Thread: Anim'est 2009
View Single Post
Old 16 Oct 2009, 14:46   #13
Gloria
Super Moderator

Gloria

L-am întrebat pe Chris Carlisle (directorul studioului japonez Gonzo, care a făcut seria de cinci episoade Afro Samurai, si lungmetrajul Resurrection) de ce cultura hip-hop a fost combinată cu cea tradiţional japoneză, eroul fiind un samurai de culoare, pe fondul unei lumi manga. Şi, mai ales, care a fost publicul pe care l-au vizat, mie părându-mi-se că şi-a restrâns foarte mult targetul prin combinarea celor două lumi atât de diferite.
"Când a analizat modul în care publicul receptează aceste culturi, echipa noastră şi-a dat seama că şi cultura de cartier şi cultura samurailor valorizează nişte lucruri comune. E vorba de onoare, curaj, bărbăţie. Astea sunt preţuite şi într-una, şi în alta. Deci nu sunt lucruri diferite.
Targetul principal a fost publicul Statele Unite, cuprinzând spectatorii doritori să vadă un manga cu toate elementele tipice orientale, dar şi cu personaje şi gesturi occidentale, care le sunt familiare", a spus Carlisle pentru Cinemagia. "Filmul nu s-a bucurat de un succes răsunător în Japonia, de exemplu. Iar în Statele Unite nu poate fi vorba ca majoritatea publicului adult să fie consumator de desene animate; deci, într-adevăr, am vizat o anumită nişă a publicului", a mai adăugat directorul studioului japonez Gonzo.
Din sală, Carlisle a mai fost întrebat dacă pentru animaţie au fost utilizate tehnici 3D?
"Da, pe lângă animaţia tradiţională 2D cu care se face un desen animat am folosit animaţie 3D. Nu vă puteţi imagina însă cum intră sute de oameni care fac animaţie într-un spaţiu mic. La Tokyo e posibil".

poti scrie impresii de la festival si aici: