Una caldă şi una rece, plus superaventură din trei decenii diferite, duminică seara la TV

de Ştefan Dobroiu în 27 Iun 2020
Sahara, Minciuni adevărate şi În inima mării, în program

Sahara (2005)
AMC, 19:50
Un film acum aproape uitat, Sahara a fost reprezentativ în epocă pentru faptul că, în ciuda unor staruri pe afiş şi a unor aventuri aspectuoase orchestrate în jurul unei extraordinare comori, filmul a eşuat lamentabil la premiera în cinematografe. Cu un buget de 160 de milioane de dolari, Sahara a reuşit să încaseze doar 116, devenind imediat una din cele mai răsunătoare pierderi din istoria Hollywood-ului. Am văzut filmul la premieră şi nu ne amintim nicio scenă, dar vizionarea ar putea fi relevantă pentru a analiza atenţia foarte selectivă a publicului şi, sperăm, faptul că acesta nu mai poate fi aşa uşor păcălit.

True Lies/Minciuni adevărate (1994)
Pro TV, 20:00
Cu totul altfel stau lucrurile cu Minciuni adevărate, probabil unul din cele mai bune filme de acţiune ale anilor '90. Combinaţia de acţiune şi comedie şi chimia excelentă dintre Arnold Schwarzenegger şi Jamie Lee Curtis funcţionează perfect în acest film al lui James Cameron, care îşi făcea încălzirea în prima jumătate a anilor '90 cu lungmetraje tot mai scumpe, în pregătirea celebrului Titanic. Noi credem că Minciuni adevărate este o mostră de entartainment cinematografic pur.

In the Heart of the Sea/În inima mării (2015)
Pro TV, 22:45
O întoarcere în trecut, în anul 1820, pe corabia Essex, prilejuieşte o legendară confruntare între om şi natură. Acest film şi Moby-Dick, romanul lui Herman Melville, pornesc (deşi tratează diferit) aceeaşi confruntare între echipajul de pe Essex şi un gigantic caşalot alb cu lungimea unui bloc de zece etaje. Regizorul Ron Howard nu scapă niciun prilej să filozofeze vizual pe tema fragilităţii omului în luptă cu natura dezlănţuită, iar În inima mării se poate lăuda cu unele din cele mai spectaculoase imagini filmate vreodată pe mare.

Ce alt film de duminică ai vrea să vezi la TV?

Exploreaza subiecte similare:

In the Heart of the Sea, True Lies, Sahara, James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Ron Howard

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells