Wonder Woman: mize şi atuuri

de Ştefan Dobroiu în 22 Nov 2016
Detalii inedite despre aşteptatul blockbuster din vara lui 2017

Vara lui 2017 va începe în forţă cu ajutorul lui Wonder Woman, filmul regizat de Patty Jenkins despre celebra supereroină din benzile desenate DC Comics. Trailerele lansate până acum sunt mai mult decât promiţătoare, iar universul cinematografic DC pare să aibă şanse să mai recupereze din distanţa faţă de mai popularul şi profitabilul univers cinematografic Marvel. Iată mai jos ce ar putea tenta la Wonder Woman şi care e importanţa filmului pentru planurile DC Entertainment.

Am făcut cunoştinţă cu Wonder Woman în Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii, unde personajul interpretat de Gal Gadot reuşea să distragă atenţia de la mult mai popularii eroi titulari. Din 2 iunie 2017 vom vedea povestea originilor Dianei, nemuritoarea prinţesă a amazoanelor de pe insula Temiscira. Avertismentul unui război iminent şi sentimentele pentru Steve Trevor (Chris Pine), un soldat al cărui avion se prăbuşeşte pe Temiscira, o determină să-şi părăsească suratele şi să se aventureze în violenta lume a muritorilor puşi mereu pe război.

Marea miză a filmului nu este doar să ducă mai departe povestea formării echipei Justice League, ci şi să arate că o supereroină poate ţine pe umeri un blockbuster cu un buget de peste 120 de milioane de dolari. Faptul că filmul are la cârmă o regizoare va însemna enorm pentru egalitatea între sexe de la Hollywood, iar o producţie care va convinge atât publicul, cât şi publicul (lucru pe care DC Entertainment nu prea l-a reuşit până acum) ar putea face ca în curând să vedem mai multe filme cu supereroine în prim-plan, atât din benzile desenate DC, cât şi din cele Marvel.

La începutul lunii noiembrie se lansa un nou trailer care sugera anvergura producţiei. O vedem pe Diana privind cum un bizar dispozitiv zburător se prăbuşeşte în apele din jurul insulei, iar apoi o vedem salvându-l pe Steve Trevor. Avertismentul său, că războiul oamenilor va afecta curând şi pacea de pe insulă, şi un atac al unor soldaţi umani îi vor schimba Dianei viaţa o dată pentru totdeauna. Trailerul ni le arată şi pe Connie Nielsen în rolul reginei Hipolita, mama Dianei, fiică a zeului Ares şi conducătoare a amazoanelor, şi pe Robin Wright în cel al lui Antiope, mătuşa Dianei şi lider al armatei amazoanelor. Zvonurile sugerează că trei generaţii ale familiei Dianei ar putea fi implicate în poveste.

Este evident faptul că povestea va folosi câteva dintre cele mai crunte aspecte ale Primului Război Mondial, precum folosirea armelor chimice. Danny Huston pare să-l interpreteze pe principalul antagonist, un lider al armatei germane, în timp ce actriţa spaniolă Elena Anaya (din La piel que habito) interpretează probabil cel mai misterios personaj al filmului, o tânără cu faţa parţial acoperită de o mască.

Un alt aspect interesant al lui Wonder Woman este discuţia despre egalitatea dintre sexe şi emanciparea femeii în prima jumătate a secolului 20. Aptitudinile ieşite din comun ale Dianei o poziţionează în exact centrul discuţiei. Prezentată de Steve Trevor drept secretara lui, în vremuri când femeile nu puteau visa decât la poziţii ce le puneau în umbra bărbaţilor, Diana va avea ocazia să zdruncine prejudecăţi şi să arate că poate fi pe marele ecran ce a fost de decenii pe pagina de hârtie: un model demn de urmat pentru femei. Inteligenţa ei emoţională şi compasiunea îi sunt arme la fel de redutabile ca şi sabia, fapt ce devine o premisă bună pentru crearea unui personaj feminin complex şi profund. Vom vedea în iunie 2017 dacă scenariştii s-au ridicat la înălţimea premiselor.

Filmul promite un melanj interesant de secvenţe de luptă doldora de efecte speciale. Faptul că acţiunea are loc în timpul Primului Război Mondial este contextul perfect pentru scene specifice perioadei, iar puterile şi accesoriile eroinei extind foarte mult gama de posibilităţi. Lasoul adevărului, întrezărit în Zorii dreptăţii, îşi va face mai des prezenţa în Wonder Woman. Cascadorii pe cal şi pe motocicletă şi încleştări în care protagonista înfruntă ori armate întregi, ori antagonişti cu puteri similare cu ale ei sunt iarăşi o ocazie bună pentru a vedea ideilor echipei de specialişti în efecte vizuale ale DC Entertainment.

Exploreaza subiecte similare:

Wonder Woman, Gal Gadot, Connie Nielsen, Chris Pine, Robin Wright, Patty Jenkins, Elena Anaya, Batman V Superman: Dawn of Justice

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Costirik pe 22 noiembrie 2016 17:52
"Trailerele lansate până acum sunt mai mult decât promiţătoare" :)))) Va pricepeti la filme ca mine la gatit:)))
camaleonii pe 22 noiembrie 2016 21:39
haha :))) ce-i drept am citit o informatie pe twitter conform careia WW este o harababura totala si s-ar putea sa fie refilmate anumite scene.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells