PDA

View Full Version : Loc de dat cu picioru'

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

rrs85
20 Jun 2010, 10:35
Mie imi pare rau de Camerun...:(

Ipu
20 Jun 2010, 13:52
Au avut multe ocazii mari înainte ca Danemarca să înscrie golul de care avea nevoie.

rrs85
20 Jun 2010, 16:04
Asa se intampla cand te joci cu ocaziile, daca dadea Eto'o gol la faza cand a nimerit bara..:(

rrs85
20 Jun 2010, 16:12
1-0 Noua Zeelanda cu Italia, de i-ar bate!>:)

Judex
20 Jun 2010, 16:31
Io nu prea le am cu italiana, dar nu se pronunta cumva 'ia-cuin-ta'? :-?

SoX
20 Jun 2010, 16:33
Italienii au ajuns sa se bucure intr-un hal pentru un gol ce a adus egalarea cu Noua Zeelanda...dintr-un penalty. Rusinica!

PS: @Judex, bine ai revenit! :D

Judex
20 Jun 2010, 16:54
Grazie, SoX! ;)

Earle, sa nu-mi comentezi intrebarea de mai sus. :D

Acum vin cu o alta: care e neozeelandezul cu bunic nascut in Romania, cumva ala de pe dreapta cu aspect usor maori? =))

Serios vorbind, Hobana - cred ca el e, daca pronunta 'pănă' in loc de 'până' - o tot da cu micile noastre legaturi cu acest World Cup: cativa jucatori cu origini romanesti, vreo 4 stranieri care joaca in Liga lu' Mitica, rubedenii, chestii etc. Dar nu credeti ca a uitat ceva? Joaca Italia-n pana mea!!! :-O

rrs85
20 Jun 2010, 17:11
Pai nu tre' sa fim si noi cumva prezenti acolo..?!:D

rrs85
20 Jun 2010, 17:53
1-1 Noua Zeelanda - Italia...>:)

Chambord
20 Jun 2010, 18:17
Bravo voua NZ ! Campioana mondiala - jenant. Parca-i vad iar in finala...

Judex
20 Jun 2010, 18:27
Pai nu tre' sa fim si noi cumva prezenti acolo..?!:D
Pai suntem prezenti, eu ce spuneam, sunt italienii. Bine, ca nu ne prea inghitim intre noi, e una - desi anumite doamne curve ar sustine contrariul - dar poate nu stiti cum se spune in maghiara la Italia. :D

Ipu
20 Jun 2010, 18:50
Olaszország (Pronunțați „olosorsag”, accentuând prima silabă.)

Ipu
20 Jun 2010, 19:32
Messi: „În preliminarii nu eram eu.” (Citește interviul integral aici (www.gsp.ro/international/cm-2010/messi-nu-impresioneaza-doar-pe-teren-ci-si-in-afara-lui-cel-mai-bun-fotbalist-al-lumii-nu-se-uita-la-tv-la-propriile-meciuri-imi-e-rusine-195248.html), iar originalul aici (www.ole.com.ar/mundial/Eliminatorias_0_283771724.html).)

Judex
20 Jun 2010, 20:01
Olaszország (Pronunțați „olosorsag”, accentuând prima silabă.)
Tocmai. Nu va spune nimic asta? :P
Concluzie: prin astia suntem la Mondiale. Si se vede. =))

Apropo de interviul lui Messi, Cristina Negrila, cea care semneaza articolul romanesc (probabil tot ea a si tradus interviul):
- Ce înseamnă "să fiu eu însămi" pentru Messi?
Te crezi Messi, fa, proasta dracului?
=))

SoX
20 Jun 2010, 21:47
Eeee, daca arbitrul valideaza al 2lea gol al lui Fabiano si apoi tot el ii spune ca a fost henţ la preluarea mingii, atunci DA-O DRACU' DE TREABA!!!

Judex
20 Jun 2010, 22:58
Oribil!!!!!!!!!!!!!!!!
Rusine Cote D'Ivoire!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inceputul mizeriilor ivoriene fatise:
http://uk.eurosport.yahoo.com/20062010/2/photo/20062010200253.html

gigabyte
21 Jun 2010, 08:22
Luis Fabiano joaca handbal :)

Mana lui Dumnezeu revine !

"La golul doi am atins balonul cu mana, dar a fost involuntar. A fost mana lui Dumnezeu ", a spus Luis Fabiano dupa meci .

http://assets.sport.ro/assets/sport/2010/06/20/image_galleries/95498/brazilia-joaca-handbal-luis-fabiano-a-facut-doua-henturi-la-golul-2-cu-coasta-de-fildes-vezi-faza_1_size1.jpg

http://cm2010.asport.ro/files/gallery/10/1/536_big.jpg

http://cm2010.asport.ro/files/gallery/10/1/537_big.jpg

http://www.sport.ro/cm-2010/brazilia-joaca-handbal-luis-fabiano-a-facut-doua-henturi-la-golul-2-cu-coasta-de-fildes-vezi-faza.html

Ipu
21 Jun 2010, 08:33
Când joci cu Brazilia și mai ești și furat în halul ăla, normal că încep să te lase nervii. Dacă eram în locul lui Sven, scoteam echipa de pe teren. ;) Puneți-vă în locul lor! Sunteți nedreptățiți atât de flagrant și vă așteptați ca Brazilia s-o dea la pace în ultimul meci și voi să fiți eliminați. Cum v-ați simți? V-ați putea păstra calmul? :|

Vai, Ricardo, stând atât în preajma lui Cristiano, ai deprins fără să vrei golănia... Rușine!

„Luis, nu-i așa că tu ai preluat cu pieptul, nu cu brațul, cum mi s-a năzărit mie? :) ” (Stephane Lannoy către Fabiano)

victor
21 Jun 2010, 09:06
Cam multi se cred Dumnezeu.....

Ipu
21 Jun 2010, 09:21
Declarația zilei:
http://www.sport-ivoire.ci/coupe-du-monde-2010/images/actu/20-06-2010-19-43eriksson.jpg
„E greu oricum să-i faci față lui Luis Fabiano, darămite când i se dă voie să-și folosească și mâinile.” (www.sport-ivoire.ci/coupe-du-monde-2010/?p=1&id=143)

Judex
21 Jun 2010, 09:25
Pe ivorieni i-au lasat nervii pentru ca ii umileau brazilienii prin joc. Pur si simplu i-au nenorocit prin driblinguri si pase din prima de-o precizie de-a dreptul enervanta. Ca raspuns, africanii i-au nenorocit la gioale pe sud-americani. X(

Dar da, faza lui Fabiano ar fi fost sanctionata si la handbal! =))

PS
Incredibil! Ivorienii incearca sa-si justifice marlania prin acea faza???

Ipu
21 Jun 2010, 09:37
Dom'le, și eu, asemeni lui Eriksson, recunosc că la primul și la al treilea gol s-a văzut că Brazilia te poate sancționa la cea mai mică eroare.
Pe de altă parte, golul fraudulos i-a făcut pe „elefanți” să se descopere, în încercarea de a înscrie. Pentru ei, era important și cu ce scor pierd, nu numai dacă pierd sau nu. 0-1 era rezonabil, dar 0-2 aproape că îi scotea din cărți, ca și rezultatul de 1-3.
Încă din momentul fluierului de final al meciului inaugural al grupei era limpede că Brazilia și Coreea vor juca rolul de arbitri în disputa pentru locul 2. Acum, cu Brazilia fără griji dar și fără Kaka, Portugalia e mare favorită.

Judex
21 Jun 2010, 09:47
Bineinteles ca Portugalia e mare favorita. Si merita sa fie. Cand esti ivorian prost si le rupi brazilienilor picioarele, ba mai joci si teatru dezgustator de ieftin ca sa obtii eliminarea lui Kaka, iti meriti soarta! Daca as fi Dunga, as da meciul portughezilor fara sa clipesc. Iar daca mi s-ar reprosa asta, as spune ca jucatorii mei au suferit traume, fizice si psihice, echipa medicala avand nevoie de mai mult timp pentru a-i readuce in stare normala, dar probabil isi vor reveni in optimi. M-ar putea contrazice cineva?

Ipu
21 Jun 2010, 09:50
Nu-l confunda pe Dunga cu Luis Fabiano!

Judex
21 Jun 2010, 09:54
Las' ca si dunga tragea niste suturi senzationale cand activa ca jucator.
Ia nu-l mai transformati pe Luis Fabiano in personaj negativ, doar pentru ca ati tinut voi cu macelarii aia negri!

hellsteed
21 Jun 2010, 10:17
Bineinteles ca Portugalia e mare favorita. Si merita sa fie. Cand esti ivorian prost si le rupi brazilienilor picioarele, ba mai joci si teatru dezgustator de ieftin ca sa obtii eliminarea lui Kaka, iti meriti soarta! Daca as fi Dunga, as da meciul portughezilor fara sa clipesc. Iar daca mi s-ar reprosa asta, as spune ca jucatorii mei au suferit traume, fizice si psihice, echipa medicala avand nevoie de mai mult timp pentru a-i readuce in stare normala, dar probabil isi vor reveni in optimi. M-ar putea contrazice cineva?

Da.

Ipu
21 Jun 2010, 10:19
Am impresia că ți se par vinovați și de/pentru faptul că sunt negri.
Oricum, Eriksson nu e negru, iar ca antrenor a reușit lucruri comparabile cu cele reușite de Maradona ca antrenor, respectiv câștigarea de titluri cu echipe de pluton. Măcar pentru organizarea pe care a izbutit-o cu echipa asta în primele două meciuri ar trebui să i se respecte munca depusă.

E vorba că dacă în Africa se întâmplă asemenea lucruri, peste patru ani la Rio și Sao Paulo la ce ne-am mai putea aștepta?

Judex
21 Jun 2010, 11:11
Eriksson a reusit sa faca un mare fasz cu o echipa de jucatori foarte buni, dar labili psihic si needucati. Nici nu se compara cele doua echipe, i-a ametit Brazilia, nu mai aberati pe-aici c-o ajuta arbitrii.

Aaa, ma facusi si rasist! De parca majoritatea jucatorilor din lotul Braziliei n-ar fi tot negri. =))

Ipu
21 Jun 2010, 11:24
Păi văd că mereu te legi de culoarea lor.

(În atenția pariorilor!) Brazilia nu pentru ce crede Judex ar putea s-o lase mai moale cu Portugalia, ci pentru a evita să riște inutil cu Spania în optimi sau cu Olanda în sferturi. Dacă însă se hotărăște să câștige grupa, spaniolii nu scapă de ea decât de pe locul 3; altfel, sunt obligați s-o bată.

Judex
21 Jun 2010, 11:27
Nu m-am legat de culoarea lor, dar daca-s negri, is negri, ce sa le fac?

Posibil si ce spui tu, doar ca nu sunt parior. Am multe vicii, dar p-asta nu-l am. B-)

danonino
21 Jun 2010, 12:42
Sper ca arbitrul Lannois sa nu mai calce pe teren la cupa mondiala. E prost. A facut hent 2 ori in aceeasi faza Luis Fabiano, iar arbitrul nu l-a sanctionat.

Mai e alt arbitru prost, ala din Guatemala. Un gras si jumatate. Da penalty ca asa i-a cerut un italian.

SoX
21 Jun 2010, 14:18
Judex, mai tii minte?

http://www.youtube.com/watch?v=4RKo_50sWW4&feature=PlayList&p=CA710E1F7D0B8265&playnext_from=PL&playnext=1&index=67

moltisanti88
21 Jun 2010, 15:31
Initiativa fifa.com de a lasa fanii sa voteze jucatorul meciului e o gluma. X(

hellsteed
21 Jun 2010, 15:33
Saracii coreeni :))

rrs85
21 Jun 2010, 15:43
7-0..:-O mama, mama!

Judex
21 Jun 2010, 16:07
Judex, mai tii minte?

http://www.youtube.com/watch?v=4RKo_50sWW4&feature=PlayList&p=CA710E1F7D0B8265&playnext_from=PL&playnext=1&index=67
Asa, si? De-aia v-ati pus toti ochelari de cal si n-ati vazut ca Brazilia i-a surclasat fotbalistic pe ivorieni, care au reactionat mizerabil? Este de departe cea mai urata echipa de la acest mondial. Duca-se-nvartindu-se! X(

Tare Portugal. :x :x :x :x :x :x :x

Ipu
21 Jun 2010, 18:59
Așa i-au surclasat brazilienii și pe coreeni, dar abia i-au bătut... Nu contează cine joacă. Arbitrajul trebuie să fie corect în orice situație, nu să rupă echilibrul dintre echipe.
Mă gândesc numai cum ar fi reacționat Cristiano Ronaldo și portughezii în general în cazul în care „golul cu ambele mâini” s-ar fi marcat contra lor. Amintiți-vă de EURO 2000 și de agresarea arbitrilor.

Păcat că Elveția și-a dat cu firma în cap, iar ocazia de a vedea un meci Brazilia - Spania se îndepărtează... Dacă nu se întâlnesc în optimi, e greu de crezut că le vom vedea jucând una împotriva alteia. Nici măcar la Cupa Confederațiilor nu s-au putut întâlni.

Judex
21 Jun 2010, 19:12
Din grupa asta vreau sa mearga mai departe Elvetia si Spania. Dar banuiesc ca era evident. :D

Despre cealalta treaba...
Oameni buni, voi chiar nu ati vazut ca Brazilia a jucat fotbal, iar ivorienii au fost niste kaunisti mizerabili!!!!!!!!!!!!!!! X(
Da, arbitajul a fost totalmente idiot, atat pentru ca a fost validat acel gol caraghios de neregulamentar, dar si pentru ca a tolerat atacurile oribile ale africanilor!

Ipu
21 Jun 2010, 19:30
Cui îi place să comenteze ca la Procesul/Recursul etapei: ;)
http://www.youtube.com/watch?v=rg_nn6L90m8&hd=1
Ce a fost de fapt aici?

SoX
21 Jun 2010, 20:13
Ce a fost de fapt aici?

O extorsiune de degajament.

marius_em
21 Jun 2010, 20:24
Astia-s tampiti cu vuvuzelele lor. Cel mai de cacat mondial.

Judex
21 Jun 2010, 21:41
Ce a fost de fapt aici?

O extorsiune de degajament.
Crampoane-n tibie, asta a fost. Galben clar, trebuia sa incerce sa-l evite Elano.
Eu am patit-o, stiu cum e, nu mai aberati.

Ipu
21 Jun 2010, 22:56
Crampoane-n tibie, asta a fost. Galben clar, trebuia sa incerce sa-l evite Elano.
Eu am patit-o, stiu cum e, nu mai aberati.

Lăsând la o parte presupusa intenția rău-voitoare a atacantului lui Twente, Elano a încercat (oare? dar în orice caz a reușit) să evite... balonul. Și ție ți s-a întâmplat? Să sperăm totuși că nu e grav. Din ceea ce se vede pare foarte dureros. Observați totuși cine acționează și cine numai contrează pasiv, într-o mișcare instinctivă de protejare a propriei tibii, a propriei glezne de o lovitură puternică și directă.

Judex
21 Jun 2010, 23:34
Da, ma, brazilienii au fost niste cotonogari, iar ivorienii adevaratii artisti ai balonului, doborati din ascensiunea lor catre culmile gloriei de catre nemernicul de arbitru. =))

La modul serios acum: in situatii din astea se sare, case closed.

Ipu
21 Jun 2010, 23:59
Nu am zis asta. Am spus doar că (din lipsă de tehnică, la fel ca în cazul... brazilianului care i-a fracturat involuntar cubitusul lui Drogba), Elano a ratat mingea, lovind violent în gol, sau mai degrabă în talpa lui Tioté. Oprește clipul și vei observa cu ușurință că piciorul accidentat atinge numai tangențial balonul.

Închei aici discuția despre meciul ăsta, dar vreau să spun că azi m-a uimit și m-a mâhnit explicația pe care Fabiano a dat-o după meci în legătură cu faza golului al doilea. El spune că hențul fiind - susține el - involuntar, golul e corect. :-O Dacă această constatare nu e numai un mod de a alunga sentimentul de vinovăție, atunci ea denotă nu numai o crasă lipsă de cultură fotbalistică dar și o îngrijorătoare necunoaștere a regulamentului jocului. Hențul involuntar te scapă de o lovitură liberă, dar nu de primirea unui gol și nici într-un caz nu-ți poate servi la marcarea unuia!

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3941/6436415/1/baptista-nilmar-kaka-reuters-paulo-whitaker.gif?width=510
Os cariocas se antrenează pentru marcarea de goluri direct din repunere de la margine. ;)

Judex
22 Jun 2010, 06:01
Nu, de ce sa nu mai vorbim, ca vad ca-ti place sa despici firu-n patru si sa negi evidenta.
Elano a lovit in talpa aluia??? =))
Asta e bancul secolului!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tu ai jucat vreodata fotbal in viata ta? Nu conteaza, te invit candva sa organizam o demonstratie. Eu fac pe Tiote, tu te dai Elano. Jucam fara minge, ca n-are nici o importanta. Eu vin spre tine in alergare tu vii in alunecare cu piciorul drept ridicat 10-15-20 cm de la sol si lovesti cu forta cum sustii c-a facut Elano.
Prima oara, ai sa vezi ca te sar, CA SA EVIT O POSIBILA ACCIDENTARE.
A doua oara, ai sa vezi cum 'ma apar' bagandu-ti crampoanele in tibie.
Cum ar fi? :D
Dupa aia, in timp ce tu esti in ambulanta, tot eu imi adun gasca si incepem sa-ti luam prietenii la suturi din zece-n zece secunde.
Iar cand vine politia (arbitrul e politist :D), ma duc la unul dintre-ai tai, exasperat omul de cat a putut sa indure, ii trag o injuratura ceva si cand ma impinge sa-l las dreq in pace, ma trantesc pe jos, scot certificat medico-legal si-l bag la puscarie pentru vatamare corporala grava.
=))

Ipu
22 Jun 2010, 07:43
Am jucat, măi Judexe, am jucat și cu foști internaționali, am jucat cu apărătoare (serioase, nu de-alea minuscule, precum cele pe care ni le-a arătat mijlocașul Galatei după ce a înscris) dar nu s-a intrat niciodată la rupere. Numai o dată am avut o problemă atunci când mi s-a pus o contră la minge. În orice caz, mai bine ți-ai alege mai cu grijă colegii de joacă.
Oricum, nici lui Tioté nu i-ar fi fost prea bine dacă nu bloca șutul în gol al lui Elano. Tu te înșeli când susții că mingea nu contează. În cazul de față, niciunul dintre jucători nu pare interesat de balon. Dar dacă ar fi lovit mingea, brazilianul nu s-ar fi lovit atât de serios.

Pentru toți suporterii lui Seleção, un motiv de bucurie (www.sport365.ro/CM_2010__Accidentarea_brazilianului_Elano_nu_este_ grava-n121786.html).

danonino
22 Jun 2010, 08:04
Am vazut la stiri ca vuvuzela a inceput sa fie comercializata in Romania. Primii clienti au fost galeriile din Bucuresti. :-&

a innebunit lumea sau asa a fost tot timpul, iar eu ma minteam

Judex
22 Jun 2010, 08:27
Ipu, spun ca nu conteaza mingea pentru ca important era primul exemplu, cel cu saritura pentru evitarea contactului cu adversarul Tiote al tau a lovit ca un animal ranit. In orgoliul propriu. Fotbalistic, camerunezii fusesera umiliti de brazilieni. Ca-n curtea scolii i-au ametit. Asa ca indivizii au gasit de cuviinta sa riposteze tot ca-n curtea scolii. Ca aia prosti din curtea scolii.

victor
22 Jun 2010, 09:56
sa zicem ca la Fabiano primul hent a fost involuntar. al doilea nu.

Floydman
22 Jun 2010, 10:57
destule greseli de arbitraj la CM. eu refuz sa inteleg de ce FIFA si UEFA sunt impotriva analizei video la meciurile de fotbal. s-ar elimina multe greseli si s-ar pune arbitrajul in afara suspiciunilor de incorectitudine in majoritatea fazelor grele/controversate.

argumentul inamicilor analizei video? se pune in pericol spiritul jocului, se dezumanizeaza fotbalul...

parerea mea despre aceste argumente: "Wha'?"

Ipu
22 Jun 2010, 11:43
Ipu, spun ca nu conteaza mingea pentru ca important era primul exemplu, cel cu saritura pentru evitarea contactului cu adversarul Tiote al tau a lovit ca un animal ranit. In orgoliul propriu. Fotbalistic, camerunezii fusesera umiliti de brazilieni. Ca-n curtea scolii i-au ametit. Asa ca indivizii au gasit de cuviinta sa riposteze tot ca-n curtea scolii. Ca aia prosti din curtea scolii.

Eu pot să admit că Cheick (care, apropo, nu e al meu, eu nu am niciun parti pris în legătură cu „elefanții”) a profitat de chifla lui Ralph ca să se răzbune pe el pentru gol, dar trebuie să înțelegi, ca sportiv și ca om frustrarea unuia care după ce a muncit din greu atunci când alții se relaxau în vacanță e batjocorit de niște escroci ai fotbalului.
Să ne înțelegem: Brazilia nu joacă nimic, se salvează prin câte o execuție inspirată a lui Kaka sau a lui Maicon. Brazilia refuză posesia și a devenit o echipă de contraatac. Prin contrast, Portugalia sau Argentina domină, sunt inventive, au curaj și acceptă riscul.
După ce că li s-a dat șansa să mai câștige două campionate mondiale prin organizarea lor, după SUA și Extremul Orient, în Africa de Sud și apoi chiar acasă (că în Europa nu sunt în stare; în 2018 se vor împlini șaizeci de ani de când au luat ultimul și singurul lor trofeu la noi!), brazilienii mai fac și mânării.
Nu, din punct de vedere sportiv, nici camerunezii săracii, dar nici ivorienii nu fusasără umiliți de O Fabuloso e Co. Umiliți au fost coreenii cu Portugalia sau cu Argentina, umiliți au fost ai noștri cu Serbia sau odinioară cu Elveția. Didier și colegii lui au luat un prim gol la care se aplaudă și care nu te face să te simți umilit, s-au organizat și s-au luptat de la egal la egal cu favoriții grupei atâta vreme cât a fost încă 1-0, iar la 2-0 s-au descoperit, ca să încerce mai mult în atac. În final au și reușit un gol ca în curtea școlii, ca și cel primit de apărarea lui Cesar în primul meci.

Altfel, Spania m-a mâhnit prin lipsă de caracter și de seriozitate. Nici 7-0, nici 4-0, nici măcar acolo un 4-1 sau un 3-0! Să nu joace așa, la mișto și când or da de Portugalia sau de... ;) Ori poate îi scapă chilienii de orice griji legate de optimi...

marius_em
22 Jun 2010, 14:26
Am vazut la stiri ca vuvuzela a inceput sa fie comercializata in Romania. Primii clienti au fost galeriile din Bucuresti. :-&

a innebunit lumea sau asa a fost tot timpul, iar eu ma minteam

Da, prostia e molipsitoare. Sper doar sa nu fie un fenomen de masa la noi. Una, doua vuvuzele, ok. Dar 30000? FUUUUUCK!!! Mi-ai pula, Africa de Sud, inapoiatii dreaqu', ati distrus Cupa Mondiala.
Sa se faca doar in Brazilia, tobe, samba, si gagici bune!

Ipu
22 Jun 2010, 14:36
Dragomir a anunțat deja că pe stadioanele de la noi trompetele astea vor fi interzise. Nici nu trebuia, pentru că nivelul de intoleranță din România e binecunoscut - riști să mănânci bătaie dacă vii cu așa ceva la meci.
Altfel, a observat careva că ieri s-a reușit o scandare ritmată folosindu-se numai aceste goarne?

Judex
22 Jun 2010, 17:02
Se-ntampla lucruri ciudaaaaaate-n abatie... :D
Ipule, rar mi-a fost dat sa intalnesc pe cineva care sa amestece tot si toate asa cum o faci tu, ba mai mult, sa emita dupa aia niste pareri atat de alandala. Simplificand - daca tu chiar n-ai vazut ca Brazilia s-a pisat pe ivorieni timp de o ora, e clar ca nu te poate convinge nimeni. Chiar vorbeam cu niste prieteni - uite ce diferenta, ce stil, ce clasa, ce finete ce spectacol la brazilieni si uite si la aia - atletici si atat, in rest joc inestetic, incrancenare, ura, asta nu-i fotbal ce joaca africanii si culmea e ca sunt jucatori foarte buni pe la cluburile din Europa...
Tu esti mai corect-politic decat insasi corectitudinea politica, ceea ce e grav! Spre exemplu, uite acum, francezii, oricat de mult i-as antipatiza fotbalistic, trebuie compatimiti. Chiar nu meritau asa ceva! Apoi, cine e Africa de Sud? Niste rudimentari in materie de fotbal, niste giganti in materie de rugby. Esta es la diferencia! Tara aia frumoasa a fost distrusa, acum e o mizerie nesigura.
Si stii de cine ar mai trebui sa ne fie cu adevarat mila? De Coreea de Nord. Portugalia a jucat superb, ma bucur ca a dat sapte goluri, dar totodata ma gandesc cu groaza ce vor patii amaratii aia cand se vor intoarce acasa, unde-i asteapta un regim criminal, aflat pe capul lor de mai bine de jumatate de secol, iar ei, oamenii de rand, n-au nici o vina pentru asta.
Vorbesti de aia care muncesc toata vara cand altii freaca duda la plaja. Filozofie stahanovista de cea mai joasa speta!!!
Hai sa-ti dau eu mostra de gandire sanatoasa, capitalista, productiva - mi se rupe p... cat munceste Sulica Franaru, atata vreme cat nu produce calitate si plusvaloare e fix zero barat! Prefer oricand un miserupist care freaca menta-n Bora Bora 11 luni pe an, dar intr-a doispea-i vine o idee geniala, trage de el o luna si din munca lui mi se-nzecesc profiturile, astfel sa pot plati impozite ca sa dea statul salarii la milioane de Sulici Franari care muncesc pe branci fara sa produca nimic. Stiu, sunt treburi delicate, dar trebuie dezvatata omenirea de mentalitatea asta paguboasa egalitarista cu care le-a spalat creierele socialismul ala atat de drag tie. NU SUNTEM EGALI, SUNTEM DIFERITI!!! Vorba ceea, vive la difference!
Revenind la fotbal, de-aia Brazilia inseamna spectacol, pentru ca uneori dau senzatia ca-s aerieni, dar reusesc doua-trei faze pe meci care fac toti banii. De-aia e si Argentina populara sau alte echipe de genul asta si de-aia m-as bucura sa nu treaca nici o echipa africana de grupe, pentru ca reprezinta exact paradigma unei mentalitati cu care ma lupt zilnic.

Cat e scorul dincolo? Ca mi-e lene sa caut Telesport.

Stefanel, ti-a placut aia cu puncte-puncte? >:)

PS
Daca prind pe vreunul cu vuvuzela in Ghencea ii fac ce-am zis intr-o postare pe la-nceputul turneului. =))

LE
Stai ca-ncepe sa se clarifice situatia. Circul dintre Africa de Sud si Franta se petrece in eventualitatea in care Uruguay si Mexic joaca pe bune, nu la egalul reciproc avantajos. Si chiar asta se intampla! Sper sa faca egal si sa mearga mai departe amandoua. Pe francezi oricum ii asteapta Sarkozy la ciufuleala, iar Africa de Sud la fotbal e o gluma de echipa.

Ipu
22 Jun 2010, 18:58
Absurditățile pe care le debitezi și modul grosolan caracteristic în care le expui dovedesc pentru a nu știu câta oară că n-ai nicio treabă cu spiritul sportiv. Nu faci decât să-ți descarci frustrările rasiste pe care ți-e rușine să le expui în public față de colegii și colaboratorii din UE, pentru că ei te-ar disprețui și ar începe poate să te evite.

Pe de altă parte, stilul abject în care mi te adresezi mă scutește de orice comentariu. Mă faci comunist pentru că am pretenția ca toți sportivii să fie egali în fața regulamentului - iată o nerozie antologică!

Judex
22 Jun 2010, 19:12
Nu, te fac comunist pentru ca ai scos neghiobia aia stahanovista cu fitzosii brazilieni si muncitorii ivorieni, dupa un meci in care Brazilia a surclasat calitativ Coasta de Fildes, meci distrus de manifestarile de-o grosolanie rar intalnita, pana si pe un teren de fotbal, ale ivorienilor.
Iar abjecte sunt insinuarile tale, precum si incercarile de a justifica acel comportament mizerabil, acea pata rusinoasa pe obrazul jocului de fotbal, prin invocarea egalitatii sportive in fata regulamentului. Adica, vezi Doamne, daca nu li se acorda brazilienilor acel gol neregulamentar, africanii ar fi maturat pe jos cu ei. :-&

Ipu
22 Jun 2010, 19:35
„Ridicoli până la capăt” - cometariul (reporterului) ziarului L'Équipe (www.lequipe.fr/Football/breves2010/20100622_182814_-ridicules-jusqu-au-bout.html)
http://img.lequipe.fr/Medias/Football/201006/650x475/lloris-diaby-et-clichy-masque-impuissants-face-a-l-attaque-s.jpg

Ipu
22 Jun 2010, 19:47
Dom'le, îmi atribui afirmații pe care eu nu le-am făcut. Unde am scris eu că brazilienii sunt „fițoși”? Am zis numai că toți cei care s-au pregătit pentru Mondial au dreptul la un arbitraj corect. Dacă brazilienii tăi ar fi fost atât de tari pe poziții pe cât spui tu (nu mai reproduc mizeriile urinare pe care le-ai scris mai sus), s-ar fi dus la arbitru și l-ar fi rugat ei să anuleze golul ăla rușinos. Adevărul e că meciul a fost mai degrabă echilibrat.

Altfel, atâta vreme cât o să continui să reproduci numai din imaginația ta lucruri pe care chipurile le-aș fi scris eu, nu ajungem nicăieri.

Judex
22 Jun 2010, 19:59
Mai, omule, nici de astia nu ti-e mila? Franta juca un fotbal minunat, are jucatori excelenti, chiar atat de pornit ai ajuns impotriva europenilor? Ceea ce s-a intamplat azi este o rusine fotbalistica. Franta se va redresa odata cu sosirea lui Laurent Blanc si se va razbuna pe adversarii din preliminariile CE. Adica pe noi! Nu era mai bine ca lucrurile sa decurga firesc, adica in acest ultim meci sa se intample lucruri onorabile? Vorba lui Marius - CM-ul asta, desi cu multe meciuri frumoase, e din ce in ce mai nasol. Am intrat in priza inca de la inceput, eram nerabdator, avid dupa fotbal la Mondiale! Unele meciuri m-au incantat, altele m-au enervat, iar altele m-au dezamagit. Asa se intampla mereu, dar de data asta evenimentul are un iz respingator - si am sa te rog sa nu ma mai faci rasist si pentru asta! B-)
Sper ca odata cu cernerea teoretica a valorilor, adica trecerea la meciuri eliminatorii, sa vedem fotbal din ce in ce mai bun. E singura sansa de a schimba impresia generala din ce in ce mai proasta pe care o lasa acest CM.

Raspuns la cealalta chestiune: ai insinuat ca brazilienii ar fi fost egalii ivorienilor ca joc, cand diferenta a fost uriasa. Si mai da-l in ma-sa de gol, nu poate justifica o eroare de arbitraj, ce-i drept grava, comportamentul odios al alora. Tu ceri sportivitate de la brazilieni, dar treci senin peste faulturile alea grosolane??? Incredibil!!! X(

LE
Efharisto, Ellada! Mai mult nu se putea, suntem mult prea slabi pentru nivelul asta! =D>
Bravo, Argentina! Bafta mai departe!

SoX
22 Jun 2010, 22:25
Jos palaria in fata Argentinei. =D>

moltisanti88
22 Jun 2010, 22:28
Jos palaria in fata Argentinei. =D>
Da, felicitari! Insa mondialul abia acum incepe pentru ei, iar cu Mexic nu le va fi deloc usor.

Ipu
22 Jun 2010, 22:57
Mai, omule, nici de astia nu ti-e mila?

Dacă am plânge pentru toți perdanții...
Vorba sărmanului Kaita, care a primit sute de mesaje de amenințare din cauza greșelii - s-a văzut astăzi - decisive pentru eliminarea Nigeriei din turneu: (reformulez ca să se înțeleagă ideea) trebuie să ne împăcăm cu gândul că soarta nostră, oameni, echipe, e hotărâtă de forțe independente de noi și imposibil de controlat de către noi. (Vezi aici exact ce a spus Kaita (www.gsp.ro/international/cm-2010/kaita-a-primit-peste-1000-de-mesaje-de-amenintare-cu-moartea-dupa-eliminarea-din-meciul-cu-grecia-195249.html).)

Până acum, trei echipe sud-americane s-au calificat în optimi (celelalte două având șanse mari de calificare), iar trei echipe africane sunt deja eliminate (plus încă una ca și eliminată).

Întrebări:

1. Câte echipe sud-americane își câștigă grupa?
A. Toate 5!
B. 4 sau mai puține.

2. Se va califica vreo echipă africană în optimi?
A. Da.
B. Nu.

Gospin
22 Jun 2010, 23:27
Da... Mondialul a inceput bine.
Am trecut asa prin posturi, parca prea analizati si cea mai mica eroare. It`s football :).
In primul rand sunt foarte dezamagit de Franta, care era printre favoritele mele pana la sfarsitul meciului de astazi. Nu au jucat nimic in nici un meci :|. Zidane, prezent si el la toate meciurile dezamagit. Nimeni nu a iesit in evidenta cu nimic. Cea mai proasta prestatie din ultimii 10-15 ani la mondiale. Pacat :(
Argentina intradevar, joaca incantator, dar are si cu ce. Tot lotul este o bijuterie. Numai jucatori 1 si 1. Astazi nici nu s-a observat ca a fost schimbata echipa 80 % fata de primele meciuri. Clar, este favorita. Nu si in viziunea mea.
Italia, ca intotdeauna, joaca la rezultat. Urat fotbal, urat au castigat si in 2006 in fata Frantei!
Anglia, cu greu, dar cred ca se va califica si ii urez bafta :).
Portugalia, in opinia mea, cred ca va castiga acest mondial.
O surpriza placuta ese Uruguay. Le doresc sa ajunga cat mai departe.
Am uitat de Spania :">, care are cei mai buni mijlocasi de la acest turneu, indiscutabil.
Dar nu cred ca va ajunge departe!

Judex
23 Jun 2010, 02:17
Incep cu un citat:
Fotbal, s.n., din engl. football – (1) Sport care demonstreaza cat de vital este pentru oameni sa se joace; (2) Joc sportiv in care sunt importante atat trupul cat si spiritul; (3) Alte jocuri similare: scrisul, matematica.
Merg mai departe cu un altul:
Proza lui Esterhazy straluceste si scoate scantei.
John Updike, in "New Yorker"
Si va invit pe toti sa cititi un ]scurt articol publicat de Vlad Mixich dupa o intrevedere cu scriitorul Peter Esterhazy.
http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-7462846-scriitorul-peter-esterhazy-mititeii-mustar-explica-uniunea-europeana-mai-bine-decat-zece-carti.htm

Enjoy!

Carte de vizita - Peter Esterhazy

- ​Peter Esterhazy s-a nascut la Budapesta, in 1950. A absolvit matematica la Universitatea din Budapesta si a lucrat ca matematician.
- Cartile sale au primit numeroase premii europene printre care premiul Herder, premiul Cavour, Premiul Pacii la Targul de Carte de la Frankfurt. Este decorat cu Ordre des Arts et des Lettres dar si cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor al Romaniei.
- Romanele sale au fost traduse in 25 de limbi.

Ipu
23 Jun 2010, 08:37
Franța - Africa de Sud: arc peste timp sau ce-a(m) fost și ce-a(m) ajuns

CM Franța 1998

grupe:
- cu Zidane în teren 90 de minute, Franța - Africa de Sud 3 - 0
- cu Zidane 90 de minute, Franța - Arabia Saudită 4 - 0
- fără Zidane, Franța - Danemarca 2 - 1
optimi:
- fără Zidane, Franța - Paraguay 1 - 0 (d.p.)
sferturi:
- cu Zidane 120 de minute, Franța - Italia 4 - 3 (d.p.d.)
semifinală:
- cu Zidane 90 de minute, Franța - Croația 2 - 1
finala:
- cu Zidane 90 de minute și cu 2 goluri ale lui, Franța - Brazilia 3 - 0

CM Coreea și Japonia 2002

grupe:
- Zidane accidentat, nu joacă: Franța - Senegal 0 - 1
- Zidane accidentat, nu joacă: Franța - Uruguay 0 - 0
- Zidane reintră totuși și joacă tot meciul: Franța - Danemarca 0 - 2

CM Germania 2006

grupe:
- cu Zidane tot meciul, Franța - Elveția 0 - 0
- cu Zidane tot meciul, Franța - Coreea de Sud 1 - 1
- fără Zidane, Franța - Togo 2 - 0
optimi:
- cu Zidane tot meciul și cu un gol al lui: Franța - Spania 3 - 1
sferturi:
- cu Zidane tot meciul, Franța - Brazilia 1 - 0
semifinală:
- Zidane joacă 90 de minute și înscrie din penalti, Franța - Portugalia 1 - 0
finala:
- Zidane joacă 110 minute, el și Materazzi înscriu câte un gol, dar Zidane dă și cu capul, Franța pierde d.p.d.

CM Africa de Sud 2006

Rezultatele Franței, cu Zidane în tribună:

0 - 0 cu Uruguay
0 - 2 cu Mexic
Franța - Africa de Sud 1 - 2

Floydman
23 Jun 2010, 09:53
CM da senzatia unui eveniment prafuit, dpdv sportiv. Jucatori blazati , obositi, cu gandul la vacanta...

Tristul adevar e ca CM se joaca in fiecare an din septembrie pana in mai. Se cheama Champions League. Restul e...ce se vede.

Judex
23 Jun 2010, 10:30
Un articol interesant:
Perspectivele financiare ale CM, mai negre ca niciodată

Autor: Robert Stan, Mirona Hriţcu
Publicat: 20 Iunie 2010
Vizionari: 11329;

Ideea că fotbalul este doar un sport a fost de mult dată uitării. Campionatul Mondial care tocmai a început demonstrează că până şi mingea se învârte doar dacă e plătită.

Sute de mii de fani la faţa locului, alte câteva sute de milioane în faţa televizoarelor şi zeci de companii gata să plătească sume grele pentru orice apariţie în preajma celor zece stadioane care găzduiesc Campionatul Mondial (CM) de Fotbal. Sunt câteva dintre elementele vizibile ale unei „reţete“ care atrage, din patru în patru ani, investiţii de miliarde de euro, indiferent dacă ţara-gazdă este SUA, Franţa sau Germania. Sau, anul acesta, Africa de Sud, cea mai săracă ţară care a organizat vreodată Cupa Mondială.

..............................

Estimări date peste cap

Odată cu declararea Africii de Sud drept organizator al Campionatului din 2010, multe institute de sondare a pieţei s-au grăbit să anunţe că numărul turiştilor şi cheltuielile făcute de aceştia vor propulsa economia locală. Din păcate, toate aceste studii fuseseră făcute înainte de începerea crizei mondiale. Au urmat, deci, ajustările. Astfel, cei aproape 500.000 de străini aşteptaţi s-au transformat acum în maximum 250.000, iar numărul de bilete vândute a scăzut considerabil. Apoi, lipsa turiştilor a obligat companiile aeriene locale să majoreze preţul călătoriilor pentru a compensa locurile goale, iar preţul camerelor de hotel a explodat.
Cititi articolul intergal in Capital (http://www.capital.ro/articol/perspectivele-financiare-ale-cm-mai-negre-ca-niciodata-135921.html).

moltisanti88
23 Jun 2010, 10:37
Nu o vad favorita pe Argentina, cel putin nu cu Maradona pe banca. In afara de mult "bulan" si Messi, cam atat. E nationala Argentinei, are jucatori buni, astia treceau de grupe si cu mamaie antrenor.
Cate contraexemple iti pot da aici, dar ma limitez la echipa Frantei de anul acesta, Argenitna si Franta in 2002, Anglia necalificata in 2008, Olanda necalificata in 2002. etc. etc. etc.

Nu inteleg ce ai cu Maradona, nu e deloc usor sa faci 9 puncte intr-o grupa la CM, indiferent de adversari. Si inca ceva, de la infrangerea cu Spania din noiembrie 2009, Argentina a castigat TOATE meciurile jucate, inclusiv in deplasare cu Germania.

danonino
23 Jun 2010, 11:59
Cate contraexemple iti pot da aici, dar ma limitez la echipa Frantei de anul acesta, Argenitna si Franta in 2002, Anglia necalificata in 2008, Olanda necalificata in 2002. etc. etc. etc.

Nu inteleg ce ai cu Maradona, nu e deloc usor sa faci 9 puncte intr-o grupa la CM, indiferent de adversari. Si inca ceva, de la infrangerea cu Spania din noiembrie 2009, Argentina a castigat TOATE meciurile jucate, inclusiv in deplasare cu Germania.

Lasa-ma cu grupa aia de campionat mondial. Te cheama Argentina. Ai super-talente.
Cu jucatorii care au fost lasati in afara lotului mai poti forma o echipa care sa se bata pentru trofeul mondial. ex: Zanetti, Garay, Riquelme, Banega, Lavezzi, Coloccini, D'allesandro, Gambiasso, Gabriel Milito, Fernando Gago
Nu poti compara Nigeria, Coreea de Sud sau Grecia cu Argentina.
Acuma se va vedea valoarea, in meciurile tari. Mexicul e un adversar greu, e departe de valoarea Argentinei, dar peste Nigeria si restul.

La fel e si Brazilia. Cu jucatorii pe care i-a lasat acasa Dunga, mai poti face cel putin 2 echipe competitive. Lucas Leiva, Fabio Aurelio, Ronaldo, RONALDINHO, Pato, Diego, Alex, Marcelo, Adriano.

Chambord
23 Jun 2010, 13:50
Totally fucking awesome =))

http://www.youtube.com/watch?v=rLglFSV88w4&feature=player_embedded

tre sa-l pun si la dedicatii ...

SoX
23 Jun 2010, 13:58
Si The Vuvuzela Song e tare :))

Chambord
23 Jun 2010, 14:01
yup ;)

http://www.youtube.com/watch?v=8HmDVz1ED84&feature=related

rrs85
23 Jun 2010, 17:40
Daca eram noi in locul slovenilor IAR le-o trageam englezilor, care apropos joaca slab, dar asa stau si ma amagesc...

Later edit: ultimile faze, acolo la coltul terenului, imi aduc aminte de a noastra deplasare din Danemarca, atunci nu am tinut de minge si ne-au egalat aia....

A dat gol SUA, yupiiiiii...:)

marius_em
23 Jun 2010, 17:49
GOOL! U-S-A! U-S-A!

Ha, ha, pleaca slovenii acasa!

rrs85
23 Jun 2010, 17:51
Eu i-as fi vrut si pe englezoi acasa, si azi au jucat cu un sictir...

moltisanti88
23 Jun 2010, 17:57
Felicitari Anglia! V-ati asigurat un meci in OPTIMI cu Germania si ne lasati cu o semifinalista dintre USA, Coreea de Sud, Serbia si Uruguay.

Doar pentru ca nu au mai marcat un gol...

marius_em
23 Jun 2010, 18:02
USA si Coreea de Sud sunt favoritele mele. Ma bucur ca s-au calificat. Mai sper si la Coasta de Fildes, dar au sanse infime.
Si Anglia nu va intalni Germania, ci Serbia, pentru ca sarbii vor castiga grupa.

moltisanti88
23 Jun 2010, 18:04
USA si Coreea de Sud sunt favoritele mele. Ma bucur ca s-au calificat. Mai sper si la Coasta de Fildes, dar au sanse infime.
Si Anglia nu va intalni Germania, ci Serbia, pentru ca sarbii vor castiga grupa.
Serbia nu are cum sa castige grupa decat daca invinge la scor pe Australia si Ghana pierde cu Germania.

marius_em
23 Jun 2010, 18:08
Nu se pune meciul direct?

rrs85
23 Jun 2010, 18:13
Nu, cred ca prima data conteaza golaverajul, apoi golurile inscrise, si apoi meciul direct...

Judex
23 Jun 2010, 18:23
Ce teapa si-au luat slovenii! :D
Acum, fie vorba-ntre noi, americanii meritau sa mearga mai departe. Sper din tot sufletul sa vad Anglia - Germania in optimi. De ce? Ca sa-i nenoroceasca sarbii pe americani! >:)

marius_em
23 Jun 2010, 18:24
Ma uit in reluare acum la Anglia-Slovenia. Printre vuvuzele, se aud si englezii cantand. Doar pentru asta, Anglia merita sa ajunga in finala.

moltisanti88
23 Jun 2010, 18:25
Ca sa-i nenoroceasca sarbii pe americani! >:)
Ii nenoroceste Uruguay daca le scapa sarbilor.

Judex
23 Jun 2010, 18:39
USA merita in optimi pentru prestatia din ultimele doua meciuri din grupa, dar mai mult nu. >:)

Ipu
23 Jun 2010, 18:41
Ca la Hollywood!

Învinsele noastre (1-0, 2-1, 3-2) merg mai departe... Cei care ne-au bătut pleacă...

Azi la meci a venit și William ”Bill” (căruia tot îi zicea Joseph ”Sepp” „Stai, dom'le jos, că golul s-a anulat, calmează-te!”), dar sper că în caz că yankeii joacă în optimi cu Serbia să n-aibă tupeul...!
Se pare însă că în optimi la meci și-a anunțat prezența „primul președinte de culoare al SUA”.

SoX
23 Jun 2010, 18:43
Pana la urma care e ordinea criteriilor de departajare?

Ipu
23 Jun 2010, 18:45
Dacă nu le știi deja, nu te mai obosi.
Vezi aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_World_Cup_Group_C

Pentru grupa D, vezi tabelul posibilităților imediat sub clasament:
http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_World_Cup_Group_D

La fel pentru celelalte grupe:
http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_World_Cup_Group_E
http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_World_Cup_Group_F
http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_World_Cup_Group_G
http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_World_Cup_Group_H

marius_em
23 Jun 2010, 18:47
Qualifying criteria

The ranking of each team in each group will be determined as follows:

a) greatest number of points obtained in all group matches;
b) goal difference in all group matches;
c) greatest number of goals scored in all group matches.

If two or more teams are equal on the basis of the above three criteria,
their rankings will be determined as follows:

d) greatest number of points obtained in the group matches between the
teams concerned;
e) goal difference resulting from the group matches between the teams
concerned;
f) greater number of goals scored in all group matches between the teams
concerned;
g) drawing of lots by the FIFA Organising Committee.

http://www.fifa.com/worldcup/standings/whatif.html

Judex
23 Jun 2010, 19:02
Ca la Hollywood!
Exact asta vorbeam la meciul lor contra noastra - ca daca, prin absurd, ne bat astia, probabil or s-o puna de-o carte si de-un film, ca despre meciul din 1950. Au astia un stil nemaipomenit de a se autoproclama personaj pozitiv, in cazul asta colectiv, ceva de speriat: ala mic, neajutorat, nedreptatit, dar cu capacitati uimitoare, capabil oricand sa se autodepaseasca si sa se ridice impotriva asupritorului rau si infatutat, gropar nemernic, sever, dur si burtal, pentru a-l rapune in final. =))
Dar hai sa-i cunoastem mai bine pe nenii astia:
http://www.youtube.com/watch?v=WwA6paAayio
Cititi si comentariile.

Ipu
23 Jun 2010, 19:38
Cum ar putea să nu meargă mai departe o echipă care are un asemenea jucător? :| (sau ;) )
http://www.youtube.com/watch?v=YVHbvdh7EVs&hd=1

Judex
23 Jun 2010, 19:54
Cum ar putea să nu meargă mai departe o echipă care are un asemenea jucător? :| (sau ;) )
A Chelsea player is stopped for speeding at 130mph in a 30mph zone. When the police ask him to explain, he says: "I've just heard John Terry is parked outside my house." >:)

moltisanti88
23 Jun 2010, 20:04
Problema Angliei a fost in atac. In loc sa forteze pentru al doilea gol au tinut mingea la corner. Pentru asta l-au cerut fanii pe Joe Cole? Pentru asta si-au permis englezii (incluzand-ul pe cel amintit de tine) sa-l contrazica pe Capello?

Astfel au ocupat locul doi in grupa, au mers mai departe, dar acum se afla in situatia de a trece (potential) consecutiv de Germania, Argentina, Spania si Brazilia pentru a castiga trofeul.

SoX
23 Jun 2010, 20:16
In acest turneu final echipele sunt de doua feluri: echipe puternice cu jucatori foarte buni dar lipsiti de vointa si obositi si echipe cu jucatori mediocri cu vointa dar neputinciosi. Si se observa lipsa echipelor care ar putea rupe gura targului intr-un turneu final, gen: Rusia, Turcia, Croatia, Cehia, Suedia, Romania, Bulgaria sau Irlanda.

Ipu
23 Jun 2010, 20:24
Astfel au ocupat locul doi in grupa, au mers mai departe, dar acum se afla in situatia de a trece (potential) consecutiv de Germania, Argentina, Spania si Brazilia pentru a castiga trofeul.

Ce-și face omul cu mâna lui se numește lucru manual.
Totuși, cu Brazilia nu prea au cum să se întâlnească. Sunt șanse ca și Spania și Germania să ajungă pe cealaltă jumătate de tablou. Îți spun asta nu ca să mă dau mare, ci numai ca să te liniștesc, pentru că bănuiesc că ții cu englejii.

Eu l-am remarcat pe Terry pentru dăruire. E clar însă că în faza caraghioslâcului lui Anglia a fost salvată de Johnson, care a protejat intervalul dintre bare la fel de eficient cum și-a protejat și zona dintre propriile coapse. Mai bine spus, a evitat să ia cartonaș roșu precum Kewell, iar cu restul corpului a protejat poarta.

Judex
23 Jun 2010, 20:36
Nu stiu exact cine sunt cei doi comentatori, dar unul dintre ei are o pronuntie cacatoare a numelor nemtesti: Svainstaingher, Mertesucker... =))

Ipu
23 Jun 2010, 20:55
În definitiv, în limba română Goethe se pronunță corect „gheote”.
Iar în Argentina numele marcatorului din meciul cu Nigeria nu se citește „haințe”, ci... „einse”.

Judex
23 Jun 2010, 21:03
Cred ca tot ala a comis-o iar de doua ori la interval de 10 secunde. Mai intai a zis ceva de turcul Ozil - oficial, e german :D - apoi a zis ca a tras la poarta Boateng, aaa, ba nu, Cacau. Ghici de ce! =))

moltisanti88
23 Jun 2010, 21:23
Sunt șanse ca și Spania și Germania să ajungă pe cealaltă jumătate de tablou. Îți spun asta nu ca să mă dau mare, ci numai ca să te liniștesc, pentru că bănuiesc că ții cu englejii.
Nu tin cu Anglia, Argentina e favorita mea, iar apoi Uruguay, insa prefer sa vad doua jumatati de tablou echilibrate. Nu am nimic cu Turcia, dar cand au jucat semifinala in 2002 au invins pe Japonia si pe Senegal...si atat. Daca dadeau de Anglia, sau Italia ar fi fost altceva. In aceeasi nota, in acest an am putea avea o semifinalista "surpriza".

As mai adauga faptul ca nu vreau ca acea semifinalista sa fie USA.

Ipu
23 Jun 2010, 21:28
E mare lucru și să profiți de culoar.

Ai noștri au avut norocul să întâlnească Suedia în sferturi și tot și-au bătut joc...

(Ce echipe au jucat în celelalte sferturi:
Brazilia, Olanda, Italia, Spania, Germania, Bulgaria)

moltisanti88
23 Jun 2010, 21:30
Si Bulgaria a eliminat campioana mondiala atunci.

Ipu
23 Jun 2010, 21:34
În acest an am putea avea o semifinalista "surpriza".

Astea au existat mereu:

În 2006 a fost Portugalia,
în 2002, Turcia și Coreea de Sud,
în `98, Croația,
în `94, Suedia și Bulgaria,
în `86, Belgia
și așa mai departe.

Ipu
23 Jun 2010, 21:44
Nu vi se pare că vedeți un meci din Bundesliga și unul din Premier League?

moltisanti88
23 Jun 2010, 21:46
Cred ca tot ala a comis-o iar de doua ori la interval de 10 secunde. Mai intai a zis ceva de turcul Ozil - oficial, e german :D - apoi a zis ca a tras la poarta Boateng, aaa, ba nu, Cacau. Ghici de ce! =))
In prima repriza a spus ceva de genul " Khedira a creeat un om in plus pe partea aceea" :))

SoX
23 Jun 2010, 22:01
Cahill le-a bagat mortu' in casa sarbilor. >:)

PS: Inca un mort. :)

Judex
23 Jun 2010, 22:26
Baga-le-as sarma-n nas australienilor!!!
Bai, daca tot le dai alora doua boabe, mai da-le doua. Daca nu poti, da-te la o parte-n plm!!!
Acum merge Ghana in optimi cu 2 goluri marcate in trei meciuri si alea din penalty! X(

moltisanti88
23 Jun 2010, 22:42
Serbia devine cea de-a doua echipa din istorie care este eliminata in faza grupelor desi a invins Germania. A mai fost Algeria in '82.

Ipu
23 Jun 2010, 23:21
Sârbul e în optimi!
http://photos.peacefmonline.com/photos/news/201006/406478693_555683.jpg
http://news.myjoyonline.com/features/201006/47964.asp

Nu vă mai faceți sânge rău pentru niște nevolnici. Câtă suferință și pentru ce? Bunăoară, eu: m-am amărât la meciul cu Ghana, am fost la un pas de infarct la meciul cu nemții și la ce mi-a folosit? Astă-seară, la 0-2 am zis: Destul! Vă interzic să vă mai bateți joc de simpatia mea!
Cu ce-oi fi greșit? Cu o echipă am ținut și eu din inimă și fără rezerve și tocmai aia...

Acum, la modul serios vorbind, echipa a fost în formă slabă și anihilată tactic de adversari, care, poate cu excepția Germaniei, au surprins-o ei la rândul lor.

Lăsând în urmă toate aceste considerațiuni, Cahill ăsta e incredibil. După ce m-a adus la disperare în urmă cu patru ani, astă-seară a recidivat. Succesul mijlocașului „Caramelelor” nu e întâmplător. El pune în permanență suflet iar publicul îi dă înapoi toată energia pe care australianul i-o oferă.

moltisanti88
23 Jun 2010, 23:27
Cahill ăsta e incredibil. După ce m-a adus la disperare în urmă cu patru ani, astă-seară a recidivat.
Eh...dubla victorioasa din meciul cu Japonia.

Un jucator excelent. Poate mai putin talentat decat Kewell, in umbra caruia a stat mult timp, dar cu siguranta mult mai eficient si folositor unei echipe.

Ipu
24 Jun 2010, 00:47
În orice caz, hențul din final trebuia sancționat cu penalti. Cu un gol, Serbia era în optimi... :|

Ipu
24 Jun 2010, 01:39
Apropo, iată un clasament al celor mai greu de consolat perdante de până acum:

1.-3. Echipe care mai aveau nevoie de un singur gol în ultimul meci pentru a se califica:
Nigeria, Serbia, Slovenia. Din păcate pentru ei, sârbii și-au irosit golurile în meciuri fără importanță... ;)

4.-7. Africa de Sud, Algeria, Australia, Grecia mai aveau nevoie de 3 goluri.

8. Franța (4 goluri îi mai trebuiau ca să acceadă în optimi).

...

15. Camerun mai avea nevoie de un gol ca să mai spere la calificare.

16. Coreei de Nord i-ar mai fi trebuit 7 goluri ca să păstreze șanse de accedere în optimi.

Chambord
24 Jun 2010, 08:45
Ma bucur pt Donovan si USA (and I usually hate US :D ), cat despre sarbi - ma asteptam sa fie surpriza turneului dar ... blestemul romanesc ... never fuck with Romania ... NEVER :P

Acu serios ... am observat ca multe din echipele care au eliminat Romania (sau echipe de club romanesti) recently ... au luat-o in freza shortly after, desi pareau ca au cu ce.

Doar anul asta: Serbia si Franta ... out din prima, Sevilla si Stuttgart ... out imediat dupa grupe ...etc.

Ipu
24 Jun 2010, 10:05
Din atitudinea jucătorilor dar mai ales a suporterilor cred că mulți sârbi nu au știut că erau la UN SINGUR GOL DE CALIFICARE!
Bineînțeles, veți spune că nigerienii au știut foarte bine (că slovenilor li s-a întâmplat atât de repede că nici n-au înțeles ce-au pățit), dar asta tot nu le-a ajutat cu nimic.

rrs85
24 Jun 2010, 10:43
Cu-i nu-i place Anglia?!

Ipu
24 Jun 2010, 13:20
Un grafic interesant de la ziarul paulist O Estado de S. Paulo:
(Treceți cu mausul peste drapelele țărilor participante la CM sau în campionatele cărora jucătorii acestora evoluează. Veți vedea de ex. că numai cinci naționale nu au jucători care să evolueze în Anglia!)
http://www.estadao.com.br/fotos/especial_jogadores350.jpg (www.estadao.com.br/especiais/onde-atuam-os-736-jogadores-da-copa-2010,107780.htm)

Încă un grafic interesant ilustrând spectacolul realizat de Seleção la CM-e:
http://www.estadao.com.br/images/especiais/10/D5/B2/P10D5B2E7E0954588BCF77EE80646FD10.jpg (www.estadao.com.br/especiais/o-brasil-nas-copas-jogo-a-jogo,107784.htm)

miercuri
24 Jun 2010, 15:20
Ma bucur pt Donovan si USA (and I usually hate US :D ), cat despre sarbi - ma asteptam sa fie surpriza turneului dar ... blestemul romanesc ... never fuck with Romania ... NEVER :P

Se molipsesc, they start playing like a bunch of Romanians. ;)
Altfel, sunt fortata sa-mi schimb preferintele acum ca Serbia nu mai e in calcule si daca ma incapatanez o sa tin chiar cu USA. Oricum joaca cu Ghana in optimi, au sansa!

Ipu
24 Jun 2010, 16:17
În momentul de față, în grupa F există o singură echipă calificată!!!

Judex
24 Jun 2010, 18:19
X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Sa vezi ce palme peste ceafa-mi iau de la nevasta-mea! =))

rrs85
24 Jun 2010, 18:30
Ciao, ragazzi... a plecat si Italia cu coada-ntre picioare!>:)

Judex
24 Jun 2010, 18:41
Adevarul e ca deja-i cam prea de tot!
Echipe ca Franta, Italia, Serbia se cara acasa, dar avem optime SUA - Ghana! =))

SoX
24 Jun 2010, 18:49
Echipe ca Franta, Italia, Serbia ...

Au jucat penibil si-si merita soarta.

rrs85
24 Jun 2010, 18:54
Mai, mai ca ma as tinde sa cred ca poate Romania facea ceva daca era prezenta!:D

Ipu
24 Jun 2010, 19:05
Încă o grupă cu final pe muchie de cuțit, în care perdantele s-ar fi calificat, asemeni SUA, cu un simplu gol marcat fie și în ultima secundă de joc.

Felicitări slovacilor! O lecție și pentru noi, servită de o echipă pe care o învingeam nu cu multă vreme în urmă cu 5-0... Avem mult de învățat de la bravii slovaci, nu numai din punct de vedere sportiv.

Italia e bătută și trimisă acasă de Slovacia încă din faza grupelor. Ultima dată la un turneu final chestia o pățeau de la cehi parcă. Ei, am fi avut ocazia și noi, dar...
Să nu ne bucurăm de necazul lor, să uităm felul în care ne privesc mulți italieni numai pentru că suntem români și să fim sobri, chiar dacă poate în adâncul sufletului jubilăm. Să remarcă totuși că degeaba ai o țară în care oamenii nu mai știu altceva decât fotbal, în care il calcio e pe primul loc în orice împrejurare, degeaba ai o țară în care de pildă deznodământul zilei de azi reprezintă o tragedie națională, dacă nu ai o echipă de fotbal competitivă. Poate că până la urmă, învingându-i azi, slovacii i-au ajutat pe italieni să nu devină bătaia de joc a lui Snejder & Co.

Judex
24 Jun 2010, 19:11
@RSS
Oooo, nuuuuu, noi am fi fost ceva intre Franta si Coreea de Nord. :D

@SoX
Nu conteaza asta, conteaza numele, conteaza ca in fazele eliminatorii si-ar fi imbunatatit jocul, ar fi dat nastere unor meciuri de calitate, ar fi adus audienta (asta era mai bine pentru FIFA si ceilalti co-organizatori). Trebuie respectata traditia, nu poti balosi ca proasta-n targ dupa toti exoticii. Pentru mine, Mondialul asta e din ce in ce mai nasol. Germania - Anglia intr-o optime??? Good God! Ma rog, era ok atata vreme cat in cealalta juca Serbia cu cineva, mai ales SUA. Dar Ghana??? Va dati seama? Una dintre Ghana si USA va ajunge in sferturi!!! =))

rrs85
24 Jun 2010, 19:15
mai ca as pune ramasag ca nu ar fi fost asa, mai degraba ceva intre Slovacia si SUA...:D

Judex
24 Jun 2010, 19:18
Cu Muce mic pe banca??? =))
Se discuta pe-aici despre Maradona si Argentina... Lu' fiu' lu' tata lui nici lotul Argentinei daca i-l dai nu-l ajuta cu ceva. :D

rrs85
24 Jun 2010, 19:32
De ce esti ma rau?!:D

Judex
24 Jun 2010, 19:35
Pentru ca l-au dat afara pe Piturca de la Nationala, desi era singurul roman, la ora actuala, capabil de ceva la nivelul asta. Daca tot faceau o schimbare, solutia romaneasca era Dan Petrescu.
Insa eu sustin in continuare ca ani buni de-acum incolo singura noastra sansa este sa naturalizam cativa sud-americani si alti straini, plus antrenor olandez ceva. Sau italian - Zenga, Bergodi...

Ipu
24 Jun 2010, 19:52
Nu conteaza asta, conteaza numele, conteaza ca in fazele eliminatorii si-ar fi imbunatatit jocul, ar fi dat nastere unor meciuri de calitate, ar fi adus audienta (asta era mai bine pentru FIFA si ceilalti co-organizatori). Trebuie respectata traditia...

Slovacia este una dintre urmașele Cehoslovaciei, națiune fotbalistică cu o lungă tradiție, cu două finale de CM jucate, cu sfert de finală jucat în 1990, înainte de separare.

Pe de altă parte, oricine se uita pe cifrele din ultimele luni ale Squadrei Azzurra nici măcar nu trebuia să vadă primele ei meciuri din grupă ca să prevadă dezastrul din această seară.
(Înainte de meciul cu Slovacia:
4 Victorii avea Italia în ultimele 14 meciuri;
5 Goluri marcase Italia în ultimele 7 meciuri;
2 Goluri marcaseră atacanții Italiei în ultimele 7 meciuri;
0 Pase de gol reuşiseră atacanții Italiei în ultimele 7 meciuri;
0 Victorii avea Italia în ultimele 7 luni;
8 Luni trecuseră de când Italia marcase mai mult de un gol într-un meci;
1 Gol reuşise Italia dintr-o fază cursivă în ultimele 7 meciuri.)

Vi se mai pare surprinzător că Italia e prima echipă care pierde calificarea deși știa foarte bine încă dinainte de ultimul joc că (dacă NZ nu bate Paraguayul) are nevoie numai de egal într-un meci în care era considerată mare favorită?

Ipu
24 Jun 2010, 19:54
Pentru ca l-au dat afara pe Piturca de la Nationala...

L-au dat ei afară după ce calificase fără înfrângere Naționala la un turneu final, darămite după ce a pierdut cu Lituania și cu Austria...

bremen1980
24 Jun 2010, 20:07
Ghanezii aseara s-au chinuit sa nu dea gol dupa minutul 80 stiind ca vor infrunta Anglia.Cred ca ar fi ratat si un penalty daca primeau unul .=))

Astia de la Tvr dau Olanda -Camerun desi mai important era DANemarCA -JAPonIa pe care-l da Telemortul. :((

ricutza
24 Jun 2010, 20:21
Echipe ca Franta, Italia, Serbia se cara acasa, dar avem optime SUA - Ghana! =))

nu pricep de ce Serbia era mai probabil sa treaca de grupe decat Ghana...din ce tine eu minte la ultimul mondial Ghana a trecut de grupe in timp ce Serbia-Muntenegru nu...

rrs85
24 Jun 2010, 20:48
Au dat gol niponii...:)

SoX
24 Jun 2010, 21:02
Sunt incredibili cu loviturile lor libere...

Judex
24 Jun 2010, 21:29

nu pricep de ce Serbia era mai probabil sa treaca de grupe decat Ghana...din ce tine eu minte la ultimul mondial Ghana a trecut de grupe in timp ce Serbia-Muntenegru nu...
Ce naiba, ma, vreti sa reiau explicatiile de acum cateva zile?
Mondialele sunt tari atata vreme cat in fazele superioare merg europeni si sud-americani. Exoticii sunt haiosi in faza grupelor, sa mai produca o surpriza draguta, sa dea culoare competitiei, dar atat. Treburile serioase vin dinspre Europa si America de Sud.

Iar Serbia este o echipa frumoasa si puternica. Pe langa ghinionul avut cu Australia si Ghana, din nefericire pentru ei mai sunt si vecinii nostri. =))

Olanda joaca la futu-i ma-sa si tot sunt mai buni decat camerunezii. :D
Japonia conduce Danemarca la pauza??? Straniu... Hai danezii, hai baietii! ;)

rrs85
24 Jun 2010, 22:25
De-ar castiga Olanda CM... ce bine mi-ar parea!!! :)

ricutza
24 Jun 2010, 22:31
cu Robben am vazut alt fotbal de la olandezi...dar ce te faci ca el nu poate juca 90 de minute...tare ma tem ca Slovacia e prea pe val sa piarda in fata olandezilor...

De japonezi ce sa zic..mi-a placut ca n-au asteptat sa se califice la golaveraj. normal ca mi-ar fi placut mai mult sa se califice danemarca de care imi placuse mult si in meciul cu olanda si in cel cu camerun...dar asta e!

rrs85
24 Jun 2010, 22:44
Slovacia nu are nicio sansa in fata Portocalei Mecanice! :P

SoX
24 Jun 2010, 22:50
Portocala Mecanica are obisnuinta de a da chix chiar cand nu te-astepti. In schimb slovacii momentan sunt pe val dupa ce au masacrat apararea macaronarilor. Tind sa cred ca va fi un meci destul de echilibrat.

Judex
24 Jun 2010, 22:50
Da-o-n gatii ma-sii de treaba! Japonia? WTF??? :-O
A devenit deja scarbos, e plin de petarde in optimi!

Rickie baby, Olanda ii face franjuri pe slovaci. Care slovaci - aviz Ipu! - nu-s deloc continuatorii Cehoslovaciei. Aia-s cehii. Slovacia s-a separat de Cehoslovacia ca sa fie mai cu mot, ca cica alta limba, autodeterminare, tampenii de-astea. Au facut figura frumoasa-n calificari, nu zic, dar sunt verze.
Coreea de Sud, SUA, Ghana, Japonia, Slovacia, Paraguay... Pffff!!!

rrs85
24 Jun 2010, 22:51
Vezi bre' ca era loc si de-o Romanica....:D ce plm!:-/

SoX
24 Jun 2010, 22:54
Hai ma Rares, nu mai pune sare pe rana... :(

rrs85
24 Jun 2010, 23:00
Am baut cateva pahare de vin, si... devin nostalgic, boem, ma cuprinde dorul...:">
Maine la 18.30... parca, la GSPTV Romania - Argentina 1994... deci vedem si Romanica oarecum!

marius_em
24 Jun 2010, 23:30

Rickie baby, Olanda ii face franjuri pe slovaci. Care slovaci - aviz Ipu! - nu-s deloc continuatorii Cehoslovaciei. Aia-s cehii. Slovacia s-a separat de Cehoslovacia ca sa fie mai cu mot, ca cica alta limba, autodeterminare, tampenii de-astea. Au facut figura frumoasa-n calificari, nu zic, dar sunt verze.

Mi se pare asa, snobism, sa facem nazuri, cand ai nostri sunt mai preocupati de reclame la bere decat de jucat la nationala.
Fotbalul e mondial, nu doar european.

Ipu
24 Jun 2010, 23:37
Entuziasmant!

Acești băieți cu mult bun simț care în marea lor majoritate joacă la echipe din patrie au jucat fotbal și au fost răsplătiți. Succes cu Paraguayul!

Slovacii nu-s deloc continuatorii Cehoslovaciei.

Te-ai obișnuit să trântești câte-o prostie fără nici o argumentare. Cunoști tu palmaresul oficial al slovacilor? FIFA recunoaște slovacilor 8 participări la CM.
http://www.fifa.com/worldcup/teams/team=44002/index.html
http://www.fifa.com/worldcup/preliminaries/europe/teams/team=44002/profile.html
Eu înțeleg de ce îi urăști: motivul e că i-au pus cu botul pe labe pe unguri, nu le-au dat posturi în guvern ca la noi.

Da' ce, măi, te-a întrebat cineva pe cine ai vrea în optimi? Calificările se stabilesc pe teren, nu prin sondaje de opinie.

danonino
25 Jun 2010, 07:42
Să nu ne bucurăm de necazul lor, să uităm felul în care ne privesc mulți italieni numai pentru că suntem români și să fim sobri, chiar dacă poate în adâncul sufletului jubilăm. Să remarcă totuși că degeaba ai o țară în care oamenii nu mai știu altceva decât fotbal, în care il calcio e pe primul loc în orice împrejurare, degeaba ai o țară în care de pildă deznodământul zilei de azi reprezintă o tragedie națională, dacă nu ai o echipă de fotbal competitivă. Poate că până la urmă, învingându-i azi, slovacii i-au ajutat pe italieni să nu devină bătaia de joc a lui Snejder & Co.

Degeaba. Cat dracu' poate sa conteze faptul ca ai castigat de 4 ori Cupa Mondiala, a mai fost de alte 2 ori finalista.
Si faptul ca au castigat un campionat european si ca au reusit sa mai joace inca o finala, nu inseamna nimic.

Peste tot unde deschizi televizorul numai fotbal Emisiuni intregi despre ce a zis Becali si daca "Banel merita banderola?". Si cea mai mare performanta a noastra a fost un sfert de finala in '94. Ne mai si laudam cu asta, echipa aceea o mai si numim pompos "Generatia de Aur", cea care nu a castigat nici un troufeu, care nu a jucat nici o finala si care nu a reusit sa ajunga in semifinale. Grecii ce generatie au, daca au castigat europeanul din 2004? Germanii care au ajuns in finala din 2002, din 2008, au castigat locul 3 in 2006? Aia ce generatie au?
Totusi, sa nu radem de italieni ca au fost eliminati meritat si rusinos de la un campionat mondial, competitie la care Romania nu a mai participat de 12 ani.

Meritau calificarea toate.

Judex
25 Jun 2010, 08:44

Mi se pare asa, snobism, sa facem nazuri, cand ai nostri sunt mai preocupati de reclame la bere decat de jucat la nationala.
Nu, fotbalul este european si sud-american. Asta inseamna Mondial in fotbal.

Judex
25 Jun 2010, 08:52
Entuziasmant!

Acești băieți cu mult bun simț care în marea lor majoritate joacă la echipe din patrie au jucat fotbal și au fost răsplătiți. Succes cu Paraguayul!

Slovacii nu-s deloc continuatorii Cehoslovaciei.

Te-ai obișnuit să trântești câte-o prostie fără nici o argumentare. Cunoști tu palmaresul oficial al slovacilor? FIFA recunoaște slovacilor 8 participări la CM.
http://www.fifa.com/worldcup/teams/team=44002/index.html
http://www.fifa.com/worldcup/preliminaries/europe/teams/team=44002/profile.html
Eu înțeleg de ce îi urăști: motivul e că i-au pus cu botul pe labe pe unguri, nu le-au dat posturi în guvern ca la noi.

Da' ce, măi, te-a întrebat cineva pe cine ai vrea în optimi? Calificările se stabilesc pe teren, nu prin sondaje de opinie.

Solicit retragerea cetateniei europene pentru cel care sta in spatele userului Ipu pentru inalta tradare fotbalistica! =))

Auzi, bai, dobitoc notoriu, am avut iubita slovaca, nu e cazul sa-mi vii tu cu tampenii viki. Geeez!!!!!!!!!!!!!!

Judex
25 Jun 2010, 09:23
Să nu ne bucurăm de necazul lor, să uităm felul în care ne privesc mulți italieni numai pentru că suntem români și să fim sobri, chiar dacă poate în adâncul sufletului jubilăm..
Ia un mesaj tocmai primit din partea sotiei mele, canalie!
Sono Iudexina, dal momento che mio marito si chiama iudex. Voglio dire che sono molto triste, tristissima da vero, perché non sono quelle persone meravigliose che ho immaginato quando ho l'ho conosciuto. Tutto il meglio comunque..

rrs85
25 Jun 2010, 09:32
Da-i si tu un translate... sa inteleaga tot prostu'!:">

Judex
25 Jun 2010, 09:38
Io-s Judexina, din moment ce barbata-miu isi zice Judex. Vreau sa va spun ca-s trista, trista rau, pe bune, pentru ca nu sunteti acele persoane minunate pe care mi le imaginam cand l-am cunoscut. Oricum, tot ce-i mai bun (va doresc).

hellsteed
25 Jun 2010, 09:46

Nu, fotbalul este european si sud-american. Asta inseamna Mondial in fotbal.

Mai corect ar fi sa spui ca astea sunt favoritele la Mondial. Japonia a jucat ieri exemplar.
Slovacia s-a separat datorita politicilor de la acea vreme. Slovacia era pe post de uzina de productie pe cand Cehia era pe post de birouri de sefi.

Judex
25 Jun 2010, 09:52
Japonia joaca oribil in general. Danemarca a jucat foarte prost. Atat.
Slovacii au niste basini in cap de te doare mintea, trust me! Faptul ca Bratislava e aproape de Viena i-a transformat de cativa ani in niste nemernici mai mari decat erau in '90. Un slovac pe Mariahilferstrasse nu poate fi decat cersetor. Sau roman.

victor
25 Jun 2010, 09:58
In optimi avem :

America : 7 echipe
Europa : 6 echipe
Asia : 2 echipe
Africa : o echipa

Cred ca e prima oara cand Europa ia bataie la nr de echipe in optimi.

Partea nasoala e ca pe juma de tablou sunt dude, Olanda e mai rasarita pe cand in cealalta juma se bat Argentina, Brazilia, Portugalia, Spania.

Mai putem spera inca la o finala complet Europeana, un Olanda -Spania nu ar fi tocamai de lepadat.

victor
25 Jun 2010, 10:08
De mentionat totusi ca echipele europene au castigat World Cup numai cand au jucat in Europa. Niciodata nu au facut un break.

rrs85
25 Jun 2010, 10:55
Lasa ca face OLANDA:D

Judex
25 Jun 2010, 11:02
De la Judexina pentru Ipu:
http://www.youtube.com/watch?v=QWCzhNRzOhU
:P

Chambord
25 Jun 2010, 11:15
Pentru prima oara in istorie, campioana si vice-campioana mondiala sunt eliminate inca din primul tur, ambele terminand grupa pe ultimul loc !!!!!!!!!!!!!! :-O

Judex
25 Jun 2010, 12:59
Buna dimineata! =))

Chambord
25 Jun 2010, 14:27
nu te mai rade draku degeaba k nu-i de ras

Judex
25 Jun 2010, 14:30
Mie-mi spui? :D

bremen1980
25 Jun 2010, 14:33
Ghiceste ultimele doua optimi :

Brazilia -Spania

Brazilia -Chile

Brazilia -Elvetia

Portugalia -Spania

Portugalia -Chile

Portugalia - Elvetia

Eu merg pe :Brazilia -Spania & Portugalia -Elvetia

Ipu
25 Jun 2010, 14:36
N-am să cobor la nivelul tău. Eu ți-am spus niște lucruri de la obraz fără să te jignesc, așa cum faci tu. A fi european nu e echivalent cu a susține niște echipe anti-fotbal, ca Italia sau ca Franța, Elveția etc.

Am cunoscut și eu destui „cetățeni slovaci” dar care se recomandau drept „maghiari”... Așa că nu-mi spune tu mie că ești „însurat” cu o slovacă și totuși „filomaghiar”!
Dacă ți-aș copia modul de gândire și de exprimare intolerant, xenofob și rasist, aș numi Naționala Slovaciei „echipă ariană 100%”. („Arian” = ființă umană de orice origine etnică sau rasială care simte și se exprimă într-o limbă indo-europeană) Pentru că nu gândesc ca tine, eu îi admir „chlapci” pe pentru că și-au depășit condiția de echipă mică: s-au calificat dintr-o grupă în care aveau șansa a treia, eliminând Italia, după ce în preliminarii au câștigat o grupă la stabilirea căreia fuseseră în a patra urnă valorică, eliminând Cehia și Polonia și trimițând Slovenia la baraj.

SoX
25 Jun 2010, 14:36
Brazilia -Chile
Portugalia -Spania

Ipu
25 Jun 2010, 14:46
Ghiceste ultimele doua optimi

Ai uitat Brazilia - Honduras și Portugalia - Honduras, ca să nu mai vorbesc de combinațiile cu Coasta de Fildeș și Chile, Spania, Elveția.

Eu merg pe :Brazilia -Spania & Portugalia -Elvetia

Brazilia - Spania și Elveția - Portugalia sau

Portugalia - Elveția și Spania - Brazilia?

(Portughezii vor juca în tricouri roșii în optimi?)

bremen1980
25 Jun 2010, 14:56
Ai uitat Brazilia - Honduras și Portugalia - Honduras, ca să nu mai vorbesc de combinațiile cu Coasta de Fildeș și Chile, Spania, Elveția.

Eu am mers pe scenarii verosimile nu pe sf-uri .Pai tu crezi ca o sa mai incaseze Coreea de Nord inca 7 boabe ??Sau crezi autobaza Hondurasului n-o sa cedeze in fata vajnicilor luptatori elvetieni ??

Chambord
25 Jun 2010, 15:01
Elvetia nu bate Hondurasul stati voi linistiti

Judex
25 Jun 2010, 15:11
@Ipu
=))
Ai inteles totul ca cucu-n gura.
Eu rasist??? Tu ce rasa esti?
Si daca-ti spun ca mi se rupe de Coreea de Sud - chiar, de ce ar trebui sa ne pese? - te-apuci sa miorlai iar ca ti-am jignit familia.
Hai Coreea de Nord!

Ipu
25 Jun 2010, 16:10

Eu am mers pe scenarii verosimile nu pe sf-uri .Pai tu crezi ca o sa mai incaseze Coreea de Nord inca 7 boabe ??Sau crezi autobaza Hondurasului n-o sa cedeze in fata vajnicilor luptatori elvetieni ??

Eu am alt profil psihologic. Am văzut multe și nu fac speculații. Vorbesc numai de chestii certe.

Hondurasul n-are ce face cu autobaza. Ei au nevoie să învingă la diferență mare de scor, n-au ce face cu un egal. Bineînțeles că dacă Spania e stăpână pe situație în celălalt meci, centramericanii vor pierde motivația luptei.

Ipu
25 Jun 2010, 16:38
Eu rasist??? Tu ce rasa esti?
Si daca-ti spun ca mi se rupe de Coreea de Sud - chiar, de ce ar trebui sa ne pese? - te-apuci sa miorlai iar ca ti-am jignit familia.

Semeni cu un huligan sentimental care după ce i-a pierdut echipa favorită adoptă un comportament de vandal și trebuie calmat cu bastonul forțelor de intervenție.
Cine e de vină că ai ținut tu cu perdanții (Franța, Grecia, Italia, Danemarca), pe considerente de geopolitica fotbalului, de rasă etc.? Ce ai fi vrut? Să se dea japonezii la o parte ca să marcheze vechii noștri rivali fotbalistici? Un suporter civilizat lasă capul în pământ atunci când echipa favorită pierde pentru că a jucat slab și acceptă înfrângerea cu demnitate.

Nu am coreeni în familie și nu am miorlăit - nu îl confunda pe Ipu cu una dintre gagicile tale! - ci ți-am atras atenția pe un ton ferm dar civilizat că ai folosit o exprimare inacceptabilă în legătură cu oamenii din estul Asiei.

Hai Coreea de Nord!
Ești nebun! Nu numai că-mi sunt simpatici, dar pe unii dintre ai lor i-am văzut și susținut vocal chiar pe stadion...

Judex
25 Jun 2010, 16:58
Pai n-am intentionat sa-ti fac in ciuda tie, egocentricule! =))
Pur si simplu as vrea sa-i bata pe ivorieni.

In rest, habar n-ai ce vorbesti. Esti atat de urat indoctrinat, incat ti-ai pierdut identitatea europeana. Invoci fair-play-ul de suporter in detrimentul traditiei, al normalitatii. Nu, n-as fi vrut sa se dea japonezii la o parte, ci doar sa bata Danemarca, sa fie mai buni, asa cum era NORMAL!!! Bineinteles ca ma dezgusta calificarile in fazele eliminatorii ale unor petarde artificiale.
Hooligan? Thanks, mate! >:)

Revenind la lucruri mai serioase - p-asta ati auzit-o?
Cica Nilmar a inscris 11 goluri in Serie A, in sezonul sau de debut in campionatul spaniol. =))

marius_em
25 Jun 2010, 17:05
Ce blat nesimtit fac Brazilia si Portugalia.

Judex
25 Jun 2010, 17:58
Sublim! :D

SoX
25 Jun 2010, 17:58
Si cel mai urat meci.

Ipu
25 Jun 2010, 18:11
Lăsați în ofsaid...
http://img696.imageshack.us/img696/6409/ofsaid600x372.jpg
(Pentru cine nu și-a dat seama, în imaginea de mai sus coreenii sunt cei care aleargă.)

N-a fost blat la celălalt meci. Pur și simplu nimeni nu a vrut să piardă (măcar pentru moral), dar nici n-au prea luptat pentru victorie, pentru că nu se știe ce are de gând Spania diseară. Oricum, locul 2, pe care a terminat Portugalia, asigură un adversar mai accesibil în sferturi și poate chiar și în optimi...

bremen1980
25 Jun 2010, 18:33
Coincidente ciudate :trage Ronaldo la poarta si comentatorul TVR exclama ;''cred ca sutul asta n-ar fi fost gol nici daca in poarta era Stevie Wonder ''.Nu era in poarta dar era pe teren Raul Meirelles .Comentatorul ar fi trebuit insa sa faca referire la Fernando Meirelles regizorul filmului ''Blindness''.Film facut dupa cartea lui Salamandra mort acum citeva zile .
Portughez la brazlian nu-i scoate ochiul. B-) X_X

http://www.observatorcultural.ro/De-recitit.-Eseu-despre-orbire*articleID_23899-articles_details.html

Ipu
25 Jun 2010, 18:54
Portugalia e câștigătoarea morală a acestei grupe.
Contra Coastei de Fildeș:
- portughezilor li s-a anulat un gol pe care unii arbitri l-ar fi validat;
- brazilienilor li s-a validat un gol pe care marea majoritate a arbitrilor l-ar fi anulat.

moltisanti88
25 Jun 2010, 19:29
Portugalia e câștigătoarea morală a acestei grupe.
Contra Coastei de Fildeș:
- portughezilor li s-a anulat un gol pe care unii arbitri l-ar fi validat;
- brazilienilor li s-a validat un gol pe care marea majoritate a arbitrilor l-ar fi anulat.
Nu pot fi de acord cu tine, chiar in prezenta acelor argumente pe care le sustin si eu.

In primul rand nu poti aduce in discutie moralitatea cand ai jucatori precum C.Ronaldo si Pepe in echipa. In al doilea rand Portugalia, in meciurile 1 si 3, au practicat un anti-fotbal total. Sau mai bine zis, un refuz de a juca sau de a ataca in dorinta de a nu pierde. Nu merita sa castige grupa prin acest joc plictisitor. De bine, de rau, Brazilia a avut o jumatate de ora impresionanta cu africanii.

marius_em
25 Jun 2010, 20:09
Lui Razvanel nu i-o fi rusine sa comenteze acum la TVR? Jucatorii fac reclama la bere, antrenorul comenteaza mondialul la tv. Muie nationala Romaniei!

SoX
25 Jun 2010, 22:53
Brazilia -Chile
Portugalia -Spania

Bremen, multumit?

Ipu
25 Jun 2010, 22:58
Exasperanți au mai fost elvețienii. Atâta lipsă de imaginație, atâta neputință sunt greu de suportat.

1 gol a marcat Elveția la Mondialul African și chiar și pe ăla cam din ofsaid...

Ipu
26 Jun 2010, 06:51
Honduras, arbitrul grupei H:

Elveția - Spania 1 - 0
Chile - Elveția 1 - 0
Spania - Chile 2 - 0,

dar
Honduras - Spania 0 - 2
Honduras - Chile 0 - 1
Honduras - Elveția 0 - 0

În mod similar, în grupa D:

Ghana - Serbia 1 - 0
Serbia - Germania 1 - 0
Germania - Ghana 1 - 0,

dar
Australia - Germania 0 - 4
Australia - Ghana 1 - 1
Australia - Serbia 2 - 1

Un „arbitru” calificat, în grupa F:

Italia - Paraguay 1 - 1
Noua Zeelandă - Italia 1 - 1
Paraguay - Noua Zeelandă 0 - 0,

dar
Slovacia - Paraguay 0 - 2
Slovacia - Noua Zeelandă 1 - 1
Slovacia - Italia 3 - 2.

gropitse
26 Jun 2010, 14:23
cam murdar au jucat chilienii .
http://img13.abload.de/img/1277496422531i1sy.gif

rrs85
26 Jun 2010, 14:47
Lui Razvanel nu i-o fi rusine sa comenteze acum la TVR? Jucatorii fac reclama la bere, antrenorul comenteaza mondialul la tv. Muie nationala Romaniei!
Gresesti... muie nesimtitilor de la nationala! Probabil ca exista undeva si o mica parte a nationalei care inca mai impune respect (nu ma intreba unde e, inca o mai caut...)!

victor
26 Jun 2010, 15:08
daca noi cautam partea care mai impune respect ce sa mai zica italienii ?

atunci cand te bazezi pe straini la echipe de club cum vrei performanta la nationala. si iata acum cu cfr, piti care aduce bulgari gramada, rapid cu brazilieni s.a.m.d. cred ca ii cerem prea mult lu razvan lucescu sau oricui altcuiva. banei care alearga mult da prost sunt ceea ce vom avea in viitor.

rrs85
26 Jun 2010, 15:11
in cloncluzie, vom avea suport pentru Federatia de Atletism, il trimitem pe Balanel la maraton si pe Mutu (ca se "misca" repede) la 100 m garduri...;)

rrs85
26 Jun 2010, 16:46
c'mon Coreea de Sud...:)

rrs85
26 Jun 2010, 17:24
au dat gol fratii mei..yupiiiii! 1-1!

Later edit: 2-1 pentru Uruguay, cel gol a dat Suarez!!!:-/

Ipu
26 Jun 2010, 18:29
cam murdar au jucat chilienii .
Păi da, i-au faultat pe spanioli și de la distanță. Dacă n-ai înțeles ce l-a lovit pe Torres de-a căzut așa, vezi aici (www.youtube.com/watch?v=F4ZY9sJe0rY).

ricutza
26 Jun 2010, 18:36
bravo uruguay! haide ghana ;)

rrs85
26 Jun 2010, 20:38
au si inscris africanii..:)
Later edit: s-au si calificat, go Ghana!:)

Judex
27 Jun 2010, 00:53
daca noi cautam partea care mai impune respect ce sa mai zica italienii ?

atunci cand te bazezi pe straini la echipe de club cum vrei performanta la nationala. si iata acum cu cfr, piti care aduce bulgari gramada, rapid cu brazilieni s.a.m.d. cred ca ii cerem prea mult lu razvan lucescu sau oricui altcuiva. banei care alearga mult da prost sunt ceea ce vom avea in viitor.
Hai sictir!
Piturca a facut din cacat bici la \nationala si l-ati adus pe Muce mic. Spalati-va xu el pe cap acum, sugeti-i pula, faceti orice vreti voi cu el dar nu-i gasiti scuze precum cea cu baza de selectie.
Rapidist ai fost, rapidist vei fi.

Ipu
27 Jun 2010, 15:58
(Măi băiete, aiurează cât vrei, contrazice-te și singur așa cum ai obiceiul, dar aibi rogu-te decență. Nu-i mai înjura pe ceilalți, da?)

Brava Ghana! Și bravo lui Rajevac, care ar fi putut să dedice victoria repurtată împotriva echipei care joacă pentru gloria fotbalistică a SUA și a armatelor lor, să dedice această victorie poporului martir al cărui călău a fost și el prezent pe stadion. N-a făcut-o, arătând că în Balcani există mai multă decență și noblețe decât ar putea crede unii. Rajevac l-a îmbrățișat la sfârșitul meciului pe omologul său american, iar la conferința de presă s-a referit numai la dimensiunea sportivă a întrecerii câștigate.

http://www.click.ro/bbtcontent/clipping/CLIIMA20100627_0012/5.jpg
Ghanezii i-au pictat și lui Mick Jagger seara în negru (www.youtube.com/watch?v=i2WYI8-lPWA).

danonino
27 Jun 2010, 16:02
Hai Germania!
Sieg Heil!

Ipu
27 Jun 2010, 16:03
A început!

Englezii, din nou în roșu. Din păcate, barele porții nu mai au colțuri, ca în `66. ;)

Nu mai țineți dom'le cu unul sau cu altul din considerente politice. Ăștia din seara asta ne-au vândut unii la Moscova și Viena, ceilalți la Ialta (cu I sau cu M)... ;)

SoX
27 Jun 2010, 16:34
Pfffff, ce-i ridiculizeaza nemtii pe englezi...

SoX
27 Jun 2010, 16:41
A fost gol la bara lui Lampard:

http://img192.imageshack.us/img192/2829/sdasdag.png

omudindulap
27 Jun 2010, 16:48
E doar vina celor de la FIFA, care nu vor sa introduca sistemul video.X( De ce la tenis, rugby se poate??

In rest, un meci foarte bun, cu un plus pt nemti.

redmen
27 Jun 2010, 17:31
Hai cu 5 - 1!

Chambord
27 Jun 2010, 18:05
Brigada de arbitri de la Anglia - Germania se poate apuca sa isi sape groapa, la propriu. Sa anulezi Angliei un gol care se vedea si din avion e ca in bancul ala cu Chuck Norris (Cineva i-a zis odata lui CN ca lovitura lui din intoarcere nu ar fi cea mai buna lovitura. Istoricii consemneaza ca a fost cea mai mare greseala comisa vreodata :P ) ... Amintiti-va de Urs Meier (ala de ne-a furat si pe noi) si cum s-a lasat el de fotbal ;) Nea Larionda & co vor primi intr-un timp record mai multe amenintari cu moartea decat fire de par au in cap.

rrs85
27 Jun 2010, 18:21
Si am scapat de fantomele din Anglia...:)

danonino
27 Jun 2010, 18:23
Sieg Heil!

4 - 1 pentru Germania, scor obtinut in fata Angliei

Victorie! <:-P 8-> <:-P
:x :x :x
Geniali nemtii astia, geniali. Beatitudine germana!

S-a facut dreptate, cat de bine a fost. Un gol care nu a existat i-a adus Angliei Campionatul Mondial. Acum, un gol vallabil, marcat de englezi, nu a fost validat. Superb, corect si tarziu. Dar a fost atat de bine.
Frumoasa echipa Germaniei! Frumos jocul. Simplu, fin, calm si spectaculos. Pentru astfel de echipe a fost sculptat trofeul.
Echipa are un antrenor bun, capabil si curajos. A construit cea mai tanara echipa nationala din ultimii 80 de ani. si reuseste sa faca performanta cu ea.

Viitorul suna bine!

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/15506/6447951/18/muller.jpg

A fost minunat.

Romania nu avea ce sa caute la Campionatul Mondial. Si nici nu va avea.

Judex
27 Jun 2010, 18:49
@Chamb
Hai, ma, si eu sunt sucarit, ne-au anulat un gol valabil, dar chiar tyre sa facem in halul asta?

Windom
27 Jun 2010, 18:49
Reveniti on topic ca incep sa trimit la Azil...

Ipu
27 Jun 2010, 18:54
Greșeala lui Capello! Echipa era pe val, ataca, timp mai era destul, dar el l-a băgat pe Joe Cole și a decis să riște nepermis și păgubos. Englezii le-au oferit nemților spații mari în apărare și practic s-au sinucis.

Legat de golul neacordat, puneți-vă în locul asistentului și judecați din punct de vedere uman. Prost plasat și după ce va fi văzut la teve în ultimele zile de zeci de ori faza aia din `66, cum era să acorde un gol de care nu era sigur? Voi ați fi făcut-o? Arbitrul de centru cu atât mai puțin putea fi sigur că mingea a trecut de linia porții. Și la tenis, arbitrii de linie se plasează în lungul tușelor, nu de o parte a lor.
E de înțeles ca oamenii fără experiență de jucător să aibă pretenția ca jucătorii și arbitrii din teren să aibă aceeași perspectivă asupra jocului cu ei, cei plasați excelent în tribună sau în fața televizorului. Pe teren e mult mai greu să lovești balonul așa cum trebuie, respectiv să observi cu exactitate jocul!

Sa-mi...
PS:...

Amicilor, vă întreceți cu gluma. Cred că până la startul meciului Olanda - Slovacia veți șterge murdăriile de mai sus. În caz contrar, nu ne rămâne decât varianta aducerii lor la cunoștința administratorilor forumului.

Chambord
27 Jun 2010, 19:01
In mileniul 3 nu mai are nimeni nici o scuza pentru ne-introducerea probei video. Ar salva cariera si siguranta multora. Cum spuneam mai sus, saracul Larionda va primi acum o tona de amenintari cu moartea de la nebunii de huligani englezi.

N-am tinut azi nici cu Anglia, nici cu Germania (am pariat ca se va termina la penalty-uri) dar nedreptatea ma scoate din sarite.

@Ipu: referitor la PS-ul meu, daca nu poti citi in context si nu poti procesa ce am vrut sa spun, toarna-ma la directiune si fa tot ce poti sa obtin o banare cat mai mare.

Ipu
27 Jun 2010, 19:08
Ai dreptate. Asistentul respectiv va avea remușcări câtă vreme va trăi, asemeni jucătorilor care ratează lovituri de departajare.
Oricum, eroarea lui e cu mult mai mică decât cea a omologului său din 1966. Ambii n-au văzut exact ce s-a întâmplat. În urmă cu 44 de ani, tușierul a validat un gol de care nu era sigur. Astăzi, asistentul nu a semnalizat un gol de care nu era convins.

Nici măcar nu era nevoie de reluări, ci numai de senzori, de care s-a discutat mult înainte de CM.

@Ipu: referitor la PS-ul meu, daca nu poti citi in context si nu poti procesa ce am vrut sa spun, toarna-ma la directiune si fa tot ce poti sa obtin o banare cat mai mare.

Păi inițial nu văzusem și postarea ta, ci numai pe cea a lui Judex. L-am avertizat numai pe el, iar după ce am constatat că i-ai răspuns mi-am zis că e nedrept față de el să nu te avertizez și pe tine.
Nu mă face pe mine turnător. Aici e un forum civilizat, nu Camorra, să se aplice legea tăcerii. Eu v-am atras atenția de la obraz și v-am acordat un termen generos, de aproape 24 de ore. Scopul este să ștergeți murdăriile aruncate, nu să fiți suspendați. Oricum, o eventuală măsură disciplinară poate fi luată numai de administratori.

Judex
27 Jun 2010, 19:12
In mileniul 3 nu mai are nimeni nici o scuza pentru ne-introducerea probei video. Ar salva cariera si siguranta multora. Cum spuneam mai sus, saracul Larionda va primi acum o tona de amenintari cu moartea de la nebunii de huligani englezi.

N-am tinut azi nici cu Anglia, nici cu Germania (am pariat ca se va termina la penalty-uri) dar nedreptatea ma scoate din sarite.

Count me in, bro! :)

Chambord
27 Jun 2010, 19:24
De data asta, I won't count you in, "bro". Exagerarea face parte din profilul tau si in unele cazuri e amuzanta dar cand incepi sa injuri useri sau moldoveni/olteni/whatever nu mai suntem prieteni deloc. PS-ul meu nu viza toti ardelenii ci doar pe aia care se considera pe ei o rasa aterizata cu racheta si pe altii - veniti de la coada vacii (si mai sunt cazuri de "americani" din astia pe forum). Nu iau in seama mizeriile astea, de obicei, dar uneori ma enervez si raspund cu aceeasi moneda. Sincer, la cati bucuresteni (de exemplu) absolut insuportabili am cunoscut, as putea usor s-o pun de-o generalizare dar n-o fac pentru ca ar fi stupid, fals si ingust. Si pentru ca am cunoscut la fel de multi bucuresteni foarte OK.

Ipu
27 Jun 2010, 19:46
Chamborde, dacă o eroare de arbitraj te-ar fi făcut să câștigi pariul, ai mai fi condamnat-o? Eroarea de arbitraj face parte din multitudinea de factori care influențează rezultatul unui joc. Dacă n-ai înțeles încă acest lucru elementar, ai să continui să suferi urmărind fotbalul.
Arbitrii nu au putut vedea ca tine faza cu încetinitorul și din cel mai convenabil unghi posibil. Ai fi vrut să spună: gol! fără să fie clar și pe urmă să se ducă să se culce, să meargă la pescuit ș.a.m.d.?

V-a băgat un escroc o prostie în cap (că dacă pariați voi, tot universul e obligat să comploteze la pierderea înregistrată de casa de pariuri) și voi refuzați să înțelegeți că nu e adevărat. Ce naiba, avem și noi puțină experiență.

Chambord
27 Jun 2010, 19:55
Ipu, vezi-ti de treaba ta si nu mai imi analiza tu mie strategia de pariere. Pariez rar si nu sunt un profesionist ca tine.

Ipu
27 Jun 2010, 19:57
Măi, Casanova din Carpați, destul, ajunge!

Du-te și te culcă. Fotbalul nu e un simplu joc, e un fenomen social. Englezii pot să câștige un campionat mondial la un sport oarecare în Africa de Sud, dar nu pot câștiga un titlu mondial la fotbal (chiar dacă jucătorii n-au nicio vină) într-o țară în care ei au comis atrocități și unde au construit în premieră mondială lagăre de concentrare, la fel cum n-au putut înfrânge în `86 o națiune pe care o pedepsiseră cu un război soldat cu aproape 1000 de morți și cu aproape 2000 de răniți și peste 10 mii de prizonieri.

redmen
27 Jun 2010, 20:02
Fotbalul nu e un simplu joc, e un fenomen social. Englezii .... nu pot câștiga un titlu mondial la fotbal într-o țară în care ei au comis atrocități și unde au construit în premieră mondială lagăre de concentrare.

Nu mai țineți dom'le cu unul sau cu altul din considerente politice.

Ce spuneai de considerentele politice?

Ipu
27 Jun 2010, 20:10
Nu mai țineți dom'le cu unul sau cu altul din considerente politice.

Fotbalul nu e un simplu joc, e un fenomen social. Englezii .... nu pot câștiga un titlu mondial la fotbal într-o țară în care ei au comis atrocități și unde au construit în premieră mondială lagăre de concentrare.

Ce spuneai de considerentele politice?

Păi era vorba de două lucruri diferite.

Prima dată era vorba de considerente subiective, din perspectiva noastră, a românilor.

A doua constatare era obiectivă și avea darul să-i ajute pe fanii englezilor să accepte înfrângerea ca pe o ineluctabilă pedeapsă a istoriei, ca și la golul lui Maradona.

StefanDo
27 Jun 2010, 20:19
topic inchis pana maine

victor
28 Jun 2010, 08:35
Circula pe net tot felul de prostii, printre care si un fiser excel cu meciurile la CM. da prost ca dupa asta imi da sfertul Uruguay Germania. D'asta am zis acum cateva zile ca pe juma de tablou sunt dude. Uite ca nu e asa, e bine impartit, pe de o parte avem Olanda si Brazilia si pe partea ailalta Argentina si Spania. Brazilia Argentina pare cea mai probabila finala dar vineri la ora 5 trebuie sa vedem daca totusi Olanda nu bate Brazilia.

marius_em
28 Jun 2010, 09:49

Nedreptatea e parte a vietii, greseala e un atribut uman. Sa ne uitam la fotbalul american, acolo tot e robotizat, toti sunt roboti, si arbitrii, si spectatorii, si jucatorii. Totul se rezuma la automatisme. Eu nu vreau asta in fotbal. Aici sunt de acord cu FIFA, sa se mentina acest sport neschimbat, factorul uman sa primeze, indiferent de tehnologie. Astfel de decizii nedrepte contribuie la frumusetea acestui sport, la pasiunea fanilor, la imprevizibilul jocului. La acel gol, chiar si de la televizor, nimeni nu a fost sigur. Am vazut pe reluare. E nedrept, dar cred ca e mai important sa se mentina factorul uman, instinctiv, acest sport sa fie despre reactii la milisecunda ale jucatorilor si arbitrilor. La fel ca in viata, nu intotdeauna cel mai bun castiga.

Chambord
28 Jun 2010, 10:01
marius_em vorbesti numai prostii si asta pt anticul motiv ca nu ti s-a intamplat inca tie (anularea unui gol, pierderea unei calificari sau a unui trofeu, din cauza unui chior). Proba video nu ar afecta cu nimic "umanitatea" acestui sport ci l-ar aduce in secolul 21, in care din intamplare ne aflam.

marius_em
28 Jun 2010, 10:24
Agree to disagree. Incertitudinea e farmecul acestui joc. Citeam cum comenteaza americanii fotbalul, si ei accentuau acest aspect al nedreptatii, al faptului ca o decizie poate fi gresita, ca o echipa mai slaba poate invinge o echipa mai puternica, punandu-se cu fundul in poarta, si avand noroc pe contra-atac. Americanii isi transpun visul american in sport, munceste, insista, si vei fi rasplatit. Europenii sunt mai fatalisti, mai e vorba si de noroc, uneori esti mai bun, uneori muncesti mai mult, insa degeaba. Ne-am ofticat cu totii pe Urs Meier. Am tipat, am urlat, dar in cele din urma am acceptat rezultatul. Soarta. Asta imbogateste gama de sentimente fotbalistice. Ne ofticam pentru ca uitam ca e doar un joc.
Sa aducem aminte de "la mano de Dios". Fotbalul ar fi mult mai sarac fara aceasta legenda.

victor
28 Jun 2010, 10:31
ar putea sa faca ca la tenis, sa zicem de doua ori intr-un meci o echipa sa conteste decizia arbitrului si sa se ceara urmarirea reluarii de catre delegatul oficial care sta in tribuna si poate sa urmareasca reluarea iar acesta sa transmita verdictul prin casca arbitrului.

Judex
28 Jun 2010, 11:19
Ca la rugby - cand arbitrii sunt nesiguri, solicita proba video.
Oricum, Germania a jucat mai bine ieri, de ce sa n-o spunem pe-a dreapta? Ok, au fost cateva erori decisive, dintre care doua cu deznodamant pe tabela, dar per total nemtii au jucat mai bine.
Credeam ca s-a terminat campionatul pentru mine, dar mai sunt echipe in competitie care merita atentia.

Ipu
28 Jun 2010, 12:04
Circula pe net tot felul de prostii...

E simplu, Victore! [(1A-2b)-(1C-2d)]-[(1E-2f)-(1G-2h)] sunt pe aceeași jumătate de tablou;
la fel [(2a-1B)-(2c-1D)]-[(2e-1F)-(2g-1H)].
Vezi aici arborele: http://www.fifa.com/worldcup/matches/index.html
Ar fi prea frumos să vedem, în premieră, o finală Brazilia - Argentina...

---

Am văzut astă-primăvară un meci în NHL în care la un moment dat s-a tras la poartă, jucătorii au continuat bine, mersi partida, pentru ca la vreun minut după șutul respectiv arbitrului să i se aducă la cunoștință în cască faptul că pucul trecuse prin plasă. Golul s-a acordat! Asta paște și fotbalul?

bremen1980
28 Jun 2010, 12:08
http://www.prosport.ro/fotbal-extern/cm-2010-africa-de-sud/foto-dovada-ca-lampard-n-a-dat-gol-6453236

Ipu
28 Jun 2010, 12:45
Faza primului gol al argentinienilor mi-a amintit de faza golului lui Goian din meciul de la Constanța cu Olanda - știți voi, faza aia pe care TVantiR o tot relua, Grădinescu neuitând să precizeze că a fost ofsaid.
Oare dacă poziția de ofsaid se poate re-activa, n-ar trebui să se poată și dez-activa? În fond, chiar dacă în momentul șuturilor lui Codrea/Messi, Goian/Tevez se aflau în spatele penultimului jucător olandez/mexican, atunci când au trimis balonul în poartă ei nu mai erau dincolo de penultimul jucător advers. În spiritul jocului, EI NU ȘI-AU CREAT UN AVANTAJ, de vreme ce au revenit la o poziție în care puteau primi balonul în poziție regulamentară.
De ce poziția de ofsaid se judecă în momentul plecării pasei și nu în momentul când jucătorul ia contact cu balonul? PENTRU A AVANTAJA ECHIPA AFLATĂ ÎN ATAC, favorizând surprinderea apărării prin pase în adâncime surprinzătoare, sincronizate cu țâșniri surprinzătoare ale jucătorilor echipei aflate în atac. Dacă ofsaidul s-ar decide în momentul recepționării mingii, niciun jucător n-ar mai putea scăpa singur cu portarul, pentru că ar fi fluierat în ofsaid - un avantaj net pentru apărare.
Arbitrii italieni ai disputei de ieri au acționat, fără să vrea, în spiritul jocului, chiar dacă în disprețul regulamentului actual.

danonino
28 Jun 2010, 12:51
Regula Offside-ului nu trebuie schimbata. E foarte buna asa cum e ea.

Ar fi bine ca mingiile sa aiba cipuri, iar terenul sa fie limitat si electronic. + sa se mai adauge 2 arbitri.

Ipu
28 Jun 2010, 13:08
Nu ar trebui modificat momentul în care se decide poziția de ofsaid. Ar trebui totuși meditat la o prevedere de dez-activare a ei. Eu unul o găsesc oportună - din moment ce jucătorul din atac „coboară” în urma penultimului jucător advers, se mai poate vorbi de un avantaj ilicit?

Apropo, m-am tot întrebat dacă la unicul gol marcat de elvețieni a fost sau nu ofsaid. Știe cineva vreo înregistrare concludentă?

Judex
28 Jun 2010, 15:08
Olanda - Slovacia.
Pronosticuri, ceva?
Eu tin cu vangogii. :D

SoX
28 Jun 2010, 15:24
Olandezii imi inspira mai multa incredere decat slovacii. Deci 1

victor
28 Jun 2010, 15:26
nu cred ca poate fi cineva sa nu tina cu rembrandtii. au avut formatii bune mai tot timpul, au avut joc frumos mai tot timpul, au avut ghinion cu caru. acum au o echipa foarte buna si oricat ar vrea cineva sa tina cu echipa mai slaba, oricat i-ar place pe slovaci ca i-au dat afara pe italieni va trebui sa-si doreasca in primul rand o echipa buna sa tina piept braziliei in sferturi.

Ipu
28 Jun 2010, 15:54
Olandezii n-ar avea scuze dacă n-ar bate azi. Chiar dacă li s-ar anula goluri, dacă slovacii ar înscrie din ofsaid nesemnalizat, diferența de valoare, individual și per ansamblu fiind covârșitoare...
Acum doi ani i-au bătut rușii, dar ăia aveau echipă tare și cu antrenor specialist în turnee finale.

danonino
28 Jun 2010, 16:44
se autoinchide televizorul la cat de palpitant e meciu asta....

Ipu
28 Jun 2010, 18:03
Robben, numai zâmbet după meci, a declarat că probabil meciul următor (cu Brazilia?) va fi meciul lor perfect...
Deși au jucat precaut, ca în precedentele 3 meciuri, olandezii au avut multe momente critice în apărare. Fabiano nu e Vittek, să-i ierte dacă are ocazia...

Păcat de golul din final. Dacă se termina 2-0, portarul slovacilor ar fi avut o vară mai liniștită. Așa, la 2-1, i se va reproșa că înfrângerea se datorează gafei lui.

Judex
28 Jun 2010, 18:12
Prima repriza a fost anosta rau. A doua parca ceva mai antrenanta, dar tot nu m-am putut opri din cascat. :D

Cine stie cate injuraturi si-o fi luat Vittek de la pariorii care dadusera scor exact 2-0. >:)

Ipu
28 Jun 2010, 18:36
Tocmai am vorbit cu un parior care mizase că ambele echipe vor marca...

Judex
28 Jun 2010, 18:37
Ei, omul tau probabil ca e fericit. :D

danonino
28 Jun 2010, 19:32
Presimt ca o sa conduca Chile prima oara, iar Brazilia o sa invinga la diferenta de 2 goluri.

Judex
28 Jun 2010, 19:47
In mod normal mi-as dor un adversar mai slab pentru Olanda in sferturi, dar parca Brazilia nu merita sa fie eliminata din optimi, totusi. ;)

moltisanti88
28 Jun 2010, 19:53
Fabiano nu e Vittek, să-i ierte dacă are ocazia...
Eu nu as fi atat de sigur. Aceasta editie a Cupei Mondiale are nevoie de o mare surpirza. Eliminarile Frantei si Italiei erau oarecum previzibile, iar 4-4-2-ul Angliei nu avea nicio sansa in fata Germaniei. Azi insa, desi nu contest ca Brazilia e mare favorita si ar putea invinge chiar si cu 3-0, Chile ar putea da lovitura. Si ei au probleme de efectiv, prin suspendarile lui Ponce si Medel, dar am totusi incredere ca Bielsa va reusi in sfarsit sa-si impuna al sau 3-3-1-3 pe marea scena a fotbalului mondial.

Ipu
28 Jun 2010, 20:25
Să vedem...
Chilienii fac un presing sufocant, formează triunghiuri în jurul jucătorului advers aflat la balon, care odată câștigat, toată lumea în atac!
Atenție și la faptul că partida e un derby local sud-american. Dacă Brazilia și Argentina nu se întâlnesc în finală, e chiar derby-ul sud-american al turneului.
Dunga anticipa un meci spectaculos, „meciul turneului”.
Vom vedea...

victor
28 Jun 2010, 21:55
acu ca e deja 3-0 imi dau seama ce puerile pot fi astfel de sperante. trebuie sa ai un killer instinct iar chestia asta o au numai echipele mari care joaca dezinvolt fara apasare pe umar ca asta e jocul vietii lor.

desigur se mai intampla si accidente dar nu azi dupa cum vedem.

la cat de prost a jucat azi olanda si ei par tinta piept nr 6. dar totusi il au pe robben si sneijder killeri prin definitie.

Chambord
29 Jun 2010, 10:56
http://www.prosport.ro/fotbal-extern/cm-2010-africa-de-sud/fifpro-cere-fifa-sa-foloseasca-asistenta-video-in-arbitraj-6457468

Ipu
29 Jun 2010, 11:39
Valuri de imagine...
Nici Anglia, nici Mexicul, nici România în `96 n-au pierdut numai din cauza greșelilor de arbitraj, ci mai ales pentru că n-au avut valoare nici caracter, pierzându-și cumpătul și concentrarea, renunțând la lupta sportivă. Golul marcat din ofsaid nu determină mustrări de conștiință atunci când te ajută să bați Franța, dar e odios atunci ajută Argentina să te bată...
Când un reporter l-a întrebat la marginea terenului, după ce înscrisese golul calificării din prelungirile meciului cu Algeria, dacă golul nevalidat înscris în finalul partidei cu Slovenia i-a afectat pe el și pe colegii lui, Donovan a răspuns: „Am fi putut să ne lamentăm, dar noi am continuat să luptăm.” Nu întâmplător Germania tot bate Anglia în competițiile importante - diferența o face mentalitatea.

Apropo, fotografia din Prosport dovedește că cel care a văzut cel mai bine că balonul a depășit linia porții a fost Neuer, lucru care indică nivelul la care lipsa de fairplay a ajuns în ultima vreme.

danonino
29 Jun 2010, 13:35
Valuri de imagine...

Apropo, fotografia din Prosport dovedește că cel care a văzut cel mai bine că balonul a depășit linia porții a fost Neuer, lucru care indică nivelul la care lipsa de fairplay a ajuns în ultima vreme.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/11/11/article-1084654-004A7DA500000258-731_468x432.jpg

O, da... e recenta treaba cu fair-play-ul.

marius93
29 Jun 2010, 15:59
Am tinut cu Steaua din 2002 pana anul trecut, insa acum nu mai tin cu nicio echipa, si urmaresc doar meciurile din Champions League ;)

Ipu
29 Jun 2010, 16:00
Aia nu a fost întâmplare, ci răzbunare din rațiuni politice, nu se compară.

Judex
29 Jun 2010, 17:53
Eu credeam ca Olanda - Slovacia a fost un meci plicticos, dar Paraguay - Japonia chiar a intrecut orice limita. Si mai vin si prelungiri acum! (:| (:| (:|

bremen1980
29 Jun 2010, 18:57
Ce meci obosit ,ce titlu agramat :
http://www.prosport.ro/fotbal-extern/cm-2010-africa-de-sud/paraguay-japonia-5-3-dupa-penaltyuri-sud-americanii-este-in-sferturi-6457525

bremen1980
29 Jun 2010, 19:03
Vad ca au modificat repede titlul :))

Judex
29 Jun 2010, 19:13
Pai sud-americanii reprezinta un personaj colectiv care este in sferturi! =))

Ipu
29 Jun 2010, 19:51
Parcursul de anul acesta al Japoniei mi-a amintit un turneu final la care am visat și noi frumos... (www.youtube.com/watch?v=dBUdjC_8M1E&hd=1)
http://i4.ytimg.com/vi/O-8ZBXsBOE8/default.jpg