Un nou succes Marvel TV: Legion şi legăturile sale cu X-Men

de Ştefan Dobroiu în 15 Feb 2017
Britanicul Dan Stevens face toţi banii în rolul încercatului antierou

Periplul supereroilor Marvel pe micile ecrane americane nu a fost deloc lipsit de aventuri, dar succesul unor adaptări precum Daredevil, Jessica Jones şi Luke Cage au compensat primirea mai puţin entuziastă a titlurilor Agents of S.H.I.E.L.D. (în ciuda unui excelent sezon trei) şi Agent Carter, ultimul scos anul trecut din grila ABC. Legion, realizat în colaborare cu FX, pare să ridice iarăşi ştacheta adaptărilor pentru TV a benzilor desenate Marvel. Iată mai jos de ce este important acest titlu şi cu ce te-ar putea atrage.

Pentru cei nefamiliarizaţi cu supereroul titular, primul episod este în egală măsură frustrant şi entuziasmant şi poate că ar fi o idee mai bună ca primul contact să se realizeze cu un minim de cunoştinţe despre biografia lui Legion. Dan Stevens îl interpretează pe David Haller, un tânăr care, în urma unor incidente şocante din copilărie, a fost diagnosticat cu schizofrenie şi acum este internat deja de şase ani într-un spital de psihiatrie. Chimia sa cu o nouă pacientă Sydney (Rachel Keller, foarte lăudată pentru al doilea sezon Fargo) şi noi provocări din viaţa personală vor duce la un eveniment care invită autorităţile să-şi pună o neliniştitoare întrebare: este David Haller cel mai puternic şi, implicit, cel mai periculos mutant în viaţă?

Scris şi dezvoltat de Noah Hawley, cineastul transformat într-un star de succesul adaptării Fargo, Legion este fără doar şi poate unul dintre cele mai ambiţioase proiecte realizate anul acesta pentru micile ecrane americane. Reacţiile au fost foarte bune, atât din punctul de vedere al criticilor, cât şi din cel al spectatorilor. Promiţător este şi faptul că evenimentele sunt relatate din perspectiva lui Haller, ale cărui probleme mintale nu îl transformă în cel mai de încredere narator, ridică şi ştacheta implicării din partea spectatorilor: orice se întâmplă pe ecran trebuie analizat cu grijă pentru a diferenţia realitatea de viziunea ultradistorsionată a lui Haller asupra lumii. Elemente de scenografie şi diverse tehnici de filmare pot deruta şi mai mult spectatorul.

Primele patru minute ale primului episod ni-l arată pe Haller de la vârsta de câteva luni până în adolescenţă într-un montaj care subliniază atât problemele de integrare socială ale eroului, cât şi posibilitatea ca acesta să dispună de puteri ieşite din comun. Cu o durată de peste o oră, primul episod este foarte zgârcit cu detaliile despre Haller, dar cu siguranţă acestea nu vor întârzia să apară pe parcursul următoarelor şapte episoade ale primului sezon. Având în vedere primirea, sunt toate şansele ca Legion să fie o prezenţă constantă de-a în oferta FX de-a lungul următorilor ani.

Unul din marile atuuri ale serialului este fără îndoială Dan Stevens, actorul britanic devenit cunoscut după rolul său din Downton Abbey. Ca şi alţi actori dn celebrul serial de epocă (un alt exemplu ar fi Michelle Dockery), Stevens s-a transferat cu succes la Hollywood, fiind foarte lăudat pentru thrillerul The Guest (2014). În martie îl vom vedea în rolul Bestiei din adaptarea live-action a cunoscutei animaţii Disney, Frumoasa şi Bestia. Dar niciunul din titlurile menţionate mai sus nu îi oferă lui Stevens o şansă mai mare să strălucească decât Legion.

Primirea serialului va avea cu siguranţă bătaie lungă pentru o nouă pagină dedicată supereroilor Marvel în televiziune. Ştim deja că Fox lucrează în acest moment la un nou proiect TV care se va afla, conform creatorului Matt Nix, în strânsă legătură cu filmele pentru marele ecran (Logan se lansează pe 3 martie). Povestea mai multor părinţi care fug de societate alături de copiii lor după ce se descoperă că sunt mutanţi va lărgi şi mai mult spectrul de aventuri Marvel de pe micul ecran, după ce Legion îşi va dezvălui puternicele legături cu unul dintre cei mai iubiţi mutanţi X-Men.

Exploreaza subiecte similare:

Agent Carter, Legion, Dan Stevens, Fargo, Agents of S.H.I.E.L.D., Rachel Keller, Noah Hawley, Downton Abbey, The Guest, Michelle Dockery, Logan, Matt Nix, Beauty and the Beast

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Qube86 pe 15 februarie 2017 22:19
Din toate serialele mentionate la inceputul articolului...am vazut decat primul sezon din ''Daredevil''...si nu m-a impresionat...Nu zic ca nu o fi bun...dar din punctul meu de vedere nu mi s-a parut suficient de interesant incat sa ma obosesc sa vizionez si sezonul 2...Celelalte nu am vizionat...nu stiu despre ele decat din articole asa ca nu pot spune mare lucru...dar nu ma atrag...Insa ''Legion'' mi-a captat atentia...Recunosc faptul ca mare parte i se datoreaza lui Dan Stevens...pe care il consider un actor cu potential...Nu are multe episoade...asa ca o sa-l incerc...Sper sa fie ceva de capul lui...
gmihalka pe 16 februarie 2017 11:49
Nu crede chiar tot ce spune articolul...Marvel Agent Carter e un serial excelent, dar eroina principala s-a implicat intr-un alt proiect superb, Conviction, si interpreteaza magistral, de aia serialul AgentCarter s-a amanat...Daredevil, Marvel Jessica Jones sau chiar Luke Cage sunt seriale bunicele, dar plictisesc...Si filmele din care au derivat s-au cam perimat... Daredevill a fost frumos, dar de mult...Superman si Batman bat pasul pe loc, probabil Wonder woman va fi superb insa, deci ai sa vezi ceva..Incearca totusi: Arrow, Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl, Scorpion (nu e SF)...Serialele incep sa depaseasca filmele din care au derivat, lol. Desi, tot castigatoare or sa ramana vreo 20 de ani:Thor, Hulk, Captain America, Iron Man, AVENGERS, Gardienii Galaxiei...
Qube86 pe 17 februarie 2017 23:29
gmihalka...O sa incerc cateva episoade din ''Agent Carter''...pentru ca am mai gasit pareri bune despre el...Despre ''Daredevil'' ai pus punctul pe I...un serial bunicel dar care a reusit sa ma plictiseasca...vyydo...sunt de acord si cu tine...serialele netflix (cu supereroi) sunt mult mai bune decat majoritatea celorlalte seriale cu supereroi de pe posturi competitoare...''Arrow''...sunt aproape la zi cu episoadele...Bunicel...dar are momente si episoade in care iti vine sa te dai cu capul de pereti...eu cel putin...As mai incerca si ''Flash'' pe viitor...care are ceva legatura in timeline cu ''Arrow''...De fapt din ce as putea sa observ sunt facute cam pe acelasi calapod...Celelalte...nu cred ca am sa le incerc prea curand...nu de alta, dar au aparut foarte multe seriale promitatoare si vreau sa le incerc...Am aflat recent un spoiler despre personajul principal din ''Legion'' care ma ambitioneaza si mai tare sa-l vizionez...Nu am sa vi-l spun pentru ca ar fi aiurea din partea mea...Va indic doar faptul ca are legatura cu unul dintre personajele de baza ale universului X-MEN...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells