Valerian și Oraşul celor o mie de planete. Noi detalii despre subiect, plus specii de pe Staţia Spaţială Alpha

de Cinemagia în 15 Iul 2017
Valerian and the City of a Thousand Planets are premiera in România pe 21 iulie

Cu mult înainte ca Luc Besson să devină unul dintre cei mai importanţi realizatori de film de acțiune, scriind scenariul, regizând și producând o serie de uriașe succese la public, era doar un băiețel fascinat de o serie de benzi desenate numită „Valerian și Laureline", care a ieșit în lume când acesta avea 10 ani. Besson a devenit rapid dependent de serialele grafice scrise de autorul francez Pierre Christin și ilustrate cu îndrăzneală de Jean-Claude Mézières, devorând toate cele 22 de volume.

A fost nevoie de o schimbare radicală și de un salt înainte uriaș în evoluția tehnologiei de realizare a efectelor vizuale pentru ca regizorul să poată aduce la viață „Valerian și Laureline”. După ce James Cameron l-a invitat pe Besson pe platourile de filmare la revoluționarul Avatar, regizorul francez s-a hotărât. „Când a sosit Avatar, totul a fost posibil. Îmi amintesc că mă gândeam: Într-o zi voi reveni la S.F. cu aceste instrumente noi, unde singura limită este imaginația ta. Atunci am decis să fac Valerian”.

Evenimentele principale ale filmului Valerian și orașul celor o mie de planete încep în anul 2740. Clasică și familiară, dar extrem de exotică și interesantă, această aventură epică îi are în centru pe maiorul Valerian ( DeHaan ), un operativ al guvernului şi o stea în ascensiune în armata umană, un războinic extraordinar, cu un al șaselea simț al tacticii, cunoscut pentru curajul său.

El e însoțit în călătoriile sale prin spațiu de partenera sa, sergent Laureline (Delevingne), a cărei inteligență înnăscută este completată de hotărâre, de independența feroce și de impresionantă forță psihică. Deși este decisă și concentrată în cariera ei, Laureline este mai de modă veche în viața ei personală - vrea să se îndrăgostească, să se căsătorească și să aibă o familie, în afară de a fi un excelent agent spațial, bineînțeles.

Valerian și Laureline se îndreaptă către planeta părăsită Kirian, unde au misiunea să se infiltreze în subteranul aglomerat al Pieței Mari Interdimensionale. La ordinele ministrului Apărării (Hancock), ei au fost îndrumați să recupereze ultimul supraviețuitor din echipă, Mül Converter - o creatură minusculă cu puteri miraculoase care i-ar putea ajuta să salveze o civilizație pașnică presupusă a fi pierdută în istorie.

Cu convertorul ca marfă prețioasă la bordul navei lor spațiale, „The Intruder”, Valerian și Laureline urmează călătoria spre Alpha, stația spațială masivă cunoscută în întreaga galaxie ca „Oraşul celor o mie de planete”. Misiunea lor primordială este de a asigura siguranța comandantului Arun Filitt (Owen), dar misterul din centrul orașului Alpha devine în curând o urgență mai îngrijorătoare, așa că Valerian și Laureline trebuie să decidă dacă au încredere în instinctele lor față de informațiile pe care le-au primit în această misiune.

Specii de pe Staţia Spaţială Alpha

Cunoscut sub numele de Oraşul Celor o Mie de Planete, Staţia Spaţială Alpha este cu adevărat un hub intergalactic. O metropolă în continuă expansiune, populaţia sa cuprinde mii de specii din întreaga galaxie, dintre care multe au rădăcini în mitologia creată de romanele grafice. Imaginaţia bogată a lui Besson a dat naştere la crearea a zeci de personaje intergalactice uimitoare, printre care medusa Mylea, Bromosaur, masivul acvatic de 300 de tone, şi un Khodar’ Khan cunoscut sub numele de Igor Siruss.

John Goodman dă voce creierului criminal din Centrul Comercial intra-dimensional cunoscut sub numele de Big Market. Printre cele mai memorabile specii se numără Doghan Daguis, o specie de brokeri informatici care există în trio şi fac o impresie de neuitat, chiar dacă au sub 1.20 m.

Besson a creat o echipă de soldaţi mecanizaţi nemiloşi numiţi K-Trons, care servesc ca garda de corp personală a comandantului Filitt. În plus, Besson a populat Paradise Alley cu creaturi pline de viaţă pe care le vezi doar pe moment.

The Pearls prezintă un exemplu de specie paşnică, afectată în mod tragic de consecinţele comportamentului fără empatie—subliniind importanţa compasiunii pentru necunoscut.

Exploreaza subiecte similare:

Valérian and the City of a Thousand Planets

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells