Cum poti sä spui de Bérenger, sau de Estragon si Vladimir, cä-s lunatici? :huh: Sunt niste personaje splendide, în care ne regäsim multi dintre noi - mai ales în Bérenger. Care dintre ipostazele lui ti se pare "lunaticä"?
Desi, Prolly, dacä stau sä mä gândesc, rimeazä mai degrabä cu «Les Victimes du devoir» si, mai ales, «Jacques, ou La Soumission» - drama lui Jacques, care nu putea sä accepte salata de cartofi...
Stai, sä mä mai gândesc... E si un filon bradburyian la mijloc, aduce pe undeva cu conceptia de la baza distopiei din "Fahrenheit 451..." Desi, finalmente, cred cä tot la Aldiss, cu "Cryptozoic", mä opresc - dacä l-ai citit, stii la ce mä refer.
A, si Orwell, sigur! Chestia cu "dacä as putea, as sterge stirea"... MiniTruth toatä ziua!
Cred c-am sä scriu ceva de-aici, dar încä nu mä pot hotärî: un scenariu, o prozä... Mai degrabä o piesä într-un act! Un model distopic - o lume în care existä un tabu pus pe viitor... Sunä butlerian, ce zici? Sau... Gelsomino, al lui Gianni Rodari? Ce de repere, ce de repere!
|