PDA

View Full Version : M0n0(logând) despre filme

Pages : [1] 2

M0n0
02 Sep 2006, 12:52
Click - 8/10. Mi-e foarte greu sa vorbesc despre filmul mai ales pentru ca nu stiu ce gen e...e cica comedie dar are prea putine faze comice...cele mai semnificative fiind acestea: cand isi schimba culoarea, cand a pus pauza si isi palmuia sefu sau cand ii tragea "vanturi", cand se juca cu bucata de piele din jurul bazinului...deci majoritatea e comedie fizica...nu prea sunt glume verbale si daca sunt nu prea le-am gustat. Filmul, curios avand in vedere ca e productie Happy Madison, a fost foarte serios timp de vreo 15-20 de minute terminandu-se cu o morala...nu sari peste chestiile mici din viata...bine, noi nu putem sari peste ele ca nu avem o telecomanda care controleaza Universul dar trebuie sa invatam sa le gustam chiar daca unele din ele sunt amare. A fost o dramodie reusita, dar daca vreti o aventura metafizica incercati Eternal Sunshine... . Si rolul lui Sandler tot nu a reusit sa ma convinga si Kate e practic inexistenta aici (and this is the real sad thing).

M0n0
05 Sep 2006, 23:49
Clerks II - 8.5/10. Sau un titlu alternativ foarte amuzant: The Passion of the Clerks. Filmul asta merita toate laudele si restu pentru ca e unul dintre cele mai amuzante si cele mai reale filme pe care le-am vazut. Un film despre prietenie, in primul rand apoi putin dragoste si multe chestii ciudate...dar toate amuzante. Cuvintele sunt sincere si reale...fara "mana" Hollywood-ului, doar mana lui Kevin Smith...cruda si fara avertizare. Si bineinteles o sa-i vedem si pe deja clasicii Jay & Silent Bob la ale caror faze nu poti sa te abtii de ras, fara a interveni intr-un moment inoportun in cadru. Merita toata atentia si va avertizez eu ca va asteapta un limbaj cum in nici un alt film nu exista...in afara de cele ale lui Kevin Smith.

M0n0
09 Sep 2006, 22:16
Lilo & Stitch - 6.5/10. Mdea...dragutel...e un Disney la urma urmei. Faze comice, destule...cred ca cu" E un Disney" am spus tot.

The Descent - 8.5/10. In sfarsit un film horror, fratilor. Chiar daca nu sunt fan horror cu monstri, asta chiar nu a fost rau deloc. Captivant, incitant, claustrofobic...le are pe toate. Daca cineva se mira de ce sunt numai femei, pe langa faptul ca sunt prietene, si un barbat ar arata...gay pe langa ele, ganditi-va si la asta...la cate horror-uri ati vazut, femeile intotdeauna supravietuiesc (sau in unele cazuri, barbatii nu foarte facuti) si aici au aratat-o pe cea mai puternica din toate...dar tot nu mi-a placut ce i-a facut Junoei, adica la urma urmei erau prietene...in fine. Inca un motiv pentru care e un horror bun...nu e american (si asta spune multe). Si vad ca nici nu e luat dupa alt film cu acelasi nume chinez sau japonez sau altceva asian. In orice caz...o sa va placa...e un super glue de film...pentru ca te tine pe scaun. Not to be ignored!!!

M0n0
11 Sep 2006, 18:24
Curious George - 8/10. Exact cum ma asteptam, chiar mai amuzant. Feel good movie...nu neaparat da pe langa la cate glume are...dar te fac sa iti pui un zambet pe fata si te simti mai bine. Oarecum maimuta arata cat de curiosi suntem toti, oricum toti am vrea sa facem ce face maimuta, chiar daca nu putem. Filmul asta iti mai trezeste copilul din tine. Pe mine sigur m-a inveselit.

M0n0
12 Sep 2006, 10:08
The Omen - 5/10. (2006). Nu l-am vazut pe cel din '76...dar cica e mai bun. Ca horror nu e chiar asa de grozav...in unele momente e plictisitor si o lungeste in altele e destul de tensionant, dar acele momente sunt scurte si nu compenseaza. As numi chiar filmul o pierdere de timp...but that's just me. Dupa mine, pustiul nu a fost chiar cel mai inspaimantator pusti pe care l-am vazut in genul asta de filme. Actorii cei mai importanti nu m-au impresionat...M-a plictisit filmul asta...

M0n0
13 Sep 2006, 09:19
Nacho Libre - 7/10. Un fel de Napoleon Dynamite cu mexicani...dar nu se ridica la calitatea primului. Dar e aceeasi chestie...un zero ajunge erou...dar aici joaca Jack Black si unul foarte bun, esenta lui. Glumele sunt scoase ori din figurile idioate ale personajelor, mai ales cele ale lui Jack...ori din accentul haios tot al lui Jack...ori din glumele de boodaa (the one's with the farts). Oricum Jack a facut absolut orice ca sa ridice calitatea, dar nu a fost destul, pentru ca vedem cam multe din Napoleon aici si deci nu e nimic nou. Oricum, thumbs up for Jack Black!

M0n0
13 Sep 2006, 12:00
Fearless - 7/10. Produs chinezesc cu o tenta americana. Povestea e cea americana...un luptator de arte martiale arogant pateste ceva dramatic si se transforma (in Hulk-ul calm) si nu mai e arogant si se lupta ca sa nu moara cu un nume patat. Artele martiale si scenariul sunt produsele chinezesti. Singurul lucru la care te uiti in filmul asta sigur sunt artele martiale si atat iar acestea sunt reusite.

M0n0
13 Sep 2006, 16:24
Brick - 9/10. Modern Noir at it's finest. Inteligent, plin de mister, detectivi, film independent, actori tineri care reprezinta viitorul, regie curata si simpla, cateva efecte ieftine dar de efect. Great drama! Great movie! Pentru mai multe detalii, vizionati filmul!

Cinemania
13 Sep 2006, 23:04
Brick - 9/10. Modern Noir at it's finest. Inteligent, plin de mister, detectivi, film independent, actori tineri care reprezinta viitorul, regie curata si simpla, cateva efecte ieftine dar de efect. Great drama! Great movie! Pentru mai multe detalii, vizionati filmul!

it hit me, too, like a brick in the head!

M0n0
16 Sep 2006, 22:02
Garfield 2 - 3/10. Ce bucata de ra*at. Nici nu se mai putea mai prost, mai penibil, mai previzibil si mai plin de clisee. Filme de genu asta strica complet brandnameul pe care il reprezinta. Am vazut si eu benzi desenate cu Garfield si incerc sa le vizionez in fiecare zi...motanul nu e agil, nu are chef sa fuga (daramite repede), e lenes si gras...si face numai remarci sarcastice. Si in film, atat in 1 cat si in 2 face exact oposul, not cool. Si mai e si plictisitor...proasta combinate, prost film...si nimeni din distributie nu a putut salva in vreun film catastrofa asta...

M0n0
18 Sep 2006, 16:17
Tristan + Isolde - 7/10. Dragutel filmutel. O fi un film despre razboi (intre Irlanda si Britania) dar povestea de dragoste e pe primul loc aici. O poveste de dragoste ca in, de fapt, exact ca cea din Romeo si Julieta (de aici si tagline-ul filmului: Before Romeo & Juliet, there was...)...in rest, imagini frumoase...mai este si o povestioara (pe langa cea de dragoste) subtirica, dar exista...dar, in final, un film mediocru pentru genul sau...

M0n0
18 Sep 2006, 20:58
Mission: Impossible III - 8/10. Probabil va mirati de nota...ee, uite ca nu-mi pasa de ce credeti pentru ca pentru mine asta e cel mai bun Mission: Impossible facut. Actiunea satura pe absolut oricine, adica e foarte, foarte multa. Nu cred ca trec 10 minute de scena fara actiune pana apare alta scena plina de adrenalina, viteza si explozii. Stiu, e un film facut pentru box-office, so what. Doar nu va asteptati la drama, pentru ca daca era mai multa drama decat actiune, lumea apoi spunea ca trebuie mai multa actiune...dar eu cred ca proportiile sunt perfecte...60% actiune, 20% drama si 20% poveste de dragoste. Ia sa vedem acum actorii, Tom Cruise, la fel, carismatic, dar fara prea multe de spus...Philip Seymour Hoffman, villan a'ntaia. Si inca ceva ca sa nu te plictisesti prea repede...tot felul de twisturi...oriunde in film, nu numai la sfarsit. Concluzia e clara...filmul asta nu te poate plictisi si deci nu te poate dezamagi.

M0n0
21 Sep 2006, 15:11
Thank you for Smoking - 8/10. Satira americana de calitate. Filmul prezinta viata unui reprezentant al tigarilor (lobbyist...habar n-am ce inseamna mot-a-mot, dar stiu care are legatura cu traficul de influenta) Nick Naylor, interpretat foarte bine de Aaron Eckhart, de altfel, fiecare actor a jucat excelent: William H. Macy, Robert Duvall, J.K. Simmons, Maria Bello, Katie Holmes si chiar si pustiu Cameron Bright face o interpretare care merita bagata in seama. La nivel tehnic filmul foloseste o groaza de efecte speciale (in mare parte efecte grafice) specifice unui film independent si anume efecte mici dar care sunt puse unde trebuie. Si bineinteles, ceea ce face acest film, scenariul, care e sincer, curat si foarte bine facut care merge perfecte cu regia (la fel, curata si simpla) incepatorului Jason Reitman. Recomandat.

M0n0
22 Sep 2006, 18:19
'thank you for smoking' are si el toate calitatile lui JR - pacat ca nu e suficient de subtil si, de asemenea, ca e ezitant. dar astea sunt niste defecte inerente oricarui debutant (ma rog, nu stiu daca e chiar primul film al lui JR, dar e printre primele). e un film distractiv si incantator.
E primul...dar pe imdb mai arata cateva scurt metraje facute anterior...dar nu cred ca intra in categoria de filme "in totalitate".
Da...am observat si eu ca e ezitant...adica nu a incercat chiar sa puna totul pe fata intr-un mod "ooohhhh" ... avea potential...putea sa fie si mai bun.

Art School Confidential - 6/10. Film cu o tona de potential. A reusit sa fie un clisee fara a pune vreunul in film...cum? Pai, la asta s-au gandit creatorii de la inceput...si cred ca au facut-o intentionat...au zis ceva de genu: hai sa facem ceva cu totul original dar la care lumea sa se prinda ca am incercat sa facem asta din rasputeri, deci rezultand totul intr-un cliseu...filmul a fost regizat de un nene de 57 de ani (Ghost World a fost mai bun) dar filmul e un produs clar de calitate studenteasca, deci parerea mea e ca trebuia sa se straduiasca mai mult...e un film despre arta...si arata ca arta este mult prea supraevaluata datorita idiotilor orbi care "vad" de fapt ce e in spatele unei picturi care ar fi putut s-o faca usor si un copil de la gradinita...deci arta nu are viitor...decat din partea celor extrem de nebuni si geniali in acelasi timp, tip personajul Jerome Platz. 1 la mie, cum se zice in film. A fost o incercare brava...dar care prin faptul ca e evident ca au incercat prea mult (prin scenariu, idee si restu), il face un film clisee...You get my point...

M0n0
22 Sep 2006, 20:12
Who Killed the Electric Car - 8/10. Dragutel film...mesaj si mai bun. Pe mine m-a convins sa-mi cumpar o astfel de masina...cea electrica, cu emisii 0...dar se pare ca unii au reusit sa o ucida 100% (adica le'a luat pe toate si le'a distrus), ceva ce suna ca o masura luata la extrem, pentru ca eu nu vad nici o amenintare din partea lor, dar lumea se invarte in jurul banilor si asta e cat se poate de clar. Cateva chestii care mi-au dat batai de cap...intotdeauna, fara exceptie, masina electrica arata ciudat...chiar si cele care incearca sa nu iasa in evidenta fata de celelalte masina care folosesc combustibili fosili, pentru ca cele electrice zici ca's facute din hartie sau plastic, mai mai sa zici ca e o iluzie optica...sau chiar mentala...probabil din cauza zgomotului scazut pe care il fac (se pare ca nu e masina daca nu merge pe explozii...cam in acelasi fel si-a gasit sfarsitul si masina cu aburi)...alta chestiune este aceea ca oamenii nu sunt pregatiti de astfel de masini...si prin oameni ma refer la conducatorii companiilor de petrol si chiar guvern...pentru ca, dupa parerea lor, mai exista destul petrol pentru inca "1000 de ani", evident, vor sa-l foloseasca pana la ultima picatura...ultimul cent. Ideea e ca acest film este inca o dovada care tipa tare ca conducatorii (exact, cacofonie) Americii sunt niste idioti condusi la randul lor de bani...eeehhh, poate s-or trezi, cand? nu se stie.
P.S. Chiar as viziona un film cu si despre ultima masina electrica, gasita undeva intr-un garaj, in timp ce este cautata peste tot de GM s-o distruga...in rolul principal...Keanu Reeves sau chiar Shvartzi...
In fine, e un care spune multe si trebuie vazut...

M0n0
01 Oct 2006, 17:42
Over the Hedge - 6/10. Film usurel pentru toti. Personajele cam cunoscute, grafica a fost mai noua si se vede diferenta...e de calitate. M-a amuzat cel mai mult faptul ca filmul asta e interzis in China, datorita faptului ca arata o noua lume "dupa gardul viu" si fiindca China e inca o tara comunista...in rest o groaza de faze luate din alte filme, modificate putin...poate 3-4 momente amuzante...in rest, "comsi comsa"...

M0n0
06 Oct 2006, 23:45
Cars - 8/10. Amuzant si bine facut. Clasica combinatie Disney cu Pixar does it again. Grafica mai buna decat in ultimul film (mi-a placut in mod special cum au fost unele imagini, in special cele cu peisajele, care mi se pareau foarte reale...nu toate) si mai proasta decat in urmatorul. Oricum, filmul foloseste aceeasi retzeta (adica nu una originala)...un egoist ajunge intr-o situatie in care vede ca nu numai el e centrul pamantului si sunt si alte chestiuni mai importante in viata...o folosesc, dar o folosesc destul de bine. De amuzant, e amuzant filmul...dar mi-a placut cel mai mult calitatea lui. L-am vazut pe cel in limba engleza...ma mai gandesc daca sa-l vizionez pe cel din romana, poate cand apare la HBO...sau alt post...

M0n0
07 Oct 2006, 21:55
Dark City - 8/10. Da, foarte cool filmul asta. Adica cum s-a ajuns la ideea asta...hai sa combinam ceva cu extraterestii si s-o facem in asa fel incat sa nu se prinda lumea decat la final si au dus-o la extrem (mai bine a dus-o...ca e un singur tip...Alex Proyas)...si a reusit. Filmul e chiar foarte reusit, multa lume il considera asemanator cu Matrix-ul...cu greu am reusit sa gasesc asemanari...adica sunt, dar nu sunt asemanari totale...ci doar bucatele ici-colo, oricum e mai usor de vazut decat de explicat. Filmul are combinate in el cateva perioade din istoria Americii, in special anii '20, '30, '40 si '50...si asta adauga la mister si ambiguitatea filmului dar si la logica lui. E un film de vazut, asta e clar...in primul rand datorita ideii si a povestii.

M0n0
13 Oct 2006, 22:07
Don Juan de Marco - 7.5/10. Da, in primul rand un film foarte frumos si poate prea frumos ca sa fie ceva de genul asta vreodata adevarat. Dar na, pentru asta e Hollywood-u...in fine. Filmul te binedispune si daca il accepti iti poate arata ca dragostea adevarata poate exista si dupa 1500 de femei (mai exact 1502 + inca una), asta pentru barbati si pentru femei, Don Juan o sa ajunga si la voi...numai ca nu o sa arate ca Johnny Depp (al carui rol a fost si aici remarcabil). Nici Marlon Brando nu s-a descurcat rau in rolul unui psihiatru in care romantismul reinvie datorita acestui Don Juan...dar, mai bine vizionati voi restu...e chiar enjoyable...

M0n0
15 Oct 2006, 00:19
A Scanner Darkly - 8.5/10. Foarte frumos facut...inca un film de Linklater care iese in evidenta. Daca ati vazut Waking Life, atunci cu siguranta intelegeti si de ce se foloseste si in acest film acelasi stil inconfundabil si original. Scopul acestui stil (pentru cei care nu stiu) este de a adauga efecte speciale care ar costa mult prea mult daca ar fi cgi sau chiar reale...si pentru a adauga, daca necesar, chiar alte expresii faciale pentru a intensifica scena respectiva. Bineinteles, ca si Waking Life, si acest film este un pic filosofic fara a exagera si actiunea se dezvaluie pe parcurs cu o logica nu chiar foarte usoara. De mentionat si interpretarile de exceptie lui Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Keanu Reeves, Rory Cochrane si Winona Ryder, in ordinea calitatii lor. Nu m-ar mira daca ar fi nominalizat la cel mai bun film de animatie la Oscarul din 2007, pentru ca l-ar merita (cu toate ca filmul Cars s-ar putea sa-l castige). Un film recomandat, de vazut de mai multe ori...

M0n0
15 Oct 2006, 10:35
Monster House - 7.5/10. I had a ball. Care a fost mancata de o casa. Super tare film. Nu se compara cu nimic altceva din ce am vizionat pana acuma, un film unic. Si 3D-ul face toata diferenta, fara el nu avea acelasi farmec, pentru ca iese un film real cu cgi-uri exagerate, dar aici nu mai este nici o scuza. Si in plus, e un film pentru toate varstele. De vazut!

M0n0
19 Oct 2006, 15:46
Tom Yum Goong - 6/10. Aceastra poveste extrem de exagerata este una dedicata in special iubitorilor de arte-martiale pentru ca pentru asta a fost facut...asta e clar...poveste incearca sa aiba, dar e INcredibila, adica com'on, cine se duce sa isi recupereze un elefant si gaseste peste 100 de oameni care ii stau in drum...omu asta chiar isi iubeste elefantul, poate putin prea mult. Dar partea buna (buna, cat de cat) ramanea cea plina cu karate...mi-a placut in special scena din restaurant si pe scari...236 de secunde de bataie fara oprire...si apoi "boss"-uri peste "boss"-uri...si apoi inca vreo 50 de tipi...apoi 4 tipi mari...si gata. Cam asta e filmul...vreti bataie (senseless, daca ma intrebati pe mine)? Luati si vizionati-l...daca nu, mai bine pas.

@Ghita...nici nu sunt 4 minute :D

GhitzaCartitza
19 Oct 2006, 18:49
@Ghita...nici nu sunt 4 minute :DYo am vazut versiunea extinsa :P. Am exagerat, normal. N-am stat sa cronometrez. Maniacule :).

M0n0
22 Oct 2006, 15:53
@Ghita...nici nu sunt 4 minute :DYo am vazut versiunea extinsa :P. Am exagerat, normal. N-am stat sa cronometrez. Maniacule :).
Daca vrei sa stii ceva...prima oara cand l-am vazut ziceam si eu ca sunt peste 10 minute...ca parca nu se mai termina...in fine...

The Nightmare Before Christmas - 8/10. In sfarsit, am vazut si eu acest clasic al Craciunului...si a fost dragut. Dragut incat sa nu para prea copilaresc dar la fel de dragut incat sa nu fie prea serios pentru binele lui...deci e un film pentru toate varstele care cel mai bine e vizionat in perioada Halloween - Craciun.

M0n0
24 Oct 2006, 18:18
Crank - 8/10. Dap, film nebun...GTA pus pe pelicula...si s-a facut o chestie care trebuie vazuta...e probabil filmul care te tine cel mai mult pe scaun, dar numai daca esti baiat. E pentru noi, are arme, urmariri cu masina, sex, umor pe ici si colo, nuditate, Amy Smart, sex si nuditate...si alte arme. Ce l-ar fi facut complet ar fi fost bataile corp la corp...dar ce-i mult strica, in unele cazuri. Cat de mult seamana cu un joc pe calculator, cateva trasaturi: Harta L.A.-ului de pe Google Map...care arata fiecare "nivel" a personajului principal...genericul de inceput arata cu un joc arcade din anii '80 de la Atari...si Chev nu vrea decat sa ajunga la final sa se bata cu "boss"-ul. Apoi are cel mai necaracteristic final Hollywood...dar caracteristic GTA. De vazut pentru Jason si Amy Smart!!!

M0n0
25 Oct 2006, 17:41
Dirty Sanchez - The Movie - 6/10. 6 mai mult pentru ca m-a facut sa rad enorm...dar cu o oarecare senzatie de greata combinata cu privitul in alta parte dar fara rezultat. Cine cauta senzatii tari pe ecran...asta-i filmu care trebuie vazut! Jackass parca e copil nevinovat pe langa asta...dar inca nu am vazut 2-ul...

M0n0
26 Oct 2006, 14:29
The Break-Up - 6/10. S-ar putea sa fiu prea darnic cu nota...dar atat cred ca merita cuplul Vince + Jennifer...in rest...totul e inca un film despre cupluri si relatii...si comedie usoara...se pare ca toti actorii trebuie sa faca asa ceva in viata lor. In fine...caracteristicul Vince ne amuza iar...si Jennifer e ca in tot ce a jucat, frumoasa si talentata...si se termina previzibil. De plictiseala...

M0n0
28 Oct 2006, 23:55
Superman Returns - 7/10. Asa cum alti o mie inainte mea am mai zis (sau poate nu) Superman Returns e o multitudine de chestii care fac sa ne tina pe scaun si sa dam bani la cinema (n-am fost unu din astia...dar m-a tinut pe scaun). Efectele vizuale sunt extraordinare...dar se vede ca sunt efecte. Adica n-am ajuns inca la acel stagiu cand nu mai putem face diferenta intre computer si viata reala. Brandon Routh a avut niste papuci mari de "umplut", la propriu dar si la figurat...si nu-mi displace...are potential tipu. Iar Kevin sucked de la incipit pana la dezonadamant, parca nici nu juca in film, asa l-am simtit eu. In rest, un film frumos...facut pentru efecte speciale...dar si ce efecte. Merita vazut la un 5.1 sau la cinema...cu mult popcorn in fata.

M0n0
31 Oct 2006, 15:14
Ultraviolet - 3/10. Nu stiu ce m-a facut sa ma uit la filmul asta...probabil a fost Milla, probabil am vrut sa-mi aduc aminte cum arata un film care incearca ceva si esueaza lamentabil. Kurt Wimmer...cred ca a avut o perioada grea, o perioada de prostie extrema cand, dupa succesul de la Equlibrium, face exact aceeasi chestie dar in varianta feminina...cat de penibil e asta? Pana sa ma uit pe imdb nici nu stiam ca e acelasi...credeam doar ca e un regizor nou care a copiat ideea, dar nu. Cat despre unele idei din film: pot materializa arme in mana...dar forma de combatere a virusilor este tot manusa de cauciuc folosita astazi in medicina...si unele aspecte tehnologice sunt asa de futuristice incat te fac sa razi. De evitat pe cat posibil...dar pana si eu, care am primit avertismente peste avertismente...tot l-am vizionat. Nici nu merita sa scriu atata despre el...nu dati cu pietre, va rog.

M0n0
03 Nov 2006, 15:17
Volver - 7.5/10. Nu simt ca merita mai mult. O poveste complexa...mai mult cu probleme de familie...cu parere de rau nu mi se pare o poveste chiar asa de originala...ma asteptam la mai mult. Penelope a jucat excelent...dar ce a contat, cred, mai mult in filmul asta a fost regia...semnata Almodovar...si avand in vedere ca nu am vazut decat "Hable con ella", din care nu imi mai aduc aminte nimic...Volver o sa imi stea mai bine in minte.

M0n0
04 Nov 2006, 18:20
Full Metal Jacket - 10/10. Dau zecele asta pe care il merita pentru ca e cel mai bun film despre razboi pe care l-am vazut (mai bun decat Apocalypse Now! sau Salvati Soldatul Ryan) si pentru ca e regizat, produs si partial scris de Kubrick (inca considerat de mine cel mai mare si cel mai bun regizor din toate timpurile). Am subliniat despre pentru ca tot ce face (si face excelent acest film) este sa faca intr-un fel publicitate proasta razboiului...adica ca orice pacifist (cum probabil era Kubrick) il dezaprobeaza ferm ... cu alte cuvinte...un film anti-razboi. Inca un lucru pe care il arata filmul este evolutia omului de la "magget" la soldat in marina si apoi soldat in razboi si in unele cazuri chiar beyond. Mai arata si cat de in serios iau soldatii americani acest razboi cantand (la final, de ex.) cantecul de la Mickey Mouse dar si ocazionalele glume sau cuvinte de vitejie chiar inainte de razboi (care se dovedeau minciuni mai tarziu...datorita fricii care o aducea mitraliera fierbinte in fata soldatului). Un film despre oameni si situatiile in care se afla in momente de cumpana si bineinteles, un film despre razboi...cel mai bun. :D

gionloc
05 Nov 2006, 00:19
Volver - 7.5/10. Nu simt ca merita mai mult. O poveste complexa...

nu merita mai mult!!

insa povestea nu prea-i complexa. a complicat-o (ca era sa spun complexat-o :lol:) telenovelistic Almodovar ca sa ajunga la drama :((... atita tot! daca depeni la final firul, nu prea e mare lucru.. insa, in vizionare, nu stiu cita lume are staruinta de a-l descilci, pentru a avea ce depana :(

Supastar
05 Nov 2006, 12:41
insa povestea nu prea-i complexa. a complicat-o telenovelistic Almodovar

oh, boy, that sure narrow's it down in Almodovar's filmography :hmm:
de fapt, nu prea stiu film de-ale lui (mai tre s vad cateva totusi) care sa nu fie mai mult sau mai putin telenovelistic.

n-am vazut inca volver, dar nu era de asteptat sa fie asa? we are talking almodovar here.

PS. i can't wait to see it! :D

M0n0
06 Nov 2006, 16:22
Halloween - 6/10. Ala din '78, daca se intreaba careva. Da, interesant cum filmul asta speria lumea la sfarsitul anilor '70. Acu, absolut nici un efect. Si bineinteles, fiind un film horror din anii respectivi, stim sigur ca o sa gasim in el tot felu de clisee, mai unele stupide, mai unele enervante. Din cele stupide: cum e ala asa de puternic daca a stat inchis intr-o celula din spitalul de nebun si, dupa spusele doctorului, statea pur si simplu si se uita la perete, prin perete...raspuns: era posedat. Oookey. Din cele enervante...il stim cu totii si nu e spoiler, nu moare nici la final...urasc chestia asta la un film horror. Sau alt cliseu...numai aia cuminte din tot grupu supravietuieste...semn ca daca faci sex/dragoste si nu esti protejat, asa cum erau multi din tinerii respectivi, o sa te omoare Mike Myers. Bun, deci numai pentru fanii genului.

M0n0
08 Nov 2006, 18:22
Nightmare on Elm Street - 8/10. (cel din '84). Mi-a placut...m-a tinut pe scaun...m-a tinut in tensiune si restu. Mi-a placut ca film horrrrror. Mi-a placut si de personajul Freddy Kruger, chiar daca nu l-am vazut asa de mult pe cat am vrut...si trebuia totusi, daca e primul film, sa fie mai dezvoltata povestea lui. In rest, atmosfera tip horror....sange destul de mult...pentru fanii Johnny Depp, trebuie vizionat ca e primu lui film. Un film mistocutz!

M0n0
09 Nov 2006, 14:04
The Ant Bully - 7/10. Da...ne obisnuim deja cu filmele 3D facute pe banda rulanta...si nu le mai gasim asa de neobisnuite. Chiar daca ele se fac de 10 ani...in ultima vreme am simtit o crestere considerabila in numarul lor. Oricum...cel mai mult mi-a placut in asta grafica, ca na, asta avanseaza si e din ce in ce mai bine facuta...si o sa ajunga la real in curand, sa speram ca nu prea real...si muzica e reusita. Si asteapt sa fie si un film serios, drama sau ceva, facut in 3D...nu numai comedii de familie cu mesaje, etc. Ajunge doar o vizionare la filmul asta.

notorious
10 Nov 2006, 09:36
Halloween - 6/10. Ala din '78, daca se intreaba careva. Da, interesant cum filmul asta speria lumea la sfarsitul anilor '70. Acu, absolut nici un efect. Si bineinteles, fiind un film horror din anii respectivi, stim sigur ca o sa gasim in el tot felu de clisee, mai unele stupide, mai unele enervante. Din cele stupide: cum e ala asa de puternic daca a stat inchis intr-o celula din spitalul de nebun si, dupa spusele doctorului, statea pur si simplu si se uita la perete, prin perete...raspuns: era posedat. Oookey. Din cele enervante...il stim cu totii si nu e spoiler, nu moare nici la final...urasc chestia asta la un film horror. Sau alt cliseu...numai aia cuminte din tot grupu supravietuieste...semn ca daca faci sex/dragoste si nu esti protejat, asa cum erau multi din tinerii respectivi, o sa te omoare Mike Myers. Bun, deci numai pentru fanii genului.

m0n0, baiatule, usurel...

deci, in primul rand, in 'halloween' n-ai obervat (si e pacat !) excelenta sugestie hitchcock-iana, din modul de filmare (uita-te la scena in care curtis urca scarile din casa wallace - sper ca ai vazut 'psycho') si montajul paralel (michael punandu-si la cale cu rabdare atacul, in paralel cu loomis incercand sa-l gaseasca - misto joc cat & mouse). de asemenea, ti-au scapat cateva omagii amuzante: sam loomis, psihiatrul vs. sam loomis din 'psycho' sau leigh brackett, scenarist care a colaborat frecvent cu howard hawks, unul din regizorii preferati ai lui carpenter.

in ce priveste 'cliseele' la care te referi, gandeste-te ca acest film a preluat o parte din 'ce s-a facut pana atunci' (clisee, sa zicem, remodelate) si pe altele le-a creat el insusi (criminalul mascat, regula despre sex :D s.a.m.d.). ai vazut discutiile parodice din 'scream' ? la 'halloween' se refereau !in plus, consider o mica gogomanie sa iei in serios filmul (pui intrebari prea naturist-explicite - cum putea sa fie atat de puternic, cum a rezistat la 6 impuscaturi eventual etc.), care, pana la urma, face parte din genul horror, unul prin esenta gratuit si exagerat. ni se sugereaza ca michael myers ar fi 'the boogyman' - so, what's wrong with that ? trebuie sa calibrezi si tu felul de a interpreta un film, pt ca nu se poate aplica un sablon pt orice. daca mergi pe ideea de verosimilitate, ai sa faci terci multe filme de hitch ! ;)

p.s.: apropo, voi, cei carora nu v-a placut 'halloween', ar trebui sa fiti condamnati pt eternitate sa vizionati intr-o camera inchisa etans sequel-urile ! :D no offence.

M0n0
10 Nov 2006, 22:27
@noto...
Chiar nu vad de ce trebuie sa stiu toate detaliile pe care le-ai dat tu in primul paragraf ca sa ma atraga filmul...pentru ca tot nu o face. E prea simplist...si dupa mine, acum, prea laudat.
Da, inteleg lucrurile specifice horrorului, the bad guy never dies & shit...face legatura la faptul ca un cosmar parca nu are sfarsit. Dar mai este si chestia aia cu "orice are un inceput, are si un sfarsit" (si nu, nu e luata din matrix) chiar si in horror. Ofera prea multa gratuitate de asta stupida care nu se termina...si la un moment dat e de prost gust. Pentru mine. Eu asta am cu genu asta, deci mai bine faceti voi ce vreti cu el :P :)

On-topic:
Miami Vice - 6/10. Mai mult un exercitiu de regie pentru Michael Mann. E prima oara cand foloseste digitalul in loc de pelicula...si dupa explicatia lui ii e mai usor sa lucreze cu contrastul si saturatia direct din camera. In fine, au fost unele scene care sunt misto facute...cu cerul ziua, dar si noaptea...si stim ca Mann e bun la prins atmosfera noptii (vezi Collateral, din cele mai noi), dar au mai fost scene cand ziceai ca si-a aduc hi8-u de acasa sa filmeze un film cu buget totusi de vreo 40 de mil. In rest, o plictiseala generala...nu cred ca am cascat la vreaun film cum am cascat la asta de vreun an...poate mai mult. A lungit-o inutil...dar probabil a vrut sa prinda exact cum se desfasoara o ancheta la ei, incet. Slabut Mann, poate data viitoare.

M0n0
11 Nov 2006, 22:07
Keeping Mum - 8/10. Dragut film. L-am vizionat pentru comedia englezeasca dar si pentru Rowan Atkinson si am fost placut impresionat. Povestioara asta simpla e foarte bine facuta si are cateva surprize ici si colo. Mi-a placut foarte mult rolul batranei in special in scena cu telefonul in masina, extrem de amuzant. Fiecare din actori da ce poate la fel ca si regizorul, impreuna cu scenaristu si a iesit un filmulet mistocutz. Enjoy!

M0n0
13 Nov 2006, 21:29
Accepted - 6/10. Nu e un film prost. E filmul specific american despre adolescenti care devin studenti. Am mai vazut de astea, nu e nou, dar ce se intampla in filmul asta e ceva nou. Cativa studenti care nu au fost primiti la oricare alta universitate isi fac propria universitate...si printr-o greseala tehnica o gramada de studenti ratati sunt primiti aici si intalnesc o metoda noua de invatamant...autoditactul. Si aici gasim sentimentul de scoala cool si vrem/am fi vrut cu totii sa fi invatat in asa ceva. Film usor...amuzant (de aici si nota 6)...de vazut o singura data.

M0n0
15 Nov 2006, 19:01
Battle Royale - 8/10. Am ramas efectiv hipnotizat. Oricat de multe faze mai tembele a avut filmul au fost ignorate complet datorita povestii si ideii filmului. Oricum scenele de actiune combinate cu sarcasmul tipului rau citind morti de pe o hartie in "ritmul" muzicii clasice e abosolut captivanta. Scenele de actiune sunt bune dar mi s-a parut putin ca totii copii astia erau putin cam prea puternici. Erau impuscati de mai multe ori si tot se mai ridicau tocmai atunci cand nu te asteptai...vointa de a trai probabil a fost foarte puternica in acestia. Oricum ideea filmului e ceea ce conteaza chiar daca logic nu stiu in ce fel ar ajuta moartea a 39 de pusti la economia unei tari care moare. Deznodamantul e asta...fanii filmelor de actiune, luati si va delectati la un film japonez care ar putea fi si fel de bun ca cele americane facute la Hollywood.

M0n0
17 Nov 2006, 14:15
Finding Neverland - 9.3/10 - Un film superb fara prea multe cuvinte.Actorului care il interpreateaza pe Peter ii vad un mare viitor in actorie.
Cred ca tu ai vazut de fapt filmul "Peter Pan" din 2003...

Infernal Affairs - 8.5/10. Primul aspect al filmului este faptul ca e un film politist foarte bun, deloc usor de descifrat cu actori talentati si destul de original...al doilea aspect este faptul ca e un punct de reper pentru unul dintre cei mai buni regizori care ni'i ofera Hollywood...Scorsese...tocmai Scorsese nu a putut gasi un alt subiect, incep sa cred (de fapt am fost in dubii de mult timp) ca Hollywood nu mai are idei pentru filme asa ca apeleaza la filmele foarte bune ale altor tari...o sa ajungem sa vedem o varianta a "Filantropicii" americana...de abia astept. Cam asta a fost motivul pentru care m-am uitat la Infernal Affairs (1)...sa fiu pregatit pentru The Departed si sa vad fiecare asemanare si deosebire...just as a side note...The Departed are deja 35.000 de voturi si Infernal Affairs doar 10.000 si e din 2002. O vrut de fapt Scorsese sa faca in asa fel incat povestea celor 2 tipi sa fie mai cunoscuta? Nu vom stii niciodata...pana cand un reporter mai jmecher intreaba...sau poate s-a intrebat deja dar ala nu mai poate sa scrie reportajul din motive diverse... :lol: .

crin3l
21 Nov 2006, 15:10
Finding Neverland - 9.3/10 - Un film superb fara prea multe cuvinte.Actorului care il interpreateaza pe Peter ii vad un mare viitor in actorie.
Cred ca tu ai vazut de fapt filmul "Peter Pan" din 2003...

Infernal Affairs - 8.5/10. Primul aspect al filmului este faptul ca e un film politist foarte bun, deloc usor de descifrat cu actori talentati si destul de original...al doilea aspect este faptul ca e un punct de reper pentru unul dintre cei mai buni regizori care ni'i ofera Hollywood...Scorsese...tocmai Scorsese nu a putut gasi un alt subiect, incep sa cred (de fapt am fost in dubii de mult timp) ca Hollywood nu mai are idei pentru filme asa ca apeleaza la filmele foarte bune ale altor tari...o sa ajungem sa vedem o varianta a "Filantropicii" americana...de abia astept. Cam asta a fost motivul pentru care m-am uitat la Infernal Affairs (1)...sa fiu pregatit pentru The Departed si sa vad fiecare asemanare si deosebire...just as a side note...The Departed are deja 35.000 de voturi si Infernal Affairs doar 10.000 si e din 2002. O vrut de fapt Scorsese sa faca in asa fel incat povestea celor 2 tipi sa fie mai cunoscuta? Nu vom stii niciodata...pana cand un reporter mai jmecher intreaba...sau poate s-a intrebat deja dar ala nu mai poate sa scrie reportajul din motive diverse... :lol: .
:lol: ....Daca nu ai facut mishto de mine inseamna ca ma crezi cam prost ... e vb de unul din copiii lui Kate Winslet, cel care se apropie cel mai mult de personajul interpretat de Johnny Depp.

M0n0
23 Nov 2006, 18:24
Nu am facut misto de tine...
Ideea ca nu este nici un personaj care il interpreteaza pe Peter Pan...si nu era copilul...era chiar Johnny Depp care "cica" era Peter Pan...

On-topic:
Dead or Alive - 5/10. Ok, nu stiu ce le-a venit sa faca filmul asta. Probabil au vrut sa mai faca un film bazat pe un joc pe calculator...sau au mai vrut sa faca un film despre arte martiale...sau poate au vrut doar sa faca un film idiot, fara nimic special in el...tin totusi sa mentionez aparitia a trei actrite care imi plac (cum arata si atat.) : Jaime Pressly, Holly Valance si Devon Aoki care arata fiecare perfect in costum de baie...si atat ... Nici macar scenele de arta martiala nu impresioneaza dar nici nu strica...pentru ca pentru asta a fost facut filmul si are cateva cadre de cate o secunda fiecare care arat arta ascunsa (si de mult rasuflata) a filmelor despre arte martiale. De vazut o data, doar pentru fete.

M0n0
24 Nov 2006, 17:02
The Twilight Samurai - 9/10. Unul din cele mai frumoase filme asiatice din care am vazut. E simplu, curat, cu o poveste frumoasa...dar ce iese in evidenta cel mai mult este detaliul pentru traditiile si obiceiurile japonezilor din sec XIX (era samuraiului fiind spre sfarsite datorita armelor de foc) dar si felul cum actiunea se desfasoara si se arata publicului, de mare ajutor fiind si nararea fiicei (numai lucrul asta e de ajuns sa te faca sa te uiti). In film se prezinta viata unui samurai sarac care trebuie sa aiba grija de cele doua fiice ale sale si mama lui senila. Datorita actiunilor sale, care se prezinta in film, el este trimis de seful clanului sau pentru o sarcina, care l-ar scoate din saracie, dar care i-ar incheia si viata. Actorul principal face o treaba excelenta sa ne introduca in acea perioada si sa arate viata unui om normal...e un adevarat festin pentru fanii perioadei dar si genului. Nu trebuie ratat!

crin3l
25 Nov 2006, 08:00
Nu am facut misto de tine...
Ideea ca nu este nici un personaj care il interpreteaza pe Peter Pan...si nu era copilul...era chiar Johnny Depp care "cica" era Peter Pan...

Omu... este un copil in film care il cheama Peter shi nu mai stiu cum...nu PETER PAN.Shi acelui actor copil care il cheama Freddie Highmore ii prevad un viitor mare ...

Akuma doua filme vazute de curand...

Saw 3 - 7/10 - Interesant...insa un finalul prea tras de par ...la filmul acesta se poate discuta in mare parte de final...caci in rest este cam aceeashi chestie ca precedenteele 2...M-a dezamagit f mult finalul . Tipul acela a fost in stare sa il ierte pe cel care i-a omorat copilul shi nu a fost in stare sa il ierte pe Jigsaw ca i-a facut sa sufere in seara aceea...(exagerat de tras de par).In rest treaba cu Amanda shi ce ii spune Jigsaw mi se pare f buna .

Equilibrium - 9.5/10 - Un film care m-a impresionat enorm...Nu ii dau 10, deoarece la mine film de 10 este doar Lord of the rings shi din cauza finalului care dezamageste mult(nota mea incearca totushi sa nu ia in considerare finalul).Acest film nu trebuie comparat cu Matrix decat la efecte speciale (care pe mine nu ma intereseaza).In rest un film cu o idee sublima din care ar trebui sa tragem nishte concluzii.
Bale crek a facut rolul vietzii in acest film.
Daca shi ideea ar fi fost originala(yo nu am mai vazut filme de genul, dar am intzeles ca era o idee furata), oricum scena cu catelul mi se pare geniala, o scena care face aproape tot filmul.
Ash mai avea multe sa spun dar nu prea imi gasesc cuvintele.
Oricum Equilibrium imi va ramane in memorie mult timp, poate chiar toata viatza.

M0n0
26 Nov 2006, 19:33
The Killing - 9/10. Titlul singur e destul de sugestiv...ne spune exact la ce sa ne asteptam: drama si suspans...in genul filmului noir. Povestea este destul de simpla dar constructia acesteia non-lineara o face putin mai greu de inteles. Prin combinatia perfecta de (pe atunci) regizor necunoscut si actori de categoria B a iesit un film excelent si un punct de referinta pentru viitoare filme cu crime, drama si de ce nu noir...cele care au mai fost facute dupa '56. Merita vazut pentru ca e unul din primele filme Kubrick in care cu adevarat se vede adevaratul talent al maestrului...

Supastar
26 Nov 2006, 21:17
Merita vazut pentru ca e unul din primele filme Kubrick in care cu adevarat adevaratul talent al maestrului...
adevarat! :shock:

M0n0
27 Nov 2006, 17:09
An Inconvenient Truth - 8/10. Un documentar care spune multe...Spune multe in special despre poporul american...care e, dupa spusele lui Al Gore (o replica care mi-a placut de'a lui: "Am obisnuit sa fiu urmatorul presedinte al Americii..." si chestia e ca o spune cu o oarecare tristete in glas...) e principalul vinovat in distrugerea mediului, dar mai "ajuta" si celelalte continente...dar fata de alte continente, America alege sa nu repare greselile...si alege sa ramana la fel de poluanta ca acum 30 de ani cand a inceput totul. Totul intr-o scala mult mai mare. Bun, ne mai uimeste prin prezentarea unor grafice deranjante, ne avertizeaza despre viitor, dramatizeaza chestii...si cred ca o face pentru binele nostru. Un documentar care trebuie vazut...poate schimba parerea cuiva...

M0n0
27 Nov 2006, 19:45
The OH in Ohio - 7/10. Usor, dragut...si pe alocuri amuzant...cam 70% e un chick flick...deci fiecare cu a lui...Parker Posey, doamna din rolul principal e personajul cel mai amuzant in special in momentele spre dorintele ei sexuale...dar asa...merita vazut...o data.

M0n0
30 Nov 2006, 15:11
Heat - 8/10. Unul dintre cele mai bune filme de actiune politiste pe care le-am vazut...dar asta din cauza lui Robert De Niro si Al Pacino...greii cinemaului Hollywoodian...si din cauza lui M. Mann (contributia lui e de 40%) si felul cum a prins noaptea si alte alea care le face el asa de bine...si scenariul lui a fost destul de reusit. Filmul dureaza 2 ore si 45 de minute...dar te plictisesti numai daca te hotarasti sa faci asta de la inceput. Scenele de actiune, sunt reale si detaliate...reusite per total...Cred ca de la filmul asta a inceput Mann sa-si arate adevarata fata...si merita vazut.

RinTinTin
30 Nov 2006, 16:00
Adevarata fatza, care a fost mutilata in Miami Vice..:)
Sper sa gaseasca modalitatea sa si-o repare:D

M0n0
01 Dec 2006, 10:36
Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby - 6/10. Nu cel mai amuzant film de anu asta...dar merge vazut o data...in mare parte pentru Will Ferrell si pentru viziunea lui asupra unui american nu prea destept, dar cu inima mare, daca ati vazut Saturday Night Live vreodata cu Will Ferrell il vedeati cum il imita pe Gee Dubla Ia...eee, cam asa-i si aici. Filmul are cateva faze comice...vreo 3-4...si mai sunt si alea cand apare si Sacha Baron Cohen - fracezul gay...amuzant...

M0n0
01 Dec 2006, 18:42
World Trade Center - 8.5/10. Breath-taking...Un film care arata ce s-a intamplat din faptele a doi supravietuitori a dezastrului de la W.T.C. din 2001 si bineinteles din perspectiva lui Oliver Stone, un regizor care a aratat fata adevarata a americanului in fata unui dezastru...o fata care poate fi putin lacromgena (mi-a lasat si mie o lacrima pe obraz......). Multi au crezut ca lumea, in special americanii nu sunt pregatiti de un astfel de film, dar eu cred ca arata exact ce trebuie...viata. Viata s-a putut vedea in acea zi...si dorinta de a trai, mai presus de toate. Din tot dezastrul respectiv au fost salvati din resturi numai 20 de persoane...John si Will fiind persoanele 18 si 19 si ei au fost salvati chiar in noaptea de dupa dezastru...deci pentru multi (2749) moartea a venit imediat. Filmul merita vazut...

M0n0
02 Dec 2006, 21:00
My Super Ex-Girlfriend - 6/10. AAAhahahaaaaaaa...very fu*king funny...not. Mai degraba absurd...dar stiu ca intr-un fel asta era si ideea...dar la final chiar s-a exagerat. Motivul pentru care m-am uitat la film a fost Uma Thurman, care si-a jucat rolul, pacat ca l-a acceptat...apoi si pentru Luke Wilson, joaca bine in orice film (cel putin in cele care le-am vazut) si bineinteles pentru nebunu de Rainn Wilson (binecunoscut din serialul de comedie genial si castigator de Emmy, The Office)...pentru vazut pentru astia 3...dar inainte de final...good luck.

M0n0
05 Dec 2006, 15:21
Jackass 2 - 7/10. A naibii de amuzant...dar ca sa-l compar cu Dirty Sanchez...cel din urma castiga...oricum...e si asta o nebunie totala...si cateva faze chiar originale si amuzante si la care nu te astepti sa se poata intampla vreodata. De vazut merita, dat atentie celor cu toleranta marisoara la stomac si violenta cat incape.

norina
06 Dec 2006, 15:14
off topic
mono, cand reusesti sa vezi atatea filme?

M0n0
07 Dec 2006, 13:49
Imi gasesc intotdeauna timp...imediat ce vin de la scoala...(da, sunt inca elev, intr-a 12-a...probabil asta e motivul principal pentru care am timp, inca...)...seara, cand nu mai am chef de nimic...ocazii sunt...

On-topic:
Little Miss Sunshine - 9/10. Cea mai perfecta familie disfunctioanal pe care am vazut-o vreodata in vreun film. Mi-a placut cum se completau reciproc...cum se urau reciproc...mi-au placut problemele prin care au trecut de'a lungul calatoriei lor...mi-a placut Vw-ul ala stricat...fiecare personaj aduce ceva nou si ceva amuzant sau trist cu el si ajung sa fie intr-un balans perfect...si mi-a placut si felul in care isi bateau joc de fenomenele alea de fetite mici care apareau in concursurile de frumusete. Un film misto, care trebuie vazut.

M0n0
09 Dec 2006, 16:25
Braveheart - 9.5/10. Un clasic nemuritor. Un film curat...extrem de detaliat, prin traditiile scotienilor, prin strategiile de batalie si politica din acea vreme. Un film cu una (daca nu, cea mai buna) din cele mai bune scene de lupta intre 2 armate care exista, deloc haotic si foarte precis, care iti taie rasuflarea. Portretul scotienilor este descris excelent, ei fiind demni, foarte respectati si in acest film se arata clar mandria lor. Si alte cateva scene absolut incredibile...cum ar fi aceea cand William Wallace striga libertate, libertate in loc de indurare (superb) si alte multele. Un film care trebuie pus pe lista de "must see".

Gloria
09 Dec 2006, 20:23
[quote="M0n0"]Braveheart - 9.5/10.Un film cu una (daca nu, cea mai buna) din cele mai bune scene de lupta intre 2 armate care exista, deloc haotic si foarte precis, care iti taie rasuflarea.

Ca tot veni vorba de cele mai bune scene de lupta, ce zici Mono de secventa finala din "Alexander" in care Bucephalus si elefantul se ridica in doua picioare unul in fata celuilalt, cu calaretii in spate. Mie mi-a taiat rasuflarea acea imagine; mi s-a parut foarte puternica/expresiva.

M0n0
09 Dec 2006, 21:41
Alexander nici nu se afla in top 10 filme ale istoriei antice...din punctul meu de vedere...
Si eu nu prea imi aduc aminte scena...si daca nu imi aduc aminte de ea inseamna ca nu m-a marcat...

M0n0
10 Dec 2006, 10:53
The Convenant - 5/10. Ideea era destul de buna incat sa faca un film cat de cat placut...dar ce a iesit a fost plictisitor, cliseistic si deloc infricosator (pentru ca e si horror). Cred ca ar fi mers mai bine daca faceau un serial de televiziune, macar in felul asta ideea era gadilita mai mult, dezvaluind mai multe despre istoria lor...povestea parintilor...etc. In fine, un film care nu merita vazut, nici pentru efecte, nici pentru nimic. Nice car though (Mustang GT).

M0n0
10 Dec 2006, 17:24
The Black Dahlia - 7.5/10. Sa vedem...e un film de Brian De Palma (Scarface, Snake Eyes si alte multe) deci trebuie sa fie un film bun si bine facut. Ei bine e...e un noir pur...s-au luat elemente din toate noir-urile si s-au comprimat aici (si nu stau inghesuite)...are o crima greu de elucidat cu un final surprinzator cu misterul specific noir. Un film frumos, cu imagini bine alese si totusi...cu toate astea + frumusetea de Scarlett Johansson il face putin cam banal pentru ce vrea sa fie...si castigatoare de Oscar, Hilary Swank, chiar n-avea ce sa caute in filmu asta. Chichite sa tot cauti...ca sunt. In final e un film placut care iti lasa un gust dulce-amarui si e totusi un film de De Palma.

Borat ... titlu lung - 7/10. Amuzant, nici un dubiu aici...dar e bazata pe retardarea sociala a lui Borat...si atat. Sunt cateva momente, ca atunci cand cade calu, care ti se pare incredibila, dar probabil e doar un truc de montaj (adica sa cada chiar atunci cand termina el imnul, cazatura e si ea probabil regizata, cine stie)...in rest genu asta de comedie am mai vazut in Jackass sau Dirty Sanchez...fug dezbracati pe strada dar intrebarile stupide ii apartin lu Borat in totalitate. Bravo lui ca a reusit sa faca atata controversa pentru nimic, cu toate ca faza cand a intrat in locul ala de rugaciune e destul de deranjant, cu toate ca noi acum stim ca Borat e un personaj fictiv si cei de acolo nu si nu numai...daca filmul asta e luat in serios si nu ca o comedie, atunci da...ar fi ceva controversat...si cred ca toate cele 3 cazuri de dare in judecata au fost respinse (cea cu tiganii din Glod, cea cu studentii din rulota si cea cu instructorul de eticheta). Oricum, misto film, foarte reala faza cu Pamela si probabil cea mai buna comedie a anului.

M0n0
13 Dec 2006, 15:38
MirrorMask - 7/10. Cateva cuvinte...interesant, fantezist si ciudat. Daca e cineva fan cgi combinat cu viata reala, adica si fan Immortel, ii recomand filmul, cu toate ca nu ma asteptam de la atata imaginatie din partea unor britanici. Imaginatie de genu asta e specific frantuzeasca, cu circul, cu muzica de acordeon...si apoi cu personajele din vis si scenele din fiecare cadru si daca nu, oricum fiecare cadru emana ceva francez (si nu din cauza ca am vazut Immortel mai intai). De vazut pentru imagini, ergo ...eye candy.

M0n0
13 Dec 2006, 18:42
Snakes on a Plane - 7/10. Nu mi-a displacut dar e plin pana in gat de clisee si stereotipuri. Singurul lucru pentru care merita vazut este cantitatea de serpi si efectele speciala cu acestia. E un film foarte distractiv asta daca nu va astepti la un film prea inteligent cu o groaza de faze mai mult sau mai putin ridicole pentru situatia de fata. Oricum...pentru cei care nu au vazut filmul inca...e o ocazie in plus sa il vada pe Samuel L. Jackson sa mai zica o data cuvantul "motherfuc*er"...de fapt o zice de vreo 2-3 ori...si o ocazie in plus sa mai vada niste efecte misto inconjurate de groaza si tensiune.

Mda, numai eu mai postez aici...
The Last Kiss - 8/10. Un film care nu dezamageste. Povestea a patru prieteni, toti la varsta de 28-29 de ani...fiecare cu criza lor de varsta medie...cea principala fiind cea a lui Michael, personaj interpretat de Zach Braff (Scrubs) si relatia lui cu iubita sa (care e insarcinata in luna a treia). Pe scurt, se intampla multe chestii care ii fac sa se intrebe de dragostea lor, daca e destul de puternica pentru a supravietuii...si apoi vin replicile puternice acordate de un scenariu bun si bine construit, cu o poveste nu chiar originala dar care aduce lucruri noi. Un film curat cu un joc al actorilor puternic si bun.

This is getting really annoying...
Spartacus - 9.5/10. Un film incredibil de frumos si de complet cu o poveste foarte buna. Totul este perfect si este un exemplu de film epic de inaintea filmelor epice facute in mare parte pe computer (Lotr). Pentru fanii Kubrick: de la acesta nu v-ati fi asteptat sa regizeze in acest stil stiindu-l doar ca fiind foarte calculat si simetric in alegerea cadrelor. De altfel nu el era prima alegere dar Kirk Douglas (pe langa rolul acesta excelent, a fost si producator executiv) l-a vrut pe Kubrick si eu cred ca nu putea face o alegere mai buna. Filmul este un deliciu pentru ochiul spectatorului dar si pentru urechi, coloana sonora fiind pur si simplu sublima. Jean Simmons este una din cea mai frumoasa femeie pe care eu am vazut-o vreodata intr-un film, o femeie de o puritate si innocenta rara. Iar autenticitatea si atmosfera dn film este extrem de puternica. Posibil ca din punct de vedere istoric sa nu fie chiar precis, dar cui ii pasa? Un film nemuritor si indragit pentru totdeauna de fanii filmelor epice dar si de fanii lui Kubrick si ai lui Kirk Douglas. Si 3 ore si 15 minute nici nu s-au simtit trecand cu filmul asta.

M0n0
17 Dec 2006, 12:58
The Departed - 8/10. Majoritatea deja stiti ca s-a luat (80% e copy/putin edit/paste) dupa capodopera chinezeasca "Infernal Affairs", fapt indeajuns sa nu mai primeasca 6 nominalizari la Globuri de Aur, ca sa nu mai vorbim despre Oscar...bine poate actorii merita nominalizarea si anume Leo DiCaprio, Nicholson si Wahlberg (cel din urma nu vad de ce a fost nominalizit cand a fost vazut in total 15-20 minute in tot filmul). Leo joaca chiar bine dar Tony Leung Chiu Wai a jucat mai bine...si faptul asta merge pentru fiecare actor ... cei din China au jucat mai bine decat cei din America. Scorsese ce a facut, a adus povestea asta din China si a americanizat-o complet si a facut-o si mai usor de inteles...nu intotdeauna un lucru bun, pentru ca ajuta mai mult la partea cu mister, oricum mana lui Scorsese se vede, nu e dubiu. Ramane un film bun, dar daca era original era si mai bun. Enjoy!

M0n0
19 Dec 2006, 18:26
Babel - 9.5/10. Un film extraordinar...indubitabil. Dar este asemanator cu filmul Crash care are aceeasi premisa. E asa de asemanator incat atunci cand dau sa caut de Babel pe imdb am scris Crash in loc. Dar fata de Crash...interactiune directa/indirecta intre personajele din diferitele circumstante sunt de distanta mai mare, tari, continente chiar...oricum ca drama si ca situatii tensionate intrece Crash...si deci are sanse la Globul de Aur dar si la nominalizarile pentru Oscar. Ca prestatii toti se descurca excelent, pana si Brad Pitt...dar cei care excela sunt cei straini si Cate Blanchett. Povestea este la inceput complexa si intortocheata (dar nu in asa fel incat sa iti provoace confuzie) dar se dezvaluie bine spre final fara sa lase "spatii libere". Film foarte bun care merita vazut.

M0n0
22 Dec 2006, 12:53
Hotel Rwanda - 8/10. Un film puternic cu mesaj puternic. Filmul prezinta in detaliu evenimentele ce s-au petrecut in 1994 in Rwanda...si anume conflictele dintre Hutu si Tutsi (razboi civil). Pe langa aceasta mai arata si lupta unui om pentru supravietuire, a lui, a familiei lui si tuturor refugiatilor pe care i-a gazduit in hotelul in care este administrator. Asa ca o sa vedeti drama, suspans si dragoste. Cu toate astea, vroiam sa vad mai multe scene socante si nu numai. Un film foarte bun dar care nu m-a multumit in totalitate.

Dea_Tofog
23 Dec 2006, 07:29
M0n0, ai vazut si tu filmul ala de Craciun.... tre ceva mai vesel ;)

eu am vaz Children of Men - 7 (asta pt ca e clive owen hot). ma asteptam la ceva mai bun. :(

M0n0
25 Dec 2006, 23:44
M0n0, ai vazut si tu filmul ala de Craciun.... tre ceva mai vesel ;)

eu am vaz Children of Men - 7 (asta pt ca e clive owen hot). ma asteptam la ceva mai bun. :(
Nu l-am vazut de Craciun...l-am vazut pe 22...
De Craciun am vazut asta:
Flags of Our Fathers - 8/10. Inca un film despre al doilea razboi mondial, dar e original pentru ca partea asta din razboi nu a mai fost aratata. Clint Wastwood a regizat filmul acesta si a facut-o respectand faptele istorice, aproape la sange. Eu nu stiu istoria razboiului din '45 in totalitate...dar dupa ce se termina filmul, se deruleaza genericul de final langa poze reale din acele momente. Unele din ele sunt folosite ca frame-uri din cadrele alese de Eastwood...Eu deja ma ingrijoram ca regizorul e deja prea batran sa mai faca filme dar a facut 2 intr-un an...la 76 de ani...acesta si Letters from Iwo Jima si amandoua promit, cel putin asta care l-am vazut nu dezamageste si cele 2 ore si ceva minute trec repede. Putea totusi sa pastreze ordinea cronoloigca a flashback-urilor...era mai usor pentru specatatori. Si pentru fanii filmului "Salvati soldatul Ryan" mai aveti in filmul asta o scena de lupta pe o plaja, nu e la fel de buna dar e mai lunga.

M0n0
26 Dec 2006, 18:39
Flushed Away - 8/10. Super comedie, super animatie. Am ras la o groaza de faze chiar daca par usor cliseistice. De fapt filmul parodeaza unele filme sau faze deja cliseu prin a le repeta aici intro atmosfera amuzanta. Dar sunt si multe alte faze originale...care, cu ajutorul actorilor foarte buni, par si mai amuzante sau cel putin am simtit prezenta actorilor mai mult decat de obicei in acest gen de animatie. O animatie foarte buna pe anu asta.

M0n0
27 Dec 2006, 21:31
Perfume: The Story of a Murderer - 10/10. Si inca ce poveste...cred ca cea mai buna poveste care am vazut de foarte mult timp intr-un film. Ajuta daca ecranul scotea si mirosul, fie el bun sau rau...dar sa stiti, in nici un alt film aspectul vizual si atentia pentru detaliu nu au fost mai puternice decat in acesta si chiar au inlocuit cu succes simtul olfactiv care era cat de cat necesar. Povestea este in mare parte formata din narare, ceea ce ajuta la atmosfera de poveste (filmul este inspirat din romanul "Das Parfum" scris de Patrick Süskind). Personajul principal este absolut genial atat prin faptul ca joaca excelent (Ben Whishaw) dar si prin faptul ca nu stii daca sa il iubesti datorita geniului sau sa-l urasti datorita celeilaltei parti ai lui, mai intunecata. Sunt o groaza de momente in care ai fi dorit sa mirosi ce parfum se amana in aer, dar si fara filmul mi-a cauzat "piele de gaina" de cateva ori. Un film excelent construit, excelent regizat, acompaniat de o muzica excelenta la randul ei. M-a uimit!

M0n0
31 Dec 2006, 17:02
The Illusionist - 7/10. Ultimul film pe 2006 si nu m-a distrat chiar cum ma asteptam. Dupa mine, filmul putea fi facut si mai bine. Povestea parca grabita, actorii joaca bine dar nu au resusit sa am convinga, nici macar Edward Norton, poate mai bine a jucat Paul Giamatti, sau paote mi-a placut rolul lui foarte mult. Efectele speciale sunt mistocute...dar nu cine stie ce...iar ca trucuri de magie arata foarte bine, dar imposibil, mai ales pentru tehnologia din zilele alea. Probabil cei care au facut filmul au vrut doar sa afle cat mai multe despre magie si au facut-o prin documentarea necesara pentru film. Nu stiu, nu mi-a dat nici un sentiment filmul asta.

M0n0
01 Jan 2007, 16:18
Idiocracy - 7.5/10. Mi-a placut, mi-a placut viziunea lui Mike Judge (creatorul personajelor Beavis si Butt-Head) asupra viitorului indepartat daca o sa continue cu teoria semi-adevarata care o arata la inceput. E un film foarte amuzant cu personaje care seamana cu cele 2 mentionate mai sus si deci cine e fanul genului de comedie bazata pe prostie exagerata il recomand...e chiar foarte misto.

School for Scoundrels - 8/10. Pe mine m-a distrat destul de mult filmul asta...destul incat sa-i dau 8. <spoiler alert!>Are o poveste tipica gen fraierii ajung cu gagicile cele mai bune, ei castiga, etc. Dar e spusa in asa fel incat sa nu crezi asta decat la sfarsit. In mod evident, sunt o groaza de glume, care chiar sunt amuzante si bine plasate, poate cea cu electrocutarea in avion a fost putin deplasate dar in rest, am ras. Daca vreti, filmul va mai invata cum sa fiti mai puternici, sa nu va lasati calcati in picioare, etc. dar avem Fight Club pentru asta. Mi-a placut si cum a jucat Jon Heder (ajunge sa aleaga roluri care tind spre neutru, ca sa nu ramana la stagiul de Napoleon Dynamite) si "relatia" dintre el si personajul lui Bob Thorton. E un film placut care o sa va amuze.

M0n0
02 Jan 2007, 17:15
The Good Shepeherd - 6/10. Am ales sa-l vizionez din cauza ca e regizat de Robert De Niro. Nu am mai vazut nici un film regizat de el si la o privire mai atenta am vazut ca a mai regizat un film "A Bronx Tale" acum 13 ani. In fine, nu regia e punctul forte al filmului, daca as putea spune forte in orice caz, ci scenariul care e complicat, incalcit, pe dos, etc...credeti ce vreti, dar un scenariu nu trebuie sa fie in felul asta in asa fel incat sa iti stimuleze inteligenta. Ideea e ca cele 2 ore jumate au trecut foarte, foarte greu. Cand am inceput sa-l vizionez era lumina, acum e intuneric, asta a amplificat senzatia de trecere rapida a timpului, dar foarte lenta a filmului. O sa vedeti multe secrete, drame de familie, societati secrete si inceputul C.I.A.-ului. Actorii nu joaca genial, de fapt nici unul nu iese in evidenta si mai e si faptul ca nu stii in ce an se petrece actiune, ba e in al doilea R.M., ba in anii '60...si nu iti dai seama dupa cat de mult a "imbatranit" personajul lui Damon, pentru ca e forever young. Mda...

M0n0
04 Jan 2007, 11:32
Unknown - 7/10. Dupa ce il vezi iti aduce aminte putin de "The Usual Suspects" si de "Reservoir Dogs". Actorii joaca destul de bine, pe majoritatea i-am mai vazut si in alte filme, de fapt eu i-am vazut pe fiecare in cate o lucrare de'a lor...("Patimile lui Hristos" pentru James Caviezel, "Little Miss Sunshine" si nu numai pentru Greg Kinnear, "Matrix" pentru Joe Pantoliano, roluril mici ca in "Salvati soldatul Ryan" pentru Barry Pepper si "Sub Pamant S.R.L." pentru Jeremy Sisto. E un film nu prea deosebit pentru ca genu asta de actiune am mai vazut, daca vrei "Cube". Este mister intr-o cantitate acceptabila si flashback-urile dezvaluie multe. E un film care merita vazut, dar nu neparat de amintit.

The Grudge 2 - 6/10. Sa vedem, standard scenariu, standard performante ale actorilor...standard tot. Prin standard ma refer ca toate elementele ce fac un horror, horror sunt acolo, la locul lor. Filmul e naspa, daca il vizionezi singur in camera ta...dar o sa fie mult mai bun daca il vezi cu cineva...sau cu un grup. De ce? Pentru ca o se te distrezi si mai tare urmarind reactiile celorlalti spectatori. E previzibil dar tot o sa te sperie, pentru ca are acele momente sunt bine facute si tensionate. Nu zic ca e mai bun decat primul, de fapt e putin mai bun (chiar daca celalalt tot nota asta a primit-o) pentru ca nu implica o singura poveste (un singur personaj care se lupta cu "raul") ci are mai multe din diferite perspective, asta mi-a placut mie, personal. Oricum imi place chestia ca regizorul isi face un remake la un film care l-a regizat in trecut, cu acelasi nume, rar mai vezi chestii de genu asta. Actorii nu fac nimic neobisnuit...adica tipa, plang, se sperie, chestii deci standard. Oricum, un film la care e recomandat sa nu speri la prea mult...si sa te distrezi vizionandu-l...

M0n0
06 Jan 2007, 12:46
Saw III - 8/10. Inca un test de'a lui Jigsaw in care nimeni nu castiga. Saw 3 e important in seria asta pentru ca arata multe evenimente din Saw 1 si 2 care au umplut golurile astfel arata mai multe despre personajul Jigsaw si ce reprezinta el de fapt...loc lasat de interpretari proprii. Dialogurile nu au nimic profund sau de importanta cruciala, mai degraba imaginile vorbesc si sarcinile lasate de Jigsaw in reportofoane. 3-u este mai violent vizual, cel mai gore dintre cele 3, probabil din cauza mecanismelor noi, dar nu mi s-a parut ca are foarte mult sange, dar cateva scene iti provoaca o senzatie usoara de greata (scena cu porcii si cea cu operatia pe creier, nu e spoiler, va spun doar ce va asteapta). Oricum e mult mai bun ca film decat un nebun care fuge cu un cutit si omoara pe toti, fara scop, bineinteles.

M0n0
06 Jan 2007, 22:17
Blood Diamond - 8.5/10. Un film excelent cu un subiect folosit in trecut, dar se pare ca nu destul de mult. De data asta e vorba despre crimele din Sierra Leone din '99, deci evenimentele s-au produs destul de recent. Razboiul civil a avut ca scop in primul rand uciderea a mii sau chiar sute de mii de oameni nevinovati (o spun ironic...) si in al doilea rand contrabanda cu diamantele gasite pe pamanturile Sierrei Leone. Oricum, din pacate, se transforma rapid intr-un film de actiune Hollywoodian cu un Leonardo ca un Rambo si cu o poveste de dragoste specifica, dar un film Hallowoodian ca asta mai rar. Trebuie aplaudat Leonardo DiCaprio pentru ca joaca din ce in ce mai bine (cam ciudat accentul, nu l-am putut identifica, ba englez, ba putin german...). Iar prezenta lui Djimon Hounsou este si ea foarte puternica ca de altfel in orice film in care joaca el. Dar e in final un film foarte bun cu un mesaj puternic, care poate o sa fie amintit in viitor ca evenimente de genul ala sa nu se mai repete.

bellhop
08 Jan 2007, 06:08
The Good Shepeherd - 6/10. Am ales sa-l vizionez din cauza ca e regizat de Robert De Niro. Nu am mai vazut nici un film regizat de el si la o privire mai atenta am vazut ca a mai regizat un film "A Bronx Tale" acum 13 ani. In fine, nu regia e punctul forte al filmului, daca as putea spune forte in orice caz, ci scenariul care e complicat, incalcit, pe dos, etc...credeti ce vreti, dar un scenariu nu trebuie sa fie in felul asta in asa fel incat sa iti stimuleze inteligenta. Ideea e ca cele 2 ore jumate au trecut foarte, foarte greu. Cand am inceput sa-l vizionez era lumina, acum e intuneric, asta a amplificat senzatia de trecere rapida a timpului, dar foarte lenta a filmului. O sa vedeti multe secrete, drame de familie, societati secrete si inceputul C.I.A.-ului. Actorii nu joaca genial, de fapt nici unul nu iese in evidenta si mai e si faptul ca nu stii in ce an se petrece actiune, ba e in al doilea R.M., ba in anii '60...si nu iti dai seama dupa cat de mult a "imbatranit" personajul lui Damon, pentru ca e forever young. Mda...

He-hee..ultimul film greu al anului, poate cel mai greu, dar si cel mai tare.. 8)
da, e lung si manierist in stil mafiot uneori dar ce poate fi mai inedit decat o redare a fratiei Skull and Bones in stilul Bronx Tale, cu familia - baza societatii - ca veriga slaba, iar pana la urma desi ai senzatia ca nu duce nicaieri si ca filmul e o elegie insomniacala, totul se leaga si atmosfera de DC "pur si mov" capata substanta si feelingul de razboi rece anchilozat ca tastele unei maasini de scris mecanice si adevarul din gura rusului transfug adus in stadiul de dementa despre marota URSS ca "amenintare" mondiala, pentru ca complexul militarist american sa se poata dezvolta si subzista si la polul opus the absolute argument ca valoarea ultima subsumeaza valorile morale adiacente iar suprematia Americii nu se bazeaza pe flesh and blood sau pe tot ce pretuiesc cei care o cladesc in virtutea instinctului de ubi bene ubi patria, ci pe ce este dincolo de toate valorile perene - patriotismul absolut, atasamentul fata de natiunea in sine fondata sa fie ca nici o alta natiune de pe pamant: "what do you white people have?" intrebarea personajului mafiot al lui Joe Pesci..cu raspunsul cutremurator: "We have the United States, all the rest of you are just visiting", ceea ce ramane dincolo de dragoste, familie, inavutire, interese, libertate, bunastare, pace si bunavointa intre oameni si alte idealuri lumesti ale celor care se nasc, traiesc si mor, pentru ca toate aceste idealuri sa poata exista perpetua peste generatii si sa aiba un nume: America.

Pt. Damon e rolul vietii, the rest of the cast sunt pe masura numelor, John Turturro mai ales mi-a placut si Joe Pesci cu o aparitie de doar cateva minute, dar care ramane pecetluita in memorie, William Hurt si Alec Baldwin in roluri care li se potrivesc, De Niro himself dincolo de orice vanitate - doar Angelina Jolie joaca ca o vaca incaltata, cea mai proasta actrita posibila, cel mai miscast rol;

ramane de savurat in continuare la varianta extended pe DVD, cu toate detaliile din background si infiltrarea lui Ulysses si semnificatia bancnotei de un dolar si hopefully si mai multe excursuri in viata privata a personajului principal cu povestea lui de dragoste, si alte substraturi.. :happy: ;

ulrich
11 Jan 2007, 22:32
The Good ShepeherdO sa vedeti multe secrete, drame de familie, societati secrete si inceputul C.I.A.-ului. Actorii nu joaca genial, de fapt nici unul nu iese in evidenta si mai e si faptul ca nu stii in ce an se petrece actiune, ba e in al doilea R.M., ba in anii '60...si nu iti dai seama dupa cat de mult a "imbatranit" personajul lui Damon, pentru ca e forever young. Mda...
nu l-am vazut inca(o sa sacrific 2 ore duminica),dar intreb:filmul e despre james"jesus"angleton,legendarul sef al organizatiei de criminali with badges,numita si SI-AI-EI?ei?el esste personajul lui matt damon?cred ca sarpele ala ar fi fost unul dintre putinii oameni pe care mi-ar fi placut sa-i incerc la sah(se spune ca juca al dracu' de bibe),sa-i simt mintea alergand in pumn ca un soarece,crezand ca poate sa iasa de acolo.orgasmic...

bellhop
12 Jan 2007, 12:38
[quote=M0n0]The Good Shepeherd..intreb:filmul e despre james"jesus"angleton,legendarul sef al organizatiei de criminali with badges,numita si SI-AI-EI?ei?el esste personajul lui matt damon?...

personajul lui Damon e doar inspirat din viata lui Angleton, altminteri scenariul e original, de Eric Roth, autorul Munchen-ului;

M0n0
12 Jan 2007, 17:57
The Pursuit of Happyness – 8/10. Un film, destul de trist, care povesteste viata unui om care vrea sa supravietuiasca si vrea ca fiul sau sa aiba ce sa manance si unde sa doarma. Si face orice numai sa cerseasca, nu. Are n’spe mii de probleme de’a lungul timpului si incearca sa faca fata fiecaruia in propriul fel…dar are un vis, un scop, care poate il va ajuta sa scape de viata pe care o are acum. Dar ca sa ajunga la aceasta trebuie sa treaca prin multa tristete si teama ca maine nu isi poate hrani fiul…dar in final ajunge la o etapa foarte importanta din viata lui, fericire… si astfel e un om complet. Will Smith joaca foarte bine…noi fiind obisnuiti cu roluri de actiune si comedie usoara…asta e primul rol serios pe care il face (in Enemy of the State e mai mult film de actiune, daca cumva s-a gandit cineva si la asta si oricum nu a jucat asa de bine ca in asta)…bravo lui pentru ca a reusit. Astept roluri din ce in ce mai bune din partea lui.

Apocalypto – 7/10. E o realizare, dar una nu prea buna din partea marelui talent australian Mel Gibson. Actorii nu sunt convingatori, de fapt sunt, dar numai atunci cand tac, in schimb filmul pare autentic, pare real, ceea ce e un plus…”imi place” si toata americanizarea de care are parte traducerea, este o faza, de exemplu, cand unul din tipii rai zice despre unul de’a lui : ‘He’s fu*ked’ …Mel asta chiar crede ca in felul ala a zis-o? In fine…a iesit prea mult in evidenta faza prin replica asta si se rupe putin din atmosfera filmului si te aduce in lumea reala. Scenele de actiune sunt parca prea reale, se vede, parca, forta cu care sunt loviti unii din ei, fapt ce ajuta la realism. Nu mi se pare un film lung (2 ore) dar nici scurt nu e…si actiunea din el se petrece in 2 zile…mi se pare prea inutil filmul (chiar daca poate fi o lectie de istorie despre o civilizatie de mult timp moarta), adica daca arata mai multe din obiceiurile mayasilor, de’a lungul timpului, era poate mai bun. Oricum Mel a facut ce stie bine si anume a regizat si partea asta nu dezamageste, cel putin nu pe mine…dar e un film incomplet si nu m-a multumit in totalitate.

This Movie is Not Yet Rated – 8.5/10. Unul din cele mai bune documentare ala anului trecut. Prezinta in detaliu cum functioneaza CNA-ul american, numai ca acesta e numai cu filme nu televiziune si radio. Arata cat de prost si discriminator e facut chiar daca Jack Valenti, presedintele acesteia pentru mai bine de 35 de ani a considerat-o fara cusur. Da in vileag multe lucruri pe care lumea ar trebui sa le stie si care nu trebuiau in primul rand sa fie secrete. Imi place toata ideea de aflarea adevarului si are intotdeauna succes intr-un film documentar. Acum, tot ce conteaza este daca intr-adevar tot filmul are vreo influenta in gandirea vreunui american ca acesta sa faca ceva, sau poate il distreaza toata ideea filmului. MPAA-ul asta opreste talentul creator ai multor regizori foarte buni din intreaga lume sau macar restrictioneaza unii din spectatori sub varsta permisa sa il mai vizioneze chiar daca arata lucruri naturale, etc…se arata exemple in film. Un film care trebuie vazut, macar pentru a vedea cum functioneaza un sistem de categorisire a filmelor.

M0n0
12 Jan 2007, 18:08
Nu ma uit la filme asa de mult...da netu nu a mers de vreo o saptamana...si de asta nu am postat cate una...
Dar fac si alte chestii care ma ajuta...va folosesc oxigenul pentru a sta degeaba si ca sa merg la scoala si sa stau degeaba acolo :P...
In rest, toate bune...inca trebuie sa ma gandesc ce o sa ma fac cand o sa fiu mare... :)

M0n0
17 Jan 2007, 19:55
Children of Men – 8/10. Un film foarte bun, cu o realizare excelenta. Mi-a placut felul in care este filmat, deci regia, complexa si dificila, prin cadrele foarte lungi, complicate si totusi fara greseala (urmarirea din masina, sau razboiul din oras in finalul filmului)…scenariul nu este unul extraordinar dar nici nu trebuie in cazul de fata ca imaginile sunt cele care au vorbit, fiind ca de razboi, ca de sfarsitul lumii, in acest caz…haos, panica si impuscaturi, dar povestea este una trista care te face sa iti doresti ca totul sa se termine cu bine. Nu inteleg de ce sunt cativa care il acuza de ‘final romanesc’, cand finalul este foarte sugestiv, mai ales cu glasurile copiilor din final. Nu e un film foarte extraordinar dar arata o alta ipostaza a sfarsitului lumii si o arata cu un aer britanic, poluat si plin de smog si cred ca e o alegere foarte buna fiindca adauga un plus in atmosfera filmului. Cine e fan al cinemaului britanic, filmul asta nu o sa-l dezamageasca deloc, un film miscator si ‘tipator’, violent dar necesar. O bucata de cinema foarte buna.

M0n0
24 Jan 2007, 16:20
Running with Scissors - 7/10. Un film ciudat si asta e putin spus. Totul se invarte in jurul unui pusti care a fost neglijat, in mare parte, de o iubire sanatoasa din partea mamei cam nebune si frustrata artistic, care mai tarziu devine moarta emotional si din partea tatalui, un alcoolic. Filmul incat prin muzica si regie si, daca vreti, prin varietatea personajelor foarte interesante. Si ca sa dau un exemplu concret, psihologul orasului, domnul Finch, pe care multi il considera un geniu prin metodele revolutionare de a insanatosi persoanele, este cel mai nebun dintre toti, ironic. Actrita din rolul principal, Annette Bening joaca bestial, la fel ca si majoritatea actorilor. Filmul trebuie luat in serios doar ca o comedie, chiar daca este bazata pe memoriile unui tip care il arata la final, in the flesh. Probabil punctul forte, dupa mine, este scenariul care are un tempo rapid si precis, plin de replici memorabile si amuzante. Eu zic ca trebuie vazut...dar nu i-am dat nota mai mare din cauza ca tot subiectul suna ca un clisee dar ramane un film bun.

M0n0
25 Jan 2007, 16:16
The Prestige - 9/10. Un film incomparabil (oricum multi or sa-l compare sau asemene cu The Illusionist, dar numai pentru ca actiunea se petrece cam in acelasi timp, dar in locuri diferite) si un film foarte bun. Doi prieteni foarte buni si amandoi pasionati/obsedati, cum vreti, in tot ce tine de iluzionism si magie, ajung sa se lupte pentru titlul de "cel mai bun magician din tara" si folosesc ca "gloante" ce stiu ei mai bine de facut...magia. Dintre cele 2 personaje principale nu puteai alege unul complet malefic, pentru ca ambii fac lucruri care nu plac, dar finalul ajuta la rezolvarea acestei enigme. Pana aici, destul de simplu, dar filmul e totusi regizat de Christopher Nolan, acelasi tip care a regizat si Memento si Batman Begins...si deci ma asteptam la o groaza de intorsaturi de situatie (plot twist-uri) si asta am si primit...nu am numarat dar sunt vreo 3-4 majore. Filmul in sine ne uimeste prin prestatia actorilor, toti de prima mana, scenariul bine cladit si curat. Dar intreg filmul e chiar un truc de magie (parere proprie care mi-a venit in cap imediat ce s-a terminat filmul, dar am vazut, pe imdb, ca nu sunt singurul cu parerea asta...), publicul asteptand sa vada ce se dezvaluie pe parcurs, incheindu-se cu The Prestige, astfel ajungand la urmatoarea chestiune, filmul dezvaluie o multime de metode cum s-au facut trucurile din acea vreme, unele folosite si azi, ceea ce e un deliciu pentru oricine care e cat de cat fascinat de aceasta materie, stiu ca eu sunt...si filmul prin numeroasele detalii in legatura cu magia si arta iluziei te determina ca data viitoare cand mai vezi un truc magic sa te uiti mai atent la unele detalii si mai putin la altele (asistentele dragute, spre exemplu). Iar aparitia lui David Bowie ca excentricul om de stiinta rus, Nikola Tesla, a fost un deliciu absolut.

Luke_Dorian
25 Jan 2007, 19:08
din cate stiu eu Tesla era sarb...

M0n0
31 Jan 2007, 10:31
Deja Vu - 7/10. Ca Science Fiction e perfect...e ca un Minority Report mai usurel. Oricum, perechea Tony Scott si Denzel fac un film misto cu un final fooarte optimist. Aaahhh...de ar exista o astfel de masinarie...nu am mai avea razboie, acte teroriste, crime ale presedintilor...optimist si imposibil film, optimist si imposibil gând. Trebuie sa mai adaug ca Claire Kuchever, doamna salvata seamana in mod izbitor cu Halle Berry, asta din cateva unghiuri.

M0n0
31 Jan 2007, 13:55
El Laberinto del Fauno / Pan's Labyrinth - 9/10. Unul din cele mai frumoase filme ale anului, din punct de vedere vizual. Oricat de frumoase ar fi decorurile si efectele speciale, ramane totusi o poveste pentru oameni mari ca sa isi aduca aminte de copilul din interior. De ce pentru oameni mari? Pentru ca e foarte violent vizual, dar numai atunci cand se prezinte evenimente care nu fac parte din visurile Ofeliei. Presupun ca toata lumea stie ca in vreme de razboi, copii afectati mai grav de acest eveniment aleg sa se refugieze intr-o lume care le provoaca fericirea de care au nevoie asa de mult, ei bine asa a patit si Ofelia. Filmul nu ne uimeste prin originalitate pentru ca multe din obiectele sau persoanele imaginare sau nu le-am mai vazut prin alte filme fanteziste sau nu: Faunul (Cronicile din Narnia, mult mai uman in Narnia, dar un personaj mult mai interesant in Labirintul Faunului), planta de matraguna (Harry Potter), Capitanul fascist (Lista lui Schindler, daca vreti)...dar ce conteaza?? Conteaza felul in care, aici, genialul Guillermo del Toro ne introduce intr-o lume extraordinara cu cateva elemente originale si inspaimantatoare si prin cinematografia sublima care o pune in practica. Si avand in vedere ca scenariul si toate elementele nu sunt inspirate dintr-o carte, ci poate doar din mitologie, Guillermo del Toro il face si mai interesant adaugand un personaj foarte interesant si anume Omul Palid, ciudat si atragator in acelasi timp. N-am putut insa sa nu vad si o usoare asemanare cu stilul lui Tim Burton...la felul cum arata decorurile. In final, un foarte bun si frumos.

M0n0
31 Jan 2007, 23:27
The Third Man - 9/10. Nu pot decat sa aplaud acest clasic, revolutionar la acea vreme (prin cinematografie, pentru care a luat si un Oscar), film-noir infasurat in mister de la inceput pana la sfarsit. Mi-a placut folosirea umbrelor, care are intotdeauna un rol important intr-un film de genu asta: mister/noir/b&w. Actorii au jucat toti foarte bine si natural. In final, un film foarte bun pentru fanii genului si nu numai.

M0n0
01 Feb 2007, 13:59
North by Northwest - 10/10. Hitchcock. Cary Grant + Eva Marie Saint. Mister + Thriller. Geniu.

Mersi Mistah J ... dar nu l-as numi chiar pseudonim, mai degraba prescurtarea numelui :)

M0n0
09 Feb 2007, 15:37
For Your Consideration - 7.5/10. O satira nebuna, nebuna si care arata fata ascunsa a Hollywood-ului printr-o prisma plina de ridicol si amuzament. Povestea se desfasoara in jurul unor actori care joaca intr-un film prost si care, dupa niste barfe gasite pe internet, se cred nominalizati la Oscar...nu toti, numai cei care se cred extrem de talentati, veteranii (pentru ca ajunsi la finalul carierelor lor, realizeaza ca nu raman cu nimic, asa ca macar un trofeu doresc si ei, sperante desarte) si inca o actrita tanara, dar care mai are. M-a distrat in mod special si invitatul special Ricky Gervais starul englez cunoscut din originalul "The Office" si "Extras" (difuzat pe HBO) care face si aici un rol asemanantor, specific lui, extrem de amuzant si sincer ca de altfel tot filmul. Daca cineva vrea sa vada ceva asemanator sau sa isi faca o idee despre cum e filmul asta, recomand filmul "Best in Show"...in care joaca majoritatea actorilor si in care intalnim acelasi gen de comedie. O comedie pe care o recomand.

M0n0
10 Feb 2007, 00:12
The Last King of Scotland - 8/10. Da, o portretizare foarte reusita a unui tiran al lumii. Idi Amin, spre jena mea, nici nu am auzit de el inainte de filmul asta...dar acum stiu totul despre el, na ca sunt si filmele astea bune la ceva. Si omul care l-a interpretat asa de bine pe Idi Amin e Forest Whitaker, actor care si cred ca o sa primeasca un Oscar anu asta. Altceva nu e nimic de spus despre filmul propriu-zis decat ca e reusit, se prinde foarte bine atmosfera din anii '70...actorul celalalt, doctorul, joaca si el foarte bine si din prisma ochilor sai vedem personalitatea Idi Amin. In concluzie, film de vazut pentru interpretarea puternica a lui Forest Whitaker si pentru a vedea viata unui tiran.

M0n0
10 Feb 2007, 20:32
Amores Perros - 9/10. Un film genial. Cuvantul asta singur il descrie corect sidestul de bine. Geniala este regia, cu o tenta de film european, asa cum e fiecare regizor promitator la inceput, scenariul este simplu, puternic si care implica drame reale sau care ne uimesc ca un pumn peste fata de cat de real par in ecranizarea lor (nici un caine nu a fost ranit in timpul productiei...ceea ce mie mi se pare incredibil). Povestea ne prezinta 3 puncte de vedere asupra vietii, asupra dragostei (dragoste de caine) si asupra felului diferit de a trai. Si fiecare din cele 3 episoade are de aratat ceva diferit si in care ne putem regasi printr-o forma sau alta. Jocul actorilor este perfect cu cateva exceptii (personajele secundare). Un film memorabil si emotionant.

M0n0
10 Feb 2007, 23:37
Tenacious D: The Pick of Destiny - 7/10. Hai ca m-a distrat filmul asta. E relaxant si amuzant, film de vazut cu amicii. Filmul este despre rock, dar nu e neaparat un film numai pentru rockeri...e pur si simplu inca o scuza pentru a mai pierde timpul distrandu-te cu amicii in timp ce mai asculti un pic de rock in stilul lui Jack Black si Kyle Gass...deci comedie 100%.

M0n0
14 Feb 2007, 15:58
Casino Royale - 8/10. Nota de pe imdb ii face dreptate. E cel mai bun James Bond care l-am vazut...si am vazut cateva. Asta are de toate...sa vedem, in ordinea cantitatii lor: actiune si cascadorii, poker -> tensiune, dragoste si drama. Cascadoriile sunt incredibile si foarte bine asta pentru ca sunt reale, nu sunt folosite reproduceri pe calculator, cu exceptia a catorva faze. Partida de poker centrala este tensionata si regizata cum trebuie, atentia cazand in special pe James Bond si Le Chiffre. Am observat ca in acest James Bond este pus mai mult accentul pe relatia dintre Bond si Bond girl ceea ce satiface si cealalta jumatate a publicului si intorsaturile de situatie sunt la masura asteptarilor publicului de azi, dar tot previzibile intr-o masura sau alta. In final este un Bond foarte reusit si extrem de entertaining pentru publicul dornic sa vada cascadorii si oameni frumosi, in special Eva Green...incredible eyes.

M0n0
15 Feb 2007, 16:27
Gandhi - 9/10. In acest film cu adevarat epic este de remarcat in primul rand interpretarea lui Ben Kingsley, ca Mahatma Gandhi, o interpretare asa de convingatoare incat cei din India care l-au vazut credeau ca e fantoma lui Gandhi si nu ma indoiesc de asta, o interpretare asa de puternica incat ar convinge pe oricine si in zilele noastre si o interpretare care si-a meritat Oscarul pe deplin. Si un film perfect facut, lung dar care are multe de spus si care isi merita celelalte 7 premii Oscar pe care le-a primit. Recomandat!

M0n0
16 Feb 2007, 15:57
Happy Feet - 8/10. Un film, in primul rand, extrem de fericit, si in al doilea rand cu o realizare cinematografica de exceptie. A vrut sa introduca insa si o morala, o idee, dar mie mi se pare cam fortata ca mod de executie si in plus aduce un aer de "March of the Pinguins" destul de puternic. Muzica e bestiala, vocile de asemenea, comedia amuzanta, unele scene de "urmarire" sunt numai bune de vazut in cinema sau cu un 5.1. Un capodopera vizuala de vazut!

M0n0
17 Feb 2007, 01:16
Topicul asta ar trebuie sa se cheme de acu: Cel mai recent vizionat film de M0n0.

Smokin' Aces - 8.5/10. Incredibil de entertaining. Un film Hollywoodian at it's best. Ce mi-a placut in mod special este ca incepe repede si se termina incet, regizorul concentrandu-se pe fiecare detaliu in parte, fiecare poveste sau fiecare criminal angajat. E Hollywoodian pentru ca are un cast 100% de prin partile alea, povestea e una tot din partea aia, cu un iz puternic de Marea Britanie, gen Guy Ritchie, adica film extrem de cool. Sfarsitul este foarte interesant in schimb pentru ca e complet non-hollywoodian pentru ca se face, in sfarsit, ceva, din punct de vedere moral, corect si se termina. Si e foarte bun acest sfarsit. Acest film nu iti cere sa gandesti prea mult dar te face sa ghicesti ce-o sa se intample in final si acesta a fost peste asteptarile mele. Actorii isi joaca fiecare rolul cu precizie si talent, atat cat e nevoie, nu mai mult, adica nu iese nici unu in evidenta, poate putin Ryan Reynolds. AAhhh, da...si Alicia Keys e extrem de HOT in scenele din film...ar trebui sa joace mai des.

M0n0
18 Feb 2007, 16:32
Stranger Than Fiction - 9/10. Excelent film. Amuzant si inteligent, simplu prin idee si prin singurul fir narativ (deci un film usor de urmarit)...un film cu un scenariu genial si cu o poveste chiar foarte originala, cu un mod de executie foarte interesant si distractiv pentru ochiul artistic al fiecaruia. Personajele sunt foarte bine conturate si actorii ii executa perfect. Will Ferrel ii sta din ce in ce mai bine in roluri serioase sau ii va sta...are potential si pentru roluri mai serioase. Restu, actori de prima mana (Dustin Hoffman, Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal si Queen Latifah) isi face fiecare rolul incat ridica considerabil calitatea deja mare a filmului. Filmul asta poate sa invete pe fiecare cate ceva, pentru ca fiecare se poate regasi in personajele prezente in film...ne arata faptul etern adevarat cum ca daca esti un tip extrem de obisnuit (sau mai bine zis: un tip neinteresant si plictisitor de monoton <pleonasm, stiu>) si inveti sa canti la chitara poti sa gasesti ce fata vrei...dar ca o lectie mai importanta, filmul ne prezinta importanta vietii si chiar daca subiectul este bazat pe o fantezie (amanunt deloc negativ), fapta asta se poate executa si in viata reala, in ce fel? Asta ramane la atitudinea fiecaruia. Filmul asta m-a binedispus intr-un hal si sper sa faca asta fiecaruia care intentioneaza sa-l vizioneze.

M0n0
22 Feb 2007, 18:00
The Holiday - 6/10. Bored, cu un motiv intemeiat...e un chick movie. Annoying Cameron Diaz, cute Kate Winslet (best performance in this movie), Jude Law...kinda bored of his face, cool Jack Black. Dar asta e parerea mea, parerea unei doamne sau domnisoare e opusa (opusa la ideea ca e un film boring). Fetele isi exprima sentimentele verbal mai bine de 3 sferturi din film...baietii stau si se uita la ele...si cam atat.

M0n0
01 Mar 2007, 15:24
Employee of the Month - 6/10. Nu e un film deosebit, nu e un film destept...e doar un film despre prietenie, iubire si rivalitate puse toate intr-un mediu pe care il cunoastem toti, un super-market (ca exemplu: Metro ... pe asta il cunosc eu, voi stiti si mai mari). Are cateva faze comice, nu foarte comice. A feel good movie.

M0n0
02 Mar 2007, 14:46
The Game - 9/10. Al genialului, unicului David Fincher. Pe langa Fight Club, Se7en si Panic Room pe care le-am vizionat, toate regizate de el...The Game cu siguranta se afla la aceeasi calitate ca celelalte (astept si Zodiac). Cat despre film, nici nu stii cand are sa se termine pentru ca dupa fiecare asa zis punct culminant urmeaza inca unu si inca unu. Ideea e ca oricine a fost uimit pana acum de munca lui Fincher si nu a vazut filmul asta cu siguranta nu o sa fie dezamagit.

M0n0
03 Mar 2007, 00:04
Raging Bull - 8.5/10. Depinde acum de om daca o sa-i placa filmul asta sau nu. Mie mi-a placut pentru ca e o bucata din istoria cinemtografului, facut la rang inalt de unul dintre cei mai buni regizori ai lumii cu interpretarea puternica a lui Robert De Niro. Acesta ar fi si principalul motiv pentru care trebuie vizionat filmul...interpretarea demna de Oscar a lui Robert De Niro, singurul Oscar care l-a primit pentru un rol interpretand un personaj principal (bine, a mai luat unul dar pentru un rol secundar pentru rolul din The Godfather II). Dupa asta, fanii boxului o sa vada un film care arata pe indelete viata de luptator in anii '40 si '50 si tot in acelasi timp si ceva din viata de mafioti din New York (specific Scorsese) plus ceva conflicte dintre frati (Joey, interpretat memorabil de Joe Pesci si Jack La Motta). Filmul o sa ramana un clasic, unul dintre cele mai bune filme ale lui Scorsese dar si un film excelent despre box. Uite, pentru asta trebuia Scorsese sa primeasca Oscarul...dar si pentru Goodfellas.

Carmine Galante
03 Mar 2007, 09:08
Raging Bull - 8.5/10. .
Esti mai exigent ca exigentii.

M0n0
03 Mar 2007, 11:31
Acum sincer...am avut momente cand am inceput sa rad ori ca se bateau cei doi frati ori ca e extraordinar de gelos Jack si fata lui nu putea sa arate asta mai bine de atat. Si scenariul...avea niste replici, intr-adevar specifice boxeorului din NY care nu a stat pe la scoala dar bucati intregi din scenariul nu aveau nici un rost...

Eyes Wide Shut - 9/10. In sfarsit am avut onoarea sa vizionez si eu acest film al marelui regizor Stanley Kubrick, din pacate e si ultimul. E un film destul de dificil de explicat...dar actiunea e simpla si directa. Asta pentru ca Stanley Kubrcik este unul din putini contribuitori a artei cinemaului care nu dezvaluie totul pana in finalul filmului astfel incat totul este clarificat la final, nu. El ofera indicii prin fiecare aspect al filmului: muzica, imagine, dialog si mimica. Finalul este deschis si astfel fiecare spectator (care intelege cat de cat filmul pe parcurs) isi alege un final dupa bunul plac. Filmul este superb prin fiecare aspect: imagine...cadre lungi si largi, dialog...simplu dar inteligent si muzica...speciala intr-adevar, toate contopite intr-o coreografie perfecta, alcatuind astfel unul dintre cele mai memorabile Kubrickuri facute vreodata...dar precum stim, toate filmele facute de el sunt o dovada vie de arta cinematografica si fiecare din ele sunt unice si originale. Recomandat.

Carmine Galante
03 Mar 2007, 19:02
Eyes Wide Shut - 9/10. In sfarsit am avut onoarea .
Mda, de la exigenta treci la extrema diametral opusa, ca sa fiu pleonastic ...

aayana
03 Mar 2007, 20:23
Mono, intrebare! Cand ai timp sa vezi asa multe filme? Eu incerc asta de ceva timp (am o lista cu filme in stand-by) si efectiv alte lucruri o iau inainte (prioritatile, in general..)

Dea_Tofog
04 Mar 2007, 10:04
Mono, intrebare! Cand ai timp sa vezi asa multe filme? Eu incerc asta de ceva timp (am o lista cu filme in stand-by) si efectiv alte lucruri o iau inainte (prioritatile, in general..)
totally agree... :shock:

M0n0
07 Mar 2007, 15:43
Ca sa raspund la intrebarile fanilor. :lol:
Ma uit la filme imediat ce vin de la scoala inalta...rar, adica foarte rar vad 2 filme pe zi...

Das Leben der Anderen (The Lives of Others) - 8.5/10 (dar pe imdb i-am dat 8, ca 8.5 nu pot). Stiti voi, filmul care a castigat Oscarul anu asta pentru cel mai bun film strain. Germania...da, cu o limba pe care o "iubesc". Filmul este vorba despre faptul ca Serviciul Securitatii din Germania in anul 1984 ii asculta pe cei care erau impotriva regimului curent. Sincer, nu e un film prea deosebit si zic ca tot Pan's Labyrinth trebuia sa primeasca micul Oscar. La acea vreme era Republica Democrata Germana...dar era mai degraba un fel de socialism cu comunism, deci doar in nume era democrata. Filmul e semi-plictisitor, are cateva scene destul de semnificative...dar cat impact mai poate sa aiba un astfel de film in ziua de azi? Subiectul e fumat si rasfumat chiar si de tara noastra. Actorii joaca perfect, scenariul e si el bun insa lipseste tensiunea ce ar trebui sa fie nelipsita in astfel de filme...dar ramane un film bun care isi merita pe jumatate premiul.

M0n0
07 Mar 2007, 15:44
Eyes Wide Shut - 9/10. In sfarsit am avut onoarea .
Mda, de la exigenta treci la extrema diametral opusa, ca sa fiu pleonastic ...
Si ce daca :) . Parerea ta. Parerea mea.

Carmine Galante
08 Mar 2007, 00:19
.
Te supraestimezi.

aayana
08 Mar 2007, 11:25
.
Te supraestimezi.

A facut-o intr-o maniera draguta, la urma urmelor cine se mai uita in fiecare zi la cate un film? E nevoie de timp, pasiune si ambitie, nu? 8)

M0n0
08 Mar 2007, 14:27
.
Te supraestimezi.
" :lol: " -ul nu iti zice faptul ca de fapt nu vorbesc serios?
Ms aayana :) .

Harsh Times - 7.5/10. Rostul filmului il vede fiecare...eu unu nu l-am vazut decat in prestatia lui Bale, pentru ca restu e clar de umplutura, subiectu nefiind unul nou sau deosebit. Doi amici din ghetoul L.A.-ului...ce fac ei toata ziua e previzibil...umbla in cautarea unei slujbe, da numai aia nu fac...dar pentru prestatia lui Bale cred ca merita astea 2 ore.

aayana
08 Mar 2007, 22:02
Merita alea 2 ore?
Ok, cum arata o zi din agenda ta? Scrie acolo: "ora 16 - movie time"? sau pur si simplu ti-a intrat in obicei? E ca si cum ai bea apa? 8) (sa nu zic alte chestii:P)

M0n0
09 Mar 2007, 19:00
Merita alea 2 ore?
Ok, cum arata o zi din agenda ta? Scrie acolo: "ora 16 - movie time"? sau pur si simplu ti-a intrat in obicei? E ca si cum ai bea apa? 8) (sa nu zic alte chestii:P)
De fapt e ceva de genu 13 sau 14 - movie time...dar nu am in fiecare zi film, oricum :)
Si nu in fiecare zi chiar la ora aia...depinde...ma uit la ceas...am 2 ore la dispozitie in care nu trebuie facut altceva de o importanta mai mare? ma uit la film...daca nu, il las pe altadata...cand am 2 ore...

aayana
09 Mar 2007, 22:33
Lasa ca are si netul zilele lui bune, cel mai mult am descarcat 2filme in jum. de zi :)
daca sunt mai noi (2004-2006)merge mai repede pt casunt mai multi seed-eri si viteza de download e mai mare.

aayana
09 Mar 2007, 22:38
Este ca Mono a devenit mai pamantean? Pana acum venea pe aici, scria de filme si disparea. Apoi venea iar, mai scria 25-30 de randuri, noi ne minunam... 8)

M0n0
11 Mar 2007, 16:09
Ok, tu cati GB / sec ai viteza de download, omule? Da-le-n colo de torrente, ca mie imi ia cate doua zile sa descarc cate un film, daramite sa imi mai fac si timp sa ma uit...
Filmele le iau numai de pe torrente...dar calcu meu sta deschis si noaptea cand viteza de dld e dubla...deci de la 50 kilo/sec ziua ajunge la 100 kilo/sec noaptea...

Este ca Mono a devenit mai pamantean? Pana acum venea pe aici, scria de filme si disparea. Apoi venea iar, mai scria 25-30 de randuri, noi ne minunam... 8)
Da, de obicei intru aici numai dupa ce am vazut un film...dar mai sunt si exceptii cand intru fara un motiv anume...
Asta nu e una din acele exceptii...

Rocky Balboa - 7/10. Comercial scrie pe filmul asta. Tagline-ul filmului zice "It ain't over 'til it's over." ... dar nu cred ca s-a terminat inca cu seria Rocky...o sa mai fie un filmul despre moartea lui...si se va numi "Rocky 7: Beating A Dead Horse" (analogiile sunt evidente). Stallone e batran...foarte batran...dar e cam uimitor sa vezi cum loveste sacu de box de parca are iar 30 de ani (Rocky 1). O fost misto sa aud iar melodia lui Rocky acompaniata de eternul montaj cu transformarea de la bun la mai bun. Cam atat...restu e fara sens.

Venus - 7/10. Peter O'Toole...o masina ruginita la suprafata dar cu motor european cu multi cai putere. A fost nominalizat la Oscar anu asta...nu merita premiul, chiar daca il castiga...dar cu toate astea nominalizarea a meritat-o. Filmul e o dramodie buna, britanica, in care este vorba despre un mosulet pervers si dragostea lui pentru una de 20 de ani...

M0n0
12 Mar 2007, 16:46
Shaun of the Dead - 8/10. O parodie foarte reusita pentru toate filmele cu zombie facute vreodata. Si asta mai e si super amuzant pe deasupra...cu umor de ala englezesc care imi place mie asa de mult. Un film la care te poti distra vizionand-ul singur sau cu prietenii. Fiind in primul rand comedie te astepti sa nu ia in serios partea cu zombie (the z word, cum e numit in film) dar nu, efectele speciale sunt convingatoare la fel ca si machiajele si sunt facute la modul serios. Glumele sunt bine pozitionate in film, chiar si intr-un moment de tensiune se gaseste loc si de o gluma buna. Un film de vazut!

M0n0
13 Mar 2007, 17:59
Night at the Museum – 7/10. Distractiv, film care nu trebuie luat in serios, publicul tinta fiind copii care se duc la cinema impreuna cu familia. Da, e un film pentru toata familia. Efectele speciale sunt misto si bine facute. Povestea, ca in orice film de genu asta scartatie si nu prea are sens sau logica dar cei care vor sa vada astfel de filme nu se supara si se distreaza in acelasi timp. Filmul, daca chiar vrei, are potentialul de a scoate cateva rasete bune si de la mine a reusit sa scoata pe intreaga lungime a filmului. Ben Stiller joaca bine pentru rolul asta…si de’a lungu filmului vedem fete cunoscute, actori buni la ce fac si asta incanta : Robbie Williams, Carla Gugino, Dick Van Dyke, Ricky Gervais si altii. Fell good movie, dar de vazut numai o data.

herbert
13 Mar 2007, 19:59
vreau sa remarc ca Mono nu e monoton...
thanks man!

M0n0
17 Mar 2007, 21:19
A Very Long Engagement - 9/10. Din categoria: Filme care trebuie facute mai des. Acelasi regizor ca in filmul Amelie, acelasi stil, mister de aceeasi calitate, timpuri diferite. Deci pe langa faptul ca filmul te indeamna sa iti pui mintea la contributie, sa gandesti cu un pas inaintea scenariului, te mai si incanta cu imagini incredibile, regie impecabila, actori talentati si o poveste pe placul tuturor...poezie.

M0n0
17 Mar 2007, 22:03
Ghost Rider - 3/10. De la regizoru de la aceeasi aberatie dar cu alt nume, DareDevil, vine acest Ghost Rider...personaj foarte asemanator cu DareDevil...devil, ghost, ambele elemente ale supranaturalului, de obicei de gen malefic. Filmul e plin de replici idioate si dau numai un exemplu: "My name is Legion (un upgrade a lui Blackheart). For we are many. "Genial". Si alte faze complet inutile si idioate: motocicleta comunica prin codul morse prin lumini; de ce a mai mers Caretaker cu G.R. pana in satu ala daca n-a mai facut nimic ajunsi acolo?...; cele 3 elemente cu care s-a luptat G.R. apa, vant si pamant...luptele durau prea putin, nu ca ar fi imbunatatit filmul in vreun fel daca luptele durau mai mult...; Blackheart, in timp ce primea sufletele, la final, era prea speriat, trebuia sa rada malefic...cred ca asta e efectul care il primeste un spirit malefic cand ii cresc puterile...in fine. Stiu ca majoritatea fazelor sunt de la finalul filmului...asta pentru ca m-am uitat la prima ora...apoi am vazut "A Very Long Engagement" si m-am intors la idiotenia asta plina de replici i-di-oa-te. Nu stiu ce naiba a fost in capul actorilor care joaca destul de bine in alte filme...si nu stiu ce a fost in capu meu ca l-am vazut.

M0n0
23 Mar 2007, 15:51
300 - 8.5/10, (pe imdb 8 ). Ok, multe de spus, nu prea multe de spus ce nu s-a spus inca. Film facut pentru luptele din el si pentru efecte, incontestabil. Eye-Candy de la inceput pana la final. Bine, mai este si despre curaj, loialitate and sh*t...dar ma indoiesc ca pentru asta s-ar duce cineva sa vada filmul. Eu personal nu l-am vazut la cinema...cu toate ca la cinema e o experienta unica...l-am vazut acasa, un DVD-R cu o calitate excelenta, cu castile pe urechi date la maxim...si consider ca e la fel ca la 5.1. Eu pentru lupte si efecte m-am uitat la film, asa cum am mentionat subtil mai sus...daca vreti istorie luati cartile de istorie si le cititi din scoarta in scoarta, filmul asta nu este facut pentru evenimentele istorice din el, e facut sa arate cool si sa faca bani si bravo lor ca fac bani pentru ca merita, e o realizare semnificativa in cinematografie (la fel ca Sin City). Bineinteles, daca cineva vede ca un eveniment exact ca cel din istorie, vrea mai multe ca incepe sa creada ca pentru asta e facut...in fine. Ce mi-a mai placut...imaginea, sunetul, speciale intr-adevar...si ca o nota personala, castile de lupta ale spartanilor sunt cele mai misto casti de lupta pe care le-am vazut vreodata (asta nu e prima oara cand le vad, oricum). The ultimate pop-corn movie.

M0n0
30 Mar 2007, 14:02
Curse of the Golden Flower - 6/10. Telenovela chinezeasca...adica, telenovela spanioala dar cu costume foarte scumpe. Daca chiar s-a filmat filmul asta in Orasul Interzis, nu il iau ca un plus, dar ca ceva bun. Cam plictisitor de urmarit...dar pe cine intereseaza obiceiurile si felul cum erau tratati Imparatul, Imparateasa si copii acestora in palat, cred ca o sa fie destul de multumit/a de detalii, atmosfera si decoruri. In rest nimic bun...nici jocul actorilor, nici muzica, nici regia...doar niste costume scumpe.

M0n0
30 Mar 2007, 20:55
The Fountain - 9.25/10. In sfarsit am vazut si eu capodopera lui Darren Aronofsky...care chiar e o capodopera. In schimb nu e pe intelesul tuturor...prezinta 3 povesti, initial fara scop comun, dar ajung in final sa aiba punct comun. Cele 3 povesti reprezinta de fapt trecutul, prezentul si viitorul, astfel subliniind motivul timpului, al nemuririi. Asa cum am inteles din Pi si Requiem for a Dream (ambele creatii ale lui Aronofsky) regizorului ii place sa foloseasca zeci de subintelesuri si mesaje, in cazul de fata, spirituale care nu sunt pentru majoritatea spectatorilor, deci din acest punct de vedere filmul nu este unul de tip Hollywoodian, ceea ce e cu siguranta un lucru bun. Cu intelesurile si cu cele 3 povesti, filmul se vrea a fi unul filosofic, unul la care o persoana merge cu mintea deschisa si se asteapta la ceva neobisnuit, ceva incitant...ceva care necesita putina munca a creierului. Mie mi-a facut placere sa pun cap la cap ideile si cred ca e unul din cele mai reusite filme ale anului 2006...ca sa nu mai spun ca imaginile m-au uimit si incantat.

M0n0
01 Apr 2007, 14:10
Ticalosii - 7/10. Un joc politic, fictional bineinteles, dar care vrea totusi sa aiba ceva legatura cu viata politica reala...dar la politica nu ma pricep, asa ca am sa comentez altceva. Actorii...batrani, ceea ce nu ii face neaparat mai buni in cazul de fata, dar fac fata. M-a cam plictisit filmul si mi-era indiferent de acum cum se va termina...poate din cauza ca nu eu sunt publicul tinta...ci persoane de 40-50-...-100 de ani...carora politica li se pare un subiect fascinant. Cativa actori care mi-au placut cum au jucat: Mircea Diaconu, Horatiu Malaele, Gheorghe Dinica care trebuia sa primeasca un rol mai mare, aceeasi parere si pentru Albulescu. Ca film romanesc, nu e o realizare remarcabila...vine si pleaca repede.

Pitbull
04 Apr 2007, 14:05
Ticalosii - 7/10. Un joc politic, fictional bineinteles, dar care vrea totusi sa aiba ceva legatura cu viata politica reala...dar la politica nu ma pricep, asa ca am sa comentez altceva. Actorii...batrani, ceea ce nu ii face neaparat mai buni in cazul de fata, dar fac fata. M-a cam plictisit filmul si mi-era indiferent de acum cum se va termina...poate din cauza ca nu eu sunt publicul tinta...ci persoane de 40-50-...-100 de ani...carora politica li se pare un subiect fascinant. Cativa actori care mi-au placut cum au jucat: Mircea Diaconu, Horatiu Malaele, Gheorghe Dinica care trebuia sa primeasca un rol mai mare, aceeasi parere si pentru Albulescu. Ca film romanesc, nu e o realizare remarcabila...vine si pleaca repede.
M0n0, am o propunere care vine si-n interesul täu: când "cel mai recent film vizionat" se potriveste si într-o altä categorie (de ex.: "Ticälosii", la Cinematografia româneascä; sau "Fântâna", la Acum pe ecrane), posteazä-l acolo, în topicurile deja existente (sau, dacä nu sunt, deschizându-le tu). Pe de o parte, e firesc (alea-s sectiuni mai organizate, nu ca varza asta de-aici). Apoi, le vor citi MULT MAI MULTI USERI (destul de putini sunt curiosi sä vadä, aici, pärerea lui cutäricä despre cine stie ce filmulet s-o fi nimerit sä vadä el asearä). Vei primi si räspunsuri (cum stii, aici se comenteazä mai rar). Vei îmbogäti cu opinii în plus topicurile unor filme (cel mai adesea recente) care chiar meritä. Si vei contribui si la un mai bun echilibru - cä uite, acolo multe topicuri mor de la prima paginä, pe când cârnatul ästa se lungeste la nesfârsit, spre folosul nimänui.

M0n0
04 Apr 2007, 20:42
Bine, am sa incep sa fac asa...la filmele noi, sau cel putin recent aparute...
Dar asta-i data viitoare...acum insa:

Seven Samurai - 9/10. Dificil film...nu pentru subiect ci pentru ca dureaza 3 ore juma. E cu siguranta cel mai lung film pe care l-am vazut de la un capat la altul. Trebuie sa recunosc, in schimb, ca nu m-am plictisit decat in ultimile 45 de minute ca sfarsitul era cam evident deja... Boooon, mi-au placut metodele de selectare ale samurailor si ca nota negativa, trebuia pus accentul mai mult pe povestea fiecarui samurai, ca erau doar 7 si timp era...in schimb, nu stiu cu cat a revolutionat filmul asta cinemaul, dar oricum, felul cum este construit, regia, etc...sunt de exceptie si astfel s-a format o bucata din istoria cinematografiei cu adevarat memorabila, pentru cine are 3 ore juma la dispozitie, nu ca ar fi un lucru negativ.

M0n0
11 Apr 2007, 11:54
Artificial Intelligence: AI - 7.5/10. Un film interesant care dezbate povestea lui Pinocchio intr-un mod S.F.-ist. Efectele speciale, un element foarte important in astfel de filme, sunt foarte bune (chiar si pentru 2001), de aici si nominalizarea la Oscar pentru categoria asta. Din pacate, are momente cand actiunea se lungeste, te face sa nu ii mai acorzi atentie asa de mult si se rupe din atmosfera. Actorii joaca bine, in special pustiu Haley Joel Osment. Totusi filmul nu este revolutionar sau nemaipomenit, tot ce se poate numi "dus la limita logicii" a fost folosit aici, daca nu, in alt film cu acelasi subiect. Oricum ramane un "spielberg" de vazut.

M0n0
21 Apr 2007, 15:44
Big Nothing - 7.5/10. Primul lucru pe care o sa-l faca filmul asta celui care il vizioneaza e sa-i dea impresia de un film deja facut. Probabil e adevarat, dar adevarul e ca nimic din ce e in filmul asta s-a mai facut in altul...nici persoanjele, nici toate intrigile, nici finalul...nici genul filmului: comedie cu tenta de film criminalistic cu si despre santaj. Dar ce mi-a placut mie cu adevarat a fost executia...te lasa, chiar si atunci cand crezi ca o sa se intample ceva previzibil, sa ghicesti urmatorul pas al personajelor. Si in plus, daca vezi destule filme despre acest fel de subiect chiar nu mai stii la ce sa te astepti. E un film usor, care nu cred ca merita o a doua vizionare, dar e un film care poate fi uitat usor...dar mi-a placut.

M0n0
24 Apr 2007, 15:14
Jackie Brown - 8/10. O.K., Tarantino...numai numele regizorului ar face filmul asta un clasic. In acest caz, Tarantino face un film despre santaj si furt...ceea ce il face mai deosebit fata de celelalte filme care impart subiectul asta e ca aici, "furtul" arata mai real, mai uman, nu te da pe spate si te face sa intrebi "Cum au reusit asa ceva?", nu...Aici actorii sunt cei pe care trebuie sa ii vezi si sa-i intelegi pentru a intelege rezultatul. Dialoguri inteligente, specifice lui Tarantino, actori grei ca Samuel L. Jackson, Robert De Niro (care face un rol excelent), Michael Keaton, Robert Forster, Bridget Fonda si in rolul principal Pam Grier...si un subiect suflat dar facut ca nou de mana maestrala a lui Q.T.

M0n0
25 Apr 2007, 13:07
The Painted Veil - 7/10. Nu sunt eu publicul tinta asa ca am o scuza sa nu imi placa filmul. Dar e frumos, in felul lui siropos de a fi...O poveste de dragoste aparent imposibila cu un final previzibil. Toata actiunea se petrece in perioada interbelica in China unde s-a produs o epidemie de colera. Ce e frumos: atmosfera chinezeasca foarte reusita. In natura, verdele e, cred eu, specific Chinei. Nici n-ai zice ca filmul asta e facut in zilele noastre deoarece unele peisaje sunt parca neatinse de picior de om...si mai ce e frumos, aa, da...muzica. In rest, pentru cele 2 ore, e aproape ingrozitor de plictisitor.

M0n0
27 Apr 2007, 14:42
Breaking and Entering - 7/10. Un film despre o a doua sansa...scris si regizat de Anthony Minghella ("The English Patient", "The Talented Mr. Ripley", "Cold Mountain"). Nu e genial, nu e uimitor, e pur si simplu o poveste despre oameni si "puterea" lor de a schimba lumea. Scenariu bun, interpretari mai bune. Recomandat pentru cupluri sau pentru arhitecti.

M0n0
29 Apr 2007, 00:25
Arthur and the Invisibles - 7/10. Un film reusit. Dar se inspira dintr-o groaza de filme...cateva pe care le-am memorat: "Draga, am micsorat copii", povestea regelui Arthur, un motiv si din Matrix (cel al usilor care ii apara de lumea exterioara)...dar si lupta din lumea minimoys-urilor, dar si faptul ca lumea cel invizibili o sa fie distrusa datorita unei forte exterioare...apoi motivul evident ca un tip din exterior intra in lumea asta si incepe o aventura nebuna...cu un rezultat previzibil...si tot felu de legaturi, pe care le poti observa la o a doua vizionare, lucru pe care filmul nu prea il merita. Lista vedetelor care si-au pus vocile la jucat e prea lunga...de la Madonna la Robert De Niro si de la Snoop Dogg la David Bowie...etcetera, etcetera. "Grafica" e foarte reusita...dar e de asteptat avand in vedere ca tehnologia asta avanseaza pe zi ce trece. Cu toate astea, filmul foloseste reteta deja cunoscuta a succesului...si ma asteptam ca ultimul film pe care il regizeaza Besson (cel putin asa a zis el, in trivia, la acest film...cu toate ca vad ca are inca 2 in pre-productie cu acelasi caracter...arthur and...) sa fie mai...original. Nota de pe imdb nu ii da dreptate...numarul celor care i-au dat 10 e aproape la fel ca al celor care i-au dat 1...ce votare mai e si asta?

M0n0
30 Apr 2007, 00:38
Hot Fuzz - 9/10. Un alt fel de film politist. Unul mai bun decat restu. Una din cele mai bune comedii pe care le-am vazut in ultimii, cred, 5 ani, adica la fazele la care trebuie sa razi, chiar razi. Deci daca vrem comedii facute recent, singura speranta vine din Marea Britanie...Simon Pegg & Edgar Wright rull. Asa...acum partea politista...te face sa ghicesti care ar putea fi criminalul...si dai cu presupusu...dar la varianta prezentata nici ca te-ai fi putut gandi. Pe partea tehnica a filmului, ca sa zic asa...e regizat perfect...actorii joaca bine...actiunea e foarte buna...cantitatea de sange e moderata, dar prezenta. Daca as putea sa ii fac o comparatie as zice ca e ca un "Not another cop movie"...dar chiar si cu aceasta comparatie, in sine este unic si foarte distractiv de vizionat. Una din cele mai bune comedii din 2007...ma "risc" sa zic ca pana la sfarsitul anului.

M0n0
03 May 2007, 11:45
8MM - 6.5/10. S-a vrut patrunderea in secretele pornografiei sado-masochiste si a filmelor snuff intr-un mod intunecat, deranjant si revoltator. Se putea si mai exagerat fara a fi gretos...dar cum s-a ajuns la astea? Pai Nicholas Cage este un detectiv particular angajat sa afle daca un film snuff este adevarat sau nu. Intra prea adanc si o pateste, dar fiindca e un erou o scoate la capat dar ramane marcat pe viata. Realizarea e Schumacher dar nu e cea mai buna realizare a lui...de fapt nici nu stiu care e cea mai buna realizare a sa...cred ca Phone Booth e cea mai reusita ("Fantoma de la Opera" n-am vazut-o).

devil_doll
03 May 2007, 12:26
aprob, filmul e slab si e tras in jos de un Nicholas Cage ce incearca sa para bantuit de o tragedie pe care si-o personalizeaza fara rost..singurul lucru in acel film care mi-a starnit interesul a fost Joaquin Phoenix..e un rol inedit pentru el..

M0n0
08 May 2007, 23:30
Lolita - 7/10. Cel din '97, din pacate. Povestea e una din cele ciudate...povestea de dragoste dintre un om matur si o adolescenta de 14 ani. Sau povestea de dragoste dintre un pedofil si o nimfomana mica. Prefer mai degraba sa o numesc o poveste cu nebuni, din cauza comportamentului profesorului de'a lungul filmului, comportament foarte asemanator cu iubirea (in care includem si gelozia), dar stim cum iubirea si nebunia au un pattern asemanator. Povestea este in totalitate a profesorului, el fiind si propriul sau avocat, facand pledoaria in fata juriului, spectatorii...sau pledoaria sa pentru: "How to make a pedophile noble...", scuzandu-se aproape de fiecare data cand vine randul naratorului, adica el...ce-i drept e si greu in preajma Lolitei. Poate tipul era normal daca nu dadea de ea...dar cine stie, poate dadea de alta Lolita pe la 80 de ani (vezi Venus). Cu toate astea filmul nu e pentru pedofili, oferind doar imaginea unei nimfe (fata gratioasa) din perspectiva unui om in cautare disperata de iubire de la o persoana mai mica in varsta.

illotempore2002
10 May 2007, 21:03
Povestea Lolitei este una din cele mai tulburatoare povesti de dragoste. Personal nu am simtit nimic gretos acolo. Adica in film si in roman. Ecranizarea e parca totusi un pic mai melodramatica decat scriitura si decat Lolita lui Kubrik.

Nu mi-a dat prin minte o secunda sa ma gandesc la pedofilie urmarind acest film. Fascinatia profesorului pentru nimfeta (concept introdus de Nabokov sau cel putin exploatat maximal de acesta) se construieste atat de natural si urca atat de vertiginos pentru ca are realmente motive sa fie atras de Lolita: aceasta emana erotism prin toti porii. Pe langa asta, proful ramane vesnic indragostit de prietena lui de joaca din copilarie, pe care o va cauta toata viata in toate fetiscanele.

Ca sa nu mai zic ca, inafara de faptul ca nu am regasit pic de perversitate in poveste, mai mult decat atat, ceea ce se intampla in inima profesorului face cinste sentimentului numit dragoste: vedem ca aceasta este perena (el o va iubi toata viata, chiar si dupa ca a fost parasit de ea), este generoasa, este curata, protectiva, altruista. Lolita ii jupuie aortele, dar el o va adora in continuare. Mai ca am fost invidioasa ca nu am avut si eu parte, la 14 ani, de un asemenea barbat, sa ma iubeasca si acum si pentru totdeauna.

Ca si ecranizare, dialogurile si monologurile mi se par impecabile, imaginea ma rog....impecabila, ca la Hollywood, dar aici nu supara. As fi facut filmul asta un pic mai putin siropos ca sa accentuez totusi doza existenta de stranietate. Pentru ca ea exista. Si nimfetele de asemenea, exista!

M0n0
10 May 2007, 23:54
Eu am subliniat pedofilia pentru ca in ziua de azi (nu zic ca '97 e asa de in trecut...) daca povestea este prezentata multimii este luata in primul rand ca o dragoste anormala si apoi doar dragoste.
Am zis in final ca e doar o poveste de dragoste dar este una interzisa, una pentru care profu de 26 ani nu avea baze logice solide pentru a o duce la capat. Dar da, inima n-are treaba cu logica...
Trauma din copilarie trebuia tratata, nu inchisa in el si deschisa ulterior cand e totusi putin cam tarziu. Evident asta e imposibila intr-un film sau carte de genu asta.
Intr-adevar, am zis ca e cam greu in preajma Lolitei sa nu ii acorzi atentie cand ea o cere prin orice miscare gratioasa.
Nu am zis nici o clipa ca e dragoste gretoasa, dar il consider un film necesar pentru ca orice alt fel de iubire a fost prezentata deja in filme.
Dar fiindca nu am vazut originalul lui Kubrick, nu vad, inca, rostul unui remake.

illotempore2002
11 May 2007, 15:04
Ecranizarea lui Kubrik este foarte diferita de aceasta din 97...

Cred ca ultima varianta e mai aproape de spiritul cartzii.

Intr-adevar, cum spui tu, e o poveste interzisa. Nabokov sparge gheata aducand in atentie acest tip de relatie amoroasa si chiar ma intrebam daca mai e vreun autor/regizor care sa fi facut asta cu atata sinceritate...

M0n0
24 May 2007, 17:21
The Good German - 7/10. Puteam supravietuii si fara el. Are un aer puternic de "The Third Man", in schimb, nu am simtit ca l-a ajutat prea mult asemanarea asta. Actiunea se petrece in acelasi oras, aceeasi perioada, pana si romanii sunt mentionati, o data in "Germanul bun". Actorii au jucat bine, dar Clooney e fals in genu asta de filme, el e actoru modern, care arata bine doar stand pe loc, fara prea multa drame pe fata lui...oricum, a jucat un personaj las, fricos, care si-a luat bataie de vreo 2-3 ori, dar care vrea sa faca bine. Cate Blanchett e convingatoare...arata si suna ca o germanca. Iar Tobey Maguire, in scurtul sau rol, are un impact puternic, poate si din cauza ca e mentionat constant de'a lungul filmului...dar joaca bine, none the less. And za director is Soderbergh, daca intereseaza pe cineva. Nu cel mai bun film al sau...

kasper hauser
25 May 2007, 17:13
Eu am subliniat pedofilia pentru ca in ziua de azi (nu zic ca '97 e asa de in trecut...) daca povestea este prezentata multimii este luata in primul rand ca o dragoste anormala si apoi doar dragoste.
Am zis in final ca e doar o poveste de dragoste dar este una interzisa, una pentru care profu de 26 ani nu avea baze logice solide pentru a o duce la capat. Dar da, inima n-are treaba cu logica...
Trauma din copilarie trebuia tratata, nu inchisa in el si deschisa ulterior cand e totusi putin cam tarziu. Evident asta e imposibila intr-un film sau carte de genu asta.
Intr-adevar, am zis ca e cam greu in preajma Lolitei sa nu ii acorzi atentie cand ea o cere prin orice miscare gratioasa.
Nu am zis nici o clipa ca e dragoste gretoasa, dar il consider un film necesar pentru ca orice alt fel de iubire a fost prezentata deja in filme.
Dar fiindca nu am vazut originalul lui Kubrick, nu vad, inca, rostul unui remake.
Sfatul meu umil esta ca, inainte de a vedea ecranizarea lui Kubrick, sa citesti romanul semnat Vladimir Nabokov. Nici una dintre ecranizari nu se ridica nici la jumatatea cartii. Parerea mea umila, iarasi.

M0n0
28 May 2007, 09:24
Amadeus - 10/10. Greu de descris...decat in modul evident. Povestea vietii lui Wolfgang Amadeus Mozart - geniul muzical. Tagline-ul filmului spune tot..."The man. The music. The magic. The madness. The murder. The mystery. The motion picture." Omul, evident...muzica, sublima si perfecta in orice moment al filmului, punctul forte al filmului...magia, asigurata de regie si scenografie, ambele perfecte...nebunia, cu totii stim ca asa a fost Mozart spre sfarsitul vietii, nu e un secret...crima, daca asta nu e una perfecta, nu mai stiu care ar putea fi...misterul care il invaluie pe Mozart pana in ziua de azi. Filmul este incredibil de precis in descriile biografice iar actorii principali intaresc senzatia de personaje reale, timp si spatiu real...iar F. Murray Abraham (Salieri) a si primit un binemeritat Oscaras, primea si Tom Hulce (Mozart) dar ambii au fost nominalizati la aceeasi categorie (cel mai bun actor in rol principal) si sa fim seriosi Abraham a furat spectacolul, cu toate ca Mozart a fost un personaj incredibil de interesant. De la o prima vizionare e foarte greu sa gasesti ceva in neregula cu filmul, nici nu cred ca este...ramane deci, un film uimitor, un clasic.

M0n0
30 May 2007, 18:25
The Ultimate Gift - 7.5-8/10. Un film despre descoperirea de sine, despre viata si despre cum primim totul pe tava fara a face nimic. Despre daruri...daruri care n-au nici o treaba cu banii...un film despre cum trebuie sa iti traiesti viata. Sincer, e usor cliseeistic si parca e un deja vu, oaia neagra a familiei se transforma in oaia alba. In fine...cine vrea sa invete ceva din filmul asta, poate s-o faca. Actorii nu prea conteaza, fiindca Abigail Breslin (Little Miss Sunshine) fura intreg show-u.

M0n0
31 May 2007, 09:56
Paprika (2006) - 9/10. Aproape perfect. Fascinant si incredibil. Imaginatie si anime de cea mai buna calitate. Period. Scenele visurilor sunt extrem de colorate, rapide ca ritm si completate de un soundtrack excelent. In film este vorba despre o domnisoara, Paprika, care a devenit maestra in abilitatea de a intra in visurile altora si ai ajuta in rezolvarea lor, la fel ca si gasirea semnificatiilor lor. Prima oara am vazut cateva poze pe imdb, screenshoturi ale filmului...m-au fascinat si filmul nu m-a dezamagit. Este un film unic, care trebuie vazut, fie ca iti plac animeurile sau nu.

M0n0
31 May 2007, 15:25
Premonition - 5/10. Intr-un cuvant, plictisitor. E bine macar ca actorii si-au primit banii pe jocul lor de 2 bani. N-am mai stat pe ganduri si i-am dat un Del frumos imediat ce a inceput genericul de final. Povestea e foarte slaba si intriga are lipsuri, unele replici sau chiar faze sunt proste (gen faza cand copchila aia a intrat prin geam cu toate ca masa i-a zis destul de tare sa se opreasca...ce naiba ma...). Sandra sa zicem ca a jucat mai bine, sau a incercat mai mult decat restu...dar pentru ce a mai facut tabelu ala? Erau asa de multe evenimente? A ajutat-o chestia asta? Chiar deloc. Ce incearca totusi sa arate filmul asta din cauza montajului final pe muzica lenta e cat de importanta e familia...deci...film absolut inutil, de evitat.

bellhop
04 Jun 2007, 06:37
Paprika (2006) - 9/10. Aproape perfect. Fascinant si incredibil...

Paprika este un film minunat, cum numai dintr-o minte japoneza putea sa izvorasca; 8)
este nostalgia paradisului (parada/paradis o etimologie?) din subconstientul oricarei fiinte umane, de la imaginea unei gramezi de jucarii imprastiate in camera unui copil la visul unei comuniunii organice cu orice obiect care ne inconjoara, chiar si neinsufletit, ca reactie la instrainarea si delimitarea din epoca consumerista moderna, aspiratia catre perfectiune si implinire in actul artistic -filmul ca intrepatrundere dintre realitate si imaginatie, si sacrificiul de sine pentru libertatea trairii si visarii in acelasi timp;

l-am vazut acum aproape un an, imediat dupa Montreal, si ma bucur ca acum a fost lansat chiar si in cinematografe, cum rar se intampla cu un manga movie, vazut si Tokyo Godfathers si Perfect Blue tot de Satoshi Kon, dar nu tot atat de spectaculoase si ravishing.

M0n0
04 Jun 2007, 16:49
@bellhop...complet de acord, ca intotdeauna de altfel...

The Sixth Sense - 8.5/10. Grozav la prima vizionare, nu la fel de grozav la a doua, de fapt, la o a doua vizionare, e chiar banal. La mine, a fost prima vizionare, dar am auzit finalul in asa de multe locuri (alte filme, seriale tv si amici) incat stiam tot timpul care a fost smecheria cu doctorul. Ca film, e foarte reusit, scenariul este foarte bun, regia, la fel, ambele ale lui Shyamalan. Jocul actorilor, demne de nominalizarile pe care le-au primit, atat Toni Collette, cat si pustiu Haley Joel Osment. Din pacate e genu de film care trebuie vazut o data si numai o data...a doua oara e evident ca nu mai are acelasi farmec.

M0n0
12 Jun 2007, 11:48
Blade Runner - 7/10. A fost uimitor, interesant din punct de vedere vizual, foarte infricosator...etc...pentru anii 80. Da, nu m-a uimit, nu m-a facut sa stau cu sufletul la gura, scenele de urmarire sunt foarte slow, in special ultima, tensiunea lipseste (cel putin dupa parerea mea). Efectele speciale sunt bune, pentru vremea aia, evident, dar nu foarte bune...se repeta decorurile (cladirea gigantica, cateva stradute din oras, in special cea cu panoul publicitar cu chinezoaica...si altele) deci nu e foarte elaborat la capitolul asta, cu toate ca a primit o nominalizare. Nu e si nu va fi cel mai bun S.F. care a existat vreo data...si nu cred ca mai e necesar sa spun ca e parerea mea. Jocul actorilor a fost zic, slab, in special la Harrison Ford...ci doar Rutger Hauer si Sean Young ce mai ies in evidenta. De vazut, doar daca nu l-ati vazut ca sa ziceti ca l-ati vazut si gata.

M0n0
12 Jun 2007, 15:36
Modern Times - 10/10. Chaplin, ce sa mai zic. Un clasic extraordinar. In principal, aici, se vorbeste despre omul modern si relatia lui cu industria, cum ca e o parte importanta a acesteia (cum arata Chaplin cand circula prin mecanismul gigantic din fabrica), dar si ce influenta si repercursiuni are industria asupra omului de rand...il face un sclav al sistemului...dependent fiecare de celalalt. Dar a fost si de actualitate, s-a aratat ce efecte are si Marea Criza Economica din America in acea vreme...anii '20 - '30 si s-a facut haz de necaz ca in majoritatea filmelor (lui Chaplin) unde se dezbate acelasi subiect. Toate condimentate cu glume vesnice la care se rade cu aceeasi pofta ca atunci cand au fost facute. De vazut si de pastrat.

M0n0
14 Jun 2007, 11:59
Sympathy for Mr. Vengeance - 8.5/10. Lectie de razbunare, efectiv, in coregrafia lui Chan-wook Park. El iti ofera felul cum trebuie facuta o razbunare, care sunt etapele, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa o faci exact ca aici. Bineinteles, ca filmul sa fie totusi un model dupa care se poate invata ceva, finalul este evident. Dar nu-i nimic, e suberb...te uiti la ecran si nu-ti vine sa crezi. Urmeaza Lady Vengeance.

illotempore2002
14 Jun 2007, 15:47
Wow, in sfarsit, Simpathy for Mr. Vengeance...ce film! Ce coreean! Ce dramatic si ce sfasietor! Ce oameni! Ce culori!
Anomalii fizice, anomalii morale, o lume anomalica(!). Intriga si actiune complicate, daca nu esti atent de la inceput, iti scapa. Totul e dus la limite extreme, atat lumea personajelor in sine cat si abordarea regizorala. Subiect tare dar si punere in scena cruda.

Urmeaza Oldboy!

:D

Leonard
14 Jun 2007, 21:22
bleah. ce bãlãrii plictisitoare Mr Vengeance ºi Lady Vengeance (la ultimul recunosc cã n-am rezistat pînã la capãt, dar am vãzut mai mult de jumate). greu de imaginat cum acelaºi autor al genialelor Oldboy (foarte complex) ºi segmentului Cut (ºi cel mai bun) din Three Extremes a fãcut ºi mizeriile astea atît de limitate ºi brainless. pe cine naiba mai intereseazã tema clasicã a rãzbunãrii ºi un film axat numai pe asta? ºi sã nu-mi daþi exemplu cã-mi place Memento, fiindcã e cu totul altceva.
mult mai interesantã mi se pare anti-rãzbunarea din Invisible Waves.

M0n0
14 Jun 2007, 21:31
HA!!!

Sympathy for Lady Vengeance - 10/10. Mi-a placut cu 1.5 mai mult decat Mr. Vengeance. De ce? Pentru ca e genu de film la care vrei sa ii enumeri cele mai mari cuvinte de lauda ca: grandios, remarcabil, incredibil, sublim, devastator (si alte de genu pe care eu nu le stiu sau nu le-am mentionat acum) incheind cu un mare UNIC. Un exemplu extraordinar de dramatism de mare clasa, regie absolut geniala si impecabila, alegerea unghiurilor de filmare este fara doar si poate perfecta. Scenariul este solid si foarte bine pus la punct, muzica e si ea perfecta, iar jocul actorilor nu lasa de dorit. E genul de film pe care vrei sa il vezi si a doua oara dar stii ca o sa te distruga emotional si o sa te lasa sa vrei mai mult. E de neimaginat.

M0n0
17 Jun 2007, 16:56
Shooter - 7/10. Genu de film de actiune de duzina. Dar totusi producatorii nu au vrut sa faca ceva asemanator, asa ca l-au facut putin mai inteligent. Unele replici sunt bine puse si nu penibile asa cum te-ai fi asteptat. Dar sunt si exceptii. Filmul are un ritm alert, dar parca vroiam sa vad mai mult cum foloseste Mark Wahlberg sniperul sau mare si tare. De vazut o data.

M0n0
19 Jun 2007, 00:04
Sicko - 9/10. Clar, unul din cele mai bune documentare pe care le-am vazut. E inca uimitor cum unii romani cred ca daca se duc/muta in America o sa o duca mai bine...E inca uimitor cum si alti cetateni ai lumii ar vrea sa mearga acolo. Eu zic sa se mute acolo doar cei care au o slujba (deja!) foarte bine platita acolo, care au bani de asigurare medicala si care il plac pe Bush. Putini astia, stiu sigur. Nu as putea sa compar sistemul medical romanesc cu cel american pentru ca pe al nostru nu il cunosc (prea bine). Dar fiindca Cuba a fost categorizata a third world country, cred ca Romania nu e foarte departe...dar ma indoiesc ca exista acelasi sistem si la noi, cu toate ca nu tin minte ca am platit vreodata pe un medicament sau tratament atata timp cat am fost la doctorita privata sau alt doctor. Deci consider ca o ducem mai bine ca americanii la capitolul asta. Oricum, filmul e unul anti-america si ma bucur de asta, poate schimba opinia multora care cred ca America e tare. O fi tare, dar nu la capitolul tratament universal in medicina. De fapt, la asta e varza totala. Vedeti si va convingenti.

M0n0
21 Jun 2007, 10:52
Hollywoodland - 7.5/10. Un film placut cu actori care joaca bine spre f bine. In special Diane Lane si Adrien Brody. Chiar si Ben Affleck a intrat foarte bine in pielea personajului si parca rolul a fost scris cu el in minte, a jucat mult mai bine decat de obicei, chiar l-a jucat pe primul Superman din televiziune. Povestea este foarte simpla...un detectiv particular (Brody) este angajat de mama mortului (mortu e Affleck) ca sa afle daca a fost crima sau sinucidere. De'a lungu actiunii filmul este impanzit cu flashbackuri care, zic eu, nu deruteaza. Dar se putea lucra mai mult la scenariu, fiindca finalul este oarecum semi-ambiguu dar concluzia este prezenta.

M0n0
29 Jun 2007, 18:31
Renaissance - 6/10. Are o grafica (de parca ar fi vreun joc...) misto, interesanta si captivanta...dar la ce ajuta asta cand povestea si scenariul sunt varza completa? E haotic, parca non-linear si de mult ori plictisitor. Sunt si unele scene mai reusite, sunt rapide, cu detalii foarte bune. Dar la ce bun? Vreti sa pierdeti 2 ore uitandu-va la un film interesant vizual dar care nu spune nimic? E o alegere destul de buna...

1408 - 8.25/10. Foarte eficienta poveste de groaza. John Cusack joaca excelent, la fel si Jackson cu rolul sau scurt dar puternic (It's an evil fucking room! - replica de toti banii...). Imi plac filmele in care actiunea, implicit tensiunea, se restrang intr-un spatiu mic, aici o camera de hotel...alt exemplu...The Shining (acolo era un hotel intreg...dar senzatia claustrofobica exista), Saw 1 si altele de care nu imi amintesc (lol). Tensiunea si suspansul sunt impartite uniform de'a lungul filmului, nu se concentreaza asupra unui singur moment, la fel ca majoritatea filmelor dupa o carte a lui Stephen King. E un film foarte vazubil.

M0n0
29 Jun 2007, 20:50
Reign Over Me - 9/10. Un film foarte bun cu o poveste foarte trista. Adam Sandler joaca un rol excelent, as zice chiar de Oscar, daca nu, macar de un Golden Globe. El pateste o drama extrema si intra intr-o depresie grava...si astfel traieste intr-un timp fantezist, timp care nu ii aduce aminte de persoanjele din drama trecuta. Filmul este trist, dar este un film in primul rand despre oameni si despre felul cum trec ei peste greutati. Prietenia dintre personajul lui Adam Sandler si acela lui Don Cheadle este si aceasta din alt timp, una veche, dar cu timpul vindecarea este inevitabila si prietenia reala. E un film foarte bun, dar foarte trist.

M0n0
01 Jul 2007, 22:55
Knocked Up - 8/10. Acum in sfarsit inteleg ce e cu nota asta mare pe imdb la filmul asta (8.2). E un film pur american. E reprezentantul natiei sale in lume. Mai ales atunci cand vine vorba de sex neprotejat si consecintele sale. Dar, ca non-american, l-am gasit un film foarte amuzant, cu multe faze misto, iar naturaletea actorilor si cursivitatea scenariului si felul cum era interpretat mai mai ca ziceai ca actorii faceau improvitatii si nu invatasera replicile dintr-un scenariu...per total dadea filmului senzatia de realism (scena nasterii...realism de asta nu vedeti decat in filmarile particulare cu nasterile, oricum a fost retusata sa arate mai frumos pe pelicula). Deci asta e genu de film care trebuie vazut, la care trebuie ras (si se poate!) si care poate fi luat in serios.

Supastar
01 Jul 2007, 23:03
Renaissance - 6/10. Are o grafica (de parca ar fi vreun joc...) misto, interesanta si captivanta...dar la ce ajuta asta cand povestea si scenariul sunt varza completa?

wow, deci chiar e sin city varianta franceza?

M0n0
02 Jul 2007, 13:26
Renaissance - 6/10. Are o grafica (de parca ar fi vreun joc...) misto, interesanta si captivanta...dar la ce ajuta asta cand povestea si scenariul sunt varza completa?

wow, deci chiar e sin city varianta franceza?
Auch...really?
Dupa mine sunt incomparabile in afara de abordarea vizuala...high contrast, culoare ici si colo.
Dar Sin City e original (intr-un aer ~ incomparabil de neo-noir) iar celalalt nu e...
Sin City are scenariu si poveste (de fapt, are vreo 3), celalalt nu...
Dar da...daca vrei sa fii diferit fata de ceilalti...zi-o cum vrei...

Lecart
07 Jul 2007, 00:31
Reign Over Me - 9/10. Un film foarte bun cu o poveste foarte trista. Adam Sandler joaca un rol excelent, as zice chiar de Oscar, daca nu, macar de un Golden Globe. El pateste o drama extrema si intra intr-o depresie grava...si astfel traieste intr-un timp fantezist, timp care nu ii aduce aminte de persoanjele din drama trecuta. Filmul este trist, dar este un film in primul rand despre oameni si despre felul cum trec ei peste greutati. Prietenia dintre personajul lui Adam Sandler si acela lui Don Cheadle este si aceasta din alt timp, una veche, dar cu timpul vindecarea este inevitabila si prietenia reala. E un film foarte bun, dar foarte trist.

N-as spune un film trist. Desigur, intriga se contureaza in jurul tragediei suferite de Sandler, dar epicul (daca se cuvine termenul in context) se consuma in perimetrul relatiilor interumane (unde Don Cheadle pica la fix), un spatiu delicat, dar nicidecum trist.

Un film foarte bun.

M0n0
16 Jul 2007, 16:17
Disturbia - 7/10. Sau mai bine zis un Rear Window mai modern si updatat. Iar ca un film modern si updatat dupa un alt film colosal e comparativ mult mai slab dar asta era de asteptat. Constructia lui e simpla, insirate in el sunt previzibilele clisee hollywoodice (relatia tata-fiu, fata de la vecini, the wacky friend) iar momentele tensionate sunt slabe overall...dar, ca un film de vazut o data e destul de bun, destul de entertaining...dar la final, destul de nesatisfacator.

Run Lola Run - 9/10. Great finish to a dull day. Filmul asta reprezinta viata. Trece repede ca fuga Lolei si ne arata cum fiecare actiune ne poate determina restul vietii sau al celor din jur pe care ii "atingem". E vorba deci despre destin, karma, viitor. Mda, chestii siropoase...right? E de fapt genu de film ca de regizor tanar, un film despre ce conteaza pentru el cel mai mult...dragostea...deci e vorba despre sacrificiile pe care le facem pentru dragostea suprema, sacrificii pentru propria viata si a persoanei iubite ca vapaia iubirei sa nu moara...aalllll riiiiggghhhtt. Ce m-a atras pe mine a fost editarea ~ perfecta, muzica bestiala, personajele ciudate si dialogurile rapide. In plus l-am vazut din cauza ca e regizat de Tom Tykwer, regizorul Perfume-ului...altfel nu cred ca il mai dadeam de el.

ulrich
17 Jul 2007, 12:11
"disturbia"-6/10.l-am vazut imediat dupa "zodiac" si eram asa de binevoitor ca as fi inghitit orice aiureala,dar filmul e chiar bun.sigur,comparatia cu "rear window" e strivitoare,dar poti foarte bine sa nu te gandesti la asta.

M0n0
17 Jul 2007, 17:58
Mr. Brooks - 8/10. Un thriller decent. Uimeste in special prin revenirea lui Kevin Costner care a luat o vacanta de vreo 4 ani (ca filmele pe care le-a facut intre nu prea pot conta pentru ca sunt...ei bine...varza si in plus, sunt si putine) si nu numai ca a revenit dar joaca si foarte bine impreuna cu David Cook (comedian care se da pe drame, dar care pastreaza o bucativa amuzanta in interpretarea lui...pe cine mai stim ca a facut asa? Aaaa, da...Jim Carrey si Adam Sandler), Demi Moore (o surpriza zic eu, placuta, cu toate ca nu imi place in mod deosebit) si William Hurt. Merita vazut pentru acest cast, pentru poveste (care nu e tocmai cea mai originala, dar are cateva bucatele foarte misto) si pentru overall.

M0n0
18 Jul 2007, 20:05
Evan Almighty - 7/10. Comedie din Hollywood cu buget imens care are semnificatii teologice. Au luat-o razna astia! Nici pe departe la fel de bun ca Bruce Almighty, Steve Carell nu ajunge la calibrul lui Jim Carrey, nu inca cel putin. Dar eu (ca fan Jim Carrey) nu cred ca va ajunge vreodata ca el oricum. Filmul a avut in total 10 (numarate cu Click-ul de la Axe, na ca e bun si la altceva in afara de numarat gagici care nu o sa se holbeze la mine, cel putin) momente la care am zambit puternic sau am scos un hohot de ras, 10...atatea scot intr-un episod "The Office" de 20 de minute si acolo sunt numai hohote dupa hohote. Puteam sa-i dau mai putin dar pe langa alea 10 momente amuzante (ca vorba aia, e comedie pana la urma) mai avea cateva momente care iti mai incalzeau sufletul...imagini frumoase (facute bineinteles cu ajutorul "computadorului") majoritatea in cadre largi si momente siropoase de familie. De vazut pentru Steve Carell, Morgan Freeman si pentru efecte.

devil_doll
18 Jul 2007, 20:26
numarate cu Click-ul de la Axe, na ca e bun si la altceva in afara de numarat gagici care nu o sa se holbeze la mine, cel putin[quote]
made me laugh..cut Carrell some slack, face si el ce poate, pe mine nu m-a facut sa rad nici in the 40 year old virgin, cel putin fiindca a intrista the predicament..vezi s nu ajungi si tu asa...:))
nu da cu rosii... :lol:

M0n0
18 Jul 2007, 21:09
numarate cu Click-ul de la Axe, na ca e bun si la altceva in afara de numarat gagici care nu o sa se holbeze la mine, cel putin[quote]
made me laugh..cut Carrell some slack, face si el ce poate, pe mine nu m-a facut sa rad nici in the 40 year old virgin, cel putin fiindca a intrista the predicament..vezi s nu ajungi si tu asa...:))
nu da cu rosii... :lol:

Cati dintre noi or fi Ben Afleci sau Nick Lachei?
Si in plus...ca sa ma apar totusi :lol: ...cine poarta chestia aia la el? Am incercat...dar parca ieseam mai mult in evidenta doar pentru era ceva mare si rotund in buzunar. Trimite mesaje gresite.
Cat despre restu da. Carell m-a facut sa rad numai in The Office. Atat.

illotempore2002
19 Jul 2007, 11:24
@Mono

"Lola rent" e un film frumos, la momentul lui inovator ca si mod de expunere. L-am vazut demult, si din cate imi amintesc, parca filmul se construia pe 3-4 fragmente care constituiau perspectivele fiecarui personaj implicat in poveste asupra evenimentelor, adica a Realitatii care devine astfel un conglomerat de realitati subiective, unghiulare. Mi-audc aminte ca eram prin scoala generala cand a aparut filmul la noi si ma straduiam din rasputeri sa intzeleg pe filosofii greci care spuneau ca nu exista o lume obiectiva sau o realitate suprema ci modul in care noi o percepem, apoi a venit filmul si m-a lamurit :D
Spunea un prieten al meu ca e si un film de Oshima in care o poveste se construieste prin alipirea povestilor individuale a celor implicati, fiecare avand versiunea lui, nu mai stiu cum se numeste filmul.

Supastar
19 Jul 2007, 12:04
"Lola rent" e un film frumos, la momentul lui inovator ca si mod de expunere. L-am vazut demult, si din cate imi amintesc, parca filmul se construia pe 3-4 fragmente care constituiau perspectivele fiecarui personaj implicat in poveste asupra evenimentelor, adica a Realitatii care devine astfel un conglomerat de realitati subiective, unghiulare.

nu

illotempore2002
19 Jul 2007, 12:05
Dar?
Imi asum ca l-am vazut demult. So I might be wrong.
Dar de ce NU?

Supastar
19 Jul 2007, 17:52
Dar?
Imi asum ca l-am vazut demult. So I might be wrong.
Dar de ce NU?

pai.... pentru ca nu sunt reluari din diverse puncte de vedere (subiective) si nici n-are nimic de-a filosofa pe baza realitatii subiective si/sau obiective.

filmul prezinta mai multe posibilitati ale desfasurarii actiunii (extrem de asemanatoare, doar cu mici detalii schimbate ceea ce ne da noua un feeling a la chaos theory) k tipa sa-si salveze gagicul, abia ultima fiind incununata cu succes.

illotempore2002
19 Jul 2007, 17:55
Supastar,

Ok, atunci nu l-am vazut cu atentie si cred ca nici cu rabdare la varsta aia.

Spune-mi te rog daca ai primit private message-ul meu, pt ca am impresia ca ceva nu merge.

Supastar
19 Jul 2007, 18:04
da.
merge.
ti-am si raspuns.

M0n0
20 Jul 2007, 12:15
Cashback - 9/10. Ca o poezie pusa pe pelicula. Asa de frumos a fost filmul asta. De ce e frumos un film despre un tip care are insomnie din cauza despartirii recente cu iubita lui? Pentru ca e sincer, pentru ca e apropiat de adevarul real, pentru ca e anatomia unei relatii, punctul culminant fiind despartirea. Da, exista si nuditate, repetata de 3 ori in plot keyword pe imdb...dar de bun gust, nu e gratuita, arata frumusetea femeii asa cum este ea, naturala. Fantezia filmului este faptul ca tipul poate opri timpul care oricum are aceasta senzatie in tura de noapte. Scenariul e foarte bun si este ajutat de interpretarile actorilor care nu se lasa mai prejos. E un film artistic si foarte imaginativ, unic pe care l-as revedea oricand.

devil_doll
20 Jul 2007, 12:23
sounds like a gondry wannabe to me :hmm:

M0n0
20 Jul 2007, 12:29
E tot genu ala de film independent care are totusi ceva buget...
Are tot o poveste de dragoste la baza...
Dar bine, daca chiar vrei, asta e Gondry englezesc...si se cunoaste asta in film.

M0n0
21 Jul 2007, 10:33
The Last Mimzy - 6/10. Wow, ce film...submediocru. Despre ce e vorba...pai, 2 pusti gasesc o cutie...iar in cutie se afla niste obiecte care sunt destinate sa salveze viitorul. Oricum, toate evenimentele sunt fortate prin intermediul scenariului. Adica in mod normal nu s-ar intampla daca ar fi fost lasate la voia intamplarii. De exemplu cateva...de unde stia omul de stiinta cu pustoaica va plange pe animalul de plus (care e versiune extrem de avansata a unui iepuras de plus marca Intel...lol) ; profesorul ala trebuia mai intai sa creada ca pustiul a copiat pur si simplu desenele alea din, poate, aceeasi carte, nu sa creada automat ca le-a visat si le-a desenat, gandire puerila din partea unui profesor ; cititul in palma??? what? la asta s-a ajuns sa se descopere un copil special? ; parintii copiilor erau plini de paranoia...daca as fi avut un copil si as vedea ca leviteaza as intreba cum a reusit ca sa incerc si eu...nu sa trag de el si sa ii arunc jucariile care oricum nu stiu sigur daca sunt sursa acelei levitari ; Oricum, filmul e unul ciudat, parca nu se lega (alta chestie...de ce un om de stiinta, care vorba aia, e destept, s-ar increde in 2 copii sa ii salveze lumea? pur si simplu nu se leaga), are gauri in intriga si in plus, ce cauta Michael Clarke Duncan in filmul asta? Altii pot crede ca e propaganda pentru religii orientale...si pe de o parte, cred ca e. Pana la urma e doar un film de familie, unde se arata valorile acestea intr-un background S.F.-ist.

Pitbull
21 Jul 2007, 14:58
Mda, deci comentariile tale mai amänuntite îmi confirmä suspiciunea: au distrus una dintre cele mai bune povestiri S.F. scrise vreodatä... See here:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=13920

M0n0
24 Jul 2007, 17:52
Surf's Up - 8/10. Super distractiv...atat pentru public cat si pentru cei care au facut acest film...si consider ca e mai bun decat Happy Feet. Chiar daca are si asta pinguini povestea nu se aseamana prea mult. Elemente comune sunt insa...personajele principale din ambele filme sunt unice si nu fac ceea ce se asteapta cei din jurul lor...sunt singurii care fac ce fac din comunitatea lor...si alte cateva chestii minore. Oricum, filmul asta nu vrea sa surprinda prin final, cu toate ca te astepti la altceva...in schimb uimeste prin animatie (valurile mai mai ziceai ca's reale), prin ritmul rapid al filmului, nu se lungeste inutil acolo unde nu trebuie...e exact cat trebuie si glumele bune spre foarte bune. Nu e un film pentru surferi, e un film pentru toata lumea, un film care bine dispune...iar pe caldura asta...a mers perfect.

M0n0
24 Jul 2007, 23:57
In sfarsit am facut rost de el...nu conteaza prin ce metode :P

The Elephant Man - 9/10. Un film cu greutate. Un film extrem de trist, mai ales dupa ce iti dai seama ce fel de om e Omul Elefant. Povestea unui om real transpus pe pelicula dupa viziunea plina de simbolism a lui David Lynch. Intelesurile si invatamintele ascunse dupa subtile cadre sau secvente din film nu sunt lipsite si devin evidente destul de repede. Adevaratul sens al filmului nu se lasa gasit cu greu ci este eterna poveste cu urat la suprafata dar frumos in interior. Un frumos care doreste sa fie iubit, sa aiba prieteni, dar mama natura a jucat un joc cu el, iar acesta a pierdut. Dar adevaratul scop pentru vizionarea acestui film este, in cazul meu, observarea talentului actoricesc a lui Anthony Hopkins si John Hurt, ambii fiind intr-un tandem perfect...indrumati de regia lui David Lynch. De vazut pentru ca E un clasic.

M0n0
26 Jul 2007, 17:24
Chinatown - 10/10. Clasic noir. Mi-a placut interpretarea lui Jack Nicholson...rol scris pentru el, lucru recunoscut de scenarist, mi-a placut si cameo-ul lui Roman Polanski, regizorul filmului, mi-a placut regia lui Polanski (intr-un mic review a spus ca un singur lucru ar schimba in film...in momentul cand se vede reflectia lui Mulwray in camera foto a lui Gittes, aceasta este ca in oglinda, cand in mod normal ar fi cu capul in jos...asta ar fi singurul lucru pe care l-ar schimba regizorul la filmul sau)...parca chiar era nevoie de viziunea unui european asupra L.A.-ului, mi-a placut si subiectul, coincidential, foarte in concordanta cu vremea de afara care e pe la noi, acum. Filmul isi merita toate nominalizarile la Oscar...toate 10 si Oscarul pentru scenariu. Un film extraordinar pe care eu nu am sa-l uit.

Office Space - 7/10. Cam over-rated. Adica da, e comic, are momentele lui, dar e, parca, exclusiv oamenilor care au lucrat intr-un birou si au un sef de genu ala. Care btw e singuru motiv pentru care m-am uitat la filmul asta...Pe imdb s-a dat la poll intrebarea: "Whom amongst this list of movie/TV bosses do you loathe the most?" ... Sefu din Office Space a castigat detasat. A trebuit sa vad neaparat care e treaba...cum sa fie mai rau decat Meryl Streep (pe care eu am votat-o) ? Dar da...e mai rau...si asta face filmul asta mai bun. De vazut o data.

M0n0
27 Jul 2007, 21:46
The Lookout - 8/10. Nu ma asteptam la cine stie ce thriller care te da pe spate. Pe Joseph Gordon-Levitt il stim din filme ca "Brick" si din serialul "A treia planeta de la Soare"...e genu de actor nou, care iesa in evidenta prin jocul sau curat si clar, puternic si nu prea. O sa fie bine daca il vedem mai des. Dar un plus pentru Jeff Daniels care joaca excelent rolul orbului. Povestea e de fapt studiul asupra unei persoane cu dificultati psihice...trecand printr-o etapa de maturizare in viata sa. Debutul regizorial a lui Scott Frank ("Minority Report", "Get Shorty", "Flight of the Pheonix", "The Interpreter", etc. - fiind scenarist in acestea) este bun, cu toate ca este specific regizorilor tineri, filmul avand un aer de film independent, ieftin (chiar daca ieftin, asta nu inseamna un lucru rau pentru ca banii au fost folositi unde trebuie si cum trebuie).

M0n0
03 Aug 2007, 14:18
Blades of Glory - 7/10. Bai ce panarama de film...serios. Cine il ia in serios are ceva la cap...lol. Comedie specific americana, exagerata, implauzibila si tot restu caracteristicilor ce tin de logica si de oameni, dar ma doare undeva ca nu au respectat chestiile astea. Macar am ras, ca doar e comedie, deci si-a atins scopu. Perechea Jon Heder si Will Ferrell e de tot rasu si e bine ca i-au bagat pe amandoi in filmu asta. In rest putin ma durea de patinaju lor artistic. De vazut macar o data.

M0n0
06 Aug 2007, 09:33
Mr. Bean's Holiday - 6/10. Perioada de glorie a lu Mr. Bean a fost in anii '90...suntem la finalul anilor '00 din sec 21. A trecut prea mult timp. Glumele, nici una noua...toate sunt putin modificate sa intre bine in decor (Franta)...secventa din restaurant e cea mai evidenta. O scena care mi sa parut cat de cat mai noua si mai comica e cea cu dansatu si cantatu din piata...aia a fost cea mai reusita scena din tot filmul. In rest filmul nu m-a facut sa rad, dar m-a facut sa zambesc...poate si putin nostalgic si trist ca Mr. Bean nu mai este ce a fost...

M0n0
06 Aug 2007, 23:00
Vacancy - 6/10. Un film lejer, care are momentele lui, alte momente mai puteau fi lucrate, altele puteau lipsi complet dar in final nu satisface si ramane un film care o sa fie uitat. Personal l-am vazut pentru Kate care pare a fi eroina filmului dar numai in final...ca in rest e ca si absenta. De vazut o data, sau deloc.

M0n0
12 Aug 2007, 17:38
Intr-un final, mai am un film vizionat la dosar...
BlowUp de Michelangelo Antonioni (nume predestinat?) ... un film, foarte, foarte, supra-apreciat, evaluat, etc...
Pai de ce...te astepti de la un mare cinematograf mare cu sarea...si aici nu e diferit. Astepti sa se intample ceva in filmu asta, si astepti...si culmea, ma pricep la asteptat la filme in general...dar filmul asta de 2 ore s-a transformat intr-un film de 3 ore jumate...ce-i drept si din cauza ca am fost deranjat de cateva ori de cate o treaba...dar si fiindca filmul asta nu incearca sa-ti capteze atentia...in nici un fel.
Fotograful, personaj principal, e mai mult ca sigur, un pustan rasfatat care a primit o camera foto de ziua lui si a inceput sa o foloseasca...chestia e ca a invatat s-o foloseasca bine...dar rasfatat tot a ramas. Cere perfectiunea din perfectiune...niciodata nimic nu e bine...nu din cauza ca modelele nu fac ce spun el ci fiindca el e superior lor. Prima ora (cred) cam asa-i...
Fotografiind natura, la un moment dat, pe parcursul filmului, intalneste un cuplu care simte el ca nu ar trebui sa fie impreuna...si are dreptate...ii urmareste obsesiv/paparazzi...La inceput pozele nu par decat a fi niste poze care ar destrama o familie...dar e mai mult de atat. Fotografu vede altceva, mult mai deranjant, dar ce conteaza? Au venit curvele la usa lui...Fu8k the pictures...mda, pustan, ce am zis...
Dar pentru cei care cred ca finalul face filmul, asta e tare de tot...meciul de tenis al mimilor e pur si simplu parca scos din alta lume, o lume fara griji, unde cuvintele nu conteaza.

Mai gasim cateva faze simbolistice...ca acel concert rock...unde toata lumea se uita ca la tablou, si innebuneste numai cand chitaristu distruge chitara si o arunca in public...chitara distrusa ajunge in mainile protagonistului si distrusii din public incep sa-l fugareasca parca pentru prima bucatica de rock adevarat...acesta eventual o arunca, o ridica altcineva si o arunca si acesta...mi-a placut :D

8/10 ... nu e o mare opera de arta...poate nu-mi place mie Antonioni.

Pitbull
12 Aug 2007, 20:18
Mda...
M0n0 scump,
Initial, mi-am zis cä sä-ti dau un m.p. spunându-ti sä stergi naibii prostia de mai sus - da' lasä...
Pentru cä mi-e foarte limpede în minte evolutia ta din ultimii doi ani jumate, de la novicele derutat de la-nceput pânä la comentatorul ager de azi, îmi îngädui sä fiu putin profet:
Peste câtiva ani, dupä ce-l vei fi väzut de câteva ori, singur vei scormoni prin forum dupä mesajul ästa, sä ti-l stergi :oops: ... ;) Filmul e pur si simplu urias, genial si perfect. Dar the good news is cä majoritatea celor care-l väd încep prin a reactiona la fel ca tine. Eu abia pe la a patra vizionare am început sä simt despre ce era vorba... Iar acum, când se mai nimereste sä trec prin camerä si sä väd cä si l-a pus Collins la computer, mä agatä de nu mä mai pot clinti din fata lui pânä la sfârsit.
Asa cä, don't worry: se rezolvä. ;)

M0n0
12 Aug 2007, 21:29
Intr-un fel sper asta...

...dar sper la fel de mult ca mi se poate citi nesiguranta din cuvinte...

Pitbull
12 Aug 2007, 22:06
Se poate citi, cum sä nu - tu ai fost dintotdeauna un om rezonabil, nu unu' din-äia sententiosi care s-au näscut cu monopolu' adevärului absolut înfipt în cur.
Ia vezi, cä-s aproape sigur cä avem topic "Blowup" la Clasic. Si mai putem continua si acolo.

Carmine Galante
12 Aug 2007, 23:19
Intr-un final, mai am un film vizionat la dosar...
BlowUp de Michelangelo Antonioni (nume predestinat?) ... un film, foarte, foarte, supra-apreciat, evaluat, etc...
Pai de ce...te astepti de la un mare cinematograf mare cu sarea...si aici nu e diferit. Astepti sa se intample ceva in filmu asta, si astepti...si culmea, ma pricep la asteptat la filme in general...dar filmul asta de 2 ore s-a transformat intr-un film de 3 ore jumate...ce-i drept si din cauza ca am fost deranjat de cateva ori de cate o treaba...dar si fiindca filmul asta nu incearca sa-ti capteze atentia...in nici un fel.
Esti cam al 3-lea forumist cinemagia de prin 2004 incoace care are indoieli despre acest film. Judecata la rece.
8/10 ... nu e o mare opera de arta...poate nu-mi place mie Antonioni.
Totusi cum se face ca daca nu e "mare opera" ii dai 8, o nota mare?

M0n0
13 Aug 2007, 00:14
Totusi cum se face ca daca nu e "mare opera" ii dai 8, o nota mare?
Mi-a placut insa jocul camerei...destul de linistit, cuminte, rare fiind fazele cand camera se afla in mana cameramanului...de obicei asta aflandu-se pe trepied sau pe sine...la fel ca si unghiurile de filmare din masina, neobisnuite, chiar si in zilele noastre...
Si oricum, la mine 8-u inseamna putin peste mediocru ... 7 e mediocru....si e totusi un film de la Antonioni...care cica e un mare regizor, zic cica fiindca am vazut numai BlowUp :)

Piotr Buendia
13 Aug 2007, 06:45
pai uite-te si la L'Avventura si/sau Zabriskie Point. sunt curios daca vei mai zice "cica"

Pitbull
13 Aug 2007, 06:54
Wagner cicä e un mare compozitor; zic cicä, fiindcä n-am ascultat decât "Zborul Valkiriilor".
Joyce cicä e un mare scriitor; zic cicä, fiindcä n-am citit decât "Ulise".
Lorca cicä e un mare poet; zic cicä, fiindcä nu-i stiu decât "Bocetul pentru Ignacio Sanchez Mejias".
Dunärea cicä e cel mai lung fluviu din Europa; zic cicä, fiindcä eu n-am väzut-o decât cât curge prin România.
Everestul cicä e cel mai înalt vârf din lume; zic cicä, fiindcä nu l-am väzut decât în poze.
Pämântul cicä e rotund; zic cicä, fiindcä eu n-am fost niciodatä în cosmos, sä-l väd de-acolo.

M0n0
13 Aug 2007, 09:54
Arta e intotdeuana interpretabila...
Primele 3 exemple nu ti le confirma toti...pentru ca e o posibil sa nu-i placa din motive personale...
Urmatoarele 3, da...

Metropolis - 9.5/10. Unu din primele S.F.-uri serioase din istoria cinematografiei. Si nu e american...e german. Dar ce e uimitor cu adevarat e cum a reusit Fritz Lang (regizorul filmului) sa alcatuiasca acele imagini incredibile, nu numai cu orasul in sine, dar si cu orasul masinilor din subteran, dar si robotul. Metaforele folosite sunt evident...atat cele sociale, cat si cele reiligioase si filosofice...importanta omului in industrie, omul robotizat, sclavagist; lupta dintre bine si rau, villan si hero cu o damsel in distress intre ei; robots are eventualy evil; etc...dar sunt o placere de vizionat, de altfel ca intreg filmul. Trebuia sa adaug insa ca perspectiva asupra viitorul este destul de precisa, mai ales daca ne uitam la acele imagini si apoi la New York...dar totusi...se poate face modificare moleculara a metalului in ceva organic (cel putin la suprafata) dar masinile tot pe strada merg, ambuteiaje exista, iar avioanele tot cu elice sunt...chiar si asa, filmul e un clasic nemuritor si o placere la vizionat.

Carmine Galante
13 Aug 2007, 18:59
[....si e totusi un film de la Antonioni...care cica e un mare regizor
:lol:

M0n0
13 Aug 2007, 20:39
[....si e totusi un film de la Antonioni...care cica e un mare regizor
Stiu...m-am nascut amuzant... :hmm:

M0n0
14 Aug 2007, 13:05
Dial M for Murder - 9.5/10. Clasic Hitchcock. Acum, trec printr-o faza Hitchcock...am vreo 7 filme de'ale lui la rand si am inceput cu acest incredibil thriller, care are scris pe el numai Alfred (o zic iar) Hitchcock in afara de scenariu...pe care e scris Frederick Knott. Mie filmul mi-a provocat cate un zambet de satifacere de fiecare data cand un eveniment se lega cu celalalt...dar trebuie sa recunosc, inteligenta si/sau siretenia unor personaje din acest film este dementiala. Pura lor prezenta te tine pe scaun si te face sa te alaturi lor, chiar daca sunt personajele negative. Sunt personaje fascinante una si una...dar bineinteles, scenariul ajuta enorm. Replicile curg lin si cursiv si logic.

Pitbull
14 Aug 2007, 13:18
Excelent - Hitch e SCOALA de cinema! Iar "Dial M For Murder", desi foarte bun în sine, e totusi un Hitchcock de nivel mediu - între numeroasele stiftulete si admirabilele bijuterii sau chiar capodopere.

M0n0
14 Aug 2007, 15:11
Ce'am mai vazut de Hitchcock...Rear Window, North by Northwest si Vertigo (dar cred ca ultimul am sa-l revad).

Strangers on a Train - 8.5/10. Inca unul foarte bun. Totusi, asta e putin mai previzibil...de fapt cam toate ajung sa fie asa, din cauza ca Hitchcock e un justitiar. Dar chiar si asa...vrei sa vezi cum o sa se ajunga la final. Oricum, e un film reusit. Dar si eu sunt putin fatarnic, din pacate, din cauza ca nu am cautat decat filmele lui Hitchcock cu o nota de peste 8 pe imdb...:D.

M0n0
14 Aug 2007, 17:58
Notorious - 9/10. Unde a fost misterul aici? Unde a fost suspansul? Ce a insemnat filmul asta? Prea mare nota 9 sa am atatea dubii despre el. Tarziu, chiar in final, mi-am dat seama despre ce este vorba. Este vorba despre complexitatea realtiiei dintre personajul lui Grant si cel a lui Bergman. Complexitate formata de slujba pe care o are Grant si de sarcina atribuita lui Bergman. Iar finalul clarifica povestea...Bergman aflandu-se in mijlocul luptei dintre Grant si Rains pentru...ea. Personaj manipulat de la inceput pana la sfarsit, o jucarie pe post de microfon pentru un barbat din viata ei. O minunata drama a femeii si a invaziei asupra spatiului privat (asa cum ne arata Hitch prin apropierea aproape absurda asupra cuplului si urmarirea lor). Alt cadru care mi-a placut foarte mult a fost coborarea de la etaj pana la Rains si Bergman, urmat de focalizarea asupra mainii lui Bergman, relevand cheia...minunata cinematografie. Minunat film...dar nu cel mai.

Rebecca - 7/10. Nu prea mi-a placut. Are parca caracteristicile primei telenovele, elemente care m-au facut sa rad dar care nu sunt neaparat amuzante. Plot twisturile care apar din senin...comoditatea finalului pentru personajele principale...bantuirea unei persoane moarte, prin simple litere si amintiri ale altor persoane asupra personajului feminin principal. De la inceputul filmului pana la inceputul ultimei jumatati de ora din film, filmul nu duce nicaieri...e doar povestea unei Cenusarese, care se plimba prin casa, bantuita de ce am mentionat mai sus, prin intermediul cameristei credincioase celei moarte...i-a venit cam tarziu ideea (celei de'a doua Dna. Winters) sa arunce toate lucrurile ce ii aduc aminte de R. Cam inutil filmul...si nu si-a meritat Oscarul. Dar a ramas o replica cunoscuta din film...Nu trebuia sa ne intoarcem la Manderlay...si eu zic...Nu trebuia sa ma uit la filmul asta.

The Birds - 9/10. Ce final minunat pentru o zi Hitchcock...Unul dintre cele mai cunoscute suspanse-thrillere ale lui Hitchcock...si unul dintre cele mai bune filme horror din istorie. Horror psihologic, that is. Ce a vrut sa arate Hitchcock cu filmul asta, zic eu...ca numarul ii sperie pe oameni, multitudinea si proportia obiectului e ceea ce ii infricoseaza pe oameni...da, intr-adevar, daca erau la fel de multi iepurasi dragalasi, da, nu era asa de infricosator, pentru ca era foarte usor sa te aperi de ei...pe cand la pasari...zboara repede, greu de controlat, iar ciocurile...ciocurile sunt infricosatoare de aproape (si credeti-ma, ca detinator de perus, pisca cateodata pana la sange, cand chiar se hotarasc sa o faca). O explicatie asupra nebuniei pasarilor...aveau creiere mici, si stateau mult pe firele de electricitate, au fost evident afectate de asta si astfel innebuneau atacand orice misca. Dar de ce numai pescarusi si ciori? Si de ce numai in orasul ala? N-am idee. Dar pe langa astea, efectele speciale si imaginea sunt de cea mai buna calitate.

Rope - 10/10. Filmul asta trebuie amintit pentru posteritate ca fiind unul din cele mai bune Hitchcockuri. Stau acum si ma gandesc ce sa spun despre el...decat ca e un film perfect. Atat prin tehnica folosita cat si povestea plina ochi de suspans si tensiune. Filmul e intregime format din 9 duble, atat...(eu am numarat 7, dar au mai fost cateva care s-au produs in timpul actiunii, nu numai atunci cand camera se focaliza pe un obiect negru, astfel producandu-se switch-ul...) ... 9 duble perfect jucate de actori, perfect coregrafiate de regizor si pana si cei din spatele camerei si-au facut treaba perfect. Cat despre poveste, daca il cunosti pe Hitch, si pe spiritul lui justitiar, atunci stii cum se termina, dar ce e incredibil e ca si asa...posibilitatea de a te desprinde de pe scaun e imposibila.

Leonard
17 Aug 2007, 06:12
Wagner cicä e un mare compozitor; zic cicä, fiindcä n-am ascultat decât "Zborul Valkiriilor".
la pariu cã ai ascultat ºi marºul nupþial din actul III din Lohengrin? îl ºtie toatã lumea, ce naiba!

Piotr Buendia
17 Aug 2007, 07:10
era un fel de a spune

Pitbull
17 Aug 2007, 09:54
@Leonard
Splendid bancu', genial, spumos - un singur cusur are: vine prea târziu.

@M0n0
"Rebecca" - Cred cä ai fost tu într-o pasä proastä, ceva, de n-ai receptat filmul 100% corect. Sau, poate, îti creasesi un orizont de asteptare prea înalt, asteptându-te la un film de mare continut; ori mäcar la o componentä de suspense foarte gravä, ca în "Vertigo" sau "Psycho" (crime, etc. - desi si aici existä, oarecum crima: la Daphné du Maurier, Max de Winter îsi asasinase sotia, iar remuscärile lui potentau enorm tensiunea romanului; în film, moartea ei a devenit "accidentalä", din considerente "morale": ca sä nu facem spectatorul sä simpatizeze un ucigas). In orice caz, filmul trebuie sä fie luat în primul rând ca "poveste care te sperie" (marea pläcere a lui Hitchcock!), si abia apoi, eventual, ar merita sä scormonim prin continut. (In fine, ar mai fi multe de comentat, pe directia asta de discutie, dar ideea cam de-aici porneste.)
"The Birds" - Foarte juste toate observatiile tale, vis-�*-vis de modul specific de a compune teroarea cu ajutorul päsärilor, spre deosebire de alte animale (inclusiv "factorul cioc", extrem de stresant într-adevär - si speculat de Hitchcock ca atare mai ales în secventa când pescärusii îl muscä pe Rod Taylor de mânä; sau cea cu orbitele goale ale vecinului; astea douä m-au socat pe mine când am väzut filmul prima oarä, cred c-aveam vreo doispe ani.
E interesantä si ipoteza ta cu creierul lor foarte mic si efectele curentului electric - dar... irelevantä! Pe Hitchcock l-a interesat, din nou, SA NE SPERIE si atât; cauzele nu conteazä. Importantä e FABULA, nu morala!
Un detaliu: primul atac asupra casei îl lanseazä vräbiile si alte päsäri mici. In principiu, erau TOATE speciile (locale, probabil); calmul celor doi lovebirds din colivie poate fi pus pe seama exotismului lor, dar... sä fim seriosi! Nu asta-l preocupa pe Hitchcock. Mai degrabä i-a introdus, ca un parsiv ce era, ca sä creeze un element de mister si incongruitate în plus...
(Nici în romanul lui Daphné du Maurier nu existä vreo explicatie; se speculeazä, doar, cä ar fi efectele unor anomalii meteorologice; oricum, acolo actiunea nu are NIMIC în comun cu cea din film: nici un personaj, nici o intrigä similarä; familii de fermieri în Anglia; atât.)
"The Rope" - Personal, tind sä-ti dau dreptate - si mie mi-a pläcut mult filmul. Dar stii cine te-ar contrazice? Hitchcock însusi, care-l considera unui dintre räsunätoarele lui esecuri! De ce? Fiindcä, afirma el, eliminând complet TAIETURA DE MONTAJ (fie si suplinind-o partial cu miscäri de camerä), si-a anulat singur o componentä fundamentalä, pentru el, a naratiunii cinematografice si creärii suspense-ului: SUCCESIUNEA DE CADRE, cu tot ceea ce implicä ea (decupaj, ritm, alegerea locurilor pentru täieturi, etc.).
Observatiile tale apropo de experimentul "filmului-funie" sunt juste, dar putin inexact exprimate. Practic, filmul constä dintr-UN SINGUR CADRU, divizat inevitabil în nouä, din cauza limitelor impuse de bobinele de peliculä; deci, nouä cadre partiale, sudate prin acele obturäri ale camerei (trup de personaj, usä, capacul läzii, etc.). E impropriu sä spui "duble", în acest context (dublele sunt VARIANTELE de filmare ale ACELUIASI cadru, impuse pentru remedierea erorilor sau pentru a fi cât mai siguri de rezultat); putem vorbi de "cele douä duble ale primului cadru, cele unsprezece duble ale cadrului cinci", dar nu de "cele nouä duble ale filmului".
(Când a tras prima dublä a primului cadru, totul mergea snur... Si deodatä, face camera o întoarcere si dä de-un masinist care stätea popândäu si se uita la filmare! Il uitase Dumnezeu pe-acolo! Stooop! Au râs de s-au präpädit, si au tras încä o dublä.)

M0n0
20 Aug 2007, 23:16
@Pitbull...
Nu pot decat sa multumesc pentru comentarii/corectari/adaugari...
Adaug insa la Rope ca m-am referit, cred, ca din cele 50+ (probabil de duble...s-ar putea sa exagerez) a folosit numai 9 in produsul final.
Pentru ca in capul meu un cadru, e incadrarea camerei in momentul respectiv, incadrare ce se schimba de mai multe ori in dubla aia a mea...adica un cadru e un frame, o poza...dar na, it's all in my head...

Pitbull
20 Aug 2007, 23:34
Nu, mäi, e foarte simplu:

- Cadru (shot) = fragmentul filmat non-stop, de la pornirea (Motor! / Action!) la oprirea (Stop! / Cut!) camerei.
- Plan = märimea de cadru (Grosplan / Extreme Closeup, Prim plan / Closeup, etc.)
- Dublä = variantä a unui cadru, filmatä pentru a corecta unele greseli, a ameliora calitatea cadrului, sau pentru sigurantä.
- Fotogramä (frame) = fotografie, imagine staticä din componenta unui cadru (viteza standard de filmare/proiectie: 24 fg./sec.)

Astea sunt, cu astea defiläm!

Deci, revenind la "Rope": avem UN cadru (format din nouä fragmente, sau cadre partiale, sudate prin obturäri), în care miscärile de camerä fac sä se compunä numeroase planuri. Faptul cä a folosit "nouä duble" nu înseamnä nimic; n-ar fi putut folosi nici mai multe, nici mai putine - cä doar, nouä cadre (partiale) avea filmul!. Totalul de cincizeci de duble (sau câte or fi fost), iaräsi e irelevant. In schimb, poate fi relevant numärul de duble per cadru - exemple:

- X trage de regulä câte trei duble
- Y trage adesea câte o singurä dublä.
- Z trage mereu cel putin douä duble (una de rezervä).
- W e foarte meticulos: adesea ajunge pânä la sase-sapte duble.
- Mai tii minte cadrul äla? Stii câte duble au tras pentru el? Unspe!
- Vezi cadrul ästa? A iesit din prima!
- La cadrul ästa, au tras cinci duble, si tot pe prima au ales-o!

M0n0
21 Aug 2007, 15:26
The Seventh Seal - 9/10. Nu atat de dificil de vizionat pe cat ma asteptam. Filmul dezbate in mod direct conceptia mortii, a vietii si a existentei lui Dumnezeu in secolul XV (presupun), in timpul epidemiei de ciuma neagra. Jocul actorilor este foarte convingator, scenariul solid si curajos (de ce nu?) iar regia lui Ingmar Bergman lina si frumoasa (e primul meu Bergman asa ca nu am cu ce sa-l compar). Cu toate astea, nu a reusit sa-mi atinga coarda sensibila incat sa-l laud mai mult, dar cu siguranta este un film foarte bun, o lectie foarte buna de teologie si care va ramane in istorie un clasic.

Lifeboat - 9/10. Probabil unul din cele mai bune exemple de film fara varsta. Totul poate fi transpuns in ziua de azi, putine din acele elemente ar trebui schimbate, fie din cauza tehnologiei, fie din estetica. Eniuai...actorii sunt unu si unu, nu neaparat foarte cunoscuti dar isi fac treaba excelent...mi-a placut in mod special personajul scriitoarei Constance 'Connie' Porter, cred ca din cauza ca intotdeauna arata bine, intotdeauna era stapana pe situatie, si altele, ce mai...un personaj de personaj :))...si ca veni vorba de aratat bine...toate lumea arata bine ca in afara de putin negru pe fata (sa arate ca s-au bronzat) si apa pe ei, nu ziceai ca au stat mult naufragiati...deci la departamentul make-up se mai putea lucra. In rest filmul iti trezeste pe deplin interesul, te tine in fata ecranului pe tot parcursul, te lasa sa ghicesti ce o sa se intample si te surpinde prin rezultat. Un film foarte bun.

Cazeemeer
21 Aug 2007, 21:04
The Seventh Seal, un film foarte bun, o lectie foarte buna de teologie si care va ramane in istorie un clasic.

Indraznesc sa zic ca nu e lectie de teologie, ci de filozofie. Filmul e, dupa parerea mea, una dintre operele de fictiune (de orice fel) care reprezinta cel mai clar si mai direct ideile de baza ale existentialismului - viata nu are un scop prestabilit, nu exista o autoritate superioara care sa stabileasca un sistem de valori si in final individul e singurul care poate sa confere propriei vieti un sens oarecare, care e in totalitate optiunea lui - si e destul de clar ca viziunea lui Bergman nu include divinitatea. Mai mult, retorica lui Bergman e destul de evident anti-religioasa. Personajele nu isi gasesc raspunsurile in religie si temerile religioase duc la comportamente irationale (vezi oamenii care se autoflageleaza).

M0n0
22 Aug 2007, 00:12
The Seventh Seal, un film foarte bun, o lectie foarte buna de teologie si care va ramane in istorie un clasic.

Indraznesc sa zic ca nu e lectie de teologie, ci de filozofie. Filmul e, dupa parerea mea, una dintre operele de fictiune (de orice fel) care reprezinta cel mai clar si mai direct ideile de baza ale existentialismului - viata nu are un scop prestabilit, nu exista o autoritate superioara care sa stabileasca un sistem de valori si in final individul e singurul care poate sa confere propriei vieti un sens oarecare, care e in totalitate optiunea lui - si e destul de clar ca viziunea lui Bergman nu include divinitatea. Mai mult, retorica lui Bergman e destul de evident anti-religioasa. Personajele nu isi gasesc raspunsurile in religie si temerile religioase duc la comportamente irationale (vezi oamenii care se autoflageleaza).
Si asta este un raspuns, de ce nu...
Dar totusi eu am vazut in personaje mai mult cautarea divinitatii...
Atat prin viziunile lui Jof, ale Fecioarei Maria si a Pruncului, vizionarea jocului de sah dintre Jons si moarte, cat si dansul din varful dealului, din finalul filmului, cand ei deja erau luati de moarte...toate astea ne directioneaza spre supranatural, care la randul ei duce la divinitate, intr-un fel sau altul...
Dar si atunci cand Jons o intreaba pe vrajitoarea tanara daca stie unde e diavolul ca sa il intrebe de D-zeu...
Da, in mod evident filmul este si anti-religios, tocmai de asta am zis ca e un scenariu curajos...pentru ca abordeaza ceva ce inca nu a indraznit nimeni pana atunci in maniera aceasta, cel putin nu intr-un film...pune la indoiala existenta lui D-zeu...sau poate, extrema indepartare a Lui fata de creatiile sale...

Cazeemeer
22 Aug 2007, 10:07
vizionarea jocului de sah dintre Jons si moarte, cat si dansul din varful dealului, din finalul filmului, cand ei deja erau luati de moarte...toate astea ne directioneaza spre supranatural, care la randul ei duce la divinitate, intr-un fel sau altul...

Supranaturalul din film (in principal prezenta personificata a mortii) tine de o conventie narativa pe care si-o impune Bergman, a misterului medieval, in care genul asta de evenimente alegorice erau frecvente. Optiunea pentru cadrul asta se justifica prin faptul ca perioada respectiva cu credintele religioase inca puternice si, mai important, cu perspectiva constanta a mortii creau conditiile perfecte pentru a discuta ideile filozofice existentialiste. Jocul de sah e o metafora a vietii, ideea fiind ca omul, la fel ca si cavalerul, joaca, simbolic vorbind, cu moartea un "joc" pe care stie din start ca il va pierde pana la urma, in speranta ca va putea trage de timp suficient cat sa obtina niste raspunsuri, desi e la fel de clar si ca acele raspunsuri nu vor veni. O analogie popularizata de Camus e cea a mitului lui Sisif. Ei, si solutia pe care o vede cavalerul pana la urma, si care e exact detaliul care nu lasa existentialismul sa fie o filozofie a disperarii si a pesimismului, este libertatea de a-ti crea un scop propriu in viata, independent de orice sistem de valori absolut. Si asta face cavalerul - confera un scop jocului de sah (si prin extensie, vietii sale) aparent inutil, si scopul ala e salvarea tinerilor si copilului lor.
Asa incat mie mi se pare ca problematica de baza nu e teologica (in sensul ca daca pui la indoiala existenta lui Dumnezeu, automat ai incetat sa mai te afli pe teren teologic), ci pur filozofica.

M0n0
23 Aug 2007, 13:40
Fargo - 9.5/10. Ce mai film, ce stil, ce poveste. Toate sunt top notch. Dar serios...filmul asta are ceva deosebit. Un stil atat de natural al filmarii si al personajelor incat nu cred ca am mai vazut (stiluri naturale am mai vazut, dar nu ca acesta)...astfel incat izul Hollywoodian este aproape absent. Mi-a placut o comparatie pe care am citit-o...o capodopera de proportii Shakesperene. Simtul dreptatii dezvolatat in cei ce au fost inzestrat cu el. Lupta dintre viata si moarte ... bine si rau, cu un final pe placul tuturor, din pacate si previzibil (de unde si cei .50 in minus). Seaman usor cu "The Big White"...dar Fargo primeste laudele bine cuvenite pentru originalitate.

Piotr Buendia
23 Aug 2007, 16:50
fratii coen, in general, sunt dadatori de capodopere. le-am vazut toate filmele, mai putin asta de anul acesta si toate (hai acolo unu la care ezit) sunt de capatai, fiecare exceland la un capitol sau mai multe, de preferinta. totusi, Barton Fink il consider alfa si omega lor.

eu, azi nu vizionai nicio pelicula cinematografica si o piesa de teatru. si anume Pescarusul (1974), cu o distributie de prima mana... nu stiu cine e regizor, insa a schimbat putin sfarsitul, iar al lui Cehov era mai inspirat.

daaar ieri am vazut Fando y Lis. nu la inaltimea lui El Topo, dar aceeasi putere epica si jocul inselator al actorilor. multe elemente simbolice (iesind in evidenta taramul Tar). stilul simplu este in contrast cu actiunea care devine din ce in ce mai ampla. sincer, l-as fi preferat color (cu exceptia scenei in care vopsesc camera). note nu dau, dar e de recomandat sa fumati ceva cand il vedeti si nu tutun :lol:

M0n0
29 Aug 2007, 20:27
Meet the Robinsons - 8.5/10. Nu inteleg de ce mi-a placut asa de mult...e copilaros, dulceag si cu talcuri pentru copilasi. Dar ca totusi sa ma scuz intr-o metoda logica...Filmul asta e pentru copii...DAR si pentru copilul din adult (si nu ma refer aici la femei insarcinate :P ). E cam greu ca filmul asta sa nu iti puna macar un zambet pe buze...in special inspre final. In rest are o poveste reusita si originala, sor'da...si e mai rapid ca ritm decat alte 3D-uri cinematografice pe care le-am vazut. Oricum, pentru cine are chef de un film animat foarte colorat...merge uns.

M0n0
02 Sep 2007, 21:10
This is England - 9/10. Incerc sa spun ceva ce merita filmul asta...e un film puternic si sincer...care foloseste un subiect care l-am vazut doar in unele documentare de pe Explorer (skinheads...etc.). E, as zice, varianta engleza a filmului American History X...are acelasi feel...dar parca nu la fel de puternic. Regia mi s-a parut foarte semnificativa...regizorul alege mai mult sa ne arate expresiile faciale ale actorului, acelea care conteaza in momentul ala si nu se focalizeaza pe cel care face actiune sau cel care vorbeste. Mi s-a parut un detaliu foarte inteligent si necesar pentru ideea povestii. Finalul e simplu si cam brusc...dar spune multe. Totul trebuie lasat in trecut, ce'a fost a fost...Un film pe care il recomand.

M0n0
03 Sep 2007, 17:51
The Last Emperor - 8.5/10. Asa cum spune si titlul, tot filmul este despre ultimul imparat al Chinei. Evident, nu? Am vizionat filmul asta pentru, cred, 2 motive...cele 9 premii Oscar (sunt totusi multe, filmul nu poate fi ignorat) ... si prezenta lui O'Toole, scurta dar importanta ca profesorul Johnston care, bineinteles, fura spectacolul de fiecare data cand avea o replica. Am urmarit de asemenea de'a lungul filmului si o bucatica importanta din istoria Chinei, bucatica care i-a schimbat cursul la 180 de grade, dar si a lumii intregi - imparatul Chinei influentand si istoria tuturor, direct sau indirect - momente care le-am vazut si in documentare. Soundtrackul este excelent, la fel de excelente sunt si decorurile si actingul. In final, este un film foarte bun, putin cam lent si lungit, dar e de inteles, actiunea e intinsa pe o perioada de 60 de ani...

M0n0
19 Sep 2007, 15:55
Annie Hall - 9/10. Cred ca e cel mai distractiv Woody Allen pe care l-am vazut. Si pentru mine a devenit un film clasic dar si un film de referinta atat in genul de film romantic cat si prin inovatiile folosite (animatie, fantezie, flashbackuri) care fac acest film bun din punct de vedere cinematografic dar si foarte distractiv si placut la vizionare (am stat cu zambetul pe buze mai bine de 80% din durata lui). Un alt mare plus vine si din partea ca Woody te face sa te simti ca unul din actori, deseori vorbind cu camera, adica cu tine, te face sa te simti important in cadrul povestii, iti acorda parca un rol crucial, astfel sa intelegi logica si felul de a fi a personajului principal. Ce ne mai arata asta e si cat de sincer si personal este, in fond, filmul asta. Extrem de placut la vizionat, un clasic si un film de referinta.

M0n0
30 Sep 2007, 12:57
Planet Terror - 8/10. Great, dar nu la fel ca Death Proof. Death Proof a avut mai mult feel, mai multa atmosfera specifica. Si asta a lu Rodriguez e bun pentru ceea ce vrea sa fie...un update la filmele cu zombie, update mai interesant din punct de vedere vizual dar si mult mult mai violent. Actorii nu prea merita mentionati fiindca sunt doar simboluri ce reprezinta actori mult mai prosti din filmele pentru care a fost adus acest omagiu. In fond si la urma urmei, filmul asta trebuie sa fie unul distractiv pentru spectator dar fara sa fie gretos, dar la cantitatea de sange, puroi si bube pe care le vezi, cam te face sa te razgandesti...dar, te obisnuiesti si incepi sa-i intelegi rostul...Acum nu mai ramane decat sa vad trailerele false (toate in afara de cel cu Machete) si gata cu Grindhouse.

M0n0
06 Oct 2007, 22:04
Platoon - 8.5/10. Deci, in primul rand, ma asteptam la ceva mult mai bun, mai necomercial si nu asa de Hollywood. A castigat Stone oscarul pentru cel mai bun regizor pentru acest film doar pentru ca e viziunea lui proprie asupra razboiului, nu a soldatului care a luptat acolo (cu toate ca asta ar fi vrut Oliver Stone sa crezi). In rest, descrie destul de bine si haotic sentimentele de nebunie, patriotism, lasitate si restul specifice unui conflict armat in junglele din Vietnam. Dar Full Metal Jacket tot e mai bun decat asta si ramane cel mai bun film cu si despre viata unui soldat dintr-un razboi. Asa ca daca vreaodata nu stiti pe care din cele doua sa alegeti (Platoon si F.M.J.) as merge mai bine cu al doilea...dar si primul are cateva lucruri bune, mai putin gustul amar nesatisfacut de la final...

Carmine Galante
07 Oct 2007, 02:25
Platoon - 8.5/10. Deci, in primul rand, ma asteptam la ceva mult mai bun, mai necomercial si nu asa de Hollywood..
Las-o in plm ca aberezi, Plutonul lui Stone e printre cele mai bune filme despre Vietnam alaturi de Vanatorul de cerbi si Apocalypse Now .
Fa-ti subiect separat, te pierzi in topicul asta de zeci de pagini.

M0n0
07 Oct 2007, 22:27
Chiar nu cred ca aberez...
F.M.J. a avut mult mai multa substanta si mai mult realism decat asta...
Chiar ai gasit tu scenele de lupta credibile? Stone...Stone e sincer un regizor ratat ridicat in slavi de criticii americani, de ce? Pentru ca sunt americani...iar filmele lu Stone sunt in general extrem de patriote, iar filmul de fata e unul din cele mai bune exemple.
Singurul film a lui Stone care mi-a placut a fost Talk Radio si aia pentru scenariu cel mai mult...

Iar Apocalispul lu Coppola trebuie sa-l revad pentru ca sincer singura scena care mi-a ramas in cap a fost celebra replica "I love the smell of nepalm in the morning..." pentru ca e cea mai pro-violenta replica care am auzit-o probabil, vreodata, in rest...

In fine...chiar nu vad de ce mi-as face eu un topic separat cand as face ce fac si aici...si eu stiu ca nu am fani care imi cauta fiecare post.

Carmine Galante
08 Oct 2007, 19:02
Chiar nu cred ca aberez...
F.M.J. a avut mult mai multa substanta si mai mult realism decat asta...
Chiar ai gasit tu scenele de lupta credibile? Stone...Stone e sincer un regizor ratat ridicat in slavi de criticii americani, de ce? Pentru ca sunt americani...iar filmele lu Stone sunt in general extrem de patriote, iar filmul de fata e unul din cele mai bune exemple.
.
Esti plictisit.

M0n0
08 Oct 2007, 19:06
Si asta de cand e o jignire?

Pitbull
08 Oct 2007, 21:45
Poate e doar o constatare...
(De pildä, unui om pe care-l desconsider atât de mult încât sä vreau sä-l jignesc, i-as zice: "Mori, fä!", nu: "Fä-ti topic separat, ca sä nu ti se piardä-n ceatä mesajele..." ;) )

M0n0
09 Oct 2007, 00:57
Bine...
De la filmul viitor fac un topic "special" tot la "Filme in general" care sa-mi poarte numele si am sa le scriu numai acolo.

Imi ofera cineva un titlu mai "smecher" la topic? :lol:
Ceva gen, aberatiile lu M0n0...polologhia inutila a lui M0n0...M0n0, critic care se vrea critic dar nu ajunge niciodata acolo...
Ceva de genu asta :lol:
Dar poate foarte bine sa fie si un titlu serios...pentru ca pe ala am sa-l scriu pana la urma :)

Pitbull
09 Oct 2007, 01:58
De MULT era cazul!
Propunerea mea:

M0n0... logând despre filme.

(P.S.: Corect e nu "polologhie", ci "poliloghie", de la grecescul "poli logos", "multe vorbe".)

(Mmmm.L.E. = Muuuch Later Edit; 45 mins.: gata, ti l-am fäcut! Acuma astepti sä vinä vichendu', tzup în tren, si la Bucuresti cu tine, cä-mi datorezi o bere; numai una.)

M0n0
09 Oct 2007, 09:30
De MULT era cazul!
Propunerea mea:

M0n0... logând despre filme.

(P.S.: Corect e nu "polologhie", ci "poliloghie", de la grecescul "poli logos", "multe vorbe".)

(Mmmm.L.E. = Muuuch Later Edit; 45 mins.: gata, ti l-am fäcut! Acuma astepti sä vinä vichendu', tzup în tren, si la Bucuresti cu tine, cä-mi datorezi o bere; numai una.)
DA! Mii de multumiri, titlul e excelent.
Cat despre bere, mai bine va trimit banii :D
Multam fain, iar...

Pitbull
09 Oct 2007, 16:54
Cat despre bere, mai bine va trimit banii :D

:x Aut bere, aut nihil! :sleep:

M0n0
09 Oct 2007, 19:22
Complet de acord...
Ramane atunci pe data viitoare cand sunt in capitala.

Carmine Galante
09 Oct 2007, 21:52
Si asta de cand e o jignire?
Nu e nici o jignire. Te-as sfatui sa vezi filmu' mai incolo , sa se sedimenteze unele chestii. Pitbull a intors-o frumos, cu diplomatia lui tipica, aproape insesizabila ca urma sa ma iau de tine. Pe vremea cand a realizat Plutonul (1986) Stone inca nu avea creierul prajit de la cocaina. Fie numai pentru acest titlu regizorul isi merita steaua pe trotuarul ala. ;)
Buna ideea acestui split, am si eu asa ceva pe clasic.

M0n0
11 Oct 2007, 20:17
Driving Miss Daisy - 7.5/10. Frumos, siropos, mai ca-ti dau lacrimile...dar filmul asta nu e pentru toata lumea, chiar daca as zice ca toata lumea ar vrea sa devina ca personajele principale Hoke Colburn si Daisy Werthan. Insa filmul acesta este mai mult pentru varstnici (si poate pentru cinefili), vorbesc cat se poate de serios. Mie mi-a placut, pana la un punct, dar mi-am dat seama ca eu nu fac parte din publicul tinta (primul public). Sunt sigur ca pentru mosii nostri filmul asta a aratat cat de importanta a fost o simpla prietenie in viata lor, mai ales una care dainuie cat se poate de mult. Mi-a placut, pentru ca s-a incadrat atat de bine, si semnificatia prieteniei in contextul social din America la acea vreme. In fine, un film frumos, dar cum am spus, nu pentru toata lumea...

Carmine Galante
11 Oct 2007, 20:43
Driving Miss Daisy - 7.5/10. ...
Filmu' merita mai mult iar Morgan Freeman face unul dintre cele mai bune roluri ale sale pe langa cel din Seven.
insa filmul acesta este mai mult pentru varstnici
Am ras. wtf? :lol:

Alex Leo Serban
11 Oct 2007, 20:49
si CINE, ma rog, esti TU sa-l sanctionezi p m0n0??
haida-de - el stie mai mult cinema k tine... :P

Pitbull
11 Oct 2007, 20:53
*sharpening my moderationistiffcalizerish razor blade...* :hmm:

M0n0
11 Oct 2007, 21:58
Chiar uitasem sa mentionez ca Morgan face un rol monumental dar si batranica, nu a primit Oscarul degeaba.
Nu pe bune...adica pune tu un pusti de 20 de ani chiar, cu o cultura cinematografica medie si intreaba-l daca i-a placut filmul. Probabil da, dar pentru ca e frumos in general...arata fericirea, cadre rustice luminate, masini lustruite pana la perfectie...nici macar moartea servitoarei nu este trista...
Cel mai trist dar si cel mai frumos moment este atunci cand Freeman o hraneste cu furculita pe Jessica Tandy cea foarte amuzant de senila...
Nicidecum nu vreau sa jignesc filmul, dar nu este pentru categoria mea de varsta iar fiind un tanar rebel ( :)) ) scade nota...

Pe imdb i-am dat 8... :D

Carmine Galante
12 Oct 2007, 03:08
Eu l-am vazut cand aveam mai putin de 20 de ani si mi-a placut.

Unii se agita degeaba, le dispar mesajele injurioase. :lol:

StefanDo
12 Oct 2007, 12:53
unora si altora le dispar mesajele injurioase pana se termina borcanul cu rabdare

M0n0
13 Oct 2007, 00:46
War - 5/10. ...Hâââ, Iaaa...What is it good for? Absolutely nothin' ... & repeat 4-ever. Lauda lumea sfarsitu, pai mai, ala nu e decat o ciresica mica de pe maldar de excrement de elefant. Adica, mare scofala ca nu era cine credeati voi, dar daca era doar un chinez care vroia terminarea definitiva a ambelor gasti puternice avea acelasi impact...au facut-o asa ca sa aiba o oarecare logica sa se incorporeze cu asa zisa poveste de 2 bani. In rest, clisee una peste alta, actori prosti pe care nu ii intelegi cand vorbesc, in special pe Jet Li...Devon Aoki e mai mult amuzanta cand vorbeste chineza (chineza era, nu? sau japoneza...creca acu stau si ma gandesc ce o fi fost, dar na)...ce mai, sotia politistului infinit de proasta ca de ce sunt politisti care ma apara pe peluza mea...exemplele pot continua. Foloseste eterna poveste...partenerul si familia sa a fost asasinata si politistu trage gloante si pumni in stanga si in dreapta ca sa ajunga la faptas, numai ca surpriza, filmul e idiot.

M0n0
13 Oct 2007, 16:54
The Hoax - 7/10. M-a lasat rece. Probabil poate sa fie un film cat se poate de precis si revelator despre evenimentele ce au dus la scandalul Watergate, dar si despre viata miliardarului Howard Hughes, viata lui extrem de misterioasa, permitand astfel evenimente ce se desfasoara in film...In fine, ce este de mentionat este interpretarea buna a actorilor Richard Gere si Alfred Molina, cam singurul motiv plausibil pentru vizionarea acestui film mediocru...de fapt si cantitatea imensa de mitomanie ce se desfasoara amuzant pe parcusul filmului e, parca, sarea si piperul ce te mai destinde si da gust filmului. De vazut pentru astea doua mentionari...

M0n0
17 Oct 2007, 20:47
La Vita e Bella - 8.5/10. Un film foarte impresionant si destul de semnificativ, toata lumea joaca bine, muzica e excelenta, regia lui Benigni e aproape perfecta, e un film foarte bun de vizionat insa cred ca mai fericit a fost Roberto Benigni pentru crearea lui...asa cum se vede la primirea numeroaselor premii oferite filmului...bv lui si le merita pe toate.

Carmine Galante
17 Oct 2007, 22:50
La Vita e Bella - 8.5/10. Un film foarte impresionant .
Da, sunt de acord, e de cacat. Merita 8,5

cornel
18 Oct 2007, 08:24
La Vita e Bella - 8.5/10. Un film foarte impresionant si destul de semnificativ, toata lumea joaca bine, muzica e excelenta, regia lui Benigni e aproape perfecta, e un film foarte bun de vizionat insa cred ca mai fericit a fost Roberto Benigni pentru crearea lui...asa cum se vede la primirea numeroaselor premii oferite filmului...bv lui si le merita pe toate.

Da, sunt de acord, e de c****. Merita 8,5

La vita e bella mi se pare cel mai bun film vazut vreodata.
Si atunci cand critici ceva ar trebui sa aduci si argumente pentru ca altfel ramai cu niste afirmatii de clasa a IV a. Din pacate cred ca scoala si-a pus amprenta unde nu trebuia si notele acordate filmelor reprezinta un substitut frivol al unor argumente subiective, pana la urma.
Oare exista si un catalog al filmelor? Si daca da filmele proaste raman repetente sau pot da restante? :D

M0n0
18 Oct 2007, 17:29
Mai aduc argumente...
Roberto Benigni nu e regizor (chiar daca am zis ca regia e aproape perfecta, dar numai in cazul de fata). Si ceea ce a facut el e simplu...zic eu...
A luat o tema grava sa ii acorde filmului seriozitate pentru care sa fie nominalizata la multe multe premii si apoi adauga italianul suflet, ceea ce el are o groaza...ce se vede in tentativele de cucerire ale personajului principal cu frumoasa Nicoletta Braschi, mana destinului, mana lui D-zeu...foarte dragut si frumos...apoi intra si pustiul in schema...mai mult suflet, mai mult "dragut si frumos"...dar cand vine partea cu lagarul, eu nu am putut sa il iau in serios...nici atunci cand care el nicovala (acolo era ceva serios, nu?...pentru ca nu mai era pustiul in acea scena)...si finalul mi s-a parut parca picat din cer...brusc, dar na, poate asa si trebuia sa fie...
Filmul, dupa mine, e putin supra-evaluat...

Carmine Galante
18 Oct 2007, 19:02
La vita e bella mi se pare cel mai bun film vazut vreodata.
Unii zic ca ar fi RHPS.
Oare exista si un catalog al filmelor? Si daca da filmele proaste raman repetente sau pot da restante? :D
Asta suna ca intrebarea de final din articolul lui Carrye Bradshaw.

Alex Leo Serban
20 Oct 2007, 03:15
CINEEE?! 'carrYe' bradshaw?? c prost esti... la ortografie :lol:

M0n0
25 Oct 2007, 20:20
Underground - 9.5/10. Un film pentru forever. Cu intelesuri si subintelesuri, cu simboluri si muzica geniala a lui Bregovic, ce mai, un film complet, frumos si genial. Despre viata, scopul ei si tragi-comedia din ea. Cu suisuri si coborasuri, viata si moartea, nemurirea sufletului...fabulosul si realul...si in special etc. Pe scurt un Kusturica true & true.

herbert
25 Oct 2007, 23:03
Underground - 9.5/10. Un film pentru forever. Cu intelesuri si subintelesuri, cu simboluri si muzica geniala a lui Bregovic, ce mai, un film complet, frumos si genial. Despre viata, scopul ei si tragi-comedia din ea. Cu suisuri si coborasuri, viata si moartea, nemurirea sufletului...fabulosul si realul...si in special etc. Pe scurt un Kusturica true & true.
cred ca exagerezi si devii MoNo-ton. Kusturita nu este deloc genial. mai mult, in ultimile filme e jenant si insuportabil. aceleasi muzici...