View Full Version : Star Wars FANatics Unite!
TRAGEDY = :shock:
Mi se pare ca lasa cam multe informatii sa scape (pentru un teaser atat de scurt). Oricum, Ewan McGregor strigand "You were the chosen one!" iti sa fiori...
Gaandalf
05 Apr 2005, 06:25
Intr-adevar Tragedy aduce cel mai mult nou....makes the waiting even more difficult :w00t: ...vazut trailerul integral inainte de constantine aseara...pe un ecran ca cel de la Romania Plaza+sunet aferent....out of this world :shock: ....by the way il lanseaza si in Constanta in aceeasi zi ca in Bucuresti Gaandalf?
am vb cu cineva de la un tabloid din CTA si mi-a zis ca DA... dar astept sa vb cu Emi ca sa imi confirme aceasta stire... dk nu ne vedem la Bucuresti...
39 days left ... :shock:
deci nu mai rezist ...
Gaandalf
05 Apr 2005, 06:27
TRAGEDY = :shock:
Mi se pare ca lasa cam multe informatii sa scape (pentru un teaser atat de scurt). Oricum, Ewan McGregor strigand "You were the chosen one!" iti sa fiori...
"The Jedi have turned against me..." deja semnalente ca a ieshit din ordin ... sunt deja spoilere serioase dar ce sa-i faci filmul asta oricum o sa placa...
Am mai spus-o Obi Wan plange cuvintele alea... si deja depashesc stadiul de fiori ...
Gaandalf
07 Apr 2005, 17:22
primele schimbari la film ...
SPOILERS AHEAD:
http://www.comingsoon.net/news/topnews.php?id=9056
Gaandalf
07 Apr 2005, 17:26
DELETED SCENES ...
SPOILER - HUGE ONES:
7, 8-14, 25, 30, 32, 37-41: FedCruiser scenes cut (Grievous killing Shaak Ti, the Jedi using their lightsabers to escape GG, underwater swim, climb through shaft, many of R2's hangar gags, many Palpatine cliffhangers)
48: Mace greets Palpatine and the Jedi right after the crash-landing
56: Yoda, Obi-Wan and Mace discuss the Dark Side in Yoda's quarters
60: Bail and fellow Senators speak about the Senate
68-69: Obi-Wan tells Padme of his worries about Anakin and that he nows they're in love
71: Meeting with Organa, Mon Mothma and Padme
73: Anakin informs Palpatine that Obi-Wan soon will have Grievous' head
74: Jar Jar greets Anakin at Senate
75: Anakin confronts Padme
76-77: Republic cruiser arrives at Utapau
83: Obi-Wan chooses his lizard, Boga
86: Mace talks to Yoda on Kashyyyk, telling him of his plans to arrest Palpatine
88-89: Padme presents to Palpatine the Senators' petition
93: Utapau windmill
121: "crazy" Yoda and Chewbacca ambush an AT-ST
176: Yoda lands on Dagobah
Pitbull
09 Apr 2005, 00:39
Cum se ceartä un fan S.W. si un fan G.W.T.W.?
"I'hm youh faddah!"
"Frankly, Darth Vader, I don't give a damn."
Longshot
09 Apr 2005, 08:25
erau gif-urile alea, reclama la nu stiu ce rahat. venea gandalf cu i am the servant of the flame or arnor etc etc si balrog-ul : gandalf, i am your father. dupa care tagline-ul reclamei : imagination knows no limits.
in alta ordine de idei, maine terminam cu gluma, ma duc sa iau bilete la revenge of the sith. gata. nu ne mai jucam. linie dreapta.
Sm�agol-Gollum
09 Apr 2005, 21:29
erau gif-urile alea, reclama la nu stiu ce rahat. venea gandalf cu i am the servant of the flame or arnor etc etc si balrog-ul : gandalf, i am your father. dupa care tagline-ul reclamei : imagination knows no limits.
unde, unde?
Longshot
09 Apr 2005, 21:36
hm... pe asta l-am vazut pt prima oara acum vreo 3 ani pe la onering.net
recent l-am vazut la site-ul ala cu web comicul ctrl-alt-del.
dar nu e la o rubrica speciala. e doar o reclama. exact cum sunt aici pe cinemagia in nordul paginii.
Gaandalf
11 Apr 2005, 14:09
in alta ordine de idei, maine terminam cu gluma, ma duc sa iau bilete la revenge of the sith. gata. nu ne mai jucam. linie dreapta.
avand in vedere ca mai sunt 33 de zile pana la premiera ... te rog frumos sa dezvoltzi ... m-ai facut curios ...
Longshot
11 Apr 2005, 16:30
simplu. la hollywood multiplex bucuresti poti sa cumperi si sa rezervi bilete. ez as pie.
si la star wars si la kingdom of heaven for that matter.
pe de alta parte, duminica nu am ajuns. dar maine, maine promit. :P
Lady_Skar
11 Apr 2005, 19:05
Pacat ca nu se poate face la fel si pentru Patria. Acolo voiam sa ma duc sa-l vad. The screen is huge, si tot acolo am vazut celalalte prequel-uri.
Deci e un fel de traditie,
Gaandalf
11 Apr 2005, 20:25
simplu. la hollywood multiplex bucuresti poti sa cumperi si sa rezervi bilete. ez as pie.
si la star wars si la kingdom of heaven for that matter.
pe de alta parte, duminica nu am ajuns. dar maine, maine promit. :P
eu de nu shtiu cand ashtept sa vad ce durata o sa aibe Revenge Of The Sith si tu te duci sa iei bilete cu locuri si program stabilit ?
Cum vine asta ? Sau iei bilete ptr ziua respectiva si ora o stabileshti tu .. .?
Longshot
11 Apr 2005, 20:46
well aici e indeed o problema.
daca dai telefon sau te duci la www.hmultiplex.ro se pot face rezervari la filme care ruleaza acum si la cele 2 care am zis eu, la ore stabilite deja. problema la star wars e ca rezervarile se pot face incepand cu ziua de 20, ori eu vreau p 19 :P si de aia tre' sa ma duc la locul faptei sa vad ce si cum (pt ca vineri cand am fost la dreamers nu m-a dus capu')
Adik Longshot vrei sa zici ca pentru ziua premierei nu se fac rezervari deloc sau nu mai sunt deja locuri? A propos de ecran cele de la Movieplex sunt la fel de mari ca cel de la Patria nu sunt patate si petitcite ca cel de acolo, iar sunetul, tot Dolby nu zic nu e de generatie mai noua, mai performant. Plus scaunele cele mai comode vazute si simtite vreodata... :P ..si vorba aceea am incercat destule si in tara si in afara :lol: ...Cat despre mine cred ca o sa-l vad de cateva ori-prima data in ziua premierei for sure ca am primit o invitatie la Lounge la acelasi Movieplex si avand in vedere ca e mocangeala here I go :D ...oricum mi-ar face placere sa-l vad si cu un grup de colegi de "forumeala" de pe aici.
PS Chestia cu rezervarile e oarecum overrated 40% din cei care rezerva cu saptamani inainte nu ajung, probabil o fac de fite de genul eu am bilet la filmu ala tare X si el nici n-a aparut;cine-i mai tare ca mine? Eu am gasit bilete central cu 10 minute inainte de spectacol din anularile rezervarilor neonorate in ziua premierei atat la ROTK, cat si la Matrix Reloaded si Revolutions la vremea lor sau mai recent la Ultimul samurai,Troia si Spidey2.Teoretic se epuizasera-practic ori sunt one big lucky motherf***r ori exista un sistem si functioneaza :D
Longshot
12 Apr 2005, 07:22
nu e vb ca s-au epuizat locurile pe 19. pur si simplu nu exista optiunea sa rezervi atunci.prob poti doar sa cumperi.
la movieplex nu ma bag. am fost doar o data. o sa incerc si lounge-ul cand am timp.
la ultima parte, nu stiu ce sa zic. dupa mine, ai avut bulan imens. cu 10 minute inainte la un film hyped pana la maxim (daca mai e si tom cruise in el e si mai rau) nu ai nici o sansa sa prinzi loc. poate pe randurile 1-3. doar asa.
la partea cu rezervarile, ai dreptate dar procentul ala, zic eu, e mai mic decat 40%. nu toti sunt chiar atat de snobi.
Gaandalf
12 Apr 2005, 14:01
Nu shtiu cum e la voi la multiplex lounge dar la noi e undeva super sus ... incat te shi enerveaza. Eu o sa ma duc sa vad filmul de pe locul pe care eu mi-l aleg ... si o sa las snobii sa se duca sus si sa nu inteleaga nimik din film ca oricum au venit pana acolo nu mergand cu propulsatzi de propriile bashini ...
Mai sunt 32 de zile shi 9 ore .... potrivit numaratoarei inverse de la www.jedi.ro
:shock: nu mai am deloc rabdare... si o sa fiu si in sesiune...dar pe 19 Mai imi iau liber ... toata ziua mi-o petrec la cinema...
:shock: :shock: :shock:
Din cate am inteles, ca de calcat inca nu am avut "onoarea" :lol: e o sala mai comoda si cu bautura gratis :w00t: pentru spectatorii cu dare de mana sau cu fobii de vedeta cu privacy invadat....nu e de mine dar cum am spus daca primesc o invitatie gratis nu ma supar mai ales ca sunt conditii de vizionare optime-e mai mult o chestie de prima impresie pt ca si eu o sa-l tot revad,ca si Gaandalf, de suficiente ori.
Gaandalf
14 Apr 2005, 09:58
The Critics used to like Star Wars article:
http://www.msnbc.msn.com/id/7383411
Gaandalf
17 Apr 2005, 22:36
@ Longshot ... acum poti sa te duci la Multiplex sa le zici cat tine filmul si sa faca programul k sa iti iei bilete ...
according to:
http://www.villagecinemas.com.au/movie/movie_13941.htm
140 de minute...
Longshot
18 Apr 2005, 07:16
frate, n-ai auzit ca programul de acolo e facut deja? ti-am dat si link-ul ca sa verifici daca nu ma crezi.
eu am cumparat bilete la multiplex inca din 2 aprilie. se pare ca va rula la multiplex doar din 20 mai
S-a dat liber la inca trei clipuri din RoTS :w00t: ..nu stiu de ce dar am impresia ca arunca cam tot ce e cu adevarat de vazut inainte de lansare si ca filmul doar va pune cap la cap toate imaginile cool de pana acum fara sa ma i aduca multe surprize...well, then maybe I'm just being paranoid.. :lol:
Gaandalf
20 Apr 2005, 13:39
3 New Tv ADDS:
http://www.starwars.com/episode-iii/release/trailer/
sau aici:
http://www.comingsoon.net/films.php?id=4777
sunt Jedi Action I, II si UNITE ...
Gaandalf
25 Apr 2005, 06:31
de citit: 2 NEW STAR WARS TV SERIES + INDIANA JONES
http://www.comingsoon.net/news/topnews.php?id=9301
GhitzaCartitza
26 Apr 2005, 13:19
Mi-am facut rezervare! 8) I can't wait!
Gaandalf
26 Apr 2005, 19:12
Cartoon Network ... Star Wars Clone Wars ... in romana ... :sick:
cred k pe la orele 20:00
Longshot
27 Apr 2005, 07:11
bag p***. io nu prind. era ceva cu wonder woman aseara la ora 20.
bine, oricum daca prindeam era in romana si nu ma uitam. dar totusi..., asa ca principiu.
Gaandalf
27 Apr 2005, 15:34
bag p***. io nu prind. era ceva cu wonder woman aseara la ora 20.
bine, oricum daca prindeam era in romana si nu ma uitam. dar totusi..., asa ca principiu.
pai imediat a inceput Justice League... pune-te in fata TV-ului de la 19:50 si o sa prinzi ...
Denis_stelistu
27 Apr 2005, 18:54
Cartoon Network ... Star Wars Clone Wars ... in romana ... :sick:
cred k pe la orele 20:00
animatie sau realitate.
Animatie...si una f reusita...
Denis_stelistu
27 Apr 2005, 21:09
Sa-mi bag **** daca era film poate ma uitam.Dar mi se pare ca l-am vazut mai demult.Oricum e o porcarie.
Sm�agol-Gollum
27 Apr 2005, 21:25
ma enerveaza ca dureaza foarte putin desenele
Gaandalf
28 Apr 2005, 00:13
Sa-mi bag **** daca era film poate ma uitam.Dar mi se pare ca l-am vazut mai demult.Oricum e o porcarie.
auzi mah! du-te si mai uita-te la un meci cu steaua si lasa-ma in pace. Dk nu gusti Star Wars beshi de aici ... nu te apuca sa comentezi pe ceva ce nu intelegi, ceva kre da nenumarate explicatii despre ceva ce va urma.
du-te si posteaza la Harry Potter si nu ma obosi ...
Gaandalf
28 Apr 2005, 00:16
ma enerveaza ca dureaza foarte putin desenele
volumul II are 5 episoade a cate 14 minute fiecare ... iar Volumul I a ieshit intreg si impartit de Cartoon Network in micro series la cerintza domnului Lucas.
Denis_stelistu
28 Apr 2005, 18:43
Nu am zis ca nu-mi place Star Wars.Desenele sunt pentru copii mici.
Gaandalf
28 Apr 2005, 18:54
Desenele sunt pentru copii mici.
mai bine taceai si filozof te faceai ...
knd o sa te duci sa vezi Revenge Of The Sith o sa vezi niste faze si o sa incepi sa te intrebi: da' asta de ce asha, da asta cum de a ajuns asha ... ala cine e ... desenele alea ptr copii arata cum a fost rapit Palpatine si care e scopul lui si cum vrea sa actioneze impotriva ordinului JEDI - ceea ce vei vedea in film ...
acum ... nu mai face afirmatii de 2 lei si nu mai obosi lumea cu mesajee inutile ...
Longshot
29 Apr 2005, 18:01
SPOILER ahead: din ce am vazut in poze ... Palpatine il ataca Mace Windu dar pana la urma tot Anakin il omoara pe Windu.
so basically vrei sa zici ca anakin ii hacuie si pe dooku si pe windu? asta pe langa restul de jedi? nu suna bine. pt ca asta ar insemna ca palpatine sa nu taie pe nimeni.
Ar mai fi de discutat si faza cu Yoda knd dispera mai mult de jumate de armata separatista kre ataca Coruscant-ul ... dar mi-e ca deviem de la topic si se supara nenea Raptor pe noi ...
mai tare ca force push-ul ala la dublu mi s-a parut cand yoda, cu forta, ciocneste transportoarele alea in aer. bad lil' motherfucker :w00t:
Gaandalf
29 Apr 2005, 18:14
SPOILER ahead: din ce am vazut in poze ... Palpatine il ataca Mace Windu dar pana la urma tot Anakin il omoara pe Windu.
so basically vrei sa zici ca anakin ii hacuie si pe dooku si pe windu? asta pe langa restul de jedi? nu suna bine. pt ca asta ar insemna ca palpatine sa nu taie pe nimeni.
Ar mai fi de discutat si faza cu Yoda knd dispera mai mult de jumate de armata separatista kre ataca Coruscant-ul ... dar mi-e ca deviem de la topic si se supara nenea Raptor pe noi ...
mai tare ca force push-ul ala la dublu mi s-a parut cand yoda, cu forta, ciocneste transportoarele alea in aer. bad lil' motherfucker :w00t:
pe dooku sigur il omoara dk vrei iti zic ce ii face si cum il omoara. Obi Wan iese din duel la un moment dat (injured from the force choke - chestie nemaivazuta decat in jocuri *at a precise moment Obi is in the air struggling for O2 cuz dooku is choaking him*) si anakin isi face treaba ... spoiler: dooku i-a taiat 1 mana iar Anakin i le taie pe amandoua si face din sabia lui si a lu' dooku un fel de foarfeca ... which most likely will SEVER dooku's head off ...
cat despre Windu... am citit pe Millennium Falcon.com ... k Anakin il omoara pe Windu si isi accepta destinul de "apprentice of the dark side" ... everything goes down in Palpatine resting quarters ...
NOW Yoda ... in Clone Wars ... suparat rau de tot - praf ii face. Mi s-a parut exagerat initial dar ma gandesc ca a folosit un fel de mind trick care a controlat toate transportoarele sa se ciocneasca. faza a fost TARE!
Si ar mai fi o faza exceptionala ... Windu da' cu pumnii in roboti ... si ii sare sabia din teaca - o controleaza si taie un robot tot din mind force in timp ce mai dadea cu pumnii in alti roboti ...
toate fiind sau nefiind spuse ... Revenge Of The Sith is going to bea areal TREAT!
Longshot
29 Apr 2005, 18:23
lol. u read a lot dontcha? aia cu palpatine chamber era totusi destul de transparenta si din trailer cand se vede palpatine pe tron pe fundalul luptei dintre anakin si dooku.
legat de yoda, stai asa... mind trick? adica s-a mingled cu sinapsele pilotilor alora? e tare ideea dar i dont think so man. zic asta pt ca il vad cum se joaca si cu mainile. ceea ce sugereaza un force pull...like double woot.
p.s. : am ginit si io faza cu windu si sabia lui.
Gaandalf
29 Apr 2005, 18:45
lol. u read a lot dontcha? aia cu palpatine chamber era totusi destul de transparenta si din trailer cand se vede palpatine pe tron pe fundalul luptei dintre anakin si dooku.
i read a lot ... and i'm afraid u're mistaken ... duelul lui Anakin cu Dooku are loc pe un fel de "command ship" - se vede nu shtiu ce lupta in spatiu ... anakin il omoara pe Windu la Senat acolo unde "doarme" Palpatine...
legat de yoda, stai asa... mind trick? adica s-a mingled cu sinapsele pilotilor alora? e tare ideea dar i dont think so man. zic asta pt ca il vad cum se joaca si cu mainile. ceea ce sugereaza un force pull...like double woot.
da .. corect tre sa recunosc k zici k e force pull ... dar da-o naibii de treaba chiar asha de POWERFULL ? Ma gandesc la final la Attack of the clones cand pare ca se chinuie sa tina in aer chestia aia mare de otel care da sa cada pe Obi Wan si Anakin. Nu shtiu ce sa zic ... dk chiar asha e ... e ... cu force pull atuncea yoda chiar rulzzz!
Longshot
29 Apr 2005, 22:27
da. corect. toata chestia e cam trasa de par. dar si the big picture e la fel de aiurea.
hai sa vedem. avem un yoda, de x sute de ani, caca cu sabia laser, rapid ca road runner si agil ca wolverine pe uppers, plus o aptitudine de a folosi forta care te lasa paf. si mai avem un yoda de x sute de ani + 20-25 (cati ani are luke) care abia se misca si respira. (e drept ca mai stie cu forta ceva). now cum ar zice pers lu hellen mirren in prime suspect parca : "what's wrong with this picture"?
Obi Wan iese din duel la un moment dat (injured from the force choke - chestie nemaivazuta decat in jocuri *at a precise moment Obi is in the air struggling for O2 cuz dooku is choaking him*)
asta cu numai in jocuri cum vine frate? pai vader nu mi-l choke-aza pe un amiral, ozzel, parca in empire iar in a new hope pe ... unu' trist de langa moff tarkin? si parca si luke ii face asa pe vreo 2 in jabba the hut's lair.
Denis_stelistu
30 Apr 2005, 09:06
Mai are Star Wars pe PRO Tv vinerea viitoare sau l-a lasat deoparte. :lol:
Gaandalf
30 Apr 2005, 11:40
asta cu numai in jocuri cum vine frate? pai vader nu mi-l choke-aza pe un amiral, ozzel, parca in empire iar in a new hope pe ... unu' trist de langa moff tarkin? si parca si luke ii face asa pe vreo 2 in jabba the hut's lair.
i knew that wuz gonna come back & bite me in the arse ... but dear longshot... in trilogie DA... avem force choke ... dar aici vedem ceea ce am vazut numai in jocuri ... cum il ia cu forta il propteste la 1m de podea si il tine acolo suspendat pana nu mai shtie cum il cheama. Unde ai vazut tu asemenea FORCE CHOKE in trilogie ?
stelistule ? ma lashi ? EJECT!
Gaandalf
30 Apr 2005, 11:44
Kevin Smith is PIG and this is why:
http://www.joblo.com/index.php?id=7318
Longshot
30 Apr 2005, 12:03
i knew that wuz gonna come back & bite me in the arse
am ras.
smith ala e one lucky mofo. da' las' mah ca mai avem cat? 19 zile? si sapt viitoare vine si kingdom of heaven sa ne mai satisfaca poftele de maceluri.
Gaandalf
30 Apr 2005, 12:07
i knew that wuz gonna come back & bite me in the arse
am ras.
smith ala e one lucky mofo. da' las' mah ca mai avem cat? 19 zile? si sapt viitoare vine si kingdom of heaven sa ne mai satisfaca poftele de maceluri.
eu am zis-o si multi au ras dar nu-mi pasa ... ma duc la xXx 2 - am chef sa vad cat de riddikol e filmul. am o pofta de impushcaturi inutile timp de 1h 30min.
Incepand de azi mai sunt 20 de zile. 19 Mai cade Joi si filmele se schimba Vinerea :(
Gaandalf
02 May 2005, 15:25
A HERO FALLS - MUSIC VIDEO - 30 mb de imagini vechi si noi din REVENGE OF THE SITH...
available to download here:
emanuel
04 May 2005, 14:47
Star Wars - joi 19 mai 2005.
Orase de premiera: Bucuresti, Cluj, Constanta, Timisoara.
Gaandalf
04 May 2005, 15:10
Emi ... thx! oficial ... personal am facut-o ...
de abea ashteptam sa-l vedem.
ii bene asha...numa iashu' nu-i :( :((
aahhh... :D Thanks!
Totusi, numai patru orase? :huh: Adica - Iasi, Brasov nu?
unde se pot face rezervari in Bucuresti? s-au stabilit deja cinematografele care vor difuza ep3 in ziua premierei?
Longshot
05 May 2005, 10:22
rezervari se pot face de o luna (am si facut) dar d p 20 in sus.
azi trec (iar!) prin mall sa vad daca merge sa cumpar pe 19.
sa inteleg ca Mall-ul din Vitan e singurul loc?
Longshot
05 May 2005, 11:18
alt cinema nu e ceasca mea de ceai. cred insa, ca sunt sanse sa se faca rezervari si la plaza.
GhitzaCartitza
05 May 2005, 18:35
Am inteles ca la plaza nu se pot face rezervari la Episodul III. O sa fie cam aglomerat la Mall in Vitan. Bagati mare cu rezervarile cei care nu ati apucat pana acum ca nu se stie! Sunt multi nebuni care si-au facut rezervare de acum cateva saptamani! Me included :w00t: !
Gaandalf
08 May 2005, 13:08
o sursa mi-a povestit cum vineri seara era full ghisheul cu rezervari la Revenge ... asta e bine... o sa fie calcare in picioare....
am vazut si eu trailerul in spaniola... & i so laughed my ass off! :lol:
Longshot
08 May 2005, 17:29
la kingdom of heaven nu? si io l-am (re)vazut acolo.
penal rau.
din pacate eu n-am ras. :(( radeam la o bulgara ceva.
si, maestro...
Denis_stelistu
08 May 2005, 20:32
Cool men,I can see him.acuma l-am vazut.
rudywetzer
09 May 2005, 22:39
nu stiti au gasit baietii cu cd-uri pe net filmu ?
io nu mai pot astepta pina-n 19'.
Se vorbea acum cateva zile de seria animata de pe Cartoon. In afara de lupta mult prea adevarata de pe Coruscant cu Yoda si Mace kicking ass am si eu doua intrebari: ce-au avut cu calul lui Yoda(o sa-l vedem si in Episode 3 alergandu-l pe Palpatine? :P ) si cand a capatat Anakin cicatricea pe fata- o avea deja in episoadele pe care le-am vazut eu deci prior la Episode 3.
gionloc
10 May 2005, 10:07
aahhh... :D Thanks!
nerabdator si io... am cam crescut cu seria SW. aveam vreo 5 ani pe la mijlocul '80cilor, ma lua frate-miu pe sus si ma ducea la A New Hope si Empire Strikes Back, cate 2 serii fiecare, 12 lei pe bilete, parca, furam bani d-acas si meream de 2-3 ori pe saptamana, veneau des... nu prea intelegeam nimic (mai imi citea frate-miu scrisu), da ma jucam apoi de-a Jedi-ul prin curtea bunicilor, 'omorand' cainele, gainile... abia dupa ce l-am vazut de vreo trei ori am reusit sa nu mai plang de frica lui Chewbacca. intelesesem ca-i de partea noastra :D
domnilor, la un film ca asta merita sa fugiti la un cinema cu sunet beton si ecran panoramic (prin Bucuresti, Cluj...), au muncit oamenii ca sa ni-l aduca... si tre sa fie un spectacol pe cinste!
Longshot
10 May 2005, 10:28
noua ne spui? :P
abia asteptam. one week left. (aproape)
dimineata bautura, seara star wars, noaptea bautura.
Gaandalf
10 May 2005, 19:19
Se vorbea acum cateva zile de seria animata de pe Cartoon. In afara de lupta mult prea adevarata de pe Coruscant cu Yoda si Mace kicking ass am si eu doua intrebari: ce-au avut cu calul lui Yoda(o sa-l vedem si in Episode 3 alergandu-l pe Palpatine? :P ) si cand a capatat Anakin cicatricea pe fata- o avea deja in episoadele pe care le-am vazut eu deci prior la Episode 3.
in chapter 22 dupa ce anakin isi demonstreaza abilitatile sale in materie de jedi knight ... in mai multe situatii ... avem un fragment in care el se intalneste cu Amidala si ea ii vede cicatricea. Cicatricea a capatat-o in urma acelor infruntari ... dar nu spune exact care dintre ele ... in space, on land dueling or whatever ...
cicatricea e mai mult akolo ca sa-l faca pe anakin sa arate mai cool. asta cred je cel putin.
eu am examen pe 20 dimineata si nu cred k ajung la primul spectacol :( :(( . Asa ca o sa prind spectacolele de la orele 13:00 pana tarziu noaptea.
Ne-am vorbit, ne-am strans si mergem 30 de inshi ... :D o sa fie cel mai frumos feeling cand voi sta pe scaun cu prietenii mei si vom intzepeni cu totii ...
MAY THE FORCE BE WITH YOU!
Longshot
10 May 2005, 19:31
ce 20 frate. vin cu brigada si o sparg p aia de la cinema daca sapt viitoare nu pune in vanzare pe 19. nu ma intereseaza. revolutiile alea varza matrix-iene le-am vazut in ziua premierei si nu vad ep. 3?
legat de cicatrice, ai dreptate. arata cul. ... si atat.
Gaandalf
10 May 2005, 19:33
TV ANIMATED SERIES: more 2 come...
http://www.comingsoon.net/news/topnews.php?id=9526
Gaandalf
12 May 2005, 02:29
Am vazut Star Wars Trilogy : REMASTERED ... am ramas placa de BCA.
In afara de faptu' k dialogul extins in Empire Strikes Back dintre Sidious si Vader marcheaza toate 3 filmele, acesteau se vad, se aud si au un feeling de stai cu parul maciuca si astepti sa-ti revii. Numai k nu-ti da voie sa faci asta si te tine asha "plugged in" ... "all night long" ...
Ash vrea sa am timp sa fac o recenzie pe lung la toate 3 filmele dar TIMP este ceea ce nu am. Filmele trebuie vazute, l-am condamnat pe Lucas ptr aceste modificari dar dupa ce am vazut FEATURES-urile si toate comentariile si toate povestile din spatele reaizarii acestor 3 filme am aplaudat.
Orice alte comentarii sunt de prisos. Ne vedem dupa 20 la o dezbatere pe tema Revenge of the Sith.
May the force be with you!
Pentru fani, super-fani si carcotasi:
10 Things the final "Star Wars" should resolve (http://msnbc.msn.com/id/7803983/)
SWIII-ROTS - HOLLYWOOD MULTIPLEX rezervari pentru 19.05.2005 numai la ora 22.45 sala 3 si 8 !!!!!!!!!!!!!!
Lady_Skar
12 May 2005, 18:41
In noul numar al revistei Cinemagia apare un articol despre Star Wars.
Guess who wrote it?
Heh. Ma dau si eu mare, e o ocazie rara. :D
Nightwane
12 May 2005, 18:44
Guess who wrote it?
Who? Gandalf?
Longshot
13 May 2005, 14:09
well...e o tipa diana... :P
in alta ordine de idei, in clipa asta am in fata mea biletele pt 19. randul 13. sala 3. giddyup.
Eu o sa "traiesc periculos" asa cum ziceam si intr-un mail mai demult si o sa ma risc la un Movieplex, probabil la al doilea spectacol, in cazul in care nu-mi iau liber de la servici :D -fara rezervare ...sa vedem ce-o sa iasa...daca the Force va fi cu mine voi avea norocul meu proverbial si voi gasi loc si probabil chiar unul bun 8) ...daca nu ...pozitia cosmonaut pe spate in randul intai ;)
Gaandalf
13 May 2005, 17:11
well...e o tipa diana... :P
in alta ordine de idei, in clipa asta am in fata mea biletele pt 19. randul 13. sala 3. giddyup.
pe 19 ? parca intra de pe 20 ... am vb cu oamenii de la Bucuresti ... si au zis k de pe 20 intra filmul ...
asteptam articolu cu star wars cu nerabdare ... :w00t:
well done Lady S ... can't wait...
inca 6 zile pipal ... :w00t:
Longshot
13 May 2005, 17:14
gasesc suparatoare lipsa ta de credinta :D
vrei o poza cu biletul pe care scrie 19?
Gaandalf
13 May 2005, 17:15
@ min rep
2) Vader and family. When exactly does Vader figure out that Luke is his son, and why can't he sense a Force connection with Leia — especially when he tortures her in Episode Four?
nici in Empire Strikes Back nu stie nimik de Luke pana nu ii zice Sidious k Luke e the offspring of Anakin Skywalker ...
Vader: "how is this possible ?" ...
Sidious: "search your feelings lord vader ... you will know it to be true!"...
gresheala imparatului ... FORCE CONNECTION POP -UP!
Gaandalf
13 May 2005, 17:17
gasesc suparatoare lipsa ta de credinta :D
vrei o poza cu biletul pe care scrie 19?
la ce ora este vizionarea?
esti tare .. o sa vezi filmul mai repede ... bravo! te-ai scos...
nu postezi nimik... pana a2a zi ... sa nu fii nesimtzit da?
Gaandalf
13 May 2005, 17:20
4) The Sith.
At first, Darth Sidious is the master and Darth Maul the apprentice; after Maul is killed, we can presume Count Dooku (Darth Tyranus) becomes the new apprentice. Under the two-at-a-time theory, you have to presume that Tyranus is somehow killed if Sidious takes Anakin under wing and transforms him into Darth Vader.
ANAKIN kills dooku => Palpatine is apprenticeLESS ...
Longshot
13 May 2005, 17:22
oricum incepe la 23, se termina pe la 1, acasa sunt la 2-3. (post movie beers) deci o sa-mi fie lene sa mai scriu. si oricum, i is many things. nesimtit nu sunt. ne spargem dupa ce-l vedeti si voi.
Gaandalf
13 May 2005, 17:26
5) Vader's ambitions.
SITH ... the tendency is to kill the master be free of the APPRENTICE title...
6) Jedi training.
Why, then, is Luke's Jedi training so haphazard? In "Empire," he hangs with Yoda on Dagobah, learns basic Force skills and then cuts short his training to dash off to Cloud City.
Yet when "Jedi" starts, he seems to have mastered his Jedi might. Back on Dagobah, the Little Green One tells him, "No more training do you require." Then Yoda retrenches and says Luke must face Daddy Darth before he can be a real Jedi.
It's called THE TRIALS.... "no more training you require..." ... yet facing VADER is the final trial towards becoming a TRUE JEDI KNIGHT & further on a JEDI MASTER ...
9) Yoda.
Given that he's arguably the most revered character in the entire series, why is Yoda such a mystery?
His race? Unknown.
sa caute mai mult pe net astia ...
astea's facute la mishto' / caterinca ...
Gaandalf
13 May 2005, 17:28
nesimtit nu sunt. ne spargem dupa ce-l vedeti si voi.
nu a fost insulta ... if u follow me ...
if u don't ... then u misunderstood ... & me iz sorry!
Longshot
13 May 2005, 17:33
nu. am priceput. doar ca aveam chef sa mai scriu ceva in postu' ala.
legat de lista aia de pe nbc. e facuta in mila rau. ei au o tzara dreptate pt ca se refera strict la filme si nu la expended stuff. insa nu poti sa ai una fara alta. logic ca n-ar avea cum sa explice atatea chestii.
Lady_Skar
13 May 2005, 22:30
Anakin: I'm haunted by the kiss that you won't give me.
Talk about being horny... 8)
e cineva interesat de 2 bilete pt 21 mai la 23:45 (Multiplex Vitan sala 3 randul 12 central)? eu le luasem initial pe astea si intre timp am facut rost de bilete pt 20 ... daca e cineva interesat ... sa imi dea un mesaj
RedGold
14 May 2005, 10:28
Eu daca as fi in locul tau, as merge sa-l vad de doua ori... de trei.. de patru....
eh ... si eu ... daca nu as sta oarecum nashpa cu banii luna asta ... oricum ... am dat biletele ...
Denis_stelistu
14 May 2005, 21:09
Cu siguranta,nu voi avea probleme cu banii si biletele ca voi fil la cinematograf de dimineatza la primul spectacol,ca seara e nebunie mare.
P.S.Pariez ca strange 1 miliard sau 2 din primul weekend si in U.S.A 100 Milioane de $.
Nightwane
15 May 2005, 10:18
A jucat cineva Lego Star Wars?
GhitzaCartitza
16 May 2005, 00:56
http://www.funlol.com/funpages/waiting-for-star-wars.html
@ min rep
2) Vader and family. When exactly does Vader figure out that Luke is his son, and why can't he sense a Force connection with Leia — especially when he tortures her in Episode Four?
nici in Empire Strikes Back nu stie nimik de Luke pana nu ii zice Sidious k Luke e the offspring of Anakin Skywalker ...
Vader: "how is this possible ?" ...
Sidious: "search your feelings lord vader ... you will know it to be true!"...
gresheala imparatului ... FORCE CONNECTION POP -UP!
Dialogul asta e nou in ultima versiune, nu? :( Un lucru bun este ca se mai umplu golurile, inconsistentele cu multiplele versiuni... :hmm:
Gaandalf
18 May 2005, 01:39
:( Un lucru bun este ca se mai umplu golurile, inconsistentele cu multiplele versiuni... :hmm:
can't have 'em all ... merita sa vizionezi ... Empire Of Dreams - dvd care are un documentar cu acelashi nume si care socheaza. Povestea nashterii acestui mit numit Star Wars este emotionanta.
pana atuncea ... discutam pe sambata .... :D
ArsDeFoc
18 May 2005, 17:29
Ce "hit" mare o sa fie acuma partea a 3-a.... mie frica ca nu o sa mai gasesc bilete. Megaplex Cta..... stie cineva cat e biletul ? Am inteles 120 si altcineva 220 . :hmm:
Gaandalf
18 May 2005, 18:35
Ce "hit" mare o sa fie acuma partea a 3-a.... mie frica ca nu o sa mai gasesc bilete. Megaplex Cta..... stie cineva cat e biletul ? Am inteles 120 si altcineva 220 . :hmm:
120 la Glendale in CTA ...
Ai vreo treaba cu ArsDeViu sau doar ai dat copy/paste cu nerushinare ?
ArsDeFoc
18 May 2005, 18:37
120 la Glendale in CTA ...
Ai vreo treaba cu ArsDeViu sau doar ai dat copy/paste cu nerushinare ?
Sau poate's frasu.... m-am gandit...daca tot e plecat...sa ii fac si eu o bucurie..sa scriu si eu ceva pe cinemagia. :D Si unde e Glendale ? E in Tomis cumva ? :oops:
Gaandalf
18 May 2005, 18:41
Sau poate's frasu.... m-am gandit...daca tot e plecat...sa ii fac si eu o bucurie..sa scriu si eu ceva pe cinemagia. :D Si unde e Glendale ? E in Tomis cumva ? :oops:
oho ... welcome! surpriza... :) Noi ne-am vazut dupa ce a plecat fratele. Am venit sa iau cd-urile de la tine. Eu's Cristi.
Glendale e in TOMIS la etajul 3 ... si merge sa vezi filme in sala 3 k celelalte sali sunt ptr midgets. Din lipsa de cinematografe si eu si probabil tu si restul populatiei din CTA se va duce acolo.
ArsDeFoc
18 May 2005, 18:47
[quote=Gaandalf]Sau poate's frasu.... m-am gandit...daca tot e plecat...sa ii fac si eu o bucurie..sa scriu si eu ceva pe cinemagia. :D Si unde e Glendale ? E in Tomis cumva ? :oops:
oho ... welcome! surpriza... :) Noi ne-am vazut dupa ce a plecat fratele. Am venit sa iau cd-urile de la tine. Eu's Cristi.
Glendale e in TOMIS la etajul 3 ... si merge sa vezi filme in sala 3 k celelalte sali sunt ptr midgets. Din lipsa de cinematografe si eu si probabil tu si restul populatiei din CTA se va duce acolo.
I know you :happy: . Ti-am dat alea 10 cd-uri si nu le-ai mai adus :lol: . 10x for the info and MTFBWY ;)
Gaandalf
18 May 2005, 18:47
inca creo 4 spoturi tv la revenge dar deja cred ca este inutil ...
sa fie aicea ... ptr public... :D
Gaandalf
18 May 2005, 18:49
I know you :happy: . Ti-am dat alea 10 cd-uri si nu le-ai mai adus :lol: . 10x for the info and MTFBWY ;)
pai oricum le luase ptr mine... dar vezi k am nishte filme ... pe care le imprumutase el la o tipa... si nr tau de acasa nu-l am ... knd vrei ne vedems a ti le dau ...
may the force be with you too!
ArsDeFoc
18 May 2005, 18:57
"Don't call us...we'll call you !" Am nr tau de mobil... i shall contact you for further notice ! :)
Ieri la 22:00 am gasit bilete lejer ce-i drept pe randul intai central la Mall Vitan sala 8 (una din alea 2 mari :P), dar avand in vedere ca un sfert din cei care facusera rezervari n-au aparut a fost usor sa ne mutam later mai bine...asa ca din nou, in seara premierei cu mai putin de o ora inainte am reusit sa fac rost de bilete, in tip ce altii mai prevazatori s-au grabit cu vreo 2 saptamani inainte....damn I don't know how much longer this luck will stick with me :D
Sm�agol-Gollum
20 May 2005, 14:47
si?...cum a fost filmul?...sau sunteti prea bulversati sa mai ziceti ceva? :P
Ionutz55
20 May 2005, 15:35
Pai daca ti-l povesteste cineva, nu mai are nici un farmec :D
Eu cred ca voi merge maine...la Plaza Romania...e mai aproape :P
Discutiile vor incepe probabil de maine-ar fi unfair sa stricam placerea celor care n-au avut ocazia sa-l vada ieri pentru ca reteaua noastra nationala de distributie sucks.. :P ...chiar si in Bucuresti a fost penibil-un singur spectacol la un singur cinematofraf(ce-i drept splituit in cateva sali), dar taxat ca lol..avanpremiera cand peste tot in lume a fost ieri premiera. Dar asta e ...strategia de difuzare si capacitatile disponibile nu se discuta ;)
Longshot
20 May 2005, 19:47
corect. dar bagati un sprint si vedeti-l mai rpd ca aproape am o zi de knd l-am vazut si n-am postat nimic pe ep3.
Sunteti culmea. Trebuie sa povestiti filmul? Ziceti, dracu, pareri. E bun, e rau, da' nu dezvaluiti povestea, is it that hard?
Longshot
20 May 2005, 19:59
pai na, e star wars si asta conteaza. iesi destul de multumit din sala. tinand insa cont de unele review-uri mai mult decat extaziate pe care le-a primit, ma asteptam la mult mai mult. pe scurt, batai cam 1 ora jumate din film, la greu, de la nashu' mare fara numar- cele mai tari din toate 6, efecte cat cuprinde, creaturi si alieni de toate tipurile, sunetele si culorile, replici de lemn, actori la fel. intru in specifics mai incolo.
Denis_stelistu
20 May 2005, 20:37
O sa va povestesc maine dupa ora 2>va garantez,doar sa nu uit.Oricum o sa fiu la cinema de la 10.EVENIMENTUL ANULUI IMPREUNA CU HARRY POTTER 4 e STAR WARS 3
Sm�agol-Gollum
20 May 2005, 21:18
eu nu vreau sa mi-l povestiti..vreau doar sa imi spuneti daca s-a ridicat asteptarilor voaste...
Longshot
20 May 2005, 21:22
la asteptarile mele nu. insa eu ma asteptam la ceva gen empire strikes back. daca ti-a placut aotc, asta o sa-ti placa mai mult.
Chantal
20 May 2005, 22:14
Tocmai l-am vazut si eu. Maine il vad din nou la Multiplex.
Am mai multe chestii de zis, punctuale, dar am inteles ca inca hush-hush, ca sa-l mai vada lumea.
Sa ziceti cand se da drumul la discutii. Cu 1,2,3...SI!
AlexRmF
20 May 2005, 23:24
Sunt si eu nou pe aici, dar tot fan Star Wars ma numesc, iar parerea mea despre Ep. 3 este ca e cel mai tare din serie , iar cand o sa fie liber la spoilers am sa si argumentez.
Gaandalf
21 May 2005, 03:27
cititi:
http://www.comingsoon.net/news/topnews.php?id=9709
filmul ? m-a trimis acasa pachet. ce a fost si ce n-o sa mai fie.
in detalii vad ca nu intram asha ca o sa zic ca este un film frumos, clasic, unic si complet. alte cuvinte sunt de prisos.
alte critici :
http://movies.yahoo.com/shop?d=hv&cf=critic&id=1808406061
p.s. de abea ashtept sa despicam firul in 16 ...
gionloc
21 May 2005, 12:13
Sunt si eu nou pe aici, dar tot fan Star Wars ma numesc, iar parerea mea despre Ep. 3 este ca e cel mai tare din serie , iar cand o sa fie liber la spoilers am sa si argumentez.
io zic sa-l luam in vorbe cam de joi dup-amiaza. va fi trecuta atunci prima saptamana de rulare, asa ca privilegiatii oraselor mari il vom fi vazut ;)
suna in regula?
Nu stiu daca s-a dat drumul la discutii, dar whatever... Possible spoilers ahead - you have been warned, bla-bla-bla...
Star Wars Episode III - Revenge of the Sith
(o scurta analiza, pe puncte)
Introducere
In primul rand, eu nu sunt fan "Star Wars". "Phantom Menace" ma enerveaza, iar inceputurile primelor trei ma cam plictisesc. Totusi, e ceva legat de saga asta care ma atrage, astfel incat nu consider ca imi "irosesc cerneala din condei" vorbind despre aceste filme.
Lucruri bune
Muzica lui John Williams... De fapt, totul porneste de aici. Ar mai fi nota ceva mai serioasa care s-a impus (adica s-au cam evitat poantele cu C-3PO), insa au ramas cateva momente amuzante foarte reusite: intrarea lui Yoda in camera (or whatever) lui Palpatine, R2-D2 in lupta cu ceilalti roboti, unele replici de-ale lui Kenobi etc. Cateva momente foarte bine regizate: dialogurile lui Skywalker cu Palpatine (in special acela din Senat), lupta finala dintre Kenobi si Vader, iar apoi cand trupul acestuia din urma ia foc, distrugerea cavalerilor Jedi (desi parca erau desprinse din "Schindler's List", cadrele insotite de muzica sunt grozave) etc. (sunt mai multe, dar nu imi sunt inca bine asezate in memorie :D)
Ewan McGregor
Merita sa fie amintit separat de lucrurile bune. Pentru ca este incredibil modul in care McGregor a ajuns sa se identifice cu personajul. El joaca relaxat, fara sa exagereze, atragand astfel atentia publicului. Pana si in scenele de lupta, nu primeaza fizicul, ci expresia faciala, abordarea scenei de catre actor. Mi-a placut si in primele doua cum a jucat, dar aici se simte un progres considerabil. Aduce un plus de noblete, de finete si de subtilitate acestui ULTIM "Star Wars", facand astfel legatura cu personajul lui Guiness... Mare actor!
Lucruri ceva mai putin bune
Lord Vader, ridicandu-se, face cativa pasi ca Frankenstein, apoi urla: "Nooooooooo!" Cam penibil... Apoi interpretarea lui Heyden Christensen nu este constanta. Si as mai puncta pe usoarele pierderi de ritm, unele taieturi de montaj care iti lasau impresia ca lipsesc unele lucruri (asta in special in partea a doua a proiectiei) sau unele scena mai putin convingatoare (precum moartea lui Mace Windu si "trecerea" lui Skywalker --- aici mi s-a parut notabila doar muzica, stiti voi despre ce vorbesc ;)). Ma rog, nu sunt prea multe minusuri... Ar mai fi tot felul de nepotriviri, de mici gafe (umbre care cad aiurea), inconsistente ale scenariului, dar overall acestea nu dauneaza si - da-o dracu'! - e "Star Wars", nu "Citizen Kane"! Entertainement bine facut!
Politica
Fiindca s-a speculat ca filmul ar fi anti-Bush... Mie chestia asta mi se pare bullshit.
Finalul
Aici pare ca sufera de acelasi pacat cu "Return of the King"... Un final, care se suprapune peste altul, apoi altul si nu se mai termina... Insa aici - mi s-a parut mie - se simte dragostea lui Lucas pentru universul pe care l-a creat. Prin cateva secvente (aparitia lui Vader in celebrul costum, nasterea gemenilor, stergerea memoriei lui C-3PO, dialogul lui Yoda cu Kenobi, Death Star si lasarea lui Luke in grija lui Owen) se realizeaza o legatura perfecta intre cele doua trilogii... Capetele de ata au fost legate, totul lasa o imagine completa, de armonie si consistenta. Legatura dintre finalul episodului III si inceputul celui de-al IV-lea (despartite de 28 de ani) se realizeaza in special prin doua imagini: interiorul navei lui Organa si imaginea unui om, pe o duna de nisip, privind inspre orizontul planetei Tatooine (parca asa ii zicea)... Si, evident, prin muzica lui John Williams.
Concluzie
Mda, mie mi-a placut... Am iesit complet satisfacut de la aceasta vizionare, ba chiar am fost surprins in plus. Desi critica, pana acum, e impartita, mie "Revenge of the Sith" nu mi se pare inferior fata de "Empire Strikes Back" decat prin lipsa personalitatii lui Han Solo (luckily, il avem pe Kenobi-ul lui McGregor in schimb). Nota? 8/10 (seems perfectly fair).
Si un clasament, asa, ca bonus:
1. Episode V
2. Episode III
3. Episode IV
4. Episode II
5. Episode VI
6. Episode I
Longshot
21 May 2005, 16:03
vader strigand "noooo" nu e "lucru mai putin bun", e lucru infect.
thumbs up : sabii laser 75% din film, obi-wan, palpatine, grievous - cand tusea si cand a scos sabiile, cameo-ul cu grand moff tarkin din final, mai toate luptele (desi yoda vs palpatine nu a iesit la potential maxim), cum au scapat de jedi, agonia lu' vader dupa ce obi ii da boxu', natalia
thumbs down : sabii laser 75% din film, creatura aia pe care o calarea obi, grievous - cand vorbea si cand s-a luptat (dezamagitor), vader si "no"-ul lui (mare tampenie), replicile, unele scene cam grabite, all the wookies (underused).
5,4,6,3,2,1
Chantal
21 May 2005, 18:07
Thank you, Longshot, for the countdown. :)
Cineva a propus o saptamana (!!!), dar mie mi se pare imposibil de asteptat atata!
Asadar, chestii bune:
- imaginea, cinematografia, efectele, Ewan McGregor, Ian McDiarmid, jocul lui Christensen dupa ce trece la the Dark Side, legatura la final cu Episodul 6, dinamismul actiunii, moartea Jedi-ilor (filmat bine, muzica etc.), uciderea younglings-ilor de catre Anakin (da bine masura cruzimii), faptul ca o sugruma pe Padme (in economia situatiei e excelenta miscarea, din pct de vedere cinematografic), duelul Anakin vs. Obi-Wan (intradevar te tine tintuit in scaun)
Chestii mai putin bune:
- muzica nu mai calca exact pe tiparul SW, are ceva accente de epic (ca e la moda, nu era cazul), montaj cu "gauri logice", scena de inceput a filmului, cu luptele alea cu trilioane de nave si robotei, de nu aveai unde sa arunci un ac (unde mai e human input, ca in Hope si Empire??), Grievous care tuseste tot timpul (bad smoking problem?!?), jocul lui Christensen pana la Sith-Dark Side, jocul absolut penibil al lui Portman, de fapt au stricat cu totul personajul, transformand-o intr-o pustoaica matzaita (a fost Queen of Naboo, ce naiba!), total diferita de episoadele anterioare, replicile amoroase dintre Anakin si Padme (de o miorlaiala complet penibila, radea lumea in sala), momentul mult prea scurt si insuficient exploatat cand Anakin chiar trece la the Dark Side (in afara de o lacrima si o fata impietrita/inexpresiva, altceva nu prea marcheaza momentul, care ar fi trebuit sa fie climaxul filmului), asta mi se pare un 'minus' major al filmului - exact ce astepta toata lumea sa vada cel mai mult, cum devine Anakin rau, exact asta e tratat fugitiv -, soparloiul pe care calareste Obi-Wan, si cea mai penibila dintre toate - nasterea gemenilor, ca pe dopu' de sampanie!
In concluzie, mie mi se pare totusi cel mai bun din cele 6 (la egalitate cu Empire), asadar ma mai duc o data sa il vad in seara asta! Ce 'mental notes' imi mai fac azi, va ma zic maine!
The Force with you and me... :happy:
GhitzaCartitza
21 May 2005, 18:29
Pentru mine a fost exact ce ma asteptam. Scenele care le vroia un adevarat fan se regasesc aici. Mai ales "nasterea" lui Vader! Scena este facuta genial. Chiar glumeam cu cineva inainte sa vad filmul despre cum vede Vader prin masca lui. Ete c-am aflat :lol: ! Mai ales cand Vader a tras prima lui gura de aer in costum! Asteptam sunetul asta inca de la inceputul filmului! Lupta dintre Yoda si Darth Sidious (uau)! Chiar nu am ce sa-i reprosez. Este cel mai bun din serie!!!!!!! Toate intrebarile isi gasesc raspuns aici. Un film pe care nu trebuie sa-l rateze nimeni din cei care au vazut toate celelalte episode! George Lucas poate sa fie mandru de asa creatie. Va trebui sa treaca mult timp pana vom mai vedea un film SF care sa aiba in spate un univers asa de bine conturat.
PS: Hayden Christensen (Darth Vader) v-a placut? Eu cred ca pt. rolul din Episodul III merita macar o nominalizare la Oscar pt. cel mai bun actor. Mie mi-a placut MAXIM!
Longshot
21 May 2005, 18:45
- more battle of kashyyk
- more of padme's funeral - wuz sad as hell :(
- qui-gon jin trebuia sa apara dar parca il vad pe dvd la sectia : deleted scenes
cel mai mult mi-a placut Hayden.
asa ziceam si eu legat de kashyyk. mult, mult prea putin. si corect si legat de qui gon.
hayden insa imi pare rau, a fost slabut, cel putin pana la turn over insa oricum partea a doua conta. scena de langa lava cu ochii rosii si spunandu-i lui obi wan "i hate you" a fost dementiala. bine, combinata cu figura trista a lui ewan uitandu-se in jos la amicul sau vazand ce a ajuns.
Gaandalf
21 May 2005, 18:46
m-am abtiunut sa scriu ptr k am crezut k ii respectam si pe cei care nu au vazut filmul... dar trebuie discutat ...
be right back cu ceva detaliat...
m-am abtiunut sa scriu ptr k am crezut k ii respectam si pe cei care nu au vazut filmul...
My mistake here... Sorry, folks!
The downfall of anakin a fost exact ceea ce vreoiam sa vad. Nu shtiam cum avea sa se intample dar a legat foarte bine totu de Ep. II.
Din cronicile pe care le-am luat, as fi de acord cu afirmatia unui critic care reprosa efectiv faptul ca nu il vedem pe Anakin cedand tentatiilor partii intunecate... Sunt scene precum cea in care il opreste pe Mace Windu sa-l omoare pe Palpatine, dar parca nu e de ajuns. Nu zic ca vroiam sa-l vad omorand younglings (desi ar fi fost ceva!), dar n-ar fi stricat un plus de violenta aici. Mai rau este ca pare sa il disculpe (a facut totul din dragoste, bla-bla-bla). Ma rog, e un aspect secundar, in fond totul e o poveste! (care acum a devenit o poveste foarte frumoasa)
Gaandalf
21 May 2005, 19:54
Star Wars - Episode III Revenge of the Sith
M-a socat, m-a impresionat, m-a intristat, m-a facut sa rad si sa zambesc. Per total a fost exact ceea ce trebuia sa fie. Plasat totul cum trebuie,
Good:
-micul fragment de lupta de "batalie" (daca i pot spune asa) de pe kashyyk - deshi a durat vreo 3 sapt. numai 3 secunde din acea parte totul a fost la superlativ.
-micile subtilitatzi care sunt imprashtiate prin film ... voi numi numai una... Millennium Falcon similar ship docking ... chiar knd il aduc inapoi pe palpatine. i podeaua din sala de operatii care repr. simbolul imperiului.
-music: OH MY GOD! Anakin's dark deeds ... :shock: M-a intristat enorm de mult si prea slavit fie marele John Williams kre mi-a indus aceasta senzatzie. Filmul face muzica, muzica face filmul.
- duelurile - simply magnificent. FLAWLESS! Multi au ridicat problema Dooku. Prea scurt duelul. Nu avea de ce sa fie scurt. A demonstrat puterea lui Anakin si a fost foarte bine realizat.
- jokes: necesare, utile, finutze shi foarte ushoare. Nu a abuzat de ele. A fost nevoie de un asemenea inceput pentru a demonstra relatia Obi-Ani... totul a intrat in aria tragicului si a atins spectatoru' (meaning me).
- actors: Ewan a fost foarte bun dar pe mine m-a impresionat Hayden care efectiv m-a mutat din loc cu "LIIIIIAR!", "YOU TURNED HER AGAINST ME!", "YOU WILL NOT TAKE HER FROM ME!" si cea de pe marginea raului de lava: "I HATE YOU!". Mi-a placut enorm de mult de copilul din el. Si-a jucat rolul perfect. "Frankenstein steps" nu au fost penibili. Mergea cu mechanical legs ptr prima data. Era si de asteptat.
Natalie: superba, dulce, chiar minunata.
Ian Mcdarmind: m-a lasat masca la duelul cu Mace Windu. Rautatea o citeshti pe fatza, o vezi in ochi si o auzi din voce.
- quotes: acel "NOOOOOOOO" de care tot spuneti ca este pnibil nu a fost degeaba plasat acolo. Acolo moare Anakin si se naste VADER. Primul lucru intreaba de Padme. Apoi Anakin moare.
- efecte - is it really necessary ? M-a impresionat planeta pe care a murit Ayla Sacura. Fauna si flora. Omul asta chiar are imaginatie. Coruscant facut pana la cel mai mic detaliu. :shock:
*ar mai fi de spus ceva despre Mace Wndu. Creionat in Clone Wars drept "mightiest of all Jedi" dar nu shi in primele 2 filme apare in Ep. III pe buna dreptate - THE GREATEST OF ALL JEDI.
Slightly Bad:
- prea scurta batalia pe Kashyyk
- Chewbacca - s-a facut mare tam-tam pe intoarcerea lui ... nici nu l-am simtit pana nu a "urlat" putin la plecarea lui Yoda.
- lipsa lui Qui Gon Jin din film. Am mai spus-o ... probabil va aparea la sectai; deleted scenes.
- s-a avertizat cum ca ar fi si mai violent filmul decat se ashtepta. Vroiam sa vad mai mult din macelul din templu. Acest lucru mi-a lipsit la fel si cu macelul cu sand people.
Bottomline:
Cel mai bun film din serie. dupa acest film ma pot declara lejer fanatic star wars.
Si ca sa inchgei in acelashi stil…
1 – Ep. III
2 – Ep. V
3 – Ep. VI
4 – Ep. II
5 – Ep. IV
6 – Ep. I
Nu le mai vad pe episoade acum. Este un tot unitar.
Mai discutam detaliat zilele astea...
Longshot
21 May 2005, 20:03
Ian Mcdarmind: m-a lasat masca la duelul cu Mace Windu. Rautatea o citeshti pe fatza, o vezi in ochi si o auzi din voce.
- quotes: acel "NOOOOOOOO" de care tot spuneti ca este pnibil nu a fost degeaba plasat acolo. Acolo moare Anakin si se naste VADER. Primul lucru intreaba de Padme. Apoi Anakin moare.
buddy, "no"-ul ala e penal rau bro. inteleg eu ce vroia lucas si care e semnificatia dar e f'ed up.
legat de duelul windu cu palpatine > mi-a placut mult cum se misca cancelarul. calculat, smooth, rapid cand trebuia, o imixtiune de tehnici cu izbucniri de rautate si de force lightning. ce mai, cel mai bun luptator cu o sabie laser din sw.
btw, in postul meu de mai sus nu e un countdown. aia e doar ordinea mea de episoade. asta pt chantal.
Oh yeah, it has begun...
legat de duelul windu cu palpatine > mi-a placut mult cum se misca cancelarul. calculat, smooth, rapid cand trebuia, o imixtiune de tehnici cu izbucniri de rautate si de force lightning. ce mai, cel mai bun luptator cu o sabie laser din sw.
Totusi, Yoda kicks ass!
Longshot
21 May 2005, 20:21
hm. not really. windu il bate pe palpatine (insa se poate spune ca palpatine incerca sa-l turn pe anakin si de fapt nu luase bataie). yoda nu-l bate pe palpatine. hence...
GhitzaCartitza
21 May 2005, 20:25
[quote=Gaandalf]
Eu cred ca Yoda e cel mai bun luptator cu sabia laser. Dovada lupta dintre el si contele Dooku din Atacul Clonelor. Palpatine nu i-a fost superior in nici un fel lui Yoda. Era chiar pe punctul sa-l invinga.
Hmm... Nu vreau sa sap prea adanc, dar mie imi face impresia ca Palpatine "cedeaza" cand il 'simte' pe Skywalker venind inspre el. Il atrage intr-o capcana/un test pe viitorul sau ucenic, nu? In plus, Samuel L. Jackson e prea cool ca sa moara intr-un simplu duel. :lol:
Longshot
21 May 2005, 20:32
dap. cedeaza ca sa-l lure pe anakin. asa am zis si eu.
@ghitza
pai daca era pe punctul sa-l bata de ce s-a tirat? "i have to go into exile"
nu stiu exact dar probabil scaderea nr de jedi, forta in haos, afectand echilibrul ala, toate astea duc la scaderea fortei lui yoda. ar explica de ce in empire... e praf micutu'
Dezamagitoare bataile. Cu o introducere asa mareata la bataia Obi Wan vs Grevious te asteptai, frate, sa vezi Heaven vs Hell cel putin! Da' se bat un pic si dupa aia bullshit. Moare jalnic Grevious. Batalia cu Dooku' a fost ok, scurt si la obiect, a demonstrat ce trebuia. Dar cea mai mare dezamagire a fost, parca, Yoda vs Palpatine. Gen ce dracu, parca Yoda era the shit, acum parca era un cacat mic, verde si zburator. Mentionez ca la intrarea lui Yoda in camera lui Palpatine, cand ii tranteste pe aia, sala a inceput sa rada puternic. Revin shortly, oricum nu vreau sa fac un text prea mare, Marfa si banii awaits.
Longshot
21 May 2005, 22:10
g-r-i-e-v-o-u-s bro, grievous.
in rest, subscriu la tot ce ai zis.
as vedea si eu marfa si banii, dar hei, ploua afara, deci rcs-ul e cazut din 2 in 2 minute. iubesc televiziunea. christmas with the kranks here i come.
Acum editam peste tot, ca inainte credeam ca voi scriati gresit. Da, Grievous. Nu ma mai uit nici eu la Marfa si banii din aceleasi motive. Nu au soundtrack listing la SW3 pe imdb, desi erau niste melodii noi. Mi se pare mie sau a fost cam scurt? Poate pentru ca a fost mai multa actiune.
Longshot
21 May 2005, 22:25
postez pt ca asta cu the kranks e oribil. gizas.
muzica recunosc ca nu prea am auzit-o, eram prea into the whole shabango (sau cum se scrie) ca sa o mai aud. da' cred ca a aparut deja ost-ul. asta si the novelization si varianta comic book apar de obicei inaintea filmului. da, stiu ca e cretin.
cat despre durata, cred ca a fost totusi cel mai lung din serie.
i_matei
22 May 2005, 14:43
E de departe cel mai bun film din toate cele 6...
Evolutia lui Anakin catre partea inunecata este gradual prezentata fara sa fie absolut nimic fortat.
Bataile nu au fost la fel de spectaculoase ca in celelalte filme insa...
Cea mai aiurea mi s-a parut cea intre Obi-Wan si Griveous - faza ca avea 4 maini, faptul ca avea inima si modul patetic cum a murit mi s-au parut de cacaua...
In final de ce a murit Padme??? Plus de asta nu arata ca o femeie pe punctul de a naste !
Contele Dooku merita o soarta mai buna si un rol mai important in trilogie mai ales ca era cel mai puternic Lord Sith
Nu inteleg de ce Yoda nu a reusit (sau nu a vrut!) sa il omoare pe Lord Sidous... era mult mai puternic ca aceste, numai gandindu-ne ca Master Windu il facuse varza mai devreme...
Cam astea ar fi lucrurile care nu mi-au placut (ca sa fiu carcotas)...
Oricum, in rest este un super film...
are tot ce ii trebuie: actiune, poveste, efecte speciale, actori excelenti...
Un final excelent pt Star Wars
bill_the_butcher
22 May 2005, 15:50
lupta finala a fost cea mai spectaculoasa. fundalul, de la muzica pana la planeta mustafar a fost ideal, si deznodamantul: singura posibilitate prin care obi-wan ar fi putut sa-l invinga pe anakin. anakin n-a sarit destul, si nici n-ar fi putut, obi-wan l-ar fi impins cu un force-wave in lava. avusese inainte sansa sa-l distruga, insa n-a fost destul de cumpatat.
finalul luptei cu grievous a fost nasol, iar lupta lui yoda cu sidious a avut potential, insa, prea scurta. executarea lui dooku si mazilirea jedi-lor veniti dupa sidious au fost distrugatoare. le-am savurat.
finalul luptei cu grievous a fost nasol
Mda, dar replica lui Kenobi ("So uncivilised") a salvat totul. (btw, welcome back!)
Gaandalf
22 May 2005, 17:36
Dezamagitoare bataile. Cu o introducere asa mareata la bataia Obi Wan vs Grevious te asteptai, frate, sa vezi Heaven vs Hell cel putin! Da' se bat un pic si dupa aia bullshit. Moare jalnic Grevious. Batalia cu Dooku' a fost ok, scurt si la obiect, a demonstrat ce trebuia. Dar cea mai mare dezamagire a fost, parca, Yoda vs Palpatine. Gen ce dracu, parca Yoda era the shit, acum parca era un c**** mic, verde si zburator. Mentionez ca la intrarea lui Yoda in camera lui Palpatine, cand ii tranteste pe aia, sala a inceput sa rada puternic.
Hai mey! cum sa fie dezamagitoare Yoda Vs Palpatine ? Vorba lui longshot ... Palpatine are un stil de lupta foarte specific ... imi placea cadrul knd il prindea cu sabia si statea aplecat si gata de ofensiva. Mi s-a parut total aparte si foarte "evil" in mishcari. Surpriza a venit din partea lui Yoda. Ma ashteptam sa fie batut ushor de Palpatine dar pana la urma Sith traiesc cu impresia ca sunt cei mai puternici ... "If so powerfull you are emperor ... why leave ?" ... l-a facut cu apa si cu otet. Deshi nu putem vb de noroc la acest film ... Palpatine a avut avantajul k era mai mare si Yoda a alunecat.
Cat despre Grievous - cred ca ati uitat ca l-a cam "impachetat" Mace Windu in final la chapter 25 Clone wars si mi se parea logic ca Obi Wan sa profite de acest lucru si sa i-o dea in buza ...
Intrarea lui Yoda ... in biroul imparatului chiar a fost haioasa dar a demonstrat ca nu se joaca si le-a dat eject lejer la garzile lui Palpatine. Toata lumea a ras si la sf. ep II knd l-au vazut pe yoda bounce around. Dar asha am intzeles de ce era el cel mai tare...
Lucru care m-a deranjat a fost arestarea lui palpatine. Kit Fisto & other 2 xxx jedi au murit de parca erau practic inexistentzi. Iar la order 66 mi-a parut rau ca sincer ash fi vrut sa o vad pe Ayla Sacura in actiune. But i did not! :(
Gaandalf
22 May 2005, 17:42
pai daca era pe punctul sa-l bata de ce s-a tirat? "i have to go into exile"
nu stiu exact dar probabil scaderea nr de jedi, forta in haos, afectand echilibrul ala, toate astea duc la scaderea fortei lui yoda. ar explica de ce in empire... e praf micutu'
Foarte interesant punct de vedere ... imi aduc aminte pe kashyyk unde deja cade din picioare si il doare sufletul.
k sa raspund celor de mai sus:
Amidala a facut cezariana ...
Dooku trebuia sa sara din start ca Palpatine sa-si ia alt apprentice ...
The fall to the dark side a fost facuta ca la carte ... prin minciuni si confuzie - the ways of the dark side.
Longshot
22 May 2005, 17:44
Cat despre Grievous - cred ca ati uitat ca l-a cam "impachetat" Mace Windu in final la chapter 25 Clone wars si mi se parea logic ca Obi Wan sa profite de acest lucru si sa i-o dea in buza ...
hm. eu din ce am vazut, mi s-a parut ca grievous isi rezolvase problemele create de windu intre momentul escape-ului de pe nava si momentul cand apare obi wan. deja nu mai tusea si parea ca se misca bine.
oricum dementiala tusea aia. juma din sala se intreba ce dracu are de tuseste. hehe...
Foarte interesant punct de vedere ... imi aduc aminte pe kashyyk unde deja cade din picioare si il doare sufletul.
aha. uite acuma mi-am amintit si eu de asta. imi sustine ideea.
Gaandalf
22 May 2005, 17:46
oricum dementiala tusea aia. juma din sala se intreba ce dracu are de tuseste. hehe...
mda ... :lol: ce chestie! Multi se uitau stramb. Nu prea obijnuiesc sa ma simt asha dar eu shtiam si toti varzakis nu shtiau. Chiar mi-a placut. :D
Gaandalf
22 May 2005, 17:59
http://www.comingsoon.net/news/topnews.php?id=9711
The force is strong with this one ... :lol:
Longshot
22 May 2005, 18:20
si voi vreti sa-mi spuneti ca la numerele astea, lucas nu mai scoate 7,8 si 9? imposibil. bine, nu atat imposibil cat ... ilogic.
Intr-adevar, momentul in care Palpatine scoate lightsaber-ul for the first time si sare si-l infige in jedi-ul ala e cel putin impresionant. Old dirty bastard. Dar pentru un film despre care auzisem "OMFG, SUPER BATAI, F-UCKING AWESOME" mi s-au parut cam scurte bataile. Desi momente ca cel mentionat de Gandalf cu "If so powerfull you are emperor, why leave?" make it all worth it.
Chantal
22 May 2005, 19:59
OK, OK... now I know de ce tusea Grievous... dar totusi, destul de putini stiau acest amanunt, si pare destul de bizar sa vezi un driod-alien tusind, daca nu ai si o explicatie... Well.
Precum spuneam, l-am mazi vazut o data ieri, si cred ca ma mai duc o data weekend-ul viitor. :P
Merita din plin. Si, a! am vazut si eu secventa scurta cu nava ce seamana cu Millenium Falcon, ma bucur ca a mai observat cineva!
Si mie mi s-a parut prea scurt si insuficient exploat duelul Yoda-Darth Sidious, dar mi-a placut cum i-a ridicat in balconasul ala mobil din mijlocul Senatului, cu muzica aferenta. De mare efect!
A, by the way, Padme doarme machiata si coafata, in rochie cu perle (vezi cand are Anakin primul cosmar cu ea). Offf... tot nu pricep de ce au stricat personajul asta asa. De ce au facut doar o 'damsel in distress' din politicianul puternic si experimentat ce era. Hm!
Si cred ca duelul Anakin vs. Obi-Wan e cel mai tare din toate istoria cinema-ului. Nici nu am clipit. Magistral facut.
Q: De ce sa nu se mai faca episoadele 7, 8 si 9? A scris undeva ca nu se mai fac? Ar fi mare pacat, la ce s-a scos din episodul asta, si ce bani scoate...
Au facut-o damsel in distress aici, pentru ca era politically incorrect sa vezi o femeie insarcinata luptandu-se in any way.
Chantal
22 May 2005, 20:14
Da, dar in Ep.2, o vedem cu initiative, se lupta un an intreg impotriva crearii proiectului cu armata republicii etc. Aici o vedem o singura data in senat (cand isi tine Palpatine primul discurs imperial), mai mult spectatoare. Nu mai are nici o activitate politica, si era totusi inca senatoare. Iar in rest, tot timpul sade sau se fatzaie printr-o camera, de la geam la canapea si invers. Mi se pare ca au limitat-o foarte tare.
Si pentru cine intrebase mai sus ca de fapt de ce moare ea: de inima rea. Nu mai poate continua sa traiasca dupa ce l-a vazut pe Anakin cum a ajuns. Zice si in film: 'Clinically, she is healthy, but for reasons that we cannot explain, we are losing her. [...] She seemes to have lost her will to live.'
Longshot
22 May 2005, 20:50
De ce sa nu se mai faca episoadele 7, 8 si 9? A scris undeva ca nu se mai fac? Ar fi mare pacat, la ce s-a scos din episodul asta, si ce bani scoate...
pai, lucas tot zice ca nu o sa le faca, cu fiecare prilej pe care-l are. da' se razgandeste el cand o vedea worldwide gross-ul la asta. plus lansarea p dvd. plus toate 3 prequelurile p dvd in box set. plus toate 6 p dvd in lmtd collector's ed. auch.
Denis_stelistu
22 May 2005, 20:58
Cancelarul Palpatine e intre doua tabare,dar am vazut la cineva de pe site ca tremura de SkyWalker.Si oricum,bine ca s-a alaturat fortei intunecate ca daca se afla ca el i-a taiat mana lui Mace Windu (care nu trebuia sa faca)Obi Wan si Anakin au dus o lupta pe masura ca intre maestru si ucenic,dar maestrul castiga intotdeauna,si a doua mana si Skywalker ramasese fara maini naturale.Si inceputul incepe in forta,dar nestiind a fost eliberat raul.Personajele rele:contele si generalul morti.
Filmul le intrece pe toate.
In U.S.A. in prima zi incasari de 50 mil.$.A doua zi cred ca 100 mil $ si a treia cred ca 125 sau mai mult de mil.$
L-am vazut de doua ori.
Lady_Skar
22 May 2005, 21:00
Am fost indemnata sa ma manifest so here I am, manifestandu-ma.
:)
Trebuie sa mentionez ca inaitne sa inceapa filmul, cand stateam la coada, erau doi tipi in fata mea care citeau Cinemagia. Si unul dintre ei zice la un moment dat:
"Uite bah ce scrie aici. Cica se bate Yoda cu imparatul"
I have never felt such pride in my life... 8) :oops:
Now. ONWARD!
Ce este ROTS
- Un film de actiune/SF bun cu personaje comune, insa necesare.
- O indeplinire tehnica
- Motiv de mandrie pentru George Lucas
- Mai bun decat Attack of the Clones
- O tragedie galactica. Lucas a vrut o tragedie, si by golly a obtinut una! La sfarshit ramai cu sentimentul amar ca evil triumphed, Padme a murit degeaba, Yoda s-a dat batut, Leia si Luke au fost despartiti.
- Exact la ce s-a asteptat toata lumea.
- $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Ce NU este ROTS
- Mai bun decat orice film din trilogia originala.
- O modalitate placuta de a-ti petrece doua ore din viata.
Now, sa trecem la lucrurile importante!
- "Crazy white boy" ce gandeam eu (si Windu) despre Anakin.
- Hayden is so fine. HE WAS SO FINE!
- Natalie is so fine! SHE WAS SO FINE!
- Ewan was the MAN... si cel mai bun actor din toata trilogia.
- "Only sith deal in absolutes"
hehehe. Uhm, beg your pardon, dar nu a zis Yoda ca Anakin trebuie sa renunte la tot ce iubeste? Mi se pare o cerinta destul de absoluta.
Sith and jedi are a lot alike.
- Samuel L Jackson is a bad you know what.
- Grievous si Dooku meritau mai mult. Mai ales Grievous. Am impresia ca Lucas a uitat complet de Clone Wars. Grievous imi aduce aminte de un villain din Stargate: You shall feel my wrath, puny humans.
Mai ales ca si tusea tot timpul. Nu mi s-a parut niciodata cu adevarat periculos. Mai mult un fel de caricatura.
-Singura scena in care am lacrimat nitel este aceea in care clonele s-au intors impotriva cavalerilor JEdi. La un moment dat vezi un cadru cu Yoda, afectat rau. Atunci chiar m-a cuprins nitel tristetea.
- Tot duelurile din trilogia originala erau mai bune. You can keep your freakin balet dancing tae kwan dodo fast fowarded Nadia Comaneci don't-know-where-the-hell-I'm-going-so-I'm-just-spinning-around-really-fast fruity gay moves!
- E numai si numai vina lui Anakin ca a decazut si va spun de ce. He was an arogant little SOB. Inainte sa sara si Obi Wan sa-i taie picioarele nu i-a trecut prin cap sa foloseasca un death grip? Sau chiar si un pull si sa-l arunce in lava? Nu... Anakin era arogant. "Hai sa sar sa ma risc ca de... I'm the badest mofo in this glaaxy."
Isn't that cute?
But it's wroooooooooooooooooooooooong.
- Nu vi s-a parut ciudat sal auziti pe Palpy referindu-se la Anakin cu titlul de Darth Vader. Mie da. Exista asa o imagine puternica in mintea mea despre cine este Vader, despre cum arata, ca mi s-a parut SUPER ciudat sa ma gandesc la Hayden in felul asta.
Weird.
While we're on the subject.
Darth Vader: "Where's Padme?"
WHOAAAAAA! That was unexpected! Chiar nu ma asteptam. Bineinteles, nuuuuu-l urmator mi s-a parut un pic cam prea Frankenstein. De fapt toata scena era cam ciudata. Adica, nu ma asteptam sa zica :
"Ah well... ce-am avut si ce-am pierdut. Let's kill some rebels!"
Dar cred ca o tacere intunecata ar fi servit mai bine. IMHO
- M-a bufnit rasul la scena nasterii lui Luke pentru ca I had the craziest thought:
"Nu e cam negru?"
)
Si acum mai chicotesc. Imi si imaginam scena dintre Padme si Anakin:
"Padme. Ia zi draga, cand a trecut ultima data Windu pe aici"
LOL
Heh. Cam atat deocamdata. Verdictul?
Filmul asta a fost exact ce ma asteptam.
Insa nu stiu if that's a good thing or a bad thing just yet. Chiar trebuie sa-l mai vad de cateva ori.
GhitzaCartitza
22 May 2005, 22:57
Pana la urma Padme a murit din cauza lui Anakin. Viziunile lui erau adevarate dar le-a interpretat gresit. Dorinta de a o salva a dus la pierderea ei. Daca ar fi urmat sfatul lui Yoda, ea ar fi trait. Asta e partea tragica. :((
2 bad ca nu l-am putut vedea...suna ca un film de nota 10 si jumate... :( , hai 11...
Gaandalf
22 May 2005, 23:26
si voi vreti sa-mi spuneti ca la numerele astea, lucas nu mai scoate 7,8 si 9? imposibil. bine, nu atat imposibil cat ... ilogic.
mey ... el zice k NU ... mai mult ca sigur dar 2 seriale sunt deja pe vine acum asha ca orice e posibil ...
latest news: the force is truly strong with this one...
http://www.comingsoon.net/news/topnews.php?id=9716
Lady_Skar
22 May 2005, 23:59
Pana la urma Padme a murit din cauza lui Anakin. Viziunile lui erau adevarate dar le-a interpretat gresit. Dorinta de a o salva a dus la pierderea ei. Daca ar fi urmat sfatul lui Yoda, ea ar fi trait. Asta e partea tragica. :((
Si Yoda a gresit. Cum am zis, i-a dat un ultimatum. Daca i-ar fi zis: "Anakin, e ok sa iubesti dar sa nu lasi chestia asta sa te orbeasca. " sau daca in general, Consiliul Jedi ar fi fost mai indulgent cu regula asta "A jedi shall not love" Anakin si Padme nu ar fi mai trebuit sa se ascunda si Ani ar fi putut cere ajutorul consiliului sa nu o lase pe Padme sa moara.
Nici ei nu erau prea deschisi la minte.
Gaandalf
23 May 2005, 01:32
Si Yoda a gresit. Cum am zis, i-a dat un ultimatum. Daca i-ar fi zis: "Anakin, e ok sa iubesti dar sa nu lasi chestia asta sa te orbeasca. " sau daca in general, Consiliul Jedi ar fi fost mai indulgent cu regula asta "A jedi shall not love" Anakin si Padme nu ar fi mai trebuit sa se ascunda si Ani ar fi putut cere ajutorul consiliului sa nu o lase pe Padme sa moara.
Vb lu' Palpatine... "the narrow & dogmatic teachings of the jedi" ...
Prin ultimatum-ul lui yoda era clar k aAnakin avea sa nu asculte si va face tot posibilu sa o salveze chiar sa se intoarca impotriva ordinului jedi.
GhitzaCartitza
23 May 2005, 08:29
Cred ca problema a fost pusa asa de radical pt. a sublinia faptul ca Anakin avea de ales intre parte buna a fortei si partea rea. Mai ales ca partea buna nu este niciodata usor de urmat. Mult mai tentant era sa aleaga calea Sith. Nu exista cale de mijloc!
The saga is complete!Intr-adevar un final grandios pt Star Wars(sper sa fie ultimul si sa nu-i mai treaca prin cap lui Lucas sa mai faca inca 3...)episoadele din seria noua sunt ok dar totusi nu se compara cu trilogia originala dar ep.3 mi se pare cel mai asemanator cu cele originale.ok..acum la ROTS:
plusuri:
-Obi Wan Kenobi- the man rulz!!in TPM n-a avut cine shtie ce rol, in AOTC a fost f.bun dar in ultimul mi-a intrecut ashteptarile ..Ewan il interpreteaza cu asha o naturalate ca este imposibil sa nu-ti placa Obi-Wan.ah..si mi se pare mie sau el e singurul personaj care imbatraneshte?Restul par in afara timpului ..
-inceputul filmul
-R2D2 ..nu shtiam ca este asha de descurcaret
-efectele speciale(dar cred ca nu mai trebuie mentionat)
-Duelul Obi Wan/Anakin :w00t: coregrafie foarte buna,expresile faciale potrivite..dar finalul m-a dezamagit ..adica Obi Wan il lasa sa arda acolo fara picioare si fara o mana in timp ce-i striga "Erai ca un frate pt mine,te-am iubit..." mi s-a parut cam crud din partea lui Kenobi ,mi-ar fi placut mai mult ca Anakin sa moara imediat dupa amputare Obi Wan sa plece iar Imparatul sa-l readuca din morti cu parte intunecata a fortei sau whatever..de fapt orice ar fi fost mai bine decat scena aia sau cel putin Obi sa plece fara sa se uite inapoi...dar nu sa stea acolo cu mainile in san parea the nice guy in the universe si mi se ca scena asta nu s-a potrivit personajului
-"reconstruirea" lui Darth Vader suprapusa cu nashterea gemenilor,mai ales partea in care i se aseaza masca pe fata ..si apoi respiratia ..
-Yoda - mic, verde si rau!...he sooo cute !imi plac mai ales urechiushile lui :love: ,mi-a placut si scena in care simte ca ceilalti Jedi sunt omorati si scapa bastonul..si cea cu piggy back ride pe un wookie!
-legaturile dintre ep 3 si ep 4
-feelingul filmului ,mi s-a parut cel mai apropiat de seria originala
-scena cu Padme/Anakin cand se uita pe geam unul la altul
-Hayden Cristiansson(sau cum s-o scrie) nice...am auzit ca s-a ingrashat 11 kg pt rol si a facut fitness..rezultatele se vad arata mai mult a barbat decat a baiat ..mmmm..very fine indeed
Minusuri:
-Padme ..WTF happened?tot ce mai lipsea era sa crosheteze botoshei...inteleg ca nu mai poate fi inclusa in scenele de lupta pt ca este gravida ...dar nu mai are nimic de spus in Senat sau ceva de facut ..orice altceva decat sa se fatie prin apartament si sa planga ocazional..a scris cineva mai sus ca doarme machiata in rochie cu perle si coafata ..deh asha e in filme ...si in plus Padme arata mereu ca scoasa din cutie chiar si cand cade din elicoper (sau cum s-o numi ),in AOTC, imbracata in alb si nu se murdareste si nici nu isi strica coafura ...deci nimic n-ar trebui sa ne mai mire..
-amputarile ..frate ,cum le sareau mainile ..are Lucas cumva o obsesie cu amputarea membrelor sau ce?..
-Chewbacca..n-avem nici o explicatie ce-i cu el acolo ...apare asha doar de chestie..
-BataiaGrievious/Kenobi..ma ashteptam la ceva mai ca lumea ..Ob il bate prea ushor..sa nu mai vb de tusea lui Grievious..(shtiu ca este explicat in Clone Wars dar pt cineva care n-a vazut desenele ce sa creada ca
avea gripa?)
-Replicile de "amor"
Padme:i am beautiful because i am in love with you
Anakin:No,you are beatiful because i love you!
Padme:so..love has blinded you?
:hmm: Lucas ..where is the love, man?Dar ma rog asta e mic copil in comparatie cu pick-up linul folosit de Anakin in AOTC "Sand is rough ..gets
everywhere..il ajuta cineva George sa scrie replicile astea sau ies singure din capsorul lui??...
-Replica lui Kenobi "Anakin is the father no?(mi s-a parut mie sau Ani si Padme locuiau impreuna,iar Padme spune ca Obi
a trecut pe acolo..deci inseamna ca shtia ca locuiesc impreuna,deci era clar cine e tatal nu?)
In orice caz filmul mi-a placut cred ca o sa ma mai duc sa-l vad ..
May the force be with you!
Lady_Skar
23 May 2005, 09:19
Atat timp cat va exista mentalitatea asta "one or the other" nu va exista echilibru in forta. :D
Longshot
23 May 2005, 09:32
-amputarile ..frate ,cum le sareau mainile ..are Lucas cumva o obsesie cu amputarea membrelor sau ce?..
si mie mi s-a parut slab asta. evident ca mana care tine sabia laser e cea mai expusa taierii dar totusi, parca prea multe maini taiate.
sa vedem -> darth maul - naspa.nu i se taie mana dar il nenoroceste obi wan. efectul ala, cand e in 2 bucati si cade in hau, e infect.
dooku -> tare decapitarea dar era nevoie sa-i taie mana intai?
anakin -> i se taie mana de 2 ori in toate 6.
luke -> no comment
singurul care moare tare e qui gon. simplu, usor, frumos. fara nici o amputare.
Lady_Skar
23 May 2005, 09:37
Cand si-a pierdut Luke mana in ESB era ceva... era ceva. Aproape ca-i simteai durerea.
Dar acum este asa... ca-n reclama aia la nu stiu ce bautura din State. Isi pierde unul piciorul si:
"It's nothing. Let's go get a lemonade."
Doamne ce mi-a placut expresia lui Dooku cand a zis Palpy kill him.
o_O
"WTF!?!?!!?"
Denis_stelistu
23 May 2005, 10:09
Se faceau zvonuri ca Lucas ar face un remakuri din 4 si 5 si oricum daca rezolva,parerea mea n-o sa aiba succes.
Chantal
23 May 2005, 11:37
Da, dar tot outcome-ul nu dovedeste ca Jedi aveau dreptate si ca nu trebuie sa get romantically involved, ca it clouds your judgement? Ca de fapt, daca Anakin nu ar fi trecut la Dark Side, si lucrurile si-ar fi urmat cursul normal, nu se stie daca Padme nu ar fi trait. Ca de fapt ea loses her will to live din cauza lui Anakin-now-a-Sith. Si el, desi baza era deja acolo (aroganta, spirit de fronda, ambitie etc), daca nu ar fi fost innebunit de "premonitia" ca moare Padme, nu ar fi snapped to the Dark Side.
Si ce sfat ar fi trebuit sa ii dea Yoda, vazandu-l asa tormented, si de fapt avand el ceva presimtiri in legatura cu directia spre care se indreapta Anakin, pt ca atunci ca Obi-Wan se uita inregistrarile de security ca sa vada cine i-a ucis pe younglings, Yoda stie deja cine. (a propos, asta e singurul moment cand Ewan joaca prost - adica vede ca ucenicul lui, care ii era ca un frate, a devenit Sith si i-a omorat pe copii, si singura lui reactia este 'I can't watch this', cu o expresie imobila. Trebuia mai bine exploatat momentul.)
Lady_Skar
23 May 2005, 11:54
Pana la urma Anakin ii spune lui Padme ca pot conduce galaxia impreuna, aratandu-ne adevaratele lui intentii. The Dark side exista deja in el. Era destinul lui. De aceea el este cel care a adus balance to the force. Pentru ca reprezenta atat the dark side cat si the light. Dorinta de a o salva pe Padme era doar o scuza sa se manifeste astfel fara ca propria constiinta sa-i faca probleme. Insa dragostea asta a fost adevarata, si datorita ei s-au nascut Luke si Leia care pana la urma il vor aduce pe calea cea dreapta. Pana la urma dragostea l-a salvat.
:love: Cel putin asta alege sa creada the hopeless romantic in me. :love:
GhitzaCartitza
23 May 2005, 11:54
Atat timp cat va exista mentalitatea asta "one or the other" nu va exista echilibru in forta. :D
Totusi stim ca in "Return of the Jedi" se va termina cu bine :w00t: . The balance is restored to the force! Darth Vader se intoarce la calea cea dreapta in final. Si iar trebuie sa se sacrifice :(( . Personajul meu favorit EVER!!!!
Un articol din "NY Times", ceva mai dificil pentru spectatorul obisnuit, despre muzica lui John Williams din acest "Revenge of the Sith":
http://www.nytimes.com/2005/05/23/movies/23tomm.html?
Merita citit. S-ar putea sa fie nevoie sa va inscrieti pe site...
P.S.:
Box-Office results...
Estimare S.U.A.: $158,5 milioane (record!)
Estimare worldwide: $303,2 milioana (aproape de trei ori bugetul filmului)
S-au scos...
bill_the_butcher
23 May 2005, 15:11
nu ma mai inscriu? ce zice acolo in mare? e de bine?
50 de milioane in prima zi e 'revoltator', cu 10 milioane mai mult decat shrek 2.
124 in 3 zile, mai mult decat 114 ale lui spider-man.
si 158 in 4 zile este un record, nu uita, pg-13.
lord of the rings a avut audienta generala.
dar totusi, hayden christensen n-are voce, e cabral pe fatza.
Longshot
23 May 2005, 16:05
Darth Vader se intoarce la calea cea dreapta in final. Si iar trebuie sa se sacrifice
hm. mie imi place sa cred ca vader pur si simplu intre imparat si luke, l-a ales pe luke, nu ca s-a intors pe calea cea dreapta. hai sa zicem ca asta ii place sa creada villain-ului din me.
Lady_Skar
23 May 2005, 16:21
^ nu vrea sa supar villain-ul din tine :D , dar Anakin ii spune lui Luke: "You were right about me. Tell your sister you were right. "
:(( :?
Longshot
23 May 2005, 16:27
pai zice asta legat de replica lui luke : "my father is truly dead" :D
serios acuma, stiu ca in final, teoretic, vader se intoarce la light side. doar ca e putin cam aiurea. cand light, cand dark, cand light. stick with your choices damn it.
Lady_Skar
23 May 2005, 16:33
pai zice asta legat de replica lui luke : "my father is truly dead" :D
serios acuma, stiu ca in final, teoretic, vader se intoarce la light side. doar ca e putin cam aiurea. cand light, cand dark, cand light. stick with your choices damn it.
Teoria mea este ca amandoua fac parte din natura lui si de aceea el este the ONE la care se referea profetia aia dementa. :P
Gaandalf
23 May 2005, 17:19
@ lady skar
TEMA filmului este dragostea. Totul se intampla datorita faptului k Anakin o iubeste atat de mult pe Padme incat e in stare sa preia controlul asupra galaxiei numai ca sa stie ca o va putea iubi. Nu sunt de acord cand zici k iubirea ptr Padme a fost doar o scuza. Nu e deloc adevarat.
@ longshot
in varianta "remastered" knd Vader il ia pe sus pe imparat si se electrocuteaza aparea adevarata fata a lui vader ... un schelet kre zici ca e luat din jocurile cu zombie. Acolo toata rautatea lui dispare. Dupa cum am zis gresheala imparatului din ESB este ca ii spune lui Vader k Luke e fiul lui si sa "search ur FEELINGS lord vader and you will know it to be true" ... Un sith nu tre sa apeleze la sentimente... si de aici the "fall" to the light side incepe ... mai intai prin faptul k il vrea pe Luke alaturi de el sa conduca GALAXIA.
despre ROTS mai am de spus ceva despre scena de pe balcon.
"so love has blinded you ? ...
you're so beautiful because i'm so in love with you" ... asta e lingvistica curata si nu reiese decat ca ea e frumoasa doar k o iubeshte el ... altfel era nashpeta.
@ minrep
sa ne dai si noua paste la articolu' ala la kre toata lumea a zis k nu merge citit ...
@ chantal
aberezi de nu mai shtii cum te cheama ... "i can't watch this ..." ptr k il durea ... si apoi il implora pe Yoda sa se duca sa-l omoare el pe Palpatine pentru ca nu il poate infrunta pe Anakin ptr ca ii este ca un frate. De asta incearca sa-l si salveze dar e prea tarziu cand vede ce ii face lu' Padme si el zice k "he stands for the Republic , for democracy" ...
Gaandalf
23 May 2005, 17:29
dar totusi, hayden christensen n-are voce, e cabral pe fatza.
Ai dreptul la o gresheala ca poate nu ai vut de unde citi acest lucru.
Fiecare replica din punct de vedere al intonatiei si al tonalitatii a fost in parte analizat sa iasa asha cum master Lucas a dorit. fapt pentru care a angajat un "dialogue trainer" care a lucrat cot la cot cu el si a scos din actori ce a vrut el.
Acest lucru poarta meritul pentru "jocul" lui Ewan care a impresionat prin lejeritatea cu care a readus personajul lui old Ben Kenobi in ROTS.
In momentul in care Anakin vb de "we will rule the galaxy together" ... si are vocea calma si subtire - la fel. Pare penibil dar nu e deloc. Tot ceea ce este in film nu este intamplator. Asha a vrut Lucas sa iasa filmul si asha a ieshit. il doare pe el in cur de noi. Uitatzi-va vcatzi bani a scos.
Shi ca sa mai dau un exemplu - scena in care Anakin intra in "birou" la viceroy Gunray (scena avea initial o mashinutza neagra care intra in birou inaintea lui) ... intr-un interviu difuzat ... a aratat cum lui nu i-a convenit acest lucru si dintr-o mashinutza - a scos 5-6 care merg in directii diferite. Un exemplu simplu, foarte nesemnificativ dar care l-a multumit foarte mult pe Lucas. YOU JUST CAN'T ARGUE WITH THAT.
Lady_Skar
23 May 2005, 18:19
Dragostea pentru Padme este adevarata dar nu este in nici un caz cauza decaderii lui. Asta este tot ce voiam sa demonstrez.
Anakin ar fi trecut la dark side indiferent daca era indragostit de Padme sau nu. Dar relatia asta a dus la ultimatum-ul lui Yoda si restul e istorie.
GhitzaCartitza
23 May 2005, 19:48
Dragostea pentru Padme este adevarata dar nu este in nici un caz cauza decaderii lui. Asta este tot ce voiam sa demonstrez.
Anakin ar fi trecut la dark side indiferent daca era indragostit de Padme sau nu. Dar relatia asta a dus la ultimatum-ul lui Yoda si restul e istorie.
Yoda:" Fear of loose is a way to the dark side. Death is a natural part of life. Attachement leads to jealousy. The shodow of greed that is. Train yourself to let go of everything you fear to lose."
Nu mi se pare ca suna a ultimatum. Eu sunt sigur ca Anakin a trecut to the dark side numai pt a o salva pe Padme!
Lady_Skar
23 May 2005, 19:55
"It's all a matter of your point of view"
Este marfa ca Star Wars lasa atata loc pentru discutii.
Articolul la care m-am referit mai sus... E un pic cam tehnic (si cam lung --- de aceea nu i-am dat diredt copy-paste), dar iti lasa o idee generala despre muzica din "Sith", sursele de inspiratie etc.
Emotions of 'Sith,' Carried by Score
By ANTHONY TOMMASINI
Published: May 23, 2005
hough there are vocal dissenters, most film critics and "Star Wars" buffs seem pleased with the last installment of the epic, "Episode III - Revenge of the Sith." George Lucas has received his highest praise since the first "Star Wars" film in 1977. Some critics have even conceded significant improvement in the acting of the handsome Hayden Christensen as Anakin Skywalker.
But the member of the creative team whose contributions are largely being taken for granted is the composer John Williams. Music plays almost throughout the entire movie, and much of the emotional resonance critics are finding is stoked by Mr. Williams's surprisingly subdued and murky score, especially during the scenes of intimate human drama, such as they are. If you get involved in the fretful exchanges between Anakin and his love-struck young wife, Padmé (Natalie Portman), or if you are hooked by the dilemma of the Jedi master Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor), who yearns to believe in his disciple Anakin but senses the young warrior's rebellion, Mr. Williams deserves much of the credit.
Although Mr. Williams became a household name for "Star Wars" in the late 1970's, many critics poked fun at him for the comic-book excess of his scores. True, he was no Bernard Herrmann or Elmer Bernstein. But even in Mr. Williams's pre-"Jaws" days, when he was churning out disaster-flick music ("The Towering Inferno"), his work was thoroughly professional. At a time when synthesized film music was ascendant, he re-embraced the symphonic film score. Still, with all their bombastic blather, the early "Star Wars" scores invited kidding.
Mr. Williams has grown since then. The score to "E. T." shifted mood effortlessly, from tenderness to wonderment to opulently lyrical and unabashed emotion.
In "A. I." Mr. Williams made savvy use of metrically fractured rhythmic writing and percussion instruments to evoke the android world. The music during the film's "Hide and Seek" sequence, when the robot boy David plays games with his adoptive mother, who at this early stage of the story is still smitten with him, is especially ingenious. Built from gentle melodic riffs, including children's piano-practice tunes, quizzical harmonies and asymmetrical phrases, the music is at once beguiling and unsettling.
The score to "Catch Me if You Can," in keeping with its story about an ingenious young charlatan, is like jazzy, elusive chamber music. Here Mr. Williams proves adept at the less-is-more approach to film scoring.
Mr. Williams, with his suction-cup ear, has always been better at evoking existing styles than at conveying an original voice - a voice like that of Thomas Newman, the classiest current film composer, whose richly harmonic and often quirky music ("The Shawshank Redemption," "Finding Nemo") is unmistakable. Still, evocation is one way to practice the film music craft, and in "Revenge of the Sith" Mr. Williams demonstrates his acute evocative skills.
The film begins, as it must, with his swashbuckling "Star Wars" theme playing as the credits roll by. But soon into the story (the second track on the Sony Classical recording of the score) you hear the haunting music for "Anakin's Dream." Seized with nightmarish premonitions that his pregnant wife will die in childbirth, Anakin sleeps fitfully while the quietly ominous music stirs primordially in the background.
There are hints of Ligeti-like atmospherics (surely Mr. Williams's homage to "2001") and echoes of Samuel Barber in the pungently chromatic harmony. A lacy theme is passed back and forth between solo string instruments. You may not remember this elusive melody when you leave the theater, but it conveys Anakin's inner doubts and longing for repose.
In an episode called "Battle of the Heroes," Mr. Williams has his "Carmina Burana" moment, complete with pummeling rhythms and a distant chorus intoning mournful ah's and ritualistic oh's - a hokey device. In "Palpatine's Teachings" he evokes, or so it seems, Tibetan Buddhist chanting, with sustained moans in low male voices, tinkling percussion (like finger cymbals) and ruminative string writing.
The whole "Star Wars" epic has been likened to Wagner's "Ring" cycle. In the earlier films Mr. Williams certainly adopted the Wagnerian technique of using identifying themes (leitmotifs) to mark the appearances of specific characters, symbols and plot lines, though in the most thumping and heavy-handed way.
In the new film, when Anakin is on the brink of becoming Darth Vader, you know what's coming, and it comes: the treading "Darth Vader" theme, as much a trademark of the "Star Wars" enterprise as Han Solo action figures. But in general, Mr. Williams uses the leitmotif technique with greater subtlety here. Hints of themes thread through the score - in inner voices, in wayward bass lines.
There is even an episode called "The Immolation Scene," an overt reference to Wagner's "Götterdämmerung." Having lost the ultimate light saber duel to Obi-Wan, Anakin starts slipping into a molten pool of volcanic muck. The Jedi master watches in despair as he allows the student he once loved, the chosen one who has turned to the dark side, to meet his fate (or so he assumes). Mr. Williams sensitively underplays this scene, writing wistful, aching music, a sort of sci-fi Sibelius.
The score is marred by formulaic bits. I wish Mr. Williams didn't signal every scene change with an orchestral crescendo. But since the story is told in innumerable scenes that come and go abruptly, Mr. Williams may be hoping that a sudden rush of intense orchestral music will make the constant scene shifts seem inevitable.
Some film composers command your attention - with sweeping grandeur (Maurice Jarre's score for "Lawrence of Arabia"), with wistful lyricism (Elmer Bernstein's melancholic music for "To Kill a Mockingbird"). Mr. Williams is at his best when he thinks no one is paying much attention.
His concert pieces, like "Soundings," composed for the opening of the Walt Disney Concert Hall in Los Angeles, tend to be bustling, extroverted and eager to please. But film music can offer a composer an artful way to stay in the background. Mr. Williams practices that art admirably in "Revenge of the Sith."
GhitzaCartitza
23 May 2005, 20:53
Am gasit o lista cu scenele sterse la montaj. Las lista in engleza pt. ca multi dintre voi am vazut ca nu au nevoie de traducere :P
6, 7, 8-14, 25, 30, 32, 37-41: FedCruiser scenes cut (Grievous killing Shaak Ti, the Jedi using their lightsabers to escape GG, underwater swim, climb through shaft, many of R2's hangar gags, many Palpatine cliffhangers)
68-69: Obi-Wan tells Padme of his worries about Anakin and that he nows they're in love
86: Mace talks to Yoda on Kashyyyk, telling him of his plans to arrest Palpatine
Poate aceste scene le vom vedea in varianta de DVD.
Gaandalf
23 May 2005, 21:51
ee un anumit fragment in care Palpatine ii vb lu Anakin de tragedia lui Darth Pagueis ... si ii zici cu o asemenea expresivitate "he could even keep the ones he cared about FROM DYING" ... aici totul se raporteaza la Padme. Anakin trecea la dark side numai dk Palpatine il influentza cu consiliu si il mintea si mai mult ca JEDI don't trust him. Dar cu tot procesul de fall to the dark side ... el tot o iubea pe PADME - ceea ce l-ar fi putut salva - eventually.
Gaandalf
23 May 2005, 21:55
Viziunea a fost de fapt viitorul. el credea ca tot ce face va duce la salvarea ei dar dimpotriva a dus exact la ceea ce a vazut el in visele sale. Moartea ei.
@longshot
mentionai k pe Utapu system ... Grevious se reparase. El tusheshte pana in momentul in kre il provoaca pe Obi Wan la duel.
Gaandalf
23 May 2005, 22:02
Am gasit o lista cu scenele sterse la montaj. Las lista in engleza pt. ca multi dintre voi am vazut ca nu au nevoie de traducere :P
6, 7, 8-14, 25, 30, 32, 37-41: FedCruiser scenes cut (Grievous killing Shaak Ti, the Jedi using their lightsabers to escape GG, underwater swim, climb through shaft, many of R2's hangar gags, many Palpatine cliffhangers)
Poate aceste scene le vom vedea in varianta de DVD.
Unde le-ai gasit si de ce nu apare Qui Gon Jin in nici una din ele ? dupa ce Yoda ii zice lu' Obi wan de Qui Gon automat te ashtepti la Deleted Scenes.
Denis_stelistu
23 May 2005, 22:32
Dupa cum cunoastem din episoadele urmatoarele,trebuia sa se intample lucrul asta.Padme a murit din cauza lui Anakin ca a strans-o de gat fara maini,ci cu puterea lui de jedi.Oricum,cel mai tare dintre toate a fost filmul si multe scene de actiune.
Longshot
24 May 2005, 07:16
@longshot
mentionai k pe Utapu system ... Grevious se reparase. El tusheshte pana in momentul in kre il provoaca pe Obi Wan la duel.
nu am mentionat. am spus ca asa mi s-a parut. daca tu l-ai revazut si inca tuseste atunci e totul clar. my bad.
GhitzaCartitza
24 May 2005, 08:58
@Gaandalf www.superherohype.com/forums/printthread.php?t=170874
sau pe www.theforce.net
Jedi intr-adevar nu au cosmaruri (Anakin ii spune asta lui Padme in Episodul II dupa ce are viziunile cu mama lui)
Si eu mi-as fi dorit sa-l vad pe Qui-Gon, dar adevarul e ca ar fi prelungit finalul care oricum e multiplu.
Chantal
24 May 2005, 12:54
@Gandalf
Nu "aberez de nu mai stiu de mine", asta era parerea mea, careia i-am adus si argumente, si scopul acestui forum este de a-ti spune parerea despre filme, in acest caz unul care imi place chiar foarte mult. Nu consider ca o astfel de atitudine ostila este constructiva.
In rest, mai vroiam sa spun ca sunt de acord cu Lady_Skar, desi pragmatic vorbind, eu cred ca Anakin ar fi cazut oricum, si fara premonitiile cu Padme. Se indrepta catre asta demult.
Si nu inteleg, asa cum a scris cineva mai sus, cum a adus el pana la urma balance to the Force? Fiind intai good, dupa aia bad si iar good? This is oscillation, not balance. Asa ca, please explain.
Lady_Skar
24 May 2005, 13:09
ee un anumit fragment in care Palpatine ii vb lu Anakin de tragedia lui Darth Pagueis ... si ii zici cu o asemenea expresivitate "he could even keep the ones he cared about FROM DYING" ... aici totul se raporteaza la Padme. Anakin trecea la dark side numai dk Palpatine il influentza cu consiliu si il mintea si mai mult ca JEDI don't trust him. Dar cu tot procesul de fall to the dark side ... el tot o iubea pe PADME - ceea ce l-ar fi putut salva - eventually.
Nici un eventually. Asa s-a si intamplat. :) In ROTJ.
Faza cu balance-ul este foarte ciudata. Am auzit eu tot felul de teorii dar uite care este parerea mea: Si dark side si light side existau in Anakin. INSA, pana in ROTJ el intotdeauna si-a negat total una dintre aceste parti. Cine a vazut Clone Wars stie. Ii spune lui Obi Wan:
"I will not fail you master."
"No Anakin, don't fail yourself."
El isi nega total intunericul din el. Apoi cand a trecut over to the darkside, si-a negat total lumina ca sa zic asa. De aceea nu exista echilibru. In ROTJ insa a acceptat faptul ca exista si dark side si light side. Nici o alta fiinta de pana atunci nu acceptase acest adevar. Ca una nu poate exista fara cealalta, de aceea Forta era dezechilibrata.
Box-office-ul romanesc (*ha-ha*) e un pic dezamagitor:
34.360 spectatori
3.789.646.588 lei
131.502,76 $
Primul de anul acesta si una dintre cele mai "mari" intrari din ultimii ani, dar tot mi se pare mai putin (iar daca nu ma insel, Ep. II s-a descurcat ceva mai bine).
GhitzaCartitza
24 May 2005, 19:17
Mie mi se pare supermult pt. 4 zile de rulare. :?
Mondial a intrecut deja Spiderman 2 si Shrek 2 ca incasari in week-end.
“Atacul clonelor” cu incasari de 110 milioane de dolari in primele patru zile de la lansarea in America. In Romania nu am gasit cat a facut.
Denis_stelistu
24 May 2005, 21:19
:o 4 Miliarde(aproape) intr-un weekend.E prea mult.A depasit la noi granitade 2 miliarde maximul parca.O sa fie filmul cu cele mai mari incasari din lume in 2005.Si pe 2 Harry Potter 4 :P
bellhop
25 May 2005, 02:07
bre, daca tot am vazut filmul, nefiind nici fan si nici cu memoria nu stau prea bine, am si eu o intrebare.. :?
silueta lui Palpatine cu gluga pe cap si "tarat", apare as such in film la un moment dat, cand zice ca are el pe cineva in vizor ca viitor asistent... inainte de "transfigurarea" Cancelarului dupa lupta cu Samuel L jackson;
how wuz that!? erau doi? iar daca e una si aceeasi persoana, era dedublat tot timpul, sau a fost scapare de montaj aiurea?
Daca te uiti cu atentie ai sa vezi pe sub gluga figura inca intacta a lui Palpatine-de altfel asta e postura lui ca Sith Lord pe tot parcursul seriei noi-e mereu ascuns sub gluga caumfland cealalta identitate cu totul respectabila-senator de Naboo in TPM si Cancelar Suprem in AOTC si ROTS. Nu au fost niciodata doi, ci unul singur un politician originar de pe Naboo care s-a covertit la Partea intunecata a Fortei si ajungand in frunte Republicii-simbolul democratiei sustinuta de Jedi a transformat-o in Imperiu si a obtinut astfel razbunarea mult asteptata de Sith, care aveau demult o problema cu organizarea politica a galaxiei si cu dogmatismul Jedi-a se vedea Knights of the Old Republic 1&2:P
Si cum tot se discuta Ep 3 in pro si contra cu riscul de a repeta ceea ce s-a zis deja o sa-mi arunc si eu parerea :P
De bine: 1.Muzica lui Williams-seems to get better with every movie he makes
2."Travelling-ul spatial" de la inceput cu cele 2 navete ale lui Obi si Anakin
3. Jocul impecabil al lui Ian McDiarmid-a true Sith... :lol:
4. Montajul cu Ankin si Padme care se privesc pe fereastra de la distanta cu muzica insinuandu-se nelinistitor si secvential pe fundal+ desfasuarea majora atat a temei muzicale cat si a tragediei ce urmeaza din nou in montajul alternativ cu distrugerea templului Jedi si a Maestrilor pe diverse planete
5. Geniul imaginativ al lui Lucas care creeaza o multime de planete noi with a really amazing look :w00t:
6. Senzatia de realism tangibil a Coruscanatului cel putin
7. Dubla confruntare finala in oglinda: Obi/Anakin, Yoda/Palapatine
8. Monatajul pe tot parcursul filmului si evident efectele speciale oarecum de asteptat :D
9. Tying up loose threads
10. Ewan excelent from beginning to end, Hayden ....almost in most places
De mai putin bine:
1. Jocul plat al lui Natalie Portman-o fi de vina dialogue coach-ul? ;) plus ridicolul replicilor de dragoste- din pacate nici o schimbare fata de Ep 2
2. Reactia patetica a lui Anakin/Vader din final cand afla de moartea lui Padme-oricare ar fi explicatia scena putea fi realizata intr-o maniera mai discreta si emotionala
3. Expedierea unor aspecte psihologice si filozofice-altminteri e primul film cat de cat profund care contureaza mai bine personajele si nu as vrea sa-l critic pe aceasta cale. ci chiar sa-l felicit-sunt convins ca din motive de incadrare in timp si eficienta dramatica
4. Omiterea catorva scene esentiale pe care le-am regasit in mare parte in lista scenelor cazute la montaj postata mai demult asa ca poate..poate le vom vedea pe dvd un Director's Cut ceva
All in all, my favourite impreuna cu Empire Strikes Back...inca nu m-am hotarat care pe care... :D
Deci no offence to the fans, da` Star Wars III SUCKED BIG TIME! 1). Groaznic de incet se mishca actziunea, traiasca plictiseala in trei ore shi 10 minute sau cat dreq are. 2). Same bla bla bla, yadda, yadda, yadda... 3). The script sux!!! What the HELL was that?! What was so great anyway? Sincer... ? Toata lumea, "wow, ce super film, cel mai tare dintre episoade... wow". Wow, my @$$!!! Doua lucruri mi-au placut totushi, the one and only Yoda, that into the exile must go, fail he has... FINALLY!!! Shi shoparla aia urlatoare a lui` Kenobi. That's it! Filmu`nu e necesar vizionat in sala de cinema, nu de alta, dar se dau banii degeaba pe bilet. Downloadu` de pe net shi la computer e destul... :sick:
uau demona,ce de cuvinte de lauda la adresa SW3. :lol: am vazut si eu aseara filmul si cam aceasi parere am ca si tine.nu stiu de ce,dar nu a fost nimic din ce m-am asteptat.multa lume mi-a zis ca e foarte ca lumea filmul,dar nu a fost.parca si efectele speciale au lasat de dorit.nu stiu,dar nu se ridica deloc la nivelul asteptarilor. :hmm:
Gaandalf
25 May 2005, 17:17
uau demona,ce de cuvinte de lauda la adresa SW3. :lol: am vazut si eu aseara filmul si cam aceasi parere am ca si tine.nu stiu de ce,dar nu a fost nimic din ce m-am asteptat.multa lume mi-a zis ca e foarte ca lumea filmul,dar nu a fost.parca si efectele speciale au lasat de dorit.nu stiu,dar nu se ridica deloc la nivelul asteptarilor. :hmm:
Ia mai beshi mah cu parerea ta de 2 lei. shaddow wanna be. Imi vii cu un post de toata jena... n-ai nici o treaba cu filmul si vii mie si-mi umplii topicu cu aberatii. Nu ti l-am shters ca sa vada lumea cat poti sa aberezi.
Are alte chestii demne de observat filmul dar efectele speciale ? Esti chiar proasta.
@ lady Skar
am comparat faza cu ultimatum-ul lui Yoda ... si ai perfecta dreptate. Bate la ochi ... totushi m-am uitat in multe scene la batalia din spatiu - separat de actiunea principala si totul este PERFECT. Pana la cel mai mic detaliu - FLAWLESS!
Gaandalf
25 May 2005, 17:30
De aceea nu exista echilibru. In ROTJ insa a acceptat faptul ca exista si dark side si light side. Nici o alta fiinta de pana atunci nu acceptase acest adevar. Ca una nu poate exista fara cealalta, de aceea Forta era dezechilibrata.
"a prophecy who misread could have been" - ei credeau k light side tre sa domine... dar profetia a fost interpretata corect. El va aduce forta in balanta. adik ii va decima pe jedi..
si va lasa loc ptr dark side...
asha ca fapt divers ... a little dish on the side...
in ep. IX - un mic scenariu scris si gasit pe net ... sursa puterii intunecate este distrusa... sounds like crap doesn't it ?
GhitzaCartitza
25 May 2005, 18:00
Filmu`nu e necesar vizionat in sala de cinema, nu de alta, dar se dau banii degeaba pe bilet. Downloadu` de pe net shi la computer e destul... :sick:
am vazut si eu aseara filmul si cam aceasi parere am ca si tine.nu stiu de ce,dar nu a fost nimic din ce m-am asteptat.multa lume mi-a zis ca e foarte ca lumea filmul,dar nu a fost.parca si efectele speciale au lasat de dorit.nu stiu,dar nu se ridica deloc la nivelul asteptarilor. :hmm:
Acum ridicati-va si stergeti-va la gura! Spuneti numai prostii! :x
Imi pare rau pt. ton dar the Dark Side is stronger in me!!!!!!!!!
shadow wannabe?ce ar fi sa nu te bagi unde nu iti fierbe oala?imi pare rau de tine ca nu poti sa accepti o opiniei,dar asta e problema ta.deal with it.u make me :sick: !!!
Chantal
25 May 2005, 18:03
@Lady_Skar
Am citit articolul tau din Cinemagia. Felicitari si la mai mare! :)
Am gasit doua site-uri dedicate Star Wars, care au multimedia interesanta.
www.galactic-voyage.com
www.scifimyke.com
Q: Se gasesc in Romania Star Wars collectibles (haine, toy-light-sabers etc.)? Daca da, unde?
Gaandalf
25 May 2005, 18:16
shadow wannabe?ce ar fi sa nu te bagi unde nu iti fierbe oala?imi pare rau de tine ca nu poti sa accepti o opiniei,dar asta e problema ta.deal with it.u make me :sick: !!!
"opiniai" ? invata sa scrii. m-am bagat ca daca andreea zicea ca filmul e bun hopa si tu il laudai. asha k piss off!
De acum postezi despre film ... orice alte aberatii vor fi shterse.
gresheala:
Cand o executa clonele pe Aayla Sacura ... i se vad ranile de la blaster pe spate ... in cadere. Apoi next shot ... sta intinsa pe burta si trag aia in ea de nu mai shtiu de ei si ea n-are nimic pe spate. Asha se intampla cand vezi filmul de "cam" multe ori ... :D
GhitzaCartitza
25 May 2005, 18:18
In general sunt prietenos, dar cu cei care-si dau cu parerea aiurea (fara argumente) nu prea am rabdare. Ai vazut cumva si celelalte filme din serie? In caz ca sunt 0,00001% sanse sa le fi vazut, mai am o intrebare: In ce ordine? Nu am nimic cu cei care nu le-a placut, dar Star Wars nu e doar un film. Sunt oameni care au trecut la religia Jedi. Atat de mult a ajuns sa influenteze un "film"!!! Cat despre faptul ca mai bine nu dai banii pe bilet si il vezi pe calculator... Asta nu e film sa-l vezi acasa pe comp cu cronometrul care ocupa un sfert din ecran!!! Efectele speciale te-au dezamagit. Ma intreb oare de ce va lua un Oscar pt. ele? Get off my d.ck!!
GhitzaCartitza
25 May 2005, 18:34
gresheala:
Cand o executa clonele pe Aayla Sacura ... i se vad ranile de la blaster pe spate ... in cadere. Apoi next shot ... sta intinsa pe burta si trag aia in ea de nu mai shtiu de ei si ea n-are nimic pe spate. Asha se intampla cand vezi filmul de "cam" multe ori ... :D
Si eu am observat. Dar doar daca te uiti foarte atent!! La prima vizionare nu mi-am dat seama. Deja l-am vazut de 3 ori (la cinema 8) )!! Nu mi-am stricat ochii pe varianta care circula pe net :P . Sincer! Asta nu e film de vazut pe monitor de 17'.
Eu nu sunt de acord sa spunem ca ne-a placut mai mult un episod decat altul. Star Wars tb. luat cu totul. El a fost impartit doar pt. ca povestea este prea vasta sa poate fi spusa intr-un singur film. Si un film de 12 ore nu cred ca ar fi fost rulat in nici un cinematograf :D !
Longshot
25 May 2005, 18:39
think again buddy boy. prin anglia au facut astia pe 15 sau 16 o avanpremiera la return of the sith, cu lucas prezent (care prob a venit doar la ep3). toate 6 filmele. a fost ceva foarte lmtd dar totusi...toate 6. brrr... asta numai pt fanatici.
GhitzaCartitza
25 May 2005, 18:57
think again buddy boy. prin anglia au facut astia pe 15 sau 16 o avanpremiera la return of the sith, cu lucas prezent (care prob a venit doar la ep3). toate 6 filmele. a fost ceva foarte lmtd dar totusi...toate 6. brrr... asta numai pt fanatici.
Sunt fan, dar fanatic NU! N-as rezista sa vad toate filmele in aceeasi zi! It's to much! Ma referam la faptul ca daca ar fi facut un singur film Star Wars care sa cuprinda toata povestea ar fi iesit ceva ciudat, pt. ca trebuiau sa sara peste multe lucruri care pt. multi fani sunt esentiale. De exemplu trilogia Matrix. Primul film a fost genial, dar urmatoarele doua parti au fost de umplutura. Nu mai aveau substrat. Mai mult nu spun ca se supara Gaandalf care am vazut ca e fan Matrix :) .
Denis_stelistu
25 May 2005, 21:24
Yoda,cu bastonul se descurca pentru batranete,dar pentru lupte e mai tare decat oricine.Merge bine verdeata de Yoda.
Daydream
26 May 2005, 06:14
Undeva prin nordul Detroit-ului. Simbata. AMC Forum. 30 de sali. Sith ruleaza in 10, in 15, in toate, nu reusesc sa-mi dau seama... ledurile de pe panou anunta spectacole la fiecare jumate de ora ca intr-un carusel. Arunc 7 dolari spre omul de la casa care ii prinde cu un gest expert, arestez un bilet si intru.
In sala nu se intra peste capacitate... Dar totusi in penumbra am impresia ca lumea sta si pe scari, si pe pereti... gata sa sara pe ecranul din fatza pe care deocamdata alearga trailerele la filmele viitoare. Fiecare unde poate, biletele nu sunt cu locuri; observ a good spot si incep sa ma indrept incolo; uzez si de un mic Jedi mind trick ca sa indepartez alti doritori si in fine, ma plasez in spatiu. Ma uit scurt in dreapta si remarc cum cuplul de linga mina probabil ca aveau in 1977 virsta pe care o am eu acuma. Dar probabil ca nici ei nu pot rata incheierea... o senzatie ciudata, a faptului ca trebuie sa fii aici, ca altfel n-ai priceput nimic, n-ai patrus tainele Fortzei. Dar Fortza e cu noi, e in sala, o poti simti fizic cum pluteste in valuri prin aer. Suficient de puternica incit sa aduca pina si un pusti de 4 ani in cinema. Ma uit la partinti: It's PG-13, bro; you wanna scare the ghost out of the poor little boy? :-)
E clar, incepe filmul; baiat educat imi pun celularul pe silent; restu americanilor nu stiu cit sunt de educati dar treaba e ca n-a sunat nici un mobil tot filmul; daca se intimpla probabil ca il saltam cu tot cu incheietura proprietarului folosindu-mi my blue lightsaber, saltata de la Toys Are Us, citeva mile mai jos :-)
Ok! Here we go! "This is where the fun begins!" Imi string pumnii pe bratele scaunului, partial din cauza picajului luat de Anakin si Obi-Wan, partial din cauza ideii: wtf fun? what's up with the Hot Shots (1 sau 2) flipping wings on top of each other? Ain't this supposed to be a daaaaark movie? Hopefully it gets dark pretty soon, in momentul in care Ian McDiarmid intra in cadru, in costumul lui negru-sopirla si ca un facut imediat ce se afla in proximitatea generala a cancelarului, young Anakin starts acting up and bang! there they go, 2 more hands chopped off in the Star Wars saga! Count Dooku, exitul e la capatul a doua sabii laser folosite ca foarfece.
OK, n-o sa descriu tot filmul acuma :-) O sa termin repede cu ceea ce nu se tocmai leaga, dupa parerea mea:
- the timeline is too compressed. Pe platforma de aterizare, pe Mustafar, Anakin ii spune lui Padme ca numai noile lui puteri o pot salva ca a devenit mai puternic decit orice alt Jedi. Mmmm... exact cind s-a intimplat asta? A prins toate puterile astea noi intr-un weekend sau cum?
Sunt prea putine detalii care sa sugereze trecerea timpului, singurul evident fiind cele 9 luni, sau aproape, cit ar trebui Padme sa fie insarcinata dar altfel... pan-urile cu care Lucas trece de la o secventa la alta nu-ti da impreisa ca trece timpul ci doar locatia se schimba. Sigur, sigur, nu putea sa scrie, "Mustafar, 2 luni mai tirziu" dar...:-) Oricum nu e prima data. In Empire Luc invata cu Yoda despre Fortza intr-un interval de timp cit ii ia lui Han sa zboare de pe Hoth pina in Bespin... Categoric Fortza e puternica in familia asta, se prinde repede! :-)
- at least one loose end. N-am idee daca voi ati discutat pe aici ca n-am apucat sa vad exact de unde incep comentariile de dupa vizionarea la Sith din cele aproape 30 de pagini ale topicului dar... OK, Sidious ii spune lui Anakin legenda lui Darth Plagues. The wise (nu e putin cam ciudat apelativul pentru un Sith?). Care putea sa influentze midiclorinii pina la a produce viata. In Phantom ni se spune ca Anakin s-a nascut asa, aievea, ca n-are tata. Ar putea el sa fie un produs planuit in intregime de Dark Side...? Anyway, Anakin nu pare sa aiba timp sa se gindeaca prea mult la chestia asta ca are alte chestii mai presante in plan...
- the balance to the Force. Fortza asta e tare ciudata. Si in Sith "joaca" cum nu se poate mai... nebalansat! Sa vedem. Fortza nu inseamna numai raw power (or death grip :-) ), inseamna, anticipatie, clarviziune asupra viitorului, control si focus asupra a ceea ce se intimpla pe linga tine. Cumva insa Anakin nu prea pare atins de chestiile astea ci doar de ideea cit de sus poate sa sara, descoperind spre supriza lui ca nu suficient de sus, si asta-l va costa o pereche de picioare, printre altele, timp de alte 3 filme (trilogia originala). Iar solutia aleasa de Lucas pentru Yoda vs. Palpatine... ah, damn, that was one good fight (for the record, lumea a ris si aici cind Yoda trinteste garzile imperiale doar miscind din urechea dreapta), dar totusi cum devine asta, cind Yoda e gata sa prevail over Sidious, you can see the energy bolts arching back to the emperor, bang!, unu cade pe ceva tare, unu cade la mama naibii jos pe podium, Yoda se decide sa plece, iar Palpatine e prea grabit de alte treburi sa-l caute chiar el, by the way of the Force, or by any other way, incluzind sa-si miste propria persoana din loc si nu sa trimita pe altii sa-l caute!. Just because of that we need another 3 movies (the original trilogy) to have another chance to fry Sidious!
Insa treaba e ca desi am citit diferite opinii, tot nu prea pricep cum e cu bring balance to the Force. A fost vreodata balansata Forta? Jedi au fost multi, au studiat Fortza in mod organizat... la ce bun? 2 Sith au fost indeajuns sa darime totul... undetected until it was too late. Daca ar fi sa compar simplist, cam ca atunci cind aveam 7 ani, as zice ca numai Yoda e capabil sa infrunte _numai_ prin Forta un adevarat Sith; restu (Kenobi in AOTC, Mace in Sith) au nevoie de sabii si alte alea pentru a evita energy bolts si alte placeri. Continuind la modul simplist intr-adevar dupa ROTS exista balantza: 2 Jedi (ramasi), 2 Sith. Egalitate perfecta pina vine amicul Luc sa-si alerge speeder-ul pe Tatooine...:-)
Moving to good things:
- the slow panning on Anakin's and Padme's face + the background on Coruscant. Touch of genius. STII ca atunci se intimpla, ca ceva important se rupe, ca Republica se rupe, ca Jedi o sa fie exterminati, ca tot ce poate fi mai rau o sa se intimple, culmea, din cele mai bune motive!
Si toate ideile asta le realizezi intr-un interval cit ii ia unei lacrimi sa alerge in slo-motion pe fatza lui Anakin. There should've been more slo motion moments. Ceva cam la fel se intimpla cind sunt distrusi Jedi, desi acolo se foloseste muzica in fundal si tacerea aparenta a zgomotelor de lupta.
- Ewan... Kenobi-ul lui McGregor rulez supreme, jovial, increzator sau trist. Aplauze!
- Ian McDiarmid... Cred ca incep sa urasc actorul :-), atit de bine si-a lasat personajul sa devina malefic, inselator, eluziv, profitind cu o rabdare diabolica de slabiciunea lui Anakin.
- Hayden... Hayden joaca mai bine decit in Clones, desi in prima parte a filmului mai aminteste de o interpretare cam "sintetica"; in a doua parte insa ESTE Vader, cu sau fara masca.
Anakin (seing Obi-Wan): "Liar!"
Padme:"No!"
Anakin: "You're with him! You've betrayed me! You brought him here to kill me!"
Pentru o clipa am crezut ca Hayden s-a certat cu restu distributiei off-screen si le-o plateste in timpul filmarilor :-)
Mai ar fi de meditat (hehe) dar nu mai am timp. Inchei cu ideea ca filmul m-a facut sa ma intorc acasa, sa intind mina si, utilizind Fortza, am insfacat DVD-urile trilogiei original si le-am pus in caruselul DVD player-lui, for another spin!
The Force is going to be with us. Always!
GhitzaCartitza
28 May 2005, 10:58
GRESEALA!
Pe planeta Utapau, cand Obi-wan se intalneste cu Grievous, Grievous trimite 4 magma droids sa-l omoare pe Obi-wan. Obi-wan force-pull 'ceva' din tavan care cade strivindu-i . Dar cand incepe lupta dintre Obi-wan si Grievous, obiectul mare care a cazut peste droids nu mai este. ;)
Gaandalf
28 May 2005, 20:33
luati si cititi ce tam-tam face Star Wars:
http://www.comingsoon.net/news/topnews.php?id=9814
GRESEALA!
Pe planeta Utapau, cand Obi-wan se intalneste cu Grievous, Grievous trimite 4 magma droids sa-l omoare pe Obi-wan. Obi-wan force-pull 'ceva' din tavan care cade strivindu-i . Dar cand incepe lupta dintre Obi-wan si Grievous, obiectul mare care a cazut peste droids nu mai este. ;)
aoleu! grav! ...
am vazut scena de 1000 de ori si am cautat acel "big huge hunk of metal" si nu am gasit ... :(
GhitzaCartitza
28 May 2005, 23:55
aoleu! grav! ...
am vazut scena de 1000 de ori si am cautat acel "big huge hunk of metal" si nu am gasit ... :(
E o chestie mare trapezoidala. Dupa ce cade peste droids, unul din ei se ridica (i se prinsese doar pelerina) si Obi-Wan ii taie capul. In urmatoarea faza mai apare o data chestia asta in spatele lui, si cand Grievious isi da jos pelerina, isi scoate sabiile si incepe sa le roteasca chestia asta ar trebui sa fie chiar in spatele lui Obi Wan, dar dispare misterios :lol: !
Da...asa e...am vazut si eu...
"droizii" fac curat repede...
Gaandalf
29 May 2005, 12:27
Da...asa e...am vazut si eu...
"droizii" fac curat repede...
asta este una din cele mai bune scuze pe care am auzit-o si a dracului de haioasa...
good one mono!
:P :happy:
Sm�agol-Gollum
29 May 2005, 19:18
cel mai mult mi-a placut felul in care a "murit" anakin! dupa ce i-a taiat obi wan piciorele a mai luat si foc saracu...:( parerea mea ca nu a fost prea bine realizata faza cu focul..ce naiba, doar nu se stinge dupa 10 secunde! trebuia sa arda in continuare..
si faza cu "nooo" e un pic cam aiurea..nu stiu cum, dar parca nu are esenta..
RedGold
29 May 2005, 20:57
Nu voi spune aici ce mi-a placut si ce nu mi-a placut mie din film (oricum nu cred ca intereseaza pe cineva), dar vreau sa aduc in discutie cateva lucruri despre care nu s-a prea vorbit.
1. Daydream a pomenit de acest lucru, dar nimeni nu a comentat, si mie mi se pare un lucru foarte important: Cand Palpatine ii spune lui Anakin despre faptul ca Darth Plageus (sau cum l-o fi chemand) a stiut sa CREEZE viata, si avand in vedere ca Anakin nu are tata biologic, este posibil ca el sa fi fost creat de Plageus sau de Palpatine, pentru ca acestia sa isi atinga scopurile?
2. Visele lui Anakin despre moartea lui Padme: mi se pare doar mie mie sau aceste vise i-au fost induse lui Anakin de catre Palpatine pentru a avea un motiv solid de a-l atrage de partea intunecata? E adevarat ca Jedi puteau prevedea viitorul, dar acesta este in miscare. E adevarat ca Padme a murit, dar acest lucru s-a intamplat nu pentru ca TREBUIA sa se intample. Daca Anakin nu ar fi trecut de partea intunecata, si ar fi fost alaturi de ea la nasterea copiilor, nu s-ar fi intamplat nimic. Padme a murit pentru ca a vrut ea sa moara.
Ce parere aveti?
GhitzaCartitza
29 May 2005, 22:40
1. Daydream a pomenit de acest lucru, dar nimeni nu a comentat, si mie mi se pare un lucru foarte important: Cand Palpatine ii spune lui Anakin despre faptul ca Darth Plageus (sau cum l-o fi chemand) a stiut sa CREEZE viata, si avand in vedere ca Anakin nu are tata biologic, este posibil ca el sa fi fost creat de Plageus sau de Palpatine, pentru ca acestia sa isi atinga scopurile?
2. Visele lui Anakin despre moartea lui Padme: mi se pare doar mie mie sau aceste vise i-au fost induse lui Anakin de catre Palpatine pentru a avea un motiv solid de a-l atrage de partea intunecata? E adevarat ca Jedi puteau prevedea viitorul, dar acesta este in miscare. E adevarat ca Padme a murit, dar acest lucru s-a intamplat nu pentru ca TREBUIA sa se intample. Daca Anakin nu ar fi trecut de partea intunecata, si ar fi fost alaturi de ea la nasterea copiilor, nu s-ar fi intamplat nimic. Padme a murit pentru ca a vrut ea sa moara.
Ce parere aveti?
1. Posibil. Dar atunci de ce nu au avut grija ca Anakin sa cresca invatand legile Sith?
2. Cum Jedi pot influenta mintile slabe, posibil ca si Sith sa poata influenta visele. Nu stim prea multe despre Sith. De ce nu apar mai multi Sith in film? Nici maestrii Jedi nu sunt multi, dar la templu erau foarte multi copii care se antrenau sa devina Jedi. De unde apareau insa acesti Sith? Cine ii antrena? Dooku a mai avut si alti elevi in afara de Grievious?
Gaandalf
29 May 2005, 22:46
Nu voi spune aici ce mi-a placut si ce nu mi-a placut mie din film (oricum nu cred ca intereseaza pe cineva), dar vreau sa aduc in discutie cateva lucruri despre care nu s-a prea vorbit.
ba da... dar n-am avut timp ...
Darth Palgueis nu a fost master-u' lu' Palpatine... it's a Sith legend...
Palpatine nu i-a indus nici o viziune ... el a vazut viitorul in visele sale...
@ red gold
spuneti parerea ... ptr asta e topic aicea... ca sa discutam ...
courage courage! :D
RedGold
29 May 2005, 22:56
Istoria Sith este lunga si intortocheata. Daca va intereseaza, voi posta un link despre ce a insemnat Sith la origine si cum au evoluat.
In cateva cuvinte, la un moment dat (cu mii de ani in urma) s-au ivit niste altercatii intre ei si s-au macelarit reciproc. Darth Bane, Lordul Sith in exercitiu de pe vremea aceea, a hotarat ca, pentru a evita pe viitor astfel de situatii, sa nu existe mai mult de doi Sith in viata: un maestru si ucenicul sau. Si singurul mod de a "promova" in functie este sa-ti ucizi propriul maestru. Dar asta este deja Expanded Universe. Oricum, acesta este motivul pentru care nu exista mai multi Sith: Sidious l-a avut initial ucenic pe Darth Maul, dupa ce acesta a fost ucis, a fost randul lui Dooku, si in ROTS l-a indemnat pe Anakin sa il ucida, pentru ca avea nevoie de "fresh meat".
Inca un lucru, care pe mine m-a intristat. Nu este o informatie oficiala, dci nu stiu cat e de valabila, porneste de la faptul ca toata lumea s-a plans de faptul ca ROTS este facut nu neaparat in graba, dar ca nu s-a insistat mai mult asupra unor faze, de exemplu trecerea lui Anakin de partea intunecata. Stiti care ar fi fost raspunsul lui Lucas?
Daca ar fi facut un film mai lung de doua ore si un pic, automat s-ar fi redus numarul de reprezentatii pe zi, si ceea ce urmareste el este ca filmul sa doboare toate recordurile de box-office. Ceea ce nu s-ar fi intamplat daca ar fi fost, sa zicem, patru reprezentatii pe zi in loc de cinci.
Ma intreb daca e adevarat. Si daca merita cateva milioane in plus (raportat, desigur, la miliardele pe care le-a facut deja Lucas cu SW), ca acest film, asteptat de mai bine de douazeci de ani cu sufletul la gura, sa dea senzatia de trunchiat...
Gaandalf
29 May 2005, 23:07
posteaza link-ul ala...
si eu am link ..
dar nu gasesc si asha va ramane aicea in baza de date de la cinemagia.. :D
RedGold
29 May 2005, 23:24
Searching... Searching... I found it! :)
http://thunder.prohosting.com/~spiff/history.html#beginning
tailgunner
30 May 2005, 09:18
ia te uita cite greseli:
http://www.moviemistakes.com/film4924
rudywetzer
30 May 2005, 13:48
gaandalf observ ca tu esti sufletu' acestui forum.
io asa am perceput filmu'; cam pe fuga facut ;cred ca mai trebuia insistat in momentele psihologice mai imp. ale filmului.Nu cred ca s-ar fi daramat ceru' daca mai avea vreo 20 minute.
Acest film era greu din start pt ca se stia cam ce se va intampla in el;cum ? asta era treaba regizorului care nu s-a ridicat la asteptari .
io nu pot concepe ca unu' indragostit pina peste cap cum era Anakin putea sa omoare copii indiferent care era motivu'.Aici a fost o chestie asa de trasa de par cum nu am mai pomenit; inseamna ca era tembel rau de tot alminteri nu se poate ; asta e parerea mea .
Nu poti fii ca 2 porumbei:vezi dialogu in care zic: ba io-s mai indragostit decat tine.
nuu !! io sunt si mai....; si apoi sa il omori cu sange rece pe pustiu ala care a iesit de sub scaun si a zis: ce ne facem??? Tineti minte ce voce avea copilu'ala? Oricat de topit ai fii dupa una pe acel copil nu poti sa il omori....numa' daca nu esti intreg la cap!!!
Deci io cred ca Lucas s-a ambitionat sa scrie scenariul sa il tot schimbe regizeze el si a cam dat-o rasol.
