Utilizatorii Twitter vor să fie scoasă imaginea lui Donald Trump din Singur acasă 2

de Marina Florea în 11 Ian 2021
Înlocuirea digitală e o practică față de care studiourile de film nu sunt străine

Pe 8 ianuarie 2021, președintelui SUA Donald J. Trump i s-a suspendat definitiv contul de Twitter în contextul episodului de violențe degenerând în omor, realizat în numele lui de către așa-numiții „teroriști interni” asupra Capitoliului Statelor Unite. Gestul Twitter a urmat unei interdicții similare din partea Facebook. Conform unui mesaj trimis de @TwitterSafety (care se presupune că este serviciul de control al conținutului mesajelor), „după o verificare atentă a postărilor pe Twitter ale contului @realDonaldTrump și a contextului din jurul lor am suspendat definitiv contul datorită pericolului unor incitări la violență”, scrie looper.com.

De atunci încoace, Trump a fost fie interzis sau restricționat pe o serie de medii digitale inclusiv Twitch, Shopify, Reddit, YouTube și Snapchat. În timp ce o serie de suporteri Trump au anunțat că renunță voluntar la Twitter în această situație, mulți alții au căutat să afle din care alte media Trump ar putea fi îndepărtat.

Una dintre posibilități a fost chiar rolul cameo din clasicul din 1992 de Crăciun Singur Acasă 2: Pierdut în New York. Dacă nu vă amintiți, cameo-ul lui Trump apare într-o secvență scurtă în care micul Kevin McCallister (Macaulay Culkin) intră pentru prima oară în Plaza Hotel din New York și întreabă un necunoscut unde este foaierul. Străinul, care se întoarce dovedindu-se Donald Trump, îi răspunde: „Înainte pe hol și apoi dreapta”.

Secvența ține numai câteva secunde, însă fanii filmului (și adversarii lui Trump) pun întrebarea: nu ar putea Disney elimina în curând mazilitul președinte american din film?

Disney+ este deja celebru pentru montajele (uneori surprinzătoare) pe care le face filmelor pe care le difuzează în streaming. Există o scenă, de pildă, în comedia Splash cu Tom Hanks în care Darryl Hannah aleargă dezbrăcatî în ocean. În original, se vede fundul lui Hannah. Totuși, pe Disney+, părul actriței este lungit digital peste fund, pentru a-i proteja pudoarea, scrie looper.com.

Deci, dacă merge ascuns fundul lui Hannah, merge îndepărtat Trump? Unele voci susțin că da. Pe 6 ianuarie 2021, autorul Andrew Hunter Murray scria pe Twitter: „Trebuie judecat, închis și îndepărtat digital din Singur Acasă 2.” De atunci încoace, ideea s-a propagat în social media, și chiar și-a găsit locul în titlurile The Independent, cu unele voci care recomandau ca Trump să fie înlocuit de un anumit actor - Christopher Plummer.

Recomandarea nu vine din senin. În 2017, Plummer îl înlocuia pe Kevin Spacey în rolul lui J. Paul Getty în filmul lui Ridley Scott Pentru toți banii din lume. Dacă Plummer poate înlocui  un actor în dizgrație, de ce nu și pe un politician căzut în dizgrație?, mai scrie looper.com

Exploreaza subiecte similare:

Home Alone 2: Lost in New York

Alte știri din cinema

Regizorul lui The Fast and the Furious, acuzat de abuz sexual

Asia Argento a susținut că violul a avut loc în timpul filmărilor la producția xXx

Nightmare Alley, al lui Guillermo del Toro, are dată de lansare

Distribuția filmului este impresionantă

Netflix dă undă verde sezonului 2 al serialului Bridgerton

Personajele jucate de Phoebe Dynevor și Regé-Jean Page se vor întoarce ca Ducele și Ducesa de Hastings

Marvel demarează filmările la serialul Secret Invasion, cu Samuel L. Jackson

Ca în cazul serialului Wanda Vision, Marvel vrea să facă ceva total diferit cu Secret Invasion

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Mr.Freeman pe 11 ianuarie 2021 22:18
Asta-i prea de tot
buntua54 pe 12 ianuarie 2021 14:17
Si din Zoolander, dacă se poate...
Fiscul american să-i confiște averea, copiii să-i ajungă la școala de corecție iar el să fie trimis ambasador la Teheran...

parker30 pe 16 ianuarie 2021 17:45
Ce ai ma cu el ? dece vor sa scrice prostii filmul? sa lase filmu asa cum e,habar naveti pece lum,e sunteti
forever_young_ pe 13 ianuarie 2021 16:34
In Siberia cu el ! :))))))))
unkn0wn pe 14 ianuarie 2021 13:53
In curand aceasta boala mintala a americanilor leftarzi va ajunge si la noi. Vom vedea oameni judecati pentru ce au facut acum multi ani in urma.
lazar90 pe 22 ianuarie 2021 04:37
Oameni „clătăriți” sunt peste tot. :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells