View Single Post
Old 14 Nov 2018, 08:23   #7
mirodoni
Guru

mirodoni

Send a message via Yahoo to mirodoni
Originally Posted by ilustra.films:
..hai ca ai scris si tu o cronica mai rezonabila. Nu inteleg insa argumentele tale nefondate in masura in care de multe ori ceea ce critici pare sa aiba totusi valoare artistica in ochii mei.

Cronica este mai rezonabilă pentru că și filmul este mai rezonabil. În primul rând, pentru că nu are inadvertențe flagrante.
Ar fi trebuit să-mi dai exemple de „argumente nefondate”.
Eu nu mă limitez la „valoarea artistică”, eu judec filmul în ansamblu, în mod deliberat, din unghiul de vedere al spectatorului, al „consumatorului de film”, nu al unui apropiat al cineastului. Tu, dacă ar fi să scrii cronica unui cozonac, ai aprecia pe rând calitatea făinii, aspectul și gustul stafidelor sau rahatului, aroma de vanilie sau rom, neglijând esențialul, și anume că în loc de cozonac a rezultat o turtă, pentru că a fost copt la foc necorespunzător.

... criticii scriu in directie comuna de intelegere a ceea ce se prezinta a fi arta.

Știu ce spui. Dacă un film a luat un premiu internațional, musai să scrii numai favorabil despre el, pentru că toți criticii de film fac acest lucru.
Nu, eu scriu în direcția mea, nu în direcție comună. Senzația de critică exagerată rezultă tocmai din faptul că abordez ce alții eludează. Nu povestesc filmul și nu scot în evidență numai părțile bune ale filmului, pentru că fac ceilalți aceste lucruri.

Criticii nostri nu prea mai scriu despre realismul ista al nostru de pe ecran e pentru ca in mare parte, romanul nu stie cum sa "digere" ceea ce se prezinta pe ecran.

Nu înțelegi ce nu înțelege niciun cineast autohton. Românul nu mai digeră realismul de pe ecrane pentru că i s-a aplecat de realismul din realitate. Vrea altceva.

Dar daca un om nu ajunge in sala de cinema, desi ar fi fost ajutat de film a se intelege pe sine mai bine, si asta in cauza cronicii tale, atunci e grav.

Stai liniștit! Nu din cauza cronicilor mele nu vin românii la filmele românești!
Vezi aici de ce: https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=101343

Last edited by mirodoni : 14 Nov 2018 at 08:29.
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif