Unul dintre cele mai vechi festivaluri din SUA numește „Titus&Mirabella” cel mai bun scurtmetraj de comedie

de Cinemagia în 23 Sep 2021
O comedie romantică despre prima întâlnire între doi oameni ciudați care nu au mai avut o relație până acum, dar care își doresc cu disperare una

Filmul Titus & Mirabella, regizat de Melania Crișan, a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la ediția cu numărul 40 a festivalului Breckenridge din Colorado, Statele Unite, care a avut loc între 16 și 19 septembrie, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Titus & Mirabella este o comedie romantică despre prima întâlnire între doi oameni ciudați care nu au mai avut o relație până acum, dar care își doresc cu disperare una. Din distribuție fac parte actorii Axel Moustache, Melania Crișan și Nicolas Bach. Imaginea este semnată de Benjamin Strobel.

Festivalul de film Breckenridge este unul dintre cele mai vechi festivaluri din Statele Unite, datând din 1981. Festivalul este clasat în topul celor mai bune 20 de festivaluri de film, conform clasamentului USA Today Top 20 Film Festival.

Istoria bogată a festivalului de fil include oaspeți precum Alan Arkin, James Earl Jones, Robert Loggia, Marsha Mason, Sydney Pollack, Mary Steenburgen si mulți alții.

Filmul a serbat premiera în anul 2020 și a adunat de atunci câteva premii importante la festivaluri internaționale de film: premiul pentru cel mai bun scurtmetraj romantic la Festivalul Lady Filmmakers din Beverly Hills, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Oniros Film Awards, premiul de argint la Spotlight Short Film Awards din Atlanta. Melania Crișan a câștigat de asemenea și premiul pentru cea mai bună actriță într-un scurtmetraj pentru rolul din acest film la Festivalul Internațional Cyrus din Toronto, Canada iar Axel Moustache a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor într-un scurtmetraj la Festivalul Lady Filmmakers.

Scurtmetrajul este produs de Charmion Productions și este o co-producție germano-româno-engleză. Filmarea a avut loc în 2016, în orașul Passau din Germania și a beneficiat de sponsorizări de la diferite companii din oraș precum și de o sponsorizare de la Universitatea Passau, departamentul media. Filmul este realizat în limba engleză. Din cauza lipsei de fonduri, post-producția a fost suspendată timp de doi ani pentru a fi reluată în 2019 și finalizată în 2020.

Titus & Mirabella este distribuit de compania Shorts TV pe canale TV în Statele Unite și Europa. ShortsTV este o rețea mondială dedicată scurtmetrajelor și are peste 13.000 de titluri în catalogul său. Shorts TV este prezentatorul lansărilor de scurtmetraj nominalizate la Oscar din 2006 încoace.
 

Melania Crisan este o actriță, regizoare și scenaristă română, născută în Reghin, județul Mureș. Titus & Mirabella este primul ei film ca scenarist, regizor și producător. În 2013 a obținut licența în actorie la Cluj, România la Universitatea Babeș-Bolyai și imediat după aceea a urmat un alt studiu de actorie timp de doi ani la Academia Athanor, din Passau, Germania. În timp ce studia în Germania, ea a obținut primul ei rol principal într-un film independent german. După absolvire Melania a continuat să lucreze ca și actor în diverse producții TV în Germania, România precum și în proiecte de film în Marea Britanie.

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells