Uriașul din Urzeala Tronurilor a murit. Avea 36 de ani

de Gloria Sauciuc în 19 Mar 2017
Neil Fingleton, unul dintre cei mai înalți britanici și actor devenit cunoscut pentru rolul uriașului Mag the Mighty în Urzeala Tronurilor, a decedat de curând

Neil Fingleton, uriașul din Urzeala tronurilor și fost jucător de baschet, a murit la 36 de ani. Actorul, înalt de 2,27 metri, a decedat în urma unui stop cardiac, conform informațiilor din mass media britanice.

Actorul s-a născut la Durham, în nord-estul Angliei în 1980, fiind unul din cei trei frați ai familiei și având o ascendență de bărbați înalți. Statura lui impresionantă l-a ajutat să aibă o carieră în baschet, jucând în echipele de la University of North Carolina și College of the Holy Cross din Worcester, Massachusets, conducându-și echipa la victoria din 1999.

La North Carolina, Fingleton juca pe postul de pivot central până să fie accidentat pe teren, suferind în 2000 o intervenție chirurgicală la spate. De asemenea, Fingleton a jucat pentru Marea Britanie în cadrul World University Games din China, apoi ca jucător profesionist în Spania și în Grecia.

În 2007, Fingleton a fost desemnat cel mai înalt bărbat din Marea Britanie, conform Guinness World Records. „Întotdeauna am fost cel mai înalt, de când îmi aduc aminte. Creșterea în înălțime s-a accelerat atunci când am ajuns la 11 ani și atingeam deja 2,10 metri”, relata actorul pentru Guinness. Până când ajunsese la 16 ani, actorul atingea deja 2,27 metri. „Niciodată nu m-am rușinat din cauza înălțimii mele. Mai degrabă m-am simțit prost din cauza cheliei, înălțimea mea nu a jucat niciodată un rol negativ în viața mea. Totdeauna pot face ceea ce vreau; unii oameni foarte înalți se simt dificil pentru că sunt priviți lung și sunt întrebați mereu aceleași întrebări”, a declarat actorul, pentru tabloidul The Sun. „Singurul lucru rău cu înălțimea sunt replicile și remarcile stupide. În rest, e grozav să fii înalt”.

După ce s-a retras din baschet din cauza accidentărilor, Fingleton s-a orientat către actorie unde a câștigat numeroși fani, jucând personaje cu înălțime ieșită din comun, precum Mag the Mighty din Urzeala Tronurilor.

Mag a fost răpus de către membrii Rondului de Noapte într-un episod din Sezonul 4, după ce a pătruns cu forța într-un tunel care conducea la Castelul Negru.

Fingleton a mai apărut în filmele de acțiune „47 Ronin”, „X-Men: First Class” și „Avengers: Age of Ultron”, ca și în seria fantasy britanică „Doctor Who”, în care a jucat monstrul Fisher King.

„În țara aceasta sunt zeci de milioane de oameni, dintre care eu sunt cel mai înalt, ceea ce e un lucru foarte special”, declara Fingleton pentru BBC: „Deci, de ce să nu mă bucur de acest avantaj și de reputația care vine cu el, nu de a fi doar foarte înalt, ci și de a fi un actor talentat”.

Clubul Persoanelor Înalte (Tall Persons Club) a publicat știrea decesului lui Fingleton pe Facebook și a dat astfel un tribut actorului decedat. Mama actorului, Christine Fingleton, declara pentru Chronicle că decesul fiului ei este „un șoc îngrozitor, și suntem devastați”.

Moartea lui Fingleton vine la câteva luni după decesul altui actor din Game of Thrones: Peter Vaughan, cel care a jucat pe Maestrul Aemon din Castelul Negru. Vaughan a murit în decembrie, la 93 de ani.

Exploreaza subiecte similare:

Neil Fingleton, Game of Thrones, 47 Ronin, X-Men: First Class, The Avengers: Age of Ultron, Doctor Who

Alte știri din cinema

Din Blade Runner 2049, în sequel-ul lui The Girl With the Dragon Tattoo

Actriţa Sylvia Hoeks va fi fi sora geamănă a lui Lisbeth Salander în The Girl in the Spider’s Web

Tom Hardy versus Scott Eastwood. Cine va fi noul Wolverine?

Hugh Jackman şi-a luat rămas bun de la celebrul personaj - se caută înlocuitorul potrivit

Recrearea lui Rachel din Blade Runner, ultima generaţie de efecte speciale de la Hollywood

Atenţie, articolul conţine un spoiler major

Kit Harington a plâns după ce a citit scenariul ultimului episod din Urzeala Tronurilor

Harington va filma ultimele scene în Belfast, Irland de Nord, cerându-i-se discreție din partea producătorilor

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback