PDA

View Full Version : Sergiu Nicolaescu - Tunarul no. 1 al filmului romanesc!


Pages : [1] 2 3 4

nume
18 Oct 2004, 19:00
Prostia in cinematografia romaneasca e multa si in plus mai costa si 800.000 $. Regizorul care "s-a batut cu americanii si a fost egalul lor", omul care a refuzat sansa de a-l juca pe James Bond, acest adevarat "lup singuratic", asa cum ii place sa-si spuna,e dus.
La 72(!!!) de ani nu intelege, nici acum, ca trebuie sa se dea la o parte, sa lase si pe altii sa abereze cinematografic. Triunghiul mortii, de exemplu, o enormitate care ne-a costat pe toti aprox. 800.000 de $ e un mare fasss. Cu o nonsalanta izbitoare, nicolaescu declara in mai toate ziarele dispuse sa-l asculte:"Din punct de vedere dramatic , filmul meu este cu mult mai bun decat peliculele lui Spielberg sau Malick, iar tehnic si artistic la fel" :sick: Triunghiul lui sergiu e cel mai prost film romanesc facut vreodata, dupa cele ale lui Saizescu. Regizorul si-a batut joc de actori punandu-i sa "recite" niste replici teatrale, jenante si cu efect invers decat cel scontat. Recuzita de la Buftea , plina de molii si-a dat duhul in filmul asta. In plus sergiu nu s-a zgarcit la dinamita!!! Filmul ar fi putut avea mai multe finaluri:gornistul patriot pana la moarte, fratii eroici pe taramul sfant al patriei etc etc Cel ales ales de guru a fost cel mai simplu si mai lipsit de imaginatie. UN EXEMPLU DE CUM SA NU FACI FILM! Triunghiul mortii cu subiect care a incetat de mult a mai fi actual, o copie fada a propriilor filme si a altora, o multitudine de clisee rasuflate, ale unui regizor depasit de timp si de evenimente. CU TOATE ASTEA NICOLAESCU E FERM CONVINS CA E MAI BUN CA SPIELBERG SAU MALICK :sick: :sick: :sick:

Nae
18 Oct 2004, 19:56
si ce vrei sa faci? vrei sa-l impusti, pentru ca daca da, atunci, toti suntem in spatele tau si te sustinem... daca nu, atunci razi si tu de el, plangi si tu de mila filmului romanesc, si gata... la anu' o sa vedem o noa capodopera, si asa mai departe, si tot el o sa fie ala care o sa stea in fata camerelor, si tot el va deschide premiere si tot asa...
impusca-l sau plangi mai departe... altceva tot n-ai ce face.

herbert
18 Oct 2004, 20:52
jegul nicolaescu nu e numai unul cinematografic, dar e si politic. daca "ati inteles" - vorba lui Cioran - faceti , cat puteti, ca lipitoarea aceasta, creatura aceasta sa fie pulverizata de pe scena politica, cu toata caravana PSD-ista, plina de securisti, baroni, brute care mananca ca animalele (cacofonia e inevitabila). nu va mai plangeti de raul mizeriei romanesti daca, asa cum a marturist cu nonsalanta un cinefil (onorabil) de pe acest forum, parintii lui sunt PRM-isti. adica taticul lui ii programeaza neantul, iar el face misto...
ma opresc aici, ca sunt foarte nervos si sa nu "omor" pe cineva.
si viata si filmul trebuie gandite...

keyzer soze
19 Oct 2004, 13:08
intr-o tara populata de niste bipezi imbecili si ignoranti, nicolaescu face educatie! in timp ce pe toate posturile tv celebrul regizor se caca pe el cu nominalizarile fantoma la oscar, cu secventele pe care fratii matrix le-au furat din filmele sale obscen de proaste, etc... nici un critic nu se ridica sa contraargumenteze
lipsa de reactie ne acuza! si va acuza... mocofanii de romani nu citesc articolele lui sava din obs.cultural si nici post-urile de pe cinemagia! ei cred in continuare in maretia gauru-lui nicolaescu si daca voi, cei abilitati sa educati publicul, tineti capul la cutie... atunci shut the fuck up!

Blue
19 Oct 2004, 13:12
Triunghiul mortii sau cum naiba se mai numeste filmul sau facut in 1999 nici nu trebuia facut. Au fost atatea filme cu razboi facute de catre cinematografia din toata lumea, incat el chiar a pornit cu un handicap din aceasta privinta, ororile razboiului nu ar fi avut cum sa aiba un impact asupra spectatorului/telespectatorului mai ales din pricina efectelor speciale care lipsesc aproape cu desavarsire din cinematografia romaneasca.Sa luam " Salvati soldatul Ryan", facut de Steven Spilberg, care desi cred ca scenariul a fost de 2 lei, stupizenia acelui scenariu culminanad cu faza aceea siropoasa de la mormantul lui " Tom Hanks" (nu mai tin minte numele din filme caci am vazut filmul demult) si apoi cu steagul Americii fluturand, a avut totusi acele scene de o voilenta dusa la extrem de pe front care au facut in mare parte sa merite banii dati pe bilet. Un film de razboi, chiar si sarac din punct de vedere al efectelor costa foarte mult datorita numarului mare de actori si figuranti ce joaca in el. Oricum, privind obiectiv, inainte de revolutie nu prea aveai ce vedea in materie de filme de actiune asa ca filmele lui Sergiu Nicolaescu au fost foarte apreciate. Insa munca lui trebuia sa se opreasca in 89, sa se retraga imediat iar ca actor trebuia mult mai devreme de 89.Parerea mea este ca cel mai slab film cu putinta, poate facut vreodata in Romania a fost Ringul.

keyzer soze
19 Oct 2004, 13:17
off topic:
marete blue, the thin red line e tot cu multe efecte speciale, nu? si cu multi figuranti?...sau pe asta nu l-ai vazut? sau nu e film 'de razboi'...

nume
19 Oct 2004, 13:35
de acord cu tine keyzer soze, dar nu am inteles faza cu " voi cei abilitati sa educati publicul, tineti capul la cutie.... atunci shut the fuck up!?

keyzer soze
20 Oct 2004, 16:19
pentru a fi mai explicit: cei care ar putea fi (si ar trebui sa fie) formatori de opinie - de la criticul de film pana la studentasul la atf... daca ei tin capul la cutie si tac malc, asa ne trebuie (si le trebuie)
cu totii ne dam de ceasul mortii cu filmele senatorului-guru, dar nici unul din noi nu ia atitudine... eu sunt doar un simplu cinefil, fuk si eu ce pot...

Nae
20 Oct 2004, 16:48
asta asa-i... atata timp cat nimeni nu o sa duca pana in fata guru-lui roman de film, si pana nu-l va scuipa intre ochi, tot el o sa faca filme, si asta pana in 2012... pana atunci sper sa moara, ca nu prea vad pe nimeni sa faca asta.
si oricum, nboi de pe cinemagia, tot nu putem face altceva decat sa radem de el, si sa plangem pentru filmu' romanesc, care ar putea fi mai bun...

nume
03 Dec 2004, 19:12
BREAKING NEWS

Sergiu a pierdut alegerile , nu mai e parlamentar.
Ca sa se consoleze s-a hotarat sa reediteze marele succes de casa "Comisarul Moldovan". In distributie : el (logic) ; Dinica , Jean Constantin & the good old gang. Se gandeste la un remember, ei batrani , lupi grizonati ai marii cinematografii est europene se vor reintalni peste ani intr-o pelicula emotionanta. Sau poate il face comedie...se mai gandeste.

Sursa : stirile protv (cum altfel).

crissis
06 Dec 2004, 12:38
hazos ion dichiseanu/ osman pasa. la fel moldovan-cel-incasabil. scleroza e trista, dar uneori 'produsele' sale debordeaza de umor involuntar.

Nae
07 Dec 2004, 10:48
ABERATIE:
sergiulica apare la cineMAiubit ca 'sa apara si el printre cei tineri'... el, marele guru a cinematografiei ro., el apare printre toate talentele tinere, ca sa fie si el de fata... ce p*** mea a mai cautat si ala pe-acolo???

mhflgr
14 Dec 2004, 09:53
In ceea ce priveste "Orient Express", criticii de film l-au ras in unanimitate, nu doar Valerian Sava, deci nu putem sa ne plangem de lipsa lor de reactie. Eu sunt convins ca asa se va intampla si cu urmatoarele lui "capodopere", inclusiv "Comisarul Moldovan returns"; btw, eroul asta o sa mai moara o data si de data asta sper sa-l ia si pe creatorul lui cu el :x

nume
23 Dec 2004, 02:18
„Sergiu Colonnescu se credea cel mai tare-n puþulicã. Era o persoanã care, în copilãria lui, cãci e de presupus cã a trecut cu bine ºi prin'asta, n-a avut parte îndestulãtoare de jocul cu soldaþii de plumb. Cineva, în mod diabolic, i-a interzis. Regimul burghezo-moºieresc ºi Averescu. îi plãcea sã se filmeze trâgînd din pistoale ºi, cînd nu se filma, se imagina. A ajuns cu timpul sâ hrãneascã fantasma onanistã cã ar fi mercenar în Legiunea Strãinã, deºi bietul om nu era decît colonel în instituþia aceea..."
Pisica Rupta - M. Daneliuc

CIPRYX
25 Dec 2004, 08:46
Eu cred ca ne racim gura degeaba pe-aici.Pe Sergiu il injuram, in blestemam...dar parca e ca-n zicala "Cainii latra, ursul trece".Noi ii invinuim pe cei batranii filmului ca noi nu putem face filme...cred ca e momentul sa ne oprim si sa actionam.Sa-l lasam pe Sergiu sa-si faca filmele lui pana la 100 de ani...cine vrea se duce, cine nu, nu se duce si cu asta basta.Eu propun ca de acum inainte in loc sa vorbim sa actionam.Probabil sunt destui de pe acest forum care sunt in domeniu, nu numai simpli cinefili.Cred ca e timpul sa lasam forumul la o parte si sa facem forumuri fata in fata.Ar fi cazul sa iesim la lumina, sa ne organizam, sa ne facem noi filmele noastre.Pana mai aud ceva pareri...va urez un Craciun fericit la toti, sa fiti sanatosi si Cinemagia fie cu noi!

M_olecula
25 Dec 2004, 12:34
Eu cred ca ne racim gura degeaba pe-aici.Pe Sergiu il injuram, in blestemam...dar parca e ca-n zicala "Cainii latra, ursul trece".Noi ii invinuim pe cei batranii filmului ca noi nu putem face filme...cred ca e momentul sa ne oprim si sa actionam.Sa-l lasam pe Sergiu sa-si faca filmele lui pana la 100 de ani...cine vrea se duce, cine nu, nu se duce si cu asta basta.Eu propun ca de acum inainte in loc sa vorbim sa actionam.Probabil sunt destui de pe acest forum care sunt in domeniu, nu numai simpli cinefili.Cred ca e timpul sa lasam forumul la o parte si sa facem forumuri fata in fata.Ar fi cazul sa iesim la lumina, sa ne organizam, sa ne facem noi filmele noastre.Pana mai aud ceva pareri...va urez un Craciun fericit la toti, sa fiti sanatosi si Cinemagia fie cu noi!

Va inchis gura , a pus punctul pe j !!

M_olecula
25 Dec 2004, 12:35
Eu cred ca ne racim gura degeaba pe-aici.Pe Sergiu il injuram, in blestemam...dar parca e ca-n zicala "Cainii latra, ursul trece".Noi ii invinuim pe cei batranii filmului ca noi nu putem face filme...cred ca e momentul sa ne oprim si sa actionam.Sa-l lasam pe Sergiu sa-si faca filmele lui pana la 100 de ani...cine vrea se duce, cine nu, nu se duce si cu asta basta.Eu propun ca de acum inainte in loc sa vorbim sa actionam.Probabil sunt destui de pe acest forum care sunt in domeniu, nu numai simpli cinefili.Cred ca e timpul sa lasam forumul la o parte si sa facem forumuri fata in fata.Ar fi cazul sa iesim la lumina, sa ne organizam, sa ne facem noi filmele noastre.Pana mai aud ceva pareri...va urez un Craciun fericit la toti, sa fiti sanatosi si Cinemagia fie cu noi!

Va inchis gura , a pus punctul pe j !!

M_olecula
25 Dec 2004, 12:35
Eu cred ca ne racim gura degeaba pe-aici.Pe Sergiu il injuram, in blestemam...dar parca e ca-n zicala "Cainii latra, ursul trece".Noi ii invinuim pe cei batranii filmului ca noi nu putem face filme...cred ca e momentul sa ne oprim si sa actionam.Sa-l lasam pe Sergiu sa-si faca filmele lui pana la 100 de ani...cine vrea se duce, cine nu, nu se duce si cu asta basta.Eu propun ca de acum inainte in loc sa vorbim sa actionam.Probabil sunt destui de pe acest forum care sunt in domeniu, nu numai simpli cinefili.Cred ca e timpul sa lasam forumul la o parte si sa facem forumuri fata in fata.Ar fi cazul sa iesim la lumina, sa ne organizam, sa ne facem noi filmele noastre.Pana mai aud ceva pareri...va urez un Craciun fericit la toti, sa fiti sanatosi si Cinemagia fie cu noi!

Va inchis gura , a pus punctul pe j !!

M_olecula
25 Dec 2004, 12:37
Eu cred ca ne racim gura degeaba pe-aici.Pe Sergiu il injuram, in blestemam...dar parca e ca-n zicala "Cainii latra, ursul trece".Noi ii invinuim pe cei batranii filmului ca noi nu putem face filme...cred ca e momentul sa ne oprim si sa actionam.Sa-l lasam pe Sergiu sa-si faca filmele lui pana la 100 de ani...cine vrea se duce, cine nu, nu se duce si cu asta basta.Eu propun ca de acum inainte in loc sa vorbim sa actionam.Probabil sunt destui de pe acest forum care sunt in domeniu, nu numai simpli cinefili.Cred ca e timpul sa lasam forumul la o parte si sa facem forumuri fata in fata.Ar fi cazul sa iesim la lumina, sa ne organizam, sa ne facem noi filmele noastre.Pana mai aud ceva pareri...va urez un Craciun fericit la toti, sa fiti sanatosi si Cinemagia fie cu noi!

Va inchis gura , a pus punctul pe j !!

nume
25 Dec 2004, 14:26
Amice molecula, esti idiot, te repeti, ai dat 4 mesaje la rand cu acelasi continut ! :w00t:

@ Cyprix, de acord cu tine pana la un punct. Dar lucrurile astea trebuie spuse ca sa nu mai aiba unii impresia ca sergiu rulzzz, ca e no.1.
Eu unul am sa intretin pagina asta, pana cand sergiulica va disparea din peisaj - stiu ca nu prea curand, dar am avantajul varstei. ;)

CIPRYX
25 Dec 2004, 16:13
Nume...daca tu esti asa pornit impotriva lui Sergiu incat vad ca parca te zgaraie numai simpla lui existenta...e treaba ta.Sa nu crezi ca sunt fan Sergiu...totusi..asa cum ai decis sa actionezi impotriva lui Sergiu..poate iti poti face timp sa actionezi si pentru tineri.Eu nu te cunosc, nu stiu ce faci, nu stiu daca lucrezi in domeniu...insa poate sustii ideea unei intalniri fata in fata a celor de pe aces forum si nu numai in care poate ne organizam cumva.Tu ce crezi?

nume
26 Dec 2004, 04:02
Nu lucrez in domeniu, cel putin nu in domeniul mare (daca putem vorbi de asa ceva la noi), dar sunt deja obsedat de ceva timp.

Sa "actionez" pentru tineri ? Fac parte din categoria asta deja si incerc pe cat ma tin curele momentan sa schimb ceva, lucrand la unele proiecte in care cred cu tarie. Cat despre sergiu il ...

Ideea unei intalniri fata in fata mi se pare foarte buna, eu deja am facut asta, de curand, cu unul dintre membrii forumului. Rezultatele sunt mai mult decat imbucuratoare.

Singurul mod de a "lupta" impotriva viermilor gen s.n. este aruncarea pe piata a unor filme valoroase. Poate cu noile schimbari politice de la noi , va rasari soarele si pe pe strada cinematografiei "bastinase". Este greu, dar speranta moare ultima.

CIPRYX
26 Dec 2004, 09:12
Ma bucur ca te-ai intalnit deja cu un membru al forumului.E un pas inainte.Poate ar trebui sa vorbim cu toti cei implicati in aceasta treaba si sa facem si o intalnire la nivel mai mare, sa fim mai multi.O sa iau legatura si cu cineva de pe atelierul de scenaristica si sa ne adunam sa discutam ce putem face.

notorious
28 Dec 2004, 14:28
dar nicolaescu nici macar nu are studii de specialitate. el NU este cineast ! intr-o carte a PSD-ului, la capitolul 'studii', la dl nicolaescu aparea politehnica. avem un (fost) parlamentar si un cineast inginer ! sa ne bucuram ca traim in tara asta, care, iertati-ma, dar pe bune e tara tuturor posibilitatilor !

nume
28 Dec 2004, 18:37
Cine o sa citeasca Pisica rupta o sa aiba unele revelatii shoc.
Traiasca F.S. -ul ;)

notorious
29 Dec 2004, 14:58
poate spui si ce scrie in Pisica rupta pt cei ce n-or s-o citeasca... 8)

nume
29 Dec 2004, 17:50
Nu am talentul lui Daneliuc, care e scarba absoluta atunci cand vrea sa zica "de bine" despre cineva.

Ideea era ca la A.N.F exista un Fond Secret. Acolo erau incuiate toate filmele pe care cenzura considera ca nu sunt sanatoase pentru clasa muncitoare (inclusiv o serie gigant xxx).

Sergiulica, care i-o tragea administratorei F.S., avea inclusiv cheile. Trebuie tinut minte ca in perioada aia bombardel nu facea filme, era doar un amarat de inginer optician.
Ringul e copia la xerox a unui film german, o copie proasta. Am sa incerc sa-mi aduc aminte cum se numea, filmul era chiar bun.
Cartea merita citita, in fond mie mi se pare ca a scris-o pentru el mai mult.

Daca fac rost iar de ea, am sa va incant periodic cu niste citate.

crydead
29 Dec 2004, 21:14
dar nicolaescu nici macar nu are studii de specialitate. el NU este cineast !

Si cineastii cine-i produce, ATF-ul? Doar cine iese p-acolo primeste rankul asta? Din ATF ies toti atatia regizori cati au intrat. Banda rulanta scoate in acelasi an un Catalin Mitulescu, dar si zerouri absolute.
Serjiu a facut filme care trebuiau facute (Mihai Viteazu). Acum e senil si nu mai trebuie lasat sa strice pelicula, locul lui e de presedinte onorific prin diferite comisii ale Arhivei de filme.


--------------------------------------
Viitorul suna ocupat.

mhflgr
05 Jan 2005, 10:38
Si cineastii cine-i produce, ATF-ul? Doar cine iese p-acolo primeste rankul asta?


Ai perfecta dreptate aici. Uitati-va de ex. la Constantin Popescu, care stie meserie fara sa fi terminat UNATC-ul.
Cat despre Sergiulica, eu cred ca ar trebui sa fie impiedicat sa mai faca filme. Dar cum sa faci asta cand ultima lui "capodopera" a avut incasari de cel putin 5 ori mai mari decat celelalte filme rom.? Publicul decide, nu? Nu poti decat sa speri ca se vor destepta si romanasii nostri odata...

notorious
05 Jan 2005, 11:22
Si cineastii cine-i produce, ATF-ul? Doar cine iese p-acolo primeste rankul asta?

scuze, exprimarea a fost nefericita. ce vroiam sa spun era - nicolaescu este un 'zero absolut' si n-ar fi ajuns mai bine chit ca ar fi facut ATF-ul.

Nae
05 Jan 2005, 20:49
oricum folks, bucurati-va, ca sergiulica nu mai e senator, si acuma cica: 'vrea sa faca filme'.

si ganditi-va, poate sa intre si la ca director CNC, si atunci sa vezi beleala in cinematografia ro....

mhflgr
06 Jan 2005, 08:25
oricum folks, bucurati-va, ca sergiulica nu mai e senator, si acuma cica: 'vrea sa faca filme'.

si ganditi-va, poate sa intre si la ca director CNC, si atunci sa vezi beleala in cinematografia ro....


Totusi, Mona Musca n-are si ea un cuvant de spus in asta? Mie mi se pare mult mai deschisa la minte decat Theodorescu...

nume
06 Jan 2005, 08:45
Musca asta are treaba cu filmu' ca musca-n ....

mhflgr
06 Jan 2005, 09:10
Nu e chiar asa. Tipa a fost parca vicepresedinte (sub Pasunescu :sick: ) a Comisiei de Cultura din Parlament si are consultanti care o informeaza asupra tuturor domeniilor importante (inclusiv filmul); de aceea cred ca este la curent cu toate scandalurile din cinematografie.

Nae
06 Jan 2005, 11:06
pai sigur ca Mona Musca are un cuvant de spus, dar si ceilalti cineasti. stiu de la persoane din domeniu ca sergiulica a fost chiar propus, pentru ca de obicei, functia de presedinte CNC este una administrativa. si asa spera si cineastii romanii ca pot scapa pentru 4 ani de sergiulica, si apoi, cine stie, poate moare... would be about time for that.

ideia in CNC este ca nimeni nu vrea sa fie director, pentru ca nu mai face filme. asa ca cine stie, este chiar possibil sa-l avem pe serj la CNC... si atunci sa vezi belea la concursul de anu asta... auoleu, nici nu vreau sa ma gandesc.

mhflgr
06 Jan 2005, 11:29
si asa spera si cineastii romanii ca pot scapa pentru 4 ani de sergiulica, si apoi, cine stie, poate moare... would be about time for that.


That would be cool :D . Nu sa moara (chiar mi-ar parea rau), da' sa nu mai faca filme...

notorious
06 Jan 2005, 15:06
si ganditi-va, poate sa intre si la ca director CNC, si atunci sa vezi beleala in cinematografia ro....

probabil ca ar folosi jumatate din bani pt filmele sale.

eu cred ca ar fi bine daca i s-ar face o lobotomie - asta ar fi solutia, ca doar e prea drastic sa-i facem felul...

notorious
17 Jan 2005, 20:41
i-auzi aci ce-am gasit in 'tv mania' astazi: ca veteranul cineast roman are de gand sa joace intr-un al patrulea policier 100% romanesc. la finalul caruia, eventual, in loc sa fie ciuruit, sa moara de cauze naturale...

nume
17 Jan 2005, 22:37
Da, am vorbit de viitoarea capodopera a maestrului, se intituleaza Comisarul Moldovan se intoarce
Sa speram ca nea serj va avea aceeasi soarta cu cea a viitorului sau personaj. Aleluia !!!

notorious
18 Jan 2005, 09:31
Da, am vorbit de viitoarea capodopera a maestrului, se intituleaza Comisarul Moldovan se intoarce

'se intoarce' ?? cum, in scaunul cu rotile ??

Jay
18 Jan 2005, 10:08
Cica va juca si Gica Popescu... 8)

mhflgr
18 Jan 2005, 10:12
Cica va juca si Gica Popescu... 8)

Mutu nu? I-ar da clasa Alexandrei :D .

notorious
18 Jan 2005, 21:43
poate gica petrescu o sa-l joace pe tanarul comisar moldovan, in timp ce batranul sergiu va derula introspectia de la gura sobei...

crydead
18 Jan 2005, 22:08
Uitati-va de ex. la Constantin Popescu, care stie meserie fara sa fi terminat UNATC-ul.

Cred ca e greu de decis ca stie meserie (paca avea fizz asa un vers :p) dupa doar un scurt pe un subiect imprumutat si la care a avut in spate filmexul.

mhflgr
19 Jan 2005, 09:44
Uitati-va de ex. la Constantin Popescu, care stie meserie fara sa fi terminat UNATC-ul.

Cred ca e greu de decis ca stie meserie (paca avea fizz asa un vers :p) dupa doar un scurt pe un subiect imprumutat si la care a avut in spate filmexul.

Un "scurt" e uneori de ajuns :) .

crydead
19 Jan 2005, 10:16
Cel care termina regia la UNATC a facut in scoala 3-4 exercitii pe pelicula, fix cat sa inteleaga cum sta treaba. Unul dintre cele mai grele lucruri este sa dezvolti relatii intre personaje.
In Apartamantul ele nu exista, nu s-a dorit sau nu asta era subiectul. Am vazut doar personaje singure si obiecte. In urmatorul scurt sper sa vedem personaje interactionand. Daca si asta iese bine, mai vorbim.

---------------------------
Viitorul suna ocupat.

nume
19 Jan 2005, 10:20
Incurcati borcanele, aici se vorbeste de mosh serj.

mhflgr
19 Jan 2005, 10:32
Cel care termina regia la UNATC a facut in scoala 3-4 exercitii pe pelicula, fix cat sa inteleaga cum sta treaba. Unul dintre cele mai grele lucruri este sa dezvolti relatii intre personaje.
In Apartamantul ele nu exista, nu s-a dorit sau nu asta era subiectul. Am vazut doar personaje singure si obiecte. In urmatorul scurt sper sa vedem personaje interactionand. Daca si asta iese bine, mai vorbim.


Ai dreptate, desigur; glumeam mai devreme. Eu, oricum, am mare incredere in baiatul asta, chiar daca n-a avut ce face si a lucrat cu Carmazan :sick: .

@nume
Gata cu Popescu, revenim la Nicolaescu :) .

VladRock
28 Jan 2005, 13:48
cum ajunge orice inginer(!) un mare regizor(?)in tara asta de tot c---u,si cum ajunge un actor(ma rog)care apre in orice film de mare audienta din Romania?inteleg ca are bani,dar chiar asa?Cum ar fi:Premiile OSCAR 2005-Sectiunea:Cea mai buna interpretare masculina:Sergiu Nicolescu(Orient Expres)!!!???!!!Mie mi-ar fi rusine de Europa sa fiu sincer

VladRock
28 Jan 2005, 13:52
Mi-ar placea sa vad un documentar:Istoria Lingvisticii de la inceputuri pana in prezent;Gazdele dvs:Adrian Mutu si Gheorghe Popescu.Invitat special:Anghel Iordanescu,ce cashheta lui!

VladRock
29 Jan 2005, 15:14
Sper ca cineva o sa ii spuna in mileniul asta ca n-are valoare,si poate ne lasa si pe noi in pace.in fond,noi cu ce-am gresit?

Nae
29 Jan 2005, 15:18
Sper ca cineva o sa ii spuna in mileniul asta ca n-are valoare,si poate ne lasa si pe noi in pace.in fond,noi cu ce-am gresit?

intrebarea asta ne-am pus-o si noi de zeci de ori... stai linistit.
biologia o sa-si faca aparita mai devreme sau mai tarziu, si gata. finnito.

greseala nu este la noi, ci la cei care il iubesc pe sergiulica!

nume
30 Jan 2005, 16:34
Aseara pe protv :
Mosh serj, la cei 74 de ani ai sai, a suferit un infarct. Se afla la Elias pentru ingrijiri.

Doar asa scapam de el, sau poate se mai potoleste. Sa speram ca ne-a lovit pentru ultima oara cu trenul lui de rahat.

notorious
30 Jan 2005, 23:01
Mosh serj, la cei 74 de ani ai sai, a suferit un infarct. Se afla la Elias pentru ingrijiri.

Doar asa scapam de el, sau poate se mai potoleste. Sa speram ca ne-a lovit pentru ultima oara cu trenul lui de rahat.

tu realizezi, in p*** mea, ce spui ???

nume
31 Jan 2005, 00:06
Da, ca astept sa crape ca sa nu mai aud de el. Cu toate ca ma gandesc la amalganul de "in memoriam", care va curge cacalau maria ta pe toate posturile de tv. Intr-o luna se duce si asta .

mhflgr
31 Jan 2005, 08:36
@nume
Vad ca te-ai bucurat degeaba... deocamdata :D .
Serios vorbind, eu nu vreau sa moara... doar sa se lase de film, sa se retraga la tara si sa se apuce de gradinarit (tot ii placeau lui trandafirii :) ) sau de apicultura :P .

Gaandalf
09 Feb 2005, 18:14
Serios vorbind, eu nu vreau sa moara... doar sa se lase de film, sa se retraga la tara si sa se apuce de gradinarit (tot ii placeau lui trandafirii :) ) sau de apicultura :P .
Si asta se va "materializa" atunci cand ori va muri si se va retrage ptr a se apuca de gradinarit in Gradina Raiului sau cand eu voi descoperi o noua sursa de energie ... ieftina.

Unde mai pui ca am inteles ca are alt proiect "provocateur" acum.

Nightwane
09 Feb 2005, 21:24
Unde mai pui ca am inteles ca are alt proiect "provocateur" acum.

Am citit si eu despre proiectul asta nou al Tatucului Serje. Se pare ca o sa fie gay porn with zombie midgets.

mhflgr
10 Feb 2005, 14:13
gay porn with zombie midgets.

Uau, count me in :D .

klein
23 Feb 2005, 14:57
mi se pare ca sunteti cu totii foarte rai in privinta lui serge (mai putin mhflgr care e ceva mai lucid(a). Nici mie nu imi plac filmele lui, chiar cred ca megalomania de care de dovada e atat de ridicola incat nici nu merita sa ii dam prea mare importanta. In orice caz cred ca cinematografia noastra nu merge nu din cauza lui. In loc sa stam sa ne vaicarim si sa il acuzam de filme proaste ar fi mai bine, sa ne miscam si sa facem ceva mai concret. Avea dreptate cine zicea sa il lasam sa faca filmele pe care le vrea, sa il reinvie pe Moldovan, chiar si pe Mihai Viteazu daca are chef, dar tinerii sa dea dovada ca sunt capabil de a realiza filme mai bune. Chestia e ca pana acum tineretul nostru nu s-a prea grabit sa-si arate geniul. Si nu din cauza lui Nicolaescu.

Gaandalf
24 Feb 2005, 01:16
Nu ca as da 2 bani pe notele celor de la IMDB dar Dacii (http://www.imdb.com/title/tt0060482/) are 9.1 din 10 ...
Cum este posibil asa ceva ?

Gaandalf
24 Feb 2005, 01:19
@klein
mai intereseaza-te cum stau lucrurile si apoi spune ca nu serje si generatia asta ofilita nu este responsabila ptr nereusita "nou nascutilor" din cinematografia romaneasca...

klein
24 Feb 2005, 15:13
zi-mi cum sa fac sa ma interesez mai bine. poate ca am eu prejudecati

Gaandalf
24 Feb 2005, 15:41
zi-mi cum sa fac sa ma interesez mai bine. poate ca am eu prejudecati
Pune mana si citeste toata sectiunea asta de la CINEMATOGRAFIA ROMANEASCA ... este o adevarata provcaare but in the end you will see the light ...

p.s.
poti sa stai de vb si cu oameni de la UNATC daca cunosti ... mie mi-au stors cateva chestii de m-au lasat rece ba chiar m-au scarbit ... :sick:

klein
24 Feb 2005, 17:07
sa stii ca din ce am citit nu pot sa trag concluzia ca vinovat pentru starea cinematografiei ar fi comisarul moldvan. Sunt multe alte probleme.
uite, acum se va schimba conducerea si pe la CNC, poate ca si fondurile vor lua alte directie, dar fac pariu ca daca cinematografia noastra nu va fi productiva tot pe nenea sergiu o sa dam vina. Fiindca deh, ne trebuie un tap ispasitor. Da daca moare ce ne facem?? pe cine mai punem in loc? E personajul perfect pentru a-l culpabiliza. cred ca ar fi bine sa nu i se mai doresca atat moartea, nu de alta, da daca moare noi pe cine mai acuzam???

Gaandalf
24 Feb 2005, 17:09
nu ai de unde sa stii si mi-e prea lene sa ma explic ...

Nae
24 Feb 2005, 19:12
[bla bla...]. Fiindca deh, ne trebuie un tap ispasitor. Da daca moare ce ne facem?? pe cine mai punem in loc? E personajul perfect pentru a-l culpabiliza. cred ca ar fi bine sa nu i se mai doresca atat moartea, nu de alta, da daca moare noi pe cine mai acuzam???

te repeti...
ho, mai termina-te. nu-l avem pe serj ca tap ispasitor, si de fapt nu avem nevoie de asa ceva. de cand a inceput sa faca filme dragu' de el, tot ne-a dovedit ca nu e in stare de nimic. avand insa destule relatii inca din preioada post-decembrista, tot el este cel care face filme si acu'. nu ma supar ca le face, sa le faca, dar nu din banii statului.
trebuie sa te gandesti ca de fiecare daca cand serj scoate un film, el ia bani de la CNC, concurs care nu se castiga pe merit, ci pe realtii cu multe multe spagi (trust me on this one), si prin asta ii ia unui 'incepator' in film sansa de a se afirma... de aia ii vrem moartea (nu eu personal... mie mi-ar ajunge daca s-ar retrage), ca sa-i mai lase si pe 'aia mici' sa se afirme. ne-au ajuns filmele lui.
sigur, cinematorgafie ro este trista rau, dar cu serj, ne-am lamurit. nu ne trebuie un tap ispasitor pe care sa impingem vina. se stie deja ca cinematografia ro este slaba....
atat.

nume
25 Feb 2005, 16:48
@Gaandalf
Pentru ca s-au gasit niste tampiti sa-l voteze la greu. Cum faceti voi pe la LOTR - FOTR etc. Simplu nu ?

gionloc
10 May 2005, 09:29
ma tot intrebam - dupa ce am vazut Orient Express - care-s filmele preferate ale lui Serj... poate asta ar explica intr-un fel dorinta de a ne da peste nas cu 'intelepciunea' vorbelor sale. adevaru-i ca omu se crede un fel de Buddha, un izvor nesecat de lirism si, iaca ma repet, intzelepciune, forma si culoare, iar noi, astia profanii, ar trebui sa ne adapam din curgerea sa maiastra...
probabil sint ultimele zbateri ale unei vieti esuate. omu a refuzat sansa de a juca pe cai mari (hollwoodieni) in vremea in care parea ca poate - eventual, el stia ca nu e in stare - din credinta ca va fi nem-uritorul filmului romanesc (ceea ce s-ar fi intamplat, probabil, daca nu venea revolutia peste tzara :lol: - doar el a facut-o si p-asta in umila sa viziune). in Orient are un singur oponent - toti astia care l-am executa oricand :x cinematografic, nu biologic - altfel toata lumea e la picioarele lui (mai ales Maia... hm... "m-ai tulburat, printze!"; cum o fi acceptat replica (filmu) asta ?!!!). probabil asa isi imagineaza omu ca ar trebui sa stea lucrurile. atunci cand nu poate trece peste anumite frustrari, ori cand nu poate accepta faptul ca arta sa :shock: a apus demult, asta-i rezultatul. autozeificarea. pe bani publici (CNC).

legat de noua conducere a tzarii... organizatorii TIFF au cerut autoritatilor clujene (ca sa zic asa) o anumita suma de bani. au primit 66% din ea, in vreme ce fotbalul local (where the hell is that!??) a primit de 7ori mai mult! asta-i necazu: un absolvent de filosofie (Boc) nu-si poate convinge (nici nu vrea, poate) colegii din C.L. Cj ca de pe urma TIFFului comunitatea castiga imagistic si financiar, iar de pe urma fotbalului castiga vreun jucator sau conducerea clubului (ca sa nu zicem mai multe).

nume
10 May 2005, 18:43
Nu v-ati saturat sa discutati aceleasi discutii interminabile despre tarfa asta batrana & bashita ?

EvilGirl
14 May 2005, 17:35
Am vazut si eu de curand Orient Express, lucru pe care nu l-as fi facut daca n-as fi auzit atatea despre creatia lui nea Nicolaescu (a batut in cinematografele romanesti nu stiu ce oscarizate americane si alte d-astea) . Eu in general nu prea ma uit la filme romanesti, din cauza efectului de "recitare la serbarea scolii" pe care il au majoritatea (f prost jucate). Totusi, Orient Expressul bate orice record la capitolul asta. Actorii vorbeau incredibil de plat si de artificial si parca erau intr-o sceneta la clasa I si asteptau sa-si termine replicile, ca sa intre alalalt. Ca sa nu mai zic de povestea penibila. Pacat de decorurile remarcabile, de costume si in general de toti banii cheltuiti pe filmul asta si care puteau fi utilizati mai cu cap si mai cu folos.

Pitbull
09 Jun 2005, 19:49
Asadar, propun ca ästa sä rämânä topicul Nicolaescu activ.

franc
09 Jun 2005, 19:58
orient expres e cel mai prost film romanesc..cine l-a gasit si pe bittman? ala chiar nu era in stare sa zica o replica cum trebuie..iar unguroaica aia care se sinucide era penibila, cea mai proasta actrita ever. banuiesc ca tot maestrul a semnat si scenariul..ca erau niste replici de tot rahatu..si cand ma gandesc ca asta comenta de cristi puiu..

selfmodelino
14 Jun 2005, 02:51
pe unde te intorci in breasla asta lumea pare sa-l dispretuiasca pe sergiu. filme de 0 barat la experienta lui de atatia ani... cu toate astea el continua sa arda banii buni care ar putea mai bine fi folositi pentru alte chestii... va dati seama ce ar insemna pt unatc 500.000 de coco ? revenind la chipesul sergiu... ce secrete tine de nu-l da nimeni la o parte ?

bhuttu
18 Jun 2005, 12:16
Imi pare rau ca pe unde ma intorc pe forumul asta tre' sa fac pe gica contra, nu-mi place rolul, da' prea nu face nimeni opinie separata.

In primul rand trebuie sa specific ca nici mie nu-mi place defel Sergiu Nicolaescu, nu mi-a placut de nici o culoare Orient Expres, si cred ca mai degraba s-ar retrage linistit.

DAR....

1. Daca nu va place Sergiu, cum de majoritatea ziceti ca Mihai Viteazul e o mare realizare a cinematografiei romanesti?
2. Ce-ar fi fost cinematografia romaneasca fara Mihai Viteazul sau Osanda?
3. Ce film romanesc din ultimii 15 ani a mai adus in cinematografe peste 50.000 de spectatori, cum a facut Orient Expres?
4. O fi mai bun Nutu Carmazan, cu ale sale Lotus sau Margot?
5. Ce alt regizor roman are in filmele lui nume foarte la moda "afara" in perioada respectiva, ca Pierre Brice, Georges Marschand sau Joanna Pacula?

Si stati voi linistiti, ca nici cei mai ai dracu' "tineri regizori romani", oricat de talentati, sunt un mare 0 fara bani. Si cu aia 10 miliarde ai CNC-ului, e greu sa faci un film decent. Foarte greu. Asa ca io n-as tipa asa tare nici cand vine vorba de bani obtinuti prin procedee nu tocmai in regula. In Romania, nu exista nici o metoda sa faci rost de bani pentru un film decent oficial, moral, legal si fara pile. Si chiar si-n America e greu. A-propos, de tinerii regizori americani ce parere aveti?

Hai sa lucram un pic la obiectivitate, vreti?

@nume. Frate, lipsa ta de informatii e compensata printr-o abundenta de pareri. O data Sergiu are 72 de ani, o pagina mai tarziu are 74 de ani si-a facut infarct... Omu' are 75, impliniti de curand(n.1930). Si n-a facut nici un infarct, pur si simplu a alunecat si si-a fisurat o coasta. Inca n-a murit.

Pitbull
18 Jun 2005, 15:11
Welcome to CineMagia!
Pe Serj, dupä cum ai si observat, l-am forfecat si ciumpävit care-ncotro, si suntem cam sätui de subiectul ästa. Dacä urmäresti atent tot alaiul de comentarii, vei vedea cä, mäcar în linii mari, räspunsurile la problemele abordate de tine se regäsesc pe-acolo. Dar, hai sä-i dau si câteva replici punctuale:
1. Daca nu va place Sergiu, cum de majoritatea ziceti ca Mihai Viteazul e o mare realizare a cinematografiei romanesti?
Mare lucru... Pur si simplu, pentru cä asa e! Pânä dupä jumätatea anilor '70, Sergiu era proaspät, spontan, inventiv, iar amatorismul lui avea valente creatoare certe. Cum, însä, îi lipsesc inteligenta, cultura, studiile profesionale si simtul realitätii fatä de propria lui persoanä, potentialul lui a fost limitat... si s-a epuizat. "Mihai Viteazu" n-a fäcut decât sä combine faza lui de maximä creativitate cu avantajele spectaculare ale superproductiei - desi, dupä pärerea multora, "Dacii" e si mai bun, în parametrii genului.
2. Ce-ar fi fost cinematografia romaneasca fara Mihai Viteazul sau Osanda?
Ar fi fost ceva mult mai särac, într-adevär.
3. Ce film romanesc din ultimii 15 ani a mai adus in cinematografe peste 50.000 de spectatori, cum a facut Orient Expres?
Irelevant... O nouä imagine gräitoare a confuziei de valori si criterii de apreciere.
4. O fi mai bun Nutu Carmazan, cu ale sale Lotus sau Margot?
Nu. Nutu e el bäiat bun, are sensibilitate... dar de-aici si pân-acolo, calea-i lungä.
5. Ce alt regizor roman are in filmele lui nume foarte la moda "afara" in perioada respectiva, ca Pierre Brice, Georges Marschand sau Joanna Pacula?
Irelevant, din nou. Margarinele cu care era uns Sergiu... Plus heirupismul international al regimului comunist din anii '60. (Colaborärile ulterioare, de la "Ultima noapte de dragoste", "Ringul", etc., erau tot mai izolate, bazate pe relatiile personale ale lui Sergiu în Germania, închegate în perioada bunä...) Apropo, pe Fuscus îl juca Georges MARCHALL.
Si stati voi linistiti, ca nici cei mai ai dracu' "tineri regizori romani", oricat de talentati, sunt un mare 0 fara bani. Si cu aia 10 miliarde ai CNC-ului, e greu sa faci un film decent. Foarte greu. Asa ca io n-as tipa asa tare nici cand vine vorba de bani obtinuti prin procedee nu tocmai in regula. In Romania, nu exista nici o metoda sa faci rost de bani pentru un film decent oficial, moral, legal si fara pile. Si chiar si-n America e greu. A-propos, de tinerii regizori americani ce parere aveti?
Nu-ti face griji, nici noi nu suntem lupi moralisti. Suntem lupi si-atât - care mai tineri, care mai mijlocii la vârstä.
De tinerii regisori americani se combate-ntr-o veselie, în board-urile si topicurile pertinente. Have a look.
Hai sa lucram un pic la obiectivitate, vreti?
Vrem.
@nume. Frate, lipsa ta de informatii e compensata printr-o abundenta de pareri. O data Sergiu are 72 de ani, o pagina mai tarziu are 74 de ani si-a facut infarct... Omu' are 75, impliniti de curand(n.1930). Si n-a facut nici un infarct, pur si simplu a alunecat si si-a fisurat o coasta. Inca n-a murit.
Rugäciune la mata: calcä-l pe nume pe bombeu prin alte board-uri, nu pe-aici. Dacä iar iese cu troznealä, o sä am de moderat pân-la loc comanda, si mi-e o leneee...

nume
18 Jun 2005, 16:32
1. Daca nu va place Sergiu, cum de majoritatea ziceti ca Mihai Viteazul e o mare realizare a cinematografiei romanesti?
Cine zice asta cumetre ?

2. Ce-ar fi fost cinematografia romaneasca fara Mihai Viteazul sau Osanda??
Ce e si acum, un rahat ofilit. Osanda ..... :lol:

3. Ce film romanesc din ultimii 15 ani a mai adus in cinematografe peste 50.000 de spectatori, cum a facut Orient Expres
Mai citeste bah, mai documenteaza-te si dupa aia emite flatulatii gen. De Crucea de piatra (r. Andrei Blaier) ai auzit ? A rulat concomitent cu Independence day si l-a depasit cu vreo 100.000. Statisticile le am acasa.
4. O fi mai bun Nutu Carmazan, cu ale sale Lotus sau Margot?
Nu, da e Pintilie, Puiu, Daneliuc, Veroiu, Ciulei, Iliu, Mungiu, Caranfil, Gulea si altii. Deja ma iriti.

5. Ce alt regizor roman are in filmele lui nume foarte la moda "afara" in perioada respectiva, ca Pierre Brice, Georges Marschand sau Joanna Pacula?
Margarita Lozano & Folco Lulli in Baltagul; Richard Johnson & Antonella Lualdi in Columna si altele. Pit, mai baga si tu. Iti reamintesc (ma indoiesc ca aveai habar) ca respectivele colaborari ale lui serj se datoreaza unei conjuncturi favorabile - deschiderea cinematografiei romanesti de tip sovietic catre coproductii (ei cu vedetele, noi cu cascadorii). Motivul ? Nevoia stringenta a unei tari din lumea a 3-a de valuta. $$$
In aceasta perioada a avut ocazia bosorogul sa-i vada la lucru in Buftea pe Orson Welles (cum strange balega cu mana de pe platou. Doamne ce am ras la interviul ala), Kirk Douglas, Rene Clair si multi altii. Astia imi vin in cap acum, asa la misto.

@nume. Frate.

Frate esti tu cu tac-tu'....
lipsa ta de informatii e compensata printr-o abundenta de pareri. O data Sergiu are 72 de ani, o pagina mai tarziu are 74 de ani si-a facut infarct... Omu' are 75, impliniti de curand(n.1930). Si n-a facut nici un infarct, pur si simplu a alunecat si si-a fisurat o coasta. Inca n-a murit.
Esti mai slab ca ceaiul.

p.s.
Serj mananca cacat a luat oscar. In arhiva Academiei nu figureaza.

p.p.s.
Esti cumva Plangau ? Atunci se explica. Stiu o faza de culise pe care nu vroiam s-o spun. Persoana ce mi-a povestit-o ar putea fi reperata de un om de bine. Daca mai aberezi mult o dau pe forum.

bhuttu
18 Jun 2005, 16:34
Welcome to CineMagia!
Multumesc, bine v-am gasit.

Dar, hai sä-i dau si câteva replici punctuale:
Punctual, cum zici tu:

Pânä dupä jumätatea anilor '70, Sergiu era proaspät, spontan, inventiv, iar amatorismul lui avea valente creatoare certe. Cum, însä, îi lipsesc inteligenta, cultura, studiile profesionale si simtul realitätii fatä de propria lui persoanä, potentialul lui a fost limitat... si s-a epuizat.
Duelul(1981), Mircea(1989) si Oglinda(1993) mi se par niste filme bune. Cat despre potential epuizat, tot ce se poate, si ultimele filme o dovedesc cu prisosinta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa dam si in ce a facut bine. Plus ca, daca-mi e permisa o opinie absolut personala, cred ca viitorul lui film, "15" va fi hit. Dar asta nu e foarte relevant aici.

3. Ce film romanesc din ultimii 15 ani a mai adus in cinematografe peste 50.000 de spectatori, cum a facut Orient Expres?
Irelevant... O nouä imagine gräitoare a confuziei de valori si criterii de apreciere.
Ce nu se masoara cu cifre, nu se masoara exact. Cum e cu...
Hai sa lucram un pic la obiectivitate, vreti?
Vrem.

Nutu e el bäiat bun, are sensibilitate... dar de-aici si pân-acolo, calea-i lungä.
Asta-i alta discutie, am dat primul exemplu care mi-a venit in minte. Nici cu "Marfa si Banii" a lu' Puiu nu mi-e rusine...

5. Ce alt regizor roman are in filmele lui nume foarte la moda "afara" in perioada respectiva, ca Pierre Brice, Georges Marschand sau Joanna Pacula?
Margarinele cu care era uns Sergiu... Plus heirupismul international al regimului comunist din anii '60.
Judecam rezultatul sau contextul? Pai daca e p-asa, stiati ca Eminescu a murit de sifilis sau ca Alexanru cel Mare era poponar?

Apropo, pe Fuscus îl juca Georges MARCHALL.
Mea culpa, nu prea-mi place s-amestec forumurile cu imdb-ul, ti-am zis. Da' daca tot m-ai facut, e MARCHAL, el asa zice.

Rugäciune la mata: calcä-l pe nume pe bombeu prin alte board-uri, nu pe-aici. Dacä iar iese cu troznealä, o sä am de moderat pân-la loc comanda, si mi-e o leneee...
Are ceva personal cu dom' senator? :) Chiar si-asa, nu e frumos sa se refuleze pe un forum public.

In alta ordine de idei, chiar m-ai facut sa rad cu ultimul pasaj asta.
Multumesc frumos. A, si-am senzatia ca asta n-o sa ramana asa. Astept provincia. 8)

Incolo, cum am mai spus, numai bine!

nume
18 Jun 2005, 16:36
Are ceva personal cu dom' senator? :)
Astept sa moara, in rest numai bine.

bhuttu
18 Jun 2005, 16:48
Imi pare rau, postul dinainte l-am scris inainte sa-l vad p-asta. Si e prea complicat sa editez tot la ala. Bag aici.


1. Daca nu va place Sergiu, cum de majoritatea ziceti ca Mihai Viteazul e o mare realizare a cinematografiei romanesti?
Cine zice asta cumetre ?
Mai multa lume, pe un thread din zona. Acu', daca tu nu vrei, nu zi, da' cam e.


2. Ce-ar fi fost cinematografia romaneasca fara Mihai Viteazul sau Osanda??
Ce e si acum, un rahat ofilit.
Acum macar e un rahat ofilit cu nominalizare la Oscar. Si cu "cel mai bun regizor de scene de lupta" :D


3. Ce film romanesc din ultimii 15 ani a mai adus in cinematografe peste 50.000 de spectatori, cum a facut Orient Expres
Mai citeste bah, mai documenteaza-te si dupa aia emite flatulatii gen. De Crucea de piatra (r. Andrei Blaier) ai auzit ? A rulat concomitent cu Independence day si l-a depasit cu vreo 100.000. Statisticile le am acasa.
Aici aproape ca m-ai avut. N-am cum sa te verific, dar si daca te-as crede, tot e doar 1 in 15 ani. Nu-i putin?

4. O fi mai bun Nutu Carmazan, cu ale sale Lotus sau Margot?
Nu, da e Pintilie, Puiu, Daneliuc, Veroiu, Ciulei, Iliu, Mungiu, Caranfil, Gulea si altii.
Dupa ce criterii?



@nume. Frate.
Frate esti tu cu tac-tu'....
Asta e jignire. Merge si-asa? ca stiu si eu...

Esti cumva Plangau ? Atunci se explica. Stiu o faza de culise pe care nu vroiam s-o spun. Persoana ce mi-a povestit-o ar putea fi reperata de un om de bine. Daca mai aberezi mult o dau pe forum.
Cine sau ce e Plangau? Io nu sunt. Da' as avea o rugaminte. Poti sa ne ierti de fazele tale de culise? Am vazut cum le dai...:))

nume
18 Jun 2005, 16:55
Nu-i putin?
Conteaza cantitatea ? Nu suntem la Holivud. O cinematografie saraca si estica ca a noastra trebuie sa zica mersi ca scoate capu' in lume si mai ia si premii. Vezi Moartea domnului Lazarescu de anul asta, smekere. ;)


Dupa ce criterii?
Dupa criteriile celor care recunosc valorile certe si nu trebuie sa le explici pe degete cum sta treaba cu greii bastinasi. Intreaba prin alta parte, m-am saturat de d-astia ca tine. Apareti rar, dar constant.




Cine sau ce e Plangau? Io nu sunt. Da' as avea o rugaminte. Poti sa ne ierti de fazele tale de culise? Am vazut cum le dai...:))
Mircea Pangau, vesnicul secund al lui serj, dupa moartea lui Doru Nastase.
Ce-ai vazut mah, n-ai vazut nimic !

bhuttu
18 Jun 2005, 17:10
Conteaza cantitatea ? Nu suntem la Holivud. O cinematografie saraca si estica ca a noastra trebuie sa zica mersi ca scoate capu' in lume si mai ia si premii.
Daca in 15 ani ai doar 2 filme de peste 50k spectatori, si unul e al lu' Nicolaescu, nu-i hazardat sa-i zici regizor prost?

Vezi Moartea domnului Lazarescu de anul asta, smekere. ;)
Abia astept, da' dupa "Marfa si Banii" asteptarile mele sunt limitate.

Dupa criteriile celor care recunosc valorile certe si nu trebuie sa le explici pe degete cum sta treaba cu greii bastinasi.
Gargara.

Intreaba prin alta parte, m-am saturat de d-astia ca tine. Apareti rar, dar constant.
Ca tine in schimb cred ca-s putini.

Mircea Pangau, vesnicul secund al lui serj, dupa moartea lui Doru Nastase.
Ce-ai vazut mah, n-ai vazut nimic !
N-auzisem de Mircea Plangau, si cand vine vorba asa nu ma pot baza pe imdb. Dar din cate stiu eu, la Orient Expres si 15 a fost Daniel Barbulescu, la Triunghiul Mortii a fost Nicu Gheorghe... Ma rog, nu conteaza.
De la tine...cred c-am vazut destul. Da' poti oricand sa ma surprinzi. ;)

BeNnY
18 Jun 2005, 17:36
Conteaza cantitatea ? Nu suntem la Holivud. O cinematografie saraca si estica ca a noastra trebuie sa zica mersi ca scoate capu' in lume si mai ia si premii.
Daca in 15 ani ai doar 2 filme de peste 50k spectatori, si unul e al lu' Nicolaescu, nu-i hazardat sa-i zici regizor prost?

Sa ne tot asteptam la de-astea de la tine? Cea mai trista chestie de pe topicul asta.

Pitbull
19 Jun 2005, 00:00
Bhuttu dragä, cu regret, nu-ti prea pot accepta argumentele - si retine, eu sunt unul dintre cei cärora le e foarte drag Sergiu cel dintr-o anumitä perioadä; nu cä în adolescentä i-am fost fan, iar în tinerete, asistent de regie, dar pur si simplu îi recunosc sincer calitätile initiale. Sä nu uitäm, însä, cä e un cineast SIMPLU, usor de citit. Unii ca Pintilie, Daneliuc, Pita, mult mai complecsi, pot da nastere la controverse. De pildä, pe Pintilie îl detest, iar Nume îl admirä; ne putem contrazice, fiind indiscutabil un regisor profund si complicat; asemenea Daneliuc, despre care eu sustin cä mäcar de prin 1987 încoace pare sä nu mai stie deloc meserie, iar altii mä contrazic cu argumentul cä de fapt ar stäpâni-o bine, dar la un nivel inventiv si subtil. Oricând e loc de interpretäri si discutii.
Or, la Sergiu n-a putut fi vorba niciodatä despre asa ceva. El a fost întotdeauna un POVESTITOR, nu un artist. Chiar si cele mai ambitioase filme ale lui din perioada initialä ("Atunci i-am condamnat pe toti la moarte", "Osânda"), în fond aveau un continut de idei foarte pueril si simplist - dar erau atât de bine si frumos povestite cinematografic, încât unii nu observau, iar altii iertau.
Din päcate, asa cum spuneam anterior, carentele cerebrale si profesionale ale lui Sergiu i-au limitat atât de drastic viziunea cinematograficä, încât de la un moment dat a început sä scadä constant pânä a atins podeaua si... acolo a rämas! I-as înscrie filmografia cam în urmätorul grafic (exclud coproductiile cu regia în colaborare):

"Dacii" .................................................. ....... *****
"Mihai Viteazul" ............................................. *****
"Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" ...... *****
"Cu mâinile curate" ....................................... ****
"Ultimul cartus" ............................................. ***
"Un comisar acuzä" ....................................... ****
"Nemuritorii" ................................................. ***
"Zile fierbinti" ................................................ **
"Accident" .................................................. ... **
"Osânda" .................................................. .... *****
"Pentru patrie" .............................................. *
"Revansa" .................................................. .. **
"Nea Märin miliardar" .................................... *
"Mihail, câine de circ" .................................... *
"Ultima noapte de dragoste" .......................... **
"Capcana mercenarilor" ................................ ****
"Duelul" .................................................. ..... *
"Întâlnirea" .................................................. **
"Ringul" .................................................. ..... **
"Viraj periculos" ........................................... *
"Ciuleandra" ................................................ **
"Ziua Z" .................................................. .... *
"Noi, cei din linia întâi" .................................. ***
"François Villon" ........................................... *
"Mircea" .................................................. .... *
"Coroana de foc" ......................................... *
"Oglinda" .................................................. .. *
"Punctul zero" ............................................. *
"Triunghiul mortii" ....................................... *
"Orient Express" ......................................... *

Poate cä acest clasament personal e eronat dar, acceptându-l mäcar ca pretext de discutie, ce observäm?
Dupä primele trei filme foarte bune, a mai reusit sä le egaleze nivelul doar sase ani mai târziu, prin "Osânda" - interval în care s-a descurcat totusi bine, cu comisarii, dar si-a si început coborârea, cu "Zile fierbinti" si "Accident". Imediat dupä "Osânda", a atins planseul despre care vorbeam, cu "Pentru patrie" (un film haotic si amorf, în care multimea de bätälii din 1877 nu mai aminteau decât vag si epigonic de luptele primelor superproductii), si a mai avut o tresärire märuntä cu "Revansa", film trenant, cliseatic si stângaci, dovedind din päcate cä nici la nivelul comisarilor de actiune nu mai era cel de altädatä. Iar de-atunci... nu s-a mai ridicat. Singurele zvâcniri, dupä cum se vede în grafic, au mai fost:
"Ultima noapte de dragoste" - exclusiv prin frumusetea imaginii; dramaturgia e o ineptie totalä.
"Capcana mercenarilor" - ultimul spasm al spiritului dramatic si de actiune de odinioarä.
"Întâlnirea" - prin atmosfera preluatä de la Bujor Nedelcovici.
"Ringul" - mici calitäti pe ici pe colo, la nivelul dramaturgiei si al constructiei.
"Ciuleandra" - similar cu "Ultima noapte..." si "Ringul".
"Noi, cei din linia întâi" - revenire izolatä spre nivelul vechilor superproductii de räzboi.
Si cu asta, GATA!
Ca sä mä refer concret la cele trei filme mentionate de tine:
"Duelul" - nimic! Plimbat comisar Moldovan printre aurolaci interbelici. Pastise mortäcinoase dupä "Îngeri cu fete murdare", "Scarface" si alte filme din aceeasi familie. Virtuti cinematografice, ceva? Vreo secventä memorabilä, mäcar ca aia cu Moldovan în teatru, din "Un comisar acuzä", care cucerea prin candoarea ei adolescentinä, si era decupatä si montatä bine...?
"Mircea" - trecând peste sterilitatea comenzii politice: NUMAI LOCURI COMUNE. Potemkiniadä istoric-cinemaatograficä. Lupta de la Rovine: cât de departe de Cälugäreniul din 1970! Soldati si fugärituri, frectii-socoteli... Confruntarea Mircea-Baiazid: teatru radiofonic. Pânä si putinele elemente de interes (lupta pentru putere a fiilor; "initierea" micului Vlad în trasul în teapä), sunt lesinate. SINGURELE imagini care ar putea impresiona neavizatii sunt cele grandioase dupä retetä: punem fumigene, punem lumini în contre-jour, filmäm în contra-plongé, si dä märet.
"Oglinda" - cinema zero barat; nimic din incisivitatea crudä a unui asemenea documentar istoric romantat (de parcä n-ar exista pe lumea asta un Costa Gavras, un Yves Boisset sau un Alan J. Pakula!). Peltea de scoalä generalä, cu câteva încercäri de idealizare ale lui Antonescu si obiectivizare a lui Hitler care pe mine, unul (ca admirator al amândurora, în plan istoric), nu m-au convins... Doar muzica era frumoasä.
Iar dacä e sä ne referim strict la Sergiu, cineastul de actiune (ceea ce-ar putea fi o treabä onestä, de ce nu? Frankenheimer, McTiernan, Teague, Guillermin, Cameron, nu-s de dispretuit!), e de ajuns sä observäm cât de dezastruos s-a präbusit si pe aceste douä directii:
- thriller: de la alertul si energicul "Cu mâinile curate", la bäsitul "Punctul zero", trecând prin tot declinul jalonat de Moldovan si maiorul Petria;
- istoric: de la incredibilele bätälii din "Dacii" si "Mihai Viteazul" (nervoase, complexe, spectaculoase, captivante, grandioase), la vomitiva orgie masturbatoric-bätrânicioasä din "Triunghiul mortii" - pe drumul marcat de "Pentru patrie", "Wilhelm Cuceritorul" (co-regie, dar luptele erau ale lui), "Ziua Z", "Mircea", cu insuficienta si izolata revenire din "...linia întâi".
Adicä-n timp ce Ridley Scott vede cinematografic ca-n "Gladiatorul", tu sä te chiorästi miop ca-n "Triunghiul mortii"? Läsând la o parte orice alte considerente comparative, asta-i ca girafa väzutä de ardelean la grädina zoologicä: asa ceva nu existä!

În fine, sä exemplific cu douä amintiri personale elocvente.
1985: "Noi, cei din linia întâi". I-am fost asistent. I-am putut urmäri destul de exact procesul de gândire cinematograficä, si am contribuit la filmarea luptelor. Lucrurile încä se legau destul de bine, de la felul cum vizualiza imaginile si pânä la rezultatul final. Dacä pe platou ne simteam cu totii ca într-un räzboi, acelasi efect l-am observat si pe ecran.
1989: "Coroana de foc". L-am ajutat temporar, trei nopti, la asediul cetätii - cea mai grea secventä a filmului. Pe platou, totul aräta foarte incitant: trupele, caii, decorurile, dramaturgia, strategia... Îmi si spuneam: "Slavä Domnului, uite cä Sergiu îsi revine! Îi iese iar o secventä de luptä bunä!"
Pe ecran: un Fâs cu F mare. Avusese la dispozitie ditamai mizanscena, si-si plimbase aparatul de colo-colo, amortit si anchilozat, cäutând aceleasi automatisme, aceleasi poncife, aceleasi nimicuri räsuflate, care de mult îsi mâncaserä mälaiul. Ignorând realitatea vie a materialului de pe platou, îsi filmase propriile sertärase präfuite ale memoriei.

bhuttu
19 Jun 2005, 11:57
Draga Pitbull,
Inteleg ca esti un om cu state vechi in cinematografie si, daca asta ti-ai propus, ai castigat respectul meu.

Argumentele tale sunt bine cladite, dar nu pot sa se sustraga subiectivitatii. Cu clasamentul tau de exemplu nu sunt de acord, dar discutia asta nu-si are rostul.
De asemenea, comparatia intre Sergiu si Pita sau Danieliuc nu stiu cat e de potrivita. Putem sa deviem in discutii gen "ce e aia film de arta?" sau "film de arta vs. film comercial" si din astea am avut suficiente. Nu se termina.

Ce voiam sa spun DE FAPT de la inceput e asa: ca mai toti de aici, nici eu nu sunt de acord cu tampeniile pe care Sergiu le are in cap, nu sunt de acord cu idolatrizarea de care are parte si nu sunt de acord cu magariile pe care le face(am fost, de altfel, afectat cat se poate de direct).
DAR, in ciuda tuturor bubelor pe care le are in cap, Sergiu, ca oricine altcineva, are dreptul la o judecata obiectiva. Si, chiar daca cinematografic a avut suisuri si coborasuri, a-i contesta meritele(pentru ca are si niste merite) mi se pare ipocrizie.

De-asta am si intervenit in discutie. Mi s-a parut ca toata lumea se inghesuia la aruncat cu pietre.

Unanimitatea nu e buna niciodata.

nume
19 Jun 2005, 14:21
Draga Pitbull
Vad ca-ti revii.

Inteleg ca esti un om cu state vechi in cinematografie si, daca asta ti-ai propus, ai castigat respectul meu.
Cand omu' o ardea prin platouri noi nici nu eram pe teava. ;)
dar discutia asta nu-si are rostul.
De ce o mai continui ? Opreste-te, sergiu e slab.
(pentru ca are si niste merite) mi se pare ipocrizie. Da are, limbi in sala no.1 de proiectie a patriei. Cea din Primaverii. ;)

Unanimitatea nu e buna niciodata.
In cazul de fata unanimitatea e cea mai buna alegere. Singura.

bhuttu
19 Jun 2005, 16:30
Nenea nume, informatia te ajuta, da' stilu' te trage puternic in jos.

Doar ca fapt divers, Sergiu a zis in repetate randuri ca el cu Ceausescu s-a intalnit doar de 3 ori, si am toate motivele sa-l cred. Pilele lui au radacini mult mai adanci, la pre-comunisti si la comunistii aia inca cititi (vezi Maurer).

Si nu, unanimitatea nu e buna.

Pitbull
19 Jun 2005, 16:43
Intr-adevär, pânä la urmä ajungem la un numitor comun, din care reiese cä, în mare, opiniile noastre concordä - diferentele fiind mai mult de nuantä.
Si, ca fapt divers, da - am mai spus-o recent, într-un topic de pe-aici: rampa de lansare a lui Sergiu a fost Madam Maurer si acea gascä a nomenklaturii dejiste, din care un rol important i-a revenit Generalului Cambrea, cu care era ca si cäsätoritä mama lui Sergiu, pe-atunci väduvä. De altfel, în acei ani, Sergiu era cunoscut în "beau monde" ca "Florin Cambrea" (numele lui în acte fiind Sergiu Florin Nicolaescu; chiar si prin anii '80, Boghitä si alti prieteni vechi îl numeau "Florine").
A murit Dej, a venit Nea Nicu...
S-a ciuruit Nea Nicu, a venit Nea Nelu...
Si Sergiu, în toate camerele, cu toate partidele, ca rumânu' impartial... ;)

vladvaidianu
19 Jun 2005, 18:16
Astept sa moara, in rest numai bine.

" Bunicule, tu n-o sa mori niciodata ?!" ("Mircea"-Sergiu Nicolaescu) ;)

nume
19 Jun 2005, 18:16
rampa de lansare a lui Sergiu a fost Madam Maurer si acea gascä a nomenklaturii dejiste
Mai era si tanti aia e la Arhiva care-i dadea cheitza de F.S. - ul statului (Fondul Secret in care intrau toate filmele imperiliaste, cele cu puschi - puschi si soldatei de plumb cu tevile mari, ce nu conveneau regimului. Tot aici intrau si filme XXX si tot ceea ce se primea de la arhivele cu care A.N.F avea contracte bilaterale de schimburi culturale. Cica cu tanti asta cam ofilita sergiu avea niste contacte. Am auzit chestia asta de la o fosta lucratoare A.N.F (traducatoare de filme rusesti, un om de o mare finete). Dupa asta, citesc cam acelasi lucru si in Pisica rupta a lui Mircea Daneliuc.

Acu' sa-mi ziceti voi de unde e copiat Ringul, ca eu am vazut originalul. ;)

nume
19 Jun 2005, 18:17
" Bunicule, tu n-o sa mori niciodata ?!" ("Mircea"-Sergiu Nicolaescu) ;)
Am fost la premiera in '89. :sick: Tare faza cu sageata bagata pe maneca.
O sa mor, nu scapa nimeni, dar dupa serj.

vladvaidianu
20 Jun 2005, 01:38
mos sergiu se lauda ... ca a fost foarte riscant sa faca un film ca Mircea. cica a vrut sa construiasca un conducator in antiteza cu ceausescu... :sick:

mie imi place cel mai mult "coroana de foc". tare e faza in care taie copaci cu o singura lovitura de sabie :huh: :w00t: :lol:
Sergiulisme tipice ;) Mircea din film ERA exact tipul de conducätor arhetipal care se imagina Nea Nicu a fi. Sergiu i-a servit präjitura cu surplus de friscä (läsând la o parte diabetul lui Ceascä).
Asta era el:
- fatä de putere, always un conformist perfect
- fatä de mase, mima foarte abil tipul "revolutionar"
De-asta avea prizä si la unii, si la altii.
Iar aia cu sabia si copacii... Ce sä mai vorbim! :D

Pitbull
20 Jun 2005, 01:58
MII DE SCUZE! Am încurcat borcanele!
Mesajul de deasupra e AL MEU. Am vrut sä-i räspund lui Vlad cu un citat, si când colo am apäsat pe "edit" (moderare, haine grele!) Si nu stiam de ce-mi arätau aiurea codurile de "quote" pe pagina!
Oricum, bine mäcar cä în citatul din mesaj am pästrat esentialul spuselor lui Vlad. Incä o datä, scuze pentru restul frazelor; bine cä nu erau la fel de importante.

Pitbull
09 Dec 2005, 02:23
Am gäsit întâmplätor acest eseu al lui Mircea Dumitrescu (Dumnezeu sä-l odihneascä), despre Sergiu Nicolaescu (Dumnezeu sä ne fereascä). Meritä citit.
http://mirceadumitrescu.trei.ro/cliseulsergiu.htm

coco
27 Jan 2006, 01:45
nicolaescu suge

Pitbull
27 Jan 2006, 07:38
Bine, apoftegma asta ti-o las, cä-i si on topic, si adeväratä, desi n-aduce nimic nou.

sade981
30 Jan 2006, 23:35
Nicolaescu Sergiu este definitia regizorului de prost gust,al imaginatiei limitate,al fazelor stereotipe si artificiale.Pe langa asta mai este si un actor second-hand cu o teatralitate de balci care da impresia clara ca evolueaza in fata camerei de filmat.Cu toate astea este apreciat.In tara orbilor chiorul este REGE!

Pitbull
31 Jan 2006, 00:22
Mmm-daaa...
O singurä observatie as face:
Actor "second-hand"? In sensu' cä ca actor o ia-n mânä, nu? Da' de tot!

herbert
31 Jan 2006, 01:36
Mmm-daaa...
O singurä observatie as face:
Actor "second-hand"? In sensu' cä ca actor o ia-n mânä, nu? Da' de tot!
talentul lui Pitbull de-a interpreta subtil, util, fara chin :D

Pitbull
31 Jan 2006, 01:40
Da, de subtil n-am încotro!

costobocus
31 Jan 2006, 09:00
Bai nerecunoscatorilor ... voi nu vedeti pe ce inalte culmi sunt laudati de presa noastra ... de toti analistii ..(termenul vine de la anus, in cazul lor)
"
4. Sergiu Nicolaescu
S-a nascut la Targu-Jiu in 1930 . In anii '70, invata tehnici narative si de montaj preluate din cinematograful american comercial, pe care le va aplica filmelor sale de actiune si suspans. Este genul pe care il stapaneste cel mai bine. E autorul unor superproductii istorice, printre care: „Dacii”, „Mihai Viteazul”, „Noi, cei din linia intai”, „Mircea”. "

Asta e citare din EVZ..

Si in toate ziarele pe care le citesc dau peste aceleasi proaste si boi, care povestesc filmele ca la gradinita, si care ne conving cum dupa revolutie nimic nu s-a ridicat la valoarea vechilor filme a lu tovarsu Sergiu...

Nu va suparati, da' pentru Romania este logic ...

Lino
09 Feb 2006, 20:34
Mie unul mi-a placut Ciuleandra. Unul dintre putine filme romanesti care a pus accent trairile interioare a personajelor.

Airlight
09 Feb 2006, 21:48
cre ca si lu' segiu i-a placut :); pacat ca n-a putut sa-l faca :D

comisarul miclovan e mai extrovertit, asa :)

Pitbull
09 Feb 2006, 22:31
"Ciuleandra" a fost practic ultimul film sergiulesc care a mai miscat cât de cât... Problema era douä probleme (mä rog, principale, cä märunte sunt puzderie): una, cä oricât s-ar strofoca el, Serj nu POATE sä facä introspectie; si a doua, cä toate aceste scremeri au dat filmului un ton isteric, creând ditamai pleonasmul cu nebunia personajului.
Iar pe rateul monumental din final, scrie Sergiulicä cu Sî mare! In carte, Puiu înnebuneste definitiv, iar ultima imagine ni-l prezintä dansând halucinat Ciuleandra. In film, atârnä picioarele lui Ritiu din pom - si unde, dacä nu la tintirim, peste mormântul nevesti-sii?

Floydman
14 Feb 2006, 21:04
mie mi-a placut capcana mercenarilor ca idee de film de actiune. adica povestea , scenariul si chiar si jocul actorilor...amza si cozorici...

Pitbull
14 Feb 2006, 21:11
Mda, asa cum "Ciuleandra" a fost ultima lui palpitatie pe-ale artsy-fartsy-ului valuri (vezi "Atunci i-am condamnat...", "Osânda", si mai ales penibilul "Ultima noapte de dragoste"), "Capcana mercenarilor" a fost ultimul zvâc oarecum energic pe tärâmul actiunii (comisari, nemuritori, supermilitieni).

Lino
15 Feb 2006, 21:37
"Was to do a war movie with California governor, Arnold Schwartzenegger, but the project was abandoned"
Citatul de mai sus l-am gasit la biografia lui Sergiu de pe imdb. Eu am auzit acum cativa ani (vreo 4)la Dan Diaconescu cum ca vroia sa il aduca pe Robert de Niro si sa faca un film . Poate aduce pe cineva inainte sa dea coltzu, cine stie :w00t: ! :P :P

Pitbull
15 Feb 2006, 22:59
Vestita lui mitomanie.

Anda Onessa
17 Feb 2006, 20:22
@Pitbull
Am vazut ca ai scris undeva ca ai lucrat cu domnul Nicolaescu la un film . Ne poti spune si noua din experienta ta cam ce inseamna munca de regizor si cum este Sergiu Nicolaescu in viata reala? Adica multi au idee cam ce face un regizor insa poate ne dai si noua niste informatii din interior. :)

Pitbull
18 Feb 2006, 07:22
Hmm, interesant nick... Numai cä numele de familie al Andei se scrie cu un singur "s"...
In fine... Despre munca la Nentu Serj as putea povesti o droaie, si cum deocamdatä e târziu si seara lin coboarä (vezi ora postärii), am sä însir asa, la libera improvizatie:
* Avea atitudini foarte polarizate fatä de oamenii din echipa lui. Pe unii îi ajuta cu de toate (medicamente din Germania când li se îmbolnäveau câinii, o pilä colo, o vorbä dincolo, etc., etc.). Pe altii îi trata ca pe niste obiecte.
* Problema era cä de prea multe ori îi citea pe dos (e CLEI în materie de intuit oamenii!). Tinea ani în sir lângä el o droaie de incapabili, hoti, pungasi si putori care doar îl lingeau în cur si stiau sä se fofileze, si era orb fatä de multi oameni devotati si eficienti, cärora le dädea cu sutu' la prima ocazie, doar pentru cä nu-i fäceau temenele zi si noapte - sau... pur si simplu nu-i observa!
* DELIBERAT, crea o atmosferä de stres si tensiune maximä pe platou. Urlete, räcnete, înjuräturi. Pânä si "oamenii lui" erau mereu palizi si nervosi. Câteodatä, pentru câte o gresealä märuntä care se putea remedia într-un minut, monologa, tuna si fulgera câte douä ore. (Operatorul Sorin Chivulescu, dupä o experientä din-asta, a fost asa de socat, cä nici nu stiu dacä si-a mai revenit.)
(La sfârsit, dacä-l întrebai de ce, îti fäcea cu ochiul si soptea: "Lasä, cä-i bine... Asa se mobilizeazä echipa..." ;) )
* Ii trecea prin mâini câte un actor bun, si nu observa. Uita sä-l mai ia la alt film... sau îl zbura chiar în timpul filmärilor, pentru câte-un fleac (cum a pätit Costicä Bärbulescu, pentru cä, la un cadru, dupä ce-a tras cu pusca, n-a încärcat-o si n-a ochit din nou; l-a înlocuit cu Bogdan Stanoevici. Nu s-a prins cä Bärbulescu era FIX personajul din scenariu, iar Stanoevici mergea mult mai bine pe alt rol.)
* Avea câte un om (actor, membru în echipä, orice), pe care-l lua NUMAI pe post de cal de bätaie (ca sä aibä pe cine bäläcäri toatä ziua). De pildä, actorul Cornel Gârbea, sau asistenta de costume Ela Panait.
* Improviza ENORM fatä de scenariu - nu conta ce scria acolo, el fäcea ce stia el. Uneori, iesea mai bine (la "Un comisar acuzä", de pildä). Alteori, era o bätaie de joc (la "Intâlnirea").
* Anecdotice: la "François Villon", secventa cu spânzuratii, a cerut cadavre veritabile de la morgä si le-a spânzurat (neformolizate!) Träsnea-n Buftea, de-ti muta nasu'! La "Osânda", când naste Ioana Pavelescu copilul gata mort, a vrut tot recuzitä cine-verité: cärau copilu' la filmare în ghiozdänelul frigorific!
* Ar fi câstigat campionatul mondial de înjuräturi. Exemple:

- "Si de ce nu mi-ai spus c-ai doar o sticlä de sânge la filmare??? Dacä-mi spuneai ieri, sunam la Bucuresti, sä-mi mai aducä - acum ce vrei sä fac, sä-mi bag pu.la-n pämânt si sä scot sânge?!?"
- "I-auzi, dom'le! N-a stiut cä ambulanta se vede si pe dinäuntru! Adicä dacä eu îi cer sä-mi aducä o pulä la filmare, el pe urmä zice cä n-a stiut cä voiam si sä fu.tä!"
- "ASTA-I «CADRU STRANS» LA TINE??? Trei soldati la grämadä??? Eu când vreau cadru strâns, vreau sä väd O PU.LA SI-UN COI!!!"
- "Haideti, mä, mai repede, nici acum n-ati pus aparatele alea? Când vä zic sä puneti aparatele... parcä v-as zice sä vä deschideti p.izdele... pe care nu le-aveti... cum n-aveti nici minte!"
- "Ce spui, dom'le? Nu merge acumulatoru'? Bine, atunci facem asa: eu am sä-mi scot c.oaiele, si tu mi-l pui sub ele."

Din folclorul echipei de la "Noi, cei din linia întâi":
(Pe melodia "Sentimental Journey")

"Cât ne-am distrat, aici la Radio Donau,
Cu seful nostru cel ciufut...!
El p.izduia, si scenografii-o beleau,
Si-apoi luam totul de la început!"

Si mai sunt multe, da' uite, ca Seherezada, väd cä se crapä de ziuä - si, sfios, tac.

Anda Onessa
18 Feb 2006, 09:47
Foarte interesant ce ne-ai scris acolo. Face mai mult decat intreg topicul asta :lol:. Oricum si daca intra intr-o zi pe aici si da de tine. Ai incurcat-o! :)
;) Esti chiar atat de invarsta sa ne spui noua de "Un comisar acuza" ?!

Pitbull
18 Feb 2006, 10:00
Am încurcat-o? I-auzi! Ce-o sä-mi facä, o sä-mi ia boii de la bicicletä? Oricum, chiar dacä citeste, nu-l atinge. Spre exasperarea noasträ a tútulor, e imun la orice critici - zâmbeste micloväneste si o tine pe-a lui, cu un aer de "Ee, copii, copii..."
Pe vremea comisarului acuzä, mai aveam vreo zece ani de-asteptat pân' s-ajung în Buftea, da' pe urmä am fost coleg cu destui care lucraserä la film. Concret, mä refeream la împuscarea lui Zisu, care-n scenariu avea loc undeva într-un triaj, iar Serj a mutat-o la Capsa - spre disperarea lui Paul Fister, care asteptându-se la o filmare lungä de iarnä printre vagoane, se îndopase de dimineatä pe toatä ziua, si când colo, la restaurant a trebuit s-o ia de la-nceput.
(Apropo, presupunând cä esti adevärata Anda Onesa, iar dublu-s-ul e doar un mistyping sau are vreo altä motivatie, mä cunosti destul de bine.)

Anda Onessa
20 Feb 2006, 18:37
Trebuie sa fie si parti bune la d-l Nicolaescu. Adica tu spui atatea lucruri groaznice despre el insa daca stam si ne gandim concret vedem ca au iesit totusi niste filme de pe mana lui. Seria "Comisarul Moldovan / Miclovan" mi s-a parut destul de buna. Adica dupa sute, mii de filme straine vazute poate ni se pare o imitatie ieftina a filmelor de actiune straine dar eu i-as da o nota mare numai pentru curajul avut de a face aceste filme. Si a avut totusi cateva idei bune si indraznete cu privire la aceasta serie- cascadorii , efecte speciale .
Eu cred ca atitudinea sa aroganta, esecurile sale din ultima vreme, amestecul in viata politica, poate si rolurile sale din filme au facut sa estompeze meritele sale cu privire la unele realizari. Adica tu vrei sa imi spui ca "Felix si Otilia" nu a fost film reusit? "Dacii" nu a fost film reusit? Chiar si "Ringul" mi s-a parut o idee inedita. Daca juca altcineva rolul sau putea fi un film chiar bun. Eu unul m-am saturat de "drame satesti", "drame socialiste" si alte prostii. Toti regizorii de la noi parca numai despre mizerie, prostie , saracie vor sa faca filme. Nu vezi si tu la noi o "poveste" cu ingeniozitate, rasturnari de situatie sau final neasteptat. Povara aceasta a saraciei o expunem cu obsedanta aproape in fiecare film produs. Si este un cult la noi si nu numai care spune ca daca expui lucruri despre mizerie , saracie , prostie, furt, etc. ai curajul sa spui lucrurilor pe nume . Apar filme si mai ales melodii abjecte care nu au nici o legatura cu talentul. Trupe de imbecili se ascund in spatele unor versuri murdare si se dau drept victime ale CNA-ului. :sick:
Am deviat de la subiect. Tot ce vreau sa spun este ca nu putem vedea numai partea proasta a lucrurilor in legatura cu Sergiu Nicolaescu. Usile cinematografelor se rupeau inainte (cel putin in orasul in care stau eu) pentru a vedea un film facut de el. Poate experienta ta de a lucra alaturi de el te-a facut atat de pornit.

Pitbull
20 Feb 2006, 18:56
In mare parte, ai dreptate. Adevärul e cä pe parcursul acestui topic (si al altora cu acelasi subiect, pe care le-am încuiat, ca sä focalizäm discutiile într-un singur loc), am mentionat de multe ori "perioada bunä" si calitätile de-atunci ale lui Sergiu - lucru pentru care multe bobârnace am luat de la Herbert si alti useri, care îl resping în totalitate. (Apropo, "Felix si Otilia" nu e al lui, ci al lui Iulian Mihu). Dar acum, pe ultimele pagini, discutia se orientase numai spre actuala lui decädere cinematograficä.
Intr-un fel, tocmai DE-ASTA sunt asa de pornit contra lui - pentru aceastä uriasä dezamägire pe care a produs-o în timp. Si pentru cä e singurul vinovat: dacä nu era atât de arogant, semidoct, necinstit (vezi plagiaturile cinematografice), suficient si autosuficient, cred cä avea sanse sä "creascä", sau mäcar sä "tinä pasul", ori cel putin sä "îmbätrâneascä onorabil" artisticeste. In copilärie, îl idolatrizam - iar adevärul e cä am devenit cineast descoperind "conceptul de Sergiu Nicolaescu". E foarte nasol sä vezi, mai târziu, cä era un colos... nu cu picioare de lut, ci COMPLET din lut, spoit doar la suprafatä!
Pentru c-a fost ipocrit, ingrat si opac când am lucrat cu el, îl iert. Nu sunt eu singurul care a pätit-o în sensul ästa, si nici el nu e singurul care mi-a fäcut-o. Treacä-meargä, aia era problema mea... Dar pentru ce-am descris mai sus... mi-e mai greu sä zic "lasä, c-a avut si pärti bune".

Anda Onessa
20 Feb 2006, 19:08
;) L-am vazut jucand in film si asta m-a facut sa cred ca a fost regizat de el . M-am inselat ! :lol: :lol:

Pitbull
20 Feb 2006, 19:23
Nu-i bai. S-a väzut si la case mai mari. :)

Lino
21 Feb 2006, 09:39
Nu-i bai. S-a väzut si la case mai mari. :)

Interesant raspuns! ;)

Pitbull
21 Feb 2006, 09:46
Mai degrabä politicos. ;)

Lino
21 Feb 2006, 09:59
De unde stii tu unde "locuieste" ea? Aparent se pare a fi un raspuns politicos. Dar este cu adevarat? Ar insemna ca ti-ai dat seama din ce a scris unde "locuieste" , ca doar nu va cunoasteti personal! :)

Pitbull
21 Feb 2006, 10:03
I prefer to keep it confidential. ;)

Lino
21 Feb 2006, 16:13
In Romania e regizor mare
La dus pe Mihai peste hotare
Este controversat
Peste tot s-a implicat
Chiar si in politica
Pentru asta-l critica
Toti de pe cinemagia
Dar nu toti din Romania
Caci nu suntem toti la fel
Dependenti de rudotel
Eu unul sunt multumit
Si chiar nu m-am sictirit
De filmele dumisale
Cu efecte speciale
Comisarul Miclovan
Transformat in Moldovan
Aceasta-i o serie
Ce-a facut istorie
Nostalgici ne vom aminti
Si apoi il vom cinsti
Iar cel ce-i acum hulit
Peste ani va fi iubit
Caci multe filme facu
D-l Sergiu Nicolaescu

Lino
21 Feb 2006, 19:33
Am mai mestesugit una , sper sa nu-mi porti pica :lol: :lol: .

O, tu pitbull, caine rau
Ai venit sa musti acum,
Chiar pe stapanul tau
Care ti-a croit un drum.

Te-a luat si te-a dresat
In a filmului secrete,
Pe hingheri i-a alungat
Iar acum tu ai proiecte.

De era ca el sa fie
Rau , meschin , mereu ingrat
Sigur iti era dat tie
Sa fii la ecarisaj carat.

Dino
21 Feb 2006, 19:59
Chiar si "Ringul" mi s-a parut o idee inedita. Daca juca altcineva rolul sau putea fi un film chiar bun.
"Ringul" nu e ideea lui, e facut dupa o nuvela scrisa de un ceh (sau polonez, nu mai tin exact minte). Si urmareste cartea cu strictete, plecand de la insiruirea cronologica a scenelor si terminand cu numele personajelor (in afara de "Andrei", normal, trademark-ul maestrului)

Pitbull
21 Feb 2006, 20:00
Lino, pui de menestrel,
E frumos cä tii la el,
Dar te sfätui, bäietel:
Fii mai temperat nitel.

Vrei s-ajungi ceva în viatä?
Pune mâna si învatä!
Altfel, o sä-ti zicä-n fatä
Lumea: "Lino nätäfleatä!"

Cäci poema ti-e cam schioapä,
Ritmul scârtâie si crapä,
Rima o fortezi sä-ncapä,
Când le väd, plâng ca la ceapä!

De nu poti struni-n buiestru,
Ia-o blând si mai pedestru,
Nimeni nu-i sortit mäiestru
- Nici chiar Sergiu, zis "maestru".

Laudä-l pe dumisale,
Dacä ti-o iesi în cale,
Insä färä osanale
Ca un pui de coate-goale.

Nu te face de ocarä,
Ci mai bine ia, comparä,
Filmuletu-i de mäscarä
Cu-altele, mai sus pe scarä.

A fost bun el, cât a fost,
Acum, însä, e anost.
Face filme färä rost
Si-i cäzut în cap de prost.

Imi pläcu si mie "Dacii",
Da' acu' îmi vini dracii,
Nu-s' cum dregÃ* sau cum facÃ*,
Cä-i luä mintia vârcolacii.

Mi-or pläcut si Miclovanii,
Da' s-or dus ca vântu' anii,
S-acu-i iasä doar onánii,
Când cäpsoru-i face nani.

(S-äl di sus, da' s-äl di jos,
Nu i sä mai scólä, os!
S-apäi zäu cä nu-i frumos
Sä sä deie maiestuos!)

Mare-a vrut el ca sä fie,
Da' nu stie meserie!
Nici sä fie om nu stie,
Tine minte, mä frätie!

Cäci "Triunghiul" fu un fâs,
"15" l-a fäcut de râs,
Cât despre "Orient Exprâss",
Mai bine n-ar zice pâs!

"Ora Zero" - ce rateu!
(Si sä stii, n-o spun doar eu!)
Sau "Oglinda" - aoleu!
Räu ne calcä pe bombeu!

"Coronita cea de foc"
Bätu pasu' tot pe loc.
N-avu vânä chiar deloc,
Iar inteligentä, ioc!

Si-as mai zice multe, dar,
Despre-acest domn färä har,
Ce desi n-are habar,
Face filme iar si iar.

Dar cum ora-i 'naintatä,
Eu îti spun încä o datä:
Ai de grijä c-o faci latä
Si fii mai prudent, mä tatä.

Un täciune si-un cärbune:
De vrei cineasti-minune,
Sergiu-al nostru nu se pune!
Toatä lumea vede, spune
Cä-i pieri mintea-n genune,
Fär-o circumvolutiune,
Ca o pungä de alune
Care doar de bere-s bune.
Si-n loc de: "Motor, actiune!"
A rämas o mortäciune.
Drept concluzie se impune
Doar atât: Bravos, natiune!

Lino
21 Feb 2006, 20:38
Eram sigur ca vei fi feroce. Dar nu chiar asa. :lol: :lol: :lol: . Oricum nu cred ca am mai scris vreo poezioara inainte. Pentru mine nu conteaza daca sunt natafletz sau nu , conteaza sa fiu original :oops: .

Pitbull
21 Feb 2006, 20:43
Bine-i când i-original,
De nu sare peste cal.
Altfel, bufffu-i epocal
Intr-un hal färä de hal!

Si mai aflä una, pui:
Ce fäcui, ce nu fäcui,
C-o fi drept sau c-o fi sui,
Nu se datoreazä lui!

;)

Lino
21 Feb 2006, 21:15
:lol: :lol: :lol:


Multi nu vor considerati:
Naivi, prosti sau chiar ratati
Insa sa te-ascunzi in tine
Caci nu ai versuri mai fine...

Asta este , nu-s poet!
Dar nu pot fi nici discret
Cu privinta la ce cred
De e bun sau e putred.

Acest forum e pustiu,
Despre filme, nu multi stiu
Poate-n afara de tine
Ce e rau si ce e bine.

Am sa-nvatz cu multa truda
Ca sa fiu cu tine ruda,
Sa am si eu bicicleta
Decat ca altii careta.

Pitbull
21 Feb 2006, 21:37
Mäi bäiete! Progresezi
De sä nu-ti vinä sä crezi!
Versurile astea, vezi,
Vin ca vajnice dovezi!

Päi dacä-i pe-asa, mä vere,
Se impune si se cere,
Sä schimbäm câte-o pärere,
Douä, trei - pe la o bere
Ce se-absoarbe cu pläcere
Printre dat din chelicere.

Lino
22 Feb 2006, 09:30
Bere, eu, nu pot sa beau
Am varsta , insa nu vreau
Caci, daca profiti de mine?
Eu nu te cunosc prea bine!

Am o curiozitate!
Ai avut p-aci un frate...,
Stiu ca isi zicea Nume,
A mai scos capu-n lume?

Ce s-a intamplat cu el?
Ca posta cam mult de fel,
Era pe viata frustrat
Cauta mereu vinovat ...

Sper ca nu s-a sinucis
Ca nu si-a atins vreun vis,
Viata-i lunga si frumoasa
S-o dea naibii de angoasa!

Cine stie , intr-o zi,
Cand Sergiu nu va mai fi,
Poate va avea norocul
Sa ii ia el nitel locul.

Filme el de va crea
Pe sticla va aparea
Si-l vom auzi cum zice:
"Esti un idiot amice!"

Pitbull
22 Feb 2006, 10:02
Nume... da... un bun bäiat,
Insä nu prea diplomat.
S-a certat si-a înjurat,
Pânä când mi l-au bannat.

Da' acum o duce bine,
De afaceri se tot tine,
Mai înjurä când îi vine,
Mai apoi îi e rusine...

Câteodatä, pe yahoo
Mai vorbim - alteori, nu.
Si mä-ntreabä: "Ce mai fu
Prin CineMagia, tu?"

Si mai zice: "Hai sä bem,
Când rägaz o sä avem."
Dar al cârciumii totem
E departe - vrem, nu vrem.

Fiindcä Buftea-i tocmai hät,
Eu mi-s foarte ocupät,
Iarna-i plinä de omät,
De m-am sastisit di tät.

Dar veni-va vremea ceea,
Pe la Sfânta Filofteea,
Când relua-vom epopeea
Si vom rästurna femeea.

Pân-atunci mai spunem glume,
Sä se ducä vorba-n lume,
Toti sä stie cä, anume,
Once upon a time... fu Nume!

Lino
22 Feb 2006, 11:01
:D

Poate astazi e banat,
Maine reabilitat,
Caci o vorba de la tine
Face diferenta-n bine.

Dar si dragos mai venea
Actorul din "Dupa ea",
Sa ne mai spuna si noua
Cate-o vorba, poate doua.

Dar cred ca e ocupat,
Acum ca s-a insurat,
Caci pe o asa nevasta
Nu putea s-o lase casta.

Dar sa nu fiu prea meschin
Caci nu e un cabotin,
De privim spre viitor
El pare promitator.

Pitbull
22 Feb 2006, 11:15
Nume-al nostru nu mai vrea,
A purces spre altceva.
Päcat... CineMagia
Färä el, nu-i ce era.

Cât de Dragos, ce sä zic,
N-am mai auzit nimic.
Parcä väd cä, peste-un pic,
Auzim cä e... tätic!

Asa-i lumea, ia aminte,
Cä bätrânu' Pit nu minte:
C-o fi rece sau fierbinte,
Viata merge înainte!

Lino
22 Feb 2006, 12:03
Pitbull tu ma cam uimesti
Cum de le mestesugesti,
Fara ca sa reusesti
Sa te-abati sau sa gresesti.

Eu ma chinui, sterg , rescriu
Ca sa pot sa ma mentiu,
Sa nu ma fac de rusine
Catre ceilalti , catre tine.

Caci eu unul n-am talent
Ca sa pot fi coerent,
Iar tot ce incerc sa spun
In versuri proaste le pun.

Am chiulit, e-adevarat,
La romana m-am ratat,
De aia nu am talent
Caci am fost un corijent.

Pitbull
22 Feb 2006, 12:22
Dragu' tatii, se numeste
EXPERIENTA, româneste.
Asta, crede-mä, nu creste
Numai cât ai zice peste.

Ani si ani am tot rimat,
Simplu sau alambicat,
Am cäzut, m-am ridicat,
Ca si altii de alt leat.

Da' sä stii, când scriu serios,
Mai cälare, mai pe jos,
Le främânt cam pân-la os,
Ca sä iasä ghiers frumos.

Alteori, rapid mä joc,
Cä de-o glumä, n-o fi foc.
Uneori nu-mi iese - ioc!
Alte, face plici! si poc!

Ti-as mai povesti acus
De Räducu cel Itcus,
Care-avea cu mine, nu-s'
Ce, dar îmi fäcea frecus!

Când în "Plosnita" jucam
(Ce se duse de haram)
Si în vresuri declamam,
Precum mierla de pe ram,

Dupä dânsul, urmam eu.
Cel Räduc schimba mereu.
Sä mä-ncurce, zic, la greu,
Ca pe-un creier teleleu.

Si atunci, cât ai clipi,
Versu-l adaptam, da' stii,
Spectatorii, mii si mii,
Si pärinti, ca si copii,

Nici cu gândul nu gândea
Cä era vreo halima!
In aplauzi izbucnea
Sala-ntreagä: "Ha ha ha!"

Pânä ce s-a prins cä, geaba!
Nu-mi încurcä mie treaba!
Poa' sä bage si araba,
Facem teatru, iar nu laba!

Si-uite-asa ne veselim,
Cä doar oameni vrem sä fim,
Când umoru-i legitim,
Poti sä zici doar: Aferim!

Cinemania
22 Feb 2006, 12:35
da' tunaru' unde-ncape?

Lino
22 Feb 2006, 12:48
Poate vrea si-altcineva
De pe cinemagia
Sa intre in a nost' joc
Ca e plictiseala foc

Cinemania
22 Feb 2006, 15:05
S-am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea asa. :D

Lino
23 Feb 2006, 10:20
Nume-al nostru nu mai vrea,
A purces spre altceva.
Päcat... CineMagia
Färä el, nu-i ce era.


Ai voie sa faci rima doar intr-o singura litera? Te intreb in mod serios , ca habar nu mai am de reguli gramaticale. :oops:

Pitbull
23 Feb 2006, 10:58
Nu sunt reguli "gramaticale", ci reguli ale versificatiei.
Iar regula rimelor este urmätoarea:
Trebuie sä corespundä toate literele finale, începând cu ultima vocalä accentuatä.
In cazul arätat de tine, în toate versurile, "a"-ul final e accentuat - deci, poate forma el însusi rima, de unul singur.

Dacä tot veni vorba, încä o informatie utilä:
Existä douä tipuri de rime:

"Rime särace" - între cuvinte similare morfologic si sintactic; de exemplu:
- "venea" / "vorbea" / "cosea" / "înregistra" (verbe la indicativ, imperfect, singular).
- "mine / tine" (pronume personale).
- "bäiatul" / "soldatul" / "palatul" (substantive masculine - sau neutre - articulate hotärât)
- "paradit" / "acrit" / "mostenit" (verbe la participiu)
- "frumos" / "fälos" / "gretos" (adjective)

"Rime bogate" - între cuvinte cât mai diferite gramatical:
- "baclava" / "aräta" / "dumneata" (substantiv, verb, pronume)
- "gând" / "începând" (substantiv, verb)
- "vine" / "rusine" / "bine" / "mine" (de cärbuni) / "tine" (verb, substantiv sg., adverb, substantiv pl., pronume)
- "miroase" / (el) "rämase" / "case" / "joase" / "Tänase" (verb la prezent, verb la perfect simplu, substantiv comun, adjectiv, substantiv propriu).

(Evident, cele "bogate" sunt mult mai valoroase!)

DAR! Cum toate astea au de-a face cu Sergiulicä FIX ca si coada vacii cu stampila primäriei, vom opri AICI acest off-topic - si, dacä vrem sä mai continuäm discutia, ne mutäm cu cätel, cu purcel, în Cafenea, topicul "Ars Poetica" (pe unde-o mai fi si äla, cä de mult nu l-a mai împrospätat nimeni!)

...A ajuns pe la pagina 4, säracu'. Na, uite link:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=5694&start=100

Coshava
29 May 2006, 21:02
Ideea era ca la A.N.F exista un Fond Secret. Acolo erau incuiate toate filmele pe care cenzura considera ca nu sunt sanatoase pentru clasa muncitoare (inclusiv o serie gigant xxx).

Sergiulica, care i-o tragea administratorei F.S., avea inclusiv cheile.

Eu ceva nu pricep aici - si poate ma lamuriti voi, ca sunteti clar mai bine informati si in domeniu. :?

Fondul ala era actualizat periodic ? Ce sens aveau sa se cumpere si sa se stocheze intr-un astfel de loc filme "nepermise" a fi vizualizate ?
Pe linga filme se importau si alte notite s.a.m.d. sa se vada cum au fost filmate scenele-cheie s.a.m.d. ?

Pitbull
29 May 2006, 21:16
Simplu:
Acele filme nu erau CUMPARATE. Erau cópii-pirat, trase când filmele veneau în trecere pe la noi, ca sä vadä distribuitorii dacä le achizitionäm sau nu. De obicei, trägeau cópii-pirat dupä tot ce voiau sä pästreze - adesea, pe alb-negru ("James Bond"-urile, de pildä). Nu era o ilegalitate, pentru cä acele cópii (nesubtitrate, de regulä) nu se comercializau - se proiectau foarte rar, gratuit, în säli cu audientä restrânsä (A.C.I.N., Uniunea Scriitorilor, Casa Scânteii, I.A.T.C., unele cinecluburi... rareori, mai ajungeau si la Cinematecä).
Nu exista un "fond secret" sau "special" propriu-zis, ci niste DISPOZITII. Conform ästora, ori de câte ori se cereau filme pentru vizionäri, lista trebuia sä fie aprobatä de diversi tovaräsi. Evident, äia täiau de pe listä tot ce era pus la index, läsau doar ce era voie, si dädeau cu subsemnatul: "Se aprobä..."
Odatä, Tudor Caranfil a cerut o listä cu vreo treizeci de filme românesti, pentru redactia lui din T.V.R., si a strecurat printre ele si "Nasul". Politrucii n-au observat, au aprobat lista în bloc, si-au reusit salariatii din televiziune sä vadä si ei "The Godfather"!
Cam asa mergeau lucrurile pe-atunci...

Coshava
30 May 2006, 06:20
{...}Nu exista un "fond secret" sau "special" propriu-zis, ci niste DISPOZITII. {...}

Aha - multam de explicatie. :)

Totusi - ceva tot nu am priceput : faptul ca avea acces la arhiva cu pricina e conisderat ( in cartea respectiva cel putin ) a fi motivul/sursa de inspiratie pentru S. Nicolaescu înainte de a face filme sau e aºa ... doar un motiv de picanterie ( în plus ) ? :?

Bogie
30 May 2006, 11:17
Pitbull, mai baga niste picanterii de genul asta...ai promis mai demult ca vei povesti mai multe intamplari...am ras cu lacrimi de injuraturile lui Nicolaescu, iar el mi-a devenit mult mai simpatic.

Pitbull
30 May 2006, 20:07
Sigur, ori de câte ori vine vorba si-mi aduc aminte, mai povestesc. Am pus recent una si la "Fabule finematografice".
Altfel, mai on-topic:
Afirmatiile astea despre filmele lui Nicolaescu versus filmele din arhivä sunt putin teziste. Sigur cä Nicolaescu, care era uns cu toate margarinele, si cinematograficeste, si politiceste, putea cere de-acolo orice voia. Pe-atunci videourile abia se moseau, asa cä el lua filmele pe peliculä si le vedea mai la Casa Scânteii, mai la A.C.I.N., mai în Buftea... Mai singur, mai cu echipa... Vreo zece-douäzeci de ani mai târziu, evident, treaba se fäcea cu casete video (bine, acuma' prin anii '80 nici nu mai prea veneau filme, cä se prinseserä distribuitorii cum stätea treaba). Când ne pregäteam pentru "Noi, cei din linia întâi", si-a adus videoul la sediu si ne-a pus niste filme de räzboi, sä ne documentäm (pentru costume, decoruri, ambiante, figuratie, chestii). Era "The Iron Cross", al lui Peckinpah, si încä unul din aceeasi serie, cu Richard Burton în rolul lui Steiner si Robert Mitchum într-al unui colonel american.
Altfel, însä, Nicolaescu plagia din vocatie. Culmea, el nici nu-si dädea seama - credea cä asa se face cinema: ca pustii care dupä ce väd un film, încep sä se joace "de-a..." cutare. Poti sä-i acuzi? Nu poti.
Douä exemple opuse ca sursä de inspiratie:
Prin 1970 si-un pic, a dat Tudor Caranfil la "Vârstele peliculei" secventa cu caii din "Que viva Mexico". In '75, am väzut-o-n "Nemuritorii".
Chiar înainte de "Nemuritorii", mi-a pläcut secventa din "Un comisar acuzä", când îi împuscä pe doi legionari prin ziar si äia cad si se durigä au ralenti de-a bâldâbâca pe scara hotelului. In 1981, am väzut la facultate ACEEASI SECVENTA în "Dillinger", de John Milius, cu Warren Oates (singura diferentä: nu erau doi legionari, ci un hoodlum; în rest, copiatä identic, cadru cu cadru!). Iar "Dillinger" nu fusese difuzat la noi.

Coshava
30 May 2006, 22:05
Discleimãr ... :P

Nu vreau sã-i iau apãrarea lui Nicolaescu - mai ales pe ultimele filme - care au fost ... oribilitãþi pur ºi simplu. Remarcile tale Pitbull de-altfel mi s-au pãrut foarte la obiect referitoare la scãderea sa de vitalitate. :)

Dar totuºi ...

Afirmatiile astea despre filmele lui Nicolaescu versus filmele din arhivä sunt putin teziste.
{...}
Altfel, însä, Nicolaescu plagia din vocatie. Culmea, el nici nu-si dädea seama - credea cä asa se face cinema : ca pustii care dupä ce väd un film, încep sä se joace "de-a..." cutare. Poti sä-i acuzi? Nu poti.
Douä exemple opuse ca sursä de inspiratie:
{...}

ªi mie mi se pare afirmaþia un pic ciudatã. Totuºi ... câteva secvenþe ( fie ºi cheie ) nu "fac" un film ( ºi sunt n producþii post-decembriste care demonstreazã asta din plin ). :?

Coshava
30 May 2006, 22:05
Oricum - mersi încã odatã de info. :)

Pitbull
26 Mar 2007, 13:24
Vadim anunta recrutarea comisarului Moldovan

Raul Balogh
--------------------------------------------------------------------------------
E peremist sau nu Sergiu Nicolaescu? La aceasta intrebare nu poate sa raspunda nici macar Tribunul.

Anuntul privind cooptarea celebrului regizor si actor in echipa PRM a fost facut de insusi Corneliu Vadim Tudor. Comunicata de la tribuna Consiliului National, vestea ca Sergiu Nicolaescu va candida pe listele PRM pentru Senat la Constanta a fost primita cu ropote de aplauze de catre cei peste 300 de peremisti prezenti simbata la Palatul Parlamentului.

Unei singure persoane din sala nu i-a picat deloc bine informatia facuta publica de C.V. Tudor. Aflat in primele rinduri, pe locurile rezervate invitatilor, Sergiu Nicolaescu a ramas blocat cind a auzit ce spune Tribunul. Cei doi nu jucau deloc in acelasi film. Asa se face ca Nicolaescu a negat rapid ca

s-ar fi inscris in PRM. „Nu am demisionat inca din PSD si nu stiu inca daca ma voi inscrie in PRM. Sint prezent aici in calitate de invitat“, a declarat regizorul.

Vadim se razbuna

Tribunul a luat foc. Intr-un comunicat trimis ieri redactiilor, Vadim sustine ca pe comisarul Moldovan a cam inceput sa-l lase memoria. „Ar fi pacat ca o prietenie veche de mai bine de 20 de ani sa fie compromisa de unele puseuri de moment sau de o memorie deficitara“, i-a transmis Vadim lui Nicolaescu, povestind ca in urma cu doua saptamini acesta l-a vizitat l-a Senat si l-a anuntat ca a decis sa revina pe prima scena politica si sa se inscrie in PRM. „I-am propus sa candideze in judetul Constanta, ceea ce l-a bucurat, el afirmind ca e un judet bun si ca are si casa acolo“, a intarit Vadim. Liderul PRM pune raspunsul lui Nicolaescu pe seama „fanteziei si a caracterului sovaielnic ale unor artisti“. In acest moment, Sergiu Nicolaescu regizeaza un film dupa un scenariu scris de liderul PRM, in care rolul principal il are Oana Zavoranu, membra PRM si consilier de imagine la curtea lui Vadim.

Greu de oprit

Dincolo de acest incident, intrunirea peremista nu a iesit din tiparul manifestarilor care il au in prim-plan pe C.V. Tudor. Tribunul a tinut un discurs care a durat mai bine de doua ore. De aceasta data, totul a fost transmis in direct la Cosmos TV.

Vadim a inceput pasnic, evocind contributia PRM la integrarea europeana. A continuat cu importantul rol al numerologiei in viata. A sarit la Beethoven. Apoi la Nero. N-a scapat nici Napoleon.

L-a atacat pe Basescu pentru ca vrea sa-i retraga „Steaua Romaniei“. Becali este „maimutoiul“ care-i fura discursul, iar Franco Frattini este „comisar sovietic“. A virat-o apoi catre supusii din sala. „Voi fi necrutator cu ciocoii judeteni si am pus ochii pe citiva“, i-a amenintat Vadim, care n-a uitat sa le aduca aminte ca sint in urma cu abonamentele la cele doua publicatii pe care le detine.

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9936&art=26445&cHash=47494b00bb

Roza, ROZA! :sleep:

Carmine Galante
26 Mar 2007, 19:09
Vadim anunta recrutarea comisarului Moldovan

Raul Balogh
--------------------------------------------------------------------------------

Ma bucura dezgroparea acestui topic, s-a muncit mult la el. On topic, nu-i de mirare, sergiu e expirat, ar face orice sa fie bagat macar un pic in fata.

Pashpix
22 Apr 2007, 12:54
Anul asta, Sergiu pregateste doua proiecte. "Comisarul Moldovan si ruleta ruseasca", castigatorul concursului de proiecte pe 2006, dar si "Candele de zapada", dupa un scenariu de Corneliu Vadim Tudor si avandu-i in distributie pe Florin Piersic si pe proaspata peremista telenovelista Oana Zavoranu.
Proiectul primise inca din 2004 girul CNC, dar pe atunci regizor trebuia sa fie Napoleon Helmis. Acum vreo doua luni, "Cotidianul" a intrat in posesia scenariului de la "Comisarul Moldovan si ruleta ruseasca".....daca va intereseaza cam cum sta treaba...
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9217&art=24328&cHash=4f7c18f54o

Tot apropo de Sergiu, la inceputul lunii au aparut inca doua DVD-uri din Colectia sa de Aur: Ringul si Coroana de foc. Deocamdata, PRO Video a scos 12 dintr-un total de 21, cate sunt planificate sa apara.

Pashpix
22 Apr 2007, 12:58
oricum relatiile regizorului cu Vadim s-au cam racit dupa tentativa ultimului de a-l inregimenta pe Nicolaescu in PRM
Iata ce spun cele doua parti
Regizorul Sergiu Nicolaescu mi-a cerut sa revina în politica si sa devina membru al PRM


Comunicat de Presa

articol de: Dr. Corneliu Vadim Tudor
În legatura cu discutiile referitoare la intrarea regizorului Sergiu Nicolaescu în PRM am de facut urmatoarele precizari:
1) În urma cu cca. 2 saptamîni, dl. Sergiu Nicolaescu mi-a telefonat si m-a anuntat ca doreste sa-mi faca o vizita la Senat. L-am primit cu placere, mai ales ca noi facem, acum, un nou film împreuna. Era marti, dupa Biroul Permanent al Senatului. Domnia-sa m-a anuntat ca a luat decizia sa revina în politica si sa se înscrie în PRM. L-am întrebat daca vrea sa candideze pentru Senat, în care mai fusese membru. Mi-a raspuns afirmativ. I-am propus sa candideze în judetul Constanta, ceea ce l-a bucurat, el afirmînd ca e un judet bun si ca are si casa acolo.
2) Vineri, 23 martie, l-am însarcinat pe dl. deputat Lucian Bolcas sa-l invite pe dl. Sergiu Nicolaescu la Plenara Consiliului National al PRM de a doua zi, ca sa-l prezint public si sa existe ragazul de timp necesar pentru a-l recunoaste si a-l asimila filialele. Regizorul a raspuns afirmativ si a venit, dupa cum a constatat toata lumea.
3) Faptul ca el a declarat presei, ulterior, ca înca n-a demisionat din PSD si nu s-a înscris în PRM îl priveste si tine de fantezia si de caracterul sovaielnic al unor artisti. Eu, unul, nu mint. Înca astept ca dl. Sergiu Nicolaescu sa se decida, e optiunea sa, nu-l sileste nimeni. Ar fi pacat ca o prietenie veche de mai bine de 20 de ani sa fie compromisa de unele pusee de moment, sau de o memorie deficitara.

Raspunsul lui Sergiu a venit drept comentariu la acest articol
regizor Sergiu Nicolaescu:
minciuni sfruntate
In calitatea mea de cetatean roman, regizor si senator, ma declar profund revoltat de minciunile si calomniile scrise pe seama mea in acest articol. Tin sa precizez ca nu am cerut niciodata admiterea mea in PRM, partid de securisti, pe care il consider incompatibil cu doctrina europeana si cu credinta crestina. Va avertizez ca va voi actiona in instanta pentru calomnie si murdarirea imaginii, si va trebui sa faceti dovada celor sustinute aici.

Carmine Galante
22 Apr 2007, 13:56
"Candele de zapada", dupa un scenariu de Corneliu Vadim Tudor si avandu-i in distributie pe Florin Piersic si pe proaspata peremista telenovelista Oana Zavoranu..
Serj + plictisitorul / bashitul Piersic + mahalagioaica Oana , formula unui rateu perfect.
Pentru fanii lui Piersic:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=4622&start=0

Pitbull
22 Apr 2007, 14:29
Multumim, Pashpixule - and welcome! :)
Da' apropo - pentru doar douä mesaje la activ, pari familiarizat cu forumul nostru. Te stim, cumva? ;)
Oricum, meritä chiar un copy-paste:


Comisarul Moldovan lupta cu legionarii din Mossad
Alexandra Olivotto
--------------------------------------------------------------------------------
Dupa ce a infruntat legionarii, comisarul Moldovan se bate acum cu Mossadul si cu romii.

„Cotidianul“ a intrat in posesia celor 69 de pagini care alcatuiesc scenariul filmului „Ruleta ruseasca“, marele cistigator al concursului CNC si motivul scandalului care a urmat, scenariu care ii are drept autori pe Adina Mutar si Sergiu Nicolaescu. Producator va fi MediaPro, iar regizor - tot Nicolaescu. Actiunea se petrece la Haifa, in anul 1971.

Tangouri in Israel

De la inceputul scenariului e evident ca Moldovan nu mai e ce a fost, anume comisar. Deduci ca si-a pierdut gradul din propriile lui vorbe, deoarece a petrecut 17 ani in inchisoare. Ceea ce fireste nu l-a impiedicat sa paraseasca tara pentru a ajunge la Haifa, unde trebuie sa joace o varianta in doi a ruletei rusesti, a carei miza e un milion de dolari. Partidele sint organizate si patronate de un afacerist veros, pe nume Goldberg. Si el, si adversarul lui Moldovan, Cristian Vasile, se cunosc cu comisarul din Bucurestiul unui alt film cu Nicolaescu, anume „Revansa“. De altfel, secvente din acesta sint integrate in „Ruleta ruseasca“. Moldovan nimereste si in trecut, si in prezent, peste un conflict amoros: in Bucuresti, Goldberg isi imprumuta iubita, pe intretinuta Zarada, cintaretului de tangouri Cristian Vasile, iar aceasta decide sa ramina cu el pina la moarte. Ceea ce se petrece repede si violent. Or, in Haifa, Goldberg inscenea-za o partida de ruleta ruseasca intre Vasile si Moldovan, care pe vremuri erau buni prieteni, inainte insa ca rapsodul sa ii ceara lui Moldovan sa ii protejeze iubita, iar acesta sa esueze.

Impuscaturi cu Mossad si romi

In plus, si Haifa are cimitire, adica tocmai terenul de combat preferat de Moldovan. Acolo isi impusca doi vechi adversari, Uri si Haral, aflati acum in virful ierarhiei Mossadului, oricum taxati de infractori in tineretea comisarului, dar vinovati si de faptul ca ii incalcasera teritoriul lui Moldovan, mai precis un cimitir din Bucuresti. Sau, in cuvintele comisarului: „Cimitirul e teritoriul meu. Tu si amicii tai mi-ati bagat in mormint o gramada de prieteni“. Impuscaturi. Oricum, in scena confruntarii armate din 1971 se profileaza un inlocuitor al replicii „Un fleac. Nu stiam ca doare asea“, si anume „Eh! ... Am imbatrinit!... Putin cam sus!“, cuvinte emise de Moldovan in momentul in care cerceteaza craniul impuscat al unui adversar, pe care intentiona sa il nimereasca intre ochi.

Altfel, comisarul Moldovan, varianta tinara, are si un inamic nou si bucurestean: o banda de romi. Mai precis, clanul lui Borila, un rom banuit de a fi fost angajat de Goldberg pentru a-i face treburile murdare.

Multilingvism

Ceea ce frapeaza la acest lungmetraj este competenta sa lingvistica. Afli ca membrii Mossadului vorbesc idis intre ei, nu ivrit, cum te-ai astepta. In plus, nu doar comisarul Moldovan, ci si toti cei care il inconjoara, vorbesc o engleza stilcita de zile mari, de pilda „son of a bitch machine“, ofensa adresata unui aparat de jocuri mecanice sau propozitii lipsite de subiect si de articole precum „Is not dead. Show can go on!“. Totodata, mai exista si perle de genul „Here is the account bank“ si pina si numele sub care e cunoscut comisarul in Israel e scris gresit de cite ori apare, anume „Surviver“. Altfel, Moldovan ramine la formularile insolite care il caracterizeaza: ii spune „Mina, birjar!“ unui taximetrist si foloseste pentru transportul unui milion de dolari „doua sacose“. Pe linga impuscaturi, un alt tribut adus de „Ruleta ruseasca“ filmului comercial este imaginea unei femei goale, Zarada, pe linga a altora imbracate sumar.

Dupä ce scrie-aici, "15" pare sä fie o capodoperä pe lângä chestia asta... Recunosc elemente din proiectul "Recviem pentru comisar", pe care ni-l povestea Serj în 1984, la "...linia întâi": Moldo purces sä-l räzbune pe Ionut. Pe-atunci, trebuia sä se prelungeascä doar pânä-n 1945, în Germania, si avea câteva idei bune... O, tempora!
Cred cä nici sä râdem n-o sä mai putem... :((

Pitbull
22 Apr 2007, 14:35
(Mesaj-de-mbrâncit topicu' peste primele douä mesaje de pe pagina a 7-a care nu se vede din cauzä de bug.)

Pashpix
22 Apr 2007, 15:42
Hello, folks...Nu ma cunoashtetzi...dar intr-adevar, sunt un cinefil inrait shi recunosc ca citesc destul de des posturile voastre (in special ale tale, Pitbull) inainte de a vedea un film.
Sunt un fan al filmelor romaneshti (fiind si mai patriot din fire). Revenind la topic, trebuie sa recunosc ca-mi plac foarte mult o parte dintre filmele lui Sergiu Nicolaescu (Dacii, Mihai Viteazul, Atunci i-am condamnat pe totzi la moarte, Osanda, seria Comisarul, etc.), dar am ramas dezamagit PROFUND de ultimele sale creatii (de la Pctul Zero incoace)...recunosc ca atzi adus multe argumente pertinente in defavoarea lui, chiar m-atzi facut :D sa reanalizez din alte unghiuri o parte dintre filme...

Pitbull
22 Apr 2007, 15:57
Eiii, iacätä cä forumul nostru îsi probeazä utilitatea socio-culturalä! Ni se îmbucurä inima! :happy: :love: :happy:
Apropo de Serj, opinia mea de ansamblu e foarte apropiatä de a ta, dar alti confrati întru forum sunt chiar mai virulenti - nu-i recunosc chiar n'ica! Le respect opinia, desi cred cä exagereazä.
Asadarminte, asteptäm sä te vedem mai desfäsurat pe forum. Sectia "Cinematografia româneascä" chiar are nevoie de minti valabile, da' nici prin celelalte n-ar strica.

Apropo, de unde vine "Pashpix"? De la "Pix care familia lui de la patusopt în camerä?" Sau, poate, de la "pixul cu care s-a semnat proclamatia de la Islaz?" De la "48 de poze"? De la "Pozele lui Pasha"? "Pixul lui (Sinan) Pasha?"... :? Elucideazä-ne.

Carmine Galante
22 Apr 2007, 20:28
dar alti confrati întru forum sunt chiar mai virulenti - nu-i recunosc chiar n'ica!
E zero.

cat ballou
22 Apr 2007, 22:01
mi-a pläcut secventa din "Un comisar acuzä", când îi împuscä pe doi legionari prin ziar si äia cad si se durigä au ralenti de-a bâldâbâca pe scara hotelului. In 1981, am väzut la facultate ACEEASI SECVENTA în "Dillinger", de John Milius, cu Warren Oates (singura diferentä: nu erau doi legionari, ci un hoodlum; în rest, copiatä identic, cadru cu cadru!). Iar "Dillinger" nu fusese difuzat la noi.

uh, filmele astea doua sint scoase in acelasi an. am revazut Dillinger acu fo saptamina si secventa e cum zici, da mai stii... o fi fost f'un spirit al iepocii, a la Kant-Laplace, Lavoisier-Lomonosov, Hekel & Jekel si surorile Kessler. we'll never know...

Pitbull
22 Apr 2007, 22:45
uh, filmele astea doua sint scoase in acelasi an.
Nope.
"Dillinger" - 20 iulie 1973 (USA)
"Un comisar acuzä" - aprilie 1974 (România)
S-a filmat în toamna-iarna 1973-74. La fix ca sä fi avut timp sä vadä "Dillinger" si sä aibä proaspätä-n minte secventa aia. Oricum, seamänä prea mult, ca mizanscenä, ecleraj, decupaj, încadraturä, unghiulatie, montaj - totul... ca sä fie vreo coincidentä, chiar si sub umbrelele lui Kant si Laplace.

crissis
22 Apr 2007, 23:14
imi imaginez un serge ludic care reinventeaza si reinterpreteaza scene si situatii fundamentale. spiritul postmodernismului :lol:

Pashpix
22 Apr 2007, 23:34
Pashpix vine de la Pashparila, care era un iepurash foarte dragutz din nishte benzi desenate...shi am ajuns la Pashpix fiindca sunt un super-mega fan Asterix....cam asta e...:-D ai fost pe aproape...

Revenind la Serge...Oricat de antipatic le este omul multora, trebuie sa sa-i dam totushi Cezarului ce-i al Cezarului...mi se pare exagerat sa spui ca omul e zero barat in materie de film...A, ca n-are caracter....etc...asta e alta mancare de peshte...

Evident, Nicolaescu a profitat enorm de pe urma regimului trecut, a relatiilor cu doamna Maurer si alte doamne...dar eu nu l-as blama pentru asta...aaa...ca a scos si multe dejectzii din WC...pe langa cele cateva filme foarte bune, asta e altceva...

Carmine Galante
23 Apr 2007, 07:44
...mi se pare exagerat sa spui ca omul e zero barat in materie de film......
Zero era pana acum cativa ani, acum e un cacat decrepit care trage sa moara.

Pashpix
23 Apr 2007, 14:24
Fiecare cu parerea lui...Eu raman in continuare la ideea ca unele dintre filmele lui sunt foarte bune...am zis si mai devreme: Osanda, Dacii, Mihai Viteazul, Atunci i-am condamnat pe toti la moarte, Nemuritorii, Noi cei din linia intai, seria Comisarul. Mi-au placut, adica le consider Ok, si Capcana mercenarilor, Mircea sau Coroana de foc.
Nu m-au impresionat: Nea Marin miliardar, Oglinda, Ciuleandra...si nu mi-au placut absolut deloc, ba chiar le consider crunte dezamagiri: Ringul, Punctul 0, 15, Orient Express, Ultima noapte..., Accident, Mihail caine de circ, Pentru patrie, Triunghiul mortii. Restul nu le-am vazut inca.
Cam asta e punctul meu de vedere...

Proletar
26 Apr 2007, 23:37
Am o nedumerire apropo de unele filme ale lui Sergiu Nicolaescu...
mai exact de coloana sonora.
De pilda, in filmul "Intalnirea", cel cu Sergiu Nicolaescu, Ovidiu Iuliu Moldovan si Ioana Pavelescu, coloana sonora cuprindea pasaje din muzica lui Ennio Morricone.
E vorba de "Chi Mai" si "Le vent, le cri" din coloana sonora a filmului "Profesionistul", cu Belmondo.
Cum facea de avea o astfel de muzica? Numele lui Morricone nu era mentionat nicaieri pe genericul "Intalnirii". Pur si simplu, lua muzica si o baga in film, fara sa se prinda nimeni ca e copiata?

Pitbull
27 Apr 2007, 00:53
Da. Pe vremea aia, noi nu aveam o legislatie a drepturilor de autor care sä se acordeze cu cea internationalä, asa cä furam tot ce voiam. (In treacät fie zis, treaba asta a continuat si dupä Revolutie, stând la baza boom-ului editorial si video de la începutul anilor '90.) "Revansa", de pildä, nu avea deloc muzicä originalä, numai ilustratie muzicalä: teme vechi ale lui Oschanitzky (din comisari), si piese întregi ale unor formatii instrumentale sträine.
Dacä nu mä însel, "Intâlnirea" avea muzicä originalä de Adrian Enescu - deci, probabil au combinat-o si cu ceva ilustratie muzicalä.

Proletar
27 Apr 2007, 08:41
Da, pe generic figureaza Adrian Enescu, dar in secventa de final, de pilda, cand Nicolaescu vasleste, indepartandu-se cu barca de tzarm, se aud din plin sunetele lui Morricone.

crissis
27 Apr 2007, 16:16
iar in NEA MARIN MILIARDAR apare hitul lui jeff wayne, eve of the war :lol:

Pashpix
29 Apr 2007, 18:24
am mai gasit ceva amuzant legat de Sergiu....

Sergiu Nicolaescu, concediat pentru ca a avut erectie la „Haiducii“

Regizorul Dinu Cocea, cunoscut in lumea filmului roma nesc datorita palmaresului sau impresionant de filme istorice, precum: „Haiducii“, „Haiducii lu’ 7 cai“, sau „Zestrea domnitei Ralu“, l-a concediat in timpul filmarilor pe maestrul Nicolaescu, care isi demonstrase virilitatea, mai mult decat era cazul intr-o scena erotica. Sergiu Nicolaescu era la inceput de cariera, fara experienta, si nu stia cum e in fata camerelor de filmat, sub privirile atator persoane. „M-a aruncat intr-un pat si m-a pus sa ma frec cu o domnisoara pe care n-o mai vazusem pana atunci. Si am tot repetat, pana cand inevitabilul s-a produs. Eram si eu tanar, cat sa rezist?“, isi aminteste maestrul Nicolaescu. „Un actor trebuie sa se stapaneasca, sa reziste, nu are voie sa aiba erectii, mai ales cand da probe pentru un rol principal“, a replicat maestrul Cocea. Potrivit marturiei lui Sergiu Nicolaescu, regizorul, si-a batut joc atat de el, cat si de tanara alaturi de care a jucat scena buclucasa, marturisind ca doar el a avut acea proba, in care trebuia sa faca sex, restul actorilor demonstrandu-si talentele doar in lupta cu dus- manii. „Era un incompetent, de aia nu l-am vrut. Eu l-am facut cunoscut, prin faptul ca i-am dat sansa de a juca in filmul meu, dar daca n-a fost in stare, nu-i vina mea“, ne-a declarat Dinu Cocea. Contactat telefonic, Nicolaescu I-a facut sifilitic pe „colegul“ sau de breasla, amintindu-ne ca este un alcoolic, care are creierii imbibati de alcool, motiv pentru care nu-si mai poate aminti cum au stat lucrurile de fapt in timpul respectivelor filmari, de acum multi ani. Alaturi de Sergiu Nicolaescu, pentru rolul haiducului, care pleca in zorii-zilei la lupta apriga, au mai dat probe alti monstri sacri ai cinematografiei romanesti: Florin Piersic, Ion Dichiseanu si Emanoil Petrut.
ATAC - Stefania Bacanu -

RIP
29 Apr 2007, 19:11
am mai gasit ceva amuzant legat de Sergiu....

Sergiu Nicolaescu, concediat pentru ca a avut erectie la „Haiducii“

Regizorul Dinu Cocea, cunoscut in lumea filmului roma nesc datorita palmaresului sau impresionant de filme istorice, precum: „Haiducii“, „Haiducii lu’ 7 cai“, sau „Zestrea domnitei Ralu“, l-a concediat in timpul filmarilor pe maestrul Nicolaescu, care isi demonstrase virilitatea, mai mult decat era cazul intr-o scena erotica. Sergiu Nicolaescu era la inceput de cariera, fara experienta, si nu stia cum e in fata camerelor de filmat, sub privirile atator persoane. „M-a aruncat intr-un pat si m-a pus sa ma frec cu o domnisoara pe care n-o mai vazusem pana atunci. Si am tot repetat, pana cand inevitabilul s-a produs. Eram si eu tanar, cat sa rezist?“, isi aminteste maestrul Nicolaescu. „Un actor trebuie sa se stapaneasca, sa reziste, nu are voie sa aiba erectii, mai ales cand da probe pentru un rol principal“, a replicat maestrul Cocea. Potrivit marturiei lui Sergiu Nicolaescu, regizorul, si-a batut joc atat de el, cat si de tanara alaturi de care a jucat scena buclucasa, marturisind ca doar el a avut acea proba, in care trebuia sa faca sex, restul actorilor demonstrandu-si talentele doar in lupta cu dus- manii. „Era un incompetent, de aia nu l-am vrut. Eu l-am facut cunoscut, prin faptul ca i-am dat sansa de a juca in filmul meu, dar daca n-a fost in stare, nu-i vina mea“, ne-a declarat Dinu Cocea. Contactat telefonic, Nicolaescu I-a facut sifilitic pe „colegul“ sau de breasla, amintindu-ne ca este un alcoolic, care are creierii imbibati de alcool, motiv pentru care nu-si mai poate aminti cum au stat lucrurile de fapt in timpul respectivelor filmari, de acum multi ani. Alaturi de Sergiu Nicolaescu, pentru rolul haiducului, care pleca in zorii-zilei la lupta apriga, au mai dat probe alti monstri sacri ai cinematografiei romanesti: Florin Piersic, Ion Dichiseanu si Emanoil Petrut.
ATAC - Stefania Bacanu -

:w00t: :D :lol: sa moara Veta, din cate am citti pro si contra Sergiu nicolaescu asat chiar ca e dementa. Iar Dichiseanu pe post de haiduc ar fi iesit comedie.
Oricum cei de la ATAC puteau sa bage conversatia telefonica cu cei doi maestri,intr-un articol
:lol:

Proletar
29 Apr 2007, 19:20
deocamdata, sergiu nicolaescu are probleme de sanatate.
sa-l lasam, deocamdata, sa se odihneasca.

RIP
29 Apr 2007, 19:30
deocamdata, sergiu nicolaescu are probleme de sanatate.
sa-l lasam, deocamdata, sa se odihneasca.
da? n-am stiu , credeam ca filmeaza cu Bittman continuarea la comisarul Moldovan :huh: .

Proletar
29 Apr 2007, 19:41
am auzit acum la radio ca a avut azi sau ieri probleme cu tensiunea la mare.

Neuptolem
29 Apr 2007, 21:07
Chestia aia ar fi iesit naspa si daca era de-a-ndoaselea...cu erectia. Nu este o noutate, am vazut chiar la TV interviul cu acel regizor, afost postat cam tarziu mesajul (pentru mine). Si nu mi se pare nimic amuzant >
>...in Mr.and.Mrs.Smith Angelina a refuzat la scena de dragoste cu Brad Pitt, sa poarte acei bikini de culoarea pielii, asa ca mai lasati-o cu prostiile astea.

Pashpix
30 Apr 2007, 15:09
din fericire, nu a fost vorba de nimic grav.


Sergiu Nicolaescu, spitalizat la Constanta

Sergiu Nicolaescu a ajuns ieri dimineata, in jurul orei 7.00, la spitalul din Mangalia, acuzand dureri puternice in piept.

Medicii de acolo au decis ca trebuie consultat de specialisti, deoarece au luat in calcul posibilitatea unui preinfarct, asa ca l-au trimis pe regizorul de 77 ani la spitalul din Constanta.

Sergiu Nicolaescu le-a povestit medicilor ca e foarte obosit, a condus ore in sir si apoi s-a plimbat prin soare. Pentru ca rezultatele analizelor au fost bune, a parasit dupa doua ore spitalul.

LIBERTATEA

Carmine Galante
30 Apr 2007, 18:50
Sergiu Nicolaescu, spitalizat la Constanta
Si semnele sfarselii fizice isi arata coltii, de cele mentale nu mai vorbim.

LIBERTATEA
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pashpix
29 May 2007, 18:29
Intr-un interviu, actorul George Mihaita spunea ca in aceasta vara va juca in doua filme, dintre care unul in regia lui Sergiu Nicolaescu.

StefanDo
29 May 2007, 18:31
nicolaescu incepe in iunie filmarile la noul moldovan :D

Pitbull
29 May 2007, 18:33
Brânci de bug.
(Cä nu väd ce-a scris Stefan.)

.....

L.E. - Gata, acum väd.

Carmine Galante
29 May 2007, 22:22
Intr-un interviu, actorul George Mihaita spunea ca in aceasta vara va juca in doua filme, dintre care unul in regia lui Sergiu Nicolaescu.
Asa, si?

Pitbull
29 May 2007, 22:23
Asa, si s-ar putea sä fi fost ästa.

Pashpix
30 May 2007, 15:09
Da, aveti dreptate, pe 15 iunie vor incepe filmarile la "Comisarul Moldovan si ruleta ruseasca"...sau "Intoarcerea Comisarului"...whatever


"Comisarul Moldovan se intoarce" cu Badea si Bittman

Larisa Ionescu (Cronica Romana)

Pentru revenirea pe marile ecrane a "Comisarului Moldovan", Sergiu Nicolaescu a decis protagonistii: Mircea Badea va fi celebrul personaj la 30 de ani, Dan Bittman – la 40, iar el insusi va juca din nou rolul din anii ’80, la 70 de ani. Cineastul i-a mai cooptat in distributie pe George Mihaita, Vladimir Gaitan s.a., poarta in continuare discutii cu cativa actori straini, iar interpreta personajului principal feminin va fi o tanara actrita mai putin cunoscuta decat favoritele sale, Daniela Nane sau Maia Morgenstern, care lipsesc din acest proiect.

- Domnule Sergiu Nicolaescu, ati avut recent o problema de sanatate. Cum va mai simtiti?
- A fost o falsa alarma. Eu am crezut ca sunt dureri de inima, dar erau dureri intercostale.
- Care poate sa fi fost cauza?
- Eram la mare, la 2 Mai, m-am dezbracat si am stat la soare, si in noaptea care a urmat, m-am trezit cu dureri puternice in piept. A doua zi am mers la spital, mi-au facut analize si au constatat ca era vorba de un junghi intercostal. Nu era de la inima. N-am nicio astfel de problema, Doamne fereste!
- Asadar, va pregatiti de un nou film, "Comisarul Moldovan se intoarce". Cand veti incepe filmarile?
- Voi incepe in 15 iunie, iar filmarile vor tine doua luni. In ce priveste actorii romani, in mare parte i-am hotarat, o alta parte vor fi straini, dar deocamdata nu m-am decis in privinta intregii distributii.
- Totusi se stie ca ati purtat negocieri cu Mircea Badea si Dan Bittman. Acestia vor juca in mod sigur personajul principal, Comisarul Moldovan?
- Am cautat o persoana care sa semene cu mine tanar, iar cei doi seamana destul de bine cu mine in tinerete. Desi nu am incheiat contractele, e posibil sa joace ambii, Mircea Badea - Comisarul la 30 de ani, Dan Bittman – la 40 si ceva, si eu – la 70…
- Producator este "MediaPro Pictures", cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Care va fi bugetul productiei?
- Va fi un deviz mare, dar suma exacta n-o stiu in acest moment.
- Ca al lui Nae Caranfil la "Restul e tacere", cca 2,4 milioane de euro?
- Treaba lui. Nu am suma asta, dar in jur de 1,5 milioane euro am. "MediaPro Pictures" este un producator important, iar la sesiunea de concurs a CNC am castigat locul intai.
- Cine semneaza scenariul?
- Jurnalista Adina Mutar, impreuna cu mine. Dar n-as vrea sa spun nimic despre poveste, deocamdata.
- Lucrati la o noua carte?
- Nu, in momentul de fata n-am timp, ma ocup doar de film. Apoi, mai am de realizat o alta pelicula, dupa scenariul lui Corneliu Vadim Tudor, care se va numi "Candele de zapada", pe care vreau sa il fac dupa se incheiem filmarile la "Comisarul Moldovan".
- Va juca in acest proiect Oana Zavoranu?
- Nu, n-am ajuns inca la distributie. Tema va fi cel de-al doilea razboi mondial, scenariul fiind foarte interesant, un fel de comentariu pe marginea cumplitului macel.
- Tinand cont de faptul ca filmul dvs. "Mihai Viteazul" a fost vizionat de cca 20 de milioane de spectatori, la ce public va asteptati la urmatoarele productii?
- Au fost mult mai multi spectatori, pentru ca "Mihai Viteazul" a fost difuzat in anii ’70 de Columbia Pictures, in lumea intreaga. Deci "Mihai Viteazul" nu se compara cu niciun alt film.
- Sperati sa reeeditati acest succes de box-office?
- Nu. Nu se mai poate.
- De ce? E de vina situatia de acum a cinematografiei romanesti?
- Este o situatie grava, nu mai avem cinematografe in Romania. Asta e problema cea mai importanta la noi in acest moment.
- Inteleg ca toate vor fi vandute in viitorul apropiat…
- Da, vor fi scoase la licitatie si cele care mai exista , si vom ramane fara niciun cinematograf, exceptand mall-urile, care au niste cinematografele mici, 4-5 sali, singurele care mai aduc inca spectatori la cinema. Peste tot in Europa, inclusiv Slovacia sau Bulgaria, se sta mai bine ca la noi. In Romania nu s-a bagat niciun ban in sali, pentru ca toata lumea se grabeste sa faca film, dar nimeni nu mai investeste, sa modernizeze un cinematograf, sa puna o perdea, sa o imparta in mai multe sali mai mici, lucruri care se intampla in toata lumea, dar la noi, nu. Cinematografia romaneasca se afla in situatia… cea mai proasta cu putinta.
- Va veti mai implica in politica?
- Nu mai am timp. Vreau sa ma ocup numai de filme.

dorimena
08 Jun 2007, 20:15
Bai fratilor !!....cine se mai uita la filme cu si de ..."OBOSITUL" de nicolaesu, geo saizescu, ioan carmazan, stere gulea....???? nu vedeti fratilor ca sint senili si mai vor si ei ceva bistari.....ca neuronii lor lipsiti de inspiratie sint atrofiati...??? bai nene ...dati banii celor tineri : cristi puiu, cristi mungiu, adrian porumboiu, nae caranfil.....etc, care traiesc in aceste timpuri si nu in trecut... sint actuali, inspirati, moderni.......ca orice subiect resuscitat nu are nici o sansa in romania actuala. Si mai mult cind apare nicolaescu la televizor cu parkinsonul lui iti dai seama ... ...te cam apuca frica de strigoi...si cine ar vrea sa-l interpreteze pe senil.... in tinerete...????. Bai fratilor !!...trageti-l pe linie moarta ca e un vagon cu care nu se mai calatoreste.........dati-l la fier vechi ca a ruginit destul. Bai nene !! nu ati vazut ce filme de 2 lei a facut ....cu 50 de spectatori...si aia invitati..???? si ciclopul de geo saizescu....ce film e ala cu pacala se intoarce....la ce se intoarce ....bai nene...????( o mare jena la acesti fosti .....regizori) la ciolan.... la bani nemeritati cheltuiti doar ca sa-si traga TAINUL din amarita de cultura.??...ioan carmazan...cu jena de margo...film pe care nici el nu l-a inteles ...ca are un subiect dezlinat....aiuritor...cu actori oribili care nu au legatura cu cinematografia...si ca scopul lor e marea ciordeala din capitalul destinat ...FILMULUI SI ACTORILOR adevarati care lipsesc cu desavirsire din distributie...?????cine vrea sa-l mai vada pe mircea badea si pe bitman si pe oana zavoranu, andreea banica, mihaela radulescu, andreea marin ...si in film din moment ce ele ocupa 10 ore pe zi cu prezenta in emisiuni si in reclame pe toate posturile de televiziune.....??? dracu vrea sa le vada ca oamenii sint infectati de fetele lor false. ....Folositi in filme actori adevarati cu pregatire in domeniu nu parasute, gen nicoleta luciu ( pt galeata de ugere), cosmina pasarin, gina pistol, andreea spatar, ileana lazariuc, lili sandu,rocsana marcu si marele penibil liviu lae...etc...femei cu doi neuroni despre care tot romanul stie ca nu au nici o valoare decit ....CULCATE.....si folosite de batrinei la andropauza. Cine a inventat aceasta prostie ca daca un personaj dintr-un film este dan bitman ...filmul are succes...????? e un personaj anost fara inteligenta ....doar ca mai cinta si el cite ceva bine ...si acolo trebuia sa ramina .....la ce face cel mai bine . ...nu sa vina prezentator cu ticurile lui infecte si cu bugetul lui de cuvinte de le numeri pe degete. Eu nu vreau sa-l vad nici in film .....nici in emisiunea lui de 2 lei.........Scuzati-ma dar reteta voastra pentru obtinerea succesului IN FILM este depasita si....NASCUTA MOARTA.....este ca o corabie pregatita pentru prima si ultima calatorie........ " LUATI PULSUL STRAZII SI AL PUBLICULUI LARG" din teren nu de la televizor din ratinguri............... bafta !!! NOTA : sint un om trist ,care cunoaste o actrita ce a terminat cu exceptional UNATC-ul acum 3 ani .....si care merge numai la castinguri aranjate, la care cistiga numai parasutele fara nici o pregatire.....deci PILE, CUNOSTIINTE , RELATII (PCR) nu a murit ...pt ca nu vrea cadavrul comunist sa dispara in muzee............ vai de noi..!!!!

Pitbull
08 Jun 2007, 20:33
D-apäi Dorimena dragä... sau "drag", cä desi numele-ti sugereazä ceva feminin, în mesajul de mai sus spui spre final cä esti "un om trist" (iar tonul pare de asemenea, asa, mai învätat si bärbat)... Sigur cä ai perfectä dreptate - da' ce sä-i faci? Viata-i curvä... Uite, nu mai devreme de azi - s-a dus Pintea, Dumnezeu sä-l ierte, care pe lângä cä era un actor bun, s-a mai dovedit recent si un excelent profesor si regisor de teatru, punând anul trecut, cu studentii, acel fabulos "Jesus Christ Superstar"... Poate aici e-aici, Doamne-Doamne cheamä la el pe cine-i place, dar gândul c-ar putea Serjulicä sä-i facä filme cu "Nemurirea comisarului", sau Saizescu, cu "Päcalä-n Paradis", îl cam streseazä, asa cä amânä la maximum inevitabilul... Da' las-cä nu mai avem mult, nimeni nu viazä o vecinicie - nici chiar comisarii, oricât de re-în-viati ar fi ei, ba cu Serj însusi acu' treij de ani si ceva fix, ba mai nou cu Dani Bittmani si Mirci Bazi. Deci, sä nu disperäm. :happy:

(A, ti-am sters topicul aläturat, care avea exact acelasi continut. Sper cä nu te superi.)

Carmine Galante
09 Jun 2007, 18:29
NOTA : sint un om trist
Mda ...

Pashpix
17 Jun 2007, 13:08
http://www.prosport.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=45336

"Sportul e un mod de viata pentru mine!"

INTERVIU / SERGIU NICOLAESCU Cel mai cunoscut regizor roman a practicat in tinerete boxul, atletismul si rugby-ul, unde a fost chiar selectionat in echipa nationala

Adrian EPURE
adrian.epure@prosport.ro

L-am prins pe Sergiu Nicolaescu chiar in momentul ultimelor pregatiri dinaintea plecarii la Praga, unde a inceput in aceste zile filmarile pentru "Supravietuitorul", un nou film avandu-l ca protagonist pe celebrul comisar Moldovan.

Se stie ca sunteti o persoana foarte activa. Mai faceti sport pentru a va mentine in forma?

As minti daca as spune ca nu fac zilnic putina miscare. Fac antrenamente cu halterele, ce exercitii imi pot permite, pentru ca la v`rsta mea obosesti mai repede, plus ca mai sunt si problemele cu tensiunea. Chiar si atunci cand ma uit la televizor, de exemplu, incerc sa fac si cateva miscari. Sportul a fost mereu pentru mine un mod de viata.

Ati practicat vreun sport in tinerete?

Eu am inceput cu atletismul, la Timisoara. Am fost coleg cu fratii Raica, Ion Söter sau Luiza Ernst, adica generatia anilor 40. La inceput am fost alergator, pe urma am trecut la aruncari, unde am mers chiar binisor, la disc, in special. Aruncam bine, chiar daca nu aveam masa musculara, pe vremea aia era mult 40-41 m.

Nu v-ati g`ndit sa faceti performanta?

Ma antrenam de performanta, dar pe urma am intrat la {coala de Ofiteri de Marina si am intrerupt atletismul. |n Bucuresti m-am apucat de rugby, la Electrica, {tiinta (Sportul) si Dinamo. La un moment dat am ajuns si la nationala. (Se opreste) Erau alte vremuri! Apoi am intrat in cinematografie, in 1954, unde m-am apucat de filmari sub apa, fiind primul scafandru independent din Europa de Est. Corespondam pe atunci si cu celebrii Jacques Yves Cousteau si Emile Gagnan.

V-a placut si boxul...

Da, prima data am intrat intr-o sala de box cand aveam 12 ani, la Timisoara. N-a durat mult, pentru ca intr-o duminica m-a prins tata la un meci si mi-a tras o mama de bataie, spunandu-mi ca n-am ce cauta acolo, ca-mi stric fata... Am reluat boxul odata cu filmarile pentru "Ringul", la inceputul anilor 80. M-am antrenat cu trei mari specialisti, printre care Ion Chiriac, fost campion european.

{tiu ca luptele din film au fost reale, nu?

Aveam nevoie de o sala plina, asa ca am pus un afis: "Mare meci, Vasile Boghita, si el fost boxer, contra lui Sergiu Nicolaescu". S-a umplut Sala Polivalenta, dom'le, 5.000 de oameni! Ne-am batut pe bune, fara menajamente, ce sa mai!

Mai aveti vreun prieten din lumea sportului?

Nu mai am, toti au disparut dintre noi. Am fost prieten cu Lia Manoliu, un om de exceptie, a fost nevasta lui Raica. Acum n-a mai ramas decat numele stadionului, nici ala nu se stie cat va mai fi...

Mai mergeti acum pe stadione?

Nu mai am timp, nici macar la rugby.

Fotbalul va place?

C`nd e bun, imi place, dar nu sunt fan infocat. Este clar insa ca fotbalul e cel mai banos si mai atractiv dintre toate sporturile. Am prins si eu marea echipa a Ripensiei Timisoara, chiar tin minte ca am cunoscut toti marii jucatori de acolo, pe urma mi-a placut UTA, sau ITA cum i se spunea. Am urmarit mereu meciurile nationalei, mai mult pe vremea lui Hagi, dar si acum imi plac Mutu si Chivu.

Ati spus ca ati jucat la Dinamo. Ati ramas "c`ine rosu"?

Nu, sa fiu sincer, nu poate sa mai existe o corelatie intre simpatia pe care o port sportivilor si conducatorii actuali ai cluburilor. Sa ma ierte Dumnezeu!

Credeti ca acesti conducatori sunt mediatizati excesiv in dauna sportivilor?

Nu vreau sa intru intr-o discutie pe tema asta, dar numai cand ii vezi pe unii pe ecran te apuca groaza. Nu am vazut unul sa fie domn.

Ce parere aveti de violentele care apar tot mai des pe stadioane?

Cred ca e mai mult o refulare, un teribilism, o libertate prost inteleasa. Eu am facut parte dintr-o generatie care se manifesta prin sport, in primul rand. Ne-am intors la capitalism uit`nd partile bune ale vechiului regim si impamantenind exact ce era mai rau de la altii.

Spuneati la un moment dat ca i-ati vedea pe Gica Popescu si Marius Urzica in roluri de comisari...

Da, mai ales Gica Popescu e un tip foarte interesant. Cred ca a fost cel mai serios jucator pe care l-am avut noi. Nu am mai apucat sa le propun niciunuia sa joace intr-un film, dar sunt sigur ca ar da bine.

Gigi Becali a vrut la un moment dat sa cumpere filmul "Mihai Viteazul". Ati fi de acord sa-l vindeti?

El a folosit imagini din film pentru alegerile din 2004, fara sa-mi dea bani si fara sa aiba o permisiune scrisa. Din respectul pe care-l am pentru sport, n-am luat nicio masura. Gigi Becali este machedon ca si mine, e un baiat teribil care e insa plin de bune intentii. |i doresc, sincer, mult succes, dar cred ca ar fi bine sa fie mai atent in privinta imaginii publice, sa fie mai cumpatat. Daca s-ar ivi ocazia, as putea sa vand filmele, de ce nu?

{tiati ca fostul dumneavoastra coleg de platou, "Pistruiatul" - Costel Baloiu, a jucat fotbal in echipa cu "Magiun" Barbu?

{tiu. Lui Baloiu i-a lipsit perseverenta. N-a reusit sa faca performanta nici in actorie, nici in fotbal, nici in sofat... si n-a fost nici om de familie. N-a reusit sa loveasca niciodata bara, intotdeauna a dat pe langa! Imi pare rau de el, cred ca ar fi trebuit sa ram`na actor, pentru ca era foarte talentat.

Antrenorului Daciei Mioveni, Ion Moldovan, i se spune "Comisarul" datorita asemanarii de nume cu personajul dumneavoastra.

(z`mbeste) Da, e amuzant. Am citit si eu in presa, asta inseamna ca politistul din filmele mele ramane un personaj popular.

CARTE DE VIZITA

Sergiu Nicolaescu

Data nasterii: 13 aprilie 1930, T`rgu Jiu

Ocupatie: Regizor, actor, scenarist, politician

Filmografie (selectiva): Dacii (1966), Mihai Viteazul (1970), Cu m`inile curate (1972), Ultimul cartus (1973), Nemuritorii (1974), Un comisar acuza (1974), Osanda (1976), Revansa (1978), Duelul (1981), Ringul (1983), Noi, cei din linia intai (1985), Mircea (1989), Oglinda (1993), Triunghiul Mortii (1999), Orient Express (2004), 15 (2005)

A jucat si in c`teva filme care n-au fost regizate de el:
Felix si Otilia (1972), Dragostea incepe vineri (1973), Pistruiatul (1973), Drumuri in cumpana (1978), L'homme pressé (2005)

A fost senator PSD in perioada 1992 - 2004

Carmine Galante
17 Jun 2007, 19:28
Nu se intelege nimic.

lady_mystyque
17 Jun 2007, 20:47
am inceput sa ma satur de nenea nicolaescu peste tot apare si vad ca nu vrea sa se mai lase.... vorba aia vremea lui a trecut de muuuult tare... dar vad ca sta lipit de ecrane ca un vis urat de care nu mai scapi... il cauta moartea pe acasa si el umbla pe la televiziuni... :hmm:

Pitbull
17 Jun 2007, 21:04
Cä bine zici! Nici nu s-ar compara, dacä l-ar cäuta moartea pe la televiziuni, si el ar sta p-acasä!

(Altfel, Pashpixule, îmi datorezi o bere pentru timpul si efortul de a-ti citi copy-paste-ul. Dacä vrei sä nu dai faliment, cinstind toatä CineMagia cititoare, iute-iute copie-ti* textul în Word, bagä un Find/Replace la toate diacriticele curului, înlocuindu-le cu niste caractere mai de Doamne-citeste, si edit in back acilea. As face eu treaba asta, da' mi-e o lene de n-am unde dormi la noapte - si te-ar costa TREI beri, nu una!
__________________________________________________ _______
* - Fromä contemporan-tâNNpitä a verbului "copiazä-ti". (n.a.)

lady_mystyque
17 Jun 2007, 22:36
Cä bine zici! Nici nu s-ar compara, dacä l-ar cäuta moartea pe la televiziuni, si el ar sta p-acasä!
din pacate asta nu se intampla.... :? trimite-ti un sms la moarte si dati-i indicatiile de rigoare.. ca se pierde saraca la cat circula omu' :lol:

Pitbull
17 Jun 2007, 23:10
trimite-ti un sms la moarte
Stai, sä vedem dac-am înteles bine... :?

Deci:
- Scriu un SMS
- Acestui SMS al meu îi spun sä se ducä în Irak
- Când aterizeazä acolo, mi-l räpesc partizanii si mi-l omoarä.
__________________________________________________ _
- Mi-am trimis un SMS la moarte

Morala:
Nu cerceta aceste legi
Cäci esti nebun de le-ntelegi.
(Cosbuc)

lady_mystyque
18 Jun 2007, 00:53
trimite-ti un sms la moarte
Stai, sä vedem dac-am înteles bine... :?

Deci:
- Scriu un SMS
- Acestui SMS al meu îi spun sä se ducä în Irak
- Când aterizeazä acolo, mi-l räpesc partizanii si mi-l omoarä.
__________________________________________________ _
- Mi-am trimis un SMS la moarte

Morala:
Nu cerceta aceste legi
Cäci esti nebun de le-ntelegi.
(Cosbuc)
:D :D ok am inteles merge si asa dar vorbeste cu haysam ca sa fii sigur ca-ti prind sms-ul... :lol: :lol:
bun ideea era trimite-ti un sms Mortii (doamna cu coasa) ca sa nu se mai ratacesca si sa-l gaseasca pe personajul in cauza ...
pitbull era seara si eram obosita .. de fapt sunt si acum ca e 2.00 deci fii bland dar nu bland de tot pt ca imi plac oamenii cu un simt al umorului mai ironic intrucat asa sunt si eu... :P

Pitbull
18 Jun 2007, 01:08
trimite-ti un sms la moarte
bun ideea era trimite-ti un sms Mortii (doamna cu coasa)
Nu cumva... :?
Nu cumvaaa... ;):?
Nu CUMVA ideea era "trimiteti" (voi/dvs) un SMS, în loc de "trimite-ti" (tu) un SMS (al täu?) ;):P:D
fii bland dar nu bland de tot pt ca imi plac oamenii cu un simt al umorului mai ironic intrucat asa sunt si eu... :P
E, fui potrivit de blând dar nu de tot? :hmm:

lady_mystyque
18 Jun 2007, 10:01
trimite-ti un sms la moarte
bun ideea era trimite-ti un sms Mortii (doamna cu coasa)
Nu cumva... :?
Nu cumvaaa... ;):?
Nu CUMVA ideea era "trimiteti" (voi/dvs) un SMS, în loc de "trimite-ti" (tu) un SMS (al täu?) ;):P:D
fii bland dar nu bland de tot pt ca imi plac oamenii cu un simt al umorului mai ironic intrucat asa sunt si eu... :P
E, fui potrivit de blând dar nu de tot? :hmm:
trimiteti
:D ai prins ideea .... si da ai fost destul de bland... ;)

Pashpix
18 Jun 2007, 10:31
:)) Se vede treaba ca iti sunt dator vandut, Pitbull;)) Am rezolvat si trebusoara cu interviul...care a aparut in ProSportul de ieri...

Pitbull
18 Jun 2007, 12:32
Asa, vezi! :)
O bere fin'cä l-am citit...
Incä una, pen'cä am pontat (adicä ti-am vândut pontu' - nu Ponta! :sick: )
Pentru cine stä si se-ntreabä:
Initialmente, interviul împricinos era plin de [-uri, ]-uri, `-uri, =-uri, \-uri, |-uri, etc.-uri.
Acum nu mai e.

* * *

Chibzuialä:
Uite, dom'le, cä Serj tot mai e bun la ceva!
Cum ne face el pe noi sä ne investim timpul vital în discutinteresante! :hmm:

andrei-gl
28 Jun 2007, 15:22
heh am urmarit topicu asta si am vazut ca l-ati cam terfelit pe sergiu nicolaescu. acum nu zic k vai de mine c valoare internationala este el, ce filme nemaipomenite a facut el toata cariera. nu frate, stiu k a facut si niste mizerii, dar stiu totusi k a facut si filme bune, uneori chiar foarte bune(ex Mihai, Dacii, chiar si comisarii) si ca este cel mai mare regizor roman, este?
cel putin el reprezinta perioada comunista in materie de film. daca intreaba cineva de cinematografia romaneasca din perioada aceea, automat se raspunde nicolaescu. acum incep sa apara altii, care speram k vor creste si nu vor ramane la umbra unui singur succes...

in concluzie mi se pare nedrept sa il denigram pe un om care a facut destul de multe pentru filmul romanesc. ce daca are si jeguri de film in "palmares"? ce daca injura lumea pe platou, hehe si nu recunoaste unele valori?

daca ne descotorosim de amintirea lui ramanem cu o foaie alba, cu un gol in istoria cinematografiei romanesti. el a facut mai multe decat restul regizorilor si asta cred k ii da niste drepturi.

normal, ulcioru nu merge de multe ori la apa si acum spre sf carierei s-a senilizat o leaca, nu-i mai ies pasientele, c'est la vie

dar de facut a facut :-??

Pitbull
28 Jun 2007, 16:28
este cel mai mare regizor roman, este?
Nu.

cornel
29 Jun 2007, 07:42
daca ma pun in locul lui Sergiu cred ca la fel as fi facut...

daca tara iti da bani sa faci filme dupa chipul si asemanarea ta, pai de ce sa nu-i folosesti

problema e ca banii sunt publici si filmele pe care le face sunt pentru 500 de spectatori (inclusiv fanii)

NU E PROST ALA CARE CERE CI ALA CARE DA

gionloc
29 Jun 2007, 09:39
este cel mai mare regizor roman, este?
Nu.

cum nu!??
e cel mai mare!
stii tu vreunul mai in virsta? :P

Pashpix
29 Jun 2007, 10:14
Pana la urma situatia e ca la fotbal...Echipa care castiga campionatul este number 1, chiar daca poate cea de pe locul doi a jucat mai spectaculos...
Este indiscutabil ca Sergiu Nicolaescu are in palmares cateva filme foarte bune (Dacii, Mihai Viteazul, Osanda, Atunci i-am condamnat pe toti la moarte), altele bune (Comisarii, Nemuritorii, Capcana condamnatilor, Noi, cei din linia intai)...si celelalte, care nu sunt unanim apreciate...
La fel, nu se poate pune la indoiala faptul ca are cei mai multi spectatori...si cele mai mari vanzari la DVD-uri...
Sigur ca nu este detinatorul adevarului absolut, dar mi se pare nedrept sa nu i se recunoasca niciun merit...omul a facut multe lucruri bune pentru cinematografie...este ca un brand de tara, daca vreti (citeam zilele trecute in EVZ un reportaj facut in Coreea de Nord...despre Romania, oamenii de acolo stiau doar de Ceaucescu, Gherghiu Nicolaescu, Aro si Dacia)...
Fie ca ne place sau nu, filmele lui vor aduce mai degraba lumea in salile cinematografelor...decat un titlu (e primul care mi-a venit in minte) ca "Ingerul necesar" (nu l-am vazut, deci nu stiu daca e bun sau rau)
Pana la urma, ne putem supara ca CNC i-a dat 600.000 de euro, dar nu pentru ca face filme...Daca omul vinde, fie ca produsul e bun sau rau, evident ca unei case ca MediaPro Pictures ii convine sa-i dea niste bani....sau sa-i scoata pe piata DVD-urile...
Pana la urma, cred ca fiecare ar fi facut la fel in locul lui...De ce sa ma opresc daca filmele mele inca se vand? E ca si cum i-ai spune lui Mircea Lucescu sau lui Giovanni Trappatoni sa lase pe altii mai tineri in locul lor...De ce fratilor daca oamenii inca mai sunt competitivi?

Proletar
29 Jun 2007, 10:49
despre Romania, oamenii de acolo stiau doar de Ceaucescu, Gherghiu Nicolaescu, Aro si Dacia)...

Fie ca ne place sau nu, filmele lui vor aduce mai degraba lumea in salile cinematografelor...decat un titlu (e primul care mi-a venit in minte) ca "Ingerul necesar" (nu l-am vazut, deci nu stiu daca e bun sau rau)
Pana la urma, ne putem supara ca CNC i-a dat 600.000 de euro, dar nu pentru ca face filme...Daca omul vinde, fie ca produsul e bun sau rau, evident ca unei case ca MediaPro Pictures ii convine sa-i dea niste bani....sau sa-i scoata pe piata DVD-urile...
Pana la urma, cred ca fiecare ar fi facut la fel in locul lui...De ce sa ma opresc daca filmele mele inca se vand? E ca si cum i-ai spune lui Mircea Lucescu sau lui Giovanni Trappatoni sa lase pe altii mai tineri in locul lor...De ce fratilor daca oamenii inca mai sunt competitivi?

La cultura cinematografica a nord-coreenilor, nu ma mira ca-l plac pe "Gherghiu Nicolaescu". Chiar sunt curios sa aflu gusturile in materie de film ale multiculturalizatului popor coreean.
Trappatoni a mai castigat si el niste campionate in peninsula si cupe europene, dar Nicolaescu ce performante are?

lady_mystyque
29 Jun 2007, 11:16
este cel mai mare regizor roman, este?
Nu.

cum nu!??
e cel mai mare!
stii tu vreunul mai in virsta? :P
varsta nu este egala cu calitatea :lol:

ulrich
29 Jun 2007, 11:18
singurele lucruri ptr. care ma uit la filmele lui sunt locatiile(a filmat foarte mult in bucurestiul vechi,cel daramat de ceausescu;e un bun material de arhiva)si muzica lui richard oschanitzky.

Pitbull
29 Jun 2007, 11:38
Bump de vizualizat.

Proletar
29 Jun 2007, 11:47
Bump de vizualizat.
ce-i aia "bump de vizualizat"? :)

Pitbull
29 Jun 2007, 11:58
Forumul ästa are un bug. La unele pagini mai înaintate ale unor topicuri, când sunt doar 1-2 mesaje sus, din afarä vezi numärul corect de pagini (sä zicem, 9), si ultimul user (sä zicem, Ulrich), da' când clichezi, te duce la pagina anterioarä jos; deci, nu vizualizeazä ultima paginä, cu ale ei 1-2 mesaje; o face doar de la al treilea, asa cä postezi un "Bump", ca sä le vizualizezi p-alea douä dinainte.

Proletar
29 Jun 2007, 12:02
Forumul ästa are un bug. La unele pagini mai înaintate ale unor topicuri, când sunt doar 1-2 mesaje sus, din afarä vezi numärul corect de pagini (sä zicem, 9), si ultimul user (sä zicem, Ulrich), da' când clichezi, te duce la pagina anterioarä jos; deci, nu vizualizeazä ultima paginä, cu ale ei 1-2 mesaje; o face doar de la al treilea, asa cä postezi un "Bump", ca sä le vizualizezi p-alea douä dinainte.

Da, pai chiar mai devreme vedeam ca ultimul mesaj postat era al lui ulrich, dar cand dadeam click, vizualizam doar pagina 8.
Bun bumpul! :)

klein
29 Jun 2007, 12:02
nu ca ar fi locul acestei informatii la "Sergiu Nicolaescu..." dar cum aici se incinge discutia, va trimit link-ul unui colocviu despre filmul politist organizat la Paris, in care este si o comunicare despre filmele lui SN: a mea. :P
bineinteles sa nu va asteptati la o abordare cinefilica ci la una "stiintifica"
http://www.pec5.info/

Pashpix
30 Jun 2007, 16:41
Trappatoni a mai castigat si el niste campionate in peninsula si cupe europene, dar Nicolaescu ce performante are?

Din punct de vedere artistic, nu contest ca ultimele lui creatii, in special cele de dupa Revolutie (Oglinda, Punctul Zero, Triunghiul Mortii, Orient Express, 15) nu se ridica la valoarea celorlalte....dar...revin si spun ca a adus spectatori, a vandut DVD-uri....fapt ce reprezinta totusi o performanta...Nu e vorba ca vreau neaparat sa-i tin partea, dar imi place sa privesc lucrurile obiectiv. Si asta este pana la urma adevarul.
Eu sper sincer ca si Mungiu (abia astept sa-i vad filmul), Nemescu (i-am cumparat deja DVD-ul) sa aduca oamenii in salile de cinema...si de ce nu?poate "432" sau "California Dreamin" sa ajunga in competitia pentru Oscar...Dar asta e deja alta discutie.
Pe de alta parte, sunt convins ca "Supravietuitorul" nu va fi un esec. Daca este posibil ca artistic filmul sa mai scartzaie, este foarte probabil ca destui spectatori sa vina ca sa vada noile aventuri ale lui Moldovan&Limba. Cel putin eu unul sunt destul de curios.

andrei-gl
01 Jul 2007, 11:57
trecutul. adica firma. :D

Pitbull
01 Jul 2007, 12:24
prezentul. adicä täblia. :D

cornel
02 Jul 2007, 08:22
Oare merita atat de mult omul asta ?
Ma refer la faptul ca s-au scris peste 9 pagini la acest subiect.
Aici e ca la fotbal poti avea favoriti, poti avea dusmani sau pur si simplu poti sa fii indiferent si sa savurezi spectacolul sau poti sa te duci la teatru ;)

sergiu puiu
08 Jul 2007, 00:02
ok, Sergiu face filme imbecile. De acord. Are sutinere politica?Are. A fost preferatul unui anume partid?NU! A primit finantare indiferent de guvernare.
Impostura nu are culoare politica.

Talentat sau nu ... la CNC fara proptele nu se poate.
Jos palaria in fata lui Porumboiu dar citi isi permit sa faca lung metraj cu bani de la parinti?

Din pacate REGULAMENTUL dupa care se impart finantarile CNCului a fost negociat chiar si de catre cei tineri(Mungiu,Puiu,Giurgiu,Muntean).Tot ei cazut la pace cu reprezentantii "batrinilor"(Dragan,Nicolaescu etc). Pt. ca Nicolaescu(si altii ca el) nu au avut succes in festivaluri internationale a fost lasata o portita pentru ei. Adica daca ai avut incasari mari cu un film primesti o nota similara unui regizor care a cistigat un pogon de premii.

Deci sa iesi apoi in presa(Puiu,Mungiu) si sa pozezi in victima a sistemului este cam prea mult.
Recapitulare
Puiu-cind a primit finantare pentru lung metraj ... nimic nu-l recomanda ca fiind un regizor care sa merite sprijinul CNC(sucrt metraje premiate nu avea in rucsacul lui de haiduc mioritic).Mai mult, nici nu a reusit sa terminte filmul cu banii primiti de la CNC.Cine a sarit in ajutorul lui Puiu?Pintilie. De ce? Doar pentru ca cel ce semna imaginea filmului(Stavila) era fiul directorului studioului cinematografic din ograda Ministerului Culturii. Studiou unde Pintilie functioneaza dupa bunul lui plac.

Mungiu-pina la OCCIDENT(primul sau lung metraj) a fost finantat de catre CNC pentru realizarea a 3(trei) scurt metraje. Deci pe banii CNCului a facut pina acum 3 scurt metraje si 2 lng metraje.

in rest numai de bine

Pitbull
08 Jul 2007, 00:09
Adevärat, partial tezist, si aproape total off-topic (mai putin amorsa). Avem topicuri despre finantärile C.N.C., tot în sectiunea asta.

sergiu puiu
08 Jul 2007, 09:16
servus,
off topic nu este. nu stiu daca te referi la ce-am postat eu.
pai sergiu era crucificat in ovatiile celor ce-i slavesc pe rasfatatii CNCului de acum.
de aici si veninul impotriva lor. cum am spus, nicolaescu a facut si face doar filme mediocre.

ti-am postat un alt topic despre CNC ca ma doare tare.
:)

Pitbull
08 Jul 2007, 11:09
Servus back,
N-o sä ne certäm acum; ti-am scris în al doilea topic nou (äla de nu l-am blocat), câte ceva despre cum obisnuim sä ne organizäm pe-aici. Esti încä foarte nou (apropo, welcome to CineMagia!), deci e firesc sä nu fii încä familiarizat cu unele obiceiuri ale casei. Nu-i nimic, în scurt timp se va rezolva de la sine.

sergiu puiu
08 Jul 2007, 15:56
pitbull,
daca topicul referitor la CNC ar fi avut un alt titlu ... ar fi avut un mai mare succes.
asa pare menit doar sa "promoveze" o stire preluata fie de pe siteul cncninema.ro fie din presa.

desi nou aici pot sa remarc un lucru.
nimeni nu pune accent pe modul cum se obtin banii de la CNC.
se critica doar filmele rezultate. X e mai timpit de Y, Z este mai talentat decit T.
:)
daca se repara soseaua injuri apoi doar groapa aparuta la 1 luna de la reparatie? nu injuri siiiii muncitorii ce si-au sprijinit falca in lopata? nu injuri siiiiii firma? dar licitatia? dar primaria?
:)
ok,iti sugerez un nou topic.alege tu un titlu dar care sa fie mai general. ceva de tipul ... "despre CNC", "CNC,cine cu cine si dece?" etc
:)
bafta
un fost proprietar de dobermani

Pashpix
02 Oct 2007, 12:46
Nicolaescu: „Un fleac, nu m-au finantat“Gabriela Lupu, Alexandra Olivotto
--------------------------------------------------------------------------------

Aparut in editia din 2 Octombrie 2007
Printre perdantii notabili ai concursului de scenarii CNC s-au numarat Sergiu Nicolaescu, Ioan Carmazan si Mircea Daneliuc. In topul cistigatorilor conduc Nae Caranfil, Radu Jude si Cornel Mihalache.

Per total, opt milioane de lei au fost acordati ieri cistigatorilor de la sectiunea de lungmetraj fictiune de la concursul de scenarii organizat de Centrul National al Cinematografiei.

Cel mai mare credit, in valoare de 1.920.000 de lei, l-a obtinut regizorul Nae Caranfil pentru coproductia “Alice in tara tovarasilor”, notata cu punctajul total de 68,95. Insa, in functie exclusiv de scenariu, cea mai mare nota si-au adjudecat-o regizorul Calin Netzer si scenaristul Tudor Voican - 9,00 in comparatie cu 8,73 al lui Caranfil - pentru lungmetrajul “Medalia de onoare”. Cineastul considera ca punctajul sau total este mai mic din cauza faptului ca are drept producator o firma mica si recent infiintata, Scharf Advertising, cea a directorului de imagine Liviu Marghidan. Netzer s-a declarat surprins si deoarece suma obtinuta in urma concursului este aproximativ jumatate din aceea pe care o cerusera. “Medalia de onoare” este, potrivit regizorului, un film despre batrinete si singuratate, a carui actiune se petrece in 1995. Al doilea cistigator de la sectiunea de lungmetraj este “Sint o baba comunista”, cu scenariul semnat de Lucian Dan Teodorovici dupa romanul omonim al lui Dan Lungu, in regia lui Stere Gulea. Printre cineastii care au primit credite la aceasta sectiune se numara Adrian Istratescu-Lener, Dan Pita, Ovidiu Georgescu si Alexa Visarion.

Marii perdanti ai acestei categorii sint Ioan Carmazan, cu patru proiecte respinse, Mircea Daneliuc, care a obtinut un punctaj total de 41,54, dar si Sergiu Nicolaescu, al carui proiect “Poker”, cu un scenariu de Adrian Lustig, a luat nota 3,73 si, per total, 40,29 din 100 de puncte. Regizorul a declarat ca nu va depune nici o contestatie: “A fost un juriu care din capul locului mi s-a parut subiectiv. La o nota de trei nu se mai poate depune nimic, e o prostie. Astea sint note care sa nu iti dea nici o sansa. Am un aport, am o cariera, filmele cele mai de succes, ca «Orient Expres». Eu nu am facut nici un film slab in ultima vreme”, a afirmat Sergiu Nicolaescu. “Anul trecut, scenariul de la «Poker» era primul sub linie. Este o piesa dupa Lustig care a avut un succes deosebit si, asa cum era conceput, putea fi o comedie de succes”, a detaliat regizorul. Printre perdanti s-au numarat si Marius Moga si Mihaela Radulescu, dar si Dan Puric. La aceeasi categorie li se alatura Nicolae Margineanu, Geo Saizescu, Horatiu Malaele si Marius Barna.

La sectiunea de debut in lungmetraj au existat doar patru cistigatori: “Cea mai fericita fata” al lui Radu Jude, cu scenariul scris de acesta si de Augustina Stanciu, “Cealalta Irina (Alegerea)”, de Andrei Gruzsniczki, al carui script are trei autori, “Eu cind vreau sa fluier, fluier”, cu un scenariu de Catalin Mitulescu si avindu-l drept regizor pe Florin Serban. Locul patru l-a ocupat “Periferic”, cu un scenariu de Cristian Mungiu si Ioana Uricariu, iar autorul peliculei va fi Anatol Reghintovschi. Cineastul cistigator de Palme d’Or a semnat si scenariul unei alte pelicule premiate de CNC, si anume scurtmetrajul “Baia Mare - Constanta si retur”, in regia lui Constantin Popescu. Igor Cobileanschi, un autor cunoscut de scurtmetraje, nu isi va face debutul in lungmetraj, cel putin nu in urma acestui concurs CNC. Tot pe lista perdantilor de la aceeasi sectiune figureaza Razvan Radulescu si Stefan Peca.

Proiectul cu care Radu Jude a cistigat un credit de un milion de lei este dezvoltarea in format de lungmetraj a unui scurtmetraj care fusese respins la concursul CNC de anul trecut, potrivit declaratiilor regizorului. Filmul este inspirat de o intimplare reala la care Jude a participat in calitate de martor ocular. “Actiunea se petrece aproape in timp real. O fata, in timp ce filmeaza un testimonial, vorbind despre masina pe care tocmai a cistigat-o la un concurs, incepe un diferend cu parintii ei, care au propriile planuri in ceea ce priveste vehiculul proaspat obtinut”, a rezumat scenariul Radu Jude.

Cornel Mihalache va face trecerea de la filmul documentar la acela de fictiune, el primind cel mai mare punctaj la categoria scurtmetraj de fictiune pentru scenariul “Capsuni in aprilie”. “Ma bucur ca am spart in sfirsit gheata si ca voi face un film de fictiune. E o poveste simpla si scurta, filmul va avea 15 minute, foarte emotionanta despre relatia tata-fiu”, considera Mihalache. La categoria scurtmetraj, printre cistigatori se numara si Hanno Hofer, in dubla calitate: regizor si scenarist. La perdanti apar si nume grele precum Iulia Rugina, Philip O’Ceallaigh si Hanno Hoffer, cu proiectul “Nu-i chiar asa de cald”, dar si Cristian Nemescu. Un personaj iesit din comun pe aceasta lista este compozitorul Marius Moga, in calitate de regizor al “Licuriciului” de Lia Bugnar.

Tinarul scenarist si regizor Adrian Sitaru, detinatorul Trofeului Leopardul de Aur pentru scurtmetraj, la Festivalul de film de la Locarno din anul curent, a ratat la mustata aceasta sesiune a concursului CNC. El a primit pentru scenariul scurtmetrajului “Pechinezul” nota 8,66, cu un punctaj total de 48,85, iar pentru cel intitulat “Colivia”, 7,26, cu un punctaj total de 41,85. “Eu am intrat ca independent in acest concurs, asa mi-am si dorit de altfel si nu am avut in spate o casa de productie de renume. Printre scenariile cistigatoare se numara si doua care au primit note mai mici decit ale mele, dar ele au avut un punctaj total mai mare pentru ca aveau producatori puternici, Domino Film si MediaPro Pictures. Calculele par a fi corecte, nu cred sa se fi facut vreo magarie. E totusi frustrant pentru ca in sesiunea din 2005 am cistigat concursul chiar fara un producator de renume. Probabil ca atunci au fost mai multi bani alocati proiectelor”, a declarat Adrian Sitaru, care nu va depune nici o contestatie.

La documentar si animatie, locul intii a revenit colaborarii dintre Andrei Ujica si Razvan Radulescu, coproductia intitulata “Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” obtinind un credit de 550.000 de lei si nota 9,08. Printre cistigatorii acestei sectiuni s-au numarat si Constantin Popescu si Dumitru Budrala. Singura animatie care s-a ales cu fonduri a fost aceea intitulata “Cernozaurii”, de Radu Dinulescu. La perdanti apar insa numele Radu Muntean si Gheorghe Preda. Cit priveste categoria dezvoltare de proiecte, printre cistigatori s-au numarat Radu Potcoava (25.000 de lei), dar si Iulia Rugina, Razvan Radulescu, Alexandru Solomon, Gabriela Adamesteanu si Radu Gabrea.

Printre scenariile intrate in concursul CNC au fost multe care trateaza realitatile societatii romanesti de azi, cum e cazul copiilor de capsunari, dar si unele care se intorc spre perioada comunista, dar nu cu incrincenare, ci cu mult umor, cum e cazul proiectelor “Alice in tara tovarasilor”, scenariul lui Nae Caranfil si “Sint o baba comunista”, scenariul lui Lucian Dan Teodorovici, regia Stere Gulea, potrivit Magdei Mihailescu, membra a juriului.


IATA CA S-A INTAMPLAT SI ASTA PANA LA URMA!

Pashpix
02 Oct 2007, 12:50
Nicolaescu a picat examenul cu nota 3,73
de Nicoleta Zaharia (Adevarul)

Concursul de finanþare al Centrului Naþional al Cinematografiei a fãcut dreptate tinerilor cineaºti

Regizorul Nae Caranfil este primul pe lista câºtigãtorilor concursului de finanþare al Centrului Naþional al Cinematografiei, cu "Alice în þara tovarãºilor".

La coada clasamentului se aflã însã câºtigãtorul de anul trecut, Sergiu Nicolaescu, al cãrui proiect a fost notat cu 3,73. Dupã ce ani la rând controversatul regizor obþinea crema finanþãrilor, la ediþia din acest an s-a fãcut dreptate tinerei generaþii, care a dovedit cã face faþã provocãrilor festivalurilor internaþionale.

Proiectul de film al lui Nae Caranfil, "Alice în þara tovarãºilor", a obþinut cea mai mare finanþare - 1,92 milioane de lei - la prima sesiune a concursului organizat de Centrul Naþional al Cinematografiei.

Pe lista premianþilor se aflã ºi câºtigãtorul de anul acesta al Palme d’Or de la Cannes, Cristi Mungiu, care a intrat în cursã cu douã scenarii, "Periferic" ºi "Baia-Mare-Constanþa ºi retur" (singurul din concurs notat cu 10).

Vor mai primi finanþare alte ºase lungmetraje: „Sunt o babã comunistã" de Stere Gulea, un proiect în regia lui Cãlin Netzer, „Medalia de onoare", „Domniºoara Cristina" ale regizorului Adrian Istrãtescu Lener, „Ceva bun de la viaþã" dupã un scenariu de Rãzvan Rãdulescu, în regia lui Dan Piþa, „Acvariul domnului «U»", regia Ovidiu Georgescu ºi „Recviem pentru un evreu", o peliculã despre Mihail Sebastian, dupã un scenariu de Adrian Lustig, în regia lui Alexa Visarion.

Sergiu Nicolaescu, câºÂ*tigãtorul de anul trecut al concursului, a pierdut în faþa tinerei generaþii ºi spune cã nu are de gând sã depunã contestaþie. Proiectul sãu, "Poker", a fost notat cu 3,73. "Nu am fost anunþat de nimeni. Anul trecut am câºtigat, anul acesta, nu... Se întâmplã", ne-a declarat scurt regizorul.

Marius Moga ºi Mihaela Rãdulescu, printre perdanþi

Pe lista perdanþilor se gãsesc ºi compozitorul Marius Moga, vedeta tv Mihaela Rãdulescu ºi regizorul Dan Puric. Marius Moga a picat cu proiectul de scurtmetraj de ficþiune "Licuriciul", iar "Zaraza" Mihaelei Rãdulescu, care semneazã scenariul ºi regia, a primit doar nota 2. Nici proiectul "Metropolis, my love", scenariul ºi regia Dan Puric, nu a avut mai mult succes. A ocupat locul 40 la secþiunea Debut ºi a primit nota 2 pentru scenariu.

Carmine Galante
02 Oct 2007, 16:33
dar si Sergiu Nicolaescu, al carui proiect “Poker”, cu un scenariu de Adrian Lustig, a luat nota 3,73 si, per total, 40,29 din 100 de puncte.
:lol: :lol: :lol:
Regizorul a declarat ca nu va depune nici o contestatie: “A fost un juriu care din capul locului mi s-a parut subiectiv. La o nota de trei nu se mai poate depune nimic, e o prostie. Astea sint note care sa nu iti dea nici o sansa. Am un aport, am o cariera, filmele cele mai de succes, ca «Orient Expres».
Yeah right, BOB, mata vrei mazare?
Eu nu am facut nici un film slab in ultima vreme”, a afirmat Sergiu Nicolaescu. ».
Ce nesimtit. Sa speram ca biologicul il va impiedica sa incerce sa mai faca film ever.

“Printre perdanti s-au numarat si Marius Moga si Mihaela Radulescu, dar si Dan Puric. La aceeasi categorie li se alatura Nicolae Margineanu, Geo Saizescu.
Adevarate valori, mai ales nea geo.

Ma intreb ce o fi cu astia de la CNC, care or fi dedesubturile ?

Pitbull
02 Oct 2007, 17:17
Interesantä întrebare. Un posibil räspuns ar fi: sacrificarea câtorva oi. In ultimii ani, si mai ales de când a intervenit si Cristi Puiu, scandalurile deveniserä prea violente; era fatal ca, într-un viitor palpabil, cineva sä dea drumul anchetelor pentru fraude. Prin urmare, au înteles pânä si ei cä era cazul sä lichideze cele mai flagrante si monstruoase imposturi.
Oricum, preväd cä-n curând vor începe sä transpire si date concrete.

Pashpix
05 Oct 2007, 09:20
Sergiu Nicolaescu: "Voi insista sa fac acest film"

"Nu o sa fac nici o contestatie", ne-a declarat ieri Sergiu Nicolaescu, al carui proiect de lungmetraj, "Poker" (scenariul Adrian Lustig), n-a obtinut finantare. "Este clar ca voi prezenta acelasi scenariu si la sesiunea urmatoare, chiar daca el a mai cazut si anul trecut primul sub linie. "Poker" este exact genul de comedie de care are nevoie publicul, cu actori foarte buni, care nu poate decat sa aiba mare succes. Voi insista sa fac acest film pentru ca este exact ce trebuie. Se duce mare lipsa de comedii cu haz", ne-a declarat cineastul.

Sursa: România Liberã

gionloc
05 Oct 2007, 14:12
Sergiu Nicolaescu: "Voi insista sa fac acest film"

"Poker" (scenariul Adrian Lustig)


sa vezi ca din scenariul asta ar iesi un film bun! 8) :w00t:
de aia il tot resping :lol:

Carmine Galante
05 Oct 2007, 18:00
Sa-l faca in ... pe banii lui daca e asa bun. Inseamna ca o sa scoata si lovele.

Cazeemeer
05 Oct 2007, 19:16
"Este clar ca voi prezenta acelasi scenariu si la sesiunea urmatoare, chiar daca el a mai cazut si anul trecut primul sub linie.

Doamne ajuta! Ma speriasem ca nu mai ajunge pe ecrane vreodata "Poker", dar acum ca am aflat ca cele doua infrangeri nu l-au descurajat pe domnu' Nicolaescu, ma simt mult mai bine. Si daca nu iese la anul, nu-i nimic, ca el e perseverent si nu se lasa.

Pashpix
29 Oct 2007, 15:32
„Filmul a fost viata mea”

Scris de Benone Neagoe (Revista Agenda clujeana)

63 de filme, 48 de lung metraj, 9 seriale de televiziune, 6 filme documentare, 14 scenarii, 28 de roluri. O viaþã activã, mai mult decât plinã. Trãitã la maxim, fãrã regrete. Sergiu Nicolaescu. Cel mai prolific regizor al cinematografiei române a aniversat în aceastã primãvarã 77 de ani de viaþã ºi 50 de profesie. Pe lângã munca din spatele camerelor de filmat, a purtat coroana de foc, a condus oºti, s-a bãtut în ring, a intrat în triunghiul morþii dar a rãmas nemuritor.

Primii paºi în cinematografie i-a fãcut în 1956, în calitate de operator de filmãri sub apã. Debutul ca regizor, precum ºi primul sãu succes, s-au produs în 1966-1967 cu lungmetrajul Dacii, o capodoperã româno-francezã. Cu sãbiile s-a întâlnit încã din copilãrie, când conducea lupte serioase, purtate între prietenii sãi. Se jucau de-a indienii ºi de-a muºchetarii. Se întreceau în rãzboaie navale ºi bãtãlii medievale. Mai târziu, în amfiteatrele ªcolii de Ofiþeri de Marinã, s-a specializat în istorie, viaþa personalitãþilor, uniforme militare ºi arme. ÃŽn anii ’70 de -monstreazã o realã voinþã de a-ºi însuºi tehnici narative ºi de montaj, preluate din cinematograful ame- rican, pe care le aplicã filmelor sale de acþiune ºi suspans. Este genul pe care îl stãpâneºte cel mai bine. Recunoaºterea sa oficialã se datoreazã superproducþiilor istorice. Pro Video a lansat, de curând, pe DVD colecþia f ilmelor sale. Posturile de tele- viziune le reprogrameazã la ore de vârf, amintind cumva de fastul peliculelor de gen, marca Hollywood. De-a lungul carierei sale, Sergiu Nicolaescu a dat serioase mâini de ajutor cinematografiei româneºti. A pus umãrul la construirea ºi con solidarea studioului Sahia ºi Buf- tea, a creat garderobe civile ºi militare pentru filmãri, a pus la punct o ºcoalã de cascadori cu care a realizat lucruri imposibil de imaginat pânã atunci. Tematica filmelor sale, inspiratã îndeosebi din realitatea româneascã pre- zentã sau trecutã, este foarte variatã, folosind uneori, surse literare de prestigiu. A alcãtuit o frescã a societãþii româneºti ºi a elaborat o epopee naþionalã. Intrat prin revoluþie în viaþa politicã postcomunistã, „Comisarul” a devenit în 1990, senator. La 77 de ani, Sergiu Nicolaescu lucreazã cu sârg. Consiliul Naþional al Cinematografiei i-a acordat ba- nii necesari pentru a-ºi finanþa proiectul cinematografic intitulat Supravieþuitorul. Regizorul ºi-a propus sã-l reînvie pe Comisarul Moldovan în versiunea de bãtrâneþe.

A.C.: Sunteþi, domnule Sergiu Nicolaescu, precum un soldat în prima linie. Care merge mereu înainte. De unde aceastã vitalitate la 77 de ani?
S.N.: Am avut noroc, pentru cã am fost mereu sãnãtos. De altfel, în familia mea au fost doar longevivi. Tatãl meu, ca sã dau doar un exemplu, a trãit 92 de ani. Nu vreau sã trãiesc atâta, dar îmi doresc sã fiu la fel de activ cum a fost el.

A.C.: Sunteþi nãscut în zodia Berbecului. Vã regãsiþi în ca-racteristicile semnului zodiacal?
S.N.:Sunt un exemplu de Berbec. Cu ascendentul în Leu. E o combinaþie ciudatã. Sunt un om al dracului, luptãtor, perseverent, cu simþul dreptãþii. M-am nãscut într-un an de foc, deci chiar cã am toate caracteristicile semnului zodiacal.

A.C.: Înainte de a începe sã faceþi film aþi fost student al ªcolii Militare de Marinã. Ce vã amintiþi din perioada aceea? Cum aþi ajuns cadet, de ce aþi ales Marina, de ce aþi renunþat la ea?
S.N.: Eu am terminat liceul în ºase ani, în loc de opt. Pentru cã am fãcut patru clase în doi ani. La 16 ani am susþinut Bacalaureatul. Am avut nevoie de o dispensã de vârstã pentru a susþine examenul de la ªcoala de Marinã. Am obþinut-o, ºi am intrat primul, cu nota 10. Asta se întâmpla în 1947. Am ales Marina pentru cã îmi plãcea, încã de copil. Cunoºteam toate bãtãliile navale. ªtiam fiecare navã de rãzboi. Tonaj, tunuri, calibru. Dupã un an de facultate, unchiul meu, Gheorghe Gambrea, cel care avea sã-mi fie mai târziu model pentru comisarul Moldovan, a venit la mine ºi mi-a spus cã ar fi mai bine sã pãrãsesc Armata pentru cã tatãl meu fusese arestat politic ºi, în aceste condiþii, nu mai aveam nici o ºansã sã continuu ªcoala de Marinã. Sigur cã mi-a pãrut rãu. Fusese visul meu cel mai frumos. ÃŽntotdeauna mi-au plãcut uniforma, disciplina, spiritul militar. Pãstrez niºte amintiri extraordinare din perioada aceea. Noi am fost promoþia care am preluat de la ruºi Bricul Mircea. Era capturã de rãzboi. Cât timp am fost elev, am locuit pe Bric. Mâncam doar fasole ºi varzã dar eram mulþumiþi. Noi am fãcut parte din prima Promoþie Roºie al cãrei scop a fost înlocuirea ofiþerilor din Armata Românã. Pentru a „împrospãta” grupul ofiþerilor au fost acceptaþi pe nava ºcoalã muncitori care nu aveau nici mãcar liceul. Noi fãceam cursuri cu ei, dupã-amiaza. ÃŽi învãþam cã „A + A = 2A”...

A.C.: Ne-aþi rãsfãþat, de-a lun-gul anilor, cu filme istorice ºi de acþiune. Sunt genurile dumneavoastrã preferate?
S.N.: Nu. N-am agreat doar fil- mele istorice ºi de acþiune. Eu am fãcut ºi Ciuleandra, ºi Ultima noapte de dragoste..., ºi Atunci i-am condamnat pe toþi la moarte ºi Osânda...

A.C.: Sunteþi un romantic sau un sentimental, domnule Nicolaescu?
S.N.:Sunt ºi romantic ºi sentimental. Dar mãsurat. Atât cât e nevoie. În filmele mele obiºnuiesc sã amestec duritatea ºi acþiunea cu sentimentalul ºi romanticul. Poate cã de asta mã ºi iubeºte publicul. Ultimul meu film, despre comisarul Moldovan la bãtrâneþe, este chiar romantic...

A.C.: Existã un film dintre cele pe care le-aþi realizat, care vã reprezintã în cel mai înalt grad?
S.N.: Nu, n-aº putea alege unul anume. Totuºi, Mihai Viteazul.Atunci i-am condamnat pe toþi la moarte, Mircea ºi Osânda îmi sunt cele mai apropiate de suflet.

A.C.: Pentru Sergiu Nicolaescu filmul a însemnat viaþã, sau viaþa a însemnat film?
S.N.: Pentru mine, filmul a fost viaþa mea.

A.C.: Care a fost cea mai emoþionantã dovadã de afecþiune venitã din partea publicului?
S.N.: Toate întâlnirile mele cu publicul au fost emoþionante, toate au dovedit dragostea pe care mi-o poartã acesta. Sunt, fãrã nici o îndoialã, omul cu cel mai mare succes la spectatori. Am fãcut multe filme, unul singur politic, dupã 1990. Este vorba despre filmul în douã pãrþi, Începutul adevãrului - Oglinda. Nu m-am numãrat printre cei care s-au ridicat împotriva regimului, pentru cã n-am crezut niciodatã cã un asemenea regim poate sã cadã. Dar nu am fãcut nici un fel de concesie sistemului. Pentru cã era împotriva firii mele. Vreau sã vã spun cã în filmele mele s-au întâmplat anumite lucruri în premierã pentru cinematografia românã. De pildã: prima bisericã vãzutã într-un film românesc a fost în Mihai Viteazul. În filmele mele s-au cântat, pentru prima datã, Deºteaptã-te române ºi Treceþi batalioane române Carpaþii. Era în 1977. Tablourile regelui Mihai, al lui Antonescu sau al lui Zelea Codreanu pe pereþi, s-au vãzut, pentru prima oarã, tot în filmele mele. Pentru perioada aceea era, sã recunoaºtem, un act de curaj sã arãþi astfel de lucruri. Iar eu le-am arãtat.

A.C.: Aþi fost în Kosovo, în Afganistan ºi în Irak. Aþi realizat chiar ºi un film documentar cu ºi despre militarii români aflaþi în teatrele de operaþii. Ce v-a impresionat mai mult în zilele în care le-aþi fost alãturi?
S.N.: În teatrele de operaþii am fost de 12 ori. Îmi amintesc de multe ori drumurile acelea. ªi le-aº mai face ºi acum, dacã ar mai fi posibil. Am însoþit patrulele în misiuni, am stat de vorbã cu luptãtorii noºtri, le-am aflat gândurile ºi frãmântãrile interioare, i-am filmat, am fãcut chiar un documentar cu ei. M-au impresionat multe lucruri acolo. De la cãldura sufocantã ºi aerul greu de respirat, la bombardierele A-10 ºi supersoldaþii din Forþa multinaþionalã în uniforme de culoarea deºertului.

A.C.: Mai este ceva ce aþi dori sã faceþi în film ºi încã nu s-a împlinit?
S.N.: Sunt multe lucruri pe care aº vrea sã le mai fac, dar care, din pãcate, nu se mai pot realiza. Acum, deºi suntem liberi, Armata nu mã mai poate ajuta cu nimic, pentru cã nu mai are nici unitãþi, nici tehnicã de luptã, nici oameni. S-au petrecut lucruri ciudate în Armatã. S-au topit tancuri, s-au tãiat þevile tunurilor, s-au vândut arme. Tot ce a avut Armata, ºi a avut lucruri deosebite, s-a dus pe apa sâmbetei. Mi-aduc aminte cã cineva mi-a spus la un moment dat: domnule Nicolaescu, sunt 1000 de sãbii cãzãceºti, într-un depozit de la Târgoviºte. ªi le-am gãsit. Cu acelea am fãcut Mihai Viteazul. Tot ceea ce se vedea la mine, în film, au fost arme adevãrate: sãbii, scuturi, armuri...
A.C.: Ce rol consideraþi cã este mai solicitant: cel de producãtor, scenarist, regizor sau actor?
S.N.: Tot ceea ce am fãcut în film mi s-a pãrut normal. Ca regizor, era mai uºor pentru mine sã fac eu rolul, în locul actorului. Intram în cadru ºi jucam. Nu trebuia sã mã mai chinui cu indicaþiile pentru o scenã, sau alta. Primul rol, i-l datorez lui Titus Popovici. El mi-a spus cã am talent de actor. Apoi, regizorii Savel Stiopu, Dinu Cocea ºi Francisc Munteanu, m-au solicitat ºi încurajat la rândul lor.

A.C.: Obiºnuiþi sã fiþi spectator la filmele altora?
S.N.: Da. Sunt un foarte bun spectator al filmelor americane. Bune.

A.C.: Cum vi se par filmele noii generaþii?
S.N.:Promiþãtoare. Pentru o anumitã epocã, pentru sãrãcia în care ne facem profesia, existã câþiva regizori tineri buni, care promit mult. Asta însã nu justificã atitudinea unora dintre ei faþã de vechea generaþie de regizori.

A.C.: Mai e profitabilã producþia de filme în România?
S.N.: Nu.

A.C.: Sãlile de cinema se transformã constant în cazinouri, în baruri sau bodegi. Cum comentaþi aceastã realitate?
S.N.: Asta s-a urmãrit. În România vechiului regim au fost construite între 80 ºi 90 de sãli de cinema. Acum, au mai rãmas în jur de 20. Toate celelalte au fost prãduite. De ele au profitat anumiþi oameni. Cea care a pierdut este cinematografia românã, pentru cã nu existã nicãieri în lume, cinematografie fãrã sãli de cinema.

A.C.:Intrarea dumneavoastrã în politicã a estompat imaginea cineastului?
S.N.: Da. Categoric, da. ªi am simþit-o. Acesta este ºi motivul pentru care am ieºit din politicã. Acum, aº putea spune cã mã bucur de maximum de popularitate.

A.C.: Aþi revenit, dupã mulþi ani, în zona de acþiune care a cucerit mulþi spectatori. Care a fost motivul reîntâlnirii cu comisarul Moldovan?
S.N.: În urma unei idei, am scris un scenariu pe care-l consider de excepþie. E vorba de o perioadã trecutã, romanticã, din România, în care l-am reânviat pe comisarul Moldovan, la vârsta pe care o am eu, acum. Pot sã vã spun doar atât: mi-a ieºit un film bun.

A.C.: Finalizarea lui e aproape. Pe când premiera?
S.N.: Pe la sfârºitul lunii No- iembrie. La Bucureºti, la Cluj, în toatã þara.

A.C.: Care este obiectivul dumneavoastrã profesional imediat urmãtor?
S.N.: Pentru viitor, mã gândesc la douã noi filme, care ar presupune o colaborare cu Armata. Primul, se va intitula Trenul morþii. Al doilea, Candele de zãpadã. Ele necesitã tehnicã militarã, armament, muniþie, oameni în uniformã. Pentru cã este vorba de perioada celui de-al Doilea Rãzboi Mondial.

A.C.: ªi, în sfârºit, un mesaj pentru cititorii „Agendei Clujene”?
S.N.: Veniþi sã vedeþi Supravieþuitorul. Vã asigur cã este un film bun.

Carmine Galante
29 Oct 2007, 18:01
Stergeti mizeria asta.

Pitbull
29 Oct 2007, 18:28
Bump väzufrastic.

Pitbull
29 Oct 2007, 18:31
Bun, am väzut.

Las-o-ncolo, se face singur de râs. Mai devreme, ar trebui dat cu delete la toate filmele lui din ultimii douäzeci de ani, ceea ce-i cam greu.
Apropo, azi m-am întâlnit cu Mircea Plângäu. Tot la TVR lucreazä.

Carmine Galante
29 Oct 2007, 20:20
Apropo, azi m-am întâlnit cu Mircea Plângäu. Tot la TVR lucreazä.
Saracu. :lol:

Pitbull
29 Oct 2007, 20:45
Da.

Cazeemeer
01 Nov 2007, 23:22
A.C.: Sunteþi, domnule Sergiu Nicolaescu, precum un soldat în prima linie. Care merge mereu înainte. De unde aceastã vitalitate la 77 de ani?

Raspunsurile lui Nicolaescu sunt aceleasi dintotdeauna. Jenant mi se pare ca i se pun astfel de "intrebari". Astept cu nerabdare urmatorul interviu, in care i se va pune fara indoiala o intrebare de gen "Care este sursa enormului dumneavoastra talent regizoral? Este el rezultatul unei munci asidue, al unei pasiuni de-o viata manifestata prin neincetata munca perseverenta, sau sunteti pur si simplu un rasfatat al divinitatii asupra caruia harul de a face film s-a abatut de la inceput?"

Pitbull
04 Nov 2007, 17:31
Conversând e-mail-at cu o distinsä doamnä (care mi-e si mätusä - iar la începuturile anilor '60 frecventa cercurile politico-artistice românesti, pânä i s-a acrit de ele si a rämas putin pe alte meleaguri, în '81), am primit urmätorea relatare. Obiectiv vorbind, luati-o cu rezerva cuvenitä. Personal însä, cunoscând persoana, am temeiuri sä-i acord tot creditul:

La virsta lui sa mai faci inca un film cu comisarul fantoma, mi se pare ridicol; iar cei care aproba bani pt. asa ceva sunt incompetenti si risipesc fara sens bugetul cinematografiei.
- in cinematografiei a ajuns datorita lui Mme Maurer si ( mai ales) Securitatii. Colaborarea lui cu Securitatea cred ca a fost demostrata si la "Revolutie", cu "teroristi" pe care i-a regizat si filmat.
In casa Maurer se pare ca tot Secu l-a introdus. Oricum a fost mereu pe locul secund, de ramplasant a lui Cristea Avram.
Ti-am relatat cele de mai sus pt. ca detest impostorii si am impresia ca acest personaj e altfel prezentat decit e in realitate: un regizor mediocru, un securist, un megaloman, si un "don Juan din Popa Nan".

Coshava
08 Nov 2007, 11:11
Imi cer scuze - dar nu ma pot abtine :


Colaborarea lui cu Securitatea cred ca a fost demostrata si la "Revolutie", cu "teroristi" pe care i-a regizat si filmat.


Mai degraba asta e un contraargument ... :?


In casa Maurer se pare ca tot Secu l-a introdus.

Si in Univers probabil tot Securitatea l-a introdus ... :oops:

Sincer sa fiu eu unul nu inteleg atita incrincenare la adresa lui S. Nicolaescu - ca regizor ... sau asa ceva . Omul avea un anumit segment pe care facea niste filme ... sa le zicem partial reusite la vremea respectiva ( apropo - in majoritatea "filmelor de actiune" inclusiv moderne eu consider ca se observa existenta sabloane, tehnici de filmare si trucuri comune/copiate din alte filme, deci aici Nicolaescu cred ca e mai degraba in tonul general a sus-mentionatului segment ) si, poate mai important, pentru publicul existent la acea vreme si cam atita tot.

Ca sufera de megalomanie si sa da mare in orice interviu fara sa realizeze ca are mai nou parte numai de rateuri ? :w00t:
WTF ... cred ca de pacatul asta sufera o groaza de confrati de-ai lui. Noi sa fim sanatosi si pe faza sa facem bascalie de el. :lol:

Pashpix
27 Nov 2007, 22:43
Sergiu Nicolaescu: un lup singuratic!?

Aºa s-a autocaracterizat Sergiu Nicolaescu la Oradea. Sâmbãtã, 10 noiembrie, celebrul regizor, în al cãrui CV se înscriu nu mai puþin de 65 de filme, a sosit pe plaiurile bihorene pentru a participa la “Balul patronilor bihoreni”.
Regizorul a promis cã va reveni la Oradea pentru a lansa ultimul film “Supravieþuitorul”, care este o continuare a “Comisarului Moldovan”...
Celebrul regizor Sergiu Nicolaescu a ajuns la Oradea invitat de Federaþia Patronilor Bihor ºi va participa la tradiþionalul bal al patronilor locali. Regizorul ºi-a amintit cu plãcere de perioada în care a filmat la Oradea, în urma cu aproximativ 30 de ani filmul “Pistruiatul”. “ÃŽmi amintesc de fetele frumoase din Oradea, admosfera caldã ºi condiþiile ideale de filmat pe care le oferea Oradea. Toþi iubeau filmul. Am avut un bun prieten orãdean, pe scenaristul Titus Popovici, iar astãzi chiar am vizitat mormântul lui. Când a decedat în acel accident stupid nu eram în þarã ºi pânã acum nu am avut ocazia sã trec pe la mormântul lui. Am trecut de foarte multe ori prin Oradea, dar este pentru prima oarã când sunt invitat la un asemenea eveniment”, a declarat Sergiu Nicolaescu. Cineastul nu-ºi aratã vârsta. La cei 77 de ani regretã timpul pe care l-a pierdut în politicã, adicã perioada 1990 – 2004, ani în care crede cã ar fi fost mult mai câºtigat dacã ar fi regizat filme. “ÃŽn perioada în care am fost implicat în politicã am pierdut 10 filme. Nu a meritat sã fac politicã. ÃŽn anii '70 aveam un cont în strãinãtate de 400 de mii de dolari. ÃŽn cei 14 ani de politicã am cheltuit jumãtate din sumã”, a afirmat, cu un oarecare regret, Nicolaescu. Regizorul declarã cã are încredere în tinerii talentaþi pe care îi are þara ºi nu considerã cã poate exista o luptã între generaþii: “Unii au încercat sã ducã lupta generaþiilor. Ea nu poate sã existe. Generaþiile se bazeazã una pe alta. Nimic nu trece mai repede decât tinereþea”.
Una din imaginile care l-au
fãcut celebru pe Nicolaescu...
Scandal cu Phoenix
Sergiu Nicolaescu a acceptat sã discute despre scandalul iscat între el ºi Nicu Covaci (Phoenix). ÃŽn opinia regizorului cerinþele liderului trupei Phoenix nu sunt justificate. “Nicu Covaci nu are dreptul sã cearã drepturi de autor. Când am introdus pe coloana sonorã a filmului “Nemuritorii” piesele celor de la Phoenix, i-am cerut aprobarea lui Covaci. Consider cã acum, cu acest proces, îºi face reclamã cu mine. Nemulþumirea lui Covaci e legatã de faptul cã numele lui nu ar fi apãrut pe genericul filmului, dar nu este adevãrat. Securitatea ne-a cerut sã scoatem numele lui dupã ce a fugit din þarã, dar am refuzat acest lucru. Oricum nu are dreptul sã-mi cearã nimic deoarece el nu este compozitor de muzicã de film”, declarã Sergiu Nicolaescu.

Filme celebre Рascensiune rapiḍ
Sergiu Nicolaescu ºi-a amintit de debutul sãu în ale fimului. “Memoria trandafirului” a fost primul film care l-a fãcut cunoscut pe piaþa internaþionalã. “Filmul este o metaforã. Nu a costat nimic. Dureazã 7 minute. Cu el am luat premiul de la Cannes. Nu fãceam parte din delgaþia românã ºi a fost surprins sã aflu cã a fost cumpãrat cu 10.000 de dolari, de studiourile Columbia din SUA ºi cã producãtorii vor sã mã cunoascã. Aºa am ajuns sã plec din þarã în anul 1964. ÃŽn 1967, la 37 de ani, am lansat la Paris filmul 'Dacii', o coproducþie francezo-românã. Pe Champs-Elysees trona un afiº al filmului pe care scria 'un film du Serge Nicolaesco'. De acolo pot sã spun cã a început cariera mea internaþionalã”, a conchis Nicolaescu. Momentan Nicolaescu se poate lãuda cu o impresionantã colecþie de filme. ÃŽn memoria multora au rãmas titluri ca: "Nemuritorii", "Pistruiatul", "Comisarul Moldovan", "Ciuleandra", "Mircea", "Orient Expres", "Dacii" ºi "Mihai Viteazul". Ultimul film lansat, în 2005, de regizorul Sergiu Nicolaescu este "15". Nu vrea sã se opreascã aici. Momentan lucreazã la un nou film intitulat "Supravieþuitorul" ºi care este continuarea filmului "Comisarul Moldovan". Regizorul va juca în acest film ºi a promis cã va reveni în Oradea, pentru lansare.

Cornelia Cacuci
corneliacacuci@contrastonline.ro

Pashpix
02 Dec 2007, 14:48
SERGIU NICOLAESCU, inclus in ierarhia Casanova de Romania, realizata de Gardianul (29.11.2007)

«Istoria si opera» celor mai mari crai mioritici

Gabriela Dumba , Corina Stoica

Incontestabil, suntem lideri mondiali in ceea ce priveste domnitele cu vino ‘ncoa si multi crai autohtoni pot depune marturie. Pornind de la septuagenarul Sergiu Nicolaescu sau “playboyul tenisului mondial” Ilie Nastase, caruia i-au fost puse in cÃ¥rca 2.500 de femei, si pÃ¥na la Dan Bittman sau Adrian Enache, cu totii au in palmares o adevarata colectie de femei mai mult sau mai putin celebre.

Nu puteam intocmi o lista a celor mai activi Casanova din show-biz fara sa-l amintim pe Dan Bittman. Solistul trupei Holograf este unul dintre burlacii fermecatori ai muzicii romanesti. Desi trecut de varsta pustilor care agata fete prin cluburi de noapte, Bittman pare sa aiba o pasiune mult mai dezvoltata decat acestia cand vine vorba de femei. Si un succes pe masura la cei 45 de ani ai sai. Are trei copii cu compozitoarea Liliana Stefan, insa acesta nu a reprezentat un motiv pentru artist de a se aseza la casa lui cu adevarat. Aventurile sale au fost pe larg dezbatute de presa mondena, iar din palmares nu-i lipsesc fete precum Roxana de la Trident sau Sorana (ex-ASIA).

Florin Piersic: «Daca eu nu am iubit femei, nu a iubit nimeni»

Se apropie de 72 de ani, insa Florin Piersic si-a pastrat pana acum farmecul aparte, pentru care inca de la debutul sau in actorie era considerat un Fat-Frumos al cinematografului romanesc. Cariera i-a deschis si poarta spre cuceriri amoroase, de toate felurile, dupa cum povesteste chiar Piersic intr-un interviu. “Eu m-am indragostit de toate partenerele mele si au fost si unele care nu aratau prea grozav, dar eu ca sa pot sa joc cu ele, m-am fortat si m-am indragostit de ele. Am suferit si am luat si multe «palme» de la fostele mele neveste, care ma certau ca o iubesti pe aia. Eu fara dragoste nu pot sa fac nimic. Daca eu nu am iubit femei, nu a iubit nimeni”, isi aminteste maestrul. Din 1986 este casatorit cu Ana Piersic, insa marturiseste ca nici a treia casatorie nu i-a potolit pofta pentru femei frumoase. “Sunt insurat, dar asta nu inseamna ca sunt sfantul lumii. Daca eram sfantul lumii, acum eram calugar la Manastirea Dragomirna si veneati sa va spovediti, doamnelor, la mine. Si vedeati dumneavoastra o spovedanie, de cand plecati erati in luna a saptea!” Florin Piersic ramane si astazi unul dintre cei mai sarmanti cuceritori si iubitori ai sexului frumos.

Sergiu Nicolaescu, mereu tånar si ferice

Desi numara 77 de primaveri, Sergiu Nicolaescu este departe de a fi catalogat un batran care-si tine nepotii pe genunchi in prag de seara la gura sobei. Cu toate ca si-ar fi dorit o familie numeroasa cu cinci, sase urmasi, soarta a facut ca regizorul sa nu aiba nici un mostenitor. In schimb, se poate mandri cu tanara sa iubita, care ii sta alaturi de peste 11 ani. Nicolaescu afirma cu sinceritate ca nu ii plac femeile de peste 40 de ani si norocul a fost de partea lui in acest sens. A fost casatorit de doua ori, prima data divortand dupa numai trei luni, iar a doua data, dupa zece ani. Acum spune cu tarie ca iubita actuala este cea mai importanta femeie din viata lui. Desi neaga ca s-ar fi casatorit cu tanara Dana Ionica, de care il despart 47 de ani, prin presa s-a vehiculat zvonul cum ca cei doi s-ar fi casatorit in secret, departe de ochii lumii. Acestea fiind doar relatiile oficiale, insa despre actorul si regizorul Sergiu Nicolaescu se spune ca in tinerete si nu numai era un mare cuceritor, femeile roind in jurul dumnealui mai rau ca albinele pe un camp inflorit. Celebru, bogat, cu suflet tanar... ”De ce nu?”, si-ar spune domnitele, mari admiratoare ale reputatului artist. Acelasi lucru a fost spus in dese randuri chiar de Sergiu Nicolaescu, tocmai pentru ca este constient de atuurile sale...
Dan Chisu, vesnic in cautarea femeii perfecte

La 53 de ani si dupa multe relatii mai mult sau mai putin mediatizate cu femei mai mult sau mai putin celebre, Chisu mai are un singur dor. Vrea sa-si intemeieze o familie si sa scape de cea mai mare teama a sa: aceea de a nu muri singur. Scriitorul cu talente culinare a fost casatorit o singura data, inainte de ’89, dar a fost o relatie formala, doar pentru a putea pleca din tara. In urma cu doi ani, Chisu se iubea cu manechinul Rosana Oprea si prin targ se barfea ca o va lua de sotie, apoi s-a iubit cu un alt manechin, Maria Andrei. In bratele-i vanjoase, Dan a mai tinut-o si pe Mihaela Radulescu, cu care, dupa patru ani, a ramas doar bun prieten, dar si pe Manuela Harabor. Ea a zabovit ani buni alaturi de “Don Juan-ul” Chisu si caruia i-a oferit si un baiat, Andrei. In randul celor care au stat la bratul cuceritorului, se numara blonda si mult mai tanara Roxana de la Trident, dar si Tania Budi. Chisu spune ca niciodata in viata lui nu a facut sex, ci numai dragoste si ca pentru el toate femeile sunt frumoase. Asa o fi, judecand dupa pleiada de domnite care l-au cunoscut mai mult sau mai putin.

Madalin Voicu se incadreaza cu succes in randul cuceritorilor autohtoni infocati admiratori ai sexului slab. Si-a autodeclarat pasiunea pentru femei in nenumarate randuri, iar lumea ii cunoaste deja renumele de Casanova. Desi casatorit, Madalin Voicu nu s-a sfiit sa recunoasca povestea de dragoste pe care o traieste alaturi de pictorita Carmen Olteanu, in varsta de 28 de ani.

Adrian Enache, un cuceritor incontestabil

Despre vestitul trubadur stim ca este un barbat chipes de 41 de ani care face ravagii in cadrul concertelor sale, dar si in randul femeilor, carora, ca un barbat educat si galant ce este, nu intotdeauna le poate refuza avansurile. Mai stim din presa ca Adrian Enache duce de 12 ani o viata dubla, impartita intre nevasta si amanta. Este casatorit de 16 ani cu Corina, cu care are si o fetita de 10 ani, Diana, iar de peste un deceniu este amorezat de teverista Iuliana Marciuc. Aceasta i-a si daruit un baiat, David Mihnea Enache, in urma cu un an, pe care cantaretul l-a si recunoscut in acte, asa cum e lesne de inteles, dupa numele juniorului. Cantaretul se lauda peste tot ca exista doua femei in viata lui si ca, astfel, se simte extrem de barbat. Circula prin targ barfe cum ca trubadurul nu ezita sa cunoasca mai in detaliu domnite de ocazie pe la diversele cantari prin tara, nunti, botezuri. “Ma iubesc femeile si eu le iubesc pe ele”, spune cu sinceritate Adrian atunci cand este intrebat despre fidelitate.

Ilie Nastase, amor cu 2.500 de femei?

Daca acest lucru este adevarat, numai fostul tenisman stie. „O serie dintre partidele de sex au fost ca niste dusuri. Faci unul, te simti bine, dupa care il uiti”, a afirmat Nastase, supranumit de o publicatie americana „playboy-ul tenisului mondial”. Referindu-se la Ilie, Laura Stone, una dintre iubitele sale de pe vremea cand era tanar si disponibil, a afirmat ca a fost barbatul vietii sale. „Nu am cunoscut niciodata un barbat mai tandru, mai bun si mai generos. Era un ocean de tandrete si de bunatate. Ma simteam protejata, respectata si iubita ca o regina”, afirma fosta iubita a tenismanului. In 1972, Ilie s-a casatorit cu belgianca Dominique, care i-a dat primul copil, Nathalie. Intre timp a divortat si s-a casatorit zece ani mai tarziu cu Alexandra, iar in 1987 l-au adoptat pe Nicholas si ceva mai tarziu pe Charlotte, cea de-a doua sa sotie neputand ramane insarcianta. Nu a mers nici de data aceasta, iar la 50 de ani, mai in forma ca niciodata, Ilie a reusit sa-i fure inima Amaliei, o tanara de numai 20 de ani pe vremea aceea, pe care a intalnit-o la un concert Sting si cu care s-a casatorit in 2004. Se pare ca a treia oara a fost cu noroc pentru ca cei doi se inteleg perfect, Nasty afirmand ca Amalia este cel mai bun lucru care i s-a intamplat inimii lui. Au impreuna doua fetite, Alessia si Ema, si ne asigura ca nu se vor opri aici.

Carmine Galante
02 Dec 2007, 16:05
Imi vine sa vomit.

Adrian Enache .... lol ... :lol: :lol: :lol: :lol: mai traieste? :lol:

Pashpix
04 Dec 2007, 14:39
http://www.youtube.com/watch?v=Jt1IyK2kog8

Trailerul filmului "Supravietuitorul"

Pitbull
04 Dec 2007, 14:48
It's alive! It's alive, it's alive, it's ALIVE!!! :w00t: :w00t: :w00t:
(Da' de ce juma-de trailer e cu Miclovan, dom'le? :huh: Oare s-a senilizat asa de tare cä-si încurcä propriile filme?)

(Bine c-am blocat celelalte zece topicuri cu Nicolaescu - acum ar fi trebuit sä däm amândoi copy-paste de unspce ori.)

gionloc
04 Dec 2007, 19:35
in traileru asta e o scena in care comisaru e intr-o cabina telefonica, vine o masina de gabarit si ia cabina pe sus... asadar de aci s-au inspirat fratii W. cind au facut Matrixu!! :w00t: :w00t:

(ca zicea dom' comisar ca prostiile astea din matrix el le facea in anii '70 8) :lol:)

Carmine Galante
04 Dec 2007, 20:28
.. asadar de aci s-au inspirat fratii W. cind au facut Matrixu!! :w00t: :w00t:
Mama frate, i-ai dat idei.
Trailerul e bine montat (secventele vechi), probabil ca nu l-a mai taiat Plangau. Prietenii stiu de ce !

Pitbull
04 Dec 2007, 20:57
Da, montajul e ok.
Secventa aia cu camionul e din "Un comisar acuzä". Imediat dupä ce sare din cabina telefonicä, Moldovan fuge si ia cu japca un taxi. La volan: Nitä Anastase-Fifi! (Prietenii stiu ce si cum! ;) )

Carmine Galante
04 Dec 2007, 21:17
Nitä Anastase-Fifi! (Prietenii stiu ce si cum! ;) )
Da saracu', tot el e si-n "Explozie in zbor", una dintre cele mai dificile secvente - cascadorie facute pe la noi, alaturi de alti. S-a tras de mai multe ori, creatorul nu a fost multumit de efect. E si-n trailer. Astea sunt filmele reusite ale lui Sergiu, dar cu siguranta ca acest Supravietuitor va reusi sa estompeze efectul lor, le va terfeli si p-astea pt. ca omu' nu stie cand sa se opreasca.


http://www.flickr.com/photos/11214357@N08/1053730142/

Pashpix
21 Dec 2007, 10:56
Sergiu Nicolaescu – 'Cortina de fier'

Razvan Belciuganu, Vasile Surcel

Participant activ la unele dintre cele mai importante momente ale Revolutiei din Decembrie 1989, Sergiu Nicolaescu este detinatorul unor informatii inedite privitoare la acele evenimente dramatice.


Regizor cu recunoastere internationala, interpret al unor personaje memorabile, Sergiu Nicolaescu este, de cateva decenii, unul dintre numele de referinta ale cinematografiei romanesti. In decembrie 1989, a fost o prezenta deosebit de activa pe unul dintre cele mai importante "platouri" de pe care s-a filmat, in premiera mondiala, "Revolutia in direct". Intrat in viata politica postcomunista, "Comisarul" a devenit parlamentar si tot el a condus Comisia Senatoriala "Decembrie 1989".

La zidul Berlinului

Jurnalul National: Cunoasteti foarte multe lucruri despre Revolutie. Ati si studiat-o timp de cativa ani.

Sergiu Nicolaescu: Am studiat-o, dar am si fost direct implicat. Inca de cand a cazut Zidul Berlinului am stiut ce se va intampla. Am simtit ce urmeaza.

Ati stiut sau ati simtit?

Si una, si alta. Momentul era urmatorul: Kohl, Mitterrand, Gorbaciov si Bush se intalnisera deja. Intalniri secrete. Apoi a cazut Honecker, in RDG. Ministrul de Interne Krenz a dat lovitura de stat si l-a schimbat pe Honecker, care era iubit in RDG. In 1989, eu eram acolo. Faceam un film. Acolo am vazut cu ochii mei scena finala a regimului: manifestantii, fata in fata cu militarii de la frontiera. Unul dintre acestia, cred ca era un ofiter superior, vorbea la telefon si probabil relata ce vedea. Adica, manifestantii care erau acolo si strigau. La un moment dat, coloana s-a pus in miscare. Apoi, l-am vazut pe ofiter vorbind disperat la telefon. Subordonatii stateau cu ochii pironiti la el si cu armele in pozitie de foc. Erau granicerii de pe zid, de la Poarta Brandenburg. Toti astia puteau sa deschida focul. Erau nemti, iar la nemti ordinul e ordin. Erau o imagine a poporului german, a ceea ce ramasese din vechea armata germana, care acum apara comunismul. Ei bine, pe masura ce manifestantii se apropiau, soldatii priveau fix la comandantul lor. La un moment dat, comandantul a ramas cu telefonul in mana, apoi a zis ceva. Militarii au plecat armele, iar demonstrantii au venit, s-au urcat pe zid si au inceput sa fuga dincoace. In grupul acela eram si eu. Eram la 10-12 metri de comandantul lor. Acela a fost momentul ezitarii armatei. Pe asta m-am bazat si eu cand am actionat la 22 decembrie. Pe ezitare.

Coleg cu generalii

Cum v-ati cunoscut cu generalul Milea?

M-am cunoscut cu el in 1989, cand i-am cerut trupe pentru terminarea filmului "Coloana de foc". In ’88, facusem filmul "Mircea", care a fost interzis. Trebuia sa aiba premiera la 5 iunie, dar Ceausescu s-a opus. Eu eram in Germania si la 4 iunie m-au chemat in tara, sa discutam despre film. Le-am spus ca daca premiera nu este la 5 iunie, eu nu vin. Le-am spus ca am treaba in Germania, unde aveam un contract. Cand o sa vin in tara, o sa-mi spuneti ce aveti de spus. Dar sa va fie clar, eu nu modific nimic din "Mircea". Aveti negativul, faceti ce vreti cu el. Dar nu cu numele meu. Am ramas in Germania pana mi-am terminat treaba. Cand m-am intors, toata lumea a fost surprinsa. Toti credeau ca, gata, Nicolaescu a fugit. Nu, eu m-am intors. Deci la Milea am fost in ’89, cand i-am spus ca nu am trupe ca sa termin "Coloana de foc" si l-am rugat sa ma ajute. El s-a dus la birou, de unde a scos o sticla de whisky, apoi ne-am dus langa geam. Acolo, cu radioul deschis… microfoanele nu mai aveau cum sa ne auda. Apoi, el mi-a spus urmatorul lucru: "Cu unitatea militara pe care am sa ti-o dau poti sa cuceresti Bucurestiul in doua ore". De ce mi-a spus asta? Nu stiu. Dar mi-a spus-o. De acest lucru mi-am adus aminte la 21 decembrie, cand m-am dus la comandantul respectiv si i-am cerut doua TAB-uri.

Despre ce unitate era vorba?

UM 01065, de la Ploiesti, unde era comandant Niculescu. Acum, asta este un tip total anormal, sarit de pe sina. Am vazut in presa niste declaratii ale lui si cred ca a luat-o razna. Dar pe atunci el era un comandant foarte bine pregatit. Imi facusem treaba cu unitatea lui, care era foarte disciplinata. Deci Milea, de acolo, de la geam, mi-a spus acel lucru referitor la unitatea militara din Ploiesti. Apoi, mi-a dat armata, dar fara ca si Ceauseasca sa stie. Pentru ca ea nu mai voia sa-mi dea militari sa-mi termin filmul.

Sunteti absolventul unei scoli militare. Acolo ati fost coleg cu Vasile Milea?

Am fost colegi in 1947. Acesta este insa doar un fel de a spune. Eram la Scoala de Ofiteri de Marina. Batalionul de elevi avea 800 de oameni. Eu intrasem primul, cu media 10. Dar nu am apucat sa termin. Inainte de a absolvi, tatal meu a fost arestat, iar dupa arestarea lui, am facut tot posibilul sa plec. Am stat vreo luna prin spital, dupa care am iesit din armata. Milea ma stia pe mine de atunci. Dar eu nu-l stiam nici pe el si nici pe Stanculescu. Stanculescu mi-a spus ca si el a fost acolo. Deci toti trei am fost colegi. Dar fiind acolo 800 de oameni, nu pot sa spun mare lucru. Nu tin minte sa ne fi cunoscut de pe atunci. Insa ei isi amintesc de mine. Cam asta a fost relatia mea anterioara cu Milea. In 1989, la 21 decembrie, seara, am vrut sa ma duc la baricada de la Inter, sa ma urc si de acolo sa-i vorbesc lui. Pe vremea aceea, nu exista punct de control al trupelor de care sa nu trec. Treceam fara ca insa cineva sa ma intrebe ceva. Ma cunostea lumea.

O cariera spectaculoasa

Ati intrat primul pe lista intr-o scoala militara. Apoi, ati ajuns in cinematografie…
Am plecat din scoala militara cand tata a fost arestat. Apoi, am fost muncitor la Politehnica, cu o biografie falsificata. Mai tarziu am iesit inginer. Am fost repartizat la Sadu – Gorj. Apoi, prin sport, pentru ca faceam sport de performanta, m-am mutat la IOR.

Deci la Uzina Mecanica Sadu. La fel ca si IOR, erau fabrici din industria de aparare.

Da, erau in Ministerul Apararii, in Departamentul Special. Ambele erau in aceeasi categorie, asa ca m-au trecut in Bucuresti, la IOR. Faceam sport de performanta si am jucat la Clubul Metalul. Apoi, in 1954, m-au facut director la o mare intreprindere. A venit asa, un ordin: "Dati-ne un baiat tanar, muncitor. Directorul Moga a zis: Sergiu Nicolaescu. Era o intreprindere de transporturi cu 2.000 de camioane. Atunci, ca sa scap, pentru ca nu aveam cum sa rezist cu o biografie falsificata, mi-am spus ca trebuie sa plec repede si de acolo. A aparut un coleg, din cinematografie, care mi-a spus sa ma duc acolo, in locul lui. El locuia langa IOR. Am facut schimbul si astfel, in ’54, m-am transferat la cinematografie. Acolo, in cateva luni, am ajuns seful serviciului tehnic.

Apoi, in 1956, ati filmat Revolutia din Ungaria.

Da.

Apoi, in ’61, ati fost in Cuba, tot la o revolutie.

Nu, in Cuba nu am fost.

In 1961, nu ati fost acolo, impreuna cu Polansky?

Nu, cu Polansky am fost in ’62, la Cannes.

Dar la Praga ati fost, in 1968? Cel putin asa se spune.

Nu, nu am fost la Praga.

Iar in ’89 ati fost la Berlin.

Da, caderea zidului m-a prins la Berlin.

Ati avut o mare libertate de miscare in strainatate, fapt cu totul neobisnuit in acea perioada.

Exista oameni care imi reproseaza ca am fost un favorit al sistemului comunist.

Un "joc" de interpretare

Nu despre asta este vorba. Haideti sa facem un "joc de interpretare". Daca dumneavoastra ati vedea un personaj cu o asemenea evolutie a carierei, nu v-ati gandi ca acel om lucreaza cu vreun serviciu secret?
Ba da. Primul lucru la care m-as gandi este ca lucreaza pentru vreunul strain.

Sau ca este ofiter acoperit…

A, nu, asta in nici un caz.

De ce nu? Directia de Informatii Externe avea nevoie exact de astfel de oameni.

De unul care sa fie impotriva regimului? Exclus!

De ce credeti asta?

Pentru ca eu eram impotriva regimului. Vreau sa va spun ca niciodata, dar absolut niciodata, nu a venit cineva sa-mi propuna ceva. Chiar este curios. Niciodata nu a venit cineva la mine, asa cum suntem noi aici, si sa-mi propuna: "Uite, domnule, nu ai vrea sa te fac ofiter acoperit, sa fii agentul nostru in Romania?". De apartenenta la Securitate nu pot fi banuit, pentru ca sunt singurul care acuz Securitatea. De aceea imi si permit. In nici un caz nu poti sa ma treci de partea impotriva careia am luptat de cand m-am nascut, de cand ma stiu.

Ati fi putut fi "omul" Armatei?

A, nu, Armata era la fel.

A fost doar un exercitiu de interpretare a evolutiei unei cariere spectaculoase pentru acea perioada.

Singurul lucru pentru care pot fi banuit…

Nu este vorba despre nici o banuiala.

Da, bineinteles, continuam acest exercitiu de gandire. Ceva de tipul nu sunt eu, este o alta persoana. Eu, unul,, in nici un caz nu l-as plasa pe Nicolaescu decat impotriva regimului. N-am nici un fel de legatura cu Securitatea, sub nici o forma, si nu am avut niciodata contacte cu oameni care sa ajunga sa-mi propuna ceva de felul asta.

Dumneavoastra cunoasteti bine timpurile acelea si stiti ca, mai ales dupa 1965, Directia de Informatii Externe era ceva aparte fata de Securitatea interna. Tot timpul, DIE a cautat elite si era interesata de sefii de promotie.

Asa este, dar niciodata nimeni nu a venit la mine.

Gandila, securistul de la Buftea

Dumneavoastra faceati parte din elite, erati o elita.

Da, eram o elita, dar niciodata nu a venit nimeni la mine sa-mi spuna… Mi-aduc aminte ca era unul Gandila, care era securistul de la Buftea. Gandila asta m-a chemat o data la minister si acolo mi-a luat… am avut amandoi o discutie care a fost inregistrata. Asa a vrut el sa ma impresioneze, sa-mi arate ce poate sa faca. Aceasta este singura data in care am avut de-a face cu Securitatea. Vreau sa spun ca, de pilda, pe taica-meu l-au luat. Taica-meu, care fusese inchis si care a fost la Canal, era asa-zis informator al Securitatii. Asa cum a fost si Coposu si altii. In ceea ce ma priveste, niciodata, dar absolut niciodata, nu… Nu ca eu i-as fi refuzat, ci niciodata ei nu au venit la mine.

Dar ati fost in atentia lor? Si nu numai in atentia Securitatii romane. Poate si a KGB, CIA sau altii.

Niciodata nu au venit la mine. Nici KGB nu a venit la mine. Eu l-am cunoscut de la KGB pe unul… nu mai tin minte cum il chema, seful Serviciului de spionaj din RS Moldoveneasca. Dar niciodata nimeni nu mi-a propus nimic. Adevarul este ca am stat si eu si m-am gandit cum dracu’ se face ca nu au venit, domnule, si la mine. Eu eram ala care plecam in strainatate, ma intorceam… Dar eu plateam. Este drept ca plateam. Adica dadeam 75% din ce castigam. Iar eu aduceam in tara milioane de dolari pe filmele mele. Incepand cu "Lupta pentru Roma", care a adus 4 milioane de dolari. Din doi in doi ani, eu aduceam filme de 2-4 milioane de dolari. Si am facut opt astfel de filme.

"Dosarul" francez

Numele de Saharovski (n.r. – fostul sef al consilierilor sovietici din Securitatea romana, devenit ulterior sef al spionajului sovietic) va spune ceva?

Nu-mi spune nimic. Il stiu pe unul care, aparent, se ocupa de cinematografie si care, asa cum am spus, a ajuns seful Securitatii din RS Moldoveneasca. Vorbea romaneste si pe asta l-am cunoscut. Nimeni niciodata nu a incercat sa-mi propuna ceva. Apoi mi-am explicat: Domnule, serviciile secrete au dosarul omului, si-l au de cand s-a nascut, din burta lu’ ma-sa. Eu m-am dus in Franta si, la un moment dat, eram la prefectul Parisului. Omul asta a apasat pe un buton si prin posta pneumatica interna i-a venit un dosar. Era dosarul meu, care era mai gros de o palma. Adica, eu cred ca tot ce avea Securitatea noastra aveau si ei acolo. Absolut tot.

O fi vrut sa va impresioneze. Dumneavoastra, ca regizor, stiti mai bine.

Nu, a fost o chestie de amicitie. El ma chemase sa-mi dea o viza. Pe care am si primit-o. Eu pe atunci voiam sa devin cetatean francez. Daca stateai cinci ani in Franta si erai rezident, adica aveai locuinta in Franta (iar eu aveam), dupa cinci ani primeai, automat, cetatenia franceza. Iti venea acasa un plic, prin care erai chemat sa-ti ridici documentele.

Asta cand se intampla?

Era dupa 1963-’64. Urmaream treaba asta: stau cinci ani si iau cetatenia franceza. Ulterior, m-am razgandit. Obtinusem in Romania un statut care ma multumea. Adica, faceam film romanesc, faceam ce voiam si puteam pleca in strainatate in absolut orice situatie. Asta a mers pana in ’88-’89, cand am fost blocat. Dar in tot acest timp, niciodata, nimeni din tara sau din strainatate nu a stat de vorba cu mine despre asa ceva, deci cu atat mai putin sa-mi propuna. Am incercat sa-mi explic de ce. Avand din nastere numele de Sergiu Nicolaescu, iti dai seama ca, domnule, cu asta nu faci ce vrei.

De fapt, numele dumneavoastra de familie adevarat era Nicola.

Nicola era numele original al tatalui meu, care era macedonean. Romanizat, a devenit Nicolaescu.

STABII

Ezitarea stabilor in fata lui Parvulescu a fost o lectie care, peste ani, mi-a dat incredere. Ce planuisem la 21 decembrie era o nebunie. Dar o nebunie bazata pe ezitarea lor in fata batranului. Atunci, aia au ramas gura-casca. Nu le venea sa creada. Intr-un astfel de moment, mergi pana la capat. Daca el ramanea la tribuna, se putea intampla o surpriza. Si asta pentru ca sala era de acord cu el. Pusese intrebari de bun-simt: "Cine este Ceausescu? Dar familia Ceausescu? Cum au ajuns ei sa aiba atata putere?". Lucruri pe care toti le gandeau. Pe urma, imi aduc aminte ca l-am vazut pe batran cum coboara scarile, cum trece singur prin multime. Era aproape drogat de emotie. M-am uitat la cei din jur: pareau electrocutati, nu misca unul. La fel ca la Poarta Brandenburg. Dar acolo, multimea era hotarata.

Martor la "episodul" Parvulescu


ARTISTUL.
Un personaj plasat intre fictiunea istorica si istoria reala

Ezitarea comunistilor am mai trait-o o data, la Congresul in care a vorbit Parvulescu. Eram cu Titus Popovici si urma sa vorbesc si eu, ca cineast. Scrisesem cinci pagini, care fusesera cenzurate. In locul lor mi-au dat ei doua, din care am facut una singura. Pe asta voiam sa o citesc de la tribuna. Parvulescu a luat cuvantul dupa Adrian Paunescu. Dupa el a venit la microfon Parvulescu, care le-a spus "Tovarasi, daca l-ati lasat pe Paunescu sa vorbeasca, o sa ma opriti pe mine, care am infiintat Partidul Comunist in Romania?". Apoi a inceput sa dea in Ceausescu si in familia Ceausescu. Asa ceva nu se mai auzise niciodata. Atunci am vrut sa urc la microfon si sa spun si eu ce aveam de spus. Dar Titus a pus mana pe mine si mi-a zis: "Te omor daca faci treaba asta". Am asistat apoi la o greseala a lui Parvulescu. Domnule, cand vorbesti unei sali care tace cand spui acele lucruri, intelegi ca e de partea ta. Ca de obicei, in sala erau si multi securisti. Dar securistii il antipatizau pe Paunescu. Iar in momentul acela batranul a spus: "Stiu ca sala este plina de securisti". Astfel si-a indepartat jumatate din auditor. Asta a fost prima lui greseala. Atunci am ezitat… A fost singurul gest de lasitate din viata mea. Atunci am observat si altceva: zapaceala, nauceala stabilor comunisti. Cand Parvulescu a inceput sa vorbeasca, toti s-au zapacit. Se uitau unul la altul, apoi, disperati, la Ceausescu. Iar el se uita din cand in cand la nevasta-sa. Dar si ei ii pierise orice replica. Practic, toti erau zapaciti. Apoi, Parvulescu a plecat singur. Si-a continuat astfel prima greseala cand, spunand ca sala este plina de securisti, i-a jignit si pe cei dispusi sa-l ajute. El nu trebuia sa plece din sala. Trebuia sa ramana acolo, sa fie scos cu forta. Asa, aia, chiar asa, zapaciti, au impus o pauza. Apoi, s-au gasit cativa intelectuali lingai care au luat cuvantul si lucrurile s-au "aranjat". Dupa ei, totul a fost gata: toata lumea l-a votat pe Ceausescu. Vedeti, astea sunt lectii de viata. Cine a trait o astfel de scena si nu a inteles-o este idiot, sa ma ierte Dumnezeu!

Pitbull
21 Dec 2007, 11:27
Väleu! :((
Ratarä Sergiulicä sansa sä facä revolutia-n avanpremierä! :o

Bäi, da' ästa minte cum respirä... :shock: Stiam încä de-acu' dooj de ani cä-i un mitoman, dar pe-atunci încä lw mai îmbârliga credibil... Acuma-s cusute cu cablu fosforescent!

Cazeemeer
21 Dec 2007, 16:58
Participant activ la unele dintre cele mai importante momente ale Revolutiei din Decembrie 1989, Sergiu Nicolaescu este detinatorul unor informatii inedite privitoare la acele evenimente dramatice.

Iar? Cat timp o sa tot mai faca omul asta "dezvaluiri-bomba" despre Revolutie?
Oh, wait, deja m-am obisnuit cu acest modus operandi. Are un film nou de lansat, reincepe palavrageala despre amintirile lui "senzationale", ca sa reaminteasca lumii ca mai traieste.

Pashpix
05 Jan 2008, 14:34
"NU AM FOST AMANTUL DOAMNEI MAURER"

„Am cunoscut mari actori, precum Jean Marais, Alain Delon, Jean Gabin, Liz Taylor ºi Richard Burton. Am asistat chiar la o bãtaie între Liz Taylor ºi Richard Burton, pe care am reuºit sã-i despart...“

- Sergiu Nicolaescu -

Interviu realizat de Miron Manega ºi Constantin Preda (Expresul de Sud)
De unde dragostea pentru teatru ºi film? Cum aþi ajuns în cinematografie?

Dupã absolvirea Politehnicii, în 1952, am fost repartizat la Fabrica de armament de la Cugir. Dar, pentru cã fãceam rugby de performanþã, am fost transferat la Bucureºti, la IOR, pentru a putea juca la clubul Dinamo. În 1954, am fost propus director tehnic la un IAS de lângã Bucureºti. Înainte de a apuca sã accept funcþia, m-am întâlnit cu un fost coleg de facultate, care fusese repartizat în Cinematografie, dar care-ºi dorea foarte mult sã lucreze la IOR. Aºa am fãcut schimb cu el ºi am ajuns în domeniul care, dupã multã muncã, mi-a adus celebritatea.


Cum a început celebritatea? E greu drumul cãtre piscuri?

Am devenit cunoscut, în strãinãtate, înainte de a fi cunoscut în România. Se întâmpla în 1962 la Cannes, cu un scurt metraj de ºapte minute, intitulat „Memoria trandafirului“. Succesul lui a fost fabulos pe tot globul. Francezii, de pildã, l-au transmis la televiziune zece ani la rând, în ziua de Crãciun. Am obþinut cu el cel mai mare premiu-Premiul de Excelenþã al Uniunii Tehnicienilor din Cinematografia Mondialã (UNIATEC). Delegaþia românã participantã în acel an la Cannes (din care eu nu fãceam parte) plecase la festival cu acest scurt metraj. Am aflat, din ziare, cã el a avut un succes uriaº ºi cã studiourile Columbia din SUA ºi-au exprimat dorinþa sã-l cumpere. L-au ºi cumpãrat, de altfel, cu 10.000 de dolari. La douã zile de la aflarea veºtii, la cererea americanilor, mã aflam în avionul ce zbura spre Paris.


În ce mãsurã v-a marcat destinul de cineast aceastã primã ieºire în strãinãtate?

La Cannes, l-am cunoscut pe Richard Davis, un american de origine rusã (cel care cumpãrase „Memoria trandafirului” pentru studiourile Columbia). Acesta mi-a propus un contract de ºapte ani în America. Am refuzat în favoarea lui Christian Jaques, un regizor francez pe care-l preþuiam foarte mult ºi care mi-a oferit postul de coregizor la filmul sãu „Castelul din Carpaþi”, pe care voia sã-l facã în România. Am acceptat, aºadar, oferta lui Christian Jaques, deºi Richard Davis fãcuse totul ca sã mã câºtige. M-a cazat la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Paris, „Lancaster”, unde i-am cunoscut pe Richard Burton ºi Elisabeth Taylor, mi-a cumpãrat haine, m-a introdus la cele mai scumpe cazinouri ºi cluburi. Am asistat ºi la o bãtaie între Liz Taylor ºi Burton, pe care chiar am reuºit sã-i despart... Am cunoscut mari actori, precum Jean Marais, Alain Delon, Jean Gabin. Dar oamenii cei mai importanþi pe care i-am cunoscut la Cannes, ºi cãrora le datorez cariera mea cinematograficã internaþionalã, au fost Carol Helmann ºi Henry Deutchmeister – un evreu nãscut în Brãila ºi stabilit la Paris. Datoritã lor am ajuns sã fac, între 1962 ºi 1964, „naveta” între Bucureºti, Paris ºi Munchen.


Sã revenim în þarã. Cum a ajuns Amza Pellea, oltean de-al nostru, din Bãileºti, în rolul lui Mihai Viteazul? E adevãrat cã, pentru acest rol, s-au bãtut, printre alþii, Florin Piersic, Mircea Albulescu ºi Ilarion Ciobanu?

Filmul a început în colaborare cu studiourile Columbia din SUA. Pentru acest rol au candidat vreo 10-12 actori, printre care Ilarion Ciobanu, Mircea Albulescu, Amza Pellea, Florin Piersic, George Constantin, Emanoil Petruþ ºi eu. Americanii au ales proba numãrul cinci, adicã pe mine. Aºa se face cã primele filmãri, în iarna lui ’69, le-am început cu Sergiu Nicolaescu. ÃŽntr-o zi, a venit indicaþia „de sus” ca Mihai Viteazul sã fie jucat de Albulescu. Pentru cã m-am opus, am fost acuzat cã þin morþiº sã am eu rolul. M-am enervat, mi-am ras barba, m-am întors la filmãri ºi i-am spus lui Ion Brad, ministru adjunct la Culturã, pe vremea aceea: ”Dacã mã vreþi pe mine regizorul filmului, eu hotãrãsc: Amza Pellea va fi Mihai Viteazul!” Au acceptat ºi a ieºit un film reuºit.


Aº spune cã, uneori, preþul libertãþii este singurãtatea. Sunteþi un om liber?

Singurãtatea este ºi preþul succesului. Da, sunt un om singur, cãci bãnuiesc cã asta doreaþi sã aflaþi. Am plãtit destul de scump „libertatea” efortului de a realiza tot ceea ce am reuºit în Cinematografie.


Am înþeles, aºa cum s-a mai scris în presã, cã aþi pornit în viaþã de la zero. Sunteþi un om bogat?

Depinde ce înþelegeþi prin asta. În comparaþie cu oamenii obiºnuiþi care sunt, din pãcate, foarte mulþi ºi foarte sãraci, da, mã pot considera un om bogat. Banii i-am câºtigat numai prin meseria mea. Am fãcut parte dintr-o familie bogatã, care a pierdut totul dupã 1947. Din 1952, când am terminat facultatea, am pornit de la zero.


Cam cât câºtigaþi înainte de ’89?

Pentru un film luam 45.000 de lei, plus 25.000-27.000 de lei, drepturi de autor. În total, deci, 60.000-70.000 de lei. În Germania luam între 15.000-70.000 de mãrci pe un film. Uneori chiar 1.000 de dolari pe zi.


Ce fãceaþi cu banii câºtigaþi în strãinãtate? Îi transformaþi în lei ºi-i depuneaþi la C.E.C?

Nu. Recunosc cã am încãlcat legea de atunci ºi nu am depus banii la o bancã româneascã, aºa cum ar fi trebuit... Curios lucru, nu m-a întrebat nimeni, niciodatã, ce fac cu banii. Niciodatã cei de la Securitate nu mi-au cerut vreun document scris, declaraþii despre salariile din strãinãtate sau despre contractele pe care le aveam acolo. Oficial, îmi plãteam riguros obligaþiile faþã de stat.


Nu aveþi copii.Cui veþi lãsa averea?
Fundaþiei „Sergiu Nicolaescu”.

Se spune cã Ion Gheorghe Maurer v-a sprijinit în carierã. Mai ales cã îi frecventaþi casa. Aþi fost sau nu amantul doamnei Maurer?

Este adevãrat cã îi frecventam casa. Dar numai un nebun putea sã fie, la o adicã, amantul unei soþii de mare demnitar, în condiþiile în care Securitatea ºtia tot ce miºcã. Logic, i-ar fi raportat imediat soþului. Maurer chiar îºi bãtea joc de cei care ascultau, prin microfoanele din pereþi, tot ce se vorbea. ÃŽmi zicea uneori: ”Vorbeºte mai tare, cã nu te pot înregistra ãºtia. „Toate aceste bârfe ordinare, cã aº fi amantul nu mai ºtiu cui, sau cã aº fi homosexual, erau lansate, de regulã, de ºefii mei, sau de unii dintre colegii mei, regizori. Adevãrul e cã am apelat la Maurer o singurã datã, în legãturã cu filmul „Lupta pentru Roma”, cãruia nu-i mai ieºea aprobarea. ÃŽn rest, m-am bazat doar pe mine ºi munca mea. Maurer mi-a fost de un real folos la cenzura filmelor „Dacii” ºi „Mihai Viteazul”. Era un om deosebit ºi un adevãrat prim-ministru.


Cine a construit Studiourile Buftea? Gheorghe Gheorghiu-Dej?

Studiourile Buftea au fost construite de Gheorghiu-Dej pentru Cinematografia noastrã, care deschisese larg uºile fiicei lui, Lica Gheorghiu. Împreunã cu doi colegi ai mei, inginerul Gorun ºi inginerul Pãtrãºcoiu, am lucrat din primele zile la construcþia propriu-zisã. Eu venisem în Cinematografie în 1954, ca inginer. Aparatele de filmat ºi optica erau meseria mea. Aici l-am cunoscut pe consilierul sovietic care venise sã construiascã un nou studiou de cinematografie în Bucureºti. El a ales Buftea, pentru cã îl impresionaserã castelul ºi curtea lui, cu adevãrat senzaþionale. În sarcina mea a cãzut construirea platourilor ºi a atelierelor, pe care le-am terminat în 1956.


Cât din creaþia dumneavoastrã datoraþi femeilor? În ce fel v-a mobilizat sexul frumos?

Nicio legãturã cu profesia ºi cu ambiþiile mele profesionale... În ce fel m-a mobilizat sexul frumos? În tot ceea ce este frumos, cred eu!

Care au fost femeile importante din viaþa dumneavoastrã?

Mama ºi toate celelalte!

herbert
05 Jan 2008, 16:14
My God,
cum se intervieveaza securistii intre ei in gazete de sud...

Alex Leo Serban
05 Jan 2008, 16:28
lasa asta... mie interviu asta mi s pare o capodopera d penibil: 'in c fel v-a mobilizat sexu frumos? sunteti un om liber? cum a-nceput celebritatea? cit cistigati inainte d 89?' si alte bullshituri - ar trebui studiat in scoli d jurnalism cum sa NU faci un interviu! :lol:
in plus, intrebarea aia 'paparatza' ('ati fost amantu dnei maurer?') e tot c poate fi mai jos & mai dizgratios - nicolaescu trebuia sa-i traga mojicului 2 pereki d palme :sick:
da el s-a complacut...

Supastar
05 Jan 2008, 16:43
pai, pentru k-i mojic la randul lui!

Cazeemeer
05 Jan 2008, 16:47
Iar un interviu in care ii servesc astia pe tava intrebari la care ii place in general sa raspunda. Macar daca il intrebau ce parere are despre reactia aproape unanima a criticii la "15". Daca toti din jurul lui il perie la fel de mult ca jurnalistii astia, nici nu te mai miri ca traieste in lumea lui imaginara in care el e cel mai mare cineast pe care l-a vazut Romania (si la care visa America) vreodata.