Woody Allen îl acuză pe Timothée Chalamet că l-a „învinuit” public pentru a câștiga Oscarul

de Gloria Sauciuc în 26 Mar 2020
Actorul în vârstă de 24 de ani, pe care îl vom vedea în Dune și The French Dispatch, și-a donat câștigurile din filmul A Rainy Day in New York, semnat de Woody Allen, după ce s-a redeschis în presă subiectul presupuselor abuzuri sexuale săvârșite de regizor

Woody Allen pretinde că Timothée Chalamet a decis să îl acuze public pentru a-și mări șansele de a câștiga un Oscar. Chalamet, care a jucat în filmul lui Allen A Rainy Day in New York, a declarat că „nu vrea să profite” de pe urma filmului și a anunțat că își va dona salariul mișcării Time’s Up și altor două organizații caritabile. Decizia actorului a venit după ce acuzații de abuz sexual au reieșit la suprafață împotriva regizorului din partea fiicei Dylan Farrow. Woody Allen a negat în tot acest timp acuzele.

În noua sa carte, Apropos of Nothing, Allen îl acuză pe Chalamet că a făcut o astfel de declarație pentru că a fost nominalizat la Oscar în categoria „Cel mai bun actor” pentru rolul din Call Me by Your Name, scrie publicația independent.co.uk.

„Toți cei trei actori principali din A Rainy Day in New York au fost excelenți și a fost o plăcere să lucrez cu ei”, a scris Allen în cartea sa de memorii. „Ulterior, Timothée a declarat public că a regretat faptul că a lucrat cu mine și a dat banii unor cauze caritabile, dar a jurat în fața surorii mele că a trebuit să procedeze așa pentru că era în cărți pentru un Oscar cu filmul Call Me by Your Name, iar el și agentul său au simțit că ar avea o șansă mai bună de a câștiga dacă îl condamnă public pe regizor”.

Cu toate acestea, Chalamet nu a câștigat Oscarul în acel an, premiul mergând către Gary Oldman pentru rolul Winston Churchill din filmul Darkest Hour.

Alți actori care și-au exprimat susținerea față de presupusa victimă a lui Woody Allen au fost Greta Gerwig, Mira Sorvino, Colin Firth, Michael Caine și Jeff Daniels. „Faptul că acești actori și actrițe nu au cercetat în profunzime cazul nu i-a oprit din a vorbi public extrem de convinși”, a scris Allen.

Cartea de memorii a lui Allen a fost publicată de Arcade Publishing luni, 23 martie, după ce regizorul a fost refuzat de Hachette Book Group. Independent.co.uk mai scrie că regizorul și-a folosit memoriile pentru a răspunde acuzațiilor ce i s-au adus de abuz sexual asupra copiilor.

Exploreaza subiecte similare:

Woody Allen, Timothée Chalamet, Gary Oldman, A Rainy Day in New York

Alte știri din cinema

The Rock explică de ce Disney a amânat Jungle Cruise pentru un an întreg

Jungle Cruise este inspirat din parcurile de distracții Disney, în care o bărcuță transportă mai mulți exploratori printr-o junglă plină de animale și reptile primejdioase

Domhnall Gleeson (miniseria Run), despre a lăsa totul pentru prima iubire: „Nu aș avea curajul să fac asta”

Dincolo de tensiunea erotică între protagoniștii din Run, miniseria mai are un as în mânecă - trecutul celor doi vine din urmă, o tensiune planează permanent asupra personajelor

160 de cineaști români cer revizuirea măsurilor luate de CNC pe timp de criză și soluții de salvare a industriei

Amânarea termenelor pentru încheierea contractelor de creditare și lipsa unor măsuri pentru a contracara efectele devastatoare ale carantinei provocată de coronavirus, invocate de cineaști

Reîntoarcerea la Outlander. De ce îl recomandăm în izolare

Şase motive pentru care serialul Starz ţi-ar putea distrage atenţia în vremea pandemiei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells