Viitorul X-Men: noi blockbustere în pregătire

de Ştefan Dobroiu în 9 Mar 2017
Detalii despre titlurile aflate în dezvoltare la studiourile Fox

Studiourile Fox se pot lăuda cu perseverenţa. După ce s-au aflat multă vreme aproape de marginea prăpastiei şi adesea au călcat în gol (Fantastic Four este cel mai bun exemplu de cum poţi omorî o franciză), cei de la Fox dau semne îmbucurătoare de redresare pe tărâmul X-Men, cu două hituri de public şi critică (Deadpool, Logan) şi unul de casă (X-Men: Apocalypse) în doi ani de zile. Efectul? În anii următori vom vedea mai mulţi mutanţi pe marile ecrane. Iată mai jos ce proiecte sunt în dezvoltare.

Deadpool 2
În acest moment sequelul celui mai mare hit X-Men este unicul lungmetraj a cărui dată de lansare a fost stabilită deja: 2 martie 2018. Filmările ar trebui să înceapă în primele zile ale verii în Canada. Producătorul Simon Kinberg a declarat la sfârşitul lunii februarie că Ryan Reynolds şi echipa de scenarişti cizelează în prezent scenariul şi că directorii de casting se află în căutarea actorilor ce vor interpreta personaje noi în sequel. Totodată, Kinberg confirmă că multe dintre personajele din Deadpool îşi vor face apariţia şi în sequel. În acest moment detaliile privind noua aventură a lui Deadpool nu au fost confirmate, deşi este foarte probabil ca povestea să-l aibă în centrul atenţiei pe Cable.

X-Men: The New Mutants
Un spin-off X-Men care a fost confirmat pentru lansare tot în 2018, The New Mutants se inspiră din benzile desenate cu acelaşi nume. În mai multe declaraţii, membri ai echipei de dezvoltare a proiectului au menţionat prezenţa în lungmetraj a unor mutanţi precum Illyana Rasputin/Magik, Rahne Sinclair/Wolfsbane, Dani Moonstar/Mirage, Sam Guthrie/Cannonball, Roberto da Costa/Sunspot şi Warlock. Şi Profesorul X va apărea în film, probabil ca mentor al noii echipe. Conform producătorului Simon Kinberg, şi The New Mutants ar trebui să înceapă filmările anul acesta. Totodată, blockbusterul confirmă strategia Fox de a mări numărul anual de premiere X-Men: din 2018 este posibil să vedem pe ecrane cel puţin două filme X-Men în fiecare an.

Sequel direct la X-Men: Apocalypse
Anul acesta ar trebui să înceapă filmările şi sequel-ul succesului de casă din 2016, cu Sophie Turner revenind în rolul lui Jean Grey. Simon Kinberg a confirmat că acţiunea din sequel va avea loc în anii '90 şi a sugerat că noul film ar putea prezenta într-o nouă lumină elemente ale poveştii din X-Men: The Last Stand. Având în vedere că puţine aventuri ale lui Jean Grey sunt mai populare decât "Dark Phoenix", sunt toate şansele ca această spectaculoasă evoluţie a personajului să fie utilizată, în viitorul apropiat, într-un film X-Men. Mai multe declaraţii precizează că şi această producţie ar putea să apară în 2018, dar o premieră în 2019 pare mult mai probabilă.

X-Force
Seria de benzi desenate X-Force este celebră pentru abordarea mai violentă a aventurilor mutanţilor Marvel. Studiourile Fox analizează încă din 2013 oportunitatea unui film X-Force, iar la începutul lui 2017 Joe Carnahan a fost anunţat drept regizor şi coscenarist alături de Ryan Reynolds. După premiera lui Deadpool, producătorul Simon Kinberg a comentat că noul film are toate şansele să fie tot o producţie cu rating-ul R (echivalentul american al lui "Nerecomandat sub 15 ani" de la noi). Alte comentarii anterioare precizează că scenariul are cinci protagonişti, fără ca identitatea acestora să fie confirmată. Ne putem aştepta ca echipa să păstreze componenţa din primele benzi desenate X-Force: Cable, Boom Boom, Cannonball, Domino, Warpath, Shatterstar şi Feral.

Gambit
Probabil cea mai încercată producţie X-Men aflată acum în dezvoltare, aventura solo a lui Remy LeBeau ar fi trebuit să înceapă filmările de mai multe ori. Producătorul Simon Kinberg a declarat în februarie că filmările vor avea loc la începutul lui 2018. Kinberg a confirmat, de asemenea, că studiourile Fox plănuiesc să transforme acest film într-o franciză. Channing Tatum este în continuare ataşat proiectului ca actor principal.

Alte filme
Deja se lucrează la scenariul lui Deadpool 3, cu mari şanse ca sequelul să poată fi văzut în 2020 sau 2021. Primirea călduroasă a personajului Laura Kinney (Dafne Keen) garantează că vom vedea un film X-23 în viitorul apropiat, lucru confirmat de Kinberg. Producătorul a mai spus că filme inspirate de benzile desenate Alpha Flight şi Exiles sunt şi ele în dezvoltare.

Exploreaza subiecte similare:

X-Men: The Last Stand, Dafne Keen, Sophie Turner, Channing Tatum, Ryan Reynolds, Simon Kinberg, X-Men: Apocalypse, Deadpool, Logan

Alte știri din cinema

Cristian Mungiu, distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Este cea mai mare distincţie oferită de statul francez şi vine că o recunoaştere pentru activitatea sa cinematografică

Unele dintre cele mai premiate documentare VR din lume pot fi văzute gratuit în Bucureşti

Până duminică, între orele 14:00 – 22:00, publicul poate experimenta gratuit în Veranda Mall poveștile care au schimbat modul în care privim lumea

Thor: Ragnarok, o fundație construită pe mitologia scandinavă

Filmul „Thor: Ragnarok” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră începând din 26 octombrie 2017, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos

Regizorul italian Antonio Piazza, la închiderea Les Films de Cannes à Bucarest

250 de actori participă la a doua ediție a workshopului Managing Talents

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback