View Full Version : Cel mai slab film
ulrich - am discutat in contradictoriu cu marx, am schimbat injuraturi cu el, dar nicio clipa nu mi-a trecut prin cap dorinta ca el o sa-si "dea demisia", asa cum vad ca ti-ai fi dorit tu sa fac eu. stii cum psihanalizez eu dorintza asta? you ain't got the balls to stand up to me, sister!
nu ti l-am explicat pe fellini, nici n-as avea cum. am spus de ce mi se pare mie ca filmul respectiv e prost si am asteptat sa-mi dati voi argumente care sa arate ca e o capodopera. as mai astepta si acum, daca n-as fi ajuns la concluzia impaciuitoare de mai sus (poate o sa mi se demonstreze ca e gresita, mai stii?)
vad ca te obsedeaza ideea asta a blocarii topicului, a inchiderii discutiei... ce, ti-e frica de mine?
mie-mi plac gagicle brunete(si nu blonde)cu tate mar.psihanalizeaza asta
eu psihanalizez asta in felul urmator - ma informezi cu atata generozitate ca tie iti plac brunetele cu tate mari fiindca ai niscaiva dubii in privinta orientarii tale sexuale (not that there's anything wrong with that) si simti nevoia sa-ti spui din cand in cand (ba chiar sa le spui si unor necunoscuti de pe forum) ca iti plac fetele, asa, ca sa nu uiti...
PS daca esti fata si asta a fost ceva de genul "trick question", toata analiza mea pica :lol:
Auleo...! :shock: Päi ce mä fac, cä eu pot sä le-aduc! :?.
Din päcate, n-am nici un chef sä-mi pierd vremea repetând, doar pentru un singur ascultätor (ostil din start), aceleasi si aceleasi argumente arhicunoscute, pe care altii le-au expus incomparabil mai bine decât mine.
poti da' n-ai chef; mda, dragutz, mai ca-mi vine sa te cred! da-mi macar un link, sa vad si eu o mostra de "argumente arhicunoscute"
Pitbull
03 May 2007, 01:05
Ete, na, acum sä caut pe net linkuri la articolele, cärtile, discutiile cu colegii, cu profesorii, cu prietenii, etc., etc., din anii '80, când Internetul de-abia se mosea.
Neuptolem
03 May 2007, 07:26
dupa cum spuneam mai sus, ma indoiesc ca poti sa construiesti o argumentatie coerenta in favoarea unui film ca 8 1/2.
In schimb, când vezi un film, îl percepi cu atât mai bine, cu cât esti mai "virgin": sä stii cât mai putin despre el, despre realizatori, despre receptia lui la public, etc.;
Ok. In cazul asta cred ca as fi un subiect interesant sa aduca argumente obiective despre 8 1/2, pentru ca eu nu l-am vazut. L-am cautat, in zadar, dar am sa insist pana am sa-l gasesc si o sa-l vad si eu. Chiar mi-ati trezit interesul (nu ca inainte nu ar fi fost trezit, dimpotriva: am vazut o imagine din film anul asta la premiile Oscar, cand se prezinta chestiile alea nostalgice incat te intrebi daca nu cumva un regizor mort merita mai multe lacrimi decat victimele WTC-ului...)...si simpla imagine nu-mi dadea senzatia ca ar fi dintr-un film stupid...
I'll be back!
Apropo, cel mai slab film pe care l-am vazut in cinematograf anul asta este: 300. Iar de la TV, nu-mi amintesc...
Curios (daca despre un clasic se discuta "la modul asta") cum ar suna cateva comentarii acide despre:... "Marea Depravare"??... :?
Alex Leo Serban
03 May 2007, 08:19
pt neanae
eu cre k tu faci ac greseala p kre o fac cei kre confunda o opera d arta cu o demonstratie stiintifik si/sau o demonstratie filozofik: ce-are a face asta cu arta!? uite - iti dau un ex mai recent k sa intelegi unde bat: '21 grams'. l-ai vazut? presupun k da. ei bine, in cazu ala o naratiune d la a la z, strict cronologik, ar fi stricat tot 'efectu artistic' (dramatic) pt k ar fi aplicat o reteta logik & coerenta intr-un domeniu (cel al 'inimii' - la propriu & la figurat!) kre s conduce dupa alte legi (vezi si adagiul francez: 'le coeur a ses raisons que la raison ignore'- tre sa traduc?). legaturile intre intimplari s fac - acolo - dupa 'logik' sentimentelor, NU dupa cea a mintii; si - atentie! - filmul lui inarritu nici makr nu e 'dspr' vise sau amintiri...
cu atit mai mult in 'otto e mezzo'!
e k in cazul lui proust si al picturii abstracte: e vba d a folosi imagini (kiar si proust 'folosea imagini' - cele din copilarie kre revin aleatoriu, in fctie d intimplarile prin kre trece marcel & kre tin d hazard) pt a stirni 'frumuseti & emotii noi'! te-ai putea intreba - desigur - la fel k multi oameni kre cauta 'intelesul' acestor lucruri: dar D C trebuie povestite/aratate aceste lucruri ALTFEL decit asha cum sintem obisnuiti (atentie: am spus 'obisnuiti' - ceea c presupune un 'invatz'!)? dintr-un motiv simplu: pt k perceptiile noastre s tocesc si pt k e nevoie d FORME noi KIAR SI pt continuturile veki!
sa fim seriosi - fellini nu a 'descoperit roata' viselor in cinema; sa n gindim doar la un film putin anterior - 'fragii salbatici' al lui bergman -, kre povestea si el un drum intors mereu in trecut - in amintirile copilariei - si in cva kre este parte trecut, parte prezent - adik in vis... dar felul lui bergman d a o face era (ink) indatorat unei naratiuni cinematografice sa-i zicem 'conventionale', pt k in general stii f clar unde incepe visul sau amintirea; fellini 'complik skema' pt k introduce si tema filmului-p-cale-d-a-s-face, ceea c mi s pare intr-adevar genial: iar asta pt k filmul ESTE un proces in mare parte inconstient, in kre intra amintiri & vise & idei ink neduse pina la capat... in orice caz, este modul PERSONAL al lui fellini d a vedea lumea & d a intelege cinematograful! NU este o retzeta - cum nici filmele lui tarkovski nu sint! (btw, filmul lui tarkovski cu kre s poate compara 'otto e mezzo' este 'oglinda'!) - ci doar (repet) o experienta unik & irepetabila, un continuum senzorial p kre nu tre sa-l 'intelegi', ci sa-l SIMTI! iar asta e valabil pt o buna parte din arta moderna.
cei kre vor sa 'inteleaga' sint legati ombilical d un mod d a percepe faptul artistic kre este iremediabil 'logic'... or, arta (si mai ales filmul!) NU are legatura cu logik, ci mai degraba cu visul - kre are propria lui logik!
puteti 'explik' - 'LOGIC! - d c va place & va emotioneaza muzik (o corala d bach sau o simfonie d beethoven sau o sonata d debussy)??
ps btw - e vise, nu 'visuri'! alea sint wishes, nu dreams!
ALS,
hmm... eu zic ca voiam ca 8 1/2 sa fie ceva mai coerent etc, iar tu deduci ca vreau ca filmul in general sa aiba rigoarea unei demonstratii stiintifice... cam lunga cale...
de acord cu toate observatiile tale despre proust, pictura abstracta, 'logica sentimentelor' etc., cu o singura obiectie: daca proust si fellini isi aranjeaza materialul intr-un mod care sa sugereze visul/memoria involuntara etc, asta NU INSEAMNA CA MATERIALUL NU E ARANJAT. prin asta incerc sa spun ca filmul (sau romanul, sau orice altceva) nu poate spera niciodata sa redea emotiile in forma pura, tocmai fiindca filmul e un produs, un artefact (scuze ptr barbarism), ceva asamblat in mod constient si cu intentie. cu alte cuvinte, nu ai cum sa SIMTI un film, fiindca el nu e emotie, ci doar e CONSTRUIT pentru a da impresia ca e emotie. de-aia nu pot sa fiu de acord cu ideea ta ca filmul are mai mult in comun cu visul decat cu logica - ceva cu adevarat irational (ca visul) nu se poate exprima DECAT in vis - sau in transa, sau sub influenta unei afectiuni psihice. in orice alta situatie, produsul finit va fi contaminat cu 'logica', 'ratiune' etc (bineinteles, nu folosesc termenii respectivi in sens tare), oricat s-ar stradui autorul sa te convinga ca nu e asa. nu cred ca filmul este un proces in mare parte inconstient, fie si pentru simplul motiv ca e rezultatul unei decizii constiente, care nu-l implica numai pe regizor, ci o intreaga echipa. (un scriitor poate invoca povestea cu dicteul automat - pe care oricum n-o cred, din motivele expuse mai sus-, dar un regizor nu). In fine, concluzia mea: in incercarea de a elibera arta de prejudecatile pozitiviste, oamenii cad in extrema cealalta (filmul ca vis etc).
PS: muzica e alta mancare de peste, aia e singura arta care n-are nevoie sa-si bata capul cu problema reprezentarii si cu tot ce decurge din ea. limbajul muzicii e autonom, fiecare "semn" din el are finalitatea in sine insusi - in limbajul oricarei alte arte, fiecare semn e polisemantic, si de aici toate discutiile noastre :)
Carmine Galante
03 May 2007, 09:17
Baietzelul asta e cu capu', fushareste un pic de filme despre care a auzit ca sunt mari, nu prea intelege nimic da' incepe sa arunce cu muc in ele. In schimb ii place Sergiu Nicolaescu si 13, pardon 15.
