PDA

View Full Version : Miting anti-eutanasie

Pages : [1] 2

Pitbull
03 Jun 2011, 03:08
A J U T A Ţ I - N E ! ! !

Toţi cei care iubiţi animalele
Toţi cei care nu iubiţi animalele, dar vreţi oraşe fără câini comunitari
Toţi cei care credeţi în civilizaţie
Toţi cei care doriţi o Românie respectată în lume

Veniţi marţi, 7 iunie, la orele 09:00, în Parcul Izvor, la "alveole" (scuarul de la intrarea Camerei Deputaţilor, unde sunt cele patru monumente de la Universitate).

Veniţi în număr cât mai mare!!!

Vom manifesta în faţa Parlamentului, şi vom forma o delegaţie cât mai numeroasă care să asiste la lucrările Camerei, din lojele invitaţilor.

Se va supune la vot proiectul legii pentru gestionarea animalelor fără stăpân - o lege necesară, dar concepută prost, păgubos, ineficient, criminal, barbar.
Se prevede aşa-zisa "eutanasiere" a câinilor comunitari - şi nici o măsură de prevenire a proliferării! Nu vom scăpa de maidanezi, în schimb vom avea pe conştiinţă masacrarea perpetuă, periodică, crudă şi complet inutilă, a câinilor ajunşi pe străzi prin reproducere necontrolată şi abandon. Şi aşa suntem de dispreţul Europei şi al lumii întregi, acum vom fi şi mai detestaţi - şi pe bună dreptate!

Noi dorim o lege raţională, care să reducă la minimum reproducerea, prin sterilizare, recensământ, microcipare şi pedepsire a abandonului.
În schimb, un mare număr de deputaţi se opun, fiindcă au interese financiare în menţinerea ciclului nefast asociat cu perpetuarea pretinsei "eutanasieri".

Echilibrul de forţe pentru votarea legii e extrem de instabil - situat în zona unei egalităţi influenţabile.
Anumiţi parlamentari dintre cei aflaţi alături de noi (Victor Socaciu, Varujan Pambuccian, Eugen Nicolăescu, Cristian Adomniţei, Aura Vasile) ne-au cerut să venim în număr cât mai mare - ARE IMPORTANŢĂ! De regulă, presiunea societăţii civile are efect asupra nehotărâţilor. Umplerea lojilor cu zeci de invitaţi organizaţi şi disciplinaţi, şi susţinerea printr-o manifestaţie masivă afară, vor determina decisiv rezultatul votului.

Pentru asta, vă rog din tot sufletul!

FACEŢI UN SACRIFICIU, ŞI VENIŢI!
Indiferent dacă obişnuiţi sau nu să participaţi la asemenea acţiuni.
Indiferent ce sentimente aveţi faţă de animale.
Indiferent cât vă pasă de ţara voastră.
Faceţi-o numai din omenie elementară.
Faceţi-o numai din prietenie.
Faceţi-o fiindcă vă rugăm
Faceţi-o pentru mine.

Sacrificaţi o jumătate de zi din viaţa voastră, şi veniţi!

(Şi, de asemenea, răspândiţi la maximum această chemare, fie aşa cum este, fie rezumată, pe toate canalele: Facebook, reţele de socializare, bloguri, forumuri, mass-message-uri, mass-email-uri, mass-sms-uri, etc.)

AVEM NEVOIE DE VOI!!!

P I T B U L L
Mihnea Columbeanu

* * *

Inscrieti-va si la event-ul de pe Facebook, pentru impact:
http://www.facebook.com/event.php?eid=176773065712210

sergiuseling
03 Jun 2011, 08:48
A J U T A Ţ I - N E ! ! !

Toţi cei care nu iubiţi animalele, dar vreţi oraşe fără câini comunitari

Noi dorim o lege raţională, care să reducă la minimum reproducerea, prin sterilizare, recensământ, microcipare şi pedepsire a abandonului.
În schimb, un mare număr de deputaţi se opun, fiindcă au interese financiare în menţinerea ciclului nefast asociat cu perpetuarea pretinsei "eutanasieri".

Eu sunt dintre aceia care nu iubesc animalele şi vreau să avem oraşe fără.

Poate cineva să-mi explice de ce sterilizarea, microciparea ar fi mai ieftine ca uciderea câinilor? Adică tot trebuie să-i prinzi şi apoi dacă-l ucizi ştii sigur că nu se mai reproduce şi ai şi evidenţa lui că doar e mort.

Cât despre pedepsirea abandonului nu e cea mai bună soluţie. Cel mai bine ar fi să existe locuri în care să se poată da câinii unde să fie eliminaţi, ba chiar să se dea şi o recompensă ca la programul rabla. (evident dacă ai acte de proprietate pe animal)

rvn
03 Jun 2011, 08:53
serge,
nu-ti doresc sa fi in pielea vreunui maidanez,acum.
nu de alta,dar restaurantele chinezesti sunt in plina ascensiune!

princess_peach
03 Jun 2011, 09:10
Sergiu, tie ti se pare normal sa omoare cainii doar pentru ca nu au unde sa stea si stau si ei pe strada?...e vina lor? au facut ceva rau?...
Nu mi se pare deloc buna ideea cu eutanasierea...
Imi pare rau ca nu sunt din Bucuresti si ca nu am cum sa ajung...ca sunt in timpul scolii:(...

sergiuseling
03 Jun 2011, 09:25
N-am nimic nici cu câinii, nici cu porcii, nici cu găinile, pisicile, vacile, berzele ori alte animale.
Pur şi simplu sunt animale şi ne folosim de ele cum vrem, ba le mâncăm, ba le luăm ouăle ori laptele. Altele sunt folosite pentru a ne ţine companie, altele pentru că arată frumos, etc.
Cert e că maidanezii nu aduc niciun folos societăţii deci nu văd de ce ar trebui să existe.

În momentul în care se va agita lumea că sunt omorâte animalele ca să le mâncăm atunci aş înţelege de ce să ne agităm de ce sunt omorâte animalele care ne pun sănătatea în pericol.

rvn
03 Jun 2011, 09:30
serge,
instinctul tau primar nu se dezminte.
homo sapiensul din tine iti spune ca tu esti pradatorul suprem?

sergiuseling
03 Jun 2011, 09:33
Nu eu personal, dar societatea da.

forward
03 Jun 2011, 09:34
serge,
instinctul tau primar nu se dezminte.
homo sapiensul din tine iti spune ca tu esti pradatorul suprem?

nu asta a punctat a spus ca atat timp cat ne batem joc de toate animalele de ce se tipa la cainii care ne musca pe strada ca le invadam teritoriul...

dragonfly_drk
03 Jun 2011, 09:35
Eu sunt dintre aceia care nu iubesc animalele şi vreau să avem oraşe fără.

Poate cineva să-mi explice de ce sterilizarea, microciparea ar fi mai ieftine ca uciderea câinilor? Adică tot trebuie să-i prinzi şi apoi dacă-l ucizi ştii sigur că nu se mai reproduce şi ai şi evidenţa lui că doar e mort.

evidenta se poate face si atunci cand sterilizezi cainele.

Cât despre pedepsirea abandonului nu e cea mai bună soluţie. Cel mai bine ar fi să existe locuri în care să se poată da câinii unde să fie eliminaţi, ba chiar să se dea şi o recompensă ca la programul rabla. (evident dacă ai acte de proprietate pe animal)

de ce sa nu se pedepseasca? tu daca ai avea un copil si l-ai arunca pe strada chiar daca exista, sa zicem orfelinate unde ai putea sa il duci daca nu mai poti sa il cresti, ai considera ca ar fi drept sa nu fi pedepsit?

degeaba o sa existe locurile alea. ah, si inca ceva... exista o gramada de locuri unde ai putea sa iti duci animalul daca nu mai poti sa ai grija de el. si uite, ca e mai comod sa il arunci pe strada.

un caine e un suflet, e o responsabilitate. trebuie hranit, iubit si ingrijit exact ca pe un om. animalele sunt indreptatite sa aiba drepturi "umane" pentru ca:
1. nu avem dreptul sa ne bate joc de ele
2. ele nu sunt vinovate cu nimic ca exista si oameni fara pic de responsabilitate care se hranesc din suferinta lor.

te-ai gandit vreodata ce simte un caine care s-a atasat de stapanul sau? stapan care din inconsitnta il arunca in strada? te-ai gandit vreodata ce simte un caine care pe langa faptul ca trebuie sa supravietuiasca pe strada se mai loveste si de chestia asta cu eutanasia?

si daca tot esti pro ucideri lor, hai sa luam toti oamenii fara adapost care stau pe strada si sa ii eutanasiem. ce zici? esti de acord? ai fi in stare?
eu nu cred. !!!

iiii
03 Jun 2011, 09:36
idiotii aia din parlament considera ca eutanasierea este cea mai buna decizie!!!! gresit!!!! trebuiesc investiti bani , in construirea de adaposturi pt maidanezi. sterilizarea este necesara, pt a impiedica inmultirea lor. si sa fim seriosi... sa ne amintim de cazul cu japonezul acela , de acum cativa ani.

Cristina_
03 Jun 2011, 09:41
Parintii mei au o cladire mica unde sunt cabinetele lor.Mai tot timpul poarta este deschisa.Cam in fiecare an 1-2 caini maidanezi ajung la clinica, dar niciodata nu ne-am luat de ei sa ii fugarim.Mai mult le aducem mancare de acasa.Sunt foarte destepti deoarece au invatat programul cand este deschis si in timpul programului nu latra la nimeni dar dupa latra la oricine incearca sa intre in curte.Dar oamenii sunt foarte rai deoarece nu de putine ori s-a intamplat ca vecinii sa le arunce otrava.Cainii sunt foarte destepti, am vazut o gramada de caini trecand pe trecerea pentru pietoni.Eu sunt impotriva eutanasiei la caini.Ar trebui sa se gaseasca o solutie si pentru ei.Si ei au dreptu la viata.

iiii
03 Jun 2011, 09:51
Parintii mei au o cladire mica unde sunt cabinetele lor.Mai tot timpul poarta este deschisa.Cam in fiecare an 1-2 caini maidanezi ajung la clinica, dar niciodata nu ne-am luat de ei sa ii fugarim.Mai mult le aducem mancare de acasa.Sunt foarte destepti deoarece au invatat programul cand este deschis si in timpul programului nu latra la nimeni dar dupa latra la oricine incearca sa intre in curte.Dar oamenii sunt foarte rai deoarece nu de putine ori s-a intamplat ca vecinii sa le arunce otrava.Cainii sunt foarte destepti, am vazut o gramada de caini trecand pe trecerea pentru pietoni.Eu sunt impotriva eutanasiei la caini.Ar trebui sa se gaseasca o solutie si pentru ei.Si ei au dreptu la viata.
oamenii iubesc animalele si au mila de ele, dar statul nu investeste absolut nimic. si din mila oamenilor , maidanezii se inmultesc. totusi sa ne gandim ca poate toti dintre noi, stim sau am auzit cazuri sau intamplari despre oameni muscati de acesti caini fara stapan.

StrangeHouse
03 Jun 2011, 09:56
ar trebui sa fie niste legi dure care sa-i pedespeasca pe cei care-si abandoneaza animalele asa s-ar reduce nr de maidanezi

Cristina_
03 Jun 2011, 09:56
oamenii iubesc animalele si au mila de ele, dar statul nu investeste absolut nimic. si din mila oamenilor , maidanezii se inmultesc. totusi sa ne gandim ca poate toti dintre noi, stim sau am auzit cazuri sau intamplari despre oameni muscati de acesti caini fara stapan.

Eu as vrea sa se realizeze ceva cu cainii maidanezi sa aiba un adapost , de mancare etc.Dar tare imi este teama ca cei cu mitingul nu vor fii bagati in seama de nimeni.Bani de investii sunt doar pentru firmele cu interese (cele portocalii) restu stau si sufera.

Liviu-
03 Jun 2011, 09:58
oamenii iubesc animalele si au mila de ele, dar statul nu investeste absolut nimic. si din mila oamenilor , maidanezii se inmultesc.

Nu vad de ce statul ar trebui sa redirectioneze bani din alte parti spre masuri spuse mai sus, care ar fi oricum mult mai costisitoare decat eutanasia, mai ales aia cu adaposturile. Daca oamenii iubesc atat de mult cainii respectivi sa rezolve ei problema, sa construiasca ei adaposturi, sa-i hraneasca, sa-i ingrijeasca si sa evite existenta lor pe strazi.

ar trebui sa fie niste legi dure care sa-i pedespeasca pe cei care-si abandoneaza animalele asa s-ar reduce nr de maidanezi

E absurd. Ce faci, control periodic la fiecare stapan ca sa vezi daca inca mai are animalul? Ca nu cred ca recunosti stapanul dupa cum arata maidanezul pe strada. Costurile ar fi oricum mult mai mari si aici.

Eu as vrea sa se realizeze ceva cu cainii maidanezi sa aiba un adapost , de mancare etc.

Ai idee cam cati caini fara adapost sunt? Unde ii bagi pe toti?

Dar tare imi este teama ca cei cu mitingul nu vor fii bagati in seama de nimeni.Bani de investii sunt doar pentru firmele cu interese (cele portocalii) restu stau si sufera.

Hai sa nu trecem la superficialitati de astea. Daca ar fi sa nu se duca banii spre "firme cu interese" ar trebui sa se duca in multe alte locuri inainte sa ajunga la adaposturi pentru maidanezi. Esti studenta la medicina din cate am inteles, sunt sigur ca ai vazut situatia spitalelor. Crezi ca acel maidanez e mai important decat omul care vine in spital? Exemplele sunt infinite...

sergiuseling
03 Jun 2011, 10:03
Evident că se poate face evidenţa şi când îl sterilizezi, dar întrebarea era: e mai ieftin?

Acuma sigur că multe lucruri ar fi frumoase şi dacă aş putea le-aş pune şi covrigi în coadă la câini şi le-aş face baie zilnică, dar dacă nici TVA de 19%, 25% salarii mai mari la bugetari nu se poate, trebuie prioritizat şi găsită soluţia cea mai ieftină.

Cristina_
03 Jun 2011, 10:14
@Liviu- unde am zis ca maidanezii sunt mai importanti decat oamenii din spitale? Stiu cum este situatia din spitalele romanesti.Este vina maidanezilor? De nu il intrebi pe Base' marinaru unde/ ce s-a intamplat cu imprumutul de la FMI? Unde au fost investiti banii respectivi. Vad ca te-ai ambalat cam tare cand am adus in discutie cuvantul "portocalii".

dragonfly_drk
03 Jun 2011, 10:23
Nu vad de ce statul ar trebui sa redirectioneze bani din alte parti spre masuri spuse mai sus, care ar fi oricum mult mai costisitoare decat eutanasia, mai ales aia cu adaposturile. Daca oamenii iubesc atat de mult cainii respectivi sa rezolve ei problema, sa construiasca ei adaposturi, sa-i hraneasca, sa-i ingrijeasca si sa evite existenta lor pe strazi.

exista astfel de adaposturi... insa cine naiba crezi ca a auzit de ele? si in plus, la cat de educati sunt romanii nu o sa isi duca animalele de companie niciodata acolo

E absurd. Ce faci, control periodic la fiecare stapan ca sa vezi daca inca mai are animalul? Ca nu cred ca recunosti stapanul dupa cum arata maidanezul pe strada. Costurile ar fi oricum mult mai mari si aici.

in America exista politia animalelor. ti se pare absurd? daca un animal e batjocorit sub ochii tai, ce faci, Liviu? te uiti si filmezi? asta e mentalitatea, din pacate. daca noi nu suntem in situatia asta, ce sa ne intereseaza de altii? daca cineva are un caine si il tine in curte legat, fara mancare, fara apa, fara ingrijiri minime... noua ne pasa? nu, ca doar nu suntem in pielea cainelui... exact asa e si cu abandonul.

pacat. candva, romanii erau uniti.

idei exista. dar din pacate, raman la stadiul de idei. ;)

acel maidanez e mai important decat omul care vine in spital?

nu e mai important... insa nu putem nici sa ramanem indiferenti la soarta lui pentru ca spitalele din Romania si multe altele sunt intr-o stare deplorabila.

nu vad nicio legatura intre spitale si maidanezi. sunt doua probleme total diferite care trebuie solutionate fiecare in parte. nu dai toti banii intr-o parte si cealalta parte ramane descoperita. imparti frumusel banii in toate partile si chiar daca costurile solutionarii problemei sunt mai mari decat bugetul alocat, nu-i bai... cu timpul, treptat, se rezolva. dar asa e, ca voi vreti de azi pe maine si nu se face nimic.

graba strica treaba...

Liviu-
03 Jun 2011, 10:32
nu dai toti banii intr-o parte si cealalta parte ramane descoperita. imparti frumusel banii in toate partile si chiar daca costurile solutionarii problemei sunt mai mari decat bugetul alocat

Data viitoare cand o sa ai nevoie urgenta de bani pentru un serviciu medical sa te gandesti inca o data la ce ai scris aici.

La celelalte n-am timp sa raspund ca intarzii la un curs, dar la doua dintre ele ai raspuns la altceva decat ce am zis, iar la cealalta ai evitat de fapt raspunsul.

Cristina a fost pe langa tare la ce-am zis eu, dar lamurim cand ma intorc. Parca nu vorbim aceeasi limba...

Twinsen
04 Jun 2011, 00:28
Mi se pare o ipocrizie uriasa sa mananci o friptura si apoi sa protestezi ca sunt eutanasiati cainii vagabonzi. Cu ce e mai bun un caine decat un miel sau un porc? In Sibiu, oamenii sunt legati de pat dupa operatii pentru ca nu sunt bani pentru asistente. Se vine cu pansamente de acasa. Te pomenesti ca statul ar trebui sa investeasca in adaposturi pentru catei... :-?

Gebeleizis
04 Jun 2011, 04:04
Eu Sunt Pentru Eutanasierea Cainilor Fara Stapan!

dragonfly_drk
04 Jun 2011, 09:41
nu dai toti banii intr-o parte si cealalta parte ramane descoperita. imparti frumusel banii in toate partile si chiar daca costurile solutionarii problemei sunt mai mari decat bugetul alocat

Data viitoare cand o sa ai nevoie urgenta de bani pentru un serviciu medical sa te gandesti inca o data la ce ai scris aici.

La celelalte n-am timp sa raspund ca intarzii la un curs, dar la doua dintre ele ai raspuns la altceva decat ce am zis, iar la cealalta ai evitat de fapt raspunsul.

Cristina a fost pe langa tare la ce-am zis eu, dar lamurim cand ma intorc. Parca nu vorbim aceeasi limba...

noi inca mai asteptam explicatia... :P

@gebeleizis... bravo tie

@twinsen... de cand porcul si mielul sunt animale de casa? stai si citeste istoria acestor trei animale (porc, miel si caine) si modalitatea in care a interactionat omul cu ele in decursul timpului si atunci mai vorbim...

mai, deci dati si voi niste exemple de rad si curcile... (apropo de animale)... eu tot nu vad legatura intre spitale si caini.

daca e sa fie asa, de ce nu investeste statul in spitale de nebuni? nu radeti ca nu e de ras. In Cluj, in piata Zorilor asta-iarna isi faceau aparitia vreo trei-patru nebuni in fiecare zi la aceleasi ore. ei erau prezenti. m-am interesat de ei. cica nu prezinta pericol pentru societate (hai ma, serios? deaia se iau la bataie cu tine si te injura daca le arunci o simpla privire?) iar spitalele sunt pline, asa ca i-a lasat primaria sa sperie toti clientii din piata... no, cu astia ce facem? ii eutanasiem sau le facem adapost?:))
(sincer, nu mai stiu exact daca mai sunt aia pe acolo... si nici nu vreau sa trec sa verific.;) )

probleme in Romania sunt cu duiumul. de la spitale, strazi, maidanezi, blocuri care stau sa se darame la cel mai mic cutremur, pana la retragerea unor drepturi ale studentilor, pensionarilor, bugetarilor, persoanelor cu dizabilitati, etc.

si toate, dar absolut toate problemele astea trebuie rezolvate intr-un fel sau altul. in plus, se zice ca Romania vrea sa devina o tara civilizata. pai daca e asa, fratilor, ce vii se pare civilizat in a eutanasia atatia caini?

indiferrent
04 Jun 2011, 11:11
Daca am face un sondaj, am constata ca sunt milioane de romani care sunt impotriva eutanasierii. Mai mult decat atat, sunt oripilati, dezgustati si ingroziti de faptul ca exista oameni care isi doresc moartea "bietelor animalute nevinovate" si par dispusi sa faca orice pentru salvarea lor. Daca am mai face un al doilea sondaj in care am intreba un numar de, sa zicem, 1 milion de sustinatori ai "bietelor animalute nevinovate"( cu siguranta sunt mai multi) daca ar fi dispusi sa ofere, din toata saracia lor, 100 de lei pentru a salva viata "bietelor animalute nevinovate", am constata ca peste 90% din ei s-ar stramba si ar intoarce spatele "bietelor animalute nevinovate". Un milion amarat, din toata saracia, daca ar da 1 milion de oameni, s-ar aduna vreo 25 de milioane de euro, bani suficienti ca sa se faca adaposturi pentru toti cainii. Apoi sa cotizeze cu 1 euro pe luna pentru intretinerea lor, atat cat vor trai, desi, daca ar exista adaposturi, s-ar gasi destui voluntari sa se ocupe de asta. Durerea mai mare este ca tocmai aia cu bani, care ii intretin prin curtile firmelor lor, ar fi primii care le-ar intoarce spatele "bietelor animalute nevinovate". Sunt total impotriva eutanasierii si as fi dispus sa platesc mai mult de 100 de lei pentru salvarea lor, dar bula de ipocrizie din tara asta ma face sa cred ca niciodata nu vom putea rezolva o situatie de genul asta, ne vom plange mereu si vom da vina pe politicienii nostri incompetenti, pe care tot noi i-am ales. Sunt multi care se baga in seama si putini carora le pasa cu adevarat. Sa-i omoare pe toti, ce mai conteaza, daca tot mor gainile si porcii, sa moara si ei. Sa ne omoare si pe noi.

indiferrent
04 Jun 2011, 11:20
Ma, voi sunteti nebuni? Dupa ce ca sunt atat de multe taxe si impozite, scumpe taxe si impozite, voi mai vreti sa le dati astora bani in plus?

Ne meritam soarta.
Daca acei caini, pe care ii iubesc atat de mult si sunt atat de nevinovati, nu valoreaza 100 de lei pentru ei, bani care pot fi donati in transe, atunci merita sa moara.

indiferrent
04 Jun 2011, 11:27
Mitingurile astea care se tot fac si sunt atat de vehementi, sa adune mana de la mana si sa faca un adapost amarat pentru caini, sa salveze cativa din ei. Intreaba-i si vezi, sunt de acord?

rvn
04 Jun 2011, 11:44
Ma, voi sunteti nebuni? Dupa ce ca sunt atat de multe taxe si impozite, scumpe taxe si impozite, voi mai vreti sa le dati astora bani in plus?

Ne meritam soarta.
bravo,danone.
excelenta intrebare!
in plus,intr-o tara plina de gunoaie, unde mizeria si resturile alimentare colcaie la fiecare colt de strada,n-avem cum sa nu avem si multi consumatori pentru ele,nu?

klaudya_e
04 Jun 2011, 11:56
asta inseamna ca ar trebui sa dam noi bani pentru tot ce nu functioneaza in tara asta, nu?

rvn
04 Jun 2011, 11:59
asta inseamna ca ar trebui sa dam noi bani pentru tot ce nu functioneaza in tara asta, nu?
nu "ar trebui".
chiar ii dai Klaudia,.nu stiai asta pana acum?

Cristina_
04 Jun 2011, 12:03
Politicienii romani aici ma refer la toate partidele sunt sub orice critica.Toate care au fost din `89 pana in prezent nu au facut decat sa fure si sa minta populatia.

klaudya_e
04 Jun 2011, 12:08
nu "ar trebui".
chiar ii dai Klaudia,.nu stiai asta pana acum?
adica sa dam in plus de bunavoie

indiferrent
04 Jun 2011, 12:14
Cat timp nu-ti pasa de cainii aia nu trebuie sa dai. M-am referit la cei carora le pasa cu adevarat, daca exista destui. Nu sa dai la stat, sa faci tu ceva daca statul nu e in stare. Sunt personalitati importante care vin si urla pe la televizor, dar nu fac nimic cand vine vorba de bani. Statul care ne mananca de bani trebuie sa rezolve problema, nu noi care oricum platim destul. Daca gandesti asa, avand in vedere ca statul nu o sa faca nimic, ti se rupe de cainii aia. Eu vorbeam de cei carora le pasa cu adevarat. Aici am vrut sa punctez, sunt multi care ii plang si putini carora le pasa cu adevarat.

rvn
04 Jun 2011, 12:19
[QUOTE=klaudya_e]. Eu vorbeam de cei carora le pasa cu adevarat. Aici am vrut sa punctez, sunt multi care ii plang si putini carora le pasa cu adevarat.
pentru asta s-au infiintat o groaza de fundatii.
ce fac ele? ce fonduri gestioneaza si cum?
cine contribuie? ce programe reale aplica ele pt.ameliorarea situatiei?cati voluntari isi omoara timpul la aceste fundatii?
sa donezi bani e cea mai simpla chestie. dar ce sens are s-o faci daca acea donatie nu-si atinge scopul? aici e problema,indiferrentule.eu asa zic.

klaudya_e
04 Jun 2011, 12:29
imi pasa de animale in general, dar nu de cainii care te-ar putea ataca
si nu sunt de acord sa donam cand statul tre sa ia masuri..donez pt un bolnav care nu poate sa-si procure bani pt o operatie, pt. un copil/adolescent inteligent pt a-si continua studiile, pt. batrani care au o pensie de mizerie, etc.

indiferrent
04 Jun 2011, 12:31
[QUOTE=klaudya_e]. Eu vorbeam de cei carora le pasa cu adevarat. Aici am vrut sa punctez, sunt multi care ii plang si putini carora le pasa cu adevarat.
pentru asta s-au infiintat o groaza de fundatii.
ce fac ele? ce fonduri gestioneaza si cum?
cine contribuie? ce programe reale aplica ele pt.ameliorarea situatiei?
sa donezi bani e cea mai simpla chestie. dar ce sens are s-o faci daca acea donatie nu-si atinge scopul? aici e problema,indiferrentule.eu asa zic.
In toate mitingurile astea exista lideri si oameni importanti. Da-le incolo de donatii pe la nu stiu ce fondatii si de cotizatii la stat pentru probleme de genul asta. Se organizeaza atat sa faca un miting, sa se oraganizeze sa faca un adapost, unul amarat. Sa puna mana fiecare si sa faca naibii niste adaposturi. Nu se pierd nici bani aiurea in felul asta. Sunt oameni importanti care pretind ca iubesc cainii si pot face astfel de campanii, dar, de fapt, ii doare-n cur.

indiferrent
04 Jun 2011, 12:34
imi pasa de animale in general, dar nu de cainii care te-ar putea ataca
si nu sunt de acord sa donam cand statul tre sa ia masuri..donez pt un bolnav care nu poate sa-si procure bani pt o operatie, pt. un copil/adolescent inteligent pt a-si continua studiile, pt. batrani care au o pensie de mizerie, etc.
Repet, nu trebuie sa donezi tu, vorbeam de cei carora le pasa cu adevarat de caini.

rvn
04 Jun 2011, 12:37
[QUOTE=rvn] Se organizeaza atat sa faca un miting, sa se oraganizeze sa faca un adapost, unul amarat. Sa puna mana fiecare si sa faca naibii niste adaposturi. Nu se pierd nici bani aiurea in felul asta. Sunt oameni importanti care pretind ca iubesc cainii si pot face astfel de campanii, dar, de fapt, ii doare-n cur.

"sa puna mana fiecare"
scuza-ma, dar in ziua de azi, acest concept e total depasit!
nu sa puna "mana", ci sa existe oameni care se pricep sa managerieze,sa gestioneze fondurile si organizeze activitatea fundatiilor.
ADICA O POLITICA REALA SI COERENTA,bazata pe o lege buna in domeniu,care sa fie respectata si aplicata corect.

klaudya_e
04 Jun 2011, 12:45
@indiferrent dar faptul ca sunt un focar de infectie nu te deranjeaza?

t0nka
04 Jun 2011, 12:45
Se organizeaza atat sa faca un miting, sa se oraganizeze sa faca un adapost, unul amarat. Sa puna mana fiecare si sa faca naibii niste adaposturi
sa iti reamintesc in ce tara traiesti?

indiferrent
04 Jun 2011, 12:48
nu sa puna "mana", ci sa existe oameni care se pricep sa managerieze,sa gestioneze fondurile si organizeze activitatea fundatiilor.

Printre milioanele de protestanti din toata tara exista multi care pot face asta, dar, hai sa fim seriosi, chiar crezi ca le pasa? Le pasa doar cat sa vada ceilalti ca le pasa si ca sunt oameni buni ca iubesc animalele. Daca ai o problema medicala, te duci la spital si bagi 100 de lei in buzunarul doctorului, imediat, fara nici o retinere, chiar daca nu ar trebui sa faci asta. Chiar crezi ca-i pasa cuiva de cainii aia? Sunt prea putini.

klaudya_e
04 Jun 2011, 12:50
Daca ai o problema medicala, te duci la spital si bagi 100 de lei in buzunarul doctorului, imediat, fara nici o retinere, chiar daca nu ar trebui sa faci asta.

da, pt ca vrei sa fii tratat bine

rvn
04 Jun 2011, 12:52

Printre milioanele de protestanti din toata tara exista multi care pot face asta, dar, hai sa fim seriosi, chiar crezi ca le pasa? Le pasa doar cat sa vada ceilalti ca le pasa si ca sunt oameni buni ca iubesc animalele. Daca ai o problema medicala, te duci la spital si bagi 100 de lei in buzunarul doctorului, imediat, fara nici o retinere, chiar daca nu ar trebui sa faci asta. Chiar crezi ca-i pasa cuiva de cainii aia? Sunt prea putini.

le pasa multora, indiferrentule!
tocmai de-aia si organizeaza mitinguri.dar, asta nu inseamna ca se si pricep sa gestioneze problema in folosul animalelor si al societatii, in general.
tocmai de-aia spuneam ca trebuie sa existe organizare si oameni care sa se priceapa la acest tip de management.fara aceste doua lucruri, nu vad o rezolvare reala si pe termen lung a problemei.

indiferrent
04 Jun 2011, 12:52
@indiferrent dar faptul ca sunt un focar de infectie nu te deranjeaza?
Ma deranjeaza, dar trebuie sa-i omor pentru asta? Si un copil mic ma poate enerva, trebuie sa-l bat pentru asta. Daca sunt incompetent, da, e mult mai usor asa.

rvn
04 Jun 2011, 12:55
as spune NEPUTINTA, nu incompetenta..
asa ar fi mai corect..
neputinta de a intelege de ce au ei nevoie,la asta m-am referit..

klaudya_e
04 Jun 2011, 12:57
decat sa te omoare ei pe tine..

rvn
04 Jun 2011, 12:59
decat sa te omoare ei pe tine..
te omoara din instinct, ca sa se apere.
e simplu: cel mai puternic supravietuieste.e o lege nescrisa a selectiei naturale.
dar,noi,oamenii,care ne consideram superiori,fiindca constientizam,putem controla fenomenul.nu-i nevoie sa-l omori pe cel mai slab decat tine, asta e clar.

klaudya_e
04 Jun 2011, 13:05
@indiferent
daca te-ar musca un caine ce ai face? nu vreau sa te intreb ce ai face daca ti-ar desfigura copilul...

rvn
04 Jun 2011, 13:12
@indiferent
daca te-ar musca un caine ce ai face? nu vreau sa te intreb ce ai face daca ti-ar desfigura copilul...
imi permit sa raspund in locul lui:
ar fi dureros si la propriu si la figurat. e normal sa fie asa...
dar,sunt atatea cauze ale unor accidente sau incidente,care ne pun viata in pericol,incat daca am sta sa ne ferim de toate, am lua-o razna..
nu uciderea lor e solutia.in nici un caz. ci preventia,prin mijloace eficiente,care sa fie si in avantajul oamenilor,dar si al animalelor.

klaudya_e
04 Jun 2011, 13:17
eu nu zic ca solutia problemei e sa-i omoram..trebuie inchisi in adaposturi..dar daca nu se ocupa nimeni de asta care ar fi solutia?

dragonfly_drk
04 Jun 2011, 13:25
klaudya, si eu am fost la un moment dat atacata de o haita de maidanezi. si uite, ca nu sustin eutanasia... oare de ce?

cainii aia nu aveau nicio vina. erau flamanzi, in perioada de imperechere si in plus, le-am invadat teritoriul... so, a fost vina mea, practic si a celor care i-au abandonat. ei nu au nicio vina.

incercati voi sa va rupeti de comoditatea casei si sa stati pe strazi o bucata de vreme... ia sa vedem, in momentul in care o sa va fie foarte foame, care va fi ultimul gest la care veti apela? sunt sigura ca din disperare ati fi in stare sa dati si in cap la cineva pentru o bucata de paine...

rvn
04 Jun 2011, 13:28
dar daca nu se ocupa nimeni de asta care ar fi solutia?
tocmai asta e solutia:LEGEA SA PERMITA CA CINEVA SA SE OCUPE DE EI SI SA EXISTE INITIATIVA,ORGANIZARE SI BANI,care sa sustina lucrul acesta.

Liviu-
04 Jun 2011, 13:29
a celor care i-au abandonat. ei nu au nicio vina.

Termin-o odata cu abandonul asta. Nu e ca si cum marea populatie a maidanezilor provine din abandonul tuturor cainilor existenti astazi pe strazi, ci mai degraba din inmultirea necontrolata. N-am avut timp sa raspund la chestiile de mai devreme, abia intru din cand in cand si mai verific cate ceva. Dar trebuia neaparat sa raspund la ideea asta pentru ca-i pur si simplu aberanta.

klaudya_e
04 Jun 2011, 13:32
le-am invadat teritoriul...
:-O :-O :-O

rvn
04 Jun 2011, 13:32
a celor care i-au abandonat. ei nu au nicio vina.
din inmultirea necontrolata. .
just! si pentru stoparea ei s-au cheltuit bani publici. foarte multi.in sensul acesta, exista o vina a cuiva,care poate fi tras la raspundere.

klaudya_e
04 Jun 2011, 13:33
tocmai asta e solutia:LEGEA SA PERMITA CA CINEVA SA SE OCUPE DE EI SI SA EXISTE INITIATIVA,ORGANIZARE SI BANI,care sa sustina lucrul acesta.

pai asta n-o sa se intample..altceva?

rvn
04 Jun 2011, 13:34

pai asta n-o sa se intample..altceva?
Trebuie sa facem sa se intample. alta solutie reala nu e.

klaudya_e
04 Jun 2011, 13:39
eu as vrea sa vad ca se construiesc adaposturi si ca se pot juca copii linistiti in fata blocului, dar chiar nu cred c-o sa se intample ceva

dragonfly_drk
04 Jun 2011, 13:41
le-am invadat teritoriul...
:-O :-O :-O

helooo... sunt animale. e normal sa aiba un simt al teritoriului... pana si tu, ca om, ai un teritoriu propriu care difera de la cativa centimetri la cativa metri in jurul tau. dar nu ma apuc acuma sa iti explic. insa in momentul in care cineva patrunde fara acordul tau in teritoriul respectiv, te simti amenintata. tu nu constintizezi chestia asta... insa s epoate observa din gesturi si pozitia corpului.

@Liviu, ai dreptate. insa chestia asta a pornit de undeva, nu?

Cristina_
04 Jun 2011, 13:41

Corect!

indiferrent
04 Jun 2011, 13:45
@indiferent
Mi s-a intamplat odata si de atunci, recunosc, sunt mult mai atent si mai fricos cand vine vorba de ei, dar, totusi, nu pot fi de acord cu solutia asta radicala. Cred ca fiecare isi sustine parerea din perspectiva felului sau de a fi si considera ca are mai multa dreptate decat ceilalti. Unii sunt mai pragmatici, gandesc mai strict problema, o compara cu alte situatii si ajung la concluzia ca cea mai buna solutie este sa ii omoare. Eu zic ca este doar cea mai usoara, mai ieftina si mai eficienta solutie, nu si cea mai normala, mai corecta, mai buna.

klaudya_e
04 Jun 2011, 13:54
helooo... sunt animale. e normal sa aiba un simt al teritoriului...

un prieten de-ai mei a fost muscat ziua pe trotuarul din fata blocului..lui ce-i mai spui?

centimetrii la cativa metrii

ce-ai cu saracul "i" de-l dublezi?

@indiferent
si eu am fost muscata de caine cand eram mica(nu era maidanez) dar nu sunt paralizata de frica cand ii vad, dar noaptea mi-e teama..eu aveam un caine in fata bocului (nu pleca fiindca ii dadeau unii de la parter sa manance) si daca nu as fi avut 2 intrari nu stiu cum intram noaptea in bloc

dragonfly_drk
04 Jun 2011, 13:57
sa mearga de acum inainte pe partea cealalta a drumului...:P
si sa se uite atent pe unde merge si daca sunt caini. daca ii vede in fata, e clar ca trebuie sa le ocoleasca perimetrul. asta e jungla... pana nu o sa dispara toti, nu avem ce face decat sa ii evitam.

no, scuze pentru "i"-urile alea in plus... cateodata nu ma uit cum scriu. :P

klaudya_e
04 Jun 2011, 14:02
sa mearga de acum inainte pe partea cealalta a drumului...:P
si sa se uite atent pe unde merge si daca sunt caini.

a trecut pe langa el si dupa ce s-a departat putin, cainele a venit pe ascuns si l-a muscat..de asta zic ca e o problema

cand eram mica am luat un catel abandonat acasa(imi era teama ca n-o sa ma lase sa-l pastez) si il au parintii mei si acum..s-a transformat intr-un caine de paza f bun

indiferrent
04 Jun 2011, 14:07
helooo... sunt animale. e normal sa aiba un simt al teritoriului...

un prieten de-ai mei a fost muscat ziua pe trotuarul din fata blocului..lui ce-i mai spui?

centimetrii la cativa metrii

ce-ai cu saracul "i" de-l dublezi?

@indiferent
si eu am fost muscata de caine cand eram mica(nu era maidanez) dar nu sunt paralizata de frica cand ii vad, dar noaptea mi-e teama..eu aveam un caine in fata bocului (nu pleca fiindca ii dadeau unii de la parter sa manance) si daca nu as fi avut 2 intrari nu stiu cum intram noaptea in bloc
Eu nu am zis ca nu e asa, nu am zis sa-i lasam in strada sa muste oamenii, am zis ca nu mi se pare normal sa fie omorati.

Sorin87
04 Jun 2011, 14:08
eu am 2 caini, un ciobanesc german si un ciobanesc carpatin, sunt impotriva eutanasierii cainilor, sunt si caini fiinte lasate de Dumnezeu si omul ii foloseste pentru paza daca erau daunatori ca si soarecii, dihorii sau sobolanii puteau fi eutanasiati dar nu sunt:)

dragonfly_drk
04 Jun 2011, 14:16
Mitingurile astea care se tot fac si sunt atat de vehementi, sa adune mana de la mana si sa faca un adapost amarat pentru caini, sa salveze cativa din ei. Intreaba-i si vezi, sunt de acord?

Adevarul este ca majoritatea covarsitoare a participantilor la mitinguri fac lucruri concrete... o doamna are in judetul Arges cel mai mare adapost din Europa care gazduieste cam 3000 de caini... multi au adoptat in curti, sau chiar in apartamente - si vin cu ei la mitinguri, de lesa sau in brate, iar altii lucreaza ca voluntari la adaposturi, cumpara mancare, medicamente, etc. Chiar Pitbull mi-a spus ca el insusi doneaza periodic bani, cu chitanta, pentru diverse necesitati.

@Klaudya... da, imi pare rau pentru ce s-a intamplat. Adevarul e ca astfel de scene se intampla des insa sper ca asta nu era un argument pro-eutanasie.;)

@Liviu... hai ca m-am interesat pana la urma. So, marea majoritate a maidanezilor adulti sunt deja sterilizati - fie dupa ce au fost capturati de hingheri: vaccinati, deparazitati, sterilizati, crotalizati, si teritorializati, fie dusi la cabinete chiar de locatarii care-i ingrijesc si-i hranesc printre blocuri. sursa de inmultire este reproducerea necontrolata a cainilor de curte si abandonul puilor
Spre exemplu: in Pitesti, Ploiesti si alte orase de provincie, la inceputul verii si al iernii (deci, perioadele cand fata catelele de obicei), in fiecare zi de luni e plin de pui printre blocuri - ii aduc duminica taranii cu masina si-i abandoneaza.

klaudya_e
04 Jun 2011, 14:17
ati vazut ce fac americanii cu cainii care nu pot fi adoptati?

dragonfly_drk
04 Jun 2011, 14:20
din cate stiu ii eutanasiaza dupa o vreme, daca sunt foarte violenti sau foarte bolnavi si nu au nicio sansa. dar se poate sa ma insel

klaudya_e
04 Jun 2011, 14:23
da, asta fac
ii testeaza sa vada daca sunt violenti cand li se ia mancarea sau jucariile

indiferrent
04 Jun 2011, 14:33
Adevarul este ca majoritatea covarsitoare a participantilor la mitinguri fac lucruri concrete... o doamna are in judetul Arges cel mai mare adapost din Europa care gazduieste cam 3000 de caini... multi au adoptat in curti, sau chiar in apartamente - si vin cu ei la mitinguri, de lesa sau in brate, iar altii lucreaza ca voluntari la adaposturi, cumpara mancare, medicamente, etc. Chiar Pitbull mi-a spus ca el insusi doneaza periodic bani, cu chitanta, pentru diverse necesitati.

