View Full Version : Michael Moore - Fahrenheit 9/11
keyzer soze
15 Nov 2004, 21:28
Superb mesaj Verbal Kent..:)
eu sunt cu l&m-uri
ok, hai sa depasim subiectul, zic eu ca 11 pagini de forum despre f9/11 au cuprins destule,... risc mare de redundantza in continuare. recunosc ca nu intru de multa vreme p'aici si imi cer scuze daca unii s-au simtit pusi la punct de ce am zis eu. incercam sa imi dau cu parerea. eu credeam ca de aia sunt forumurile, sa iti dai cu parerea si care sunt sansele sa fie toti de acord cu tine?
despre listele alea cu regizori de care nu a auzit nici dracu nu vreau sa intru acuma pe threadu de filme preferate si sa bag copy paste sa nu mai sara pe mine autorii. am citit threadu ala integral si mi s-a parut ca o gramada au bagat acolo filme pretentzioase (cel putin) doar ca sa para mai interesanti. ceva de genu : pun un film rar, de care nu a auzit nimeni, ca oricum nu o sa aiba nimeni curaj sa intrebe de el ca sa nu para lamer. atat ! sper sa depasim si subiectu asta!
keyzer soze
16 Nov 2004, 12:02
sper' mata da speri tu bine
europe_east
17 Nov 2004, 02:13
despre listele alea cu regizori de care nu a auzit nici dracu nu vreau sa intru acuma pe threadu de filme preferate si sa bag copy paste sa nu mai sara pe mine autorii. am citit threadu ala integral si mi s-a parut ca o gramada au bagat acolo filme pretentzioase (cel putin) doar ca sa para mai interesanti. ceva de genu : pun un film rar, de care nu a auzit nimeni, ca oricum nu o sa aiba nimeni curaj sa intrebe de el ca sa nu para lamer.
Nu-i judeca pe altii dupa cum judeci tu. Daca tu citezi filme 'rare' pentru ca sa pari interesant, nu inseamna ca asa fac si altii. Sunt foarte multe persoane pe acest Forum care au o cultura cinematografica impresionanta si care atunci cand vorbesc de Herzog, Wong Kar Wai sau alti 'rusi', chiar stiu despre ce vorbesc. Coincidentally enough, sunt chiar cei care te-ai gasit tu sa te iei la harta. Daca ai fi citit mai atent Forumul ai fi vazut ca lumea nu se sfieste sa intrebe cand nu stie ceva. E mai putin snobism decat crezi tu... Cred ca problema sta altundeva...
p.s. Si totusi, care erau rusii? Just curious.
Mala Portugal
17 Nov 2004, 02:23
p.s. Si totusi, care erau rusii? Just curious.
Nu erau rusi, erau sauditii :D
@europe_east: daca crezi ca o sa ma apuc sa sap acuma ca sa iti raspund la intrebare,. te inseli,..poate intr-o zi in care o am FOARTE mult timp liber. eu incercam sa subliniez altceva: ca e mult snobism aici si ca toata lumea critica si ca e aproape o rusine sa zici ca ti-a placut ceva ca sa nu sara 'le coneseurs' pe tine care sigur au ceva de comentat la filmu ala: regia naspa,.. montajul slab, muzica nasoala, actorii joaca prost,.. etc etc etc,.. doar sa arate cat sunt de grozavi. si nu imi zi ca nu e asa !!!!!
keyzer soze
17 Nov 2004, 13:26
grigule, intra la 'noi despre filme' si abereaza acolo
nu te va citi nimeni, iar tu vei fi multumit ca ti-ai ejaculat vastele cunostinte despre Terminator3
care-i faza?
nu sunt destul de 'albastru' la sange daca nu am un film de tarkosky in topul 10 al preferintelor mele ?
sunteti ingamfati si snobi, singurul motiv pt care postati aici e sa aratati lumii cat sunteti de 'culti' si culturalizati in materie de film. NEWS FLASH: nu intere pe nimeni cate stiti voi. un lucru e clar: o discutie normala, fara sa va dati in spectacol nu e posibila. okay, sunteti cei mai tari si a-tot-stiutori in cinema. pa si pusi !
ps: mai cascati si voi ochii pe alte forumuri unde posteaza oameni normali cu care se poate vorbi. poate va mai vine mintea la cap (desi ma indoiesc).
keyzer soze
17 Nov 2004, 14:33
okay, sunteti cei mai tari si a-tot-stiutori in cinema
oh, yeah
bey grig , s-a adeverit ce spuneam mai devreme cu o pagina. Ti-am spus ca o sa-ti sara astia in cap. Simtomele pe care le manifesti tu "acilea",sunt ale novicelui nebagat in seama , care vrea sa se afirme cumva si atunci sare la gatu' lu' unu' ca egon.Simptome d-astea cred ca am manifestat toti la inceput, asta ca sa vorbim de sinceritate. Nu e nevoie sa pleci, tu fa-ti temele constiincios si daca o sa emiti ceva de valoare fii sigur ca o sa te bage lumea in seama.
Le zice nume, veteranul, care e aici de (fix) o luna...
da ma si ce? eu m-am luat de careva pana n-am vazut cum sta treaba aici? cred ca nu....
Si-acum crezi ca stii cum sta treaba aici?
Nu te stiu, ca nu citesc cinematografia romaneasca, dat fiind faptul ca ma doare-n cur de ea in general. In schimb vad ca acum te iei de oameni, si nu prea cred ca stii tu cum sta treaba.
In general cand un trist face o miscare din-asta, de sare la gatul unuia, e pus la pamant destul de repede, cam ca javra de Blue, asa, si dupa aia pleaca. Nu, n-am trecut toti prin asta.
Eu am suspectat si inca suspectez ca Blue era un alter-ego ... cineva se plictisea rau....
keyzer soze
17 Nov 2004, 23:37
nu, draga jay.. era un idiot pur si simplu
ultima parte a discutiei pe tema 'fahrenheit 9/11', este extrem de interesanta... baieti, astia care sunt aici, de un pic mai mult de o luna, voi stiiti cum sta treaba, dar totusi, scrie-ti off-topic, si va doare in p***? pai nu cred ca asta va arata 'intelepciunea cinemagista' pe care credeti ca o posedati...
dar este o discutie interesanta, ceva de genu': "filozofia unui cinemagist" :sick: ...regulile ethice si morale...
E o ora tarzie si cred ca te-ai trezit din atipeala, cu capul pe tastatura si dornic de "cultura"
keyzer soze
18 Nov 2004, 00:31
@nae: nu l-am vazut pe michael moore in mesajul tau... si, vorba aia, e destul de akebono
@benny, cred ca ai postat de 2000 de ori degeaba, stai linistit nu plec nicaieri, duc mult la glume proaste. Cinematografia romaneasca? aici cred ca impartasim aceiasi opinie, in rest eu nu prea te-am citit deloc in luna asta si nici nu cred ca o sa te citesc prea curand. Pt. replici proaste iti recomand mirc , cred ca ai face fata cu brio acolo. pa
Revenind la topic si aruncand clovnii la cosul de gunoi al istoriei cinemagiei, se pare ca moore face o continuare a filmului sau. Inseamna ca baiatu' a scos o caruta de bani si subiectul mai merge exploatat . Asta nou e 1/2, probabil ca o sa urmeze si un 1/1.
se pare ca moore face o continuare a filmului sau.
Mda, gasiti si un link cu vreo doua pagini inainte... :?
baieti, astia care sunt aici, de un pic mai mult de o luna, voi stiiti cum sta treaba, dar totusi, scrie-ti off-topic, si va doare in p***? pai nu cred ca asta va arata 'intelepciunea cinemagista' pe care credeti ca o posedati...
Nu pot sa nu laud acest paragraf... Tot ce s-a scris in ultimele 2-3 zile a fost inutil. Plus ca v-ati si legat de saracu' grig, novice, e drept, dar nu era un idiot ca Blue (cel mai la indemana, in cazul asta)
@benny, cred ca ai postat de 2000 de ori degeaba, stai linistit nu plec nicaieri, duc mult la glume proaste. Cinematografia romaneasca? aici cred ca impartasim aceiasi opinie, in rest eu nu prea te-am citit deloc in luna asta si nici nu cred ca o sa te citesc prea curand. Pt. replici proaste iti recomand mirc , cred ca ai face fata cu brio acolo. pa
Ce sa citesti? Ca n-am scris nimic in ultima vreme.
Vreo 1600 de mesaje sunt inutile, yup, stergeti-le.
Sparkle
06 Dec 2004, 22:19
In cazul in care nu l-ati vazut inca, va recomand sa vizionati FAHRENHYPE 9/11. Nu mi-a schimbat deloc parerea, dupa ce vazusem FAHRENHEIT.
Replica la Fahrenheit nu face decat sa ia fiecare acuza din Fahrenheit si sa o demonteze, zic ei, logic. Iar cel care modereaza mai toate subiectele din film este DICK MORRIS, consilierul lui Clinton pe vremea mandatului lui, si cel care si-a lansat o carte in Romania la Editura ZIUA.
FAHRENHEIT are mesajul mult mai puternic!
Mala Portugal
07 Dec 2004, 00:14
Nu stiam de FAHRENHYPE 9/11 da' trebuia facut. Citisem ca de la primul documentar-belea ( Roger and Me ) Moore si-a luat bobarnace intr-un interviu luat de Harlan Jacobson care a demonstrat ca Roger and Me falsifica cronologia si cifrele. Or' respectarea cronologiei e regula pentru orice documentar, chiar si pentru cel incisiv pe care il practica Moore
mda, intr-adevar cam multe mesaje fara sens
si asta e unul dintre ele
da vreau sa ajung la 1000 !!!!!
Daca s-ar putea iti dau de la mine... se poate domnul Emanuel sa-i dau lui KORBEN mesaje de la mine ca sa faca 1000 mai repede pentru ca merita mai mult decat guru.... 8)
Punem mana de la mana, mesaj de la mesaj si reusim noi. eu pot sa-ti dau ~2000 cred. Cam 2000 sunt inutile
crissis
08 Dec 2004, 14:49
nimeni nu-l detesta pe 'w' mai mult decit subsemnatul, dar fahrenheit 9/11 nu mi-a placut. nu stiu cui se adreseaza, nu stiu pe cine convinge. in schimb , in duminica dinaintea alegerilor americane, am vazut la antena 1 un documentar realizat in timpul campaniei bush 2000, un fel de behind the scene. ei bine, aici stupiditatea personajului apre in toata splendoarea ei, in relatiile cu echipa de filmare si cu staff-ul de campanie, fara a mai fi nevoie de comentarii partizane. imi pare rau ca am uitat titlul filmului si numele realizatoarei. le stie cineva?
Am vazut si eu niste faze din asta de care vorbesti tu. La un moment dat e Bush in avion cu ziaristii si se poarta ca o maimuta imputita. Dezgustat fiind, am inchis televizorul.
crissis
09 Dec 2004, 14:28
scena din avion e sugestiva, dar mai sunt si altele.
Mala Portugal
11 Dec 2004, 01:40
Se spune ca negrul subtiaza iar albul ingrasa .Sa credem?
http://www.imdb.com/gallery/virtual/bigin04/5
vazut si io, intr-un final FARENHEIT 9/11
DOAR CA AM SCRIS LA "ULTIMU FILM VIZIONAT"SI-MI E LENE SA MAI SCRIU
DECI superb
"oh, here comes the FEAR again" (Pulp- The Fear)
daca nu s-ar fi impotmolit in mocirla conspiratiilor probabile sau doar oarecum posibile, Michael Moore ar fi reusit unul dintre cele mai credibile,sumbre si infricosatoare filme despre viitorul cat se poate de trist al rasei umane, care dominata de frica va renunta la drepturi si libertati castigate pe parcusrul a cateva sute de ani in favoarea securitatii oferite de un stat belicios si inarmat. Pentru a avea in fata ochilor o capodopera ar fi fost suficient ca Moore sa puna accentul nu pe "este o conspiratie, ati fost manipulati!!!" ci pe ideea orwelliana (pe care culmea, o si citeaza in documentar): o societate poate fi cel mai usor condusa prin FRICA, prin TEROAREa in fata unui inamic ingrozitor; in cazul in care acest dusman nu exista, puterea, pentru s-ai exercita o dominatie totala trebuie sa il inventeze.
Doar ca autorul Moore (a scris si cateva carti) este unul dintre putinii oameni ale caror insusiri pot parea, in functie de unghiul din care sunt privite, atat defecte cat si calitati. Spre exemplu, investigatiile in care se implica (sau pe care le face) personal il pot face ca pentru unii sa para a fi doar un bagacios tupeist, in timp ce altii pot vedea in aceste anchete expresia libera a unui intelect care nu tolereaza minciuna; capacitatea de a vedea mai mult decat se arata este, pentru unii paranoia conspirationista,pentru altii confirmarea unor suspiciuni personale, iar altii o vor considera o alta ipoteza de lucru (mental). Despre aplecarea spre clasa defavorizatilor socitatii americane unii vor crede ca este o simpla manevra de atras publicul (si popularitatea?) iar altii o vor vedea ca pe un gest cinstit si laudabil din partea unui cineast.
In momentul aparitiei pe marile ecrane a filmului Farenheit 9/11 toata controversa creata in jurul lui Moore explodeaza; se vehiculeaza diverse pareri "extrem de competente" sau pur si simplu revoltate;ESTE UN FILM ANTI-AMERICAN (ca si cand a critica politica -interna sau externa a- usa ar fi devenit brusc activitate anti-americana -va mai amintiti comisia de anchetare a activitatilor anti-americane din timpuil razboiului rece si vanatoarea de vrajitoare ce a urmat?-); ESTE UN EXEMPLU CLAR DE MANIPULARE LIPSIT DE ORICE DECENTA (ca si filmuletul trucat despre genocidul comis de irakieni in maternitatile kuweitiene, filmulet care a balonat sprijinul poporului american pentru interventia in Irak a lui bush senior); ESTE O PARANOIA CONSPIRATIONISTA SI NIMIC MAI MULT ( oricat de fortate si susceptibile ar fi legaturile pe care Moore le traseaza intre fapte, Faptele raman: familia bush scoate bani seriosi -gen miliarde- din vanzarea de arme amerciii paranoizate, armele irakiene nu au fost -si nici nu vor fi- gasite).
Si multimele de oameni care au vazut documentarul? Si trofeul de la Cannes? Au fost doar victime? Accidente? Daca scoatem din multimea spectatoril0or americanii (doar se stie rezultatul alegerilor prezidentiale) raman ceilalti, care pot fi usor categorisiti drept anti-americani (mai mult sau mai putin ) convinsi sau fiinte paranoice care vad conspiratii peste tot. Trofeul de la Cannes poate fi usor catalogat drept o simpla decizie politica; altfel cum sa dai premiul -al mai mare- unui documentar deloc subtil care se pierde intr-o imbarligatura de relatii cauzale, situatii si personaje?
Pare (si este) extrem de simplu sa fii, ca spectator avizat, peste Michael Moore si peste Farenheit. Intotdeauna a fost simplu sa fii contra, se spune; doar ca intotdeauna sa fost penibil de simplu sa fii contra celor care sunt contra.
Personal as sugera un exercitiu de detasare de toate simpatiile sau antipatiile pro sau contra; fara adoratie neconditionata generata de trendul anti-american; fara ifose intelectualiste pro-america; fara accentuarea laturii social(ist)e si contestatare. Ce ar trebui sa produca filmul vazut "la rece"? Respect pentru un om care a vazut si aratat si altora fepte "bagate sub covor" de washington. In nici un caz respectul pentru curajul vreunui dizident oprimat politic; nici pentru bravada de care se face vinovat Moore; pur si simplu pentru un om care mai crede intr-o america libera si lipsita de minciuni "de stat", dar care e constient ca traieste intr-o stare de fapt prea orwelliana.
Este, totusi foarte greu sa respecti un om care vrea o utopie si realizeaza una dintre cele mai intunecate distopii. pentru ca privite la rece anumite momente din Farenheit 9/11 sunt cumplit de reale si privite in perspectiva, urmarile pe termen lung (aka ultimele consecinte) ale politicii de dupa 9/11 sunt sumbre.
ar mai fi de adugat ca 1984 a fost in urma cu 20 de ani. si ca "if you tolerate this than your children will be next" (manic street preachers)
Nightwane
16 Dec 2004, 19:29
"oh, here comes the FEAR again" (Pulp- The Fear)
you're gonna like it but not a lot ... :love:
m-a plictisit enorm Fahrenheit 9/11 asta...ca si Bowling For Columbine ... MMoore is a boring fattie.
irene marlyne monroe
17 Dec 2004, 13:50
mda, intr-adevar cam multe mesaje fara sens
si asta e unul dintre ele
da vreau sa ajung la 1000 !!!!!salut sunt irene marlyne monroe,si fiindca sunt novice,m-am mai uitat pe forum sa vad ce mai cuprinde,si am vazut si tema ta-am crezut ca este foarte interesanta daca ai asa de multe mesaje,dar in schimb am constatat ca tu ,de fapt ai doar singurul tel de a avea cat mai multe mesaje si mai putin placerea sa dezbati teme de acest domeniu,esti atras de lumea artei?? :oops: ce proasta intrebare,normal ca da altfel niciunul dintre noi nu ar fi pe acest forum!dar ok,de ce vrei sa ai cat mai multe mesaje?care este motivul?placerea pursi simpla generata de acest lucru?sau de ate face cunoscut si afirmat prin acest fapt?din singuratate?din motivul invatari din orice,iar mesajele au un rol benefic in acest mod?pariul?ambitia,de avedea daca ceea ce iti propui si realizezi?posibilitatea cunoateri a multor persoane?si intrebarile pot continua astept ca tu sa imi furnizezi unul din perspectiva ta!pupicuri !
Vai, irene marlyne monroe, ce nume asonant ai. Din pacate, that's all you've got going for yourself.
irene marlyne monroe
17 Dec 2004, 15:48
Vai, irene marlyne monroe, ce nume asonant ai. Din pacate, that's all you've got going for yourself.merci,dar tu nu mai sti limba romana,sau te dai arogant prin utilizarea unei alte limbi,poate inveti sa dai si limbi!
Porcaiesti forumul cu ineptiile tale, stai in mm pe pagina ta.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.