Westworld, sezonul 2: aşteptări, surprize, promisiuni

de Ştefan Dobroiu în 12 Apr 2018
Sezonul al doilea al superhitului HBO se lansează pe 22 aprilie

Dacă e să alegem un singur serial nou care a făcut vâlvă în ultimii ani, cu siguranţă Westworld ar fi acela. O poveste violentă şi ambiguă, un mister complex şi câteva întorsături de situaţie imprevizibile i-au făcut pe mulţi să aştepte cu sufletul la gură episod după episod, primul sezon devenind cel mai urmărit sezon din istoria HBO. La aproape un an şi jumătate de la debutul serialului, iată că ne pregătim de lansarea sezonului secund, pe 22 aprilie. Iată mai jos ce ne dorim noi de la acesta.

Detalii despre Samurai World
Este probabil cel mai discutat aspect al sezonului doi. Ştim deja că Hiroyuki Sanada şi Rinko Kikuchi, doi actori japonezi cu o lungă carieră în producţii hollywoodiene, vor juca roluri importante. Mai ştim de la creatorul serialului, Jonathan Nolan, că un întreg episod va avea acţiunea în Samuraiworld, cu dialoguri aproape exclusiv în japoneză. Ne aşteptăm la o lume cel puţin la fel de violentă ca cea din Westworld. Fanii serialului se vor bucura, cu siguranţă, să descopere asemănările şi deosebirile dintre cele două lumi.

O incursiune în lumea exterioară
Dacă acţiunea din sezonul întâi se desfăşura exclusiv în Westworld şi în sediul Delos, sunt toate şansele ca sezonul al doilea să ne ofere o călătorie şi în exterior. Serialul a fost până acum extrem de zgârcit cu detaliile despre exterior, ceea ce a provocat o mulţime de discuţii în mediul online despre localizarea parcului (unii au spus că acesta se află pe planeta Marte), dar şi despre anul când are loc acţiunea. Cât de îndepărtat de prezentul nostru este prezentul personajelor? Este dificil să răspundem la această întrebare, dar probabil că până la sfârşitul sezonului doi vom şti mai multe.

Explorarea celorlalte parcuri
Inspirata campanie de promovare a noului sezon a dezvăluit faptul că Delos controlează nu mai puţin de şase parcuri de distracţii. Pe lângă Westworld şi Samurai World, creatorii serialului au mai dat indicii despre Roman World şi Medieval World. Să nu uităm că acestea erau incluse şi în filmul Westworld din 1973, scris şi regizat de romancierul Michael Crichton. Nu avem nici cea mai mică idee dacă aceste două parcuri vor fi explorate în sezonul doi şi nici dacă vom afla mai multe despre ultimele două locaţii. Comentatorii online sunt de părere că una dintre ele ar putea fi Futureworld, prezentă în sequelul filmului Westworld, dar această aşteptare nu a fost confirmată de echipa serialului.

Istoria parcurilor
În primul sezon, detalii despre începuturile Westworld şi relaţia dintre Robert Ford (Anthony Hopkins) şi Arnold, partenerul său, formează o parte importantă a poveştii. Într-unul din cadrele trailerului pentru sezonul doi o vedem pe Dolores (Evan Rachel Wood) purtând o rochie de seară, iar asta ne face să credem că sezonul doi va oferi mai multe detalii despre zorii Delos.

Confruntări între androizi şi reprezentanţii Delos
Ştim deja că Dolores este pregătită să adune o armată pentru a lupta împotriva celor care au ţinut-o prizonieră în Westworld. Mai ştim că evenimentele din ultimul episod al sezonului întâi fac ca Delos să trimită o adevărată armată în Westworld, pentru a se asigura că gazdele ostile sunt eliminate. Nu este greu să presupunem că aceste două armate se vor întâlni într-o confruntare violentă şi ne întrebăm cum va face Dolores şi aghiotanţii ei să recupereze dezavantajul tehnologic dintre cele două armate.

Al doilea sezon Westworld se va lansa pe 22 aprilie şi va putea fi văzut şi în România pe HBO. Primele cronici ale sezonului vor apărea în acest weekend.

Urmăreşti Westworld? Ce surprize crezi că oferă sezonului doi?

Exploreaza subiecte similare:

Westworld, Anthony Hopkins, Jonathan Nolan, Evan Rachel Wood, Hiroyuki Sanada, Rinko Kikuchi

Alte știri din cinema

Guillermo Del Toro, debut în animația de lungmetraj cu Pinocchio

Creatorul premiat cu Oscar va regiza, scrie și produce musicalul animat în tehnica stop motion

Spectatorii Les Films de Cannes sunt invitați să susțină eliberarea lui Kirill Serebrennikov

Kirill Serebrennikov a fost reținut la Sankt Petersburg în august 2017

Smiley dă glas haiosului Percy din animaţia „Aventurile lui Smallfoot”

„Câteodată pe amândoi ne mai fură peisajul”, a concluzionat cântărețul

Evenimente Les Films de Cannes à Bucarest până sâmbătă, 27 octombrie

Întâlniri cu artiștii, dezbateri, expoziții de fotografie, de marți, 23 octombrie, până sâmbătă, în capitală

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells