Log in

View Full Version : Middle-Earth Languages

Pages : [1] 2

Freak_on_a_Leash
30 Jan 2004, 01:24
In acest loc "virgin" cei cunoscatori de Middle-Earth languages sunt rugati sa posteze replicile din filme sau cartzi sau orice altceva legat de acest subiect,iar noi necunoscatorii,sa facem bine sa cascam ochii,sa invatam si sa luam aminte.Hai TLD ca am vazut ca vrei sa inveti elfa! :)

Fac apel la ajutorul Demonei(care stiu sigur ca le are cu asa ceva) si la altii,ca Gaandalf,care cred ca se stie si el.

Multumim pentru cooperare!:lol:

Undomiel
30 Jan 2004, 01:32
la asta chiar ca nu ma asteptam.Si za ziceam ca mai multi useri ar cere lectii de elfa sau alte Middle-Earth languages si cineva ar fii dispus sa le predea,ar fii voie? :) ne lasi? chiar doream sa deschid un asemenea subiect,dar mi-ai luat-o inainte.

Demona
30 Jan 2004, 01:58
Bey, voi nu suntetzi normali? Pai o sa trebuieasca sa stau non-stop pe Forum!!! E ora 3 dimineatza shi eu in loc sa lucrez ma dau pe net. Sa vedetzi ce o i-au eu in freza de descopera ashtia! :P Au! Lumea mea shi-ata Marie! Tot elfi va dau eu...

Dar hai treaca de la mine...Acum primu` lucru...Invatzatzi sa salutatzi in elfa...

Suilad
Mae govennan
Aaye!
Ai!
Elen sila lumen olmentievo

...shi cand zice-tzi "adio"...Navaer,Navar,Namarie

Adrenaline
30 Jan 2004, 04:16
Dar hai treaca de la mine...Acum primu` lucru...Invatzatzi sa salutatzi in elfa...

Suilad
Mae govennan
Aaye!
Ai!

dar ce inseamna toate alea?pariu ca elen sila ala nu e numai un simplu "buna ziua".Acuma daca ai inceput,continua si fa-o cu stil,doar esti Demona. ;)

TLD
30 Jan 2004, 08:33
Bey, voi nu suntetzi normali? Pai o sa trebuieasca sa stau non-stop pe Forum!!! E ora 3 dimineatza shi eu in loc sa lucrez ma dau pe net. Sa vedetzi ce o i-au eu in freza de descopera ashtia! :P Au! Lumea mea shi-ata Marie! Tot elfi va dau eu...

Da vad ca esti din ce in ce mai solicitata cu limba asta a elfilor! Eu o postez ce am pe cd-ul ca am o gramada... Da v-am zis am asa o lene in mine!

Pt inceput:

I (my,mine) - amin
we, us (ours) - lye
he - ro
she - re
it (its) - ta
you (yours) - lle
you(p) (yours-p) - llie

him (his) ho
her (hers) he
they ron
them sen
this sina
that tanya
who ya

Gaandalf
30 Jan 2004, 12:12

Suilad
Mae govennan
Aaye!
Ai!

dar ce inseamna toate alea?pariu ca elen sila ala nu e numai un simplu "buna ziua".Acuma daca ai inceput,continua si fa-o cu stil,doar esti Demona. ;)

a scris Demona : Invatzatzi sa salutatzi in elfa...

Deci alea sunt diferitele modalitatzi de a saluta... :o

Gaandalf
30 Jan 2004, 12:31
Annon Edhellen edro hi ammen! Ando Eldarinwa a lasta quettanya, Fenda Casarinwa!

"Gates of The High Elves open now for me, There's Hold of Dwarfs!"

nu am tradus-o io' da merita pusa... este chiar semnatura mea...

Dk continuam asha cu elfa o sa ajungem in cel putzin 6 - 12 luni sa vb pe Forum in elfa (v-atzi gandit cum ar fi chestia asta ?) - and that is so gonna' please me ... 8)

irinna
30 Jan 2004, 20:52
Woooow!!! Asta da surpriza!! Multumim!Multumim!

Demona
30 Jan 2004, 21:34
Annon Edhellen edro hi ammen! Ando Eldarinwa a lasta quettanya, Fenda Casarinwa!

"Gates of The High Elves open now for me, There's Hold of Dwarfs!"

nu am tradus-o io' da merita pusa... este chiar semnatura mea...

Dk continuam asha cu elfa o sa ajungem in cel putzin 6 - 12 luni sa vb pe Forum in elfa (v-atzi gandit cum ar fi chestia asta ?) - and that is so gonna' please me ... 8)

hehe...true! :) Dar e un lucru bun! Itzi dai seama diperare pentru totzi LOTR Haters! Pacat ca elfa e prea nobila sa potzi injura. ;)

Demona
30 Jan 2004, 21:36
Da vad ca esti din ce in ce mai solicitata cu limba asta a elfilor! Eu o postez ce am pe cd-ul ca am o gramada... Da v-am zis am asa o lene in mine!

Pt inceput:

I (my,mine) - amin
we, us (ours) - lye
he - ro
she - re
it (its) - ta
you (yours) - lle
you(p) (yours-p) - llie

him (his) ho
her (hers) he
they ron
them sen
this sina
that tanya
who ya

Deci simtzitzi-l pe "Apostrof-Virgula-Trefla"!!! The young Pedawan has become a Jedi! ;)

Freak_on_a_Leash
30 Jan 2004, 21:39
Woooow!!! Asta da surpriza!! Multumim!Multumim!

multumeste-i Demonei ca exista! :) Thanks la toti ca ne invatati :) So...Suilad all! ;D

TLD
30 Jan 2004, 21:54
Deci simtzitzi-l pe "Apostrof-Virgula-Trefla"!!! The young Pedawan has become a Jedi! ;)
Mai am pana la Darth Vader! Dar avansam incet si sigur :lol: Altfel tu demona iar simti adrenalina si fentezi sefii de pe net? :P

TLD
30 Jan 2004, 22:51
Ca sa-mi continui lectia ...

Greetings Elven Translation

A star shall shine on the hour of our meeting Elen sila lumenn omentilmo

Good (day/morning/afternoon/evening) ‘Quel (re/amrun/andune/undome)

Greetings (everyone) Vedui’ (il’er)
Hail Aaye

I am your servant Amin naa tualle

It has been too long Nae saian luume’

My heart sings to see thee Cormamin lindua ele lle

Pleasure meeting you Saesa omentien lle

Well met Mae govannen

You again? Lle au'

TLD
30 Jan 2004, 22:55
Holidays Elven Translation

Winter Solstice Yenearsira
Spring Festival Sheelala
Vernal Equinox Ehtele’mele
Autumnal Equinox Yavieba
Summer Solstace Faradome

Astea dak va intereseaza... stelele? :lol: ;)

TLD
30 Jan 2004, 22:57
Si numerele !!!

Numbers Elven Translation

one er
two atta
three nelde
four kinta
five lempe
six enque
seven otso
eight tolto
nine nerte
ten kainen
eleven minque
twelve ratse

Dak vreti mai mult intrebati-o pe BAZATA! :P ;)

Gaandalf
31 Jan 2004, 15:02
Si numerele !!!

one er
two atta
three nelde
four kinta
five lempe
six enque
seven otso
eight tolto
nine nerte
ten kainen
eleven minque
twelve ratse

Bah lasatzi-o mai ushor k nu am timp sa ma apuc decat dupa ce termin cu STRESIUNEA! Ahs k lasa-tzi-o mai incet!

Apropo ... degeaba postam dk nu invatzam ... :o - tre sa fim "ochi shi urechi" la lectziile astea... :lol:

:o :o :o

TLD
31 Jan 2004, 15:20
Bah lasatzi-o mai ushor k nu am timp sa ma apuc decat dupa ce termin cu STRESIUNEA! Ahs k lasa-tzi-o mai incet!

Apropo ... degeaba postam dk nu invatzam ... :o - tre sa fim "ochi shi urechi" la lectziile astea... :lol:

:o :o :o

Pai dak nu ai timp iti recomand copy -> paste -> save -> terminat sesiunea -> luat vacanta -> invatat ce se scrie pe forum... Eu asa o sa fac! :P Pana atunci ciuliti ochii pe aici ca mai vin dastea inopinante! :lol:

Leonard Pyron
31 Jan 2004, 15:27
Si, mai ales,

ALUPIGUS !

Demona
31 Jan 2004, 21:24
Si, mai ales,

ALUPIGUS !

Asta e cea mai infantila chestia care am vazut-o pe forum ever. Asta mai era scrisa pe garaje in fatza blocului, de cretini care n-au curajul sa spuna ce au de zis shi lasa mesaje de genul asta la cutare shi cutare! Leonard Pyron...te-ai facut de tot kktul! Nu ca nu ai fii fost deja!

Demona
31 Jan 2004, 21:27
Si numerele !!!

one er
two atta
three nelde
four kinta
five lempe
six enque
seven otso
eight tolto
nine nerte
ten kainen
eleven minque
twelve ratse

TLD dragule! Hai sa-tzi spun o chestie. Gaandalf a avut dreptate cand a zis ca "slow" shi hai sa-tzi dau un exemplu. Noi acum suntem la faza SINDARINA iar ce ai scris tu mai sus e Quenya! :) Cam tot ce scrii e Quenya. Nu e bai ca scrii Quenya, dar sunt altzii ca irinna sau Freak_on_a_Leash sau pe cine mai intereseaza, care nu shtiu inca diferentza dintre Quenya shi Sindarina. Asha ca cand scrii ceva, scrie "ASTA E QUENYA STUFF" respectiv, "SINDARIN STUFF". :) De acord! You will never become a real Vader if you don't follow the Dark side! ;)

Gaandalf
31 Jan 2004, 21:28
Si, mai ales,

ALUPIGUS !

Asta e cea mai infantila chestia care am vazut-o pe forum ever. Asta mai era scrisa pe garaje in fatza blocului, de cretini care n-au curajul sa spuna ce au de zis shi lasa mesaje de genul asta la cutare shi cutare! Leonard Pyron...te-ai facut de tot kktul! Nu ca nu ai fii fost deja!

She's aaaaaa BAD GIRL! oh yeah! :evil:

TLD
31 Jan 2004, 21:32
TLD dragule! Hai sa-tzi spun o chestie. Gaandalf a avut dreptate cand a zis ca "slow" shi hai sa-tzi dau un exemplu. Noi acum suntem la faza SINDARINA iar ce ai scris tu mai sus e Quenya! :) Cam tot ce scrii e Quenya. Nu e bai ca scrii Quenya, dar sunt altzii ca irinna sau Freak_on_a_Leash sau pe cine mai intereseaza, care nu shtiu inca diferentza dintre Quenya shi Sindarina. Asha ca cand scrii ceva, scrie "ASTA E QUENYA STUFF" respectiv, "SINDARIN STUFF". :) De acord! You will never become a real Vader if you don't follow the Dark side! ;)

:o :o Si care-i diferenta intre una si alta?! :o :o :lol: Cam tot ce o sa scriu eu de aici incolo pe aici o sa fie Quenya! Am si ceva in SINDARINA, dar e alta mancare de peste!...

Gaandalf
31 Jan 2004, 21:34

Io sa termin cu stresiunea shi o sa ne intrecem pe urma...... vreau shi extemporal k altfel nu apucam sa invatzam ... va promit asta! Trebuie EXTEMPORAL :o

Demona
31 Jan 2004, 21:36
Sa incepem cu "Fellowship of the Ring", mai precis fix cu inceputul, cand Galadriel ne vorbeshte in Quenya:

"I amar prestar aen, han mathon ne nen, han mathon ne chae a han noston ne 'wilith.

I amar = the world
prestar aen = is changed, verbul presta- = to affect, to trouble
han = it
mathon = I feel, verbul matha- = to feel, to stroke, to handle
ne, ned = in, of
nen = water
cae = earth
a = and
noston = I smell, verbul nosta- = to smell
'wilith = air

Totul e tradus direct in engleza, pentru ca Sindarina a fost scrisa dupa vocabularul englez nu cel romanesc. Ex: prepozitzia "the" (in Sindarina "I"), nu exista in romaneshte. Ma gandesc ca va descurcatzi! :)

To be continued...

Demona
31 Jan 2004, 21:38
:o :o Si care-i diferenta intre una si alta?! :o :o :lol: Cam tot ce o sa scriu eu de aici incolo pe aici o sa fie Quenya! Am si ceva in SINDARINA, dar e alta mancare de peste!...

Nu e mare diferentza, dar este. Uite aici ceva simplu:
- Sindarina : Navaer
- Quenya : Namarie

Seamana...dar nu rasare!

Demona
31 Jan 2004, 21:39
Trebuie EXTEMPORAL :o

Shi o sa corectez lucrarile la Bucureshti pe 26? ;)

Gaandalf
31 Jan 2004, 21:43
Nu e mare diferentza, dar este. Uite aici ceva simplu:
- Sindarina : Navaer
- Quenya : Namarie
Seamana...dar nu rasare!

Mie cel mai mult imi place : Mae Govannen! - as in HELLO! mi se pae ca are o sonoritate minunata cuvantul asta. Shi asha o sa-l folosesc! 8)

Ar fi ceva sa ne corectezi lucrarile la BUC! :lol: :lol: :lol:

Demona
03 Feb 2004, 15:23
Ar fi ceva sa ne corectezi lucrarile la BUC! :lol: :lol: :lol:

Shtii ca sunt in stare! :D Doar ca e problema e, cum va dau extemporal? Pe mese la Springtime? ;)

Demona
03 Feb 2004, 15:40
Shi sa mergem mai departe cu Elfeasca. Ramasesem la FotR shi am dat un prim "extras" de "elvish". Urmeaza altul. De data asta strigatul de lupta al lui Elrond, dacxa va aduce-tzi aminte...imaginile Razboiului Ultimei Aliantze...Here it is....

"Tangado haid! Hado i philinn!" shi inseamana "Hold(your) positions! Fire the Arrows!"

tangado = make firm, establish, verbul tangada- - to make firm
haid = places, spots, forma a lui said, pluralul lui sad - place, spot.
hado = hurl!, verbul had- - to hurl, aici cu sensul "to fire"
i = the(prepozitzie)
philinn = arrows (in Quenya - pilin = arrow).

Freak_on_a_Leash
03 Feb 2004, 15:53
cum se zice "Shut up!" in Sindarina?

Demona
05 Feb 2004, 15:58
cum se zice "Shut up!" in Sindarina?

e ceva de genu` "Avo bedo!"

Dar nu e "shut up", pentru ca elfii nu se exprima asha. "Avo bedo" e o forma frumoasa de "shut up" shi inseamna "don't speak!"

Demona
05 Feb 2004, 16:31
...Continued-ul este un quote de-al domnishoarei Arwen Undomiel, incercand sa-l "resurciteze" pe Frodo, injunghiat de Nazgul. Here it is...

Arwen :"Frodo, im Arwen. Telin le thaed. Lasto beth nin, tolo dan na ngalad!"

shi asta inseamna:"Frodo, I'm Arwen. I come to help you. Listen to my word, come back to (the) light!"

Vocabular:

im = I
telin = I come, I have come, verbul tol- - to come
le = you
thaed = to help
lasto = listen
beth = word, voice, forma a lui peth
nin = my
tolo = come
dan = back
na ngalad = to light, forma a lui galad - light

Aici e o mica gresheala din partea celor ce au tradus chestia asta pentru film. Daca tot au tradus tot...puteau traduce in Sindarina shi numele lui Frodo. Las` ca o fac eu acum...

Frodo = Iorhael deci de aici rezulta..."Iorhael, im Arwen. Telin le thaed. Lasto beth nin, tolo dan na ngalad!"

Undomiel
10 Feb 2004, 11:31
e ceva de genu` "Avo bedo!"

Dar nu e "shut up", pentru ca elfii nu se exprima asha. "Avo bedo" e o forma frumoasa de "shut up" shi inseamna "don't speak!"

Raspunzi si la intrebari despre sindarina.Cool!Daca nu cer prea mult cum se spune "I love you" si "I'm with you" in sindarina?shi numele Undomiel ce inseamna?Si de unde stii atatea?Si te rog sa mai postezi replicile din LOTR!sper ca nu cer prea mult.Multumesc.

Demona
10 Feb 2004, 12:15
Raspunzi si la intrebari despre sindarina.Cool!Daca nu cer prea mult cum se spune "I love you" si "I'm with you" in sindarina?shi numele Undomiel ce inseamna?Si de unde stii atatea?Si te rog sa mai postezi replicile din LOTR!sper ca nu cer prea mult.Multumesc.

Okeeeeeeeey...S-o luam de la inceput...

1). Eternul "I love you" = "Annon le veleth nin", care inseamna mai degraba "I give to thee my love". Forma exacta de "I love you" in Sindarina nu exista, pentru ca nu ar iesi conjugarea cum trebuie.
2). "I'm with you" = "Im gwa le"
3). Undomiel = Evenstar
4). Am invatat...shi inca o fac...
5). S-a facut...Continuarea quotes-urilor din LOTR. Urmeaza discursul dintre Arwen shi Aragorn, cand Frodo e pe moarte. Here it is.

Aragorn: Dartho guin Beriain. Rych le ad tolthathon.
Arwen: Hon mabathon. Rochon ellint im.
Aragorn: Andelu i ven.
Arwen: Iorhael fir. Ae athradon i hir, tur gwaith nin beriatha hon.
Aragorn: Be iest lin.
Arwen: Noro lim Asfaloth, noro lim!

Traducere:

Aragorn: Stay with the Hobbits. I will send horses for you.
Arwen: I will take him. I am a swifter rider.
Aragorn: The road is very dagerous.
Arwen: Frodo dies. If I get across the river, (the) power of my people will protect him.
Aragorn: According to your wish!
Arwen: Ride fast Asfaloth, ride fast!

Vocabular:

dartho = wait, stay, verbul dartha- = to wait, to stay
guin = with the
Beriain = Hobbits
rych = horses
le = you
ad tolthathon = I will send, summon
hon = he, him
mabathon = I will take
rochon = rider
ellint = swifter
im = I
andelu = more dangerous
i ven = the road
fir = dies, verbul fir- = to die
ae = if
athradon = I cross, verbul athrada- = to cross
i hir = the river
tur = power, mastery
gwaith = people
nin = my
beriatha = will protect, verbul beria-= to protect
be = according to the
iest = wish
lin = your
noro = ride ,verbul nor- = to ride
lim = fast

Nu ceri prea mult... ;)

Leonard Pyron
10 Feb 2004, 13:55
Sokerez !

Demona
11 Feb 2004, 11:54
Sokerez !

Trebuia sa fie shi pe aici...Citat TLD: "ociu` lu` Sauron, miopia matricei"...

Demona
11 Feb 2004, 12:39
Shi sa sacaim in continuare lumea. Arwen ajunge sa treaca raul urmarita de Nazguli. Ashtia ii striga :"Give us the halfling!" ea..."If you want him, come and claim him!" Ashtia intra in apa shi iata cuvintele domnitzei:

" Nin o Chithaeglir, lasto beth daer;
Rimmo nin Bruinen dan in Ulaer!"

...in traducere: "Waters of the Misty Mountains listen to the great word;
Flow waters of Loudwater agains the Ringwraiths!"

Vocabular:
nin(asta e cu i cu "caciulitza", dar nu se accepta caractere romaneshti) = waters
o Chithaeglir = from Misty Mountains (of the)
lasto = listen
beth = word
daer = great
rimmo = flow, verbul rimma- = to flow (like a torent) shi verbul rip- = rush, fly
Bruinen = Loudwater
dan = against
in Ulaer = the Ringwraiths

WraIth
19 Feb 2004, 21:01
Hullo!!! Vad ca stiti mai toti p'aici limbile din Middle-Earth.I wonder where?doesn't matter.Vreau sa-mi traduce-ti shi mie aici o chestie daca puteti.Ms
"Gilthoniel A Elbereth! / A Elbereth Gilthoniel / o menel palan-diriel, / le nallon si di'nguruthos! / A tiro nin, Familos!"
Poate in final ma prind shi eu with the ups & downs,but till then pls help me.Thx

BeNnY
19 Feb 2004, 21:53
Demona tu cum de stii atatea despre asta? :o :o

Anyway... cum se spune "Daca nu taci te bat!" ?:D

TLD
20 Feb 2004, 06:59
Dak e unul din fanaticii forumului! Si e singura care stie elfeasca! :lol: Elfeasca aia cu apostrof virgula si trefla! ;)

raptor
20 Feb 2004, 10:27
Hullo!!! Vad ca stiti mai toti p'aici limbile din Middle-Earth.I wonder where?doesn't matter.Vreau sa-mi traduce-ti shi mie aici o chestie daca puteti.Ms
"Gilthoniel A Elbereth! / A Elbereth Gilthoniel / o menel palan-diriel, / le nallon si di'nguruthos! / A tiro nin, Familos!"
Poate in final ma prind shi eu with the ups & downs,but till then pls help me.Thx

Hai-k pana se trezeste Demona sa posteze... :D

O Elbereth Starkindler from firmanent gazing afar, to thee I cry!
here beneath death-horror! O look towards me, Everwhite!

Heh...ai nevoie de citat in format mp3,citit de Tolkien himself? (*)

Ionutz55
20 Feb 2004, 19:20
:D , interesant. Dar oricum, Demona de unde le stii? :-?

WraIth
20 Feb 2004, 19:58
Hmmmmmmmm.Very interesting.Thanx.But how do u do it? Stiu ca sunt in cartea a treia explicatii,vocale,cuvinte,etc dar cred ca trebuie mult mai mult decat atat.nu? :-? So I ask u:how in heavens name can u translate? :D much ablies

TLD
20 Feb 2004, 22:01
Veti fi surprinsi dak va spun ca pe net se gasesc lectii elfesti :lol: Insa demona a invatat elfeasca de una singura, parca a zis ceva pe forum, dati un mic search... :P

Demona
21 Feb 2004, 09:20
(*) 1). Pai sa vedem de unde...Daca la 15 ani am pus prima data mana pe cartzile "Lord of the Rings" shi atuci m-am tatuat...shi de atunci pana acum sunt obsedata de Tolkien and everything about it, nu credetzi ca am avut destul timp sa invatz?

(*)2). Raspuns pt. BeNnY... "Avo bedo, le dagor!" .
La ce ai cerut tu, verbul "a bate" nu exista in Sindarina. Exista un "a bate", dar ala e "a bate din palme" - "balb-". Asha ca in varianta "agresiva" a batutului pe care o ceri tu am folosit verbul "dag-", care mai inseamna "a omora". So you bascly kill the guy, if he does not shot his mouth!!! ;)

(*) 3). raptor-dude! Thx! Imi cer scuze pt ca nu am reushit sa raspund mai repede. Din pacate viatza reala cere prea multe ore suplimentare la job! :( Thou...sper ca nu se va mai repeta and I'll do my best to answer all of your questions. Shi acum intru de pe net de la lucru in pauza de masa! :P

Navaer!!!

BeNnY
21 Feb 2004, 09:45
Multumesc mult Demona :lol:

Vreau si eu sa invat :D

Demona
21 Feb 2004, 10:12
Multumesc mult Demona :lol:

Vreau si eu sa invat :D

Te cred. Ma crezi ca eu am oprint acum productzie pt ca am intrat pe net sa itzi dau o varianta mai buna la cererea ta. Here it is: "Ae u-daros ped, le dago!' Dupa stoarcerea neuronului, mi s-a parut mult mai corecta shi completa varianta asta! :) Spor la invatzat! :) Procuratzi DEX-ul Sindarin de undeva pentru cuvinte shi "Lord of the Rings - Return of the King" (cartea) pentru Appendix-ul E, pentru ca acolo sunt descrise citirea, formarea etc limbii Sindarine shi numai... :)

Leonard Pyron
21 Feb 2004, 10:56
Sa va pun in legatura cu un logoped ca nu se mai intelege e vorbiti voi pe-aicea... :lol:

raptor
21 Feb 2004, 11:25
raptor-dude! Thx! Imi cer scuze pt ca nu am reushit sa raspund mai repede. Din pacate viatza reala cere prea multe ore suplimentare la job! :( Thou...sper ca nu se va mai repeta and I'll do my best to answer all of your questions. Shi acum intru de pe net de la lucru in pauza de masa! :P

glumeam :D ...don't worry...geeez... :D :D :D Oricum,ai grija shy nu munci prea mult,k munca dauneaza grav sanatatii...crede-ma pe cuvant... :D :D :D

Demona
21 Feb 2004, 12:45
Sa va pun in legatura cu un logoped ca nu se mai intelege e vorbiti voi pe-aicea... :lol:

Tu ai nevoie de un psihiatru!!!

Demona
21 Feb 2004, 12:48
ai grija shy nu munci prea mult,k munca dauneaza grav sanatatii...crede-ma pe cuvant... :D :D :D

Yeah! I know...dar din pacate trebuie sa platesc intretzinerea cu ceva! Daca ash trai ca Elfii in copaci sau ca Hobbitzii in subteran...ioai ce bine ar fii! :lol:

Undomiel
21 Feb 2004, 13:02

prostul daca nu e prost destul, parca nu e si fudul...

Undomiel
21 Feb 2004, 13:03
Te cred. Ma crezi ca eu am oprint acum productzie pt ca am intrat pe net sa itzi dau o varianta mai buna la cererea ta. Here it is: "Ae u-daros ped, le dago!' Dupa stoarcerea neuronului, mi s-a parut mult mai corecta shi completa varianta asta! :) Spor la invatzat! :) Procuratzi DEX-ul Sindarin de undeva pentru cuvinte shi "Lord of the Rings - Return of the King" (cartea) pentru Appendix-ul E, pentru ca acolo sunt descrise citirea, formarea etc limbii Sindarine shi numai... :)

DEX???DE UNDE?! :cry:

WraIth
21 Feb 2004, 13:06
Pt cei care au citit cartea(adica toti sper) sau ma rog care au cartea.Asta nu are nimic de-a face cu ce vreau eu.Care are shi el pe acasa sau stiu eu unde "The hobbit" sau "The silmarallion"?(parca asa se scria)

WraIth
21 Feb 2004, 13:52
Da Demona cati ani ai acuma.Ca vorbeshti ca parca 15 ani au fost de mult............... Shi totushi daca este pe net doar nu poti sa inveti intr'o zi tot ca vad ca sunt shi nishte reguli da care se tine seama nu?

Sm�agol-Gollum
21 Feb 2004, 14:35
Ma Wraith mama......ti-am trimis un mesaj in elfa si tzi l-am si tradus!! Drept raspuns mi-ai trimis si tu un mesaj in elfa DAR ai uitat sa-l traduci... Io de unde sa stiu ce inseamna?Doar nu-s Demona sa stiu elfa.. :) Fii bun shi trimite shi traducerea...mersi!!Sau daca nu stii traducerea spune-i lui Demona sa ti-l traduca :P
Am citit un mesaj nush de la cine spunand ca poti invata elfa pe net.. Cum???? Sunt fff curios sa aflu cum.Poate mai invat shi io ceva.

Gaandalf
21 Feb 2004, 15:19
Pt cei care au citit cartea(adica toti sper) sau ma rog care au cartea.Asta nu are nimic de-a face cu ce vreau eu.Care are shi el pe acasa sau stiu eu unde "The hobbit" sau "The silmarallion"?(parca asa se scria)

Io am toate cartzile akasa din trilogie - en engleza shi mai am shi Silmarillion-ul shi urmeaza sa achizitzionez akuma The Hobbit - tot in engleza ... Recomand a nu se arunca banii "aiurea tramvai" :lol: pe cartzile in limba romana... :evil:

Ionutz55
21 Feb 2004, 15:32
Io nu am decat Silmarillion-ul. Si asta in romana. Bine io nu le am asa cu engleza ca tine gandalf. Mai am pana invat. Oricum o sa-mi iau si toate partile de la lotr, IN ROMANA

Gaandalf
21 Feb 2004, 16:24
Io nu am decat Silmarillion-ul. Si asta in romana. Bine io nu le am asa cu engleza ca tine gandalf. Mai am pana invat. Oricum o sa-mi iau si toate partile de la lotr, IN ROMANA

Nu am vrut sa ma dau mare k shtiu ENGLEZA ... da ashteapta sa auzi parerea Demonei despre cartzile in limba romana ... cate bazakonii shi cate gresheli sunt akolo ...

Ionutz55
21 Feb 2004, 16:37
Tre sa citesti ambele partzi si in engleza si in romana ca sa iti dai seama. Io deocamdata din SILMARILLION nu am citit decat Despre inelele puteri si despre al 3lea ev. Mi sa parut mai interesant. Dar nu prea am inteles tot, pt. ca nu am citito de la inceput :( . Dar voi recupera :D

raptor
21 Feb 2004, 18:00
Eu recomand si cartile in romana-dar se pare ca eu sunt singurul care a agreat traducerea... :D :D
Cu elfa de pe net e o problema-grija mare la elfa 'contrafacuta' :D adik neoriginala...oricum nu o sa gasesti nicaieri un dictionar elfesc 'a
la Tolkien'-ceea ce ai sunt cuvintele(destul de putine) traduse de el insusi,cuvintele rezultate din descompunerea numelor personajelor si cele topografice,plus o doza-mai mare sau mai mica-de inventie-exista unii lingvisti care au incercat sa completeze cu unele cuvinte care lor li se pareau potrivite...
Cartile le poti gasi relativ lejer pe net(in engleza);hobbitul a aparut in 3 versiuni,una prin 70-cu o traducere dezastruoasa(se vede mana partidului :D ),alta in 94,scoasa de o editura din pitesti,parca-cea mai decenta,zic eu,eu p-aia am citit-o,cu aia am crescut :D ,si asta noua,din 2002,cred...
Silmarillionul il gasesti tradus doar in varianta asta noua,cu o coperta mizerabila.
A mai aparut la editura rao 'Roverandom' dar asta tine de cat de mult iti place Tolkien-e o carte pt. copii,fara vreo legatura cu Middle-Earth.Eu o s-o citesc,anyway-anyhow.
Cel mai bine ar fi dak atzi pune cu totzii mana si ati citi 'On Fairy Tales' a lui Tolkien,in care isi explica viziunea asupra fantasticului,fanteziei etc.Din pacate(sau fericire?? :D )asta nu e inca tradusa.

BeNnY
21 Feb 2004, 18:24
Dar un link ceva de unde am putea invata sau macar sa vedem cate ceva despre Middle Earth Languages?

Sm�agol-Gollum
21 Feb 2004, 20:28
Din cate am auzit io versiunea in romana de la lotr e nasoala!!!!Daca cineva ar vrea sa citeasca lotr eu ii recomand sa o citeasca in ENGLEZA. Eu am terminat joi de citit lotr-fotr in ENGLEZA. E super faina

WraIth
21 Feb 2004, 20:46
De aceeashi parere. Nu luati carti in romana,in plus cele in engleze are that "je ne sais quoi".Da un aer de aventura shi te face povestirea mult mai interesanta.

Sm�agol-Gollum
21 Feb 2004, 20:53
Corect wraith....vezi ca stii.....LOTR IN ENGLEZA RULZZZZ!!!!!

WraIth
21 Feb 2004, 20:56
Pai asa-i de cine imi poate face shi mie rost de un "hobbit" sau "silmarallion"?

Sm�agol-Gollum
21 Feb 2004, 21:05
Ba....daca ii dati lui Wraith carti sa imi dati shi mie....hai nu fiti bulangii!!

WraIth
21 Feb 2004, 21:27
Stiu cat de bucuris eshti da stai potol sa vad daca vrea careva.Cine se ofera sa ma ajute shi pe mine intr-un fel :(

BeNnY
21 Feb 2004, 22:16
The two stooges :lol: :lol:

WraIth
21 Feb 2004, 22:42
Da acum suntem the three stuges. We are complete at last mi rushun bro :lol: :lol: :D (no ofense)

Sm�agol-Gollum
21 Feb 2004, 22:43
Ba BeNnY esti shmeker?aaaaa?

Sm�agol-Gollum
21 Feb 2004, 22:46
Ma Wraith mama.....mai eshti pe net??
Inca nu te-ai dus la nani?

WraIth
21 Feb 2004, 22:54
Nu-ti zic nimic aici (il sup pe BeNny dupa aia). Ne intalnim la sc sau maine poate shi vb at about youre minor problem .k?

Sm�agol-Gollum
21 Feb 2004, 22:58
ce minor problem ba?
nu inteleg......

BeNnY
22 Feb 2004, 01:14
:x :x :x Sunteti stresanti! Astea se rezolva pe PM sau mIRC sau oriunde altundeva si nu aici!

Sm�agol-Gollum
22 Feb 2004, 09:39
:oops: Ma scuzi ba.Gata! It woun't happen again!!!(ma scuzati daca nu am scris corect,ca sunt cam stresat acum) :oops:

WraIth
22 Feb 2004, 10:41
Sorry BeNny dar dupa cum vezi el a inceput :( Il rezolv la scoala lasa pe mine:)

Gaandalf
22 Feb 2004, 13:01
Sméagol-Gollum + Wralth - ce varste avetzi ?

WraIth
22 Feb 2004, 13:07
CHiar vreti sa stiti? Da de ce'i asa important? Banuiesc ca tu ai peste 20 nu? Vorbeam shi noi p'aici

Danica
22 Feb 2004, 13:15
CHiar vreti sa stiti? Da de ce'i asa important? Banuiesc ca tu ai peste 20 nu? Vorbeam shi noi p'aici

Cam toti de pe aici au varste cuprinse intre 18-21 de ani.....so...daca simtiti ca sunteti depashiti de unele discutii ..ashteptati sa mai creshteti!!shi poate mai vb atunci...

WraIth
22 Feb 2004, 13:21
Atunci nu-i nici o problema:) Da ce asa discutii tineti p'aici in asa fel incat cei ,sa zic asa ,mai mici de 18 nu pot sa vb despre? Eu vad ca toate sunt cam universale don't u think?

BeNnY
22 Feb 2004, 13:48
Eu zic ca au intre 9 si 12 ani dupa comportament

Danica
22 Feb 2004, 14:10
Atunci nu-i nici o problema:) Da ce asa discutii tineti p'aici in asa fel incat cei ,sa zic asa ,mai mici de 18 nu pot sa vb despre? Eu vad ca toate sunt cam universale don't u think?

f. frumos formulata a 2-a propozitie...... :lol: .... :wink: ..nu era vb daca discutiile sunt sau nu universale .."Ma Wraith mama.....mai eshti pe net??
Inca nu te-ai dus la nani?""
Nu-ti zic nimic aici (il sup pe BeNny dupa aia). Ne intalnim la sc sau maine poate shi vb at about youre minor problem .k?" forum-ul nu este pt asemenea chestii!!!!exista messenger (yahoo &msn) ,mirc ,e-mail etc etc......dar aici discutam despre filme nu "ce ai mai baut ""tot nu te-ai culcat" sau alte chestii copilareshti...got it???

Ionutz55
22 Feb 2004, 14:12
Cata ostilitate :lol:

Danica
22 Feb 2004, 14:14

cine e ostil mey???daca vrei ostilitate i can provide it 4 u! :evil:

Ionutz55
22 Feb 2004, 14:18
MA MAI GANDESC :P

Gaandalf
22 Feb 2004, 14:21
cine e ostil mey???daca vrei ostilitate i can provide it 4 u! :evil:
u tell him girl ...

guys ... chill out with the posts oki ? U're overflowin......

Danica
22 Feb 2004, 14:22
MA MAI GANDESC :P

JUST SAY WHEN................. :evil: :evil: :evil: !

Gaandalf
22 Feb 2004, 14:25
Dk va vede Demona k i-atzi profanat topicuy la kre se invatza Sindarina va spulbera... :lol:

BeNnY
22 Feb 2004, 15:48
Sunteti niste idioti bai Wraith si Gollum... :x :x :x

WraIth
22 Feb 2004, 16:45
Yo dude chill. we got the picture !! You don't need to call us names and u don't wanna go there belive me!!!!k? No hard feelings?

BeNnY
22 Feb 2004, 17:44
Hard Feelings 200% bai "dude"

WraIth
22 Feb 2004, 18:41
Hai bai :(Acuma ce eshti asa??? Ne-am cereut iertare frumos shi am zis ca doar nu se va repeta. Daca vrei (din partea mea)poti sa stergi toate mesajele(sau ma rog cine poate) :cry:

WraIth
22 Feb 2004, 18:48
Dupa cum am spus(m-am uitat mai atent) chestia aia cu "nani" sau nush ce mai e scris acolo a fost ceva de moment!!!!!!! Nothing else.Shi inca ceva eu nu vreau ca din cauza msg alora sa fie p'aici acea ostilitate despre care se vorbeshte.Shi sa nu negati ca asa-i!!! Start from zero? :( [/b]

Sm�agol-Gollum
22 Feb 2004, 20:08
:( :( :cry: Ma daca stiam ca sunteti asa de ostili sa stiti ca nu mai trimiteam asa de multe mesaje!!! Serios!!!
I am so so so so sorry!!! Please forgive me (adica us( pe mine si pe Wraith))!!!
:cry: :cry: :cry:

BeNnY
22 Feb 2004, 20:39
Suntem ostili in fata prostiei profunde prezentata de voi

WraIth
22 Feb 2004, 20:45
Bai acuma chiar eshti nasol de tot.De cate ori vrei sa ne scuzam??? Ce ti-am facut noi tie tot nu am inteles,dar ma rog.Nu am vrut sa suparam pe nimeni shi vrem sa ne continuam activitatea aici in linishte shi sa nu ma gandesc "oare ce-o mai zis BeNny shi de data asta" de fiecare data cand intru.Chiar nu te intzeleg :cry: :cry:

Sm�agol-Gollum
22 Feb 2004, 21:06
Ma BeNnY, tu chiar esti un nasol!! :( Daca te astepti sa ma pun in genunchi si sa te rog sa ma scuzi atunci du-te draq!!! :evil: :evil: Am spus de cateva ori sa ma scuzi, dar daca mai ai ceva de comentat atunci fuck u!!!

TLD
22 Feb 2004, 21:10
Bah... numai o 'intindeti' pe nespemii de mesaje... Gata cu scuzele, cu mesajele de scuze, postati si ceva la subiect, sau intrati in anonimatulu dorohoiului sau pe acolo pe undeva... :roll:

WraIth
22 Feb 2004, 21:15
In sfarsit cineva care intelege.Ce vroiam sa intreb.Asa.Am cautat pe nat shi chiar am gasit un fel de dictionar englez-elvish(ma rog asa) da nu-s deloc multumit de.Voi de unde ati reusit sa faceti rost mai exact ca aici de exemplu cuv "I" nici nu este.Nush de ce

Demona
23 Feb 2004, 21:54
Dk va vede Demona k i-atzi profanat topicuy la kre se invatza Sindarina va spulbera... :lol:

Bey! Aici o sa se puna restrictzie de varsta la topice! Ce dreq avetzi? Mai bine shtiu ca blochez topicu` shi imi bag ceva in tot. Copiii care nu shtiu nimic altceva sa faca decat sa mircuiasca pe forum sunt rugatzi sa o faca in alta parte!

BeNnY
23 Feb 2004, 22:14

Bey! Aici o sa se puna restrictzie de varta la topice! Ce dreq avetzi? Mai bine shtiu ca blochez topicu` shi imi bag ceva in tot. Copiii care nu shtiu nimic altceva sa faca decat sa mircuiasca pe forum sunt rugatzi sa o faca in alta parte!

DE CAND ASTEPTAM SA VINA CINEVA SA SPUNA ASTA!!! MULTUMESC DEMONA!!!

Demona
23 Feb 2004, 23:11
DE CAND ASTEPTAM SA VINA CINEVA SA SPUNA ASTA!!! MULTUMESC DEMONA!!!

Este a luda! Eu una cred ca Wraith shi Smeagol sunt una shi aceeashi persoana. Cineva care se plictiseshte shi trebuie sa ishi raspunda singur la intrebari. Pentru asta nu e nevoie sa stea pe Forum. Poate sa stea acasa, sa se uite in oglinda shi sa vorbeasca cu el insushi. Cred ca asha ar deranja mai putzina lume. Deviere de la topic...dar nici chiar asha...

Demona
23 Feb 2004, 23:14
Da Demona cati ani ai acuma.Ca vorbeshti ca parca 15 ani au fost de mult............... Shi totushi daca este pe net doar nu poti sa inveti intr'o zi tot ca vad ca sunt shi nishte reguli da care se tine seama nu?

22. Eu zic ca au trecut destui in care am putut sa invatz destula Sindarina. Tu ce zici? Shi clar ca nu o sa invetzi intr-o zi ce eu inca mai invatz...de 8 ani...

Demona
23 Feb 2004, 23:16
DEX???DE UNDE?! :cry:

Uhmmm...Dex-ul l-am primit shi eu din Canada. L-am vazut shi in Germania, dar era tradus in germana shi nu era deloc "cool". Cred ca pe net daca cautzi e posibil sa gaseshti Dex-uri Sindarin-Englez. Daca nu "Silmarillion"-ul are la sfarshitul cartzii un apendix cu cuvinte elfeshti, dar acelea sunt dialectul Quenya.

Demona
23 Feb 2004, 23:19

Ionutze pe bune! Asculta-l pe Gaandalf. Eu am citit cartzile in engleza, romaneshte shi germana shi pot spune ca traducerea germana e mai buna ca aia romaneasca. Poate daca gaseshti LOTR sunt alta editura decat Rao sau tradusa de altcineva...nu de Irina Horia.

BeNnY
23 Feb 2004, 23:54
Eu am gasit pe net dexul...

Freak_on_a_Leash
24 Feb 2004, 00:35
acum am citit razboiul ce s-a dus mai devreme.merci Demonei ca imi apara topicul,desi se poate spune ca este al ei,ea stie elfa.Wraith si Gollum sunt rugati sa se limiteze strict la topic...

mie dexul mi l-a dat Demona si mi-am facut copie xerox dupa el.momentan stau si ma chiorasc in el ca boul la poarta noua si incerc sa retin ceva din cuvintele alea.:lol:

Freak_on_a_Leash
24 Feb 2004, 00:37
22. Eu zic ca au trecut destui in care am putut sa invatz destula Sindarina. Tu ce zici? Shi clar ca nu o sa invetzi intr-o zi ce eu inca mai invatz...de 8 ani...

hehe!ai inca 21.pe 26 faci 22!hoato! ;)

Undomiel
24 Feb 2004, 00:59

Cand e cheful?

Demona
24 Feb 2004, 01:03

Bey! Trebuia neaparat sa spui data? Shi hoatza intodeauna am fost! ;)

Undomiel...nu e chef niciunde!

Undomiel
24 Feb 2004, 01:07
:( Pacat.Oricum la multi ani din partea mea!Vreau sa te intreb daca stii discursul ce il avea la un moment dat in film Arwen cu Elrond.In The Two Towers cand Arwen incepea sa planga si Elrond o intreba daca el nu are dragostea ei sau ceva de genul.Daca il stii nu il postezi sau sa imi trimit mesaj privat.Multumesc!

Demona
24 Feb 2004, 01:23
Thx de urare. Nu mai iti trimit mesaj privat. De acum pentru ca s-a deschis topic cu subiectul, tot ce tzine de Middle-Earth Languages se posteaza aici. Shi cam asta ai cerut tu...

Elrond: "Tollen i lu. I chair gwannar na Valannor. Si bado, no cirar. Ah im, u-`erin veleth lin?"
Arwen: "Gerich veleth nin, ada!"

In traducere:
Elrond: "The ships are leaving for Valinor. Go now before it too late. Do I not also have your love?"
Arwen: "You have my love father!"

Vocabular:

i = the
lu = time
chair = ships
gwannar = depart, verbul "gwanna-"= to depart (dar shi "to die")
na = to
Valannor = Valinor (Valannor este o forma a lui Balannor. Tolkien a renuntzat sa-l mai foloseasca, inlocuindu-l la un moment dat cu Dor-Rodyn. Balannor este cuvantul "sindarinizat Noldorin" al lui Valinor. Sindarii shtiau acest pamant ca Dor- Rodyn).
si = now
bado = go, verbul "bad-" = to go
no = before
cirar = sail, verbul "cir-" = to sail
ah = and
im = I
u = not
`erin = I have, forma a lui gerin = I have
veleth = love, forma a lui meleth = love
lin = your
nin = my
gerich = you have, verbul "gar-" = to have, to hold; ch - poate fi shi un inlocuitor a lui "you"
ada = father, mai mult "daddy", forma a lui "adar" = father

There you go girl!

Little Dique
24 Feb 2004, 03:06
Valannor = Valinor (Valannor este o forma a lui Balannor. Tolkien a renuntzat sa-l mai foloseasca, inlocuindu-l la un moment dat cu Dor-Rodyn. Balannor este cuvantul "sindarinizat Noldorin" al lui Valinor. Sindarii shtiau acest pamant ca Dor- Rodyn).

mie mi-a atras atentia chestia asta din tot ce i-ai spus fetei aleia.nu vreau sa te jignesc in nici un fel si am urmarit evolutia ta pe aici,dar tot nu inteleg cum ai reusit sa inveti toate lucrurile acelea.vreau sa te intreb si eu ceva.cum se spune in sindarina:"cum te cheama?" si raspunsul la intrebare:"numele meu este...cutare." ?

multam bazato! ;)

Freak_on_a_Leash
24 Feb 2004, 03:07
Demono!pe unde umbli?de unde intri de pe net?

Demona
24 Feb 2004, 03:08
Demono!pe unde umbli?de unde intri de pe net?

Eu de la lucru. Tu pe unde umblii, ca acasa shtiu ca nu mai ai net! :lol:

Demona
24 Feb 2004, 03:13
mie mi-a atras atentia chestia asta din tot ce i-ai spus fetei aleia.nu vreau sa te jignesc in nici un fel si am urmarit evolutia ta pe aici,dar tot nu inteleg cum ai reusit sa inveti toate lucrurile acelea.vreau sa te intreb si eu ceva.cum se spune in sindarina:"cum te cheama?" si raspunsul la intrebare:"numele meu este...cutare." ?

multam bazato! ;)

Nu m-ai jignit cu nimic Dique(dude you really got a freakin` funny name!)Macar shtiu ca cineva citeshte chestile alea ce le scriu. Shi cum adica "urmarit evolutzia"??? Sunt urmarita mai nou? Ete fleoshc!!! :evil: Shi e n-shpea oara ca repet...am invatzat in timp shi cu rabdare.

Sindarina: "Man ess lin?" (What's your name?)
"Tithen ess nin." (My name is Little.)

..No problem...funny-dude! ;)

Freak_on_a_Leash
24 Feb 2004, 03:15
Eu de la lucru. Tu pe unde umblii, ca acasa shtiu ca nu mai ai net! :lol:

sunt la Zmogo!m-a dat sotia afara din casa! :lol:

Demona
24 Feb 2004, 03:18
sunt la Zmogo!m-a dat sotia afara din casa! :lol:

Deci, nu eshti normal? Ce ai facut iar? Saluta-l pe Zmogo din partea mea shi zi merci ca te lasa sa stai la el. Da un telefon shi zi-mi care e faza ca nu ne mircuim acuma pe Forum.

Plus ca eu o sa lipsesc o perioada de cam o saptamana cu plecarea asta! :) Asha ca all you fans...see ya all another time, ca eu am treba in real life!!! :)

Freak...crazy mother f***er, ai grija ce faci! :)

Navaer!

Freak_on_a_Leash
24 Feb 2004, 03:20
Plus ca eu o sa lipsesc o perioada de cam o saptamana cu plecarea asta! :) Asha ca all you fans...see ya all another time, ca eu am treba in real life!!! :)

Freak...crazy mother f***er, ai grija ce faci! :)

Navaer!

o sa am.thanks girl.la multi ani si...stii tu.distractie la bucale. :)

Ionutz55
24 Feb 2004, 19:40
Demona, nu stiu daca pot sa fac rost de ele in engleza. Si oricum voi sunteti studenti sau io stiu ce si stitzi de 5 ori mai multa engleza ca mine.
De asta as prefera in romana. Io unu acuma, cum za zic termina a 8-a (dar sa nu radetzi :evil: ) deci va datzi seama cata engleza stiu. Voi incerca, dar deocamdata vreau sa fac rost de ele in rom. Oricum Silmarillion-ul este tradus ca un kk, ceva in stilul biblic . Dar dupa cum am mai zis vad io daca voi putea face rost de ele :D

TLD
24 Feb 2004, 20:15
Ionutze ai nevoie de carti in engleza sa inteleg? Te pot ajuta cu pdf-uri la toate cartile lui Tolkien! Dak esti din buc e chiar perfect! pm dak chiar te intereseaza! ;)

Ionutz55
24 Feb 2004, 20:19
merci

WraIth
24 Feb 2004, 20:35
Dictionarele le-am gasit shi eu (mai putin cel quenyan) dar nush dece la asta sindarin nush cum vin acordurile (de exemplu pluralele) sau de exemplu cuv "you" nu este de gasit.:( De unde iau Quenyan-ul?? :(

Sm�agol-Gollum
24 Feb 2004, 21:07
dictionaru Quenyan il iei de pe http://www.dcs.ed.ac.uk/misc/local/TolkLang
Iar pt cei interesati unele carti ale lui tolkien + dictionarul sindarin-englez le puteti gasi pe situl www.stapanulinelelor.net (dar sunt in engleza). Sunt in format pdf.

Sm�agol-Gollum
24 Feb 2004, 21:11
Demona...am shi eu o rugaminte.
Ai spus tu odata ca "annon le veleth nin" inseamna "te iubesc". Asta in ce limba e, ca nu e nici Quenyana shi nici Sindarina!!

Demona
24 Feb 2004, 21:42
Demona, nu stiu daca pot sa fac rost de ele in engleza. Si oricum voi sunteti studenti sau io stiu ce si stitzi de 5 ori mai multa engleza ca mine.
De asta as prefera in romana. Io unu acuma, cum za zic termina a 8-a (dar sa nu radetzi :evil: ) deci va datzi seama cata engleza stiu. Voi incerca, dar deocamdata vreau sa fac rost de ele in rom. Oricum Silmarillion-ul este tradus ca un kk, ceva in stilul biblic . Dar dupa cum am mai zis vad io daca voi putea face rost de ele :D

Nu radem. Stai calm! Well, asta e! Sper sa intzelegi ceva din cartzile in romaneshte. E cam nasol, pentru ca la noi "pitic" e totuna cu "gnom", iar la Tolkien nu e! :)

Demona
24 Feb 2004, 21:44
Demona...am shi eu o rugaminte.
Ai spus tu odata ca "annon le veleth nin" inseamna "te iubesc". Asta in ce limba e, ca nu e nici Quenyana shi nici Sindarina!!

E sindarina. "Meleth"(iubire), cand intra in propozitzie sau orice alt context ishi schimba forma in "veleth". Capisci???

Sm�agol-Gollum
24 Feb 2004, 22:15
Da am inteles. Mersi mult!

WraIth
25 Feb 2004, 20:24
Tot intervin cu vechea mea problema: nu gasesc nicaieri cuv "you" sau "your".Care-i faza ?? Pls daca poate sa-mi explice careva

Sm�agol-Gollum
25 Feb 2004, 21:11
Deci...Wraith....am sa incerc sa-ti raspund.....
In Quenya: nu cred ca este un cuv anume pt "you" sau "your" dar ai putea sa pui pt "you" sufixele "-lyë" sau "-l" shi pt "your" sufixele "-lya", sau "-lda".
Sper ca ma dreptate.....
Daca nu am va rog sa ma corectati.....poate mai aflu shi eu ceva.

Demona
01 Mar 2004, 15:53
Tot intervin cu vechea mea problema: nu gasesc nicaieri cuv "you" sau "your".Care-i faza ?? Pls daca poate sa-mi explice careva

Sindarina:

Eu - I(my, me) - Im(nin)
Tu - you(your) - Len(lin, le)
El - he(him) - hon
Ea - she - ha
Noi - we(us, our) - me(men,huin, hin, hein, vin)
Voi - you - len,le
Ei/Ele - they - hain(hyn)

ogto
01 Mar 2004, 18:15
Mama frate, ce discutii ciudate... Ma simt de parca as fii pe un forum chinezesc... :P

Demona
01 Mar 2004, 19:08
Asta e elfesc!!! ;)

WraIth
01 Mar 2004, 19:11
Aha.Ms.Dar atunci cand trebuie facut acordul sau de pus verbul la persoana necesara,cum ar fi:"vreau","sa merg",etc.Ma rog.Intelegetzi voi.Sau in elvish nu-i la fel ca in romana cu acorduri sau chestii din astea?? :roll:

Demona
04 Mar 2004, 15:03
Nu e nici un articol. Trebuie doar sa conjugi verbul cum trebuie. Am mai spus ca "elfa" a fost formata dupa regulile gramaticale ale limbii engleze nu cele ale limbii romane. La fel de corect e daca spui:

I want(desire) = aniron, verbul anira- = to want, to desire(a vrea, a dori)
sau
Im aniron = I want(eu vreau).

Im = I(me)
anironM = want(desire)

Cam asta e faza! :)

WraIth
04 Mar 2004, 20:55
Aha.Thanks loads :wink: :D

Sm�agol-Gollum
05 Mar 2004, 14:28
Demona am o intrebare: cum vine corect : elvish sau elfish ??

raptor
05 Mar 2004, 16:01
Pointy-eared. :D

BeNnY
05 Mar 2004, 17:47
Elvish pt ca cred ca e pe principiul ala cum e la himself si la plural themselves

Demona
05 Mar 2004, 18:58
E definatelly elvish!!! Doar nu sunt Elfs sunt...Elves!

BeNnY
05 Mar 2004, 19:00
Vezi! Am spus bine...! Ain`t i smart.... :lol:

Sm�agol-Gollum
05 Mar 2004, 19:04
Deci la sg este Elf shi la pl este Elves.......

WraIth
06 Mar 2004, 14:55
N-am citit alte carti ale lui Tolkien de asta vreau sa stiu daca ,de ex,in"The Hobbit" saU "tHE SILMARILLION" se ami foloseshte elfa???

Demona
08 Mar 2004, 21:20
N-am citit alte carti ale lui Tolkien de asta vreau sa stiu daca ,de ex,in"The Hobbit" saU "tHE SILMARILLION" se ami foloseshte elfa???

In "The Hobbit" nu. Dar in "Silmarillion" exista un mini-dex la sfarshitul cartzii cu o gramada de cuvinte shi nume elfeshti. Sunt in Quenya nu Sindarina...oricum apartzin de elfi...

Freak_on_a_Leash
08 Mar 2004, 21:34
m-am uitat si eu peste Silmarillionul ala.e de groaza ce poate sa scrie acolo.nu stiu cum ai reusit sa inveti toate chestile alea.cred ca am trecut de varsta cand aveam rabdare cu asa ceva. :(

Gaandalf
09 Mar 2004, 17:40
m-am uitat si eu peste Silmarillionul ala.e de groaza ce poate sa scrie acolo.nu stiu cum ai reusit sa inveti toate chestile alea.cred ca am trecut de varsta cand aveam rabdare cu asa ceva. :(
Nici io nu shtiu cum voi rushi sa stapanesc limba asha de bine vreodata k am nevoie de RABDARE cu galeata ... tough ,,, tough ... :(

BeNnY
09 Mar 2004, 19:49
De ce nu faci meditatii cu Demona? :lol:

Demona
09 Mar 2004, 20:06

In grup BeNnY??? Hehehehe...nu suna rau! ;) E vorba of course de meditatzii de Sindarina...Quenya... ;)

BeNnY
09 Mar 2004, 20:08
Eu am spus doar meditatii... :lol:

Freak_on_a_Leash
09 Mar 2004, 20:15

In grup BeNnY??? Hehehehe...nu suna rau! ;) E vorba of course de meditatzii de Sindarina...Quenya... ;)

nu faceti din astea...cum zice Demona..."usaaah!" ;)

Demona
09 Mar 2004, 20:16
Sigur...sigur..meditatzii spuneam shi eu!!! :lol:

Undomiel
09 Mar 2004, 20:17
ce meditatii?cine da meditatii???????

BeNnY
09 Mar 2004, 20:29
Demona da meditatii, of course!

Demona
09 Mar 2004, 20:54
;) Deja shi cu fete?

Leonard Pyron
11 Mar 2004, 11:46
Ash-hali-salam-da-nam...
he-he-he... dulce limba si in adancuri infundata...
:lol:

Demona
11 Mar 2004, 12:31
Ash-hali-salam-da-nam...
he-he-he... dulce limba si in adancuri infundata...
:lol:

Shi iar a trebuit sa "cuvanteze" miopia matricei...Expresie care v-a fii inclusa in volulum "Din vorbele de duh ale lui Pyron"...

emanuel
11 Mar 2004, 12:33
Si iata ca dupa 3 ani... ai ajuns la 1000 de mesaje!
Pe merit!
Felicitari!... si la mai mare!
Acesta a fost cel de-al 1000-lea post al Demonei, your Worst Nightmare!

raptor
11 Mar 2004, 12:42
Acum e la 1001...oare nu trbuia s-o felicitam la 999? :D
Shy zi Demona,ce titulatura iti alegi?Putem face sugestii sau ai deja ceva in minte?

emanuel
11 Mar 2004, 12:44
Pai si-a ales deja, nu am scris... your Worst Nightmare...
O sa apara cand i-l pune Daniel azi... :D

raptor
11 Mar 2004, 12:47
Ahhh...whooops!...n-am vazut...Oricum,e excelent! (*)

Demona
11 Mar 2004, 20:03
Si iata ca dupa 3 ani... ai ajuns la 1000 de mesaje!
Pe merit!
Felicitari!... si la mai mare!
Acesta a fost cel de-al 1000-lea post al Demonei, your Worst Nightmare!

emanuele...sunt aproape 4 ani! Da` fie 3 ca sunt pe la sfarshitu` lu` 2001 :D Las` ca n-a pierdut nime` ca n-am ajuns la alt rank! :D And here it si the famous speach: I would like to thank everybody in this special moment of my life...I am truly blessed! ;) You love me! You really love me! ;)

emanuel
12 Mar 2004, 12:38
emanuele...sunt aproape 4 ani! Da` fie 3 ca sunt pe la sfarshitu` lu` 2001 :D

My mistake... sorry! 4 ANI! Si... cum am mai spus, la mai mare!

And here it si the famous speach: I would like to thank everybody in this special moment of my life...I am truly blessed! ;) You love me! You really love me! ;)

Yes we are, yes we are... cum am putea sa nu? :D

Demona
12 Mar 2004, 19:22
Yes we are, yes we are... cum am putea sa nu? :D

Aaaaaaaaawwww! Thank you...Okey! Back to topic...as soon as I have enough time to stay around...:evil: Freakin` job...

Undomiel
12 Mar 2004, 20:53
iar intri de la job Demona? :)

Freak_on_a_Leash
13 Mar 2004, 11:20
Saruman: "Cuiva nwalca Carnirasse! Nai yarvaxea rasselya taltuva notto-carinnar!" (e in Quenya) in traducere "Wake up cruel Redhorn! May your blood-stained horn shall fall upon the enemy heads!"

eu nu ma pun sa scriu dicitionar.aia va scrie Demona cand are timp.eu facut um zis ea. :lol: am dat copy/paste

Leonard Pyron
13 Mar 2004, 19:56
Hai fa-n gang
unde e un
Fiat-izbit-in-zid[b]

he-he-he... :wink:

TLD
14 Mar 2004, 10:29
Hai fa-n gang
unde e un
Fiat-izbit-in-zid[b]

he-he-he... :wink:

De unde ai mai evadat mai acuma?!

Din fiatu izbit in zid sau ce? Hai cu mine-n gang.

Ti-am pregatit un pat in celula Matrix!

P.S: Mai suferi mai de miopie acuta, sau si-a pus si sauron ochi de sticla ca-i mai trendy? :roll:

Leonard Pyron
14 Mar 2004, 16:39
Te mai vad/
Te mai aud/
Te Le De verde si crud...
:roll:

TLD
14 Mar 2004, 16:57
Te mai vad/
Te mai aud/
Te Le De verde si crud...
:roll:

O dam pe poezii... Vad ca te-a cuprins si pe tine primavara asta! Zau de nu te-as fi pupat pe ochiul ala de Sauron dak eram fata! ;)

Undomiel
15 Mar 2004, 14:47
pentru leonard:esti un cretin!speram sa evit subiectul asta,dar deja intreci orice masura cu stupiditatea ta.mai prost de atat poti sa demonstrezi ca esti?

pentru demona:sper ca nu te-a intimidat cretinul asta si o sa postezi in continuare despre middle-earth languages.multumesc anticipat. :) go demona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Freak_on_a_Leash
15 Mar 2004, 15:10
pentru demona:sper ca nu te-a intimidat cretinul asta si o sa postezi in continuare despre middle-earth languages.multumesc anticipat. :) go demona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CINE SA SE SPERIE?DEMONA?AI UITAT CUMVA CA ACUMA CATEVA ZILE S-A DUS DUPA EVANESCENCE SI A BATUT-O?TE ROG PUNE LA SOCOTEALA CA...CHESTIA AIA(altfel nu o pot numi)PUTEA SA MA DOBOARE PE MINE(si nu sunt mic)!!!!!!cred ca Demona v-a sfarsi prin al urmari pe Pyron si sa-l bata.She's good at it! :lol:

Demona
15 Mar 2004, 15:52
Finally un pic de timp liber shi putem continua ce am inceput. Undomiel, stai calma ca "miopia matricei" n-a speriat pe nimeni(poate doar pe el, in ficare dimineatza, cand se uita in oglinda). Now, a short vocabulary for what Freak_on_a_Leash pasted. ;)

Saruman: "Cuiva nwalca Carnirasse! Nai yarvaxea rasselya taltuva notto-carinnar!"

<u>Traducere:</u>

Saruman:"Wake up cruel Redhorn! May your blood-stained horn shall fall upon the enemy heads!"

<u>Vocabular:</u>

cuiva(imperativ) = wake up, verbul "cuiva-" - to wake up
nwalca(adjectiv) = cruel
Carnirasse(nume Quenya) = Caradhras(in engleza "Redhorn")
nai(verb) = may it be
yarvaxea(adjectiv) = blood-stained; yar - blood; vaxea - stained(vaxe - stain).
rasselya = your horn(rasse - horn; lya - your)
taltuva(verb - viitor) = will fall; verbul "talta" - to slip, slide down, slope, collapse
notto-carinnar = upon enemy heads(notto-car - enemy-head)
notto = enemy
car = head

raptor
15 Mar 2004, 16:54
Bine,Demona...I need help.Essplain to me...adik tradu-mi in elfa:

"I am in fact a Hobbit, in all but size."

Demona
15 Mar 2004, 17:52
"I am in fact a Hobbit, in all but size."

"Non be Beriain, dan pain ne vener"

raptor
16 Mar 2004, 10:17
thousands of thanks,m'lady. :D

Leonard Pyron
16 Mar 2004, 13:55
undomiel ce insemna?
Mielul de desdesubt?
Nu te lasa DEmona. Hai ca bag si eu niste pasareasca de asta. Cica...

EGESHIGHERE !!!

:wink:

Demona
16 Mar 2004, 15:03
No problem raptor. :) Always a pleasure...

Pyron...get a life!

Demona
24 Mar 2004, 14:43
Shi iata ca ne intoarcem la aceste lucruri, parca de mult uitate ...Pentru azi, doar o fraza scurta.

"Havo dad! adica "sit down"

Vocabular:

havo = sit; verbul "hav-" = to sit
dad = down, downwards

raptor
24 Mar 2004, 19:27
...he....mie,prima data cand am vazut fellowship,mi-a sunat a 'have a dad!' si eram a naibii de intrigat ce tatzi ii invoca Aragorn lu' Legolas. :D

Demona
24 Mar 2004, 19:31
...he....mie,prima data cand am vazut fellowship,mi-a sunat a 'have a dad!' si eram a naibii de intrigat ce tatzi ii invoca Aragorn lu' Legolas. :D

Exact. De acolo era. Dar eram prea grabita sa mai explic ca faza aia era. :D Eu era disperata ca nu imi venea sa cred inca ca aia chiar vorbeau pe sindarina in film. Zici ca eram copil cretin, atatea comentarii faceam... ;)

raptor
24 Mar 2004, 19:36
*Consternare*...comentai la film...in cinematofgraf?.....uaaaaaaaiiiiii..... :o

Demona
24 Mar 2004, 21:41
*Consternare*...comentai la film...in cinematofgraf?.....uaaaaaaaiiiiii..... :o

Aia zic...eram ca un copil cretin...

Little Dique
25 Mar 2004, 00:59
cum se zice in sindarina la rest in peace?

emanuel
26 Mar 2004, 10:27
cum se zice in sindarina la rest in peace?

Demona m-a rugat sa-ti transmit traducerea:
OLTHO NES SIDH.

Sm�agol-Gollum
26 Mar 2004, 13:46
dar vocabularu nu ti l-a transmis??

Demona
26 Mar 2004, 13:57
dar vocabularu nu ti l-a transmis??

Uite shi vocabular

oltho = viseaza; vb "olth-" - a visa(nu se cunoashte un verb in sindarina "a te odihni". Se foloseshte "visa". Oricum la Elfi nu mureai niciodata. Cadeai intr-un somn adanca sa te trezeshti mai tarziu...)
nes = in (forma a lui "ne")
sidh = peace

Sm�agol-Gollum
26 Mar 2004, 14:08
mersi mult!!
you just made my day :roll:

Anne Claire
26 Mar 2004, 15:17
in sfarsit si-a gasit Demona menirea.fata draga,sper ca nu mai imi scrii mailuri cu "suilad" si "navaer" acum.vad ca ai unde sa te descarci. ;)

Demona
27 Mar 2004, 21:32
in sfarsit si-a gasit Demona menirea.fata draga,sper ca nu mai imi scrii mailuri cu "suilad" si "navaer" acum.vad ca ai unde sa te descarci. ;)

Nah, numa` ca ai zis tu asta, sa moara mama de nu itzi scriu tot mailu` in elfa! 8)

Gaandalf
29 Mar 2004, 16:46
Nah, numa` ca ai zis tu asta, sa moara mama de nu itzi scriu tot mailu` in elfa! 8)
u guys know eachother or hate eachother ? :o

Demona
01 Apr 2004, 16:58
u guys know eachother or hate eachother ? :o

We know eachother! No hate! Just "buddy-fights"! Face mishto de mine, ca ii e ciuda ca nu poate invatza elfa. A uitat ea cand imi dadea telefon la 3 noaptea ca nu shtia sa conjuge verbul "a fii" in sindarina...Ay Anne Claire! ;)

Leonard Pyron
02 Apr 2004, 09:06
Lofososheghedbe !

WraIth
02 Apr 2004, 10:46
Lofososheghedbe !
:o :roll: What does it mean??

WraIth
02 Apr 2004, 11:13
Am nevoie de putin ajutor.Am incercat sa traduc in elfa semnatura mea shi nush daca am tradus-o bine.Deci la "Come not between the Nazgul and his prey" eu am gasit "Teli u min i Nazgul a in......" shi mai incolo nu am gasit......... Daca nu-i bine ziceti-mi shi mie cum vine corect.Am nevoie cat se pote de repede.Ms

Sm�agol-Gollum
02 Apr 2004, 12:01
aici demona iti poate raspunde

WraIth
02 Apr 2004, 12:07
Oricine se pricepe shi ma poate ajuta este binevenit :D

Demona
02 Apr 2004, 17:26
Am nevoie de putin ajutor.Am incercat sa traduc in elfa semnatura mea shi nush daca am tradus-o bine.Deci la "Come not between the Nazgul and his prey" eu am gasit "Teli u min i Nazgul a in......" shi mai incolo nu am gasit......... Daca nu-i bine ziceti-mi shi mie cum vine corect.Am nevoie cat se pote de repede.Ms

Mare cautare a fost a lu` "prey" ala...Shi sincer nu exista. Dar gasit inlocuitor. Hope fits for you...here it is...your new signture!

"U-teles im i Ulaer a hon aes!"

WraIth
02 Apr 2004, 19:51
Ms mult de tot.I can't tell u how helptfull u were.Bine ca acum nu tre' puse accente :D

Demona
03 Apr 2004, 15:04
Ms mult de tot.I can't tell u how helptfull u were.Bine ca acum nu tre' puse accente :D

In propozitzia aia? Well actually trebuie...un accent pe "U". Ah, shi nu mai folozi "Nazgul" in sindarina. Nazgul e in Black Speach(nazg=inel, ul=spirit). In sindarina e "Ulaer". ;) And no problem...was a pleasure...

WraIth
04 Apr 2004, 10:43
Ok.Thx.I'll remember that

Demona
05 Apr 2004, 19:47
checkin` one-two...

Leonard Pyron
06 Apr 2004, 09:27
Ya - kha - bi - bi...

sunt un fundamentalist elf...

Undomiel
06 Apr 2004, 11:42
Demona,stiu ca poate cer prea mult si cererea mea e cam ciudata.te-ai ganduit vreodata cum ar suna rugaciunea "Tatal nostru" in sindarina?ai putea s-o traduci daca nu cer prea mult bineinteles!multumesc!

Demona
06 Apr 2004, 12:10
:lol: Undomiel.."faca-se voia ta..." ;)

Adarem

Adarem i ne menel
Aer ess lin aen,
Ardh lin tolo, iest lin aen
Ne menel a ned amar.

Si anno i mast vin orui ammen
Ah ammen aranno raegath vin,
Be arannam an raegdain vin,
Ah u-dogo na-vael ammen
Dan leithio ammnen ed ulug!

Amen.

Bun asha Undomiel? Sa nu-mi spui ca o s-o invetzi shi de acum itzi spui rugaciunea de noapte in sindarina. Thou...it's an idea...:roll:

Leonard Pyron
06 Apr 2004, 16:58
bu - hu - hu !

Sm�agol-Gollum
06 Apr 2004, 17:05
care-i treaba leonarde?

Demona
06 Apr 2004, 19:50
care-i treaba leonarde?

Ignore him! Don't pay attention to the hipocrites!

TLD
06 Apr 2004, 23:13
care-i treaba leonarde?
Se chinuie sa ma ajunga la nr de posturi... Eu ma chinui sa-ia jung miopia matriceala... Deh ce vrei tre sa ne decompletam unu pe altu! Nu piroane?!

Sm�agol-Gollum
06 Apr 2004, 23:18
care-i treaba leonarde?
Se chinuie sa ma ajunga la nr de posturi...

da vad ca are planuri mari!!

Undomiel
07 Apr 2004, 09:54
:lol: Undomiel.."faca-se voia ta..." ;)

Adarem

Adarem i ne menel
Aer ess lin aen,
Ardh lin tolo, iest lin aen
Ne menel a ned amar.

Si anno i mast vin orui ammen
Ah ammen aranno raegath vin,
Be arannam an raegdain vin,
Ah u-dogo na-vael ammen
Dan leithio ammnen ed ulug!

Amen.

Bun asha Undomiel? Sa nu-mi spui ca o s-o invetzi shi de acum itzi spui rugaciunea de noapte in sindarina. Thou...it's an idea...:roll:

multumesc demona! :) dupa cum spui:it's an idea...! ;)

Leonard Pyron
10 Apr 2004, 22:36
undomiel la protzap. si drop de undomiel...

Sm�agol-Gollum
13 Apr 2004, 12:41
undomiel la protzap. si drop de undomiel...

what d'a f*** you want??

Leonard Pyron
13 Apr 2004, 23:06
datzi-mi shi mie inger-ingerashul meu in afrikaans...

Leonard Pyron
13 Apr 2004, 23:08
Nice Hobbitses! We's likes them.....yessssssss

TLD
14 Apr 2004, 06:38
datzi-mi shi mie inger-ingerashul meu in afrikaans...
Ce mah oi vrea sa te spovedesti sau sa fii iertat de pacate si incepi asa mai light cu inger ingerasul meu... Tu tre sa stii deja toata liturghia sa fii scapat de cornitele rosii... :evil: :P

P.S: In ce mod am facut al 2000-lea mesaj... :roll:

Gaandalf
14 Apr 2004, 14:38
De ce va agitatzi mah atata ? Lasatzi-l k nu vdetzi k face mishto' de voi shi reusheshte ?

TLD
14 Apr 2004, 19:08
De ce va agitatzi mah atata ? Lasatzi-l k nu vdetzi k face mishto' de voi shi reusheshte ?
A.. stiu eu stiu eu.. Pt ca vrem sa-i raspundem cu aceeasi moneda... :roll:

Sm�agol-Gollum
14 Apr 2004, 22:22
Nice Hobbitses! We's likes them.....yessssssss

da tu cum de nu ai semnatura?

Leonard Pyron
15 Apr 2004, 10:20

Pt ca eu sunt taticul lor...

Sm�agol-Gollum
15 Apr 2004, 14:07

Pt ca eu sunt taticul lor...

not a very inteligent answer

Freak_on_a_Leash
15 Apr 2004, 16:54

merci gaandalfe!TLD,Smeagol-Gollum ignorati-l pe piron.chiar trebuie sa coboram la nivelul "inteligenta sub-zero" pentru un ratat ca el?

WraIth
15 Apr 2004, 21:27
voua chiar nu va place de saracu om?
he's a hobbit lover :wink:
don't u think youre pushing the envelope jus a little??(ii pt smeagol) :roll:

Demona
16 Apr 2004, 16:07
Asha ca gasesc pe totzi shi va casapesc. Felii va fac, incepand cu dragul vostru LeonardPiron. Imi facetzi mIRC din topica? E a treia oara ca se zice IGNORE PIRON, voi nimic. Cand o sa aiba ceva inteligent de spus, precis o sa fie ascultat shi de altzii...nu numai de voi...

Little Dique
16 Apr 2004, 16:43
demona,te rog spune-mi si mie cum se zice in elfa,celebra inscriptie de pe inelul lui sauron?multumesc.

Demona
16 Apr 2004, 16:58
demona,te rog spune-mi si mie cum se zice in elfa,celebra inscriptie de pe inelul lui sauron?multumesc.

"Er-chorf a thorthad hain bain, Er-chorf hain,
Er-chorf a thoged hain bain a din fuin an nuded hain."

ogto
16 Apr 2004, 20:42
Demona, stiu ca intrebarea mea e stupida dar tot o sa te intreb, exista injuraturi in limba elfilor? Si daca da, stii catvea? :D :P :-?

WraIth
16 Apr 2004, 20:51
Demona, stiu ca intrebarea mea e stupida dar tot o sa te intreb, exista injuraturi in limba elfilor? Si daca da, stii catvea? :D :P :-?

:lol: :lol: Hai ca mi-a placut..... :D

Demona
17 Apr 2004, 09:00

Nu exista! Erau prea nobili sa se injoseasca cu asha ceva. Nici macar "shut up" nu se spune la ei. Se spune "don't speak"...ca suna mai frumos! Oricum ce ai vrea sa injure? Luate-ar Balrogu`?! ;)

Gaandalf
17 Apr 2004, 11:06
Potzi sa asimilezi tu cuvintele shi sa itzi iasa ... in quenya merge ca buna ziua...

WraIth
17 Apr 2004, 14:18
Ai incercat de ti-a ieshit?? :lol: :lol:

Gaandalf
17 Apr 2004, 14:32
Potzi sa asimilezi tu cuvintele shi sa itzi iasa ... in quenya merge ca buna ziua...

Indeed i did and i succeeded ... 8) try...

Sm�agol-Gollum
17 Apr 2004, 14:37
shi ia zi shi tu niste injuraturi

WraIth
17 Apr 2004, 14:43

Indeed i did and i succeeded ... 8) try...

No curse words on forum...... :lol:
Maybe later :wink: (quenyan zici :P)

Demona
17 Apr 2004, 15:51
Ce va casapesc eu pe voi. Numa` sa-mi intinatzi una bucata elfa. Injuratzi in engleza sau franceza. Matrix Reloaded are exemple bune de injuraturi. :evil:

Gaandalf
17 Apr 2004, 15:55
Ce va casapesc eu pe voi. Numa` sa-mi intinatzi una bucata elfa. Injuratzi in engleza sau franceza. Matrix Reloaded are exemple bune de injuraturi. :evil:
da' ce are mey .... il injuri pe unu shi se uita la tine : uh, uh, uh, ... :lol:

WraIth
17 Apr 2004, 16:15

:lol: :lol: :lol: se murdareshte elfa cu astfel de chestii......
tii mult la ea :wink: impresive

Demona
19 Apr 2004, 12:29
da' ce are mey .... il injuri pe unu shi se uita la tine : uh, uh, uh, ... :lol:

Ma indoiesc ca ala o sa-tzi zica "huh". O sa te intrebe daca l-ai injurat shi o sa tzi-o dea in freza! Asha ca oricum, care e farmecu`? Sau oricum nu ai curaj sa-l injuri sa te auda?! :lol:

Leonard Pyron
19 Apr 2004, 21:03
Daca numai asta aveau, fie si asta...

"don't speak"...

:w00t:

ogto
21 Apr 2004, 09:43
Nu exista! Erau prea nobili sa se injoseasca cu asha ceva. Nici macar "shut up" nu se spune la ei. Se spune "don't speak"...ca suna mai frumos! Oricum ce ai vrea sa injure? Luate-ar Balrogu`?! ;)

Lol... Sunt dezamagit... Elfii cand se supara ar trebui sa injure, ca atunci cand de bateau cu Sauron, mergeau la el si il injurau... sa zica ceva de genul: "May Trees eat you and spit you out!" sau "May your salad spit in itself and you will be food poisoned!"... Aia cu "don't speak" nu are intensitate, imi aduce aminte de melodie. :shock: :P

Demona
22 Apr 2004, 20:26
Lol... Sunt dezamagit... Elfii cand se supara ar trebui sa injure, ca atunci cand de bateau cu Sauron, mergeau la el si il injurau... sa zica ceva de genul: "May Trees eat you and spit you out!" sau "May your salad spit in itself and you will be food poisoned!"... Aia cu "don't speak" nu are intensitate, imi aduce aminte de melodie. :shock: :P

Bey, elfii erau directzi. Nu le convenea ceva, bagau sajeata in tine. Simplu! 8)

ogto
23 Apr 2004, 09:00
Deci daca trag cu o sageata in tine este echivalent cu a spune: "eat shit and die"... Acum inteleg... :shock: :huh: :hmm:

Demona
23 Apr 2004, 19:31
Deci daca trag cu o sageata in tine este echivalent cu a spune: "eat shit and die"... Acum inteleg... :shock: :huh: :hmm:

Exact!!!

Undomiel
23 Apr 2004, 21:14
elfii erau nobili.nu trageau in nimeni fara motiv!!!!!!!!!!!!!!!!

WraIth
23 Apr 2004, 21:24

cu ocazia asta mi-a adus aminte de faza cand Aragorn,Legolas shi Gimli se intalnesc cu Riders of Rohan,shi L ii i-a apararea lui G............da' a avut motiv intemeiat

Sm�agol-Gollum
23 Apr 2004, 21:45

cu ocazia asta mi-a adus aminte de faza cand Aragorn,Legolas shi Gimli se intalnesc cu Riders of Rohan,shi L ii i-a apararea lui G............da' a avut motiv intemeiat

dar dar nu a tras....doar s-a facut (ca sa-i intimideze pe aia)

Demona
23 Apr 2004, 21:48
Daca capul piticului era ceva mai sus de pamant, Eomer l-ar fi taiat shi Legolas ar fi avut motiv sa se joace de-a Cupidon! ;)

Sm�agol-Gollum
23 Apr 2004, 22:43
Daca capul piticului era ceva mai sus de pamant, Eomer l-ar fi taiat shi Legolas ar fi avut motiv sa se joace de-a Cupidon! ;)

shi dupa ce se juca de-a cupidon se juca de-a mortu! :sleep:

Leonard Pyron
24 Apr 2004, 20:25
Nu doar elfii erau nobili dar si shtrumpfii aveau ceva de o rara demnitate sufleteasca. Baq chiar Fred si Barney erau de o aleasa tzinuta etica si moala...

Sm�agol-Gollum
25 Apr 2004, 01:15
Nu doar elfii erau nobili dar si shtrumpfii aveau ceva de o rara demnitate sufleteasca. Baq chiar Fred si Barney erau de o aleasa tzinuta etica si moala...

ce treaba au fred si barney cu elfii si shtumpfii? :huh: