Uma Thurman îi acuză public pe Harvey Weinstein de viol și pe Tarantino de atentat la viața ei

de Gloria Sauciuc în 4 Feb 2018
„A fost ca o lovitură în cap. M-a împins. A încercat să se bage în mine. A încercat să se dezbrace. A făcut mai multe lucruri dezgustătoare”, își amintește actrița

După ce s-a limitat, în ultimele luni, doar la câteva aluzii legate de relația ei dificilă cu Harvey Weinstein, Uma Thurman a povestit în detaliu prin ce a trecut, într-un amplu interviu cu New York Times. Actrița l-a acuzat pe mult-dizgrațiatul Harvey Weinstein de viol și de amenințări la adresa carierei de actriță iar pe Tarantino că i-a pus viața în pericol.

Prima dată când acest lucru s-ar fi întâmplat, susține Thurman, ar fi fost într-o cameră de hotel din Londra: „A fost ca o lovitură în cap. M-a împins. A încercat să se bage în mine. A încercat să se dezbrace. A făcut mai multe lucruri dezgustătoare”, își amintește actrița. „Însă nu a continuat și nu m-a forțat. În această situație, ești ca un animal care se zbate, ca o șopârlă. Am făcut totul ca lucrurile să revină la normalitate. Așa cum înțeleg eu, nu el, normalitatea...”

Thurman își mai amintește cum Tarantino a observat, cu ocazia unui dineu, că actrița devine agitată în apropierea lui Weinstein, lucru nefericit ținând cont că cei doi trebuia să colaboreze la Kill Bill. Actrița susține că l-a informat pe Tarantino despre respectivul incident din hotelul londonez. 

Pe de altă parte, după nouă luni de filmare la Kill Bill, filmul lui Tarantino, a avut loc un incident pe platou pe care Thurman îl relatează. Într-o scenă, devenită celebră, în care personajul ei conduce o mașină decapotabilă albastră pentru a-l omorî pe Bill, actriței i s-a cerut să conducă ea însăși. În loc să folosească o femeie cascador. Însă, un coleg de platou, i-a dat de înțeles că mașina, care fusese reechipată cu o transmisie automată, avea probleme tehnice.

Actrița ar fi insistat să nu conducă ea însăși, lucru de care producătorii par să nu își aducă aminte, iar actrița s-a accidentat grav într-o coliziune care nu trebuia să aibă loc: „Quentin (Tarantino) a venit în rulota mea și, ca oricărui regizor, nu i-a plăcut să i se spună nu”. Însă, după spusele ei, mașina avea probleme, scaunul nu era bine montat, iar drumul era nisipos și cu viraje (Tarantino nu a comentat incidentul).

Actrița, rănită, își amintește momentul cu oroare, mai ales că a fost obligată să facă scena respectivă.

După abia 15 ani a reușit să obțină materialul filmat de la accident, însă amintirea este vie: „Eram cu volanul în burtă și cu picioarele sub mine, simțeam o durere intensă și mă gândeam : Doamne, nu o să mai pot merge niciodată. Am venit de la spital cu gâtul imobilizat în corset, lovită la genunchi și cu ditamai vânătaia la cap, plus o comoție cerebrală. Am vrut să văd mașina. I-am făcut ditamai scandalul lui Quentin, l-am acuzat că a vrut să mă omoare...”

Acum, la ani întregi după accident, și inspirată de recunoașterea publică a violenței la adresa femeilor, retrăindu-și momentele de „dezumanizare până în pragul morții” din Mexic, și furioasă că scandalul Weinstein nu a avut consecințe legale, Thurman declară ca a transmis poliției rezultatul propriilor ei investigații, presându-l și pe Tarantino să clarifice circumstanțele accidentului ei de la filmări. „Quentin și-a plătit vina, dându-mi filmările după 15 ani,nu?”, spune ea „Acum, că am rămas cu sechele la gât și genunchi”.

Exploreaza subiecte similare:

Harvey Weinstein, Uma Thurman, Quentin Tarantino, Kill Bill: Vol. 1

Alte știri din cinema

Ce se întâmplă cu filmul Uncharted, ce-l va avea ca protagonist pe Tom Holland

Pelicula inspirată din seria de jocuri video Uncharted a fost anunţată încă din 2010

Shia LaBeouf, plin de tatuaje în prima imagine din The Tax Collector

Filmul este regizat de David Ayer (Suicide Squad), alături de care actorul a mai lucrat în 2014, la Fury

Copacul vrajbei noastre obține Trofeul Anonimul 2018

Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul va debuta vineri, 31 august, la ARCUB și Muzeul Țăranului Român din București

Balcanii văzuți din spațiu, la Divan Film Festival

„Ederlezi Rising” (regia Lazar Bodroza, 2018), un SF sârbesc aflat la mijlocul distanței dintre iconicele „Solaris” și „Blade Runner”, în program

Părerea ta

Spune-ţi părerea
777L pe 4 februarie 2018 21:41
La faza asta, Uma e chiar nesimtita, dupa ce Tarantino a promovat-o in Pulp Fiction, iar apoi a scris un film(3) doar pentru ea - Kill Bill, sa vina sa declare asa ceva... Nu cred ca a bagat-o nimeni cu forta in masina. Acuma se trezesc toate ametitele sa comenteze dupa ce au ajuns celebre, jenant.
spartacus pe 6 februarie 2018 10:27
Acum s-a trezit si Uma Thurman, ”la spartu' târgului”?!?... Jenant, jenant, se pare că a intrat in criză de când nu a mai prins un rol bun in vreun film oricare ar fi el....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells