Un film japonez a triumfat la Locarno

de Razvan Boboc în 13 Aug 2007
Un film japonez a triumfat la Locarno

Filmul "Ai No Yokan" (“The Rebirth”), al regizorului japonez Masahiro Kobayashi, a castigat anul acesta Leopardul de Aur la Festivalul de la Locarno. Lungmetrajul japonez a fost desemnat castigator al competitiei internationale de catre un juriu prezidat de actrita Irene Jacob. Membrii juriului au ajuns la concluzia ca aceasta poveste despre dragoste nemarturisita, suferinta si supravietuire este cea mai puternica estetic si cea mai originala dintre cele 19 productii care au concurat anul acesta pentru prestigiosul Leopard de Aur.

Scurtmetrajul romanesc "Valuri" de Adrian Sitaru a primit premiul cel mare al sectiunii Leopards of Tomorrow. Premiul special al juriului a revenit filmului sud-coreean "Memories", opera a trei regizori: Eugene Green, Pedro Costa si Harun Farocki. Philippe Ramos a primit premiul de regie pentru "Captain Achab", o adaptare libera dupa "Moby Dick".

Francezul Michel Piccoli ("Sous les Toits de Paris") si italianul Michele Venitucci ("Fuori dalle Corde") au impartit premiul pentru Cel mai bun actor. Premiul feminin a fost castigat de Marian Alvares pentru rolul unei tinere care se lupta pentru viata celui iubit in "Lo mejor de mi". Premiul special al sectiunii Filmmakers of the Present a foat adjudecat de "Imatra", in regia italianului Corso Salani.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells