Varianta feminină a lui James Bond, exclusă de producătoarea seriei

de Cristina Grigore în 9 Oct 2018
„Nu trebuie acum să transformăm toate personajele masculine în unele feminine”, spune Barbara Broccoli

În ciuda discuţiilor legate de extinderea prezenţei feminine în industria filmului din toată lumea, producătoareal seriei Bond, Barbara Broccoli, a rămas fermă în opinia sa legată de imaginea celebrului agent pe marile ecrane, şi a clarificat discuţiile în care se specula că rolul ar putea reveni unei actriţe. Într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian, aceasta a arătat că personajul – interpretat încă de Daniel Craig – rămâne unul masculin.

„Bond este bărbat. Este un personaj masculin. Aşa a fost imaginat şi cred că va continua aşa. Şi nu-i abosolut nicio problemă. Nu trebuie acum să transformăm toate personajele masculine în unele feminine. Haideţi mai bine să creăm mai multe personaje pentru femei şi să facem poveştile să fie adaptate acestora”, a decretat Broccoli.

Producătoarea nu neagă însă importanţa mişcărilor pornite în Cetatea Filmului, ce au ca scop expunerea modului incorect în care sunt tratate femeile în industria cinematografică şi oferirea de mai multe oportunităţi în domeniu.

Broccoli se implică, pe cât posibil, în creşterea numărului de femei angajate în echipele de producţie şi are acest lucru în vedere şi pentru Bond 26 (inclusiv în cazul regiei şi al scenariului).

Anunţul retragerii lui Daniel Craig din rolul lui Bond după filmul anunţat pentru 2020 a dat însă naştere la foarte multe speculaţii legate de actorul care îi va lua locul –  s-a vorbit chiar și cu un actor celebru, de culoare (Idris Elba). Ultima peliculă cu Craig în rolul agentului 007 se va lansa în SUA pe 14 februarie 2020.  

 

Exploreaza subiecte similare:

Barbara Broccoli, Daniel Craig, Idris Elba

Alte știri din cinema

Trailer-ul lui Avengers: Endgame a doborât recordul de vizionări în 24 de ore

Pelicula, ce-i are la cârmă tot pe fraţii Anthony şi Joe Russo, se lansează în cinematografele noastre pe 3 mai

Aquaman, debut record în China, înaintea lansării în Statele Unite

Pelicula a obţinut aproape 94 milioane de dolari doar la box office-ul chinez

Moș Crăciun în misiune: idei năstrușnice și umor

Alain Chabat în rolul principal nu e moșul tipic bonom și rotofei în acest film pentru copii

Kevin Hart nu va mai prezenta Oscarurile din cauza unor remarci homofobe anterioare

Starul a refuzat cerinţa Academiei Americane de Film de a-şi cere scuze pentru comentariile controversate, însă a făcut acest gest după ce şi-a anunţat retragerea

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 9 octombrie 2018 12:22
Este adevarat ca personajul "James Bond" este masculin prin excelenta, dar ar fi interesanta aparitia unui personaj feminin care sa nu-l inlocuiasca pe cel original, ci sa mearga in parelel.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells