View Full Version : Minghella & Cold Mountain
christi
04 Mar 2004, 21:35
Tocmai vin de la conferinta de presa cu Anthony Minghella, de aici de la Brasov, unde s-a lansat azi „Cold Mountain“.
Nu pot sa cred ce tip de treaba este acest Minghella, despre care credeam ca e un ursuz plin cu fitze. A stat cu presa mai bine de o ora, a raspuns la toate intrebarile, si a fost foarte, foarte amuzant si amabil. M-a impresionat din toate punctele de vedere.
Cit despre film, mi-a placut, dar are si multe parti slabe. Mi-au placut imaginea, decorurile, jocul actorilor (mai ales Zellweger), mi-au mai placut unele scene absolut superbe si pline de semnificatzii (cum ar fi momentul in care Jude Law, legat in lanturi, trage dupa el o gramada de cadavre). Dar filmului - de fapt mai degraba povestii de dragoste - ii lipseste "ceva". Relatia dintre Kidman si Law nu e deloc credibila, poate tocmai pentru faptul ca dragostea dintre ei ne este bagata pe git, fara sa ne fie aratata. Filmul, ca "intreg", nu e grozav, insa "bucatzelele" luate separat sint super.
Oricum, fara indoiala, merita vazut.
Btw, faza in care Zellweger rupe gitul cocosului ..... a fost reala. A spus-o Minghella. Sint curios daca au bagat la sfirsitul genericului celebrul "No animals were harmed during the making of this film" ;)
aditza2004
04 Mar 2004, 21:46
M-ai facut curios...weekendul asta ma duc sa vad si eu Cold Mountain..
ricutza
05 Mar 2004, 00:21
mie nu mi-a placut absolut deloc Cold Mountin...m-a socat finalul si mi s-a parut foarte aiurea...de fapt, tot ce se intampla in film mi se pare ca este foarte putin credibil...
mi-a placut intr-adevar cum a jucat Renee...merita Oscarul pentru rolul asta! mi s-a mai parut interesanta si cum a fost ilustrata si conditia speciala a dezertorilor si mi-a mai placut si faptul ca dupa ce se intalnesc exista momente de stanjeneala intre ei...
in rest nu m-a impresionat nimic!
sunt curioasa cum e cartea...a cumparat-o mama dar sincera sa fiu nu prea ma vad citind-o...daca filmul m-a plictisit intr-un asemenea hal, mi-e frica sa nu ma plictiseasca mai rau cartea...
Alex Leo Serban
05 Mar 2004, 11:51
foarte frumos filmul asta! va recomand (de parca mai e nevoie!) sa va duceti sa-l vedeti - mi-a placut mult mai mult decit ' the english patient', care m-a plictisit big time...
Ionutz55
05 Mar 2004, 22:20
Am vazut la tv ca astazi a fost premiera la patria cold mountain, + a fost si pe gratis :D
Nu prea ma intereseaza filmul Cold Mountain....
Si cum adica a fost gratis la premiera?
Pare a fi un "Gone With The Wind" mai nou... Si in principiu, Gone with the wind, este o forma initaiala a telenovelelor... Nu mi-a placut filmul...
Ionutz55
06 Mar 2004, 11:33
Nu stiu sigur daca a fost premiera dar sigur a fost pe gratis, bine cred ca o reprezentatie, din ce ma inteles cred ca filmul incepea la 7,8 cam asa ceva
A fost premiera! Insa cum naiba sa fie gratis la premiera?!
Vezi bai Ionutz55 ... n-avea cum sa fie gratis! Duuuh! :evil:
Emi tu ai fost?
Ionutz55
06 Mar 2004, 12:40
Aia de la prima asa au zis. Deci eu am spus ce am auzit
"Cold Mountain"... nu am atat de multe de zis: imagine, decoruri, costume, jocul actorilor, ceva efecte pe aici si e dincolo etc. au fost la inaltime (ceva probleme cu scenariul, dar nu conteaza)....
Problema mea e urmatoarea: paralela cu "Odiseea" lui Homer (un razboinic se intoarce la iubita sa din razboi => aventuri + un orb + personaje colorate + ceva "nimfe" + etc.) era intentionate sau am visat eu frumos la substraturi in "Cold Mountain"-ul lui Minghella? Oricum, tot mi-a placut...
Ionutz55
06 Mar 2004, 21:41
din pacate nu lam vazut
Ionutz55
06 Mar 2004, 22:18
pAI daca vrei sa te amuzi dute la scary movie daca nu dute la cold mountain. spun si eu asa :wink:
ricutza
07 Mar 2004, 01:10
ok...sa inteleg ca numai mie nu mi-a placut filmul?
in cazul asta incep sa ma ingrijorez....
Filmul e frumos dar n-a reusit sa ma impresioneze asa cum a facut-o The English Patient, care mi-a placut mult mai mult (aici sunt in dezacord cu Alex Leo Serban).
christi
07 Mar 2004, 11:20
Filmul e frumos dar n-a reusit sa ma impresioneze asa cum a facut-o The English Patient, care mi-a placut mult mai mult (aici sunt in dezacord cu Alex Leo Serban).
Yukk! La English Patient era sa adorm.... Cred ca cel mai bun film al lui Minghella e "the talented mr ripley".... chiar mi-a placut.
aditza2004
07 Mar 2004, 12:51
Yukk! La English Patient era sa adorm.... Cred ca cel mai bun film al lui Minghella e "the talented mr ripley".... chiar mi-a placut.
Ai perfecta dreptate... :lol:
Mie nu mi-a placut nici The English Patient nici The Talented Mr. Ripley asa ca nu cred ca o sa-mi placa nici Cold Mountain... insa mai vedem...
Ingerash
07 Mar 2004, 18:15
Ricutza, stai calma, nici mie nu mi-a placut. M-am chinuit, am depus eforturi da' degeaba. De mult nu m-am mai plictisit asa la un mega-film. Mi-a trezit aceleasi senzatii ca la Titanic (cand aveam impresia ca nu se mai scufunda vasu' ala de atata "amor" intre Kate & Leo). Si mie mi-a cam sunat a o anumita odisee, da' ce m-a enervat cel mai tare a fost faptu' ca SE VEDEA ca-i filmat in Romania (si prin asta inteleg si gardu' pe care si straduiau atat de duios sa-l repare cele doua eroine, Ada si Ruby). Asta e, eu asta am vazut, Piatra Mare pe post de bucatica de North Carolina. Nu pot sa-mi inchipui personaje anglo-saxone chinuite de un razboi de secesiune si de fel si fel de drame zbenguindu-se prin Carpati, e peste puterile mele (limitate) de intelegere. Nici Nicole nu mi-a mers la suflet asa cum a facut-o in ultimele spectacole. Renee, ok iar Jude pierdut pe drum. Ca sa nu mai zic de accentu' sudist. Poveste de amor intre cine si cine? Singura bila alba o are inceputu', adica luptele incrancenate de la Potigrafu. Pacat ca doar aperitivu' a fost bun.
Una peste alta, de la Minghella raman cu Pacientul Englez (la care nu m-am plictisit absolut deloc si m-am impresionat cat s-a putut de mult) si eventual cu Talentatu' musiu Ripley.
Hai ca v-am lasat, tre' sa ma duc sa vanez niste curcani pe la Rasnov. Am auzit ca daca-i cauti, ii gasesti. Could Mountain here I come!!!
aditza2004
07 Mar 2004, 19:07
Se pare ca cei care au zis de rau de acest film au mai multe argumente...si din cate am citit aici..nu cred ca este un film reusit..
Dar ma duc si eu maine sa il vad..
Pt. Benny, iti recomnd sa nu te uiti la Cold Mountain, ca probabil la jumate o sa pleci sau o sa adormi.
Alex Leo Serban
08 Mar 2004, 12:16
Ai perfecta dreptate... :lol:
u can say that again!
si pe mine ma lase somnul la english patient... ceea ce nu s-a intimplat la cold mountain; oricum, sint de acord ca talented mr ripley e cel mai bun minghella - urmat (surpriza!) de truly, madly, deeply :P
PS la englipat e o reactie de tipul love it or hate it, nu are leg. cu valoarea lui (e bine facut/jucat, etc) ci cu dispozitia fiecaruia de a suporta pelteaua/povestea intinsa pe ecran. eu imi amintesc reactia lui elaine (seinfeld) la ac. film si nu pot sa spun decit: me too! :wink:
UN JEG
prost scenariu, dialoguri penibile, simbolutri rasuflate iti sunt bagate in ochi
penibil e putin spus
mult mai rau decat pacientu englez care era pliktisior dar nu scremut, cum in cazu de fata
rene a primit oskar nu ca merita ci pt ca mai fusese nominalizata si pt ca e singurul lucru viu din fimu PLIK-TI_KOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
Este un "Gone With The Wind" modern... O telenovela mai "moderna" cu razboiul ca tema... Am zis bine, sau aberez?
i_matei
08 Mar 2004, 21:18
mey, mie mi-a placut filmul...are niste peisaje si imagini superbe si o Renne Zelwegger de-a dreptul geniala...
mi-a placut foarte mult scena cu imaginea din fantana, e o idee super...
E adevarat a avut pasaje pliktisitoare si trase de par, dar per total filmul este reusit si isi merita aprecierile critcii...
Este un "Gone With The Wind" modern...
Sa fim seriosi...
In afara de Razboiul Civil si sudisti sunt putine asemanari (nici una demna de luata in considerare) intre "Gone With The Wind" si "Cold Mountain"... Si ultimul este mai aproape de "Odiseea" lui Homer (oare numai eu am vazut asta?) decat de vreo telenovela (zau, nu vad nici o legatura intre CM si telenovele...)
P.S.: Minghella mai vrea sa ecranizeze "Der Vorsleser", de Bernhard Schlink sau nu? (pentru ca pare provocator...)
Alex Leo Serban
09 Mar 2004, 12:07
UN JEG
prost scenariu, dialoguri penibile, simbolutri rasuflate iti sunt bagate in ochi
penibil e putin spus
mult mai rau decat pacientu englez care era pliktisior dar nu scremut, cum in cazu de fata
rene a primit oskar nu ca merita ci pt ca mai fusese nominalizata si pt ca e singurul lucru viu din fimu PLIK-TI_KOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
hey korben, tu parca n-ai vazut decit inceputul, so... it's SO unfair & irrelevant what u'r saying :evil:
@als
ai partial dreptate
am plecat dupa cca 1 ora si un pic
am stat cca 45 de minute pe langa cinema, am mancat, am baut
si m`am returnat pt marele final asa ca............
am tot dreptul sa dau o opinie cumplit de documentata
si, nu prea stiu cum ar trebui sa ma declar( onorat, frustrat, iritat..???) ca mi`au fost monitorizate miscarile, DAR replica ta e nedreapata... incearca sa`ti aduci aminte vizionarea de la mall si faza cu "stan si bran"
u get my point?
Mircius
10 Mar 2004, 14:43
Salve CINEMAgistilor.... iata ca m-am intors dupa o buna bucata de vreme printre amicii mei de pe aici. Mda..... Inca nu am vazut filmul acesta, dar cred ca am sa ajung in acest uikend. Spuneti-mi si mie merita, nu merita.....
aditza2004
10 Mar 2004, 23:19
Nici eu nu l-am vazut dar din cate citesc nu merita ...
frumos povestit, grozav facut, un jude law kipesh si timid totodata, nicole kidman gratioasa ca de obicei, renee zellweger zurlie da simpatica...ah, si era sa uit, jack white (white stripes pt. cunoscatori) in rol de dezertor ce zdrangane frumos din chitara si canta un country micutz.
pe scurt: un film frumos de dragoste, da fara "sirop". merita vazut!
Alex Leo Serban
12 Mar 2004, 10:03
IN FINE: cineva care-l 'recunoaste' pe jack white!! good job, egon - & i totally agree cu ce-ai scris despre film :D
.
unii nu recunosc siropul nici daca se ineaca in el
sick sad world
cred ca esti putin nedrept, are o anumita eleganta ce mie mi-a placut mult.
Alex Leo Serban
13 Mar 2004, 09:41
unii n-au cum sa recunoasca eleganta pt ca nici n-o cunosc :wink:
ah, ma declar profund ranit in amorul propriu
lipsa de eleganta in produsii de conceptie ai cinematografiei actuale nu justifica extazierea in fata unui film care incearca cva in directia asta, da rateaza cu brio
e ceva de genu nu e sculata da c frumos s balangane
capisci?
cum le stii tu bibicule pe toate :wink:
neonish
21 Mar 2004, 00:21
.
unii nu recunosc siropul nici daca se ineaca in el
sick sad world
Eu ma inec foarte des in siropul din filme... Un exemplu in sensul asta ar fi "Pacientul englez". Oricat m-am straduit, n-am reusit sa-l apreciez.
In schimb "Cold Mountain" mi s-a parut extraordinar. Nu m-am plictisit nici o secunda (desi ma asteptam), nu mi s-a parut nimic fortat (desi citisem de atatea ori ca sunt o multime de scene trase de par, incat ma si obisnuisem cu ideea). Partile comice mi-au placut mult mai mult decat sperasem si, de fapt, totul mi s-a parut mult peste asteptari.
Daca n-as fi stiut nimic despre film inainte sa citesc parerile voastre, probabil nici nu m-as fi dus sa-l vad. Dar e o discrepanta atat de mare intre impresia pe care mi-a lasat-o mie si majoritatea impresiilor de aici, incat ma intreb daca toti am vazut acelasi film :roll:
Si, da, stiu si eu cine e Jack White si stiam de prin 2002 :lol:
Anyway, my point is: daca n-ati vazut inca filmul, nu va luati dupa ce spun altii! Duceti-va sa-l vedeti ca si cand n-ati fi auzit absolut nimic despre el si judecati-l singuri.
Alex Leo Serban
27 Mar 2004, 17:52
i couldn't agree more!
Mala Portugal
28 Mar 2004, 01:55
sick sad world
Ai intrat pe teritoriul meu, huh? :lol: :lol: :lol:
Eu ma inec foarte des in siropul din filme... Un exemplu in sensul asta ar fi "Pacientul englez". Oricat m-am straduit, n-am reusit sa-l apreciez.
In schimb "Cold Mountain" mi s-a parut extraordinar. Nu m-am plictisit nici o secunda (desi ma asteptam), nu mi s-a parut nimic fortat (desi citisem de atatea ori ca sunt o multime de scene trase de par, incat ma si obisnuisem cu ideea). Partile comice mi-au placut mult mai mult decat sperasem si, de fapt, totul mi s-a parut mult peste asteptari.
Daca n-as fi stiut nimic despre film inainte sa citesc parerile voastre, probabil nici nu m-as fi dus sa-l vad. Dar e o discrepanta atat de mare intre impresia pe care mi-a lasat-o mie si majoritatea impresiilor de aici, incat ma intreb daca toti am vazut acelasi film :roll:
Si, da, stiu si eu cine e Jack White si stiam de prin 2002 :lol:
Anyway, my point is: daca n-ati vazut inca filmul, nu va luati dupa ce spun altii! Duceti-va sa-l vedeti ca si cand n-ati fi auzit absolut nimic despre el si judecati-l singuri.
Inca unul care face "sinceritati" si se leaga de The English Patient..., spre deliciul galeriei care nu are organ pentru frumos. Mai, nu va mai exhibati infirmitatea. Ca sa va placa Patientu... trebuie sa fiti fiinte... mai complexe si, poate, nitel poet, pictor... E mult pana aciolo.
Ultimul Minghella e un film bun, nu extraordinar. Un film care trebuie vazut.
Alex Leo Serban
02 Apr 2004, 13:14
marcu, pari sa scoti din calcul ca exista si poezie (pictura etc) proaste :wink:
marcu, pari sa scoti din calcul ca exista si poezie (pictura etc) proaste :wink:
Cred ca din acest moment subiectul The English Patient a intrat pe un teritoriu foarte fragil si controversat, unde gusturile nu se discuta, ci doar se aplica replici-capcana, "incuietoare". Bine macar ca fiecare dintre noi are libertatea sa creada ca dreptatea e de partea sa. Pentru ca, nu-i asa, celalalt e in eroare si, lucru evident, nu are calitatile noastre...
Alex Leo Serban
03 Apr 2004, 10:34
cred ca esti mult prea sensibil... for yr own good :) !
tot ce vroiam sa spun este ca, PT MINE (si nicidecum pt altcineva: nu pot sa vorbesc decit din aceasta mica perspectiva pur personala!), lucrurile sint mai complicate decit o impartire (definitiva & fals-clarificatoare) intre: film bun = poetic, film prost = non-poetic...
pt mine - ca sa revin -, english pat. = melodrama cu pretentii; prea melo (pt gustul meu) si cu prea mari pretentii de-a fi 'altceva'.
atit.
PS tin sa-ti amintesc ca te-ai grabit sa ma acuzi (si pe mine, si pe altii - vezi mala portugal) de 'insensibilitate' (termenul p.c. pt nesimtire probabil), dar n-am vazut o revenire asupra propriei pozitii din perspectiva a ceea ce am adaugat discutiei; ce nu (ne) convine, nu comentam - sau ce...?
Ce senzatie "placuta" e sa constati ca altii te definesc si te inteleg mai bine decat tu insusti... E marele avantaj al dialogului la panda pe acest forum. Da, Leo, sunt prea sensibil, probabil. Sper ca nu e chiar o infirmitate...
Eu am afirmat, pe alt topic, ca sunteti "insensibili", dar ghilimelele diminuau mult verdictul meu, care era doar un verdict provocator si deloc definitiv. Afirmatia mea - riscanta si provocatoare - a facut sa aflu, in sfarsit, care este aprecierea ta data Pacientului... Acum stiu: o melodrama cu prea mari pretentii. E mai mult si mai clar decat retinusem inainte, si anume ca ai luptat sa nu adormi... privind acest film. (vai, cate motive, in afara de plictiseala, te fac sa adormi uneori...) Pacientul... a rasplatit "sensibilitatea " mea si a pedepsit "insensibilatea" altora castigand 9 premii Oscar(film; regie; actrita in rol secundar; imagine; decoruri; costume; sunet; montaj; muzica originala). Sigur, nu intotdeauna Oscarul certifica valoarea, dar macar cateva din aceste 9 le-a meritat cu adevarat.
Simt ca se va reveni la acest subiect dupa ceva timp...
Btw, faza in care Zellweger rupe gitul cocosului ..... a fost reala. A spus-o Minghella. Sint curios daca au bagat la sfirsitul genericului celebrul "No animals were harmed during the making of this film"
Nu stiu daca ati omorat vreodata o gaina dar se zbat al dracului de mult. Aia din mana lui Renee a murit cam linistit. :wink:
Povestea de dragoste e intr-adevar cam neverosimila, cateva intalniri si un sarut nu prea justifica credinta si devotamentul lor, dar nu asta e important.
Un film bun, celor mai tineri (Benny, Ogto) le-as recomanda sa aiba rabdare, n-o sa vada prea multe scene de sex sau lupta; sa intre in atmosfera filmului, sa se lase prinsi de scurgerea lui domoala, amaruie.
ca sa fiu sincer, mi-a placut doar secventa cu natalie portman (care joaca foarte bine--spre deosebire de ceilalti actori, pe care ii plac in general, dar nu si aici(Rene joaca ca la teatru, itr-o piesa proasta)), care e foarte impresionanta pentru ca reuseste sa evite cliseele de tip sensibiloid-da-ti-mi-un-oscar-cu-orice-pret, in care se ineaca restul filmului.
Mie mi-a placut Cold Mountain. Shi sincer nu ma ashteptam la asta. Oricum in film au fost aparitzii neashteptate. Pe mine m-a lasat masca aparitzia solistului vocal de la The White Stripes, in rolul lui Georgia.
Desi toata lumea il recomanda, nu o sa ma duc sa-l vad... Daca va fii la HBO, o sa ma uit, dar sa ma duc la cinema ca sa-l... Nu mi se pare ca merita, deoarece nu ma atrage ideea... NU-mi pasa daca are sau nu scene de sex, am trecut de faza asta de mult, in care se vreau sa vad numai sex, masini misto si multe batai... Oricum, I will remember what you ppl said about this movie... :D
a fost si Doina sa se racoreasca la poalele muntelui...la film
..si mi-a placut Nicoleta ,copilul-barbat -ca facea pe gagica
indazneata dar si atat de "pura":si-a jucat bine rolul.
Renee e preferata mea-cum topaia draga de ea.Dar nu-i o oarecare daca a facut ce-a facut cu cucosu ala.
Tre sa-ncerc,ca nici nu cred ca e posibil-tipa-i geniala.
FERITI-VA CAPETELE!
kobayashy
19 Apr 2004, 13:16
Spre deosebire de multi dintr-e voi mie cel putin nu mi-a placut filmu. Mult prea siropos si prea liniar (desi trebuie sa recunosc foarte bine realizat). Rennee a jucat intr-adevar excelent si poate chiar merita oscar-ul desi Holly Hunter mi-a placut mai mult in 13. Cert e ca nu este genul de film pe care trebuie sa-l vezi neaparat la cinema. Fotoliul de acasa e mult mai bun in cazul acestui film. Mai poti da o pauza la el, mai derulezi un pic.... :)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.