Sunt convins, dar tocmai asta am mentionat, sunt prea putini din acei multi sustinatori pe care ii intereseaza cu adevarat. Daca ar fi toti ca si cei pe care ii mentionezi tu, cainii ar fi salvati. Mi s-a intamplat odata sa vad cum un caine este lovit intentionat de o masina, in joaca, de distractie. Ii rupsese doua picioare. L-am luat, l-am dus la veterinar, i-a facut operatie, i-a bat tija, am mers cu el o saptamana la tratamente. Dupa ce s-a pus cat de cat pe picioare, l-am dus intr-un loc unde erau mai multi caini si a doua zi, cand am mers sa-i duc de mancare, mi s-a spus ca nu mai este, ca au venit hingherii si l-au luat. Am aflat unde ii tin si m-am dus dupa el. Erau peste 100 de caini acolo, infometati si batuti care urmau sa fie oferiti ca hrana pentru animalele de la gradina zoologica. Le doresc tututor celor care ii vor morti sa vada o imagine ca aia si cred ca se vor mai gandi. Sigur, o sa vina unii si o sa zica "dar de porc nu ti-e mila cand il taie?"

rvn
04 Jun 2011, 14:44
toata lumea pune problema din punctul de vedere al interactiunii mai mari sau mai mici cu animalele.cei care au caini,e normal sa le apere drepturile,cei care nu au,ori nu le pasa ce se intampla cu ei,ori ii urasc,din diverse motive.
repet,dupa mine,singura solutie reala si avantajoasa,atat pt om,cat si pentru animale,
nu este decat existenta unei legi bune si complete,care sa permita societatii civile sa ia initiativa,sa se organizeze conform ei in diverse forme,care sa permita gestionarea in interesul partilor implicate atat a fondurilor din care se finanteaza aceste organizatii caritabile,cat si a logisticii:adica adaposturi,spitale,medicamente,medici veterinari si asistente,dar si controlul activitatii acestora din partea unor institutii ale statului.
punct.poate vrea cineva sa priceapa tot ce-am scris eu.restul,sunt povesti bune de spus la gura sobei...

Liviu-
04 Jun 2011, 14:52
adica adaposturi,spitale,medicamente,medici veterinari si asistente,dar si controlul activitatii acestora din partea unor institutii ale statului.
punct.poate vrea cineva sa priceapa tot ce-am scris eu.restul,sunt povesti bune de spus la gura sobei...

Dar cine crezi ca are atatia bani si timp? Pentru ca numarul de maidanezi e enorm, iti dai seama cate resurse ar trebui investite? Nu ti se pare o prea mare bataie de cap pentru ceva care nu e productiv. Cainii aia nu fac nici un bine, dar fac multe rele. Bagandu-i in sute de adapostori (daca s-ar putea realiza vreodata atat de multe) nu vor mai face acele rele, dar nici bine nu vor face. In schim niste cantitati foarte mari de munca si timp se vor pierde aiurea, fara niciun produs final cu adevarat util.

rvn
04 Jun 2011, 14:57
adica adaposturi,spitale,medicamente,medici veterinari si asistente,dar si controlul activitatii acestora din partea unor institutii ale statului.

Dar cine crezi ca are atatia bani si timp? Pentru ca numarul de maidanezi e enorm, iti dai seama cate resurse ar trebui investite? Nu ti se pare o prea mare bataie de cap pentru ceva care nu e productiv. Cainii aia nu fac nici un bine, dar fac multe rele. Bagandu-i in sute de adapostori (daca s-ar putea realiza vreodata atat de multe) nu vor mai face acele rele, dar nici bine nu vor face. In schim niste cantitati foarte mari de munca si timp se vor pierde aiurea, fara niciun produs final cu adevarat util.

exista destui miliardari de carton in Romania.
in plus...putem face un teledon,nu?...glumesc...
Liviu,tocmai asta ar fi rolul acestor organizatii care protejeaza animalele:SA FACA ROST DE ACESTI BANI. exista diverse mijloace.nenumarate prin care ei se pot strange.problema cea mai mare este ca dupa ce se strang,sa nu intre in buzunarul cui nu trebuie,cum se intampla des in astfel de situatii,pe la noi,pe la romani.

Liviu-
04 Jun 2011, 15:07

exista astfel de adaposturi... insa cine naiba crezi ca a auzit de ele? si in plus, la cat de educati sunt romanii nu o sa isi duca animalele de companie niciodata acolo

Cum iti imaginezi tu ca e loc pentru toti maidanezii in acele adaposturi? Practic raspunsul il poti gasi in ceea ce i-am zis lui rvn. Si aici era vorba de resursele necesare pentru adaposturi. Crezi ca exista oameni care ar vrea si ar putea sa sustina financiar adaposturile? Nu ma refer la cateva, ci la zeci/sute.

in America exista politia animalelor. ti se pare absurd? daca un animal e batjocorit sub ochii tai, ce faci, Liviu? te uiti si filmezi? asta e mentalitatea, din pacate. daca noi nu suntem in situatia asta, ce sa ne intereseaza de altii? daca cineva are un caine si il tine in curte legat, fara mancare, fara apa, fara ingrijiri minime... noua ne pasa? nu, ca doar nu suntem in pielea cainelui... exact asa e si cu abandonul.

Ce treaba are batjocorirea in fata ta a animalelor cu abandonul? Eu vorbesc de paine si tu parizer. Mai sus, mai mult decat clar, e vorba de stapanii care isi abandoneaza animalele si de pedepsirea lor. Cum ai de gand sa faci asta? Le implantezi cainilor cipuri cu datele proprietarului ca apoi sa bati la usa lui? Sau le faci buletin? Nu inteleg, cum verifici cine e proprietarul unui maidanez? Ajutati-ma...

pacat. candva, romanii erau uniti.

Nici nu vreau sa intreb ce vrea sa insemne asta...

idei exista. dar din pacate, raman la stadiul de idei. ;)

Pai care sunt? Asta e raspuns de politician...

acel maidanez e mai important decat omul care vine in spital?

nu e mai important... insa nu putem nici sa ramanem indiferenti la soarta lui pentru ca spitalele din Romania si multe altele sunt intr-o stare deplorabila.

nu vad nicio legatura intre spitale si maidanezi. sunt doua probleme total diferite care trebuie solutionate fiecare in parte. nu dai toti banii intr-o parte si cealalta parte ramane descoperita. imparti frumusel banii in toate partile si chiar daca costurile solutionarii problemei sunt mai mari decat bugetul alocat, nu-i bai... cu timpul, treptat, se rezolva. dar asa e, ca voi vreti de azi pe maine si nu se face nimic.[/quote]

Legatura dintre spitale si maidanezi e una simpla, ambele au nevoie de bani, iar banii nu ii imparti si intr-o parte si in alta, ci ii dai acolo unde e nevoie neaparat si urgenta de ei. Daca ai un om care are nevoie de... nu stiu, zic la intamplare... 10 000 euro pentru o operatie, tu ii dai numai 8000 ca sa dai restul de 2000 pentru ingrijirea unor caini?

Dupa cum ti-am mai zis, sa ai tu nevoie de o suma urgenta de bani pentru o persoana iubita sau chiar pentru tine si sa te vad atunci murind de grija maidanezilor. Poate tu n-ai nevoie acum, poate nu esti tu in situatia asta, insa cu siguranta sunt multi oameni. Le-ai da lor banii, le-ai da pensionarilor, le-ai da scolilor sau le-ai da maidanezilor?

klaudya_e
04 Jun 2011, 15:08
cu banii stransi mai bine facem spitale..instinctul meu de conservare asta-mi spune

Liviu-
04 Jun 2011, 15:12
exista destui miliardari de carton in Romania.

Nu poti obliga pe nimeni sa scoata bani din buzunar pentru orice. Miliardarii aia nu sunt vinovati ca nu fac adaposturi cainilor, nici ca nu dau bani spitalelor etc., sunt vinovati din cauza modului in care au facut banii eventual, dar ce fac cu ei e treaba lor. S-ar putea spune ca facand banii ilegal ar fi luat din cei pentru sursele respective. Asa o fi, dar trebuie sa dovedesti asta. Pana nu dovedesti ca banii nu sunt facuti corecti sunt ai lui, deci n-ai niciun drept sa-i cer sa faca ceva cu ei.

in plus...putem face un teledon,nu?...glumesc...
Liviu,tocmai asta ar fi rolul acestor organizatii care protejeaza animalele:SA FACA ROST DE ACESTI BANI. exista diverse mijloace.nenumarate prin care ei se pot strange.problema cea mai mare este ca dupa ce se strang,sa nu intre in buzunarul cui nu trebuie,cum se intampla des in astfel de situatii,pe la noi,pe la romani.

Asa o fi, oricum nu asta era ceea ce vroiam sa punctez in mesajul anterior, ci faptul ca banii si timpul ar fi investiti in ceva neproductiv. Nu poti face asta din banii statului atat timp cat sunt atatea domenii in care e nevoie de ei urgent.

cu banii stransi mai bine facem spitale..instinctul meu de conservare asta-mi spune

Mai bine le aducem la stardarde inalte pe astea pe care le avem deja. Dar presupun ca si asta era unul din sensurile afirmatiei tale.

jansic
04 Jun 2011, 15:19
eu am 2 caini, un ciobanesc german si un ciobanesc carpatin, sunt impotriva eutanasierii cainilor, sunt si caini fiinte lasate de Dumnezeu si omul ii foloseste pentru paza daca erau daunatori ca si soarecii, dihorii sau sobolanii puteau fi eutanasiati dar nu sunt:)

:))
Asta suna ca o perla data de copii cu CES.
Scuzati-mi, va rog, off-ul :D

Liviu-
04 Jun 2011, 15:22
Dar tare imi este teama ca cei cu mitingul nu vor fii bagati in seama de nimeni.Bani de investii sunt doar pentru firmele cu interese (cele portocalii) restu stau si sufera.

Hai sa nu trecem la superficialitati de astea. Daca ar fi sa nu se duca banii spre "firme cu interese" ar trebui sa se duca in multe alte locuri inainte sa ajunga la adaposturi pentru maidanezi. Esti studenta la medicina din cate am inteles, sunt sigur ca ai vazut situatia spitalelor. Crezi ca acel maidanez e mai important decat omul care vine in spital? Exemplele sunt infinite...

@Liviu- unde am zis ca maidanezii sunt mai importanti decat oamenii din spitale? Stiu cum este situatia din spitalele romanesti.Este vina maidanezilor? De nu il intrebi pe Base' marinaru unde/ ce s-a intamplat cu imprumutul de la FMI? Unde au fost investiti banii respectivi. Vad ca te-ai ambalat cam tare cand am adus in discutie cuvantul "portocalii".

Ce parte a mesajului meu denota vreo culoare politica? Raspunsul meu sustine ceea ce am tot zis pe aici si ceea ce-i clar chair din mesajul la care ai raspuns, faptul ca banii aia care se duc spre firmele cu interese ar trebui sa se duca in locuri unde e nevoie urgenta de ei, nu pentru buna starea maidanezilor. Noi nu avem azile ca lumea de batrani si de persoane cu dizabilitati si voi vreti sa le facem pe alea pentru maidanezi? Nu e vina lor ca n-avem spitale, ar fi vina lor daca am da banii pentru ei in loc sa tratam oameni cu ei. Nu vreau sa vorbesc prostii, mai ales ca nu stiu eu dedesubturile, dar din cate stiu imprumutul FMI s-ar fi dus in salarii si pensii. Intrebarea ar fi unde se duc alti bani...

Iar cand am zis ca nu vreau sa intru in superficialitati de astea explicatia e una prea banala. E usor ca de fiecare data cand ceva nu e in regula sa mergi la vechiul argument "politicienii fura banii". Asta, momentan, nu e niciun fel de rezolvare, e scapare simpla din a nu-ti asuma vina pentru anumite lucruri. Ok, fura banii, ori faci ceva impotriva lor ca sa nu mai fure banii, ori taci. Daca banii se fura si tu nu faci nimic inseamna ca o sa se fure in continuare si raspunsul trebuie gasit in alta parte.

bremen1980
04 Jun 2011, 15:30
Faceti miting de pomana .Dr.Kevorkian a murit. :-O >:)

rvn
04 Jun 2011, 16:39
dar din cate stiu imprumutul FMI s-ar fi dus in salarii si pensii.

te-am mai vazut postand chestia asta.eu am inteles ca:NU!

poate viata omului este mai importanta decat a unui caine,pentru societate ma refer,dar intr-un stat dezvoltat,civilizat si democratic,asa cum tinde si Romania sa devina,exista resurse pentru orice.cred ca noua,romanilor,ne lipseste educatia si bunul simt.asta,inaintea banilor,si ai celor imprumutati si ai celor pe care-i avem in propriul buzunar.

Cristina_
04 Jun 2011, 16:58

Ce parte a mesajului meu denota vreo culoare politica? Raspunsul meu sustine ceea ce am tot zis pe aici si ceea ce-i clar chair din mesajul la care ai raspuns, faptul ca banii aia care se duc spre firmele cu interese ar trebui sa se duca in locuri unde e nevoie urgenta de ei, nu pentru buna starea maidanezilor. Noi nu avem azile ca lumea de batrani si de persoane cu dizabilitati si voi vreti sa le facem pe alea pentru maidanezi? Nu e vina lor ca n-avem spitale, ar fi vina lor daca am da banii pentru ei in loc sa tratam oameni cu ei. Nu vreau sa vorbesc prostii, mai ales ca nu stiu eu dedesubturile, dar din cate stiu imprumutul FMI s-ar fi dus in salarii si pensii. Intrebarea ar fi unde se duc alti bani...

Iar cand am zis ca nu vreau sa intru in superficialitati de astea explicatia e una prea banala. E usor ca de fiecare data cand ceva nu e in regula sa mergi la vechiul argument "politicienii fura banii". Asta, momentan, nu e niciun fel de rezolvare, e scapare simpla din a nu-ti asuma vina pentru anumite lucruri. Ok, fura banii, ori faci ceva impotriva lor ca sa nu mai fure banii, ori taci. Daca banii se fura si tu nu faci nimic inseamna ca o sa se fure in continuare si raspunsul trebuie gasit in alta parte.

Banii de la FMI nu au mers spre nici un salariu ,Liviu. Doar uitate-te in jurul tau si vezi ca numai anu asta vor fii disponibilizati 9500 persoane din ministerul de interne, apoi venituri mai mici cu 40% anu asta la medici de familie , asa este elaborat noul contract cadru cu CNAS , in cazul in ca il vor semna(sper sa nu o faca).Sunt doar niste exemple.Tu zici ca de ce dau vina pe politicieni.Pai eu detin visteria tarii? Sau TU ai luat banii de la FMI? Sau alta persoana de rand se ocupa cu impartirea salariilor? Politicienii(care conduc tara) se ocupa de asa ceva, nu eu sau tu.Intelegi Liviu?

Gebeleizis
04 Jun 2011, 17:07
Foarte corect!

Twinsen
04 Jun 2011, 18:57
Statului trebuie sa asigure siguranta cetatenilor. Atata timp cat cainii vagabonzi reprezinta un pericol pentru cetateni, statul trebuie sa actioneze pentru eliminarea lui. Avand invedere ca sunt alte prioritati mult mai importante decat bunastarea cainilor (copii orfani, bolnavi in spitale etc), eutanasierea e solutia cea mai la indemana. Cei care doresc sa salveze cainii sunt liberi sa doneze din banii lor pentru construirea unor adaposturi. Asta e tot.

Liviu-
04 Jun 2011, 19:51
Banii de la FMI nu au mers spre nici un salariu ,Liviu. Doar uitate-te in jurul tau si vezi ca numai anu asta vor fii disponibilizati 9500 persoane din ministerul de interne, apoi venituri mai mici cu 40% anu asta la medici de familie , asa este elaborat noul contract cadru cu CNAS , in cazul in ca il vor semna(sper sa nu o faca).Sunt doar niste exemple.Tu zici ca de ce dau vina pe politicieni.Pai eu detin visteria tarii? Sau TU ai luat banii de la FMI? Sau alta persoana de rand se ocupa cu impartirea salariilor? Politicienii(care conduc tara) se ocupa de asa ceva, nu eu sau tu.Intelegi Liviu?

Asa o fi, dar cu toate asta mesajul meu nu se rezuma la atat, ideea asta la care am raspuns era pe langa subiectul principal. Cum am mai spus, simpla ta vociferare nu ajuta la nimic. E doar pierdere de timp din partea ta. Realist vorbind "sa nu mai fure politicienii" nu e o solutie. Cand vii cu solutii realiste pentru sustinerea financiara si cu forta de munca atunci mai vorbim. Si astea fara sa ai pe constiinta faptul ca alte locuri mult mai importante primesc deja mult prea putini bani.

poate viata omului este mai importanta decat a unui caine,pentru societate ma refer,dar intr-un stat dezvoltat,civilizat si democratic,asa cum tinde si Romania sa devina,exista resurse pentru orice

Tinde, nu este. Si nu exista resurse pentru orice. Te rog sa-mi trimiti si un mesaj privat legat de banii cu imprumutul FMI. Eu nu prea mai am timpul sa ma informez cu privire la chestiile astea si oricum n-am nici cea mai mica incredere in sursele tv de exemplu. Nu-mi raspunde aici ca nu vreau sa continue altii mai departe pe o tema off-topic.

dragonfly_drk
04 Jun 2011, 20:00
Cum iti imaginezi tu ca e loc pentru toti maidanezii in acele adaposturi? Practic raspunsul il poti gasi in ceea ce i-am zis lui rvn. Si aici era vorba de resursele necesare pentru adaposturi. Crezi ca exista oameni care ar vrea si ar putea sa sustina financiar adaposturile? Nu ma refer la cateva, ci la zeci/sute.

da, exista o gramada de oameni care ar putea sa sustina financiar adaposturile. in loc sa se faca campanii electorale care la sfarsit dupa ce tragi linie au niste sume fabuloase "in cont", mai bine faci ceva util cu banii aia. si iti spun eu, la cat se fura in tara asta si la cati bani sunt aruncati aiurea, iti garantez eu ca banii respectivi ar ajunge si pentru renovarea spitalelor si pentur maidanezi. insa, deja, o iau pe aratura. ce sper eu e deja ceva ideatic care nu se va intampla niciodata. dar ziceam undeva mai sus, intr-un post si am dat si exemple de oameni care pot si fac. chiar daca sunt putini cei care au, macar fac ceva.

[QUOTE=Liviu-]E absurd. Ce faci, control periodic la fiecare stapan ca sa vezi daca inca mai are animalul? Ca nu cred ca recunosti stapanul dupa cum arata maidanezul pe strada. Costurile ar fi oricum mult mai mari si aici.

Ce treaba are batjocorirea in fata ta a animalelor cu abandonul? Eu vorbesc de paine si tu parizer. Mai sus, mai mult decat clar, e vorba de stapanii care isi abandoneaza animalele si de pedepsirea lor. Cum ai de gand sa faci asta? Le implantezi cainilor cipuri cu datele proprietarului ca apoi sa bati la usa lui? Sau le faci buletin? Nu inteleg, cum verifici cine e proprietarul unui maidanez? Ajutati-ma...

are treaba. si abandonul e tot o forma de batjocura... si da, poti implanta cipuri cainilor iar in momentul in care gasesti pe strada un caine abandonat, ii citesti cipul si te duci si ii bati stapanului in usa. mi se pare perfect normal sa se intample asa... 1 la mana pentru ca pedepsindu-se abandonul, numarul maidanezilor ar scadea semnificativ, si doi la mana, daca stapanii aia ar fi amendati, din banii aia se pot construi adaposturi. uite inca o solutie.;)

ti-am dat o idee cu un rand mai sus... mai vrei? eu am destule... dar ce rost are sa imi racesc gura degeaba daca finantare nexam?;)

Legatura dintre spitale si maidanezi e una simpla, ambele au nevoie de bani, iar banii nu ii imparti si intr-o parte si in alta, ci ii dai acolo unde e nevoie neaparat si urgenta de ei. Daca ai un om care are nevoie de... nu stiu, zic la intamplare... 10 000 euro pentru o operatie, tu ii dai numai 8000 ca sa dai restul de 2000 pentru ingrijirea unor caini?

in cazurile care necesita finantare urgenta, e logic ca nu o sa fiu acuma absurda sa zic sa imparti banii... dar sincer... cu maidanezi sau fara maidanezi, omul ala tot nu o sa primeasca banii de operatie... si stii care e culmea? chiar daca ar primii banii, nu ii primeste niciodata pe toti. pentur o operatie complicata, in majoritatea cazurilor, pacientii sunt nevoiti sa plateasca intreaga suma sau o parte din ea... asa ca, sorry... e tot aia.;)

Dupa cum ti-am mai zis, sa ai tu nevoie de o suma urgenta de bani pentru o persoana iubita sau chiar pentru tine si sa te vad atunci murind de grija maidanezilor. Poate tu n-ai nevoie acum, poate nu esti tu in situatia asta, insa cu siguranta sunt multi oameni. Le-ai da lor banii, le-ai da pensionarilor, le-ai da scolilor sau le-ai da maidanezilor?

daca mi se va intampla ceva de genu, fi sigur ca tu vei fi primul la care ma voi gandi... so, please, musca-ti limba.
daca as avea banii aia de care vorbeste toata lumea dar nimeni nu ii are si nimeni nu ii vede, fi sigur ca le-as da si pensionarilor si scolilor si maidanezilor... dar cum nu depinde de mine, well... e mai nasol.

niciodata un miting pentru marirea pensiilor sau pentru promovarea si finantarea culturii, sau chiar si pentru modernizarea spitalelor din Romania nu ar avea un efect acolo Sus. si stii de ce? pentru ca lucrurile astea costa enorm iar Statul e mult prea preocupat sa stranga bani la ciorap decat sa ii aloce acolo unde e nevoie.

asa ca, noi popor de oameni prosti care votam cu curu, nu putem decat sa cerem asa, putin, pentru cauze care nu au o importanta atat de ridicata dar care, totusi, necesita o rezolvare urgenta...

Cristina_
04 Jun 2011, 20:34
Partea amuzanta la Liviu- este ca tot repeta ca este foarte ocupat :)) "nu are timp"

Liviu-
04 Jun 2011, 20:51
Si pana la urma care e partea amuzanta, imi pare rau, umorul tau e prea subtil. Tu ar trebui sa stii mai bine decat toti cat timp am, dar se pare ca nu-i cazul... pana la urma nu fiecare isi petrece timpul facand acelasi lucru ca altul...

dragonfly_drk
06 Jun 2011, 16:09
daca chestia asta (http://www.adoptiicaini.ro/la-protan-in-poarta-zace-un-contract-cadaveric/) nu va poate sensibiliza, chiar nu stiu ce sa mai zic...

Liviu-
06 Jun 2011, 16:48

da, exista o gramada de oameni care ar putea sa sustina financiar adaposturile. in loc sa se faca campanii electorale care la sfarsit dupa ce tragi linie au niste sume fabuloase "in cont", mai bine faci ceva util cu banii aia. si iti spun eu, la cat se fura in tara asta si la cati bani sunt aruncati aiurea, iti garantez eu ca banii respectivi ar ajunge si pentru renovarea spitalelor si pentur maidanezi. insa, deja, o iau pe aratura. ce sper eu e deja ceva ideatic care nu se va intampla niciodata. dar ziceam undeva mai sus, intr-un post si am dat si exemple de oameni care pot si fac. chiar daca sunt putini cei care au, macar fac ceva.

Dupa cum ti-ai dat si tu seama ar trebui sa ramanem in realitate. Ce-i ideal si ce-i realistic sunt doua lucruri complet diferite.

are treaba. si abandonul e tot o forma de batjocura... si da, poti implanta cipuri cainilor iar in momentul in care gasesti pe strada un caine abandonat, ii citesti cipul si te duci si ii bati stapanului in usa. mi se pare perfect normal sa se intample asa... 1 la mana pentru ca pedepsindu-se abandonul, numarul maidanezilor ar scadea semnificativ, si doi la mana, daca stapanii aia ar fi amendati, din banii aia se pot construi adaposturi. uite inca o solutie.;)

Parca problema era cu abandonul puilor sau se nasc cu tot cu cip?

ti-am dat o idee cu un rand mai sus... mai vrei? eu am destule... dar ce rost are sa imi racesc gura degeaba daca finantare nexam?;)

Eu te-am intrebat unde ii bagi pe toti, nu cum ii sustii pe cativa. Deci practic n-ai raspuns. Cu atat mai mult se pare ca realizezi si tu ca nu exista finantare, deci practic nu e posibila ideea cu adaposturile.

in cazurile care necesita finantare urgenta, e logic ca nu o sa fiu acuma absurda sa zic sa imparti banii... dar sincer... cu maidanezi sau fara maidanezi, omul ala tot nu o sa primeasca banii de operatie... si stii care e culmea? chiar daca ar primii banii, nu ii primeste niciodata pe toti. pentur o operatie complicata, in majoritatea cazurilor, pacientii sunt nevoiti sa plateasca intreaga suma sau o parte din ea... asa ca, sorry... e tot aia.;)

N-a spus nimeni ca suma aia e intreaga suma, ci ca aia erau banii care ar fi putut veni de la stat. E irelevant daca ii primeste sau nu din punctul de vedere a ce discutam noi aici. Problema se pune in felul urmator, desi nu cred ca era cazul sa mai repet: daca ar exista bani pentru adaposturile astea ar trebui sa se duca in alta parte unde e adevarata nevoie. Aici nu e.

asa ca, noi popor de oameni prosti care votam cu curu, nu putem decat sa cerem asa, putin, pentru cauze care nu au o importanta atat de ridicata dar care, totusi, necesita o rezolvare urgenta...

As vrea sa cred ca nu esti atat de naiva incat sa crezi ca exista vreun partid cu sanse cat de cat reale, poate nu exista niciunul de fapt, care sa fie atat de diferit de celelalte. Cu orice partid ai vota, rezultatele nu vor fi niciodata pe placul publicului si cred ca daca vor fi lucrul asta se va datora unei risipe din partea partidului la putere cu efecte mult mai distrugatoare decat in cazul celor cu solutii nepopulare. Stadiul de dezvoltare al Romaniei nu permite unui partid sa ia decizii populare pentru marele public... asta daca vrea ca Romania sa ajunga vreodata pe linia de plutire. Dar pentru asta exista topic separat...

daca chestia asta (http://www.adoptiicaini.ro/la-protan-in-poarta-zace-un-contract-cadaveric/) nu va poate sensibiliza, chiar nu stiu ce sa mai zic...

Presupun ca te referi la imagine. Ratiunea si emotiile sunt doua lucruri diferite. Asta (http://www.n-tv.de/img/24/245927/O_680_380_680_910705-src-path38.jpg) sau asta (http://flux.imphoto.ro/resources/events/2010-06-06/sacrificarea_mieilor_sibiu/zoom/cioban_oi_miei_16.jpg) nu te sensibilizeaza? Si animalele respective traiesc in medii controlate, unde nu provoaca daune...

Cristina_
06 Jun 2011, 16:59
Liviu- esti "portocaliu'? Cand vorbesti tu parca il aud pe Boc-Poc.

Liviu-
06 Jun 2011, 17:12
Liviu- esti "portocaliu'? Cand vorbesti tu parca il aud pe Boc-Poc.

Esti off-topic.

dragonfly_drk
06 Jun 2011, 17:13
@Liviu, daca ai fi mai matur si ai avea copii, le-as arata imaginea aia si le-as spune: "Iata cum vrea tatal vostru sa va asigure viitorul!" dar, pentru ca esti inca un pusti naiv si care se crede foarte destept, mai astept - si le-o voi arata cand, Doamne-fereste, au sa existe.

cat despre restul postului, nu as face decat sa ma repet, ceea ce prefer sa nu o fac. citeste cu atentie ce am scris pana acuma si vei intelege.
chiar ma enerveaza cand un om e cuplat pe o idee si nu accepta nimic din afara. orice ti-as spune, Liviu, tot la parerea ta o sa ramai indiferent daca e gresita sau nu. asa ca, o las moarta. nu are niciun rost, vad ca.
pacat... pari un om deschis la minte. dar nu stiu ce te face sa fii atat de pornit in a sustine ideea asta.

si imi cer scuze daca par dura... insa nah, chiar ma enerveaza cand un om nu vrea sa lase de la el, oricate argumente i-as aduce. mai intra si tu pe pagina aia de facebook a mitingului si vezi reactia oamenilor... si apoi spune-mi tu mie... ce e anormal: parerea majoritatii sau a minoritatii?

Liviu-
06 Jun 2011, 17:17
Imi pare rau daca nu observi asta, dar tot ce ai zis tu despre mine are aceeasi relevanta si pentru tine, poate chiar mai mare. Ca sa-mi schimb o idee trebuie sa mi se aduca argumente relevante, eu ti-am adus argumente realiste, tu ai adus in discutie solutii idealiste. Do the math...

Cristina_
06 Jun 2011, 17:19
Nu are rost sa ne stresam cu Liviu- deoarece nu este o persoana open-minded.L-am intrebat daca este "portocaliu", deoarece numai aia vad decat un singur drum drept in fata, nu mai asculta parerea si altora.No offence ,Liviu.

Liviu-
06 Jun 2011, 17:28
L-am intrebat daca este "portocaliu", deoarece numai aia vad decat un singur drum drept in fata, nu mai asculta parerea si altora.

Logica de fier. Va rog, daca nu aveti argumente relevante pentru discutia in cauza abtineti-va. Daca vreti sa discutati despre mine va rog sa faceti un topic separat.

rvn
06 Jun 2011, 17:37
de ce nu va uitati pe Animal Planet la emisiunea aceea despre politia veterinara?
va lamureste cum este cu pedepsirea abandonului...

sergiuseling
07 Jun 2011, 14:33
Se pare că a avut succes acţiunea şi nu s-a mai adoptat legea azi.

Dar încă nu e totul pierdut, eu zic că dacă ne mobilizăm şi arătăm ce crede cu adevărat majoritatea românilor, parlamentarii vor lua în cele din urmă decizia corectă.

Pitbull
08 Jun 2011, 12:11
Ieri legea s-a reintors la comisie!

Desi ne asteptam ca deputatii sa treaca sau sa pice legea eutanasiei, sedinta din plen a avut un rezultat uimitor: s-a decis reintoarcerea ei la Comisie (Comisia de Administratie Publica).

In termen de doua saptamani, ONG-urile si primarii trebuie sa aiba o discutie, desfasurate la comisie.

Iubitorii de animale au pichetat Parlamentul, in parc Izvor. Ulterior, au asistat la sedinta plenului, prezenti la balcoane. In balcoane, alaturi de noi, a stat si domnul Marinescu, initiatorul acestei legi, care initial cerea sterilizarea.

Apreciem in mod deosebit prezenta la microfon a domnului parlamentar Victor Ponta care a intervenit pentru a nu se vota cu ajutorul cartelei, cum ar fi dorim reprezentantii PDL, si care dadea posibilitatea votului anonim, pentru ca Societatea Civila sa nu cunoasca votantii pentru eutanasie.

Multumim deputatilor care au cerut retrimiterea legii la comisie.

Ne manifestam nemultumirea pentru numarul de persoane carora li s-a permis acccesul in Parlament, pentru a asista de la balcoane la sedinta in plen a Camerei Deputatilor: au intrat 140 de copii din Ciocanesti sau Tulcea, aflati in vizita la Parlament, si doar 70 de iubitori de animale! Ca nici intr-o alta zi, copiii au inundat Parlamentul.

Raportul de forte a fost in mod vadit nefavorabil noua: s-a permis accesul UNUI NUMAR DUBLU de copii, decat de iubitori de animale!

Desi raportul firesc ar fi fost invers! Noi am depus cereri pentru a intra 400 de persoane la balcoane, jumatate din ele fiind inregistrate la Parlament inca din luna mai.

Ieri, iubitorii de animale, sositi cu sutele din toate colturile tarii, ar fi dorit sa asiste la procesul legislativ al legii care ii reprezenta, dar nu au fost lasati! Nici macar atat, sa asiste la procesul legislativ! Iubitorilor de animale li se pun "in spate" toti cainii strazii: sa-i sterilizeze, sa-i trateze, sa-i adopte. Nu li se permite insa accesul la guvernare, caci toate posturile de conducere ale serviciilor de stat pentru caini le detin oameni afiliati politic. Iar acum, nici nu sunt lasati sa asiste la proiectul extrem de important care le va afecta viata, in ziua VOTULUI FINAL!

Mai este aspectul etic si moral: este inadmisibil sa chemi niste copii, ca masa de manevra politica, pentru a vedea cum se voteaza eutanasia!!

Cum crestem acesti copii: in spiritul cruzimii si al uciderii?

Copiii puteau asista cel mult la votarea celorlalte legi, a caror dezbatere a avut loc dimineata, pana in votul final, programat pentru ora 12.30!

In tot acest rastimp, multe dintre balcoane nici nu au fost ocupate decat sporadic (foto). Noi credem ca prezenta copiilor in Parlament a fost o diversiune creata de o anumita categorie politica, speriata de prezenta noastra numeroasa, si care sa faca in asa fel incat sa nu permita accesul nostru in Parlament.

La actiunea de ieri au participat membri ai Societatii Civile, persoane pentru care viata este importanta, dar si iubitori de animale si ONG-uri din Bucuresti, Buzau, Craiova, Constanta, Pitesti, Ploiesti, Lugoj, Campina, Braila, Olanda, etc.

Reintoarcerea la comisie presupune sansa ca eutanasia sa fie scoasa din proiect si sa se accepte vechea forma, cea votata de Senat care cere sterilizarea tuturor cainilor si a pisicilor.

Pentru aceasta forma a PL x 912/2007, forma aprobata de Senat, ne-am luptat foarte mult (foarte multe pichetari-in jur de 25, marsuri-2, flashmoburi-2, sute de kg de materiale si memorii depuse in Parlament, zeci de mii de semnaturi stranse, asistenta la balcoane la sedintele plenului-incontinuu din 1 martie, etc.)

Cerem autoritatilor sa ia masuri sa rezolve problema cainilor strazii!
Nu dorim caini pe strada!
Insa masurile luate trebuie sa fie civilizate, blande, firesti, eficiente.

Co-organizator: Asociatia "Cutu, cutu", www.cutu-cutu.ro

ASPECTE VIDEO:

http://www.youtube.com/watch?v=HWBmT-DKiVE
http://www.youtube.com/watch?v=DkoPpl0v_uw
http://www.youtube.com/watch?v=y_gxkGbmtYY
http://www.youtube.com/watch?v=ixipw8ZAkUg

ASPECTE FOTO:
http://www.cutu-cutu.ro/content/astazi-legea-s-reintors-la-comisie
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150206333684938.330484.806914937
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.159747137424656.42872.100001681136013

* * *

Asadar, ne revedem în ziua de marti, 21 iunie, la un miting pe care-l speram si mai bine organizat, si mai puternic, si mai convingator! Vom anunta din timp detaliile pentru noua convocare.
Nu regret, ci ma bucur de dezamagirea trogloditilor, a subspeciilor si a pagânilor (inclusiv a celor ce maimutaresc credinta crestina), care sperau legiferarea crimei. Iata ca exista un Dumnezeu în cer (de parca ar fi încaput vreo îndoiala).
Va multumesc tuturor celor ce ati sustinut aceasta cauza justa, si contez pe voi sa continuati cel putin la fel de ferm si civilizat, în vederea zilei de 21 iunie.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Paraiah
08 Jun 2011, 16:13
Nu am ceva cu câini dar sunt pățit.
Cei care sunt pro maidanezi sa strângă bani sa le facă adăposturi private ca se strâng mulți când e vorba de eliminarea lor.
La mine în cartier când vin după ei toți fug în casa cu maidanezi și apoi le da drumul din nou pe strada.
Sa se facă organizație non-profit cu capital de donații și viola se face ceva. Comoditatea e lucru mare în ziua de azi, e mai ușor sa fluturi pancarte dar când e vorba de bani nu.
Eu pe asa ziși iubitori de maidanezi i-as pune fata în fata cu cei muscați de câini sa le zică în fata de au fost muscați când mergeau pe strada.
Sa nu mai zic de procentu celor care au câini în casa și cred ca străzile orașului e WC pentru câini.

dragonfly_drk
08 Jun 2011, 18:09
Cei care sunt pro maidanezi sa strângă bani sa le facă adăposturi private ca se strâng mulți când e vorba de eliminarea lor.

chiar nu inteleg de ce trebuie sa se puna aceleasi si aceleasi intrebari, la nesfarist... ati ramas fara argumente, sau ce?

La mine în cartier când vin după ei toți fug în casa cu maidanezi și apoi le da drumul din nou pe strada.

ai facut ceva in privinta asta pana acum? de ce nu ai iesit frumos din casa sa ii denunti pe cei care ascundeau maidanezii? asa e foarte simplu sa ne plangem dar sa nu facem nimic.

Eu pe asa ziși iubitori de maidanezi i-as pune fata în fata cu cei muscați de câini sa le zică în fata de au fost muscați când mergeau pe strada

nu mai trebuie sa ii pui fata in fata. Iti raspund eu, ca cetatean muscat de maidanezi si totusi (soc) un sustinator al lor...

citeste cu atentie restul topicului si vei gasi raspuns la intrebarea ta.;)

Sa nu mai zic de procentu celor care au câini în casa și cred ca străzile orașului e WC pentru câini.

corect. cu asta sunt de acord... dar asta ce legatura are cu maidanezii?

Paraiah
09 Jun 2011, 11:40
Ai uitat sa pui nota.... totuși respect pentru aceasta "realizare" nu știam ca am pus întrebări :-/

1. nu știam ca trebuie argumente noi in fiecare post
2. du-te tu cu asa acuzație la politie ca vedem ce zic
3. In România ar trebui sa se facă examene psihice obligatorii
4. E o legătura.

Socal
09 Jun 2011, 11:43
Tocmai azi am fost trezit de caini ... Probabil venisera hingherii ca prea tipau ei asa... Nu pot sa dorm si eu cu geamu deschis ca trece un tigan si gata m-au trezit:(

Cristina_
09 Jun 2011, 11:55
Tocmai azi am fost trezit de caini ... Probabil venisera hingherii ca prea tipau ei asa... Nu pot sa dorm si eu cu geamu deschis ca trece un tigan si gata m-au trezit:(

Cumperi un aer conditionat, atunci scapi de caldura verii plus de galagia de afara daca inchizi fereastra.:>

iiii
09 Jun 2011, 11:58

Cumperi un aer conditionat, atunci scapi de caldura verii plus de galagia de afara daca inchizi fereastra.:>

HAHAHA un aer nu e scump, dar consumul da... este destul de ridicat. in alta ordine de idei sustin ideea sterilizarii cainilor. consider ca este un pas spre civilizatie, spre occidentalism.

White1
09 Jun 2011, 12:03
Cu banii de aer conditionat + consum iti poti lua un shotgun. Are doua tevi asa ca nu o sa eziti atunci cand o sa ai de ales intre caine si tigan:D

Liviu-
09 Jun 2011, 12:09
Cu banii de aer conditionat + consum iti poti lua un shotgun. Are doua tevi asa ca nu o sa eziti atunci cand o sa ai de ales intre caine si tigan:D

Buna idee :)) Rezolvi doua probleme dintr-un foc, bine... dintr-o pusca, focuri s-ar putea sa fie mai multe :P

Cristina_
09 Jun 2011, 12:15

:))

White1
09 Jun 2011, 12:22
Nu, ca se pot trage simultan si in acelasi timp:P . In alta ordine de idei eram sigur ca o sa ma tragi de urechi pentru rasism/instigare la violenta impotriva animalelor (vb de caini).Guess i was wrong:D. Gata off topicul.

dragonfly_drk
09 Jun 2011, 12:30
Ai uitat sa pui nota.... totuși respect pentru aceasta "realizare" nu știam ca am pus întrebări :-/

1. nu știam ca trebuie argumente noi in fiecare post
2. du-te tu cu asa acuzație la politie ca vedem ce zic
3. In România ar trebui sa se facă examene psihice obligatorii
4. E o legătura.

1. altfel ce rost ar avea discutia?
2. nu ma refeream sa te duci la politie. ma refeream sa iesi din casa cand vin hingherii si sa le spui de situatie. de cand confundam politia cu hingherii?
3. nu stiu de ce am impresia ca faza cu examenul psihologic ma viza? daca tu crezi ca a fi open-minded inseamna ca esti dus cu pluta, imi pare foarte rau pentru tine. Nah, da eu zic ca de acum inainte, daca vine un barbat si te jefuieste, sa omori toti barbatii pentru ca vezi-Doamne, altfel am parea nebuni.:))
4. ce sec. "e o legatura"... poti sa fi dragut/a sa ma luminezi? oi fi eu mai debila si nu realizez legatura decat daca mi-o spune cineva. ;)

@White + Liviu... =D> bravo baieti. ati evoluat. imi place... sunteti mirifici, ce sa zic.

mai stiam pe cineva care statea cu pusca pe geam si impusca porumbei... apoi ii gatea sotiei...
asta da lume.B-)

White1
09 Jun 2011, 12:39
Am evoulat...de la ce la ce? Eu sunt exact ca acuma 10 minute. Si peste 10 minute o sa fiu la fel. Si cum am zis ca e gata off topicul :Cainii maidanezi e rai. Cainii cu stapani e buni, exceptandu-i pe cei care e rai. Sa fie eutanasiati toti cainii rai.

dragonfly_drk
09 Jun 2011, 12:44
pai, nu despre caini se vorbeste aici? ca eu nu vad off-tipicul. se pare ca tu si liviu ati gasit o solutie foarte practica pentru "eliminarea" maidanezilor si a tiganilor... iar eu v-am felicitat.B-)

un singur lucru vreau sa va rog. cand o sa ucideti cainii aia, sa ma lasati sa chem televiziunea.;)

cat despre faza cu evoluatul... pai, de la rigiditate la o glumita pe ici pe colo, e cale lunga si frumoasa.:)) ... ah, sau voi vorbeati serios? pai, in cazul asta... hmmm... si eu=))

sergiuseling
09 Jun 2011, 12:47
De acordm doar că întâi să se aprobe legea că avem voie să-i omorâm şi apoi chemăm televiziunea să le arătăm şi altora cum se face.

dragonfly_drk
09 Jun 2011, 12:50
asta daca nu o sa fiti linsati pana sa vada si altii cum se face... >:)

sergiuseling
09 Jun 2011, 12:53
Acuma mai puternici ca nişte câini tot om fi.
Iar de ăia care n-ar face rău nici unui câine ar fi culmea să ne temem.

dragonfly_drk
09 Jun 2011, 13:04
habar nu ai de ce sunt aia in stare... B-)

am eu impresia sau lumea merge spre involutie nu evolutie? auzisem eu pe undeva ca in curand lumea o sa se tampeasca rau de tot... da nici chiar asa.:))

sergiuseling
09 Jun 2011, 13:36
Nu ştiu dacă e evoluţie sau involuţie, cert e că se schimbă.
Ce mi se pare mai grav e această toleranţă prin ignorare. Să facă fiecare ce vrea, să facă şi câinii ce vor, cine suntem noi să ne spunem punctul de vedere?

Civilizaţia nu s-a construit pe asemenea baze, s-a construit punând animalele să muncească ori să fie bune de mâncat nu să se plimbe brambura pe străzi.

Eu încă aştept răspuns de ce e mai ieftins să sterilizeri decât să-i omori. Că dacă nu e şi suntem tot timpul în criză de bani cel mai probabil situaţia nu se va schimba curând, tot vor fi maidanezi pe străzi.

Paraiah
09 Jun 2011, 17:19
2. o tii pe a ta cu vorbit .... ce vrei sa ii facă lu ala ca a băgat câinele în casa, legal nu ai ce ii face.
3. citeste mai atent/a ai analizat ce am scris eu. am făcut același lucru e strict legat de ce ai spus u nu de persoana ta.

Si nu stiu de ce atata discutie pentru ca mi-am scris parerea.

Nekkyosha
14 Sep 2011, 23:20
http://www.gandul.info/news/eutanasierea-cainilor-decisa-numai-dupa-consultarea-cetatenilor-8749196

Sorin87
17 Sep 2011, 10:03
din ziarul Gandul reiese ca s-ar face o campanie pentru cine e pro si contra eutanasierii (cei batrani sau fricosi de caini o sa zica DA si cei care iubesc cainii o sa zica NU) acum ramane de vazut cati iubitori de caini sunt in tara eu unul sunt ;)

bremen1980
17 Sep 2011, 19:06
http://www.youtube.com/watch?v=bvOSnacTOag
Apasati pe tragaci daca nu aveti inima

http://www.youtube.com/watch?v=kX035GiMuVM&NR=1

Gebeleizis
20 Sep 2011, 01:33
Voi mai aveti cu cainii vostri ? Lasa sa-i eutanasieze, sa fie Capitala mai curata si mai sigura.

FreakDoll
20 Sep 2011, 04:01
Eu cred ca ar trebui, mai intai, sa curatam Romania de toate leprele care traiesc in ea. Ei sunt adevarata amenintare. Apoi ne putem ocupa si de problema cainilor.

sergiuseling
20 Sep 2011, 11:26
Sigur hai să prioritizăm și să ne ocupăm doar de o singură problemă pe rând până când e rezolvată și acceptată unanim de către toți.

Eu zic că nu degeaba plătim impozite la stat. Să se ocupe ei de probleme, sigur ascultând doleanțele noastre. Ar fi și ridicol să ne ocupăm noi de toate.
Ce o să iasă:
vrei să fie curat pe stradă? Ia pune mâna și fă curat.
vrei să fie iluminație pe stradă? Ia să pună fiecare câte un bec.
vrei să ai spațiu verde? Ia pune mâna și plantează o floare/ un copac la marginea străzii.

La fel și asta cu: vrei să nu mai fie câini pe străzi? Ia puneți mâna pe o pușcă și eliminați-i.

Sigur și eu vreau toate chestiile de mai sus, dar nu mi se pare normal să vină cineva să-mi spună să le fac eu personal. Să le facă statul dacă tot îl plătim, nu?

FreakDoll
20 Sep 2011, 13:44
Lol!!:))) Ahahahahaha! Cand vad ca aduceti in discutie argumentul curateniei, imi vine sa ma prapadesc de ras. Intai, invatati sa fiti oameni, nu mai aruncati guma din gura pe jos, nu mai aruncati chistoacele pe unde apucati, nu va mai faceti ca a luat vantul un ambalaj. Sergiuseling, cred ca astea reprezinta doar incalzirea pentru tine.

La fel și asta cu: vrei să nu mai fie câini pe străzi? Ia puneți mâna pe o pușcă și eliminați-i.
:-& Nu stiu cum ar putea cineva vreodata sa vorbeasca cu un astfel de "om", in conditiile in care acel "cineva" ar fi un om in adevaratul sens al cuvantului si nu un alt personaj cu aceleasi idei.

Kriss_Kringle
20 Sep 2011, 14:11
Hai sa va zic eu ceva de curatenie.Noi cand ne strangem afara avem tomberonul la cel mult 3 m de noi si majoritatea tot arunca cutiile de bere,ambalajele si altele pe jos in loc sa le duca sa le arunce unde trebuie.Cand ii intreb de ce le arunca pe jos rad ca prostii si zic ca le e lene.Ca sa nu mai vorbesc de cosurile de gunoi prinse de stalpi care sunt cazute din cauza idiotilor carora li se pare amuzant sa le loveasca si sa imprastie gunoiul pe jos.Dupa aia se plange lumea ca n-au unde sa arunce ambalajele.Intai invatati sa fiti oameni si dupa aia sa va plangeti de caini ca fac mizerie.Am vazut o gramada de stapani care-si scot cainii la plimbare si nici macar nu le pun rahatu-n punga cum e normal sa faca.Tara lu' Papura Voda...=;

Gebeleizis
20 Sep 2011, 18:51
Acuma sa va aud, umanistii lu' peste!
http://stirileprotv.ro/stiri/social/statistica-ingrijoratoare-peste-6-700-de-persoane-muscate-de-caini-in-primele-6-luni-ale-anului.html

FreakDoll
20 Sep 2011, 19:24
Pai daca as fi in locul cainilor si eu te-as musca pe tine cum te-as prinde pe strada.
Da' hai sa vedem si niste statistici de genul: cati oameni au fost omorati de alti oameni, cati oameni au fost violati de alti oameni, cati oameni au fost torturati de alti oameni, etc, etc, etc, etc. "Oamenii" lu' peste!:-&

Igor12
20 Sep 2011, 20:01
Doar o intrebare FreakDoll..ti s-a intamplat vreodata sa fii inconjurata de o haita de maidanezi, agresivi, si sa fii atacata si muscata de 4 dintre ei, restul latrand si maraind gata sa atace si ei, doar pentru simplul fapt ca le traversai teritoriul? :) Hai sa nu cadem in penibil, sau sa fim patetici cu "noi iubim animalele" si alte clisee din astea. Is mult prea multi, is din ce in ce mai agresivi, si fara masuri radicale nu se poate face nimic. Si comparatia cu "cati oameni au omorat alti oameni, au violat, etc..." e total deplasata. Revino la realitate!!!

FreakDoll
20 Sep 2011, 20:15
Nu cred ca este deloc deplasata. Din contra. Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa ma duc in zone populate de foarte multi caini, uneori fiind chiar noapte. M-au latrat si pe mine foarte multi caini, dar cand m-au vazut la fata au inceput sa dea din coada si sa plece fara sa vorbesc macar cu ei. Asa ca ar trebui sa va puneti un semn de intrebare. Nu am zis ca nu exista caini agresivi, dar anumiti factori au contribuit la aceasta atitudine din partea lor. Presupun ca te duce capul sa-ti dai seama care ar fi acestia. In ceea ce-i priveste pe oameni, sunt rai fara nici un motiv, ei sunt adevaratii caini si mi-e scarba ca traiesc in aceeasi tara cu asemenea personaje care pot macar sa se gandeasca la solutia de a-i impusca si de care sunt nevoita sa ma "lovesc", vrand-nevrand, in diferite situatii.:-&

Igor12
20 Sep 2011, 21:00
Intrebarea mea era daca ai fost atacata de caini. Si da, exista anumiti factori ce duc la agresivitatea cainilor: ca sunt din ce in ce mai multi si trebuie sa lupte pt supravietuire, ca isi marcheaza teritorii din ce in ce mai largi(din cauza numarului mereu crescand),etc. Nu sunt pentru exterminarea lor, dar care crezi tu ca ar fi solutia reala pentru disparitia lor de pe strazi? Sa nu confundam dragostea fata de animale cu intretinerea unor haite intregi de caini care pot fi inofensivi fata de cei ce ii hranesc si foarte agresivi fata de ceilalti (ei asta percep-ala imi da de mancare deci e bun, celalalt nu-mi da, deci e rau si ..atacam). Sa inteleg ca, daca in alte tari nu exista caini vagabonzi, inseamna ca cetatenii acelor tari sunt niste "cremenali in serie", niste oameni cruzi care au exterminat cainii? Nu. Stiu sa puna punct cand e deja prea mult. Ce se intampla cand anumite animale (iepuri, mistreti, vulpi, lupi, etc) se inmultesc peste masura amenintand populatia, culturile, animalele din gospodarii? Sunt alintate cu "cutu, cutu, ce dragalase sunt ele, mai!! Uite ce ochisori au!!" Nu. Se iau masuri pt diminuarea numarului lor. Cum? Prin vanare. Cu ce sunt ele mai putin animale decat cainii?

FreakDoll
20 Sep 2011, 21:25
Ti-am raspuns. Incearca sa mai citesti o data. Poate de data asta si intelegi.

Ce se intampla cand anumite animale (iepuri, mistreti, vulpi, lupi, etc) se inmultesc peste masura amenintand populatia, culturile, animalele din gospodarii? Sunt alintate cu "cutu, cutu, ce dragalase sunt ele, mai!! Uite ce ochisori au!!" Nu. Se iau masuri pt diminuarea numarului lor. Cum? Prin vanare.
Asta-i perla zilei!!=)) Foarte tare!!

Gebeleizis
21 Sep 2011, 01:06
Pai daca as fi in locul cainilor si eu te-as musca pe tine cum te-as prinde pe strada.
Da' hai sa vedem si niste statistici de genul: cati oameni au fost omorati de alti oameni, cati oameni au fost violati de alti oameni, cati oameni au fost torturati de alti oameni, etc, etc, etc, etc. "Oamenii" lu' peste!:-&
FreakDoll, ce spui de asta : http://stirileprotv.ro/stiri/social/soarta-maidanezilor-tot-mai-sumbra-leptospiroza-noul-motiv-pentru-care-ar-putea-fi-eutanasiati.html

Nekkyosha
21 Sep 2011, 23:23
Nu se doreste solutionarea problemei cainilor, pentru ca organismele platite de la buget au tot interesul mentinerii cainilor pe strazi, pentru a avea obiect de activitate, pentru a continua sa toace banii comunitatilor locale.

TREBUIE SA IESIM CU TOTII LA MITING, SA CEREM SA TRAIM FARA CAINI PE STRAZI!
TREBUIE SA PICHETAM PARLAMENTUL, PRIMARIILE, SA LE ARATAM CA SUNTEM MULTI SI CA TREBUIE SA NE ASCULTE!
TREBUIE SA NE ORGANIZAM SI SA CEREM LEGIUITORULUI CADRUL LEGAL DE A INFIINTA MILITII POPULARE, FORMATE DIN VOLUNTARI, CARE SA PRINDA ACESTE BESTII CARE NE MUSCA, NE MURDARESC, NE TERORIZEAZA, DE PE STRAZI!

Kriss_Kringle
21 Sep 2011, 23:37
Nu se doreste solutionarea problemei cainilor, pentru ca organismele platite de la buget au tot interesul mentinerii cainilor pe strazi, pentru a avea obiect de activitate, pentru a continua sa toace banii comunitatilor locale.

TREBUIE SA IESIM CU TOTII LA MITING, SA CEREM SA TRAIM FARA CAINI PE STRAZI!
TREBUIE SA PICHETAM PARLAMENTUL, PRIMARIILE, SA LE ARATAM CA SUNTEM MULTI SI CA TREBUIE SA NE ASCULTE!
TREBUIE SA NE ORGANIZAM SI SA CEREM LEGIUITORULUI CADRUL LEGAL DE A INFIINTA MILITII POPULARE, FORMATE DIN VOLUNTARI, CARE SA PRINDA ACESTE BESTII CARE NE MUSCA, NE MURDARESC, NE TERORIZEAZA, DE PE STRAZI!

You're a retard! That is all.

Nekkyosha
21 Sep 2011, 23:53
La cotet!

Mi-a mai venit o idee! Am putea sa umplem si noi orasul de afise cu fotografii de copii desfigurati de prietenii vagabonzi ai oamenilor insensibili la suferintele aproapelui lor din specia superioara (cum au facut aia care militeaza pentru o dieta vegetariana), ca sa ridicam moralul celor care sunt de partea noastra. Le-am putea atasa mesaje de genul: "Romania, mandria unui continent al iubitorilor de animale" sau "Ador sa ma plimb seara printre blocuri." ori "Ham! 1-0!", "Un caine e cu mult mai inteligent decat un copil" s.a. s.a.

FreakDoll
22 Sep 2011, 00:35
(:|

Nekkyosha, du-te si lipeste afise si scuteste-ne de prezenta ta pe forum.

Sau, daca nu, mai comenteaza si la alte topicuri. Am inteles ideea ta, ce-ti doresti, ce sustii, nu e nevoie sa bati apa-n piua la nesfarsit.

Dar de ce simti nevoia sa dai copy/paste la randurile scrise de altii? Nu ca am fi avut impresia ca ai foarte multi neuroni, dar, totusi.. Doar asa? Ca sa instigi la violenta?

Nekkyosha
22 Sep 2011, 22:43
Ai dreptate, draga, poate ca nu militiile populare (care oricum, asa cum am aratat, au nevoie de un cadru legal) ar fi solutia - canicidul trebuie realizat de catre profesionisti nu numai autorizati, dar si calificati, in spatii special amenajate, ferite de ochii publicului.

FreakDoll
22 Sep 2011, 22:50
(:| :-& :-& :-&

Nekkyosha
23 Sep 2011, 00:00
Ce te tot bagi in seama cu mine? Ham! Ham! Baga-te in seama cu aia de varsta ta si de nivelul tau! Aici latrau in trecut indivizi mai inteligenti, nu doar pitipoance care se stramba din emoticoane.

Nu am nimic cu cainii, ii iubesc, dar ce vina am ca mi-e teama sa nu fiu muscat? De ce se reped sa ma muste? Daca un om ma insulta sau ma loveste, apelez autoritatile si in scurt timp ele il leaga, deci cainii au mai multe drepturi decat oamenii, ceea ce e anormal.

FreakDoll
23 Sep 2011, 00:23
De ce insisti sa demonstrezi cat de "destept" esti? Nu m-am bagat in seama cu tine de drag. Asta-i culmea! Numai un copil de gradinita poate afirma asa ceva. Din moment ce ma intereseaza subiectul, pot comenta mult si bine. Emoticoanele respective reprezentau un mod frumos de a-ti spune ca faci praf degeaba pe aici. Se pare ca nu te-ai prins. Dar nici nu ma asteptam s-o faci.
De ce oare se reped sa te muste? Pai nu vezi ce suflet negru ai? Ce explicatie mai doresti?
Eu nu am zis nici o clipa ca nu exista si caini agresivi. Orice padure are uscaciunile ei. Dar asa cum pentru criminali, tortionari, teroristi, etc nu este exterminat un popor intreg, nu poti pretinde sa fie luate asemenea masuri nici in privinta maidanezilor, niste fiinte neajutorate. Adica, ce fel de om esti daca sustii o asemenea initiativa? Daca ai fi un om in adevaratul sens al cuvantului nu te-ai gandi la crima pentru a solutiona aceasta problema.

Daca un om ma insulta sau ma loveste, apelez autoritatile si in scurt timp ele il leaga, deci cainii au mai multe drepturi decat oamenii, ceea ce e anormal.
:)) Cred ca nu esti bine informat. Esti haios, totusi, in ignoranta ta.

Am mai zis si repet: mi-e scarba de genul asta de persoane si daca ti-am raspuns n-am facut-o de drag. Din contra. Dar, desi nu-mi place sa intru in discutie cu astfel de persoane, nu pot sa n-o fac fiindca, altfel, ar exista doar mesaje de genul celor lasate de tine pe forum si am ajuns in situatia asta tocmai pentru ca multi iubesc animalele, dar prefera sa nu se amestece in discutii sau diverse actiuni doar ca sa nu fie apoi apostrofati de oameni ca tine. Popor de oameni slabi de inger.

copila_satanista
23 Sep 2011, 12:05
Draga FreakDoll asa te-as pune sa te plimbi cateva nopti pe la mine prin cartier, eventual si cu o plasuta de mancare, poate macar asa te mai trezesti nitel din somnul tau de printesa in care visezi ca daca le zambesti cainilor nu patesti nimic...

FreakDoll
23 Sep 2011, 13:22
:)) Nu stiu cum ati trait o viata in Romania, dar nu sunteti capabili sa intelegeti limba romana. Tu nu ai inteles ca m-au incercuit si pe mine de foarte multe ori haite de caini, dar nu mi-au facut nimic?
Cainii simt oamenii, e dovedit.

P.S. Nu le-am zambit fiindca n-aveam timp sa stau sa ma mai si iubeasca apoi :D

copila_satanista
23 Sep 2011, 13:42
In fine .. 8-}

Igor12
23 Sep 2011, 15:50
E un fel de "bate toba la urechea surdului". Cineva nu pricepe ca daca lui nu i s-a intamplat, nu se poate intampla altora. Iar daca se intampla, e din cauza ca "ei e rai, ei are suflet negru". Ntz, ntz, uamini fara suflet. Toti cei agresati de caini, repet FARA MOTIV (doar poate avand nenorocul de a se afla atunci in calea lor), si cer sa se faca ceva in acest sens, pentru a se simti in siguranta pe strada, fara teama de a nu fi muscati din senin,is niste oameni ce provoaca greata. Cel putin asa am observat aici Am intrebat care ar fi solutia reala pentru a rezolva asta (daca tot nu suntem de acord cu eutanasierea), dar nu mi s-a raspuns. Iar chestia cu vanarea, draga FreakDoll, nu e perla, nici faza tare. Mai scoate si tu capul dintre cerceii roz si pufosi si vezi realitatea. Ia da un search si ai sa vezi ca nu indrug povesti, desi se pare ca-ti plac :)

FreakDoll
23 Sep 2011, 16:14
Ce-mi plac replicile astea care se vor a fi argumente, dar de fapt sunt niste atacuri personale in lipsa de alt raspuns. Mai nou, orice fata care nu e de acord cu o persoana este numita pitipoanca. Cat de "destept" trebuie sa fii ca sa aduci in discutie asa ceva?? "Cerceii roz si pufosi"?:-S Tu esti somnambula? Acum visezi de fapt? Eu ti-am explicat ceva mai sus, dar se pare ca citesti doar ce vrei. Iar solutii, draga Igor666, s-au tot dat. Peste tot, inclusiv pe forum. Daca n-ai urechi sa auzi si ochi sa vezi, nu cauta vinovati unde nu sunt.

Toti cei agresati de caini, repet FARA MOTIV (doar poate avand nenorocul de a se afla atunci in calea lor), si cer sa se faca ceva in acest sens, pentru a se simti in siguranta pe strada, fara teama de a nu fi muscati din senin,is niste oameni ce provoaca greata. Cel putin asa am observat aici

Nu am zis asa ceva. Vezi ca citesti doar ce iti convine? Am zis ca mi-este scarba de oamenii care sustin ideea ca toti cainii trebuie eutanasiati. Eu nu am zis ca este anormal sa va doriti sa se rezolve aceasta problema, dar nu aceasta este solutia. Desigur ca imi doresc sa nu mai fie caini pe strada, pentru binele tuturor. Dar nu sunt inumana ca altii.

Igor12
23 Sep 2011, 16:35
Cerceii roz si pufosi i-am asociat cu ideea de naivitate, dar daca tu preferi alta asociere..e alegerea ta. Si nu mai am chef sa ma cert cu tine. Nu-ti doresc decat sa te iubeasca in continuare cainii si sa nu te muste niciodata. Atat iti mai cer..zi-mi si mie de unde ai ajuns la asocierea de Igor666 cand nick-ul meu e altul? ( si am sa raman in ignoranta si somnambulismul meu). Si poate intre timp invat si sa citesc :)

FreakDoll
23 Sep 2011, 16:38
Din moment ce tu ti-ai permis sa faci asemenea asocieri, mi-am permis si eu sa adaug acel numar nickname-ului tau. Eu nu m-am certat cu tine. Am incercat sa iti explic ceva. Ti-am raspuns cum mi-ai "vorbit" si tu. Nu consider ca sunt naiva. Din contra.

Eu nu inteleg de ce nu v-ati adunat si voi laolalta cu oamenii care au facut mitinguri de-a lungul timpului pentru a nu fi eutanasiati maidanezii, dar pentru a lua masuri care sa-i favorizeze si pe ei, si pe voi? Doar faceti scandal pe forumuri si instigati oamenii la violenta. Dar nu cred ca ati participat vreodata la un miting care sa sustina o solutie umana si nu crima. Sa stiti ca in Franta umbla soriceii pe jos prin parcuri si intr-un numar foarte mare si nu se streseaza nimeni din cauza lor. E adevarat ca nu sunt maidanezi pe strazi. Dar tarile civilizate nu apeleaza la astfel de masuri.

Igor12
23 Sep 2011, 16:58
Esti prea inflexibila in gandire uneori. Si gandeste-te ca un om muscat de caini nu are cum sa se uite cu indiferenta la sutele de maidanezi fara stapan ce misuna pe strazi. Clar ii va fi frica de ei. Insa tu sari si ii cataloghezi ca oameni fara suflet, "ca doar nu degeaba au fost muscati". Te-ai gandit macar o clipa ca s-ar putea sa te inseli? Sau ca acei oameni incearca sa-si proteze copiii de agresivitatea cainilor? Majoritatea maidanezilor is nascuti pe strazi, nu prea cunosc vorba buna si singurele lor preocupari sunt procurarea hranei si apararea teritoriului de unde isi procura hrana, devenind foarte agresivi cand simt si cel mai mic semn ce cred ei ca ar putea atenta la ce e al lor. Deci nu ai cum sa stii cum vor reactiona. Nu e vorba de a fi inuman, nimeni nu-si doreste sa moara toti, nici nu stiu daca se pune problema in felul asta. Insa clar trebuie muuult rariti. Iar solutiile oferite de asa-zisele adaposturi pt caini, adoptiile, sterilizarea...s-a vazut deja ca nu sunt viabile, nu au efectul ce ar trebui sa il aiba. In aceste conditii, ce facem? Long live za dog?

FreakDoll
23 Sep 2011, 17:19
Nu cred ca sunt inflexibila in gandire. Insa, in acest caz, s-a pus problema ori da, ori ba. Ori omoram, ori nu.
Am mai spus odata ca exista si caini agresivi asa cum exista si criminali, si violatori, etc. Am mai spus asta de nu stiu cate ori. Dar, repet, tu citesti si citezi doar ce iti convine.
Nu au efectul pe care ar trebui sa il aiba fiindca, de multe ori, cainii aparent sterilizati nici macar nu sunt sterilizati. Cunosc foarte multe cazuri in care cainii purtau acei cercei, dar, de fapt, nu erau castrati. Iar hingherii stiau exact in ce zona sunt acei caini si nr-ul lor de identificare fiindca veneau si ii prindeau iar doar ca sa mai treaca cateva sterilizari pe foaie si sa mai scoata niste bani. Adaposturile pentru caini nu functioneaza pentru ca nu sunt fonduri pentru a le intretine. Adaposturile pentru caini care exista la ora actuala in Romania sunt intretinute din banii oamenilor de la asociatiile pentru animale si din banii altora care mai doneaza una, alta din cand in cand. Adoptiile. Nu cred ca mai are rost sa discutam despre acest lucru. Eu am caine si e maidanez. L-am luat de pe strada. Am mai convins si alti oameni sa mai adopte anumiti caini care erau vai de mama lor. Dar nu se rezolva nimic cu asta fiindca, in cartierul meu, saptamanal sau o data la 2 saptamani, vine o masina plina cu caini de la tara si-i descarca pe-aici. Initial, nu-mi explicam cum de apar atatia caini noi atat de des. Dar, voila! Plus ca exista foarte multi "destepti" care-si lasa cainii din curte sa plece pe-afara cand sunt in calduri.
Ideea este ca daca voi, care nu va mai doriti caini pe strazi, si noi, cei care iubim animalele si nu vrem sa permitem sa fie omorate de niste barbari, de parca am fi in secolul 15, am dona lunar 1 ron, s-ar strange destui bani pentru a intretine adaposturile pentru caini. Dar, cum noi nu suntem un popor civilizat, nu ne putem gandi la o solutie umana, ci sustinem crima.

Igor12
23 Sep 2011, 17:33
Ne gandim la solutii umane, insa sunt un fel de lupta cu morile de vant, in timp ce cainii se inmultesc in continuare. Clar e vorba de mentalitatea romanului ca popor, de iresponsabilitatea lui de a avea grija de un animal, de a nu constientiza ce presupune asta.. Si iti spun sincer, acele donatii de care spui..inseamna un gest foarte frumos dar din pacate irealizabil. Si nu o spun din pesimism, ci din motive reale. La mine in oras a fost construit un adapost (prin implicarea unor iubitori de animale, elevi de la scolile din oras, a mea, a colegilor mei, cu mari eforturi si sacrificii). Ce s-a intamplat cu el? Banii primiti pentru hrana, medicamente, ingijirea cainilor bolnavi, etc (bani proveniti si din donatii ale copiilor in mare parte, unii dintre ei avand grija de caini in timpul lor liber) au fost folositi in scopuri personale de ingrijitori, cainii fiind lasati sa moara de foame, ajungand sa se manance intre ei. Si nu e un caz singular. Si atunci, iti mai vine sa sponsorizezi alte asemenea actiuni? Toti se declara de buna credinta pana la proba contrarie. Nu militez pentru crima, ci doar pentru disparitia cainilor de pe strazi.

FreakDoll
23 Sep 2011, 17:44
Da. Stiu ca sunt si cazuri de genul asta, dar nu trebuie sa generalizam. Asociatia din orasul meu, cea pe care o cunosc eu, este serioasa si chiar s-a umplut de datorii vindecand caini bolnavi, sterilizand si tot asa. Solutii exista, dar romanii nu le vor accepta din diverse motive. Intotdeauna va fi mai simplu sa dam in cap. La propriu.

copila_satanista
23 Sep 2011, 18:44
Ideea este ca daca voi, care nu va mai doriti caini pe strazi, si noi, cei care iubim animalele
Te rog sa nu ai senzatia ca se exclud reciproc. Eu iubesc animalele foarte mult, dar in acelasi timp sustin ca numarul cainilor de pe strazi si pericolul pe care il reprezinta prin violenta ori bolile lor sunt o serioasa problema. Nu militez pentru uciderea lor ci pentru solutille pe termen lung.
Gradul scazut de implicare al cetatenilor provine in mare parte din neincrederea in autoritati, recunosc ca si eu am avut o prima reactie asemanatoare cu cea a lui Igor12 gandindu-ma la serioziitatea celor care ar intra in posesia banilor. Bucurestenii cel putin sunt destul de disperati sa se rezolve cumva problema si eu cred ca ar da o mana de ajutor daca ar sti ca o dau cu folos. Chiar tu povesteai mai sus diverse "manarii" facute in acest sens si mai stiu si eu cate ceva. In plus chiar cred ca daca lucrurile ar merge mai putin corupt si mai mult civilizat ar fi fost de ani buni rezolvata toata treaba, dar deh.. noi romanii trebuie sa ramanem cu ceva ani in urma...

Trebuie sa iti spun ca am ras copios la treaba cu soriceii din parcurile franceze si la piscatura oarecum fondata pe care ti-a aplicat-o Igor12 cu cerceii.

Kriss_Kringle
23 Sep 2011, 21:27
Acum vreo 30 de minute a lovit unul cu un Jeep un caine pe strada.L-a dus pe trotuar si a plecat ca oricum nu mai avea ce sa-i faca pentru ca murise.Dupa 15 minute a venit o nenorocita care n-a fost in stare nici macar sa-l mute ca sa-si parcheze masina asa ca a parcat-o deasupra lui.Daca il calca chiar ca ma duceam sa-i zic de maica-sa ceva.Chiar si asa am tipat la ea de peste strada ca n-a fost in stare sa-l mute jumatate de metru mai incolo ca sa-si parcheze masina.Se uita ca proasta la noi de parca nu facuse nimic.Adevaratele animale oamenii sunt.In gluma asta de tara numai ignoranti si inculti iau decizii,de aia am ajuns vai de noi.Plangeti ca va latra cainii,vorba aia,se uita la om...

FreakDoll
23 Sep 2011, 21:50
Da, ce sa zici si tu copila_satanista. Eu zic sa te duci putin prin Franta si sa nu te mai amuzi fara rost, ca nu-ti sta bine. Piscatura?:)) Aoleu! Ce m-a durut!!=)) Nu a facut aceasta asociere din cauza "naivitatii" mele, ci din cauza pozei mele, sa fim seriosi. Dar multumesc lui Dumnezeu ca stiu ce inseamna o oja, un ruj, nu umblu dezmatata si fara sa am habar ce inseamna sa fii o fata ingrijita si cocheta. Mai nou, asta inseamna pitipoanca, iar persoanele fara argumente incearca sa se lege de aceste lucruri.

Acum, on-topic, Kriss_Kringle, te mai mira? Despre asta este vorba.
O persoana care, chipurile, iubeste animalele, nu ar sustine niciodata aceasta idee de a eutanasia maidanezii, ci ar incerca sa gaseasca alte solutii, sau, macar, sa participe la diferite actiuni care urmaresc rezolvarea problemei nu prin crima, nu doar sa se planga si sa dea din gura. Nedreapta e viata asta. Of, of, of!

Cinemania
23 Sep 2011, 22:32
Cunosc pe cineva care are acasa la tara o droaie de pisici si caini de toate felurile (in total vreo 30) adunati de pe strazile Bucurestiului.

In multe tari europene nu prea vezi caini vagabonzi pe strazi.

Pana la urma astia mai halesc carne de caine in China ?

Oare cati oameni au fost muscati / ucisi de caini domestici scapati de stapan de sub control ?

Sa fie eutanasia asta metoda cea mai buna ? Da, daca nu esti in stare sa controlezi acest fenomen al cainilor vagabonzi. Da, daca nu vrei altceva decat sa scapi cat mai repede si mai ieftin de ceva de care tot tu esti responsabil.

Cei care sustineti eutanasierea (din varii motive) nu faceti altceva decat sa dati mana cu niste autoritati impotente care sunt vinovate de situatia actuala si care isi folosesc creierul mai putin decat maidanezii de pe strazi.

E vreo problema cu adaposturile de animale ?

Oare cat o sa mai treaca pana o sa cerem eutanasierea cersetorilor de pe strazi ? Si ei mai musca uneori, nu-i asa ?

FreakDoll
23 Sep 2011, 22:49
Pana la urma astia mai halesc carne de caine in China ?
Da. Cine spune ca nu este asa, minte. Mi-a povestit un prieten care a fost in China ca sunt locuri in care te poti uita la ei si iti poti alege cainele din care vrei sa mananci. Mie nu-mi vine sa cred asa ceva.
Am mai auzit mai demult ca faceau astia trafic cu maidanezi. Ii trimiteau la chinezi. Suna cam fantasmagoric. Nu stiu daca asta este adevarat.
Dar s-a dovedit ca existau nenorociti care-i jupuiau de vii. Au gasit un container cu caini jupuiti, aruncati unul peste celalalt, iar unii dintre ei inca mai traiau. Este ingrozitor asa ceva. Nu-mi vine sa cred ca exista oameni capabili sa faca asta!!:(

La ce te referi? S-au enumerat cateva probleme in ceea ce priveste adaposturile de animale.

Am uitat sa precizez ca "doctorii" care sterilizeaza cainii de pe strazi sunt niste iresponsabili fara suflet. Nu-si dau interesul cand fac aceasta procedura, iar, dupa cateva zile, vezi caini pe strazi cu operatia deschisa, sau care in timp, din aceasta cauza, fac apa la stomac si mor.
A primit o asociatie pentru animale mai multe plangeri in legatura cu un loc in care, chipurile, se sterilizau maidanezii. Cand s-au dus acolo au gasit caini tinuti sa moara de foame. Dormeau in propriile excremente, pe care le si mancau, de altfel. Unu nu mai avea ochi de la bataile aplicate de adevaratele animale de acolo - oamenii.
Deci, exista nenumarate probleme. Dar, daca e vorba despre animale, nu conteaza fiindca ele sunt animale si pot fi batute, maltratate, omorate.

Cinemania
23 Sep 2011, 22:59
Ca-i mananca, asta e, tine de cultura lor culinara. Sunt si alte animale care sunt sacrificate in scopuri nutritive.

Da' sa-i jupui de vii e alta treaba.

Liviu-
23 Sep 2011, 23:00
Mi-a povestit un prieten care a fost in China ca sunt locuri in care te poti uita la ei si iti poti alege cainele din care vrei sa mananci. Mie nu-mi vine sa cred asa ceva.

Dar daca-i vorba de pasari, porci, vite, ovine iti vine sa crezi? Cu se sunt mai presus cainii decat celelalte animale?

Cinemania
23 Sep 2011, 23:00
La ce te referi? S-au enumerat cateva probleme in ceea ce priveste adaposturile de animale.

Ma refeream la folosirea de adaposturi de animale in locul eutanasierii.

FreakDoll
23 Sep 2011, 23:07
Liviu, nu inteleg de ce imi pui o asemenea intrebare din moment ce eu n-am zis nimic in acest sens. Topicul acesta se numeste "Miting anti-eutanasie" si se refera strict la caini. Nu ti se pare normal sa vorbesc si eu tot despre ei? Dar, daca tot m-ai intrebat, eu nu mai mananc carne, deci am aceeasi parere si cand vine vorba despre ele.

Ma refeream la folosirea de adaposturi de animale in locul eutanasierii.

Asa ar fi ideal, nu? Dar vezi ca nu se acorda fonduri pentru aceste adaposturi si nici oamenii nu sunt dispusi sa dea macar 1 ron pe luna, din diverse motive, unele deja amintite. Momentan, adaposturile de animale de la mine din oras, de care am eu habar, doar trateaza caini bolnavi, dar doar pana se vindeca pentru ca mereu apar altii care au nevoie de ajutor si nu exista nici spatiu si nici resurse financiare.

Cinemania
23 Sep 2011, 23:14
Intrebarea lui Liviu are, totusi, sens.

Stau amu si ma intreb cum am privi lucrurile daca si la noi cainii ar fi comestibili...m-am pus de unu' singur pe ganduri :D

FreakDoll
23 Sep 2011, 23:18
Sunt ei oamenii, dar cainii?:| Presimt ca in curand vom ajunge si noi sa-i mancam. Wow. Ce idee geniala. Daca i-am manca, ar disparea toti foarte repede :-?

Nekkyosha
24 Sep 2011, 19:46
Eu sunt pentru adoptie. Sa-i luam de pe strazi, sa-i vaccinam, sa-i deparazitam extern si intern, sa-i ingrijim, sa respectam mediul curatand dupa ei. Altfel, suntem ipocriti! Sa nu pretindem ca-i iubim daca nu vrem sa facem niciun sacrificiu ca sa-i ajutam, intr-un mod responsabil! Ce valoare sociala are iubirea si compasiunea pentru criminali? Ce valoare morala are cinismul in fata suferintei celor inocenti?

Gebeleizis
27 Sep 2011, 00:20
La cotet!

Mi-a mai venit o idee! Am putea sa umplem si noi orasul de afise cu fotografii de copii desfigurati de prietenii vagabonzi ai oamenilor insensibili la suferintele aproapelui lor din specia superioara (cum au facut aia care militeaza pentru o dieta vegetariana), ca sa ridicam moralul celor care sunt de partea noastra. Le-am putea atasa mesaje de genul: "Romania, mandria unui continent al iubitorilor de animale" sau "Ador sa ma plimb seara printre blocuri." ori "Ham! 1-0!", "Un caine e cu mult mai inteligent decat un copil" s.a. s.a.
\m/

buticut
27 Sep 2011, 22:32
Mi-a povestit un prieten care a fost in China ca sunt locuri in care te poti uita la ei si iti poti alege cainele din care vrei sa mananci. Mie nu-mi vine sa cred asa ceva.
Dar daca-i vorba de pasari, porci, vite, ovine iti vine sa crezi? Cu se sunt mai presus cainii decat celelalte animale?
A raspuns Pitbull la intrebarea "De ce cainii sunt mai presus decat porcii", asa ca o sa ii dau quote, pentru ca nu cred ca o pot face mai bine decat el:

Intr-adevär, porcii au o inteligentä potentialä nebänuitä, care nu li s-a dezvoltat pur si simplu fiindcä omul, de-a lungul vremii, i-a folosit exclusiv ca sursä de hranä, färä sä le-o antreneze si sä le-o cultive. Si se pare cä, la un anumit nivel, acelasi lucru e valabil si pentru vite, oi si capre. Acesta nu este decât unul dintre motivele pentru care vegetarienii au exclus complet carnea din regimul lor alimentar.

In rest, statutul câinilor, al cailor si al pisicilor are urmätoarele träsäturi aparte:
- La nivel pragamtic, am constituit cu ei, de-a lungul mileniilor, o relatie nu doar utilitarä, ci chiar socialä - ni i-am fäcut efectiv prieteni. Asta s-a fixat atavic, în subconstientul speciei. Ca rezultat, câinele considerä omul, instinctiv, un "prieten", iar sacrificarea lui nu e doar un abuz de fortä, ca în cazul porcilor si al celorlalte animale "alimentare", ci si de trädare (a prieteniei si încrederii).

- In plus, am putea eventual accepta, cu îngäduintä, folosirea lor alimentarä, de cätre o natiune care o practicä prin traditie, dar nu putem trece peste metodele de sacrificare extrem de crude (bätaia pentru "frägezire", aruncatul de vii în apä clocotitä, jupuirea de vii pentru operativitate si supletea pielii prelucrate, etc.) AICI nu mai încape nici un fel de discutie.

Personal, consider un abuz (inclusiv în obiceiurile noastre, ale europenilor), sacrificarea puilor. Nu consum niciodatä carne de miel sau vitel, si evit carnea de purcel. Nici chiar la carnea de animal adult nu ma reped (nu numai cä tin posturile - care pe lângä valoarea lor spiritualä au si rolul de a ocroti într-o anumitä mäsurä speciile, mai ales în perioadele lor de împerechere; nu degeaba marile posturi se tin primävara si toamna, încä din vremurile pre-crestine), dar si în general cumpär destul de rar carne. Nu sunt vegetarian, considerând cä regimul carnivor cu mäsur are valentele lui, si stä în legea naturii (în fond, le e propriu si animalelor - care, cum bine stim, sunt neprihänite moral) - dar consider cä, pe lângä limitele lui biologice, trebuie sä fie practicat färä cruzimi inutile.

Nekkyosha
01 Oct 2011, 17:38
Eu i-as inculpa pe nesimtitii aia care isi permit sa lipeasca afisele cu animale sacrificate.

Sacrificarea acestor animale e facuta numai de catre profesionisti (sau, ma rog, asa ar trebui sa se procedeze in orice stat civilizat), iar cand cumparam carne pentru consum platim de fapt si spor de pacat acelor profesionisti, dar platim si ca sa mancam in liniste, nebantuiti de imaginea animalelor sacrificate. Profesionistii stiu ca nimeni altii anatomia animalelor si cum sa le curme acestora (care, apropo, nici nu s-ar naste daca n-ar exista cerere economica pentru carnea, laptele, blana lor) viata, astfel incat ele sa sufere cat mai putin si, afara de cazul unor dezaxati, isi fac meseria mai degraba cu cinism decat cu sadism, cel putin la noi.

Oamenii apreciaza carnea unor anumite specii de animale, in functie de particularitatile culturale, dar, ca reguli generale, omul evita carnea provenita de la speciile necrofage (unde intra si genurile canis, felis etc., cainii din crescatorii avand de multe ori o dieta vegetariana), dar si de la animalele considerate de companie (multa lume are bunaoara oroare de carnea de iepure, multi macelari neprofesionisti au suferit atacuri de cord cand au incercat sa sacrifice suide sau alte animale personale de care se atasasera nepermis de mult, altor crescatori fiindu-le imposibil sa manance carnea unor animale tratate in chip imprudent drept animale de companie).

Sorin87
04 Oct 2011, 20:52
dragutz cutzu de la avatar ;)

Nekkyosha
08 Oct 2011, 22:59
Nu-i asa?! Imi place cum scoate limba la lume.

Gebeleizis
22 Nov 2011, 19:44
Uraaaaa!!! In sfarsit s-a votat Legea Eutanasierei Cainilor! Felicitari!!!

aniela07
22 Nov 2011, 19:53
Asta era sustinuta de PDL parca... din acest punct de vedere nu-mi place legea. dar altfel poate, in sfarsit, scapam de unele animale turbate de pe strazi.
dupa ce se face curatenie, devenim si noi civilizati, ne ducem la adapostul de caini si din cei cativa catelusi orfani sustinuti de altfel din banii nostri salvam un suflet minunat luandu-l la noi in curte.

iiii
23 Nov 2011, 09:05
eu am vazut azi la tv, si era si Pitbull pe acolo, si o tinea pe o tanti in brate.
oricum din punctul meu de vedere este un pas spre normalitate.

keepwalking
23 Nov 2011, 10:57
da, l-am vazut si eu pe pitbull, pe realitatea:)
simpatica catelusa alba!:)

Presedintele
23 Nov 2011, 11:15
Buey, aia e Hera! :P

cristi88
23 Nov 2011, 14:55
Aia care compara cainele cu alt animal bun de sacrificat pentru a fi mancat stau prost cu istoria si cultura civica. Animalele precum gaini porci vaci etc, sunt animale de consum, fiind crescute de sute sau mii de ani special pentru a fi mancate, este cat se poate de firesc. Ca in secolul 21 lucrurile au degenerat si au ajuns sa fie sacrificate inutil sute de milioane de animale ptr lacomia omului de la oras, asta e alta treaba. La tara e un oarecare respect pentru animalul din curte cu greu crescut ca apoi sa fie mancat. Cat despre caini, pana si stramosii nostrii si-au dat seama de utilitatea cainelui si inteligenta lui, asa ca au decis sa-l DOMESTICEASCA, nu sa-l manance. Aia care maninca caini sunt asiaticii ( cu exceptie japonezii ) chinezii de fel si coreeni sunt foarte realmente prosti. Din cauza asta sunt considerati inferiori de catre japonezi.

Asa ca incetati cu aberatii de genul '''daca porcul poate fi omorat atunci dc nu poate fi si cainele'' ca daca v-ati intoarce in trecut cu astfel de afirmatii ati primii palme peste bot de la oamenii mai ''primitivi''

Liviu-
23 Nov 2011, 15:09
Cat despre caini, pana si stramosii nostrii si-au dat seama de utilitatea cainelui si inteligenta lui, asa ca au decis sa-l DOMESTICEASCA, nu sa-l manance.

Care ar fi utilitatea lui? (eu nu vad decat o situatie in care cainele e mai util decat alte animale domestice, iar situatia respectiva nu prea exista la oras) Si la ce mai exact te referi cand zici "inteligenta" lui?

PS: Faci multe afirmatii care te depasesc. Ma refer la generalizarile tale legate de chinezi si alte chestii prin celalalt topic.

PS2: Devine plictisitor aerul de superioritate morala al iubitorilor de animale care se cred niste persoane bune si "mai" umane.

iiii
23 Nov 2011, 15:14
hai sa va zic si eu una...

daca cumva, ar exista un vot / sondaj sau chiar puteau sa intrebe la recensamant, daca sunt de acord cu maidanezii , si va asigur ca peste 70% din populatia tarii ( mai ales cei de la oras ) ar fi pro eutanasiere.

cristi88
23 Nov 2011, 15:29
Cat despre caini, pana si stramosii nostrii si-au dat seama de utilitatea cainelui si inteligenta lui, asa ca au decis sa-l DOMESTICEASCA, nu sa-l manance.

Care ar fi utilitatea lui? (eu nu vad decat o situatie in care cainele e mai util decat alte animale domestice, iar situatia respectiva nu prea exista la oras) Si la ce mai exact te referi cand zici "inteligenta" lui?

PS: Faci multe afirmatii care te depasesc. Ma refer la generalizarile tale legate de chinezi si alte chestii prin celalalt topic.

PS2: Devine plictisitor aerul de superioritate morala al iubitorilor de animale care se cred niste persoane bune si "mai" umane.

Afirmatii care ma depasesc ? Eu cred ca tu esti depasit de afirmatiile mele. Daca nu ai abilitatea cognitiva de a constata evidentul, inseamna ca tot ce nu iti suna tie bine este generalizare ?

Cat despre utilitatea cainelui, se vede ca nu prea te-ai uitat pe Discovery in copilarie, sa vezi si tu importanta lui pentru om. Era folosit la razboaie, era folosit ca insotitor, paznic, vanator. Cand se ascund criminali prin paduri, cu ce vine politia sa-i caute ? Cand sunt aduse droguri in tara, cu cine vine politia sa verifice masinile ? Daca esti incapabil sa depistezi inteligenta la un simplu caine, atunci cat de capabil esti sa o depistezi la un om ?

Superioritatea morala a oamenilor iubitori de animale este doar falsa ta impresie. Daca ai compasiune pentru oameni implicit ai si pentru animale si vice versa.

Liviu-
23 Nov 2011, 15:36
Esti amuzant :))

chuckyfan
23 Nov 2011, 15:43
Eu iubesc cainii, in momentul de fata am 5, dar maidanezii trebuie eutanasiati pentru ca-s prea multi si prea periculosi. Bine ar fi daca s-ar putea scoate profit din asta si sa se puna la bugetul statului. Nu i-am putea ambala si trimite in China sau Vietnam?

cristi88
23 Nov 2011, 16:22
Eu iubesc cainii, in momentul de fata am 5, dar maidanezii trebuie eutanasiati pentru ca-s prea multi si prea periculosi. Bine ar fi daca s-ar putea scoate profit din asta si sa se puna la bugetul statului. Nu i-am putea ambala si trimite in China sau Vietnam?

Asta cu ambalatul si trimis la asiatici e teribilism. Eu cred ca mai repede merg trimisi aia 5 caini ai tai ca sigur sunt mai dolofani si ciolanosi si lasa niste rahati cat pumnul prin parcuri. Esti fals ca falsa mea pudoare daca spui ca ai caini dar restul de pe strada sa fie eutanasiati.

Repet, maidanezii sunt o problema dar nu trebuie rezolvata prin exterminare. Ei s-au inmultit ptr ca primaria si ONG-urile au furat banii ca apoi cainii sa fie omorati cu batele in adaposturi de recidivisti platiti. Solutia este sterilizarea.

iiii
23 Nov 2011, 16:31
cristi, o solutie este si sterilizarea, ai dreptate, dar un caine sterilizat nu poate ataca un om, la fel ca un caine ne sterilizat?
e ca replica din Lord of War, cand lui Nicu Cusca ii zice negrul ala, ca un glont tras dintr-un AK , de un copil de 8 ani, are aceeasi putere ca un glont tras de un om matur.

si faza cu sterilizarea nu rezolva repede problema , in Ro se doreste rezolvarea problemei curand, pentru ca persista de mult timp.

cristi88
23 Nov 2011, 16:55
cristi, o solutie este si sterilizarea, ai dreptate, dar un caine sterilizat nu poate ataca un om, la fel ca un caine ne sterilizat?
e ca replica din Lord of War, cand lui Nicu Cusca ii zice negrul ala, ca un glont tras dintr-un AK , de un copil de 8 ani, are aceeasi putere ca un glont tras de un om matur.

si faza cu sterilizarea nu rezolva repede problema , in Ro se doreste rezolvarea problemei curand, pentru ca persista de mult timp.

Un caine sterilizat este cu mult mai putin agresiv. Da intradevar musca, dar in cele mai multe cazuri musca de frica, instinctiv dezvolta o teama fata de omul care il bate. Si eu am fost muscat de caine cand eram mic, a aparut unul de sub masina si hatz. Asta nu m a facut sa-i urasc si sa dau cu pietre dupa ei. Pentru mine pericolul era altceva, nu bietul maidanez, plus ca sterilizat fiind nu se mai poate inmulti si mor toti intr-un final.

La mine in zona sunt foarte multi caini maidanezi, fiecare haita la un bloc. Stau intr-o zona foarte ''multiculturala'' si fara cainii care latra la orice miscare jumatate din masinile de la bloc ar ramane pe ''butuci'' intr-o singura noapte. Am cunoscut si eu oameni muscati nasol de caini si sincer o meritau. Am fost incercuit intr-o zi de o haita si l-am chemat pe fiecare in parte sa-l mangai. Veneau saracii sa fie mangaiati ca si cum nu au simtit niciodata compasiune.

iiii
23 Nov 2011, 17:02
inteleg perfect ce spui, dar tin sa iti mentionez ca e o problema pe care romania o are. ai habar cati straini au vizitat romania si au mentionat pe blogurile lor ca sunt caini vagabonzi pe strazile romanesti.

in alta ordine de idei, dupa faza asta, cum ar fi sa se faca un film, sa zicem chiar scurt metraj romanesc, despre o tanti care iubeste cainii vagabonzi, declarata pro maidanezi, etc, care face petitii, participa la mitinguri... si cineva drag ei, copil / sot / mama sau tata sa fie atacat intr-o seara pe strada de 2-3 caini maidanezi, dulai de aia mari, si sa o mierleasca.
Un astfel de film poate deschide ochii oamenilor, despre pericolul , si acum sa ma intelegi pls, care exista zi de zi, cand ai contact involuntar sau voluntar cu aceste animale fara stapan.

cristi88
23 Nov 2011, 17:24
Cainii cu adevarat agresivi sunt putini. Aia care ataca neprovocat, trebuiesc intradevar eutanasiati. Ca si la americani cu cainii domestici, se investigheaza dc a muscat, cum a muscat si in functie de raport se decide eutanasia. Dar ca sa duci la omorat un catelus de la bloc sau pribeag care cauta si el de mancare, este urat.

Cat despre straini, sa fim seriosi. Cand te duci intr-o tara straina si spui ca esti roman te striga cumva ''maidanezule '' sau se apleaca sa nu ii musti de picioare ? Sau te scuipa in fata strigand ''gitanos'' in timp ce isi verifica buzunarele ?

Asta cu cainii la romani e tapul ispasitor pentru adevarata problema. Cum spuneam si in alt post, romanul iobag si las a devenit tolerant si gaseste in necuvantatoare sursa problemelor in aceasta tara, pentru ca e prea timorat si fricos sa ridice glasul impotriva unor bipezi periculosi. E mai usor sa dai cu piatra dupa un caine decat sa ridici privirea din pamant

Kriss_Kringle
23 Nov 2011, 17:41
Cainii cu adevarat agresivi, care ataca neprovocat, trebuiesc intradevar eutanasiati. Ca si la americani cu cainii domestici. Se investigheaza dc a muscat, cum a muscat si in functie de raport se decide eutanasia. Dar ca sa duci la omorat un catelus de la bloc sau pribeag care cauta si el de mancare, este urat.

Cat despre straini, sa fim seriosi. Cand te duci intr-o tara straina si spui ca esti roman te striga cumva ''maidanezule '' sau se apleaca sa nu ii musti de picioare ? Sau te scuipa in fata strigand ''gitanos'' in timp ce isi verifica buzunarele ?

Asta cu cainii la romani e tapul ispasitor pentru adevarata problema. Cum spuneam si in alt post, romanul iobag si las a devenit tolerant si gaseste in necuvantatoare sursa problemelor in aceasta tara, pentru ca e prea timorat si fricos sa ridice glasul impotriva unor bipezi periculosi. E mai usor sa dai cu piatra dupa un caine decat sa ridici privirea din pamant

Total de acord cu tine.Solutia nu e sa ii eutanasiem pe toti, ci doar acei caini agresivi fara scapare,restul sa fie sterilizati si bagati la adaposturi unde pot veni persoane care sa-i adopteze,iar cei ramasi sa fie liberi sa bantuie strazile.Suntem departe de a fi civilizati cand vine vorba de maidanezi,la americani exista politia animalelor,lucru care e de domeniul SF-ului la noi in tara.Vad ca toata lumea sare de cur in sus cand niste maidanezi flamanzi ataca copii sau adulti si ii mierlesc din cauza foamei(problema care se trage tot de la oameni,pentru ca le e greu dupa ce mananca sa le dea niste resturi la animale si arunca in schimb tot la tomberon) dar nu zic nimic cand sunt omorate animale in masa de catre unii doar de distractie.Am vazut de-a lungul anilor cum prieteni de-ai mei si chiar straini cum omorau pisici si bateau caini doar de plictiseala sau sa-si satisfaca sadismul fara ca ele sa reactioneze in vreun fel si ne mai numim oameni "civilizati".Considerati oamenii omorati de caini drept ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.;)
Problema a inceput din cauza noastra si acum vrem sa o rezolvam pe calea "usoara".Unii dintre voi habar n-aveti de ce barbarism dau dovada hingherii care o sa-i eutanasieze.Probabil ca o sa se aprobe o suma de bani pentru eutanasierea prin injectie sau ceva de genul iar banii aia o sa fie bagati frumos in buzunar de catre primari si lacheii lor,lasand calaii sa omoare cainii cu bataia,ca vezi tu domne' nu-s bani.E nevoie de implicarea tuturor si dedicatie pentru a rezolva problema asta pe o cale cat mai omeneasca,nu sa aratam cu degetul si sa comentam ca slava cerului,suntem cei mai buni la asa ceva.

Twinsen
23 Nov 2011, 17:51
Cainii cu adevarat agresivi sunt putini. Aia care ataca neprovocat, trebuiesc intradevar eutanasiati. Ca si la americani cu cainii domestici, se investigheaza dc a muscat, cum a muscat si in functie de raport se decide eutanasia.
Da, facem ancheta... Tu nu vezi ca politia nu are timp/chef sa se ocupe de oameni infractori, d-apoi de caini. Sau daca oricine e muscat de un caine sa mai piarda timp sa mearga dupa hingheri si apoi sa caute cainele doar l-or gasi pe undeva? :-O

Cainii vagabonzi nu au ce cauta pe strada.

Kriss_Kringle
23 Nov 2011, 17:56
Cainii cu adevarat agresivi sunt putini. Aia care ataca neprovocat, trebuiesc intradevar eutanasiati. Ca si la americani cu cainii domestici, se investigheaza dc a muscat, cum a muscat si in functie de raport se decide eutanasia.
Da, facem ancheta... Tu nu vezi ca politia nu are timp/chef sa se ocupe de oameni infractori, d-apoi de caini. Sau daca oricine e muscat de un caine sa mai piarda timp sa mearga dupa hingheri si apoi sa caute cainele doar l-or gasi pe undeva? :-O

Cainii vagabonzi nu au ce cauta pe strada.

Heil Hitler!

cristi88
23 Nov 2011, 18:01
In adaposturi sunt batuti cu bate unu cate unul ( si nu o singura lovitura menita sa-i doboare din prima ) se da in ei de distractia sa li se rupa oasele apoi sunt aruncati stive si lasati sa moara in chinuri. Am vazut acum cativa ani un video cu un infect care injecta apa cu soda caustica in pui de catei si facuse deja un morman de catelusi pe jumatate morti in spatele lui care scheunau infernal.Imaginati-va durerea cauzata de soda caustica. E ca si cum bei acid. Am vazut filmulete cu catei jupuiti de vii, cu catelusi care se inghesuiau sa suga la cateaua omorata cu bata.

Asta o sa se intample iar daca se aproba eutanasia. Banii o sa fie furati si cainii masacrati. Asta e costul ''civilizatiei'' ipocritilor. Mai grav e ca mentalitatea de genul asta nu poate fi schimbata, e implementata adanc in romani. Le este greu, intelectual vorbind, sa vada situatia asa cum este ea.

Twinsen
23 Nov 2011, 18:22
Am vazut acum cativa ani un video cu un infect care injecta apa cu soda caustica in pui de catei si facuse deja un morman de catelusi pe jumatate morti in spatele lui care scheunau infernal.Imaginati-va durerea cauzata de soda caustica. E ca si cum bei acid. Am vazut filmulete cu catei jupuiti de vii, cu catelusi care se inghesuiau sa suga la cateaua omorata cu bata.
Hai sa estimam asa aproximativ:

1) Cati oameni sunt muscati de caini vagabonzi pe strada?
2) Cati oameni jupoaie cainii de vii sau le fac injectii cu soda caustica?

anaemona
23 Nov 2011, 18:26
cristi88, simpatizez total cu tine, in privinta modului bestial in care am auzit ca se omoara ciinii in Romania, dar sa stii ca nu sintem singurii barbari. In Canada se omoara puii de foca la fel de bestial, cu bita, exista imagini pe net, eu n-am putut sa ma uit la ele, chinezii omoara iarasi bestial rechinii, numai pentru aripioare, le taie de vii apoi ii arunca inapoi in ocean, imaginile astea le-am vazut in Sharkwater, un documentar facut acum citiva ani. Nu vreau sa spun ca actiunea Romanilor e mai putin criminala, dar exista chiar criminali mai mari, impotriva carora nu se face nimic, care nu numai ca sint inumani, bestiali, abjecti si orice adjectiv oribil va mai vine in minte, dar ne distrug ireversibil ecosistemul.

FreakDoll
23 Nov 2011, 18:29
Hahaha!!=)) Astea-s cele mai tari intrebari ever. N-ai vrea sa stii raspunsul la a doua intrebare. Adica, oricum n-ar conta din moment ce aveti in cap numai crima, salbaticilor fara suflet ce sunteti!! Huoooo!!!
Ce-i spune cristi88 si ce intelege el din randurile alea. Doaaaamnee!! Exact aia era esenta. Sa citesti si sa te minunezi!!

Twinsen
23 Nov 2011, 18:32
Hahaha!!=)) Astea-s cele mai tari intrebari ever. N-ai vrea sa stii raspunsul la a doua intrebare. Adica, oricum n-ar conta din moment ce aveti in cap numai crima, salbaticilor fara suflet ce sunteti!! Huoooo!!!
Sa inteleg ca ai terminat de muls vacile in seara asta? :-?

cristi88
23 Nov 2011, 18:33
Am vazut acum cativa ani un video cu un infect care injecta apa cu soda caustica in pui de catei si facuse deja un morman de catelusi pe jumatate morti in spatele lui care scheunau infernal.Imaginati-va durerea cauzata de soda caustica. E ca si cum bei acid. Am vazut filmulete cu catei jupuiti de vii, cu catelusi care se inghesuiau sa suga la cateaua omorata cu bata.
Hai sa estimam asa aproximativ:

1) Cati oameni sunt muscati de caini vagabonzi pe strada?
2) Cati oameni jupoaie cainii de vii sau le fac injectii cu soda caustica?

1) intrebarile tale sunt fara logica si nu au legatura cu ce am spus
2) daca ai urmarit posturile mele, din nou, nu inteleg rostul intrebarilor tale.
3) daca ai urmatit posturile mele si tot insinuezi ca trebuie cruzime ca sa nu mai vezi tu maidanez, iti recomand sa citesti asta.

'' Majoritatea romanilor care militeaza pentru masacrarea cainilor, sau care abuzeaza de animale, sunt cu probleme psihice, sau cel putin sufera de frustrari sexuale ori framantari launtrice. Este dovedit ca oamenii foarte frustrati tind sa chinuie animale. Este felul lor de a se manifesta asupra unei fiinte care nu se poate apara''''

P.S da anemona, stiu si faza cu focile, stiu cam tot ce se misca urat pe lumea asta.

FreakDoll
23 Nov 2011, 18:35
Sa intelegi ca esti prea salbatic pentru lumea asta daca sustii un asemenea comportament. Ar trebui sa te intrebi cum de iti mai permite Dumnezeu sa faci umbra pamantului degeaba.
Dar, vai! Ce dume ai! De unde le stii?? Mai amuza-ne, te roooggg!

Twinsen
23 Nov 2011, 18:37
Sensul intrebarii mele e foarte simplu. Zeci de mii de oameni, intre care copii, femei etc sunt muscati anual de caini vagabanzi. Exista cativa nebuni in Romania care fac injectii cu soda caustica unor caini. Care din cele doua probleme ti se pare mai mare?

FreakDoll
23 Nov 2011, 18:38
Da, da! Clar, cristi88! Trebuie sa fii bolnav psihic sa te uiti in ochii unei fiinte si apoi s-o maltratezi in toate felurile posibile. Nu conteaza ca fac asta hingherii care-s toti fosti puscariasi care acum au ocazia sa-si descarce frustrarile pe niste suflete nevinovate. Cine aproba un astfel de comportament este partas la crima si la fel de responsabil. Romania, tara lui Papura Voda, in care s-au strans toti salbaticii si criminalii fiindca aici se aplica orice mai putin legea.

Twinsen
23 Nov 2011, 18:42
Io sper sa nu ajungi ca copilul tau sa vina plin de sange acasa dupa ce a facut cunostiinta cu fiintele nevinovate. Din pacate multi au trecut prin asta.

FreakDoll
23 Nov 2011, 18:42
Bai, Twinsen, de unde scoti vorbele astea de duh?? Orice padure are uscaciunile ei. Exista si in randul oamenilor criminali, pedofili etc. Oricum, nu se pot compara cainii agresivi cu ei, fiindca acele animale au "adoptat" acest comportament din cauza mediului in care traiesc si a oamenilor care nu pierd nici o ocazie sa-i maltrateze in fel si chip. Te mai si intrebi de ce sunt muscati oamenii? Pai, analizeaza-ti putin comportamentul si gandirea aia de toata jena.

cristi88
23 Nov 2011, 18:46
Sensul intrebarii mele e foarte simplu. Zeci de mii de oameni, intre care copii, femei etc sunt muscati anual de caini vagabanzi. Exista cativa nebuni in Romania care fac injectii cu soda caustica unor caini. Care din cele doua probleme ti se pare mai mare?

Esti total deviat de la subiect. Partea cu cainii agresivi a fost discutata si sunt o multime de solutii. Partea cu soda caustica e metoda de exterminare in adaposturi. Felul in care pui tu problema este reprezentativ alora pe care eu ii blamez. Im sorry

FreakDoll
23 Nov 2011, 18:47
Zi "zau"! De ce nu s-a facut atata caz cand un copil a fost sfasiat de un caine tinut in curte? Eu daca as avea un copil, l-as supraveghea non-stop si nu l-as lasa singur, la varsta de 3 ani, intr-o zona plina de maidanezi flamanzi si maltratati.
Dar de ce nu pui si invers problema?
Alte argumente mai ai? Fiindca de unul singur ne-am saturat.
Nici un motiv din lume nu explica alegerea unui criminal care sustine o campanie de omorare a 500.000 de fiinte. Daca ai fi fost un om in adevaratul sens al cuvantului, ai fi sustinut alte metode, nu crima.

Twinsen
23 Nov 2011, 18:53
Nici un motiv din lume nu explica alegerea unui criminal care sustine o campanie de omorare a 500.000 de fiinte.
Fata mea, sunt sigur ca n-ai mancat in viata ta un gratar. Daca da, sa stii ca o fiinta a murit pentru asta. :|

FreakDoll
23 Nov 2011, 18:56
Baiatul meu, tu crezi ca esti sigur de foarte multe lucruri, dar de fapt ai o ceata totala in cap si n-ai habar de nimic. Am mai raspuns o data la asta si n-am de gand sa ma repet pentru un criminal ca tine. Vezi cum scrii. Te-ai emotionat?

Twinsen
23 Nov 2011, 18:57
Ai o minte ascutita, o sa-ti prinda bine in viata. :)

FreakDoll
23 Nov 2011, 18:59
Ce sa mai zic de tine??:)) Amuzantule! Argumente demne de un criminal, de un salbatic care "imbratiseaza" crima. Huoooo!!

Liviu-
23 Nov 2011, 19:08
Superioritatea morala a oamenilor iubitori de animale este doar falsa ta impresie.

Do you see it now? ;) Cat pentru restul discutiei... funny shit :))

FreakDoll
23 Nov 2011, 19:11
Funny. Foarte. Shit. Pfffu, nu stiu din ce cauza, dar miroase rau. O fi vreo prezenta noua, ori s-a imputit forumul de la prostiile debitate de criminali. O fi, o fi!

Ce ne mai place sa lasam comentarii fara rost doar ca sa mai intaratam si noi putin. Vai, vai! Si ne mai credem si corecti. Si impartiali. Uitasem cat de amuzant e forumul asta. =))

Twinsen
23 Nov 2011, 19:17
Eu i-as omori pe criminalii astia, sa vada cum e, ca apoi poate se razgandesc sa mai sustina atrocitatile astea. Holocaustul a ajuns la noi in tara!

FreakDoll
23 Nov 2011, 19:20
In mintea ta, un om se mai poate razgandi dupa ce a murit. Atata logica, atata inteligenta!! Impresionant! Ai vrut si tu sa fii jmecher, dar nu prea ti-a iesit.

Twinsen
23 Nov 2011, 19:22
Crezi ca logica ta se aplica la niste creaturi instate de sange. Daca ii sustii, ca esti ca ei. Crimina-l-o!

FreakDoll
23 Nov 2011, 19:24
Ahahahahahaha!!=))) Amuzant-u-l-e!:)) Pardon! Am vrut sa spun "Agramat-u-l-e".:D

Twinsen
23 Nov 2011, 19:26
Poti sa zici ce vrei, de fapt nu vrei ca ticalosii aia sa sufere si ei ca animalele pe care le maltrateaza. Nu ai pic de suflet, cu toata gramatica ta. Rusine!!!

FreakDoll
23 Nov 2011, 19:27
Ceee?? :)) In fine! Neinteresant!!

Liviu-
23 Nov 2011, 19:30
Vad ca ti-ai luat doza zilnica de paranoia ;)

FreakDoll
23 Nov 2011, 19:36
Da. Ce sa zici si tu?! Evident, nimic demn de luat in seama. Ciudat cum un moderator lasa comentarii tocmai pentru a baga raca intre ceilalti useri si comentarii fara un continut serios sau care sa faca referire directa la subiectul discutat.

Kriss_Kringle
23 Nov 2011, 19:43

Esti cam ignorant daca tu asumi ca sunt zeci de mii de oameni muscati anual de caini si DOAR cativa nebuni care fac injectii cu soda caustica unor caini.Tu nu intelegi ca nu conteaza neaparat daca li se fac injectii?A fost doar un exemplu dat de cruzimea de care sunt capabili oamenii,sunt mult mai multi idioti care omoara animale doar pentru simplul fapt ca nu le face nimeni nimic.

cristi88
23 Nov 2011, 19:44
Nici un motiv din lume nu explica alegerea unui criminal care sustine o campanie de omorare a 500.000 de fiinte.
Fata mea, sunt sigur ca n-ai mancat in viata ta un gratar. Daca da, sa stii ca o fiinta a murit pentru asta. :|

obvious troll is obvious 3/10

gasesti 2 pagini mai in spate argumentul caine vs vaca scris de mine intr-un mod cat sa intelegi pana si tu

daca doresti o explicatie mai elevata are si Pitbull un post, dar nu cred ca il poti intelege.

P.S de acum incolo imi rezerv dreptul de a omora cu bata plina de cuie ruginite, orice individ care abuzeaza de animale, strict ptr ca poate. Ei uite ca si eu pot (desi nu imi permite legea ) sa hacuiesc orice fraier. Daca cu ochii insangerati si horcaind sange o sa ma intrebati dc fac asta, o sa va raspund '' imi respirati aerul ''

Twinsen
23 Nov 2011, 19:47
Da, asa e in Romania. Niste fiinte nevinovate sunt abuzate mereu de niste adevaratele animale, cele cu fata de om! Iar voi va certati pe nu stiu ce liniuta pusa gresit. Sunteti TOTI niste criminali!! Am pus bine acum liniuta? Va faceti ca va pasa, dar de fapt nu vreti sa fie pedepsiti vinovatii. Faceti pe desteptii, dar suferinta fiintelor alora nu va doare pe voi...

de acum incolo imi rezerv dreptul de a omora cu bata plina de cuie ruginite, orice individ care abuzeaza de animale, strict ptr ca poate. Ei uite ca si eu pot (desi nu imi permite legea ) sa hacuiesc orice fraier.
Respect cristi88! Esti singurul care zice cum trebuie. Daca ar gandi toti asa nu am mai avea criminali in tara.

Liviu-
23 Nov 2011, 19:52
Da. Ce sa zici si tu?! Evident, nimic demn de luat in seama. Ciudat cum un moderator lasa comentarii tocmai pentru a baga raca intre ceilalti useri si comentarii fara un continut serios sau care sa faca referire directa la subiectul discutat.

Intre ce useri? :)) Eu ti-am raspuns direct atat tie cat si lui cristi88. Cat despre discutii argumentate, n-am nici timpul si nici cheful pentru a pierde timpul cu o discutie pierduta din start. Been there, done that. Eram, totusi, interesat de lucrul la care cristi88 se referea initial, dar apoi a dat-o in presupuneri si cai verzi pe pereti in timp ce sustinea tocmai ca restul abereaza. Nu intru in discutie si pentru ca nu mai pot eu de ce considerati voi bun, uman, moral si alte cuvinte mari. Ma doare undeva de umanitatea voastra...

PS: Ce mi se pare mie amuzant e modul in care voi puneti egal intre a fi de acord cu eutanasierea si faptul ca sarucutul animal trebuie omorat cu o bata. Aveti nevoie de un indiciu ca sa va dati seama unde e greseala de logica?

Twinsen
23 Nov 2011, 19:53
Respect cristi88! Esti singurul care zice cum trebuie. Daca ar gandi toti asa nu am mai avea criminali in tara.
Bai prostule, cum adica nu am avea criminali. Tu nu vezi ca el se comporta ca un criminal? Cum sa te gandesti ca o sa omori un om, Doamne fereste unde ajungem. :-O

Twinsen
23 Nov 2011, 19:54
Bai prostule, cum adica nu am avea criminali. Tu nu vezi ca el se comporta ca un criminal? Cum sa te gandesti ca o sa omori un om, Doamne fereste unde ajungem. :-O
Cui pe cui se scoate. Criminal esti tu daca sustii omorarea a jumatete de milion de suflete!

cristi88
23 Nov 2011, 19:54
Poti sa zici ce vrei, de fapt nu vrei ca ticalosii aia sa sufere si ei ca animalele pe care le maltrateaza. Nu ai pic de suflet, cu toata gramatica ta. Rusine!!!

Din nou, obvious troll is obvious

http://www.slapyo.com/wp-content/owltards.jpg

FreakDoll
23 Nov 2011, 19:57
Avand un asemenea caracter, nici nu ma asteptam la altceva. Totusi, daca nu ai nimic de spus, nu mai scrie comentarii de 10 cuvinte maxim care au menirea de a atata discutiile. Hai sa militam pentru "comentariile elaborate", care "transmit o idee de o minima relevanta pentru ceilalti forumisti", sa nu permitem off-topic-urile, sa taiem si sa spanzuram, dar doar unde avem noi chef, nu peste tot, ca doar de-aia suntem moderatori, sa ne permitem. Aoleu, iar ninge cu porci.

Kriss_Kringle
23 Nov 2011, 19:59
Avand un asemenea caracter, nici nu ma asteptam la altceva. Totusi, daca nu ai nimic de spus, nu mai scrie comentarii de 10 cuvinte maxim care au menirea de a atata discutiile. Hai sa militam pentru "comentariile elaborate", care "transmit o idee de o minima relevanta pentru ceilalti forumisti", sa nu permitem off-topic-urile, sa taiem si sa spanzuram, dar doar unde avem noi chef, nu peste tot, ca doar de-aia suntem moderatori, sa ne permitem. Aoleu, iar ninge cu porci.

=)) =))

cristi88

pai nu vezi ca twinsten vb cu el insusi ? :)))

tinere ai nota 3 la trolling azi, stai jos

FreakDoll
Si cum vad ca lui Twinsen i se permite sa lase comentarii consecutive la un interval de maxim 1 minut, zic sa procedam si noi la fel.

FreakDoll
23 Nov 2011, 20:00
Bai, nu va mai bagati! Vreau sa am si eu comentarii consecutive, sa fiu jmechera ca Twinsen.

Asa! Gata, am reusit! Go ahead!=))

Liviu-
23 Nov 2011, 20:00
Eu tin minte ca tu ti-ai luat jucariile si ai plecat acasa. Te-ai razgandit? :P Dupa cum ti-am spus, prima intrebare a fost serioasa, urmatorul mesaj a fost pe masura cailor verzi pe pereti primiti ca raspuns la intreabarea mea. Get over it si lasa imaginea asta de mironosita ca nu-ti sade bine.

FreakDoll
23 Nov 2011, 20:01
Doar nu va asteptati sa-si admita greseala.:D Poftim raspunsuri de moderator. Ce-i zic eu si ce-mi zice el. :-?:))

In fine. Cred ca ati observat multi (excluzandu-i pe acolitii lui si pe cei care nu sunt obiectivi de frica de bau-bau) ca Liviu cu cratima taie si spanzura doar pe unde are el chef si-si aplica propriile reguli tot pe-acolo.

Twinsen
23 Nov 2011, 20:08
Funny shit. :))

P.S. Acum am inteles in sfarsit dupa 6 ani, cum se creste numarul de posturi. Cu asta am unul in plus. Wow, deja ma simt superior fata de cum eram cu un minut inainte.

P.P.S. Discutia e pe masura mesajelor voastre, cristi&papusa freak

FreakDoll
23 Nov 2011, 20:10
Twinsen, iar mananci? Nu-ti mai potolisi foamea odata? Of, of!

Scuze, mi s-a parut ca mananci ceva in poza. Dar n-o sa mai sterg comentariul fiindca vreau sa am multe, multe (com, evident B-) )!! Fara numaaaar!

Liviu-
23 Nov 2011, 20:13
Uh, am acoliti, ce misto B-) Care sunteti, ba, acolitii mei, iesiti la lumina si nimiciti tot in calea voastra <):) >:)

Twinsen
23 Nov 2011, 20:14
Twinsen, iar mananci? Nu-ti mai potolisi foamea odata? Of, of!
Eu rad de el, nu-l mananc. Daca ti-e foame, nu uita ca un animalut nevinovat a fost ucis cu sange rece pentru cina ta...

FreakDoll
23 Nov 2011, 20:14
Vai, Liviu cu cratima nu mai face atat pe mironosita ca nu-ti sade bine deloc. Si nici nu te crede nimeni. Garantez!

FreakDoll
23 Nov 2011, 20:15
Mai, Twinsen, am zis sa nu-ti raspund, dar o s-o fac ca sa incetezi cu prostiile pe aceasta tema. Eu nu mai mananc carne de mult timp. Leaga-te de altceva, te rog!

cristi88
23 Nov 2011, 20:18
Funny shit. :))

P.S. Acum am inteles in sfarsit dupa 6 ani, cum se creste numarul de posturi. Cu asta am unul in plus. Wow, deja ma simt superior fata de cum eram cu un minut inainte.

P.P.S. Discutia e pe masura mesajelor voastre, cristi&papusa freak

ah am uitat ca tu ai discutii numai la sectiunea de fizica cuantica

Twinsen
23 Nov 2011, 20:19
Dar ce mananci? Sper ca nu fructe, pentru ca din astea ies noii arbori. Pe morcovul acela l-a intrebat oare cineva daca vrea sa fie smuls din pamant si aruncat in apa fierbinte? :( Crezi ca daca nu se misca, atunci inseamna ca plantele nu simt, nu traiesc?

FreakDoll
23 Nov 2011, 20:22
Deja exagerezi, iar comentariile tale abunda in elucubratii. Nu ca inainte ne-ai fi oferit cine stie ce argumente solide, dar, totusi... Treci peste!

Twinsen
23 Nov 2011, 20:24
Da, nu-ti pui problema ca din para pe care ai ingurgitat-o azi, ar fi putut iesi un copac minunat. Albinele ar fi zumzait vioaie printre florile sale inmiresmate. Porumbeii si-ar fi facut un cuib intre crengile sale si ar fi crescut pui. Dar nu, tu cu egoismul tau incredibil, ai infulecat-o intr-un minut. Crimina-l-o!

FreakDoll
23 Nov 2011, 20:26
Iti recomand sa citesti primele pagini ale acestui topic si, in special, comentariile lui Pitbull si sa nu mai aberezi fara masura pe-aici.

Twinsen
23 Nov 2011, 20:30
Eu iti recomand perfuzia cu glucoza. E modul civilizat de a trai, fara a face alte fiinte sa sufere din cauza ta. Nici macar o patlagica nu vrea sa devina mancare. :-S

FreakDoll
23 Nov 2011, 20:31
Repet: Iti recomand sa citesti primele pagini ale acestui topic si, in special, comentariile lui Pitbull si sa nu mai aberezi fara masura pe-aici. Nu mai strica acest thread cu ineptiile tale.

Twinsen
23 Nov 2011, 20:33
Repet: Iti recomand sa citesti primele pagini ale acestui topic si, in special, comentariile lui Pitbull si sa nu mai aberezi fara masura pe-aici. Nu mai strica acest thread cu ineptiile tale.
Scuze, nu stiam ca sunt deja alte ineptii.

cristi88
23 Nov 2011, 20:34
Scrisoarea unuia care uraste cainii

''''Trebuie, deci, sa va dau o explicatie pentru faptul ca urasc cainii. De mic i-am urat! Pe vremea cand ma ridicam, catinel, in doua picioare, spre surprinderea maica-mii, care ma credea soarece, cainele nostru venea langa mine, ridica piciorul si se usura, foarte satisfacut, in capul meu. Mai tarziu, cand am inceput sa sar gardul pe la vecini, dupa furat, cainii lor ma fugareau si ma muscau de qur. La scoala, invatatoarea imi spunea mereu ca pana si cainele din curte e mai inteligent decat mine. Singura fata pe care am iubit-o nu m-a lasat sa-i trag un caine si, cand m-am dus s-o petesc, taica-su a pus cainii pe mine. Serviciu nu mi-am gasit decat la hinghieri. Noroc ca, mai tarziu, m-a angajat o familie foarte simandicoasa sa-i curat zilnic curtea de excrementele celor 20 de caini pe care ii avea. Cand ma vedea cainii, ii apuca diareea, spontan, si in timp ce eu curatam de zor, ei ma priveau foarte amuzati si faceau glume pe seama mea. Cand incercam sa ripostez, sareau toti pe mine. Precizez ca ei mi-au mancat si oole, fapt pentru care am fost parasit de iubita mea Vasile. Pe scurt, cainii mi-au facut viata un cosmar. Ii urasc!'''

true story

Twinsen
23 Nov 2011, 20:37
true story
amen, bro!

rvn
23 Nov 2011, 21:13
Eu iti recomand perfuzia cu glucoza. -S
acum vreo 20 de ani ma uitam cu gura cascata la Arabela. la un moment dat era o secventa pe care n-o s-o uit niciodata: Rumburak manca un gel verde dintr-un tub. pai, e foarte simplu sa facem si noi asta, ca sa nu ne mai simtim criminali daca mancam o rosiuta sau un mic copanel..
@ doll, ce bine ar fi daca ai face o excursie in tara Marelui Zid.

rvn
23 Nov 2011, 21:41
Da, nu-ti pui problema ca din para pe care ai ingurgitat-o azi, ar fi putut iesi un copac minunat. Albinele ar fi zumzait vioaie printre florile sale inmiresmate. Porumbeii si-ar fi facut un cuib intre crengile sale si ar fi crescut pui. Dar nu, tu cu egoismul tau incredibil, ai infulecat-o intr-un minut. Crimina-l-o!
offf. uitasem cat de poet esti! amatorule de sange! tantarule!

cristi88
23 Nov 2011, 21:42
'''iubesti cainii dar dc mananci alte animale ? '''' este cea mai maxim de retardata acuza morala care poate fi spusa.

AndreiStefan
23 Nov 2011, 21:44
In fine. Cred ca ati observat multi (excluzandu-i pe acolitii lui si pe cei care nu sunt obiectivi de frica de bau-bau) ca Liviu cu cratima taie si spanzura doar pe unde are el chef si-si aplica propriile reguli tot pe-acolo.

"Multi" ? iti faci sperante degeaba. Pe forum cinemagia trebuie sa intri ca la ZOO...dornic(a) de a vedea si studia tot felul de specimene.

"Acoliti"? Un mod placut de a-i descrie. Mai simplu i-as numi lingai...limbisti...nu acoliti.Fara ei, cum am mai putea sa ne scaldam in albia de porci pe care tocmai "Al mai mare GURU" a alimentat-o cu mare succes cu talentul sau de ...cum era?...psiololog? pisiolog?(sper c-a deslusit misterul...)

Si ca sa fiu un pic on-topic...intr-o haita de caini mai sper ca n-or sarii toti pe mine...dar in una de fatalai, nu stiu la ce sa ma astept...oricand pot sarii toti sa ma su...pardon...mulga!

White1
23 Nov 2011, 22:10
Si ca sa fiu un pic on-topic...intr-o haita de caini mai sper ca n-or sarii toti pe mine...dar in una de fatalai, nu stiu la ce sa ma astept...oricand pot sarii toti sa ma su...pardon...mulga!
Ohh, acum inteleg ce cauti pe forum.
Sa nu vorbim de cine alimenteaza albia de porci pentru ca eu stiu un singur user care se baga in absolut orice conflict care apare aici.
Intreaba-te daca ai macar doua posturi consecutive in care sa nu fi jignit pe nimeni.

Liviu-
23 Nov 2011, 22:13
Uh, ce destepti suntem noi, ne luam de greseli de tastare. I are genius. De ce va ascundeti dupa generalizari, spuneti pe nume, care imi sunt acolitii? :)) Nu stiu de unde le scoateti, pe Andrei il inteleg in confuzia lui ca e mai nou si se ia dupa altii fara sa-si dea seama ca persoana respectiva sufera de o criza acuta de paranoia.

PS: Vezi ca ai scris "sarii". Cum se poate asa ceva? Chiar tu?

Twinsen
23 Nov 2011, 22:32
Problema e simpla: nu vreau ca eu, sau prietena mea sau vreun copil sa fim atacati pe strada de un caine. Cred ca e rezonabil sa nu vrei asta.

Un caine nu are nici pe departe inteligenta sau capacitatea de comunicare a unui om. Prin urmare nu poti avea vreo garantie ca nu va reactiona stupid sau agresiv, iar faptele concrete arata ca o si face. Zeci de mii de oameni muscati, dintre care foarte putini jupuiau animale sau le faceau injectii cu soda. Deci e simplu: caini vagabonzi pe strada = risc de atac asupra oamenilor nevinovati. Asta n-o poate contesta nimeni.

Concluzia: cainii vagabonzi trebuie luati de pe strada, pentru a indeparta pericolul. Ce facem cu ei dup-aia? Pai putem sa-i tinem in adaposturi, sa le dam mancare, caldura, lumina, conditii bune de trai. Dar eu prefer sa dau asta oamenilor in principal copii orfani, batrani, bolnavi etc. Daca voi tineti mai mult la caini decat la aceste categorii nu e nici o problema, construiti adaposturi private, din banii vostri personali, nu ai statului. Iata ca pot sa scriu si un post coerent. Yay!! :-bd