Video: Cum au fost realizate efectele vizuale din Batman v Superman: Dawn of Justice

de Cristina Grigore în 27 Dec 2016
Filmul este plin de scene de acţiune spectaculoase, de locaţii şi decoruri impresionante, recreate pe calculator

Chiar dacă nu a rămas pe lista scurtă a titlurilor aflate în competiţie pentru o statuetă la categoria celor mai bune efecte vizuale, Batman v Superman: Dawn of Justice este plin de scene de acţiune spectaculoase, de locaţii şi decoruri impresionante recreate pe calculator. Aşteptat cu entuziasm de fanii celor doi supereroi, Dawn of Justice a generat o mulţime de comentarii online, însă nu i s-a putut imputa nimic în ceea ce priveşte efectele vizuale, poate cele mai spectaculoase din Universul Cinematografic DC Comics.

Este interesant de văzut cât de bine a combinat regizorul Zack Snyder povestea filmului cu scenografia digitală. Dacă mulţi cineaşti preferă încă să construiască, fizic, platourile de filmare, pentru a ajuta actorii în interpretare şi a obţine o imagine cât mai reală, în Batman v Superman o cantitate impresionantă de clădiri şi vehicule au fost recreate pe calculator, în post-producţie. Iar rezultatul este cât se poate de convingător, după cum se poate vedea în clipul video lansat online de studiourile Scanline VFX.

Batman v Superman: Dawn of Justice a avut încasări de 873,3 milioane de dolari international. A fost cel mai de success film al studiourilor Warner anul acesta. Într-un top al producţiilor cu cele mai mari încasări pe 2016, Dawn of Justice se află pe locul şase.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
giuneit pe 27 decembrie 2016 17:33
Din cate am inteles din acest videoclip,filmul asta este 70% imagini generate pe calculator si doar 30% realitate terestra cu actori in carne si oase
spartacus pe 27 decembrie 2016 20:04
Ce mai contează procentele?!? Pentru fanii adevărați ai filmelor care nu stau să analizeze și să întoarcă pe toate părțile greșelile și scăpările din filme, acest film a fost o încântare pentru ochii lor. La urma urmei, ăsta este rolul filmelor: să încânte, nu să fie ”despicate în patru”. Părerea mea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells