Un film japonez cu zombi a ajuns la opt milioane de dolari la box office cu un buget minuscul

de Cristina Grigore în 28 Aug 2018
One Cut of the Dead este foarte apreciat de critici - a primit scorul maxim pe RottenTomatoes.com

Filmul japonez cu zombi One Cut of the Dead este cea mai recentă surpriză a box office-ului local. Primul lungmetraj al japonezului Shin'ichirô Ueda, lansat la finalul anului trecut şi realizat cu numai 27.000 de dolari, a ajuns la un total de opt milioane de dolari la box office-ul japonez. Filmul a atras atenţia presei internaţionale şi a primit cronici pozitive de la majoritatea publicaţiilor de profil.

Pelicula a fost realizată în cea mai mare parte cu actori necunoscuţi, cu ajutorul şcolii de actorie şi regie Enbu Seminar din Tokyo. Succesul său s-a datorat modului în care demontează convenţiile genului, scriu criticii. Intriga urmăreşte o echipă de filmare a unei producţii zombie de buget mic, într-o zonă abandonată după cel de-Al Doilea Război Mondial, care este atacată de zombi reali. Totul începe cu un plan secvenţă ce durează 37 de minute.

One Cut of the Dead a avut parte de o lansare extinsă în Japonia abia în vara acestui an şi a obţinut un scor maxim pe Rottentomatoes.com (deocamdată de la cele 11 cronici pozitive de limbă engleză).

Idiewire a numit filmul „o odă euforică adusă haosului”, The Hollywood Reporter l-a considerat „hilar” şi „antidotul perfect la febra zombie”. În opinia celor de la Variety.com, filmul nu scade în intensitate după secvenţa de început: „După aceasta, este apăsat butonul de «reset» şi se transformă într-o satiră a genului şi a producţiilor de buget mic – ajunge să fie o comedie atrăgătoare pentru întreaga familie”.

Exploreaza subiecte similare:

Kamera o tomeru na!

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells