Viral pe TikTok: au apărut videoclipuri care ridiculizează mărturia lui Amber Heard în cazul lui Johnny Depp

de Marina Florea în 12 Mai 2022
Bullying din partea creatorilor de conținut pe TikTok

Pe TikTok a apărut, zilele trecute, un curent bizar: zeci de postări, unele strângând milioane de vizionări, preiau mărturia dramatică a lui Amber Heard din procesul cu fostul ei soț, actorul Johnny Depp, creatorii materialului video ironizându-l sub diverse forme, scrie Variety.

Curentul include un videoclip prelucrat care a strâns 30 de milioane de vizionări în cinci zile, ce extrage un material video în care Heard depunea mărturie, dar adăugând la el scene procesate în care în rolul judecătorului apărea figura lui Kim Kardashian dintr-o scenetă de la Saturday Night Live, ce căuta să dea o notă comică.

Materialul video, cu hashtag-ul „amberturd”, a avut peste 1,2 miliarde de vizionări, conform site-ului TikTok.

Un alt video, presupus comic, de la utilizatorii TikTok a fost vizionat de 10 milioane de ori și satirizează momentele din timpul procesului. În videoclip, o pisică cu o perucă blondă (care ar reprezenta-o pe Heard) și un Depp îmbrăcat în costum de Jack Sparrow îi ridiculizează pe cei doi, deși subiectul este unul grav - violența în familie.

Conform TikTok, numeroase videoclipuri pe o temă similară au fost eliminate de pe rețea, pe criteriul încălcării politicii anti-bullying. TikTok, în regulamentul propriu, susține de altfel că nu acceptă „materiale care ridiculizează victimele tragediilor” și de asemenea că (TikTok) „înlătură materiale care descriu abuzuri, inclusiv amenințări sau declarații degradante menite să ridiculizeze, să umilească, să facă de rușine, să intimideze sau să facă rău unei persoane...”

Totuși, pe lângă videoclipurile eliminate, numeroase altele care citează din scenele de la proces încă au rămas online. Săptămâna trecută, în fața instanței, Heard relata juraților despre mai multe momente în care Depp a lovit-o, s-a răstit la ea și a aruncat-o la pământ.

„Este groaznic pentru mine să stau aici și să retrăiesc tot”, declara ea pe 4 mai. „Este cel mai dureros și mai dificil moment prin care am trecut...”

Depp a dat-o în judecată pe Heard pentru 50 de milioane de dolari, susținând că i-a distrus cariera, referindu-se la acuzațiile de violență casnică publicate în 2018 de cărte actriță în Washington Post.

Exploreaza subiecte similare:

Amber Heard, The Rum Diary, Johnny Depp

Alte știri din cinema

Jujutsu Kaisen 0: un anime de acțiune despre vrăjitori, blesteme și iertare

Din 20 mai, Jujutsu Kaisen 0 (2021) poate fi văzut în cinematografe

Documentarul Tutankhamon – Ultima expoziție, în premieră din 20 mai

Va fi proiectat în cinematografele Happy Cinema din București și din țară

La cinematograful Cinemax te poți bucura de popcorn 1+1 gratis, oferit de Dan Badea

Intră în filmul lui Dan Badea și savurează o experiență cinematografică la maxim

Margot Robbie este protagonistă doar în unul dintre cele două scenarii pregătite pentru Pirații din Caraibe 6

ProducătorulJerry Bruckheimer: „avem două variante de scenariu la Pirații – unul cu ea, unul fără ea...”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
user-615fd82366a50 pe 14 mai 2022 17:58
Sper să i ia Johnny banii la impostoare

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells