Warner Bros. a vândut producţia Mowgli a lui Andy Serkis platformei Netflix

de Gloria Sauciuc în 29 Iul 2018
Netflix a achiziţionat drepturile de la Warner Bros./Time Warner Inc. cu o lansare planificată în 2019

La 2 ani jumătate după adaptarea Cărţii Junglei, în regia lui Jon Favreau, a cărei reuşită s-a datorat unui compromis riscant între filmul pentru copii şi dramă, dar și brandului Disney şi celebrității lui, varianta mai sumbră a cărții, cu regia semnată de către Andy Serkis, era condamnată să devină un film greu de promovat.

Așa că Warner Bros. a vândut producţia Mowgli a lui Andy Serkis platformei Netflix, considerând că Mowgli este un proiect compromis, aşa cum au susţinut mai multe voci în ultimii doi ani, scrie publicația Forbes. Proiectul merita mai mult, mai ales că filmul părea o adaptare ideală a poveştilor semnate de către Rudyard Kipling. 

În film apar Rohan Chand în rolul lui Mowgli, plus Matthew Rhys şi Freida Pinto, la care se adaugă vocile personajelor: Christian Bale pentru Bagheera, Cate Blanchett pentru Kaa, Benedict Cumberbatch în rolul lui Khan, Naomie Harris în rolul lui Nisha, şi Serkis în rolul lui Baloo. Premiera pe Netflix ar putea fi pentru Warner Bros şansa de a scăpa de un eşec la box-office, iar pentru Netflix ar fi un succes în a promova în exclusivitate, pe reţeaua proprie, un film prezentat ca un succes de Hollywood.

Pentru cea mai mare parte a publicului, Mowgli ar putea fi echivalentul contemporan al ecranizării Cărţii Junglei semnată de către Stephen Sommers în 1994. Netflix a achiziţionat drepturile de la Warner Bros./Time Warner Inc. cu o lansare planificată în 2019. Totuşi, producţia pare să fi fost o bombă cu ceas ce aştepta să explodeze, şi acum studiourilor nu le rămâne decât să se concentreze pe alte producţii: A Star is Born cu Bradley Cooper (având pe Cooper şi pe Lady Gaga în rolurile principale) şi pe promovarea filmelor deja aflate pe lista de lansări: horror-ul The Nun în septembrie, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald în noiembrie şi Aquaman în decembrie.

Aceeaşi reţetă pe care Netflix a aplicat-o la Mowgli, am întâlnit-o la horror-ul SF Annihilation, care s-a lansat tot ca o exclusivitate a platformei.

Exploreaza subiecte similare:

Mowgli, The Jungle Book, Andy Serkis, Rohan Chand, Matthew Rhys, Freida Pinto, Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Naomie Harris, Stephen Sommers

Alte știri din cinema

Moxie/Tupeu: schimbarea începe cu fiecare dintre noi

Filmul lui Amy Poehler are reţetă, dar ne reaminteşte un lucru foarte necesar

Prima ediție Classy Film Festival are loc în perioada 20-23 mai 2021

Festivalul propune o redescoperire a atmosferei elegante a Hollywood-ului de altădată, a starurilor “golden age” și a producțiilor care au marcat generații.

Iată trailerul pentru thriller-ul SF Voyagers, cu Tye Sheridan, Lily-Rose Depp și Colin Farrell

Adevărata lor misiune: aceea de a coloniza o altă planetă

Brave New World: ce (ne mai) rămâne când e eradicată nefericirea?

Ecranizarea extrem de liberă după romanul lui Aldous Huxley este disponibilă pe Netflix

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rob1cul pe 29 iulie 2018 13:49
CE jeguri sunt companiile mari. Dupa ce ca nu l-au lasat pe Andy Serkis sa isi lanseze filmul, cei de la Disney si-au lansat varianta lor repede facuta, identica ca si desenul animat vechi, acum i-au convins pe partenerii lor in crime, sa nu il lanseze in cinematografe. E clar! Dupa parerea mea varianta asta e mult mai buna decat cea de la Disney, pare mult mai aproape de carte.
cavallioty pe 29 iulie 2018 15:36
din pacate, pentru Warner conteaza banii si filmul avea toate sansele sa devina noul King Arthur in materie de incasari asa ca a preferat sa il vanda si sa mai diminueze din pierderi
Phantom_sub pe 29 iulie 2018 16:09
Era printre fillmele ce voiam să le văd la cinema. Nesimţiţi. Probabil n-au vrut să repete eşecul Liga Dreptăţii... ce nu înţeleg eu de ce nu pot să lanseze filmul internaţional pe Netflix pe aceeaşi dată la care ar fi fost premiera.
cavallioty pe 30 iulie 2018 08:46
o sa il lanseze si in cinema dar evident nu la noi,aceeasi poveste ca si cu Anihilation

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells