View Full Version : Middle-Earth Languages
Anonymous
25 Apr 2004, 19:36
Ce draku bah v-a lasat parintii nesupravegheati ca munceste sa va creasca si voi v-ati apucat sa aberatzi grupa mare p-aici mai bine puneti draku mana p-o carte faceti cornete nu mai frecati menta ca maine-poimaine vine vremea sa va castigati singuri paptiza si niciu macar ca aia de la coniacu' UNIREA n-o sa ajungeti copii defecti care sunteti.
Mala Portugal
25 Apr 2004, 20:50
Nu doar elfii erau nobili dar si shtrumpfii aveau ceva de o rara demnitate sufleteasca.
Mai putin ala care era ciufut tot timpu' ....am uitat cum il chema :oops:
Sm�agol-Gollum
25 Apr 2004, 21:16
Ce draku bah v-a lasat parintii nesupravegheati ca munceste sa va creasca si voi v-ati apucat sa aberatzi grupa mare p-aici mai bine puneti draku mana p-o carte faceti cornete nu mai frecati menta ca maine-poimaine vine vremea sa va castigati singuri paptiza si niciu macar ca aia de la coniacu' UNIREA n-o sa ajungeti copii defecti care sunteti.
what the f*** is your problem? :huh: :)
Leonard Pyron
25 Apr 2004, 22:02
mai bine spune tu ce ii deosebeste...
Mala Portugal
25 Apr 2004, 22:28
Ei...cum ce? Dragostea de viata :love: :D
Ce ar fi, sa nu te mai bagi in seama, ca o musca in dosul calului. Nu cunoshti pe nimeni shi nu shtii de ce e in stare nici unul de pe forumul asta. Daca eshti pe aici, doar ca sa postezi de dragul de a posta, treaba ta, dar lasa-i pe altzii cu viatza lor, pentru ca nimeni nu s-a legat de a ta...shi sincer n-ai vrea asta...
Gaandalf
26 Apr 2004, 20:23
Ce ar fi, sa nu te mai bagi in seama, ca o musca in dosul calului. Nu cunoshti pe nimeni shi nu shtii de ce e in stare nici unul de pe forumul asta. Daca eshti pe aici, doar ca sa postezi de dragul de a posta, treaba ta, dar lasa-i pe altzii cu viatza lor, pentru ca nimeni nu s-a legat de a ta...shi sincer n-ai vrea asta...
cred k un citat din DMX ar prinde bine aici :
"Here we go Again/
Same ol' shit dogg/
Just a different day" - in this case guy ... :lol:
u show em' girl ... :D
Leonard Pyron
27 Apr 2004, 20:01
sa intzeleg ca v-ati apucat de rasucit cornete ? Baaa, da= n-am zis sa le umnpletzi cu semintze ca sa le scoatetzi la vanzare... :P
aha.........sa inteleg ca tu eshti din ala care ishi face singur rost de papitza nu???
se pare ca tu ai ramas nesupravegheat
Ce draku bah v-a lasat parintii nesupravegheati ca munceste sa va creasca
Dovada irefutabila de incultura :D
Sm�agol-Gollum
28 Apr 2004, 21:10
:lol: :lol: :lol: :lol:
Gaandalf...yeah...just haters. Ce ne-am face fara ei? ;) Thx dude!
Undomiel
02 May 2004, 13:17
cred k un citat din DMX ar prinde bine aici :
"Here we go Again/
Same ol' shit dogg/
Just a different day" - in this case guy ... :lol:
u show em' girl ... :D
asa-i ca sunt enervante persoanele de genul lui piron?eu zic multumesc ca e demona.eu nu cred ca aveam curajul sa comentez ceva.probabil as fi parasit forumul. :(( demona,cand mai bagi quoteuri in elfa?
Eu zic ca e pura prostie.
asa-i ca sunt enervante persoanele de genul lui piron?eu zic multumesc ca e demona.eu nu cred ca aveam curajul sa comentez ceva.probabil as fi parasit forumul. :(( demona,cand mai bagi quoteuri in elfa?
Okeeeeeeeeeeey!...In fine...Daca mai shtii Undomiel unde am ramas cu quote-urile ultima oara, spune shi continui de acolo. Pana atunci, uite ceva din "The Two Towers". Legolas prayer(altceva nu-mi vine in minte):
Legolas: "Hiro hyn hidh ab 'wanath."
Traducere:Let them find the peace, after death."
<u>Vocabular:</u>
hiro = find, verbul hir- = to find
hyn = they, pluralul lui hon = he
hidh = peace , forma a lui sidh = peace
ab = after
'wanath = death, forma a lui gwanath = death.
Nightwane
02 May 2004, 16:19
question..da' sa nu imi dati in cap...ca imi turtiti frizura sexy-balamuc...
cum se zice in elfica: "SPANK MY HAIRY ASS"? sau nu aveau cuvantul "ass" ??? sau "spank"??? :oops: :oops: :oops:
love y'all ..nu imi dati in cap :P
Sm�agol-Gollum
02 May 2004, 21:19
cum se zice in elfica: "SPANK MY HAIRY ASS"? sau nu aveau cuvantul "ass" ??? sau "spank"??? :oops: :oops: :oops:
pun pariu ca, cuv "ASS" nu exista!! poate exista "BOTTOM"....
nici "spank" nu cred ca exista!
pun pariu ca, cuv "ASS" nu exista!! poate exista "BOTTOM"....
nici "spank" nu cred ca exista!
la quenyan eu nu am gasit nici "bottom" nic "spank"
tre sa aiba ei nishte sinonime mai decente :D
Sm�agol-Gollum
02 May 2004, 21:49
pai, "bottom" este cam singurul sinonim mai decent al lui "ass".
so...sorry nightwane, dar nu cred ca se poate traduce expresia (Cu cuvintele date de tine)
La cat de inteligent eshti ma gandesc ca o sa gaseshti singur cum se spune! Incepi sa devi un LeornardPiron - clona...
Nightwane
03 May 2004, 19:32
La cat de inteligent eshti ma gandesc ca o sa gaseshti singur cum se spune! Incepi sa devi un LeornardPiron - clona...
i was serious...chiar vreau sa stiu cum se zice...si oricum daca era sa fac misto faceam de ceva vreme...asa ca... :huh: :huh: :huh: :huh:
i was serious...chiar vreau sa stiu cum se zice...si oricum daca era sa fac misto faceam de ceva vreme...asa ca... :huh: :huh: :huh: :huh:
I'm serios too...
Nightwane
03 May 2004, 19:35
I'm serios too...
whatever... :hmm: have it your way...
S-a mai spus aici ca aia erau prea nobili sa injure... pacat
S-a mai spus aici ca aia erau prea nobili sa injure... pacat
Pai nu avetzi pe Orci shi pe Oameni sa va injure in tot ce e mai rau pe Pamanul-de-Mijloc. Fix de Elfi v-atzi legat...grav e cu voi mah!
Sm�agol-Gollum
03 May 2004, 22:13
pt ca limba elfilor e mishto!! :happy:
Bine mey Smeagol, dar fix in limba aia nu se injura! Get the picture!!!
Sm�agol-Gollum
04 May 2004, 21:14
da...poate...dar in celelalte limbi cum se injura? ("i don't give a rat's ass"??)
da...poate...dar in celelalte limbi cum se injura? ("i don't give a rat's ass"??)
Da` ce mah? Tu crezi ca de aia m-am apucat sa invatz elfa? Sa injur in ea? Cand injur pe cinva il injur sa intzeleaga, sa shtie ca de le e vorba shi ca e un kkt cu ochi...incepem sa deviem de la subiec...
ea? Cand injur pe cinva il injur sa intzeleaga [...]
Si le scoti un ochi, un pumn bine plasat la rinichi si lovitura de final, un genunchi feeric la ficat
Sm�agol-Gollum
04 May 2004, 22:26
demona...semnatura mea cum se traduce ca sunt curios..??
Cum se traduce fraza asta din black speech: "Ugluk u bagronk sha pushdug Saruman - glob bubhosh skai"? Am inteles doar Saruman, iar Ugluk era numele conducatorului trupei de uruk-hai. Asta daca nu mai inseamna si altceva...
Pentru tine asta e traducerea: "Bain Beriain. Me milon hyn..."
In elfa nu exista "yes" sau "no". Cam asta e chestie Smeagol. Scuze intarziarea...
Cum se traduce fraza asta din black speech: "Ugluk u bagronk sha pushdug Saruman - glob bubhosh skai"? Am inteles doar Saruman, iar Ugluk era numele conducatorului trupei de uruk-hai. Asta daca nu mai inseamna si altceva...
u = to (prepozitzie)
bagrock = cesspool (substantiv)
sha, skai = exclamatzie de satisfactzie (interjectie)
pushdug = puturos (adjectiv)
glob = fool (substantiv)
bubhosh = great (adjectiv)
Cred ca e ceva de genu` ca Ugluk urla la cineva care se afla intr-o groapa de gunoi sau cu noroi (acel cesspool), ca Saruman e un mare prost (great fool). Altceva nu shtiu ce ar putea sa insemne.
Pune tot cap la cap shi vezi ce iese, ca eu numa` ma enervez... :x De unde ai chestia asta?
Pune tot cap la cap shi vezi ce iese, ca eu numa` ma enervez... :x De unde ai chestia asta?
E din "The two towers", din capitolul in care Merry si Pippin scapa din mainile orcilor. O spune un orc revoltat pe faptul ca trebuie sa asculte de ordinele date de uruk-hai.
Sm�agol-Gollum
08 May 2004, 22:03
Pentru tine asta e traducerea: "Bain Beriain. Me milon hyn..."
In elfa nu exista "yes" sau "no". Cam asta e chestie Smeagol. Scuze intarziarea...
mersi mult! u're the best!
Suna destul de fain.....
cum adica nu exista "yes" sau "no"....ei cum spuneau da sau nu? :?
P.S.:nici o problema ca ai intarziat...probabil erai ocupata.. :happy:
E din "The two towers", din capitolul in care Merry si Pippin scapa din mainile orcilor. O spune un orc revoltat pe faptul ca trebuie sa asculte de ordinele date de uruk-hai.
Nah, or stiut aia sa combine Black Speech atunci. Ai vazut rezultatul! :D
cum adica nu exista "yes" sau "no"....ei cum spuneau da sau nu?
Ma rog, poate spuneau, dar nu se vede din ce a scris Tolkien. Ei nu raspundeau cu "da" sau "nu". La o intrebare de genul: "Doreshti sa bei apa?" se raspundea cu "Voi bea apa!" sau ceva de genul...
EX:[b] "Medithach i vass?" (Would you eat your bread?)
"Medithon!" (I will eat!)
Got the idea?!
Sm�agol-Gollum
09 May 2004, 21:46
Got the idea?!
yes, i got it :happy:
Real good young Padawan!
Sm�agol-Gollum
11 May 2004, 21:01
Real good young Padawan!
i am very honored to be a padawan... :happy: :happy:
Oloriel
15 May 2004, 21:17
Voi vretzi sa ma omoratzi cu subiectele voastre :x ...si asta are sute de raspunsuri. :shock: ... n-am timp sa le citesc :( ..acum...
Il las pt la vara...(vreau sa vad tot ce am pierdut)
Demona pregateste pentru intrebari pana atunci.. :D
Voi vretzi sa ma omoratzi cu subiectele voastre :x ...si asta are sute de raspunsuri. :shock: ... n-am timp sa le citesc :( ..acum...
Bey, pana atunci va dau extemporal! :) Voi sa fitzi pregatitzi, ca eu sunt de la 15 ani! This is the final mother fuckin` test dudes and dudettes! ;)
Sm�agol-Gollum
18 May 2004, 17:03
da cine te pune sa citesti toate mesajele?....citeste shi tu numai unltimele 2 pagini ca sa stii despre ce e vorba.... ;)
Oloriel
18 May 2004, 18:02
da cine te pune sa citesti toate mesajele?....citeste shi tu numai unltimele 2 pagini ca sa stii despre ce e vorba.... ;)
da sigur...
asta e ca si cum mi-ai zice: "uita-te si tu la ROTK ca sa stii despre ca a fost vorba in LOTR...nu trebe' sa vezi toate filmele..." sau si mai bine:"nu trebe' sa citesti toate cartile";)
Sm�agol-Gollum
18 May 2004, 18:09
da sigur...
asta e ca si cum mi-ai zice: "uita-te si tu la ROTK ca sa stii despre ca a fost vorba in LOTR...nu trebe' sa vezi toate filmele..." sau si mai bine:"nu trebe' sa citesti toate cartile";)
da bine...dar faza e ca aici nu se vorbeste numai despre "middle earth languages"....mai exista shi devieri de la subiect, care nu cred ca te intereseaza..
Oloriel
18 May 2004, 18:17
da bine...dar faza e ca aici nu se vorbeste numai despre "middle earth languages"....mai exista shi devieri de la subiect, care nu cred ca te intereseaza..
OK dar printre devierile de care vorbesti se gasesc si chestii interesante...
de ex la subiectul The miracle i call "Lord Of The Rings" daca citeam numai ultimele 2 pagini, acum nu aveam cartile in limba engleza de pe net!
Asa ca...
Sm�agol-Gollum
18 May 2004, 18:21
OK dar printre devierile de care vorbesti se gasesc si chestii interesante...
de ex la subiectul The miracle i call "Lord Of The Rings" daca citeam numai ultimele 2 pagini, acum nu aveam cartile in limba engleza de pe net!
Asa ca...
ce carti in engleza?? :shock: :shock:
Oloriel
18 May 2004, 18:27
FOTR, TTT si ROTK + The HOBBIT :D :D :D
din pacate Silmarillion nu merge :(
Sm�agol-Gollum
18 May 2004, 18:31
FOTR, TTT si ROTK + The HOBBIT :D :D :D
din pacate Silmarillion nu merge :(
da parca cartile astea erau altundeva...nu la "miracle..." ....ehh..never mind
Oloriel
18 May 2004, 18:33
rectific...azi a mers am si SILMARILLION :happy: :D :D
MERSI CA M-AI FACUT SA MA MAI UIT PE SITE-UL ALA :D
Sm�agol-Gollum
18 May 2004, 18:40
shi acum ca ai cartile...o sa le citesti?
Oloriel
18 May 2004, 18:55
TE CRED SI EU...
una cate una,incet ,incet shi se termina fara sa-ti dai seama :D
Sm�agol-Gollum
21 May 2004, 18:47
am vazut "The One Ring" de aur shi costa 250£!!!!!that is f***ing expensive!!!
Undomiel
21 May 2004, 21:27
stiu.eu oricum nu visez la inel,doar la EVENSTAR mi-e gandul! :((
:love: :love: :love: evenstar :love: :love: :love: evenstar :love: :love: :love:
Sm�agol-Gollum
21 May 2004, 23:33
pai am vazut shi evenstar pe acolo....costa parca in jur de 100£.... :huh:
Gaandalf
24 May 2004, 07:47
Je visez la the Ring Of Barahir - shi il voi avea in curand ... and i will rullll! :D
da asa ,la vraja, de la un "bulibasha" nu ai vazut sa fie mai ieftin?? :D
Mai simplu iti faci tu propriul tau inel il duci la cineva care se ocupa cu inscriptionari si iese mult mai ieftin ca 400 de euro sau 250 de lire... Oricum prin romania nu o sa apara promotionalele astea.. si decat sa cumpar prin net sau sa circul pe tot globu pt un inel mai bine lasa...
p.s: observati cumva ca s-a cam DEVIAT de la subiect? da usor de tot! :P
Sm�agol-Gollum
29 May 2004, 22:17
shi cine stie sa iti inscriptioneze in elfa? :huh:
shi nu conteaza ca s-a deviat de la subiect.. :happy:
shi cine stie sa iti inscriptioneze in elfa? :huh:
shi nu conteaza ca s-a deviat de la subiect.. :happy:
Sa vezi ce NU CONTEAZA itzi inscriptzionez eu tzie pe frunte!
Hai ca tot suntem off-topic *sau nu neaparat*, o sa va pun poza cu inscriptionarea de pe RING care e acum pe bratul Demonei fotografiat de mine in detaliu... :) A iesit destul de bine poza... Daca sunteti cuminti v-o si arat :w00t:
Sm�agol-Gollum
02 Jun 2004, 21:39
vreau shi eu poza aia!!...
Multe mai vretzi voi... :hmm:
Galadriel_queen
14 Jun 2004, 16:53
He who wants to learn the elvish language should click on this link:http://www.grey-company.org/Circle/language/phrase.htm You will find absolutely anything you want. From Greetings to Insults, from questions to holidays. Learn all you want.
Sm�agol-Gollum
14 Jun 2004, 21:38
dar dc ai scris in engleza? :huh:
Galadriel_queen
14 Jun 2004, 22:33
Pentru k Galadriel vorbeste engleza (in afara de elfa), normal. Silly! Doar nu sunt din alta tara. :lol:
Undomiel
15 Jun 2004, 17:30
He who wants to learn the elvish language should click on this link:http://www.grey-company.org/Circle/language/phrase.htm You will find absolutely anything you want. From Greetings to Insults, from questions to holidays. Learn all you want.
de aia e facut topicul asta de Freak_on_a_Leash ca altii invata mai usor de la Demona si Gaandalf decat de pe linkurile tale.ne crezi asa stupizi sa nu stim sa dam un google search?si by the way,bine ai venit pe forum!:D
Galadriel_queen
15 Jun 2004, 17:34
Bine te-am gasit, Undomiel... Nu, doar cred ca nu conteaza de unde inveti... sorry daca i-am jignit pe Gaandalf sau Demona :)
Oloriel
15 Jun 2004, 20:45
Oricum pe acel site este o elfeasca modificata fata de ce a imaginat Tolkien, pentru a fi folosita pe Ultima Online! (de aici si injuraturile)
Chiar ei dau adrese catre situri cu elfeasca tolkieneasca
Hai ca tot suntem off-topic *sau nu neaparat*, o sa va pun poza cu inscriptionarea de pe RING care e acum pe bratul Demonei fotografiat de mine in detaliu... :) A iesit destul de bine poza... Daca sunteti cuminti v-o si arat :w00t:
Benny draga.. cei cu lafaiala asta ca ai poze cu demona.. Ma intreb ce faci tu seara dupa ora 10-12?! Sunt rau?! Nu doar off-topic... :oops:
LadyEowyin
16 Jun 2004, 08:05
Benny draga.. cei cu lafaiala asta ca ai poze cu demona.. Ma intreb ce faci tu seara dupa ora 10-12?! Sunt rau?! Nu doar off-topic... :oops:
loooooolza! :lol: my kind of guy ... :lol: bravos TLD!
Am uitat c-am scris chestia asta aici. M-am luat cu altele. Seara dupa 10-12 ma uit la Seinfeld :) Cu tine chiar nu vreau sa ma cert dar daca insisti... As you wish
Galadriel_queen
16 Jun 2004, 11:29
Va rog, nu va certati aici... ar fi off topic. Certati-va pe forumul Cafenea la topicul Cei care vor sa se certe sa vina aici. :D
Nightwane
16 Jun 2004, 11:44
Va rog, nu va certati aici... ar fi off topic. Certati-va pe forumul Cafenea la topicul Cei care vor sa se certe sa vina aici. :D
OFF-TOPIC: mah da' stiu ca faci reclama la topicul ala!
ON-TOPIC: as vrea sa va intreb ceva despre LOTR da' nu am ce :D
Undomiel
16 Jun 2004, 17:47
Bine te-am gasit, Undomiel... Nu, doar cred ca nu conteaza de unde inveti... sorry daca i-am jignit pe Gaandalf sau Demona :)
ma indoiesc ca i-ai jignit.oloriel are dreptate.de aia ne fataim noi atata dupa ea,ca ea de la 15 ani tot tolkien invata. :) we just trust her
Sa mor daca shtiu cum sa iau chestia asta...drept compliment sau insulta. Ideal shi dragutz ar fii daca atzi incheia subiectul "Demona" once for all...shi daca nu exista intrebari ON TOPIC, lasatzi dreq subiectul in pace! What the fuck is happenin`...??? :huh:
Sm�agol-Gollum
02 Jul 2004, 22:55
cum se traduce: Aiya Earendil Elenion Ancalima , ca nu mai am dictionarele.... :)
Oloriel
03 Jul 2004, 12:35
ceva de genul:
"Salutare Earendil, cea mai stralucitoare stea" "Earendil"= "prietenul marii"
question : in peshterea lui shelob ,frodo apeleaza tot la Earendil sau la cine ??(ma scuzati,m-a lasat memoria :oops: :( )
Sm�agol-Gollum
03 Jul 2004, 22:04
question : in peshterea lui shelob ,frodo apeleaza tot la Earendil sau la cine ??(ma scuzati,m-a lasat memoria :oops: :( )
yeap..u got it right. frodo spune propozitia care am mentionat-o mai sus, iar sam, la randul lui spune: A Elbereth Gilthoniel / o menel palan-diriel, / le nallon si di'nguruthos! / A tiro nin, Fanuilos!
Riddick
04 Jul 2004, 17:29
s-au facut anumite comentarii despre demona si ca ea stie elfa si nu stiam de unde vin aceste zvonuri.am descoperit acum...e pe bune sau e abureala?a stat sa invete chestia aia? :?
Sm�agol-Gollum
04 Jul 2004, 22:05
s-au facut anumite comentarii despre demona si ca ea stie elfa si nu stiam de unde vin aceste zvonuri.am descoperit acum...e pe bune sau e abureala?a stat sa invete chestia aia? :?
pai din cate tin minte ea a inceput sa invete (sau sa fie fana lotr) de cand avea 15 ani....acum nu stiu cati ani are, dar poti fi sigur ca a petrecut multi multi ani ca sa invete toate alea (shi iti garantez ca se pricepe.. 8) )
Nu e "abureala"
7 ani de LOTR
Gaandalf
05 Jul 2004, 11:37
Demona:
7 ani de LOTR
Wow! 2 ani diferentza ... i'll never be able 2 catch up ... Anyway, i owe everything i know 2 her soo ... i got nothing but luv 4 her.
Demona:
7 ani de LOTR
Wow! 2 ani diferentza ... i'll never be able 2 catch up ... Anyway, i owe everything i know 2 her soo ... i got nothing but luv 4 her.
Poate daca o rogi frumos si te straduiesti mult... poate o convingi sa faca o pauza de 2 ani, sa nu mai citeasca nimic si sa nu mai faca nimic care sa aiba vreo legatura cu LOTR :D Dar nu prea cred ca ai vreo sansa...
Gaandalf
05 Jul 2004, 12:43
Poate daca o rogi frumos si te straduiesti mult... poate o convingi sa faca o pauza de 2 ani, sa nu mai citeasca nimic si sa nu mai faca nimic care sa aiba vreo legatura cu LOTR :D Dar nu prea cred ca ai vreo sansa...
I would i do that ? Numai superficialii vor sa nu aibe concurentza... i do.
Guess u're just missing the point, that's all!
Demona's knowledge of Elvish & mine is of no concern to you. Parca itzi bagai ceva in LOTR? Asta include shi elfa. Ce fel de amic eshti fatza de Demona dk ptr ea Elfa ocupa un loc important in viatza ei -as in mine- shi tu zici in sus shi-n jos : "imi bag ceva ..." ???????????????? ceatza shi intrebarea pulseaza ...
I would i do that ? Numai superficialii vor sa nu aibe concurentza... i do.Guess u're just missing the point, that's all!
Demona's knowledge of Elvish & mine is of no concern to you. Parca itzi bagai ceva in LOTR? Asta include shi elfa. Ce fel de amic eshti fatza de Demona dk ptr ea Elfa ocupa un loc important in viatza ei -as in mine- shi tu zici in sus shi-n jos : "imi bag ceva ..." ???????????????? ceatza shi intrebarea pulseaza ...
Bai Gandalf uite ce e, eu am incercat s-o pastrez amical, da? Nu-mi mai fute tu cuvintele asa cum vrei tu. Am spus ca "cum ar fi daca as face asa" cum ai facut tu cu HP. Nu am zis nimic ca-mi bag si-mi scot in (din) LOTR. Ce fel de amic sunt eu pentru Demona nu e treaba ta. Nu e treaba nimanui asa ca nu vad de ce te-ai baga tu. LOTR a fost ok ca film dar mi se pare foarte overrated (tot ca film)
emanuel
05 Jul 2004, 12:56
Topicul este despre LOTR, nu despre tot felul de certuri intre useri.
Va rog pastrati un ton civilizat, si daca chiar vreti discutii in contradictoriu, folositi mesajele private.
Multumesc!
Gaandalf
05 Jul 2004, 12:57
Bai Gandalf uite ce e, eu am incercat s-o pastrez amical, da? Nu-mi mai f**** tu cuvintele asa cum vrei tu. Am spus ca "cum ar fi daca as face asa" cum ai facut tu cu HP. Nu am zis nimic ca-mi bag si-mi scot in (din) LOTR. Ce fel de amic sunt eu pentru Demona nu e treaba ta. Nu e treaba nimanui asa ca nu vad de ce te-ai baga tu. LOTR a fost ok ca film dar mi se pare foarte overrated (tot ca film)
Ai spus-o shi nu numai odata. Next time we meet no more courtesy.
ne mai vedem noi ... benny la Harry Potter!
Incep sa cred tot ma tare ca am devenit "marul discordiei" pe forumul asta... As avea multe de spus, dar sper la spun toturor in fata ce am de spus, nu pe forum la PM, la topice LOTR, HP sau altele sau mailuri. Scrieti la topic. Nu mai exista interes pentru topic, emanuel sau daniel pot sa il inchida la fel de usor, cum a fost deschis. Nu e greu! Si cred ca asa o sa si fie. LA URMATORUL POST OFF-TOPIC, SUBIECTUL VA FI INCHIS! Shi cu asta basta...
salut.. as dori si io dictionarele acelea de elfa , imi puteti da un ajutor p dory_sky28@yahoo.com as dorii cat mai repede va rog! multumesc mult!:)
Tristimdorion
23 Aug 2006, 17:14
Din pacate am gasit tarziu acest forum cu fanatici LoTR :(( ... De ce nu s-a mai postat nimic de 2 ani? As vrea sa o intreb pe Demona, daca mai intra pe acest forum de unde a invatat sindarina? Adica ce materiale ai folosit si de unde le-as putea lua? Eu am deja un dictionar de vreo 250 pag. pt. quenya, in format .pdf si mai am si 370 pag. de lectii de quenya, numai ca in engleza cu exercitii si vocabular cu tot... as vrea sa stiu de unde pot invata sindarina, care e mai usoara dupa parerea mea decat quenya, desi aceasta se spune ca e limba nobila a elfilor.
Cui vrea sa ma ajute i-as ramane profund indatorat :D 8)
Ce coicidentza, intru dupa o luuuuuuunga perioda de timp pe forum shi azi fix topica asta reinviata. Raspunsul la intrebarea ta e in paginile anterioare, am spus ca am invatzat elfa din cartzile lui Tolkien. Cu verbe shi tot bla bla-ul... Anyway... Cam asta e... :shock:
Tristimdorion
24 Aug 2006, 19:54
Ar trebui sa continui sa postezi in sindarina... it's very useful :D . Cum am mai spus o sa incerc sa invat quenya, dar as vrea la fel de mult sa stiu si sindarina.
Care limba ti se pare mai usoara? :) :oops:
Nightwane
24 Aug 2006, 23:31
slobozina
hippie_angel
25 Aug 2006, 12:24
Mae govannen, mellyn! As avea o mica intrebare: cum s-ar traduce in Sindarina "exilat/a". Hannon lle.
elessar
08 Dec 2006, 18:23
este greu sa invetzi ceva de genu' elfa...in primul rand are o alta pronuntie,scriere shi este o fuziune intre mai multe dialecte reale[engleza..scotish..bla bla].Am vazut pe un site o carte a lui Tolkien despre limibile din Middle-Earth[cred ca este cel mai potrivit sa inveti de la cel care a inventat conceptul de sindarina,quenia shi altele] singura problema este ca siteul nu este din romania[mi se pare normal] ci din SUA.Cine vrea sa intre sa vada site-ul este www.tokientown.com.
Enyn Durin,Aran Moria;pedo mellon a minno!![inscriptia de pe poarta Moriei].
De altfel cine vrea sa mai vb despre lotr in general id-ul meu este psiho_terror
elessar
08 Dec 2006, 18:32
Demona as vrea sa shtiu daca ai invata elfa doar din cartile lui Tolkien..ma refer la trilogie,hobitul shi silmarilion...sau ai shi alte carti.As vrea sa ma ajutzi si pe mn sunt disperat dupa tot ce inseamna LOTR shi mai ales elfa. :(
legolas_minaur
03 May 2007, 21:34
Apropo de middle earth,ati jucat seria The battle for middle earth??? :)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.