Neanaica, eu zic sa-l rumegi bine pe Sergiu, si sa te intorci la filme d-astea alb negru cand o sa fii mai marisor.
gionloc
03 May 2007, 09:24
Baietzelul asta e cu capu', fushareste un pic de filme despre care a auzit ca sunt mari, nu prea intelege nimic da' incepe sa arunce cu muc in ele. In schimb ii place Sergiu Nicolaescu si 13, pardon 15.
geee, a zis ca ii place sergiu - 15? :hmm:
atunci de ce ii mai citim rindurile?
:x
nu, gionloc, n-am zis ca-mi place 15 sau orice altceva de nicolaescu. nici macar n-am vazut 15, iar in topicul despre filme supraevaluate vorbeam despre "triunghiul mortii" ca despre un exemplu tipic de film de rahat. nu-ti pierde vremea cu ce scrie carmine; a stat atatea zile cu capul in rectul lui marx, incat are probleme cu oxigenarea creierului. alt motiv ptr care n-r trebui sa-ti bati capul cu idioteniile lui e ca de cand se baga in seama cu mine n-a scris macar un contraargument la vreo afirmatie de-ale mele. (bine, nu m-as fi asteptat ca un imbecil ca el sa incerce macar sa citeasca ce scriu - ptr un tip care se joaca cu p*tzulica in nisip, e cam greu de intzeles)
gionloc
03 May 2007, 10:09
nu, gionloc, n-am zis ca-mi place 15 sau orice altceva de nicolaescu. nici macar n-am vazut 15, iar in topicul despre filme supraevaluate vorbeam despre "triunghiul mortii" ca despre un exemplu tipic de film de rahat.
da, ma miram eu...
in principiu nu ai de ce sa vezi 15 - sau orient express - altfel decit pentru a vedea exemple clare de cum nu trebuie tratate anumite evenimente... sau cum nu trebe facute filme, in general...
Baietzelul asta e cu capu', fushareste un pic de filme despre care a auzit ca sunt mari, nu prea intelege nimic da' incepe sa arunce cu muc in ele. In schimb ii place Sergiu Nicolaescu si 13, pardon 15.
Neanaica, eu zic sa-l rumegi bine pe Sergiu, si sa te intorci la filme d-astea alb negru cand o sa fii mai marisor.
ce faci dom'le strici ambianta! Tocmai incepusera sa se schimbe argumente. ne intoarcem la stilul "esti prost/ ba tu esti"? :x
Alex Leo Serban
03 May 2007, 11:24
ALS,
hmm... eu zic ca voiam ca 8 1/2 sa fie ceva mai coerent etc, iar tu deduci ca vreau ca filmul in general sa aiba rigoarea unei demonstratii stiintifice... cam lunga cale...
de acord cu toate observatiile tale despre proust, pictura abstracta, 'logica sentimentelor' etc., cu o singura obiectie: daca proust si fellini isi aranjeaza materialul intr-un mod care sa sugereze visul/memoria involuntara etc, asta NU INSEAMNA CA MATERIALUL NU E ARANJAT. prin asta incerc sa spun ca filmul (sau romanul, sau orice altceva) nu poate spera niciodata sa redea emotiile in forma pura, tocmai fiindca filmul e un produs, un artefact (scuze ptr barbarism), ceva asamblat in mod constient si cu intentie. cu alte cuvinte, nu ai cum sa SIMTI un film, fiindca el nu e emotie, ci doar e CONSTRUIT pentru a da impresia ca e emotie. de-aia nu pot sa fiu de acord cu ideea ta ca filmul are mai mult in comun cu visul decat cu logica - ceva cu adevarat irational (ca visul) nu se poate exprima DECAT in vis - sau in transa, sau sub influenta unei afectiuni psihice. in orice alta situatie, produsul finit va fi contaminat cu 'logica', 'ratiune' etc (bineinteles, nu folosesc termenii respectivi in sens tare), oricat s-ar stradui autorul sa te convinga ca nu e asa. nu cred ca filmul este un proces in mare parte inconstient, fie si pentru simplu motiv ca e rezultatul unei decizii constiente, care nu-l implica numai pe regizor, ci o intreaga echipa. (un scriitor poate invoca povestea cu dicteul automat - pe care oricum n-o cred, din motivele expuse mai sus), dar un regizor nu. In fine, concluzia mea: in incercarea de a elibera arta de prejudecatile pozitiviste, oamenii cad in extrema cealalta (filmul ca vis etc).
PS: muzica e alta mancare de peste, aia e singura arta care n-are nevoie sa-si bata capul cu problema reprezentarii si cu tot ce decurge din ea. limbajul muzicii e autonom, fiecare "semn" din el are finalitatea in sine insusi - in limbajul oricarei alte arte, fiecare semn e polisemantic, si de aici toate discutiile noastre :)
DRAGA neanae,
dar EVIDENT k vbim dspr arta = artefact si k ceea c vdm (sau citim sau whatever) este 'aranjat' - dumnezeule mare, credeam k am convenit (implicit) asupra acestor lucruri!
c vroiam eu sa spun (si-mi cer scuze dk nu am fost f clar) este k acest 'aranjament' artefactual inceark sa IMITE logik visului - altfel spus, sa fie un analogon al ACESTEI logici (nocturne) kre sa s opuna celei stiute, diurne... ma rog, inteleg k iti displace ac procedeu - e o optiune personala; dar noi vbim d cva c este aproape consubstantial artei moderne (cind a fost atacat in leg cu 'finnegans wake' - una din cele mai 'obscure' capodopere moderne, joyce a raspuns: romanul meu s petrece noaptea, normal k lucrurile sa nu fie f clare noaptea nu? poate fi luata k o butada, dar sa recunoastem - totusi - k exista un simbure d adevar in ea! ;) )
nici la bunuel nu stii cind esti intr-un vis si cind treci dintr-unul intr-altul (pt a nu mai vbi dspr 'un ciine andaluz', kre este TOT un vis!), doar k acolo exista (ink) aparenta unei 'realitati' d kre nu-ti dai seama k este TOT a visului decit spre final...
sincer, eu nu inteleg ac reticenta la ideea k filmele ar trebui sa fie (SI) vise p celuloid, in fond n petrecem jumatate din viata dormind - visind, poate? hopefully! -, k atare mi s pare firesc k artele sa incerce sa 'reprezinte' si ac 'obscur obiect al dorintei'. una din cele mai frumoase definitii ale cinema-ului - p kre nu obosesc s-o repet - este cea a lui cocteau: 'un vis visat d mai multi oameni cu okii deskishi'... dk povestile kre s pot spune (inclusiv) in cinema sint - pina la urma - atit d putine & d repetitive (citeva teme mari si late: viata, moartea, blabla - cum scria mai sus cinva :) ), d c nu ne-am intoarce privirea spre ac imens rezervor d imagini kre sint cele ale visului?? sau d c nu am 'construi' - la modul constient - 'naratiuni' kre sa fie expresia unui mod d 'gindire' aidoma viselor? in c ma priveste, consider un mare privilegiu sa am acces la gindirea (nocturna) a unor mari artisti - fellini, tarkovski si altii... este semnul reconfortant k viata nu s rezuma la experienta diurna si k - asa cum spunea julien green - 'la lumina lunii, viata cea mai banala devine o aventura'!
repet: e o kestiune d gust & temperament individual & d 'aventura' imaginara, limpede k nu toti sintem construiti la fel si k exista oameni cu gusturi mai pedestre (nu o spun in sens peiorativ!) pt kre o mare parte din aventura artei moderne e moft; dar sa ni s ingaduie - noua, celorlalti - sa salutam acele experimente senzoriale kre dez-limiteaza si duc artisticul 'where no man has tread before'!
k sa revin: in c ma priveste, 'otto e mezzo' e cit s poate d coerent; doar k e vba dspr ALTA 'coerenta' decit aceea stiuta... iar cea mai mare gresala e sa vrei sa 'intelegi' c s intimpla acolo: poate nici fellini nu stie - who cares?? e un film dspr sterilitatea (sau blocajul) artistului kre dovedeste - dumnezeiesc - k poti face arta (mare) vbind dspr o neputinta; nu e niciun paradox!
ps recunosc k am exagerat invocind exemplul muzicii (cea mai 'imateriala' dintre arte!), dar am facut-o TOCMAI pt a demonstra k exista o arta kre, la modul suprem, nu s supune 'logicii pozitiviste' d niciun fel si kre n emotioneaza enorm by-passing that! la modul ideal, toate artele ar trebui sa aspire la transcendenta muzicii...
ALS,
o sa incep cu sfarsitul mesajului tau: "la modul ideal, toate artele ar trebui sa aspire la transcendenta muzicii..." - inteleg unde batzi, muzica e "transcendenta" tocmai pentru ca nu are un referent exterior ei si nu e condamnata sa spuna mereu ceva prin altceva. problema celorlalte arte e ca materialul lor nu le apartine in exclusivitate ("defectul limbajului", vorba lu' mallarme), deci fiecare element dintr-un film sau dintr-o carte ajunge sa 'semnifice' numai prin raportare la un element exterior lui. pana aici, toate bune.
de aici incolo, mergem pe drumuri diferite. eu cred poti 'simti' numai o arta care are puritatea muzicii, tocmai pentru ca ea nu iti impune o permanenta operatie de decodare. in momentul in care ai ceva (un cuvant, o imagine etc) care inseamna altceva (adica te trimite la un referent exterior), deja s-a dus naibii visul si trebuie sa te intorci la banala (si diurna) relatie dintre elementul respectiv si referentul lui. ca sa nu ramanem la nivelul abstractiunilor, sa-ti dau un exemplu: in 8 1/2, la inceput, ai scena aia faimoasa in care guido se viseaza in postura de balon agatat de o franghie. pe mine ma deranjeaza scena asta tocmai pentru ca mi se pare ca NU E SUFICIENT de onirica; imaginea e prea rational construita (ce iti evoca un balon? - e instabil, e gol pe dinauntru, daca n-ar fi agatat de sforicica s-ar pierde in zari albastre etc. apoi - surprise, surprise - vezi ca insusi guido e un tip nestatornic, iti dai seama de golul interior al personajului, vezi ca are nostalgia evadarii etc.) cu alte cuvinte, scena asta a cosmarului cu balonul e construita cu aceeasi logica cuminte ca si o scena de film "traditional". putem discuta si alte scene, cred ca in (aproape) fiecare dintre ele se pot observa niste elemente care "se leaga" prea bine ca sa le tratezi drept irationale/onirice.
asta nu imi place la abordarea ta: vezi in filmul lui fellini ceva din puritatea muzicii sau din inefabilul visului, dar (parerea mea) si fellini lucreaza tot in limitele paradigmei "traditionale", doar ca e mai siret. pe scurt, si 8 1/2 functioneaza pe baza aceluiasi banal mecanism codare/decodare, deci nu pot sa-l scot din sfera artei care se bazeaza pe referinta si sa-l bag in categoria "transcendenta" a creatiilor care "se inseamna pe sine" si atat. dar, dupa cum spuneai, e o chestiune de gust si temperament individual. singura chestie care m-a deranjat (nu la tine, la altii, se stiu ei) e ca, daca am alt gust & temperament decat majoritatea, sunt imediat catalogat drept idiot si mi se neaga din start dreptul de a participa la discutie.
Alex Leo Serban
03 May 2007, 13:15
e fantastic - pt k dk e sa ma gindesc la o scena d vis kre sa mi s para 100% onirik, atunci ma duc mediumnic la asta d la-nceputul lui 'otto e mezzo'! deci e clar vba d temperamente diferite - ergo, gusturi samd...
kiar mi s-a parut intotdeauna k scena respectiva (continuata cu oamenii aceia blocati in mashinile lor) e onirik fara rest - intr-un mod atit d direct & d imediat evident incit credeam k e evident pt toata lumea :)
acum inteleg k nu; dar iti dau si alt exemplu: dansul saraghinei... intelegem din film k face parte din 'secventele amintirii'- si, cu toate astea, este atit d stranie & d fabuloasa incit eu o 'vad' tot k p un vis ('cu okii deskishi', vba lui cocteau)!
sau intilnirea cu parintii morti, in cimitirul inundat d soarele amiezii: STIM k e vis (sau poate amintire...) pt k stim k ei sint morti - deci nu ar putea sa-i mai vada - si totusi s intilneste cu ei, ABSOLUT FIRESC, precum se-ntilneste eroul din 'oglinda' cu mama sa...
sau faimoasa 'asa nisi masa': un joc scolaresc, readus in amintire in momentul 'divinatiei' (si poate sarlataniei) hipnotice: exista cva in coincidenta - si deci relatia - celor 2 momente (amintire + hipnoza) kre ma duce in logik visului... la ASTA ma refeream atunci cind sustineam k filmele - dk tot sint vise cu okii deskishi - ar trebui sa-si asume aceasta 'plamada' (shakespeariana, remember? cre k este cea mai vertiginoasa intuitie a caracterului fundamentalmente 'oniric' al existentei noastre) fara complexe!
apoi: c t faci cu filme (si kiar opere integrale!) kre nu sint 'onirice' per se, dar kre imprumuta juxtapunerile proprii improvizatiilor muzicale & ale artei moderne - d la cubism la pop art trecind prin colaj?? (ma gindesc aici la godard sau tarantino...) c facem cu ele - la gunoi, alaturi d 'otto e mezzo' al lui fellini?! si c faci cu filme precum 'hiroshima mon amour' sau 'anul trecut la marienbad'?? unde l pui - la 'asha da' sau la 'asha nu'?
deci: nimeni nu te-a facut 'idiot' (cel putin, nu persoanele kre conteaza! ;) , dar tre sa recunosti k TU ai fost cel kre a aruncat piatra, supozind k aceia kre 'gusta' filmul lui fellini sint niste inkipuitzi (d nu kiar idiotzi! :P ) dk l place ASHA CVA! cre k TU ai fost arogant cu noi - astialalti -, preferind sa n iei drept snobi in loc sa-ti asumi 'umilintza' unei confesiuni: nu inteleg, deci nu e p gustul meu! a trece d la 'nu e p gustul meu' la 'e un film prost' (= o 'porcarie') s face, din pacate, cu prea multa usurinta, iar 'motorul' ac atitudini este TOCMAI inkipuirea k - dk nu-mi place MIE - toti ceilalti sint niste idioti!
altminteri, ai dreptate cu polisemia s.cl - dar te-as contrazice (si aici!) intr-un singur loc: cre k totusi filmul (artele vizuale in general, dar mai ales filmul) sint totusi mai apropiate d muzik decit literatura sa zicem - dintr-un motiv teribil d simplu: imaginea o vezi (asha cum auzi un sunet), p cita vreme un txt tre sa-l 'descifrezi' (intelectual) & sa ti-l 'reprezinti'- el nu are ekivalent in realitate...
dar discutia aici este prea vasta pt spatiul unui biet topic, asa k iti propun sa n oprim aici ;)
bai pula vopsita,faceam o aluzie(deloc fina)la anitele lui fellini(in care tu tragi de la sold;nu te-a multumit discutia de la ferrara,ai marit miza si ai trecut la fellini).sincer,sunt uimit de energia pe care au avut-o marx si illo tempore sa se certe cu tine pe 3 pagini dincolo sau de rabdarea lui als de a te alfabetiza in ale artei moderne.si asta pentru ca tu nici nu astepti raspuns,te invarti ca un coi intr-o galeata si ceri sa-ti fie urmarita evolutia.nu,multumesc.obtuzitatea ta (voluntara sau nu,nu ma intereseaza)imi aduce aminte de o replica dintr-un alt 8 1/2(al lui greenaway)in care un personaj se declara "plictisit" de arta lui mondrian,iar un altul ii raspunde(dupa cum meriti si tu):"da,dar mondrian era un excelent dansator de tango".
ps:fii linistit,nimeni nu-ti blocheaza topicurile si nu doreste exmatricularea ta de aici.o sa fiu poate singurul care o sa te apere daca o sa se intample asta.
ALS,
inca doua chestii si apoi ma opresc:
1. ai dreptate, am inceput discutia ca un magar. scuze, nu mai fac!
2. am impresia ca modul in care am abordat eu cosmarul lui guido ti s-a parut de-a dreptul scandalos (poate ma insel). nu zic ca fellini a tinut mortis sa sugereze criza personajului punandu-l in postura de balon (ar fi si culmea - chiar nu ma numar printre cei carora li se pare ca stiu ce a gandit regizorul); zic doar ca scena respectiva PERMITE si interpretarea asta. intr-adevar, suna rudimentar, dar o asemenea interpretare nu face decat sa scoata in evidenta niste asocieri care se pot stabili intre imaginile respective INDIFERENT de intentia regizorului (limbajul unreliable al cinematografului, bla bla). de aici reiese si obiectia mea principala - mi se pare ca fellini incearca sa elibereze filmul de sub tirania sensului (banuiesc ca asta e miza imersiunii in irational/inconstient/nocturn/oniric etc) folosind un limbaj care ii submineaza continuu intentia, tocmai fiindca e deja incarcat de sensuri.
cam atat am avut de zis :)
Carmine Galante
03 May 2007, 19:43
cand se baga in seama cu mine
Nu se baga nimeni in seama cu tine, sau daca o flegma aruncata in oki de la balcon ti se pare "a fi bagat in seama", inseamna ca te bag in seama.
n-a scris macar un contraargument la vreo afirmatie de-ale mele.
Nici nu as avea de ce, esti prea low, cu o astfel de atitudine iti prevad destinul lui Bubu.
carmine: ma mir cum mai ai tupeul sa latri la mine dupa ce te-ai apucat sa scornesti povesti despre admiratia mea pentru sergiu nicolaescu, t***a de doi lei ce esti! in comparatie cu tine, marx e un tip stilat...
Carmine Galante
03 May 2007, 19:52
t***a de doi lei ce esti! ..
:lol: :lol: :lol: Vad ca te lasa nervii, da-i fara stelutze, ce dreacu', suntem oameni mari.
carmine: pe mine ma lasa nervii? eu cred ca pe tine te-au lasat de azi, daca ai ajuns atat de disperat incat sa inventezi povesti despre preferintele mele cinematografice. ia zi, esti chiar atat de prost incat nu ti-ai dat seama ca se puteau verifica imediat aberatiile tale?
Carmine Galante
03 May 2007, 20:26
Tu intri la categoria "Parerea mea", stii tu emisiunea aia de intreaba tot felul de ratati de pe strada despre diverse chestii. Tu o sa fii (cel putin pe cinemagia) un vesnic trecator (neanae lol), care-si da cu parerea despre filme care-l depasesc. Ce parte din 8½ nu ai inteles ? Ti-am mai spus, treci pe ceva light si cand o sa te coci mental arunca-te in chestii greu digerabile. Gata.
Alex Leo Serban
04 May 2007, 07:01
uite cine vorbeste!!
carminume, kre nu intelege NICIUN film, ale carui 'best-of'-uri sint tot atitea oftaturi, ale carui 'argumente' sint niste vesnice injuraturi si kre nu face decit sa s basheask p forum imputzind atmosfera! :sick:
Carmine Galante
04 May 2007, 09:14
Anytime ;)
ilfenomeno1
11 May 2007, 17:01
da nu va mai certati, discutati linistiti si gata
___________________
Jocuri (http://jocuri.neopedia.ro) - Forum Craiova (http://neopedia.ro/forum) -Portal Director Download (http://www.neopedia.ro) - Bancuri si Poze comice (http://haz.neopedia.ro)
devil_doll
11 May 2007, 17:37
da nu va mai certati, discutati linistiti si gata
:lol: :lol: :lol:cred ca nu ai prins inca esenta acestui forum...mai ceva k parfumul pe care incerca sa il creeze personajul din romanul lui suskind..
M-a pus dracu , nu devil_doll, binecuvantata sa-i fie inima, sa ma uit la House of Wax, doar de o curiozitate bolnava sa cum sau mai precis ce joaca*not* Parisica fata lu tata Hilton. :(( :(( Mamaaaaaaaaa, ce durere pentru mine, nu ma pot concentra suficient sa zic ce nenorocire fuse filmul asta, macar ca pe final am auzit ceva placut urechii mele( pe langa ragetele de moarte ale Parisicai-deci aici filmul a avut ceva ce-mi placu nitel), "Helena".
Nu stiu dar, remak-urile astea pe garla dupa succese slasher din anii'70, sunt absolut dezastruoase. Nu ma astept la capodopera, dar nici macar secventele de casapire nu sunt chiar asa de dure . interzis minorilor sub 14..get real...lka cate filme de groaza ne uitam noi, cei nascuti intre 1980-1985 dupa ce a aparut cablul prin Romania, se dadeau filme porno si horror pe la ora pranzului 8)
alexbuc
21 Jul 2007, 22:59
film mai prost ca "titanic" rar mi-au fost dat ochii sa vada si urechile sa auda :))
devil_doll
22 Jul 2007, 19:02
film mai prost ca "titanic" rar mi-au fost dat ochii sa vada si urechile sa auda :))
dupa razboi multi viteji se arata..titanic e pt multi o placere vinovata, dar s ia cu lingurita si bicarbonat dupa. Si desi probabil imi voi atrage oprobriul public, DiCaprio mie imi miroase din ce in ce mai mult un actor de Oscar (si intr-un fel o si mertia :lol: )
@ RIP> Tin minte ca la momentul aparitiei, cam asta a fost motivul principal pentru care s mergea la cinema (la ei, nu la noi), si anume pt delectarea cu decapitarea blondinei faimoase pt nimik. Inca odata se vede ca c s intampla cand remakeurile se transforma in teenie slahers.. :sick:
alexbuc
22 Jul 2007, 19:43
Tin minte ca la momentul aparitiei, cam asta a fost motivul principal pentru care s mergea la cinema (la ei, nu la noi), si anume pt delectarea cu decapitarea blondinei faimoase pt nimik. Inca odata se vede ca c s intampla cand remakeurile se transforma in teenie slahers
pai daca vor sa-si scoata banii...trebuie si publicul sa aiba propriile lui defulari...adica sa o vada pe paris hilton dead, macar in film :lol:
Pitbull
22 Jul 2007, 20:16
Alexbuc, fii te rog atent la folosirea "citatelor". Mesajul täu de mai sus a iesit pe dos: citatul aratä ca text al täu, iar propriul täu räspuns e încadrat ca "citat". (Ti l-as fi putut corecta eu, dar l-am läsat asa - cä lucrând, înveti.)
Apropo de teenie-slashers, nici nu mä ostenesc sä le comentez andetai (da, inträ cu prisosintä la "cele mai proaste filme"). Dar fatä de "Titanic", exagerezi, totusi. Nu e deloc dezastruos. Da, e un film superficial, comercial, super-melodramatic, plin de naivitäti si puerilitäti - care, da, frizeazä ridicolul cu atât mai mult, cu cât bietul Cameron se ambitiona sä spunä o "mare poveste" despre "destinul omenesc" - ete, lulu, ce sä-ti povestesc! Dar partea strict de spectacol e impecabil lucratä. Ca film-catastrofä, în limitele genului, jos päläria.
Ce-i drept, ca valoare absolutä, îl taie pe departe "A Night to Remember", ecranizarea dupä Walter Lord, indiscutabil cel mai bun film despre "Titanic" fäcut vreodatä - în pofida inexactitätilor istorice (de pildä, vasul nu se rupe, conform versiunii oficiale bazate pe märturia lui Lightholler, care era si personajul principal, jucat de Kenneth More) si a limitelor proprii epocii.
alexbuc
22 Jul 2007, 20:27
[quote="Pitbull"]Alexbuc, fii te rog atent la folosirea "citatelor". Mesajul täu de mai sus a iesit pe dos: citatul aratä ca text al täu, iar propriul täu räspuns e încadrat ca "citat". (Ti l-as fi putut corecta eu, dar l-am läsat asa - cä lucrând, înveti.)
am invatat si eu (sper), eu si cu internetul mai intr-o dunga asa :lol: nu zic ca titanicul este dezastru 100% dar are anumite "calitati" care il fac totusi un film destul de prost, povestea de dragoste siropoasa, sfarsitul ei la fel de melodramatic. Oricum, bine impachetat ca sa spun asa, dovada stand miliardele de dolari incasati.
alexbuc
22 Jul 2007, 20:34
stand si cugetand, cred ca film mai prost ca "Glitter" nu exista, o poveste asa de gretoasa, o Mariah Carey lesinata, un plot penibil, ce a mai incercat saracu Terrence Howard sa salveze, dar vorba aia, cu unu nu se face primavara :lol:
cel mai prost film care l-am vazut si care chiar am considerat ca e timp pierdut aiurea a fost Anything else....mare prostie :sick:
jackstatae
01 Aug 2007, 02:40
Magnatul si Ticalosii-imi pare rau ca actori romani buni accepta prostii din astea de scenarii facute de ziaristi
cu obsesii politice de doi lei(oligarhi,coruptie)
nu zic ca n-au un fond inspirat din realitate dar mi se par puerile iar gesturile si replicile sunt mai penibile ca la steven seagal sau michael dadikof
jimi-jazz
03 Aug 2007, 18:12
DiCaprio are 3 nominalizari la Oscar deci nu e vrz.Oricum uitati-va la The DEPARTED si sa va aud dupa. Iar cel mai prost film este Hercule In New York cu Arnold =))...este o scena cand se bate cu ursul care da cu pumnu' mai rapid k Tyson...penala dar si foarte amuzanta.
Pitbull
03 Aug 2007, 19:50
Iar cel mai prost film este Hercule In New York cu Arnold =))
Multumim cä ni l-ai amintit - este, într-adevär, un adevärat monument în antologia tâmpeniei... Din câte stiu, altä perlä gogonatä era când alerga dupä nu stiu ce, autobuz, tramvai, taxi, sau asa ceva... (Apropo, pe vremea aia-l chema "Arnold Strong", cicä!)
pe vremea aia-l chema "Arnold Strong"
si poza in reviste pt. homosexuali :w00t:
Despre filmul nominalizat mai sus (vazut si de mine cand eram mai mic, pe PrimaTv parca...) actualul guvernator al Californiei a spus in dese randuri ca reprezinta unul din compromisurile de la inceputul carierei sale in show business-ul nord american.
larinho80
05 Aug 2007, 09:23
deci hercules in new york a atat de prost incat e mega-funny.nu am ras la multe filme ca la asta."ow dare you strike ERCULES?!"
ciprianr
09 Aug 2007, 13:54
8mm - cel mai slab din toate timpurile
Pitbull
09 Aug 2007, 14:06
Ete, lulu. "8 mm" e un thriller oarecare, nici prea-prea nici foarte foarte. Pe-o scarä de la 0 (sä zicem, "Si totul era nimic") la 10 (pentru mine, personal, "Stalker" - dar nu singurul), ar merita un 6. Deci, mai avem cam multicele sub el.
(Hint: dezbärati-vä de obiceiul de a echivala "bun/räu" cu ce v-a pläcut sau nu v-a pläcut vouä; o sä iesiti mai câstigati; uite, mie Buñuel nu-mi place nici de fricä - da-i unul dintre cei mai mari; iar "Azucena" e unul dintre filmele mele favorite - asa de bine m-a fäcut sä râd, prin cretinätatea-i abisalä.)
Lucky Luciano
09 Aug 2007, 17:37
Azucena asta pan la urma a fost ingropat ca si "Dulcea sauna a mortii"? Ca eu nu vad nici o urma de-a lui.
thequietsurfer
09 Aug 2007, 17:49
C.m. slab film ever made e Enough. J. Lo n-are nicio tangentza cu actoria, iar cva mai cliseiform k thrilleru asta nu cre sa s fi facut[/b]
Pitbull
09 Aug 2007, 18:40
Azucena asta pan la urma a fost ingropat ca si "Dulcea sauna a mortii"? Ca eu nu vad nici o urma de-a lui.
Cred cä da - era chiar prea penibil! Probabil au urmat sfatul Iuliei Blaga - see here:
http://agenda.liternet.ro/articol/2845/Iulia-Blaga/Asa-zisul-film-Azucena-ar-trebui-interzis-de-tot.html
(De fapt, meritä sä citesti si cronica lui Gorzo, face un misto delicios/crunt de el.)
Death to Smoochy - Edward Norton si Robin Williams, se vrea a fi o comedie, dar e ceva sub nivelul celor doi actori, in regia lui Danny De Vito, razboiul dintre cei doi fiind de-a dreptul caraghios.
Fear X- cu John Turturro, al carui final face ca tot filmul sa para un film scurt.......... poate ca acesta nu ar fi atat de slab, dar drama omului lovit de moartea sotiei si toata cautarea neincetata, ma arunca cu gandul si la alte filme existente pana atunci.
Oricum Turturro este excelent in rolurile dramatice, expresia fetei si mimica sa sunt perfecte pentru astfel de roluri.
johnnyg
09 Aug 2007, 22:37
Nu exista filme proaste (pt ca nici un regizor nu vrea asa ceva) - tampite da, ridicole da - ci doar filme cu o realizare slaba, si in ceea ce privesc filmele care frizeaza ridicolul, acestea pt mine sunt niste comedii excelente.
seven7seven
09 Aug 2007, 22:44
De acord.
Sunt filme care se vor idioate. Survive Style 5+ e un exemplu în acest sens, ºi mie mi-a placut filmul. Am râs copios. La fel am râs ºi la Phantoms, care, din pãcare, se vroia horror. :)
Fãrã filme proaste nu se poate. Bine zicea si keepwalking, in alt thread.
johnnyg
09 Aug 2007, 23:41
Nu am stii care sunt filmele reusite daca nu am stii care sunt cele mai putin reusite, nu? Si viceversa. Deci e nevoie de amandoua.
angel_4u
25 Aug 2007, 16:46
...must love dogs :sleep: :sleep: :sleep:
cine-fill
29 Aug 2007, 17:36
i want candy
Evan Almighty - sa fie duda anului?
ada198352
09 Sep 2007, 23:45
UNELE DIN CELE MAI PROASTE FILME= AMERICAN PIE 5: 300
fara dubii, The Devil wears Prada. Nimeni nu o sa imi dea inapoi acele 120 de minute din viata mea.
Pearl Harbor, cel mai prost si plicticos film cu pretentii.
Dominic
25 Sep 2007, 17:03
300 si Pearl Harbour filme proaste :huh: :huh: :huh:
Hai mah...tu te`ai uitat prea mult la desene animate credk...Matt Damon,Ben Afleck sau Kate Backinsale sunt putinele din argumentele pro...mai ales subiectul...razboiul de la Pearl Harbour...dar fie..fiecare cu gusturile lor...insa astea nu sunt filme proaste...mai ales 300...batalia de la Termopile! :shock:
Dominic
25 Sep 2007, 17:08
Ah...uitasi...apropo de filme proaste...The Devil Wears Prada...dezamagitor...Meryl what have you done :o :shock: !Bloodlines ..Cristina Loken...mai bine se rezuma la Terminator 3 si atat!
Insa premiul intai il acord filmului numit "CRANK"...astept sa vad "War" poate imi schimb parerea despre John Statham! :sick:
Cazeemeer
26 Sep 2007, 10:23
razboiul de la Pearl Harbour
Piotr Buendia
26 Sep 2007, 11:12
300 si Pearl Harbour filme proaste :huh: :huh: :huh:
Hai mah...tu te`ai uitat prea mult la desene animate credk...Matt Damon,Ben Afleck sau Kate Backinsale sunt putinele din argumentele pro...mai ales subiectul...razboiul de la Pearl Harbour...dar fie..fiecare cu gusturile lor...insa astea nu sunt filme proaste...mai ales 300...batalia de la Termopile! :shock:
pai daca vine vorba de subiecte, atat Pearl Harbour, cat si 300 au o "mare" legatura cu realitatea. la primul , abaterile de la faptele reale sunt mai multe decat scenele din film, iar al doilea este inspirat dupa niste benzi desenate. asa ca "razboiul" de la Pearl Harbour si batalia (de ce nu razboiul :P ) de la Termopile isi pastreaza locul la Discovery si in cartile de istorie
Dominic
26 Sep 2007, 14:01
Mie mi`au placut! 8)
Mai gasisi unul...Rise:Blood Hunter am uitat de el...
Rodissy
24 Oct 2007, 22:00
Cel mai prost actor ii Silvester Stallone impreuna cu toate filmele in care a jucat,inclusiv seriile Rambo.Cel mai prost film mai modern e 300 :sick: (cel mai lipsit de realitate shi precizie istorica).
EnGlezu'
27 Dec 2007, 11:15
Born to Fight
Un film penibil
oebjoerndalen
21 Jan 2008, 12:47
All Babes Want to Kill Me -singurul film pe care l-am notat cu o stea pe IMDB
grafico
22 Jan 2008, 12:14
legenda vie, numit de fapt I am legend, sincer imi pare rau ca will smith a jucat in filmul asta, rolul lui sil joace excelent, insa cind incep sa apara ceilalti actori e chiar penal, sa nu mai zic de subiectul filmului si cum e el dezbatut, imi pare rau ca am fost la cinema pentru el, trebuia sal iau de pe net, cel putin puteam sal inchid la jumatatea filmului, recunosc citeva efecte speciale bune, dar asta e tot.
Cinemania
22 Jan 2008, 13:06
Resident Evil: Extinction
foarte slab...asemanarile intre zombies si cei implicati in realizarea filmului sunt foarte clare: nici unii nici altii n-au creier
a fost un singur moment in timpul filmului in care m-am simtit bine: atacul ciorilor...m-a dus cu gandul la una din capodoperele maestrului Hitchcock
Cel mai prost actor ii Silvester Stallone impreuna cu toate filmele in care a jucat,inclusiv seriile Rambo.Cel mai prost film mai modern e 300 :sick: (cel mai lipsit de realitate shi precizie istorica).
poate n-ai vazut gladiatorul. ala e lipsit de orice.... exceptie russell crowe, excelent ca de obicei( nu e de anul asta, dar ai spus "film mai modern")
Sutter Cane
23 Jan 2008, 17:43
Resident Evil: Extinction
foarte slab...asemanarile intre zombies si cei implicati in realizarea filmului sunt foarte clare: nici unii nici altii n-au creier
a fost un singur moment in timpul filmului in care m-am simtit bine: atacul ciorilor...m-a dus cu gandul la una din capodoperele maestrului Hitchcock
Mai bine o iei asa: cei implicati in realizarea filmului nu stiu:
1) cu ce se mananca zombies
2) cum naiba sunt jocurile
Foarte trist chiar. Dar n-am pretentii.
Twinsen
23 Jan 2008, 18:30
Ce imi vine in minte rapid: American Beauty, One Flew Over the Cuckoo's Nest (cartea e excelenta), Persona, Million Dollar Baby, Ôdishon, toate filmele americane despre rasism sau discriminare (cu atat mai enervante pentru cineva care are tendinte minime spre asa ceva), orice adaptare a unui film realizat original in alta tara (cu exceptia cazului cand exista o diferenta de minim 20 de ani intre ele).
oebjoerndalen
23 Jan 2008, 18:59
Ce imi vine in minte rapid: American Beauty, One Flew Over the Cuckoo's Nest (cartea e excelenta), Persona, Million Dollar Baby, Ôdishon, toate filmele americane despre rasism sau discriminare (cu atat mai enervante pentru cineva care are tendinte minime spre asa ceva), orice adaptare a unui film realizat original in alta tara (cu exceptia cazului cand exista o diferenta de minim 20 de ani intre ele).
American Beauty si One Flew Over the Cuckoo's Nest in topicul asta??? :lol:
Twinsen
23 Jan 2008, 19:25
American Beauty si One Flew Over the Cuckoo's Nest in topicul asta??? :lol:
Da, amandoua sunt deosebit de proaste, desi One Flew Over the Cuckoo's Nest castiga la capitolul asta datorita adaptarii execrabile a cartii.
Pitbull
23 Jan 2008, 19:37
Mda... Existä momente care te depäsesc... Te faci cä te uiti la vitrine si gräbesti pasul, sä te îndepärtezi cât mai repede.
Twinsen
23 Jan 2008, 20:57
Existä momente care te depäsesc...
Ti se intampla des? Am recitit "Zbor deasupra unui cuib de cuci" de 5 ori de-a lungul a 15 ani. Filmul l-am vazut acum sapte ani, m-a dezgustat total si nu am nici o intentie sa-l revad (Ken Kesey a jurat sa nu-l vada niciodata). Jumatate din farmecul cartii e modul in care filtreaza faptele prin imaginatia lui Chief Bromden, care in film nici nu-mi amintesc daca apare. Jack Nicholson joaca bine un rol care nu are nici o legatura cu povestea originala, asa cum el insusi nu seamana deloc cu McMurphy, nici fizic nici ca personalitate. Daca l-as vedea de exemplu pe Donald Duck jucandu-l pe Hercules intr-o adaptare a Legendelor Olimpului care se ia in serios, cred ca as avea tot dreptul sa mi se para o aiureala.
Despre American Beauty nici nu prea am ce sa spun... E zero barat, un sitcom mediocru cu pretentii de drama, de un comercialism gretos.
Pitbull
23 Jan 2008, 21:17
Sorry, vorbim despre filme diferite.
Chief Bromden (William Sampson) e UNUL DINTRE CELE MAI PUTERNICE personaje ale filmului, are un impact urias, e de o profunzime rarä, de o finete interpretativä incredibilä - iar tu "nici nu-ti mai amintesti dacä apare"...
Iar a spune despre "American Beauty" cä e un "sitcom", e ca si cum ai merge pe stradä târând o ladä dupä tine si zicând: "Nu puneti mâna pe cutu meu cä muscä!"
Scuze sincere, dar... dar... off...
Despre American Beauty nici nu prea am ce sa spun... E zero barat, un sitcom mediocru cu pretentii de drama, de un comercialism gretos.
qft
Cazeemeer
23 Jan 2008, 21:53
Ma mir ca nu zice nimeni nimic de Persona, ca mie aia mi-a sarit cel mai tare in ochi (alaturi desigur de "One Flew...")
Pitbull
23 Jan 2008, 21:59
Plus:
Ce imi vine in minte rapid: (...) Persona,
:( :((
(L.E.: @Cazeemeer: tocmai scriam mesajul, când ai intervenit tu.)
toate filmele americane despre rasism sau discriminare
:shock:
Intâmplätor, "The Defiant Ones" ("Lantul") si "Guess Who's Coming to Dinner", desi ipocrite si false ideologic (într-adevär!), erau FOARTE BINE FACUTE CA FILME.
orice adaptare a unui film realizat original in alta tara (cu exceptia cazului cand exista o diferenta de minim 20 de ani intre ele).
:huh: ?????
"The Magnificent Seven" ce-o fi...? Sitcom, SF sau fantasy?
Da' "Kumonosu jô" ("Tronul însângerat")? Scenariu original, nu? Cu finantare C.N.C.
Twinsen
23 Jan 2008, 22:45
Intâmplätor, "The Defiant Ones" ("Lantul") si "Guess Who's Coming to Dinner", desi ipocrite si false ideologic (într-adevär!), erau FOARTE BINE FACUTE CA FILME.
Si la ce e buna o masina superba fara motor cand iti doresti sa ajungi undeva? Personal ma intereseaza intodeauna in primul rand scenariul si ceea ce imi transmite filmul (inclusiv prin stilul in care e filmat sau jocul actorilor). Nu sunt un profesionist ca sa pot aprecia un film din punct de vedere tehnic.
Ma mir ca nu zice nimeni nimic de Persona,
Persona e exact genul de creatie care da majoritatii oamenilor impresia gresita ca filmul de arta e imprenetrabil si plicticos. Im plac unele filme a lui Bergman, dar Persona l-a facut pentru el insusi. Pentru altii e pur si simplu fara sens, cu exceptia unei minoritati restranse careia ii place sa despice firul in patru si eventual sa studieze viata lui Bergman ca sa priceapa diverse lucruri - un efort probabil mult peste rasplata.
"The Magnificent Seven" ce-o fi...? Sitcom, SF sau fantasy?
Habar n-am, nu l-am vazut si nici nu intentionez. Shichinin no samurai m-a plictisit de moarte (imi inchipui deja alte smilies perplexe si ironice).
Apropo, stiti cum caracteriza Roger Ebert "One Flew Over the Cuckoo's Nest" in cronica sa originala, inainte sa se reorienteze in directia vantului? Hai ca va spun eu: "Forman's failure".
Pitbull
23 Jan 2008, 22:58
Habar n-am, nu l-am vazut si nici nu intentionez.
Cortina.
Neuptolem
23 Jan 2008, 23:03
American Beauty e un film memorabil pentru ca a luat oscar pentru cel mai bun scenariu iar Kevin Spacey face un rol extraordinar de neuitat si Mena Suvari iese in evidenta; Annette Bening are si ea un rol exceptional iar Alan Ball merita oscarul (abia astept sa privesc urmatorul sau scenariu: Towelhead).
Aia cu trandafirii petalati a fost hot rau, plot-point 2 ideal, punga ce zboara purtata de vant...tare de tot!
Persona cred ca este un film bun, la fel de bun ca American Beauty. Nu l-am vazut dar am auzit. Acum as dori sa-mi explice cineva citatul de mai jos de la synopsis - Persona -Cinemagia, eu n-am inteles nimic:
"Persona este o meditatie asupra individului, asupra acestuia si a relatiilor lui cu altii: desigur, nu este vorba aici decat de o variatie pe tema centrala a operei bergmaniene, dar de data aceasta regizorul trateaza tema sa favorita cu o profunzime si o rigoare fara egal, epuizand toate implicatiile." –Marcel Martin –l967 (Cinema).
Meditatie, individul, tema centrala a operei bergmaniene, profunzime, rigoare fara egal, implicatiile...mda, daca nu l-ai vazut, n-ai cum sa intelegi.
A fost bine Steffy? :D
Un mesaj din Colectia glorioasa: Amintirile de Aur!
nu inteleg de ce jigniti un om, doar pt ca nu i-au placut niste filme, singur a zis ca nu e specialist, si chiar sa fi fost, nu cred , sau mai bine zis sper ca nu suntem inca o turma condusa de ciobani gen jiji, in care toti sa gandim la fel si sa tinem toti cu steaua( doamne fereste, mai ales ultima). nu sunt de acord cu parerea lui despre american beauty, cu atat mai putin despre shichinin no samurai, insa desi consider one flew... un film f. bun, am ramas perplex cand am vazut ca a luat oscarul pt. cea mai buna adaptare cinematografica. am vazut filmul cam la 2 saptamani dupa ce am citit cartea si trebuie sa spun ca nu prea are nici o legatura cu opera lui kesey, chiar si replica memorabila "macar eu am incercat!" mi se pare foarte putin surprinsa la adevarata profunzime pe care i-o da kesey in roman :((
Twinsen
23 Jan 2008, 23:19
Cortina.
Pitbull, eu vad filme din pasiune. Nu studiez arta cinematografica, nu ma intereseaza locul unui film in istoria cinematografiei, nu-mi pasa ca e primul in care camera a privit spre luna. Daca filmul imi trezeste interesul, ma distreaza, ma provoaca, ma intristeaza, atunci il urmaresc. Altfel trec rapid la urmatorul, pentru ca din pacate nu am timp de pierdut.
Aia cu trandafirii petalati a fost hot rau, plot-point 2 ideal, punga ce zboara purtata de vant...tare de tot!
Sa fiu rau si sa zic ca asta e audienta tinta primara a lui American Beauty? :)
Supastar
23 Jan 2008, 23:31
Persona cred ca este un film bun, la fel de bun ca American Beauty. Nu l-am vazut dar am auzit. Acum as dori sa-mi explice cineva citatul de mai jos de la synopsis - Persona -Cinemagia, eu n-am inteles nimic:
nu-i de mirare k n-ai inteles nimic.
persona nu-i "la fel de bun k american beauty". nu le compara. mai ales k nici n-ai vazut persona.
@twinsen
imi pare rau k n-ai tipul de sensibilitate necesar pt persona.
Pitbull
23 Jan 2008, 23:43
TOATE au o limitä - si eu cred în principiul "De gustibus ... non disputandum", dar pânä la un punct. In matematicä, de pildä, poti sä zici cä nu suporti integralele, dar derivatele te pasioneazä, sau cä adori geometria însä trigonometria ti se pare anostä, ori cä aritmetica e mai subtilä decât algebra (sau viceversa) - ba chiar, si cä printr-un punct exterior unei drepte poti trasa o infinitate de paralele la acea dreaptä, sau cä douä paralele se întâlnesc la infinit (dacä adopti teoria neeuclidianä). Dar dacä spui "cerc isoscel", sau "6:0=...", sau "Gauss e un mistic retrograd fiindcä a desenat un clopot, ca la bisericä!", profesorul nici mäcar nota 1 nu ti-o dä; te trimite acasä sä vii cu tata tuns.
P.S.: Am ales comparatia cu matematica tocmai pentru cä toatä viata am fost, sunt si voi fi un zero barat la stiintele exacte. Dar mäcar niste chestii elementare tot am fost în stare sä le înteleg. Asta, ca sä nu ne mai ascundem dupä degetul lui "eu nu sunt specialist", etc. Nu e nevoie nici sä fii Newton ca sä stii cä orice mär cade în jos, nu în sus, nici sä fii Elie Faure, ca sä-ti dai seama cä bolta Capelei Sixtine e o capodoperä.
avand in vedere ca stii totusi notiuni elementare, ma gandesc ca esti un zero nebarat :?
Twinsen
24 Jan 2008, 00:14
dacä spui "cerc isoscel", sau "6:0=...", sau "Gauss e un mistic retrograd fiindcä a desenat un clopot, ca la bisericä!", profesorul nici mäcar nota 1 nu ti-o dä; te trimite acasä sä vii cu tata tuns.
Relax :D Nu sunt profesionist in filme, dar sunt profesionist intr-o meserie care necesita analiza logica si rigurozitate maxima. Ei bine, filmele NU sunt astfel. Nu sunt matematica, nu sunt logica, poti sa spui ca cercul e patrat si Gauss mistic retrograd. Supastar a facut o remarca foarte buna - nu am sensibilitatea necesara pentru Persona. Daca as fi avut-o atunci mi-ar fi vorbit la un nivel separat de logica.
Viata noastra e subiectiva. Spune-mi rapid cat face 893 impartit la 23? Nu poti, dar vorbesti de matematica de parca ai fi in stare sa o intelegi. Traim urmand oarecum niste principii logice, dar in primul rand dupa instinct si experienta si temperament. Filmele sunt viata filtrata prin subiectivitatea creatorilor, pot sa spuna orice si sa fie analizate oricum. Depinde doar de fiecare dintre noi.
Cazeemeer
24 Jan 2008, 00:43
un film f. bun, am ramas perplex cand am vazut ca a luat oscarul pt. cea mai buna adaptare cinematografica.
Nu asa functioneaza Oscarul pentru adapted screenplay. Nu e premiul pentru cea mai fidela ecranizare a unei carti bune, e premiul pentru cel mai bun scenariu bazat pe o alta sursa. Nu se are in vedere sursa respectiva cand e evaluat, se are in vedere produsul finit, si singurul motiv pentru care se face diferentierea intre original si adapted e fiindca se considera ca in cazul unui adapted screenplay, o parte din actiune, personaje sau alte elemente nu sunt creatia scenaristului, pe cand in cazul unui original screenplay, ele sunt 100% meritul lui, si atunci nu ar fi normal sa nu existe o separatie.
Dar fidelitatea fata de original nu e un criteriu: fratii Coen au fost nominalizati la adapted screenplay pentru ca s-au bazat pe "Odiseea", "Adaptation" a fost nominalizat tot acolo desi cartea care l-a inspirat era non-fiction si nu avea nimic de-a face cu viata personala a lui Charlie Kaufman (asta pe langa ca a fost nominalizat acolo si Donald Kaufman ceea ce e just weird), "Borat" a fost acolo desi e semi-improvizat fiindca personajul Borat exista anterior. Asa ca e clar ca nu poate fi vorba de cat de mult a fost respectata sursa.
Pitbull
24 Jan 2008, 00:48
Atunci, cred cä nu exagerez dacä te rog mäcar atât: filme ca "Persona", "One Flew...", "American beauty", NU le include pe liste ca asta, nu spune despre ele cä ar fi "filme slabe" (încercând si s-o demonstrezi, dar gafând si mai räu, prin nestäpânirea argumentelor). Spune ceva gen: nu mi-au pläcut, nu le-am înteles, nu m-au emotionat, suntem pe lungimi de undä diferite, cartea îmi pläcuse atât de mult încât n-am mai putut accepta noua viziune asupra povestii, etc. Ar fi mai de bun-simt.
Eu, de pildä, îl detest pe Buñuel (în primul rând la nivel estetic, abia apoi pentru parada de ateism pe care o face), si cu exceptia lui "Los Olvidados", toate filmele lui mä iritä insuportabil (în frunte cu "Viridiana"). Dar nu mi-as permite sä le declar "esecuri", nici pe el un regisor slab. Recunosc cä e un mare clasic... trecut pe lista mea neagrä personalä.
Twinsen
24 Jan 2008, 06:50
Dar nu mi-as permite sä le declar "esecuri", nici pe el un regisor slab. Recunosc cä e un mare clasic... trecut pe lista mea neagrä personalä.
Nu ai inteles ce am spus, nu-i asa? Nu-mi pasa cat de "clasic" sau popular e un film sau un regizor. Atata timp cat mie imi displace un film, il consider slab. Iar cele pe care le-am mentionat le consider foarte slabe.
Pitbull
24 Jan 2008, 07:44
E dreptul oricui sä se facä de râs, spunând prostii.
La fel cum e sansa oricui sä rämânä respectat, dacä declarä sincer si modest "o fi bun, dar mie nu-mi place", în locul ...si fudulului "consider slab ce mie nu-mi place".
Nu e premiul pentru cea mai fidela ecranizare a unei carti bune, e premiul pentru cel mai bun scenariu bazat pe o alta sursa. Nu se are in vedere sursa respectiva cand e evaluat, se are in vedere produsul finit, si singurul motiv pentru care se face diferentierea intre original si adapted e fiindca se considera ca in cazul unui adapted screenplay, o parte din actiune, personaje sau alte elemente nu sunt creatia scenaristului, pe cand in cazul unui original screenplay, ele sunt 100% meritul lui, si atunci nu ar fi normal sa nu existe o separatie.
ms pt. explicatii. eu credeam ca e vorba de cea mai fidela si buna ecranizare a unei carti nu neaparat bune. mi se parea ca produsul finit e premiat la "cel mai bun film", dar in fine accept explicatia. in cazul asta il merita deplin. filmul e excelent, desi, repet, nu prea are legatura cu cartea, in afara de numele personajelor si locatie
E dreptul oricui sä se facä de râs, spunând prostii.
La fel cum e sansa oricui sä rämânä respectat, dacä declarä sincer si modest "o fi bun, dar mie nu-mi place", în locul ...si fudulului "consider slab ce mie nu-mi place".
perfect de acord cu a doua parte. nu cred ca s-a facut de ras, si-a expus parerea, extrema ce-i drept.
din nou in legatura cu a doua parte a postarii tale, desi sunt de acord in general, risc sa fac o afirmatie: "gladiatorul nu mi-a placut si mi s-a parut si foarte slab in acelasi timp". m-am facut de ras? :huh: :huh:
Cazeemeer
24 Jan 2008, 10:46
risc sa fac o afirmatie: "gladiatorul nu mi-a placut si mi s-a parut si foarte slab in acelasi timp". m-am facut de ras? :huh: :huh:
Nu. Dar "Gladiator" nu e "Persona".
Twinsen
24 Jan 2008, 10:59
E dreptul oricui sä se facä de râs, spunând prostii.
La fel cum e sansa oricui sä rämânä respectat, dacä declarä sincer si modest "o fi bun, dar mie nu-mi place", în locul ...si fudulului "consider slab ce mie nu-mi place".
Aha, sa vad daca am inteles bine. Ca sa ramai respectat trebuie sa admiti ca un film care nu-ti place e bun, fiindca place altora. Asta inseamna si sinceritate pe deasupra! Gustul personal e fudulie. Parca am fi pe vremea Tovarasului...
Pitbull
24 Jan 2008, 13:42
Cortina.
Acum chiar cä.
Neuptolem
24 Jan 2008, 20:08
Stati putin, stati! Eu tot nu inteleg ce cauta filme precum: American Beauty si Persona la topicul: "Cel mai slab film"!!! :((
Un mesaj din Colectia de Neuitat: "Amintiri de Aur"
Piotr Buendia
24 Jan 2008, 21:47
@twinsen - de la "nu-mi place mie" la cel mai slab film e cale lunga
Neuptolem
24 Jan 2008, 22:09
@twinsen - de la "nu-mi place mie" la cel mai slab film e cale lunga
Just! Corect!
Nu-mi pasa cat de "clasic" sau popular e un film sau un regizor. Atata timp cat mie imi displace un film, il consider slab. Iar cele pe care le-am mentionat le consider foarte slabe.
Twinsen, mi-e frica sa scriu pe forum impresiile pe care le-am avut dupa vizionarea lui "Rocco i e suoi fratelli" (un film recomandat de Pitbull pe vremea cand credeam ca filmul clasic e o ruginatura cazuta, neutila in aspiratia de a scrie scenarii), daaar! am realizat, am prins valoarea lui, sunt constient ca senzatiile mele de plictis sau platitudine sunt cauzate ca m-am nascut cam "tarziu" comparativ cu nostalgia anilor '60-'70 traite de multi oameni culti cinematografic de pe forum si (tot) constient ca filmul e o capodopera, ca a avut ceva preactiv din Legend of the Fall - drama mea comerciala preferata, candva: filmul preferat! (prin epopeea naratiunii, destramarea fratilor de catre o femeie tulburatoare tocmai prin faptul ca nu dorea sa tulbure pe nimeni si dorea o viata linistita). De aceea, nu consider "Rocco i e suoi fratelli" un film slab, el e o capodopera, dar o capodopera ce nu face parte din timpul meu. Intr-o zi, poate, cand voi fi mai matur, un copil, un adolescent, un tanar mai bine zis, imi va spune ca filmul sau preferat este: "Paradoxul lui Kent" (SUA 2025) pe cand eu, dezgustat, ii voi recomanda Legends of the Fall convins fiind ca acesta din urma e o capodopera pe langa mai noua adaptare a altor clishee cinematografice.
Un mesaj din Colectia de Neuitat: "Amintiri de Aur"
Supastar
24 Jan 2008, 22:26
ca a avut ceva preactiv din Legend of the Fall
ce-i aia preactiv???
Un mesaj din Colectia de Neuitat: "Amintiri de Aur"
THE SINGLE MOST RETARDED PHRASE ON THE INTERNET TODAY!!! :shock:
mi-e dor de sandokan si de peter jackson (aia aveau haz fiecare in felul lui) si kiar si de mistah j (care n-avea niciun fel de haz)!!! :huh:
Cazeemeer
24 Jan 2008, 22:37
Peter Jackson era complet cretin, dar la sandokan mi-a ramas si mie inima. Si omul s-a intors recent (cu numele de Metropolis; imagine that), dar a disparut rapid.
Anyway, Neuptolem (si din greu ma abtin sa nu anagramez literele astea intr-o forma vulgara), tot n-ai trecut de faza in care subiectul mesajelor tale esti tu. Serios, totul ajunge inapoi la tine, pana si analiza lui Mel are capitolul "asemanari cu Neuptolem". Esti un fel de Woody Allen fara talent si simtul umorului, dar cu nevroze si narcisisme din plin.
Neuptolem
24 Jan 2008, 22:49
Anyway, Neuptolem (si din greu ma abtin sa nu anagramez literele astea intr-o forma vulgara), tot n-ai trecut de faza in care subiectul mesajelor tale esti tu. Serios, totul ajunge inapoi la tine, pana si analiza lui Mel are capitolul "asemanari cu Neuptolem". Esti un fel de Woody Allen fara talent si simtul umorului, dar cu nevroze si narcisisme din plin.
... :( ...
Un mesaj din Colectia de Neuitat: "Amintiri de Aur".
Alina B
24 Jan 2008, 23:52
Sincer, nu am avut rabdare sa trec prin toate titlurile enumerate mai sus, am vazut in trecere cateva.
As avea si eu o propunere, cu voia domniilor voastre: Life or stomething like it!!!! Da da stiu e cu Angelina Jolie! Stiu ca mi-am facut dusmani jumatate din populatia barbateasca a forum-ului asa ca imi asum situatia.
Da ce ziceti de POSTMAN, cel cu Kevin Costner in postura de salvator al SUA prin simplul oficiu postal. Hm? :w00t:
Cortina.
Acum chiar cä.
da ce-ai patit, ca la ultimele postari tot bagi :(( plus cortina... hm. vrei si tu sa te retragi?
Pitbull
25 Jan 2008, 11:35
Nu, cortina se referea DOAR la acest fragmentel de topic. E într-o limbä pe care n-o stiu prea bine.
Iar :(( -urile le pun DOAR în topicul lui Mel, pentru cä ele abundä-n limba lui, si poate, dacä :(( :(( :(( -uiesc cât mai mult, reusesc sä dau iluzia unui dialog.
E la fel ca-n cazul lui Bubu, care NU PUTEA sä posteze un mesaj färä :w00t:. Exemple:
Când are premiera filmul X, stie cineva?
Tu-ti dai seama ce contradictie de termeni ai putut sa faci? :((
http://www.cinemagia.ro/forum/posting.php?mode=reply&t=8497
Vinerea viitoare, si-acuma zi: nu-i asa c-ar trebui sa facem numai filme de succes la public?. :w00t:
Vineri. CER BANAREA DEFINITIVA A LUI CARMINUME :sick:
taci in pielea p*** ca esti cel mai mare critic de film al tuturor timpurilor :love: da batranu pizdbull merge pe rusinea si mungiu ia m*** UNATC-ul e cel mai tare
@Leo: da-te-n sange
.pipalac
De-asta nu merge forumul, ca avem trafic prea mare si discutii fara fond.
daca A.L.S. pleaca de pe forum, plec si eu
si eu
I love my Ami :love:
CRISTI PUIU E UN REGIZOR DE DOI BANI. ASA E.
Maine am sa va dovedesc cu citate concrete ca toata comisia C.N.C. e corupta :x
Ai perfectä dreptate, dar n-ar strica si niste dovezi. ;)
Pitbull sa dat cu CNCu! :D
Dintisor, e, un, nesimtit, si, a, tur,nat, la,, secu, ,
Vezi ca ai o virgula in plus. In limba romana, nu se pune virgula intre subiect si predicat. Niciodata.
heeeeeeeeeeeeeeeeeei ce mai faceti va fost dor de mineeeeeeeeeeeeeeeeeee? va salutttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt si va putttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt am neoie de tandrede dar sa va spun ce mi sa intimplat eh dar nu acum ok oameni ar trebui sa facabine ca altel nu ie bine.uf mam mai descarcat ok pupici merci
noi sa fim sanatosi Sanatate! Cu totii avem nevoie de sanatate. Sa fim vigurosi atunci cand ne trosnim un toroipan seminal in mecle (figuri, moci, mine).
A venit si sequel-ul:
E nu pot sã-þi doresc decât sãnãtate permanentã !
Pot spune doar ca: iti doresc sanatatea pe care mi-o doresti si tu mie! Howgh!
NU TE SINUCIDE!!! NU MERITA!
Stai linistit, de cand am cunoscut-o pe sor'-ta am realizat ce-'nseamna viata. E cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat vreodata (copy-paste "Titanic", i see...) si atat timp cat ea, Bega-Sasha-Girl va trai, voi trai si eu! Howgh!
"Dar, vai, lumea asta cruda! Eu, un fulg de nea unic si irepetabil, sa fiu asuprit de bocancul greu al cenzurii? Nu, nu voi ceda, voi ma urati doar fiindca sunt tanar si nonconformist si plin de potential!"
Inlocuie (te rog): "vai" cu "ma-doare-'n-paishpe", "lumea" cu "forum", "cruda" cu "inechitabila, "fulg de nea" cu "scenarist amator" (sau "diamant" daca vrei sa pastram atmosfera...), "asuprit" cu "santajat", "bocancul" cu "MILITIA forumului", "greu" cu "regretabil", "voi ma urati" cu "voi atacati autorul mesajului in loc de fond", "doar fiindca" cu "nu numai", "plin de potential" cu "cred ca am un cuvant de spus in cinematografie".
Eu iti pot garanta ca n-am cerut nicio bannare a ta
Sa cred this?
chestia cu nonconformismul este, pesemne, o gluma
Ba deloc.
Si inceteaza cu prostia cu varsta, ca e pur si simplu gresita factual in privinta mai multor persoane de care tot vorbesti (inclusiv a mea - chiar ai fi socat).
Aaaaam inteeeeeeeles! Esti tanar! Multi inainte! Ma refeream DOAR la StefanDo, sunt sigur ca are intre 30 si 40, ceea ce pt mine e o diferenta notabila de categorie privind maturitatea, si era mai intelept din partea tovarashului :D sa nu faca glume pe seama dorintei mele de a scrie primele 5 pagini din Alien 5. Sunt bazbaldacurile mele si trebuie sa va obisnuiti cu asta, ca de suna aiurea sau ca dracu sau ingamfat sau aerisim-rarerisim, sau infantil sau crazy sau bizar sau sau sau...lasati-ma macar sa ajung eu in fata unui producator din USA inmanandu-i "scenariul" sequel si sa-mi trosneasca un hot-dog in fata acompaniat cu: "Hi hih hih hiiiih hiiii hiii hiiii hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..."
ca apoi intru pe forum si va povestesc. Altfel, nu va mai povestesc! :hmm:
Nu am cerut-o, dar mi-ar face placere. Ar fi un cadou-surpriza din partea administratorilor. :lol: :lol:
Sper sa primesti acest cadou intr-o zi! Dar sa nu ma pui sa fac ceva pt asta ca nu meriti. Esti admirabil, sweeto-inocent asa si destul de cultivat pt varsta ta, asta de nu a fost o pacaleala ieftina.
PS: Daca as fi crescut in mediul propice, fortificanto-doct asemenea tie, am fi avut multe in comun; dar nu regret, necitirea lui Thomas Mann sau Machiavelli nu ma complexeaza, timp e destul. Insa sa-ti exprimi o superioritate detasata folosind DOAR aceste "arme" e pur...aiuristic? fantazistic? cioakarmandisticostopisistic? parca nu astea erau cuvintele, se numeste cumva, tu stii cum, e un cuvant in DEX, ia sa vedem daca-l gasesti. Ai ceva si te asigur ca am si eu, cum ceea ce eu am nu prea a inmugurit de cand esti tu logat, e alta poveste, cum ceea ce ai tu e playback anost te-as ruga sa iei masuri, cum ceea ce am eu pana acum e insuficient pana la urma, poate o rezolvam impreuna, no? solidaritate, echipa, 2 coscenaristi something, anything for progressive big deal match, big purpose, okay?
Dar ce-ai zice tu dacã unu’ te-ar acuza din senin cã eºti Mistah J, iar ceilalþi ar lua-o de bunã !?
Imposibil.
cum bine ºtii cã am
(...) N-am remarcat ce calitãþi ai, dar ai... timp.
(...)
VOCEA de mai sus dovedeste ca esti Mistah J (te-ai schimbat, e drept). Numai Mistah J putea folosi expresia: "cum bine stii ca..." subestimand forumistul, de fapt numai prin mascarea cu subestimatul il jignea direct, pt ca in trecut el, Mistah J, NU scrisese niciun "...am..." (de la verbul: "a face"). Si atacurile subtilo-imprevizibile, care tocmai prin insesi aceasta combinatie se transformau in psihotice ce-au "bagat groaza"-'n forum, continuau, si continuau si nu se mai opreau din tavalit la vale ca carul scapat cu boii la jug pe Valea-Caliciului.
M-ar interesa ºi pasajele din care sã rezulte cã Alakazam era într-adevãr Mistah J, sau Bubu.
Asta orice altcineva in afara de Mistah J...sau hai s-o iau altfel: numai Mistah J ar fi simtit nevoia, necesarul, sa scrie "informatia" asta. Nu era cazul. Te dai de gol. Era inutil.
Mai las acest topic pana diseara si il inchid. :)
Cazeemeer
25 Jan 2008, 18:26
Da, cu precizarea ca pe tine insuti nu te-ai parodiat.
Da, discutam si eu chestiunea aceasta in cronicheta la cel mai recent film al lui von Trier (si chiar m-a criticat si Colllins pentru una din afirmatiile mele de acolo). Problema este una clasica de TIR*.
______________________
*Avea vorba asta nea Gicu, care se ocupa prin '86 (sa fi fost '87 chiar?) cu deconturile la Buftea. Tot timpul cand venea un regisor mai tanar la el sa-i ceara bani, se uita la el urat si ii amintea de povestea cu TIR-ul. (n. Pb.)
Pitbull
25 Jan 2008, 19:09
Ai dreptate - nu din scrupule, ci din lipsä de imaginatie; autoimitarea si autoparodierea uneori pur si simplu nu se leagä...
BUNA parodierea mea - bravo! :lol:
Neuptolem
26 Jan 2008, 00:58
300 - Eroii de la Termopile si Invasion, greu de hotarat care-i cel mai slab film dintre ele.
Un mesaj din Colectia de Neuitat: "Amintiri de Aur".
seven7seven
26 Jan 2008, 20:07
300 - Eroii de la Termopile si Invasion, greu de hotarat care-i cel mai slab film dintre ele.
Un mesaj din Colectia de Neuitat: "Amintiri de Aur".
Intrebare critica pentru semnificatia intregului topic - Este un film prost, prost, chiar daca isi atinge scopul (publicul tinta)? Eu consider ca nu.
Un film prost este un film care pretinde ca pune probleme din cele mai complexe, si esueaza in a le expune clar si a le dezvolta cursiv (un exemplu ce-mi vine in minte e Sublime, http://imdb.com/title/tt0822858/ - care mie mi-a placut, dar nu e ceea ce se vrea).
Nu-mi place 300. Hidios, daca ma intrebi pe mine. Se vrea 300 un film de razboi? NU. Se adreseaza copiilor de 13 ani care sa se identifice cu eroii respectivi, si fetelor de 14-16 ani care ar vrea sa se "identifice" cu eroii. Bun. In opinia mea personala, daca nu faci parte din categoriile amintite, si totusi admiri filmul, ai probleme.
300 reuseste ce isi propune, adresandu-se la publicul tinta, si la ce vrea el sa vada. Nu e un film prost, e doar comercial si pueril. :)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.