Au fost si momente fantastice , dar per total m-a dezamagit.Imi pare rau sa zic asta , l-am asteptat ca in armata amr-ul dar asta este.
Gaandalf
30 May 2005, 20:49
Episode III Tops Memorial Day Weekend
Source: Box Office Mojo
May 30, 2005
The ComingSoon.net Box Office Report has been updated with the studio estimates for the weekend. Be sure to stay tuned there for the final figures on Tuesday.
George Lucas' Star Wars: Episode III Revenge of the Sith added another $70.8 million over the four-day Memorial Day holiday weekend to bring its massive 12-day total to $271.2 million. The $113 million budgeted third and final prequel has climbed to the 26th spot on the all-time domestic blockbuster list. Worldwide, the Fox release has pulled in an incredible $520.1 million already, allowing it to sit at #32 on the worldwide all-time list.
Gaandalf
30 May 2005, 21:04
@ rudy ...
totul nu se intampla in 2 ore shi 20 de minute cat tine filmul ... toata transformarea are loc in 7-8 luni ... deci nu devine peste noapte SITh - stai tu calm... si el ii ascunde lu' Padme multe chestii ca sa nu o raneasca dar el deveniste egoist "attachement leads to gelousy - the shadow of greed that is ..." - eventually DARK SIDE.
http://www.moviemistakes.com/film4924 - gresheli ?
fute-m-ash pe ei de analishti ... dar de ce nu au analizat si bashina lu' ala negru de respira greu ... knd ieshea cu o viteza uluitoare cu ajutorul fortzei...
unele gresheli sunt ... cea cu mana din Attack of the Clones se vede clar k e sub cot ... dar sprancenele din revenge sunt arse complet ... umbra lasa iluzia unor sparncene dar de fapt sunt arsuri mai puternice... deoarece acolo LOGIC era mai mult par ...
GhitzaCartitza
30 May 2005, 21:21
f****-m-ash pe ei de analishti ... dar de ce nu au analizat si bashina lu' ala negru de respira greu ... knd ieshea cu o viteza uluitoare cu ajutorul fortzei...
unele gresheli sunt ... cea cu mana din Attack of the Clones se vede clar k e sub cot ... dar sprancenele din revenge sunt arse complet ... umbra lasa iluzia unor sparncene dar de fapt sunt arsuri mai puternice... deoarece acolo LOGIC era mai mult par ...
Si daca sunt ce :D ?! Toate filmele au greseli! Asta chiar are foarte putine. In LotR sunt 250 de greseli in fiecare film din serie! Greselile astea oricum nu se observa la prima vizionare si pe mine cel putin nu ma influenteaza absolut de loc!
Gaandalf
30 May 2005, 21:34
Si daca sunt ce :D ?! Toate filmele au greseli! Asta chiar are foarte putine. In LotR sunt 250 de greseli in fiecare film din serie! Greselile astea oricum nu se observa la prima vizionare si pe mine cel putin nu ma influenteaza absolut de loc!
da mah ... dar cum o spun ... parca ii shi vad cu carnetelu la vizionare si nu se bucura deloc ci doar cauta sa vada dk sunetul de la lightsabre ... este concomitent cu nu shtiu ce alt sunet... si alea alea...
filmul e prea lux ...
Chantal
30 May 2005, 21:59
Tocmai ce am vazut filmul a treia oara... trebuie sa recunosc, sunt absolut topita dupa el. Si faza e ca it gets better and better each time I see it. And I also get more emotional, ceea ce este bizar, ca ar trebui deja sa nu ma mai emotioneze atat unele faze, ca doar le stiu bine. Dar... Aaa, si chestiile care nu prea imi placeau (pe care le-am mentionat in alte post-uri, detalii de altfel) acum nu ma mai deranjeaza atat de tare...
Si m-am hotarat, e cel mai bun episod din SW! So far, let's hope.... A propos, ati auzit ca Lucas a lansat o "shoparlitza" mica cum ca nu e exclus (adica il tenteaza ideea) sa faca Episode 0 (care sa fie cronologic inainte de Episode 1), si care sa fie despre Knights of the Old Republic? A zis ca asteapta sa vada cat de bine sunt primite anime-urile (plus jocul, evident) si ca se mai gandeste. :w00t:
Check out pe www.theforce.net
Sm�agol-Gollum
30 May 2005, 23:42
da mah ... dar cum o spun ... parca ii shi vad cu carnetelu la vizionare si nu se bucura deloc ci doar cauta sa vada dk sunetul de la lightsabre ... este concomitent cu nu shtiu ce alt sunet... si alea alea...
filmul e prea lux ...
lasa ca asa fac la toate filmele! cauta absolut toate neregulile...de exemplu in lotr-ttt dupa inmormantarea lui theodred, theoden tine in mana o floare..si dracii astia au observat ca floarea isi tot schimba numarul petalelor(flori diferite..)..da-o naibii de treaba..cui ii pasa ca se folosesc flori diferite!!
Chantal
05 Jun 2005, 09:12
Marturisesc ca ieri l-am vazut a 5-a oara la cinema. And it only gets better - adica, cu toate ca stiam fiecare miscare pe de rost, am plans, pt prima oara.
Am citit ca imaginile din security recordings pe care le vede Obi-Wan (cu Anakin killing Jedi and stuff) au fost filmate special pt imaginile din security, si s-ar putea sa fie introduse pe varianta DVD in full. :w00t:
Vad ca pe nimeni nu a fost interesat de posibilitatea de a se face Episodul 0 - Knights of the Old Republic.... Eu am sarit de 3 metri cand am auzit. Cred ca ar fi nemaipomenit!
Anyway, are cineva idee cum s-ar putea face rost in Romania de Star Wars TV Series care vor aparea?
A, si vroiam sa va mai zic cea mai haioasa gluma pe care am auzit pe seama SW:
Palpatine: I fooled you all! All this time, I was Darth Sidious!
Yoda: (gasp)
Obi-Wan: (gasp)
Padme: (gasp)
The audience: Duuuuh!....
Longshot
05 Jun 2005, 09:18
Vad ca pe nimeni nu a fost interesat de posibilitatea de a se face Episodul 0 - Knights of the Old Republic.... Eu am sarit de 3 metri cand am auzit. Cred ca ar fi nemaipomenit!
don't get your pantyhose off that fast. daca te uiti mai prin "spate" o sa descoperi ca am mai vorbit noi de kotor si de ce bine ar fi sa fie facut film.
Anyway, are cineva idee cum s-ar putea face rost in Romania de Star Wars TV Series care vor aparea?
Torrent
Chantal
05 Jun 2005, 19:20
My pantyhose!...... :lol:
'Kay, I won't. I shall expect a romantic dinner and a movie before...
And another nice SW joke:
Q: Why did Luke Skywalker cross the road?
A: Because it was his destiny.
Gaandalf
06 Jun 2005, 15:16
Sith drops 3rd:
http://www.joblo.com/boxoffice.php
but still at the top ...
this is what they say:
But don't cry for George Lucas, Argentina, as SITH continues to bring in audiences and sweet numbers, and has already moved the film into 19th spot on the all-time domestic box-office list (should be in the top 10 in a couple of weeks).
Gaandalf
13 Jun 2005, 23:04
Boba Fett in Star Wars TV Series?
Source: USA Today
June 13, 2005
USA Today got a hint from George Lucas at his AFI lifetime achievement award gala about the new live-action "Star Wars" TV series. The series is expected to take place sometime between "Episode III" and "Episode IV".
Ford was approached by Daniel Logan, 18, who played young Boba Fett
in Episode II: Attack of the Clones. Lucas said Logan's character may
be included in his live-action Star Wars TV series, which is in the
works.
IESB.net also chatted with Lucas who said they are getting ready to go on the 3D half-hour version of the Clone Wars animated series is. "The live action will be, you know, a year or two later," he added.
Asked if we're going to see some back stories, like Knights of the Old Republic, in the series, Lucas said, "there is a possibility of that, but not in this series. You know, there's a possibility of more series if these work."
Ieri la WTC aka Sofitel la Strategic Forum un workshop pe tema Revenge of the Sith si Orange...sau cum putem sa facem bani la fel/impreuna cu Lucas din orice accesoriu remotely related to SW...mindblowing :shock: ..oamenii astia chiar nu rateaza nici cea mai mica potential sursa de venit...avatare ce pot fi downloadate pentru a-l avea pe Darth Vader pe post de baiatu care iti citeste mesajele ce-ti sosesc in timp ce respira greu.. :D ...In rest Naumovici (si povestea spotului la teletech: ala mic apasa pe o lanterna..laser frate, ciudata maimuta..etc) si pe post de movie specialist-resuscitata din vreun cimitir cinefilic fara numar-Ada Rosetti :sick: :sick: :sick: Sa spicuim de la Ada citire: Amenintarea fantomei, primul film din seria noua s-a lansat in 1997; Lucas a confirmat ca va filma episoadele 7,8,9 direct pentru televiziune-ce-o fi stiind Ada si noi nu? :? ; Episodul 3 e o mare dezamagire pentru ca stiam deja ce se va intampla; seria noua e un film despre copii si seria veche e un film despre tati :(( ..and the list goes on.
Una peste alta o discutie cu potential-minus o pesoana three guesses who ;) -care a ridicat o problema interesanta: prin ce anume seria Star Wars si filmele LOTR genereaza o asemenea euforie si popularitate in randul spectatorilor de toate varstele si de pretutindeni si in acelasi timp va fi acesta trendul viitorului in materie de entertainement cinematografic surclasand comediile romantice si genul horror astazi la moda?
Chantal
15 Jun 2005, 11:44
Am sa incerc un raspuns, dat fiind ca si pe mine pe preocupa tema, fiind eu insami prinsa de acest "microb oniric", ca sa zic asa.
Oamenii dintotdeauna au visat la alte lumi, unde limitele acestei lumi sa nu se mai aplice, sa fie supra-oameni (tentatia dumnezeirii, actually). Asa si-au inventat idoli (vezi toata lumea panteonului grecesc, de ex) si basme, folclor etc. In lumea tehnica de azi, ce mai inainte se putea doar scrie sau imagina, acum se si poate vedea, prin constructii de efecte speciale. Astfel, efectul narcotic e si mai puternic, deoarece nu mai solicita doar intelectul, ci si simturile (vizual, auditiv).
De aceea filme precum Star Wars, LOTR (si universuri coerente-complexe precum Dune) au asa de mare succes. Ofera oamenilor sansa sa evadeze din lumea asta nenorocita, macar ca intr-una de celuloid, dar tot e ceva.
Stiu ca eu una nu as putea trai daca nu as putea evada, macar in imaginatie.
Stray into a dream... this is what is actually all about (see my signature, Master Will said it best).
Gaandalf
17 Jun 2005, 17:07
Sa spicuim de la Ada citire: Amenintarea fantomei, primul film din seria noua s-a lansat in 1997; Lucas a confirmat ca va filma episoadele 7,8,9 direct pentru televiziune-ce-o fi stiind Ada si noi nu? :? ; Episodul 3 e o mare dezamagire pentru ca stiam deja ce se va intampla; seria noua e un film despre copii si seria veche e un film despre tati :(( ..and the list goes on.
faenor esti super tare ... si am ras de m-am rupt... u are worth meeting now! :)
cat despre discutiile astea despre Star Wars ... sa le dau la muie la toti specialishtii kre au stat o noapte intreaga inainte de acest eveniment si au citit ce e aia Star Wars ... :sick:
Multumesc, multumesc :P
As rosi daca nu as fi inca verde de suparare pentru cat de superficiali si ipocriti sunt unii asa-zisi specialisti-daca nu eram acolo reprezentand o firma cu pretentii cred ca ii faceam cateva recomandari de directionare anatomica Adei "nu sunt critic de film, sunt jurnalist, dar hai sa dau cu bata-n balta anyway" Rosetti. Tot ce pot sa sper e ca data viitoare o lasa sa doarma linistita acasa la ea la cavou unde e racoare si nici companie pe care s-o plictiseasca nu are... :happy:
voi suntetzi mai in domeniu, de aceea ma putetzi ajuta:
setting: sw3, aproximativ minutul 10 (lupta in spatziu).
mijlocul de locomotzie al lui obi one (oricum so fi scriind) se deplaseaza rectiliniu si uniform prin vid. un mic robotzel se aseaza pe nava shi se da la r2d2 care il tot improashca cu in arc electric albastru.
la un moment dat, r2 reusheshte sa ii dea somn iar robotul malefic pica pe o parte.
in acel moment, cazutul incepe sa alunece in spate (nu se mai tzinea de nava cu piciorushele lui d metal) fara ca mijlocul d locomotzie sashi fi skimbat traiectoria sau viteza.
intrebarea mea este: cum d a putut trece aberatzia asta de lucas, daca nu kiar el a scriso (nu shtiu cat d detaliat este scris scenariul)?
shi care e treaba cu sunetul in vid?
ps. am intrebat in threadul asta pentru ca cei ce posteaza aici sunt shansele mai mari sa stie daca sw are sau nu pretentzia d realism, date fiind axiomele d la care pleaca.
Pitbull
07 Jul 2005, 06:08
Mäi It-ule (de la Stephen King citire?)
Aminteste-ti scuterele zburätoare din "Return of the Jedi", care zburau ca vântul si ca gândul cutreierând pämântul, fäcând tot felul de cotituri si manevre bruste, färä cacä-läretii lor sä aibä nici pe dracu'. De, pe Endor, legea inertiei încä nu se inventase!
Ba chiar si-n "2001", capodopera hard-SF-ului, existä câteva gafe pe la-nceput.
Vâjâieli, bubuituri si alte zgomote-n vidul cosmic se auzeau si-n celelalte episoade din "Star Wars" - si-n genere, în majoritatea space-opera-urilor.
Ce sä-i faci? Nu toti se nasc hardisti precum Carl Sagan sau Arthur C. Clarke, Larry Niven sau Gregory Benford...
Eu, unul, m-am obisnuit de mult cu gugumäniile anti-hard-SF, si ridic din umeri îngäduitor. Adeväru-i cä treaba asta si cu gândirea logicä sunt douä chestii foarte grele. ;)
A, si apropo de întrebarea ta finalä: nu poate fi vorba de "realism", ci mai degrabä de "stare de real" - si, la un nivel mult mai esential, logicä elementarä. Serialul "S.W." este eminamente SF, ba chiar un foarte soft SF. dar asta nu-l scuteste de respectarea LOGICII.
Gaandalf
07 Jul 2005, 06:13
ROTS are cele mai multe greseli din toate filmele din saga Star Wars dar in acelasi timp este filmul cu cele mai multe detalii pe care l-am vazut. Detalii care conteaza foarte mult ptr LUCAS. Cum ar fi faptul k PETA WILSON (NIKITA - seria TV) joaca in The Phantom Menace - apare la un moment dat la un balcon in timpul cursei de pe Tatooine.
Chestia cu "piciorusele" e bine realizata. Adik iz-ul de realitate este evident. La fel explozia unui clone fighter kre plonjeaza in spatiu (noi il vedem din postura unui pilot kre se uita pe "geam").
Alta chestie detaliata este aparitia navei Millennium Falcon in ROTS ... si masinutzele teleghidate kre fug din calea lui Anakin pe MUSTAFAR. Acest mic detaliu din urma l'am vazut intr-un interviu. Lucas a vrut 5 masinutze teleghidat si nu una singura cum era initial. Explicatii ? Poola.
Cand apare Millenium Falcon in ROTS? :shock: Mi-a scapat recunosc :oops:
marajade
08 Jul 2005, 23:59
Apare dupa aterizarea spectaculoasa realizata de Anakin, inainte de intalnirea cu politicienii. In coltul din dreapta (putin spre mijloc) se vede Millenium Falcon cum aterizeaza.
Thanks...I'll look closer into it ;)
Lady_Skar
15 Jul 2005, 19:48
Hey everybody... check out my Star Wars music videos:
http://picafile.net/media/XHRN7V4
= pentru cei romantici ;)
http://picafile.net/media/TNRHRF3
= pentru cei mai putin romantici 8)
http://picafile.net/media/5Y6CX4N84Q8GV4
= a look inside Anakin's head.
click si apoi asteptati sa se incarce cateva minute, altfel daca-i dati drumul imediat o sa se intrerupa. Puteti sa le trageti si pe calculator. Sunt fisiere wmv si merg cu bsplayer sau winamp.
Gaandalf
04 Aug 2005, 06:44
http://www.joblo.com/index.php?id=8198
Chantal
29 Oct 2005, 09:32
Pentru cei interesati, www.starwars.ro si-a redeschis portile intr-o noua formula.
Pentru fani adevarati! ;)
darkxyde
02 Mar 2011, 08:59
Vrea sa vad toata seria Star Wars si nu stiu care este ordinea. Trebuie sa ma uit in ordinea episoadelor sau in ordinea anilor aparitiei lor?
alextreme93
02 Mar 2011, 12:52
De preferat este sa vezi trilogia veche(IV,V,VI),datorita twistului din Imperiul Contraataca,iar dup'aia poti vedea 1,2,3.
darkxyde
02 Mar 2011, 18:00
Multumesc mult.
legolas05
06 Mar 2011, 21:27
uitate in aceasta ordine
IV A New Hope
V The Empire strikes back
VI Return of the Jedi
I Phantom Menace
II Attack of the Clones
III Revenge of the Sith
Unterhaltung
14 Mar 2011, 22:50
uitate in aceasta ordine
IV A New Hope
VI Return of the Jedi
I Phantom Menace
II Attack of the Clones
III Revenge of the Sith
...si-o sa alegi ce-ti place dupa vizionare.... :P
aliku23
19 Mar 2011, 00:09
uitate in aceasta ordine
IV A New Hope
VI Return of the Jedi
I Phantom Menace
II Attack of the Clones
III Revenge of the Sith
De ce sa sacrifici o parte a 3-a excelenta punand-o in categoria fillerelor ?
Ai pierde un twist pentru un film ?
miercuri
23 Mar 2011, 20:05
Partea a III-a excelenta? Vorba aia: NOOOOOOOOOOOOOOOOO (http://www.youtube.com/watch?v=Tim5nU3DwIE)
miercuri
24 Mar 2011, 14:46
Pai, hai sa recapitulam, incepand de la Jar Jar Binks si sfarsind cu acel ultim NOOOOOOOOOOOOO, a trebuit sa suferim cu actingul de toata jena prestat de Christensen si Portman, cu replicile absolut penibile presarate pe unde te asteptai mai putin (de cate ori a zis Obi Wan "killing younglings" in partea a treia :P ?) si o intreaga senzatie de imitatie fortata a atmosferei din primele parti, care de multe ori dadea in ridicol. Iar personajele principale probabil ca nu ar fi parut asa de slabe, dar sunt jucate mizerabil si nimeni n-are cum sa-si stearga din memorie lucrul asta. Transformarea lui Anakin e facuta de-a dreptul in bataie de joc, ceva mai emo de atat nu se putea. Si sa nu mai amintim de lupta lui Yoda cu Douku, ce mai unintentionally funny secventa din toata seria, tin minte cum intreaga sala hohotea de ras cand am fost sa-l vad.
Serios, primele doua mai sunt cum mai sunt, dar partea a treia? Partea a treia e sinistru de proasta.
Singurele chestii memorabile in sensul bun din prequeluri ar fi Mace Windu fiind jucat de Samuel L (fara sa luam in calcul moartea absolut din topor) si lupta lui Quigon Jinn cu Darth Maul.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.