Warner Bros. dă undă verde unei noi serii de filme Stăpânul inelelor

de Gloria Sauciuc în 24 Feb 2023
„Cea mai mare parte a vastului, complexului și strălucitorului univers al lui J.R.R. Tolkien a rămas neexplorat...”

 Într-o conferința avută joi, CEO-ul Warner Bros. David Zaslav anunța ca proaspăt numiții șefi de studio Mike de Luca și Pam Abdy au semnat un acord să facă „mai multe filme” inspirate de cărțile lui J.R.R. Tolkien, scrie Variety.

Proiectele vor fi dezvoltate sub brandul WB New Line Cinema. Prima trilogie a Stăpânului inelelor, în regia lui Peter Jackson, a adus aproape 3 miliarde de dolari, iar continuarea ei, The Hobbit, a egalat-o. Deocamdată, nu se știe ce regizor va fi cooptat în proiect, însă, într-o declarație dată publicației Variety, Jackson și colaboratorii săi de la Stăpânul inelelor, Fran Walsh și Philippa Boyens, relatau că Warner Bros. și Embracer „i-au ținut informați la fiecare pas”. „Așteptăm să discutăm cu ei pentru a afla perspectiva lor asupra filmului și a continuării ei”, relatau Jackson, Walsh și Boyens.

Freemode, o divizie a Embracer Group, a achiziționat drepturile pentru cărți inclusiv pentru Stăpânul inelelor și pentru Hobbitul. Acordul va fi promovat sub numele Middlearth Enterprises. Mai important, De Luca și Abdy au părăsit MGM anul trecut pentru a conduce divizia de la Warner Bros. Gestul lor a urmat achiziție MGM de către Amazon – gigantul media deține drepturile pentru Stăpânul inelelor și a produs un singur sezon al serialului TV la prețul de peste 450 de milioane de dolari în 2022. „După recenta achiziție a Middle-earth Enterprises, suntem încântați sa pornim în această nouă colaborare cu New Line Cinema și cu Warner Bros. Pictures, readucând pe marele ecran lumea neasemuită a operelor lui J.R.R. Tolkien în moduri noi și interesante, susținea Lee Guinchard, CEO la Freemode.

„Înțelegem cât sunt de îndrăgite aceste opere și lucrăm împreună cu partenerii noștri de la New Line Cinema și Warner Bros. Pictures, și avem în vedere să omagiem trecutul, să privim în viitor și să respectăm cele mai înalte standarde de calitate ale producției.”

De Luca și Abdy au semnalat că New Line, anterior, „și-a asumat un risc fără precedent pentru a aduce poveștile, personajele și lumea din Stăpânul inelelor pe marele ecran... dar, cu toată această complexitate și detaliere adusă de cele două trilogii, cea mai mare parte a vastului, complexului și strălucitorului univers al lui J.R.R. Tolkien rămâne neexplorat...”

Proiectele inaugurale și termenele nu au fost imediat dezvăluite. În prima trilogie jucau Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, și Cate Blanchett. Cele trei filme au avut 30 de nominalizări la Oscaruri și au repurtat 17, inclusiv premiul pentru cel mai bun film în 2003 pentru Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui.

Warner Bros. are o agendă plină. Pentru a încheia și cel de-al doilea trimestru, Shazam! Fury of the Gods va sosi în câteva săptamâni. Deschide vara filmul The Flash al lui Ezra Miller, urmat de către mult-aștpetatul Barbie de la regizoarea Greta Gerwig, cu Margot Robbie și cu Ryan Gosling. În luna august, Jason Statham se va lupta cu un rechin preistoric în Meg 2: The Trench, iar Blue Beetle va ieși de la New Line.

Finalul de an va aduce o „porție” dublă de Timothee Chalamet, mai întâi cu Dune: Partea 2, apoi cu povestea despre originea magicianului ciocolatei Wonka. Musicalul The Color Purple va încheia anul, ca și Jason Momoa în Aquaman and the Lost Kingdom.

Alte știri din cinema

Iată costumul lui Lady Gaga în rolul Harley Quinn!

Costumul lui Lady Gaga în rolul Harley Quinn apare în pozele de pe platoul de filmare de la Joker: Folie à deux

O dimineață minunată, o poveste despre speranță, cu Léa Seydoux, din 31 martie în cinematografe

Un mozaic al pieselor și momentelor mici care alcătuiesc o viață

Serialul Queen Charlotte: A Bridgerton Story - trailer final și noi imagini

Queen Charlotte: A Bridgerton Story, disponibil din 4 mai, doar pe Netflix

Bosch: crimele din orașul străinilor

Inspirat din romanele celebrului scriitor Michael Connelly, serialul Bosch poate fi urmărit din 27 martie, pe AXN. Iată cinci motive pentru care îl recomandăm:

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bloodthirst pe 24 februarie 2023 21:22
Suna bine, sunt binevenite cat timp sunt de calitate. Tolkien trebuie explorat, are multe de oferit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells