Versiunea live-action a lui Aladdin nu va face obiectul scandalului „supremaţiei albilor”

de Cristina Grigore în 10 Feb 2017
„Nu suntem aici să facem un alt ‘Prince of Persia’”, susţine producătorul filmului

Seria remake-urilor live action a Disney va continua cu Aladdin, la cârma căruia a fost plasat Guy Ritchie. Unul dintre producătorii filmului, Dan Lin, a explicat cum vor aborda realizatorii unul din punctele sensibile ale producţiei – cel legat de rasa actorilor distribuiţi în film, un subiect fierbinte la Hollywood, unde pentru roluri „de culoare”, au fost aleşi reprezentanţi ai rasei albe. Lin a oferit precizările sale celor de la Collider.com, într-un interviu de promovare al unui alt film la care a lucrat – The LEGO Batman Movie.

„Uitaţi-vă la mine. Ceea ce vreau să spun este că nu sunt un tip obişnuit”, a spus producătorul de origine taiwaneză, preşedinte al Coaliţiei pentru Asia Pacific în Divertisment.

„Sigur, sunt extrem de norocos că lucrez la Hollywood. Ideea este că, atunci când am fost de acord să fac acest film, am făcut clar faptul că vreau să fie o versiune ce ţine seama de diversitatea raselor şi a tradiţiilor. Norocul meu este că şi Guy Ritchie are aceeaşi viziune, la fel şi cei de la Disney, aşa că nu suntem aici să facem un alt Prince of Persia. Vrem să facem un film autentic pentru lumea pe care o reprezintă”, a explicat producătorul.

În adaptarea jocului video Prince of Persia: The Sands of Time au jucat Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton şi Toby Kebbell – niciunul dintre aceştia nu este originar dintr-una din ţările ce au format Imperiul Persan. 

Exploreaza subiecte similare:

Guy Ritchie, The Lego Batman Movie, Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Toby Kebbell, Prince of Persia: The Sands of Time

Alte știri din cinema

Cristian Mungiu, distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Este cea mai mare distincţie oferită de statul francez şi vine că o recunoaştere pentru activitatea sa cinematografică

Unele dintre cele mai premiate documentare VR din lume pot fi văzute gratuit în Bucureşti

Până duminică, între orele 14:00 – 22:00, publicul poate experimenta gratuit în Veranda Mall poveștile care au schimbat modul în care privim lumea

Thor: Ragnarok, o fundație construită pe mitologia scandinavă

Filmul „Thor: Ragnarok” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră începând din 26 octombrie 2017, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos

Regizorul italian Antonio Piazza, la închiderea Les Films de Cannes à Bucarest

250 de actori participă la a doua ediție a workshopului Managing Talents

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Qube86 pe 10 februarie 2017 12:56
Pe mine nu ma intereseaza rasa actorilor dintr-un film atata timp cat rezultatul final este pe placul meu...Mie mi s-a parut o adaptare foarte buna ''Prince of Persia''...chiar daca nici unul dintre protagonisti n-a fost de origine din vreuna din tarile care au format Imperiul Persan...Vor sa faca un nou film cu Aladdin...bun asa...Eu unul imbratisez ideea...mai ales ca sunt fanul declarat al lui Guy Ritchie inca de cand am vizionat pentru prima oara ''Lock, Stock and Two Smoking Barrels''...Din partea mea pot sa foloseasca orice gen, rasa sau natie de protagonist/i doresc...Singura mea pretentie ca cinefil este ca filmul sa fie o adaptare reusita...altfel ceea ce declara ei acum se va transforma in timp intr-un mare ''horse s#it''...
unkn0wn pe 11 februarie 2017 00:25
Daca actorii sunt arabi sau africani filmul are toate sansele la Oscar. Politically correct al lui Obama - cel mai slab presedinte din istorie.
bogyvaly pe 14 februarie 2017 11:55
Salb sau neslab, parca il preferam pe el in locul actualului ;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback