Uma Thurman îi acuză public pe Harvey Weinstein de viol și pe Tarantino de atentat la viața ei

de Gloria Sauciuc în 4 Feb 2018
„A fost ca o lovitură în cap. M-a împins. A încercat să se bage în mine. A încercat să se dezbrace. A făcut mai multe lucruri dezgustătoare”, își amintește actrița

După ce s-a limitat, în ultimele luni, doar la câteva aluzii legate de relația ei dificilă cu Harvey Weinstein, Uma Thurman a povestit în detaliu prin ce a trecut, într-un amplu interviu cu New York Times. Actrița l-a acuzat pe mult-dizgrațiatul Harvey Weinstein de viol și de amenințări la adresa carierei de actriță iar pe Tarantino că i-a pus viața în pericol.

Prima dată când acest lucru s-ar fi întâmplat, susține Thurman, ar fi fost într-o cameră de hotel din Londra: „A fost ca o lovitură în cap. M-a împins. A încercat să se bage în mine. A încercat să se dezbrace. A făcut mai multe lucruri dezgustătoare”, își amintește actrița. „Însă nu a continuat și nu m-a forțat. În această situație, ești ca un animal care se zbate, ca o șopârlă. Am făcut totul ca lucrurile să revină la normalitate. Așa cum înțeleg eu, nu el, normalitatea...”

Thurman își mai amintește cum Tarantino a observat, cu ocazia unui dineu, că actrița devine agitată în apropierea lui Weinstein, lucru nefericit ținând cont că cei doi trebuia să colaboreze la Kill Bill. Actrița susține că l-a informat pe Tarantino despre respectivul incident din hotelul londonez. 

Pe de altă parte, după nouă luni de filmare la Kill Bill, filmul lui Tarantino, a avut loc un incident pe platou pe care Thurman îl relatează. Într-o scenă, devenită celebră, în care personajul ei conduce o mașină decapotabilă albastră pentru a-l omorî pe Bill, actriței i s-a cerut să conducă ea însăși. În loc să folosească o femeie cascador. Însă, un coleg de platou, i-a dat de înțeles că mașina, care fusese reechipată cu o transmisie automată, avea probleme tehnice.

Actrița ar fi insistat să nu conducă ea însăși, lucru de care producătorii par să nu își aducă aminte, iar actrița s-a accidentat grav într-o coliziune care nu trebuia să aibă loc: „Quentin (Tarantino) a venit în rulota mea și, ca oricărui regizor, nu i-a plăcut să i se spună nu”. Însă, după spusele ei, mașina avea probleme, scaunul nu era bine montat, iar drumul era nisipos și cu viraje (Tarantino nu a comentat incidentul).

Actrița, rănită, își amintește momentul cu oroare, mai ales că a fost obligată să facă scena respectivă.

După abia 15 ani a reușit să obțină materialul filmat de la accident, însă amintirea este vie: „Eram cu volanul în burtă și cu picioarele sub mine, simțeam o durere intensă și mă gândeam : Doamne, nu o să mai pot merge niciodată. Am venit de la spital cu gâtul imobilizat în corset, lovită la genunchi și cu ditamai vânătaia la cap, plus o comoție cerebrală. Am vrut să văd mașina. I-am făcut ditamai scandalul lui Quentin, l-am acuzat că a vrut să mă omoare...”

Acum, la ani întregi după accident, și inspirată de recunoașterea publică a violenței la adresa femeilor, retrăindu-și momentele de „dezumanizare până în pragul morții” din Mexic, și furioasă că scandalul Weinstein nu a avut consecințe legale, Thurman declară ca a transmis poliției rezultatul propriilor ei investigații, presându-l și pe Tarantino să clarifice circumstanțele accidentului ei de la filmări. „Quentin și-a plătit vina, dându-mi filmările după 15 ani,nu?”, spune ea „Acum, că am rămas cu sechele la gât și genunchi”.

Exploreaza subiecte similare:

Harvey Weinstein, Uma Thurman, Quentin Tarantino, Kill Bill: Vol. 1

Alte știri din cinema

Presiunea celebrităţii i-a provocat o cădere nervoasă actriţei Keira Knightley

La 22 de ani, când a fost diagnosticată cu stres post-traumatic, spune că nu avea încă, psihologic, puterea de a face față criticilor negative

Richard Madden, starul lui Game of Thrones, ar putea fi următorul Bond

Cum din partea producătoarei Barbara Broccoli nu a venit încă vreo confirmare, în ciuda surselor, știrea rămane la stadiul de zvon

Bad Times at the El Royale: twisturi violente și morți șocante

Filmul cu o distribuție proeminentă rulează în premieră pe marile noastre ecrane

Blestemul celor rămaşi: sumbru, nu lipsit de idei originale, dar insuficient susţinute

O adolescentă de 16 ani își ia micul dejun în fiecare dimineață cu fantoma tatălui ei, unul dintre „cei rămași”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
777L pe 4 februarie 2018 21:41
La faza asta, Uma e chiar nesimtita, dupa ce Tarantino a promovat-o in Pulp Fiction, iar apoi a scris un film(3) doar pentru ea - Kill Bill, sa vina sa declare asa ceva... Nu cred ca a bagat-o nimeni cu forta in masina. Acuma se trezesc toate ametitele sa comenteze dupa ce au ajuns celebre, jenant.
spartacus pe 6 februarie 2018 10:27
Acum s-a trezit si Uma Thurman, ”la spartu' târgului”?!?... Jenant, jenant, se pare că a intrat in criză de când nu a mai prins un rol bun in vreun film oricare ar fi el....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells