Will Smith își dă demisia din Academia Americană de Film după incidentul de la Oscaruri

de Marina Florea în 4 Apr 2022
„Schimbările au nevoie de timp și sunt gata să fac eforturi pentru ca niciodată să nu mai las ca violența să bată rațiunea...”, a spus actorul

Pus față în față cu perspectiva de a fi dat afară din Academia Americană de Film după gestul său de la cea de-a 94-a ediție a Oscarurilor de duminică, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun actor, Will Smith, și- a anunțat demisia din rândurile Academiei de Artă și Știință a Filmului, calificându-și propriul gest față de prezentatorul Chris Rock drept unul care „trădează încrederea Academiei” și care este „șocant, dureros și impardonabil”.

Declarația actorului continuă: „Gestul meu de la cea de-a 94-a ediție a Premiilor Oscar a fost șocant, dureros, impardonabil. Pe lista celor cărora le-am făcut rău, o listă lungă, se află Chris, familia sa, numeroși prieteni dragi și oameni îndrăgiți, plus cei din sală și din publicul de acasă. Am înșelat încrederea Academiei. Am privat pe alți nominalizați și câștigători de șansa de a-și sărbători și de a fi sărbătoriți pentru munca lor excepțională. Îmi pare rău. Doresc să readuc atenția asupra celor care merită atenție pentru realizările lor și vreau să permit Academiei să sublinieze lucrurile extraordinare făcute în sprijinul creativității în film. Așadar, îmi dau demisia din rândurile Academiei de Artă și Știință a Filmului, și accept orice alte măsuri pe care Consiliul le consideră potrivite. Schimbările au nevoie de timp și sunt gata să fac eforturi pentru ca niciodată să nu mai las ca violența să bată rațiunea...”

Smith și-a mai cerut scuze Academiei (dar nu și lui Rock) în timpul discursului de acceptare al Oscarului pentru Cel mai bun actor pentru rolul din King Richard, asta înainte să mai ofere scuze marți după ce a fost anunțat că Academia deschide o anchetă asupra cazului.

Ancheta va continua, iar președintele David Rubin oferea următoarea declarație: `Am primit și am acceptat scrisoarea domnului Smith de demisie imediată din Academia de Artă și Știință a Filmului. Vom continua măsurile disciplinare împotriva dl. Smith pentru încălcarea codului de conduită al Academiei, la următoarea întrunire a Consiliului pe 18 aprilie”.

Exploreaza subiecte similare:

King Richard

Alte știri din cinema

The Fabelmans: autoportretul lui Spielberg

În ultimul său film, Steven Spielberg își reimaginează copilăria într-o fabulă despre locul talentului în lume și despre relația lui cu posibilitatea unei fericiri

Sărbătorește românește la Cineplexx!

Ziua Națională vine cu preț unic pentru filmele locale

Revin scurtmetrajele în cinematografe

Calupul de trei scurtmetraje „Dragoste”, în weekend la Union

Drama sportivă Gran Turismo turează motoarele

Se va lansa în luna august a anului viitor, cu Orlando Bloom în distribuție

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells