Urzeala tronurilor: totul despre sezonul 3

de Gloria Sauciuc în 29 Iun 2012
Urzeala tronurilor: totul despre sezonul 3

HBO a anunţat joi câteva noutăţi pentru cel de-al treilea sezon al Game of  Thrones: schimbări de scenarişti, schimbări de regizor şi de cadru de filmare. Una dintre schimbări este că Alan Taylor nu va mai regiza în sezonul următor, fiind angajat la turnarea filmului cu supereroi Thor 2. Locul îi va fi luat de David Benioff şi D.B. Weiss, creatorii serialului, scenarişti şi producători ai lui, dar fără experienţă în regie. Data lansării celui de-al treilea sezon rămâne încă o necunoscută.

Câteva episoade vor fi turnate şi de Alex Graves (care a regizat, printre altele, Ally McBeal, seria NBC The West Wing şi - mai nou - Terra Nova), Michelle MacLaren (are în CV regia unui episod The X-Files), Dan Minahan (are în palmares câteva episoade True Blood), David Nutter (a filmat episoadele A Man Without Honor şi The Old Gods and the New pentru Urzeala Tronurilor, dar şi episoade din seria The Mentalist) şi Alik Sakharov (cu experienţă bogată ca director de imagine).

Mama dragonilor, o poveste extinsă în sezonul 3

Scenariştii care se vor întoarce pentru sezonul 3, alături de David Benioff (X-Men Origins: Wolverine, Troy) şi D.B. Weiss, vor fi Bryan Cogman, George R.R. Martin şi Vanessa Taylor.

Producţia filmului va începe în prima parte a lunii iulie în Irlanda de Nord, la Belfast, pentru a se muta mai târziu în Croaţia şi Islanda, care au intrat pe lista locaţiilor de filmare odată cu sezonul 2; acum pe listă intră şi Marocul, pentru firul epic al lui poveştii lui Daenerys (Emilia Clarke), careia i se dă în mod special atenţie în următorul sezon.

Cea mai mare distribuţie a unui film de televiziune

Fanii cărţilor Song of Ice and Fire ale lui George R.R. Martin pot să se întrebe pe bună dreptate care din personajele celei de-a treia cărţi din serie vor apărea în film, ţinând cont de separarea acţiunii din carte în două sezoane. David Benioff şi Dan Weiss au declarat jurnaliştilor de la Entertainment Weekly: "Jojen şi Meera Reed nu au fost scoşi din cărţi", susţine Benioff. "Este important să subliniem că avem la ora actuală cea mai mare distribuţie a unui film de televiziune. În sezonul doi am introdus zeci de noi personaje. Însă dacă 'arunci' publicului în faţă 300 de noi personaje, povestea se va îndoi sub greutatea a prea multe chipuri, prea multe nume, prea multe acţiuni. Trebuie să ne gândim şi la publicul care nu a citit cărţile, nu numai la fanii împătimiţi: serialul nu poate avea succes doar cu publicul care cunoaşte deja personajele. Aşa că am încercat să dovedim parcimonie în inaugurarea rolurilor. Şi mai ales, trebuie să alegem cu grijă când anume le inaugurăm".

Prin urmare, iată ce noi personaje vor apărea în sezonul 3:

Mance Ryder: Am tot auzit despre el de-a lungul întregului sezon. Fost membru al Rondului, e cel care a dezertat devenind "Regele de dincolo de Zid" şi liderul sălbaticilor.

Daario Naharis: un războinic încrezut şi atrăgător. Jojen şi Meera Reed: doi adolescenţi, frate şi soră, care au viziuni neobişnuite.

Edmure Tully: un tânăr arogant din familia Tully.

Ser Brynden Tully (Blackfish): unchiul lui Catelyn Stark.

Lady Selyse Florent: soţia lui Stannis Baratheon.

Shireen: fiica lui Stannis Baratheon.

Olena Redwyne (Regina spinilor): bunica cea cu minte ascuţită a lui Margaery Tyrell.

Beric Dondarrion: un iscusit cavaler, liderul grupului de rebeli Brotherhood without Banners (Frăţia fără de drapel)

Thoros din Myr: Un preot al focului care urmează aceeaşi religie cu Melisandre.

Tormund Giantsbane: Un aventurier din rândul sălbaticilor.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AimeeLov pe 29 iunie 2012 11:10
Foarte interesant! Aştept cu nerăbdare sezonul 3...
Bayard pe 29 iunie 2012 12:23
Tormund Giantsbane e personajul nou cel mai interesant :))
dj-vali pe 5 septembrie 2012 19:12
nu mi se pare
legolas05 pe 29 iunie 2012 13:16
deabia astept sa vad sezonul 3,mai ales ca Daenerys este personajul meu preferat
Faenor pe 29 iunie 2012 14:40
Edmure nu doar este un tanar arogant din familia Tully, ci fratele lui Catelyn si mostenitorul titlului de Lord of the Riverlands.
dj-vali pe 5 septembrie 2012 19:16
Corect! E chiar de vârsta Catelynei Stark!
Crist11 pe 29 iunie 2012 14:52
Cel mai bun serial al momentului.
Păcat că apare tocmai prin aprilie 2013. FUCK

Bayard pe 29 iunie 2012 17:21
Sunt curios ce reactie o sa aiba fanii dupa sezonul urmator, cartea a 3-a este de-a dreptul fabuloasa, chiar comparata cu primele 2 :).
sotha17 pe 29 iunie 2012 19:15
Nu cartea ci un anumit episod din carte ;)
Apoi a cam luat-o la vale seria...mai ales atunci cand "grasanu" scrie din 5 in 5 ani...

Bayard pe 29 iunie 2012 21:33
Are foarte multe proiecte pe langa cartea asta.... si oricum, cartea cu totul, nu doar capitolele alea :P (RW), mai sunt multe multe altele, PW, Astapor, Yunkay, Mereen, la zid.... toate extraordinare.
dj-vali pe 5 septembrie 2012 19:10
Cred ca durează atât de mult datorită realizatorilor pt că e destul de greu să filmezi un dragon mai ales că nu au existat niciodată. nu mai vorbesc de cetăţile, decorurile, etc. Sunt curios să văd în sez 3 cum realizează scena luptei de la zid sau scenele cu Daneris din oraşele cu sclavi. Oricum această saga e cea mai tare pe care am citit-o vreodată are cea mai imprevizibilă acţiune. Cât despre autor... trebuie să aibe o gândire extraordinară să creeze atâtea personaje fictive (nu am reuşit măcar să le număr deşi la sfârşitul volumului "Iureşul săbiilor" le preyint[ pe toate) şi să le facă atât de veridice!
Macabru pe 30 iunie 2012 16:51
Un serial superb !! Pacat ca trebuie sa asteptam aproape un an pentru inca un sezon , la fel ca la Spartacus.. Sper sa aibe cat mai multe sezoane
azalea pe 30 iunie 2012 20:04
Imi pare rau ca nu avem parte de el mai mult :). Este cel mai bun serial in momentul asta.
alex_il_fenomeno pe 20 iulie 2012 13:55
cred ca se va mai prelungi daca va avea succes .
amsty pe 12 august 2012 21:56
geniala echipa.pacat ca dureaza atat

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells