PDA

View Full Version : Tenis

Pages : [1] 2

Judex
26 Sep 2009, 12:04
Daca mai exista vreun topic pe tema asta am sa-l rog pe Cinemaniac sa le uneasca. Articolul lui Radu Cosasu dupa retragerea din activitatea sportiva a lui Andrei Pavel este minunat:

Excelenţa Sa Andrei Pavel
September 24th, 2009 | Radu Cosaşu

Chiar dacă nu face parte din triada solară Ilie-Nadia-Hagi, Andrei Pavel e una din acele stele al căror apus iţi dă un fior, o melancolie, o plăcere în tristeţea clipei. La cîte adjective consumăm nebuneşte - de la fabulos pentru un şut, la mizerabil pentru un half - nu prea avem vorbă densă, caldă şi inteligentă în cazul unor Paveli. Dar de cîţi Paveli ne-am bucurat după Ilie şi Ţiri? Cîţi tenismeni români au mai ajuns între primii 15, ba chiar 13, ai lumii? Deoarece nu mă vor fascina niciodată în sport “Cei mai buni din toate timpurile”, sînt gata să scriu ceva mai piano că-n ultimul deceniu pentru Andrei Pavel am tremurat de multe ori - tremurul mărunt şi îndelung ca semn al celei mai expresive şi tainice emoţii. Pavel m-a făcut să trîntesc telefonul dacă, într-un tie-break, mă suna vreun civil. Pentru Pavel am cerut linişte în casă la vreo minge de set şi meci. Cu Pavel - la eşecuri şi mînii - am suferit nu de puţine ori, cam ca la eşecurile lui Ilie, dacă mi se dă dreptul la o comparaţie între geniu şi talent. Dar de cîte ori am fost bine dispus din cauza lui, de ce s-o ascund? La retragerea oricărui campion, pixul, gramatica şi inconştientul te trag spre verbele la trecut, la “a fost”… La naiba! Dacă nu a fost fenomenal, extraterestru, dacă nu a fost invincibil (cine e?), Andrei Pavel este şi ne rămîne ca un jucător excelent şi îl voi numi continuu, cu drag şi respect, Excelenţa Sa Andrei Pavel. “Şi vrei să-ţi mai spun ceva?” - vorba unui prieten afon în sport, de care nu mă pot despărţi nici cînd scriu la Gazetă. Ieri, după ce am citit ce-a spus la conferinţa lui de presă, am fost cît se poate de mulţumit. După 18 ani de tenis, Pavel nu numai că e mîndru de cariera lui, dar se poate aşeza, liniştit, la casa lui, cu familia lui. Vi se pare puţin? Prea idilic? Prea happy-end? Un scriitor brazilian a spus-o vesel şi bine: happy-end-urile sînt neplăcute în cărţi şi la cinema, dar în viaţă sînt minunate.

Şi acum cine vine la noi după Hănescu?

Problema gingaşă e cine vine în tenisul nostru după Pavel? Victor Hănescu e bun, dar nu ne mai poate surprinde, o scriu cu toată delicateţea. Anul trecut, după ce a cîştigat un turneu în Elveţia, Victor a jucat într-o semifinală, în Austria, cu Del Potro. Nu contează că a pierdut clar, altceva mă mînă în lupta cu adevărul: într-un singur an, Del Potro poate să-l învingă nu numai pe Hănescu, dar şi pe Federer. Asta m-a obsedat în tot timpul finalei de la US Open şi nici pînă azi nu deţin o explicaţie serioasă la eşecul elveţianului. Să fi fost orgoliul (după cîştigarea primului set la unul care nu-l învinsese niciodată) combinat cu uzura numită şi la ei bătrîneţe? Chestiunea totuşi rămîne? La noi, cine vine după Hăne? Vreun Copil?

Floydman
29 Sep 2009, 19:49
hane mai poate castiga niste turnee atp. nu imi place la el ca este "moale" in teren si in ciuda calmului aparent, are caderi de moral.tenisul e un sport de moral unde ai nevoie de incredere si uneori de agresivitate. astfel pierde meciuri pe care ar trebui sa le castige. in plus, e greu sa gaseasca nivelul necesar pentru a bate un jucator de top ten. (fara de care nu prea poti castiga cine stie ce turnee).

Pavel a fost un tennisman foarte bun. Putea mai mult in circuit, dar n-a fost sa fie. Accidentarile, lipsa de constanta....Ramanem cu amintirea fenomenalului sau rever si cu frumoasele meciuri facute in Cupa Davis...

Judex
31 Jan 2010, 12:03
Care va uitati la finala Australian Open?

pipes
31 Jan 2010, 12:04
eu, cu un ochi...... :)

Judex
31 Jan 2010, 12:27
E clar, Federer n-are rival la ora actuala, Murray e inca necopt, iar Nadal e mai mult atlet decat tenisman.

pipes
31 Jan 2010, 12:31
Nadal a avut ghinion (accidentari). Intr-adevar, Federer a redevenit "Tarul". :)

Judex
31 Jan 2010, 12:37
Tare mi-e ca 'ghinionul' si accidentarile i se trag de la altele... :-?

omudindulap
31 Jan 2010, 13:24
Sibutramina? Suntem bolnavi de scenarita.

pipes
31 Jan 2010, 13:32
judex, tot ce e posibil, dar cata vreme nu e nimic dovedit sau oficial este fix egal cu zero.

Judex
31 Jan 2010, 13:32
In cazul lui Mutu tind sa cred ca e vorba de un accident. La Nadal se vede pe el ca nu-i atat un mare talent cat un atlet cu rezultate excelente. Cum este inca fraged pentru a crede ca nu-l mai duce corpul, inclin sa consider ca slabiciunea din ultima perioada i se trage de la factori externi - avem de-a face cu un recul provocat de stimulente mai mult sau mai putin interzise.

pipes
31 Jan 2010, 13:34
mutu este recidivist dovedit....... asa ca n-are rost sa dezvoltam. eu ii doresc sa iasa cu bine, dar.......

Judex
31 Jan 2010, 13:47
Mutu e dovedit cu cocaina, care intra-n alt registru. El tragea pe nara sa se distreze, nu ca sa-si imbunatateasca performantele sportive. In plus, se pare ca in cazul asta are sanse sa scape lejer.

manwithamoviecamera
01 Feb 2010, 01:04
era de prevazut.
serena a cashtigat la fete, henin a avut o prezentza buna.
la baietzi, tot elvetzianul, dar murray putea sa dea mai mult, doar in setul trei s-a trezit.

Judex
01 Feb 2010, 01:10
Mai degraba s-a relaxat Federer. Vorbeam cu un amic imediat dupa meci - chiar daca Murray lua setul trei, cel mai probabil Roger l-ar fi rupt de nervi in al patrulea. :D

Gospin
01 Feb 2010, 13:13
Da.. Federer are finete in lovituri. Gandeste bine jocul, are si rezistenta, cam tot ce iti trebuie ca sa fac performanta.Insa gresesti acolo Judex, el nu subestimeaza nici un adversar, ii trateaza ca atare. Pt. mine mereu a fost mai bun ca Nadal, care se bazeaza mult pe forta. Dar nu intotdeauna forta este echivalenta cu precizia.
ps: cati ani are Federer, 27 parca? :-?

pipes
01 Feb 2010, 14:25
Mutu e dovedit cu cocaina, care intra-n alt registru. El tragea pe nara sa se distreze, nu ca sa-si imbunatateasca performantele sportive. In plus, se pare ca in cazul asta are sanse sa scape lejer.

dar cata vreme e interzisa pe toate fronturile si mai ales in sport (unde esti controlat periodic), este si ramane aceeasi mancare de peste. in viziunea mea este recidivist. nu ma intereseaza scuzele. alea sunt usor de expus. si nu costa nimic. un profesionist adevarat stie ce are de facut. si daca nu stie el, are ajutoare de incredere. la Mutu, din pacate, lipsesc ambele.

daca (intr-adevar) merita indulgenta, asa sa ii ajute D-zeu!

omudindulap
13 May 2010, 20:11
Hanescu joaca acum cu Murray, pe sport.ro. Hai Hane !!

bogdan0125
13 May 2010, 20:16
Ma intreb cine va castiga :-? :))

Floydman
13 May 2010, 20:18
Hanescu nu stiu daca are vreo victorie la un jucator de top 10, la data desfasurarii meciului respectiv. Dar nu e timpul pierdut.

omudindulap
13 May 2010, 20:19
Conteaza?! Enjoy the ride.;)
Cu Nadal nu s-a facut de ras, ba chiar a avut niste schimburi extraordinare cu ibericul. Asa ca ca ..Hai Hane !!

I-a invins pe Gil Simon acu ceva timp, la Roland Garos si pe Nalbandian, cam astea ar fi varfurile.

Floydman
13 May 2010, 20:24
Hanescu e moale, prea moale uneori!

omudindulap
13 May 2010, 20:33
Fi-ti-ar scurtele..X(

Mda, cam repede si-a pierdut servicul.

bogdan0125
13 May 2010, 20:37
deja e 1 la 0 pentru Murray. :))

bogdan0125
13 May 2010, 20:51
2 - 0 pentru Murray in setul 2. Deja s-a cam terminat meciul.

omudindulap
13 May 2010, 20:52
Dezamgitor joaca Victor in seara asta. Sa fie de vina cele 9 seturi jucate in Cupa Davis?:-?

vlad4s
13 May 2010, 22:08
nush,dar stiu ca imi place tenisul destul de mult,si preferautl meu parca e Nadal.

Judex
15 May 2010, 03:17
Ce mai faci?
http://www.trilulilu.ro/Blanche/398bcaaaf972a7

omudindulap
29 May 2010, 15:29
Roland Garros 2010

V. Hanescu - N. Djokovic 1-1 la seturi, in turul 3.

Update: 1-2 :(

Scor final : 1-3

rrs85
29 May 2010, 17:51
mentalitatea ne omoara.. a avut meciul in mana pana la un punct, dar...!!!

omudindulap
29 May 2010, 20:58
mentalitatea ne omoara.. a avut meciul in mana pana la un punct, dar...!!!
Nu, este vorba de valoare si experienta. Omul ala este nr 3 mondial, a prins semifinale la toate turneele de grand slam. Oricum, i-a luat un set si a jucat destul de bine.

Judex
30 May 2010, 02:36
Shit happens. =))

Cui ii place?
http://i193.photobucket.com/albums/z160/dmn1989/sorana-cirstea-ordina-t.jpg

omudindulap
30 May 2010, 11:48
Mie:D

Dar preferata mea ramane Martina Hinghis

http://www.yowazzup.com/blog/images/martina-hingis-gold-coast.jpg

Nici Ana Ivanovic nu-i de lepadat

http://wordsaboutthings.files.wordpress.com/2008/06/ana-ivanovic.jpg

Si mai era o bunaciune, o spanioloaica, pare-mi-se, dar nu-mi aduc aminte numele..:-?

Judex
30 May 2010, 11:57
Arantxa Sanchez? ;)

omudindulap
30 May 2010, 12:05
Nu cred..

http://www.welovetennis.fr/medias/images/stories/hall/sanchez.jpg

De gustibus, dar totusi..

Judex
30 May 2010, 12:11
OMG!!!
Cine-i ala? =))

omudindulap
30 May 2010, 12:17
Cred ca am gasit-o, era de fapt din Argentina, my bad..

http://www.miss777.com/modules/My_eGallery/gallery/sabatini/gabriela_sabatini_010.jpg

Judex
30 May 2010, 13:10
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Gabriela. :P

Ipu
30 May 2010, 18:52
Partenerele mele de dublu mixt...

http://img175.imageshack.us/img175/2917/wta.jpg

Windom
30 May 2010, 19:06
Fratii mei albi, vedeti ca pentru combat jack avem sectiunea Summer Crush.;)

Judex
31 May 2010, 00:16
Ipule, ce cauta ororile Williams acolo??? =))

Ipu
31 May 2010, 06:36
Ipule, ce cauta ororile Williams acolo??? =))

Nu-i așa că ”the sisters”, dar și ”sestrenka” lui Marat par drăguțe în fotografiile alea? Dar ai văzut ce misterioasă e Sora(na) noastră?

Judex
31 May 2010, 10:30
Sorana e superba! ;)

gigabyte
01 Jun 2010, 11:55
Roland Garros: Federer, la un pas de încă un record

http://www.tenisdecamp.ro/stiri-tenis/2010/05/roland-garros-federer-la-un-pas-de-inca-un-record/

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ATP_number_1_ranked_players

Roger Federer - Robin Soderling azi , dupa ora 17.00.

Va fi un meci greu pentru Federer dar cred ca va castiga , posibila sa piarda un set .

Cateodate e cam lent , nu prea vrea sa depuna efort , nu vrea sa faca risipa de energie , si cred ca si motivatia ii lipseste putin . (nu cred ca meciul acesta ii va lipsi , cand poate sa faca unul dintre cele mai importante recorduri din cariera sa ) .

Federer nu e ca Nadal care alearga dupa fiecare minge chiar daca stie ca nu o mai ajunge , dar e eficent .

Come On ! Federer ! You can do it !

Judex
01 Jun 2010, 11:58
Si eu cred ca bate Roger. Soderling pare in scadere de forma si oricum e din alta categorie, una inferioara.

LE
Hai c-am nimerit-o de m-am rupt! Bine ca nu-s parior. =))

omudindulap
06 Jun 2010, 15:10
Sta sa-nceapa finala la Roland Garos :D

Vamos, Rafa ! Fie ca cel mai bun sa castige..

omudindulap
06 Jun 2010, 23:13
Un exemplu (http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/nadal-nu-sint-cel-mai-bun-jucator-de-zgura-din-istorie-193331.html)

-sebastian-
07 Jun 2010, 09:13
am vazut finala...nadal a controlat tot meciul iar soderling nu a avut nicio sansa
sper ca la Wimbledon sa vedem o finala federer- nadal

gigabyte
22 Jun 2010, 10:36
Roger Federer a fost la un game de eliminare în primul tur la Wimbledon .

"Am fost foarte norocos. Am pierdut în acest an multe meciuri pe care trebuia să le fi caştigat. Pe acesta trebuia să-l pierd", a spus Federer.

http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/roger-federer-a-fost-la-un-game-de-eliminare-in-primul-tur-la-wimbledon-pus-la-treaba-195416.html

Cel mai mare fan al Elvetiei in meciul cu Chile a fost chiar Federer, care imediat dupa meciul castigat extrem de greu in fata lui Falla din primul tur de la Wimbledon a fugit la primul televizor pentru a urmari meciul :D

Floydman
22 Jun 2010, 10:50
Sorana? Moda, bloguri, interviuri, TV, iar tenis cam putin spre deloc, in ultimul an....

Judex
22 Jun 2010, 11:11
Buna Sorana. :D

FreakDoll
22 Jun 2010, 18:03
Preferatul meu e Federer . E combinaţia perfectă de talent, intuiţie,inteligenţă şi efort .

Judex
22 Jun 2010, 18:20
Federer rullzzzzz!
Acu era insa s-o comita urat cu Falla. :D

Ipu
23 Jun 2010, 19:46
„Scriem istoria”

http://en.wikipedia.org/wiki/Longest_tennis_match_records și se tot actualizează.

S-a depășit numărul de 150 de ași!

hellsteed
23 Jun 2010, 20:36
incredibil 46-47

Ipu
23 Jun 2010, 20:59
Sau jucat deja 100 de ghemuri numai în setul decisiv...

Cred că se va termina la egalitate. :|

ricutza
23 Jun 2010, 23:05
incredibil! oare cat o sa mai tina si maine?

Ipu
23 Jun 2010, 23:47
Meciul ăsta va determina circuitele profesioniste să adopte niște prevederi noi de regulament, pentru că prelungirea la nesfârșit a unui meci are repercusiuni asupra programului turneelor. Deja, pe lângă taibrec, se folosesc și în circuitele profesioniste, mai cu seamă în turneele de dublu, sistemul de joc fără avantaj și taibrecul până la 10 în loc de set decisiv.

În Formula 1, de pildă, există regula că o cursă nu poate dura mai mult de două ore, iar primul tur de circuit parcurs în cea de-a treia oră a cursei devine automat ultimul. (Mi-amintesc că o dată Michael Schumacher, care conducea detașat o cursă, a tras la un moment dat monopostul pe margine pentru a aștepta scurgerea ultimelor secunde din cea de-a doua oră de concurs și a trece apoi linia de sosire imediat după intrarea în cea de-a treia oră!)

Ipu
24 Jun 2010, 16:52
fifty all, thirty all, forty all, sixty all și continuă...

miercuri
24 Jun 2010, 17:59
poor Frenchie :( merita mult mai mult.

rrs85
24 Jun 2010, 18:34
"Meciul istoric cîştigat de John Isner! Mahut-Isner 68-70 în decisiv!"
Puii mei, astia au participat la maraton?!:D

Ipu
24 Jun 2010, 18:44
Nu că sunt român, dar când vezi un meci în care o jucătoare (Raluca) lovește în liniște iar adversara urlă ca o apucată sau ca una care e bătută, cum să nu ții cu prima?

Judex
24 Jun 2010, 18:46
Hai ca Sharapova geme fain. :x

danonino
25 Jun 2010, 07:50
"Meciul istoric cîştigat de John Isner! Mahut-Isner 68-70 în decisiv!"
Puii mei, astia au participat la maraton?!:D

Am vazut ceva din meci.
Ce determinare! Ce vointa!
Dupa 7 ore de jucat in continuu, aveau aceeasi convingere si vointa ca la inceput. Rezistenta lor fizica data prin simplul fapt ca inca mai erau capabili de a servi "asi", de a mai alerga pana la fileu. Magnific! :)

gigabyte
26 Jun 2010, 14:47
GEST INCALIFICABIL! Hanescu socheaza la Wimbledon: a injurat spectatorii, a scuipat inspre tribuna si a abandonat!

http://www.sport.ro/tenis/gest-incredibil-hanescu-risca-sa-piarda-toti-banii-castigati-la-wimbledon-pentru-ca-a-scuipat-inspre-spectatori.html

victor
26 Jun 2010, 14:59
eu nu am gasit nicaieri sa spuna de ce a abandonat. cu scuipatu ce sa zic, l-am vazut pe secundul de la olandezi ala dragut care nu imi aduc aminte cum il cheama cum a scuipat cand au dat olandezii primul gol cu chile. suntem romani nu ?

ricutza
26 Jun 2010, 18:31
eu nu am gasit nicaieri sa spuna de ce a abandonat. cu scuipatu ce sa zic, l-am vazut pe secundul de la olandezi ala dragut care nu imi aduc aminte cum il cheama cum a scuipat cand au dat olandezii primul gol cu chile. suntem romani nu ?
tenisul nu e fotbal insa.
imi pare rau de hanescu ca a hotarat sa dea cu bata in balta tocmai cand facuse o figura asa de frumoasa...si chit ca tenisul e un sport individual, sunt convinsa ca nici fetele nu se simtprea bine in urma gestului lui.

bremen1980
26 Jun 2010, 18:48
Este o mare conspiratie impotriva lui Hanescu .Adevarul este ca a existat un al doilea scuipator

http://www.youtube.com/watch?v=Gcaq4ElAJrE

omudindulap
26 Jun 2010, 22:01
Ce s-a intamplat: mama lui Hanescu este bolnava, iar niste nemti pare-se ca i-ar fi ''urat"' ceva de genul ''sper sa moara ma-ta". Nu spun ca gestul lui Hanescu este unul demn de ''sportul alb'', dar totusi e om si a cedat nervos, se intampla.
Este foarte usor sa comentezi de pe margine. Unde erau puritanii..

Judex
27 Jun 2010, 01:17
II cunosc pe austriecii nordici (nemtii adica) de merg la meciuri de tenis. Cei mai multi sunt suporteri de fotbal foarte bine informati, asa ca omuldindulap are baza in ceea ce zice.
Victor este un om prea binecrescut ca sa faca asa un gest doar pentru ca pierde un meci.

Floydman
02 Jul 2010, 10:52
Tecau in finala de dublu masculin la Wimbledon. O performanta deosebita, deja, pt tenisul romanesc de subzistenta. Succes in finala!

danonino
02 Jul 2010, 11:20
Federer joaca din ce in ce mai slab.

Sa zica saru'mana ca nu a fost eliminat in primul meci de la Wimbledon.

Sper sa se retraga. E cel mai bun tenismen din istorie, sa se retraga acum cat mai ocupa un loc important.

Windom
02 Jul 2010, 11:45
E cel mai bun tenismen din istorie
Pete Sampras anyone?

danonino
02 Jul 2010, 13:42
Pete Sampras anyone?

al doilea.

Avea 29 de ani cand a luat bataie de la Federer.

Floydman
05 Jul 2010, 14:34
Pete Sampras anyone?

Lipsa cea mai insemnata a carierei lui Sampras ar fi ca n-a castigat openul parizian. Ca joc imi placea mai mult decat Federer. Un tenis curat, serviciu-vole fara parlamentari prea multe. Din pacate pt suporterii lui Pete, palmaresul lui Federer este superior.

omudindulap
05 Jul 2010, 16:42
E greu de spus care dintre cei doi a fost mai bun pentru ca nu au jucat in aceeasi perioada, nu au jucat decat un meci unul impotriva celuilalt (cred), cand Sampras era la sfarsit de cariera, iar Federer abia inmugurise. Iar criteriul acesta al numarului trofeelor nu mi se pare unul care sa incline definitiv balanta, intrucat Federer nu a avut decat un singur adversar care sa-i puna probleme (Nadal).
Pe de alta parte, putem pune problema altfel: Federer sau Nadal? Nu care joaca cel mai frumos, care este cel mai elegant, care este mai talentat, ci care este mai bun. Ce criteriu folosim ? Numarul de trofee sau confruntarile directe?

danonino
05 Jul 2010, 21:44
E greu de spus care dintre cei doi a fost mai bun pentru ca nu au jucat in aceeasi perioada, nu au jucat decat un meci unul impotriva celuilalt (cred), cand Sampras era la sfarsit de cariera, iar Federer abia inmugurise. Iar criteriul acesta al numarului trofeelor nu mi se pare unul care sa incline definitiv balanta, intrucat Federer nu a avut decat un singur adversar care sa-i puna probleme (Nadal).
Pe de alta parte, putem pune problema altfel: Federer sau Nadal? Nu care joaca cel mai frumos, care este cel mai elegant, care este mai talentat, ci care este mai bun. Ce criteriu folosim ? Numarul de trofee sau confruntarile directe?

luam in considerare si terenul? Pe zgura conduce linistitor Nadal. In schimb nu stiu daca are vreun avans si pe celelalte suprafete in fata lui Federer.

Ipu
05 Jul 2010, 21:53
Vezi sintetizat și ușor de înțeles aici (en.wikipedia.org/wiki/Federer%E2%80%93Nadal_rivalry#Head-to-head_tallies)

sau cu multe cifre aici. (www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=F324&oId=N409)

Judex
14 Sep 2010, 03:14
Se mai uita careva la Nole cu scotatorul de chiloti din cur?

FreakDoll
14 Sep 2010, 04:08
:))) Da . Pfoai, rău îi mai intrau ăluia pantalonii.

Judex
14 Sep 2010, 04:14
A ajuns si sportul asta nobil ca ciclismul. Jegul de Nadal parca-si activa bombonelele cand isi baga membrele prin sfincter.

omudindulap
14 Sep 2010, 04:20
Ofticati-va !!!! :))
E unul dintre cei mai mari jucatori din istorie.
Restul e can can.
Hai, pa !

Judex
14 Sep 2010, 04:31
Nu, Omu', istoria incepe cu el. Istoria celui mai frumos sport din lume subjugat de dopaj!

miercuri
14 Sep 2010, 13:53
Djoko :(

omudindulap
14 Sep 2010, 15:33
Tenis de masa (http://www.gsp.ro/sporturi/altele/sint-in-finala-echipa-feminina-de-tenis-de-masa-a-romaniei-se-lupta-pentru-titlul-european-206782.html)

Judex (http://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/socant-andre-agassi-recunoaste-ca-s-a-dopat-si-ca-a-mintit-atp-5060357)

Sa-i acordam, totusi, pustiului prezumtia de nevinovatie. Eu asa fac si mi se rupe de ce ziceti voi. Poate-s eu naiv, dar omul asta e un exemplu de vointa pentru multi dintre noi. Nu are talentul lui Federer sau Sampras, dar, prin munca si sacrificii, a reusit ca la 24 de ani sa devina cel mai tanar castigator al celor 4 turnee de Grand Slam.

Plus:

Rafa Nadal a cucerit in aceasta dimineata titlul de la US Open si a reusit un “Career Golden Slam”( Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open, Beijing 2008 Summer Olympics). In era Open doar Andre Agassi si Steffi Graf au mai reusit o asemenea performanta.

"Titlurile arata ca Roger Federer este mai bun decat mine, acesta este adevarul acum si cred ca mereu va fi asa!"

omudindulap
16 Sep 2010, 00:21
Naivul CTP despre Nadal. (http://www.gandul.info/puterea-gandului/transformer-7250995)

În clipa de faţă, Spaniolul arată invincibil, chiar ca un robot gigantic din filmele pentru copii. Numai că în pieptul lui Transformer e o uşiţă: dacă o deschizi dai peste un băiat serios şi delicat, prieten din copilărie cu aceeaşi fată, nicio clipă îngâmfat, atent să nu rănească vreo fiinţă omenească.

Nadal nu e încă cel mai mare jucător din toate timpurile, dar e unul dintre cele mai frumoase suflete ale planetei.

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/43007000/jpg/_43007953_nadal.jpg

Judex
16 Sep 2010, 01:06
Oooo, daaa, mi-ai dat un exemplu minunat - jaful numit CTP. :-&
S-au implinit sase ani si jumatate de cand astept sa-i ceara iertare unui exceptional actor brasovean, nu-mi da exemple din textele cetepeului! Pana nu face acel gest, e un jeg imens!

omudindulap
16 Sep 2010, 01:14
Foarte posibil sa si moara ca atare (''jeg imens''). Totusi, nu vad care este relevanta acestei povesti de care vorbesti. Ataca-i textul.
Si de Eminescu se spune ca ar fi jignit la un moment dat, prin cateva articole ale sale, poporul maghiar. Alt jeg?!

Judex
16 Sep 2010, 01:19
Omu', eu chiar am jucat tenis pana la o anumita varsta, inca mai joc atunci cand am timp. Un jucator nu poate evolua cum a facut-o Nadal cu Nole decat daca ia 'suplimente'. Poate sa fie un suflet cat China, din punct de vedere sportiv ceva e putred acolo.

omudindulap
16 Sep 2010, 01:34
Acum, sigur ca rezistenta iesita din comun a tânarului din Baleare, viteza sa exceptionala, musculatura lui de decatlonist, toate astea dau de gândit. Dar oare este legitim sa ne indoim de capacitatile nadaliene, de caracterul lor natural? Pai nu vorbim despre un campion? Iar un campion nu este, prin definitie si prin forta faptelor, mai bun, mai destept, mai tehnic, mai stabil psihic si mai impovarat de palmares decât ceilalti competitori? Raspunsul, fatalmente, este unul pozitiv. Dar ce te faci, va sustine in continuare avocatul diavolului, cu acei mari campioni care au fost dovediti ca au trisat, recurgând la tot felul de substante interzise? Intr-adevar, aici este o problema. Se aplica ea oare si tenisului profesionist?
Realitatea este ca se aplica. Numai „legiunea“ argentiniana a ultimilor ani, formata din baieti frumosi si talentati, a furnizat câteva exemple devenite clasice. Guillermo Coria, finalist la Roland Garros, Guillermo Cañas, fost numar 10 mondial si, cu voia d-voastra, Mariano Puerta, si el finalist la Paris pe zgura, toti au fost prinsi dopati si suspendati. Coria s-a retras inainte de vreme, Cañas a avut taria sa revina dupa o suspendare cu cântec (vina fusese a medicului de turneu, un mexican tembel, nu a sa, caci l-a anuntat pe „mariachi“ ca are de gând sa ia un medicament contra gripei!), dar a ramas foarte putin timp in vârf, iar Puerta, ei bine, Puerta inca rataceste prin turnee challanger sud-americane, nemaizbutind sa-si regaseasca frumoasa forma de odinioara. Da, acestea sunt fapte, dar jucatorii gaucho au fost prinsi in urma analizei urinei. Nici urma de indoiala, Comitetul de profil al ATP-ului a trebuit doar sa discearna unde a existat intentie deliberata si unde a fost accident.
Din 2005 de când a intrat in high-life-ul tenisului mondial, Rafa a trecut zeci de asemenea teste. Nici unul nu l-a dovedit vinovat, nici o umbra de indoiala nu a planat oficial nici macar o clipa asupra sa! Mai mult decât atât, Nadal a fost extrem de suparat când intr-o revista frantuzeasca un jurnalist in cautare de senzational a incercat sa-l lege de doctorul barcelonez la care au recurs numerosi ciclisti profesionisti. Politia si procuratura spaniola n-au gasit in dosarele si fisele medicului nici un tenisman, nicidecum pe Rafael Nadal! Dar aria calomniei lucreaza usor, insidios si eficient.
Adevarul este ca atletul din insule se bucura de o inzestrare naturala absolut incredibila. Doctorul catalan Cotorro, care se ocupa de Rafa de când era junior, de la vârsta de 15 ani, spune: „Rafael este o forta a naturii. Este la fel de rezistent ca un maratonist. A mostenit calitati de exceptie“. Acest medic l-a consultat prima oara la Centrul de la Sant Cugat, caci Federatia spaniola de tenis ii ceruse pustiului din Manacor un examen medical complet, pe care trebuiau sa-l treaca toti jucatorii sai. In cazul sau, cifrele datelor fizice sunt de mare mirare. In stare de odihna, inima lui Rafa bate de 60 de ori pe minut. In meci fiind, cordul sau pulseaza la un interval cuprins intre 180 si 200, atunci când efortul este deosebit de intens. Rezultatele realizate de tenisman la testul Bosco, un test ce masoara forta in general a trupului, dar mai cu seama forta picioarelor, au indicat faptul ca balearul poseda o putere situata cu mult deasupra mediei jucatorilor din circuit. Viteza de deplasare in meci la nivel de sprint este egala cu viteza atletului specializat in saritura in lungime (va mai amintiti de un anumit Carl Lewis, un afro-american campion olimpic si la probele de sprint, si la lungime?). Rafael Nadal consuma 72 ml de oxigen/kg intr-un minut, in timp ce majoritatea adversarilor sai nu depasesc niciodata 60 de ml. Din punctul de vedere al doctorului Cotorro, Nadal este perfect comparabil cu un ciclist profesionist de vârf sau cu un campion al curselor de fond. Unde este atunci dopajul pe care prietenul Cristian Geambasu, din tara celor mai geniali eseisti, numita discret România, nu are curajul sa-l invoce explicit?

Dupa finala pierduta, a fost gasit pozitiv (este vorba de Puerta), a fost obligat sa inapoieze banii si punctele cucerite la Paris. Ma intreb: oare de ce Nadal nu a fost gasit pozitiv, atunci? Dar dupa, in celelalte opt finale de Grand Slam disputate pâna azi? Dar in celelalte nouasprezece finale de Masters Series jucate din acel moment? Dar la Olimpiada de la Shanghai, acolo unde Rafa a cucerit medalia de aur la simplu pentru culorile iberice? Chiar asa de genial-malefic sa fie medicul ce-i ofera substantele la care recurge tenismanul incât de sase ani incoace nici un control doping nu-l poate dovedi? Mai sa fie! Mai sa fie? Ori poate ca e vorba despre cinstita paranoie mioritica, maladie cacacioasa si intratabila, nici macar atunci când stilul cel mai elegant sustine delirul cel mai sumbru?! Aferim, maestre TRU!

Judex
16 Sep 2010, 01:46
Omule, nu deturna catre ceilalti, recte Agassi. Cu Rafa e ceva putred, dar putred rau. In scurt timp se va vedea. E talentat, e muncitor, ok, nu contest. Dar ceva e nelalocul sau in cazul lui.

omudindulap
16 Sep 2010, 01:54
Ma intreb: oare de ce Nadal nu a fost gasit pozitiv, atunci? Dar dupa, in celelalte opt finale de Grand Slam disputate pâna azi? Dar in celelalte nouasprezece finale de Masters Series jucate din acel moment? Dar la Olimpiada de la Shanghai, acolo unde Rafa a cucerit medalia de aur la simplu pentru culorile iberice? Chiar asa de genial-malefic sa fie medicul ce-i ofera substantele la care recurge tenismanul incât de sase ani incoace nici un control doping nu-l poate dovedi?

Bine. Vorbim atunci cand lucrurile vor fi clare. Dar pan atunci, sa ne bucuram de Nadal vs Djoko, Nadal vs Federer, Federer vs Murray...sa ne bucuram de tenis.

rrs85
18 Sep 2010, 12:57
CUPA DAVIS/ ROMÂNIA - ECUADOR 3-0, ne-am calificat in Grupa Mondiala...:)

Judex
18 Sep 2010, 13:31
Daaaa, suntem geniali. =))

omudindulap
19 Sep 2010, 12:41
Ferderer si Nadal se urasc de moarte. (http://www.sport.ro/tenis/federer-si-nadal-au-ras-cu-lacrimi-nadal-de-craciun-iti-fac-cadou-un-meci-demonstrativ.html)

rrs85
21 Sep 2010, 17:40
Hane out de la BCR Open, mira pe cineva?

Judex
21 Sep 2010, 17:43
Cred ca ne-am fi mirat daca stirea vorbea despre vreo calificare. >:)

rrs85
21 Sep 2010, 17:58
=)) Hai ma ce esti rau...=))

Judex
22 Sep 2010, 17:34
Na ca a iesit si Tecau din primul tur, desi tintea fix titlul! :D

omudindulap
22 Sep 2010, 22:21
Vezi cum arata Rafa Nadal la 12 ani, cand juca prima finala din cariera! (http://www.sport.ro/tenis/imagini-unice-vezi-cum-arata-rafa-nadal-la-12-ani-cand-juca-prima-finala-din-cariera.html) :D

Judex
22 Sep 2010, 22:58
Ce haios e. B-)

omudindulap
13 Oct 2010, 15:04
CTP ştie să joace tenis? VEZI VIDEO (http://www.gandul.info/news/ctp-stie-sa-joace-tenis-vezi-video-7470270)

danonino
13 Oct 2010, 19:14
ti se pare ca face de performanta? E un hobby.

omudindulap
13 Oct 2010, 19:18
Topicul se numeste Tenis, nu Tenis profesionist. E clar ca o face de placere.

omudindulap
27 Nov 2010, 18:33
Turneul Campionilor (Londra)
Semifinale:
1. R. Nadal - A. Murray 7-6, 3-6, 7-6, dupa 3 ore de joc tensionat pana la rupere.
2. R. Federer - N. Djokovic (deseara, de la 22 pe sport.ro)

andreiu7z
27 Nov 2010, 19:12
Turneul Campionilor (Londra)

2. R. Federer - N. Djokovic (deseara, de la 22 pe sport.ro)
Pe cine mizezi?

omudindulap
27 Nov 2010, 19:34
Federer, clar. E in forma omul., dar ramane de vazut.
Imi doresc o finala Nadal-Federer, caci nu prea i-am mai vazut in ultimul timp, doar 2 meciuri in ultimii 2 ani, pare-mi-se.

andreiu7z
27 Nov 2010, 19:43
Federer, clar. E in forma omul., dar ramane de vazut.
Imi doresc o finala Nadal-Federer, caci nu prea i-am mai vazut in ultimul timp, doar 2 meciuri in ultimii 2 ani, pare-mi-se.
Sunt rare astfel de meciuri.
Merg pe mâna lui Nadal, dacă ajunge în finală cu Federer.

omudindulap
27 Nov 2010, 22:47
R. Federer - N. Djokovic 6-1, 6-4

Finala

R. Federer - R. Nadal, duminica, 19:30

andreiu7z
27 Nov 2010, 23:17
R. Federer - N. Djokovic 6-1, 6-4

Finala

R. Federer - R. Nadal, duminica, 19:30
Exact cum ți-ai dorit!

dooma
28 Nov 2010, 02:59
money betting on nadal ! astept un mega-spectacol sportiv !

FreakDoll
28 Nov 2010, 11:00
Fede ramane cel mai talentat si cel mai stilat jucator.Ma refer doar la cei in activitate.

dooma
28 Nov 2010, 11:13
la ce forma are nadal si la ce determinare, nu cred ca va pierde, nici titlul asta, nici pozitia intai din clasament...

andreiu7z
28 Nov 2010, 11:15
Fede ramane cel mai talentat si cel mai stilat jucator.Ma refer doar la cei in activitate.
Eu totuși sper să câștige Nadal

FreakDoll
28 Nov 2010, 11:17
Fiecare cu sperantele si favoritul/favoritii lui :)Vedem la 19:30.

dooma
28 Nov 2010, 12:07
fedex e favorit la casele de pariuri, fiind cotat la ~ 1.70.
de partea cealalta, nadal e underdog, cu o cota de ~ 2.10.

omudindulap
28 Nov 2010, 12:51
Federer este favorit deseara pt ca:
1. Ii convine suprafata de joc
2. E intr-o forma de zile mari, joaca la fel de bine ca acum 3-4 ani.
3. Nadal vine dupa o pauza de 1 luna, pare obosit si nici nu joaca la capacitate maxima, cine a vazut meciurile anterioare stie ce spun.
Totusi, sper ca prezenta parintilor sai (divortati) si dorinta de a castiga singurul trofeu major care-i lipseste sa-l motiveze si sa faca un meci mare.

Medicate
28 Nov 2010, 19:40
Nadal sux ... e un ingamfat si mai are si rahaturile alea de ticuri. Se scobeste in fund dupa care miroase si isi aranjeaza parul dupa bentita. Asa ca Federer nu e numai favoritul oricarui cunoscator de tenis ci si al celor care au un caracter puternic si urasc poponarii precum "rafaelo".

andreiu7z
28 Nov 2010, 19:43
Go go Nadal!!!

omudindulap
28 Nov 2010, 19:48
Vorbesti toatal pe langa.

Medicate
28 Nov 2010, 19:54
Daca tu zici...
De cand a aparut acest Nadal , toata lumea il venereaza , ii saruta picioarele, eu nu vad decat un jucator ce tine mingea in teren foarte bine , ATAT ! Tehnica e 0 in comparatie cu Djokovic sau Federer. Pentru a-l putea invinge pe Nadal trebuie sa joci scurt si rapid , deoarece lui ii plac schimburile lungi. Iar daca voi agreati acest stil de joc , apropo acest stil seamana foarte mult cu jocul italienesc de fotbal, e problema voastra , dar atunci cand iti alegi un preferat in orice sport, in opinia mea, ar trebui sa conteze si caracterul acelui jucator.
La fel cum la fotbal toti il venereaza pe Messi sau pe Ronaldo ... asa se intampla si cu Nadal in tenis. Urasc genul asta de oameni. Sunt altii ce merita mult mai multe vorbe bune , dar n-ai cu cine, asta le place maselor.

ghost90
28 Nov 2010, 20:00
hai sa-ti zic ceva... nadal nu e tenismen de un an,doi...l-a batut pe federer la Roland Garros de cate ori l-a prins..

omudindulap
28 Nov 2010, 20:01
Bine, dar expresii de genul urasc poponarii precum "rafaelo". nu-si au rostul aici, pe topicul sportului alb.

Medicate
28 Nov 2010, 20:03
Si daca l-a batut pe Federer ce ? Doar pentru motivul asta sa-ti placa un asemenea specimen ?
M-am saturat sa tot ajunga Nadal in finale punand presiune pe arbitri si facand precum o maimuta dupa fiecare decizie ce este luata impotriva lui.

andreiu7z
28 Nov 2010, 20:21
Vorbesti toatal pe langa.
Prietene, crede-ma ca au fost meciuri in care Nadal era mult peste Federer. La fel ca si footbalul, tenisul este imprevizibil.

omudindulap
28 Nov 2010, 20:27
Nu tu erai destinatarul mesajului.

Mda, Federer a fost mai bun azi. Pacat ca meciurile astea nu tin decat 3 seturi.

andreiu7z
28 Nov 2010, 20:43
Nu tu erai destinatarul mesajului.

Mda, Federer a fost mai bun azi. Pacat ca meciurile astea nu tin decat 3 seturi.
Ok, am inteles.
Oricum a fost un meci strans.
Eu eram de partea lui Nadal, dar nu a fost sa fie.
Maybe next time.

danonino
28 Nov 2010, 20:48
Oricum a fost un meci strans.

Ce meci strans? Federer a controlat jocul cap-coada.

Reverul cu o singura mana a fost minunat, absolut minunat.

omudindulap
28 Nov 2010, 20:55
Bine spus, cap si coada, pt ca trunchiul a fost al lui Nadal, totusi. Tinand cont de meciurile celor doi din timpul turneului si de celelalte circumstante, rezultatul era previzibil.
Oricum, anul a fost al lui Nadal. Felicitari ambilor jucatori.

danonino
28 Nov 2010, 21:05
Si al doilea set a fost determinat de loviturile lui Federer, nu ale lui Nadal.
Elvetianul a scazut ritmul, nu a mai venit la fileu. Nu a mai fost concentrat. De cele mai multe ori nereusind primul serviciu. A jucat la relanti.

FreakDoll
28 Nov 2010, 21:24
Pentru prima oara, sunt de acord cu danone.Cum adica a fost un meci strans??Buna asta!!:))
A jucat absolut superb Federer.Nici nu se poate compara talentul celor doi.
Chiar nu'si gaseste Nadal o pereche de chiloti care sa nu'i intre in fund?Este ingrozitor de stresant acest gest pe care'l vedem o data la 40 de secunde.
Go Fede, go Fede, go Fede!!

Tinand cont de meciurile celor doi din timpul turneului si de celelalte circumstante, rezultatul era previzibil.

Eram convinsa ca sustinatorii lui Nadal vor gasi scuze de genul asta :))

ghost90
28 Nov 2010, 21:50
nu-i intra in cur nicio pereche de chiloti,doar ca asa i-a ramas ticul :)
Oricum Nadal are tot viitorul in fata si poate sa-l depaseasca pe Federer..my opinion

Medicate
28 Nov 2010, 21:51
La U.S. Open Nadal a castigat , dar a avut un parcurs foarte usor, fata de Djokovic care s-a chinuit de la inceput pana la sfarsit. Atunci nimeni nu a zis nimic de genu' : "Ce parcurs usor a avut Nadal!" , dar cum ia bataie ( Doamne, cat ma bucur !!! ) se gasesc scuze de acest gen.
Lame !

FreakDoll
28 Nov 2010, 23:19
Orice este posibil.Oricum, eu n'am afirmat niciodata ca Nadal n'ar fi un jucator talentat si toate cele.Doar ca, in opinia mea, e mult mai bun Federer.

dooma
29 Nov 2010, 01:35
dupa acest turneu am ramas cu o singura imagine in minte: nadal jucand cu imensa reclama Fedex in spate :D slabuta finala, se putea mult mai mult. federer e mai domn si mai elegant, nadal e mai agresiv si mai repezit. sunt doua stiluri diferite, doi jucatori mari...

andreyuzzu
29 Nov 2010, 02:41
Cate mingi a castigat Nadal pe puterile lui si cate a castigat din greselile lui Federer? A fost slab rau Nadal.

andreiu7z
29 Nov 2010, 07:34
Pana si la ora acesta R. Nadal este lider in topul ATP. Mai mult decat atat in confruntari directe Nadal il conduce Roger cu 14 la 8/meciuri.
Iar cand am zis ca a fost un meci strans m-am referit la faptul ca R. Federer nu a reusit sa castige detasat la seturi. (6:3, 3:6, 6:1).
In ceea ce priveste ticul lui Rafa de a se freca in c**, nu cred ca are vreo relevanta atata timp cat se joaca un meci de calitate. Asta ar trebui apreciat.
Anyway, Nadal are o cariera stralucitoare in fata.

danonino
15 Dec 2010, 22:52
Stire (http://www.antena3.ro/sport/tenis/jucatoarea-de-tenis-jelena-jankovic-va-fi-antrenata-de-andrei-pavel-115173.html)

Pavel merge mai departe cu antrenoratul. O va antrena pe Jelena Jankovic.

andreiu7z
16 Dec 2010, 08:19
R. Nadal și C. Wozniacki au fost desemnați jucătorii anului 2010.
http://www.onlinesport.ro/stiri/tenis/70411/nadal-si-wozniacki-jucatorii-anului-2010-in-viziunea-itf.htm

omudindulap
19 Jan 2011, 14:15
A inceput AUSTRALIAN OPEN :D

Suntem deja in turul 2. Hanescu e out inca din primul, fiind eliminat de Fish, asta dupa ce a condus cu 2-0 la seturi. Vestea buna e ca avem o fata in turul 3, Monica Niculescu. Cea mai buna performanta a ei intr-un Grand Slam.

Federer tocmai ce se califica in turul 3, dupa un meci extraordinar cu francezul Simon. Federer a castigat primele 2 seturi (6-2, 6-3), Simon pe urmatoarele 2 (6-4, 6-4), urmand ca in setul decisiv Fede sa castige cu 6-3.

the_fairy
19 Jan 2011, 14:56
Asta e o veste buna, uitasem de Australian Open. Pt cei "nefericiti" care nu au tv ( ca mine ) pe unde se pot vedea meciurile?

omudindulap
19 Jan 2011, 14:58
Pentru fericitii care au reusit sa scape de tv, meciurile se pot urmari pe net. Eurosport-ul difuzeaza turneul.

the_fairy
19 Jan 2011, 15:05
Bun. O sa am cu ce sa ma delectez in timpul iber :) Thank you pt pont. ( indeed fericiti cei care au scapat de televizor )

Windom
19 Jan 2011, 15:11
Fericiti cei care au renuntat la gunoiul din cutie, nu la cutie. Atentie la nuante.;) Filmele tot la cutie le vedem.
Scuze de off, back on...

Gerrard831
19 Jan 2011, 21:16
Eu cred ca Federer castiga, chiar daca astazi nu prea a jucat extraordinar, castigand foarte greu in 5 seturi. N-are nici o sansa Nadal >:)
Federer nr.1 (forever)

omudindulap
20 Jan 2011, 13:21
Avem o noua jucatoare in turul 3, Simona Halep! Din pacate, Sorana Carstea s-a oprit in turul 2.

Gerrard831
20 Jan 2011, 20:21
Avem o noua jucatoare in turul 3, Simona Halep! Din pacate, Sorana Carstea s-a oprit in turul 2.

Pacat ca nu prea are sanse sa treaca mai daparte. Eu sper sa reuseasca, dar nu cred ca poate sa o bata pe Agnieszka Radwanska.

omudindulap
21 Jan 2011, 09:50
Monica Niculescu se opreste in turul 3, invinsa de Schiavone cu 6-0, 7-6. Surpriza zilei o reprezinta eliminarea belgiencei J. Henin.

Gerrard831
22 Jan 2011, 18:56
Din pacate si Simona Halep se opreste tot in turul 3, la fel ca Monica Niculescu, fiind invinsa de A.Radwanska cu scorul de 6-1, 6-2.

omudindulap
25 Jan 2011, 14:25
Prima semifinala:

Federer- Djokovic

Gerrard831
25 Jan 2011, 19:24
Prima semifinala:

Federer- Djokovic

iar la fete: Caroline Wozniacki - Na Li

omudindulap
26 Jan 2011, 14:17
A doua: Murray - Ferrer :(

Tecau in semifinale la dublu-mix.

omudindulap
27 Jan 2011, 11:29
Acum

Federer- Djokovic 6-7, 5-4

UPDATE 6-7, 5-7

Rezultat final: Federer- Djokovic 6-7, 5-7, 4-6

miercuri
27 Jan 2011, 14:51
Djoko :x

buticut
28 Jan 2011, 00:53
Djoko :x

+1 :D

E febletea mea, alaturi de Soderling.

omudindulap
28 Jan 2011, 01:04
alaturi de Soderling.

- 1

Soderling e ingrozitor... de antipatic. Are si privirea aceea a lui Jacko, din The Shining. Psycho.

buticut
28 Jan 2011, 02:25
^Lol !! Poate de aia ma atrage :))...
Nu stiu...imi place stilul lui agresiv si in afara terenului, chiar pare un tip de treaba.
Nole insa e awesome, obisnuiesc sa ma uit la asta ca sa ma binedispun:
http://www.youtube.com/watch?v=WZIdQlj80FM&feature=related

omudindulap
28 Jan 2011, 13:28
Murray - Ferrer 4-6, 7-6, 6-1, 7-6

Finala

Murray - Djokovic

kene
28 Jan 2011, 14:01
Mie mi-a parut rau de Nadal ca s-a accidentat :-S

FreakDoll
28 Jan 2011, 17:49
@buticut
Doamne!!Ce nebun!!Cu cata pofta am ras =))

omudindulap
29 Jan 2011, 13:59
Finala se joaca maine dimineata, de la 10:30.

the_fairy
30 Jan 2011, 12:31
Djokovic a castigat finala Australian Open invingandu-l pe Murray in 3 seturi - 6-4, 6-2, 6-3

omudindulap
12 Feb 2011, 13:37
Inedit, Nadal vs. Kevin Spacey (http://gsptv.gsp.ro/viewVideo1.php?video_id=45558)

bernadett
17 Feb 2011, 17:35
Judex are dreptate

ionutt-
04 Mar 2011, 20:26
Cupa davis : Argentina - Roumeinia
pronostic : ne`o luam cu 3-2

bate Hanescu azi si maine la dublu

ghost90
04 Mar 2011, 20:36
4-1

castigam doar la dublu

ionutt-
04 Mar 2011, 20:42
poate o bate si mamaliga asta de Hanescu

ionutt-
04 Mar 2011, 21:01
Stai ca incepe sa se plictiseasca . Mai molau decat asta nu mai vezi, nu mai are mult si adoarme pe teren

ghost90
04 Mar 2011, 21:17
cum joaca hane?daca va uitati careva la meci...

ionutt-
04 Mar 2011, 21:39
a luat bataie

omudindulap
05 Mar 2011, 19:01
Mda, am pierdut si la dublu. Aveam asteptari mari de la meciul asta, tinand cont de faptul ca cei doi (Hanescu si Tecau) tocmai ce castigasera un turneu important, la Acapulco. Nu mai avem nici tenis. Vad ca si fetele, dupa un inceput promitator, se afla pe o panta descendenta. E trist.

omudindulap
20 Mar 2011, 13:01
Azi, de la ora 22:00, finala de la Indian Wells

Nadal - Djokovic

omudindulap
02 Apr 2011, 02:41
Din nou intr-o finala, Nadal si Djoko, la Miami. Nadal tocmai ce l-a invins pe Federer in semi, 6-3, 6-2, in timp ce Djoko a trecut de Fish. Deci un nou meci de vazut.
In finala precedenta, am uitat sa precizez, a castigat Djoko. Hai cu revansa! :D

PoliFanAthic
02 Apr 2011, 09:03
E pe foc Djokovic. :D

omudindulap
04 Apr 2011, 00:25
Batu iar Djoko, tot in 3 seturi, de asta data ceva mai greu, cu 7-6 in decisiv.:(
Intr-o saptamana incep turneele pe zgura. :D
Primul pe lista: Monte Carlo, unde Nadal a castigat ultimele 6 turnee, sau asa ceva. Oricum, detine un record in sensul asta.

rrs85
04 Apr 2011, 09:10
Bravo, Nole!;)

crin3l
05 Apr 2011, 11:39
Daca o tine tot asa Djokovic are toate sansele sa il bata pe Nadal si pe zgura. Imi pare rau de Federer pe care nu il vad sa mai ajunga pe primul loc niciodata si mai avea doar o saptamana pentru a egala recordul lui Pete Sampras, dar si-a luat-o de la Soderling anul trecut la Roland Garros:| .

catasmile17
04 May 2011, 22:00
sper sa-si revina Federer !!!!!!!

Go Federer !!!!!!!!!!!!!<:-P

t0nka
09 May 2011, 12:54
Nadal - Djokovic --> 5:7 ; 4:6

crin3l
09 May 2011, 13:04
Marea intreabre....Cine il poate opri pe Djockovici? Il vad casigand Roland Garros.

omudindulap
15 May 2011, 21:51
Djoko il bate si la Roma. :-? Fenomenal omul asta!

indiferrent
22 May 2011, 15:33
Are nevoie de finala la Roland Garros si devine numarul 1.

indiferrent
31 May 2011, 15:40
Merg pe mana lui Soderling in meciul cu Nadal. E in forma suedezul si Rafa scartaie. Cred ca ii frige Nole si la Roland Garros. Poate Federer, sa produca o surpriza. Ce ciudat suna:)). Nu ii da nimeni vreo sansa, dar e in forma, joaca bine.

LE: Asta daca nu-l bate azi Monfils :D. A inceput bine francezul.

rvn
31 May 2011, 18:12
cu ceva anisori in urma aveam o slabiciune pentru el:
1352
imi placea la nebunie tinuta lui teren. ma refer la modul cum lovea cu racheta. era atat de elegant, nu se forta deloc. in plus, intotdeauna ramanea calm,inclusiv cand pierdea,desi destul de rar se intampla cand era in plina ascensiune.
Edberg a fost un jucator de tenis foarte tehnic.nu stiu daca a mai existat unul la fel.poate Sampras sau Ivanisevici,dar e discutabil dupa mine..sau poate Federer...
oricum, tenisul s-a schimbat cumva de-atunci...

omudindulap
01 Jun 2011, 12:18
Prima semifinala: Federer - Djokovic

forward
01 Jun 2011, 12:54
acum vreau sa il vad pe djokovic cum se descurca in finala dupa o semifinala cu federer, asta daca reuseste sa treaca...

omudindulap
01 Jun 2011, 13:00
Nu cred ca ar fi prima data cand ar face-o. :-?

forward
01 Jun 2011, 14:04
nu e prima data dar anul asta cam semifinala era nadal - federer si e si jumatatea sezonului sunt curios cum se descurca doar atat.

omudindulap
01 Jun 2011, 17:32
Se prefigureaza si a doua, Nadal - Murray. Djoko are un avantaj, a sarit peste meciul din sferturi. Vom vedea maine.

TheRainInSpain
01 Jun 2011, 17:54
Si Sharapova merge in semis. :">

omudindulap
01 Jun 2011, 18:05
Nu? (http://www.youtube.com/watch?v=78EfkfaiAP4&feature=related)

StrangeHouse
02 Jun 2011, 16:21
BRAVO Na Li!:)

omudindulap
03 Jun 2011, 18:05
Semifinala 1: Nadal - Murray 6-4 7-5 6-4

t0nka
03 Jun 2011, 21:41
Semifinala 2: Federer - Djokovic 7 - 6; 6 - 3; 3 - 6; 7 - 6.

StrangeHouse
03 Jun 2011, 21:42
Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:| l-a batut pe Djokovic

chuckyfan
03 Jun 2011, 22:05
Bine ca a pierdut Djokovic. De cand l-am vazut prima data jucand tenis mi-a displacut.

omudindulap
03 Jun 2011, 22:10
Asta inseamna ca Nadal ramane pe primul loc. :D
Finala cu Federer este duminica, pe eurosport, de la 16.

indiferrent
03 Jun 2011, 22:17
Daca pierde Nadal finala, cred ca trece Nole pe primul loc.

omudindulap
03 Jun 2011, 22:21
Nu o va pierde.

indiferrent
03 Jun 2011, 22:22
A fost superb meciul. Nu m-am putut uita la Romania-Bosnia si se pare ca si ala a fost foarte bun.

omudindulap
03 Jun 2011, 22:26
Am vazut si eu pana la 9, primele doua seturi, dar am urmarit apoi pe live scores. Pe celalalt l-am vazut integral, foarte fain. Nu ma asteptam sa piarda Nole, dar ma bucur, caci mi-a lipsit o finala Nadal - Federer. Abia astept meciul de maine!

Pepper
03 Jun 2011, 22:38
Si chiar imi doream o finala Nadal - Djokovic ca sa vad o razbunare live pentru cele 4 finale pierdute anul asta :-w dar e buna si o finala (a 4a) cu Federer. Sigur va fi un meci memorabil duminica, d'abia astept!

indiferrent
03 Jun 2011, 22:40
La Roland Garros nu prea au avut meciuri spectaculoase. Mereu la snopit Nadal, dar la cum a jucat in astea 2 saptamani Federer, s-ar putea sa fie un meci mai echilibrat ca niciodata. Nadal nu prea a jucat mare lucru pana in sferturi. In meciul cu Soderling si-a dat drumul, dar, totusi, nu e la nivelul maxim. Daca ii merge cat de cat reverul lui Roger si serveste ca in meciul de azi, il bate. A fost impecabil tot turneul, nu a pierdut nici un set. E favorit Nadal, fara discutie, dar, chiar daca m-am ars cand am mers pe mana lui Soderling, merg maine pe mana lui Federer :))

LE: N-a pierdut nici un set pana azi, evident :D

omudindulap
03 Jun 2011, 22:45
Cine nu a pierdut niciun set? Cred ca te afli intr-o eroare. Nu pierdu azi unul?

indiferrent
03 Jun 2011, 22:46
Cine nu a pierdut niciun set? Cred ca te afli intr-o eroare. Nu pierdu azi unul?
Noroc ca am editat inainte :)))

Pepper
03 Jun 2011, 23:02
Ce mai conteaza cate seturi au pierdut sau castigat?tenisul e un sport imprevizibil in care momentele psihologice bune ale jucatorilor cantaresc foarte mult in rezultatul final al unui meci. sper doar sa nu fie prea incordati ca sa avem ce vedea. si ar fi bine sa se inventeze niste pantaloni bufanti pentru Nadal ca sa fim siguri ca e relaxat ;)

StrangeHouse
04 Jun 2011, 17:02
Bravo Na li!:D :D

omudindulap
05 Jun 2011, 14:59
Sta sa-nceapa finala! <:-P

R. Nadal - R. Federer (pe Europsort, ori, daca nu aveti tv, ca si mine, il puteti urmari pe net)

mvpsebi
05 Jun 2011, 15:39
Tin pumnii lui Federer. Nu cred ca va mai avea multe opurtunitati sa castige un Grand Slam. :)

indiferrent
05 Jun 2011, 15:46
Ei nu, daca joaca asa ii rupe la Wimbledon. Acusa vine si ala, nu apuca sa-si iasa din mana.

mvpsebi
05 Jun 2011, 15:51
Mda, posibil, este suprafata sa favorita, iarba. Insa ma refeream la viitorul putin mai indepartat, intr'un an, doi nu cred ca va mai putea face fata nivelului. :-S

omudindulap
05 Jun 2011, 19:08
Nu o va pierde.

Muhahaha...:D

indiferrent
05 Jun 2011, 19:13
Nu o va pierde.

Muhahaha...:D
:D :">

A jucat bine Roger, dar a fost Nadal la maxim. La tocat iar pe rever.

omudindulap
05 Jun 2011, 19:22
Am avut ceva emotii la inceputul primului set, cand lui Federer ii intra foarte bine primul serviciu. Apoi, cand asta nu s-a mai intamplat, Nadal si-a inceput jocul. Dar n-a fost acel joc, n-a fost la maxim, undeva la 80 % din potential. N-a fost un meci extraordinar, dar frumos, oricum.
Cand incepe Wimbledon-ul?

indiferrent
05 Jun 2011, 19:29
Am avut ceva emotii la inceputul primului set, cand lui Federer ii intra foarte bine primul serviciu. Apoi, cand asta nu s-a mai intamplat, Nadal si-a inceput jocul. Dar n-a fost acel joc, n-a fost la maxim, undeva la 80 % din potential. N-a fost un meci extraordinar, dar frumos, oricum.
Cand incepe Wimbledon-ul?
Cred ca pe la sfarsitul lunii. Din cate stiu, il transmite DIGI anul asta. Eurosport stiu ca nu a transmis niciodata Wimbledon. Bine ca am scapat de Sport.ro ca erau praf. Intrerupeau meciuri importante pentru stirile lor reluate.

LE: 20 iunie

omudindulap
05 Jun 2011, 19:34
Aha, mersi. Sper doar sa nu fie nevoie sa vad meciul pe mute. Mi-au placut astia de la Euro, profesionisti, nene.

Pepper
05 Jun 2011, 20:40
Unul din comentatori (al mai batran) nu e un obisnuit al eurosport dar mi-a placut de el ca-l lauda mai mult pe Nadal :)) Un meci foarte frumos, au meritat cele 4 ore state in fata tv-ului. La inceputul meciului cred ca Nadal avea o pietricica in adidas sau nush...ceva la glezna ziceau.
De maine incepe turneul de la Queen's

forward
06 Jun 2011, 12:53
Nadal a ramas lider desi pentru a schimba asta Djokovici avea nevoie sa prinda finala indiferent de rezultat! Oare cat mai rezista Nadal in fruntea clasamentului?

rrs85
06 Jun 2011, 15:26
Rezista, e pe un pedestal ce cu greu poate fi darmat. Desi sunt fan Nole, nu pot sa nu apreciez un asemenea jucator cum este Nadal...

Gebeleizis
12 Jun 2011, 03:31
Mda, posibil, este suprafata sa favorita, iarba. Insa ma refeream la viitorul putin mai indepartat, intr'un an, doi nu cred ca va mai putea face fata nivelului. :-S
Din pacate, cam asta este adevarul.

gigabyte
19 Jun 2011, 19:05
Isner – Mahut, in primul tur la Wimbledon!
Acum un an, au jucat 11 ore şi 5 minute în cel mai lung meci din istoria tenisului.

CATE ORE O SA JOACE ACUM ? :)

Pepper
20 Jun 2011, 08:22
Astazi incepe al treilea turneu de Grand Slam din acest an Wimbledon! Meciurile vor f transmise de DigiSport (2 transmite mai multe ore),primul meci se va tine la ora 14:00 intre Nadal si Russel pe un Centre Court acoperit :D take that rain!
Let the games begin!

Sper ca peste 2 saptamani finalul va arata asa :-"

http://img233.imageshack.us/img233/7749/rafaelnadal2010wimbledo.png (http://imageshack.us/photo/my-images/233/rafaelnadal2010wimbledo.png/)

omudindulap
20 Jun 2011, 10:53

:D Si eu sper, dar ceva imi spune ca va fi ultimul Mare Slam al lui Federer.

Sa mentionam si meciurile de azi alor nostri:

Sorana Cîrstea - Pauline Parmentier 1-6, 3-6 :|

Alexandra Dulgheru - Jill Craybas

Monica Niculescu - Sybille Bammer

Victor Hănescu - Jaroslav Pospisil

bremen1980
20 Jun 2011, 11:03
Inca unul pentru Federer>:)

A aparut DigiSport 3 ??? N-am avut inca rabdare sa butonez telecomanda si sa vad daca l-au bagat in grila .

indiferrent
20 Jun 2011, 19:32

http://img233.imageshack.us/img233/7749/rafaelnadal2010wimbledo.png (http://imageshack.us/photo/my-images/233/rafaelnadal2010wimbledo.png/)

Parca ar fi mai elegant asa :P

http://uploadimage.ro/images/04495770792820437327.jpg (http://uploadimage.ro/)

Pepper
20 Jun 2011, 20:10
Niculescu si Dulgheru au trecut in runda 2 =D>

Vom vedea, indiferentule, vom vedea....poate ca nici unul din ei doi nu va tine cupa la pozat :))

omudindulap
21 Jun 2011, 16:44
Halep si Hanescu in turul 2.
Stie careva unde se pot urmari meciurile pe net?

t0nka
21 Jun 2011, 17:06
cauta pe google meciuri live pe net si gasesti acolo la tenis, meciurile din ziua respectiva

omudindulap
21 Jun 2011, 17:09
Las' ca n-am coborat din copac.
Urmaresc acum meciul dintre Federer si un kazah al carui nume nu-l stiu scrie, pe un post asiatic. Splendid! :))

indiferrent
21 Jun 2011, 17:10
nu sunt toate, dar meciurile importante le gasesti (http://www.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html)

omudindulap
21 Jun 2011, 17:14
Multumesc! In engleza suna ceva mai bine.

verapower
21 Jun 2011, 17:28
Halep si Hanescu in turul 2.
Stie careva unde se pot urmari meciurile pe net?

MYP2P.EU

Pepper
21 Jun 2011, 17:34
da, pe my2p2 ai de unde alege
recomand vizionarea cu veetle
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=120608&part=sports

o alternativa ar mai fi justin.tv
http://www.justin.tv/directory/sports

Pepper
21 Jun 2011, 23:27
Maine, 22 iunie, Hanescu si-o va lua pe cocoasa sau se va retrage, depinde de pretiosul sau spate care-l tot supara in ultima vreme, in meciul din runda a 2a in fata lui Andy Roddick, care se va tine imediat dupa ce va castiga Nadal.
Se preconizeaza a fi un meci de senzatie avand in vedere ca e ultimul meci pe tabela pe arena centrala :))))) oare?

t0nka
22 Jun 2011, 21:59
Hanescu - Roddick --> 4-6; 3-6; 4-6.

Pepper
22 Jun 2011, 23:41
In runda 2 Halep va fi halita de S.Williams, iar Dulgheru de Kuznetzova :-<
sper sa se descurce macar la fel de onorabil ca Begu in meciul cu Pennetta (singurul meci cu un nume romanesc pe tabela la care m-am uitat)

StrangeHouse
25 Jun 2011, 20:16
afara cu Soderling>:)

crin3l
25 Jun 2011, 21:58
Mda. Acum chiar imi pare rau ca l-a eliminat pe bietul Hewitt. De acum Djokovici are traseu usor pana in semifinale, unde si-o va lua din nou de la Federer>:)

Chambord
27 Jun 2011, 09:04
In runda 2 Halep va fi halita de S.Williams, iar Dulgheru de Kuznetzova :-<

Alexandra Dulgheru se poate reprofila oricand, ca actrita :)

http://www.youtube.com/watch?v=gBy5rbmm6NU

PoliFanAthic
27 Jun 2011, 11:52
Ce clip dragut, hehe.

Sunt curios cine castiga anul asta la Wimbledon, nimeni nu pare intr-o forma spulberatoare. Poate revine Fed, servind bine are sanse reale de a-l bate pe Nadal in acest moment.

forward
27 Jun 2011, 13:22
Ce clip dragut, hehe.

Sunt curios cine castiga anul asta la Wimbledon, nimeni nu pare intr-o forma spulberatoare. Poate revine Fed, servind bine are sanse reale de a-l bate pe Nadal in acest moment.

eu cred ca e randul lui Djokovici

Pepper
27 Jun 2011, 21:43
Nu pierdeti ultimul set/ultimele 2 seturi din meciul din optimi Nadal-Del Potro care se desfasoara chiar ACUM. ambii joaca extraordinar chiar si in urma unor mici accidentari in seturile precedente

gigabyte
27 Jun 2011, 21:43
Surprizele continuă la Wimbledon!

Wozniacki, OUT de la Wimbledon
Dominika Cibulkova (SVK) - Caroline Wozniacki (DEN) 16 76(5) 75
Cibulkova a jucat foarte bine astazi , a fost agresiva si nu ia dat prea mute sanse Carolinei sa preia controlul .
Wozniacki a ratat inca o sansa sa castige un turneu de Grand Slam dar , there's always a next time .

Venus Williams, Out!
Tsvetana Pironkova (BUL) - Venus Williams (USA) 62 63
Ne-au luat-o bulgarii inainte la tenis

Serena Williams .Out!
Marion Bartoli (FRA) - Serena Williams (USA) 63 76(6)
Se pare ca mai are nevoie de meciuri dupa o absenta de un an de zile .

R.Nadal - Del Potro 76 36 76 , setul 4 deocamdata 2- 2

Interesant e ca din 2006 , doar de doua ori Djokovici si odata Del Potro au intrerupt seria de Grand Slamuri castigate de Federer si Nadal .

PoliFanAthic
27 Jun 2011, 22:15
Destul de bun jocul lui Del Potro, dar a parut obosit in setul 4 si indecis in ambele tie-breakuri. Oricum, un progres considerabil in ceea ce priveste randamentul sau pe iarba.

Nadal a fost la inaltime, daca nu ii mai joaca feste vreo accidentare, cred ca ramane favoritul la titlu. Dar precum am spus mai sus, si Fed are sansa sa, in timp ce pe Djokovic nu l-am urmarit in acest turneu.

Ma astept insa la un meci foarte dificil cu Tsonga in ceea ce il priveste pe Federer.

omudindulap
29 Jun 2011, 17:26
Federer is out, eliminat de Tsonga, in 5 seturi, asta dupa ce elvetianul a avut 2-0 la seturi. :|
Nole e si el in semi, dupa un meci greu, de 4 seturi, cu Tomic.

PoliFanAthic
29 Jun 2011, 17:28
Nole slabut, dar Tsonga impresionant.

bremen1980
29 Jun 2011, 18:24
Federer trebuie sa se gindeasca la pensie .Era un proverb care zicea ca in leul ranit orice magar da cu copita.

Pepper
29 Jun 2011, 18:52
Lui Federer ii trebuie motivatie. Cred si eu ca s-a plictisit de atatea trofee, nu mai zic de perfectiune in joc. Atata timp cat se va simti provocat si va avea cu cine sa joace cred ca vom mai auzi de el ani buni de acum incolo

ghost90
29 Jun 2011, 19:09
Tecau si Lindstedt in semifinale :D

crin3l
29 Jun 2011, 19:40
Lui Federer ii trebuie motivatie. Cred si eu ca s-a plictisit de atatea trofee, nu mai zic de perfectiune in joc. Atata timp cat se va simti provocat si va avea cu cine sa joace cred ca vom mai auzi de el ani buni de acum incolo
Ani buni in nici un caz. Am auzit ca ar avea de gand sa se lase dupa Olimpiada. Tare ma tem ca anul viitor va fi ultimul lui an si nu stiu ce alt favorit sa imi gasesc. Poate Tsonga, care a jucat impresionant azi si daca o tine tot asa, are foarte mari sanse la trofeu.
A fost primul meci, in care Federer conducand cu 2-0 la seturi, a fost invins.

forward
30 Jun 2011, 13:40
Eu zic ca se va schimba liderul dupa acest WIMBLEDON si Djokovici o sa treaca de Tsonga fara mari probleme.