Un nou justiţiar pe micul ecran: Arrow

de Gloria Sauciuc în 31 Oct 2012
Un nou justiţiar pe micul ecran: Arrow

Micul ecran are parte de un nou justiţiar, ce împrumută mina rece, lipsită de sentimente a lui Dexter şi aspecte din povestea lui Batman. Este vorba despre serialul Arrow, adaptarea seriei de comic book-uri publicate de DC Comics cu supereroul Green Arrow. Stephen Amell este în rolul protagonistului, Oliver Queen, un multimiliardar, întors printre cei vii la cinci ani după un naufragiu.

Serialul are acţiune, scene de luptă, un strop de romantism, un erou cu sânge rece, atletic, frumos, războinic, dar personaje negative fără umbre, ca în telenovele, iar altele numai schiţate, şi implauzibilul scenariului e de multe ori la graniţa cu ridicolul, asta chiar în cadrul convenţiei - urmărim, totuşi, o adaptare de bandă desenată. Dar, cu toate acest neajunsuri, serialul te prinde. Bifează la capitolul entertainment.

Produs de Greg Berlanti (Green Lantern, Brothers & Sisters), Marc Guggenheim (FlashForward, Eli Stone), Andrew Kreisberg (The Vampire Diaries) şi David Nutter pentru reţeaua prin cablu CW, serialul îl are la cârma regizorală pe David Nutter (Game of Thrones, Smallville, Supernatural), pe când Guggenheim şi Kreisberg au scris episodul pilot. Primul sezon va avea nouă episoade, toate cu o difuzare până la finalul anului.

Arrow este, cum spuneam în deschidere, povestea unui multimiliardar arătos, dar superficial: Oliver Queen. Atunci când iahtul tatălui său, pe care petrecea împreună cu sora iubitei, este distrus într-o furtună pe mare, Oliver acostează pe o insulă, unde rămâne prizonier timp de cinci ani. Pe insulă învaţă să supravieţuiască şi deprinde strălucit tehnica tragerii cu arcul. Salvat în cele din urmă, se întoarce acasă total transformat. Are o misiune - destul de vagă până în acest moment al primului sezon - "să salveze oraşul", lichidând pe toţi cei aflaţi pe o listă dintr-un carneţel cu care se întoarce de pe insulă.

Odată întors acasă, Oliver o reîntâlneşte pe iubita de acum 5 ani, pe care o înşelase cu propria ei soră. Laurel Lance (Katie Cassidy) trăia cu povara pierderii unei surori şi a iubitului în ziua naufragiului, dar şi cu durerea de a fi fost înşelată de propria soră. Nici tatăl ei, detectivul Quentin Lance (Paul Blackthorne), nu-l priveşte cu ochi buni. Mai mult, detectivul e pe urmele justiţiarului cu săgeţi. În acelaşi timp, mama lui Oliver, Moira (Susanna Thompson) s-a recăsătorit (în naufragiu a murit şi tatăl lui Oliver) cu cel mai bun prieten al soţului ei pierdut în naufragiu. Iată indicatorul unor secrete ce vor ieşi la suprafaţă pe parcurs ce acţiunea se va dezvălui.

Dacă am reuşit să vă trezim interesul asupra acestui serial, înseamnă că vă puteţi petrece câteva seri distractive urmărindu-l.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 31 octombrie 2012 13:43
e un serial de urmarit....green arrow a aparut totusi in multe episoade si in smalville.........poate nu era rau sa fie acelasi actor.............pt continuitate.........insa faptul ca toti eroii incep sa fie comparati cu batman!!!
Ei bine Batman este unic si prin intermediul ultimelor filme a atins un apogeu,un prag greu de atins de altii.....un everest al filmelor.........ce greu va putea fi transmis altor filme sau seriale cu eroi..........

alex_28 pe 31 octombrie 2012 15:49
subscriu in totalitate la cea ce spus cristi23 greu de egalat vreodata nivelul la care a ajuns batman ca si film de depasit nici nu poate fi vorba
Bayard pe 31 octombrie 2012 17:45
Mie imi placea mai mult Green Arrow cum era prezentat in Smallville... asta e cam plictisitor. In acelasi timp este si mult mai dur, omoara oameni fara sa clipeasca... Oricum, serialul are potential, il recomand fara discutie.
Nimicdinceparafi pe 31 octombrie 2012 20:07
Pai asta il face mai realist,ce ar trebui sa faca,sa-si mangaie victimele pe cap si sa le explice de ce trebuie sa-i omoare?
Lovenstine pe 3 noiembrie 2012 11:09
V-ati uitat degeaba.. Han_Solo..in carnet erau trecute secretele spuse de tatal sau.. nu ai vzt ca la revenirea lui in civilizatie masa a pus sa fie rapid sa afle daca tatal sau i`a spus ceva. E destul de bun serialul...realist. Spre deosebire de Batman..care dadea un pumn si gata adversaru`.. Ramane doar sa vedem ce l`a invatat chinezu dupa insula..si ce era cu acei soldati pe insula.. vizionare placuta ;)
RazvanRms pe 31 octombrie 2012 17:47
Rece ca Dexter?Nici pe departe !
raulk pe 31 octombrie 2012 19:15
am urmarit primele 3 ep si e destul de bun...
keops pe 31 octombrie 2012 19:30
merita vazut
Razvan600 pe 31 octombrie 2012 20:36
Arrow e serialul meu preferat. Abia astept in fiecare saptamana sa apara un nou episod.
blackheart4you pe 31 octombrie 2012 21:42
merita urmarit..
rayker pe 1 noiembrie 2012 15:22
e magnific
thecrow36 pe 1 noiembrie 2012 15:29
serialul este unul din cele mai bune aparute in ultimul timp. iar scenariul nu mi s-a parut deloc ridicol. in SUA face furori printre cei pasionati de eroi de benzi desenate si nu numai. si daca nu ma insel are cea mai mare audienta ca serial de debut la ora actuala.
thecrow36 pe 1 noiembrie 2012 15:31
si a aparut si episodul patru care complica rau tare situatia lui oliver.
alex_il_fenomeno pe 29 noiembrie 2012 16:24
trebuiau adoptati noi eroi, o buna tentativa aceasta, iar rezultatul ramane de vazut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells