Un interviu exclusiv cu actorii principali din Ms. Marvel, noul serial Disney+

de Cinemagia în 14 Iun 2022
Ms. Marvel, noul serial original de la Marvel Studios, este disponibil pe Disney+ din 14 iunie

Kamala Khan este o adolescentă musulmană americană care locuiește în Jersey. Pasionată de jocuri video și scriitoare avidă de fanfiction, Kamala este o megafană a supereroilor și are o imaginație supradimensionată mai ales când vine vorba de Captain Marvel. Cu toate acestea, Kamala simte că nu se integrează la școală și uneori nici măcar acasă - până când primește superputeri, precum eroii pe care i-a admirat întotdeauna. Viața devine mai bună cu superputeri, nu-i așa?

Cinemagia a participat, alături de alți câțiva jurnaliști din Europa, la un interviu exclusiv cu actorii principali, Iman Vellani (Kamala Khan) și Rishabh Shah (Kamran).

Iman, când a apărut primul film din Universul Marvel erai un copil. Sunt curios care a fost primul film MCU pe care l-ai văzut. Și care a fost impresia ta la momentul respectiv. Și ce înseamnă pentru tine, acum că ai devenit unul dintre supereroii MCU?

Iman: Nu îmi aduc aminte absolut nimic de când aveam șase ani, dar sunt convinsă că mi-a plăcut Iron Man. Acum, e filmul meu preferat. Am crescut cu MCU, am avut mulți prieteni băieți în copilărie, un frate mai mare care a avut clar un impact asupra mea. Iar în clasa a șaptea, ceva a făcut clic și am devenit complet obsedată. Numai despre asta vorbeam, numai despre asta îmi scriam eseurile la engleză, totul era Marvel. Iar liceul meu e vizavi de un magazin de benzi desenate. Am citit mult Iron Man, fiindcă e personajul meu preferat. Aveam nevoie de mai mult Iron Man în viața mea. Apoi l-am descoperit pe Ironheart și apoi pe Kamala, care era pe coperta unuia dintre numerele Ironheart, și acum iată-ne! E... suprarealist. Nici nu știu cum să... am încercat să îmi dau seama cum să o pun în cuvinte clare și frumoase, dar e greu, fiindcă nimeni nu și-ar fi imaginat. Provin dintr-un mic orășel de provincie din Ontario și acum particip la interviuri despre un serial din care fac parte, e complet razna. Sunt atât de recunoscătoare că Marvel are încredere în mine cu acest personaj pe care îl ador și pe care atât de multă lume l-a adorat în benzile desenate! Abia aștept să aud reacțiile!

Iman, care e rolul descendenței musulman-pakistaneze a Kamalei în descoperirea puterilor ei? Adică... superputerile sunt o moștenire de familie?

Iman: Nu știu, dar cu siguranță ne folosim de biografia și de rădăcinile Kamalei în evoluția ei ca personaj. Personal, cred că am trecut printr-o călătorie similară, știi? Descoperirea de sine, reconectarea cu rădăcinile, e ceva de care m-am simțit foarte deconectată în copilărie. Iar participarea la acest serial, faptul că am lucrat cu atât de mulți musulmani sud asiatici talentați... n-am fost niciodată mai mândră să fiu musulmană și pakistaneză și toate celelalte etichete pe care le primesc, e un sentiment atât de călduros! Familia Kamalei e un sistem de suport pentru întreaga ei călătorie, fiindcă e atât de important să arătăm această susținere copiiilor de părinți emigranți, părinți care sunt mândri de cultura lor și care au o relație strânsă cu familia. Eu de acolo provin. Familia mea m-a susținut atât de mult pe tot parcursul acestei experiențe. În plus, de câte ori îți poți vedea ambii părinții în viață în universul Marvel? (Iman râde) E minunat! Chiar aprofundăm rădăcinile Kamalei.

Ce parte din tine recunoști în personajul tău? Și care simți că sunt diferențele între voi două?

Iman: A fost foarte tare că amândouă venim din familii de emigranți. Adică eu am crescut în Canada, ai mei s-au mutat acolo când aveam un an, așa că nu prea am amintiri din Pakistan, dar e foarte tare că m-am reconectat cumva cu acea parte a culturii mele și e ceva ce băgasem un pic sub preș de multă vreme. Iar faptul că am stat pe platou pe lângă oameni ca Rish e minunat, nu am avut prieteni de aceeași etnie în copilărie. Nu știu, e o experiență care ne unește pe toți, și am simțit asta din plin prin cum evoluează Kamala ca personaj, cum se acceptă pe sine și cum acceptă lucrurile care o fac să fie ea.

Mi-a plăcut mult cât de inventiv vizual e episodul-pilot. E o secvență foarte bună în care mergi pe o cărare și apar aceste figuri imense din benzile desenate în fundal. Evident că au fost puse după și că nu erau acolo la filmare. Cum a fost pentru tine, Iman? Aflai din indicații sau cât de multe știai despre ce va fi într-un final în imagine? 

Iman: Da, am vrut să animăm viața Kamalei și să o exagerăm pentru ca spectatorii să intre în mintea acestei adolescente visătoare de 16 ani și să facă parte din lumea ei fantastică. Pentru că, atunci când ești copil, resimți atât de amplificat toate lucrurile care ți se întâmplă și știu perfect asta, țin minte cât de intens simțeam totul când eram în liceu. Așa că am vrut să surprindem asta prin folosirea animației, pentru ca spectatorii să simtă ca ea, să simtă fluturașii ei din stomac când tipul arătos iese din piscină. A fost foarte distractiv să ne jucăm cu aceste animații și am avut discuții minunate cu regizorii încercând să ne dăm seama cum vor arăta.

Rish, Iman, întrebarea mea e pentru amândoi și e despre reprezentare. Văzând doar primele două episoade, cred că am ajuns cel mai aproape de a fi reprezentați în felul potrivit. Aveți un melanj superb de urdu, hindi, iar Rish are parte și de o intrare foarte de Bollywood. E foarte atent scris totul. Și, în același timp, Iman, prin cum ai vorbit mai devreme despre părinți, despre cultură, se așază totul foarte frumos. Puteți vorbi un pic despre această reprezentare? Fiindcă n-am simțit nicio secundă că a fost căutat sau fabricat, așa cum suntem obișnuiți să vedem.

Rish: Da, sunt atât de încântat că ai văzut-o într-o lumină pozitivă, asta a fost abordarea, într-adevăr. Adică, de exemplu, am crescut cu acel melanj lingvistic despre care ai menționat. Am crescut într-o familie în care jumătate din timp se vorbește gujarati sau hindi, deci faptul că acest lucru e reprezentat în familia Kamalei e un lucru special. Iar muzica joacă un rol important aici.

Iman: Da, e o minunată combinație între, să zicem, cultură modernă americană și felul în care copiii emigranților se raportează la Bollywood sau la Pakistan. Doar să o văd pe Nakia (interpretată de Yasmeen Fletcher) în timpul unui Eid Mubarak (un salut tradițional arăbesc – n.r.) cu un accent arăbesc absolut superb îmi face ziua mai bună de fiecare dată când o văd. Lucrurile mărunte fac serialul nostru să fie unic. Adică specificitatea e ceea ce îl face să fie atât de realist, fiindcă de fiecare dată când vezi arabii în filmele de la Hollywood sunt atât de generalizați încât pur și simplu nu poți reprezenta două miliarde de musulmani și sud-asiatici într-un singur personaj, e imposibil. Nici serialul nostru nu pretinde că poate face asta, așa că am spus o poveste specifică despre o anume fată într-o anume familie musulmană. Sper că va fi o invitație pentru alții să își spună propriile lor povești.

Iman, personajul tău e foarte puternic și inspirațional. Ce îți place cel mai mult la ea?

E foarte fermă în privința propriei persoane. Nu se schimbă pentru un anume tip sau pentru o anume persoană pe care încearcă să o impresioneze. Cred că cea mai mare putere a Kamalei e că rămâne fidelă personalității, gusturilor și nebuniilor ei. E un fan Avengers, iubește tot acel nerdiness care vine odată cu jocurile, cu gaming-ul, cu faptul că e un fan al eroilor MCU. Și, sincer, cam așa sunt și eu în viața reală, deci mi-a fost foarte ușor să accesez această parte din mine. Pur și simplu... eu sunt cine sunt, Kamala e cine e și cred că asta le poate inspira pe adolescente, să vadă că nu trebuie să pretindă că ar fi altcineva ca să fie plăcute.

Deci Kamala apare drept acest megafan Avengers. Iman, Rish, mă întrebam dacă vreunul dintre voi a încercat să facă și în viața reală cosplay.

Rish: Iman cu siguranță încearcă să integreze cosplay-ul în viața reală.

Iman: Da, eu și cu bunica mea am cusut împreună costumul meu Ms Marvel când aveam 15 ani. Deci încă îl am pe undeva prin dulap. E o nebunie, pur și simplu am manifestat chestia asta!

Chiar te-ai dus la un eveniment îmbrăcată așa?

Iman: Nu! M-am enervat atât de tare fiindcă îl făcusem pentru Fanexpo în Toronto și nu m-am putut duce. Era în septembrie și era o perioadă ciudată. Dar până la urmă l-am purtat de Halloween anul acela.

Rish: Eu cel mai departe am ajuns nu făcându-mi propriul costum, ci purtând... cum se numește costumul ăla din Endgame? (Avengers: Endgame - n.r.) Cel pe care îl poartă când călătoresc?

Iman: Nanotech-ul?

Rish: Așa, Nanotech. Era o bluză pe care am cumpărat-o online și pe care am purtat-o la cinema la miezul nopții. Prin asta cred că am fost cel mai aproape de cosplay, dar mi-ar plăcea chiar să fac asta curând!

În mod normal, într-un astfel de serial se formează tot felul de legături între universurile Marvel. Dacă acesta ar fi cazul, drept ce alt personaj ai vrea să apari în Ms Marvel pentru prima dată?

Iman: Știi ce? Dacă pot să aleg pe oricine, probabil că aș vrea să fiu unul dintre Gardieni (Gardienii galaxiei – n.r.). Ar fi amuzant, Kamala devine copacul vorbitor, asta mi-ar face ziua. Kamala pur și simplu aduce viață celor din jur. Și cred că asta ar fi distractiv. Nu se va întâmpla, dar putem visa. Adică... s-ar putea, nu e ca și cum am filmat deja tot serialul.

Din 14 iunie, primul episod al noului serial Ms. Marvel poate fi urmărit pe platforma de streaming Disney+. 

Exploreaza subiecte similare:

Iman Vellani, Yasmeen Fletcher, Rishabh Shah, Avengers: Endgame, Ms. Marvel, Guardians of the Galaxy, Captain Marvel, iron man

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells