Un Pământ triplu ameninţat de viruşi, poluare şi supraveghere, joi seara la TV

de Ştefan Dobroiu în 17 Iun 2020
Truman Show, Misiune: Imposibila 2 şi Ziua în care s-a oprit Pământul, în program

Truman Show (1998)
Paramount Channel, 17:45
Povestea lui Truman (Jim Carrey, într-o nouă dovadă că anii '90 au fost cei mai buni din cariera sa), protagonist fără să ştie al unui reality show urmărit de lumea întreagă, este genul de film care poate fi revăzut în fiecare deceniu cu o nouă interpretare. Poate că prima reacţie la vizionarea filmului ar fi compasiune pentru protagonistul prizonier al unei lumi unde nimic nu e real, dar în anii 2000 oare câţi nu i-ar fi luat locul în emisiuni de genul Big Brother? Sau azi, în era supravegherii, oare nu alunecăm cu toţii spre vieţi cu o libertate limitată ca a lui Truman?

Mission: Impossible 2/Misiune: Imposibila 2 (2000)
TNT, 18:30
Cu venituri de 546 milioane de dolari, a doua aventură a lui Ethan Hunt a fost filmul cu cele mai mari încasări din 2000, când încă nu începuse perioada cu mai multe producţii de un miliard de dolari pe an. Şi ce sincronizare perfectă descoperim între deja familiara noastră pandemie şi subiectul filmului: povestea începe cu Biocyte, o companie de farmaceutice care dezvoltă un virus gata să provoace o pandemie, compania sperând le profituri gigantice din simplul motiv că a dezvoltat deja şi antidotul. Este timpul ca Ethan Hunt (Tom Cruise) să înceapă o nouă misiune globală...

The Day the Earth Stood Still/Ziua în care s-a oprit Pământul (2008)
Pro TV, 20:30
Al doilea film al lui Scott Derrickson (Doctor Strange), acest remake după un SF omonim din 1951 poate fi văzut cu alţi ochi acum, când poate ne-am mai înţelepţit datorită pandemiei. O premisă ofertantă datorită protagonistului Klaatu (Keanu Reeves), un extraterestru venit pe Terra pentru a decide dacă pământenii sunt sau nu o năpastă pentru planeta de baştină. În caz că sunt, omenirea va fi distrusă cu ajutorul unui gigantic robot umanoid. Un film despre fragilitatea vieţii pe Terra şi distrugerile pe care le lasă oamenii în urmă, condamnându-şi urmaşii la un viitor cumplit sau chiar la extincţie.

Ce alt film de joi ai vedea la TV?


Exploreaza subiecte similare:

The Truman Show, Jim Carrey, Tom Cruise, Scott Derrickson, Keanu Reeves, The day the Earth stood still, Mission: Impossible 2

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells