PDA

View Full Version : Femme Fatale

PoliFanAthic
08 Mar 2003, 19:46
Asa vine, nu? Cine a avut ocazia sa vada filmul?

Frodo
09 Mar 2003, 21:20
Nu am vazut filmul dar am citit ceva despre el si mi sa parut interesant! Cica e un film in stilul lui David Linch cu putine vorbe si multe trucuri de imagine ! Astept sa il vad si mai discutam! :roll:

i_matei
10 Mar 2003, 08:17
Noroc ca vazui filmu pe calc cu vreo 4 luni inainte si nu a trebuit sa mai cotizez la cinema :D
Intradevar se vrea ceva stil Mulholand drive ca atmosfera, ca mister, ca mod de abordare in genarl al subiectului, dar nu se pot compara cele doua filme din punctul de vedere al realizarii
E o idee regizorala interesanta (ca doar e Brian de Palma!), dar nu stiu parca nu e facuta cum trebuie, iar finalul e fasait rau de tot...
Saracu Banderas, dupa "Pacat originar", pacatuieste inca odata cu un rol cat se poate de similar din toate punctele de vedere...
As zice ca e destul de dezamagitor filmul asta...
Mai bine alegeti "Callas forever"... :wink:

MinRep
11 Mar 2003, 20:06
Nu pot zice ca filmul e in genul lui Lynch. Da, finalul e ametitor, dar dupa o prima vizionare am si dezlegat misterul si gafele dintre momentele in care se petrece actiunea.

Chestii pentru care ar merita sa vada (oricine) filmul:

- Rebecca Romyn-Stamos.
- jocurile de imagine si imagini.
- scenele provocatoare.
- identificarea adevaratilor "raufacatori".
- colajul de imagini care se vede la sfarsitul filmului in camera lui Banderas.

snatchro
12 Mar 2003, 15:12
FIlmul este reusit, in stilul lui Brian de Palma, Rebecca Romijn-Stamos joaca destul de (ca sa nu zic foarte) bine, atentia la detalii este cruciala (precum si in Snake Eyes, alt film reusit al lui de Palma), iar puzzle-urile vizuale sunt foarte reusite. Cu regretul ca as fi vrut sa-l vad mai mult timp pe Peter Coyote, raman cu o placuta amintire.
Merita vizionat, dar lasati gandurile lascive deoparte, la intrare.

Frodo
12 Mar 2003, 17:30
Daaa, nici pe departe in stilul lui David Linch, se pare ca m-am inselat. Montajul insa mi-a placut, in rest, mai nimic. Snake Eyes nici nu se compara, e pe departe un film muuult mai bun! Muzica a fost interesanta, antrenanta. Finalul, hmmmmm.......

MinRep
12 Mar 2003, 19:07
Lucruri pe care le au in comun "Femme Fatale" si "Mulholland Drive":

- amandoua sunt filme de influenta noir.
- amandoua au femei fatale (blonde).
- amandoua folosesc lesbianismul.

Probelmele:

- Mulholland Drive e mai subtil (are un mai larg nivel al simbolurilor si motivelor).
- Iesirea din vis in realitate nu este brusca la MD, ci pregatita, astfel incat nu iti poti da bine seama (dupa 1 vizionare) cand se trezeste eroina.
- In MD, fiecare scena este superba!!!

Cred ca DePalma s-a cam inspirat din filmele lui Lynch, precum si din Hitchcock (mai e nevoie sa spun asta?) sau din "Pulp Fiction". Interesant e ca face sa para un stil original.

P.S.: Imi place cum DePalma citeaza din filmele preferate sau cele care au inspirat filmul: la inceput, pe ecranul televizorului la care se uita femeia fatala e difuzat filmul "Double Indemnity", despre o femeie care isi inseala barbatul si amantul pentru bani (sau asa ceva).

P.P.S.: Puteti sa comparati "Femme Fatale" cu orice film al lui Lynch, tot acolo o sa ajungeti.

PoliFanAthic
12 Mar 2003, 20:01
Mie mi-a placut filmul. Oricum a fost mult mai "usor" decat MD, dar a avut farmecul sau. Chiar daca am avut senzatia ca era vorba de un vis la inceput, pe parcurs aceasta impresie nu mi s-a mai parut importanta, pana la momentul "de rascruce". Frumoasa opera...

un om bun
14 Mar 2003, 22:22
Ma doare sa vad ca unii dintre voi au fost impresionati de acest GUNOI.

MinRep
15 Mar 2003, 12:24
Ma doare sa vad ca unii dintre voi au fost impresionati de acest GUNOI.

Ma doare sa vad ca unii nu remarcafrumusetea fiecarui film... In plus, bunule om, nu ne-ai explicat de ce consideri filmul un "GUNOI"? Sa nu ma intelegi gresit, nu mi-a placut in mod exceptional, dar nu l-as clasifica asa! E, totusi, Un De Palma cu Romjin-Stamos!

un om bun
15 Mar 2003, 12:43
Poate sa fie si Orson Welles cu Katherine Hepburn, un film cu tirfe si violenta inutila tot un GUNOI ramine.

Frodo
15 Mar 2003, 12:52
Hmmmm, ce comentarii interesante. Ii dau dreptate lui MinRep!! :o

un om bun
16 Mar 2003, 01:31
Bravo tie.
Ai gusturi foarte rafinate.

MinRep
16 Mar 2003, 20:55
Violenta inutila? Intr-un film cu James Bond, 007 ii cere niste informatii unui tip si, dupa ce acesta i le da, Bond il arunca de pe o cladire. Asta-i violenta inutila! Aici e violenta inutila de genu' "Pulp Fiction" sau "Lock, Stock & Two Smocking Barrells". Nimic nou sau dezgustator.

Tarfe? Recent am vazut "Noptile Cabiriei". Fellini si Giuletta Massina. Prin a cataloga un film ca este cu tarfe nu il catagolizezi imediat ca fiind si un GUNOI. Sau poate te-au deranjat scenele de lesbianism.

Repet! NU e un film atat de bun, dar nu e un GUNOI.

un om bun
17 Mar 2003, 10:14
Eu nu inteleg cum de mai puteti inghiti atitea porcarii. Aceleasi lucruri in fiecare film, imbracate un pic altfel.
Violenta, sex si factorii de COOL ce prind la fiecare copilash imatur. Decadenta e tot ce poti vedea mai nou la cinema. Inca nu v-ati trezit ?
Eu-s satul pina peste cap !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Cu ce-ati ramas dupa film ? Sau poate ca v-ati dus doar sa mai vedeti niste lesbiene, ca doar e la moda. Ce penibil.
Uitati-va dincolo de porcariile astea cu femei depravate si vedeti ca intreaga productie nu-i decit o amestecatura de elemente comerciale.
Din start mi s-a facut rau cind am vazut prestatia mizerabila si scenariul de doi bani. Asemenea filme le mirosi din primul minut.
Imi pare foarte rau ca mai sint oameni ce pica in plasa kitschului american.

un om bun
17 Mar 2003, 10:18
Apropo de faza cu "Noptile Cabiriei", nu cred ca n-ai inteles ca am spus tirfe la figurat. Imi exprimam sila fatza de actritele de mina a treia ce se imbogatesc cu ajutorul corpului.

MinRep
17 Mar 2003, 16:35
Inca un mesaj scurt. Predicatable...

Ma nelinisteste profund ca te referi la Rebecca Romjin-Stamos pentru ca "Femme Fatale" nu este filmul care a imbogatit-o pe tipa si are cateva alte roluri interesante. Iar aici, nu joaca rau... Mai ales ca joaca doua roluri, amandoua personajele avand mai mutle fatete. Desi Lily nu apare decat in trei scene, Romijn-Stamos ii ofera complexitate (ca s-ar putea sa tina de regizor, asta-i altceva). In plus, mai e si scena finala, in care Laure e total diferit, dar asa ar trebui sa fie ea in mod normal, nu cum e in acel "vis". Si, sa fim seriosi, fiecare, in visele noastre, devenim diferiti.

Daca te referi la oricare alta actrita din film, nu imi pasa! Si imi place cum, involuntar si indirect, ai spus despre Katherine Hepburn ca este o curva. Ta-ta!

un om bun
17 Mar 2003, 23:37
Ce ?
Ce am spus ? Cum am spus ?
Nu prea cred. N-are rost sa-mi rastalmacesti cuvintele. Nu prinde...

N-am chef sa incepem aici o cearta interminabila, oricum nu-mi voi schimba parerea despre film. Sa zicem ca am alte gusturi. Eu nu sint un om rau :o , sint doar suparat. :wink:

Frodo
17 Mar 2003, 23:42
Propun sezonul de Femei Fatale incheiat !!! :evil:

Lizuca
19 Mar 2003, 18:51
Draga OM BUN ce esti... Vad ca ti-ai ales ca logo simbolul Matrix. Ma mira faptul ca tocmai un "cinefil" ca tine care considera ca anumite filme sunt "GUNOAIE" nu stie cu adevarat ce inseamna un film bun si unul prost, sau ca sa folosesc expresia ta, "gunoi".

"Femme Fatale" mi s-a parut un film bine jucat, tensionat, palpitant, incitant, in care am savurat jocurile de imagini, cadrele multiple si coloana sonora.
Nu s-a ridicat la nivelul filmului cu care vrea sa fie comparat (M.D.) insa a fost un film reusit.

Propun sa nu mai fim atat de rautaciosi si sa invatam sa apreciem ce este mai bun si mai frumos in fiecare film (Ca doar de-aia avem ca pasiune filmul, nu. Ca sa-l iubim, nu ca sa-l uram.) :D

MinRep
19 Mar 2003, 19:31
LILI: How do I know that you tell the truth?
LAURE: How do I know there's a bullet on then chamber?

Just made me think... Quite a lot...

Frodo
19 Mar 2003, 20:20
Good Point , MinRep!! Trece-o la replici celebre . :lol:

MinRep
21 Mar 2003, 20:08
Mersi!

Chiar ar merita mai multe citate din filmul asta (inclusiv discutia dintre Lily si soferul de camion sau replicile din scena "Are you flirting with me?").

Mi-am amintit o chestie. Cine a vazut reclama la "Femme Fatale", mai precis aia in care la sfarsit scrie "Tocmai ati vazut ultimul film al lui Brian DePalma. Nu ati inteles? Mai incercati o data!"?

un om bun
22 Mar 2003, 22:48
Draga OM BUN ce esti... Vad ca ti-ai ales ca logo simbolul Matrix. Ma mira faptul ca tocmai un "cinefil" ca tine care considera ca anumite filme sunt "GUNOAIE" nu stie cu adevarat ce inseamna un film bun si unul prost, sau ca sa folosesc expresia ta, "gunoi".

:lol: Nici sa nu incerci sa mai afirmi o data ca The Matrix e un film prost. Te voi desfiinta (cu argumente) asa intr-un hal, ca nu vei mai avea tupeul sa dai pe aici.

lecter
23 Mar 2003, 03:03
You know what they say, "Never argue with the idiot" :)

Frodo
23 Mar 2003, 11:10
Te voi desfiinta (cu argumente) asa intr-un hal, ca nu vei mai avea tupeul sa dai pe aici.

OMULE, NU CREZI CA ESTI CAM TUPEIST?? Ai grija cum vorbesti !! VEZI CA TE DESFIINTEZ SI EU PE TINE CA AI ZIS CA FEMME FATALE E GUNOI ..................huaaa !! :evil: :evil: :evil:

MinRep
24 Mar 2003, 19:53
Vai, saracu' DePalma. Daca ar fi stiut ca se va intampla ce se intampla pe aici, nu ar mai fi facut "Femme Fatale".

Hell_Girl
26 Mar 2003, 01:13
Hmmm...controversat filmul asta...
L-am vazut si eu in seara asta si mi-a placut. Mi-a placut imaginea foarte mult, jocul de lumini si umbre ( bataia care se vede cu umbre mi s-a parut originala), muzica e super si sustine actiunea. Banderas nu prea imi place cum joaca, parca nu prea i se potriveste rolul, si titlul mi se pare cam aiurea pus, nu-mi suna bine deloc.

Am si eu o intrebare. In prima secventa cand se sinucide Lily curge apa din acvariul cu pesti ( nu prea stiu de unde vine apa aia acolo), in a doua nu mai curge. Asta in seamna ca o secventa e vis si alta e realitate sau ce? Apa e elementul ce desparte visul de realitate?

MinRep
28 Mar 2003, 19:42
Pai, hm... Cam ai dreptate... Apa separa visul de realitate, dar nu am fost foarte atent la chestia asta! Nu am revazut scenele pe moment, dar cred ca asa e. Si, de fapt, totul e o joaca gen De Palma acolo. Un cadru arata ceva, altul altceva... Tot filmul e foarte interesant.

Despre Banderas, si aici cam ai dreptate, pentru ca nu i se prea potriveste rolul (nu e el genul de barbat-victima al unei femei fatale). Totusi, isi largeste universul actoricesc si s-ar putea ca in cativa ani sa fie mai potrivit petnru acest rol (desi cam imbatraneste).

Totusi, cu titlul nu ai dreptate! E foate bine ales! Gandeste-te la Lily un pic si la secventele care apar la televizor la inceputul filmului. Sunt dintr-un film din '54 (parca?) numit "Double Indemnity". Nu am vazut filmul, dar subiectul e foarte interesant in contextul "Femme Fatale".

Blue
27 Mar 2005, 20:38
:shock: Waa , are dreptate omu bun. A fost cam gunoi ce sa o mai dam incolo incoace. Va cramponati la niste nume celebre si nu vedeti exact ce a fost. E trasa rau de par povestea asta cu aia ca viseaza. Sunt lucruri interesante de vazut , dar totusi ar trebui sa nu ii vezi finalul ca sa nu iti lase un gust amar in gura. Intra una in casa la alta si constata ca arata exact la fel, face baie in cada ei si viseaza ce i se va intampla :shock: :shock: . Sa fim seriosi, ce scenariu e asta tata, de desene animate. Si Rocky 5 a fost mai putin ridicol decat filmu asta . :sick: .

apartamentu104
27 Mar 2005, 20:44
frate. tu raspunzi la subiecte vechi de 2 ani. uita-te si tu un pic mai atent si nu mai invia discutiile astea ingropate. topicul era acum pe ecrane!!

Blue
28 Mar 2005, 09:34
stiu :lol: :lol: :oops: