View Full Version : Nutzi, spaima Constitutzii
"Libertatea persoanei de a-si dezvolta spiritualitatea si de a accede la valorile culturii nationale si universale nu poate fi ingradita."
(art. 32, alineat 2)
Repetitie pentru weekend.
emanuel
16 Oct 2003, 16:07
Ce dracu' vrea sa insemne ce-ai scris mai sus? Astia chiar ne cred idioti?
Eu sunt generatia CONTRA asa ca votez NU!
Dan Gerose
16 Oct 2003, 16:24
Desi n-ar avea ce sa caute aici topicul asta, imi dau si eu cu parerea. Nefiind din generatia CONTRA, nu mai voi duce sa votez. As fi foarte curios cum ar reactiona guvernantii, daca mai putin de 51 % NU s-ar duce sa voteze. :evil: Sa isi bata si electoratul un pic joc de ei, nu numai ei de noi. :evil:
Floydman
16 Oct 2003, 16:46
voi vota contra! huooooooooooo!
Nenorocirea e ca oricum as da-o, tot rau e. Sa votez da, nu se pune in discutie, sa votez nu, ar insemna sa fiu de acord cu vechea constitutie, ceea ce iar nu e cazul, sa ma abtin e poate solutia cat de cat convenabila. In rest, democratie in regula, ca pe vremea impuscatului...
da' care e problema cu noua constitutie? ce aveti cu ea?
Leonard Pyron
17 Oct 2003, 08:47
"Libertatea persoanei de a-si dezvolta spiritualitatea si de a accede la valorile culturii nationale si universale nu poate fi ingradita."
(art. 32, alineat 2)
Fals ! Mai ales pe cinemaga lucrurile astea nu functioneaza. Eu am primit de doua ori ban pe motive subiective ca nu sunt pe placul stapanirii.
PoliFanAthic
17 Oct 2003, 14:58
Daca as avea dreptul sa votez, as vota da. Pe langa toata partea electorala si politica din aceasta schimbare a constitutiei, cred ca ea aduce cu adevarat cateva imbunatatari celei vechi, care oricum trebuia schimbata. Nu spun ca am citit constitutia, eventual doar cateva fragmente, dar lucrurile s-au mai schimbat in 13 ani. Cred ca cea mai importanta schimbare e garantarea propietatii private. Ce-i drept, acuma nu ma influenteaza, dar pe viitor va de folos.
Alice_Fluture
17 Oct 2003, 15:21
NU sunt de acord cu toate modificarile, iar campania de promovare ia ochii cu doua-trei questii sociale. Voi spune nu, pt. ca destui au fost pacaliti sa spuna da. Pentru cei care se abtin, aflati ca nu traiti intr-un turn de fildes. Oameni cu opinie ce sunteti, mai bine puneti-i pe trintorii din Guvern sa-si merite salariile.
----------------------
"Ce pais de merde"
WoHO!No way in hell Jose!Niuci nu ma gandesc sa-mi mishk dosul in directzia votului:1.de lene 2.pt. ka-i o imeeeensa inshelatorie din care doar o haita de parlamentari umflatzi si libidinoshi ar avea de castigat!
Alice_Fluture
17 Oct 2003, 15:54
Hombre, nu intelegi ca daca nu spui nici da nici nu ii lasi pe altii sa gindeasca pentru tine? Nu-ti convine iti bagi piciorul? Pai de-aia "toate merg brambura in tara asta". dar desigur ca esti si tu printre cei 24 de milioane care vor sa plece din tara, right?
-------------------------
"Ce pais de merde"
Nu.De fapt da,dar in vizita-k daor n'o sa stau in fascinanta noastra tzara forever.Dar in principiu ash ramane aici.DAR NU IN HALU' ASTA DE TREABA.
pe care o shimb tocmai NEMERGAND la vot si aratand astfel ca fac ceva pe gushile lor de porci umflati.
Alice_Fluture
17 Oct 2003, 16:23
Nenorocirea e ca oricum as da-o, tot rau e. Sa votez da, nu se pune in discutie, sa votez nu, ar insemna sa fiu de acord cu vechea constitutie, ceea ce iar nu e cazul, sa ma abtin e poate solutia cat de cat convenabila. In rest, democratie in regula, ca pe vremea impuscatului...
Nu, amigo, daca votezi "nu", nu esti de acord cu prima, ci impotriva modificarilor propuse. Nu ar trebui sa revizuiasca revizuirea, daca populatia spune NU?
Si ce vrei sa spui cu democratia? Ai uitat poate de cartelele pentru alimente si economia de curent electric si apa calda si cite altele?... Nu lipsa democratiei e durerea, ci faptul ca nu stim ce sa facem cu ea. Exemplul absenteismului spune tot...
---------------------
"Ce pais de merde"
Nu, amigo, daca votezi "nu", nu esti de acord cu prima, ci impotriva modificarilor propuse. Nu ar trebui sa revizuiasca revizuirea, daca populatia spune NU?
Si ce vrei sa spui cu democratia? Ai uitat poate de cartelele pentru alimente si economia de curent electric si apa calda si cite altele?... Nu lipsa democratiei e durerea, ci faptul ca nu stim ce sa facem cu ea. Exemplul absenteismului spune tot...
---------------------
"Ce pais de merde"
Cand spun lipsa de democratie, o spun cu toata responsdabilitatea. Cum altfel poti spune faptului ca tu, ca cetatean, nu ai de fapt NIMIC de ales. Si repet, daca majoritatea spune nu, ramane in vigoare vechea constitutie, iar da nu pot spune pentru ca nu sunt de acord, spre exemplu, ca presedintele sa fie ales pe 5 ani, dupa cum nu sunt de acord cu numarul exagerat de mare de parlamentari, care freaca menta pe banii nostri. Absenteismul este cea mai buna sanctiune pentru actualii guvernanti...
Alice_Fluture
17 Oct 2003, 16:58
Constitutia oricum trebuie sa se modifice la cererea UE. Daca nu acum, poate anul viitor. Eu am o opinie si ma voi duce sa o stampilez. Am zis deja ca nu sunt de acord cu unele modificari, chiar daca ramine in vigoare cea veche. Nu va fi pentru mult timp. Cineva acolo sus, vrea modificarea inainte de alte alegeri.
Leonard Pyron
17 Oct 2003, 22:05
Mmmmm, ce intelgent, deci asta era... Cum le stii tu pe toate ca un om mare!
:evil: Sa isi bata si electoratul un pic joc de ei, nu numai ei de noi. :evil:
De data asta ne batem joc de noi...
Nici nu ma gandesc sa-mi mishk dosul in directzia votului:1.de lene 2.pt. ka-i o imeeeensa inshelatorie din care doar o haita de parlamentari umflatzi si libidinoshi ar avea de castigat!
Constitutie: lege fundamentala a unui stat, investita cu o forta juridica superioara celorlalte legi, care cuprinde principiile esentiale ala organizarii lui, stabileste drepturile si datoriile principale ale cetatenilor, sistemul electoral, organizarea organelor supreme si locale...
Cu dedicatie speciala lui raptor...dar si pentru altii...care habar n-au despre ce e vorba si spun numai tampenii.
Pentru cei care nu se duc la vot: sa va fut in gura de prosti. Voi sunteti muistii aia care nu-si exercita unul dintre putinele drepturi pe care le au...si pe urma se intreaba de ce e atata kkt in jur.
Mentiune: primul meu mesaj cenzurat... :evil:
Am sa ma duc la vot...si am sa votez "DA"...pentru ca sunt unele modificari chiar importante:
- garantarea proprietatii private
- restrangerea imunitatii parlamentare (dupa cum bine vezi raptor...chiar nu au de castigat...din contra)
- reducerea numarului de semnaturi necesar cetatenilor pentru a avea initiativa legislativa.
Pt. Theo:
Nu inteleg de ce te deranjeaza marirea mandatului Presedintelui Romaniei la 5 ani. In Franta spre exemplu e chiar de 7 ani.
Faptul ca se continua forma bicamerala a puterii legislative ma deranjeaza si pe mine...dar...
Pt. Alice:
Nu ne mai aburi atata si spune-ne ce nu iti convine.
Pt. Emanuel:
Fazele de genul asta...ca sunt din generatia contra/pro...mi se par puerile...
...nu sunt de acord cu numarul exagerat de mare de parlamentari, care freaca menta pe banii nostri. Absenteismul este cea mai buna sanctiune pentru actualii guvernanti...
Mda...hai sa facem acelasi lucru pe care-l fac parlamentarii!!! :o :evil:
mihai_t
18 Oct 2003, 05:25
"libertatea persoanei de a-si dezvolta spiritualitatea"...
Adica ne dezvoltam spirtitualitatea doar cu voie de la stapanire? Cum ar putea vreo putere politica sa te impiedice sa-ti dezvolti spiritualitatea? (cel mult te poate atrage de partea ei oferindu-ti un loc caldut in vreo uniune de creatie).
Eu unul as vota nu, dar probabil ca nici nu o sa ajung la vot.
In primul rand mersi pt. dedicatzie :evil: shi da,puteam sa ma uit si eu la protv sa-mi explice Tabara constitutia si sa-mi spuna sa ma duc sa votez da.Si spune-mi,ai tu acasa constitutia,ai citit-o si esti asa de sigur ca merita sa zici da?sau nu?Eu nu ma duc tocmai pentru ca de 3 saptamani ulrla ashtia ktre poulatie sa mearga si sa zica da:referendum(si ia dictzionaru' si afla ce inseamna cuv asta)la care oamenii sunt impinsi sa mearga si sa zica DA!asta e buna!Nimeni nu a 'zis:mergi si voteaza,ci 'mergi si voteaza DA!' ca intri in europa,nu faci armata si,probabil,o sa ploua imediat cu karnatzi.Daca tu crezi ca faci vreun bine cuiva votand,go right ahead!Eu nu cred asta,asa ca nu merg.Dak era un referendum curat,acum tranteam stampila,dar asa...ma lipsesc.Shi mersi inca odata pt. urarile de bine shi baga-le acolo de unde au iesit!
PoliFanAthic
18 Oct 2003, 21:34
Hai sa privim problema din punct de vedere FINANCIAR. Auzisi eu ca aceasta campanie nu a fost chiar pe gratis, nu sunt necesar sume pentru ca oricum nu sunt total adevarate, dar este vorba de milioane de euro. Daca se va vota "NU" atunci peste cativa anisor se vor mai luat putini bani din economiile publice si voila, ia te uita ca iar ne cheama sa votam. Ah, ce amuzant este sa vezi reactia oamenilor la aceasta manevra politico-europeana. De exemplu fui la Bad Boys 2 si il vazui pe io stiu care tip, ala care sta pe un scaun si iti da impresia de boierime si de tampenii "eu votez pentru mine, bla bla". Oamenii au huiduit. Intr-o oarecare masura. Nu mi se pare normal. nici macar 9% nu din electorat nu se prezentase la vot pana la ora 16, mai da-i dracului. Noi ne-o facem cu mana noastra.
De Chivu mi-a placut mai mult cand l-am vazut inainte de "Matchstick Men". Foarte misto film, apropo.
Gaandalf
18 Oct 2003, 22:30
de ce oare s-au abtzinut atatzia oare ma intrreb uio ?
Sa va zic de ce ptr k populatzia nu a fost informata de aceste noi schimbari in Constitutzi ci in schimb ne-au indesat reclame pe gat peste tot inclusiv la CInematograf - reclama cu Carcotashii ...
trebuia informata populatzia mai intai shi pe urma sa se duca la votare ... da cred k au motive destul de bune sa nu ne informeze ... :evil:
Si pe mine m-a deranjat campania asta agresiva cu "voteaza DA"...in loc sa se explice clar ce prevederi are noua constitutie...de ce trebuie votata...dar nu mi se pare chiar asa important. E doar o incercare disperata de a convinge lumea sa mearga la vot.
Nu trebuie sa am constitutia acasa. Am auzit un zvon...cica s-a inventat internetul!!! :P :evil:
http://www.senat.ro/romana/CONSTITU.htm
http://www.senat.ro/ROMANA/lege_rev_const.pdf
PoliFanAthic
19 Oct 2003, 06:34
Cum vrei sa fii informat daca nu-ti faci timp sa asculti sau sa citesti? Asta ar cam fi indatorirea ta de cetatean roman.
M'kay,gata,m-am saturat sa ma cert cu voi.Am avut timp si m-am uitat si am citit ce shi cum,si tocmai de-aia nu m-am dus.Si de scarba-ati auzit de:
1.tipu din comisia de votare din ceva comuna,parca,care,din 'greseala' a trecut pt statistica in loc de 120si ceva de tipi care au votat vreo...10.000!
2.fazele 'tombola' pt. cei care voteaza-adik hai b badea gheorghe si zi da k primeshti televizor sau ai votat vii la concert,n-ai votat-NU!Stiu ce-o sa ziceti,ca asa macar ar veni lumea,dar asta se cheama mita si,oricum o intorci,e ilegal.
3.faptu' ca acu' PD shi PNL si celelalte partidele p...,care pana ieri ziceau da,mergeti si votati,acum o iau pe dupa cires...
Am mai zis,daca aveam cea mai vaga banuiala ca merita constitutia votata,mergeam si votam.
PoliFanAthic
19 Oct 2003, 14:34
Noi votam pentru ei sau pentru noi? Adica voi, ca eu nu votez din motive legale. :roll:
ricutza
19 Oct 2003, 23:30
eu am votat da...nu stiu daca am facut bine sau nu...nu stiu daca chiar vroiam sa se schimbe constitutia...adica vreau sa se schimbe, dar nu stiu daca varianta asta este mai buna decat cea veche...presupun ca am votat asa pentru ca vreau sa se schimbe ceva in tara asta si pentru ca imi place sa cred ca mai rau de atat nu se poate!
m-a enervat foarte tare campania pentru a convinge lumea sa voteze da...mai ales ca am fost foarte des la cinema si m-a enervat sa o tot vad pe Andreea Marin spunandu-mi sa votez da!
Leonard
20 Oct 2003, 02:10
norocu meu ca n-am mai fost la cinema de vreo 2 luni si n-am fost manipulat de Andreea Marin sa spun DA.
nu m-am dus la vot in semn de protest fata de aceasta pseudo-democratie. Cica avem posibilitatea sa ne "alegem" viitorul. Cum adica sa votez DA sau NU? Adica lumea e in alb si negru? Cati dintre cei care au votat DA sunt de acord cu absolut toate legile din noua constitutie? (marea majoritatea din cei ce au votat nici nu le cunosc care sunt si cum s-au modificat, in afara de acele 2-3 articole prezentate non-stop pe posturile de televiziune). Daca era intr-adevar un vot democratic, trebuia sa avem posibilitatea sa punem DA sau NU pe fiecare articol din constitutie, chiar daca mi-ar fi luat o ora in cabina de vot sa le bifez pe fiecare. Iar ceva si mai democratic ar fi fost sa avem variante de legi pt fiecare articol si sa le alegem pe care ne convine, desi suna utopic. dar sa ni se ceara sa alegem ori totul ori nimic... mi se pare o mare marsavie.
p.s. m-a amuzat un reportaj la tv dinainte de votare, in mediul rural, oamenii erau intrebati ce vor vota. si in general se dadeau raspunsuri de genul "votam Iliescu, ca asa trebuie"...
si se pare ca tocmai acesti oameni din mediul rural, care nu stiu pe ce lume se afla au avut cea mai mare prezenta la vot. Felicitari bucurestenilor, fiindca a fost orasul cu cea mai scazuta prezenta la vot!
PoliFanAthic
20 Oct 2003, 05:50
Ideea ta pur si simplu nu este realizabila Leonard. Tu esti unul. Cati romani crezi ca ar mai fi dispusi sa actioneze ca tine, sa-si "dedice" timpul constitutiei? Cum sa nu, ar fi fost frumos sa fie asa cum spui ta, dar eu nu cred ca e posibil.
Ideea ta pur si simplu nu este realizabila Leonard. Tu esti unul. Cati romani crezi ca ar mai fi dispusi sa actioneze ca tine, sa-si "dedice" timpul constitutiei? Cum sa nu, ar fi fost frumos sa fie asa cum spui ta, dar eu nu cred ca e posibil.
Ba mi se pare o idee foarte buna si realizabila (cea a votarii punct cu punct), cu conditia ca sa fie bine scrisa (clar si concis). Eu as fi fost dispusa sa-mi dedic o jumatate de ora pentru asta.
Ce ziceti de procentul de votanti? Eu cred ca a fost umflat.
snatchro
20 Oct 2003, 10:40
A trecut duminica, ora 20.00. Ora la care timpul m-a gasit facand in Flash o interfata pentru CD. Apoi mi-am adus aminte ca s-au inchis urnele, si ca nu m-am obosit sa ma duc la vot, in scoala de vizavi. De ce? Pentru ca nicaieri nu am gasit o brosura cu textul integral al noii Constitutii. Chiar am avut interesul sa cer la o firma, unde aveau mai multe. Bineinteles, cum se intampla la noi in tara, am fost luat in zeflemea. Nici in cutia postala n-am gasit nimic, desi ar fi fost normal. Sau macar un text complet al actului, afisat frumos in Piata Unirii sau in alte locuri publice, ca sa-l studieze orice om. Dar nu, la noi ca la nimeni. Garantarea proprietatii si chestia cu armata si alte alea care le-am auzit intr-un spot la radio nu m-au convins deloc. Praf in ochi. Publicitatea agresiva si aparitia unui lider celebru (pentru casele sale) la televizor m-au facut sa ma apuc sa-mi fac temele pentru scoala. Facultate in cazul meu.
M-am amuzat teribil cand am auzit azi dimineata la Europa Libera cum s-a mai facut rost de cate un vot, cu cate o urna mobila, cu cate un cetatean minor etc. Frumoasa tara, dar, vorba unui jurnalist, eu as vrea sa cobor.
Finally,ther'z a point!
Si ma mai enerveaza k 'BoMmBonel' zicea aseara k daaaa,bey,nu e nici o grija,si in polonia,si in cehia,si in Ungaria si in alte locuri au fost probleme la vot-ALO,bey,ala era votu' de integrare!
Shoi kred ca UMFLAT e prea putzin spus.S-a furat ca in codru.Pai bey omu' de ordine-vezi ca noi plecam putzin cu urnele-vo' ora doua,da ne-ntoarcem!OK?
Daca era intr-adevar un vot democratic, trebuia sa avem posibilitatea sa punem DA sau NU pe fiecare articol din constitutie, chiar daca mi-ar fi luat o ora in cabina de vot sa le bifez pe fiecare.
Ba mi se pare o idee foarte buna si realizabila (cea a votarii punct cu punct), cu conditia ca sa fie bine scrisa (clar si concis). Eu as fi fost dispusa sa-mi dedic o jumatate de ora pentru asta.
:lol: :lol: :lol:
Daca tot ati fi fost dispusi sa va dedicati ataaaaaaata timp constitutiei...de ce n-ati participat la forumul constitututional??? Ati fi putut chiar sa faceti parte dintr-o organizatie non-guvernamentala...sa participati la discutii, negocieri...ati fi putut chiar sa contestati sau aduce modificari formei supusa la vot. Democratia va garanteaza acest drept. Pana acum...nu-mi demonstrati decat ca nu cunoasteti nici ce-i aia democratie...nici ce drepturi aveti.
Voi ati ales in schimb sa nu mergeti la vot...in semn de protest...ca doar toata lumea protesteaza...desi am impresia ca multi nici nu mai stiu de ce.
Timp dedicat constiutiei:
Leonard: 60min.
Theo: 30min.
X=? :lol:
emanuel
20 Oct 2003, 17:02
Timp dedicat constiutiei:
Leonard: 60min.
Theo: 30min.
X=? :lol:
Emanuel: 60 min. + 16.000 lei (o cartela de metrou...)
Acum, sincer imi pare rau ca m-am dus... a fost o pierdere de vreme si de bani (mai bine imi luam 3 covrigi!).
Cu toate ca am votat nu, am votat degeaba, am marit astfel procentajul celor care s-au dus la vot... asta e, sa-mi fie invatatura de minte alta data!
Regret...
Mda, referendumul oricum a fost fraudat pe fata...prin organizarea de tombole sau acordarea de premii de genul: lemne pt. iarna sau plata intretinerii!
Iar urna aia mobila cica a ajuns chiar si pe la supermarketuri! :lol:
snatchro
21 Oct 2003, 10:17
Undeva chiar s-a votat cu o eficienta de 112%! Uraaa! Traiasca Romania! De trei ori Uraaa!
E' las' ca se trage shi saptamana viitoare... :D
Se mai intampla-oricum,it's over,asa k gata,toata lumea pe la forumurile voastre! 8)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.