezinformati. ;)

Nightwane
12 Jun 2005, 15:23
fetelor, calmati-va!

notorious
12 Jun 2005, 15:25
I'M CALM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Alex Leo Serban
12 Jun 2005, 15:32
sint f amuzante aceste certuri intre citiva din userii mei preferati!
go on, pls :P

Airlight
12 Jun 2005, 15:46
oh yeah, we were born to entertain you..

europe_east
12 Jun 2005, 16:15
airlight, esti dragutz cu acel comentariu al tau, but that's dangerous territory... oricum, cea mai sexy si desteapta si uberkool de pe forum e de fapt ambra blu... :P she ain't sweet though.

Airlight
12 Jun 2005, 16:21
now why a compliment would be dangerous... Adica avem voie sa venim aici si sa ne injuram si porcaim cu toata lumea, asa cum stiti bine ca se practica, dar n-avem voie sa spunem lucruri care ne plac despre oameni, what kind of danger is that.

re: ambra blu, i'd say she's overrated :P, but then again, time will tell...

europe_east
12 Jun 2005, 16:28
ma gandesc la acel dialog dintre Lola si Mani din "Run Lola Run"... in acelsai spirit, when it comes to compliments made to women, no compliment is good enough... it HAS to be ALL of them! :D

Mala Portugal
12 Jun 2005, 16:34
iar mala s-a folosit destul de bine de aceasta situatie ca sa para 'victimizata' de un marlan. cine doreste sa stie motivele pt aceasta rabufnire, sa mi se adreseze prin mp.
N. , te comporti ca o nevasta parasita. Ai si tu putina demnitate, ce draq :lol:

Airlight
12 Jun 2005, 16:38
iar mala s-a folosit destul de bine de aceasta situatie ca sa para 'victimizata' de un marlan. cine doreste sa stie motivele pt aceasta rabufnire, sa mi se adreseze prin mp.
N. , te comporti ca o nevasta parasita. Ai si tu putina demnitate, ce draq :lol:

:lol:

gionloc
12 Jun 2005, 16:49
ma gandesc la acel dialog dintre Lola si Mani din "Run Lola Run"... in acelsai spirit, when it comes to compliments made to women, no compliment is good enough... it HAS to be ALL of them! :D

avea Noica o vorva, zicea ca femeile se nasc pentru universal dar sfarsesc prin a se lega de particular (si probabil de aci nevoia inconstienta de TOT - de complimentul universal :? ).
barbatii se nasc pentru particular, dar se pierd in universal.
cand se indragostesc, barbatii iubesc toata lumea (d)intr-o femeie si, chiar daca nu reusesc sa o semnifice prea bine (iubirea vreau sa zic), atunci cand afirma (ca stare, nu compliment): 'te iubesc!' de fapt spun (in dimensiunea metafizica a existentei lor) 'mor de dorul tau' si, in acelasi timp, 'tu nu vei muri niciodata, fiindca tu pentru mine esti ABSOLUTUL'.

Mala Portugal
12 Jun 2005, 16:57
Nu stiu cum a reusit gionloc sa duca discutia pana la vodka dar eu o readuc la re:publik & la un insert simpatic din revista:
" Inchide-ti telefonul mobil. In secunda asta. Scrie-ne la [email protected] si spune-ne cat ai rezistat fara el. Sa nu minti...."

gionloc
12 Jun 2005, 17:24
Nu stiu cum a reusit gionloc sa duca discutia pana la vodka dar eu o readuc la re:publik & la un insert simpatic din revista:
" Inchide-ti telefonul mobil. In secunda asta. Scrie-ne la [email protected] si spune-ne cat ai rezistat fara el. Sa nu minti...."

nu vodka, vinu :love: poarta vina!

eu am reusit sa traiesc fara telefon 3 zile si ceva! bine, am fost obligat, ca altfel... greu!! din aiureala l-am bagat in masina de spalat si am pornit-o. il pusesem intr-o bluza ca sa nu se zgarie printre ceva carti, cheile de la usa... imediat ce am ajuns acasa am trimis hainele la spalat, printre ele si bluza, uitand de telefon. mi se parea ca masina troncane cam ciudat, dar.. am zis ca-s nasturii de la blugi :lol: :lol: vreau sa sun pe cineva... unde-i aparatu :))
in masina de spalat :w00t:

am zis ca-mi iau altul imediat ce ajung in Cj (insemna ca o saptamana nema telefon), dar dupa 3 zile l-am pornit! si merge, s-a uscat si no problemo, nici ceasul nu era dereglat :shock: !

asadar, telefoanele ****-******** is cele mai bune! nici Dero nu le poate curatza memoria!

Pitbull
12 Jun 2005, 18:09
oricum, cea mai sexy si desteapta si uberkool de pe forum e de fapt ambra blu... :P she ain't sweet though.

O, da, da,
Oh, l�* lä,
AmbrA
Este ceA
mai ceA!
:D :D :D

MinRep
12 Jun 2005, 18:38
"Inchide-ti telefonul mobil. In secunda asta. Scrie-ne la [email protected] si spune-ne cat ai rezistat fara el. Sa nu minti...."
Just caught my baby on the telephone,
Just wanted to tell her I was comin' home,
Well, I could tell from her voice that she was not alone...
Yes, I could tell from her voice that she was not alone!
---
I got the telephone blues!

Otherwise, eu fac parte dintre cei care nu simt lipsa telefonului, poate doar probabil cand sunt departe de casa... Sa inchid messenger-ul, asta provocare!

Mala Portugal
12 Jun 2005, 18:44
Sa inchid messenger-ul, asta provocare!
Daca il inchid pe pc, il deschid pe telefon :) (si asa e si revista :P )

MinRep
12 Jun 2005, 18:51
Sa inchid messenger-ul, asta provocare!
Daca il inchid pe pc, il deschid pe telefon :) (si asa e si revista :P )
:lol: :lol: :lol:

(nu m-am putut abtine de la acest mesaj triemoticonic)
(si ca veni vorba, fetele astea mai mult sau mai putin zambitoare sunt periculoase... un coleg le-a folosit pana si in teza la romana... mama lui de Internet! :P)

nume
12 Jun 2005, 21:01
Se abereaza mult si in gol. N-am retinut nimic din discutia asta, decat ca ati inceput sa va coiti destul de penibil, dand-o in final in emoticoane si celulare in masini de spalat ...

Mala Portugal
12 Jun 2005, 21:18
Daca n-o citesti e normal sa te simti exclus (si asa e si revista ) :P

nume
12 Jun 2005, 21:33
Nu ma simt exclus deloc dintr-o asa discutie. Asta ca tot ziceai ca pe "Dragos Bucur" se abereaza. Macar acolo se abera pe film ...

Pitbull
13 Jun 2005, 00:55
Da, da' asa e si revista! :lol:

obvious
13 Jun 2005, 10:26
sau revistul, in case ambra is a she...

Alex Leo Serban
13 Jun 2005, 10:59
cum ziceam mai sus: u make my day cind va certati pe forum! keep up the good work - the forum is too big without you... :P

si cum zicea si europe_east: 'no compliment is good enough... it HAS to be ALS of them!' (recunosc, am schimbat 2 litere ;) )

pt gionloc: TE IMPLOR, nu mai da citate din noica!!! adica, pe bune acuma, omul ala se pricepea la femei cum ma pricep eu la bujii... words, words, words; mai bine zi-le din nietzsche - ala chiar rulz 8)

Airlight
13 Jun 2005, 12:00
ai face bine sa-ncepi sa-nveti cate ceva despre bujii.
noica a lasat un fiu - si nu oricare.

atitudinea ta de vultur smecher deaspura (chi)bitzilor de forum ne oboseste.
e o superioritate gratuita si prost asumata.
domnul bufnila mai incerca la un moment dat un bravaj asemanator, intr-o evidenta si trista desincronizare cu ceea ce spera sa mai fie inca publicul lui.

macar in fata acestui public, abtine-te te rog de la manifestari hedonice.
venim aici sperand la un nivel mai profund al mesajului.

cele bune (intrucat nu pot sa scriu 'cu stima').

Alex Leo Serban
13 Jun 2005, 12:18
si ce vrea sa insemne, pray, acest 'ne oboseste'? esti delegat cumva sa vorbesti in numele forumului? :o poate ca ar trebui sa te abtii de la asemenea comentarii: decelez o ascutita lipsa de simtul umorului, si asta e cam trist :lol:

in ce ma priveste, nu sint dispus sa ma 'abtin' de la nici-un comentariu de moment, fortuit & spontan & oricit de stupid - si pot sa garantez ca nu sint sclavul nici unei 'strategii': putin imi pasa de faptul ca pot sa-mi 'alienez' o eventuala fan-base, eu fac - si aici - ce-am facut & fac peste tot: spun ce-mi place & ce nu. & da, asta se cheama hedonism. asumat. trimbitzat chiar. anything wrong with that??
PS kestia cu 'msg profunde'... jeez! profunzimea is so uncool :w00t:

Airlight
13 Jun 2005, 13:12
1. am simtul umorului, prietenii pot s-o confirme. mai acut insa imi este simtul ridicolului.

2. "profunzimea is so uncool" e una din cele mai stupide sintagme pe care le-am citit aici, la paritate exacta cu recenziile lui denis si tiradele imm. Pare gandita - scuze- de o maimuta.

3. "Ne" este undeva intre prenumele popular si pluralul majestatii :). Nu el conteaza, verbul este insa cel important.

4. Nu te putem impiedica sa te manifesti cum vrei, iti cerem insa sa cobori de pe soclul de rigips de unde te-ai cocotat sa-ti arunci panseurile. O discutie normala e o discutie bazata pe premize de egalitate.

din nou, din aceleasi motive, toate cele bune.

cherryblossom
13 Jun 2005, 14:09
wow Airlight, ce vorbe frumoase despre fetele de pe Cinemagia!! ... toate la un loc ne apropiem de femeia ideala.. :)

herbert
13 Jun 2005, 14:12
4. Nu te putem impiedica sa te manifesti cum vrei, iti cerem insa sa cobori de pe soclul de rigips de unde te-ai cocotat sa-ti arunci panseurile. O discutie normala e o discutie bazata pe premize de egalitate.

din nou, din aceleasi motive, toate cele bune.

din numele cui vorbesti, mai, aerisitule?... ca m-ai intrigat si pe mine. s-a format vreun detasament de combatere a hedonistilor si eu nu stiu?...
jos hedonistii!
loviti in ei, ca le place! :)

mie imi place (saptamana asta, inainte de Wimbledon, traiesc in zodia placerilor) cum scrie denis_stelistu. e economicos, sintetic, transant, subiectiv cu masura, receptiv... un desenator de contururi clare, un naiv deghizat, care te dezarmeaza cu "da' ce-am mai facut?"

notorious
13 Jun 2005, 14:13
1. am simtul umorului, prietenii pot s-o confirme.

da, ai cu sacul. dar nu-l dovedesti razandu-te la fiecare miorlait al pisicutzei cu fundita pe nume mala papagal (sau portugal, whatever). in other words, can u say smth funny ? ANYthing.

.................................................. ......

in privinta ciololarului, nu stiu ce sa zic... am nevoie de el mai mult ca sa sun decat ca sa fiu sunat. :oops: :lol:

obvious
13 Jun 2005, 14:15
:happy:

notorious
13 Jun 2005, 14:15
wow Airlight, ce vorbe frumoase despre fetele de pe Cinemagia!! ... toate la un loc ne apropiem de femeia ideala..

@Airlight

see. now, that was funny too. :lol: ce zici, mai punem de-o iconita (mono)expresiva ?

BeNnY
13 Jun 2005, 14:33
da, ai cu sacul. dar nu-l dovedesti razandu-te la fiecare miorlait al pisicutzei cu fundita pe nume mala papagal (sau portugal, whatever). in other words, can u say smth funny ? ANYthing.

Tii neaparat sa fii idiot ;)

Airlight
13 Jun 2005, 15:25
denis_stelistu. e economicos, sintetic, transant, subiectiv cu masura, receptiv... un desenator de contururi clare, un naiv deghizat, care te dezarmeaza cu "da' ce-am mai facut?"

:D :D

la fel de dezarmanta si descrierea. i might even reconsider niste living legends de pe forum, care ar deveni chiar simpatice sub o astfel de lumina oculara blanda..

Airlight
13 Jun 2005, 15:27
wow Airlight, ce vorbe frumoase despre fetele de pe Cinemagia!! ... toate la un loc ne apropiem de femeia ideala.. :)

keep up the good work :)

scuze daca n-am fost exhaustiv in descrieri :P sau daca am omis pe cineva. m-am grabit sa intervin pentru ca la momentul postului meu cativa utilizatori formasera deja un curent misogin... :D

Pitbull
13 Jun 2005, 17:55
Uneori, chiar si offtopicizarea are haz. :)
Dacä eu am creat cândva acel "In suturi", väd c-aici ati pus ad-hoc de-un "In bobârnäculete".
Keep the good work, numai la cap sä nu dati!

nume
13 Jun 2005, 18:05
pt gionloc: TE IMPLOR, nu mai da citate din noica!!! adica, pe bune acuma, omul ala se pricepea la femei cum ma pricep eu la bujii...
Sau cum te pricepi tu la femei...

ai face bine sa-ncepi sa-nveti cate ceva despre bujii.
noica a lasat un fiu - si nu oricare.

atitudinea ta de vultur smecher deaspura (chi)bitzilor de forum ne oboseste.
e o superioritate gratuita si prost asumata.
Mda ...

Mala Portugal
13 Jun 2005, 18:05
fiecare miorlait al pisicutzei cu fundita pe nume mala papagal (sau portugal, whatever).
Tu ai senzatia ca atentez la titlul tau de miss popularitatea? Chill out princess, pastreaza-ti coronita si eventaul asunde-ti-o intr-un loc stramt si intunecat, sa fii sigur ca nu ti-o fura nimeni.

notorious
13 Jun 2005, 20:17
tocmai i-am trimis un mp lui benny in care ii spuneam ca acrosajul asta,care a strarnit si reactia unor cinefili pe care de altfel ii agreez, m-a indispus profund. asadar, scuze sincere tuturor celor 'insultati', mai ales malei papagal/portugal.

Mala Portugal
13 Jun 2005, 20:29
scuze sincere tuturor celor 'insultati', mai ales malei papagal/portugal.
Scuzele alea "sincere" sa le bagi la coronita, bine printeso?

europe_east
14 Jun 2005, 03:36
e amuzanta cearta asta. oricum, notorius nu mi se pare baiat rau... nici macar cand zice chestii "dure"... i wouldn't take him SO seriously. :) ma rog, nu stiu, nu cunosc...

notorious
14 Jun 2005, 10:14
dar ce mari insulte am adus aici, totusi ?

well, i guess SOME people just don't like you... :)

@ europe_east

you're right. :P

Alex Leo Serban
14 Jun 2005, 10:15
pt airlight

1 CUM, CUM!? vorba (recenta) a unei prietene pariziene: 'si ce daca sintem ridicoli?' pe mine, unul, m-a 'dezvrajit' de beteshugul de a ma teme - la rindul meu - de ridicol (cel mai mult pe lumea asta...)

2 recapitulare: pe topicul cu 'sin city' (in continuare cih!) este laudat filmul pt - tocmai! - lipsa de profunzime; asadar - pe cale de consecinta -, filmul e cool; intervin in discutie, spun ca NU ASTA ma deranjeaza, deci i back ideea de neprofunzime = cool... am i missing smth? MONKEY says (intr-o incrucisare cu papagalul): PROFUNZIMEA IS SO UNCOOL!

3 si cum ziceai ca e chestia cu ridicolul?...

4 nu cred ca m-am cocotat pe nici-un soclu - in orice caz, nu fac nici un efort sa par altceva decit sint: aroganta o am de la virsta mica, ma bucur sa constat ca nu m-a parasit. pur si simplu, observ - cum observa si altii -ca ma pricep la filme: verdictele mele sint rareori aiurea, si asta poate s-o confirme chiar si cel mai inversunat dusman al meu (de pe forumul asta sau de aiurea...); nu cred ca e cazul sa mai vin cu exemple.

notorious
14 Jun 2005, 10:22
pur si simplu, observ - cum observa si altii -ca ma pricep la filme: verdictele mele sint rareori aiurea, si asta poate s-o confirme chiar si cel mai inversunat dusman al meu

ei, las' ca in seara asta te testam k lumea ! ai curajul sa ne recomanzi 'giliap' drept cel mai bun de la tiff ? well, intentia nu este trecuta cu vederea ! ;) asa ca moi & inca cativa mergem la elvira, ca sa verificam. u'd better watch out ! :P :P

Alex Leo Serban
14 Jun 2005, 11:42
pai, uite - airlight - cine ma pune pe soclu (fara voia mea)! :P
nu pot decit sa (ma) recitez: 'verdictele mele sint rareori aiurea'!
asta inseamna - nu-i asa - ca ma mai pot insela, uneori: nimeni nu e perfect &, vorba 'ceea: homo sum'... :huh:

in orice caz, de un lucru vreau sa fiti siguri: nu critic sau laud, niciodata, decit 100% sincer! 'cazul' cu filmul lui puiu e a case in point: ma (cam) ofticasem pe el, din motive de gura bogata & spurcata (a lui) & de enervari usoare (ale mele), dar n-a mai contat atunci cind am fost pus in fata evidentei: 'moartea dlui lazarescu' (vazut de mine, pro memoria!, inca de la paris, inainte de cannes, deci) e un film f. bun - lucru confirmat de premiul 'un certain regard', de cel fipresci & de celalte de la cluj, mai ales - in ac. context! - cel al publicului...

Airlight
14 Jun 2005, 11:54
First things first: Airlight se scrie cu A mare, ca e brand-name-ul pe care l-am ales sa ma reprezinte, tot astfel cum Alex Leo se majusculeaza accordingly.

Apoi, tre'sa recapitulez.

cum ziceam mai sus: u make my day cind va certati pe forum! keep up the good work blabla blabla

This sucks.

Sucks because implica o, ziceam eu, superioritate gratuita si prost asumata. Aici e constructia de termopan de care vorbeam.

sin city, yeah - neputand tu sa demontezi un intreg curent de opinie care-l declara cool pur si simplu, indiferent de umorile care-l locuiesc si dornic fiind tu de o astfel de admiratie a maselor ai zis "hell, i can do that!" si ai inceput sa te reprezinti as a cool cutboard character, ca doar asa-s si personajele de acolo..

don't be so f*ing st*pid, alea sunt misto tocmai pentru ca nu exista, tu, fiind asa, nu esti misto tocmai pentru ca existi...

Profund e tot ceea ce dureaza, ceea ce transcede secunda pentru a o putea locui pe urmatoarea, e tot ceea ce reuseste sa depaseasca conditia umana curenta in drumul spre un nivel spiritual superior.
Asculta-ma bine, prietene, e motivul pentru care ne-am nascut.

Stai linistit, cand am sa-ti contest verdictele de privitor de film ai vazut ca o fac fara menajamente, daca mi se pare ca merita efortul. Deocamdata ma nemultumeste calitatea ta de interlocutor de forum.

Caci stim ca tot ce faci e pentru a stoarce admiratie sau apreciere publica, stim ca ai nevoie de ele pentru a putea trai cu tine insuti, acceptam, chiar daca nu usor, acest cabotinaj continuu... dar nu dialoga cu noi de dincolo de suprafata acestor pagini.

Alex Leo Serban
14 Jun 2005, 13:11
problema nr 1 a acestui forum (&, presupun, altele): toata lumea raspunde, vine cu replica la replica dinainte, vrea sa aiba ultimul cuvint...

am ajuns la concluzia ca asta este, intr-adevar, obositor!

asa ca cedez.

chiar nu ma pasioneaza sa 'conversez' in contradictoriu cu toata lumea de pe ac. (sau alt) forum: pe numitul nume l-am scos deja din memoria mea, it'll be an ongoing job sa o fac & cu altii.

oricum, nu e deloc adevarat ca 'obosesc' forumistii: lumea ma adora... :P
&, btw, ma simt f bine in compania mea - doar ca, uneori (adeseori?) simt nevoia sa ma mai cert si cu altii.
probabil ca de la profunzime mi se trage :w00t:

nume
14 Jun 2005, 15:54
pur si simplu, observ - cum observa si altii -ca ma pricep la filme

verdictele mele sint rareori aiurea.

asta poate s-o confirme chiar si cel mai inversunat dusman.
Infirm.
Am ras mult la postul tau si la tot ce abramburesti p-aici. Esti bolnav.
Sa te pricepi la filme nu e meserie ci o frectie a ...

homo sum
Ihi ...

This sucks.

Sucks because implica o, ziceam eu, superioritate gratuita si prost asumata. Aici e constructia de termopan de care vorbeam.

sin city, yeah - neputand tu sa demontezi un intreg curent de opinie care-l declara cool pur si simplu, indiferent de umorile care-l locuiesc si dornic fiind tu de o astfel de admiratie a maselor ai zis "hell, i can do that!" si ai inceput sa te reprezinti as a cool cutboard character, ca doar asa-s si personajele de acolo..

don't be so f*ing st*pid, alea sunt misto tocmai pentru ca nu exista, tu, fiind asa, nu esti misto tocmai pentru ca existi...

Profund e tot ceea ce dureaza, ceea ce transcede secunda pentru a o putea locui pe urmatoarea, e tot ceea ce reuseste sa depaseasca conditia umana curenta in drumul spre un nivel spiritual superior.
Asculta-ma bine, prietene, e motivul pentru care ne-am nascut.

Stai linistit, cand am sa-ti contest verdictele de privitor de film ai vazut ca o fac fara menajamente, daca mi se pare ca merita efortul. Deocamdata ma nemultumeste calitatea ta de interlocutor de forum.

Caci stim ca tot ce faci e pentru a stoarce admiratie sau apreciere publica, stim ca ai nevoie de ele pentru a putea trai cu tine insuti, acceptam, chiar daca nu usor, acest cabotinaj continuu... dar nu dialoga cu noi de dincolo de suprafata acestor pagini.
Bravos ! Pitbulle, avem un nou portretist.

p.s.
Sin City e belea.

Pitbull
14 Jun 2005, 16:24
Hehe. Mäi, degeaba mä provoci, cä nu mai mai implic în chestia asta. Am înteles niste lucruri... nu mä mai incitä. Lasä, jucati-vä voi. ;)

Airlight
14 Jun 2005, 20:10
problema nr 1 a acestui forum (&, presupun, altele): toata lumea raspunde, vine cu replica la replica dinainte, vrea sa aiba ultimul cuvint...

am ajuns la concluzia ca asta este, intr-adevar, obositor!

Alex,

Exact asta este un forum, un spatiu in care oamenii dezbat si discuta. Un spatiu de exercitiu al ideilor in care numai cele valide raman. Daca nu esti obisnuit cu confruntarea, daca asta ti se pare prea greu, atunci poate ti-ar fi utila o vreme o miuta dialectica "la perete" inainte de a intra in vreo polemica.

E mult, -e infinit mai usor sa clamezi adevaruri personale pe hartie scumpa decat sa le verifici in agora propriului tau public. Dar daca vrei sa ramai cu ceva mai mult decat cu suficienta de sine, intreaba-te si intreaba-ne. Si daca ai s-o faci frumos o sa-ti raspundem...

Lumea nu te adora, ea doar te asculta - atunci cand discursul tau e coerent si lizibil (btw, excesul de emoticoane si imprumuturi saxone nu iti ajuta expresia). Iar daca ceea ce spui e chiar corect si/sau important, atunci lumea te apreciaza.

Dar daca ai sa continui sa spui -intr-un limbaj aparte- lucruri de genul "noica se pricepea la femei cum ma pricep eu la bujii, profunzimea is so uncool", etc etc lumea va incepe sa nu te mai asculte.

Si vei ramane parasit si singur, ca-ntr-una din spaimele tale secrete, zvacnind in jurul tau cu fraze 'cool' care nu mai intereseaza pe nimeni.

Nae
14 Jun 2005, 20:35
Bravos Airlight.
Respect, ai spus tot ce trebuia.

nume
14 Jun 2005, 21:06
Daca nu esti obisnuit cu confruntarea, daca asta ti se pare prea greu, atunci poate ti-ar fi utila o vreme o miuta dialectica "la perete" inainte de a intra in vreo polemica..
Dictatorii nu suportau sa fie contrazisi.

E mult, -e infinit mai usor sa clamezi adevaruri personale pe hartie scumpa decat sa le verifici in agora propriului tau public. Dar daca vrei sa ramai cu ceva mai mult decat cu suficienta de sine, intreaba-te si intreaba-ne. Si daca ai s-o faci frumos o sa-ti raspundem
Asta nu cred ca se mai poate. Ne-a scarbit suficient ca sa mai fie luat in seama de cineva. Singurii care-i mai dau o f. mica mica atentie sunt nou venitii, cei care au auzit de el din presa si care, in naivitatea lor, cred ca e ceva de capul lui. Asa cum credeam si eu inainte de a-l intalni pe cinemagia.

Lumea nu te adora, ea doar te asculta - atunci cand discursul tau e coerent si lizibil (btw, excesul de emoticoane si imprumuturi saxone nu iti ajuta expresia). Iar daca ceea ce spui e chiar corect si/sau important, atunci lumea te apreciaza..
Singurii care-l apreciaza sunt cei interesati (vezi TIFF) si un numar f. mic de aplaudaci (vreo 3 la numar) care o fac din inertie.

Dar daca ai sa continui sa spui -intr-un limbaj aparte- lucruri de genul "noica se pricepea la femei cum ma pricep eu la bujii, profunzimea is so uncool", etc etc lumea va incepe sa nu te mai asculte..
Asta deja s-a intamplat imediat dupa "ffc" :sick: , cu toate ca nici inainte ... (pe niste topicuri vechi am zis ca mor de ras).

Si vei ramane parasit si singur, ca-ntr-una din spaimele tale secrete, zvacnind in jurul tau cu fraze 'cool' care nu mai intereseaza pe nimeni.

Airlight
14 Jun 2005, 21:18
Dictatorii nu suportau sa fie contrazisi.

Nici copiii nu suporta.
Confruntarea necesita o anumita maturitate emotionala.

Asta nu cred ca se mai poate. Ne-a scarbit suficient ca sa mai fie luat in seama de cineva. Singurii care-i mai dau o f. mica mica atentie sunt nou venitii, cei care au auzit de el din presa si care, in naivitatea lor, cred ca e ceva de capul lui. Asa cum credeam si eu inainte de a-l intalni pe cinemagia.

Eu nu gandesc asa. Inca ii mai dau o sansa, orice sansa, de a fi ceea ce se pretinde: un analist inteligent cu sensibilitate filmica. Doar ca ratarea consecventa a acestei pozitii ma face sa-l reconsider de fiecare data.

Alex Leo Serban
15 Jun 2005, 10:13
n-am nevoie de nici o 'a doua sansa' (!) sau de 'reconsiderare', nu ma intereseaza parerea unora ca nume si altii ca el, nu ma intereseaza 'maturitatea emotionala' si alte timpenii consensuale de doi lei, etc etc.

am intrat pe ac. forum pt ca prefer sa comunic virtual decit sa o fac face to face (pt ca nu ma intereseaza oamenii, ci ideile lor - cind au asa ceva...).
perioada de imersiune comunicationala s-a incheiat.
de aici inainte, voi mai comunica numai cu mine & cu altii la fel de sofisticati ca mine. a fost o 'bain de foule' de care aveam nevoie, la un moment dat, dar gata: ce e ce prea mult, strica.
nu, nu regret nimic (sustin in continuare ca 'ffc' nu trebuia sa se amestece cu oricine!), dar nici nu obisnuiesc sa revin pe pasii facuti pe un drum care nu duce nicaieri.

PS in urmatorul numar al 'ideilor in dialog' exista un 'dictionar cannes' pe care l-am dedicat 'cinemagistilor fara nume de pretutindeni' :P

Airlight
15 Jun 2005, 10:34
Domnule Serban,

Sunt eu un prost cu fite ? Un colportor ?
Sunt eu un om fara Idee ?

Suntem noi, cei care nu putem fi de acord cu dvs, victimele unor 'tampenii consensuale' ?

Iertati-ma, dar nu va intereseaza ideile celorlalti oameni ci propria dvs Idee, pe care o doriti reflectata in mii si mii de pupile tremurand de emotie..

Ei bine, asa ceva nu e posibil. Tocmai pentru ca nivelul NOSTRU de sofisticare e superior nivelului discursului dvs.

Un om inteligent ar trebui sa stie ca "imersiunea comunicationala' n-are cum sa se incheie. Suntem fiinte sociale, i.e. aflate in inter-relatie si in acest context suntem sortiti sa emitem intre noi, continuu, chiar si non-verbal, mesaje. Si stiti bine ca si tacerea e un raspuns, cel mai prost din pacate.

Noi va dorim o viata frumoasa, cu multe bucurii in ale filmului, dar incercati s-o traiti tinand cont de ce ati citit aici.
Altfel se cheama ca n-ati inteles nimic si veti repeta aceeasi greseala.

Iar asta nu e deloc semn de inteligenta.

ps faptul ca Horia va publica, asa cum ziceam, in hartie scumpa, n-ar trebui sa va fie un argument de sustinere a pozitiei.

KORBEN
15 Jun 2005, 14:58
tipic

Airlight
15 Jun 2005, 15:12
refine

notorious
15 Jun 2005, 16:35
Domnule Serban

bai, esti de coma ! :lol: :lol:

nume
15 Jun 2005, 20:02
n-am nevoie de nici o 'a doua sansa' (!) sau de 'reconsiderare', nu ma intereseaza parerea unora ca nume (un prost cu fitze, colportor de texte vulgarizatoare)
Nici pe mine nu ma intereseaza parerea unui homosexual prins cu penisu-n gura in tabloide de 2 lei. Pt. mine astfel de indivizi nu exista.
Atitudinea "tipica " nu e decat un firav gest reflex ofilit.

PS in urmatorul numar al 'ideilor in dialog' exista un 'dictionar cannes' pe care l-am dedicat 'cinemagistilor fara nume de pretutindeni'
Aceste cuvinte ne onoreaza.
:P
:sick:

@Airlight
Strici orzu' pe guvizi.

Alex Leo Serban
17 Jun 2005, 10:33
pe nume probabil ca l-a nascut ma-sa neutru, si-abia cind a facut cei doi dinti din fata a decis sa fie heterosexual macho, ca sa simta si el ca exista & ca are un rost pe lumea asta.
asta-mi aminteste de bancul acela de la sfirsitul lui 'a swedish love story' -primul film al lui roy andersson, care i-a placut atit de mult lui leonard: doamna invatatoare ii intreaba pe 3 copii din clasa, care seamana unu cu altu ca 3 picaturi de apa, daca sint frati gemeni - tripleti; da, spune primul; da, spune al doilea - cu aceleasi voci cristaline de copii; da - zice si al 3-lea, cu-o voce ca din butoi... dar ce se-ntimpla? - intreaba invatatoarea; semanati atit de mult, mai putin la voce. al 3-lea raspunde: pai, mama n-avea decit 2 sini, eu a trebuit sa sug la tata :w00t:

nume
17 Jun 2005, 16:05
eu a trebuit sa sug la tata :w00t:
Taci ! Taci dracu' ! Taci ! Esti penibil ... :sick: Taci ! Taci da-te dreacu' ! Taci in ....
Taci ! Liniste !

BeNnY
17 Jun 2005, 16:13
Tipic

amoma
18 Jun 2005, 13:33
slab, foarte slab numarul doi.
un fel de fhm fara coaie si de cosmopolitan cu par pe spate.
pe cine oare intereseaza vestimentatia stradala si amandina comunista?
sucks, dude
iar partea aia cu filme overrated e de-an pulea rau de tot. alien sucks? blow me. godfather sucks? aussi. calauza? recunosc, n-am inteles nimic din articolul domnisoarei spermatice.

nume
18 Jun 2005, 15:55
iar partea aia cu filme overrated e de-an pulea rau de tot. alien sucks? blow me. godfather sucks? aussi. calauza? recunosc, n-am inteles nimic din articolul domnisoarei spermatice.
Looolllll, bravo ! La faza cu domnisoara sperm .... 10/10.

Alex Leo Serban
19 Jun 2005, 08:44
numarul al doilea e mai bun decit numarul unu.
'pe cine intereseaza vestimentatia & amandina'?
pai, sa zicem: pe cei fara prejudecati :P
after all, e o revista de film, muzica & cultura urbana - si aici poate intra orice, de la tanga la manga.

cit priveste filmele overrated - obisnuiti-va cu gindul ca numai la plenarele pcr exista unanimitate. faptul ca unora nu le-a placut (atit de mult ca altora!) 'alien', 'the godfather' sau 'calauza' e un semn de normalitate...

Serghei
19 Jun 2005, 10:18
Si astia care nu gusta Roy Andersson si Bergman nu sunt cinefili.

Airlight
19 Jun 2005, 12:17
:)

keine Lust bitte, herr Serghei..

nume
19 Jun 2005, 14:08
faptul ca unora nu le-a placut (atit de mult ca altora!) 'alien', 'the godfather' sau 'calauza' e un semn de normalitate...
E un semn retard. (http://media.snuffx.com/x/jun16x/4q2457.jpg)

Alex Leo Serban
20 Jun 2005, 10:32
Si astia care nu gusta Roy Andersson si Bergman nu sunt cinefili.

logic.

skank
20 Jun 2005, 14:23
se impune un premiu de originalitate pt coperta re:publik #2
http://tinypic.com/669s39

skank
20 Jun 2005, 14:31
interviul cu coldplay in engleza (part 1) aici:
http://www.easytoplease.net/interviews.php?page=nme1
si part 2 aici:
http://www.xpressmag.com.au/archives/2005/06/coldplay_chris.php

si interviul lui emanuel levy cu nicole kidman aici:
http://emanuellevy.com/article.php?articleID=137

juma de revista (cel putin) se sprijina pe astea 3 materiale, dar nu e rau, fata de incropeala 100% romaneasca din primul numar prefer niste traduceri ale unor articole si interviuri bune de afara. si eu zic ca re:publik2 e mai buna decat re:publik1, a urcat, cum s'ar zice, de la re:but la re:miza, si'acolo o sa ramana pt ca de regaluri nu e loc intr'o revista romaneasca indiferent cum s'ar numi ea. poate ma contrazice 'omagiul' (pdf-ul de prezentare mi s'a parut foarte cool indeed, promite mult mai mult decat ar putea re:publik sa ofere ever), dar sa vedem.

Alex Leo Serban
21 Jun 2005, 12:48
pai normal c-o sa fie super si aia, doar ma are (iarasi! tot!!) pe mine in primul numar - cu un pictorial senzational la nudul gol :w00t:

tailgunner
21 Jun 2005, 12:59
pai, plagiatul e o practica des folosita in glossy-urile romanesti. E una la Republik, Gradinariu parca, care face asta de mult, traduce de pe site-uri si publica sub semnatura proprie, si in Apropo Tv, si in Cool-tura (era un supliment Cuvintul daca-mi aduc aminte). Ce sa-i faci, urgentsa de-a fi cool calca probitatea (puah, uncool) in picioare. Scopool scooza mijloacele.

Alex Leo Serban
21 Jun 2005, 14:18
mai baieti mai,
bag seama ca voi nu stiti ce e aia plagiat...
atit anca gradinariu, cit si multi altii (printre care yours untruly :P ), recurg la ceea ce se cheama 'culegere de informatii' de pe unde exista ele - net, reviste straine, etc etc.
motivul?
simplu: sint singurul corpus de date la care are acces un jurnalist de la noi din romania. in plus, nu e nimic infamant sau ilegal: asa cum unele filme se fac din alte filme, jurnalismul care nu este de investigatie, ci acela larg cultural (incluzind aici si monden) se adapa de la textele altora. c-asa-i in tenis ;)
ca sa fie intr-adevar plagiat (cum a facut laurentiu damian plagiind articolul meu din 'elle' dspr pornouri), ar trebui sa fie preluare mot-a-mot a frazelor din textul prim; altminteri, este vorba de a spune in cuvintele tale o poveste (sau doar niste date) preluate din alte surse - cu ideile tale & remontind, relexicalizind, etc etc.
o adaptare, deci.
cum spuneam, procedeul nu este citusi de putin rusinos, practicindu-se si afara.

'honny soit qui mal y pense'...
dar, pt ca sintem in romanica, exista, cacalau, d-ashtia - care 'mal y pense(nt)'...

Airlight
21 Jun 2005, 15:46
sa ma iertati, dar in cazul asta the mission sux.

in conditiile astea cred ca oricine ar putea scrie ceva cat de cat pertinent despre orice.

subscriu oricand la ce a scris tailgunner.

tailgunner
21 Jun 2005, 15:47
want proof? here's proof:

Apropo TV, 25.03-31.03

p.33
Anca Gradinariu zice (sub semnatura ei):

"Raul cel nou. L-am vazut in serialul de animatie razboiul stelelor, dar acum il vom avea in carne si oase, sau mai bine zis in carne si metal. Generalul Grievous e noul baiat rau.
Acest extraterestru, generat pe computer, conduce armata separatista de androizi impotriva republicii si are o placere extrema de a ucide Jedi"

Empire online, 9 noiembrie 2004, zice>

"Prepare to meet Star Wars' newest bad guy. We're scared.We’ve seen him in the Clone Wars Animated Series, but if you want your first look at the live-action version of General Grievous, the new bad guy (or one of ‘em, heh heh) from Star Wars Episode III – Revenge Of The Sith, then now’s your chance.
For today the very first pic of Grievous, the entirely CG alien soldier who leads the Separatist droid armies into action against the Republic (or does he?), and has a particular penchant for killing Jedi...".

Si restul sectiunii e la fel de "culeasa", la fel si sectiunea anterioara despre trailer. Calduta slujba, surfezi pe net, traduci nitel si semnezi, dupa care iei sponsorizari si o intinzi la Berlin, Benicassim si unde s-o mai putea. Can I get one of these?
Inteleg ca au si romanii nevoie de informatii, dar un minim de decenta, pe care il are de pilda, pe pagina urmatoare, colega Ancai Gradinariu, Andreea Chiriac, care semneaza si pune alaturi "dupa Paris Match".

Airlight
21 Jun 2005, 15:49
Calduta slujba, surfezi pe net, traduci nitel si semnezi, dupa care iei sponsorizari si o intinzi la Berlin, Benicassim si unde s-o mai putea. Can I get one of these?

rightly so.

skank
21 Jun 2005, 15:58
eu n'am zis nicaieri de plagiat si nici nu cred ca e vorba de asa ceva. poate imaginea de pe coperta ar fi putut sa fie altceva decat nme-ul ala in oglinda, articolele sunt niste traduceri cinstite, nu semneaza altcineva in locul celor care le'au facut ci apar numele lui mark beaumont si e. levy, din pct meu de vedere nu e nici o problema, dimpotriva, cum am zis si mai sus, prefer asa decat originalitate totala dar de calitatea a 3a. gradinariu si chirilov sunt printre cei mai ok dintre semnatari, in afara de ei doar ana maria sandu si m.l. semen mi'au placut in mod deosebit (da, marie louise rulz si ma bucur ca a fost completely misunderstood de cei mai multi, asta o face si mai cool). desigur, bratan si als la inaltime ca mai mereu, dar contributiile lor in nr 2 au fost doar de 2000 de semne each. daca as face eu revista as scapa de mezincescu, dar n'o fac si probabil e mai bine asa. re:publik mi se pare mult mai putin elitista decat lasa impresia, asta e inca un punct castigat. nu'i tocmai o biblie a coolnessului dar o lectura agreabila per total si care face 2 pachete de tigari pe care le'as putea lua de aceiasi bani.

Alex Leo Serban
21 Jun 2005, 16:51
pt tailgunner

yeah right: incidentally, textul ancai g e mai misto scris decit kestia din empire! nu vad 'copierile' decit la nivel de informatie, care e (din cite stiam) pe gratis in epoca zisa a informatiei... (abia astept sa fiu contrazis, ha!)

cit priveste calatoriile la diverse festivaluri (care vad ca-i oftica pe unii, altii, mai slab umblati :P ), nimic din ce au scris gradinariu, chirilov, als a.s.o. nu a fost 'copiat', 'compilat' sau 'adaptat' dupa alte surse - decit, repet, la nivelul informatiilor! sint articole originale. consider this!

PS cit de tipic romanesc (deci provincial!) este sa cirtesti pe la colturi, cind stii ca n-ai putea sa faci ceva mai bun nici daca ti-ai trage cracii dupa urechi! i se intimpla lui puiu cu 'moartea dlui lazarescu', li se intimpla si celor care fac 're: publik'...
this country sux! :sick:

nume
21 Jun 2005, 17:00
Calduta slujba, surfezi pe net, traduci nitel si semnezi, dupa care iei sponsorizari si o intinzi la Berlin, Benicassim si unde s-o mai putea. Can I get one of these?

rightly so.
Nu e asa ca pare cunoscut ? Pomana ingrasa si face matzu' gros pe moment. Faza dura e ca nu tine de foame. Atarnatori ...

yeah right: incidentally, textul ancai g e mai misto scris decit kestia din empire! nu vad 'copierile' decit la nivel de informatie, care e (din cite stiam) pe gratis in epoca zisa a informatiei... (abia astept sa fiu contrazis, ha!)
Compilatorii se apara intre ei.

tailgunner
21 Jun 2005, 17:04
e copiat motamo, stimabile, de unde mai fain, parca n-am citi acelasi text

ar fi si culmea sa-si copieze si articolele scrise in urma deplasarilor, nu crezi? dar nu imposibil.

"sa-ti tragi cracii dupa cap" e o fraza demna de un critic cu patalama, care se plimba pe la marile festivaluri internationale. esti urban, domle.

tailgunner
21 Jun 2005, 17:10
si nu era vorba de textele tale, dar daca te simti vizat...

nume
21 Jun 2005, 17:10
e copiat motamo, stimabile, de unde mai fain, parca n-am citi acelasi text

ar fi si culmea sa-si copieze si articolele scrise in urma deplasarilor, nu crezi? dar nu imposibil.

"sa-ti tragi cracii dupa cap" e o fraza demna de un critic cu patalama, care se plimba pe la marile festivaluri internationale. esti urban, domle.

Playback (http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=5196&hist=0).

si nu era vorba de textele tale, dar daca te simti vizat...
Again. (http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=5196&hist=0)

Alex Leo Serban
21 Jun 2005, 17:45
pt tailgunner

stai linistit, eu nu ma simt niciodata vizat...
dar am in mine o sete nestinsa de a lua apararea celor invinuiti pe nedrept: nu, in textul ancai g nu vad deloc copiere 'motamo' - sorry!
stiu ca ti-ar placea ca eu sa pay lip service la tot ce afirmi (sin city, plagiaturi etc), dar: ntz!

PS sint mindru de expresia pe care tocmai am coined; descrie o pozitie de contorsionism destul de amuzanta, de n-ar fi patetica (vezi cazul - disperat - al celui fara nume...). si mai stiu si altele, 'compilate', ba chiar 'plagiate' de cind ma bateam cu baietii in spatele blocului, injuram de mama, scuipam, scoteam limba & briceagul, etc.
good habits die hard :P

Pitbull
21 Jun 2005, 17:51
Mangisse-vous papa!
Voi chiar nu v-ati pliftisitärä?

Longshot
21 Jun 2005, 17:53
daca nu vor topicul blocat pana la aparitia nr. 3 al revistei, sper sa se plictiseasca.

tailgunner
21 Jun 2005, 17:58
Which of these do you NOT see?

"Raul cel nou" - "the newest bad guy"

"L-am vazut in serialul de animatie razboiul stelelor" - "We’ve seen him in the Clone Wars Animated Series"

"Acest extraterestru, generat pe computer" - "the entirely CG alien soldier"

"care conduce armata separatista de androizi impotriva republicii si are o placere extrema de a ucide Jedi" - "who leads the Separatist droid armies into action against the Republic and has a particular penchant for killing Jedi..."

S.a.m.d.

Contributia A.G. e (poate) glumita cu "carne si metal" (ha ha)

Bon, j'ai fini Pitboule, ne me manges pas. A bientot, salut.

Airlight
21 Jun 2005, 18:00
PS cit de tipic romanesc (deci provincial!) este sa cirtesti pe la colturi, cind stii ca n-ai putea sa faci ceva mai bun nici daca ti-ai trage cracii dupa urechi! i se intimpla lui puiu cu 'moartea dlui lazarescu', li se intimpla si celor care fac 're: publik'...
this country sux! :sick:

monser, ceea ce voua vi se pare carteala sunt amenzi simple si clare din partea audientei carora va adresati (si n-ar fi rau sa invatati cum e cu dialogul in societatea civila, poate dati scurt o scoala de vara) acolo unde lucrurile nu stau ok, asa cum un organism viu semnaleaza rapid infectia.

in ceea ce ma priveste (caci tre' s-o iau personal, uitandu-ma la circariile cu 'altceva mai bun..') invit pe oricine, PE ABSOLUT ORICINE, sa-mi spuna ceva prost facut de mine. Ever.

Si dupa aia mai vorbim.

Serghei
21 Jun 2005, 18:09
nimic din ce au scris gradinariu, chirilov, als a.s.o. nu a fost 'copiat', 'compilat' sau 'adaptat' dupa alte surse - decit, repet, la nivelul informatiilor! sint articole originale

Si uite asa ajungi la stadiu de papagal,nu mai esti in stare sa produci 2 idei originale despre un film si atunci vii cu articole de prin alte parti.Adevarata valoare a voastra se vede in cronicile filmelor romanesti(ca aici nu mai aveti de unde va informa) si de fiecare data o balaciti,aruncand cu remarci subtile in aberatiile autohtone.O cinematografie serioasa nu poate exista fara o critica serioasa iar voi de 15 ani tolerati cacaturile scoase de regimul lui Nicoleascu.

PS cit de tipic romanesc
Tipic romanesc e sa te sui singur pe un piedestal,sa ai impresia ca le cunosti pe toate,sa te ascunzi ca strutul cu capul in pamant in loc sa spui lucrurilor pe nume,sa fii etern revoltat de tara ta da' sa nu faci nimic,sa importi mereu cultura,sa preferi sa fii cool in loc sa fii serios.

Pitbull
21 Jun 2005, 18:11
Bon, j'ai fini Pitboule, ne me manges pas. A bientot, salut.
Sper cä din gresealä ai uitat al doilea "l" în ortografia galicä a numelui; nu de alta, da' dacä s-a vrut un calambur cu trimiteri la ordinul bovinelor, ar fi atât de giulkizdos, cä m-ar apuca mila.
In rest, recunosc cä desi n-am citit articolele incriminate, citatele mitraliate de tine deasupra sunt convingätoare. Dar, de, ziaristii e si ei oameni, are si ei nevoie de-o pâinicä, nu? Plus de spirit de gascä, sä nu päteascä precum altul care-a furat o pitä, si pentru giumbuslucul ästa s-a ales cu zece ani de ocnä si-un Javert pe urme tutta la vita.

Airlight
21 Jun 2005, 18:14
Chapeau.

Serghei a spus ce trebuia.

tailgunner
21 Jun 2005, 18:16
Pitboulle, a se citi iexclusiv pi frantsuzashte, fu involontaire.
Boule comme bul de nej, ceea ce-i toata chestiuta asta cu plajiatu, cari nu mierita atentsie.
Comment sa-ti zic tie bovineshte, quand imi plaisent miesajele matale.
excuzemoa

Pitbull
21 Jun 2005, 18:18
Bon, alors on est coulle (comme dans "cool" - pas tu tout "cul"!)

europe_east
21 Jun 2005, 18:43
Tipic romanesc e sa te sui singur pe un piedestal,sa ai impresia ca le cunosti pe toate,sa te ascunzi ca strutul cu capul in pamant in loc sa spui lucrurilor pe nume,sa fii etern revoltat de tara ta da' sa nu faci nimic,sa importi mereu cultura,sa preferi sa fii cool in loc sa fii serios.

sunt mai multe feluri de a fi "serios", unul din ele e cel practicat de als, imi pare mie. tu Serghei critici de pe margine, da' daca e sa FACI ceva, atunci ce anume faci? als numai prin faptul ca he hangs around here, face acest site mai popular, deci mai multa lume interesata in film, mai multi o sa vada filme noi din cauza asta, etc, etc.

Airlight
21 Jun 2005, 19:20
als numai prin faptul ca he hangs around here, face acest site mai popular, deci mai multa lume interesata in film, mai multi o sa vada filme noi din cauza asta, etc, etc.

oh come on, gimme a break.
Serghei e 'public', he's supposed to stay on the side.
On the other hand, ALS e performer.

Acuma, s-ar putea sa mi se para mie, dar cel putin in siteul asta rolurile au devenit inversate.

Si asa e si revista :D

europe_east
21 Jun 2005, 19:33
domne' :): ce scrie als pe acest site e in general jucaus, mai in serios, mai la misto, dar ce cu siguranta nu-i lipseste este inteligenta. and yes, it's cool=good to read something inteligent. sunt convinsa ca toate farurile astea care se pun pe el, aduc mai multi oameni pe site. si poate intamplator o sa mai fie unul care sa zica "ia sa vad domle si eu giliap".
pe de alta parte, ce mai face als: scrie, da interviuri, mai si explica din cand in cand, e om de gust, si d-astia nu-s niciodata destui. asa ca rezultanta e pozitiva. de altminteri, daca nu l-ati considera un "adversar" pe masura, nu l-ati baga in seama nici voi.

Airlight
21 Jun 2005, 19:38
Draga mea,

Romanii sunt un popor de oameni inteligenti.
Moralitatea e insa cea care le scapa.

Si asta e motivul pentru care suntem si astazi ceea ce suntem.

Nu intamplator era vorba de un imprumut ne-deontologic mai devreme, aka furt la drumul mare din ce-au scris altii.

nume
21 Jun 2005, 21:46
Which of these do you NOT see?

"Raul cel nou" - "the newest bad guy"

"L-am vazut in serialul de animatie razboiul stelelor" - "We’ve seen him in the Clone Wars Animated Series"

"Acest extraterestru, generat pe computer" - "the entirely CG alien soldier"

"care conduce armata separatista de androizi impotriva republicii si are o placere extrema de a ucide Jedi" - "who leads the Separatist droid armies into action against the Republic and has a particular penchant for killing Jedi..."

monser, ceea ce voua vi se pare carteala sunt amenzi simple si clare din partea audientei carora va adresati (si n-ar fi rau sa invatati cum e cu dialogul in societatea civila, poate dati scurt o scoala de vara) acolo unde lucrurile nu stau ok, asa cum un organism viu semnaleaza rapid infectia. Si uite asa ajungi la stadiu de papagal,nu mai esti in stare sa produci 2 idei originale despre un film si atunci vii cu articole de prin alte parti.Adevarata valoare a voastra se vede in cronicile filmelor romanesti(ca aici nu mai aveti de unde va informa) si de fiecare data o balaciti,aruncand cu remarci subtile in aberatiile autohtone.O cinematografie serioasa nu poate exista fara o critica serioasa iar voi de 15 ani tolerati cacaturile scoase de regimul lui Nicoleascu.

Tipic romanesc e sa te sui singur pe un piedestal,sa ai impresia ca le cunosti pe toate,sa te ascunzi ca strutul cu capul in pamant in loc sa spui lucrurilor pe nume,sa fii etern revoltat de tara ta da' sa nu faci nimic,sa importi mereu cultura,sa preferi sa fii cool in loc sa fii serios
And again. Te freci in ... ca nesu'. (http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=5196&hist=0) Lasa-ne, ne-am saturat de tine !

aka furt la drumul mare din ce-au scris altii.
E greu dupa ce te imbuibi moca cu pateuri si sampanie la kil pe la receptii sa scoti ceva original. Cauti pe net, schimbi doua cuvinte, ti-ai luat cei 200 de euro( :sick: ) si te numesti critic de film.

Pitbull
22 Jun 2005, 00:29
Imi vine sä räspund ca-n bancu' äla cu doi tärani pe pajiste: "Ehee...." "Eee..." Poate-ncerc sä-l reproduc la topicul de bancuri, desi nu stiu ce-o sä iasä, cä 75% la sutä din banc fac intonatia, expresiile si jocul de scenä. ;) Poate cu niste emoticoane, ceva...

Leonard
22 Jun 2005, 00:40
...
o adaptare, deci.
cum spuneam, procedeul nu este citusi de putin rusinos, practicindu-se si afara.

adaptare, dar cu condiþia sã se precizeze sursele (adresa www în cazul celor luate de pe net sau numele autorului ºi revista în cazul celor publicate), ca un fel de bibliografie

nume
22 Jun 2005, 07:54
adaptare, dar cu condiþia sã se precizeze sursele (adresa www în cazul celor luate de pe net sau numele autorului ºi revista în cazul celor publicate), ca un fel de bibliografie
Nu tata, astia le iau cu toroipanul si le vomita pe unde pot, punandu-si numele lor dedesubt. Cred ca le modifica in metrou (als merge cu metroul nu cu vreun bugati) in drum spre redactie.

Alex Leo Serban
22 Jun 2005, 10:08
Romanii sunt un popor de oameni inteligenti.

aceasta generalizare, in schimb, nu mi se pare deloc inteligenta: parca-l aud pe cv tudor :sick:

eu nu cred ca romanii - luati la gramada - sint 'inteligenti' (nu mai mult, that is, ca italienii, canadienii & mauritanienii...).
doi: cred ca - la fel ca si pitbull - astept sa fiu contrazis cu dovezi incontestabile, nu cu chiraieli pitigaiate & simili-'citate' pseudo-plagiate.
trei: in ce ma priveste, pot aduce drept exemplu prezentarea facuta lui houellebecq din ultimul nr al dilemei ('houellebecq superstar"): am precizat sursa ('les inrockuptibles', nr cind a aparut etc), am preluat informatiile, citate etc, dar absolut tot restul sint contributiile mele proprii & personale: n-o sa gasiti descrierea pe care i-am facut-o lui m.h. (un beigbeder cu koaie combinat cu un bernard-henri levy fara par) nicaieri in alta parte; it's all als style :P iar pt asta n-am de ce sa-mi cer scuze!
patru: individul pitecantrop care polueaza forumul (cind nu-mi trimite sms-uri injurioase de harrassment, dovedind o fixatie dementa pe persoana mea...) jigneste toti userii care n-au bugatti (btw: se scrie cu 2 't'!) & merg cu metroul... asa ca da, uite - il torn aici, ca sa-mi mai dovedesc o data 'moralitatea'. 8) pe mine n-are ce sa ma atinga: am fost facut in toate felurile posibile, expus, sexpus etc - i fly high up & i never look down, decit ca sa ma amuz...
PS suplimentul 'cooltura' amintit de tailgunner (ce memorie!), pe care l-am condus timp de 6 luni & care s-a stins din lipsa unui parteneriat corect cu firma distribuitoare, era un concept personal & original. and, yes, it was cool!

tailgunner
22 Jun 2005, 10:29
Cooltura era Ok, nici n-am zis altceva. Still, cineva pe acolo se infoia tare in pene si caractere, pe motiv ca dinsul sau dinsa stia de The Strokes ("the coolest band in the world"), si-i prezenta si romanashilor, saracii. Asta la 3 ani dupa ce Strokes devenisera "the coolest band in the world". Adeca: cool coule dar cu delay-ul romanesc.

Airlight
22 Jun 2005, 10:54
aceasta generalizare, in schimb, nu mi se pare deloc inteligenta: parca-l aud pe cv tudor :sick:

daca asta este tot ce-ai inteles ... :((

Serghei
22 Jun 2005, 11:00
sunt mai multe feluri de a fi "serios", unul din ele e cel practicat de als, imi pare mie. tu Serghei critici de pe margine, da' daca e sa FACI ceva, atunci ce anume faci? als numai prin faptul ca he hangs around here, face acest site mai popular, deci mai multa lume interesata in film, mai multi o sa vada filme noi din cauza asta, etc, etc.

1.Daca nu ai observat ceea ce am scris eu e o reactie la intreaga tagma a criticilor romani nu neaparat la pretiosul domn Alex Leo Serban.
2.Discutia despre critica romana am mai purtat-o cu 1 an in urma.Domnul ALS mi-a raspuns ca el nu e responsabil pt. ce se intampla in cinematografia romaneasca(???).Si adevarul e ca individul nu isi asuma nici o raspundere pt. ce reprezinta in contextul criticii romanesti si nici pt. ce posteaza pe forumul asta.
3.Ceea ce consideri tu "serios" nu cred ca satisface pe niste oameni care cauta o baza solida pt. ceea ce inseamna cinematograful si nu impresiile personale ale unui individ care considera critica de film arta de ghici care film e bun si care prost.Sincer,nu ma intereseaza cu cine a socilizat Monica Barladeanu la Cannes sau cu cine s-a intalnit FFC cand a venit in Romania si altele de genul asta.
4.Eu am 22 de ani,fac o facultate care nu are nici o legatura cu filmul si nu ma obliga nimic sa FAC ceva.Ceea ce FAC(n-are rost sa fac reclama aici) o FAC in timpul meu liber si nu pt. ca sunt CINEVA sau pt. a deveni CINEVA ci pt. ca POT.

Problema imprumuturilor criticilor romani tine mai mult de respectul pe care il au fata de propria persoana,multi dintre nu au depasit stadiu de entuziam ca isi vad numele scrise prin ziare.Personal nu ma intereseaza de unde isi iau informatia,oricum multa lume nu are acces la acele surse si iar nu ma intereseaza daca e original sau copiat(asta tine de fiecare individ in parte).
In ceea ce priveste oamenii care si-au expus impresiile in revista Re:publik,sunt inca o dovada ca nu am invatat sa respectam munca altora,a desfiinta(si aici sensul cuvantului nu e cel iconoclast cum viseaza domnul Alex Leo Serban-nu e o desfiintare programatica,oamenii astia nu pun nimic in locul idolilor pe care ii distrug-e mai degraba vorba de o ignoranta cool) niste filme doar de dragul de a iesi in fata nu mi se pare ok.Probabil trebuie sa ajungi sa muncesti saptamani intregi,sa-ti chinui mintea incercand sa rezolvi 1000 de probleme,sa-ti tocesti incaltamintea cautind bani pt. un film de 10 minute ca sa realizezi ca un film nu e un produs care apare din senin ci o munca enorma care
merita un minim de respect.

@ALS
Mestere,e trist ca ai ajuns la 45 de ani(dupa ani buni de experienta in domeniul asta) sa ai impresia ca tot ce ai invatat e doar un material anorganic numai bun de cladit un soclu pt. propria persoana.Sa vii aici sa dai topuri obligatorii si sa imparti lumea in cinefili si insensibili e dincolo de capacitatea mea de a intelege.Si nici macar nu e vorba de a fi cinefil(ca nu iti pune nimeni in frunte statul asta) e vorba de a nega dreptul unui individ de a alege,de a spune "asta imi place/asta nu-mi place"Si,da,au fost indivizi care dupa vizionarea Calauzei mi-au spus "dragut film" sau dupa Rashomon ca e o porcarie de film dar nu mi-am permis niciodata sa le spun "Domnilor,sunteti idioti,va rog nu ma mai deranjati".Nu-ti fa iluzii,userii care te iubeste sunt aplaudaci in stilul lui notorious(care deja si-a insusit lectia ALS-"eu stiu cinema,nu ma intereseaza parerea altora") si daca ai impresia ca forumul asta e o turma de oi care are nevoie de un lider te inseli amarnic.Dincolo de divergentele dintre noi sunt convins ca sunt multe de invatat de la tine da' nu in stilul asta.A invata ceva presupune un parteneriat bazat pe un oarecare respect reciproc.

Da' deja am dat-o in discutii care chiar nu au nici o relevanta.
Sper sa ma intalnesc cu o parte din oamenii de pe forumul asta in conditii mai normale.
Toate cele bune.

EgoN
22 Jun 2005, 12:31
remarc cu o mare tristete ca spiritul ludic e pe cale de disparitie pe acest forum :P . haideti cu totii la dans 8) .

Airlight
22 Jun 2005, 12:39
scuze EgoN.

voiam doar sa subliniez chestia asta.

...si daca ai impresia ca forumul asta e o turma de oi care are nevoie de un lider te inseli amarnic.

A invata ceva presupune un parteneriat bazat pe un oarecare respect reciproc.

Alex Leo Serban
22 Jun 2005, 12:56
avertisment:

ceea ce urmeaza nu e - din pacate - deloc ludic, n-are cum sa fie decit melancolic & ma tem ca va deveni - cu timpul - profetic... :(

pt serghei

nu este deloc menirea mea - pe lume sau pe acest forum - sa 'dau frumos', incercind sa-mi cosmetizez o imagine de 'baiat bun, sufletist, cu drag de altii' blabla. sint ceea ce sint, & n-am kef sa ascund acest lucru; unii ma vad ca superantipatic & superarogant - ceea ce imi asum...
DAR (desi am mai spus-o, tre s-o repet!) incercati sa separati griul de neghina & sa nu-mi mai gasiti nod in papura la tot pasul, ca nu e contructiv. intrebarea e daca ceea ce sustin eu - dincolo de persoana empirica & antipatica pe care-o reprezint - este valabil. credeti-ma, e mult mai greu,dar mult mai rewarding sa-i spui unuia pe care nu-l inghiti ca are dreptate, vazind doar argumentele sale...

asadar: se poate discuta ('constructiv') cu cineva care are aroganta (da!) sa sustina insignifianta unor filmografii-beton (bergman, etc) in conditiile in care nu a parcurs minimul cerut pt a-si da cu parerea? care se pisha pe 'canonul obligatoriu' - numai pt ca asa vrea muschii lui & asa i se pare 'cool'! -cind, de fapt, numai el iti da dreptul sa-ti dai cu parerea?
cum poti sa 'discuti' (si CE?) cu cineva care se da 'operator', interesat de imagine deci, dar n-a vazut nici 'blow-up', nici celelalte 15-20 de titluri obligatorii pt a face aceasta meserie? cum se numeste acela?
e vorba de o elementara alfabetizare.
si - pt ca s-a adus exemplul fotbalului - cum se numeste acela care, vazindu-l pe maradona (sau pe ronaldinho), ar face misto de ei, zicind ca nu stie sa joace??

si asa e si cu cinema-ul... ;)

PS daca ti se pare ca mi-am dorit sa devin 'lider al forumului', inseamna ca te contrazici flagrant: cum as putea sa vreau asa ceva (oricum, meschin ca ambitie!) cind am facut totul sa spun & sa fac lucruri neplacute multora???

marx
22 Jun 2005, 14:56
avertisment:
ceea ce urmeaza nu e - din pacate - deloc ludic, n-are cum sa fie decit melancolic & ma tem ca va deveni - cu timpul - profetic... :(

ALS, de multe ori, e cap de afis, ca un exemplar entomologic insurubat intr-un insectar pretios; de multe ori isi precizeaza apartenenta la almanahul Gotha al 'telectualitatii arborand precizari biografice mirobolante; de multe ori incearca sa explice in contra evidentei realitatii (vezi subiectul Re: Publik)-desi il pot intelege ca are un anus contra naturii; de multe ori incearca sa demonstreze ca e un rebel neartificial, un profet (mai nou), un arogant stilat si impasibil la vociferarile vulgului.
Si nu reuseste decat sa ne demonstreze contrariul. E un "rebel" care are nevoie de CANOANE OBLIGATORII, ierarhizari culturale si orice top-ten rectiliniu ca un tub de clisma obligatoriu preoperator. Cand glumeste mai mult plictiseste, cand elogiaza mai mult ingretoseaza, cand gandeste mai mult (se)sustrage....
Si acum vorbind la obiect, d-le Alex Leo Serban, atunci cand afirmati ca Bergman e un criteriu sau o borna care separa pro- si contra- doua tipologii inseamna ca "Bergman" devine o dogma, un canon, un element rigid de evaluare, adica o limita impusa de un autentic Procust. Pt mine, "Bergman" e doar un stil de expresie, un moment de incantare, prilej de detasare de "norme" minate la tot pasul de asa-zisi formatori de opinii, care-si cauta gloria prin (d)eseurile altora...

PS: anu' trecut, in meciul de box Pintilie-Puiu, cand mos Lucica i-a furat pe tandemul Radulescu/Puiu la cantar, domnul ALS, vigilent si fair-play cum il stim, s-a distantat rapid si suburban de steaua palid-berlineza a lui Puiu, iar acum pozeaza intr-un vivace aplaudac....
PPS: mi-a placut ce limbi i-ai dat Monicai in interviul de la TIFF; cine zicea ca nu te pricepi la femei, avea gluga pe oki...

nume
22 Jun 2005, 16:29
@ALS
Mestere,e trist ca ai ajuns la 45 de ani(
la fel ca si pitbull
Te guduri.

astept sa fiu contrazis cu dovezi incontestabile, nu cu chiraieli pitigaiate & simili-'citate' pseudo-plagiate.
trei: nu cred ca cineva de pe ac. forum mai e atit de fraier sa ia aberatiile paranoide ale numitului nume (a real & reel sicko!) drept altceva decit sint - niste excretii impotente.
cinci: individul pitecantrop care polueaza forumul (cind nu-mi trimite sms-uri injurioase de harrassment, dovedind o fixatie dementa pe persoana mea...) jigneste toti userii care n-au bugatti (btw: se scrie cu 2 't'!) & merg cu metroul... asa ca da, uite - il torn aici, ca sa-mi mai dovedesc o data 'moralitatea'. 8) pe mine n-are ce sa ma atinga: am fost facut in toate felurile posibile, expus, sexpus etc - i fly high up & i never look down, decit ca sa ma amuz...

Da, e o rusine ca mergi cu metroul ? Si da, ma refeream la tine. Adica te dai mare ca ai rolls si alte d-astea si te vad pe la gara de nord zgribulit, asteptand rata pe peron. :lol:

Sms ? Esti bolnav ...

PS suplimentul 'cooltura' amintit de tailgunner (ce memorie!), pe care l-am condus timp de 6 luni & care s-a stins din lipsa unui parteneriat corect cu firma distribuitoare, era un concept personal & original. and, yes, it was cool!
A dat faliment pentru ca nu se vindea. ;)

nume
22 Jun 2005, 16:46
ALS, de multe ori, e cap de afis, ca un exemplar entomologic insurubat intr-un insectar pretios; de multe ori isi precizeaza apartenenta la almanahul Gotha al 'telectualitatii arborand precizari biografice mirobolante; de multe ori incearca sa explice in contra evidentei realitatii (vezi subiectul Re: Publik)-desi il pot intelege ca are un anus contra naturii; de multe ori incearca sa demonstreze ca e un rebel neartificial, un profet (mai nou), un arogant stilat si impasibil la vociferarile vulgului.
Si nu reuseste decat sa ne demonstreze contrariul. E un "rebel" care are nevoie de CANOANE OBLIGATORII, ierarhizari culturale si orice top-ten rectiliniu ca un tub de clisma obligatoriu preoperator. Cand glumeste mai mult plictiseste, cand elogiaza mai mult ingretoseaza, cand gandeste mai mult (se)sustrage....
Si acum vorbind la obiect, d-le Alex Leo Serban, atunci cand afirmati ca Bergman e un criteriu sau o borna care separa pro- si contra- doua tipologii inseamna ca "Bergman" devine o dogma, un canon, un element rigid de evaluare, adica o limita impusa de un autentic Procust. Pt mine, "Bergman" e doar un stil de expresie, un moment de incantare, prilej de detasare de "norme" minate la tot pasul de asa-zisi formatori de opinii, care-si cauta gloria prin (d)eseurile altora...

PS: anu' trecut, in meciul de box Pintilie-Puiu, cand mos Lucica i-a furat pe tandemul Radulescu/Puiu la cantar, domnul ALS, vigilent si fair-play cum il stim, s-a distantat rapid si suburban de steaua palid-berlineza a lui Puiu, iar acum pozeaza intr-un vivace aplaudac....
PPS: mi-a placut ce limbi i-ai dat Monicai in interviul de la TIFF; cine zicea ca nu te pricepi la femei, avea gluga pe oki...
Bine ai revenit batrane, ti se simtea lipsa. Unde e emoticonul de aplauze ?
Acelasi lucru si pentru Serghei & the others.
Acum ceea ce nu inteleg eu este de ce cand scriitorasul nostru se simte incoltit, incepe sa jigneasca. Poate ca eu sunt cel mai infect user cinemagia, dar nu-mi pot ridica mari semne de intrebare cand 6 useri respectabili il acuza voalat sau nu, pe scribul nostru, de PLAGIAT.

emanuel
22 Jun 2005, 16:49
Va rog sa va calmati, altfel inchid subiectul. Va multumesc.

nume
22 Jun 2005, 16:53
Va rog sa va calmati, altfel inchid subiectul. Va multumesc.
Cum apare leo, cum se inchid subiecte. Tipic. Avem un Terminator de topicuri printre noi, leo terminatorul. Asta ar fi al 10-lea.

Ideea e simpla, e foame de bani, "criticilor" nu le arde de scris, revistutele trebuie sa apara, angajatorii sunt tufa pe cinema si atunci cred ca asa e bine, gloata inghite, minoritatile (vezi noi pasionatii) n-au ce face. Toata lumea e multumita si cu lacrimi pe obraz.
E mare lucru' internetu' asta.

emanuel
22 Jun 2005, 17:57
Eu as mai adauga si cand apare nume se inchide un subiect, dar asta e parerea mea... :)

europe_east
22 Jun 2005, 18:02
asadar: se poate discuta ('constructiv') cu cineva care are aroganta (da!) sa sustina insignifianta unor filmografii-beton (bergman, etc) in conditiile in care nu a parcurs minimul cerut pt a-si da cu parerea? care se pisha pe 'canonul obligatoriu' - numai pt ca asa vrea muschii lui & asa i se pare 'cool'! -cind, de fapt, numai el iti da dreptul sa-ti dai cu parerea?
cum poti sa 'discuti' (si CE?) cu cineva care se da 'operator', interesat de imagine deci, dar n-a vazut nici 'blow-up', nici celelalte 15-20 de titluri obligatorii pt a face aceasta meserie? cum se numeste acela - impostor? coada de topor? impertinent?
e vorba de o elementara alfabetizare.
si - pt ca s-a adus exemplul fotbalului - cum se numeste acela care, vazindu-l pe maradona (sau pe ronaldinho), ar face misto de ei, zicind ca nu stie sa joace??
si asa e si cu cinema-ul... ;)

ma mai bag pentru ultima data in discutia asta ca sa spun ca ce a spus als mai sus, ar trebui sa lumineze un pic lucrurile: si in film si peste tot, pentru a-ti da cu parerea intr-un mod educat, ai nevoie de "scoala", adica da, lecturi obligatorii, sistematice si consitente. si daca va ganditi bine, als v-a dat de nenumarate ori astfel de "liste de lectura". de ce asta nu-l face SERIOS? oricine care e SPECIALIST intr-un domeniu n-o sa stea la discutii cu niste mucea pana aceia nu "citesc" chestiile de baza-- asta asa e in orice domeniu. de altfel als v-a si cerut intotdeauna argumente pentru opinii, si v-a contracarat opiniile cu ARGUMENTE. mie mi se pare unul dintre cei mai seriosi "combatanti" de pe aici. voi ii reprosati giumbuslucurile si afirmatiile bombastice: asta tine de personalitatea omului, nu de caracter. de unde pana unde lipsa de moralitate? in fine, ce cronici am citit eu de als, erau faine, maybe i haven't read enough, dunno. si poate chiar mai faine prin faptul ca printre criticile serioase erau presarate si niste cancanuri. asta tine iar de stil, si daca informatia SERIOASA nu lipseste, atunci astea doar fac toata chestia mai umana, si mai cool, i.e., interesanta.

later edit: si, serghei, crezi ca sunt multi pe lumea asta -- sau macar pe forumul asta-- care o sa iti dea un sfat mai inteligent si mai intelept si in esenta doar pentru binele tau, ca acela cu "incearca sa vezi cum e sa recunosti ca cineva care iti e antipatic are dreptate-- it's more rewarding..."? eu zic ca nu.

BeNnY
22 Jun 2005, 18:56
Eu as mai adauga si cand apare nume se inchide un subiect, dar asta e parerea mea... :)

Cand apar amandoi in acelasi topic. Contesta cineva faptul ca ALS scrie bine? I se poate reprosa ca apare-n curu' gol pe front page-urile unor ziare, dar asta nu. Ar fi bullshit total.

Pitbull
23 Jun 2005, 00:08
E, ce sä-ti povestesc! Una la mânä, n-a autopärut în curu' gol acolo. A doua la mânä - si ce, n-are voie? Tocmai ASTA nu i se poate reprosa! Da' dacä tot e vorba de reprosuri, repet ce-am mai spus: si el, si Nume, mutä scandalul în ograda personalä, de-aici pleacä toatä beleaua. Si o mai si tin asa la nesfârsit! (Mä rog, nu-s singurii, da' INDUBITABUL mi-s cei mai spectacularzi!)
Oricum, nu cred c-o sä le treacä, asa cä cel mai bine-i sä-i läsäm sä se joace, iar noi sä luäm aminte numai la contributiile lor substantiale de pe forum - care, slavä Domnului, sunt destule, si cantitativ, si ca bogätie de informatii.

Airlight
23 Jun 2005, 08:15
Hai sa fim seriosi.

Era vorba de citatele permise cu lejeritate de redactorii revistei din topic sub semnatura proprie - lucruri pe care noi "n-am fi in stare sa le facem nici daca ne tragem cracii pe urechi" (pardon, dl Serban ??), nu despre cine si ce filme a vazut si nu despre cine scrie si ce in forum.

tailgunner a amendat la fix plagiatul, s-au gasit oameni sa spuna ca nu-i prima data, serghei a dat si-un context socio-cultural la toata treaba asta si hell broke loose :D

In opinia mea, cea mai mare greseala pe care-ati putea-o face ar fi sa inchideti topicul. Lucruri ca astea trebuiesc spuse, fie si doar pe pagini virtuale. Nu i le imputati pe toate lui ALS insa, vina lui e de a fi doar la fel ca ceilalti "plutitori" din Sistem.

(e_e) Sigur, in afara acestuia totul poate parea elegant si convenabil, facem reverente si ne socializam subtire (caci cu antrenament solid in dineuri), dar de fapt lucrurile nu stau bine, nu stau deloc bine in deontologiile "profesionistilor" de film din ro..

tailgunner
23 Jun 2005, 08:23
oops

http://www.republik.nl/

Airlight
23 Jun 2005, 08:23
neat :)

Alex Leo Serban
23 Jun 2005, 11:22
hai sa readucem discutia la ce e esential, shall we?
constat doua lucruri, ambele tipice:
1. ca gagicile (europe_east - sorry for being so blunt, dar e un compliment in context!) au intuit mai bine ce & cum;
2. ca ne pierdem in tot felul de maruntishuri, tipic balcanic, & nu mai vedem padurea din cauza copacilor...

asa ca revin & zic:
- nu conteaza cui & de ce nu-i place mutra mea & ce fac eu behind closed doors (mai repet o data: NU EU am cerut sa fiu prezent cu numele in real!), conteaza daca ce spun makes sense;
- nu ma intereseaza sa fiu pe nu's ce soclu, tamiiat etc, dar ma intereseaza ca ceea ce spun sa fie combatut cu argumente rezonabile, nu cu pulsatii scatologice - vezi marx - sau wishful thinking-uri impotente - singura forma de thinking de care e in stare nume;
- nu am afirmat niciodata ca sint detinatorul adevarului absolut (whatever that may be...), dar tin la un respect elementar pt CINEMA CA ARTA: felul in care sint luati peste picior unii autori & unele capodopere imi lasa un gust f. amar & un sentiment de zadarnicie;
- celor care nu inteleg ce face cronicarul & de ce se afla el in treaba le ofer, cu toata seriozitatea, un fragment din marele george steiner - in avanpremiera, din dilema veche; vezi mai jos;
- intorcindu-ne (totusi!) la 're: publik' nr 2, cred ca nu s-a vazut un lucru evident: anume ca nici unul dintre cei care critica la singe anumite filme mari nu sint niste afoni sau bufoni, ci (la rindul lor) cinefili inraiti, care au vazut mult, care sufera pt filme pe nedrept ignorate - si invers: in fond & la urma urmelor, subiectul este dspr filme 'overrated', nu dspr filme care n-au nici o valoare! asta e nivelul de la care s-a pornit & - repet - pot fi de acord, sau nu, cu unele pareri (si eu am scris, chiar pe forum, ca - de pilda - 'calauza' nu mi se pare cel mai 'tare' tarkovski, ci un fel de 'introducere in metafizica' pt elevi de cls a 4-a...), dar cel mai important este ca simt in spatele lor o iubire autentica pt cinema (de ex.: ancai g i se pare ca se face prea mare caz de 'nashul' - & sint de acord -, dar aduce drept contraargument valoarea unui film precum 'conversatia' :love: !)
- discutia dspr ce e sau nu cool este secundara, de nu tertiara;

& probabil ca s-au mai spus multe nerozii - & de mine, & de altii -, dar prefer sa le trec cu vederea.

PS serghei, faptul ca tu nu gusti 'cu cine socializeaza' monica barladeanu nu inseamna ca nu exista un public si pt asta! exista un mod morocanos de a percepe/discuta Cultura (cu C mare) care mie, personal, imi displace. cred ca n-ar strica mai multa relaxare...

Alex Leo Serban
23 Jun 2005, 11:59
sorry, nu mai exista txtul din steiner pe desktopul dilemei... :(
asa ca n-am cum sa-mi indeplinesc promisiunea (ce promisiune? pai, aia de a fi 'serios' pe forumul cinemagia! iar cum eu nu pot fi - ca alde marx & nume, mari specialisti in petarde cu (m)uraturi & rahaturi acre -, vin cu citate din autori recunoscuti ca seriosi ;) )

nu-mi ramine decit sa va trimit la site-ul dilemei incepind de marti, i.e.

http://www.algoritma.ro/dilema

PS nume sustine ca as fi spus/scris ca am rolls royce... :shock:
nume sustine ca ar exista 6 useri respectabili care m-au dovedit ca plagiator...
nume sustine...

Airlight
23 Jun 2005, 12:06
Ne-am uitat mai jos, ALS.

In prima zi n-am vazut nimic, in a doua zi n-am vazut nimic, in a treia zi am inceput sa vad usor cu stangul.. :D

Macar asa, ideile principale sa ne prindem si noi cum e cu criticii ?

Alex Leo Serban
23 Jun 2005, 12:32
vezi mai sus :lol:

Bogie
23 Jun 2005, 13:41
De ce sunteti asa de obositori? Posteaza ALS ceva, hop si nume....pregatit sa-i dea in cap...sunteti deranjati de atitudinea lui ALS? foarte rau pt voi, nu sunteti in stare sa va dati seama de lucruri spuse poate cu scopul de a enerva, din pura placere ludica, din rautate sau mai stiu eu ce.

Eu nu bag in seama decat comentariile despre filme...nu despre ce e cool sau nu.... :sick: ...ALS nu e o referinta absoluta in materie de filme, iti place sau nu cum scrie, iti plac gusturile lui sau nu...nu ma intereseaza daca se crede arbiter elegantium, eminenta cenusie, cel mai de seama critic roman etc....nici macar nu imi place foarte mult cum scrie (sunt de acord cu Serghei in privinta criticilor de film de la noi)...dar lasati-l sa scrie...nu e nici o rusine sa marturisesc ca am descoperit multe filme datorita lui si a altor utilizatori de aici (indeosebi cei care comenteaza despre filme, nu se injura intre ei)..pot sa spun ca de 2 ani si jumatate, de cand intru aici, am avut multe revelatii cinefile.

E absurd, penibil sa te certi pe un forum...in ultimul timp, mai mult asemenea certuri, atacuri, injurii...prea putine comentarii despre filme.

Leonard
23 Jun 2005, 13:55
ca sã revin on-topic (re-publik nr.2):
1. îmi place rubrica 'Cine dã mai puþin' din revistã. E clar cã articolele acestea sunt originale, cã nimeni n-ar avea nimic de cîºtigat sã atace cu argumente niºte filme devenite 'cult' pe drept sau pe nedrept.
cele mai bune articole, dupã pãrerea mea (cu care sunt exact pe aceeaºi lungime de undã): Naºul ºi Chicago (pe care le-am vãzut integral). RE:BUT-uri.
Cele despre Star Wars, Gladiatorul ºi LOTR: filme nevãzute complet nici pînã azi dar articolele mã fac sã nici nu-mi mai doresc pe viitor sã încerc. e clar cã n-am pierdut nimic.
Portocala mecanicã: filmul îmi ºi place ºi îmi ºi displace. dar articolul e bine argumentat, în special fiindcã e comparat cu cartea pe care nu am citit-o. recunosc cã am fost ºocat la prima vizionare, probabil din cauzã cã nu citisem cartea.
Alien: aici situaþia e inversã. filmul(seria) mi s-a pãrut slab(ã) în comparaþie cu cartea(cãrþile) pe care o/le citisem cu mult înainte (deºi ambele le-am consumat în copilãrie), nu din motivele invocate în articol. altminteri nu mi-a displãcut chiar aºa.
Eterna Strãlucire bla bla: sunt de acord cã filmul e un 're:but' dar nu din motivele invocate în articol. Autorul îl criticã de fapt pe scenaristul Kaufman, nu filmul. Ori mie tocmai din motivul ãsta nu mi-a plãcut filmul: eram fan Kaufman ºi m-a dezamagit aici. aºteptãrile erau prea mari.
Titanic: subscriu, deºi la prima vizionare filmul mi s-a pãrut ok. dar într-adevãr, e o mare mãgãrie cã a avut atîtea încasãri ºi premii un film nu prost, dar mediocru.
Mystic River: argumentele sunt valabile dar filmul nu e atît de celebru încît sã merite desfiinþat chiar aºa. e pentru fani. nu e cel mai bun rol al lui Sean Penn, dar nu sunt de acord cã e telenovelistic. asta m-a lovit.
Cãlãuza: aici chiar nu sunt de acord. n-are ce cãuta la categoria asta. filmul e minunat de privit ºi re-privit, deºi nu pretind cã i-am înþeles sensurile. film de nota 9. Din Tarkovsky, doar Oglinda mi se pare mai miºto. a fost cred prima mea întîlnire cu filme mai serioase, non-comerciale ºi mi-a rãmas în minte ca ceva special ºi de cînd zic sã-mi fac timp sã-l mai revãd... caricatura însã e foarte haioasã 'ahhh, un film de autor. ce poate fi mai relaxant dupã 8 ore de lucru la uzinã...' :))
sper sã se continue chestia asta fiindcã au rãmas o duzinã de filme superapreciate (mituri) care meritã desfiinþate.

3. la reviewuri de remarcat o chestie dubioasã: la filme existã toate cele 3 calificative, dar predominã re:miza iar la muzici totul se împarte între re:gal ºi re:but.
4. la interviul cu Nicole Kidman se precizeazã de cine e fãcut (E.L.) deci nu i se poate reproºa plagiatul.
5. Rubrici haioase: 'temele pentru acasã' de la playlist, cea cu Caranfil vs. cerºetorul, (P)re:view peste 10 ani.

nelãmuriri. am citit undeva (cred ca într-un aperitiff) cã revista ar fi trebuit sã vinã cu un dvd cu film. ei bine, nu mi s-a dat. cu filmul ar merita 70.000 (depinde de film) dar aºa, deocamdatã e cam de maxim 40.000.

BeNnY
23 Jun 2005, 14:17
DEspre re:publik - imi displace profund chestia cu gen Nae vs Cersetor (sectiunea) ca mi se pare totally fake.

Longshot
23 Jun 2005, 15:44
In opinia mea, cea mai mare greseala pe care-ati putea-o face ar fi sa inchideti topicul. Lucruri ca astea trebuiesc spuse, fie si doar pe pagini virtuale.

dap. asa zic si eu. si ramane deschis. doua precizari insa. prima : de comun acord cu emanuel (ca sa nu mai fie dubii) au disparut mesajele cu insulte de astazi si a doua : la urmatoarea cearta dam cu lacat. cat timp va contraziceti frumos si cu argumente si va feriti de one-linere, totul e bine si inseamna ca prindem si numarul 3.

Alex Leo Serban
24 Jun 2005, 09:27
sint intrutotul de acord.
oricum, nume n-a 'dovedit' nimic, asa ca ramine cum am stabilit... ;)

vroiam doar sa-i mai spun lui marx (care apare, periodic, cu sentinte de mare invatzat...) ca nu vad nici o contradictie intre atitudinea mea fata de 'un cartush de kent...' al lui puiu, care nu m-a dat pe spate - lucru pe care l-am si scris, si i l-am spus si lui (iar el a fost de acord! 8) ) - si cea fata de 'moartea dlui lazarescu' (care m-a entuziasmat): dupa cum se poate vedea inclusiv pe ac. forum, majoritatea userilor par sa fie de aceeasi parere, so...
suspect ar fi fost sa-mi placa tot ce face un regizor, fara discriminari.

pt bogie

corect este 'arbiter elegantiarum'; in ce priveste faptul ca nu-ti place foarte mult ce fac - nu pot decit sa-ti raspund cu titlul unei emisiuni de pe tv5: 'on ne peut pas plaire a tout le monde'...
o data ce-ai inteles acest lucru elementar, totul e ok. fara suparare, deci.

Alex Leo Serban
24 Jun 2005, 13:03
& pt ca acelasi marx m-a acuzat ca nu's ce limbi ii dau lui puiu - iata si (un fel de) cronica a mea, deja aparuta in 'ziarul de duminica'; cind am citat, am indicat sursa (vezi inceputul...) ;) ; cind nu, sint opiniile mele proprii & personale...

any complaints?

"Cannes-ul domnului Lãzãrescu

Cel mai lung film de la Cannes 2005 – Moartea domnului Lãzãrescu, de 2 ore ºi 34 de minute – a fost recompensat vinerea trecutã cu Marele Premiu al secþiunii „Un certain regard” în care a concurat. Cristi Puiu (regizorul ºi, totodatã, co-scenaristul filmului – alãturi de Rãzvan Rãdulescu) a primit distincþia din mîinile cineastului american Alexander Payne (Sideways/In vino veritas), preºedinte al juriului format din ºapte personalitãþi, printre care veterana actriþã americanã Betsy Blair. Premiul este acordat de Fundaþia Gan pentru Cinema ºi e în valoare de 30.000 de euro, bani ce revin distribuitorului francez al filmului.
Moartea domnului Lãzãrescu a avut parte de o salã plinã la proiecþia cu public ºi de cronici dintre cele mai pozitive în publicaþii precum Variety, Libération, Le Monde, Screen international ºi Hollywood Reporter; cum scria cronicarul de la Screen: „Cei care au vãzut filmul lui Puiu la Cannes nu au încetat sã vorbeascã despre el dupã aceea.” Acelaºi cronicar îºi încheia recenzia spunînd: „Abia aºteptãm sã vedem episodul al doilea (din ciclul de ºase filme proiectate de Puiu, n.m.) ºi sã avem ºansa de a le vedea pe toate ºase, unul dupã altul, într-o bunã zi. Promite sã fie echivalentul pentru ultra-cinefili a unei nopþi întregi cu Rãzboiul stelelor...” Cronicarul de la Variety descria filmul astfel: „Douã ore ºi jumãtate de imagine tremuratã ºi filmatã din mînã, despre un om care agonizeazã lent între un spital ºi altul, devin neaºteptat de fascinante în filmul lui Crisit Puiu. Fãcut cu un buget redus, e clar cã regizorul-scenarist s-a documentat mult timp pentru film. El ºi co-scenaristul sãu, Rãzvan Rãdulescu, cunosc mediul medical dinãuntru ºi capteazã perfect atmosfera acestuia. Interpretãrile excelente de la un capãt la altul au beneficiat cu siguranþã de cele trei sãptãmîni de repetiþii impuse de Puiu înainte de turnajul propriu-zis. Oricine a petrecut ceva timp în spitale recunoaºte aceastã lume, indiferent de naþionalitate.”
Dacã durata ar putea sã constituie un handicap pentru vinderea filmului – mai ales în SUA -, subiectul, în schimb, ar trebui sã trezeascã interesul oricãrui spectator. Ce temã mai „general umanã”, în fond, decît Boala ºi Moartea? În filmul lui Puiu, Luminiþa Gheorghiu joacã – excepþional - rolul unei asistente de Salvare care vine sã dea primul ajutor domnului Lãzãrescu (Dante Remus, pe numele întreg), personaj jucat de Ion Fiscuteanu. Spre deosebire de Romain (fotograful de 30 de ani, bolnav de cancer terminal, din filmul lui François Ozon Le temps qui reste - prezentat tot în „Un certain regard”), care refuzã tratamentul ºi alege sã moarã singur, departe de familie ºi prieteni, dl Lãzãrescu nu alege: este deposedat de opþiune, tîrît de colo-colo ca un experiment în contra-timp. Inspirîndu-se dintr-un caz real, Puiu & Rãdulescu au lãsat în urmã faptul divers, punîndu-ne faþã în faþã cu adevãrul ultim al condiþiei umane: orice om moare singur. Filmul are o intensitate a intimitãþii cu care cinematograful românesc nu s-a mai întîlnit, fiind, de fapt, o „piesã de camerã” purtatã cu maºina Salvãrii. Nu este (aºa cum s-ar crede) o „demascare” a sistemului medical, ci o coborîre în infernul suferinþei, o trecere Dincolo asistatã, neputincios, de halate albe: ajuns la „destinaþie”, dl Lãzãrescu poate muri, în fine, înconjurat de oboseala omeneascã, prea omeneascã, a doctoriþei ºi asistentelor care-l iau în primire – în ultima scenã (aproape vãtuitã) a acestui film dur, adevãrat ºi tulburãtor..."

nume
24 Jun 2005, 16:17
Credibil si calificabil ! ;)

EgoN
20 Jul 2005, 12:23
a murit RE:PUBLIK? :((

Leonard
20 Jul 2005, 18:16
nu. am întrebat chiar azi la un chioºc ºi cicã în 2-3 zile primesc nr.3

Longshot
20 Jul 2005, 18:23
mie de pe 1 imi tot zice "in 2-3 zile" tipa de la chioscul de langa mine

Alex Leo Serban
21 Jul 2005, 10:05
nu va mai agitati degeaba, iese abia sapt. viit.
va fi nr dublu.
de vara.

cherryblossom
27 Jul 2005, 13:29
Re:publik nici n-a aparut bine si vad ca e deja fumata... pacat de ea, la inceput parea promitatoare.. sa vedem ce-o sa fie si cu 'Omagiu', revista 'de inspiratie contemporana pentru cei care viseaza si ziua' (interesant ce-si propune, nu?)..

http://www.alternativ.ro/

KORBEN
27 Jul 2005, 20:47
Re:publik nici n-a aparut bine si vad ca e deja fumata...
vai, fata, ce blazati suntem
probabil te imbraci dupa vogue si dormi inghesuita de colectia de inrockuptibles care n-a mai avut lok in biblioteca de atatea esquire-uri si face-uri...
revino-ti vezi-to lungul nasului, uita-te pe tarabe ce se mai vinde la noi
republik nu e nici sublima nici senzationala dar ai ce citi, orice gusturi ai 2/3 din texte fac toti banii si nici la capitolu grafica nu sta rau

KORBEN
27 Jul 2005, 20:53
'Omagiu', revista 'de inspiratie contemporana pentru cei care viseaza si ziua' (interesant ce-si propune, nu?)..

http://www.alternativ.ro/

da. ceva de apreciat
te documentezi
din pacate pentru oameni ca tine omagiu se va fuma la fel de repede ca republik
si vei fi foratata sa citesti din nou ce meriti sa citesti.
cosmopolitan si povesti adevarate. gen

nume
27 Jul 2005, 21:55
din pacate pentru oameni ca tine omagiu se va fuma la fel de repede ca republik
si vei fi foratata sa citesti din nou ce meriti sa citesti.
cosmopolitan si povesti adevarate.
Am ras mult la faza asta.

cherryblossom
28 Jul 2005, 10:20
Re:publik nici n-a aparut bine si vad ca e deja fumata...
vai, fata, ce blazati suntem
probabil te imbraci dupa vogue si dormi inghesuita de colectia de inrockuptibles care n-a mai avut lok in biblioteca de atatea esquire-uri si face-uri...
revino-ti vezi-to lungul nasului, uita-te pe tarabe ce se mai vinde la noi
republik nu e nici sublima nici senzationala dar ai ce citi, orice gusturi ai 2/3 din texte fac toti banii si nici la capitolu grafica nu sta rau

Korben, chiar am ris la ce-ai scris.. mi-a placut faza cu vogue si esquire.. vestea proasta e ca n-am nici o revista de moda in biblioteca, decit citeva numere din Lurzer's Archive si citeva din Photo Magazine.. am si cele doua Re:publik, dar nu in biblioteca, ci aruncate pe undeva prin raftul de ziare, alaturi de revista 'Pisica' :P ... am vazut ca Re:publik n-a dus la legaturi strinse nici printre prietenii mei, desi la inceput s-au repezit s-o cumpere multi (dovada ca reviste de genul asta au potential) .. grafica mi se pare ok, la fel si subiectele, dar cam atit (de ex, pentru comentariile la filme prefer forumul 'cinemagia')... iar cu 'Omagiu' e mai greu sa te plictisesti, o sa apara o data la 3 luni (glumesc :P ).. am vazut la ALS scrie si la 'Omagiu', bravos!..

cherryblossom
08 Aug 2005, 10:01
.. am vazut la ALS scrie si la 'Omagiu', bravos!..
ma rog, 'scrie' e un mod de-a spune... :lol:

BeNnY
08 Aug 2005, 11:23
Nu prea sunt 2 numere intr-unul singur. Si Paul Breazu suge pula foarte rau. As vrea sa moara sau sa-l bata Chirilov... si sa moara. Si m-au cam enervat paginile doar cu poze. Mai multe mai tarziu.

Alex Leo Serban
08 Aug 2005, 11:46
dar de unde ai dedus ca sint '2 numere intr-unul singur'??? e pur si simplu un numar de vara - cum fac multe reviste de-afara - care comprima iulieaugust intr-un singur exemplar...

da, si pe mine ma enerveaza paul breazu - si tocmai de aia, are tot respectul meu! 8)

oricum, dincolo de umori & struguri acri, nr. 3-4 e clar cel mai bun de pina acum.

nume
08 Aug 2005, 17:45
paul breazu .
N-am auzit, neinteresant.

BeNnY
08 Aug 2005, 19:36
dar de unde ai dedus ca sint '2 numere intr-unul singur'??? e pur si simplu un numar de vara - cum fac multe reviste de-afara - care comprima iulieaugust intr-un singur exemplar...

da, si pe mine ma enerveaza paul breazu - si tocmai de aia, are tot respectul meu! 8)

oricum, dincolo de umori & struguri acri, nr. 3-4 e clar cel mai bun de pina acum.

Da, n-am inteles cum trebuia chestia cu iulie-august. Si Paul Breazu e tampit la modul tampit, nu gen "respect, stie ce face, ne enerveaza, dar stie". Pe sistemul hai sa demontam chestii ca sa fim cool. Nu i-a reusit. Pare doar un idiot. Pe cale de a deveni notoriu. Pentru cat e de idiot, that is.

PS nume, o sa-ti dedic un emoticon din-asta pentru mesajul tau: :lol:

Nightwane
08 Aug 2005, 21:05
FACT: In numarul nou din RE:PUBLIK, la Centerfold o sa apara un poster cu mine. Full-frontal nudity. ENJOY!

Cinemania
08 Aug 2005, 21:11
FACT: In numarul nou din RE:PUBLIK, la Centerfold o sa apara un poster cu mine. Full-frontal nudity. ENJOY!

bine ai revenit...chiar daca va trebui sa te suportam nud :lol:

BeNnY
08 Aug 2005, 21:11
FACT: nu l-am gasit... Ma gandesc ca cineva din redactie le-a luat pe toate pentru ca i-au placut mult. Sau au decis sa nu te publice.

Mi se pare trist ca sunt sub numele Catalin-Benny, Cinemagia. Nu m-am semnat, e drept, dar tot e nasol.

Nightwane
09 Aug 2005, 08:27
Catalin

trebuia sa te semnezi Catalin M. ca sa ma dau mare ca am scris eu dup-aia. :P

Alex Leo Serban
09 Aug 2005, 09:36

la cit d corpolent te stiu, nu cred ca incapi - nu, nici macar in 'centrefold' :D

pt benny

pe mine m-a uns la inima ce-a scris breazu dspr coldplay! (&, of course, m-a enervat ce-a scris dspr mariah - dar ce sa faci, asta e regula jocului :P )