PDA

View Full Version : Gheorghe Preda

gogu 2
23 Oct 2004, 22:09
mi se pare ca trebuie sa deschidem un subiect ca asta pentru ca tipul e destul de marginal, desi e genial, refuza luminile rampei si orice compromis si a facut pina acum in scurt metraj si documentar lucruri senzationale...

(plus ca acum face un lung metraj total atipic...daca vreti o proba de cinema zen...)

dau exemplu : "lumina din jurul trupului" un documentar despre regizorul aureliu manea, "black" un scurt metraj in care ecranul e negru timp de 7 minute vocea fiind cea a unei proiectioniste oarbe care asculta filme pentru ca oricum le stie pe din afara, "in goana timpului" un documentar despre elisabeta rizea, "schimabarea la fata" filmul lui de diploma despre un tip ale carui urechi se maresc ca in metamorfoza lui kafka inregistrind zgomote halucinante de sfirsit de lume ("lumea" prabusindu-se in final poveste derulindu-se pe 4 martie '77),

daca mai punem ca a facut un master in audiovizual la sorbona putem sa ne facem o idee...

cursurile lui de film de la unatc (martea de la 10, et 1 sala ileana berlogea sint un regal de cultura, umor, spactacol)

helena
24 Oct 2004, 00:15
ma rog, tipul e cam "cultural" asa, adica face un misto intelectual de tot ce-l inconjoara (y compris de el insusi)...in rest ca imaginar e o combinatie de paul auster (ca tot il divinizeaza, ne spune la curs tot timpul de el) kafka din povestirile foarte scurte, kenzaburo oe, si paul bowles...ca referinte literare asta, caci vizual e un melanj de purcarete si minimalism daca se poate concepe asa ceva...

nu te poti imprieteni usor nici cu el nici cu filmele lui...

da' nici nu vrea sa te imprietenesti usor...e foarte distant desi ca mascul e tentant tocmai ca e atipic !

(a, ii plac fimele cu desert mai nou !)

mira muratova
24 Oct 2004, 00:23
da, stiu filmele lui de scurt...si in orice caz chiar si cind povesteste ceva practic iti face un decupaj...din ce povesteste si din filmele pe care i le stiu din scoala (era un eveniment cind el proiecta ceva sau cind avea examen) cred ca are un univers chinuitor...nu prea dormi bine dupa un film de el.

fuge in continuare de tot ce inseamna sistem ! cred ca nu il mai intereseaza decit creierul lui si atit...

nelu nelu
24 Oct 2004, 00:28
ba, voi v-ati ticnit ? mai ramine sa-i faceti statuie fratiorilor ! daca e asa scula de ce nu e pe la cannes p'acolo ? sau pe la oscar ?

omul e pur si simplu sarit de pe fix...atit...

zizi
24 Oct 2004, 00:43
oricum, e funny, cum au aparut toate admiratoarele lui gica, de-odata, intr-o dup-amiaza de sambata....

herbert
24 Oct 2004, 01:03
remarc ca "sentimentele" s-au manifestat dupa miezul noptii, totusi...

adriana popa
24 Oct 2004, 12:43
si daca sentimentele s-au manifestat dupa miezul noptii ce ?

apoi va dezamagesc nu sint o admiratoare a lui in sensul acela dat de voi, asa cu o nuanta erotica fin implicita, dar nu poti sa nu recunosti ca e unul care are un univers...si sint putini din astia...

vezi un minut dintr-un film facut de el si stii ca e facut de el (chiar daca ecranul e negru, apropos genial film, la dakino unde a fost prezentat s-a aplaudat in delir)

ce univers are radu munteanu de ex ? cit despre universul lui cristi puiu e ala din spatele blocului unde tinem cotelele de gaini ! (va amintiti de mitocania lui de a vorbi la telefon in tp emisiunii lui hurezeanu ??!!!)

cit despre naica caranfil (scuze cacofonia) et son univers, ce putem spune...un baietel neterminat...

asa ca...sa asteptam cu rabdare...

zizi
24 Oct 2004, 12:57
si daca sentimentele s-au manifestat dupa miezul noptii ce ?

apoi va dezamagesc nu sint o admiratoare a lui in sensul acela dat de voi, asa cu o nuanta erotica fin implicita, dar nu poti sa nu recunosti ca e unul care are un univers...si sint putini din astia...

vezi un minut dintr-un film facut de el si stii ca e facut de el (chiar daca ecranul e negru, apropos genial film, la dakino unde a fost prezentat s-a aplaudat in delir)

ce univers are radu munteanu de ex ? cit despre universul lui cristi puiu e ala din spatele blocului unde tinem cotelele de gaini ! (va amintiti de mitocania lui de a vorbi la telefon in tp emisiunii lui hurezeanu ??!!!)

cit despre naica caranfil (scuze cacofonia) et son univers, ce putem spune...un baietel neterminat...

asa ca...sa asteptam cu rabdare...

bun, vad ca suntetzi o secta, asa ca incep sa ma enervez....nu ca as avea ceva cu preda, dar, fara suparare, as vrea sa vad un lung metraj , mai intai, si dup-aia deschidem guritzele(insetate de adevar si cunoastere) si ne exprimam parerea despre unii care deja au facut un film sau mai multe. nu de alta dar toata chestia asta "pute" a campanie promotionala, de un supra-realism de foarte prost gust(cumva in stilul maestrului), pentru "ingerul necesar".

ca sa trec la obiect, filme cu ecranul negru s-au facut o gramada, si ala a lui gica preda e o furaciune nerusinata, eu zic ca n-ati ales bine un exemplu relevant din "universul" lui.

iar despre "baieteii neterminati", avand in vedere ca vorbim despre maestrul mustacios al frustrarilor, eu n-as indrazni sa ma exprim in locul vostru...

hai, va las lu' guru!

gogu 2
24 Oct 2004, 15:01
surioara care-i treaba ? de unde pina unde maestrul mustacios al frustrarilor ? il cunosti ? si daca s-au facut o gramada de filme cu ecranul negru zi-mi si mie macar unul...

cit despre campanie promo esti naiva...o campanie nu se face dindu-ti parerea despre un film sau si despre altele...

ma rog, daca stii ce-i aia campanie promotionala...

in plus, zi ce-ai vazut de el ca sa discutam la obiect...

daca nu, vorba lui witgenstein "despre ce nu se poate vorbi se tace"..

ce zici ? mai bine taci ?

vasil
24 Oct 2004, 16:04
domnisoara de mai sus masoara "regia" doar printr-un lung metraj...e ca si cum nu esti marinar daca nu ai trecut ecuatorul...nu, eu gindesc mai altfel : poti fi regizor si printr-un minut de film...daca se vede ca stii, vezi, inventezi...iar preda e regizor cu R mare...

ce e aia sa asteptam un lung metraj si p'orma vedem???...ce sa vedem ? daca stie sa cadreze sa povesteasca sau ce??? da' ce bose pastina, moscu, stefan lozinski, serghei loznitsa (ati auzit de asta ? e rus si e cunoscut peste tot in lume) au facut lung metraj ?

misto e si faza ca ne banuieste de o cabala ! he ha ha !

zizi
24 Oct 2004, 16:45
in primul rand nu pricep de unde ati aparut deodata cu totii, din senin, atatea nume, cu mesaje atat de personale si totusi aproape identice, toti fara avatar sau prea multe date personale, nume majoritar feminine(la chestia cu gica-mascul sexual atipic, m-am ras mult!!!), toti sincron, intr-o dup-amiaza de sambata si toate astea asa, ca din intamplare, concomitent cu finalizarea montajului la filmul mai sus-mentionat. cu vreo doua mesaje in contradictoriu, ca sa creionam o imagine controversata marelui maestru comparabil(desigur, la modul superior) cu nae caranfil sau cristi puiu......NO COMMENT.

p.s. niste filme de scurt metraj, oricat de bune sau nu, NU SE POT COMPARA NICIODATA cu un film de lung metraj.

zizi
24 Oct 2004, 16:48
vorba lui witgenstein

domnu gica, this sounds like you.... :D

zizi
24 Oct 2004, 16:52
stefan lozinski, serghei loznitsa !

... :D

vasil
24 Oct 2004, 19:08
ii satii p'astia de mai sus ?

si apoi de ce trebuie sa-mi dau (sa-ti dau era sa zic) datele mele personale ?

te ajuta la combatut ?

iar asta cu "de unde ati aparut cu totii intr-o dupa masa" e tare...da' tu de unde ai aparut ?

poate sintem un fel de fight club cinematografic de unde stii ?

vasil
24 Oct 2004, 19:08
am tapat in graba un cuvint...am vrut sa scriu : ii stii pe astia de mai sus ?

Mala Portugal
24 Oct 2004, 20:38
Eu propun ca la subiectul asta sa nu fie lasati sa posteze decat userii cu cel putin 25 de mesaje postate in alta parte decat pe topicul lui Gica :P

sef armata salvarii
24 Oct 2004, 21:04
bai baieti si fete ! bai doamnelor bai domnilor, vorba cuiva ! eu nu inteleg o treaba ! sint unii care-si dau parerea despre acest om. de ce trebe ei luati la misto si persiflati mai ales de duduia zizi ? ca nu inteleg ! ea e vreo ana pauker a acestui topic sau ce ? la urma urmei fiecare are dreptul sa laude sau sa injure pe cine vrea. ca zicem ca traim intr-o tara demo. pe tip eu nu-l cunosc personal deci n-am ce zice de el doar ca i-am vazut un film docu odata pe tvr si mi s-a parut oK. acu' trebe sa-mi fie rusine si sa-i cer voie duduii zizi ca am asa gusturi primitive ?

iar asta de mai sus vine cu ironia a 25 de postari in alta parte. hai ca sinteti penibili.

herbert
24 Oct 2004, 22:23
@sef de armata...,
nu te revolta, frate, ca nu ai obtinut inca dreptul asta pe acest forum...
noi incercam sa respectam pe cineva - pentru valoarea sa, nu iubim total pe nimeni. cu atat mai mult pe Gica.

zizi
24 Oct 2004, 23:47
prietene drag, nu te mai multiplica sub forma a o mie de pseudonime, ca esti penibil. raspunde-mi sub unul dintre ele, si pe private, ca un baiat finutz, da?

acum ca ti-am atras atentia, ai avut grija sa bifezi si site web, si messenger, ce shmekerean esti tu, fratie....

Jay
24 Oct 2004, 23:53
sef armata salvarii.... cum suna.... da' voi ce salvati? Pe noi? Pe voi? Pe zizi?

Ambra Blu
25 Oct 2004, 09:53
si daca s-au facut o gramada de filme cu ecranul negru zi-mi si mie macar unul...

Branca de Neve al lui Joao Cesar Monteiro, dar nu ai ajuns tu pina acolo cu vazutul filmelor.

gogu 2
25 Oct 2004, 12:08
fetitza, monteiro a facut branca de neve in 2000, preda a facut black in 1999...

Ambra Blu
25 Oct 2004, 12:15
Om bun, nu ai vazut filmul de care amintesc eu, ci ai fugit repede la imdb sa afli despre el. In plus, eu doar raspundeam la intrebarea ta zis retorica.

gogu 2
25 Oct 2004, 13:20
nu trebe sa fug pe imdb cind stiu ceva...asta daca e sa ne dam istorici de cinema...

dar alta data daca vrei sa combati fa-o cumva cronologic...

Ambra Blu
25 Oct 2004, 14:02
Cred in continuare ca nu ai vazut filmul. Iti repet pentru a doua oara, poate acum n-o sa mai fii cap de teflon si o sa se lipeasca vorbele de tine, ca, la intrebarea ta care voia sa ne lase in cur ("zi un alt film cu ecran negru) se gaseste usor un raspuns: filme pe black s-au mai facut, asa ca individul de care amintesti nu este unicat. Got it, sau trebuie sa iti desenez?

gogu 2
25 Oct 2004, 14:24
vai ce intelectuala esti duduie cind ma faci cap de teflon...ai vazut filmul in cauza sau ai aflat de el prin bufetul scolii cind va dati ochii peste cap de artisti ce credeti ca sinteti ?

daca l-ai vazut povesteste-l...daca nu taci !

Ambra Blu
26 Oct 2004, 11:10
Ntt, ntt, ntt. Asa isteric cum esti, te-as banui de pms, asta ca sa iti atribui si eu alt statut sexual, asa cum o faci tu cu mine, din ignoranta. Revenind la filmul idolului tau, nu l-am vazut , insa ideea per se mi se parea destul de interesanta, in granitele strict experimentalului, totusi. Legat de filmul pe care eu l-am vazut si il pot povesti oricind prietenilor mei la un compot, prefer sa zic "pas" pentru ca, plainly put, nu fac concurenta cu un oarecare. Citatul este din Parazitii, asta sa te scutesc de o fuga pina la imdb. Vale.

Mala Portugal
26 Oct 2004, 21:19
chiar daca ecranul e negru, apropos genial film, la dakino unde a fost prezentat s-a aplaudat in delir

Descoperisera magia teatrului radiofonic ;)

marx
29 Oct 2004, 16:42
Eu il cunosc f bine pe maestrul "Gheorghe Preda". Face parte din tipologia "suferinzilor" de sociopatie narcisista . Iar daca sindromul asta era nedescoperit pana acum trebuia sa-i poarte numele.

diabolika
22 Nov 2004, 19:01
am descoperit forum-ul dintr-o pura intamplare:ma documentez pentru un interviu cu Gica Preda(asta fiind o tema pentru un curs).Nu stiu cati dintre voi il cunoasteti personal,dar eu am avut aceasta placere.E un tip inteligent...la inceputul primului curs nu l-am suportat,dar pana la sfarsitul aceluiasi curs mi-a captat atentia intr-un asa mod incat am fost fascinata de felul sau de a fi.E perfectionist si asta il face sa-si etaleze spiritul critic extrem de dezvoltat.Eu una am avut multe de invatat de la el,are un stil aparte de a-ti explica...astfel informatia se imprima repede si sigur.
:) Iar asa ceva ...mai rar vezi!!!
si apropo...majoritatea stati cam rau la capitolul "gramatica limbii romane"!!! trist,trist...mai ales pentru niste tineri frustrati cu impresii de atotcunoscatori :((

gogu 2
29 Nov 2004, 17:19
pari usor indragostita de dom' profesor...ma insel eu ??? da' nu e rau, nu e rau deloc...