View Single Post
Old 08 Feb 2012, 11:47   #225
Albedo
Novice

Albedo

M-as bucura sa continue aceasta initiativa pe forum; pentru mine ar fi un motiv sa vin pe acest forum si sa particip la turneu. Cred ca idea initiala de popularizare a unor regizori cvasi-necunoscuti publicului larg ar trebui sa se pastreze. In acest fel se ridica si foarte mult valoarea discutiilor de aici (sa se pastreze adica si pe viitor ).

Sustin ideile aduse de Chambord si cred ca turneul in acest fel ar fi mult mai interactiv. Pentru departajarea mai usoara, in grupe, ar trebui alesi regizori care fac parte din aceasi perioada (chiar daca in esenta sunt diferiti). Desigur ca aproape niciodata o alegere obiectiva nu va fi posibila dar nu cred ca asta ar trebui sa fie scopul turneului.
De exemplu Tarkovski ar putea face parte dintr-o grupa cu Kubrick, Polanski ( care oricum tot prin anii 60-70 a avut perioada de glorie), Bunuel etc. ca sa dau exemple foarte cunoscute, sau Jean Renoir cu Fritz Lang, Hawks, Lubitsch etc.

Chiar si regizorii ar putea fi alesi de participanti. Se poate face o lista preliminara cu 20-30 de regizori din care sa fie alesi 8 care vor face parte din turneu, in functie de ce filme vrem sa vedem.
Albedo is offline   Reply With Quote sendpm.gif