View Full Version : Cel mai slab film
Anonymous
22 Jul 2001, 15:28
Eu cred ca cele mai proaste filme sunt alea cu Steven Seagal
Anonymous
22 Jul 2001, 15:29
Bai!!!
Esti un fraier!!!
Alea sunt cele mai tari filme
inseamna ca nu ai vazut filme cu Adam Sandler!
scaramouche
03 Aug 2001, 17:35
Steven Seagal NU e actor. Asta e bun de desene animate...
Mai ducetzi-va sa vedetzi filme, baietzi!
am avut o colega de banca Beate, cu care mergeam la film. Cred ca nu esti tu...
n-am vazut noi doi impreuna "Venetia, Luna si tu" cu Alberto Sordi?
VITRIOLVM
22 Aug 2001, 14:57
Cel mai prost film ? Cred ca e "Pe aripile vantului".Nu am putut sa trec de primele 10 minute.
Ce spui, soro? Chiar asa? Si voi , ceilalti, nu aveti nimic de spus?
tigerlili
22 Aug 2001, 18:41
Cel mai prost film ....Titanic ( nu are scenariu, actorii sint micsorati de decor si practic stii cum se termina :wink:,English Patient ( mama ce tortura...), Scary Movie ( slaba incercare de a-l imita pe Mel Brooks- king al parodiilor) si cam tot ce il are in distributie pe Di Caprio- mai putin " What's eating Gilbert Grape ".
In rest ce mai , pina si la filme cu Seagal mai te amuza ceva, mai rizi de o faza - doua.Iar Sandler a facut citeva filme destul de bunicele - The Wedding Singer, The Waterboy. Hei , oricum e o chestie de gust....
On 2001-08-22 15:57, VITRIOLVM wrote:
Cel mai prost film ? Cred ca e "Pe aripile vantului".Nu am putut sa trec de primele 10 minute.
Si mie mi s-a parut prost. Dar nu am tupeul tau de a o spune asa sincer...
dar de miss congeniality ce ziceti.... nu mai stiu cum se traduce la noi... parca Miss agent secret.... deci este filmul prost suprem... lol
VITRIOLVM
24 Aug 2001, 14:09
Sa va mai zic un film foarte prost? Gladiatorul.Mai vreti? Legendele toamnei, Propunere indecenta, Hartuire sexuala and many more...
Al Capone
28 Aug 2001, 21:26
Daca vrei sa vezi un ghiveci care este indesat cu polonicul intr-o cutie mai mare decit poate sa duca la contzinut... atunci du-te sa vezi MUMIA 2 sau Mumia Revine, cum i-au zis. Asta DA, film prost! Adica: ce mai fac actorii acolo daca 99% sunt efecte pe calculator?
Va rog sa ma contrazicetzi...
PA!
emanuel
31 Aug 2001, 16:53
Mie mi s-a parut mai mult un film indreptat spre comedie si aventura. Prima MUMIE a fost mai inspaimantatoare, au fost mai bune efectele, dar nu a avut o asa desfasurare de forte ca a doua MUMIE. Mi-a placut la nebunie armata regelui Scorpion, dar el la sfarsit era groaznic. S-a vazut perfect efectul calculatorului. Parca vedeam Final Fantasy. In Mumia 2 a primat umorul, in prima efectele si povestea. Sunt tare curios sa vad la anul povestea regelui Scorpion. Cred ca ati auzit, probabil, de filmul The Scorpion King care ne va spune istoria de dinaintea mumiei. Pacat ca Steven Sommers nu va mai fi regizor si scenarist. Se descurca de minune. Concluzie? Mi-au placut ambele parti si o astept pe cea de-a treia... CONTRAZICETI-MA DACA VRETI, eu raman la parerea mea.
On 2001-08-02 20:24, bean wrote:
inseamna ca nu ai vazut filme cu Adam Sandler!
ce vrei sa spui ma ca filmele cu Adam Sandler sunt nashpa ?
Mie imi plac f.mult mai ales Big Daddy shi Antiglontz.
Scary Movie ( slaba incercare de a-l imita pe Mel Brooks- king al parodiilor)
vad ca pe site-ul asta scriu numai panarame.Daca nu itzi place Scary Movie inseamna ca nu l-ai intzeles.
"Scary Movie" este cea mai tare parodie care am vazuto atat prima parte cat si a doua.Cei care cred ca nu este asa inseamna ca nu sunt fani ai genului.Daca nu e asa raspundetzimi.
magneto
23 Sep 2001, 17:34
CNu va mai certati, cel mai prost film e "Cine mi-a sutit masina", nu? Un fi;m mai tampit nici ca gasesti, mai e unul ca "Dogma", dar ala macar e o tentativa de comedie...
crimsonking
24 Sep 2001, 02:12
Dogma mi s-a parut chiar bun. Chiar are un umor fin, ironic si chiar ascutit. Multi ar trebui sa se simta cum musca pe caciula. Dar, pana la urma tot o chestiune de gust ramane.
Apropo de filmele lui Steven Seagal. Filmele le face el, el se ocupa de producerea lor si el le finateaza din banul lui de acasa. Pe langa asta toate filmele lui pun un puternic accent pe protectia mediului. Iar luptele nu sunt chair asa proaste, coregrafia lor are destule elemente noi...
poate sa spuna cineva altceva?
AmArragh
26 Sep 2001, 17:04
Filme proaste, unele l-e as putea numi catastrofa, de pilda tocmai am incercat sa vad un film din DDR (RDG) care se numeste.... : "VIATA ESTE UN SANTIER", si mai sunt o groaza de astea ... nu uitati ce vedeam inainte de revolutie, nu ca unele din filmele de atunci nu ar fi fost in regula, dar mai erau si celelelte .... uneori chiar mi-e dor de un film de ala rusesc fara inceput si lipsit de sfarsit ... ca pe vremuri
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: AmArragh pe 2001-09-26 18:07 ]</font>
nebunaticu
04 Oct 2001, 11:34
Cel mai prost film este Scary Movie 2. Este o aberatie ca si Scary Movie 1. Glume penibile. Daca ai un IQ scazut sau o varsta suficient de frageda poti sa te duci sa vezi acest film. Altfel mai bine stai acasa. Te costa si te si enervezi cand ii vezi pe altii cu ce pofta pot rade la niste faze de cacao.
Cam atat.
Daca aveti ceva de spus va astept cu pareri.
Flavius
18 Jan 2002, 22:16
Cel mai prost film vazut de mine este "Arma mortala 4" - un film intradevar mortal...
Flavius
18 Jan 2002, 22:17
Cel mai prost film vazut de mine este "Arma mortala 4" - un film intradevar mortal...
Arhanghell
19 Jan 2002, 02:11
mari idioti mai sunteti astia care puneti mesaje de-astea aicea...pai dracu!!sunteti voi oameni sau calculatoare?!si cel mai prost film era ala al lui Ed Wood cu bela lugosi!!!toata lumea stia asta.
Oroarea suprema se numea "Plan 9 From Outer Space", dar e atit de prost incit e de-a dreptul perfect!
everlast
01 Feb 2002, 13:23
Sunt foarte multe filme proaste, dar acum nu imi vine decat unu in minte ZOOLANDER
christi
17 Feb 2002, 10:14
Cele mai proaste filme... hmmmm.... probabil The Avengers, Wild Wild West si tot ceea ce are si cea mai mica legatura cu Steven Seagal, Van Damme sau Schwarzenegger.
Scary Movie a fost foarte misto, nu ma puteam abtine din ris, din pacate Scary Movie 2 a fost cam dezamagitor...
Floydman
07 Mar 2002, 07:54
Cea mai proasta ecranizare SF: Dune
Floydman
07 Mar 2002, 07:57
Cum poate cineva sa spuna ca English Patient e un film prost?????
Ce aveti frate cu el?
Daca nu va plac povestile deosebite, actorii adevarati... poate e mai bine sa nu va uitati decit la Wild Wild West, sau la Idependence Day
Floydman
07 Mar 2002, 07:57
Cum poate cineva sa spuna ca English Patient e un film prost?????
Ce aveti frate cu el?
Daca nu va plac povestile deosebite, actorii adevarati... poate e mai bine sa nu va uitati decit la Wild Wild West, sau la Idependence Day
horatiu
07 Mar 2002, 17:27
Hai sa nu avem prejudecati. De ce e obligatoriu ca un film cu Schwarzenegger sa fie in topul prostiei? Eu cred ca Arnold e un baiat destept, care a facut si filme simpatice: Politist de gradinita, Gravidul etc. Sigur, sint niste comedioare usurele, dar sa avem simtul masurii.
Cel mai prost film trebuie sa fie cu adevarta ceva iesit din comun: filmat mizerabil, dialoguri tembele, actori superartificiali, scenariu idiot, etc. Nu imi vine acum in minte un film care sa intruneasca toate aceste conditii, dar va spun ca e suficient sa va uitati la TV si veti puteti vedea zilnic un film mult mai prost decit Terminator, sa zicem.
Horatiu
Si eu care credeam ca Arhangell a pus punctul final.
Pentru Amyd... debutul lui Peter Jackson, facut in Noua Zeelanda... un "cult movie" absolut ingrozitor: citez Poison "atat de prost, incat e perfect", d'aia s'a si afirmat. In fond, estetica poate fi si a uratului... da URAT. Si se numeste "Bad Taste"
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Blizz pe 2002-03-08 21:13 ]</font>
christi
08 Mar 2002, 09:28
Asa e, sint multe filme mai proaste decit alea cu Schwarzenegger, dar si eu, si ceilalti care au nominalizat aceste filme printre cele mai slabe s-au gindit doar la filmele cu buget mare sau foarte mare, sau macar la filmele care au avut ceva pretentii sau vedete la bord.
Intotdeauna poti gasi comedii mai tembele decit Gemenii de exemplu, care nici macar nu merita luate in considerare.
Daca tin bine minte a fost odata un film pe HBO, care din cite am inteles este chiar si serial in SUA, cu niste personaje care stau si se uita la cele mai stupide filme din istoria cinematografiei si pe tot parcursul filmului intervin cu comentarii ironice si amuzante. Sa vezi acolo filme cretine...
morrigán
19 Mar 2002, 11:00
Am sa mentzionez filmele care m-au dezamagit profund pentru ca sincer nu cred ca are rost o tratare a filmelor de actziune menite sa aduca bani. Cel putzin alea au un scop clar si declarat si nu au pretentzia de mari productzii.
Filmele din ultimii ani care ma-u dezamagit (mi-au facut scarba):
"The Sisxth Sense" - o porcarie sinistra fara cap si coada pacat de regizor si actori... talent irosit.
"Cast Away" - poate cea mai mare dezamagire; am plecat nervos de la filmul ala. Niste accente puse aiurea pe concepte stupide, lung si plictisitor.
"A beautiful mind" - nu impresioneaza prin nimic mai putzin jocul lui Crowe si Harris. In plus tenditza idioata de a sublinia nebunia omului de stiintza si nu genialitatea acestuia. Ce-i drept nu potzi explica oricarui popcorner natura si importantza descoperirii si nici lupta lui Nash.
Cam atat ar fi... daca imi mai aduc aminte mai dau cu parul :smile:
"Al saselea simt" o porcarie?! Esti sigur ca l-ai inteles? Sau ca l-ai vazut pina la capat? Fiindca de obicei, persoanele de la care am auzit opinii de felul asta depsr efilm nu-l vazusera pina la capat sau nu pricepusera nimic. :???: In plus, un regizor care reuseste sa-l transforme pe Willis din superstar in actor merita toata stima.
morrigán
19 Mar 2002, 14:29
L-am vazut pana la capat si chiar ma asteptam la ceva extraordinar, dar am fost foarte, foarte dezamagit. Filmul are un subiect mai mult decat banal. Ce-i drept, foarte bine regizat, foarte bine jucat, dar totusi fara nici un fel de subtilitate.
Nu spun insa acelasi lucru insa despe Unbreakable, care mi-a placut foarte mult...
Fiecare cu ce-i place...
vvladut
31 Mar 2002, 00:41
Da-mi voie sa fiu in total dezacord cu tine. Ideea din "Al saselea simt" mi s-a parut chiar originala, si pe mine unul (un biet amator in ale filmului) intreaga poveste m-a impresionat. In timp ce "Unbreakable" mi s-a parut unul dintre cele mai absurde filme vazute de mine (in sensul rau al cuv). Sa nu-mi ziceti ca nu am inteles ideea si simbolurile filmului, eu cred ca le-am inteles, dar felul cum ele sunt injectate in mintea spectatorului...In timp ce "The sixth..." este o profunda perfuzie intravenoasa, "Un..." este intepatura stangace a unei asistente incepatoare care nu-ti gaseste vena...
Cat despre Zmeura mea de Aur, primele trei locuri revin, in ordine (aleatorie), lui Scream 1,2,3+, ex-aequo, Armageddon (ca tot vorbeam de BW; mai degraba ma uit la BD...)
horatiu
01 Apr 2002, 13:58
Mi-am adus aminte de un film remarcabil de prost, poate cel mai prost film pe care l-am vazut si la care m-am uitata cu voluptate: Sheena (1984). A fost la Antena 1 acum citeva luni.
adishor
02 Apr 2002, 22:59
Mie Austin Powers mi s-a parut oribil. Prost gust la greu. Cretinoid.
Ticker e cel mai slab film care lam vazut
Efectiv e o flegma in ochiul spectatorului
Adisor, sunt total de acord cu tine.. pentru Austin Powers nu exista cuvinte de caracterizare.. pacat de Heather. Sa'ti spun totusi ceva interesant: eu locuiesc momentan in America si celor de aici le place AP la nebunie.. de abia asteapta sa iasa AP 2 vara asta.. o fi vreo diferenta de cultura?
Totusi, imi mai amintesc un film vazut in urma cu vreo doi ani pe care l'as pune pe podium la Zmeurica: Hope Floats. Ce credeti?
In vara asta o sa iasa Austin Powers 3, care trebuia sa se numeasca "Austin Powers in Goldmember", dar au fost dati in judecata de MGM si Danjaq pentru ca este un titlu prea apropiat de Goldfinger - trademark din seria James Bond.
Celalalte doua Austin Powers, primul din 1997 ("International Man of Mistery") si al doilea din 1999 ("The Spy Who Shagged Me"), au aparut deja, evident.
Just FYI.
Salutari,
Andrei
thanx amyd.. rectific: AP 3.
ricutza
13 Apr 2002, 23:25
am vazut foarte multe filme proaste si sunt destul de sigura ca am sa mai vad...cred ca prima mea dezamagire majora a fost Mars Atacks...nu stiu ce ma astepatam sa vad, dar eram mica si ma gandeam ca un film cu atatia actorii cunoscuti trebuie sa fie bun...
mda...intre timp m-am mai desteptat si Ocean's Eleven nu a fost un soc prea mare pentru mine...
Mars Attacks este un film excelent! O satira copioasa pe care ar trebui sa o revezi acum. Nu e pentru copii decit la un anumit nivel, foarte superficial. Pe mine ma amuza de fiecare data.
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Poison pe 2002-04-16 12:59 ]</font>
Margelatu
15 Apr 2002, 20:38
Un film tembel care m-a uluit a fost "The Mexican". Este cu atat mai socant un film prost in momentul cand are o distributie cu pretentii si te astepti sa vezi oarece in alea doua ore. Eu am avut o banuiala cand am auzit de Julia Roberts, dar de fapt m-am dus pentru Gandolfini si Pitt... Si cand colo il vad pe "Tony Soprano" in rol de hitman homosexual si smiorcait iar pe Brad Pitt semi-constipat! Va dati seama ca deja n-am mai tinut cont de istericalele Juliei Roberts
si am strans din dinti pana la final. Incerc sa mi-l sterg din memorie, a fost realmente absurd...
Austin Powers - The spy who shagged me a fost un film la care am ris cu lacrimi....
Pisica_den_Cheshire
20 May 2002, 12:51
Cel mai prost film film pe care l-am vazut anul asta a fost "O de la Othello" cu Josh Hartnett.
Shi vorba aia, Steven Seagall nu e actor, asha cum actori nu sunt nici Schwartzie nici Van Damme.
Cat despre Adam Sandler, aw come on people. Daca shi Wedding Singer e bun, atunci probabil ca tzi-a placut shi Dumb and Dumber.
Iar titanicul s-a scufundat tragand o groaza de bani dupa el...nu stiu ce altceva ash putea sa spun...va aduceti aminte de faimoasa scena in care leo o invata pe kate sa scuipe peste bord?
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Pisica_den_Cheshire pe 2002-05-20 17:39 ]</font>
ricutza
20 May 2002, 15:16
faptul ca 'Titanic' a avut o groaza de incasari nu-l face un film bun...acest criteriu nu este un criteriu bun pentru a judeca valoarea filmelor...
scorp_RSR
22 May 2002, 12:10
Am dat si eu un ochi pe threadul asta pt prima data. Am luat-o de la inceput, ca sa nu pierd ceva si sa dau vre-un mesaj tampitel, heh. Trebuie sa spun ca m-am amuzat destul de binisor cand am vazut niste oameni care numeau baliverne filme bune daca nu excelente. In primele 2 pagini (or something) jumatate din filmele pomenite sunt foarte bune. Voi lua un exemplu care mi-a sarit in ochi: Gladiator. Inteleg sa fie catalogat supraevaluat (americanii l-au ridicat la rang de best movie ever; este doar un film foarte bun), dar nu inteleg de ce a fost numit un film prost. Daca un film cu un scenariu bine inchegat, cu actori foarte buni (si aici ma refer mai mult la Joaquin Phoenix intr-un rol deosebit), cu o regie impecabila (nu ma luati cu greselile de genul "talpa de cauciuc" ca nu asta e regie proasta), cu o muzica de exceptie (ca doar e Zimmer, heh), daca un film cu aceste trasaturi este un film prost, eu ma las de meserie...
Nu o sa mai comentez spusele referitoare la Arnold & co. pt ca s-a zis ce vroiam si eu sa zic.
Nu imi vine in minte acum un film prost demn de a fi amintit :smile: dar voi reveni...
Haideti sa va spun eu filme nu proaste, mizerabile, vazute in ultimul timp: Crime mondene de pe HBO [i, "capodopera" cea mai recenta: "Ride", o jena totala, genul de film care nu pricepi in ruptul capului cum a ajuns sa fie facut. Daca asta e mult-jelita "cinematografie neagra", e un miracol ca exista at all! Nu exista cuvinte pentru a descrie ce se intimpla pe ecranul ala...
Nu am auzit de "Ride", dar daca cu "cinematografia neagra" te referi la cinematografia facuta de regizori negrii s.a.m.d. cred ca nume mult mai rezonante pentru a dovedi ca nu e de loc moarta si ca merita sa existe sunt Sidney Poitier sau Spike Lee.
Salutari,
Andrei
hm, cel mai prost film pe care l-am vazut vreodata....cred ca unul din locurile fruntase intr-un astfel de top ar fi ocupat de "Moonraker" din seria James Bond, cu niste scene de-a dreptul infioratoare (plimbare cu gondola pe STRAZILE Venetiei, urmarire cu navete spatiale starwars-style); dintre filmele ceva mai recente, Planeta Maimutelor mi s-a parut o mare, mare mizerie.
Spike Lee nu se considera cineast "negru", ci doar cineast. Ca dovada, scandalul pe care i l-au facut cei din comunitatea de culoare cind a facut "Summer of Sam", film "alb"! Sidney Poitier a ajuns star in "cinematografia alba". In general, din cite am citit si vazut, cei care fac asemenea diferentieri au din start o problema: considera ca insuccesul lor in domeniu e cauzat de discriminare rasiala, nu de lipsa lor de talent... Cam ca scriitorii nostri oprimati de fostul regim si manuscrisele lor "din sertar", care abia asteptau sa vada lumina tiparului...
De aceea te-am si rugat sa ne explici ce vrei sa spui cu termenul de "cinematografie neagra", pentru ca poate avea multiple intelesuri, fie - asa cum am inteles eu - cinematografie facuta de regizori de culoare, fie cinematografie militanta pentru cauza negrilor (stil Malcom-X sau a la Black Panthers), fie (de ce nu) poate chiar si amuzantul curent al anilor '70 al filmelor blaxploitation (care e un fel de propaganda mai subtila).
Dupa parerea mea, este exact la fel de exagerat si ridicol sa dai vina in intregime pe discriminare pentru insuccese precum este sa pretinzi ca nu exista DELOC discriminare rasiala (sau sexuala) la Hollywood (si altminteri). Exista - e de ajuns sa numaram regizorii mainstream negrii sau femei.
Atat Spike Lee cat si Sidney Poitier sunt binenteles cineasti. Nu cred insa ca si-au negat vreodata apartententa rasiala (asa cum pe Spielberg nu l-am auzit spunand "Eu sunt cineast si nu cineast evreu"), ba fiecare dintre ei au tratat subiecte foarte sensibile pentru comunitatea afro-americana. In cazul lui Spike Lee, e de ajuns sa amintim "Malcom X" sau "Do The Right Thing" de exemplu.
Sunt sigur ca exista idioti in toate comunitatile pamantului, inclusiv in cea a afro-americanilor - indeajuns de batuti in cap incat sa-l critice pe Spike Lee din te miri ce. In fond, nu e de mirare - exista o petitie pe Internet pentru a schimba numele urmatorului episod din Lord of the Rings ("The Two Towers") pentru ca intineaza memoria WTC... ce sa mai zici la asa ceva?
Iar un studiu al problemei rasiale si etnice in cinema nu e o chestie noua - e o teza valida si sustinuta, care a fost tratata pe indelete inca de la mijlocul anilor saptezeci de teoreticieni seriosi ca Ariel Dorfman, Armand Mattelart, Donald Bogle, Daniel Leab si multi, multi altii.
E de ajuns sa ne amintim continutul unuia dintre filmele care au pus bazele cinematografului (si ma refer binenteles la "Birth of a Nation" a lui D.W. Griffith) ca sa vedem cat de problematica e chestiunea rasei in film...
Salutari,
Andrei
capitain
21 Jun 2002, 21:41
revenind la subiect: ce parere aveti despre cinematografia indiana? scot mai multe filme pe an decat orice alta tara, dar sunt aproape imposibil de vazut altundeva decat in india...those r the worst movies i've ever seen
ricutza
26 Jun 2002, 22:02
am tot vrut sa raspund la acest subiect de cand am revazut Mars Attaks, dar din diferite motive nu am mai reusit...intr-adevar acum l-am inteles mult mai bine si as putea spune ca mi-a si placut(desi trebuie sa recunosc ca parerea initiala a fost foarte puternica si destul de greu am putut s-o schimb!)...
oricum ar trebui sa-i multumesc lui Poison ca probabil n-as mai fi revazut filmul daca nu mi-ar fi spus ea, si as fi trait cu impresia ca e o porcarie...
Just'me
07 Aug 2002, 13:58
Daca nu ati vazut un film tampit incercati sa vedeti "Micdejunul Campionilor" in filmul asta s-s facut de ras Bruce Wills si un film mai tampit decat ala nu am vazut si cred ca e de cea mai proasta speta!
Poate n-ai vazut Woman on Top! Sau Puicute bune! Macar in Mic-dejun... omul ala incerca sa spuna ceva... Ca nu i-a iesit nicium, e alta poveste...
sunt mandra sa spun ca mi-a placut pe aripile vantului si nu mi-a placut al saselea simt. cel mai prost film mi s-a parut unu care din pacate unu italian, pe care l-am vazut pe hbo, cu un fotomodel psihopat.
air force one, independence day, the english patient, garcea si oltenii, orice film in care joaca sergiu nicolaescu
Intrebare : "Chestiile scrise, regizate, produse shi jucate de hawaiieni intra in categoria FILME?" Ca sa shtiu daca sa imi mai bat capul sa le numesc "filme proaste"...
ricutza
06 Dec 2002, 21:14
neanae, Independence day nu este un film prost!
ricutza
06 Dec 2002, 21:19
si nici The English Patient...am fost asa de surpinsa sa vad ca ai mentionat Independence Day, ca n-am mai fost atenta si la restul...
cu filmele cu Sergiu Nicolaescu sunt de acord...nu mai tin minte daca el a jucat in Mihai Viteazul...daca da, atunci asta ar fi exceptia!
Arhanghell
18 Dec 2002, 00:20
mdea...daca si Mihai Viteazu e film proost doar ca joaca Nicolaescu in el...atunci haide sa ne luam mana de mana...si sa ne calcam pe picioare din prostie.
ok?
ce atata veneratie pentru "mihai viteazul"? joaca toti ca niste momai, debiteaza numai sloganuri si pe deasupra mai e si prost dublat din romana in romana!
cat despre independence day, e o mostra de propaganda de care mie, daca-s fi american, mi-ar fi rusine. asta e genul de film care da apa la moara fundamentalistilor, fie ei rednecks sau islamici. asta pe langa faptul ca e prost jucat si are un scenariu idiot
( ex. extraterestrii au tehnologia necesara ca ca sa construiasca o nava cu 1/4 din masa Lunii, dar n-au inventat inca antivirusii.
sau: barcuta aia veche de 40 de ani se intoarce bine-mersi la nava mama, cu smith si goldblum la bord, dar nici un sistem de securitate nu se prinde ca aparatul e de pe vremea bunicii si n-ar avea ce cauta acolo)
'Torque' si filmele despre curse automobilistice underground in general
mika_ela81
17 Mar 2006, 01:38
hmmm hai sa nu le catalogam chiar asa drastic. hai sa spunem filme slabute la care nu as pierde timpul, eu de exemplu nu pot sa pierd timpul la filmele cu Steven Segal, Arnold sau Van Dame.
Dar cele mai lungi filme pe care a trebuit sa suport sa le vad si au fost salbute sunt: "scary movie 3" "Austin Powers" oricare si mai era un film care nu stiu acuma cum se mai numea cu jenifer lopez si ben afleck
fanroxette
25 Mar 2006, 22:24
filme proaste se gasesc destule
ultimul vazut si care cred ca e in top of list acum e MASCA LUI ZORRO 2 cu un Banderas mult mai penibil chiar si ca in Spy Kids....oricum, nu departe e si The interpreter in care Sean Penn isi bate joc de cariera lui...
Pana nu demult, punct de referinta la acest capitol era mai vechiul "Get Shorty" :lol:
Ah, si era sa-l uit pe "marele" regizor Michael Night Shalamayan care in afara de un "The sixth sense" cat de cat acceptabil, in rest a scos numai penibilitati. E oricand un candidat sigur pentru Zmeura de aur pentru intreaga activitate :lol:
Pitbull
25 Mar 2006, 22:39
"Corijenta domnului profesor", Haralambie Boros, 1960 si ceva.
Alex Leo Serban
27 Mar 2006, 07:04
'get shorty' is GOOD! at least, highly enjoyable. & definitely cool 8)
la proaste as pune, fara ezitare, chinuieli d-alea in care efortul, panashul & pretentia sint invers proportionale cu rezultatul... de ex., remake-ul lui soderbergh la 'solaris', 'mission to mars' al lui de palma, 'al 13-lea warrior' al lui mctiernan etc. este vorba, in general, de cazuri in care hype-ul mai mult dauneaza filmului, pt k te duci k la pomul laudat; si cind colo, ce sa vezi? un kkt :w00t:
Nightwane
27 Mar 2006, 18:58
cäcutza. unde te duceai la pomul laudat la mission to mars? it was bound to be crap.
'al 13-lea warrior' al lui mctiernan etc. :
.mie mi s-a aprut f-foarte enjoyable. an entertaining film, as u would say.
Failure to Launch- in special pentru ca joaca Sarah Jessica Parker.
fanroxette
29 Mar 2006, 19:48
Tot respectul pt mr. Alex pe care-l citesc de cativa ani buni! :)
...Get Shorty l-am vazut prima si singura oara pe la "venerabila" varsta de 14 ani, in cinema, nu stiu acum ce parere as avea, daca voi avea curaj sa-l revad ;)
subscriu cu bucurie la "Solaris" si as adauga aici si alte 3 filme mai vechi pe unde-si face veacu` maestrul Clooney :D ...3 Kings, Ocean`s eleven (n-am vazut sequel-ul, se intelege de ce) si chiar si Perfect Storm.
kasper hauser
30 Mar 2006, 23:09
Well...
Orient Express - mi s-a parut de o aroganta de-a dreptul iritanta, cu atat mai mult cu cat filmul nu are nici urma de substanta, scenariu si acting...Si cand mai intra si muzica... se cam ducea totul de rapa. O telenovela cu pretentii, tot telenovela ramane, chiar daca e facuta in 2 ore sau in cateva sute de episoade a cate 40, 50(sau mai putin) de minute
bellhop
01 Apr 2006, 01:14
deci
*WARNING*,*CAUTION*,*RED BEAMS*,*SIRENS!*
Basic Instinct 2 (2006)
recomandat doar masochistilor. adica celor care vor sa se auto-pedepseasca vazand un film;
Nightwane
01 Apr 2006, 14:24
uuuuu? Adica tre' sa ma duc sa-l vad?
mu_zz_i
11 Apr 2006, 14:27
Doua filme slabe sunt They si Dark water. Pentru mine au fost neasteptat de slabe. :x
Cinemania
11 Apr 2006, 17:56
Doua filme slabe sunt They si Dark water. Pentru mine au fost neasteptat de slabe. :x
They? care dintre ele?
mu_zz_i
12 Apr 2006, 13:26
Pai sunt mai multe? Sau ai facut legatura dintre cuvantul in sine si cea ce inseamna el in limba romana.
deci
*WARNING*,*CAUTION*,*RED BEAMS*,*SIRENS!*
Basic Instinct 2 (2006)
recomandat doar masochistilor. adica celor care vor sa se auto-pedepseasca vazand un film;
Din pacate am vazut prea tarziu ce ai scris,am apucat sa vad filmul.
Cinemania
12 Apr 2006, 21:38
Pai sunt mai multe? Sau ai facut legatura dintre cuvantul in sine si cea ce inseamna el in limba romana.
http://www.imdb.com/find?s=all&q=they
77ravens
23 Apr 2006, 11:08
foarte prost e CRY BABY cu un Johnny Depp la inceput de cariera;e un mister cum a putut juca intr un astfel de film;filmul e atat de prost incat nu te poti dezlipi de ecran;
Nightwane
23 Apr 2006, 12:01
esti infect.
77ravens
25 Apr 2006, 11:01
Nightwane,my dear,vrea sa ti dau o lectie despre relatiile interfamiliale in contextul social de tranzitie si de asociere la valorile rasaritene,sisa ti spun cam ce fel de relatii ar trebui sa intretii tu cu scumpa ta mama
Nightwane
25 Apr 2006, 18:03
mama mea nu e scumpa. e ieftina. si relatiile alea poti sa le intretii si tu. cu ma-ta, cu tac-tu', cu maica-mea. cum vrei tu, pusi.
Sinnerman
27 Apr 2006, 19:47
foarte prost e CRY BABY cu un Johnny Depp la inceput de cariera;
E John Waters ( :love: ) m8! Nu poti spune ca filmele lui Waters sunt proaste. Pur si simplu nu poti. Adica, e pleonasm, ya` know?
77ravens
27 Apr 2006, 20:22
Daca zici tu...
cinemagirl
28 Apr 2006, 14:35
as zice ca unul din cele mai slabe care e considerat chiar si unul din cele mai worse este "the blair witch project"; apoi cred ca as mai aduga "crow:city of angels"; "the island of doctor moreau"; printre ultimele as adauga "fun with dick and jane" care imi pare destul de cheap si nici un pont la care sa razi macar- ma asteptam la mai mult de jim; "hostel" e considerat pur si simplu o ofensa la genul horror(dar totusi gasesti putine filme horror bune nowadays)...filmul e cheap de tot...
well cam asta e pe moment dar mai sunt cateva de mentionat...
Supastar
28 Apr 2006, 17:56
as zice ca unul din cele mai slabe care e considerat chiar si unul din cele mai worse este "the blair witch project"
(referitor la posturi) as zice ca unul din cele mai bune care e considerat chiar si unul din cele mai better este "asta de mai sus!"
77ravens
28 Apr 2006, 19:07
C'est bon!C'est meilleur!Mais,je te demande,est il mieux?
omu care nu doarme
05 May 2006, 18:11
E greu de spus care ar fi cel mai prost film. Da ultimul film prost a fost cu sigurantza The Fog, un horror penibil in care nishte mortzi "se intorc"(cu spatele) sa se razbune pe urmashii indivizilor care le-au tras clapa :sick: . Daca vretzi sa "va ridetzi" uitatzi-va! :P
oanapopescu85
05 May 2006, 18:21
V-ati gandit vreodata ce ne aseamana si ne deosebeste pe noi, romanii, de europeni? Ne deosebim mai mult decat ne asemanam? Uniunea Europeana poate fi un "proiect" cu adevarat de succes prin valorificarea a ceea ce avem in comun sau doar prin respectarea "diferentei"? Uniunea Europeana lanseaza un proiect european de Ziua Europei- "Cafe d'Europe". Vino in Grand Cafe Galleron (in spatele Ateneului,langa La Mama) pe 9 mai si discuta cu prietenii "locul" nostru si al "celorlalti" intr-o Europa eclectica.
peter jackson
05 May 2006, 18:57
Cu siguranta cel mai prost film este V for Vendetta.
Cinemania
05 May 2006, 20:47
V-ati gandit vreodata ce ne aseamana si ne deosebeste pe noi, romanii, de europeni? Ne deosebim mai mult decat ne asemanam? Uniunea Europeana poate fi un "proiect" cu adevarat de succes prin valorificarea a ceea ce avem in comun sau doar prin respectarea "diferentei"? Uniunea Europeana lanseaza un proiect european de Ziua Europei- "Cafe d'Europe". Vino in Grand Cafe Galleron (in spatele Ateneului,langa La Mama) pe 9 mai si discuta cu prietenii "locul" nostru si al "celorlalti" intr-o Europa eclectica.
:huh:
Gaandalf
07 May 2006, 12:09
:shock:
Cu siguranta cel mai prost film este V for Vendetta.
iar tu esti un bou.
cel mai stupid este Date Movie
lestatika_29
12 May 2006, 15:05
Uuuuuuuuuuuuuf, am oscilat intre Gigli, The Fog, Battlefield: Earth, si am ales....... Alexander!
S-A-C-R-I-L-E-G-I-U!!!!!!!!!!!!!!!
film mai anost si mai enervant ca ala n-am vazut, d fapt am stat acolo 3 ore mai mult pt Hopkins, Meyers (Cassander e probabil cel mai bine jucat dintre generali la tinerete) si ochii lui Leto (ador albastrul, iar ochii aluia.... in fine). pacat k mi-am dat banii p bilet, si mi-am mai si tarat vreo 5 prieteni dupa mine, si era sa iau omor dup-aia :huh:
ok, ar mai fi si House of wax, iar la filme fara nici un sens dar amuzante as baga Van Helsing si aproape multe dintre adaptarile dupa benzi desenate (in orice caz exclud X-Men aici)
V for Vendetta nu e un film prost, ci doar putin neinteles, Si nici Peter Jackson (ala d p forum i mean, nu k cel adevarat ar fi) nu e bou. in gusturile omului nu poti sa te c**i...... :P
Nightwane
12 May 2006, 15:16
care The Fog draga?
Gaandalf
12 May 2006, 16:16
V for Vendetta nu e un film prost, ci doar putin neinteles, Si nici Peter Jackson (ala d p forum i mean, nu k cel adevarat ar fi) nu e bou. in gusturile omului nu poti sa te c**i...... :P
ba e un bou ... care vroia sa-l vada pe V zburand si tragand cu lasere din ochi ... daca il intrebi de DC Comics sau de Guy Fawkes iti garantez ca nu stie cu ce se mananca...
haha ... Sergiu Nicolaescu does it again - "15" - omului i-au cazut ceva tigle de pe casa... cu siguranta ... :shock:
Viata bate filmul si Sergiu bate campii ...
Supastar
12 May 2006, 19:57
V-ati gandit vreodata ce ne aseamana si ne deosebeste pe noi, romanii, de europeni?
da
Ne deosebim mai mult decat ne asemanam?
da
Uniunea Europeana poate fi un "proiect" cu adevarat de succes prin valorificarea a ceea ce avem in comun sau doar prin respectarea "diferentei"?
da
Bulumulu
12 May 2006, 20:08
Uniunea Europeana poate fi un "proiect" cu adevarat de succes prin valorificarea a ceea ce avem in comun sau doar prin respectarea "diferentei"?
da
:shock: e ca la intrebarea aia: ce culoare are cerul? da.
Supastar
12 May 2006, 20:14
da
peter jackson
12 May 2006, 20:19
Codul lui Da Vinci va fi un film prost pentru ca este un film anticrestin. Ar trebui boicotat
lestatika_29
12 May 2006, 20:41
nightwane, draga, ala cu Tom Welling si Selma Blair, k doar nu ai vrea ala din 1980 cu Jamie Lee Curtis.
aaaa, si subscriu la ideea lui Gandalf despre Peter Jackson. :w00t:
Nightwane
12 May 2006, 21:26
aha. am inteles. era de asteptat.
@peter jackson: mue!
napoleon_dynamite
12 May 2006, 21:56
Peter Jakson, mai bine nu mai zici nimic, k zici numai prostii...macar tzine-le pentru tine!
In primul rand, V for Vendetta nu e nici pe departe un film prost (dak tu zici k e prost, nu shtii ce-i un film bun), iar in al doilea rand, The Da Vinci Code nu e un film anti-crestin, ci pur si simplu adauga ceva nou istoriei, ceva ce poti sa crezi sau nu...
Dupa parerea mea, cel mai prost film e Gigli....o mare varza!!!
Pitbull
12 May 2006, 23:26
Degeaba, Mon Empereur, Petricä-i în crizä astä searä. Pânä nu-i trece, nu tace!
Si pe urmä, luna viitoare, vine iar! ;)
peter jackson
13 May 2006, 00:38
Lars von trier si Tarkovski fac filme pentru intelectuali elitisti si frustrati.
Pitbull
13 May 2006, 00:42
Hai, gata: iesirea prin Särindar!
peter jackson
13 May 2006, 00:49
singurul roman caruia ii plac filmele lui tarkovski e ciudatul ala de cristian tudor popescu.vad ca la ora asta nimeni nu mai are curaj sa polemizeze cu mine. au fost speriati de determinarea si inteligenta mea.Cei cu gusturi elitiste in materie de filme ar trebui sa se abtina.
Pitbull
13 May 2006, 00:54
au fost speriati de determinarea si inteligenta mea.
Vai de mine, TREMUR TOT!!! :(( :(( :((
BeNnYYY!!!! Pune-i lacätu', cä mi-e fricäää!!!!!!!! Pe urmä, dupä ce-i däm ban de user si email si IP si ce-o mai fi (Doamne, dä Doamne sä vinä Doc Emmett Brown si Marty McFly, le dau si haina de pe mine sä mä ducä back to the past sä-i dau si lu' Doamna Jackson un ban de fäcut amor!), dupä aia, descuiem la loc. Da' acuma, läcätelu', puhleaseeeeeeeeeee!!!!!
peter jackson
13 May 2006, 00:59
nu mai trimit mesaje daca tu imi spui motivul pentru care tu urmaresti filme.Pentru distractie sau pentru a iti pune intrebari cum fac filmele de arta.
Pitbull
13 May 2006, 01:09
Si una, si alta.
SI DACA URMAREAI LINKURILE PE CARE TI LE-AM PROPUS DE PRIMA DATA, AI FI STIUT!!!!!!!!!!!!!!!!!! :w00t: :w00t: :w00t:
Acuma, gata? Facem nani? Pretty please? Nu de alta, da' trebuie sä termin cartea asta de tradus si sä-ncep viata lu' Einstein, cä dacä nu le-o duc la timp, mä omoarä tanti de la editurä!
Pitbull
13 May 2006, 03:30
- Two hours and twenty minutes later... -
(Pitbull slowly opens the forum's door and peeks inside...)
Is he...? :huh:
It seems that... :?
Yes... :)
YES! :D
YESSS...!!! :lol: :lol: :lol:
(And he starts to jump and leap around like crazy, making cartwheels, tumbles and somersaults...)
Peter Jackson is gone! Peter Jackson is gone! He's gone, gone, GONE!!! YAYYY!!!!!!!!!!! :w00t: :w00t: :w00t:
(At long last, he falls down between "Film în general" and "Acum pe ecrane", too exhausted to reach his own "Cinematografia româneascä".)
Now... I can, at last... go to.... :hmm:
Snorr... snorrr.... snorrrrrr..... :sleep: :sleep: :sleep: :happy: :sleep:
Eu oricum nu inteleg rostul topic-ului astuia. Adica, ce-ar trebui sa se spuna aici? Nevertheless...
peter jackson
13 May 2006, 10:33
2001 a space odissey candideaza la titlul de cel mai slab film.
Alex Leo Serban
13 May 2006, 10:38
peter jackson candideaza cu succes la titlul de 'cel mai slab spectator' :lol:
peter jackson
13 May 2006, 10:52
Stanley Kubrick e un regizor anticrestin In 2001 a space odissey rolul lui Dumnezeu e luat de un monolit iar in Eyes Wide Shut este vorba de depravare sexuala. In schimb George Lucas face filme vesele care pot fi savurate de toate categoriile de spectatori
Cinemania
13 May 2006, 11:24
Stanley Kubrick e un regizor anticrestin In 2001 a space odissey rolul lui Dumnezeu e luat de un monolit iar in Eyes Wide Shut este vorba de depravare sexuala. In schimb George Lucas face filme vesele care pot fi savurate de toate categoriile de spectatori
HOLY MOTHER OF CHRIST!!!! despre Kubrick se pot spune mult mai multe kestii valoroase decat ca e anticrestin...niciodata nu si-a propus sa fie anticrestin...el a lovit in alte parti
peter jackson
13 May 2006, 12:00
Explica-mi tu care este mesajul filmului 2001 a space odissey .
Cinemania
13 May 2006, 12:09
Explica-mi tu care este mesajul filmului 2001 a space odissey .
HAL este o reflectie a OMULUI dorind mereu sa evolueze...dar nici nu ma mai obosesc cu explicatii..consider ca nu are rost...cine are chef, go ahead
peter jackson
13 May 2006, 12:34
Hal nu este o fiinta mai evoluata.Este o conceptie satanista o fiinta evoluata dar lipsita de sentimente cum e Hal
peter jackson
13 May 2006, 12:41
Sper ca Lars von trier sa abandoneze regia de film. am citit ca parintii lui au fost comunisti.va dati seama in ce mediu ateu si traumatizant a crescut .din aceasta cauza face filme proaste.Este incapabil de a se bucura de viata.
Cinemania
13 May 2006, 12:58
Sper ca Lars von trier sa abandoneze regia de film. am citit ca parintii lui au fost comunisti.va dati seama in ce mediu ateu si traumatizant a crescut .din aceasta cauza face filme proaste.Este incapabil de a se bucura de viata.
probabil si parintii tai au fost comunisti..dig in the past
peter jackson
13 May 2006, 13:03
a fi comunist inseamna sa ai crezuri marxist-leniniste nu sa fi fost simplu membru de partid.
Cinemania
13 May 2006, 13:04
pai daca ar fi sa ne luam dupa tine si tu esti comunist, ca noi toti..unde dracu l-ai auzit tu pe Trier sa emita pareri comuniste?!
Pitbull
13 May 2006, 14:52
Muuultä lume necäjitä... :(
Bulumulu
13 May 2006, 16:53
baaaaah pietre, esti retardat frate!!!
Pitbull
13 May 2006, 22:14
Pietricicä n-a aflat nici pânä la ora asta cä Dumnezeu chiar ESTE un monolit! 8)
Pitbull
14 May 2006, 03:00
Aferim!
frodo baggins
19 May 2006, 18:26
Cred ca cel mai slab film este Codul lui Da Vinci.
Pitbull
19 May 2006, 18:29
frodo baggins = user anticrestin :happy:
frodo baggins
19 May 2006, 18:48
De unde ai tras aceasta concluzie?
77ravens
24 May 2006, 16:51
Ieri am vazut pentru a doua oara VIDOCQ,si mi a lasat din nou un gust amar.Legarea cadrelor m a dus cu gandul la un MOULIN ROUGE politist.M a deranjat imaginea,care semana cu una de teatru tv.Un alt lucru obositor a fost sumedenia de cadre foarte apropiate,care prezentau un element important al actiunii(cand cineva era ranit,aparatul de filmat se apropia foarte mult de rana,sau de expresia fetei din acel moment etc);regizorul a abuzat de acest procedeu.Iar actiunea era prezentata cand sub forma unor rememorari,cand in mijlocul evenimentelor.Daca e vorba de acelasi lucru prezentat consecutiv in aceste doua moduri,ritmul actiunii se rupe.Planurile acestea intretaiate nu fac bine acestui film.Nu i "cel mai slab film",dar nici bun nu e.
horney1
26 Jul 2006, 18:15
"The Fog" , "The Hills Have Eyes" in general filmele horror buget mic ...o duce relativ bine la box office :x
sandokan
27 Jul 2006, 12:43
Scary Movie 1 este o parodie tare naspa a seriei horror "Scream".........in schimb are o comedie cu draci :D :D :D :D
Cazeemeer
27 Jul 2006, 14:34
Scary Movie 1 este o parodie tare naspa a seriei horror "Scream".........in schimb are o comedie cu draci :D :D :D :D
Ce relevanta are asta pe acest topic?
sandokan
28 Jul 2006, 14:14
Are o relevanta de un slab horror/drama sau ce vrea naiba sa fie, insa are o particica cu o comedie buna. :)
Cazeemeer
28 Jul 2006, 14:18
Are o relevanta de un slab horror/drama sau ce vrea naiba sa fie, insa are o particica cu o comedie buna. :)
SFAT: Daca nu stii ce insemna un cuvant (sceneta, componenta, relevanta etc.), nu il folosi.
sandokan
28 Jul 2006, 14:48
Bai omule, oricum daca ti-as raspunde as face asta degeaba pentru ca nu ar avea nici un pic de importanta.Dute si lasa-ma te rog frumos!!!! :x :x :x :)
Kriss_Kringle
07 Aug 2006, 00:03
Aloo magarii ce aveti va e rau?Voi vorbiti de filme care sunt adevarate capodopere fata de cele mai proaste filme care exista.Ce pot sa spun de persoana care a zis ca Gladiatorul a fost un film prost?Nu pot sa spun decat ca e o persoana fara stil.Daca voi spuneti de filmele astea ca-s proste inseamna ca nu ati vazut filme cu adevarat proaste.Sa va dau niste exemple:Jason X,Freddy vs. Jason,Son of the mask,Boo etc.S-ar putea sa fie niste specimene care o sa se trezeasca ca le-au placut filmele astea ca ar fi un adevarat SHOCK! :shock:
Kriss_Kringle
07 Aug 2006, 00:09
Aloo magarii ce aveti va e rau?Voi vorbiti de filme care sunt adevarate capodopere fata de cele mai proaste filme care exista.Ce pot sa spun de persoana care a zis ca Gladiatorul a fost un film prost?Nu pot sa spun decat ca e o persoana fara stil.Daca voi spuneti de filmele astea ca-s proste inseamna ca nu ati vazut filme cu adevarat proaste.Sa va dau niste exemple:Jason X,Freddy vs. Jason,Son of the mask,Boo etc.S-ar putea sa fie niste specimene care o sa se trezeasca ca le-au placut filmele astea ca ar fi un adevarat SHOCK! :shock:
Cinemania
07 Aug 2006, 13:23
magar ai fost tu cand te-ai uitat la Jason X,Freddy vs. Jason,Son of the mask si Boo...
sandokan
07 Aug 2006, 19:48
"Clik de groaza" 2000=Film de origine gregeasca.L-am vazut ieri la unchiul meu si mia trezit cativa fiori de groaza insa dupa un timp filmul s-a prabusit sub propia compilatie horror/drama/action!
kasper hauser
09 Aug 2006, 17:24
Ce pot sa spun de persoana care a zis ca Gladiatorul a fost un film prost?Nu pot sa spun decat ca e o persoana fara stil.Daca voi spuneti de filmele astea ca-s proste inseamna ca nu ati vazut filme cu adevarat proaste.
Sigur? Nu mai spune, uite ca eu nu stiam. Cu ocazia asta am aflat ca sunt si o persoana fara stil, fiindca indraznesc sa consider "Gladiatorul" un film prost, fiindca se strofoaca din rasputeri sa fie lacrimogen, fara saa aduc aprea multe pe langa asta. Sincer sunt satul de filmele care incearca parca sa cerseasca lacrimi, de parca daca reusesti sa faci publicul sa boceasca in hohote, inseamna ca ai la activ o mare realizare. Ei bine, nu e asa.
E a dracului de usor sa gasesti niste povesti de astea siropoase, iar cand mai ai si ceva documentatie suport inainte, devine chiar banal.
Spune-mi si mie, dincolo de arhivehiculatele idei(de acum de prost gust de altfel, datorita prezentei instictului de turma) care au fost fluturate mereu, ce are filmul asta de spus. Sau care este noutatea sau excelenta tehnica din modul de expunere. Ca eu pe bune de nu o vad... si nici nu ma pot considera genul de persoana cu ochelari de cal care sa admita numai filmele de un anumit gen/tipar. Si tin sa te informez ca nici Jason X sau alte avioane nu ma incanta.
Kriss_Kringle
10 Aug 2006, 01:45
Pretene tu esti soarece de biblioteca?Sa stii ca nu ma impresionezi absolut deloc cu limbajul tau explicit si plictisitor.Daca spui ca Gladiatorul a fost un film slab atunci spune-mi tu un film care ti-a placut si continuam discutia dupa.Cat despre tine Cinemania magar esti tu daca esti roacker din ala cu plete de mariachi.Daca te intereseaza Jason X l-am vazut cand nu era nici un alt film la TV si m-am uitat doar la jumatate din el .
Cinemania
10 Aug 2006, 10:04
Pretene tu esti soarece de biblioteca?Sa stii ca nu ma impresionezi absolut deloc cu limbajul tau explicit si plictisitor.Daca spui ca Gladiatorul a fost un film slab atunci spune-mi tu un film care ti-a placut si continuam discutia dupa.Cat despre tine Cinemania magar esti tu daca esti roacker din ala cu plete de mariachi.Daca te intereseaza Jason X l-am vazut cand nu era nici un alt film la TV si m-am uitat doar la jumatate din el .
mai sparge-ti niste cosuri ca prea te-ai umflat si mai vb...asshole!
kasper hauser
10 Aug 2006, 11:10
"Prietene", vad ca tie iti place sa faci afirmatii scarpiandu-te dupa ureche. In primul rand forumul asta nu e un concurs mascat de popularitate, deci nu caut sa impresionez pe nimieni, nici daca ar fi tot nu as cauta, asta e insa partea a doua.
"Limbaj plictisitor"...hahahahahahaha - ce era sa zici si tu acum. In loc sa bati campii vizavi de limbaj ai fi putut aduce argumente in legatura cu gladiatorul.
Filme care mi-au placut - din altimii ani sa zicem.
"Capote", "A history of Violence", "Eternal Sunshine of the Spotless mind", "2046", "Elephant", "Citade de deus", "Mulholland Drive" spre exemplu, astea fiind numai cateva exemple.
"Capote" - pentru portetizare si modul in care surpinde posibilul efect al creatiei asupra creatorului - cazul in care creatorul ajunge sa fie trait/consumat de creatie.
"A history of violence" - pentru modul de expunere a personajelor, mai ales atunci cand isi arata adevarata fata, modul in care introduce sentimentul de teama in film - sentiment dominant de altfel si de ce nu, modul in care personajele decid sa "isi trateze" "mica problema"
"Eternal Sunshine of the spotless mind" - inventivitatea, premisa si modul in care o finalizeaza, Jim carrey, in unul din rolurile lui in care nu se maimutareste non-stop.
"2046" - atmosfera, autoreferinta, eleganta....prea multe de spus aici ca ar trebui sa fac o paralelea cu restul filmelor si ma gandesc ca pt tine nu merita sa ma apuc sa scriu atat
"Elephant" - regie, detasare emotionala - la urma urmei nu voiam sa vad iar un alt film pisarcos despre the youth turning into a monster blabla bullshituri de astea, foarte bine se joaca si cu muzica si cu imaginea, constructia iar e remascabila.
"Citade" - scenariu, constructie, modul in care suprinde "Cetatea Zeilor"...
"Mulholland Drive" - atmosfera, modul in care a dezvoltat ideile si firul epic(pentru cei care sustin sus si tare ca filmul nu are avea - well, are!), ma refer la o dezvoltare a firului epic, o proiectare mai bine zis a epicului real in planul imaginar(the money from "Rita"'s wallet, the "Llorando" song, atentie la versuri etc.)
Nightwane
10 Aug 2006, 13:14
vrei sa facem sex?
kasper hauser
10 Aug 2006, 13:44
Cat despre tine Cinemania magar esti tu daca esti roacker din ala cu plete de mariachi..
ba, da tu esti geniu...nu gluma.
Adica dupa tine "roacherii" is "magari".
Bun...eu zic sa iti mai vezi de lungul mucilor. Inteleg ca oricarui mincator de seminte ii place sa se considere capabil de a tria valoarea de non valoare, stilul de lipsa de stil, "magaria" de ne-"magarie", bazandu-se numai pe ceea ce a vazut el "in viata de zi cu zi", dar poate ar fi mai bine sa iei niste somnifiere, nu de alta, dar dupa un somn lung...te-ai putea trezi cu o secunda mai..."cumpatat"
sandokan
10 Aug 2006, 14:11
Cica ar exista un film care se intituleaza"Dracula VS Frankestein" si are o clasa horror remarcabila cu 5 stele.Pe Cinemagia nu am gasit nici o informatie despre aceasta pelicula dar voi incerca sa mai caut. ;) ;) :)
Kriss_Kringle
10 Aug 2006, 20:31
Hauser ia-te de mana cu Cinemania si aruncati-va in mare!Sincer ne-ati face o mare bucurie tuturor.Hai sa-ti zic eu ceva....in primul rand exista in lume filme de 10000 de ori mai proaste decat Gladiatorul(dupa tine fiind u film prost) iar despre filmele care ti-au placut tie nu le-am vazut inca.O sa ma uit la ele si mai vorbim dupa.Am si eu o intrebare ...esti cumva profesor universitar?Deci frate vorbesti in cel mai plictisitor mod posibil!Alta chestie nu inteleg de ce te bagi in discutia mea cu Cinemaniaku' ala!Poate din cauza ca te ataci? :w00t:
Cinemania
10 Aug 2006, 20:34
Cica ar exista un film care se intituleaza"Dracula VS Frankestein" si are o clasa horror remarcabila cu 5 stele.Pe Cinemagia nu am gasit nici o informatie despre aceasta pelicula dar voi incerca sa mai caut. ;) ;) :)
http://www.imdb.com/title/tt0067017/
Kriss_Kringle
10 Aug 2006, 20:35
mai sparge-ti niste cosuri ca prea te-ai umflat si mai vb...asshole! Do us all a favour and unplug your brain dude! :D
Cinemania
10 Aug 2006, 21:28
mai sparge-ti niste cosuri ca prea te-ai umflat si mai vb...asshole! Do us all a favour and unplug your brain dude! :D
astept ban-ul pt tine, mr.
kasper hauser
10 Aug 2006, 22:12
Hauser ia-te de mana cu Cinemania si aruncati-va in mare!Sincer ne-ati face o mare bucurie tuturor.Hai sa-ti zic eu ceva....in primul rand exista in lume filme de 10000 de ori mai proaste decat Gladiatorul(dupa tine fiind u film prost) iar despre filmele care ti-au placut tie nu le-am vazut inca.O sa ma uit la ele si mai vorbim dupa.Am si eu o intrebare ...esti cumva profesor universitar?Deci frate vorbesti in cel mai plictisitor mod posibil!Alta chestie nu inteleg de ce te bagi in discutia mea cu Cinemaniaku' ala!Poate din cauza ca te ataci? :w00t:
ba, tu intai invata sa citesti! Unde p..a mea am zis eu ca "Gladiatorul" e cel mai prost film.
Doi la mana, chiar esti atat de imbecil incat nu resusesti sa gasesti alte argumente decat sa te iei ca ultima curva, de modul meu DE A POSTA(nu a vorbi, meduzo)?
Eu nu m-am bagat in discutia ta cu Cinemagia(pe care nici nu il cunosc). M-am luat de faptul ca tu sustineai sus si tare ca orice om care considera Gladiatorul UN FILM PROST(nu ai zis cel mai prost - mai invata gradele de comparatie).
"Hauser ia-te de mana cu Cinemania si aruncati-va in mare!Sincer ne-ati face o mare bucurie tuturor". Bucurie, tuturor? Care bah, cu tu si cu alter-egoul tau impotent? Eu zic sa-ti bagi tu capul in veceu si sa tragi apa, poate te mai trezesti si nu mai te dai pe incercari avortate de a da reply-uri (ne)"pertinente" cu o acuratete si un rafinament caruia nici macar Durex-ul nu le poate concura.
Pa. Eclipsa placuta.
Nightwane
10 Aug 2006, 22:25
na, poftim. Zic eu ca Gladiatorul e cel mai prost film. Si LOTR si lista lu' schindler si alte multele. Na, poftim, da-mi in cap madam cu cosuri pe fofo.
Kriss_Kringle
11 Aug 2006, 14:55
Bai prostu' familiei pe forumul asta trebuie sa spui care ti s-a parut cel mai prost film vazut.Mai citeste si tu in plm inainte sa scrii ce-ti vine tie prin minte. P.S: Don't be sad, don't be blue Frankenstein was ugly too! 8)
Kriss_Kringle
11 Aug 2006, 15:11
astept ban-ul pt tine, mr. Si eu astept sa te vad la 2 metri sub pamant langa tipu' din poza ta. :lol: [/list]
kasper hauser
11 Aug 2006, 15:21
Bai prostu' familiei pe forumul asta trebuie sa spui care ti s-a parut cel mai prost film vazut.Mai citeste si tu in plm inainte sa scrii ce-ti vine tie prin minte. P.S: Don't be sad, don't be blue Frankenstein was ugly too! 8)
Draga imbecilule...eu ma refeream strict la posturile tale. Punct. Doi la mana.
hai sa explic putin neuronului tau impotent de ce unii au prefera sa alega filme ca gladiatorul ca fiind cele mai proaste, in locul unor filme precum cele mentionate de tine.
Pen'ca Jason X, Son of the Mask etc, nu isi propun sa spuna mare lucru, for sa fie enertaining. In ce masura reusesc...e discutabil.
Da cand vine unu iti sar in ochi filme ca titanic, gladiatorul si orient express, care toate se strofoca sa spuna ceva, emit pretentii de mari capodopere dar nu reusesc sa fie decat o colectie jalnica de clisee, orchestrata pe o mana de efecte speciale(exclud orient expresu), atunci ce importanta mai are ce au vrut sa spuna, atata timp cat au esuat lamentabil.
Sincer, prefer un film prost care sa nu isi propuna sa faca nimic decat un film in care regizorul sa se sparga in beshini si in pretentii pentr ca in final sa nu reuseasca sa faca nimic.
Est capabil sa intelegi asta?
Pe de alta parte, eu inteleg ca in loc sa iti stergi mucii preferi sa te spargi in figur ca un puzzle scapat din mana...dar cred ca MULTI ar prefera sa faci asta la circ, nu aici.
Cu alte cuvinte...shut it, grigore, ca faci praf.
pies: probabil ca ai vrut sa zici topic, nu forum... :P
Cinemania
11 Aug 2006, 16:40
astept ban-ul pt tine, mr. Si eu astept sa te vad la 2 metri sub pamant langa tipu' din poza ta. :lol: [/list]
ai luat cam multa muie de la taica-tu...ti-o placut cand te-o legat de calorifer, nu?
filme ca titanic, gladiatorul si orient express, care toate se strofoca sa spuna ceva, emit pretentii de mari capodopere dar nu reusesc sa fie decat o colectie jalnica de clisee
k, you're trying to make a point, dar nu e cam far-fetched comparatia?
sincer, cred ca e de preferat un regizor care-si propune sa spuna ceva si nu reuseste, unuia care nu-si propune nimic si face un film prost (entertaining as it may be)...
kasper hauser
11 Aug 2006, 18:15
filme ca titanic, gladiatorul si orient express, care toate se strofoca sa spuna ceva, emit pretentii de mari capodopere dar nu reusesc sa fie decat o colectie jalnica de clisee
k, you're trying to make a point, dar nu e cam far-fetched comparatia?
sincer, cred ca e de preferat un regizor care-si propune sa spuna ceva si nu reuseste, unuia care nu-si propune nimic si face un film prost (entertaining as it may be)...
problema legata de titanic etc, nu e aceea ca regizorul ar vrea sa spuna ceva si nu ar reusi, ci faptul ca nu reuseste, fiindca se compromite, fiindca este inconsecvent, ever one reason or another. Iar asta nu imi place, consecventa nu e ceva de care sa fii sau sa nu fii capabil. Pentru ca in momentul in care pornesti de la o premisa buna si o scufunzi in kko prin blockbuster cliches...nu prea mai conteaza ce a vrut filmul sa insemne, nu mai merita sa conteze. Parerea mea.
de acord pana la un punct, dar un mesaj poate avea atatea ambalaje, iar daca un regizor alege calea mai usoara uneia mai subtile nu inseamna ca rezultatul nu poate fi bun... ce nu inteleg eu e cum de au ajuns titanic, gladiatorul si orient express in aceeasi oala?
kasper hauser
11 Aug 2006, 22:35
Titanicul...cea mai frumoasa poveste de dragoste, oscaruri ppeste oscaruri, toate tipele innebunite dupa leonardo dicaprio...si cu toate acestea, dincolo de efecte speciale, filmul prea multe nu a avut de oferit, dincolo de un scenariu foarte prost si un acting fals.
Orient express-ul....un film mai stupid ca ala, rar am mai intalnit. De ce spun asta? Fiindca nu a fost moment in care sa nu imi inspire aroganta protagonistului, dar pentru acea aroganta nu a oferit nimic. iarasi replici xerixate si aruncate spectatorului, nicolaescu/bittman n*aveau o treaba, muzica e infecta(hai ca asta se mai poate scuza). Dar ce nu pot sa scuz e faptul ca practic aia a fost o telnovela cu pretentii de mare film profund.
Cu Gladiatorul treaba e alta... A fost un film care nu mi-a placut, dar care nu m-a deranjat - ce-i drept prefer gladiatorul unui Troy sau Alexander. Insa m*a deranjat afirmatia lui Kiss Kringle sau cum ii zice conform careia orice om care considera si voteaza Gladiatorul ca fiind cel mai prost film, e un om fara stil.
Mai mult de aia am decis sa ma iau si de filmul ala, ca sa il provoc la niste argumente, argumente pe care nu le*a adus, pentru ca se pare ca nu le are. Tot ce a facut el a fost sa repete acelasi lucru de shpemii de ori ca ultimul retardat.
Cam asta e treaba cu "Gladiatorul"
Cinemania
11 Aug 2006, 22:42
Titanicul...cea mai frumoasa poveste de dragoste, oscaruri ppeste oscaruri, toate tipele innebunite dupa leonardo dicaprio...si cu toate acestea, dincolo de efecte speciale, filmul prea multe nu a avut de oferit, dincolo de un scenariu foarte prost si un acting fals.[quote="kasper hauser"]
in legatura cu actingul nu sunt in totalitate de acord cu tine...cred ca Billy Zane, K. Bates si K. Winslet s-au descurcat de minune...efectele intr-adevar sunt meseriase...si mai e si regia lui Cameron...desi nu m-a rupt filmul asta,nu l-as incadra la cele mai proaste
[quote="kasper hauser"]Orient express-ul....un film mai stupid ca ala, rar am mai intalnit. De ce spun asta? Fiindca nu a fost moment in care sa nu imi inspire aroganta protagonistului, dar pentru acea aroganta nu a oferit nimic. iarasi replici xerixate si aruncate spectatorului, nicolaescu/bittman n*aveau o treaba, muzica e infecta(hai ca asta se mai poate scuza). Dar ce nu pot sa scuz e faptul ca practic aia a fost o telnovela cu pretentii de mare film profund.[quote="kasper hauser"]
mda...e de la tata Serge
[quote=kasper hauser]Cu Gladiatorul treaba e alta... A fost un film care nu mi-a placut, dar care nu m-a deranjat - ce-i drept prefer gladiatorul unui Troy sau Alexander. Insa m*a deranjat afirmatia lui Kiss Kringle sau cum ii zice conform careia orice om care considera si voteaza Gladiatorul ca fiind cel mai prost film, e un om fara stil.
Mai mult de aia am decis sa ma iau si de filmul ala, ca sa il provoc la niste argumente, argumente pe care nu le*a adus, pentru ca se pare ca nu le are. Tot ce a facut el a fost sa repete acelasi lucru de shpemii de ori ca ultimul retardat.
Cam asta e treaba cu "Gladiatorul"
Gladiatorul mi se pare peste Troy si Alexander...cel putin la nivelul actorilor...cat despre KK, eu zic sa nu-l mai bagam in seama
Kriss_Kringle
11 Aug 2006, 23:43
Kasper daca Gladiatorul a fost un film prost atunci de ce a luat 5 Oscaruri si a avut incasari bune la B.O??Inseamna ca le-a placut oamenilor.In orice caz nu mai are rost sa continuam discutia despre "Gladiatorul" pentru ca fiecare isi face o parere dupa ce vede un film si nu i-o poti schimba cu una cu doua.Titanicul a fost ceva mai slab pentru ca nu a avut o poveste prea interesanta.A luat si el Oscaruri destule si a avut incasari uriase dar nu tuturor le-a placut filmul.Mai e si Leo DiCaprio dupa care fete sunt moarte si efectele speciale etc.Eu zic sa tragem linie aici si sa ne vedem de treaba noastra.Numai bine! Cinemania I'm not finished with u yet! Untill next round I say to u :Du-te tareee!!! :D
eu in titanic chiar n-am vazut bad acting, si faptul ca diCaprio e considerat frumos si ca toate tipele sunt innebunite dupa el nu-l face un actor prost... si el si winslet au ajuns sa ma convinga ca sunt actori buni.
de orient express nici nu are rost sa vorbesc, dupa ce l-am vazut am pus telecomanda deoparte, am tras draperiile si am luat un pumn e aspirina ca sa ma calmez...
cat despre gladiatorul, a dat unul din cele mai bune personaje negative pe care le-am vazut in perioada aia...
nici unul nu e pe lista mea de filme preferate (sau n-ar fi, daca ar exista), dar merite se gasesc destule...
GhostHUB
12 Aug 2006, 00:22
The Posseidon m-a dezamagit complet ... este un film cu niste efecte speciale de rahat ... chiar imi pare rau ca am pierdut timpu cu el :? :(
Cinemania
12 Aug 2006, 00:24
exemplu de film slab:
Mr. Magoo
kasper hauser
12 Aug 2006, 01:48
Kasper daca Gladiatorul a fost un film prost atunci de ce a luat 5 Oscaruri si a avut incasari bune la B.O??Inseamna ca le-a placut oamenilor.In orice caz nu mai are rost sa continuam discutia despre "Gladiatorul" pentru ca fiecare isi face o parere dupa ce vede un film si nu i-o poti schimba cu una cu doua.Titanicul a fost ceva mai slab pentru ca nu a avut o poveste prea interesanta.A luat si el Oscaruri destule si a avut incasari uriase dar nu tuturor le-a placut filmul.Mai e si Leo DiCaprio dupa care fete sunt moarte si efectele speciale etc.Eu zic sa tragem linie aici si sa ne vedem de treaba noastra.Numai bine! Cinemania I'm not finished with u yet! Untill next round I say to u :Du-te tareee!!! :D
Mai, problema e urmatoarea. Daca un film are incasari bune la Box Office nu e neaparat sa fie si bun. A se vedea Troy, care a avut ceva incasari si nu a fost chiar un film bun. Cat despre poscaruri...sunt putin susceptibil in privinta lor... de ce? Datorita patternurilor.
Ai observat ca exista categorii de filme care cam au oscarul mereu? Titanicul a avut retea perfecta? A love story in the heart of a disaster. Booon, toate bune si frumoase...pana la scenariul de care am mai spus. Adica, sa fim seriosi, ala era sinucidere curata. Ziceam de diCaprio ca a jucat aiurea(intr-adevar K winslet si B zane au facut trebi bune), dar di Caprio a fos genul de protagonist sters. Ce e mai rau...e ca orice actor venea sa joace in rolul principal, oricat de bun ar fi fost, nu avea alta sansa de a iesi bine decat sa isi modifice replicile care erau penibile.
Ca a placut lumii...e clar, necondamnabil de altfel. Cu toate acestea, cat de mult din acea simpatie castigata este contributia reala a filmului si cat este datorata unei game de sentimente/reactii autoinduse. Evidemt, dezastrele nu sunt placute si nu trebuie sa scrii o teza de doctorat pentru a arata lumii asta. Titanicul era in constiinta americanilor(cel putin a lor) cand filmul a fost lansat, din start prefigurandu-se un placebo-effect. Adica, ok, va fi un film despre scufundarea titanicul, we all know about that, when all know that it was a tragedy. Practic datoria regizorului in cazul acesta este aceea de a recrea o harta...si cu banii pe care i-a avut+o echipa tehnica ce si-a facut treaba, nu era prea greu. Si ce-i drept, de dat cezarului ce-i al cezarului as da, pe faza asta. Au recreat bine totul...
Dar cand a venit vb sa deschida diCaprio gura...s-au cam pierdut pariurile.
de ce nu a iesit mare tamtam in sensul asta...Autosugestia. Drama. Drama. Drama. Combinat cu ideea de maret...vezi ce iese...cui crezi ca i-a mai pasat de scenariu? Drept dovada, filmul a primit o gramada de oscaruri, dar actorii(exc Kate Winslet care fusese nominalizata) si scenaristu au trecut neobservati.
Ori pt mine scenariul este foarte important mai ales in cazuri de astea - mi se pare relevant pt gradul de implicare a regizorului...implicare personala. ori p'aci, neah, vizual fu el cum fu, dar altfel...cam greu
Legat de Gladiator, dupa cum am zis si lui Cinemagia... am sustinut ce am sustinut, fiindca ma deranjase ideea pe care o sustineai tu ca un om care considera gladiatorul ca fiind cel mai prost film, e un om fara stil. Indoimaj. Asculti intai argumentele si apoi de decizi asupra problemei de stil , care e una f vasta(daca e sa scoatem sensul "comun" al cuvantului, care la urma-urmei ar interesa f putin datorita lipsei de relevanta) si alunecoasa... Cu filmu in sine n-am nimic, nu mi s-a parut bun, imi mentin criticile aduse lui in posturile anterioare, da' nici nu pot zice ca m-a deranjat.
kasper hauser
12 Aug 2006, 01:51
in legatura cu actingul nu sunt in totalitate de acord cu tine...cred ca Billy Zane, K. Bates si K. Winslet s-au descurcat de minune...efectele intr-adevar sunt meseriase...si mai e si regia lui Cameron...desi nu m-a rupt filmul asta,nu l-as incadra la cele mai proaste
Gladiatorul mi se pare peste Troy si Alexander...cel putin la nivelul actorilor...cat despre KK, eu zic sa nu-l mai bagam in seama
mda.... ai dreptate la acting...eu ma refeream la diCaprio.
"
Gladiatorul mi se pare peste Troy si Alexander" - si eu tot asta am zis :P ...chiar destul de mult peste.
kasper hauser
12 Aug 2006, 01:56
eu in titanic chiar n-am vazut bad acting, si faptul ca diCaprio e considerat frumos si ca toate tipele sunt innebunite dupa el nu-l face un actor prost... si el si winslet au ajuns sa ma convinga ca sunt actori buni.
mai, era bad writing mai intai. Kate winslet imi place mult ca actrita, btw.
Caprio, imi placura cateva roluri de-ale lui de cand era mai tanar. dar nu asta e pb, problema e ca nu a reusit sa iasa de sub acel bad writing, sa faca ceva cu replicile alea penibile de genu "if u jump, I jump" samd. Aici a fost buba.
De oreint express, nici nu mai merita discutat...ca n-ai ce discuta acolo
Cinemania
12 Aug 2006, 02:31
Gladiatorul mi se pare peste Troy si Alexander" - si eu tot asta am zis :P ...chiar destul de mult peste.
am inteles io aiurea...mea culpa
jack sparrow
03 Sep 2006, 16:00
FIL;MELE LUI VON TRIER
Cinemania
03 Sep 2006, 18:56
FIL;MELE LUI VON TRIER
cate ai vazut? de fapt cat ai inteles?
CAPS LOCK, capitane sparow, CAPS LOCK!
dintre cele pe care le-am vazut ... mean girls, my super ex-girlfriend, si astea de teenagers (nu chiar toate, dar majoritatea).
piranha
09 Oct 2006, 16:23
Cel mai prost film pe care l-am vazut vreodata este "Driven", cu Sylvester Stallone. Nu doar ca a avut un scenariu mizerabil (pentru retardati), actorii neconvingatori (poate doar Estella Warren care si-a jucat propriul rol - acela de super-bucata!), dar per total filmul m-a jignit uitandu-ma la el. Ma incumet sa spun ca el cel mai prost film din istoria cinematografiei!
Cartman
09 Oct 2006, 16:35
Pillow Book. E un bullshit pentru snobi.
Si sa n-aud ca n-am prins eu sublimu' din secventele alea popo, ca borasc pe tastatura.
Cinemania
09 Oct 2006, 19:54
Pillow Book. E un bullshit pentru snobi.
Si sa n-aud ca n-am prins eu sublimu' din secventele alea popo, ca borasc pe tastatura.
LOL
CINEMANIA AI PIERDUT UN PRILEJ SA TACI. TE FACI DE RAS AMICE
Cinemania
09 Oct 2006, 20:41
inca n-ai disparut?
Mai, oi fi eu batran, dar mai tine cineva minte filmele nord-coreene!!!! alea erau filme proaste, ar trebui luate puse in dictionar la definitia "bad mouvies". In rest nici mie nu mi-a placut titanicul, dar nici cameron nu mi s-a parut foarte convingator.
ce parere aveti despre "Mars attacks" am fost la el ca la sf graal cu asa o distributie si m-a dezamagit total. Asta e, totusi "de gustibus non disputandum ..."
Scuze ca revin, dar nu ma pot abtine. Filmele lui von trier sunt geniale, chiar daca inegale, nu au ce cauta aici, in aceasta discutie, imi pare rau, asta este parerea mea.
Si lynch este inegal, dar nu este un regizor prost si nici nu putem generaliza un regizor dupa un singur film. POate gresesc, dar nu imi vin in minte regizori care sa fi reusit un fil mare si apoi sa dezamageasca total. Poate kevin Costner, dar asta este alta discutie....
ken park si trainspotting.
Cinemania
09 Oct 2006, 23:34
ken park si trainspotting.
glumesti?
ken park este un film super. iar train spotting nu mai discut!! totusi ce cauta la sectiunea asta. Este ca si cand ai vorbi despre Maia Plisekaia pentru french cancan. Desi ..........
alakazam
15 Oct 2006, 11:30
Eminescu vs. Eminem... CEA MAI MARE ABERATIE PE CARE PIERSIC JR. PUTEA SA O FACA... pana acum... :(
"garcea si oltenii " este cel mai penibil film posibil ....si dupa War of worlds :sick:
Ati incercat vre-odata sa faceti vre-un film sa vedeti cat e de greu si apoi sa vina cineva si a va zica "A....asta e cel mai prost film posibil...nici nu mai trebuia facut!"
Incercati...
Nu exista filme proaste si filme bune.....sunt filme...dintre care se remarca cateva....din cauza a ceva special...jocul actorilor efecte speciale..etc.!
Cazeemeer
02 Nov 2006, 14:56
Ati incercat vre-odata sa faceti vre-un film sa vedeti cat e de greu si apoi sa vina cineva si a va zica "A....asta e cel mai prost film posibil...nici nu mai trebuia facut!"
Se pot face capodopere cu resurse minime si se pot face porcarii incredibile cu toate resursele posibile. Iar cand alegi sa creezi ceva (orice fel de creatie artistica), iti asumi faptul ca ceea ce vei realiza va fi supus analizei de catre cei din jur. Efortul depus pentru a realiza ceva nu ar trebui sa aiba de-a face cu evaluarea calitatii unei creatii. Asa ca lamentatiile de gen "Sa va vad pe voi facand filme inainte sa criticati" sau "Macar a incercat sa faca ceva" nu pot fi decat nocive
Nu exista filme proaste si filme bune.....sunt filme...dintre care se remarca cateva....din cauza a ceva special...jocul actorilor efecte speciale..etc.!
Ba exista filme proaste si filme bune. Si daca nu facem o separare intre ele, nu vor exista alte creatii decat cele mediocre. Si mi se pare chiar insultator pentru orice mare cineast sa spui ca diferenta dintre ceea ce criticii numesc capodopere si esecuri tine doar de faptul ca unele s-au remarcat si altele nu.
Neuptolem
02 Nov 2006, 22:00
50% din filme nu ar trebui sa se faca. Ex: cele xxx., de duzina cu Gary Daniels, ninja si alti super-men-i dintr-astia.
Urmatoarele 25% sunt ceva intre karate si Daredevil sau Fast Furios 4, proaste.
Urmatoarele 15% sunt incercarile nereusite gen: Waterworld, Speed 2 etc.
Urmatoarele 5% din filme sunt acceptabile: de la American Pie la Terminator 3 sau "A fost sau n-a fost revolutie".
3% din filme sunt filmele bune: "The Terminator", "Speed" pana la cele care castiga la festivalurile de film exceptand Oscarurile.
1.5% din filme sunt foarte bune: "Legends of the Fall", "Braveheart", "Terminator 2", "Fight Club", "Matrix" si filmele castigatoare de Oscar exceptand categoria cel mai bun film si scenariu.
0.5% din filme sunt capodoperele, cele care au ramas si pe care romanii nu le vor realiza niciodata daca nu schimba radical mentalitatea de: a scrie un film, a produce un film, a obtine fonduri si sponsorizari pentru un film, a pregati actori frumosi, inteligenti si talentati.
Catalogarea este mai mult o sinteza, poate nu sunt eu cel mai in masura sa fac asta dar prea departe nu sunt.
Cazeemeer
02 Nov 2006, 22:22
3% din filme sunt filmele [...] care castiga la festivalurile de film exceptand Oscarurile.
1.5% din filme sunt foarte bune: "Legends of the Fall", "Braveheart", "Terminator 2", "Fight Club", "Matrix" si filmele castigatoare de Oscar exceptand categoria cel mai bun film si scenariu.
Whoa, adica alea castigatoare de Oscar pentru cel mai bun film sunt superioare prin acest fapt alora castigatoare la diverse alte festivaluri? That's a new one. In special in conditiile in care Oscarurile sunt date de o Academie din care face parte pana si Dakota Fanning, o Academie cu membri care refuza din principiu sa vada unele filme.
De asemenea, clasificarea ta e subrezita si de faptul ca ai un singur film de dinainte de 1990, si ala e Terminator. Iar procentele alea chiar sunt curios de unde le-ai scos.
Neuptolem
03 Nov 2006, 03:43
Cazeemeer, navigand pe acest subiect i-am simtit nesimnificatia dpdv calitativ si nulitatea pragmatica referitor la ceea ce inseamna util unui cinefil...
Era prea vag sa spun un film prost (cel mai prost) asa ca am realizat o micutza clasificare.
Este o vorba: "nu critica inainte de a realiza tu ceva mai bun" care de obicei nu prea se aplica in lume, mai ales la noi.
Continui sa fiu sustinatorul (pana acum "lupt" singurel pe un front full de armate inamice) Hollywood-ului! Si detaliez...
Sunt adeptul principiului ca un film complet trebuie sa contina si altceva pe langa poveste si anume: regie cu cea mai evoluata tehnologie, o imagine impecabila, un sunet mai real si clar ca in sala in care te afli, actori de film (nu de teatru, cum e pe la noi) care pe langa talent, sa fie si frumosi (conteaza fizicul in cinematografie, cei frustrati ar trebui sa nu mai arunce cu pietre cu ochii inchisi) SAU daca nu cel putin apropiati tipologic de o anume personalitate de care cinematografia duce lipsa (Ex: Jack Nicholson, la noi nu exista asa ceva), o coloana sonora (corelata cu atmosfera) ce ar trebui sa te teleporteze pe DC sa o cauti (pt ca ti-a placut si te-a emotionat), un scenariu persuasiv ce convinge pana si un amator sa se apuce de studiat scenaristica (vezi cazul meu, nu m-a convins un film european sau romanesc sa visez la o cariera in film!), un buget acceptabil (minim 5 milioane $, ce naiba, toti tiganii si smekerasii de pe la noi au furat banii astia de la bugetul statului, chiar nu se pot gasi pt un film???), un marketing eficient care sa ajute filmul, nu sa-l ingroape (vezi propunerile noastre pt Oscar+ "Examen", "Cobai" si altele) etc.
Stiu ca majoritatea ma privesc cu scepticism dar de ce sa nu-ti sustii cu tarie parerea personala? Care este viitorul unui absolvent al UNATC (in cazul in care este chiar talentat)? Sau e normal ca un tanar regizor din Franta (f talentat) sa fie ignorat de un Hollywood unde exemplare cum ai spus evita sa priveasca unele filme? Dar batranii magnati stiu ei ce stiu, unde nu sunt bani, este doar poveste, iar locul povestilor nu este la Oscar, ci pe net sau la edituri. Si au dreptate!
Referitor la inainte de 1990 doar Terminator, am scris in graba, doar ce aveam recent in memorie, nu m-am documentat, sau pt fiecare mesaj imi trebuie o biblioteca de dosare si carti...
+ca nu am privit toate filmele care s-au realizat vreodata, prima jumatate a celei de-a saptea arte imi cam lipseste, insa e destul timp pt asta si ma rezum doar la ce merita, nu reinventez roata, cum bine o zicea cineva pe aici.
Procentele sunt mai mult umoristice, mai ales 50% si 0.5%, m-am referit ca idee, nu o lua si tu acum de-a buna. Restul procentelor poate se apropie mai mult de realitate. Da, probabil ar fi trebuit sa aplic putina matematica, sa apara ceva gen: 23,0689(674)%... :)
Am tratat prea multe probleme aici...
Astept o clasificare mai eficace cu cateva exemple de filme, de la "Casablanca" la...toate sensurile spatio-temporale.
;) [/img][/code][/list][/list]
nu m-a convins un film european sau romanesc sa visez la o cariera in film
poate nu ai vazut ce trebuie... strike that, in mod sigur n-ai vazut ce trebuie...
Stiu ca majoritatea ma privesc cu scepticism
scepticism e generos spus... stai linistit, nu esti primul de pe forumul asta care ridica in slavi filmul hollywoodian in detrimentul celui european, si-ntotdeauna va ma rasari cate unul... nu-i nimic, filmul bun merge inainte, indiferent cati latra pe langa el...
Dar batranii magnati stiu ei ce stiu, unde nu sunt bani, este doar poveste, iar locul povestilor nu este la Oscar, ci pe net sau la edituri. Si au dreptate!
la asta pe cuvant ca l-am auzit pe hitch rasucindu-se-n mormant... o poveste bine spusa face mai mult decat toate efectele speciale din lume, si n-o spun pentru ca as fi fan Seherezada...
Referitor la inainte de 1990 doar Terminator, am scris in graba, doar ce aveam recent in memorie, nu m-am documentat, sau pt fiecare mesaj imi trebuie o biblioteca de dosare si carti...
nu, dar cand te apuci sa faci clasificari, trebuie sa ai in spate o cultura cinematografica, nu imdb-ul, ca altfel risti sa cazi in ridicol cand spui ca te rezumi la ce merita.
1.5% din filme sunt foarte bune: "Legends of the Fall", "Braveheart", "Terminator 2", "Matrix"
daca si astea sunt f bune... :sick:
Cazeemeer
03 Nov 2006, 13:31
Neuptolem, am impresia ca iti scapa un detaliu esential - Hollywoodul e mult mai preocupat de "poveste" decat cinematografia independenta sau straina, tocmai fiindca publicul larg se uita la filme pentru a vedea o poveste. Poti sa ai povesti interesante care sa nu transmita absolut nimic si sa fie niste aberatii. Dorinta de a spune o poveste atunci cand realizezi un film e probabil cel mai simplist mobil posibil. Uite-te la filmele alea de televiziune "based on a true story" despre mame alcoolice bolnave de cancer care se lupta in instanta pentru a obtine custodia copiilor lor. Sau la filme ultra-comerciale gen "Pirates of the Caribbean". Toate spun o poveste, unele pigmentand-o cu efecte speciale. Pe de alta parte, uite-te la 2001: A Space Odyssey, un film care in jumatate din timp nu spune o poveste in sensul conventional hollywoodian (desi am putea spune ca, dimpotriva, spune cea mai ambitioasa poveste ever) dar e un film extraordinar. Sau la Andrei Rubliov, sau chiar la Before Sunrise. Nici unul nu este exceptional la nivel pur narativ (banuiesc ca la asta te referi prin "poveste"), si calitatea lor tine prea putin de poveste.
1.5% din filme sunt foarte bune: "Legends of the Fall", "Braveheart", "Terminator 2", "Matrix"
daca si astea sunt f bune... :sick:
ia spune u nishte filme f bune... At daca nici Legends of the fall sau Braveheart nu sunt filme f bune atunci nush cate ar mai fi...
Neuptolem
03 Nov 2006, 17:00
[quote="Cazeemeer"]Neuptolem, am impresia ca iti scapa un detaliu esential - Hollywoodul e mult mai preocupat de "poveste" decat cinematografia independenta sau straina, tocmai fiindca publicul larg se uita la filme pentru a vedea o poveste.
Exact la asta ma refeream si eu. Numai ca nu iau acum o camera video/digitala si filmez dupa un scenariu exceptional ce nu necesita mare buget, pentru ca nu ma baga nimeni in seama, intelegi?
Nu la povestea in sensul ei strict ma refeream ci la povestea ca film. Depinde ce intelegem fiecare prin film.
"Luni de fiere" e o carte exceptionala dar filmul "Bitter Moon" este doar acceptabil. De ce?
La polul celalalt "The last of the Mohikans-filmul" il consider mai bun decat romanul. Te emotioneaza mult mai mult! Mai ales datorita soundtrack-ului ce a castigat Globul de Aur.
In restul mesajului nu am inteles ce ai vrut sa spui...pt ca aberatie in contextul tau se bate cap in cap cu exemplele pe care le dai tu, mamele alcoolice si 2001 A Space Odyssey, esti foarte confuz si nu te-am inteles.
Zici de Piratii din Caraibe? S-a inteles cumva ca intr-un film complet e nevoie de efecte speciale? O regie si o imagine decenta nu inseamna neaparat efecte speciale. Iar Europa si mai ales Romania sufera la capitolul asta. Repet: sunet, regie, imagine, montaj, etc decent.
Oarecum ai dreptate cu filmele clasice (apropo tu esti cel care mi-a zis lista cu Alain Delon, merci!), m-am uitat acum la Cannes si am vazut Alfie (1966) castigator + ca are 5 Oscaruri, si intr-un fel se intrepatrund, dar eu am introdus in clasament acolo filme ce au facut istorie: "The Terminator", ce buget! ce incasari! ce comentarii! Imagineaza un sinopsis SF mai tulburator ca asta. Iti spun eu ca iti va lua 10 ani si nu vei reusi.
"Speed", ce alta idee ar merge mai bine la un film de actiune? Si cat de real! Se poate intampla asa ceva. Hai sa-ti zic ceva, (fara sa ma inspir din nici un film) inainte de 2001 imi imaginam un scenariu pentru Speed 3 prin care un avion de pasageri sa fie nevoit sa zboare la joasa altitudine (altfel fiind aruncat in aer) urmand anumite trasee, acestea fiind orasele mari din USA! Riscand astfel sa intre in cladiri. In final ma gandeam sa intre intr-un zgarie-nori, no comment!
Revenind la clasicism, am recunoscut asta, imi lipseste, si poate ma insel, poate te inseli tu, adevarul oricum se afla pe undeva pe la mijloc. Din moment ce ocupatia mea nu este filmul si sunt doar amator, nu ma vad nevoit sa vad istoria cinematografiei, insa am sa caut lista lui Pitbull, ceva din tematica UNATC + topul acela al lui Delon + Blowup, Eclipsa care mi-ai trezit interesul ca sinopsis. Blowup de exemplu a castigat Cannes-ul, nu e prost dar imi este f dificil sa-l ridic peste "The Terminator" care m-a lasat tablou la vremea lui (peste 25 de vizionari), Blowup=0. Le vad si mai vorbim, promit un alt clasament. E f greu sa le gasesc in primul rand.
Privind problema din alt unghi insa, am vazut pe imdb: Siworae (2000)
Mare, Il (1962). Acum nu stiu daca amandoua sunt acelasi film, scenariu, poveste, (poate cunosti), dar nici unul din ele nu a i,presionat ca remake-ul "The lake house", inca un film pe care il consider excelent. Si ce are in plus? Modernizarea povestii, o regie mai buna, actori mai buni, unele retusuri etc. Asta face Hollywood-ul..."captureaza" povesti europene si asiatice, mexicane etc. Ex: "El mariachi", "Nikita- originalul francez" si le re-vinde mai bine.
Nu mai inteles. Hollywood-ul realizeaza o gramada de porcarii in care se investeste fara cap, se adauga o groaza de clisee, si vin 4 scenaristi ai industriei si fac povestea 100% comerciala. Dar nu oare aceste filme se plimba pe la Zmeura de Aur? Exista o discrepanta totala intre filme cu incasari uriase, filme cu buget colosal-esecuri (Troy) si castigatoarele de Oscar: "Crash"/"American Beauty"/"Good will hunting" etc.
Te provoc sa scriem impreuna un "Romanian Beauty" adaptat situatiei din Romaniei, criza unei familii de la noi de pe meleaguri, iti garantez eu ca nu ni-l cumpara nimeni, iar daca vom reusi (sanse mici ce-i drept), va fi sfartecat ca un (Cobai). Iar aici nu cred ca este vorba despre lipsa de originalitate dat fiind decalajul dintre societatea romaneasca si cea americana, de preferat se poate schimba titlul.
Astept totusi clasificarea ta.
Merci crin3l. Scena cu batista alba a lui Mel Gibson fluturand in cadere, (filmat in reluare) m-a facut sa scap pe jos un obiect si sa raman cateva secunde nemiscat, iar la prima vizionare a "Legendelor toamnei", cand Samuel moare in bratele lui Tristan am ramas cu gura cascata si ma simteam pe frontul ala impanzit de gazele naziste ucigase.
O categorie am uitat sa o mentionez, filmele straine castigatoare de Oscar, tot in cetatea capodoperelor ar intra.
Cazeemeer
03 Nov 2006, 22:10
(apropo tu esti cel care mi-a zis lista cu Alain Delon, merci!)
(apropo, nu sunt eu)
In restul mesajului nu am inteles ce ai vrut sa spui...pt ca aberatie in contextul tau se bate cap in cap cu exemplele pe care le dai tu, mamele alcoolice si 2001 A Space Odyssey, esti foarte confuz si nu te-am inteles.
Iti aratam doar ca "povestea" e mai importanta la Hollywood decat in rest, si ca ea nu e necesara pentru a realiza capodopere.
O regie si o imagine decenta nu inseamna neaparat efecte speciale. Iar Europa si mai ales Romania sufera la capitolul asta. Repet: sunet, regie, imagine, montaj, etc decent.
Adica doar Hollywoodul are regie si imagine decenta? Ar fi dragut daca ai si argumenta genul asta de afirmatii lipsite total de acoperire, in special cand realitatea obiectiva te cam contrazice.
"The Terminator", ce buget! ce incasari! ce comentarii! Imagineaza un sinopsis SF mai tulburator ca asta. Iti spun eu ca iti va lua 10 ani si nu vei reusi.
ce superlative! ce exagerari! ce putina cultura cinematografica!
Zi-mi te rog ce e atat de tulburator la Terminator.
O categorie am uitat sa o mentionez, filmele straine castigatoare de Oscar, tot in cetatea capodoperelor ar intra.
Help me understand... deci filmele straine in general nu sunt bune, dar un premiu a carui legitimitate poate fi pusa in discutie oricand le aduce in "cetatea capodoperelor"? Nu am nimic contra Oscarurilor in particular (desi...) dar chiar nu consider ca exista vreun premiu care sa poata, prin sine, sa confere unei creatii artistice genul asta de statut.
Revenind la clasicism, am recunoscut asta, imi lipseste, si poate ma insel, poate te inseli tu, adevarul oricum se afla pe undeva pe la mijloc.
Nu ii zice clasicism, ca nu e un singur curent cinematografic tot ce e vechi.
Iar asta cu "adevarul e pe la mijloc" e asa o solutie usoara de a scapa fara sa-ti recunosti erorile, dar si fara sa iti aperi efectiv punctul de vedere. Mai lipsea sa spui "fiecare cu parerea lui" sau "gusturile nu se discuta" si anihilai orice posibilitate de dialog serios.
Blowup de exemplu a castigat Cannes-ul, nu e prost dar imi este f dificil sa-l ridic peste "The Terminator" care m-a lasat tablou la vremea lui (peste 25 de vizionari), Blowup=0.
Pai nici nu ma astept sa ridici un film pe care nu l-ai vazut peste unul care iti place. Asta ar fi complet ilogic. Ma astept doar sa nu te mai arunci la a face clasificari si comparatii intre filmul comercial/modern/hollywoodian si cel de arta sau ne-hollywoodian in momentul in care ai avut contact aproape exclusiv cu filme hollywoodiene. Aici e problema, ca iti asumi postul de judecator desi nu cunosti ambele variante.
Neuptolem
04 Nov 2006, 02:26
Cazeemeer, nu stiu ce ai inteles tu dar:
1. Consider ca juriul hollywood-ian este cel mai bun in masura sa decida suprematia productiilor cinematografice. Acolo sunt cei mai inteligenti oameni, cei mai bine platiti, cele mai mari sume, cei mai buni actori, cea mai buna tehnologie etc, samd. Insusi numele Hollywood o dovedeste care este un meme in adevaratul sens al cuvantului. Zi-mi un meme international al cinematografiei mai puternic!
Subclasificare: filmele straine castigatoare de Oscar sunt sub cele castigatoare la categoriile: scenariu si film. Nu este mare diferenta, dar este!
2. Eu nu am replicat dur la adresa autorului mesajului, doar la continutul mesajului! Nu-mi spune mie "nu ii zice clasicism" pentru ca denota o clara dovada de supraestimare. Tot aici "o solutie usoara de a scapa fara sa-ti recunosti erorile". In primul rand nu era o solutie. In al doilea rand nu am de ce sa scap, si nu vreau sa scap ...esti chiar hazliu :) In al treilea rand nu sunt erori: am precizat la inceput: "Catalogarea este mai mult o sinteza, poate nu sunt eu cel mai in masura sa fac asta dar prea departe nu sunt." Asta anula din start orice posibilitate de a erona continutul mesajului. Ca sa nu mai zic ca ti-am cerut de doua ori o clasificare si nu ai scris nimic. Si te rog fara: "Mai lipsea sa spui" pentru ca nu am spus.
3. Consideri filmul hollywoodian modern? Este bine. Ce-i rau? Cel hollywood-ian este comercial iar in restul lumii este de arta... Really??? Probabil ai comparat Chuck Norris cu L'enfants, sau filmele de duzina cu filme ca Malena, Mon ange sau cele clasice...este ca si cum ai pune la box unul de 100 de kg contra unuia de 58. Comparatiile se fac in cadrul aceleiasi categorii...dar daca tu sustii cu tarie acest punct, nu mai am ce zice, eu am laudat si Blowup sau Alfie ('66), am dat mai multe exemple acolo pe care le-ai evitat.
4. Aici e problema, ca iti asumi postul de judecator desi nu cunosti ambele variante. In primul rand nu vad ca aici e problema...No problemo! In al doilea rand nu-mi asum postul de judecator absolut. Am lasat o portita prin faptul ca ti-am cerut o clasificare, ceea ce tu nu faci. Probabil a ta ar suna:
1. Filmele excelente, cele de arta ne-hollywood-iene, filmele clasice.
2. Filmele foarte bune, castigatoarele la Cannes etc. (pe care oricum le vad doar criticii si juriul, e corect?).
3. Filmele bune: romanesti si asiatice si etc.
4. Filmele proaste: produse la Hollywood.
5. Filmele f proaste: cele ridicate in slavi de Neuptolem.
No comment.
5. La celelalte puncte nu mai am ce zice, insesi afirmatiile tale sunt invinse de produsele afirmatiilor pe care le detesti. Iar un cinefil care declara: Zi-mi te rog ce e atat de tulburator la Terminator nu poate avea pretentia unui dialog serios.
(Consider o pierdere de timp continuarea acestui tam-tam.)
As dori niste raspunsuri si lamuriri: am citit in forum intr-o parte ca Gladiatorul este fil prost si in alta ca este un film bun (cei cu oscarurile l-au considerat fil bun). la fel si despre seria LOTR sau altele.
Ce credeti despre dramele in care joaca Samuel L Jackson (Coach Carter, One Eight Seven, FreedomLand). In Coach Carter era o replica: "What is your greatist fear?" nu...cam asa imi amintes. Cred ca Frica noastra cea mai mare este sa nu fim categorisiti ca fiind mediocri. Tot timpul se discuta despre cel mai slab si cel mai bun. orice clasament are aceste chestii...fiind pe locul 4 este umilitor (in unele cazuri).
Nu am dat cu paru...cand am spus ca nu sunt filme bune si filme proaste ci doar filme. pentru ca daca am lua toate parerile (numai de pe acest forum)...cred ca toate filmele sar putea categorisi ca fiind filme mediocre...nu-i asa? (in afara de filmele din anii 80-90 poate 95.)
Acum mi-am spus doar parerea.
black_sound
07 Nov 2006, 19:41
Cateodata e bine sa fii nou-venit pe un forum, iti da ocazia sa citesti pagini intregi de discutii de argumente si contra argumente. E si mai intrigant sa citesti o astfel de discutie pe o tema ca “Cel mai slab film” ( ma intreb daca filmele astea trebuie sa fie de slaba calitate sau doar anorexice). Zilele trecute incercam sa fac o argumentatie cu privire la un anumit subiect din Tolkien, am intrat in panica numai la gandul ca as putea gresi, uneori unele lucruri ti se par imense. Sunt din nou in fata unui subiect care in general m-ar face , nu sa intru in panica, insa macar sa stau in coltul meu. Insa sunt cateva afirmatii care mi s-au parut interesant si care ... ma intriga. Sa purcedem
Nu exista filme proaste si filme bune ... sunt filme...
Asta e genul ala de cliseu diplomatic gen “hai sa impac si capra si varza”. Problema nu e ca e un cliseu, sau ca incearca diplomatic sa impace cele doua tabere intr-un sigur adevar absolut. Problema e tocmai aici ... nu exista un adevar absolut. Prin urmare exista filme proaste si filme bune. Numai ca nu aici e rezultatul ecuatiei, de fapt aici e doar inceputul. In momentul in care spui ca exista filme proaste si filme bune trebuie sa faci si o selectie, o deosebire intre cele doua categorii, sa plasezi unele filme in categoria celor proaste, iar altele in categoria celor bune. Si adevarata problema apare in momentul cand trebuie sa faci asta , pentru ca iti trebuie anumite criterii sa poti sa imparti lumea in bun si rau. Si uite ca avem si niste criterii :
un film complet trebuie sa contina si altceva pe langa poveste si anume: regie cu cea mai evoluata tehnologie, o imagine impecabila, un sunet mai real si clar ca in sala in care te afli, actori de film (nu de teatru, cum e pe la noi) care pe langa talent, sa fie si frumosi (conteaza fizicul in cinematografie, cei frustrati ar trebui sa nu mai arunce cu pietre cu ochii inchisi) SAU daca nu cel putin apropiati tipologic de o anume personalitate de care cinematografia duce lipsa (Ex: Jack Nicholson, la noi nu exista asa ceva), o coloana sonora (corelata cu atmosfera) ce ar trebui sa te teleporteze pe DC sa o cauti (pt ca ti-a placut si te-a emotionat), un scenariu persuasiv ce convinge pana si un amator sa se apuce de studiat scenaristica (vezi cazul meu, nu m-a convins un film european sau romanesc sa visez la o cariera in film!), un buget acceptabil (minim 5 milioane $, ce naiba, toti tiganii si smekerasii de pe la noi au furat banii astia de la bugetul statului, chiar nu se pot gasi pt un film???), un marketing eficient care sa ajute filmul, nu sa-l ingroape (vezi propunerile noastre pt Oscar+ "Examen", "Cobai" si altele) etc.
Trebuie sa recunosc ca din lista asta nu sunt de acrod cu mare parte din ele. Sunt de acord ca regizorul trebuie sa fie unul priceput, ca daca eu ma apuc acum de regizat un film am senzatia ca nici macare eu nu m-as uita la el.
Imagine impecabila... *hmm* ... La ce anume te referi? Sper ca nu la calitatea filmului cand este rulat in cinematograf, pentru ca in cazul asta te-as invitat sa vezi un film intr-unul din cinematografele inca nemodernizate din Romania ( si sa stii ca inca mai exista) . In cazul asta calitatea imaginii nu are legatura cu filmul ci cu aparatul de proiectat, care daca ar fi un pic mai vechi mi-e teama ca nu ar fi fost inventat.
“Un sunet real si clar ca in sala in care te afli” ... nu voi relua argumentatia de mai sus tocmai pentru ca mi se pare inutil sa spun de doua ori acelasi lucru.
“Actori de film (nu de teatru, cum e pe la noi) care pe langa talent, sa fie si frumosi (conteaza fizicul in cinematografie, cei frustrati ar trebui sa nu mai arunce cu pietre cu ochii inchisi) SAU daca nu cel putin apropiati tipologic de o anume personalitate de care cinematografia duce lipsa (Ex: Jack Nicholson, la noi nu exista asa ceva),” Deja criteriul asta iese din start din discutie pentru mine, nu de alta dar actorul meu preferat e Alan Rickman , care surprinzator e in primul rand actor de scena ( o sa sar peste momentul in care spun ca am ajut sansa sa il vad jucand pe scena). Si daca tot sunt la Alan Rickman ( si da ... stiu si alti actori care sunt in primul rand actori de scena si abia apoi actori de film, insa mi-e lene sa insir 3 pagini de nume) , probabil nu sunt singura persoana care a gasit amuzat robotelul deprimat din “Ghidul autostopistului galactic” ( desi in carte trebuie sa recunosc ca personajul e tragic), si nu sunt singura care a ras de ingerul necomformist din Dogma, am cunoscut chiar cazuri de oameni care s-au uitat la “Harry Potter” doar sa vada cele 5 minute cu Alan Rickman. Nu o sa ma apuc acum sa il ridic in slavi , pentru ca realizez ca simpatia mea pentru el, nu intereseaza pe nimeni. Nu am de gand sa clasific actorii in actori de teatru si actori de film, ci in actori talentati si actori netalentati, care este cu totul alta poveste. Iar cat despre fizic ... frumosi. Actorii ar trebui sa interpreteze oameni, realitati, oamenii nu sunt frumosi, oamenii mai sunt si urati din cand in cand, perfectiunea inca nu a fost inventata. Eu nu sunt unul dintre cei frustrati , pentru ca dupa toate standardele din lumea asta , sunt un om normal. Mi se pare insa infantil sa clasifici dupa aspect.
“un scenariu persuasiv ce convinge pana si un amator sa se apuce de studiat scenaristica (vezi cazul meu, nu m-a convins un film european sau romanesc sa visez la o cariera in film!)” Nu o sa il citez aici pe drudu pentru ca nu are rost, insa ar cam trebui sa mai vezi si niste filme europene, nu de alta insa nu stii ce pierzi. Nu spun ca sunt pro cinematografia europeana sau pro Hollywood, ci doar ca ar trebui sa mai vezi si filme europene sa vezi ca sunt si filme europene bune.
“Un buget acceptabil” ... sincer pe mine chiar nu ma intereseaza cat cheltuies. Daca cheltuiesc bugetul Americii pe urmatorii 50 de ani si e un film prost tot nu ma uit la el, insa daca e un film facut de voluntari, si la care nu s-a cheltuit nici un cent, insa filmul e bun , eu sunt prima persoana care isi cumpara bilet la filmul ala.
“Un marketing eficient...” .... =))=)) ,,, e singura chestie care imi trece prin minte acum.
Mai lipsea sa spui "fiecare cu parerea lui" sau "gusturile nu se discuta" si anihilai orice posibilitate de dialog serios
Mai lipsea sa spui ca nu crezi in libera exprimare si nu mai scriam mesajul. Desi partea cu “gusturile nu se discuta” sunt de acord. Gusturile se discuta... se numeste barfa, societatea se hraneste din asta, asa ca sunt de acord, gusturile se discuta, altfel nu am ajunge sa avem un topic cu privire la cel mai slab film. Insa prima parte ... suna destul de ... aa ... absolutist ( ca sa nu spun comunist ca asta deja e un cliseu, si am stabilit inca de la inceput ca mie nu imi plac cliseele). Uimitor de surprinzator, de aia ne-a dat Doamne Doamne ( sau ma rog ... Atotputernicul, ca sa nu fac discriminari de genul asta , nu e intentia mea) cap pe umeri, si un creier inauntru, ca sa gandim cu el . Prin urmare : “fiecare cu parerea lui” . Si parerea mea ca filmul nu e facut pentru o singura categorie de oameni, foarte priceputi si invatati in tainele acestei arte ( cum este nenea la care ma injura prin mesaje personale ca nu vad filme cu Tarantino) ci ca , filmul este conceput sa fie in primul si in primul rand o sursa de ... distractie. Asa ca ar trebui sa fie destul de accesibil si muritorului de rand , care timp de 4 ani a stat cu capul in Monitoare Oficiale si iti poate recita Constitutia de la un capat la altul si inainte si inapoi, nu doar pentru cei putini alesi si talentati care au avut sansa sa sudieze arta cinematografului. E adevarat , in acelasi timp, si ca ar muritorii de rand ar trebui totusi ghidati in cazul in care chiar sunt afoni total spre o anumita categorie de filme , si sa evite esecurile totale . Probabil asta a fost intentia initiala a festivalurilor de film, a premiilor acordate de diverese Academii , Fundatii sau Societati. Din pacate insa cele mai renumite sunt Oscarurile, care , desi candva au fost un etalon acum sunt ... asa cum imi place mie sa spun “ premii de consolare”. Se pare ca a tercut vremea cand “Ben-Hur” castiga 11 Oscaruri, si am ajuns sa vedem in postura de castigatori tot felul de chestii , pe care uimitor nu le-a vazut nimeni, sau daca le-a vazut cineva, le-a vazut la nu stiu ce festival din Franta , sau Italia , sau mai stiu eu unde , la care logic ca nu am fost pentru ca eu abia imi platesc chiria.Asa ca filmele astea oricat de bune ar fi, mie oricum nu imi plac, pentru ca in general am un obicei care il au foarte multe persoane, eu il numesc sindromul vulpii: daca nu vad filmul nu imi place.
Insa se mai intampla si cazuri rare, cand respectivul film atat de laudat de critici, premiat la festivaluri si de care toti vorbesc cu infrigurare sa mi se pare o catastrofa. Si asta este cazul filmului “Kill Bill” ( puteti sa incepeti sa aruncati cu rosii in mine , nu ma supar) care este de departe cel mai prost film pe care l-am vazut dupa parerea mea. Nu stiu daca e cel mai prost film facut vreodata, sunt convinsa ca sunt si mai proaste, insa eu pe asta l-am vazut. Aaa ... si nu m-am uitat pe imdb, chiar l-am vazut, insa in scurta mea viata chiar nu am avut timp sa vad toate filmele facute vreodata, nu de alta dar am si altceva mai bun de facut.
Probabil as mai avea o lista mare de filme pe care am regretat ca le-am vazut , in care e inclus si Terminator, si inca o lista de alte filme care am observat ca au fost considerate de unii ca fiind bune.Mie nu mi-au placut.
As dori niste raspunsuri si lamuriri: am citit in forum intr-o parte ca Gladiatorul este fil prost si in alta ca este un film bun (cei cu oscarurile l-au considerat fil bun). la fel si despre seria LOTR sau altele.
Pentru ca asa am inceput , asa si termin. Filmele sunt bune sau proaste, problema e din ce parte a salii de cinematograf privesti filmul.
[/quote]
Duhu_din_lampa
08 Nov 2006, 16:36
si misiune imposibila (ultimul film aparut) e un film neinteresant
Neuptolem
12 Nov 2006, 20:32
Hai fratilor, ce poll este asta?
http://www.cinemagia.ro/poll_vote.php?id=88&show_what=results
Chiar asa, filmul american este comercial iar cel european este de arta???
Sa auda americanii asta...
No comment
Cazeemeer
12 Nov 2006, 21:45
Sa auda americanii asta...
Care americani sa auda? Aia mediocri, majoritari, care se uita la filme pentru Jessica Simpson si toilet humor, si care nu au idee de valoarea artistica? Sau aia din posturile de conducere ale studiourilor carora nu le pasa de valoarea artistica a filmelor, atata timp cat le aduc profituri?
Neuptolem
12 Nov 2006, 22:08
Vorbesti de exceptii.
Nici unii, nici altii, cei aflati intre ceea ce spui tu! ;)
Arta nu inseamna neaparat buget mic. Nici buget mare. Intre...echilibru, intelegi.
Sa nu mai fim extremisti.
Ce parere ai de DOGMA 95? Eu, bunicica, dar nu excelenta, nu ideala!
Arta inseamna uneori si idealul, iar idealul (ca film) nu poate fi facut de amatori.
Neuptolem
22 Nov 2006, 12:36
Cel mai slab film?
CREEP
L-am vazut prin vara pe hbo, de fapt nici nu stiu daca l-am vazut in intregime, imi amintesc doar ca la cea mai a se fi dorit ingrozitoare scena din film am ras cu lacrimi :lol: incat l-am molipsit si pe un prieten de-al meu care a zis: "Tu sa scrii un scenariu mai bun de 10 ori ca asta si nu te baga nimeni in seama!"
Pacat de Franka Potente care-i mult mai potenta.
Iar regizorul-scenarist Christopher Smith :lol: (om cu relatii, nu gluma!) sunt curios ce film va mai face, DACA va mai face.
NOTA: 0.4/10
Neuptolem
23 Nov 2006, 07:53
Perchezitia. No comment!
zarathustra
06 Dec 2006, 12:14
Bai!!!
Esti un fraier!!!
Alea sunt cele mai tari filme
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cred eu ca n-ai nimerit tu forumul
Cu pareri de genul "Terminator II" e cel mai tare film :lol: :lol: :lol:
trebuie sa te muti pe jucausii.ro :lol: :lol: :lol:
StefanDo
06 Dec 2006, 13:08
Dar Terminator II chiar este un film foarte bun. Are tot ce-i trebuie pentru un film de actiune, plus umor, heart, un mesaj oarecum filozofic (dar nu prea mult, ca doar e un film de actiune), niste efecte speciale trasnet pentru anul respectiv, actori cunoscuti si convingatori, ritm si tot ce mai vrei tu. Chestiile astea il transforma intr-un film care nu-ti schimba viata, dar care timp de doua ore te tine pe scaun concentrat la ceea ce se intampla (adica exact ce ar tb. sa faca filmele si destul de putine reusesc). Pentru mine este unul dintre action-movie-urile cult ale anilor '90, alaturi de mai putin cunoscutul True Lies/Minciuni adevarate, tot cu governor Arnie in rolul principal... ;)
Daca vrei un film absolut oribil, concentreaza-te pe Terminator III... :D
Pitbull
26 Mar 2007, 18:34
Bump
Adicä hopa sus cu topicul, la cererea neformulatä a lui Dribbler.
Ni, ti l-am ridicat (la fileu). Zî. (Sau... dribbleazî.)
dribbler
26 Mar 2007, 18:42
Acesta este, pentru mine, pe primul loc in clasamentul ALL-TIME la ZMEURA DE AUR:
Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000 (http://www.imdb.com/title/tt0185183/)
Nu are rost sa va indrept catre review-ul unui anumit critic pentru ca se gasesc pe toate drumurile si cred ca este suficient sa subliniez urmatorul fapt:
In acest film s-a investit suma de aprox 70 MILIOANE de dolari in 2001, are in distributie 2 nume mari: John Travolta (care a co-produs filmul :sick: bazat pe un roman al carui fan este) si Forrest Whittaker (la vremea respectiva inca un nume care promitea foarte mult).
In week-endul in care a avut loc premiera a incasat 11 de milioane, in urmatorul week-end 3 milioane, si apoi s-a "stinsssss...:) Mai vreau parerea cuiva care si-a pierdut minute pretioase din viata urmarindu-l.
PS: Travolta si Whittaker cu dread-uri, cioc, mustata, si alura unui Klingonian este isterically :w00t: -laughing :lol: -belly :x -hurting :sick: FUNNY !
Pace, drib.[/quote]
dribbler
29 Mar 2007, 15:37
Depinde...de...topic...dar aici cu siguranta nu am legatura :)
movieaddicted
29 Mar 2007, 21:48
Cursed!!!!
mai mult decat o pierdere de timp...
incredibil de prost
:x :sick: :huh: :sick:
freackboy
31 Mar 2007, 12:41
Cele mai proaste filme sunt 'Arma mortala' 1,2 etc deoarece au acelasi subiect banal.El e foarte increzut, si i-i omoara pe toti. 8)
dribbler
14 Apr 2007, 11:58
Bwahahha...cele din seria arma mortala au fost super filme la vremea lor. Ca e increzut si ii omoara pe toti intr-adevar nu este un argument. + Ca sunt 2 actori principali, la dracu si Pesci omoara pe cineva haha. Rob Schneider este o lichea da.
am citit mai tot threadul si am observat ca se poarta urmatorul pattern
X - filmul cutare e f prost
Y - nu, filmul cutare e o capodopera, prost esti tu ca nu pricepi!
X - o f**t pe ma-ta!
eu, unul, cred ca filme precum gladiator, lethal weapon si altele asemenea nu sunt nici bune, nici proaste, sunt filme asa si-asa pentru un public asa si-asa. proaste sunt filmele cu pretentii colosale care nu duc nicaieri, gen 8 1/2 (flames welcome, he he...). daca-l iei la bani marunti, e la fel de cliseizat ca orice film hollywoodian, dar astea sunt cliseele 'bune', pe care le mananca snobii pe paine: existential angst, gol interior, barbatul catolic fatza cu sentimentul culpabilitatii, semnificantul care nu mai trimite la niciun semnificat bla bla. Tehnic vorbind, sta bine, dar e doar virtuozitate goala, numai buna pentru stanga academica.
Piotr Buendia
15 Apr 2007, 17:27
proaste sunt filmele cu pretentii colosale care nu duc nicaieri, gen 8 1/2
:lol: :lol: :lol:
proaste sunt filmele cu pretentii colosale care nu duc nicaieri, gen 8 1/2 (flames welcome, he he...)
nu,"8 1/2 e o capodopera,prost esti tu ca nu pricepi!(sau preferi numarul 3? :P )
Alex Leo Serban
17 Apr 2007, 12:35
mda
evident k subscriu la ulrich - nu m-am obosit sa-l 'combat' p neanae pt k mi s pare k face parte din categoria provocatorilor cu orice pret, kre nu s simt bine decit dk sint contra-curentului ;)
sau nu; in fond, nu e nevoie sa-ti plak toate capodoperele... it's a whole world out there (majoritatea d fapt) kre nu gusta filmele mari; e dreptu lor sa l snobeze - si noi sa-i snobam p ei :lol:
Carmine Galante
17 Apr 2007, 21:47
proaste sunt filmele cu pretentii colosale care nu duc nicaieri, gen 8 1/2
Deci ... mhhh ... sa presupunem ca eu as fi X?
X - o f**t pe ma-ta!
Piotr Buendia
17 Apr 2007, 22:33
it's a whole world out there
dar mere si mottoul de la blue velvet
it's a strange world.
ok, ati bagat flames, acu dati-mi si mie niste argumente in sprijinul admiratiei voastre ptr 8 1/2 (btw, "prost esti tu" nu e argument). pe threadul dedicat am gasit o colectie de platitudini, iar recenziile de pe net acopera toata gama de la idolatrie la dispretz. parerea mea e ca strategia lui fellini pentru acest film a fost ceva de genul "daca le dai un film care pare elevat si profund, vor face pe dracu-n patru sa se convinga (si sa-i convinga si pe altii) ca filmul respectiv chiar e complicat si profund!" (cam ca in povestea cu hainele cele noi ale imparatului). din partea mea, jos palaria, omul a stiut foarte bine sa anticipeze reactia criticii si smecheria i-a reusit - dar ma intreb daca aceiasi critici care au laudat 8 1/2 stiind ca e de fellini nu l-ar fi facut praf in cazul in care filmul ar fi fost regizat de un necunoscut.
Alex Leo Serban
02 May 2007, 21:14
here we go again!
in primu rind: D UNDE stii k asha a gindit fellini?? erai in capu lui cind a conceput filmu asta? (la kestia asta s pricepea gorzo din cite stiu...)
in al 2-lea: filmu nu are nimic 'profund' - d unde ai scos kestia asta?! e un film dspr vise & amintiri & idei dspr filme - CUM ai fi vrut sa arate asha cva, k 'mihai viteazul'??
dk tot faci atita caz - p alt topic - d faptu k un film kre vbeste dspr un anumit lucru tre sa aiba exact forma potrivita pt ac lucru (CUM-ul sa s pupe cu CE-ul), CUM d nu observi ac lucru in cazu acestui film??
beats me!
cre k e vba - cum spuneam mai d mult - d un simptom f banal in fond: a atak filmele considerate cvasi-unanim drept capodopere - sau in orice caz, titluri canonice... d c? pt k ala kre o face va trece drept 'baiat deshtept' :hmm:
nu mersi; i prefer to go with the flow
Pitbull
02 May 2007, 21:26
Dom'le, ce s-o mai frigem.
Iei caseta sau DVD-ul sau ce ai, cu "8 1/2", si-l vezi.
Dai în mä-sa site-uri, thread-uri, cronici, aberatii, genialitäti, idolatrizäri si flegme.
Vezi filmul asa cum e, si încerci sä-ti folosesti distantatorul dintre urechi si într-un scop mai putin evident - ca sä-ti formezi o opinie propie si personelä.
(Propie, nu dropie).
Pe urmä, discutäm.
(Bine zicea cine zicea: existä o diferentä fundamentalä între perceptia unui spectacol de teatru si a unui spectacol cinematografic - la modul ideal, desigur. Când te duci la teatru, e cu atât mai bine sä stii cât mai multe despre ceea ce vei vedea: sä fi citit piesa, analize si recenzii ale ei, altele de acelasi autor, comentarii despre viata si opera lui, eventual informatii despre alte montäri cu aceeasi piesä, sau despre alte spectacole ale aceluiasi regisor, etc., etc., etc. In schimb, când vezi un film, îl percepi cu atât mai bine, cu cât esti mai "virgin": sä stii cât mai putin despre el, despre realizatori, despre receptia lui la public, etc.; abia pe urmä, dupä ce l-ai asimilat si decantat într-o primä fazä, si s-a sedimentat impresia fundamentalä, începe documentarea. Si - tot la modul ideal, cä timp, ioc - dupä ce te-ai documentat, îl revezi; acum, cu alti ochi; si tot asa.)
devil_doll
02 May 2007, 21:36
(Propie, nu dropie).
hai k asta mi=a placut..urmand sintagma avocateasca.."u should better read the fine print" :lol:
Airlight
02 May 2007, 21:40
mie mi-a placut aia cu distantatorul dintre urechi :)
Pitbull
02 May 2007, 21:41
Hai cä esti un/o user(itä) misto - pe inima mea!
Mi-au pläcut si alte mesaje ale tale. Sper sä faci pui p-acilea.
devil_doll
02 May 2007, 21:45
vorbeai d mine sau d domnul airlight..care e un domn..asta stiu sigur :)
ALS - evident ca nu am de unde sa stiu ce a gandit fellini, pot doar sa fac niste presupuneri. de exemplu, mi s-a parut ca tipul bifeaza o serie de teme/motive care trec drept culmea rafinamentului etc (vezi enumerarea dintr-un mesaj anterior), dar nu se oboseste sa le dea un minim de coerentza (si nici n-are nevoie, fiindca publicul va cauta conexiuni chiar si acolo unde ele nu exista) ai multe episoade, dintre care unele f bune, altele asa si-asa si altele de-a dreptul slabe, dar coeziunea lor e atat de precara incat orice incercare de a spune ceva cu cap si coada despre film ca intreg e sortita esecului. tocmai de-aia ceream cu atata insistentza argumente in favoarea filmului - fiindca mi se pare ca optiunea pentru el poate fi argumentata cam in aceeasi masura in care poate fi argumentata optiunea pentru o religie sau alta (sau pentru ateism, for that matter)
ca sa-ti raspund la intrebarea despre cum as fi vrut sa arate: as fi vrut sa fie ceva mai legat, mai putin letargic si mai story-driven (nu ma intelege gresit, nu ma asteptam sa fie un film de actiune, dar, vrand-nevrand, cinematograful se bazeaza pe desfasurare secventiala, si asta il face mai putin potrivit pentru meditatie). stiu ca in alta parte ceream ca spectatorul sa nu fie dus de mana, dar cred ca fellini cade in extrema cealalta: iti pune in bratze niste piese de lego si te lasa sa construiesti tu ce-o iesi din ele. chiar, tie ce ti-a iesit? (poate cu ocazia asta aflu de ce ti-a placut filmul :) )
Pitbull
02 May 2007, 22:02
vorbeai d mine sau d domnul airlight..care e un domn..asta stiu sigur :)
D-apoi ca sä vorbesc eu asa de bunul meu domn Airlight, cu care beau beri reci la '80 si conversäm despre al lui mâtz si ale mele she-dogs, ar trebui sä delirionez!
La diabolicul_päpush mä refeream, de bunä samä.
devil_doll
02 May 2007, 22:07
:D e papusa..desi suna total anti-feminist..
un element luminator pt demonii lu' neicanae:
http://www.punctfilm.net/articles/cine/1.html
pitbull, mi-am format deja o opinie personala despre 8 1/2, se poate vedea din interventiile mele. ma refeream la ce am citit pe forum si prin recenzii fiindca voiam sa ajung la ideea pe care am enuntat-o in raspunsul dat lui ALS: s-a scris mult despre filmul asta, s-au dat multi ghionti si flegme in freza, dar nu reuseste nimeni sa-i faca o analiza clara si pertinenta, fiindca filmul insusi nu prea te ajuta. p.s.: cand zic 'analiza clara si pertinenta' nu vreau sa se inteleaga ca astept un articol-minune care sa limpezeasca apele dintr-o lovitura, ci un punct de plecare pentru o discutie serioasa.
marx, articolul e evaziv si foarte viclean (imi place cum isi asuma toate criticile aduse filmului ca dupa aia sa le respinga). autoarea planteaza in text niste indicii care arata ca n-are de gand sa ia taurul de coarne. exemplu: referirea la "pãdurea de simboluri mai mult sau mai puþin expresive, mai mult sau mai puþin descifrabile pentru altcineva în afarã de Fellini ºi alter-ego-ul lui din film, regizorul Guido Anselmo" - din punctul meu de vedere, asta e un mod elegant de a spune "hai sa nu incercam sa le pricepem, ca tot degeaba...". mai jos, autoarea scrie "Aleg sã nu vorbesc despre numeroasele simboluri, despre temele mari ale filmului...". ideea e ca si acest articol danseaza in jurul subiectului, dar nu-l atinge decat sporadic. in plus, abordarea e cam prea sentimental-lirica pentru gustul meu; e greu sa polemizezi cu genul asta de critic. departe de mine gandul ca a procedat gresit sau lash ocolind fondul problemei - dupa cum spuneam mai sus, ma indoiesc ca poti sa construiesti o argumentatie coerenta in favoarea unui film ca 8 1/2.
P.S. faptul ca in loc de argumente personale imi dai un link cu articolul altcuiva demonstraza "jena" pe care sugeram ca o au admiratorii acestui film atunci cand sunt pusi in situatia de a-si argumenta optiunea.
eh, neanae, tu n-ai observat citatul de la inceputul articolului?
"Nu am nimic de spus ºi totuºi vreau sã-l spun"
asta este si conventia filmului.
eu credeam ca neanae si-a dat demissia de-adevaratelea(unlike basescu)si s-a dus sa vada integrala a.ferrara 8) .nu,nici vorba,acu' s-a repezit la visele(sau visurile?hai,pedantule,explica)lui fellini.pai nu ni le-ai explicat tu,asa,pe scurt?treaba e lamurita si topicul trebuie blocat,nu?asa cum si alalalt topic merita.
ps.:pfiu,ca era sa uit:mie-mi plac gagicle brunete(si nu blonde)cu tate mar.psihanalizeaza asta(ca tot ti-ai incercat puterile cu fellini)
eh, neanae, tu n-ai observat citatul de la inceputul articolului?
"Nu am nimic de spus ºi totuºi vreau sã-l spun"
asta este si conventia filmului.
da, se poate ca asta sa fie conventia filmului, dar atunci e foarte greu sa mai spui ceva coerent despre el. afirmatia respectiva poate justifica si argumentele in favoarea filmului (poti sa o folosesti ca sa sugerezi ca e un subtil joc al semnificantilor, care iti atrage atentia asupra semnificatului absent / inaccesibil etc), dar si argumentele impotriva lui (poti sa zici ca e expresia arogantei unui om care stie ca isi poate permite sa umple 2 ore jumate cu tot ce-i trece prin cap, fiindca se vor gasi destui care sa gaseasca sensuri acolo unde ele nu exista). din partea mea, ambele atitudini sunt legitime - poate sa ti se para o capodopera sau poate sa ti se para o porcarie, si nu e nimic rau in asta.
probabil o sa mi se reproseze ca sunt suspect de impaciuitor dupa ce m-am aratat atat de pornit impotriva filmului astuia in mesajele anterioare. adevarul e ca, discutand si citind despre el, am ajuns la concluzia ca e genul de film despre care nu poti sa afirmi cu certitudine ca e o capodopera sau o porcarie - sau poti sa afirmi, dar nu poti sa argumentezi, fiindca (mai mult decat in cazul majoritatii filmelor) una si aceeasi caracteristica poate fi considerata o calitate sau un defect, in functie de gustul fiecaruia.
in fine, voua o sa vi se para in continuare o capodopera, eu o sa il consider in continuare prost. singura mea sugestie e ca, atunci cand va cuprinde indignarea impotriva celor care nu agreeaza acest film, sa va amintiti ca nici voi nu puteti sa aduceti argumente solide in sprijinul afirmatiei ca e o capodopera.
Pitbull
03 May 2007, 00:50
Auleo...! :shock: Päi ce mä fac, cä eu pot sä le-aduc! :? N-o sä am de ce anume sä-mi amintesc, si voi crede cä m-a pognit amnezia.
Din päcate, n-am nici un chef sä-mi pierd vremea repetând, doar pentru un singur ascultätor (ostil din start), aceleasi si aceleasi argumente arhicunoscute, pe care altii le-au expus incomparabil mai bine decât mine.
Apropo, când am zis "ia filmul si uitä-te la el, ca sä-ti formezi o pärere", asta era o figurä de stil; în nici un caz n-am înteles-o la propriu! Presupun cä, într-adevär, e posibil ca la un moment dat sä fi stat cu privirea orientatä în directia unui ecran pe care rula "Otto e mezzo"... Iar când îi aplici eticheta "prost", nu e exclus s-o faci având impresia cä ti-ai format o pärere (foarte propie si personelä - nici faza cu dropia nu fusese doar un banc gratuit, särumâna devil_doll!) Uite, si eu, pot sä mä uit într-o vitrinä de pe Lipscani unde väd o Mona Lisa fotocopiatä în ramä aurie, si sä zic: "N-as pune-o pe urâtania asta la mine-n sofragerie, nici sä mä-mpusti!" E o "pärere", nu? ;) )
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.